Profiteer maximaal

2437 views | 81 reacties |
shares


De Business Bootcamp staat weer voor de deur.

We hebben nog een paar plaatsen beschikbaar en als jij van deze kans wil profiteren… reserveer jouw plaats voordat het te laat is.

De Business Bootcamp geeft je een ervaring die hoogstwaarschijnlijk heel anders is dan wat je tot nu toe in seminars hebt meegemaakt.

Als je aan een ‘gewone’ training of een ‘normaal’ seminar denkt, zie je een zaal met gedimd licht, hoor je sprekers die vooral tegen zichzelf lijken te te praten (of erger: tegen zijn powerpoint presentatie) en weet je dat je 90% van de inhoud de volgende dag alweer bent vergeten!

En… als jij je al verzekerd hebt van een felbegeerde plek, dan ga je ervaren dat de Business Bootcamp HEEL ANDERS is.

Omdat ik wil je maximaal profiteert van jouw 2 dagen met ons, krijg je van mij de top 10 tips van eerdere Business Bootcamp deelnemers.

Top 10 tips: hoe haal je het MAXIMALE uit de Business Bootcamp

 1. Zorg dat je er vroeg bent en tot na het einde blijft
  Maak niet de fout om op het laatste moment gehaast binnen te komen en direct weer weg te moeten aan het eind. De Business Bootcamp is twee volle dagen. Pas je planning daarop aan.
 2. Stel doelen
  Schrijf op wat je uit de Business Bootcamp wilt halen. Wie wil je ontmoeten? Naar welke antwoorden ben je op zoek?
 3. Wees klaar om te netwerken
  Neem volop visitekaartjes mee. De lunches zijn een prima gelegenheid om van gedachten te wisselen met andere deelnemers. Zorg dat je elke kans grijpt om nieuwe mensen te ontmoeten.
  En ook tijdens het diner zijn er waardevolle netwerkmomenten. Bestel jouw diner-arrangement direct bij het NBC Congrescentrum en houd er rekening mee dat het laat kan worden.
  In de avond ontstaan geweldige samenwerkingsverbanden en vriendschappen.
 4. Zorg dat je je comfortabel voelt
  Het kan koud en warm zijn van tijd tot tijd, dus draag laagjes. Als je af en toe je benen wilt strekken, ga dan aan een gangpad zitten. Neem iets te snacken mee voor als je honger krijgt gedurende de sessies.
 5. Wees aanwezig
  Zet het werk dat nog op kantoor ligt te wachten voor 2 dagen opzij, vergeet de lijst met huishoudelijke taken die nog gedaan moeten worden, en zorg dat je helemaal aanwezig bent. Geef niet toe aan afleiding, maar zorg dat je in staat bent kalm en open te zijn en te leren.
 6. Zet ‘m uit!
  Jouw telefoon, bedoel ik daarmee. Zet hem niet alleen op zacht, maar zet hem echt uit. Ik weet dat het moeilijk is, maar je kunt je veel beter concentreren zonder een telefoon die steeds trilt (of waarvan je je afvraagt, waarom die zo lang niet trilt)
 7. Doe mee
  Er zijn grofweg twee manieren van leren: actief en passief. Wanneer je passief leert (een boek leest of luistert naar een seminar), dan onthoud je tot 50%. Wanneer je leert door deel te nemen (vragen beantwoorden, brainstormen, ideeën uitwisselen), dan onthoud je tot 90%.
 8. Zoek de verschillen
  Als je iets hoort dat je eerder hebt gehoord of gelezen, in plaats van te denken “Oh, dat is niet nieuw voor mij, dat weet ik al lang”… ga op zoek naar informatie of ideeën die je nog niet weet.
  Zelfs één enkele nieuwe tip of nieuw inzicht kan jouw business naar een hoger niveau tillen.
 9. Zet twijfels in de wacht
  Mogelijk hoor je dingen die indruisen tegen jouw normale manier van denken over het runnen van je business. Concludeer dan niet direct dat deze ideeën niets voor jou zijn, maar probeer met een open geest jouw voordeel te doen met de nieuwe inzichten en ideeën. Als je blijft denken en doen zoals je altijd dacht en deed, blijf je ook dezelfde resultaten krijgen.
 10. Volg het op
  Dit is de belangrijkste fase als het gaat om ervoor zorgen dat jouw deelname aan de Business Bootcamp jouw tijd, geld en inzet waard is. Ga na de Business Bootcamp zo snel mogelijk met het materiaal aan de slag, implementeer terwijl het nog vers in je geheugen zit.
  Tenslotte, volg al je nieuwe contacten op via email of telefoon, doe het! Deze mensen vergroten de kracht van jouw netwerk.

Tijd voor actie

Als je je nog niet hebt aangemeld voor de aankomende Business Bootcamp – dan is nu het moment om het te doen.

Meld je hier aan en zorg dat je er klaar voor bent om jouw business naar een hoger niveau te tillen.

En… heb JIJ nog tips?

Wanneer jij de Business Bootcamp al hebt gedaan, wil je me dan een handje helpen door jouw wijsheid, ervaring en de tips te delen in het commentaarveld onderdaan deze pagina? – zodat nieuwe deelnemers daar hun voordeel mee kunnen doen en ook het maximale uit deze twee trainingsdagen gaan halen.

Dankjewel.

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. Deel alsjeblieft dit artikel via de Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+ knoppen, want… zo kunnen bevriende ondernemers in jouw netwerk óók van dit materiaal profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

81 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jaap Nauta
Jaap Nauta
9 years ago

Stel je open op.
Durf uit je comfortzone te stappen
En mijn allerbelangrijkste tip: ga alleen !!

Bianca Wijngaards
Bianca Wijngaards
9 years ago

In januari had ik mijn eerste Business Bootcamp, wat een energie en boordevol nuttige en inspirerende informatie!
Mijn advies:
Maak goede aantekeningen en lees dit later regelmatig door, zodat het in je hoofd blijft zitten en het actueel blijft.

Sigrid van der Laan
9 years ago

Precies een jaar geleden ben ik naar de Business Bootcamp gegaan. Ik ga nu omdat ik een opfrissertje kan gebruiken, weer de positieve energie wil meemaken (letterlijk en figuurlijk) en nieuwe mensen wil ontmoeten.

Vorig jaar heb ik het advies van Nisandeh opgevolgd om actief te participeren en de dagen erna mijn aantekeningen dagelijks door te lezen. Een aantal voor mij belangrijke zaken zitten daardoor nog steeds in mijn hoofd. Veel aantekeningen maken dus en deze niet in een hoek gooien maar er regelmatig nog eens naar kijken zodat je hier opvolging aan kunt geven.

Marijke van der Pluijm

Als dit de eerste keer is dat je naar de Business Bootcamp gaat zal je in het begin heel verbaasd zijn en denken wat is dit allemaal? Maar alsjeblieft blijf! De inhoud van de bootcamp is echt geweldig. Doe mee met alles wat er wordt gevraagd en je krijgt steeds meer energie. Ik liep vorige keer echt te stuiteren aan het einde van die dagen.

Wat voor mij de belangrijkste reden is om steeds te blijven gaan is het netwerk! Er zijn meer dan 1000 deelnemers, 99% daarvan is ondernemer. Door met zo veel mogelijk mensen in contact te komen vergroot je je eigen netwerk. Ondertussen komen al mijn klanten op de een of andere manier via de business bootcamp bij mij terecht. Ook de linkedin groep is fantastisch.

Belangrijk om inderdaad voorin de zaal proberen te gaan zitten (en dat hoeft echt niet rij 1 of 2 te zijn, maar de voorste helft toch zeker) daar is de energie zoveel hoger en beter als achterin de zaal.

Zorg ervoor dat je niet aan iets of iemand gebonden bent. Trek je eigen plan en ontmoet zoveel mogelijk nieuwe mensen!

En 20 visitekaartjes is echt niet genoeg!!!! Zorg dat je er veel, heel veel hebt. Niets zo vervelend als het niet meer hebben van visitekaartjes.

Laat alles over je heen komen en GENIET!

Have fun allemaal, ik zie jullie eind mei, want ik ben voor de 4e keer van de partij hoor!!

Esther Molenaar
9 years ago

Dat had ik in ieder geval wel Marijke: Wat is dit?

Toch ben ik gebleven, net als jij. Het heeft mij zo veel opgeleverd.

Alle informatie die tijdens de Business Bootcamp heb gekregen, daar heb ik nu nog profijt van.

Gaaf om te zien dat je voor de 4e keer gaat.

Zijn er nog meer mensen voor wie het niet de eerste keer is dat ze naar de Business Bootcamp toe gaan?

Marielle Meijer
9 years ago

Ik heb nog een aanvulling op mijn eerdere tips. Voor het geval je nog geen bedrijf hebt en twijfelt of je echt naar de Business Bootcamp moet gaan.

Vorig jaar oktober was mijn eerste Business Bootcamp. Ik had toen niks, in de zin van geen baan, geen geld, geen bedrijf. Ik had wel een goed idee, veel ambitie, de wil om succes te hebben en veel geld te verdienen. Ik miste handvatten en richting hoe ik dingen moest gaan implementeren om mijn bedrijf op te zetten.

Op de Business Bootcamp viel gewoon alles op z’n plek.

Ik wist ineens hoe ik het allemaal moest doen (gewoon dat wat Nisandeh zegt dat je moet doen) en ook de trainingen daarna hebben mij enorm geholpen.

Natuurlijk blijven er veel vragen, maar alleen al de wetenschap dat er iemand binnen Open Circles Academy of een andere cursist kan helpen, geeft mij ongelofelijk veel rust. Sindsdien werk ik mij met veel plezier 10 slagen in de rondte en ben aan het implementeren gegaan. Langzamerhand begint mijn bedrijf steeds meer vorm en succes te krijgen. De resultaten die ik tot nu toe heb had ik nooit gehaald als is niet naar de Business Bootcamp was gegaan.

Dus.. je moet echt gaan!

Gonny de Wit
9 years ago

Mireille – ik kan je verhaal helemaal onderschrijven. Bij mij begon het ook in juli vorig jaar.
Vanaf dat moment ben ik continue aan het implementeren en acties aan het uitzetten en je ziet je omzet gewoon stijgen; je kan ineens wel je doelen halen (vieren). Ook de training Breaktrough to Succes heeft diverse belemmeringen, die ik had, weggenomen. Na de Financial Freedom was ik helemaal niet meer te stoppen – tijdens en daarna zijn er vele kleine wondertjes gebeurd.

Dus starters, zzp, kleine BV, VOF, zelf grotere MKB bedrijven en medewerkers in dienst: als je echt voor je business gaat zul je zondagavond met een volle actielijst naar huis /kantoor gaan.

Ingrid de Bock
9 years ago

Ik ben afgelopen weekend, 25 en 26 mei 2013, geweest …. waar was ik al die tijd vooraf???? Geen idee … maar dit had ik eerder moeten doen. Ik raad het iedereen aan. Ondertussen … verslaafd, ik ga de volgende keer weer! Mensen ontmoeten en vooral leren … heel veel leren!

Gonny de Wit
9 years ago
Reply to  Ingrid de Bock

Hallo Ingrid,

Klopt helemaal dat gevoel had ik ook – ga mij ook voor oktober inschrijven. Tot dan.

Gonny

Ingrid de Bock
9 years ago
Reply to  Gonny de Wit

Leuk Gonny, dan ga ik je daar weer zien!!! TOT DAN 😀

Ingrid

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
9 years ago

Mijn advies en ervaring na mijn business bootcamp:
– niet schrikken van het grote aantal mensen
– als je de muziek, dansen, de amerikaanse trukje om bij te horen verschrikkelijk vind (zoals mij) wacht tenminste tot de eerste lunch pauze om weg te gaan, ik ben toen gebleven en ben ik heel blij mee
– grijp de kans om mensen te kennen en niet te lang blijven met mensen dat negatieve zijn of zeuren

Frank Janssen
9 years ago

@Andrea,

goede tip.

laat het geheel over je heen komen.

het is niet “Amerikaans”, het is gewoon leuk en goed georganiseerd.

en het belangrijkste, het werkt.

just go with the flow

Rozelinde Warmoes
9 years ago

Er staan verder al veel goede tips die je zeker niet mag missen!
Wat ik nog wil aanvullen:

Voor de tweede dag stel jezelf de vraag: Welke hulp heb ik op dit moment nodig voor mijn zaak (vb: product-verbetering, website, info, prospects, partners, mastermindgroep, opvolging, enz .)? Ik heb me vorige keer een vraag gesteld voor iets wat ik nodig had in de toekomst voor mijn bedrijf, maar realiseerde me dat ik beter iets over een actuele behoefte kon vragen.

Pak het netwerken op een naturelle manier aan. Spreek gewoon over wat je interessant vindt.

Complimenteer elkaar. Kijk naar de mogelijkheden in mensen. Maak er een leuke sfeer van. Je wordt zelf succesvoller wanneer je anderen ook helpt succesvol te zijn.

Willy Valk
9 years ago

Dank voor je tips, met name die voor de tweede dag. Ik heb inderdaad een technische vraag waar ik al een tijdje mee rondloop. Ik ga in mei voor het eerst naar de Business Bootcamp em het is goed te horen dat ik wellicht hier iemand kan treffen die een antwoord heeft en zal mij daar op voorbereiden.

Rozelinde Warmoes
9 years ago
Reply to  Willy Valk

Dag Willy,

Ik hoop dat je zeker antwoord zal vinden op jouw vraag!
Ja technisch kan zeker ook.

De goede raad die anderen mij gaven is daarvoor ook: neem zeker business kaartjes mee: of maak er snel wat voorlopige met jouw contactgegevens.

Sommigen zeggen dat 20 businesskaartjes te weinig zijn, maar ik vond een 25-tal toch wel voldoende, voor de eerste keer. Dat hangt wat van jou af.

Groeten!

Gonny de Wit
9 years ago
Reply to  Willy Valk

Willy als je reeds een linkedIn account heb – sluit je zo snel mogelijk aan bij de groepen van Open Circles.

LinkedIn groep: Business Bootcamp

Stel nog vandaag je vraag daar en je krijgt nog meer antwoorden. Wij proberen je allemaal te helpen. Ben nu al nieuwsgierig naar je vraag.

Dus laat maar weten. Tot morgen.

Tip: voor de tweede dag – ik heb op de zondagochtend zakdoekjes nodig en schaam mij er niet voor de “ontroering/ontzag” meer verklap ik niet.

Mariska van Gennep
9 years ago

Helaas ben ik er niet bij deze Business Bootcamp. Mijn tip voor iedereen is: Geniet!
– van de nieuwe dingen die je meemaakt
– van de mensen die je ziet/spreekt
– van de sfeer
-etc.

groetjes, Mariska

Robert van der Wulp
9 years ago

Ondernemen is een proces van persoonlijke ontwikkeling en groei. De Business Bootcamp geeft je de gelegenheid om dit te bewerkstelligen. En dat voor een schijntje.

Mijn tips:
– Zet niet alleen je mind open maar ook je hart. Deze omgeving is gemaakt om je kwetsbaar op te kunnen stellen.
– Geef je voor de volle 100%. Doe eens iets anders. Altijd hetzelfde doen geeft gegarandeerd dezelfde resultaten.
– Wees eerlijk naar jezelf. Je doet waarschijnlijk mee omdat je naar iets op zoek bent.
– Zie dit als een nieuw begin. laat het niet bij dit weekend maar ga daarna direct aan de slag. Makkelijker wordt het niet, wel veel leuker.

Heel veel succes en wie weet, tot dan, Robert

Frank Janssen
9 years ago

Nog een andere tip is om niet te schromen om meerdere keren terug te komen naar de Business Bootcamp.

Mentaal meegroeien en implementeren kost tijd.

Gun jezelf die tijd.

Frank Janssen
9 years ago

De allerbelangrijkste tip is om daadwerkelijk iets te doen met alles wat je leert op de Business Bootcamp.

Veel zaken worden uiteindelijk niet geïmplementeerd en verdwijnen op de berg goede voornemens

Gonny de Wit
9 years ago
Reply to  Frank Janssen

Frank ik hoop echt je volgende keer live te ontmoeten.

Ik ben absoluut iemand die zich niet thuis voelt in een grote massa, maar de massale bijeenkomsten (niet alle trainingen zo massaal) van Open Circles voel ik mij helemaal op mijn gemak.

Ik mag dansen, ik mag meedoen, ik kan mijzelf zijn, ik mag genieten van die heerlijk muziek –> dat ik deze muziek zelf gebruik in de ochtend als ik een minder energieke ochtend heb. Want als ik veel energie heb krijg ik meer gedaan.

Wayne Featherstone
9 years ago

In de eerste Business Bootcamp die ik heb gevolgd heb ik een overdaad aan nuttige tips, praktische inzichten en adviezen te verwerken gekregen. Super om weer in deze business BOOSTcamp onder te dompelen.

Coen Tuerlings
9 years ago

Absoluut gaan!

Neem je kennissen of collega’s mee, dan kun je achteraf je inzichten aanscherpen.
Plan tijd vrij in je agenda om je aantekeningen te verwerken en actie te ondernemen.
Maak er een wekelijkse routine van (liefst dagelijks) om te plannen en je inzichten om te zetten naar acties. Leer van andere experts en gebruik deze kennis om je koers te zetten.

Je bent een ondernemer, geen afwachter 😉

Gonny de Wit
9 years ago
Reply to  Coen Tuerlings

Het meenemen van collega ondernemers of zelfs voor medewerkers is bere interessant en super belangrijk, want je praat vanaf nu dezelfde taal.

Voor een bedrijf die een andere koers (moet) gaat varen door de nieuwe economie, is het een must om aanwezig te zijn en je strategie anders uit te voeren wil je overleven.

Je krijgt veel hands on tips en eyeopeners waar je meteen mee aan de slag kunt.

Sylvia Verburgt
9 years ago

Ga er open minded naar toe en blijf tot het einde!!

In januari maakte ik mijn eerste Business Bootcamp mee en ontdekte dat veel mensen (halverwege) de eerste dag al naar huis gingen. Zonde. Blijf echt tot het einde (van de 2e dag).

Het is een geweldige ervaring en een super mogelijkheid om goed te netwerken! Ik heb heel veel leuke contacten gekregen dankzij de Business Bootcamp!

Hannie Mommers
9 years ago

Mijn tip:
als je sceptisch bent, vraag je dan af “Werkt mijn scepsis voor of tegen me?”

Ritska Van der Zee
9 years ago

Ik heb maar 1 tip: GAAN!!!!

en er vol overgave induiken. Als je met jezelf afspreekt dat je voor 100% aanwezig bent komen er mooie ontmoetingen en mogelijkheden op je pad!

Sprankelende groet,
Ritska

Koen Snoek
8 years ago

1. Ga niet telkens op dezelfde stoel zitten, voorin voelt de sfeer nog intenser dan achterin.
2. Als er op de stoelen gedanst wordt (jaja, dat gaat ook gebeuren)… maar daar een kleine video van met je telefoon. Ik kijk er samen met mijn kids wel eens naar terug, zij lachen, ik voel direct de energie weer.
3. Laat het je overkomen, stap er zonder gedachten in.. je weet niet wat je meemaakt.
4. Mocht je via via over dit event gehoord hebben en je bent sceptisch.. wees dat niet! Je gaat na de 2e dag als “herboren” de deur uit. dus gewoon heen gaan!

Een muzikale groet,
Koen

Carlene Cleveland
9 years ago

PS: De economie verandert en succesvol ondernemen verandert ook, of je nu mee gaat of niet. Zorg dat je niet achter blijft. Herzie je business model en zorg dat jij bovenaan de lijst staat van jouw potentiële opdrachtgevers. En verdien MEER inkomen en genereer MEER vrije tijd met het MG-SPI systeem.

Stef de Beurs
9 years ago

Goeie tips. Ter aanvulling op punt 5. Het helpt je om maximaal ‘aanwezig’ te zijn als je voorin de zaal zit. Het geeft: betere focus, meer betrokkenheid en actief participerend.

Punt 11: Heb er plezier in en geniet ervan. Leren is zoveel makkelijker met humor en plezier.

Cheers,
Stef

Tim Vanmarcke
9 years ago

Kort en krachtig 4 tips voor wie voor het eerst naar de Business Bootcamp gaat:

– maak geen afspraken vooraf
– sta open voor alle ervaringen, kansen én mogelijkheden (afspreken vooraf zorgt dat je deze mist!)
– doe actief mee én toon wie je bent!
– maak wel een commitment achteraf om het geleerde toe te passen, om interessante contacten terug te contacteren,…

Suchita Peeters
9 years ago

Na de Bootcamp van januari was ik vol energie. Iedere keer als ik daarna mijn aantekeningen nalees of de video’s kijk, komt die energie weer terug. En met de energie de ideeën, moed, creativiteit, out of the box denken… Het heeft me al heel wat gebracht. Als je weet waar je heen kunt, waar je heen wilt en dan je focus richt en blijft richten op wat je echt wilt, kom je er ook!
Als ik de muziek hoor, ben ik weer in de energie. Helaas kan ik er nu niet bij zijn, hopelijk de volgende keer!
De beste tips zijn al gezegd denk ik. Wat voor mij gold: wees niet benauwd om mensen aan te spreken, zij willen net zo graag kontakt met jou als jij met hen! Het is altijd een win-win situatie.

Op een goede Bootcamp voor jullie!!

Marloes van der Kamp
9 years ago

De tip van Stef, vooraan zitten, vind ik ook een heel belangrijke. Je kunt vooraan zitten als je ongeveer een kwartiertje voor tijd vast bij de deur gaat staan.Twee voordelen: In dat kwartier kun je leuke contacten opdoen met andere actieve mensen en zo kun je als een van de eersten naar binnen zodat je een mooi plekje vooraan kunt zoeken.

Annemiek de Nijs
Annemiek de Nijs
9 years ago

Het is erg jammer dat ik er niet bij kan zijn de komende Business Bootcamp. Ik exposeer in de maand mei en ben dan ter plekke.

Wat ik graag zou willen horen is …dat ik graag zou willen horen wat ik de eerste keer heb gemist!
Ik ben er van overtuigd dat alle informatie die je krijgt, misschien de helft blijft hangen. Gewoon vanwege de flow, hoeveelheid info, netwerken, ontmoetingen en vele indrukkingen.

Een positieve en noodzakelijke ervaring voor mijn business.

;-))

Martine Verweij
8 years ago

Mijn aanvullende tips voor als je echt alles uit de Business Bootcamp wilt halen:

1. Doe mee en vergeet even alles wat je denkt te weten over hoe je je zou moeten gedragen.

2. Schrijf bij voorkeur alles op. Door de enorme hoeveelheid informatie kan je niet alles onthouden. Maak aantekeningen.

3. Neem een fles water mee.

4. Ontmoet zoveel mogelijk nieuwe mensen.

5. Zorg ervoor dat je vooraan zit (in de eerste 8 rijen). Dit bereik je door direct naar de zaal te gaan als je muziek hoort.

6. Doe makkelijk zittende kleding en schoenen aan, maar zorg er wel voor dat je er representatief uitziet.

7. Bereid thuis voor hoe je in 1 zin kan vertellen wie je bent en waarmee je mensen helpt met je bedrijf.

Paulien van der Geest
9 years ago

-Ga alleen. Dan sta je veel meer open voor alles en iedereen.
-Stop met commentaar geven in je hoofd. Stel het uit tot na afloop als je het dan nog nodig vindt.
-Werk je aantekeningen maandag direct uit. Hierdoor onthoud je het nog beter.
Zorg dat de belangrijkste punten duidelijk op een rij staan. Zodat je het makkelijk nog eens terug leest. Hierdoor volg je het beter op.

Hannie Mommers
9 years ago

O ja, dat is een goede, Pauline: ga alleen. Die kan ik volledig onderschrijven.

Esther Molenaar
9 years ago

Wat een praktische tips Paulien. Dank je wel daarvoor.

Jouw tips gaan zeker veel mensen helpen.

Han van Goeverden
9 years ago

Jammer dat ik deze keer verhinderd ben.
Als je gaat, bereid je voor op een paar intensieve dagen. Je pikt er zeker iets van op. Tips en huiswerk waarmee je na het weekend direct aan de slag kunt.
Alleen gaan is geen punt. De sfeer is heel open en je legt gemakkelijk contacten. Niet vergeten een flinke hoeveelheid visitekaartjes mee te nemen.
En ja.. Het is anders dan seminars die je elders hebt meegemaakt. Leuk toch!?

Annemiek de Nijs
Annemiek de Nijs
9 years ago

Helaas kan ik er niet bij zijn vanwege mijn expositie.
Graag zou ik bij de Business Bootcamp willen zijn, want dan kan ik horen wat ik toen heb gemist.

De eerste maal dat je het weekend meemaakt, is je focus erg versnipperd omdat er een geweldige flow is, potentieel netwerk aanwezig is, gelegenheid…..enz.

Ik ben er in juni bij. Tot dan

Marjolein Kalter
9 years ago

Hai Annemieke,
Op Youtube kan je ook de nodige filmpjes vinden. Daarmee is je vraag voor de inhoud voor een groot deel gedekt.
Laat het je echter vooral niet weerhouden om in het echie te gaan.
(Kaniemand anders voor jou de honneurs waarnemen bij je expositie?)

Succes
Marjolein

Gonny de Wit
9 years ago

Annemiek,

Super gaaf natuurlijk je eigen expositie.

Helaas is de volgende Business Bootcamp pas ik oktober.

Kijk ook maar eens in de bibliotheek van blogs van Open Circles – daar vind je heel veel onderwerpen die je aanspreken en fantastische ondernemers die je heel graag willen helpen.

De energie die je krijgt – het startpunt binnen Open Circles is toch echt de Business Bootcamp.

Tot oktober, Gonny

Jos Peeters
Jos Peeters
9 years ago

Helaas door omstandigheden niet kunnen gaan. Wel opgegeven en netjes betaald. Maar soms zijn er van die gebeurtenissen die alles overhoop halen. Had jullie graag ontmoet, zeker nadat ik hier de commentaren lees. See you in oktober

Francoise Zorge
9 years ago

Ik kan iedereen aanraden om naar de Bootcamp te gaan
Ik heb daar ontzettend veel van geleerd
Het belangrijkste dat ik daar geleerd heb, is dat je je mindset kan veranderen en zo leert op nieuwe manieren inkomsten te genereren
Verder is de Bootcamp heel inspirerend!!!

Marijke Willems
8 years ago

Implementeer! Volg je acties op en lees je aantekeningen geregeld door. Als je dit niet doet zakt veel van de info weg en profiteer je veel minder van de tips.

Douwe Bethlehem
9 years ago

Mijn tip is om alles wat je leert ook te implementeren. Maar je kunt niet alles tegelijkertijd doen, maak dus een planning die realistisch is.
Een tweede tip is om tijdens de pauzes zoveel mogelijk andere deelnemers aan te spreken, daar kun je veel van leren.
Zoek daarbij ook vast naar mogelijke samenwerkingspartners.

Suzanne Trieling
8 years ago

Gewoon doen!
Sta open voor alles wat er die dag gebeurt, en er gebeurt veel!
Doe met alles mee voor 100%
Schrijf alles op en implementeer.

Ad van Buel
9 years ago

Kom naar de Business Bootcamp!

– super gezellig;
– super leerzaam;
– je ontmoet heel veel enthousiast ondernemers;
– je krijgt nieuwe, verfrissende ideeën;
– je ontdekt wat je moet doen om weer succesvol te worden;
– je krijgt energie waar je nog een heel tijd mee vooruit kunt;
– je zult zeker geen spijt hebben dat je geweest bent;

Doe het gewoon 😉

Cindy Groeneveld
9 years ago

Wat een goede tips van al deze ondernemers die het al hebben ervaren..ik ga in mei en:
-bedenk van te voren mijn doelen (al genoteerd)
-ik ga voorin zitten (dus ‘s ochtends ruim op tijd van huis)
-ik ga mijn agenda maandag 27 mei leeg houden!

Hartelijk dank allemaal!

Gonny de Wit
9 years ago

Cindy

Doe ook vooral gemakkelijk schoenen aan, want als je vooraan gaat zitten. Veel mensen gaan helemaal uit hun dak en gaan dansen, zodat ze veel energie hebben en daardoor veel kunnen leren.

Tip 1: geen hoge hakken voor mij.
Tip 2: veel water drinken; want dat stimuleert het verwerken van al het nieuwe.
Tip 3: de ondernemers die in de eerste drie rijen gaan zitten – zijn de ondernemers die er echt voor gaan en de meeste kans hebben om succesvol te zijn.

Tot morgen – hoop je te zien morgen.

Birgit Kruys
Birgit Kruys
9 years ago

Doe mee – participate! Ook voelt het soms misschien een beetje onwennig, dit is het moment om buiten je comfort zone te stappen en de energie echt te beleven.

Wout-Jan Slob
8 years ago

11 Zorg dat je na de Business Bootcamp ook de maandag vrij houd van de dagelijkse taken. Zodat je direct aan de slag kunt met de ideeën die ontstaan zijn in dit waardevolle weekend!

Anita Trinks
Anita Trinks
9 years ago

Wees onbevooroordeeld en sta open voor alles wat je hoort en ziet.
Er zullen veel nieuwe inzichten de revue passeren en als je daar dan al direct een mening over vormt, wordt het lastiger deze te implementeren en begrens je jezelf.

Marijke Willems
8 years ago

Ik heb nog een aanvullende tip: ga alleen. Dan heb je echt alle ruimte om je te laten meevoeren in de dagen. Als ik met iemand samen ben wil ik toch rekening houden met die ander. Dat is niet erg maar ik haal er dan toch minder uit dan wanneer ik alleen zou zijn gegaan.

André Jansen
7 years ago

Ja dat is een gouden tip. Of ga met iemand samen en spreek af dat je elkaar aan het eind van de dag pas weer opzoekt. Ik ben met mijn oudste dochter geweest en ze vond het eerst enorm spannend om zonder papa te gaan netwerken, maar al gauw vloog ze als een vrije vogel door het pand en kwam met allemaal visitekaartjes thuis. Supercool!

Kemal Wesenhagen
9 years ago

Je zal heel veel nieuwe inzichten en ideeen krijgen voor je Business tijdens de Business Bootcamp. Zorg ervoor dat je op maandag de eerste twee uur voor je Business vrij maakt om te bedenken hoe je de nieuwe ideeen en inzichten kan gaan implementeren.

Marjolein Kalter
9 years ago

Ja, dat is een goede extra tip Kemal!
Bedankt!

Helmy Kleinlugtenbeld
9 years ago

Nog een tip om het maximale uit de Business Bootcamp te halen…

Ga alleen!
Ben je samen met een partner, vriend of businesspartner zeg die dan vriendelijk gedag aan het begin van de dag en spreek af waar je elkaar weer ziet aan het einde van de dag.

Het voordeel van alleen zijn is dat anderen je gemakkelijker benaderen en je kunt je beter richten op alle informatie en contacten. Oh ja, en vrijheid om 100% mee te doen (zonder te denken wat zij ervan zullen vinden) is ook wel lekker 🙂

Eveline van Dijk
9 years ago

* Definieer voordat je gaat het probleem in jouw bedrijf dat je wilt aanpakken
* Bepaal van te voren wat voor mensen je perse wilt ontmoeten en bepaal van te voren welke expertises deze mensen moeten hebben.
* Wil je bv. tekstschrijvers ontmoeten, zorg dat je anderen (onbekenden) aanspreekt en vraagt of zij (toevallig) al in contact zijn geweest met tekstschrijvers. Grote kans dat je eerder een tekstschrijver vindt tijdens het business bootcamp dan wanneer je het niet aan anderen zou vragen.
* Zorg dat je na een trainingsdag niets maar dan ook niets aan anderen verplicht bent om te doen. Als je de goeie vibes te pakken hebt, ook al is het 23.00 ‘s avonds, ga achter je computer en schrijf het op!! Al werk je tot 2.00 u ‘s nachts door, maakt niet uit, je hebt waarschijnlijk het meest heldere inzicht sinds tijden!
* Inderdaad de maandag na het business bootcamp schoonvegen in je agenda, je moet bijkomen en nieuwe ideeen en actieplannen moet je direct(!) in gang kunnen gaan zetten.
* Vooraan zitten, niet naast je (business)partner of vriend(in) gaan zitten, nieuwe mensen ontmoeten.
* Wil je optimaal gebruik maken van de oefengroepjes waarin je gaat werken? Scan van te voren de mensen waar je naast gaat zitten. Zijn dit jouw optimale gesprekspartners? Voor jouw bedrijf, voor jouw probleem? Uiteraard kan iedereen zinvol zijn om naast te zitten, soms ziet de beste gesprekspartner er niet uit zoals je misschien zou verwachten, maar realiseer dat je zelf in de hand hebt naast wie je gaat zitten. Je mag, maar hoeft niet alles aan het toeval over te laten.

* Heel veel plezier voor diegenen die gaan! Het heeft mij veel opgeleverd.

Marielle Meijer
9 years ago

Mijn tips?

– Vooral gaan!
– Laat het gebeuren en geniet ervan
– Een hele stapel visitekaartjes meenemen
– Hou na de Business Bootcamp momenten vrij om aantekeningen te verwerken en acties te nemen
– Zoek een buddy waarmee je daarna samen een aantal dingen kan oppakken en focus te houden
– En na de Business Bootcamp… Implementeren!

En maak je borst maar nat, want er gaat een hoop veranderen voor je!

Ik ben er ook bij, hopelijk zien we elkaar!

Reinier Bloem
Reinier Bloem
9 years ago

Neem veel visitekaartjes mee

Maak je eigen aantekeningen

Have fun

En schrijf je voor een vervolgtraining in

Irene
Irene
9 years ago

Kan iemand van jullie mij vertellen of het zin heeft als je net als ik een damesmode zaak hebt?
Er word eigenlijk aangegeven dat de Business Bootcamp niet voor deze branche is bedoeld.

Groeten Irene

Tineke Huizenga
9 years ago
Reply to  Irene

Please Ga!! Het is voor iedereen die energie nodig heeft, wil leren!
Boost for days, weeks!
Je leert er ondernemen zoals jij dat wilt!

Gonny de Wit
9 years ago
Reply to  Irene

Irene – uit jouw bericht lees ik dat je je nog niet hebt ingeschreven.

Juist voor deze branche (detailhandel) is het belangrijk om te komen, want je zult best wel gezien hebben dat er veel winkelpanden leeg zijn komen te staan. Die zijn namelijk niet meegegaan met de nieuwe economy. Dus een kans voor jou om iedereen die tegenkomt te vragen hoe zij denken dat jij wel succesvol kan zijn.

Juist een van de succesverhalen is een jongeman die maatpakken maakt en nu een winkel heeft dus ……………………. gewoon komen. Miscchien is hij er wel en dan laat ik jullie met elkaar sparren.

Help je graag.

Frank Janssen
9 years ago

Deze bootcamp kan ik helaas niet komen. Ik ga namelijk 100 km wandelen in 3 dagen voor het goede doel.

De volgende keer ben ik er zeker weer bij.

Tip #2 is denk ik de belangrijkste.

Stel voor jezelf doelen vast die je wilt bereiken.

Dan ga je dus actief op zoek naar bepaalde info die je nodig hebt.

Julia Arnscheidt
9 years ago

Mijn tips?

Stel je helemaal open voor wat er gebeurt! Met al je zintuigen.

Zie de tijd van de bootcamp als heerlijke tijd voor jezelf en … geniet!

En als je weerstand voelt, erken dat je in de weerstand schiet en probeer die weerstand daarna meteen weer los te laten. Zou toch zonde zijn als je erin bleef hangen en daardoor ontzettend veel ging missen…

Als je voelt dat je met je gedachten afdwaalt, concentreer je even op je in- en uitademing. Dan ben je weer terug in het hier en nu.

Veel plezier!!

Elfriede Krauth
9 years ago

Mijn eerste Business Bootcamp was een heel bijzondere ervaring, die ik dus ook iedereen wens.

Mijn tips:
– zorg ervoor op tijd te zijn, want de ontmoetingen met andere deelnemers zijn heel erg waardevol. Gewoon om het beleefde te bespreken, en van gedachte wisselen. Ik heb ook mijn boekhoudster daar ontmoet, en ik ben heel blij met haar. Dus je kunt hier klanten vinden. Maar ik heb er altijd meer aan als ik gewoon open sta mijn bedrijf te groeien, dus joint venture partners te zoeken en te vinden, in plaats van klanten.

– ik hoor bij die mensen die nauwelijks kunnen slapen tijdens en naar de Business Bootcamp, dus het is wel heel lekker goed te slapen die nachten voor het Business Bootcamp, en ook wat vrije tijd te hebben die dagen naar het Business Bootcamp. Dan kun je het allemaal laten bezinken, ideeën, emails en plannen schrijven en actie ondernemen.

– ik ging naar het Business Bootcamp om meer uit mijn bedrijf te halen, maar ik had ook een heleboel inzichten die meer bij persoonlijke ontwikkeling horen. Sta daar gewoon voor open zou ik zeggen. En dat betekent vooral: sta open voor die mensen die je gaat ontmoeten tijdens het seminar. Ik heb er een aantal heerlijke vrienden/kennissen ontmoet.

geniet ervan!

Asha Vasconcellos-Badal

Mijn tip is: laat het over je heen komen. Stel je open voor nieuwe dingen. Want dat brengt jouw energie en ideeën op gang.

Helaas kan ik er zelf niet bij zijn, want ik heb een trainingsweekend. De volgende keer ben ik weer van de partij.

Marjolein Kalter
9 years ago

Ha Asha,
Helemaal met je eens.
Stel je voor dat de stijl (of wat je daarover gehoord hebt) je niet aanspreekt, ga je je dan laten weerhouden om te gaan en een bak informatie te ontvangen?

Wanneer je al kleine ondernemer merkt dat je op een of andere manier niet verder komt lijkt me de keuze niet zo moeilijk.
Kies ervoor om niet verder te komen en ga niet
Duik in de business bootcamp en ervaar de stijl als iets waar je (even) aan moet wennen.
Lustte jij vroeger alle groentes die je nu heerlijk vind?

Voor hetzelfde geld word je bedrijf een stuk succesvoller.
Veel plezier!

Marjolein Kalter
9 years ago

Zoek tijdens de business bootcamp iemand op waar je je verwant mee voelt (op wat voor manier dan ook) en wordt daar maatje mee.
Om het implementeren van de hoeveelheid informatie te ondersteunen zou je de eerste weken dagelijks ´s morgens vroeg 10 minuten uurtje met elkaar te skypen of bellen.

Wat de een is vergeten weet de ander vast nog en je houdt je energie hoog wanneer je iedere dag met elkaar uitwisselt wat je gisteren gedaan hebt en wat je vandaag wilt gaan doen.