Mastermind groep, meesterlijke zet voor jouw business

12739 views | 509 reacties |
shares


Een van de grootste steunpilaren voor het groeien van je business is de Mastermind groep.

Wat is een Mastermind groep?

Een mastermind groep is een verzameling professionals en ondernemers die elkaar ondersteunen, met advies, door het delen van ideeën of praktische ondersteuning. De toewijding, het enthousiasme en de energie van de leden van een mastermind groep kunnen een enorme boost aan je business geven.

Persoonlijk vind ik de grote kracht van een mastermind groep, dat het iedere deelnemer stimuleert om het beste uit zichzelf te halen; door brainstormen, doelen stellen en elkaar aan afspraken te houden. Het is belangrijk dat ieder lid van een Mastermind groep actief deelneemt. Je kunt je niet verschuilen, terwijl je elkaar ondersteunt in alle eerlijkheid, openheid, met respect en compassie.

De mastermind groep is de ‘adviesraad’ voor jou als zelfstandige

In de mastermind groep krijg je enorme inzichten die echt een verschil maken voor jou persoonlijk en je business. De agenda wordt bepaald door de hele groep. Je krijgt feedback, deelnemers brainstormen met jou over de mogelijkheden en kansen voor jouw business en je wordt aan je afspraken gehouden. Hiermee boek je makkelijker voortgang op jouw gekozen pad naar succes. En wat voor jou geldt, geldt voor ieder lid van de Mastermind groep.

Wat levert een mastermind groep zoal op? 

 • Antwoorden en ideeën uit brainstormsessies
 • Nieuwe ervaring, vaardigheden en zelfvertrouwen
 • Steun om je daadwerkelijk te houden aan je voornemens
 • Ontwikkeling op persoonlijk en zakelijk gebied
 • Een waardevol netwerk waar je altijd beroep op kunt doen
 • Gemeenschapsgevoel, je bent niet de enige!
 • Autonomie – je kunt de dingen doen zoals jij wilt, niet zoals ze ‘zouden moeten’

Voor wie is de mastermind groep?

Ondernemers met

 • een gezamenlijke interesse in het groeien van hun business
 • een verlangen en drive om dit jaar bijzonder te maken
 • de behoefte aan een support team
 • de wil om gestelde doelen te bereiken of te overtreffen
 • de bereidheid om hun passie te doen (her)leven en belemmerende angsten te overwinnen

De werkwijze
Mastermind groepen kunnen elkaar live ontmoeten, telefonisch of via Skype. Het gebruik van social media platformen zoals Google+ Hangouts of Facebook groepen is ook een mogelijkheid. Het is gebruikelijk om één keer per maand bij elkaar te komen. Om de mastermind groep effectief te laten zijn, moeten de groepsleden zich committeren om aan elke bijeenkomst deel te nemen.

Hoe bepaal je wie geschikt is als groepslid?
Voordat de groep besluit uit te breiden, is het belangrijk om te weten of de nieuwe persoon in de groep past en voldoende commitment toont. Zorg dat je al van tevoren hebt besloten uit hoeveel personen de groep maximaal mag bestaan(advies: 5-8 personen). Laat alleen een nieuw groepslid toe als er unanieme goedkeuring voor is.

Hier volgen enkele vragen die je kunt stellen als onderdeel van het toelatingsproces:

 • Wat is je (persoonlijke en zakelijke) missie of visie?
 • Wat zijn jouw doelen, wat wil je over 5 jaar bereikt hebben?
 • Hoe maak jij tijd om deel te nemen aan de mastermind groep?
 • Hoe groot is jouw commitment voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling?
 • Waarom zouden wij jou moeten kiezen als deelnemer aan onze groep?

Natuurlijk heb je geen 100% zekerheid dat er nooit iemand in jouw groep belandt die zijn beloftes niet kan waarmaken. Een persoon die niet deelneemt of wie de groep niet vertrouwt, moet snel worden gevraagd de groep te verlaten; zodra het ongepaste gedrag duidelijk is. Het is funest voor de energie en het plezier van de groep als je met zo iemand blijft voortsukkelen.

De rol van de voorzitter 

Het slagen of falen van jouw mastermind groep is grotendeels afhankelijk van de kennis en vaardigheid van de voorzitter (facilitator). De groep heeft iemand nodig die vergaderingen kan leiden, de groep aan afspraken kan houden en brainstormsessies in goed banen kan leiden.

Als jij zelf een mastermind groep samenstelt, is het handig als jij aanvankelijk de rol van voorzitter op je neemt. Als de groep eenmaal op het goede spoor zit, kun je de voorzitter-rol om de paar maanden roteren.

Hoe leid je een mastermind groep bijeenkomst?

De mastermind groep is een onmisbaar onderdeel van onze gevorderde, 1-jarige programma’s Business University en Life Skills University

Om je te helpen met het leiden van effectieve mastermind groep meetings, hebben we een kort document gemaakt dat onze aanpak in detail beschrijft.

Als jij een exemplaar van dit document wilt ontvangen, laat dan jouw bijdrage achter in het commentaarveld hieronder. Zodra jouw commentaar is geplaatst, ontvang je een e-mail met de link naar het document.

Gebruik de volgende steuntjes bij het schrijven van je commentaar:

 • Welke ervaringen heb jij met mastermind groepen?laat ons weten wat je hebt geleerd in het commentaarveld hieronder…
 • Heb je vragen over mastermind groepen?stel je vraag in het commentaarveld hieronder…
 • Als je zelf een mastermind groep wilt organiserenbeschrijf het doel van de groep, de locatie en andere relevante zaken in het commentaarveld hieronder…

En als je de comments van anderen leest – neem even de tijd om te reageren, vragen te beantwoorden of in contact te komen…

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier links te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

509
Leave a Reply

avatar
302 Comment threads
207 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
330 Comment authors
Gijs van Beeck CalkoenMieke ThijssenMathiasCristel ZwartSin Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Esther Molenaar
Gast

Naar aanleiding van de Master Entrepreneur in 2010 heb ik in een Master Mind groep gezeten. Ten minste in naam was het een Master Mind groep. In uitvoering was het heel iets anders. We kwamen iedere maand bijelkaar, echter de enige die dingen voorlegde vanuit het bedrijf was ik. De rest was daarin nogal gesloten. Na ongeveer 9 maanden zijn we gestopt met afspreken. Wanneer ik het vergelijk met de beschrijving hierboven, heb ik vooral geleerd hoe het NIET moet. Op dit moment zit in ik een Master Mind groep naar aanleiding van de Passive Business Income. We zijn 1… Lees verder »

Michaëla Wierdsma
Gast

Hoi Esther,

Wat ik uit jouw verhaal weer leer is om op tijd te stoppen met iets waar je geen energie uit haalt.

Bij het nieuw aannemen van mensen in de groep waaraan ik deelneem heb ik bij het ontvangen van nieuwe mensen er duidelijk inbreng moet zijn. Er was al een regel in de groep dat je aan een Business Bootcamp of een marketing cursus hebt meegedaan zodat een aantal terminologieën niet nieuw zijn.

Succes met ondernemen en fijne dag. Groet, Michaëla

Cristel Zwart
Gast

Klinkt goed. Je kan dus een mastermind groep op een onderwerp maar ook op like minded people opzetten. Zo had ik er nog niet over nagedacht.

Liesbeth Drabbe Wijers
Gast

Ik heb nog niet eerder in een master mind groep gezeten. er wordt momenteel een groepje geformeerd in mijn regio en in september hebben we de eerste bijeenkomst. Ik kijk daar erg naar uit, qua onderneming hebben we totaal niets met elkaar te maken, maar dat maakt het juist goed (denk ik) omdat je dan met nieuwe ideeën en andere inkijk naar onze problemen wordt gekeken. ik hoop uit de groep steun te krijgen maar bovenal verfrissende kritiek over hoe het beter kan, en nieuwe ideeën waar ik nu niet op kan komen. en dat werkt ook andersom natuurlijk, ik… Lees verder »

Michaëla Wierdsma
Gast

Hoi Liesbeth, Het is inderdaad heel leuk om met anderen over je onderneming te praten en ideeën uit te wisselen. Ik zit in een groep die ook een agenda hanteert. Elke keer een andere voorzitter en 2 personen die een vraag in brengen waar dan 20 minuten over gebrainstormd kan worden. Wij komen eens per 6 weken bijeen en hebben daarnaast een pagina op facebook om elkaar van alles op de hoogte te houden. Wie weet is dat voor jou groep ook een optie. In die groep heb ik ook een buddy gevonden. Echt heel plezierig. Met haar brainstorm ik… Lees verder »

Yvonne van Loon
Gast

Ik heb in verschillende groepen zitten en heb ook verschillende ervaringen. Je moet openen eerlijk kunnen zijn, maar het uitgangspunt moet positief zijn. Kritisch zijn naar elkaar is goed, maar je moet oppassen dat het niet afkraken wordt. Ook zal ik niet meer zo snel in een mastermind gaan zitten met een vakgenoot. Ik was van mening dat als jouw doelgroepen verschillend zijn, het moet kunnen. Ik heb de ervaring dat de ander ineens met jouw ideeen en strategieen toch in dezelfde doelgroep gaat vissen. Van collega ineens rechtstreeks concurrent. Deze ontwikkeling zorde ervoor dat ik niet meer open en… Lees verder »

Margo Ruiter
Gast

Anders dan Esther Molenaar, heb ik nog helemaal geen ervaring met een mastermind groep. Wel merk ik in mjin dagelijkse doen, dat is heel veel behoefte heb aan sparringspartner. En inderdaad voor het halen van mijn doelen, naar aanleiding van de Master Entrepreneur ook een mastermind groep. Ik werk met de helende werking van de kleuren en zet dit in voor persoonlijke ontwikkeling, momenteel leg ik de laatste hand aan mijn manuscript wat zal gaan heten: ‘In je kracht door kleur, volgens de ELOHIM-wijze’ Ik ondersteun mensen in hun proces om te evolueren naar een persoon die vanuit zijn innerlijke… Lees verder »

Nicky Koopmans
Gast

Hoi Margo,
Ik wil best af en toe met je sparren hoor!
Groetjes,
Nicky

Margo Ruiter
Gast

Gaan we doen, Nicky!

Michaëla Wierdsma
Gast

Hoi Margo,

Je bent goed bezig met je product. Super.

Bij het zoeken van mastermind partners is het handig iets specifieker te zijn in je vraag. Bedenk voor jezelf wat je zoekt in een groep: ondernemerskennis, productkennis, levensvisie etc. Wil je een groep van gelijkgestemden of juist met verschillende ondernemingen, in welke regio wil jij deelnemen, hoeveel tijd ben je bereid erin te steken etc.

Hoe duidelijker jij dat beeld voor ogen hebt, hoe eerder mensen anticiperen op je vraag.

Succes met je onderneming en fijne dag. Groet, Michaëla

Annemiek de Nijs
Gast

Hoi Margo,

Volgens mij hebben wij allebei n bedrijf waarbij kleur een belangrijke rol speelt.

Ik heb 1 sparringpartner, maar heb ook wel behoefte aan een groep. Ik geef schilderlessen als handvat om mensen te leren schilderen en daarbij hun creativiteit kunnen ontdekken. Mindfull te zijn, te groeien, enz.

Ook ik maak subtiel gebruik als ervaringsdeskundige na een coma/bde van kosmische energieën .

Wil ook graag in een wat grotere Mastermindgroep.

Faye Wessels
Gast

Dag Annemiek,

Even off-topic. Ik heb je uitgenodigd te linken op LinkedIn. Jouw reactie hierboven pakte mijn aandacht. Ik ben zo iemand die zegt dat ze niet creatief is, maar wil daar graag verandering in brengen. Met dat plan loop ik al enige tijd rond, maar ben nog geen geschikte uiting tegen het lijf gelopen (tot nu dan).

Ik heb jouw website bekeken. Zo’n paint-inn, heeft dat nog een bepaald onderwerp? Of maakt het niet uit naar welke je gaat?

Hoor graag van je!
Succes met het vinden van een mastermind groep!

Groet,
Faye

Margo Ruiter
Gast

Hoi Annemiek, we zijn elkaar al meerdere malen via de SM tegengekomen, maar nog nooit is het tot een echte afspraak gekomen! Misschien gaat het nu lukken, ik sta er open voor. Ik zag dat je Gonny ook uitnodigde, misschien kan Utrecht een plek zijn om iets te organiseren? Of natuurlijk -in de wolken- 😉

Frank van Haaren
Gast

Verrassend genoeg groeide mijn bedrijf steeds harder naarmate ik meer mensen erbij betrok. De masterminds, waarvan ik er in 3 lid van ben hebben me een enorme boost gegeven in inzicht, zelfvertrouwen en de manier om te kunnen samenwerken. Iedere mastermind is weer compleet anders en uit iedere bijeenkomst haal ik weer hele andere aspecten. Iedere mastermind heeft zo zijn eigen sfeer en zijn eigen manier van tegen ondernemen aan te kijken. Verder geeft het me een goed gevoel om een club van mensen te ervaren waarmee ik mijn droom kan verwezelijken en het leuke is dat zij het zelfde… Lees verder »

Meta Groot Antink
Gast

Klinkt goed Esther! Ik heb nog geen ervaring met een Master Mind Groep maar dat zal wellicht ook komen doordat die hier in het Noorden iets moeilijker op te zetten zijn. Ik heb zelf het gevoel dat je het meeste uit zo’n groep haalt als je partners uitkiest die ook zakelijk een aanvulling op je diensten kunnen geven. Terwijl je die baanbrekende ideeën wellicht toch eerder hoort van mensen uit een heel andere tak van sport. Mixen dus maar, ik sta er voor open! Bij gebrek aan een Master Mind Groep spar ik trouwens ook regelmatig met klanten. Ik help… Lees verder »

Marloes van der Kamp
Gast

Hai Meta,
Rozemarijn van der Vinne, Elly Oosting en Marjolijn de Rooy zitten bij Assen/ Drachten en willen ook graag een groep. Wellicht goed om met hen contact op te nemen?

Twan van Asseldonk
Gast

Twintig jaar geleden zat ik in een hele waardevolle mastermind groep van gelijk gestemde legpluimveehouders in Zuid Nederland. Wij noemden dat toen een studieclub. We kwamen 5 tot 7 keer per jaar bij elkaar om AL onze kennis te delen. De resultaten van ALLE deelnemers ging met sprongen vooruit. We deelden ook data die veel ondernemers niet durven delen. Zoals de onderhandelde eierprijs, voerkosten, wat kost jouw dierenarts enz. In de Agrarische wereld is dit fenomeen ontstaan door oprichting van coöperaties begin 19e eeuw door Pater van den Elzen. Grote bedrijven als Agrifirm, Vion, Rabobank, Interpolis en Campina zijn door… Lees verder »

Marjolein Kalter
Gast

Wow Twan,
Dank je voor dit inzicht. Juist met je vakgenoten ALLES op tafel leggen en van elkaars fouten in dezelfde business leren lijkt me inderdaad iets waar je heel snel in de diepte in leert.

En dank voor je inspiratie in het delen van je heldere doel!

Esther Molenaar
Gast

Hoi Twan,

Wat een goed idee om ook met je groep implementatiedagen te organiseren.

Ik weet uit eigen ervaring hoe lastig implementatie kan zijn. Wanneer je daar hulp bij krijgt, is dat natuurlijk fantastisch. Ik ga het binnenkort voorleggen aan mijn Master Mind groep.

Bedankt voor je inspiratie!

PS. je moet even de comments hier goed doorlezen. Ik las net dat iemand een groep wil op zetten in Den Bosch.
Succes!

Aaike Immerzeel
Gast
Aaike Immerzeel

Dag Esther,
Vreemd echter ik kan de reageer knop niet vinden om te vragen om het document. Misschien omdat ik in chrome werk. Ik zie je zovaak in de reacties voorkomen. Wellicht heb jij het document voor me 🙂
Ik heb al eens met mastermind gewerkt in een dames verbond. Een fijne gestructureerde manier om dilemmas uit te diepen. We gebruiken het niet zozeer om structureel business/ groei na te streven. En het idee spreekt me wel aan. Omgeving Tilburg. mail aaike@immerzeel.net

Marloes van der Kamp
Gast

Hai Esther van mijn Mastermindgroep ;),
Ja, implementatiedagen… ik ben voor :), heel goed idee !

Niels Kaan
Gast

Hi Marloes en Ester,

lijkt mij ook een uitstekend plan, misschien een onderwerp voor onze volgende bespreking?

ik doe mee.

Knuf Niels

Gonny de Wit
Gast

Wow Twan,

Super bedankt voor je waardevolle input. Zou graag meer willen weten wat jullie bijdrage op zo’n implementatie dag was:

Kun je een voorbeeld noemen?

Josine van Lith – zoekt een groep in Den Bosch Oss, maar ik ken wel meer mensen buiten die blog in die omgeving.

Josine van Lith
Gast
Josine van Lith

Hi Twan,

Ik ben ook geïnteresseerd om in Den Bosch/ Oss een mastermindgroep te starten. Zullen we met elkaar contacten?

(Ik ben al ruim 15 jaar zelfstandige)

06-247185781

Fijne dag, Josine

Agnes Janssen
Gast

Het lijkt mij reuze interessant om deel te nemen aan een mastermind waarin je elkaar versterken kunt.

Ik ben bezig een nieuwe damesmodefranchiseformule naar Nederland te halen; Allfor14.
Vandaar dat ik open sta voor allerlei aanverwante activiteiten die de boutiquehoudster kan ondersteunen met haar bedrijf.

Ik ben dan ook benieuwd of er meer mensen zijn die interesse hebben of een relevante dienst uitvoeren in deze branche om samen te brainstormen.

Joop der Weduwen
Gast

Leuk Agnes.

Kan dit er nog wel bij dan?

Martin Kugel
Gast

Heb er veel van gehoord en het lijkt mij super om bij een mastermind groep te zitten. Nisandeh, alvast bedankt voor het document.

Is het van belang om op ongeveer gelijk niveau te starten? Gelijk qua starters, gelijk qua bootcamp- of vervolgtrainingervaring? Juist MasterEnt. ‘diploma’ verplicht? Of juist niet?

Lijkt mij leuk om in een mastermindgroep te zitten of deze te starten in Gelderland, de regio Arnhem/Nijmegen. Geheel volgens de principes zoals Nisandeh ze beschrijft hierboven en in het document. Reageer op dit document of connect via LinkedIn, dan ‘praten’ we verder hierover.

Gonny de Wit
Gast

Martin,

Vorig jaar na mijn eerste Business Bootcamp heb ik mijn uit de comfort zone schoenen aangedaan en ben lid geworden van een groep Master Entrepreneurs.

Extra voordeel voor mij was dat toen ik zelf de Master Entrepreneur deed ik merkte dat ik onbewust delen van de Theorie reeds kende, waardoor ik nog meer geleerd heb.

Het kan wel dus. De andere leden – denk ik gezien mijn aard – hebben zeker baat door mijn aanwezigheid/bijdrage gehad.

Annemiek de Nijs
Gast

Hoi Gonny,

Toeval bestaat niet,maar ik lees je elke keer…!

Zou het leuk vinden als je, wanneer je een groep start via bijv. Hangout (zit in Almere) te participeren.

Geen ervaring in een grotere groep dan 3 mensen.

Akkie Riewald
Gast

Deze opzet van een Mastermind Groep spreekt mij aan. Mijn ervaring met netwerken in kleine groepen is dat het over het algemeen vrijblijvend is. Dit soort bijeenkomsten zijn meestal wel heel gezellig. Een duidelijke agenda en structuur ontbreekt.

Mijn behoefte ligt meer in de structuur zoals in dit verhaal beschreven. Met het doel kennis te delen, elkaar te inspireren, te brainstormen en van elkaar te leren.

Thea van Dijk
Gast

Hoi Akkie. Jouw punt herken ik. Wat wij in onze mastermind groep doen is, afspreken waar we het de volgende keer over hebben. Vaak is dat een onderwerp van de Women do Business Differently. Door deze structuur voorkomen we dat we wat in de “rondte” gaan praten.

Het is voor mij inspirerend om met andere enthousiaste vrouwen te praten over ondernemen. We komen 1 maal per maand bij elkaar.

Colijn Buis
Gast

Het is erg tof om, na een hele tijd, weer een mastermindgroep te hebben – onze mastermindgroep voor de Business University bevalt mij erg goed. Ik merk dat ik het leuk vind om de leiding te nemen en te zorgen dat alles goed loopt. Een duidelijkere richtlijn is echter altijd welkom, in deze zomer- / vakantieperiode gaan we minder hard vooruit met zijn allen dan we eerst deden.. logisch natuurlijk, maar we moeten wel aan het boosten blijven 🙂 Inderdaad het is geweldig als anderen in de groep al iets verder blijken te zijn met net datgene waarmee jijzelf je… Lees verder »

Marjolein Kalter
Gast

Hoi Colijn,
Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat het hebben van een buddy EN een mastermind groep (waar mijn buddy niet in zit) heel goed werkt.
Door meermaals per week ´s morgens te skypen blijven de korte termijn doelen overeind:
wat zou je (gisteren) doen en heb je wel gedaan (hoera!) en
wat heb je niet gedaan (wat hield je tegen) en
wat ga je vandaag doen en hoe kan ik je daarbij ondersteunen?

In onze mastermindgroep kijk ik iets langer vooruit en terug

Hein Holthuizen
Gast

Ik heb belangstelling voor een mastermind groep. Als ZZP-er wil ik meer aan productontwikkeling gaan doen op het gebied van automatisering in de buurt van Zwolle. Iemand geïnteresseerd?

Joos van Bekkum
Gast

Beste Hein, ik ben geinteresseerd, maar zit in een heel andere branche, namelijk gezondheidszorg.
Wil je een groep met beroepsovereenkomst of juist niet?
Ik werk en woon in Dalfsen.

Wim Annerel
Gast

Ik zou dolgraag deel uitmaken van een mastermind groep.
Nu nog geschikte mensen vinden in mijn regio.
Ben ook benieuwd naar de ervaringen van anderen op dit forum.

Marjolein Kalter
Gast

Hoi Wim,

Wat is je regio? Wellicht dat er in jouw buurt een mastermindgroep is waar je bij aan kunt sluiten.

Hartelijke groet, Marjolein

Tineke Rensen
Gast

Dat is grappig/toevallig

Ik ben nu op dit moment de content aan het schrijven voor een gratis webinar waarin ik mijn jaarprogramma aankondig. En dan komt deze mail binnen. (link heb ik nog niet).
Een programma waarin ondernemers een jaar lang door mij gecoacht worden. Grotendeels op No cure – No pay basis.

Één belangrijk onderdeel van dit jaarprogramma is een mastermindgroep.
Ik ben dus wel benieuwd wat jullie strategie is voor zo’n groep.
Ik zit namelijk zelf ook in 2 mastermindgroepen.

Marjolein Kalter
Gast

Hai Tineke,

Ben benieuwd wat die 2 mastermindgroepen jou geven.
Wat levert 2 groepen op boven 1?

Gebruiken jullie verschillende ´strategiën´?

Hartelijke groet,
Marjolein

Tanja Markies
Gast

Nadat een aantal vrienden en ik in oktober vorig jaar de Business Bootcamp hadden bezocht,, besloten we een ‘brainstormgroep’ op te zetten. Wij zijn met 7 personen van heel verschillende leeftijden en werkgebieden. We komen maandelijks bij elkaar en notuleren onze bijeenkomsten. Het prettige aan een heterogene groep vind ik dat je, omdat je allemaal in verschillende levensfasen en werkgebieden zit, elkaar enorm uit je comfortzone kunt halen. Er zijn al veel plannen voortgekomen uit deze sessies en we zijn er allemaal erg blij mee. We halen het beste in elkaar naar boven en houden elkaar aan gemaakte afspraken. Ik… Lees verder »

Marjolein Kalter
Gast

Hoi Tanja,
In algemene zin is er onderzoek gedaan naar de vernieuwing die uit een groep kon komen. Wat mij opviel was dat daaruit bleek dat je liever iemand van straat kunt plukken dan dat je (nog) iemand uit hetzelfde gebied aan een groep kunt toevoegen.

Ik vermoed dat het hebben van een drive om je bedrijf te ontwikkelen voldoende basis is. Zelf ervaar ik vragen, suggesties en impulsen van mensen uit een ander vakgebied dan het mijne als bijzonder waardevol

Hartelijke groet, Marjolein

Pieter van der Kaaij
Gast

Een mastermind groep lijkt mij erg zinvol. Ik heb me juist ingeschreven voor een groep in Arnhem e.o.

Francois Appers
Gast

Ben een Belgische copywriter met meer dan dertig jaar ervaring en beheer tal van websites over de meest uiteenlopende onderwerpen. Zou graag mensen helpen met het schrijven van unieke en seo- vriendelijke content voor hun website. Geïnteresseerd? Je kan steeds contact opnemen via bovenstaand mailadres!

Groetjes,
Francois

Gerda Bultstra
Gast
Gerda Bultstra

Onze mastermindgroep is geweldig. Wat een verzameling aan creativiteit. We zien onszelf groeien en stappen zetten. En het allerbelangrijkste…. Er wordt veel gelachen en successen gevierd.

Timon Vinke
Gast

Vanavond hebben wij weer een bijeenkomst van onze mastermind groep.

We komen elke maand bij elkaar en hebben allemaal een open circles achtergrond.

Ik merk dat het heel belangrijk is om goed na te denken wat je wilt halen uit een bijeenkomst. Natuurlijk moet je bereid zijn om anderen te helpen, dat is een vereiste. Maar als je niet zelf met een duidelijke vraag komt is de kans groot dat jij niet geholpen kan worden door de andere leden.

Hoe duidelijker je vraag, hoe meer hulp je zal krijgen.

Maaike Frankena
Gast

Hoi Timon,

ZO waar, in het formulier van Open Circles Academy, ik ga er maar even vanuit dat die ongeveer hetzelfde blijft, staat dat ook.
Wij werken heel duidelijk met een doel per bijeenkomst, de vraag aan iedereen is om met een doel de bijeenkomst in te stappen. Ik merk het meteen als ik dat niet doe…deed

Tanya Tienpont
Gast

Hallo Maaike,

Ik las in je comment dat je veel steun aan je mastermind groep hebt. Op LinkedIn zag ik dat je in Den Haag zit. Ik zit zelf in Schiedam, regio Rotterdam en ben op zoek naar een Mastermind groep. Zou er bij jullie nog een plekje zijn?
Vriendelijke groeten,

Tanya Tienpont

Marloes van der Kamp
Gast

Hai Timon,
Ja, een duidelijke vraag is belangrijk. In mijn Mastermindgroep mailen we onze vraag naar elkaar voordat we bijeen komen, zodat iedereen zich vast kan inlezen en het kan voorbereiden.

Marianne Eversteijn
Gast

Wij, mijn co-trainer André Martina en ik, leiden een wat grotere mastermind groep, die tijdens het werken op splitst in kleinere groepen. Het is een groep die bestaat uit de Nederlandse members van het jaarprogramma van Roy Martina, waar het een onderdeel van is. Op dit moment wordt gewerkt aan 100% congruentie met de 4 cirkels van succes (vitaliteit, liefde, spirit en overvloed). We komen 1 keer per maand in Huizen samen en er gebeuren prachtige dingen. De volgende fase is dat ieder zijn of haar specialiteiten in brengt over hoe je een bedrijf succesvol kunt runnen. Het is leuk… Lees verder »

Edgar Nijdam
Gast

Tijdens mijn Life Skills University en de Business Elite coaching heb ik de kracht ontdekt van Mastermind groepen. Het is enorm inspirerend om met een groep enthousiaste ondernemers te brainstormen over hoe je bedrijf te laten groeien. Ook heb ik er waardevolle blijvende contacten aan over gehouden. Op dit moment maak ik geen onderdeel uit van een Mastermind groep, maar wordt ik persoonlijk gecoacht en ben ik een team aan het bouwen. Dit maakt mij nog sterker!!! Ik kan het iedereen aanraden om een Mastermind groep te organiseren. Het is als een spiegel waar je met regelmaat in kunt kijken!… Lees verder »

Rozemarijn van der Vinne
Gast

Ik heb inmiddels veel ervaring met intervisies en dergelijke. Hier ook fijne en goede ervaringen gehad, maar dat is eigenlijk altijd gericht op klanten en persoonlijke/professionele ontwikkeling. Ik merk dat ik een hele omslag gemaakt heb van therapeut naar ook ondernemer. Een omslag waar ik juichend bij sta 😉 Ik merk al langer de behoefte aan een MasterMindGroep. Heb het al eens horen vallen, maar heb nog niet de juiste mensen gevonden. Ik zou in mijn eigen regio (Assen) willen omdat ik mensen ook graag in levende lijve wil ontmoeten en niet alleen digitaal. Ik denk dat een heterogene groep… Lees verder »

Elly Oosting
Gast

Hallo Rozemarijn, ik zit ook in Assen en zal je benaderen via LinkedIn, net als Marjolijn de Rooy uit Drachten.

Jeanette Carp
Gast
Jeanette Carp

Hallo Rozemarijn,

Mijn medewerker en ik wonen ook in Assen. We vertalen proza en poëzie vanuit het Roemeens naar het Nederlands, we zijn net gestart.

Mag ik contact met u op facebook en LinkedIn opnemen?

Groeten,
Jeanette

Sjonny van der Tuin
Gast

Hoi Rozemarijn,

Zelf volg ik de Master Classes van Open Circles en kan daar veel uithalen. Om het proces te versnellen om je doelen te bereiken is wel handig om af en toe ook fysiek bij elkaar te zitten.

Voor mensen uit het noorden van Nederland is 2 uren rijden naar Nieuwegein een hele rit.

We kunnen contact hebben via Facebook of linked in.

Succes met het ondernemen en een fijne dag.
Groet, Sjonny van der Tuin

Rozemarijn van der Vinne
Gast

Hoi Sjonny,

Ik link graag met je en ben benieuwd naar je Master Class-ervaringen en je onderneming.

Groet, Rozemarijn

Fenna Janssen
Gast

Na het Passief Inkomen weekend ben ik in een Mastermind groep gestart…via Facebook groep stimulerend contact.
Nu vakantieperiode … deze email is een goede stimulans weer contact te hebben.

Francine van Rosmalen
Gast

Betekent dat dat je niet per se bij elkaar hoeft te komen?

Annette van der Maarel
Gast

Sinds de Business Bootcamp vorige winter komen een aantal ondernemers en ik bij elkaar, zo 1 keer in de maand, het is heel waardevol en nuttig om ervaringen te delen. Een aanrader!

Auke Jongbloed
Gast

MasterMind groep. Ik heb al vaker aan een dergelijke groep zitten denken die elkaar kunnen helpen en ondersteunen. Brainstorm groep vind ik ook een leuke benaming.

Als ZZP’er zit je al snel in een cirkeltje te draaien en dan is het heel goed om met andere mensen van gedachten te wisselen.

Ronald de Waal
Gast

Lijkt me een goed plan, Auke!

Jaap van Velzen
Gast

Zelf heb ik nog geen ervaring met mastermindgroepen, maar zo’n groep lijkt me erg zinvol om elkaars ambities te versterken en zo nieuwe uitdagingen aan te gaan. De vaste structuur van bijeenkomen lijkt me ook versterkend werkend tov losse samenwerkingscontacten.

Jorian Bos
Gast

Interessant, het lijkt me met de juiste ondernemers om me heen een erg motiverend en leerzaam geheel. Vandaar mijn vraag waar ik de verschillende groepen zou kunnen vinden? Ben zelf een jonge ondernemer met een aandeel in Keplar, een strategisch digitaal productie bedrijf. Met Keplar maken we grote merken als Randstad, NRC Next, Vodafone blij met marketing en de benodigde assets. Naast het servicen van mooie brands zetten we zelf actief digitale ondernemingen (rondom b.v. mobiele apps en ecommerce) in de markt. Vanuit dat opzicht geïnteresseerd in een jonge groep ondernemers met een digitale innovatieve focus. Zou super zijn een… Lees verder »

Eveline Bosselaar
Gast

Een mastermind groep is goud waard. En in mijn groep is nog plek! We komen in Utrecht bij elkaar dus laat wat weten als je interesse hebt.

Willeke Heerkes
Gast

Hallo Eveline
ik heb interesse! Groetjes Willeke

Wietske Eveleens
Gast

Graag laat ik weten, dat ik interesse heb in deelname aan de mastermind-groep. Ik verwacht meer te bereiken als ik meer uitwissel over mijn werk. Mijn mobiel nummer: 06 26388263

Wietske Eveleens
Gast

Graag laat ik weten, dat ik interesse heb in deze groep. Ik woon in Utrecht-West. Ben een zelfstandige professional met een achtergrond in ontwerpen, ergonomie, huisvesting en bedrijfskunde. Ik zoek een groep mensen voor regelmatig werkoverleg om meer te kunnen groeien en bloeien.

Eveline Bosselaar
Gast

Hi Wietske, laten we even via linkedin connecten en dan verder praten. Ok?

Elmer Kruys
Gast

Hi Eveline,

Ik heb interesse in de mastermind groep waar jij bij zit. Kan je mij meer info sturen via info@elmarkonline.net ?

Alvast bedankt!

mvg
Elmer

Nicky Koopmans
Gast

Ik heb nog geen ervaring met mastermind groepen, wel spar ik over idee met “dees’ of gene”.
Nu ik alle positieve ervaringen zo lees, is dat zeker iets om op te gaan zoeken zodra ik in oktober verhuisd ben naar NL.

Joop der Weduwen
Gast

Leuk om op een rijtje een praktische tool te krijgen voor de voorwaarden waaraan een mastermind kan (moet) voldoen. Zelf heb ik ervaring met diverse vormen van intervisie groepen, vaak rond studie, maar ook als collega’s in het werk. Wat top tips (dank NN voor dit soort praktische blogadviezen) van mij voor het laten slagen van dit soort groepen: 1 Een commitment van alle leden voor het bereiken van een gezamenlijk vastgesteld doel 2 Niet alleen halen maar ook brengen (met andere woorden niet alleen ‘whats in it for me’, maar ook bereid zijn om werkelijk te helpen) 3 Goed… Lees verder »

Paulien van der Geest
Gast

Slim idee, zo’n groep. Als je nog niet zo lang ondernemer bent, is het fijn om meer mensen om je heen te verzamelen die ondernemer zijn. Daarom hebben wij onlangs een vriend gevraagd om te komen eten, om gewoon eens over ondernemen te praten. Hij is al langer ondernemer. Heel leuk, en het wordt nog leuker als het twee richtingsverkeer wordt en je elkaar kunt helpen. Mijn plan is om nog een paar ondernemers uit directe kennissenkring uit te nodigen om te eten/borrelen. Beetje informeel, want iedereen heeft al verplichtingen genoeg. Weet zeker dat er tussen gezelligheid ook veel nuttige… Lees verder »

Hans Derksen
Gast

Al meer dan een jaar neem ik deel aan de door mij geinitieerde mastermindgroep. Het zijn een roep mensen die gericht met elkaar bezig zijn hun eigen onderneming vorm te geven. We hebben gezamelijk toch al wat resultaten gegenereerd, die anders niet zo snel vorm gekregen hadden. Zo is 1 van onze leden Jong mkber van het jaar geworden in onze regio. Daarnaast heb ik zelf ervaren dat ik meer in mij heb dan dat ik gedacht had. We vinden het samen erg fijn dat we als ondernemers met elkaar sparren kunnen. Ook zijn er prive onderling ook ontwikkelingen ontstaan.

Ferdy Koot
Gast

Ik heb de 8 MasterMind-groepbijeenkomsten van Mindworks, in De Lier in mijn geval, bezocht. Wat me opviel dat er érg veel sociaal leed de boventoon voerde die inderdaad er voor zorgt dat je financiën in het dagelijks leven niet op orde is en het één zorgt voor het ander. Dat was me voordien nog niet erg duidelijk. En ook het leiden is een taak op zich omdat deelnemers al gauw over los zand praten in plaats van zich aan het onderwerp, een opdracht te houden. Verder ben ik al gewoon dat deelnemers aan-welke-groep-dan-ook maar relatief weinig prioriteit aan hun deelname… Lees verder »

Francine van Rosmalen
Gast

Beste Ferdy
Persoonlijke groei bewerkstelligen is wat ik doe. Dus als een groep niet tot stand komt of aan je verwachting voldoet, neem dan gerust contact met me op. Als ik je vraag weet kunnen we bekijken hoe dat te realiseren valt.
Hartelijke groet Francine

Ferdy Koot
Gast

Dag Francine,

Gelijk wat Nisandeh altijd stelt: “Actie!”. Misschien heb je er wel een klant aan mij bij!

Mail maar even op info@dagobertkoeriers.nl. Ik ben nog niet op Facebook of Twitter ofzo.

Ferdy

Mabel Duchossoy
Gast
Mabel Duchossoy

Vanaf de start van de Business University begin dit jaar zit ik in een mastermind groep waar ik enorm veel aan heb. We hebben alle 5 een andere business, maar zijn committed en spreken regelmatig af. Soms raak ik zo gevangen in de dingen die ik aan het doen ben voor mijn bedrijf dat ik het overzicht kan verliezen of mijn strategie uit het oog verlies. De sessies met de mastermind groep houden me scherp en helpen me op de juiste koers te blijven. Tevens me aan deadlines te houden.

Ik kan het iedere ondernemer aanraden!

Hartelijke groet,
Mabel

Marieke Gels
Gast

Ik heb ervaringen met een mastermind groep. Het moeilijkste is denk ik een groep samen te stellen die voor elkaar op welke manier dan ook meerwaarde heeft en tegelijkertijd soortgelijke doelen nastreeft en tijd maakt om samen te komen. Dit alles kwam niet voldoende uit de verf en we hebben in goed overleg met een etentje er een punt achter gezet. Ik heb wel ervaren dat een mastermindgroep heel stimulerend kan werken en heb nu erg behoefte aan een mastermind groep die net als ik van zzp’er met een goed idee wil doorontwikkelen tot een business. Ik ben net gestart… Lees verder »

Zafira Koopmans
Gast
Zafira Koopmans

Het lijkt mij heel leerzaam en leuk om terug te kunnen vallen op zo’n groep, maar heb daar wel een vraag bij:
Moet dit een groep zijn uit dezelfde branche of is het juist beter om diverse achtergronden te hebben?

Michaëla Wierdsma
Gast

Hoi Zafira,

Zelf zit ik in een groep met een zelfde branche, echter gericht op het ondernemen. Daarnaast zit ik in een andere groep in dezelfde branche, maar dan cliënt gericht.

Het voordeel van dezelfde branche is dat je niet veel uit hoeft te leggen over wat je doet, in mijn geval natuurgeneeswijzen. Het voordeel van verschillende branches is dat je vraag wellicht anders gezien wordt.

Kijk gewoon of je een groep kan vinden, wees actief in brainstormen en sta open voor commentaar. Wie weet zijn er wel meerdere groepen die bij jou aansluiten.

Succes en fijne dag, Michaëla

Cynthia Zwart
Gast

Met al deze positieve ervaringen en de tips van Nisandeh, lijkt het me alleen maar slim om toch te proberen lid te worden van een mastermindgroep.

In een comment hierboven heeft Nisandeh al aangegeven dat het soms wat lastig is om partners te vinden in het noorden.
Nou, ik ben er hoor! Wellicht zijn er nog meer ondernemers in het noorden die interesse hebben in een nieuwe mastermindgroep?

Esther Molenaar
Gast

Hoi Cynthia,

Die zijn er zeker. Bekijk even de comments van de anderen. Ik heb er een paar over het Noorden voorbij zien komen.

Wens je een fantastische groep toe!

Succes!

Gonny de Wit
Gast

Hallo Cynthia,

Ik welke omgeving zit jij ?

Marjolijn de Rooy – Drachten
Elly Oosting – Zwolle

Maar er zijn ook in Groningen.

Gerlanda Dijkstra
Gast

Hi Cynthia, ik heb wel interesse! Is er een mastermind groep actief in de regio op dit moment? Ik kom zelf uit Groningen..
Groetjes, Gerlanda

Ronald de Waal
Gast

Ik ben nog steeds bezig met het implementeren van de stappen uit het Business Bootcamp van vorig jaar. O.a. een bestuur/groep van toezicht is me nog niet gelukt. Zo’n master mind groep zou een heel goed alternatief voor zo’n groep zijn, volgens mij!

Ruud Smit
Gast

De mastermindgroep waarin ik zit is heel belangrijk voor me. Dat hangt wel van een paar dingen af. Je moet ongeveer dezelfde businessmind hebben. Wil je echt een busines ontwikkelen of ben je tevreden met werk als hobby? Je moet vertrouwen geven en terugkrijgen. Je moet elkaar kort en duidelijk kunnen zeggen wat je vindt. Voor mijzelf is een belangrijk gevolg dat ik elke dag via mail met collega’s mijn plannen voorleg en evalueer. Dat houdt me scherp en het helpt me elke dag weer te kijken hoe ik er vandaag het beste uit kan halen. DOEN!!
Ruud Smit

Corrie Bilderbeek
Gast

Gisteren zijn wij een mastermind groep begonnen op het gebied van M-Commerce. Toevallig hebben wij een zeer inspirerende en motiverende teamgenoot, die met een natuurlijk vanzelfsprekendheid de leiding op zich heeft genomen. Het is geen vrijblijvende groep maar we hebben een commitment met elkaar gesloten. Om als team een stuk verder te komen. Deze persoon en ik zitten in een besloten studieclub vanuit het bedrijf en van daaruit kunnen we nieuwe, leerzame informatie doorgeven aan onseigen team. Het werkt kennisverhogend, motiverend en het geeft energie. Met gelijkgestemden werken is natuurlijk altijd heel fijn. We lopen tenslotte allemaal tegen hetzelfde aan… Lees verder »

Marjolein Kalter
Gast

Dank voor deze blog!

Ik zit sinds 2 maanden in een mastermind groep en realiseer me nu ineens dat ik wel een intentie heb, maar geen heldere doelstelling.

Mijn intentie is om iedere bijeenkomst uit mijn comfortzone te raken (En ik zie hoe ik het veilig probeer te houden :-D)

Ik ga ervoor om iedere bijeenkomst (zoals vanavond) een heldere doelstelling voor die avond te definiëren.

Michaëla Wierdsma
Gast

Voor de zomervakantie ben ik bij intervisiegroep Ondernemend! geweest. Wat een boost aan energie. Er is een vast programma en bij elke bijeenkomst zit er iemand op de ‘hotseat’ voor 20 minuten om een vraag voor te leggen waar over gebrainstormd wordt. Niet alleen bij je eigen vraag, maar juist ook bij vragen van anderen komen de ideeën voor je eigen onderneming naar boven borrelen. We ondernemen in dezelfde branche, maar elk met een eigen inbreng. Ook neem ik deel aan een intervisiegroep met vragen die in ieders praktijk voorkomen. Ook daar is een vast programma. Daarnaast heb ik een… Lees verder »

Hans Duiker
Gast

ik zou graag deel willen nemen aan een groep, maar er is er geen 1 in mijn buurt.

de ondernemersvereniging hier lijkt vooral gericht op leuke uitjes en klanten aanbrengen voor elkaar, maar niet op op diepe ondernemerszaken ingericht.

uiteraard wil ik graag een actief aandeel en help waar ik kan.

als er iemand in omgeving lisse is die dat ook wil, sta ik open voor een gesprek.

Maaike Frankena
Gast

Hallo Hans,

Ik zie je commentaar, weet je… “in de buurt” is relatief. Ik heb een fantastische master mind groep, als ik er 100 km voor moest rijden, dan zou ik dat doen. Nu heb ik die mogelijkheid ook, dat kan een verschil zijn. Maar wat ik eigenlijk wil zeggen; check je mindset even; is “in de buurt is er niets” je excuus? Zet er zelf één op, leuk toch? O ja, vermeld dan wel even in welke buurt jou aanstaande mastermind leden je kunnen vinden:-)

Maaike Frankena
Gast

Ik las even over “lisse” heen in je laatste zin. Sorry!

Marijke van der Pluijm
Gast

Beste Maaike,

Ik ben het aan de ene kant met je eens dat de regio er niet toe hoeft te doen, maar aan de andere kant houd mij dat ook tegen hoor. Als ik telkens een uur moet rijden om naar een mastermind groep toe te kunnen gaan is de drempel wel veel hoger. Ik ben een ondernemer die het druk heeft met werk en gezin, dan wil je zo efficiënt mogelijk werken, en een uur rijden is dan niet efficiënt.

Als er dus niets in de buurt is, dan is het zelf opzetten in je eigen regio de beste oplossing.

Groeten,
Marijke

Monique van der Schans
Gast

Maaike, ik kan me voorstellen dat een uur rijden naar een mastermind groep bijeenkomst niet efficiënt is i.v.m. werk en gezin, maar ik heb wel wat opmerkingen hierbij: 1. Ik zit in een mastermind groep waarvan de leden in verschillende delen van het land wonen en de groep functioneert super goed. Wij Skypen iedere maandagavond, want we zijn allemaal vrouwen met een gezin, eigen bedrijf en andere drukke bezigheden. Het werkt super efficiënt. 2. Als een mastermind groep eenmaal met elkaar in contact komt en blijft, is dat van zo’n onschatbare waarde voor je bedrijf, dat je je kunt afvragen… Lees verder »

Mark C Hoogenboom
Gast
Mark C Hoogenboom

Denk graag dat ik goed bezig ben en dat geeft wat gevoel van competitie ten opzichte van de anderen in de mastermindgroep. Totdat blijkt dat die anderen veel vlotter gaan ineens. Dus, ongeacht je eigen snelheid is een mastermindgroep altijd goed voor het activeren van jezelf.

Mariëlle Jansen
Gast

We starten volgende week een nieuwe mastermindgroep in Zeist, voortkomend uit de Master Entrepreneur training van 6 weken geleden!

Ik ken het concept , heeft veel raakvlakken met de Spiegologie van Willem de Ridder, waar de groepen wekelijks bij elkaar komen.

Door jarenlang intervisiegroepen bijgewoond te hebben, train je jezelf in je eigen vragen helder te krijgen en kort te verwoorden, open te staan voor input van anderen, synergie te ontwikkelen door samenwerking met anderen en empowerment te geven en ontvangen.

Anneke van der Kuip
Gast

Gezocht:

Ondernemers die met mij in AMSTERDAM een nieuwe MASTERMIND groep willen opzetten.

Primaire focus: IMPLEMENTATIE, elkaar INSPIREREN en SUCCESSEN vieren.

Ik bied mijn huis aan (Oud West) voor de bijeenkomsten.

En ben bereikbaar op 06-11025566 (behalve van 16-23 aug!)

Caro Ritsma
Gast

Kijk, ben ik net een oproep voor Amsterdam aan het tikken, staat die van jou erop. Ik ga je bellen!

Xxandr Kaspers
Gast

Hallo Anneke,

Het lijkt me interessant en leerzaam om een mastermind op te starten in Amsterdam, vooral omdat iedereen hun ervaringen kunnen delen om zodoende de ander te kunnen helpen of sturen in hun verdere ontwikkeling of doel.
Ik woon zelf in Amsterdam Buitenveldert en ben bereikbaar op 0620960715. Het lijkt me leuk om deel te nemen.

Met vriendelijke groet,

Xxandr

Karen van den Brink
Gast

Hoi Anneke

Caro en ik zijn buddy van elkaar, lijkt me een goed idee om dit uit te breiden met een Mastermind Groep. Ik woon zelf in Haarlem, maar de afstand is voor mij geen bezwaar. Ik zal je ook bellen.

groet van Karen

Caro Ritsma
Gast

Goed plan!

Anneke van der Kuip
Gast

Welkom Caro Ritsma, Karen v.d. Brink en Xxandr bij de

NIEUWE MASTERMINDGROEP in AMSTERDAM!

Meer aanmeldingen zijn welkom! Tel. 06 – 11 02 55 66 (van 15-23 aug op vakantie)

Groet, Anneke

Marielle Meijer
Gast

Dag Anneke,

Ik doe graag mee met een mastermindgroep in Amsterdam. Na je vakantie even contact hebben?

hartelijke groet,
Marielle

Esther van Vondel
Gast

Het lijkt mij waardevol, leerzaam en leuk om aan zo’n groep deel te nemen. Ik ken echter geen groepen in mijn omgeving. Helaas, want ik werk vrij solistisch en ben een teammens. Het cirkeltje waar Auke Jongbloed het over heeft klinkt heel bekend bovendien… Ik zie echter veel ZZP’ers en MKB’ers die hun hoofd amper boven water kunnen houden, maar ieder vanaf zijn eigen eilandje opereert. Ik denk dat we elkaar kunnen versterken als we de eilandjes verbinden. In Doetinchem wil ik wat van de grond krijgen. In Krimpen aan den IJssel, waar mijn andere vestiging is, proberen ze het.… Lees verder »

Martin Kugel
Gast

Esther, wellicht kunnen we samen iets van de grond krijgen in de regio Arnhem – Doetinchem – Veluwezoom – Liemers. Zijn er nog meer mensen uit deze regio (dus Zevenaar, Duiven, Eerbeek, Didam, Doesburg etc, maar ook Zutpen, Apeldoorn) die interesse hebben?

Esther Molenaar
Gast

Hoi Martin,

Neem dan ook even contact op met Faye Wessels. Zij is ook op zoek naar een groep rondom Arnhem.

Succes!

Francine van Rosmalen
Gast

Heb je een excell sheets gemaakt of zo? Je weet steeds wie waar actief is. Fijn dat je zo de koppeling vereenvoudigt.

Esther Molenaar
Gast

Ha ha!

Je zou het zeggen. Ik was de comments aan het lezen en zag steeds bepaalde plaatsnamen voorbij komen. Toen dacht ik laat ik die mensen eens linken.

Ik weet hoe belangrijk het is om een Master Mind groep te hebben en ik weet hoe frustrerend het is om er maar niet eentje te kunnen vinden. Ik gun het iedereen!

Gonny de Wit
Gast

Leuk – Francine
Ik dacht precies hetzelfde.

Ben nu inderdaad een Excel sheet aan het maken en voeg ook vraag/aanbod toe die werden genoemd in de LinkedIn groepen.

Of ik dat te zijner tijd in het blog kan knippen en plakken weet ik niet, zie ik dan wel. Vraag ik wel aan Erik.

Ingrid Langen
Gast

Ik zit in een mastermindgroepje vanuit een jaarcoachingsprogramma dat ik volg. Verschillende disciplines, we kunnen elkaar verder helpen en dat werkt goed. De belangen zijn gelijk verdeeld.
Daarnaast leid/modereer ik een supportgroepje, voortgekomen uit een marketingtraining van mij. We doen dit via Google Hangout en dat werkt super. Locatie speelt geen rol meer, je kunt gemakkelijk met 5-10 mensen met elkaar praten, alsof je met elkaar aan tafel zit. Echt de moeite waard om uit te proberen. Je hebt ook geen reistijd zodat het gemakkelijker wordt om met elkaar af te spreken.

Margo Ruiter
Gast

Fijne instelling Ingrid! Tijdens het locatie scannen van alle commentaren zie ik jouw interpretatie en dat bevalt me wel! Misschien is het iets om een mastermind groep te starten?

Ik heb je een berichtje via linked In gestuurd, kunnen we kijken of het klikt,
groetjes,
Margo

Faye Wessels
Gast

Wow! Deze blog komt PRECIES op het goede moment! Mijn bedrijf Fortunate Living bestaat inmiddels al bijna 2 jaar. Echter, was ik gedurende die 2 jaar parttime ondernemer. En dat werkte niet! Bovendien ben ik er achter gekomen dat het ondernemerschap mij 2 dingen biedt die erg belangrijk voor mij (zijn geworden): – inspiratie: twee richtingen op, ik vind inspiratie en ik inspireer anderen. Echt geweldig! – iets betekenen voor de wereld: de wereld een betere plek maken iets bijdragen. Daarom heb ik er een paar maanden geleden voor gekozen mijn baan op te zeggen en inmiddels loop ik tegen… Lees verder »

Ronald Glasbergen
Gast

Leuk Nisandeh dat je de opzet van een mastermindgroup met ons wilt delen.

Ik geloof ook in de kracht van ideeën met elkaar delen en samenwerken om elkaar te versterken. En hierdoor onder andere blinde vlekken eerder te zien.

Tanya Tienpont
Gast

Hallo Ronald,

Ook ik ben op zoek naar een mastermind groep in de regio Rotterdam. Ik heb je naam bij LinkedIn opgezocht en zag dat jij ook in Rotterdam zit. Weet jij misschien al iets meer over een groep?
Vriendelijke groeten,

Tanya Tienpont