Resultaatgericht netwerken in 4 stappen

4007 views | 109 reacties |
shares


In de huidige economie is netwerken veel belangrijker dan ooit tevoren. Je moet veel harder werken om je business op te laten vallen met al die concurrentie om je heen. En dat niet alleen, je moet constant blijven netwerken om ervoor te zorgen dat je niet vergeten wordt.

Een bord aan de gevel hangen of een website online hebben, is niet meer genoeg. Er zijn veel te veel anderen die precies hetzelfde doen.

Stel dat jij vijf jaar geleden een coachingspraktijk zou hebben geopend in welke plaats dan ook, dan was je waarschijnlijk de enige geweest. Je hoefde maar heel weinig te doen om opgemerkt te worden en je klanten aan je te binden.

Nu hebben je klanten de keuze uit tientallen andere praktijken binnen een straal van een paar kilometer.

Wat kun jij doen om klanten aan te trekken en hoe behoud je ze? En hoe zorg je ervoor dat jij en jouw business in het geheugen blijven steken?

Het antwoord is… netwerken.

Iedereen netwerkt. Online en offline.
Er vinden ELKE dag bijna 200 netwerkevenementen in Nederland plaats.

Maar, let op: ook al lijken ze allemaal een kans om te netwerken , sommige van deze evenementen hebben je meer te bieden dan andere.
Daarom geef ik je vier stappen hoe je effectiever kunt netwerken.

Stap 1: Wees kieskeurig

Het feit dat je overal kunt netwerken betekent niet automatisch dat je dat ook moet doen. Zoals altijd is kwaliteit belangrijker dan kwantiteit.
Je wilt er zeker van zijn dat de tijd die je investeert in netwerken je ook echt helpt om je business te laten groeien.

Je tijd is waardevol, dus zorg dat je je tijd optimaal benut.
Vraag zelfstandige professionals in vergelijkbare markten waar zij netwerken of plaats je vraag in de relevante LinkedIn groepen.

Stap 2: Observeer

Als je bij een bijeenkomst bent, hoef je niet de hele tijd rond te lopen en mensen aan te spreken. Neem zo af en toe een paar minuten de tijd om om je heen te kijken.

Zoek naar de mensen die op hun gemak lijken en die in het middelpunt van de belangstelling staan. Dit zijn de leiders met wie je wilt netwerken.

Als je erachter bent wie de sleutelfiguren zijn, onderneem dan actie.
Introduceer jezelf, probeer er achter te komen wat ze nodig hebben en hoe jij hen kunt helpen.

Stap 3: Raak betrokken

Je kunt niet zomaar een evenement binnen lopen, je naam laten vallen, aanbieden om te helpen en dan verwachten dat de telefoon roodgloeiend komt te staan of de emails binnen stromen. Je moet méér doen als je in het oog wilt springen bij de hoofdrolspelers.

Je moet je echt toewijden aan het netwerken.

Woon zoveel mogelijk evenementen en bijeenkomsten als je kunt bij, zodat anderen je als betrouwbaar gaan zien. Ik zie duizenden ondernemers komen en gaan in onze evenementen, maar ik onthoud diegenen die ik regelmatig zie. En dat zijn diegenen met wie ik zaken doe en naar wie ik mensen doorverwijs.

Stap 4: Volg op

Beantwoord verzoeken om informatie, materiaal, etc. binnen 24 uur.

Het is belangrijk dat je optimaal profiteert van elke kans die je krijgt, want je weet maar nooit hoe waardevol het is of waar het toe kan leiden. Hoe langer je wacht met het geven van gevraagde informatie, hoe meer tijd de ander heeft om ergens anders te gaan kijken.

Belangrijke waarschuwing

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: het is van groot belang het verschil te leren tussen netwerken en verkopen.

Eén van de grootste fouten die je kunt maken is te opdringerig te zijn.

Verkoop jezelf niet als je aan het netwerken bent! Geef informatie over je business waardoor de ander meer van je wil weten. Als je vertrouwen en geloofwaardigheid opbouwt, komen mensen naar jou toe…

 

Op het moment ben ik nieuwsgierig wat jij denkt van de zin “In de huidige economie is netwerken belangrijker dan ooit”.

Ben je het ermee eens, of juist oneens, en waarom?
Wat maakt netwerken belangrijk en hoe kun je er optimaal van profiteren?

Plaats jouw ideeën, inzichten en wijsheid in het commentaarveld hieronder.
Hoe meer je bijdraagt, hoe meer het je oplevert!

En vergeet niet dit artikel door te sturen naar al je:

  • - Facebook-vrienden
  • - Twitter-volgers
  • - LinkedIn connecties
  • en bloglezers...

Op jouw succes, Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

109 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marco C. de Bruin
10 years ago

Heerlijke blog,

God om weer te lezen dat ik met de juiste stappen bezig ben: netwerken op de goeie manier.

Wie weet er goeie netwerkplaatsen waar het gaat over muziek?

Jeannette Bal
10 years ago

Welke regio?

Leni Minderhoud
Leni Minderhoud
7 years ago

Hi Marco,

Zoek Colijn Buis eens op. Ik heb hem bij Open Circles Academy ontmoet en inmiddels coacht hij mij in mijn muzikale aspiraties. Eind mei doe ik mee met een workshopdag die hij organiseert.

Waar ik voor de muziek netwerk is bij concerten, jazz kroegen (Den Haag: Savanna, Regentenkamer), overal waar muzikanten komen en actief zijn.

Muzikale groet,
Leni

Marja Duin
10 years ago

Als verse ondernemer ben ik overtuigd van het nut van netwerken. Hoewel ik een netwerk heb opgebouwd terwijl ik in dienst was van verschillende bedrijven, sta ik nu voor de uitdaging dit heel anders aan te spreken. Bovendien is het belangrijk ook buiten mijn vaste paden te gaan en nieuwe netwerken aan te boren. ik heb er wel plezier in, maar zie ook dat ik erin moet groeien. Elke tip is dus welkom!
Bedankt dus!

Marijke van der Pluijm
10 years ago

Beste allemaal,

Ik ben virtueel assistent. Ik ben nog maar net begonnen met mijn eigen bedrijf en ben dan ook heel hard op zoek naar goede netwerkmogelijkheden.

Heeft iemand een goede tip waar ik het beste naar toe kan gaan om ondernemers te vinden die alles zelf doen maar daardoor eigenlijk te kort komen voor dat waar ze echt goed ik zijn, of tijd te kort komen voor hun broodnodige ontspanning.

Ik ben deze maand bij de Business Bootcamp geweest en heb daar erg hard mijn best gedaan om te netwerken, maar vond het heel erg lastig. Gelukkig heb ik er wel twee klanten aan overgehouden. Dit is alleen nog niet genoeg om van te leven.

Ik probeer al actiever te worden op LinkedIn, maar vind het wel heel erg lastig en er gaat ook zo ontzettend veel tijd inzitten.

Dus als iemand tips heeft om te netwerken in de hoek Breda, Utrecht en Den Haag waar ik de goede contacten kan opdoen zou ik jullie heel dankbaar zijn.

Dave de Lange
10 years ago

Hoi Marijke,

In LinkedIn zit rechtsboven een zoekfunctie. Kies hier voor “people” en daarnaast staat “advanced”.

Je kunt hier ervoor kiezen om een postcode in te voeren en een straal van bijv. 80 km eromheen. Zo zoek je mensen in je eigen buurt.

Mijn geheime tip voor iedereen:
Zoek eerst de Open Circles mensen op !
Meestal staat op hun pagina wel iets hierover.
En anders herken je ze wel aan de zin “Ik help…” 🙂
Mensen zoeken doe je via “Contacts” – “Add connections” – “People you may know”.

Deze pagina is magisch ! Ga maar eens naar beneden scrollen…er zit geen einde aan !

Stuur je eigen standaard mailtje zoals:
“Hallo…,
Zullen we linken ?
Als ik iets voor je kan doen…

hartelijke groet,
Marijke.

Kies bij “How do you know…” voor “Classmate”
en dan “Other”
Hier vul je “Open Circles Academy” in.

Nu heb je een superbinnenkomer, want degene die uitgenodigd wordt, krijgt dit te zien en zal meestal direkt met je linken.
(Bij de “advanced” zoekfunctie kun je dan evt. ook aangeven om op Open Circles Academy te zoeken als je wilt.)

Knip en plak dit bericht en verander steeds de voornaam.
Je kunt dit na enig oefenen echt heel snel doen en zo gemakkelijk 50 mensen op een dag uitnodigen in een uurtje per dag.

Succes, Marijke en iedereen die de tips gaat gebruiken !

Leni Minderhoud
Leni Minderhoud
7 years ago

Hi Marijke,
Open Coffee Breda/Rotterdam is volgens mij erg actief. Zoek het op via Google.
En ik kan je LinkedIn aanraden. Met een wervend en actief profiel kun je goed gevonden worden. 12 mei geef ik in Leiden een Basis training LinkedIn profiel. Het is gratis (mijn front end). Je bent van harte welkom.

Als je met me linkt kan ik je in mijn netwerk aanbevelen.

succes

leni

Marja Dedden
10 years ago

Netwerken is super belangrijk. Zeker nu, omdat alles meer en meer op vertrouwen en gunnen is gebaseerd. Men moet vertrouwen in je hebben voordat men zaken met je wil doen. Om werk te krijgen moet de ander je dat gunnen. Wanneer de ander jou al kent of de persoon door wie jij geïntroduceerd wordt is de vertrouwens- en gunfactor meteen al een stuk hoger. Kijk bij de hulpvraag of jij daar een antwoord op hebt of iemand in je netwerk. Niet alleen voor opdrachten, maar ook voor marktonderzoek of informatieve gesprekken werkt het beter als je geïntroduceerd wordt. Zorg wel dat degene die iemand voor jou in zijn/haar netwerk heeft jou zelf telefonisch bij die persoon introduceert en andersom geldt dat natuurlijk ook. Iemand zegt bijna nooit nee als de vraag om jou te ontvangen gesteld wordt door zijn eigen contact.

John Verbruggen
10 years ago

Ik heb op de OC Groot Utrecht (Waar jij ook was Nisandeh) een opdracht gescoord door mijn foto’s op mijn iPad te laten zien.

Ik was bewust naar de zijkant op een van de loungebanken gaan zitten (in het midden stond iedereen hutje mutje op elkaar). Een vrouw zag mijn interieurfoto’s en was getroffen door de sfeer en het licht. Inmiddels staat al een tweede opdracht voor dit bedrijf in de planning.

Ik heb me gisteren al opgegeven voor het netwerk bootcamp. Ik ben benieuwd wat ik hier leer. Ik kom heel veel ZP-ers tegen bij netwerkbijeenkomsten en helaas zijn dit niet mijn klanten. OC Groot Utrecht was kennelijk een betere keuze, omdat hier ook grotere ondernemers te vinden waren.

Marja Dedden
10 years ago

Hallo Johan,
Maak nu niet de fout dat netwerken alleen werkt als je direct met potentiële opdrachtgevers in contact komt. Iedereen met wie je spreekt heeft een netwerk. Jij weet niet wie hij of zij allemaal kent. Ook in dat netwerk of het netwerk daar weer van kunnen jouw opdrachtgevers zitten. Vergeet dus ook niet jouw naaste familie en vriendenkring. Zij gunnen jou het allerbeste. Zorg dat ook zij goed weten wat je doet. Het kunnen je beste ambassadeurs worden.

Lieke Fortuin
10 years ago

Wat vooral belangrijk is dat je het leuk vind. Ik vind het altijd erg leuk om nieuwe mensen te leren kennen en vooral hun verhaal te horen wat hun drijft. Valkuil is dan wel dat ik te weinig mensen dan spreek, maar plezier heb ik er wel in.

Jammer dat ik er de 19de niet bij kan zijn, maar wie weet komt er nog een ander moment.

Wendy Koopman
10 years ago

Voor mij is netwerken nog lang geen tweede natuur. De eerste natuur is gewoon mijn werk doen en vroeger kwamen de klanten “vanzelf”. Volle praktijk daar hoefde ik toen ‘niets’ voor te doen. Geen website, geen folders, geen borrels of etentjes met de verwijzers. “gewoon” mijn werk goed doen … Het is nu anders, en de tweede natuur is: website, folders. Dat netwerken erbij hoort, snap ik… En dan komt de grote MAARRR. Er zit veel weerstand op en misschien ook wel teleurstelling want ik heb wel wat pogingen ondernomen die nog niet zoveel vruchten hebben afgeworpen. Ik zal ook uit de comfortzone gaan kruipen zodat ook ik kan leren & profiteren van netwerken.

Leni Minderhoud
Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  Wendy Koopman

Eerlijke reactie Wendy. Mijn tip, lees de comments door hier op dit blog en oefen bij Open Circles Academy . Een prima speelkuil, want je bent vast niet de enige!

Kees van der Stel
10 years ago

Ik ben aangesloten bij meerdere grote netwerken met landelijke dekking en regionale bijeenkomsten. Ook ben ik bestuurslid van een klein zakelijk netwerk in Schiedam.

Om (ooit) te scoren is het nodig om frequent aanwezig te zijn op de bijeenkomsten. Het is eerst kennismaken, elkaar nog eens zien en als het zinvol lijkt dan eens afspreken om de kennismaking te verdiepen bij een kop koffie bij mij of bij het contact en te linken op Linkedin of op andere social media.
Vervolgens genereren de contacten wel eens prospects. I

Idealiseren doe ik het netwerken bepaald niet. Scoren is een kwestie van veel geduld en een lange adem. Sommige fysieke netwerken die ontstaan uit bijvoorbeeld een Linkedingroep komen spontaan op, maar verdwijnen ook weer net zo spontaan. En wat me ook wel opvalt zijn de wisselende deelnemers. Dat vond ik wel eens lastig. Het is ook wel fijn als er een paar gezichten zijn die je herkend van een vorig keer.

Netwerken is trouwens voor mij ook belangrijk om kennis te nemen wat er zoal in de maatschappij gaande is. Er zijn vele goede presentaties.

Be the change you want to be. Kees

Bas van der Paardt
10 years ago

Ik vond netwerken altijd erg lastig, niet comfortabel. Al die mensen. Pff. Dan moest ik mijzelf – in het kader van ‘kom op! uit je comfort zone – aanzetten tot actie: ‘verkoop jezelf eens een beetje’!

Weinig respons. Resultaat: nog oncomfortabeler met ons eigen.

Tot de dag, het was weer zo’n – in mijn ogen hoogst treurige – netwerkbijeenkomst, ik voor de grap met een andere (mij bekende) bezoeker een weddenschapje afsloot. Hij zou verwijzen naar mijn dienst (de beste marketeer voor dienstverleners), als het ter sprake kwam, ik naar de zijne. Of we dan meer ‘leads’ zouden genereren.

Hij bleek mijn kunde veel beter te kunnen ‘verkopen’ dan ik. En hij was ook nog eens geloofwaardiger. Ik had een ambassadeur!
Mijn rol naar hem toe was ook zo. Met genoegen kon ik praten over zijn kwaliteiten, terwijl als je dat over jezelf zou zeggen, tja, dan moet je gesprekpartner ineens hoognodig naar de wc.

Het ergste is eigenlijk: ik wist allang dat het zo werkt. Maar weten is niet genoeg. Het is deze ervaring die mij nu heeft gesterkt.

Sindsdien zijn dit soort bijeenkomsten lang niet meer zo treurig. Ik bedenk nu niet iets kom halen, maar dat ik iets kan brengen.

Zal ik jouw ambassadeur zijn?

ruud Overstegen
10 years ago

Hoi Bas,
Wat een geweldig idee. Natuurlijk logisch maar ik head daar nooit over nagedacht. En inderdaad, voor een ander gaat het veel makkelijker. Ga het zeker gebruiken.

Saskia Frankena
10 years ago

Wat we natuurlijk allemaal al lang weten (maar niet doen), maar super leuk om het zo als een “spel’ in te zetten.
Ik organiseer in ons dorp de Open Coffee (Malden, iedereen is welkom) en probeer daar elke keer een extraatje te bieden, waardoor mensen er makkelijker iets meer uit halen dan even gezellig bij praten.
Ik denk dat ik deze van je ga pikken en inzetten.
Wat kan ik voor jou verkopen trouwens?

Petra Notermans
10 years ago

Hoi John,
Wauw, wat een ervaring! En het klopt inderdaad. Ambassadeurs zijn veel krachtiger dan jezelf kunt zijn.
Leuk idee om samen met een vriend op een netwerk elkaar te gaan promoten.

Margaret Rekers
10 years ago

Dag Bas,

Wat een prima idee om elkaar te promoten. Het voelt geweldig om positief te vertellen over een ander. Zeker als je zijn producten of diensten zelf hebt ervaren.

Zelf gebruik ik soms verrassende kleine cadeautjes, die iets te maken hebben met keuzes maken en besluiten nemen (waarvoor ik mensen en teams begeleid). Vaak koppel ik daar een gratis of voordelig aanbod aan. Maanden later komen mensen daar met een glimlach en goede herinnering op terug.

Ik ga jouw netwerktip de komende tijd meer benutten, dus dank daarvoor.

Groet, Margaret

Merijn Kegel
10 years ago

Na 6 jaar ondernemen moet ik concluderen dat netwerken mij tot nu toe het meest heeft opgeleverd van alle vormen van marketing.

Ondersteunende andere marketing middelen zoals linkedin, blog/website en social media, bevestigen dan de betrouwbaarheid, kundigheid etc.

We merken dat het netwerken op de workshops die wij geven ook altijd weer waardevolle contacten opleveren.

Zowel voor ons als onderling. Helemaal eens dus.

Jeremine Holt
Jeremine Holt
10 years ago

Ooit vond ik netwerken iets gruwelijks. Een noodzakelijk kwaad. Iets waar ik stijf van de stress en van de angst naartoe ging. Ik deed het omdat het moest en af en toe leverde het ook wat op. Maar het was niet mijn ding zeg maar.

Dat was ooit. Nu is alles anders.

Er is iets gebeurd en ik kan m’n vinger er nog niet op leggen wat dat is. Maar ik vind netwerken nu iets heerlijks. Iets waar ik van geniet en waar ik van ontspan. Een uitje van de bovenste plank.

Ik denk dat het gebeurde nadat ik advies erover had gevraagd aan iemand die er erg goed in is en er alles vanaf weet. Een vage kennis waarvan ik hoorde dat hij advies kon geven. Hij gaf een aantal handvaten en daarmee ging ik aan de slag.

Voorbereiding bijvoorbeeld.
Zorg dat je weet waar je naartoe gaat en wie er ook komen.
Stel jezelf een doel. Bijvoorbeeld met 5 mensen praten en kaartjes uitwisselen.
En zorg goed voor jezelf zodat je lekker in je vel zit en er goed uitziet. Want mensen praten graag met iemand die er goed uitziet. En daar hoef je niet speciaal mooi voor te zijn ofzo en ook niet strak in het pak, maar wel dat je er aandacht aan hebt besteed. Dan voel je je lekkerder

En inderdaad, ga zeker niet voor de ‘verkoop’, maar voor de contacten. Ook op langere termijn. Praat met mensen en luister vooral naar ze. Kijk naar de aanknopingspunten.

Geniet ervan continu buiten je comfort zone te opereren. Maak daar je uitdaging van.
En wees verder gewoon jezelf.

Over het algemeen zijn er een stuk of wat verschillende contactmomenten nodig voordat mensen je genoeg vertrouwen dat ze je een opdracht gunnen. Ergens tussen de 7 en de 15 is dat. Die contactmomenten moet je creëren. Dat kan online of offline. Maar in het echt elkaar ontmoeten telt daarbij zeker mee.

Ilona Visker
10 years ago

Netwerken is erg belangrijk heb ik inmiddels wel gemerkt. Wat helaas nog niet betekent dat ik het graag doe.
Zal er daarom de 19e ook zeker zijn om tips en trucs te krijgen hoe ik het voor mijzelf leuk kan maken, omdat ik er van overtuigd ben dat ik er op dat moment nog meer uit kan halen.
Ik kruip dus weer uit mijn comfortzone en ga ervoor!

Tot de 19e

Robert Rosier
Robert Rosier
10 years ago

Vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen, wees nieuwsgierig, schroom niet om buiten je normale kring te zoeken oftewel durf ook uit je comfortabele kringetje te stappen. Loop, fiets, rijd een andere route zo nu en dan. Stap eens een ander kroegje, broodjeszaakje, koffietentje of restaurantje binnen, praat met de mensen die daar werken, de eigenaar, de bezoekers. Heb lol in het leven, geniet, heb plezier, maak plezier. Loop over deze aarde en door het leven alsof het een gezellig feestje is. Máák dat feestje. Je pikt er op deze manier ook meteen je ideale klanten uit, namelijk degenen die spontaan reageren en misschien nóg gezelliger zijn dan jij!

Margaret Rekers
10 years ago

Netwerken werkt juist in deze tijd prima. Mensen geven minder geld uit en denken langer na over hun uitgave.
Nu werkt mond-tot-mond-reclame extra goed.

Door netwerken vaak te bezoeken en ook buiten het netwerk contact te hebben met een aantal ondernemers, leer ik hen en hun werk goed kennen. Het worden vrienden. Hoor ik dat iemand uit mijn dagelijkse omgeving op zoek is naar een product of dienst, dan ben ik graag voor een van de netwerk-ondernemers de ambassadeur.

Op enig moment komt dit ook weer positief naar mij terug.

Tonnis van Dam
10 years ago

Netwerken is zeker belangrijker dan ooit, alhoewel het vroeger ook een belangrijk deel uitmaakte van zaken doen.

Door te netwerken leer je mensen kennen. Nog beter is dat voor jou interessante mensen jou leren kennen. Je kunt laten zien wie je bent en waar je voor staat. Dat je graag wilt helpen en geven, dat je betrokken bent. Je kunt laten zien dat mensen jou kunnen vertrouwen.

Zeker in een wereld waar ‘online’ het buzzwoord is (ook mijn onderneming is een online onderneming), is persoonlijk contact zeer belangrijk.

En bovendien is persoonlijk contact erg leuk. Ik was gisteren bij een oud deelnemer van de Business Bootcamp om haar te helpen brainstormen over haar product. Er waren nog 5 anderen. Het was mooi om te zien wat er kan ontstaan als je met een team bent. En dat we allen bereid waren om te geven en een ander te helpen. Ook dat is onderdeel van het netwerken.

Saskia Frankena
10 years ago

Toen ik begon met mijn bedrijf was ik nog niet zo geworteld in de gemeente (en de wijde omgeving) waar ik nu woon. Veel bezig geweest met mijn baan, druk met de kinderen. Ik heb heel bewust de stap gemaakt om bij te gaan dragen aan gebeurtenissen, mij in te zetten als vrijwilliger én naar meer zakelijke netwerkbijeenkomsten te gaan. Vooral deze combi werkt voor mij goed. Buiten dat ik het gewoon heel leuk vind om te doen, maakt het ook dat je gezien wordt, een positie verwerft.

Ook hier geldt het adagium: “Give first”. Als ik iets bijdraag waar anderen beter van kunnen worden, dan zijn anderen eerder geneigd om naar mij te stappen in iets waar we beiden beter van kunnen worden.

Frank Janssen
9 years ago

Voor mij werkt LinkedIn tot nu toe nog het beste.

Al ben ik wel op zoek naar goede netwerkbijeenkomsten in het uiterste Zuiden van het land

Netwerken vindt ik best wel lastig.

Ik ben te introvert of verkoop mezelf. Het beste is dus te luisteren en anderen proberen te connecten en alleen waardevoille informatie te geven (zonder je zelf te verkopen)

Leni Minderhoud
Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  Frank Janssen

Mee eens Frank. Ik ben een LinkedIn savvy en krijg met regelmaat deals via LinkedIn . Een goed wervend profiel is al een netwerk actie, mits je er actief mee bent.

je mag best wel eens verkopen maar Give first.

Succes!

Tony Verheij
10 years ago

Netwerken helpt voor 1 van mijn bedrijven nauwelijks.
Dit jaar 0 aan netwerken gedaan en opnieuw de business verdubbelen!

Van bijna 1 miljoen omzet van Heso heb ik slechts een paar gezichten gezien.
Mensen willen gewoon dat je kwaliteit levert.
Alles gaat via mail, soms per telefoon en dan wel de juiste dingen zeggen.
Vloeren beoordelen doet ook mijn personeel.
Wij hebben wel steeds meer doorzeggers, het laatste half jaar komen wij vaak op aanbeveling.
Daarvoor leveren wij wel structureel belachelijk hoge kwaliteit!
Net werken dus ;-))
Het netwerken is voor Heso geen halszaak: de tijd wordt besteed aan opleidingen, voorbereiding etc.

Hoewel veel mensen weten wat ik doe met gelukkigmetgeld.nl dringt dat schijnbaar niet door.
Mensen zijn zo druk bezig dat de kachel moet branden, dat hun toekomst niet belangrijk lijkt.
Ik kom daarom graag jou helpen op de 19e bij de netwerkdag en vanaf dan jou ondersteunen op je pad richting passief inkomen.

Mensen begrijpen dat ze Heso nodig hebben, dat besef hoort er ook te zijn met GmG.
Wel jammer dat de Cashflow Experience wordt gegeven op de vrijdagavond VOOR de netwerkdag!!

Jezelf weten te presenteren vind ik trouwens belangrijker dan netwerken!
Als je een belabberde indruk maakt, kun je elke avond wel netwerken maar het helpt je niets!!
Zorg dat je fris voor de dag komt en positief anders bent dan de rest.
Zorg dat je onthouden wordt!
Bijvoorbeeld door naar een ander te luisteren in plaats van jezelf te pitchen op zo’n netwerkbijeenkomst.

Tony Verheij

Saskia Frankena
10 years ago
Reply to  Tony Verheij

Hai Tony,

Ik maak graag een babbeltje met jou de 19e.
Want voor mij is de toekomst wel heel belangrijk. Financieel gezond worden is net als willen afvallen (vermoed ik). Dat lukt alleen als je een heel duidelijk doel hebt dat voor jou ook belangrijk is. Maar als ik om mij heen kijk zie ik veel mensen bij wie de doelen niet verder gaan dan de zomervakantie…

Ik denk dat jij een heel eind kan komen zonder actief netwerken, maar voor mij was/is het wel heel belangrijk. Verschilt van persoon tot persoon denk ik. Bovendien brengt het me ook vaak weer nieuwe inzichten en ideeën die ik alleen misschien gemist had.

Maria Simons
10 years ago

Mijn klanten bestaan veelal uit ouders, mensen die met opvoeding bezig zijn.
Toen mijn kinderen op de basisschool zaten ging het netwerken daar bijna vanzelf. En waarom…….alleen omdat mensen me daar rond zagen lopen en wisten wat ik deed.
Anderen (ambassadeurs) spraken over het product of de resultaten die zij daarmee bereikt hadden.

En ik…ik was het me nauwelijks bewust in welke luxe positie ik zat.
Nu bijt ik mijn vingers af voor zo’n situatie.
Maria Simons

Karin van Toor
10 years ago

Netwerken is in deze tijd ongelofelijk belangrijk om je te profileren, maar zeker ook om je expertise te vergroten en door te geven aan anderen. Vooral LinkedIn kan veel voor je betekenen omdat hier vele zeer interessante groepen die met jouw vakgebied en aanverwante zaken vertegenwoordigd zijn.

Met een muzikale groet,
Karin

Bert Wouters
10 years ago

Wij hebben 2 lokale bedrijven.
Netwerken met een grote groep landelijke personen (zoals bij het Networking Bootcamp) heeft voor mij dus geen nut.
Leren netwerken en de diverse extra info die je daar kan krijgen is natuurlijk wel belangrijk. Je weet dan waar je focus moet gaan liggen. Hoe je jouw unieke product kunt gaan promoten. Grote ideëen in een kleine markt inzetten…waarom niet! Ik kom graag naar het komende Bootcamp. Zoals ik ook weer graag naar het Business Bootcamp wil gaan. Je leert er altijd weer wat. En…leert interessante mensen kennen.

Saskia Frankena
10 years ago
Reply to  Bert Wouters

Ik heb weinig uit het netwerkspel gehaald als je het afzet tegen de hoeveelheid mensen die je tegen komt. In de zin van leads. Maar ik heb zoveel geleerd door te doen en vooral te luisteren naar de anderen.

Zo’n hogedrukpan vind je nergens anders in Nederland!

Ingrid van Lith
Ingrid van Lith
10 years ago
Reply to  Bert Wouters

Hallo Bert,

Je weet natuurlijk nooit wie je tegenkomt op de Networking Bootcamp. Misschien ontmoet je direct iemand of iemand die bijvoorbeeld connecties heeft waar jij ook weer lokaal gebruik van kunt maken.
Maar ook jij hebt mensen in jouw netwerk, waar andere mensen misschien wel mee in contact willen komen.

Wij zouden je graag de 19e ontmoeten tijdens de Networking Bootcamp en anders tot ziens op de Business Bootcamp 14 & 15 januari 2012!

Hartelijke groet,

Ingrid van Lith
Open Circles Academy

Anouk Plantinga
10 years ago

We leven in een tijd waarin we zo gebombardeerd zijn en worden door informatie, reclame, etc. Dat werkt steeds minder, vermoed ik. Ik vraag me af of er nog veel klanten gewonnen worden door advertenties in de krant. Ja, een plaatselijke aankondiging misschien wel, maar een echte advertentie? En de reclame op tv wil iedereen juist zo veel mogelijk overslaan.
Back to basic is het en daar is netwerken een goed voorbeeld van. Doorverwezen worden door iemand die je vertrouwt werkt het allerbeste en door netwerken kun je dat voor elkaar krijgen.
Blijft natuurlijk nog steeds bovenaan staan, dat je kwaliteit moet leveren.
Ik ben erbij op de 19e!

Arineke Elsenaar
9 years ago

Als je al een netwerk bijeenkomst hebt geselecteerd, bedenk dan van te voren wat je gaat doen Met welk resultaat wil je naar huis gaan? Bijvoorbeeld: ik wil 5 onbekende mensen vertelt hebben wat ik doe.
Dan nu gelijk maar even, weet je wat voor werk ik doe?
Ik help leidinggevenden het werkplezier terug te brengen in hun organisatie

Liesbeth Pak
10 years ago

Toen ik in februari begon met EHBOdoos.nl kreeg ik op de Business Bootcamp te horen dat netwerken een van de belangrijkste dingen was om je bedrijf goed neer te zetten. Ik heb toen alle netwerkbijeenkomsten bij elkaar gegoogeld en ben ook gegaan. Ik heb mij daarbij o.a. aan de regels van het netwerken van Nisandeh gehouden. Ik ben me als een vuurtoren gaan gedragen, uit mijn comfort zone gegaan en geprobeerd andere mensen te helpen, waar het kon ze te linken met elkaar. De meeste voorkomende netwerkbijeenkomsten voor mij zijn Open Coffees.

Netwerken levert veel op. Naast veel en goede contacten halen wij er goede samenwerkingen uit en stijgt onze business en naamsbekendheid.
Ik heb o.a. meer dan 1300 LinkedIn contacten en ben afgelopen vrijdag uitgeroepen tot beste vrouwelijke netwerker van 2011 bij Open Coffee Domstad (1 van de grootste van Nederland), mijn partner als dé beste netwerker 😉

Dave de Lange
10 years ago
Reply to  Liesbeth Pak

Door jouw bericht toch eens Open Coffee gegoogled.
Ik denk erover na een kijkje te gaan nemen bij mij in de buurt. Koffie vind ik namelijk wel lekker…

Lotte van Kessel
10 years ago

In de huidige economie is netwerken belangrijker dan ooit.

Poeh, tot een half jaar terug ging ik nooit naar netwerk bijeenkomsten. Dus of het in de huidige economie belangrijk is? Ik kan me wel voorstellen dat het er in deze tijd meer toe doet dan ooit hoe je dienstbaar kunt zijn.

Het menselijke contact maakt voor mij of iemand me bijblijft en of ik er dan eventueel een product of dienst van afneem. Voorheen ging het me meer om de goedkoopste deal te krijgen. Maar uiteindelijk gaat het er veel meer om wat voor gevoel je over houdt van degene waar je iets van afneemt. Grote kans dat ik diegene aanraad bij anderen en dat ik er zelf terugkom. Netwerken is dus eigenlijk een eerste kennismaking met iemand en als het bevalt kom je terug. En dan moet het product uiteraard goed zijn.

Saskia Frankena
10 years ago

Helemaal mee eens Lotte, ook bij mij merk ik dat het menselijk contact vaak de doorslaggevende factor is. Ook voor mij. Ik zal iemand ook veel eerder doorverwijzen naar iemand die ik ken, en zeker als ik iemand in meer facetten ken.
Daarbij vind ik persoonlijk maatschappelijk betrokkenheid heel belangrijk, maar iemand anders misschien weer of je van voetballen houdt. Dat is iets dat je er vaak pas uit krijgt als je in gesprek raakt.
Mijn keuze is daarom om naast de zakelijke netwerken ook mijn neus te laten zien in gebeurtenissen die meer gericht zijn op de gemeenschap waar ik woon. En het leuke is dat ik merk daardoor eek meer gevraagd te worden.

Django Blok
10 years ago

Zorg ervoor dat je op tijd bent.
Bedenk van te voren waar je naar op zoek bent
En zorg voor een goeie elevator pitch waarin je kort duidelijk maakt wat je doet.

Marjan vd Brink
Marjan vd Brink
7 years ago

Kwaliteit voor kwantiteit. In de afgelopen paar jaar heb ik kennisgemaakt met verschillende netwerken in mijn omgeving.

Wat de bijeenkomsten je brengen kan erg verschillend zijn. De kosten voor deelname ook! Het buiten je comfortzone gaan om deel te nemen kan een stap zijn, maar het verlaten van een groep, omdat het niet echt past, is net zo goed een stap die je op z’n tijd moet durven nemen.

Leni Minderhoud
Leni Minderhoud
7 years ago

Een goede Marjan!

Ik ga niet meer betalen voor een netwerk. Heb ik wel gedaan en heel soms kreeg ik er waarde voor terug.
Ik ben nu gestopt met minstens vijf betaalde netwerken in de laatste 6 jaar. Wat een bevrijding!

Tip: kijk ook eens heel dichtbij huis. Zo zit ik nu in een bestuur van de ondernemersvereniging in mijn wijk. Geen kosten, ik kan zelfs raamovereenkomsten afsluiten met de gevestigde bedrijven voor mijn diensten. Dienstverlening om de hoek. Men is zeer geïnteresseerd en betrokken. Én dit gremium krijgt genoeg geld van de gemeente om leuke dingen te doen.

Daarnaast spreek ik 1 op 1 af voor kwalitatief belangrijke netwerkpartners. Dit worden meestal ambassadeurs of opdrachtgevers.

Manon Neilen
9 years ago

Netwerken kun je altijd en overal. Waar ik ook kom vertel ik de mensen wat ik doe. Door veel voorbeelden aan te halen uit mijn ervaringen met behandelingen, krijg ik direct de interesse en response.

Reinier Bloem
Reinier Bloem
10 years ago

Netwerken is noodzaak. Wanneer je op je eilandje blijft zitten, dan zal er weinig gebeuren.

Door te netwerken kom je in contact met andere mensen met andere ideeën en blijf je goed op de hoogte wat er in de wereld speelt en wat de ontwikkelingen zijn.

Belangrijk bij netwerken is:
– zorg dat je een duidelijke doelstelling hebt voordat je naar het evenement gaat
– sta open en luister goed naar wat anderen te vertellen hebben
– geef een vervolg aan de eerste ontmoeting

Margaret Rekers
10 years ago
Reply to  Reinier Bloem

Hi Reinier,

Dank je voor de tip om een doelstelling te stellen voor het netwerken. Het is een goede aanvulling op het artikel van Nisandeh.

Ik heb gemerkt dat het doelen ‘mensen ontmoeten’ alleen leidt tot het ontmoeten van mensen. Leuk, maar wat levert mij dit voor mijn bedrijf op?

Als ik uitzoek wie er komen en met wie ik in ieder geval wel kennis wil maken en van wie ik wil horen wat hen bezighoudt en wat zij nodig hebben, dan levert het netwerken me meer op dan alleen mensen ontmoeten.

Dus prima tip van je.

Warme groet, Margaret

Dave de Lange
10 years ago
Reply to  Reinier Bloem

Dat van die doelstelling is nu precies iets wat ik niet begrijp aan het “netwerkverhaal”, Reinier. Of in ieder geval wat ik er niet leuk aan vind.

De doelstelling is toch gewoon nieuwe mensen ontmoeten, lijkt me ?

Dave de Lange
10 years ago

Dat netwerken je goed kan helpen en zelfs onmisbaar is, dat mag duidelijk zijn.
Toch word ik persoonlijk vaak een beetje misselijk van de drukte die erom gemaakt wordt. Je “moet” eraan mee doen en het lijkt al snel op een soort jagen.
Dan krijg je echt dat gevoel van “ik wil wat van jou”.

Ik ben van mening dat netwerken vooral leuk moet zijn en dat je je vooral moet afvragen “wat kan ik VOOR DIE PERSOON betekenen ?”

Er komt dan vanzelf wel weer wat op je af en niet per se van dezelfde persoon.

Om die reden hou ik dan ook (over het algemeen) niet zo van netwerkbijeenkomsten. Ik vind het vaak te geforceerd.
Netwerken doe je gewoon in je dagelijkse leven met de mensen die je tegen komt.

Het leukste vind ik om mensen aan elkaar te koppelen wanneer ik denk : “Hé, wat leuk. Hij/zij doet ook zoiets. Misschien hebben die wat aan elkaar.”
Dus een soort netwerken voor een ander.

Volgens mij is dat wat de wereld nu steeds meer nodig heeft. Dat we vooral ook aan anderen gaan denken in plaats van alleen aan onszelf…

Saskia Frankena
10 years ago
Reply to  Dave de Lange

Ik ben het niet met je eens, ten eerste omdat ik het gewoon wel eens fijn vind om vakbroeders en zusters tegen te komen, maar ook omdat het een plek is waar veel kennis en ervaring bijeen komt waar jij ofwel iets aan toe kunt voegen ofwel iets uit kunt halen. 1 tot 2 keer per maand zoek ik dus zo’n netwerkbijeenkomst op.

Vanmiddag nog een mooi stukje opbrengst er uit gehaald. Ik zocht iemand voor een hele specifieke samenwerking en belde iemand op die op een OC had leren kennen, met de vraag of hij dat wilde doen. Nou zijn wij beide ook OC oprichters, dus we hadden even wat te kletsen. Maar vervolgens heeft hij wel mijn verzoek afgewezen, maar mij vervolgens zo goed op een andere manier op weg geholpen, dat ik misschien wel beter af ben.

Ik had hem nooit leren kennen zonder netwerkbijeenkomst. En zo heb dat dus wel vaker. Het is toch wat anders dan een verjaardag of de sportclub. gerichter.

Ilse Schuring
10 years ago

Op het moment ben ik nieuwsgierig wat jij denkt van de zin “In de huidige economie is netwerken belangrijker dan ooit”.

Ik ben het er zeker wel mee eens; mensen moeten je eerst leren kennen. Als ze je kennen, kunnen ze je aardig vinden. Als ze je aardig vinden, kunnen ze je gaan vertrouwen na een tijdje.

DIe mensen kennen weer mensen. Zolang je met de juiste pitch komt, die mensen kunnen onthouden, kunnen de mensen die jou vertrouwen tegen andere mensen zeggen; daar moet je eens mee gaan praten. Of; Ik ken wel een goeie….

Netwerken is niet het enige dat nu belangrijk is, maar zeker wel een hele belangrijke!

Joeri Cox
10 years ago

Netwerken is geven. Sta altijd klaar voor je netwerk, help ze waar mogelijk. Koppel anderen met elkaar. Uiteindelijk onthouden ze wel van wie ze het hebben geleerd of wie ze heeft gekoppeld. En komt het bij je terug.

Geven loont!

Dave de Lange
10 years ago
Reply to  Joeri Cox

Ik ben het volledig met je eens, Joeri.
Netwerken is geven en mensen aan elkaar koppelen.

En dat krijg je uiteindelijk op één of andere manier wel weer terug.

Petra Notermans
10 years ago
Reply to  Dave de Lange

Hoi Dave,
Ja, helemaal met je eens. Zelf heb ik ervaren dat het terugkwam via een hele andere kant. Iemand waar ik 9 jaar geleden een interim klus voor geklaard heb, heeft me nu een interim klus bezorgd bij een concollega van hem. Ik was blij verrast hiermee!

Dave de Lange
10 years ago

Ja, dat is nog eens een leuke verrassing na zoveel jaar.
Dat bewijst maar weer hoe het kan werken.

“What goes around, comes around”

En soms duurt dat even…

Wout-Jan Slob
10 years ago

Goede bruikbare tips!
Ik hoop nog veel op te steken op de Networking Bootcamp.

Randy Schmidt
10 years ago

Ik ben een bevlogen mens. Dat levert niet altijd klanten op. Het schrikt soms zelfs af.Ik heb een dienst die lastig verkoopt. De incubatietijd tusen het eerste contact en daadwerkelijke dienst is gem 3 maanden. Dus ik verwacht van netwerken niet direct resultaat. Gemiddelde is 1 klant per netwerkbezoek, Deze klant werkt daarna als ambassadeur, soms op hetzelfde netwerk, soms weer op anderen. Dan houd ik feedback met de klant, evt in het eerste netwerk. Dus feedback vragen is ook netwerken, al is het via email.
Verder heb ik als doel en voorbereiding:
– kort samenvatten wat ik kan en doe
– 1-2 goede gesprekken per event
– events in de buurt graag
– observeren en nieuw publiek uitzoeken
– iets fysieks bij me hebben om te geven (kaartje, boek etc.)
– op kaartje onderwerp, bijzonderheden schrijven
– mijn enthousiasme inperken
– zelf initiatief nemen om contact beeindigen (iets overlaten)

Edwin Selij
10 years ago

Netwerken is belangrijk, maar gaat vooral niet om verkopen. Het gaat om het creëren van relaties en is lange termijn. Verkopen is niet aan de orde bij netwerken al kan de kans daartoe bestaan.

Maak voor jezelf een goede pitch waarin jouw usp duidelijk naar voren komt. Jouw unique selling proposition. Wat maakt jouw uniek in wat je aanbied. Dat is belangrijk

Leon Romeyn
10 years ago

Netwerken is volgens mij iets van alle tijden. Ik geloof ook eigenlijk dat ik nog nooit ‘koud’ zaken heb gedaan met iemand. Zichtbaar zijn met advertenties, website, een bord aan de deur is allemaal van belang, maar ik zie die uitingen als een bevestiging van wat je op een ander moment in een netwerkgesprek vertelt. Ik weet dat ik pas op zoek ga naar websites, LinkedIn-profielen en zo neer nadat ik iemand heb ontmoet. Na die ontmoeting wil ik meer weten en dan zijn de website, het profiel, de blogs etc. van belang.

Eigenlijk geldt voor iedere prospect in vrijwel alle gevallen de cruciale vraag: koop ik jou? Koopt hij mij, koopt zij mij, dat is wat voor mij van belang is. Het gaat niet om mijn bedrijfsnaam, mijn prachtige kantoorpand, mijn statusauto of wat dan ook. Het gaat hem of haar er in de eerste plaats om dat er een klik is met mij. En andersom. Pas daarna zetten we volgende stappen. Met een mooi Hollands woord noemen we dat geloof ik de gunfactor.

Denk ook niet dat dit alleen aan de orde is in business-to-business. De business-to-consumermarkt werk exact hetzelfde. Of ga jij nog terug naar die modezaak met die botte verkoopster, die tandarts die de telefoon beantwoord terwijl jij met open mond in de stoel ligt of die garage waar de werkplaatschef geen tijd voor je heeft?

Nou dan!
Netwerken moet dus.
Altijd al en nu helemaal.
Gewoon doen.

Suzanne Olde Rikkert
10 years ago

Ik doe het niet vaak, en als ik het doe, netwerken, vind ik het eigenlijk best leuk!

Ik vind het leuk mensen met elkaar in contact te brengen, links tussen partijen te zien en helpen tot stand te brengen, genereer ook wel business voor mijn eigen onderneming.

Toch doe ik het alleen ‘per ongeluk’. Als het toevallig zo uitkomt. Ik zou me doodongelukkig voelen met dat doel allerlei netwerkbijeenkomsten af te struinen…

Ruud Overstegen
10 years ago

Netwerken is natuurlijk belangrijk. Maar de netwerkbijeenkomsten die bij mij in de buurt zijn hebben niet mijn cliënten.
Mijn focus van het afgelopen jaar was cliënten vinden die door een verkeersongeluk lichamelijk of geestelijk een restverschijnsel hebben. Het zijn vaak nog particulieren die zelfs niet meer werken door hun problemen.
Komend jaar is mijn focus gericht op ZZPers die door emotionele stress even de weg kwijt zijn. Een makkelijker te vinden groep lijkt me.

Annet Nijhof
10 years ago

Ik werk dus het beste op bijeenkomsten waar mijn doelgroep aanwezig is en waar ik gefocust met al mijn enthousiasme mijn verhaal kwijt kan: ” mensen met rouw en verlies helpen om met minder pijn het leven terug te krijgen. “

Leni Minderhoud
Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  Annet Nijhof

Hi Annet,
Vergeet niet dat je doelgroep niet persé aanwezig moet zijn om je verhaal kwijt te kunnen. Vaak kennen mensen wel iemand in hun netwerk die met dit probleem kampen. Sterker nog, gaan deze mensen wel naar een netwerkbijeenkomst. Het is natuurlijk èn èn. Probeer ook het andere eens uit

Succes met je mooie werk!
Leni

Anna Sofia van Hooijdonk

Netwerken is net werken. maar dan ook leuk, omdat je mensen ontmoet waar je belangstelling voor hebt, gezellig om elkaar beter te leren kennen en door de persoonlijke contacten is het makkelijker anderen weer naar hen door te verwijzen.
Zo creer je win-win situaties.

Louise Lindeman
10 years ago

Netwerken doe ik heel erg weinig. De cliënten die ik heb zijn inderdaad van mond-op-mond reclame gekomen via bijv. de tennisclub. Het lijkt me erg leuk om op een goede manier te leren netwerken en kom 19 november dan ook erg graag naar Netwerk Bootcamp.

Saskia Frankena
10 years ago

Louise,

Het is ook leuk. Ik merk ook dat ik door beter te netwerken, zelfbewuster over kom en daardoor weer makkelijker meer contacten maak. Op dit moment groeit mijn netwerk daardoor vrij goed, met allemaal mensen waarmee ik zinvolle contacten heb.

Wellicht zien we elkaar de 19e. Ben heel benieuwd hoeveel mensen er komen!

Marcel Notermans
10 years ago

Ik merk zelf hoe belangrijk het is om netwerken niet te gebruiken met als doel rechtstreeks klanten te scoren. Het gaat erom mensen te leren kennen en mijn passie en energie te delen. Mensen merken je oprechtheid en gaan je sympathiek vinden. Geef het tijd en via achterliggende netwerken komt veel energie terug in de vorm van opdrachten.

Joeri Cox
10 years ago

Hi Marcel,

Ja, eens, zorg ervoor dat je je passie en energie deelt. Maar zorg er wel voor dat dat niet de overhand krijgt.

Je hebt twee oren en een mond, dus probeer altijd meer te luisteren (en echte interesse voor de ander te tonen) dan je eigen passie voor het voetlicht te werpen.

Daarmee vinden mensen het veel prettiger om je in hun omgeving te hebben en zullen ze je eerder aanbevelen aan anderen.

Maria Simons
10 years ago

Ergens in alle comments las ik dat weten iets anders is dan toepassen.
Vertel mij wat, ik ben zo blij met de Networking Bootcamp!!
k Hoop daar vooral te horen, zien, merken….hoe IK het kan doen.
Kijk er naar uit.

Annelies Vroomans
9 years ago

Netwerken is tot nu toe niet mijn echte hobby. Ik ben een luisteraar.

Kinderen, mijn ‘klanten’, bereik ik door te netwerken met hun ouders. En die kom ik gelukkig overal tegen, waardoor het netwerken min of meer spontaan kan verlopen. Dat past me beter.

Morgen Master Class Netwerken; ik hoop daar manieren van netwerken te vinden die bij me passen én die werken. Want ook ouders houden in de huidige economie meer hun hand op de knip.

Leni Minderhoud
Leni Minderhoud
7 years ago

Hi Annelies,

Goed luisteren is de basis van netwerken! Dus je hebt al een troef in handen. Luisteraars kunnen ook netwerkers zijn. Misschien heb je nog een negatieve overtuiging dat netwerken vooral praten en jezelf verkopen is. Dat dacht ik lang ook maar het tegendeel is waar.

En inderdaad zoek de manier die bij je past.
Succes morgen!

Douwe Bethlehem
10 years ago

Het afgelopen jaar ben ik lid geworden van enkele clubs waar potentiele klanten komen. Zij organiseren bijna elke maand een bijeenkomst waar een presentatie wordt gegeven. Het gaat langzaam, maar gaandeweg leer je daar mensen kennen die voor je business van belang kunnen zijn. Door interesse te tonen in hun werkzaamheden krijg je altijd de vraag wat je zelf doet. Zo kun je als eenpitter jezelf bekend maken. Sommige bedrijven willen juist liever met kleine bedrijven werken, vanwege de betrokkenheid en snelheid/flexibiliteit. Hierin kun je je onderscheiden van de grotere bedrijven.

Dick Bakker
9 years ago

Ja, netwerken was en is nog belangrijker geworden. Ook in de waterwereld draait het om meerwaarde door kwaliteit en leggen van nieuwe verbanden: energie, water, duurzaamheid en management!

Poul van Hooijdonk
Poul van Hooijdonk
10 years ago

M’n elevator pitch:
Ik help bedrijven bij het beheersen van de inkoop en uitgaven en zorgt ervoor dat u krijgt wat u verwacht EN kan besparen met behoud van de juiste leveranciers.

Maar dan…
HELP! .

Wie wil mij vertelen bij welk van die 200 bijeenkomsten ik het beste aansluiten of onderzoeken?
Met een link, een tip, of een website met een overzicht ben ik al geholpen.

M’n werk is voornamelijk in de industrie, olie en gas, chemie, opslag, on- & offshore en dan specifiek op inkoop management gebied.
Gek eigenlijk dat er zo weinig collega’s hier te vinden zijn, ze moesten eens weten;-)

Enfin ik hoor graag de reacties.

Leni Minderhoud
Leni Minderhoud
7 years ago

hi Poul,

Hierin onderscheid je je, ook door van dit (Open Circles Academy) netwerk lid te zijn.

Ivm mijn vorige carrière heb ik nog een groot netwerk in de oliesector. We zijn gelinkt. Je kunt binnen mijn connecties op LinkedIn zoeken met trefwoorden. Ga naar connecties op mijn profiel en daar zie je een zoekveld. Feel free!

Succes!
Leni

Rozelinde Warmoes
9 years ago

Waarom is netwerken belangrijk?:

– Ik denk om via via uiteindelijk klanten te vinden.
– Om vertrouwen te winnen: als een vriend iemand aanraadt dan geeft dat vertrouwen, want hij wenst het beste voor jou
– uit een grote keuze kan jij uitgepikt worden

De meest fantastische professionals heb ik via netwerken van vrienden gevonden – dan denk ik bijvoorbeeld aan alternatieve gezondheidstherapeut en communicatiespecialist. En andere opmerkelijke mensen heb ik via Facebook gevonden, zoals een intuïtieve coach, Open Circles Academy, wellness coach, enz.

Het is de manier om professionals te vinden en te vinden wat we zoeken.

Francois van Iersel
9 years ago

Graag wil ik iets met jullie delen. Mijn website is pas 2 weken online en mijn bedrijf is ook pas 2 weken actief.

Ik ben echter 5 maanden geleden begonnen met Social Media via Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn. Ik mag wel zeggen dat ik op allemaal vrij actief ben geweest en ben dat nog.

Ik kreeg vandaag een heel leuk bericht in mijn postvak met deze link. //goo.gl/myMcr
Ik ben daar heel erg blij mee en heb deze felicitatie zonder erg behaald.

Ik wil dan ook via deze weg iedereen die mijn profile heeft bekeken hartelijk danken. Zonder jullie interesse was dit niet mogelijk geweest. Hartelijk dank.

Overigens als er menzen zijn die willen linken dan kan dat via info@pestfree.nl

Jeannette Bal
10 years ago

Ik blijk al heel lang te netwerken, wist alleen niet dat het zo heette.
Ik vind het heerlijk om nieuwe mensen te ontmoeten en ze te helpen aan goede contacten te komen.

Ik gebruik netwerk bijeenkomsten om contacten uit te diepen die ik via beurzen, linkedin, twitter en andere social media ontmoet heb. Zo ontstaat er een band met mensen die je normaal maar 1 keer zou ontmoeten omdat ze b.v. te ver weg wonen of te druk zijn.

Zo heb ik bij Business Bootcamp en ander trainingen van Open Circles mensen leren kennen waar mijn focus niet op was gericht.

Een aantal resultaten: magneetmassages geven tijdens themadagen, brainstorm sessies over franchise formules, kennis overdracht over opzetten praktijk en doorgeven van contacten waar ik veel aan gehad heb en zij nu ook.

En vriendschappen met gelijkgestemden 🙂