Laat jouw klandizie groeien met webinars

1112 views | 87 reacties |
shares

Heb jij wel eens overwogen om een webinar te geven? Of denk je dat dit alleen is voorbehouden aan de ‘grote jongens’?

Waarschijnlijk heb je wel gemerkt dat ik de laatste tijd vaker webinars geef. En ik ga er nog meer doen. Heel binnenkort vertel ik je over mijn plannen…

Waarom zou je een webinar willen geven?

Daar zijn een aantal heel goede redenen voor. Hier volgen er tien die ik erg belangrijk vind:

1. Tijd besparen
Ik wil graag het maximale halen uit mijn beschikbare tijd, hoe zit dat bij jou?
Doceren op live trainingen en evenementen heeft z’n voordelen, maar met webinars bespaar je kostbare reistijd en je kunt meer op je gemak zijn zonder (in mijn geval) honderden of duizenden mensen in het publiek die op je vingers kijken.

2. Verkopen vergroten
Jouw bedrijf stelt jou in staat geld te verdienen met wat je het liefste doet.
Een webinar is een geweldig product – als een goed geprijsd product of als een (gratis) marketing tool waarmee je duurdere producten of diensten kunt verkopen.

3. Webinars houden de aandacht goed vast
Onlangs heb ik een 2,5 uur durend live webinar gegeven met 1154 deelnemers, waarbij na 2 uur nog steeds 1078 mensen aanwezig waren. En 58% heeft het tot het einde afgekeken (tot bijna 23:00 uur).

4. Je krijgt real-time feedback
Wanneer je tijdens een live webinar deelnemers oproept om een vraag te beantwoorden of een reactie te geven – krijg je direct input via de ingebouwde chat-functie.

5. Het is toegankelijker dan een live evenement op locatie
Je kunt met een webinar dus ook degenen bedienen die niet in staat zijn om naar een live training of workshop te komen. En je hebt ook mensen die gewoon liever thuis blijven…

6. Je versterkt jouw expert positie
Met name tijdens live webinars, zien mensen jou onverbloemd in actie. Niets brengt jouw EXPERTISE beter aan het voetlicht dan wanneer jij live jouw kennis deelt en vragen real-time kunt beantwoorden.

7. De mogelijkheden voor hergebruik zijn ongekend
Je kunt de opnamen voor een presentatie gebruiken. Je kunt de inhoud in verschillende delen splitsen en als gratis videoserie beschikbaar stellen. Je kunt het te zijner tijd als een product verkopen. Je kunt automatische herhalingen inplannen. Om naar wat te noemen…

8. Een krachtige manier om jouw (mailing)lijst te doen groeien
Dit geldt met name voor gratis webinars… mensen zijn er dol op.
Wij krijgen de hoogste inschrijf ratio via Facebook advertenties voor gratis webinars (vergeleken met ander gratis aanbod)

9. Het doet wonderen voor jouw naamsbekendheid
Een malinglijst kunnen laten groeien is geweldig, maar… het webinar zelf, helemaal als je veel deelnemers hebt, zorgt voor krachtig sociaal bewijs en geeft een enorme boost aan jouw naamsbekendheid.

10. Practice makes perfect
Iedere keer dat ik een webinar geef, ontdek ik hoe ik de volgende nog beter kan maken.
Het duurt een tijdje voordat je het geven van een webinar goed onder de knie hebt – dus hoe meer webinars je geeft, hoe beter je wordt.

DE reden dat webinars steeds vaker gebruikt worden – als geprijsd product en als gratis marketing middel – is simpel…

Ze werken!

Een mooi voorbeeld:

Een paar weken geleden, tijdens de PROfit marketing training, vertelde ik over mijn nieuwe programma… Business Boost in 60 minutes.

Business Boost in 60 minutes is een maandelijks serie van 60-minuten durende LIVE webinars. In elk webinar behandel ik één specifiek gebied van marketing of business. Je krijgt direct implementeerbare tips, acties en strategieën, inclusief 15 minuten Q&A.

Ik heb de deelnemers aan de PROfit marketing training 15 minuten uitleg gegeven over dit programma en een geweldige aanbieding gedaan: slechts €99 voor het eerste jaar.

Het resultaat: 395 inschrijvingen tijdens de volgende koffiepauze

Waarom vertel ik jou dit?

Ik heb 2 belangrijke redenen:

  1. Jij kunt ook profiteren van een – zeer beperkte tijd geldig – geweldige introductie aanbieding (70% korting) voor de Business Boost in 60 Minutes (€99 i.p.v. €324) voor 12 online training sessies in 2016. En als je vandaag boekt, krijg je er nog een extra sessie bij (van 10 december!)

  2. Op 21 maart 2016 – zal het de eerste (en enige) keer zijn dat ik laat zien hoe wij webinars inzetten om inkomen te generen – van concept, tot content, tot technologie, tot marketing, tot uitvoering… ALLES, van A to Z!

Webinar Secrets Revealed!
How to grow your business using webinars
21 maart 2016, 16:00 – 22:30 uur

Jij kunt een van de exclusieve plekken in dit speciale evenement bemachtigen.

Het programma begint om 16:00 uur en om 20:30 uur (na het diner), ben je dan aanwezig bij de LIVE UITZENDING van een Business Boost in 60 Minutes webinar. Je volgt me op de voet en zit er met je neus bovenop, dus je kunt PRECIES zien hoe alles in zijn werk gaat. We noemen het ook wel “Live Behind the Scenes with Nisandeh”

EN… na de uitzending, ben je aanwezig bij de evaluatie en kun je me welke vraag dan ook stellen over wat je hebt gezien en over hoe jij webinars kunt gebruiken voor het groeien van jouw klandizie, omzet en naamsbekendheid.

Er zijn 2 manieren waarop je een felbegeerde plek voor Webinar Secrets Revealed! kunt bemachtigen:

1 – Je kunt nu een van de 25 beschikbare tickets kopen voor €997
Klik hier om jouw plek direct te reserveren

OF…

Breng minstens 2 mensen via jouw persoonlijke vriendenlink naar de Business Bootcamp van januari 2016 en je krijgt een ticket voor… NIETS (zolang de voorraad strekt)

Ja, je leest het goed.

Je krijgt als referral dankjewel cadeau een GRATIS ticket voor Webinar Secrets Revealed! wanneer 2 mensen zich via jouw vriendenlink aanmelden voor de Business Bootcamp van januari 2016, €47 betalen EN 2 dagen deelnemen…

Let op, deze actie is geldig zolang de inschrijving voor de Business Bootcamp nog niet is gesloten (binnenkort!) of tot zolang de voorraad strekt (er is een beperkt aantal plaatsen in de webinar studio).

En als je twijfelt over jouw vriendenlink: je vindt hem in de wekelijkse e-mail met de link naar het blogartikel of we sturen het naar je toe via een invulformulier op de pagina over ons referral programma

Maar tot dan…

Een (live) webinar is een perfecte manier om een grote groep mensen in korte tijd betrekken bij jouw business. Maar… het is geen volledige vervanging voor live contact en de noodzaak om persoonlijk te bouwen aan jouw netwerk via deelname aan netwerk- en trainings evenementen als de Business Bootcamp.

En om jou verder te stimuleren om óók netwerk bijeenkomsten te gebruiken voor het groeien van jouw businessheb ik voor jou een vraag waarmee je de 16-pagina’s tellende PDF 10 Great Tips to Survive Your Next Networking Event in bezit kunt krijgen.

Beantwoord alsjeblieft de volgende vraag in het commentaarveld onderaan deze pagina:

Wat belemmert jou op dit moment om het maximale te halen uit live netwerk bijeenkomsten?

Zodra jouw comment is geplaatst, sturen we jou het printklare PDF rapport (Engels) en kun jij je voordeel doen met de “10 Great Tips to Survive Your Next Networking Event”.

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. DEEL dit artikel met jouw netwerk door op de Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+ knoppen te klikken, want zo kunnen bevriende ondernemers in jouw netwerk ook van dit materiaal profiteren.

PPS. Als je interesse hebt, vergeet niet om heel snel gebruik te maken van de 70% korting voor Boost Your Business in 60 Minutes webinar serie. Boek vandaag en maak de sessie van 10 december gratis mee! Reken uit je winst: 13 webinars á €27 voor slechts €99,-

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

87 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Esther Molenaar
6 years ago

Bij een live netwerkbijeenkomst heb ik altijd het idee dat ik moet ‘verkopen’. Niet zo zeer mijn producten als wel mezelf. En daar zit nog veel schroom.

Sinds een jaar ben ik lid van een net werk voor moeders en dat heeft al heel leuke contacten opgeleverd, waar ik nu de vruchten van pluk. Vrouwen waarbij de gunfactor over en weer HEEL groot is. Geweldig!

Vooral tijd houdt me tegen om een andere groep te zoeken. Maar in 2016 ga ik het anders aan pakken, dan zorg ik dat ik als spreker bij een netwerkclub op het podium sta….met mijn boek….de eerste staat al gepland!

Marjolein Kalter
6 years ago

Hoeraaa!
Op wat voor soort podia zoek je een plek Esther?
Misschien heb ik nog wel een ingang links of rechts

Esther Molenaar
6 years ago

He Marjolein,

Dank je wel! Gaaf!
Uiteraard ondernemers. Op dit moment vooral vrouwelijke ondernemers.

Groet,
Esther

Caroline Leferink
6 years ago

Kijk. Da’s fijn! Daar zijn er een boel van hier!

Saskia Van der Drift
6 years ago

Er zijn zeer weinig netwerkbijeenkomsten in mijn sector. En ik ben nogal bang om betweterig over te komen, kennis als valkuil.

Esther Molenaar
6 years ago

Ik kan me voorstellen dat je die gedachte hebt. Geef eerst aandacht aan de ander. Vraag bijvoorbeeld als eerste wat diegene doet en als tweede vraag: waarom ben je X geworden? Dan maak je een heel andere connectie.

En als jezelf aan het woord bent, praat vanuit je passie en maak de connectie vanuit je passie, dan levert het alleen maar op.

Marjolein Kalter
6 years ago

Hoi Saskia,
Je kunt verschillende live groepen opzoeken:
1. Mensen uit je sector, je vakgebied (waarvan je zegt dat er weinig zijn (in welke sector zit je? Misschien hebben er medelezers wel tips voor je)
2. Andere ondernemers (Daar zijn er zat van)
3. Mensen van wie je kunt leren in je vak of in je ondernemersvaardigheden

Erwin Janszen
6 years ago

Ik begeef me in een nieuw en redelijk conservatief marktsegment: de advocatuur. Ik weet nog niet wat hier gaat werken.

Marjolein Kalter
6 years ago
Reply to  Erwin Janszen

Hoi Erwin,
Uit mijn persoonlijke netwerk heb ik de volgende ervaring: (veel) advocaten pleiten graag.
Het meest lastige is om het gesprek respectvol te stoppen. Als ze eenmaal op de bühne staan….
En natuurlijk is dit generaliserend.
Succes en plezier! (Ze kunnen ook vaak lekker vertellen)

John-Pierre Cornelissen

Een gesprek aanknopen en aansluiten bij een gesprek…

Ik blijf het lastig vinden om een gesprek met een onbekende aan te knopen. Het lukt steeds beter als iemand alleen is en ook de kat uit de boom staat te kijken. Aansluiten bij mensen die al in gesprek zijn vind ik moeilijk. Ik heb dan toch het gevoel dat ik inbreek en stoor.

Loubna Zarrou
Loubna Zarrou
6 years ago

Een krachtige en korte pitch.

Elske van de Fliert
6 years ago

Wat mij belemmert, is dat ik met onvoldoende strategische uitkomsten in gedachte er heen ga. Vaak kom ik voor het opdoen van kennis, maar vergeet ik dat er nog meer mogelijkheden zijn.

Marc Muskens
6 years ago

Ik heb vooral niet altijd een idee wat ik er kom halen of brengen.
Dat resulteert vaak in niet eens gaan. Een helder doel vooraf maakt het leuk en uitdagend. Dat je daarna naar huis kan gaan met een succes!

Hester Hospes
6 years ago

Wat mij belemmert is dat ik helemaal niet weet wat er is en hoe ik daar gebruik van zou kunnen maken.

Fijne dag!

Marjan vd Brink
Marjan vd Brink
6 years ago

Tot een jaar geleden heb ik veel netwerkbijeenkomsten bezocht. Maar heb er nooit business uit gehaald. Hoe dat komt, daar is van alles over te zeggen. Mijn grootste belemmering is het vinden van echt goede matches. Ik heb daar sinds dit jaar betere ervaringen mee, en ook al diverse dingen samen met anderen gedaan.

Esther Molenaar
6 years ago

He Marjan,

Misschien zoek je te hard naar een match. In de eerste plaats is de connectie belangrijk, van persoon tot persoon. Dat begin ik zelf nu ook veel meer te zien en ook te doen. Mensen doen zaken met mensen, niet met bedrijven. Laat zien wie jij als persoon bent. Vaak is de gunfactor dan heel hoog.

Succes! En natuurlijk veel plezier!

Marjolein Kalter
6 years ago

Uit live netwerkbijeenkomsten, zeker grote netwerkbijeenkomsten zoals bijvoorbeeld Open Circles trainingen :-), haal ik vaak niet genoeg omdat er langzamerhand zoveel mensen zijn die ik een beetje ken, dat er eenvoudigweg de tijd niet is voor veel nieuwe contacten.
Liever heb ik met weinig mensen een wat langer en persoonlijker gesprek dan een vluchtig hallo met een boel mensen.

Esther Molenaar
6 years ago

He Marjolein,

Ja dat heb ik ook. Liever 1 goed gesprek, dan 20 korte vluchtige die nergens over gaan.

De drempel is voor mij heel hoog (ja ik weet het ik maak die drempel zelf hoog), maar ik ga soms ook wel eens gewoon bij een groepje staan en stel me dan voor. Meestal vragen ze aan mij wat ik doe. Het grappige is dat ik dit nu een paar keer heb gedaan en elke keer begonnen ze te lachen en zeiden: Goh, daar hadden we het net over.

Evelien Bos
6 years ago

Ik vind het lastig om vooraf een doel te stellen voor een netwerkbijeenkomst, maar ga dat steeds meer oefenen!

Anne Brattinga
6 years ago

Vaak treed ik op en gebruik ik die gelegenheden om te netwerken en mezelf te laten zien. Ik help zangers en laat op zo’n gelegenheid mijn eigen skills zien.

Soms werkt dat heel goed en hou ik er waardevolle contacten aan over en soms zelfs trouwe klanten. Soms werkt het niet goed. Dan wordt mijn praatje als reclame bestempeld en komt het niet aan. Misschien is het op dat moment te weinig authentiek.

Joost van Grieken
Joost van Grieken
6 years ago

Mij belemmert op dit moment het meest dat ik er te onvoldoende voorbereid heen ga. Met name mist er duidelijkheid over mijn gewenste strategic outcomes.

Emy Jansons
Emy Jansons
6 years ago

De follow-up blijft lastig.

Herman Marissen
6 years ago

Een webinar lijkt me heel leuk en ik zie dan dat die lang duren.. Ik vraag me af of een webinar van 15 minuten ook goed werkt en hoe je dat dan weer anders inricht dan een lang webinar.. In ieder geval heel motiverend om er over na te denken.
Groet Herman

Reinier Bloem
Reinier Bloem
6 years ago

Ja, veel webinars beginnen te laat en dan duurt de introductie ook nog eens erg lang. In totaal duurt het dan al snel 15 minuten voordat het webinar echt begonnen is.

Tegenwoordig haak ik dan af…. zonde van mijn tijd.

15 minuten webinars zullen wel zin hebben als je direct ter zake komt, .

Eleonora van Grinsven
6 years ago
Reply to  Reinier Bloem

Dank voor deze geweldige tip heren. Hiermee kan ik mijn online jaarprogramma nog waardevoller maken.

Iris Maier
6 years ago

Het lastigste vind ik denk ik het vinden van precies die juiste persoon of personen. Het moeten maar net diegenen zijn die je nodig hebt/zoekt…

Karin Hiralal
Karin Hiralal
6 years ago

Ik volg zo nu en dan een webinar. Het is vaak (niet altijd) van beperkte waarde: heel weinig kennis deling en heel veel marketingpraatjes vol beïnvloedingstechnieken van Cialdini. Als dat zo door gaat is het snel einde oefening met de webinars.

Beata Marton
Beata Marton
6 years ago

Ik vind moeilijk op mijn doel te focussen tijdens een netwerkevenement. Ik ga mee met de flow.

Jeroen van Mierlo
6 years ago

Het werken met de strategische uitkomst op een netwerkborrel vind ik nog lastig. Het kwalificeren van leads is één ding, maar hoe pak je het aan?

Geert Jan Grijpstra
6 years ago

Live netwerk bijeenkomsten zijn best handig en best nuttig. Je krijgt alleen vaak slechts dingen te horen die je al wel wist, maar even wat waren weggezakt.

Om het voor mij echt goed te laten werken heb ik genoeg aan een kort overzicht met de highlihts en duurt me zo’n webinar veel te lang.
Het is ook onhandig dat je het webinar niet op je eigen tijd kunt bekijken.

Niña Mooi
6 years ago

Wat mij op dit moment belemmerd, naast dat ik het technisch niet zou weten, is welke inhoud zou ik mijn target audience kunnen bieden aangezien ik ban dezelfde beroepsgroep ben als zij. Wat kan ik gratis weggeven zonder gelijk mijn product overbodig te maken.

Anna Tjumina
6 years ago

Ik kom vaak mensen tegen die meer van mij willen en kunnen krijgen dan andersom. Niet erg motiverend… Mensen vragen veel, maar bieden minder!

John van der Veer
6 years ago
Reply to  Anna Tjumina

That’s because your are such a great and lovely person!

Juni Sambo
Juni Sambo
6 years ago

Dit is voor mij nieuw.
Gelijk toen ik de mogelijkheid kreeg om de Business Bootcamp bij te wonen heb ik de kans met beide handen gegrepen.

Amelieke van de Lavoir

Wat mij belemmert bij live netwerkbijeenkomsten is dat je veel mensen alleen dan ziet, en vervolgens nooit meer. Ik merk bij mezelf dat ik een grotere vertrouwensband opbouw als ik mensen vaker zie of spreek, dus ze echt leer kennen. En dat heb ik vaak nodig bij het verwerven van nieuwe opdrachten.

Ruud Van De Locht
6 years ago

Ik mis nog knowhow om ideaal te netwerken.

Ruud Van De Locht
6 years ago

Hoe benader ik anderen tijdens een netwerkvent op de manier om het snelste vertrouwen te winnen?

Eef van der Meer
Eef van der Meer
6 years ago

Iets nuttigs geven wat iets over jou zegt, maar niet een pen ofzo. Iets nuttigs én verassends…Groet eef

Marcel van Harrewijen
6 years ago

Het is lastig om netwerkbijeenkomsten te vinden waar mijn doelgroep (eigenaren/directeuren van (middel)grote ondernemingen) aanwezig is.

Eef van der Meer
Eef van der Meer
6 years ago

Kan je dat je doelgroep vragen?

Karina Quinonez
Karina Quinonez
6 years ago

I find difficult to “break-the-ice” and introduce myself.
Networking events are a personal challenge for me.

Eef van der Meer
Eef van der Meer
6 years ago

Practice with somebody you trust can be a help.

Paulien van ‘t Westeinde
Paulien van ‘t Westeinde
6 years ago

Ik overweeg om een webinar (of niet live: video) van mijn docententraining te geven die normaal kan worden gekocht bij aanschaf van mijn leskisten. Maar ik twijfel of het slim is want bij een training op school ziet de docent (mijn leerling) zijn eigen studenten aan het werk met de leskist en dat mis je als het via video is.

Eef van der Meer
Eef van der Meer
6 years ago

Je kunt live opnames in je live webinar gebruiken als toelichting/voorbeelden van wat je uitlegt.

Marcella Sjollema
6 years ago

Ik merk dat ik mijn pitch beter in mijn hoofd wil hebben. Ik wil beter aan kunnen sluiten bij de vraag van een ander.

Hindrik Jan Tilma
6 years ago

Over Open Circles Academy ben ik zeer te spreken. Ik heb met groot genoegen twee Business Bootcamps gevolgd en ben enthousiast geworden over de wijze van hun benadering en de informatie verstrekking.

Vooral het gebruik (gaan) maken van Webinars is een geweldige nieuwe technologie, om van huis uit in je stoel online trainingen te volgen en zelfs te LEREN om zelf online trainingen te gaan geven.

Al met al het leren van methodieken om je business een boost te geven!

Monica Scheffer
6 years ago

Het kost me geen moeite mensen aan te spreken, maar ik ben niet zo goed in koetjes en kalfjes, die je wel nodig hebt om het ijs te breken.

Eleonora van Grinsven
6 years ago

Heel interessant dat je schrijft dat ‘koetjes en kalfjes’ nodig zijn. Ik ben daar helemaal niet van. Meestal vraag ik iets in de trend van ‘Hoe vind je de training, spreker, het onderwerp…?’. Invoelend doorvragen en voor je het weet heb je leuk contact. Zo werkt het althans bij mij. Kun je daar iets mee?

Sabine Schalkwijk
6 years ago

Wat mij belemmert het maximale te halen uit mijn “live” netwerk is tijd en daar aangekoppeld een efficiënt systeem.

Marie-Louise van Kempen
Marie-Louise van Kempen
6 years ago

Vind het lastig om in zo’n korte tijd een goede connectie te maken.

Agnes Meijs
6 years ago

Mijn kracht ligt in het doen dwz buitenactiviteiten in de natuur, niet in het spreken daarover.

Monique Jans
6 years ago

Mij belemmert het omgevingslawaai. Moet me echt inspannen om de ander goed te kunnen verstaan. Onlangs ‘n gehoortest laten doen en alles bleek prima. Nu ga ik vaak wandelen in de pauzes. Mis dan wel kansen misschien maar laad wel lekker op.

Caroline Leferink
6 years ago

Wat mij het meest belemmert is het vinden van de juiste match. Vaak zóveel mensen en iedereen wil wat halen. Of brengen (verkopen dus).

Als er wel een match gevonden wordt is het voor mij de kunst dírect op te volgen. Wanneer er meer dan een week overheen gaat (gebeurt wel eens….) dan is het spoor vaak dood…

Eleonora van Grinsven
6 years ago

Heel herkenbaar dat je de speld in de hooiberg wil vinden. Mijn oplossing is het vooral vragen of je iemand kent die mij kan helpen. Daarmee wordt mijn bereik direct groter en steeds vaker wordt ik tijdens bijeenkomsten aangesproken omdat iemand anders mij meehelpt met zoeken. Wellicht kun je het eens proberen.

Tonnis van Dam
6 years ago

Ik vergeet nog doelen te stellen voor een netwerkevent.

Gerrit Middelkoop
6 years ago

Wat mij het meest belemmert het maximale uit live netwerk bijeenkomsten te halen is het feit dat mijn klanten (de beslissers bij grote bedrijven die mergers and acquisitions doen) of niet op deze bijeenkomsten zijn, of zeer gericht zijn op de grote consultancy ondernemingen op dit gebied.

Jaap Nauta
Jaap Nauta
6 years ago

Een live webinar in de vorm van een training is lastig in de flipperkasten verkoop. Maar je hebt me wel op het idee gebracht om een live-spel te laten spelen op ons product door een topspeler. Dat ga ik uitwerken. Dank voor de tip!

Aafke Dijkstra
6 years ago

Bij een live netwerk bijeenkomst vind ik het lastig om snel te reageren of een vraag te stellen. Ook doordat er zoveel mensen zijn, die dit doen. Eigenlijk het gevoel, dat ik niet echt deelneem. Ik ga ook vaak andere dingen tussendoor doen. Have a nice day?

Eleonora van Grinsven
6 years ago

Wat mij het meest belemmert is mijn idee dat ik iets moet doen wat direct resultaat oplevert in mijn bedrijf. Ik wil meer vanuit mezelf aanwezig zijn en genieten van het moment met de ander. De verbinding maken en investeren in de toekomst.

Japke Dogger-Englebert

Nog geen idee hoe ik dit met mijn expertise kan doen. En het werken met de software belemmert mij ook nog

Vida Niazian
Vida Niazian
6 years ago

Wat mij het meest belemmert is mijn idee dat ik mijzelf moet ‘verkopen’. Ik ben altijd erg geïnteresseerd in wat andere doen. Maar vind het moeilijk om in een kort en krachtige pitch mijn passie te verwoorden.

Ruud Wildschut
Ruud Wildschut
6 years ago

Ik heb geen (nog) doelen gesteld voor netwerk bijeenkomsten. E’en van de belangrijkste dingen is inzicht krijgen op welke events mijn doelgroep komt.

Ruud

Tessa Augustijn
6 years ago

Eigenlijk weet ik niet of het me belemmert, maar ik ben op netwerk events bezig met het voeren van leuke gesprekken. En soms leveren die business op en soms niet.

Leo Steijn Fiets
6 years ago

Lijkt me goed plan. Kijken hoe je dat voor de fietsenbranche kunt maken. Iemand een idee?

Marie-Louise Krause
Marie-Louise Krause
6 years ago

Om het maximale uit de live netwerk bijeenkomsten heb ik een ijzersterke pitch nodig die precies weergeef wat ik doe en wat ik voor mijn netwerk kan betekenen.

Monique van der Wart
Monique van der Wart
6 years ago

Wat mij vaak belemmerd bij een live netwerk event is dat mensen vaak al in groepjes of één op één staan te praten. Ik voel me dan bezwaard bijna een soort “indringer” zelfs om zomaar ergens bij te gaan staan. Om dan ook nog te luisteren naar waar het over gaat en me te bemoeien met zo’n gesprek voelt voor mij niet goed. Dat resulteert vaak in dat ik een beetje rondloop of ergens naar de menigte sta te kijken en me nogal verloren voel.
Terwijl ik in privésituaties erg makkelijk contact maak en men mij vaak heel toegankelijk vindt.

Leni Minderhoud
Leni Minderhoud
6 years ago

Hi Monique,
Daar zijn best trucjes voor. Bijv. van te voren al contact leggen met bezoekers als je een lijst hebt. Dan maak je een paar afspraken zodat die persoon tijd voor je maakt. Wat ook helpt is mensen aanspreken die ook ‘verloren’ rondlopen of even niet in gesprek zijn. Oogcontact en een glimlach werken ook goed. Groepjes zijn soms best bereid om je er bij te laten.

Lef hebben,niet bang zijn, want wat is het ergste wat kan gebeuren? Dat iemand zegt, ik kom zo bij je? Dan loop je weer verder. Het niet te zwaar maken, leuk vinden om nieuwe mensen te leren kennen, het iets verder van je af te zetten.
En als je privé makkelijk contact maakt, beeld je in dat het privé is, probeer dat gevoel voor je te halen en doe hetzelfde…

Veel succes!
Leni

Ruud van Diepen
6 years ago

Ik bereid me voor door tevoren een lijstje te maken van gewenste nieuwe netwerkcontacten. Op de dag zelf is het moeilijk deze mensen snel te vinden.
Is het mogelijk deelnemers zich te laten inschrijven met vermelding van hun : 1. expertise, 2. netwerkwaarde voor anderen, 3. netwerkwaarde die zijzelf zoeken?
Nog mooier, kun je speeddates arrangeren obv. de input?

Leni Minderhoud
Leni Minderhoud
6 years ago

beste Ruud, het is inderdaad handig als je al een lijst hebt van te voren. Dan kun je die mensen opzoeken. Bijv op LinkedIn als je geen e-mailadres hebt. Als je ze van te voren contact, heb je al een verbinding. Meestal staat men daarvoor open is mijn ervaring. Er zijn wel speciale events met speeddates, maar dat moet de organisator wel willen.

Verder veel rondlopen, handen schudden, praatjes maken. Iedereen is er om te netwerken dus dat is altijd wel geaccepteerd.

Succes
Leni