Maak jij je schuldig aan ‘Nepwerken’?

8550 views | 336 reacties |
shares


Heb jij ooit van die dagen dat je het gevoel hebt heel druk en productief te zijn geweest, om aan het eind van de dag tot de conclusie te komen dat je geen enkel punt van je to-do-lijst hebt gedaan en dat je de hele dag bezig bent geweest met onbelangrijke zaken?

In plaats van een stap vooruit, begin je de volgende dag met stappen achteruit.

Ik noem dit nepwerkprojecten en zie ze als één van de meeste destructieve gewoontes van de ondernemer.

Vermomd als echt werk, slokken nepwerkprojecten als je bureau opruimen, je archieven reorganiseren, dingen overnieuw doen, een groot deel van je productieve tijd op.

Nepwerk vraagt werkelijke inzet en middelen, net zoals echt werk. Maar wat er ‘nep’ aan is is de vooruitgang die je denkt dat je maakt.

Waarom doen we nepwerk?

Bijna elke keer dat ik er mezelf betrap dat ik bezig ben met nepwerk, is dat omdat ik onder een taak waar ik helemaal geen zin in heb, probeer uit te komen. Zoals e-mails beantwoorden, dat acquisitie telefoongesprek, of het afmaken van die blog post waar ik al een week mee worstel…

Wat telt als nepwerk?

Alles wat niet helpt om jouw business vooruit te laten gaan.

Denk aan administratieve taken, je kantoor opruimen, verdwaald raken in sociale media en lange vergaderingen. Waarschijnlijk zijn al deze zaken nodig, maar veranderen op de één of andere manier van productief in destructief.

Neem administratieve taken als voorbeeld.
Je hebt een zeker aantal administratieve handelingen te doen, zelfs als je de meeste handelingen uitbesteedt. Administratieve taken worden nepwerk wanneer je ze doet om productief werk te vermijden of wanneer je ze niet efficiënt aanpakt.

Hetzelfde geldt voor social media en lange meetings.
Beide zijn noodzakelijke componenten van zakendoen, maar wanneer het van strategisch verandert in sociaal, dan wordt het een enorme tijdsverspilling (dit is waar ik het steeds over heb wanneer ik het in onze programma’s heb over sociale media).

Wil je ervoor zorgen dat je geen nepwerk doet?

Hier zijn 5 tips voor het vermijden van nepwerk:

 1. Stel dagelijkse doelen
  Het is één van de beste manieren om te vermijden dat je in de val van nepwerk trapt.
  Maak je dagelijkse doelen zo specifiek mogelijk, kies SLECHTS 3 tot 6 kerntaken om te doen (en af te maken). Beschouw ze als concrete deadlines, niet als abstracte wensen of dingen die je misschien wel wilt doen.
 2. Beheer je dag met je agenda
  Maak je agenda en takenlijst jouw time manager en doe exact wat jouw time manager je zegt te doen. Dat houdt in dat je werkt in blokken van tijd zonder afleiding. Reserveer slechts één of twee keer per dag tijd voor reactief werk als e-mail checken en social media updates.
 3. Ken jouw nepwerkfavorieten
  Herken welke soorten nepwerkprojecten jou van je productieve werk weglokken. Ben jij een chronische opruimer? Ben jij verslaafd aan sociale media? Check jij jouw e-mail elke keer als je bliep hoort? Houd jij erg van nakletsen na meetings of telefoongesprekken?
 4. Begrijp de verleiding
  Let op wanneer en waarom je verleid wordt door nepwerk. Vaak is het omdat je iets vermijdt – een taak die je niet fijn vindt om te doen of waar je bang voor bent. Geef er niet aan toe! Houd vast aan de productieve taken en beloon jezelf zodra je die af hebt.
 5. Ga efficiënt om met minder belangrijke taken
  Delegeer, vereenvoudig, automatiseer waar je kunt…

Dus, laat ik het je nog eens vragen:

Maak jij je schuldig aan ‘nepwerken’?

En zo ja, wat ga je eraan doen om dit te veranderen… voordat het te laat is?

In de Business Bootcamp en de Master Entrepreneur ontdek je hoe je jouw lijst van kerntaken vult met acties die geld genereren. Je ziet hoe elke taak op jouw lijst leidt tot inkomen en winst voor je business.

Ook leer je strategieën die je helpen om je business te laten groeien en geld te verdienen met stap 4 of 5.. in plaats van met stap 87…

Laten we elkaar helpen om van nepwerken af te komen…

Beschrijf in het commentaarveld onderaan deze pagina jouw favoriete ‘NEP werk’ activiteiten EN jouw top ‘ECHT werk’ activiteiten.

Zo ga je ze beter herkennen en laten anderen jou zien welk nepwerk jij ook kunt vermijden en welk echt werk je voorrang kunt geven.

Tot slot

Als jij er klaar voor bent om jouw nepwerkactiviteiten te vervangen door business strategieën die echt werken… zorg dan dat je op tijd jouw plaats reserveert in de volgende Business Bootcamp.

Je krijgt in de Business Bootcamp niet alleen de meest effectieve strategieën, systemen en tools om jouw product of dienst krachtig in de markt te zetten…

… je ontdekt ook hoe je jouw productiviteit verhoogt en met time-management 2 tot 3 uur per dag van jouw kostbare tijd kunt besparen.

Als zelfstandig professional mag je de Business Bootcamp niet missen.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

En vergeet niet jouw grootste ‘nep werk’ activiteiten EN ‘echt werk’ activiteiten te vermelden in het commentaarveld hieronder.

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. Deel alsjeblieft dit artikel via de Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+ knoppen, want… zo kunnen bevriende ondernemers in jouw netwerk óók van dit materiaal profiteren.

336
Leave a Reply

avatar
240 Comment threads
96 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
221 Comment authors
Donna HoogstraatenNicole NagelgastKlaas van OosterhoutMarijke WillemsEveliina Vogelzangs - Seume Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Mariska van Gennep
Gast

Om maar meteen te beginnen: mijn favoriete NEP werk is blijven hangen in Social Media. Het begint met echt werken, maar slaat na een tijdje om in blijven hangen of een spelletje te gaan doen. Afgelopen zondag was ik bij “Women Do Business Differently” en daar heb ik een fantastische tip gekregen: Zet een(kook) wekker op een bepaalde tijd en als de wekker afgaat stop je ermee. Kun je ook niet blijven hangen. Nog een topper is smoezen verzinnen om mogelijke klanten niet te bellen, maar eerst allerlei huishoudelijke klusjes (nadeel van thuis werken) te gaan doen. Bovenaan mijn lijst… Lees verder »

Tjitske de Boer
Gast

Wat een geweldige tools geef je daar door. Hoewel ik die kookwekker al eens heb geprobeerd, maar er gewoon doorheen sukkel! Ik denk dat een besluit nemen je niet meer te bedonderen daaraan vooraf gaat.

Monique van der Schans
Gast

Mariska, de kookwekker is een heel goed hulpmiddel.

Wat bij mij goed werkt (een tip van een time management trainer) is eerst de lastige klussen te klaren en daarna jezelf te belonen met struinen in de sociale media of een spelletje doen.
Ik beloon mezelf dan met een kop koffie, die smaakt dan extra lekker want ik vind dat ik hem dan ECHT heb verdiend. En je hebt je lastige klus voor die dag alvast geklaard. Geeft een lekker gevoel.

Succes ermee!

Mariska van Gennep
Gast

Hoi Monique,

Dank je wel voor de tip, die ga ik zeker uitproberen! In feite leer ik mijn kinderen ook altijd om eerst het lastige (huiswerk etc.) te doen en daarna de leuke dingen. Tijd om zelf het goede voorbeeld te geven.

lieve groet, Mariska

Saskia Steur
Gast

mijn NEP-werktoppers:
– projecten die niet relevant zijn (maar wel leuk)
– emails beantwoorden (anders dan opvolging)
– facebook
– onnodig vaak mail controleren
– reageren op irrelevante blogs/fora (die wel mijn interesse hebben)

mijn ECHT-werkactiviteiten:
– mijn funnel verder uitbreiden/verfijnen
– opvolging (beloftes, prospects, opdrachten, netwerkcontacten)
– ontwikkelen/verfijnen nieuwe producten
– marketingcampagnes opstellen
– projecten uitbesteden
– relevante educatieve lectuur lezen en vooral uitvoeren (!)
– netwerken (morgen ga ik naar de BouwBeurs, yes!)
– blogs schrijven en promoten
– systematiseren en automatiseren van deelprocessen

En daar heb ik eigenlijk ook veel meer plezier in!

Gatha Schwering
Gast

Tot ziens Saskia. Mijn man en ik zijn er ook om echt te netwerken.

Mariska van Gennep
Gast

Hallo Saskia,

Leuk om je hier ook te zien na de Women’s day. Een tip voor jou om niet te blijven hangen in email is het 2x per dag op gezette tijden je email te checken. Niet vaker. Dan komt er vanzelf structuur in.
Tweede tip, je geeft aan dat Facebook voor jou nepwerken is: maak een bedrijfspagina aan op Facebook en je combineert het nuttige met het aangename. Kortgeleden heb ik een Facebook-training gevolgd en dat gaf veel en duidelijk inzicht.
lieve groet, Mariska

Ron Scheerder
Gast

Als ik eerlijk ben heb ik ook nog wel wat NEP-werk toppers t.w.:

– te vaak emails lezen en beantwoorden
– te vaak ad hoc issues oplossen in plaats van aan de planning houden
– Werkplek opruimen
– Zonder duidelijk agenda besprekingen houden met business partner

Wat voor mij ECHT werk activiteiten zijn:

mijn ECHT-werkactiviteiten:
– bloggen en blogpromotie op social media
– website teksten verbeteren
– vakliteratuur lezen
– netwerkbijeenkomsten bijwonen
– verbeteren van onze diensten
– trainingen plannen en locaties regelen
– opvolging op aanvragen
– beantwoorden vragen van klanten

Door deze blog heb ik weer een wake-up call om de NEP activiteiten te elimineren 🙂

Sunny J. Benna
Gast
Sunny J. Benna

Hallo Ron,

Ik heb toch weer iets extra ingepland in mijn takenlijst voor vandaag:
Goed omschrijven wat ECHT-activiteiten zijn en wat NEP-werk, naar jouw voorbeeld.

Dank

Sjonny van der Tuin
Gast

Bedankt, jongens.

We zijn blij dat de website weer in de lucht is.
De mail van deze ochtend hebben ook niet gekregen en we willen toch de tip van de week graag horen om weer wat mee te doen.

Groet Sjonny

Monique Rijnen
Gast

Ik ben nu bezig met nepwerk (niet deze comment te schrijven,alhoewel dat ook “even” langs kwam). Maar ik wilde referral cards maken en ik ga dan het hele net langsstruinen van voorbeelden van ‘referral cards’. Onder het mom, hoe meer onderzoek hoe beter en dan weet ik precies wat er op zo’n kaart moet staan, bla bla. Ondertussen kan ik er een thesis over schrijven. In plaats van bijvoorbeeld 5 minuten voorbeelden bekijken (kookwekker een goed idee) en dan gewoon aan de slag te gaan! Ik denk dus dat internet afstruinen (wel in kader van mijn bedrijf) mijn favoriete nepwerk… Lees verder »

Jantina van der Waal
Gast

Ik ga juist nepwerken om mijn bureau niét te hoeven opruimen. Als er iets is waar ik slecht in ben en wat ik dus uitstel is het wel opruimen. Mijn nepwerken heet studeren, en het leuke is, dat is ook heel nuttig. En als ik dan iets nieuws ontdekt heb, of iets ouds herontdekt, of ik denk ineens: “dat middel moet ik eens bij die patient gebruiken”, ben ik weer helemaal enthousiast en pak ik de uitgestelde klus wél aan. Als er dan nog tijd voor is natuurlijk, anders herhaalt het hele spelletje zich een andere dag. Het moeilijke bij… Lees verder »

Hannie Mommers
Gast

Heel herkenbaar, Jantina, ik heb precies hetzelfde. Het enige dat ik me afvraag is, houden we onszelf nu toch stiekem voor de gek door nepwerken als echt werken te labelen, of hebben wij gewoon een andere manier van werken.

Dave de Lange
Gast

Zo, dat is herkenbaar, Jantina! Nepwerken om mijn bureau niet op te ruimen. Ik doe ook altijd liever eerst nog even dit of dat…

Naomi Dongelmans
Gast

Ik ga juist wel mijn bureau opruimen, mijn kasten weer anders / opgeruimder / efficienter indelen… andere bakjes… En die ene vervelende maar belangrijke taak wordt weer enkele dagen uitgesteld….

Hanneke Janzen
Gast

Als ik niet oppas wordt het reageren op alle mail van Open Circles nog nepwerk ; -)
Beter is het om mijn tijd en energie te steken in wat ik er geleerd heb. Dus verder weer daarmee …. Van inzicht naar doen.
Vanuit een strategie een campagne opzetten en van daaruit de korte termijn managen.

Dave de Lange
Gast

Dit heb ik in het verleden ook gemerkt, Hanneke.
Ik ben als een spons als het om nieuwe dingen leren gaat. En Open Circles blijft komen met (nieuwe) informatie.

Nu heb ik daar een oplossing voor gevonden:
de dinsdagochtend heb ik hier 2 uur voor ingepland. Dan lees ik het blog en reageer erop.
En dan kan ik de rest van de week gewoon aan de slag met de implementatie. Overigens niet persé met de laatste informatie.

Monique van der Schans
Gast

Hai Dave, dat is een goed advies, die had ik hier al eerder gelezen. Gewoon eenmaal per week 2 uurtjes alle comments van Open Circles screenen en de rest van de week IPA’s ofwel Inkomen Producerende Activiteiten. Of ik het lezen van al die goede commentaren in 2 uurtjes kan proppen, weet ik niet want er zijn altijd zoveel goede tips (of is DAT weer een nepwerk-gedachte?) 🙂

Anouk Brouwer
Gast

De Social Media herken ik, maar ook het praten met (potentiële) klanten ná het zakelijke gesprek. Ik ben niet zo goed in time management. Ik praat graag met mensen over wat ze bezig houdt, wat ze willen en waar ze naartoe willen, ook buiten de zaak om. Dat is niet onbelangrijk, maar het hakt wel in de kostbare werktijd. Omdat ik het fijn vind blijf ik het doen. Er komt vast wel een moment waarop ik zie dat het echt minder kan. Ik blijf mezelf (laten) trainen, dus ook bij Open Circles zul je me met regelmaat terug zien.

Julia Arnscheidt
Gast

Hoi Anouk, Grappig dat je zegt ‘ik ben niet zo goed in time-management’… ook dit is (natuurlijk) een kwestie van mindset. Misschien is het een gewoonte die bij jou nog niet goed ontwikkeld is, alleen zoals alles begint het met een duidelijke keuze maken, in dit geval een keuze vóór ‘ik ben goed in time-management’. En daarnaast is natuurlijk de vraag van belang waarom je je tijd beter zou willen managen. Wat wil je met de tijd doen die je straks overhoudt en waarom? Pas dan heeft het zin om te kijken hoe je je gewoontes wilt aanpassen en dat… Lees verder »

Monique van der Schans
Gast

Hai Anouk, tijd is niet te managen, je kunt wel jezelf managen. Wat je doet, vind ik niet zo verkeerd. Je bouwt een band op met de (potentiële) klanten waardoor ze jou meer gaan vertrouwen en dus eerder geneigd zijn een betere klant te worden. Like, trust, buy was het toch? Misschien dat je eens kunt monitoren hoeveel tijd je nu eigenlijk kwijt bent met die na-gesprekken en kort ze dan zo langzamerhand een beetje in. Geef waarde aan je tijd (was je bij het Women Do Business Differently – seminar van Vered afgelopen zondag? Zij heeft hier even bij… Lees verder »

Ruud Smit
Gast

Oeps, dit is confronterend. Ik had net de eindredactie van een hoofdstuk van mijn boek klaar en moet aan een nieuw beginnen. Het lezen van het Open Circles blog nu is dus: nepwerk! En voor reageren heb ik eigenlijk helemaal geen tijd! Toch doe ik het. Want: sinds november vorig jaar werk ik elke dag met een planning. En wat blijkt? In elk geval mijn productiviteit is met sprongen gestegen. En ik doe veel meer dingen die hard nodig zijn en waar ik tegenop zie. Resultaat: meer contacten met klanten. Waar ik geen raad mee weet is dit: soms is… Lees verder »

Pim de Rooij
Gast

Mijn favoriete ‘Nep werk’ activiteit is onderzoek doen naar middelen die mijn bedrijf effectiever en efficiënter maken terwijl die middelen op dat moment helemaal niet relevant zijn!

Mijn favoriete echt werk activiteit is het afleveren van een fantastisch product (geweldige websites voor ondernemers) en daarmee mijn klant te helpen zijn/haar doelstellingen te behalen …voelt goed, is goed voor mij, is goed voor de ander!

Goede groet,
Pim de Rooij

Coen Tuerlings
Gast

Ik vraag me af of het schrijven van dit comment ‘nepwerk’ is of levert het werkelijk een bijdrage aan mijn vooruitgang in mijn business?

Aan de ene kant helpt het me om sneller te reageren, zichtbaar te zijn op andermans blogs, persoonlijker te schrijven.

Aan de andere kant blijft het gewone werk even liggen.

Het is nog niet zo makkelijk ‘nepwerk’ en ‘echt werk’ te onderscheiden als ik mijn mindset en business strategieën aan het veranderen ben.

Ik zal eens in mijn agenda kijken welke taken er prioriteit hebben… 😉

Coen Tuerlings
Gast

Ik ben eruit…

Het schrijven van het comment op “nepwerken” is zeker een bijdrage aan mijn vooruitgang geweest.

Ik ontving net als cadeau een ticket voor de Business Blogging Master Class van 13 feb. a.s. voor het plaatsen van comments.

Daarmee kom ik een behoorlijke stap vooruit in het zakelijk bloggen. Een van mijn top goals op dit moment.

Soms kan het leven zo simpel zijn 😉

Monique van Hattum
Gast

Heel herkenbaar allemaal. Mijn dagen waren ook gevuld met nepwerk en ik kreeg daar nooit goed grip op totdat ik een hele mooie vergelijking las. Zie je dag als een kruiwagen die je kunt vullen. Ik vulde mijn kruiwagen altijd eerst met zand (nepwerk) om daarna grote stenen (het echte productieve werk) er nogeens bij te doen. Dat werkte dus niet, want de kruiwagen was al steeds vol voordat ik echt aan de slag kon. Ik focus me nu om eerst de rotsblokken in de kruiwagen te leggen en daarnaast kan er nog verrassend veel zand bij.

Suzanne Wartenbergh
Gast

Dank Monique voor deze mooie vergelijking. Die ga ik onthouden. Dat gaat me zeker helpen bij het focussen op echt werk 🙂

Marjolein Kalter
Gast

Hi Suzanne,
dit filmpje toont precies waar het over gaat: youtu.be/8705cHTKEgQ
Covey die een dame vraagt om haar doelen en een hoeveelheid grint in een bak te doen.

Pijnlijk herkenbaar

Marijke van der Pluijm
Gast

Wat een briljant filmpje zeg. Past echt perfect bij deze blog en de discussie. FANTASTISCH. Dank je wel.

Suzanne Wartenbergh
Gast

@Marjolein: Briljant! Thanks for sharing 🙂

Miriam Hekker
Gast

….heel erg herkenbaar en eigenlijk onbegrijpelijk dat ik hier nog altijd geen lijn in heb aangebracht. Omdat er zo veel zaken aan te pakken en te doen zijn, is mijn grootste valkuil dat ik van de ene klus in de andere klus overstap (en daarbij inderdaad de lastige klussen wel eens weet te omzeilen..), lang leven het niet-werkende multitasken!. Stuk voor stuk zouden de klussen het etiketje ‘echt werk’ verdienen wanneer er een begin en eind aan zou zitten, maar door mijn van de hak op de tak beleid vul ik mijn dagen te vaak (en onnodig) met ‘nepwerken’. Tijd… Lees verder »

Jan van Poll
Gast
Jan van Poll

Veel van wat ik nu moet doen, doe ik achter de computer. Bij de melding van een nieuwe mail geef ik bijna altijd toe aan deze verleiding van “NEP” werk; ik open ’t mailtje. Zo kreeg ik net deze van Open Circles met bovenstaande info over “NEP” werk en “Echt” werk. Meteen maar aan de slag gegaan met mijn to do lijstje van vandaag: 5 reacties op Blogs schrijven als voorbereiding op de Blogdag volgende week woensdag.

Barbara Rijskamp
Gast

Is reageren op dit blog ook ‘nepwerk’? Ik kreeg de opdracht van Open Circles om 25x te reageren als voorbereiding op ‘blog-masterclass’. Nou ja, snel maar weer door. Niet te lang blijven hangen 😉

Annemiek de Nijs
Gast
Annemiek de Nijs

Hallo Barbara,
Volgens mij is je inwerken in bloggen onderdeel van je groeiproces?
Zit in dezelfde fase en herken wel afwijkend en uitstellend werkgedrag.
Probeer mijn goals voor de dag vast te zetten en mij er aan te houden. Eind van de dag zoals nu, is het reactiewerken weer in beeld.
Warme groet. 😉

Elfriede Krauth
Gast

Ik leer graag nieuwe dingen, ook vaardigheden over hoe ik mijn bedrijf kan runnen. Dus dan kan ik soms wel in de boeken, en pdfs en blogs verdwijnen.

Top echte werk is op dit moment marktonderzoek doen en mijn nieuwe doelgroep vragen wat hun grootste frustraties zijn.

Julia Arnscheidt
Gast

Hoi Elfriede, Erg herkenbaar, het blijven leren. Op zich is dat natuurlijk een mooie houding tot op het punt dat het je afleidt van je doelen op dit moment. Bij het hardlopen laatst ter voorbereiding op mijn eerste halve marathon werd me duidelijk dat het altijd goed is om af en toe te checken of je nog op koers ligt. Als je alleen maar op de grond direct voor je focust kan je makkelijk van je gekozen pad afdwalen. Dus dat probeer ik nu ’s middags te doen: even kijken wat ik gedaan heb en evalueren of ik nog op… Lees verder »

Judith Grützbauch
Gast

Mijn favoriete nepwerkzaamheden zijn opruimen (daar ben ik erg goed in!), steeds alles rondom mij netjes willen houden en voortdurend e-mails checken – er zou toch iets HEEL belangrijks tussen kunnen zitten dat niet kan wachten gelezen te worden om dan meteen in mijn “to do”-folder te verdwijnen. Waar die dan veel langer moet wachten totdat er eindelijk iets mee gedaan wordt.

Mijn top echt werk is boeiende technische vertalingen maken. Als ik aan een leuke architectonische tekst werk, kan ik er helemaal in opgaan en laat ik me ook urenlang door niets afleiden.

Hugo Bakker
Gast

Mijn favoriete nepwerk is: kijken wie mijn e-book hebben gedownload (ik krijg dan een e-mail).
Die notificatie heb ik (bij deze) nu uitgezet en voortaan ga ik per week bekijken hoeveel optins ik heb gerealiseerd en of ik hierin iets kan verbeteren.
Mijn ECHTE werk: vanochtend heb ik 7 video’s opgenomen voor mijn nieuwe product dat ik in februari klaar wil hebben. En vanmiddag ga ik een webinar voorbereiden waarmee ik mijn product onder de aandacht ga brengen.

Marja Dedden
Gast

Wel heel erg toepasselijk deze blog. Ik was namelijk aan het dwalen op social media en zat ondertussen te denken dat ik echt aan het werk moet. Ik ben heel goed in het verzinnen van dingen die ik eerst moet doen voordat ik zogenaamd de rust heb om echt aan het werk te gaan. Het eerste wat ik daaraan ga doen is dit blog uitprinten en goed in het zicht hangen. Het tweede is mijn agenda gebruiken voor de planning en mij daar dan ook eens aan houden. Het is mij wel eens gelukt: Mij aan de planning houden en… Lees verder »

Suzanne Wartenbergh
Gast

Heel herkenbaar en leuk om te lezen dat iedereen er tegen aan loopt ‘nepwerk’. Mijn favoriete nepwerk is, opruimen, ordenen, structuur aanbrengen. Het helpt me om alles in mijn hoofd helder te krijgen, maar ik kan daar wel veel te lang in blijven hangen en mee bezig zijn. In doorslaan dus. Op sommige dingen krijg je ook met ordenen geen grip. Gewoon zo laten. Mijn favoriete echte werk is mensen verder helpen met het effectief inzetten van social media. Daar keuzes in maken en ze praktisch op weg helpen. Vanmorgen nog een superleuke 1-op-1 coachingsessie gedaan. Daar word ik echt… Lees verder »

Jacoline Steegstra
Gast

Raar genoeg vind ik het reageren op de mails van Open Circles bijna nooit nepwerk, want ik word er keer op keer door geïnspireerd. Jullie voegen echt waarde toe en zijn daarin mijn voorbeeld. Hartelijk dank daarvoor! Maar idd het internet is mijn grootste afleiding. Het zoeken naar dingen, social media, maar ik moet zeggen ik krijg er steeds beter grip op. Met kookwekker etc en hele strakke planning. Mijn grootste uitdaging zit nog steeds in het me houden aan de planning die ik heb bedacht. Als ik tussendoor wordt gebeld omdat er iets is met mijn zieke vader, of… Lees verder »

Tenny Jonkers-Weijnen
Gast

Ik moet echt voor woensdag 13 februari een blog geopend hebben en er mee geoefend hebben.
Maar …. ik heb het inderdaad druk met mijn emails te lezen, te beantwoorden en te reorganiseren, mijn administratie bij te werken en andere niet zo belangrijke dingen te doen.
Maar door deze mail weer de feiten onder ogen gezien. Ik ga vanmiddag echt de puntjes op de i zetten en een blogaccount openen en ermee oefenen. Hier zie ik dus echt tegenop.

Dave de Lange
Gast

Laat me je dan een hart onder de riem steken, Tenny: Toen ik op aanraden van Open Circles Academy een blog wilde beginnen, kwam ik ook zo’n barrière tegen in mezelf. Niet om een blogaccount te openen en wat te schrijven. Dat is echt heel simpel, hoor. Dat doe jij ook zo! Maar ik kwam een enorme angst tegen om het “fout” te doen. Ik wilde te perfect zijn. Gelukkig wees mijn vriendin me erop dat ik het gewoon simpel moest houden voor de eerste keer. Dus heb ik iets eenvoudigs geschreven en dat gepubliceerd, zoals dat heet. En vanaf… Lees verder »

Jan Everts
Gast

Dag Tenny,

Ik herken wat je schrijft. Ik heb van de week maar de blogsite aangemaakt en een klein dingetje geschreven.

Kost eigenlijk geen moeite ben ik achter gekomen.
Maar voor mij voelt het nog als een oefenwedstrijd en hik ik nu al tegen de gedachten dat het ook nog voor het “egge” moet.

Succes.

Tenny Jonkers-Weijnen
Gast

Hallo Jan en Dave,
nou het is gelukt hoor. Het voelt echter nog niet “eigen” en inderdaad heb ik de angst om voor het eggie te gaan. Zijn mijn tips en verhalen wel zo interessant? Maar ik weet nu hoe het er uit ziet en hoe het werkt. Ik hoop morgen de overige tips en trics te krijgen. Bedankt voor jullie steun.
Misschien komen we elkaar nog tegen.
groeten Tenny

Sunny J. Benna
Gast
Sunny J. Benna

Weer op de juiste tijd dit nieuwe blog.
De intro van dit Blog ga ik UITPRINTEN en IN MIJN ZICHT OPHANGEN, onmiddelijk, high priority.

Inmiddels weet ik wel welke abonnementen en favorieten voor mij van belang zijn. Welke improductief afleiden,die niet van waarde zijn: uitfilteren, uitschrijven.

Mijn takenlijst is voor de komende tijd vol. Dus zet ik laatstgenoemde taak in mijn agenda voor donderdag, met alert!

Dani van Oosterhout
Gast

Lieve mensen Ik maak dagelijks een tot do lijst voor echt werk, zoals mijn website updaten, Mijn profiel van LinkedIn aanpassen, intervisie voorbereiden, goals te zetten, werk om mijn goals te bereiken, Flyer maken. Kernachtige tekst. Maar raak regelmatig verstrikt en dus ook te veel energie en tijd kwijt an social media, en opruimen. Waarbij ik vantevoren zorg dat er van alles op te ruimen is! Daar kan ik wanhopig van worden. Ja ik herken mijn uitstelgedrag, omdat er ergens ook ’n angst zit. Dat is mijn worstelen, en prioriteit, dat de angst boven tafel komt en dat ik die… Lees verder »

Danielle van Rheenen
Gast

Zo herkenbaar deze blog. Ik heb begin dit jaar een bureaulampen gekocht waar ik per dag een agenda met standaard to do things in heb gedaan maar nog is het moeilijk mij niet te laten afleiden door mails en social media. Terwijl ik goed weet dat als ik mij niet laat afleiden dit erg ten goede komt van mijn bedrijf.

Anneke Panella-Drijver
Gast

Nepwerken; ik zou haast zeggen ‘all of the above’: opruimen, social media, te vaak e-mails checken. Enorm grote valkuilen voor mij. Het is dus ook een van mijn goals dit jaar en elke week en elke dag om dit in te dammen. Dit lijstje helpt hier goed bij.

Echtwerken; lessen voorbereiden, nieuwe klanten benaderen, netwerken, functioneel omgaan met social media en eigenlijk alle activiteiten die leiden tot het behalen van mijn goals.

Succes iedereen! want volgens mij nepwerken we allemaal regelmatig!

Karin van Toor
Gast

Heel confronterend en ook lastig een grens te trekken. Is reageren op deze blog nepwerk of is het oefenen in het reageren op een blog en zo mijn gedachten onder woorden zien te brengen? Een aantal valkuilen heb ik zeker. – Mail checken (begint te verbeteren) – Facebook – Tijdens onderzoek allerlei andere interessante artikelen lezen die er op dat moment niet toe doen. Als oplossing heb ik verzonnen het alle interessante adres die ik tegen komen te verzamelen en naar mezelf te mailen voor een geschikter moment. – Opruimen van mijn documenten, waar een veel betere structuur in moet… Lees verder »

Wilko van der Ploeg
Gast

Nepwerken. Wat ben ik daar goed in! Ik heb veel uitbesteed: Ik heb een boekhouder, een schoonmaakster, een virtual assistant, een ervaren systeembeheerder op afroepbasis en bij een bedrijf in Rusland zitten een paar Russische programmeurs die technische taken van mij over kunnen nemen. En toch… ik blijf zelf te vaak met mijn administratie knoeien, verstuur berichten die mijn VA Marijke beter had kunnen versturen, ik zit regelmatig achter linux-prompts op mijn servers te spelen en doe programmeertaken die mijn Russische vrienden sneler-en-goedkoper en dus nog goedkoper kunnen. Het enige waar ik me niet schuldig aan maak is schoonmaken, want… Lees verder »

Dave de Lange
Gast

Ik vind dat praatje over persoonlijk dingen via Skype of telefoon wel echt waarde bieden, Wilko. En zelf geef je ook aan dat netwerken voor jou echt werken is.
Dus ik weet niet of je echt elkaars tijd verdoet op zo’n moment. Maar ik begrijp wel dat er een hele dunne lijn is tussen wanneer het echt werken of nepwerken is.

Anne Buiskool
Gast

Hallo Dave
Ooit deed ik mee aan een experiment: waarnemen hoe vaak je hetzelfde aan verschillende mensen verteld, drama maken, herhalen en nog veel meer. Gevolg bij alle deelnemers was een groter bewustzijn over wat een bijdrage is en wat niet. Ik heb er veel tijd mee gewonnen. Het enige onderwerp wat net zolang herhaald mag worden totdat het echt klaar is, is als iemand een ongeluk/trauma heeft (gehad). Dan is het fijn om te vertellen en te vertellen tot het uit het systeem is.

Henrike Schotman
Gast

Mijn nepwerk is verdwaald raken op social media, van het ene naar het andere afdwalen.
En i herken zeker dat je je uitgeput kunt voelen na een dag ‘nepwerken’, en voldaan kunt voelen na een aantal uren echt productief werken en vervolgens resultaat zien!!

Het maken van een agenda én me houden aan zelfgemaakte afspraken, zouden deze productiviteit zichbaar verhogen!!

Debbie van Nuisenburg
Gast
Debbie van Nuisenburg

Blogaccount geopend, probeersels geschreven, een gratis document geschreven met bruikbare informatie voor mijn klanten en prospects, bezig met drie sites op WordPress.com waar ik de tien regels voor een betere website toepas, LinkedIn stapsgewijs aan het herzien volgens het OCA- rapport, geweldige ideeën aan het ontwikkelen op allerlei vragen die er toe doen (must have, ja! uniek? hmmm…), Twittervolgers netjes bedanken voor het volgen en verwijzen, Vered volgen op de livestream om weer tools op te nemen en te implementeren…maar het voelt nog steeds allemaal een beetje als NEPwerken…! Waarschijnlijk omdat ik voor al deze wijze lessen van ervaringsdeskundigen hier… Lees verder »

Esther Molenaar
Gast

Mijn nepwerkactiviteiten zijn vooral het opruimen van mijn bureau, het opschonen van mijn email, schema’s en overzichten maken voor werkzaamheden die dat eigenlijk niet nodig hebben. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Mijn echte werk kent eigenlijk geen vaste werkzaamheden. Als ik er naar zou kijken, dan zou ik er wel een paar kunnen benoemen. Ik werk zo veel mogelijk vanuit mijn doelen. Als ik aan het werk ga heb ik wel een to-do-list, die ik afwerk. Zolang het mij maar dichter bij mijn doel brengt. De grote vraag die ik mijzelf bij veel dingen ook stel is:… Lees verder »

Bernard Vuijk
Gast

Tja, nepwerken is eenvoudig, gaat vanzelf en heel moeilijk af te leren. Ik heb daar inmiddels een master in gehaald.

Ik moet weer netwerken en opdrachten krijgen voor mijn business, dat is mijn hoogste prioriteit. Anders zorg ik niet goed voor mijn gezin, kan ik mijn hypotheek niet betalen en gaan we niet op de vakanties die wij graag willen.

Nepwerken lijkt ontspannend en leuk, maar nepwerkprojecten zijn voor mij destructieve gewoontes en ik neem de tips over en maak vandaag nog een haalbare en realistische planning.

Josephine Wierdsma
Gast

Nu heb ik een leuke: ik MAG tegenwoordig van mezelf nepwerken om er voor te zorgen dat mijn business vooruit kan gaan. Ik denk nog steeds dat het nepwerken is, maar dat het doen ervan, wel zorgt dat mijn bedrijf straks vooruit kan gaan, omdat ik anders met mezelf om ga. Niet dat ik voorheen nooit nepwerk deed. Wel zeker. Maar dan keurde ik het ernstig af. Wil ik echter vooruitkomen met mijn bedrijf is het handig dat ik eerst loslaat dat ik van mezelf van alles moet, van alles niet mag en daarin perfect moet zijn. Misschien wat vage… Lees verder »

Dave de Lange
Gast

Ik denk dat ik je wel begrijp, Josephine. En ik ben het met je eens.
Het is goed om jezelf toe te staan om te nepwerken.
Want het is vaak iets wat je leuk en ontspannend vindt.
En er moet altijd tijd zijn voor ontspanning natuurlijk.

Dus volgens mij is de oplossing tijd inplannen voor nepwerken, zodat je je even kunt laten gaan. En dan verder aan het werk!

Anne Buiskool
Gast

Hallo Josephine Om het scherp te houden is deze nieuwe term: ‘nepwerke’n voor mij echt dat werk wat me afhoud van mijn doelen, visie, missie, klanten. Ik noem zelf al jaren dat ik regelmatig met de fanfare mee ga. Dat betekend voor mij dat ik mijn impulsen volg. Dat kan van alles zijn; naar buiten gaan, maar ook opeens iemand bellen of surfen op internet en dan precies vinden wat ik nodig heb. Zolang ik mijn afspraken en doelen maar in ere houd sta ik mezelf toe 20% van mijn tijd te besteden aan de fanfare. Over het algemeen geeft… Lees verder »

Djoea van Zanten
Gast

Nepwerken… Heel herkenbaar. Over het algemeen gaat het goed af, maar het bekende “inboxen rondje” duurt soms net iets te lang. Het helpt om de agenda helemaal vol te plannen, dat voorkomt onnodig bezig zijn.

Louis Meijer
Gast

Allemaal bekende zaken. Ik heb er mijzelf vaak op betrapt dat ik zaken ging zoeken om andere zaken niet te hoeven doen. Dit werkt idd NIET.. Toen gezocht hoe ik productiever met mn werk om kon gaan. Ik heb dit gevonden in de prachtige app Astrid Task manager! Werkt zo lekker! Alle taken in de cloud, overal toegankelijk en de app houd je scherp. De voldoening is er nu continu als de lijst per dag weer op 0 staat . Nu boeken we weer resultaten!

Gatha Schwering
Gast

Natuurlijk. Ik maak me ook schuldig aan nepwerken. Mijn favoriete nep-werkjes zijn huishoudelijke dingen en bureau opruimen. Gewoon omdat ze zo gemakkelijk zijn als je even “je zinnen wilt verzetten” als je thuis werkt. Naast het reguliere is echt werken voor mij op dit moment: – website converteren naar een wordpress-omgeving; – website ontdoen van zaken die ook in een blog kunnen; – opt-in plugin installeren (wie heeft goeie tips en vertelt me waarom ik die toe moet passen?); – lijst met gratis producten maken; – lijst met blog-items maken; – websites van Business Bootcamp en Open Circles doorpluizen op… Lees verder »

Mirjam Stoffels
Gast

Wat een goede term, nepwerken. Zo had ik het nog nooit bekeken. Wél vaak zo gevoeld: veel gedaan, niets opgeschoten!

Mijn favoriet nepwerk:
Lange besprekingen… Zakelijke besprekingen, dat wel. Maar veel te vaak niet efficiënt en te uitgebreid.

Ook te lang ‘broeden’ op een blogartikel of te lang research doen voor een blogartikel… Verdwaald raken in allerlei interessante en minder interessante artikelen in cyberspace.

Mijn favoriete écht werken:
Blogs als deze lezen [zoals geleerd in Business Blogging Secrets vorig jaar] en erop reageren.
Blogs schrijven en publiceren.
Zakelijke social media en
Netwerken

Anne Goldsmits
Gast
Anne Goldsmits

Sinds de afgelopen Business Bootcamp ben ik 1,5 week bezig geweest met “nepwerken”….ik vertelde mezelf dat ik niet wist waar ik moest beginnen, en als je dat steeds herhaalt is dat ook zo! Wat ik wel meteen ben gaan toepassen is om niet meer te multitasken, daarbij hoorde dan ook een planning maken. Màn, wat heb ik het 1,5 week druk gehad met: -opruimen (bureau, mappen, kasten) -ordenen (administratie) -Back up’s maken -me voornemen dat ik die en die nog eens zou contacteren Door de planning en het niet meer multitasken zijn die taken nu WEL af….en ik heb alle… Lees verder »

Hannie Mommers
Gast

Sinds de Breakthrough to Success en de Financial Freedom Intensive ben ik mijn dagen al behoorlijk goed aan het plannen. En wellicht is het zelfs zo dat ik nu te weinig nepwerk, omdat ik nauwelijks meer ‘speel’. De laatste dagen probeer ik juist daar verandering in te brengen. (Gisteren mezelf een vrije dag gegeven, die ik vervolgens heb ingevuld met kijken naar TedX-filmpjes. Nepwerk of toch ontspanning, ik ben er nog niet uit).
Verbetering blijft mogelijk en nodig, dus ik blijf gewoon gestaag doorgaan met de weg die ik vorig jaar ben ingeslagen!

Kathleen De Smet
Gast
Kathleen De Smet

Nepwerken of niet, als je het geheel bekijkt en dat geeft je een voldoening is dat toch OK ?

Hoe dikwijls kijken we in de spiegel en zien onze eigen ‘foutjes’, te dik hier, te scheef daar, foute bloese aan, noem maar op ….
Kijk naar het geheel en wat je daarbij uitstraalt !

Als je op het einde van de dag afgewerkt hebt wat je voor ogen had, neem je de kleine ‘nepwerkjes’ er toch bij.
Ik hou wel voor ogen dat je effectief prioriteiten moet kunnen stellen en eerst doet wat je gepland had te doen.

Morgen is er een nieuwe dag.

Marieke Linders
Gast

Nepwerken…. ik vind het heel lastig om groepen te maken uit een grote groep aanmeldingen voor de weerbaarheidstraining. Wie passen het best bij elkaar wat komt voor de ouders het beste uit qua breng en haal tijd, welke groep kan ikzelf het beste mee omgaan en hoeveel kinderen wil ik maximaal in een groep. Doordat ik met veel aspecten rekening wil houden, doe ik er erg lang over om dit te regelen. Ik weet niet zeker of dit nepwerken is. Het moet wel goed gebeuren. Ik vind de stelling wel heel interessant, nep werk en echt werk, maar ik ben… Lees verder »

Suzan Jong
Gast

Wat een leuk artikel! Geeft stof tot heel hard nadenken… Het onderscheid is vaak moeilijk te maken tussen NEPwerk en ECHTwerk. Zoals meerdere mensen ook als reactie geven: is reageren op dit blog nu NEPwerk of ECHTwerk? Voor mij is het ECHTwerk, omdat het me inspireert en leert om dingen anders te gaan doen. Ook is het een vorm van bijdragen aan en leren van de gedachten van anderen. Aan de andere kant is het ook NEPwerk, omdat ik nu tijd weg laat tikken, die ik had kunnen besteden aan het verder schrijven van m’n nieuwe E-book. Het belangrijkste voor… Lees verder »

Julia Arnscheidt
Gast

JA, nepwerken, wie kent het niet. Voor mij is dat
– leren over van alles en nog wat zonder dat ik hiermee een bepaald doel najaag
– teveel zelf doen wat ik beter zou kunnen uitbesteden omdat ik onafhankelijk wil zijn van anderen en het zelf wil begrijpen hoe het werkt
– email en social media

Het ECHTE werk is voor mij
-verder met MGSPI
– mijn nieuwe website helemaal klaar maken en de lijst opbouwen
– BE’s ontwikkelen
– zichtbaar zijn op blogs en Linkedin
– bloggen
– netwerken

Genoeg te doen dus. Snel weer aan het werk!

Anouk Plantinga
Gast

Hier ook al zo’n goede nepwerker! En dan kun je het nepwerken natuurlijk ook nog onderverdelen in constructief nepwerken (zoals flink opruimen en mail opschonen etc.) en lummelnepwerken (rondhangen op internet bijv.). Ik ben in beide best goed. Het blijft lastig voor me om echt met de agenda en planning te werken, om me aan de planning te houden. Ik heb een vette griep (bijna) achter de rug en merkte dat ik moeilijk echt kon ontspannen, omdat er zoveel losse eindjes in mijn systeem zitten. Dat wordt de komende tijd veel nepwerken om de boel weer op orde te krijgen,… Lees verder »

Lennart Hiemstra
Gast

Mijn NEP werk: mail checken, email vinden van open circles en vervolgens deze blog post lezen. En er ook nog op commenten!

De val van iedere productiviteitstip is dat het lezen ervan precies die bezigheid is die je wilt vermijden…

Succes,
Lennart

Caroline van Wijk
Gast

Mijn grootste valkuil van nepwerk leek niet eens op werk: éven een pauze en een spelletje op internet doen. Het is mij met succes gelukt om niet meer op die site te komen.
Maar nog steeds kan ik mijn tijd verdoen met inderdaad steeds weer e-mail, g-mail, LinkedIn, Facebook, etc te checken.
Steeds weer plan ik mijn agenda vol en is het lastig om me eraan te houden. Deze blog wijst me er opnieuw op en ik ga het opnieuw proberen!
Nu ga ik zoals in mijn agenda staat schrijven aan het verhaal voor patiëntenbeveiliging…

Anne Buiskool
Gast

Opnieuw proberen, oooooeeeeeiiiiiiiii, gaat niet werken…. Doen wel 🙂

Meta Groot Antink
Gast

Nepwerken gaat nog wel eens compleet buiten mijn schuld om. Als de één zijn voetbalschoenen niet kan vinden, de andere de schaar uit mijn bureaulade nodig heeft en de derde binnen komt stuiven om zijn frustratie af te reageren. Nee, niet allemaal op het zelfde moment natuurlijk, maar een paar van die storingen kunnen mijn productieve ochtendje behoorlijk in de war schoppen. Misschien moet ik een briefje op de deur hangen: Ik werk: écht!

Cristine van der Glas
Gast

Mijn nepwerk is: huishoudelijke klussen.
Het leidde me zo af dat ik een goedkope kantoorruimte heb gehuurd buitenshuis om werk en privé beter te kunnen scheiden.
Dat scheelt enorm in de afleiding.

Johanna Glas
Gast

Nepwerk: Boodschappen doen, internet afstruinen, blijven hangen in social media gebruik, keer op keer cursussen volgen over hetzelfde onderwerp…
Echt werk: netwerken, meedenken, delen, vragen, helpen, en daarmee prospects aanspreken voor mijn pas gestarte agentschap (ik ondersteun creatieven en kunstenaar bij het verwerven van naam, faam en financiële middelen). Sinds de Business Bootcamp van januari lukt het me heel goed om te focussen, wat nu al heeft geleid tot 3 serieuze prospects met uitzicht op het behalen van mijn omzetdoelen voor het hele jaar. En het is pas 5 februari!

Els Bakker
Gast
Els Bakker

Door niet alleen de taak op te schrijven die je moet doen, maar er achter schrijven waarom het belangrijk is dat het je doet.

Maar werken in een zooi, zorgt ervoor dat je veel tijd kwijt bent met zoeken. En zoeken is nepwerken. Zooi opruimen en bijhouden scheelt dus heel veel tijd en is onderdeel van werken.

Een ervaringsdeskundige

Groet,
Els