De levensstijl van een bewuste miljonair

8004 views | 98 reacties |
shares


Een paar jaar geleden was er een interview op CNBC met Warren Buffett, op dat moment de 3e rijkste persoon op de wereld.

In juni 2006 besloot hij zijn fortuin weg te geven aan liefdadigheid, 83% ervan ging naar de Bill and Melinda Gates Foundation. Deze donatie bedroeg 30 miljard dollar – de grootste donatie in de geschiedenis van de VS.

Zijn jaarlijkse salaris van ongeveer 100.000 dollar is belachelijk klein in vergelijking met de standaard voor CEO salarissen in vergelijkbare bedrijven.

Hieronder een aantal interessante aspecten van het leven van Warren Buffett:

 1. Buffett werd geboren op 30 augustus 1930.Hij kocht zijn eerste aandeel toen hij 11 was en hij betreurt het dat hij niet eerder is begonnen!
 2. Hij kocht een kleine boerderij op 14-jarige leeftijd, van spaargeld dat hij had verdiend met kranten rondbrengen.
 3. Hij woont nog steeds in dezelfde kleine drie-kamerwoning in Omaha, die hij kocht vlak nadat hij getrouwd is 50 jaar geleden.
  Hij zegt dat hij alles heeft wat hij nodig heeft in dat huis. Zijn huis is niet omheind door een muur of hek.
 4. Hij reist nooit met een privé-vliegtuig, hoewel hij ‘s werelds grootste privé-vliegtuig business bezit.
  .
 5. Hij rijdt zelf overal naar toe in zijn auto, hij heeft geen chauffeur of beveiligingsmensen om hem heen.
 6. Zijn bedrijf, Berkshire Hathaway, bevat 63 bedrijven.
  Hij schrijft jaarlijks slechts 1 brief naar de CEO’s van deze bedrijven, met daarin de doelen voor het jaar.
  Hij houdt geen vergaderingen of regelmatige telefoongesprekken met hen.
 7. Hij heeft zijn CEO’s slechts twee regels gegeven:
  Regel 1:
  Verlies geen geld van de aandeelhouders.
  Regel 2: Vergeet regel 1 niet.
 8. Hij mengt zich niet met de high-society.
  Vrije avonden brengt hij graag door met popcorn en televisie kijken.
 9. Warren Buffett heeft geen mobiele telefoon op zak, en geen computer op zijn bureau.
 10. Zijn advies aan jonge mensen:
  Blijf weg van credit cards en investeer in jezelf“.

Warren Buffett is één van mijn belangrijkste rolmodellen als het gaat om business.

Zijn biografie “The Snowball: Warren Buffett and the Business of Life (door Alice Schroeder) is één van de meeste fascinerende biografieën die ik ooit heb gelezen.

Wie is jouw rolmodel?

Wie inspireert jou om meer van je potentieel te vervullen?

Laat hieronder een comment achter over jouw rolmodel en waarom jij hem of haar zo inspirerend vindt.

Op jouw succes, Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
98 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Annelies Vroomans
9 years ago

Mijn 2 inspiratiebronnen:

Maria Montessori: Geef het kind de Wereld! – De Weg naar een Betere Samenleving.
Marshall Rosenberg: Geweldloos Communiceren – De Taal van de Vrede.

Beiden geven mij inspiratie voor mijn overtuiging dat de zachte krachten zullen overwinnen.

Josefine Logemann
11 years ago

Allereerst begin ik met mijn vader, die de 2w oorlog in het Jappenkamp heeft doorgebracht en daarna de kracht had om weer positief in het leven te staan en op zijn 52ste met een gezin weer helemaal opnieuw moest beginnen in Nederland. Hij was ook altijd positief toen hij een zware vorm van longemfyzeem had en altijd zwaar werk verrichte in zijn moesttuin nadat hij op zijn 72ste met pensioen was gegaan. Hij is 82 geworden.

Daarnaast is Oprah Winfrey een rolmodel, die met wilskracht en talent met alle elementen uit haar verleden heeft gevochten en een plaats geven, om daar mensen mee te inspireren voor een beter leven. Haar stroom van geven en ontvangen inspireert me.

Mandela inspireert me ook. Ook hij heeft zijn kracht gevonden en daarmee vele mensen beroerd en betekenis gegeven aan hun leven, na zijn lange gevangschap.

Bill Gates die een superfortuin heeft opgebouwd en de hele wereld met zijn producten heeft laten kennismaken. Met zijn foundation gebruikt hij een groot deel van dit fortuin, het geld dat nooit in een lifetime kan worden opgemaakt door 1 of 2 personen, om andere mensen te helpen een goed leven te op te bouwen.

Francine Juhasz die de beste astrologe is, mega veel inzichten heeft en deze ook voor iedere persoon weer anders weet te benaderen. Haar manier van omgaan met de elementen van het leven inspireert me en daarin is zij mijn rolmodel.

Patty Harpenau van wie ik ook veel heb geleerd en die voor mij een rolmodel is in haar manier van schrijven, trainen en schilderen, maar ook haar betrokkenheid bij goede doelen.

Nisandeh, je bent een rolmodel in de manier waarop je jouw business doet, zoals het bereiken van veel mensen met al jouw kennis en kunde en de gedachten die erachter zit om met veel geld verdienen ook weer veel mensen geholpen kunnen worden, niet alleen omdat ze bij je trainen, maar ook voor de goede doelen. Ik ga nog veel van je leren, want dit najaar doe ik 3 trainingen bij je. Ik kijk ernaar uit!

Uit al deze inspiratiebronnen haal ik datgene wat ik voor mij nodig heb om mijn potentieel zo volledig mogelijk te kunnen gebruiken.

Eduard Bosch
Eduard Bosch
9 years ago

Anthony Robbins,

Coole gast – die me steeds weer weet te inspireren.

Paul Fedder
11 years ago

Brendon Burchard!
Dat is momenteel mijn grote rolmodel om meer van mijn potentieel te vervullen. Ik heb pas een paar maanden geleden kennis met zijn video’s gemaakt en ik werd er totaal door verrast.

Hij helpt mensen met het opzetten van een ‘Online Business’, op het vlak van ‘Expert zijn’ (Expert Academy) en op het vlak van ‘High Performance’ (High Performance Academy).

Wat ik het meest bijzondere van hem vind, is zijn uitstraling en zijn onstopbare drang tot geven! Heerlijk wat een enthousiasme en zeer integer. En daar naast uren video over al deze onderwerpen die hij vermarkt.

Verder geeft hij ook seminars van 3 of meer dagen (min. $ 3.500,- / min. 150 man) en je moet er snel bij zijn want anders zit het vol! Dat vind ik nog eens knap. En daarbij heeft hij dan sprekers op bezoek, zoals Brian Tracey, etc. en doet ook mee aan de seminars van bijvoorbeeld Tony Robbins.
Dat vind ik nog eens schitterend hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen!

Hij heeft toen hij 19 jaar was een auto ongeluk en daar een bijna-dood ervaring gehad. Daarna zag hij helder in dat het leven hier gaat over 3 dingen:
1. Heb ik compleet geleefd? Was ik hier wel werkelijk?
2. Heb ik Liefde ervaren en gegeven?
3. Heb ik mijn Bijdrage geleverd?
Dus dat is ook zijn motto:
‘Did I Live? Did I Love? And did I Matter?’

Ook eens een kijkje nemen… Ga dan naar: brendonburchard.com

Heerlijke groeten,
Paul Fedder

Manuela van Prooijen
9 years ago
Reply to  Paul Fedder

Ook voor mij is Brendon Burchard een groot inspirator.

Zijn no-nonsense aanpak, positivisme en totale geloofwaardigheid werken aanstekelijk op mij.

Heb nog geen live seminar gevolgd van hem, maar zat met mijn creditcard in mijn hand om zijn Total Product Blueprint aan te schaffen, waar je voor 1000 dollar via een meerweeks online programma leert om al je kennis in 12 verschillende producten om te zetten en daar geld mee te verdienen.

Nu lees ik The Charge (“Activating The 10 Human Drives. that Make You Feel alive”) van hem:….

Carel Erasmus
Carel Erasmus
11 years ago

Erik Hazelhoff Roelfzema
ofwel de Soldaat van Oranje

Zo inspirerend dat ik in 2005 naar Hawaii ben gereisd om hem te ontmoeten. Daar heb ik hem gevraagd een documentaire over zijn leven te maken. Na jaren hard werken is dat gelukt. Soldaat voor Ambon is in april 2010 bij de AVRO verschenen. Zie uitzendinggemist.nl, op de 10e plaats van de 300 meest gewaardeerde documentaires!
Over mijn avonturen heb ik ook een boek geschreven: De Soldaat achterna (Free Musketeers, inmiddels in de top 5)
En dat allemaal door de inspiratie van 1 persoon!
Tot ziens op de bootcamp van 4-5 september, ben benieuwd!
Carel

Robert Rosier
8 years ago
Reply to  Carel Erasmus

Zomaar even een “duim op” voor dit verhaal en je documentaire(s)!

inspirerend in zichzelf..

Hartelijke groet,

Robert Rosier

Mieke POrtegies
Mieke POrtegies
9 years ago

Marte Röling, kunstenaar. Ze wilde al heel jong dingen maken en zelf geld verdienen. Voor mij is ze zelf pure kunst. Authentiek, daadkrachtig en altijd iets rood in haar kleding of sieraden. Altijd, “hier ben ik”, op zo’n manier dat het zuiver is. Maar degenen die het concept Barefoot …. van Open Circles Academy, bedacht heeft, die zijn of is mijn grote voorbeeld. Nisandeh Neta en collega’s, denk ik. Voor mij is dit het mooiste concept wat ik ooit gezien heb.

arnoud wennekus
11 years ago

Ik kan me op zich prima vinden in mensen als :

Oprah, Warren Buffett, Richard Branson, Bill Gates, en andere steenrijke mensen die een fortuin hebben gemaakt, en daarna, in een andere fase van hun leven, hun eigen behoeften, en die van anderen vervullen, door hun geld en energie inzetten voor een betere wereld.

Bewonderenswaardig en fijn dat deze mensen zich op deze manier ontwikkeld hebben, dat ze verschillig zijn, dat zij geld, tijd en energie willen steken, om mensen te helpen en de wereld een beetje beter willen achterlaten.

Mijn sympathie gaat meer uit, en wellicht dat ik een beetje de wat meer Nederlandse kijk vertegenwoordig, naar mensen die een verschil maken in het leven van een ander, terwijl zij zelfs nauwelijks iets bezitten.

Iets weggeven, of willen delen, terwijl je zelf nauwelijks iets hebt, uit liefde en mededogen, maakt op mij persoonlijk veel meer indruk, dan een miljardair die miljoenen van zijn fortuin op latere leeftijd schenkt.

Iemand die zijn of haar eigen leven in de oorlog in de waagschaal stelt , om het leven van onschuldige (joodse) kinderen en mensen te redden, maakt op mij meer indruk, dan iemand die geld overmaakt van de een naar de andere bankrekening.

Een voorbeeld van zo’n iemand is Majoor Bosshardt

Bosshardt maakte min of meer toevallig tijdens wandelingen door Amsterdam kennis met de armoede en ellende in delen van de stad .Majoor Bosshardt was volledig in haar element op het moment dat zij iets voor verslaafden, dak- en thuislozen en prostituees kan betekenen.

Voorheen had zij in kinderhuis, vol liefde kinderen onder haar hoede genomen.

Decennia lang heeft zij zich belangeloos en met veel liefde en overgave ingezet voor de mensen aan de onderkant van de maatschappij.

Zij heeft tevens de hoogste onderscheiding van het Leger des Heils gekregen, de Orde van de Stichter.

In 2004 ontvangt zij nog de Yad Vashem-onderscheiding. Deze hoogste onderscheiding van de staat Israël met de daarbij behorende titel ‘Rechtvaardige onder de volken’ kreeg Bosshardt omdat zij in de Tweede Wereldoorlog de zeventig kinderen, waaronder joodse, uit kindertehuis Zonnehoek op particuliere adressen had ondergebracht.

Regelmatig bracht ze op haar fiets joodse kinderen naar onderduikadressen, vaak zonder hun namen te kennen.
Bosshardt is ondanks de vele aandacht en loftuitingen altijd zichzelf gebleven, en tot op hoge leeftijd is zij actief gebleven. Zij stierf op 25 juni 2007 op 94-jarige leeftijd
U kent wellicht zelf zo iemand die zichzelf wegcijfert, anderen bijstaat, daar waar met mededogen en liefde, en praktische hulp leed wordt verzacht, en liefde wordt gedeeld. Dat zijn voor persoonlijk mijn rolmodellen en helden.

Cecil Westerhof
11 years ago

Die was ik ‘vergeten’. Dat is natuurlijk ook een heel goed rolmodel.

Om te voorkomen dat men denkt dat ik alleen maar vrouwelijke rolmodellen heb, wat ik ook een goed rolmodel vind is: Raoul Wallenberg.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Raoul_Wallenberg

Marco C. de Bruin
11 years ago

RICHARD BRANDSON!!!

Wat een doorzetter is deze man.
Na het lezen van zijn boek ben ik bevlogen en geloof 100% in mij zelf. Zeer inspirerend hoe hij altijd weer wegen vindt om zaken te doen. Hoe hij altijd mensen vindt die goed zijn voor de job.

Zeer gedreven persoon waar ik mij graag door laat inspireren.

Marco C. de Bruin

Jos verheijden
11 years ago

Mijn rolmodel is: Anthony Robbins

Hij heeft NLP tot leven gebracht en laat zelf zien wat het resultaat is.
Hij doet wat hij traint en is daarmee ongelooflijk succesvol.
Hij inspireert miljoenen mensen om met passie te leven.
Hij laat zien dat iedereen alles in zich heeft om succesvol te zijn.
De combinatie van passie en heldere doelen leidt er toe dat je alles zult realiseren wat je jezelf kunt voorstellen.

In mijn hypnose-oefeningen duik ik regelmatig in de huid van Anthony Robbins (dti) en ervaar ik een enorme power en inspiratie als ik voor een zaal van 10.000 man sta.
Helemaal top.

Jos Verheijden

Harry
Harry
11 years ago
Reply to  Jos verheijden

Jos,

Ik ben het 100% met je eens!

Yassir van Unen
8 years ago
Reply to  Jos verheijden

Tony is idd wel een hele sterke en bijzondere persoonlijkheid. Zelfs op youtube, laat staan in het echt.
Zou m graag eens live meemaken.

Martine Verweij
7 years ago

Mijn rolmodel is Nisandeh Neta. Een aantal karaktereigenschappen hebben we gemeen, waardoor ik zeker weet dat wat hij kan, ik ook kan. Dat is inspirerend en motiverend. Hij heeft en doet al wat ik wil. Ook dat is inspirerend.

Heleen Verduin
11 years ago

Op dit moment volg ik met veel interesse Wubbo Ockels.
Hij stimuleert mensen om hem heen om bezig te zijn met duurzaamheid. Niet vanuit de zweverige kant, maar ook gewoon lekker zakelijk en helder. De club “Nederland 2050” is ontstaan uit “Ladies First”, een club vrouwelijke ondernemers die met duurzaamheid en innovatie bezig zijn. Inmiddels kan iedereen zich aansluiten.
Wat mij zo aanspreekt, is het ondernemen vanuit een breder perspectief dan alleen geld verdienen. Oog hebben voor een groter belang en niet gedachteloos consumeren en produceren, maar bewust omgaan met moeder aarde, de medemens en grondstoffen.
Wat mij ook aanspreekt is dat Wubbo oog heeft voor waarde van vrouwelijk ondernemen, de zacht kant van ondernemen:
Respect voor elkaar, kennis delen, elkaar aanvullen, respect voor de omgeving.

Wubbo, ik ben blij dat je je hier sterk voor maakt en ik hoop dat je nog veel mensen zult inspireren!

Thea van Dijk
10 years ago

Eigenlijk heb ik geen specifiek rolmodel. Er zijn veel mensen die mij inspireren. Vaak kom ik deze mensen tegen op het moment dat ik ze nodig heb. Bijvoorbeeld ik ben bezig mijn praktijk op te zetten, maar had totaal geen zakelijke achtergrond. Op dat moment kwam iemand aanzetten met een kaartje van Business Bootcamp van Nisandeh Neta.

Yassir van Unen
8 years ago
Reply to  Thea van Dijk

Leuk he hoe dingen soms gewoon op je pad komen.
Law of attraction denk ik dan 🙂

Cecil Westerhof
11 years ago

Wat denk ik wel erg belangrijk is, om er rekening mee te houden dat een rolmodel ook maar een mens is. Te vaak zie je dat mensen een rolmodel op een voetstuk plaatsen en alles van deze persoon voor zoete koek slikken. Men heeft dan geen oog voor de verkeerde zaken en neemt die klakkeloos over. Ook kan het zijn dat iets dat prima werkt voor je rolmodel, niet voor jezelf van toepassing is. Echter als je alles kritiekloos overneemt, dan zie je dat niet.

Gelukkig probeert Nisandeh dit te voorkomen. Hij begint meestal met: geloof geen word van wat ik zeg. ;-}

Wat ik zelf een hele goede spreuk vind (ik heb twee Engelse woorden laten staan, daar ik daar geen goede Nederlandse woorden voor kon vinden):

Er zijn vier soorten leerlingen:
de spons, de trechter, de strainer en de sieve.
De spons absorbeert alles.
De trechter laat aan de ene kant alles erin en aan de ander kant alles eruit.
De strainer verwerpt de wijn en behoudt het sediment.
De sieve verwerpt de grove bloem en behoudt de fijne bloem.

Ik probeer een zeef te zijn.

Rozelinde Warmoes
Rozelinde Warmoes
9 years ago

@ Cecil,

Ik ben het met je eens, dat je niet alles klakkeloos moet overnemen wat iemand doet of zegt die je bewondert.

Het is leuk, nuttig en motiverend om anderen als rolmodel te hebben, maar het is inderdaad gezond om daarbij helder te blijven denken.

Hoe slim, rijk, heilig, invloedrijk, machtig, spiritueel of populair iemand ook lijkt, het wil niet zeggen dat ze de waarheid in pacht hebben. Als iemand jou een slecht gevoel geeft dan zou ik mensen de raad geven om op te passen. Dan is het tijd om naar jouw gevoel en naar jezelf te gaan luisteren.

Iemand anders bewonderen wil ook niet zeggen dat je zelf geen kwaliteiten bezit. Je kan van een bepaald aspect van iemand veel kunnen leren, en tegelijkertijd weten dat je zelf ook veel kwaliteiten bezit.

Mensen die mij momenteel inspireren zijn vooral mensen die vol van leven zijn, die houden van het leven
die kunnen aantonen dat ze niet enkel mooie woorden vertellen,
die ook eerlijk zijn en gewoon rustig zichzelf,
die een positieve mindset hebben
en anderen opliften

dus mensen die elkaar steunen en motiveren 🙂

Veel groeten

Cecil Westerhof
9 years ago

@Rozelinde Ik ben het grotendeels met je eens dat als je ergens geen goed gevoel bij hebt, dat je het dan niet moet doen. Met een kanttekening: check (of probeer het in ieder geval) waarom je er geen goed gevoel bij hebt. Soms weet je (ten diepste) wel dat je iets moet doen, maar wil je het niet omdat het je iets kost wat je niet graag opgeeft.

Ik weet dat dit niet makkelijk is, maar het is wel goed om te doen.

Rozelinde Warmoes
Rozelinde Warmoes
9 years ago

Hoi Cecil,

Ja klopt, dat is een goede aanvulling.

Ik wilde vooral zeggen ‘pas ermee op’: neem niet alles klakkeloos over wat anderen beweren. Soms zijn we veel wijzer dan we zelf denken. En natuurlijk hoort wat jij zegt, zoals eerlijk naar jezelf kijken daarbij.

Iedereen kan dit voor zichzelf bepalen.

We kunnen heel veel van anderen leren, en ik vind dat ook super leuk en fascinerend, en vervolgens komt er een moment dat we moeten leren vertrouwen in onze eigen wijsheid. Dat was het deel wat ik vooral wou benadrukken. En wat jij zegt is inderdaad ook heel belangrijk. (Deze eigen wijsheid wil trouwens ook zeggen dat we inzien dat we niet alles over alles weten en dat we flexibel blijven in ons denken)

Enthousiaste groet

Erik
11 years ago

Bij het doorlezen van alle rolmodellen waar zeker voor mij een paar heel inspirende bij zitten. Moest ik aan mijn eerste rolmodel denken. John Lennon. Lennon was een mens op weg. Toen hij nummer één qua populariteit op de wereld was met de andere drie Beatles, vroeg hij zichzelf af wie ben ik, buiten de Beatles om en langzaam beseft hij dat hij de Beatles los moest laten, toen hij de liefde van zijn leven tegenkwam, moest hij de vrouw uit zijn 1e huwlijk loslaten, toen hij los wilde komen van de hysterie rond zijn persoon moest hij zijn land loslaten, zijn 2e vrouw stelde op een gegeven moment wil onze relatie slagen, dan moet jij eerst maar eens de bloementjes gaan buiten zetten, hij ging op pad en keerde na twee jaar terug, later door hem omschreven als the lost w’end, uiteindelijk liet hij zelfs voor vijf jaar zijn muziek los om zich op zijn gezin te gaan richten om in 1980 met een comeback album te komen. Lennon was in mijn ogen één van de eerste mensen, die op een moderne manier transparant was, hij hanteerde niet alleen het muzikale medium maar ook het journalistieke, via zijn interviews kun je zijn levensproces mee lezen zijn inspiratie bronnen, zijn humor maar ook zijn wispelturige karakter zijn gevecht met drugs, alcohol enz. Lennon vroeg zich af wie hij was, liet zien wie hij was en deed daaraan geen enkele concessie. Daarbij liet hij een paar prachtige muzikale indrukken achter. Helaas zijn deze onafhankelijke geesten vaak een bedreiging voor andere mensen met alle gevolgen van dien.

Kees van der Stel
10 years ago

Warren Buffett spreekt me zeer aan. Een aantal van de tien punten die Nisandeh opsomt is ook op mij van toepassing. Wat mij van die tien punten het meeste aanspreekt is het laatste, in mijn vertaling: maak geen schulden en investeer in je eigen ontwikkeling.

Een van de dikke rode draden die door mijn leven loopt is ontwikkeling. Ik ben daar voortdurend mee bezig.

Ik heb geen externe inspiratiebron en ook geen extern groot voorbeeld’, maar ik heb een innerlijke inspiratiebron en voorbeeld, te weten ‘het kind’ in mezelf. Ik noem dat mijn ‘innerlijke kind’.

Mijn hele leven is erop gericht dat kind (en daarmee mezelf) gelukkig te maken en tot bloei te laten komen en dat lukt me omdat het mijn levensopdracht is andere mensen vanuit mijn hart ‘wakker’ te maken, resp. ‘bewust’ te maken, door middel van mijn werk als coach. Dat genereert zoveel geluk bij anderen dat het geluk moeiteloos naar me toekomt. Je zou ook kunnen zeggen: “Wat ik geef, krijg ik terug”. Iets mooiers is er m.i. niet.

Be the change you want to be. Kees

Anja Leinders
10 years ago

Wat mooi om te zien dat Warren Buffet zo dicht bij zichzelf blijft. Niks geen voetstukken, gewoon GEWOON.
Het is slechts één van de mensen waar ik veel bewondering voor heb. Nelson Mandela, Oprah Winfrey, Dalai Lama, Richard Branson,… het zijn de meest voor de hand liggenden.

Maar ook sommige mensen in mijn dichte omgeving zie ik als rolmodellen. Mensen die dicht bij me staan/stonden en mij vaak een grote spiegel hebben voorgehouden. Ze hebben er mede voor gezorgd dat ik sta waar ik nu sta. En daar ben ik hen erg dankbaar voor.

Ria Jekautz
11 years ago

Memories buried alive never die, they just turn up in another pair of shoes.

Mijn rolmodel is Robert Gene Smith uit Oklahoma City. Hij werkt met technieken vanuit EFT, NLP en Hypnose om oude overtuigingen, ervaringen en angsten snel los te laten en om te (leren) zetten, waardoor je andere keuzes kunt maken in je leven, beperkende zich herhalende patronen echt los kunt laten

Laagdrempelig, meer dan 300 filmjes op YouTube over hoe hij werkt en je er zelf mee kunt werken, ook hij geeft free seminars (naast zijn cursussen, individuele sessies en DVD’s), waardoor zijn kennis bereikbaar is voor iedereen. Hij is open, niet bang zich kwetsbaar op te stellen en heeft een goed gevoel voor humor.

Zijn/mijn Faster EFT is hier nog niet echt bekend, mijn doelstelling is dan ook om het naar zijn voorbeeld (doorbouwend op mijn eigen fundament) en door te werken aan het mij nog ontbrekende zakelijk inzicht (met dank aan wat ik zal opsteken op Bussiness Booth Camp) binnen enkele jaren in Nederland groot te maken.

Ria Jekautz
Live coach

Frank Janssen
9 years ago

Wat een inspiratie.

Dat wist ik niet over Warren Buffet.

Ik heb me eigenlijk te weinig bezig gehouden met conscious millionaires.

Toen ik begon aan mijn real estate in de VS was Robert Allen mijn held. Maar dat is hij niet meer.

Ik ben steeds meer gaan zien dat veel zgn. guru’s maar 1 doel hebben: zoveel mogelijk geld verdienen.

En of de nieuwe studenten nu succesvol zijn of niet, maakt voor hun niet uit.

Ze hebben hun sale gemaakt.

Dit zie ik dus niet bij Nisandeh. Ik heb de indruk dat hij om ons succes geeft.

Bianca Dekker
11 years ago

Mijn grote inspirator en motivator is Thich Nath Hahn, een zen-boeddhistische monnik uit Vietnam. De man is verbannen uit zijn eigen land omdat hij weigerde partij te kiezen en vanuit zijn boeddhistische overtuigingen elk mens hielp die hulp nodig had. Als jonge monnik had hij al een visie en bracht het boeddhisme praktisch onder de mensen i.p.v. alleen maar te mediteren in het klooster. Hij bootvluchtelingen geholpen, heeft een klooster opgericht in Frankrijk (Plum Village) maakt op zijn reeds oude leeftijd nog steeds reizen naar o.a. Amerika, Azie en Europa. Hij is voorstander van Geweldloze Communicatie en brengt groepen Palestijnen en Israeliers bij elkaar. Dit alles geheel belangenloos. De man woont in een nederige hut zonder enige luxe. Zijn inzet, geloof, liefde en warmte en de ‘simpele’ manier waarmee hij de boeddhistische boodschap doorgeeft is voor mij niet meer van deze wereld. Dit zonder dogma, oordeel of vooroordeel. Voor mij is hij een uniek mens in deze wereld die een verwezenlijking is van het citaat van Ghandi: “Become the change you wish for the world”. Hij bewijst voor mij daarmee dat ware rijkdom niet in materieel zit maar van binnen.

Yassir van Unen
8 years ago
Reply to  Bianca Dekker

Kijk, dat zijn nog eens originele en andere inspirators.
Cool!

Francisca
Francisca
11 years ago

Mijn rolmodel is Osho (Bagwan).

Deze man heeft zoveel wijze dingen gezegd en gedaan.

Als je je verdiept in jezelf, gaat voor jou kwaliteiten,

je niet kwaliteiten accepteert. Altijd gaat voor jou en voor de

dezelfde dingen in de ander. Dan vindt je je

bestemming en dan ben je het succes.

Robbert Bloemendaal
10 years ago
Reply to  Francisca

Osho wilde voor elke dag één Rolls Royce krijgen van zijn volgelingen. Heel de wereld in rep en roer. Maar wat gebeurt er als je elke dag in een ander exemplaar van dezelfde auto zit? Dan zit je in een TAXI! Daarmee reduceerde Osho het tot in het belachelijke bezitten van bezittingen tot zijn tegendeel: niets HEBBEN. In wezen doet Warren Buffet hetzelfde maar dan de andere kant op: een levensstijl die hij ook zou kunnen hebben met een modaal loontje wordt uitermate exotisch omdat hij een uitermate exotische levensstijl zou kunnen (en eigenlijk moeten!) hebben.

reisgeleider.nl

Lili Tari
Lili Tari
8 years ago

Is fijn als je gelukkig bent,maar als je al die jaaren moet vechten voor geld is dat miender.
Ik ben een gelukkig mens,maar met een beetje gelukt ,ben ik nog gelukkiger.

Ramon de Vries
Ramon de Vries
9 years ago

Ik heb twee rolmodelen:

1. Jim Rohn – Down to earth common sense adviezen
2. Seth Godin – Mijn Remarkable marketing man in de veranderende internet wereld

Steven Smit
11 years ago

de Dalai Lama,

Hij staat voor een leven vol mededogen en open staan voor anderen. De Dalai Lama laat zien wat het is vol zelfvertrouwen te zijn, ergens voor te gaan en voor te staan door je eigen “ik” los te laten.

De Dalai Lama zet aan tot mededogen i.p.v. hebzucht, en toont aan dat juist mededogen de sleutel is tot een succesvol leven.

Bart Kappers
10 years ago

Steven Covey is niet echt een rolmodel voor mij hoewel hij hele mooie en praktisch toepasbare inzichten uitdraagt.

Een van deze inzichten is het schrijven van een persoonlijk statuut; wie ben je en wie wil je zijn in de verschillende rollen die je in je leven vervult.

In mijn geval als echtgenoot, vader, vriend, werknemer, ondernemer, Christen.

Op deze manier kun je voor jezelf heel eenvoudig neerzetten waar je voor wil staan in het leven en helpt dit je bij het nemen van beslissingen.

Jacqueline van Tol
11 years ago

Mijn grote voorbeeld is waarschijnlijk een ongebruikelijke: Pierce Brosnan. Deze 56 jarige Ierse acteur die o.a. enkele James Bond films heeft gespeeld, leert mij om te blijven geloven in je grote droom. Hij heeft bewezen dat iedereen, van welke komaf ook, zijn of haar potentieel volledig kan vervullen.

Pierce komt uit een arm gezin. Nadat hij als kleine jongen de film Goldfinger had gezien, wilde hij een filmster worden. “Maar ik sprak het nooit uit, want dat was totaal onbereikbaar en een miljoen lichtjaren verwijderd van mijn eigen, kleine leven.” zegt hij in het blad Esquire.

Zijn scholing was heel gebrekkig, hij werd opgevoed door zijn grootouders omdat zijn moeder in Londen moest werken voor de kost. Hij leerde een aantal belangrijke lessen:

Lieg nooit tegen jezelf
Weet waarmee je bezig bent, waar je staat.
Heb vrede met je tekortkomingen en werk eraan.
Polijst dat beetje goud dat je in je draagt.

Pijnlijke afwijzingen geven je het verschrikkelijke gevoel dat je niets waard bent. Het leert je nederigheid. Maar het leert je ook vastberadenheid en het maakt je taaier.

Voor Pierce keerde het lot zich ten goede toen hij naar de theaterschool ging vanuit een diepgeworteld verlangen en liefde voor de film.
Hij omschrijft dat moment zo:
“Wanneer je niet precies weet wat je wilt en het komt zo op je af dat het tastbaar wordt en zichtbaar, dan is dat zo spannend, zo mooi en gevaarlijk – dat is echt een gift. En het is een nog grotere gift als je er altijd voor open blijft staan.”

Hij verloor zijn vrouw aan kanker en bleef achter met twee kinderen. Van haar overlijden leerde hij:

Geniet van elk fijn moment dat je op aarde hebt, elke adem.

Wees dankbaar voor levend te zijn, om een familie te hebben, om te werken. Simpel. Simpel. Simpel

Er zijn momenten in mijn eigen leven waarin ik vol twijfel ben. Over mijn eigen kunnen, mijn verlangens en de weg die ik te gaan heb naar het vervullen van mijn ultieme droom.

Op die momenten denk ik vaak aan Pierce. De kleine Ierse jongen die James Bond wilde worden en wiens droom is uitgekomen.
Niet door opleiding, niet door geld, maar door zijn liefde en passie te blijven volgen…..

Jacqueline van Tol
Pierce én James Bond fan

Robbert Bloemendaal
10 years ago

Hij is inderdaad de meest filosofische van de Bond-vertolkers. Iets waarmee hij niet te koop liep, maar dat je op de één of andere manier kon merken. Ik wist maar nooit wat het was, nu weet ik het. Dank je wel voor deze informatie!

reisgeleider.nl

Linda Futa- van Goch
Linda Futa- van Goch
11 years ago

Voor ik de vorige comments las dacht ik, wie heb ik als ROLMODEL?
ik kon op geen enkele naam komen. Ik heb wel even erover nagedacht.

Ophra! ja zeker een bijzondere vrouw, prachtig voorbeeld.

Nisandeh! , ook voor mij belangrijk geweest, al lang voor de bussines boorcamp.

Bij jou Nisandeh, kwam ik voor het eerst écht in contact met mijn gevoel, tijdens een van de trainingen die je toen nog gaf.(bedankt)

Het is misschien raar te zeggen maar vanaf het moment ergens in mijn leven dat ik besloot te’ leven’ Vanaf dat moment ben ik mijn EIGEN ROLMODEL geworden.

Ik ging weg uit een destructief leven en begon te vechten.
Van verkoopster werkte ik mij op tot zelfstandigondernemer ik had een modezaak. Trots als eigenondernemer, besloot ik toch alles te verkopen en op mijn vijfendertigste vertrok ik zonder al te veel voorbereiding op een wereld reis, Daar zag ik als in een visioen hoe ik mensen zou gaan helpen, alleen maar door mijn eigen verhaal te gaan vertellen. Niet langer over uiterlijkheden (mode) maar over echte zaken die er toe doen.

AL VIJF jaar vertel ik over mijn verleden. Als negentienjarig meisje verkracht en op haar twintigste in de gedwongen prostitutie terechtgekomen.
Al vele ogen heb ik sinds 2004 geopend en ik wil GRAAG ROLMODEL ZIJN voor alle meiden en jongens, vrouwen en mannen die net als ik zo’n soort verleden misschien nog als een last meedragen. Al is het verweg gestopt het is er en het belemmerd je in je groei naar een succesvol mens.
Die inspiratie ben ik voor mijzelf en voor andere en daar ben ik trots op.

Nog iedere dag leer ik nieuwe dingen en geef dit graag door. Meer succes zou mooi zijn dus als je mij ook inspirerend vindt geef een duim, graag ga ik meer bijleren op de : Breakthrough to Success
Voor alle mooie mensen die ik op mijn weg ben tegengekomen, die deel uit hebben gemaakt van mijn groei:
HARTELIJK DANK VOOR JULLIE INSPIRATIE EN HULP

Anita Veenstra
Anita Veenstra
11 years ago

Tijdens het scrollen naar beneden en het lezen van de eerste twee verhalen en er over nadenkend wie mijn rolmodel is , realiseerde ik mij ineens dat ik zelf mijn eigen rolmodel ben. Rare gewaarwoording. Ik dacht wel direct daarna ‘kan ik dat hier neerzetten?’. Hier nog over na denkend kom ik Linda haar verhaal tegen, die dat wel heeft gedaan. TOP LINDA.

Ik heb gelukkig niet zo’n levensgeschiedenis als jij, maar echt een goede basis van huis uit heb ik niet meegekregen. Toch heb ik heel veel bereikt in dit leven en dan heb ik het niet over materiele dingen. Maar over dat ik een leuk open persoon geworden (niet perfect en dat hoeft natuurlijk ook niet), heb ik van mijzelf leren houden, help ik anderen met wat ik geleerd heb, ben ik een enorme levensgenieter etc. Ik denk niet in problemen maar in oplossingen.

Als ik ergens kracht uitput dan is het uit mijzelf. Rolmodel: ik kijk naar wat ik kan en waar ik toe in staat ben. Mijn gevoel is het kompas. Voor inspiratie kijk ik naar mijn wereldreizen totaal drie jaar bij elkaar, twee universitaire graden (elke gulden, pond en yen zelf betaald). De levenslust die ik heb is ongekend en trekt mij overal doorheen. Wat het leven ook op mijn pad breng, ik heb mijzelf. The world is my oyster.

Tania Keijer
11 years ago

Ik heb ook een paar rolmodellen, een paar hiervan staan hier boven al tussen met geweldig commentaar.
Ik hecht echter ook veel waarde aan de directe mensen om me heen, met name omdat het veel gemakkelijker is om met deze mensen een gesprek aan te gaan. Zo lang je open staat voor je eigen ontwikkeling en zodra je een geweldig voorbeeld in je eigen familie-vrienden-kennissen-kring voorbij ziet lopen die bepaalde kwaliteiten in zich heeft die jij ook wilt hebben, grijp dan je kans en vraag hoe en waarom hij/zij bepaalde dingen aanpakt.

Henk Stomphorst
Henk Stomphorst
11 years ago

James Dyson.

In 1978 merkte James Dyson dat de luchtfilter in de spuitcabine van de Ballbarrow voortdurend verstopt raakte met poeder (net zoals een stofzak verstopt raakt met stof). Dus ontwierp en bouwde hij een industriële cycloontoren die het poeder verwijdert door een middelpuntvliedende kracht op te wekken die 100.000 keer groter is dan zwaartekracht.

Zou hetzelfde principe kunnen werken in een stofzuiger?

James Dyson zette zich aan het werk. 5 jaar en 5.127 prototypes later was de eerste Dyson stofzuiger zonder stofzak ter wereld klaar.

James Dyson laat zien dat doorzettingsvermogen een van de belangrijke succesfactoren is voor een entrepreneur.

Nu deelt James Dyson zijn kennis en ervaring o.a. via de James Dyson Foundation. Hij inspireert jongen mensen om aan vernieuwende oplossingen te werken. En schrijft hij grootte ontwerp wedstrijden uit ter motivatie.

James Dyson is mijn rol model.

Jan van Poll
Jan van Poll
9 years ago

Er zijn zoveel mensen die rolmodel voor me zijn. Voor de hand liggende (maar daardoor zeker niet mindere) zoals Nelson Mandela die jarenlang gevangen heeft gezeten zonder verbitterd te raken. De overeenkomst tussen al mijn rolmodellen: bezielde mensen, die volharden in hun idealen zonder fanatiek, verbitterd of cynisch te worden.

Fons van den Bemd
Fons van den Bemd
11 years ago

Majoor Boshart.

Deze dappere vrouw was ten alle tijde zichzelf. Of ze nu bij de koningin op bezoek was, op een congres met Bobo’s of tussen de hoeren liep, ze was authentiek en oprecht.
Het meest van alles waardeer ik haar onvoorwaardelijke liefde voor mensen. Wat wij alleen voor onze kinderen kunnen opbrengen bracht zij voor iedereen op.
Onvoorwaardelijke liefde en onvoorwaardelijke relaties dat leer ik van haar en wil ik uidragen.

Linda Zadelaar
Linda Zadelaar
11 years ago

Mijn rolmodel is Marlies Dekkers,

Nederlands top zakenvrouw en eigenzinnig, inspirerend als persoon en grensverleggend wat betreft body fashion.

Voor ongelofelijk veel vrouwen een start van een heel ander bewustzijn van hun lichaam door het dragen van een van haar BH’s .

Directe invloed op mijn eigen leven en vrouwelijkheid.
Business model en producten zijn absolute niche in de wereld van fashion.
Top export product in design.

Ik wil wel eens een kopje koffie met haar gaan drinken.

Peron van Stralen
10 years ago

Ik heb niet zo veel met rolmodellen. Je geeft mogelijk jezelf het beeld dat je ook zo zou willen zijn? Dat heb ik absoluut niet. Ik ben mezelf altijd en heb mezelf altijd bij me.

Waar ik wel iets mee heb is mensen die me insprireren. Mensen die authentiek zijn, die kom ik overal tegen. Misschien is dat het wel wat ik zoek in een ‘rolmodel’. Het spiegelen van je eigen rol. Dan zijn er voor mij een paar mensen die iets teweeg brengen:

Warren Buffet: blijft gewoon, doet precies wat hij goed vind en niet wat de wereld voor hem zou bepalen.

Richard Branson: Lees boek: Screw Business as Usual eens. Verder kijken dan je neus lang is. Business genereren die er echt iets toe doet.

Yassir van Unen
8 years ago

Daar ben ik het wel mee eens ja. Gewoon lekker jezelf zijn maar wel inspiratie halen uit mensen die al verder zijn dan jij.

Marja
Marja
11 years ago

Een heleboel mensen op mij heen geven mij inspiratie. Door wat ze doen of juist niet, wat ze zeggen en hoe ze omgaan met hun medemens. Mensen die mij aan het denken zetten, mij blij kunnen maken en mij kunnen aansporen.

Ik heb geen beroemde mensen nodig om inspiratie op te doen. Ik ben een gelovig mens en ook uit mijn geloof haal ik de nodige inspiratie.

Jan van Poll
Jan van Poll
9 years ago

Mijn rolmodel is een yogadocent. Hij was de eerste, en naar later bleek, een van de weinigen die consequent iedere ochtend heel vroeg opstond om te oefenen en als hij terugkwam van zijn werk ook nog oefende. Hij had een groot gezin, een drukke baan en gaf daarbij ook nog yogalessen. Door zijn voorbeeld heb ik een intensieve oefenpraktijk gerealiseerd die ik voordien nooit voor mogelijk had gehouden.

Rozelinde Warmoes
Rozelinde Warmoes
9 years ago

Dr Phil is ook iemand die me inspireert
Omdat hij gevoelige onderwerpen bespreekbaar maakt.

Er zijn nog heel veel mensen en gezinnen die in emotionele moeilijkheden zitten en waar problemen niet besproken worden. De verhalen van sommige tienerjongeren van vandaag zijn vaak ronduit onvoorspelbaar. Als mensen dit al niet eerst kunnen bespreken en verwerken, dan is het normaal dat ze ook financieel niet verder geraken. Dit raakt me persoonlijk diep omdat ik ook uit een moeilijk emotioneel verleden kom, en ik weet hoe belangrijk dit is. Daarom juich ik het werk toe van mensen zoals Dr. Phil. of andere mensen die emotionele thema’s bespreekbaar maken en er oplossingen voor aanrijken.

Ook mensen die taboes bespreekbaar maken vind ik heel belangrijk omdat dit mensen ook zo sterk kan beperken.

Rozelinde Warmoes
Rozelinde Warmoes
9 years ago

Barak Obama inspireert me ook sterk.

Hij is een leider. Ik denk dat hij er veel voor gedaan heeft om te staan waar hij nu staat. Het is iemand die niet opgeeft en naar zijn doelen streeft. Hij straalt zelfvertrouwen, positiviteit en hoop uit. Hij komt over als iemand met een goed hart.

Hij kan indrukwekkende speeches geven, hij laat zich niet doen, en toch komt hij voor een deel ook bescheiden over. Hij draagt zorg voor zijn vrouw en kinderen en hij heeft een liefdevolle familie.

Misschien is hij niet perfect in alles, maar dit zijn facetten die ik bewonder in hem en in andere mensen.

Wilma Meuwissen
11 years ago

Mensen die mij in mijn leven echt geïnspireerd hebben zijn mensen die dicht bij zijn geweest.
Zoals mijn man, die soms behoorlijk tegengas gaf wanneer ik weer met iets nieuws kwam en ik de drive had Ik doe het wel
Mijn dochters, hoe gemakkelijk het soms leek wat ze allemaal leerden in het computer tijdperk, en dat ze vaak zeiden mam dat kun je ook!
Mijn ZUS, zacht prikkelend om in beweging te blijven
Dr. Naidu Gopalsamy, een man die diverse talen spreekt een fenomenale kennis heeft over de mens in al z’n facetten,spagyriek en dit over brengt met een energie wat zeer motiverend is.
Kiara Windrider schrijver van een aantal boeken, een wereldburger, een groot leraar op energetisch gebied, dank baar dat hem heb mogen ontmoeten en veel geleerd heb tijdens de workshops
BK Boreyko, CEO van Vemma, een man met een droom/visie en dat door zijn warme inspiratie een groot verschil maakt voor mensen over de hele wereld. Ben super blij dat ik op een foto met hem sta tijdens een receptie en gevoeld heb , deze man is echt betrokken bij wat hij zegt en doet!
Aaltje Steuenbrink, die mij super gemotiveerd heeft om met bioresonantie te gaan werken, mij het vertrouwen heeft geschonken om in mijn kracht te gaan staan
Diverse lieve collega/ vriendinnen, Ophra en nog vele anderen.
En sinds kort Nisandeh Neta, kennisgemaakt via Daisy Loonen die me het boek Leef lekker KADO heeft gedaan
Dank je wel aan iederen die ik in mijn leven heb gesproken of iets van heb gelezen en al diegene die nog ga ontmoeten!
Wilma Meuwissen

Walter Jongenelis
11 years ago

Mijn voorbeeld en inspiratie is NELSON MANDELA

De naam allen is al een begrip en hij is een belangrijke inspiratiebron voor Oprah en vele anderen hierboven genoemd en die nog ontbreken.

Robbert Bloemendaal
10 years ago

Laten we De Klerk niet vergeten. Hij heeft, samen met Mandela, een burgeroorlog afgewend waar elementen uit beide kampen nog steeds naar verlangen. De Klerk heeft de moed gehad om de macht op te geven van zijn ‘stam’, een heldenmoed. En waar het apartheidsregime in alle opzichten abject was, moeten we nog steeds afwachten of zijn keuze uiteindelijk goed uitpakt voor zijn stam – kijk maar naar de jeugdleider van het ANC. De risico’s die De Klerk heeft genomen zijn reusachtig.

Esther Molenaar
11 years ago

Oprah Winfrey.

Als geen ander brengt zij het geven in de praktijk. Het voorbeeld dat geven loont.

Daarnaast is zij een vrouw die dicht bij zichzelf blijft. Het heeft haar heel wat jaren gekost om nu tevreden te zijn met zichzelf. Heeft daardoor veel over zichzelf geleerd en kan dit ook weer met anderen delen.

Oprah is een integer mens en huilt net zo hard mee als mensen hartverscheurende verhalen vertellen. Zij is niet bang om te laten zien dat het haar raakt.

Daardoor is zij niet voor niets HET rolmodel van bijna alle Amerikanen geworden.

Zij heeft een duidelijk doel voor ogen: anderen helpen. Dat is haar door de jaren heen met haar Angel Network, Wildest Dreams en de herbouw van new Orleans heel goed gelukt.

Daarom is zij mijn rolmodel:
* Doel voor ogen
* Integer
* Niet bang zijn om je emoties te laten zien
* Geven

Bovenstaand lijstje is in willkeurige volgorde. Omdat ik alle vier even belangrijk vind, heb ik er geen cijfers voor gezet.

Oprah Winfrey, mijn rolmodel. Jammer dat zij met haar shows gaat stoppen volgend jaar.

Wilma Meuwissen
11 years ago

Esther
Helemaal mee eens ooit heel lang geleden heb ik haar voor het eerst gezien en toen vertelde ze dat ze een compliment had gekregen als kind zoeits als “you are as beautifule as a sparkled dog”
Zei had dat als een groot compliment ervaren.het was een rijke blanke vrouw.

DAT was voor voor mij het moment “ik wil het verschil maken voor een mens , zodat deze in zichzelf gelooft ” wat nu veranderd is in ” Ik maakt het verschil, door in de mensen het beste omhoog te halen door diverse complementaire healingen”
Ik wens je een super tijd toe met veel inspiratie
Wilma Meuwissen

df jansen
df jansen
8 years ago

my rolmodel is Bill Gates and the dalai lama

George Begemann
9 years ago

My upbringing and modesty are my pitfalls. My challenge is to break the circle of the comfort zone. I make other people successful and enjoy doing it. I feel like a millionaire: I am happy, healthy, have a great family, a few fantastic friends and do what I love to do …. at this moment I would like to spend more time doing what I love and limit my marketing efforts and administrative tasks to far less that 60% of my time … so .. the hunt for passive income has started and the focus on doing what I love and finding others around me to do what they love and I hate. …

Cecil Westerhof
11 years ago

Wat ik ook wel een inspiratiebron vind is Cesar Milan. Waar velen honden zien als een gebruiksvoorwerp, doet hij er alles aan om de intrinsieke waarde van een hond te tonen. Het is hem zelfs gelukt om honden die de volgende dag een spuitje zouden krijgen te redden. Door te zorgen dat de verzorgers de noden van de honden zagen en leerden tegemoet te komen, werden ze weer ‘mans best friend’.

Ria Jekautz
11 years ago

Hallo Cecil,

Heb net commentaar geplaatst over mijn rolmodel, maar toen ik Cesar Milan zag staan bedacht ik dat ik wat betreft (beter leren) omgaan met mijn honden en bewustwording van mijn (on)balans ik Cesar zeker ook als rolmodel gebruik. Elke week kijk en luister ik wel vier/vijf uren naar zijn hem, dat is bijna net zoveel tijd dan ik in mijn studie steek. Maar hij is dan een echte dogwhisperer en levensveranderaar.

Cecil Westerhof
11 years ago
Reply to  Ria Jekautz

Ik heb (helaas) niet zoveel tijd om naar hem te kijken, maar als ik een aflevering van hem zie, dan vind ik het toch wel bijzonder om hem bezig te zien.
Persoonlijk denk ik dat als je honden (en andere dieren) niet op hun intrinsieke waarde kunt waarderen, je ten diepste je medemens en zelfs jezelf niet kunt waarderen.

Er zijn best nadelen aan het hebben van een hond (en als je een hond hebt, moet je eigenlijk minimaal een tweede hebben) , maar ik denk dat de voordelen daar ruimschoots tegenop wegen. (Voor andere dieren geldt hoogstwaarschijnlijk hetzelfde, maar daar kan ik weinig over zeggen.) Al was het maar de spiegel die een hond voor je kan zijn als je er voor open staat. Daar kan denk ik geen psychiater tegenop, en de hond is nog veel goedkoper ook en is er altijd voor je. 🙂

Toen ik als vrijwilliger in het dierenasiel werkte, zei ik hetzelfde wat Cesar Milan zegt: het probleem ligt ‘nooit’ aan de hond, maar ‘altijd’ aan de verzorger.

Misschien zou je kunnen zeggen dat honden goede rolmodellen zijn. 😀

Harm van Wijk
11 years ago

Nisandeh Neta
In de afgelopen 25 jaar heeft Nisandeh Neta als ondernemer zeven bedrijven opgestart in vijf verschillende branches. Sinds 15 jaar houdt hij zich bezig met het delen van de lessen die hij heeft geleerd, de fouten die hij heeft gemaakt en de strategieën die wél tot succes hebben geleid.

In de Business Bootcamp helpt hij – twee volle dagen – kosteloos om te helpen de ‘handrem’ die u tegenhoudt eraf te halen. De handrem die ervoor zorgt dat u harder en langer werkt dan nodig en waardoor u minder geld verdient dan u kunt.

Ik moet zeggen, ik ben serieus onder de indruk. Miljonair op zijn 23ste, alles kwijt geraakt en daarna 5 bedrijven opgestart en nu wederom multimiljonair. Hij is ijzersterk in PR en marketing. In een paar weken tijd vulde hij een zaal met niet minder dan 800 ondernemers en dat zonder grote marketinguitgaven. Volgende maand herhaalt hij dit met meer dan 1000 deelnemers.

Zeer inspirerend!

Margaret Rekers
9 years ago
Reply to  Harm van Wijk

Dag Harm,

Mooi, zo helder en duidelijk Nisandeh als inspirerend voorbeeld neergezet. Ik ben het helemaal met jou én met Nisandeh zelf in zijn reactie op jou eens.

Inmiddels heeft Nisandeh al met heel wat mensen zijn kennis en ervaringen gedeeld. In mei 2012 bijvoorbeeld meldden zich 1400 mensen aan voor de Business Bootcamp.

Wat mij daarvan extra bij is gebleven: dat Nisandeh hetzelfde doet als ik: veel mensen (groot, klein, uniek en bijzonder) zijn op hun eigen manier echte voorbeelden voor zijn en mijn leven en werk.

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
11 years ago
Reply to  Harm van Wijk

Beste Harm,

Heel erg bedankt voor je warme woorden en blijk van vertrouwen.

Ik geloof dat we allemaal rolmodellen zijn voor de mensen om ons heen – van onze kinderen tot onze partners en van onze klanten tot onze werknemers…

Wat we doen is wat echt belangrijk is, niet wat we zeggen.

En als ik je heb kunnen inspireren om actie te ondernemen om je potentieel te vervullen, dan voel ik me bevoorrecht en nederig.

Rozelinde Warmoes
Rozelinde Warmoes
9 years ago
Reply to  Harm van Wijk

Veel mensen natuurlijk, maar momenteel zijn Vered en Nisandeh Netah voor mij ook eigenlijk de meest prominente mensen die me inspireren.

Omdat jullie succesvol zijn, maar jullie niet gedragen alsof jullie beter zijn dan anderen.

Omdat Vered Netah zichzelf is en blijft. Ze is heel humorvol en ze helpt vrouwen evenwaardig te zijn door hun zakelijke expertise en daardoor hun zelfvertrouwen te verhogen.

Jullie zijn heel goed in wat jullie doen, maar blijven authentiek en een warm hart hebben voor anderen. Jullie proberen voor iedereen aandacht te hebben en op en te staan voor hun visie.

Omdat jullie succesvol en welvarend zijn, en mensen helpen om ook succesvol en welvarend te zijn. De visie van het werken met Zelfstandigen Zonder Personeel vind ik ook gebaseerd is op evenwaardigheid tussen mensen. Stel dat iedereen op de wereld een ZZP-er zou zijn, dan is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen succes en is iedereen evenwaardig aan elkaar.

Ik vind ook dat jullie gewoon goede inhouden geven en les op een toffe manier. Je kan een groep van 1000-den mensen boeien en meekrijgen. EN die ook nog veel nieuws bijleren!

Nou, dat zou ik ook wel willen!

Koen Snoek
7 years ago

Ik heb 2 grote levenslessen van mijn eerdere buurmannen geleerd, deze hebben vandaag de dag nog steeds impact op mij.

Robert Rosier
8 years ago

Wat een mooie voorbeelden lees ik hier. Van “gewoon” familieleden, of vrienden, of kennissen tot en met “grootheden”.

De afgelopen jaren zijn Nisandeh en Vered én hun dochter Thom mijn belangrijkste inspiratoren en ik ben nog lang niet bij ze uitgeleerd.

Onlangs hoorde ik bij een Open Circles seminar over Richard Branson, heb zijn biografie gekocht en ben nu nóg meer geïnspireerd om richting “conscious millionaire” te werken.

Mijn verlangen om iets aan het afschuwelijke doorsnee geestdodende onderwijs te doen, wordt hiermee ook weer aangewakkerd. Maar eerst maar eens mijn eigen nieuw op te zetten acteerworkshops leven inblazen, kijken of ik zelf wel inspireer, nietwaar.

Debbie de Jong
Debbie de Jong
11 years ago

Mijn ideale rolmodel:

* Is liefdevol
* Is dicht bij zichzelf
* Heeft respect voor de ander en ook voor zichzelf
* Kan zich kwetsbaar opstellen
* Laat de mens in hem/haar zien
* Kan werkelijk luisteren
* Heeft vertrouwen in de medemens en zichzelf
* Heeft humor

Poeh (Tao van Poeh)

Andrea Beets
Andrea Beets
9 years ago
Reply to  Debbie de Jong

Ha Debbie, de tao van Poeh, dat zou verplichte kost moeten zijn voor de boekenlijst op school. Leuk, goed leesbaar en met heel veel levenswijsheid bv “dit is het mooiste moment van de dag, dit is het moment waarop jij en ik WIJ worden”. Deze zin is me altijd bijgebleven.

Mariëtte Verlaan
11 years ago
Reply to  Debbie de Jong

Ja, …
* is authentiek
* leeft met aandacht en plezier
* spreekt helder en duidelijk vanuit zijn/haar talent
* heeft visie
* en doorzettingsvermogen
* en ‘gaat ervoor’ (in geval van Poeh, honing!)
Met een zonnige tuingroet, Mariëtte

Justin Junier
10 years ago

Mijn rolmodel is Richard Branson.

Wat een enorme inspiratiebron. Elke keer als ik iets van hem lees of een filmpje zie raak ik geïnspireerd. Altijd ‘humble’ en oprecht, maar maakt tegelijkertijd de wereld een betere plek door zijn oneindige initiatieven, en vergeet niet plezier te hebben terwijl hij het doet! Wat wil je nog meer? Hij inspireert mij om mijn potentie te vervullen.

Mugen Convalesco
Mugen Convalesco
10 years ago

Er zijn een mensen wiens levens vervuld zijn van het ‘vervullen van hun grootste potentieel’. En dat zijn vaak mensen die heel eenvoudig zijn gebleven in hun doen en laten. Ik kom ze tegen op straat, tijdens trainingen en op plaatsen waar je het het minst verwacht.

Een rolmodel hebben is goed als het gaat om inspiratie. Ik geloof echter dat als we tot het uiterste gaan om het beste uit onszelf te halen, het concept van rolmodel zal vervagen. We zijn immers allemaal even waardevol, even uniek en even bijzonder.

Fernando Estarippa
11 years ago

Albert Einstein

Hoewel hij te boek staat als een groot wetenschapper, verzette hij zich tegen de wetenschap die alleen zaken erkend als ze bewezen zijn.

Zijn grote kracht lag in zijn kennis gecombineerd met creativiteit, dromen en fantasie. Laat geen enkele “dit kan niet”, “dit bestaat niet” je plannen bederven. Wat nu nog niet kan of onmogelijk lijkt, kan in de toekomst wellicht wel! Het is nog steeds opmerkelijk dat zijn theorieën deels pas recentelijk bewezen zijn…. lang na zijn overlijden!

Als voorbeeld denk ik wel eens aan oude afleveringen van Startrek waar een van de communicatie-officieren met een soort dennenappel in haar oren draadloos kon communiceren met andere ruimteschepen.

Toen, in de jaren 70, dachten we: “Dat kan niet zo draadloos”
Tegenwoordig vinden we de bluetooth headset van haar wel erg groot!

Daphne Vrolijk
9 years ago

Toen ik ruim 15 jaar geleden heel erg ziek was ontdekte ik de kracht van het hebben van een rolmodel.

Inmiddels heb ik zo’n 15 rolmodellen die mij inspireren, motiveren en veel leren. Velen zijn hier al genoemd. Eėn die ik hier graag nog noem is Katie Piper.

Katie Piper’s (fotomodel & presentatrice) ex-vriend gooide zwavelzuur in haar gezicht. Ze liep zware brandwonden op aan haar gezicht, bovenlichaam en handen en raakte blind aan haar linkeroog.

Haar wereld stortte in en toch vond ze de kracht om weer op te krabbelen en haar Katie Piper Foundation op te richten, met als doel het ondersteunen van mensen die door brandwonden of andere oorzaak verminkt zijn geraakt. Wat een kracht!

Cecil Westerhof
11 years ago

Zelf heb ik niet zoveel op met de ‘standaard’ rol modellen. Als je ze iets beter kijkt, dan vallen ze over het algemeen flink door de mand. Als ik dit verhaal zo lees, dan is Warren Buffett een goede om toe te voegen aan mijn lijstje.

Twee vrouwen die voor mij een inspiratie zijn:

Moeder Theresa. Ik was het niet met al haar opvattingen eens, maar hoe zij zichzelf wegcijferde en er was voor de ander: dat is voor mij een inspiratie. En hoe zij ook anderen wist te motiveren. Jammer dat de Indiase regering haar laatste wens niet heeft wensen te accepteren.

Golda Meir. Ze heeft meerdere dingen gedaan waar ik absoluut niet achter kan staan, maar ze was tevens een groot mens. Ook zij heeft haar leven ten dienste van anderen gesteld en veel bereikt. Ondanks dat Israël genoeg problemen had, heeft ze zich ook ingezet voor Afrikaanse landen. Toen ze in de zeventig was en premier, bleef ze toch een gewone huisvrouw die gewoon zelf kookte.

Willy Valk
8 years ago

Zo’n vijftien jaar geleden maakte ik voor het eerst een internationaal congres mee van de WFH (World Federation of Hemophilia).

Daar maakte ik kennis met het Indiase (vrijwillig) bestuurslid. Een bescheiden man en kreupel door alle bloedingen die zijn gewrichten hadden aangetast. Altijd vrolijk, bescheiden en nooit klagend terwijl de man ontzettend veel pijn moest hebben.

Toch reisde hij overal mee naar toe en heeft hij zich jarenlang ingezet om de situatie van hemofiliepatiënten in zijn land te verbeteren.

Henk
11 years ago

De boeken van Robert Kyosaki ‘Rich Dad Poor Dad’ en ‘Cashflow Kwadrant’ kennen jullie.(hier ga ik even vanuit) Inmiddels heb ik zijn boeken een paar keer gelezen. Vanaf mijn 38e jaar is dit de leidraad van mijn leven geworden.

Als voormalig eigenaar/ondernemer (1993-2006) van een paar fitnessclubs, heb ik geleerd dat je de mensen moet volgen die hun ‘succes-sporen’ hebben verdiend.

In 2009 heb ik Mentor German Silva uit Mexico, tweevoudig kampioen Marathon New York in 1994 en 1995, bereid gevonden om mij te helpen voor de training om de NY Marathon op 1-11-2009 te rennen. Dit is gelukt.

In juni 2010 ben ik naar London afgereisd om de conventie van Kim en Robert Kyosaki mee te maken. Dit was een top leerproces en een geweldige ervaring om hem te horen spreken en een hand te geven. Ik volg nu zijn strategie hoe hij zijn financiële vrijheid heeft weten te creëren

Dus Robert Kyosaki is een rolmodel/mentor voor mij.

Een ander rolmodel/mentor is Ralph Oats, founder van Wellness International Network uit de USA, Dallas. Een man die ruim 30 jaar ervaring heeft in de Netwerk Marketing Industrie.