Networking Essentials + GRATIS cursus

5855 views | 93 reacties |
shares

Wanneer je deelneemt aan de Business Bootcamp – het grootste training- en netwerkevenement voor ZZP’ers en kleine ondernemers in Nederland – heb je de unieke kans om honderden potentiële klanten, leveranciers en joint-venture partners te ontmoeten.

Maar zonder begrip en beheersing van de zogenoemde “Networking Essentials” profiteer je niet van de netwerkkansen die jij krijgt.

Laat staan dat je alle kansen herkent.

Aangezien netwerken één van de belangrijkste marketingstrategieën is, kun jij zeker jouw voordeel doen met de onderstaande video van 7 minuten waarin ik de 3 Networking Essentials met je deel:

Implementeer deze 3 Networking Essentials en haal het maximale uit elke netwerkmogelijkheid. Je zult snel de resultaten zien voor jouw business.

En wanneer jij jouw business naar een hoger niveau wilt tillen, zul je zeker profiteren van de talloze (netwerk)kansen die de komende Business Bootcamp jou biedt.

De komende Business Bootcamp vindt over enkele weken plaats en we naderen alweer de duizend deelnemers, dus…

Klik hier en meld je aan voor het te laat is

En … je zult je misschien afvragen:

“Hoe zit het met de GRATIS cursus die je belooft in de titel van dit artikel Nisandeh?”

Maak je geen zorgen, ik ben het niet vergeten.

GRATIS VIDEOCURSUS

De video die je zojuist hebt gekeken is onderdeel van de succesvolle ‘Boost Your Business’ video cursus.

Elke les is een video van 5 tot 7 minuten over onderwerpen als – 'opmerkelijk product', 'vragen om wat je wilt', 'social media' en meer…

Jij kunt deze videocursus eenvoudig en GRATIS in bezit krijgen wanneer jij jouw bevriende ondernemers wijst op dit blogartikel.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is:

1 -Deel de link naar dit blogartikel met jouw netwerk via een bericht aan jouw vrienden via Facebook, Twitter en/of Linkedin. Voeg dus onderstaande link toe in jouw bericht (het is de link naar het artikel dat je nu leest):

http://www.opencircles.nl/blog/networking-essentials

2 – Geef ons de URL van JOUW bericht of URL van jouw social media profiel (Facebook, LinkedIn of Twitter) via onderstaand formulier:

Dit blogartikel biedt jou NU ook een unieke netwerk-kans.

Dus, beantwoord de volgende 2 vragen in het commentaarveld onderaan deze pagina:

Welk doel wil jij bereiken met jouw netwerkactiviteiten?
en
Welke persoon, kennis of oplossing zoek jij?

En vergeet niet dat succesvol netwerken meer gaat om geven dan nemen, dus geef een reactie op de comments van anderen wanneer jij hen kunt helpen bij het bereiken van hun doelen.

Dankjewel!

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contacten, Twittervolgers en Google+ circles via de share knoppen hieronder, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
93 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Els Demoed
9 years ago

Dank voor je inspirerende video Nisandeh.

Ik zou graag contact willen leggen met Evenement managers/ Hrm managers/ Ondernemende moeders om ze te attenderen op mijn Yoga Workshops op locatie.

Ik wil graag mensen “aanraken”, “kadootjes geven”, tools geven waardoor men meer balans zou kunnen ervaren tussen werk en privé leven.

Frank Janssen
9 years ago

Ik wil ondernemers helpen die het gevoel hebben vast te zitten met hun marketing.

Personen die niet tevreden zijn over de resultaten van hun marketing en die open staan voor een vrijblijvende analyse van hun marketing strategieën.

Wanda Kensdel
9 years ago

Ilona,
Ik woon en werk in Amsterdam, ben een alleenstaande moeder, Zumba Instructor en Gewichtsconsulent. Doe alles “zelf”; lesgeven, administratie, promoten, etc.
Heb vaak het gevoel dat ik tijd te kort kom om alles te doen wat nodig is, dus ja, ik kan zeker wel wat overzicht en structuur gebruiken!

Afgelopen zaterdag ben ik naar het Seminar Financial Independence for Women geweest en ik ga ook naar de Business Bootcamp dit weekend. Ik verwacht hiervan al heel veel te leren.

Wellicht kunnen wij elkaar daar spreken of binnenkort een afspraak maken?

Marijke van der Pluijm
Reply to  Wanda Kensdel

Beste Wanda,

Wat goed dat je de hulp van Ilona in wil schakelen om overzicht en structuur te krijgen. En je haar zo aan haar ‘stage’ kunt helpen. Ik hoop voor beide dat het een goede samenwerking wordt.

Nu weet ik niet precies wat Ilona voor je kan betekenen. En laat voorop staan dat ik haar absoluut niet voor de voeten wil lopen. Maar denk eens na of je werkelijk alles zelf moet doen. Een virtueel assistent zou voor jou misschien (nadat je de hulp van Ilona hebt gehad) een oplossing kunnen zijn.

Die kun je al inhuren voor een paar uur per week, of voor losse opdrachten. Misschien krijg je daar ook meer rust door.

Als je hierover meer wilt weten kun je op mijn website kijken (je hoeft alleen maar op mijn naam te klikken (hierboven) en je komt op mn site)

Ik hoop dat je er (net als ik) van gaat genieten het komende weekend. En dat je er met veel inspiratie vandaan gaat komen.

Misschien ontmoeten we elkaar wel.

Groeten,
Marijke van der Pluijm

Ilona Visker
9 years ago

Hallo Marijke,

wat goed dat je je diensten als VA hier zo promoot.
Wellicht heb je voordat je je reactie gaf nog niet naar mijn website gekeken? Ik ben namelijk zelf ook VA alleen noem ik het anders 🙂

Veel plezier tijdens je Business Bootcampweekend, wellicht ontmoeten wij elkaar ook nog eens bij een van de trainingen

Marijke van der Pluijm
Reply to  Ilona Visker

Oh hihi sorry Ilona,

Aangezien ik niet precies wist wat je deed heb ik er ook duidelijk in gezet dat ik je niet voor de voeten wilde lopen. Heel veel succes met alles.

Groeten,
Marijke

Ilona Visker
9 years ago
Reply to  Wanda Kensdel

Hallo Wanda,

Bedankt voor je reactie.

Ik denk dat je na komend weekend misschien alleen maar meer ideeën hebt om mee aan de slag te gaan 😉 , maar het lijkt me leuk om je te helpen.

Zou jij mij een mailtje willen sturen met je contactgegevens? Dan kunnen we een afspraak maken om een keer te bellen of te skypen met elkaar!

Hartelijke groet Ilona
ilona@met-vlijt.nl

Leo van Veenendaal
9 years ago

Ik wil een tool ontwikkelen om een goede diagnose te maken voor mijn nieuwe klanten ( loopbaancoaching). Geen saaie testen, maar iets nieuws, wat tastbaar is. Ik zoek dus mensen die mee kunnen denken en kunnen ontwikkelen en die weer mensen op hun beurt mensen kennen die de technische know how hebben om zo’n tool te ontwikkelen. Ik zit te denken aan een diagnose gadget, die leuk vormgegeven wordt.

Wat biedt jij? Waarmee kan ik jou helpen?

Esther Nijdam
9 years ago

Hallo Leo,

Op dit moment werk ik samen met een heel leuk bedrijf, Cooking Fox, om een online tool te ontwikkelen, waarmee je als creatieve professional (van ontwerper tot klusjesman) zelf cursussen en tutorials kunt maken. Vervolgens kunnen ze geld verdienen door het filmpje/de pdf op onze website aan te bieden.

Ik denk dat ze met jouw vraag ook zeker uit de voeten kunnen! Ze ontwikkelen apps, games, websites en interactieve installaties, zijn zeer innovatief en expert op het gebied van gebruikersvriendelijkheid. Je kunt meer info vinden op cookingfox.nl mocht je interesse hebben. Ik kan je ook met ze in contact brengen als je dat graag wilt.

Wat betreft onze bovenstaande website, wie is of kent er creatieve professionals die ons willen helpen met het testen van de tool?

Groetjes,
Esther

Paul van Dijck
Paul van Dijck
7 years ago
Reply to  Esther Nijdam

Beste Esther,

Zelf ben ik nog bezig met het uitwerken van mijn idee voor het opzetten van een onderneming. Je suggestie van Cooking Fox voor het opzetten van een online tool voor cursussen en tutorials lijkt me erg interessant. Ik heb de website bekeken en heb vragen vragen.

1) Kunnen we het er eens over hebben? Ik ben benieuwd wat jij me er verder over kan vertellen.
2) Heb je nog mensen nodig om jouw tool te testen?
3) Kun je me dan ook meer vertellen over wat voor een soort mensen je zoekt?
4) Is het goed als ik via LinkedIn een connectie met je maak?

Vriendelijke groet,

Paul.

Marijke Willems
8 years ago

Doelen voor mij zijn voornamelijk kennisdelen, potentiële klanten of samenwerkgspartners ontmoeten en inspiratie en sociale contacten op doen.

Manuella Slof
9 years ago

Bedankt Nisandeh!
Ik kijk uit naar het Business Bootcamp Event.

Ik ben op zoek naar zzp’ers die zelf hun eigen communicatiecoach willen worden. Die de tools aangereikt willen krijgen om zelf de juiste communicatiestrategie te kiezen, de juiste teksten en beelden voor hun on- en offline communicatiemiddelen te maken. Die hun doelgroep wel bereiken en in actie brengen. Voor meer klanten en meer omzet.

Manuella

Corine Vogelaar
9 years ago

Heb jij ervaring in het helpen van mensen die in een burn-out zitten, heb je affiniteit voor paarden en woon je wellicht ook nog op reisafstand van Zuidwest Drenthe. Dan wil ik heel graag een afspraak met je maken om te kijken of we tot samenwerking kunnen komen. Ik wil het werken met paarden als interventie bij burnout gaan inzetten. Jij?

Janneke Doornbos
9 years ago

Hoi corine, ik moet meteen denken aan paardenkracht.nl of de dobr therapie, wordt ook ergens in Drenthe gegeven. Succes! Janneke

Ruth Rottiné-Weidenaar

Dag Corine,

Wellicht kan je contact opnemen met Miranda Varenbrink van Unicornis. Kijk maar eens op haar site unicornis.nl.

Groet & Glimlach,

Ruth

Leon Oud
Leon Oud
9 years ago

Kijk ook maar eens bij Paard en Coach / Thirza Schraa in Dalfsen.

Marijke van der Pluijm

Als Virtueel Assistent (VA) ben ik op zoek naar zzp’ers die veel tijd kwijt zijn aan hun secretariële, organisatorische en financiële werkzaamheden.
Als zzp’er hoef je het niet allemaal alleen te doen. Er zijn genoeg mensen die jou willen helpen. Door allerlei werkzaamheden uit te besteden, (denk hierbij aan nieuwsbrieven versturen, boeken van zakenreizen, factureren, debiteurenbeheer etc etc ) hou jij meer tijd over om je bezig te houden met dat waar je echt goed in bent.

Ben jij een zzp’er dit tijd te kort komt voor je core business of voor je gezin? Dan ben je toe aan een VA!!!

Marijke van der Pluijm

Beste Marné en Anne,

Het lijkt me ontzettend fijn om jullie te mogen begroeten als klant. Dit houdt namelijk twee dingen in. Ten eerste dat het met jullie inkomsten goed gaat en dat mijn inkomsten ook beter gaan. En vervolgens dat jullie meer tijd overhouden om nog meer te kunnen gaan verdienen, of eindelijk weer eens tijd hebben voor jullie gezin.

Wat fijn dat jullie mij in gedachten houden voor als de tijd er rijp voor is.

Mocht je op de hoogte willen blijven en tips willen ontvangen dan nodig ik je bij deze uit voor mijn facebookpagina http://www.facebook.com/VAMarijke.

Ik ben nog maar net op Facebook actief en wil op deze pagina tips gaan geven om jullie te helpen om tijd te besparen.

Tevens hoop ik jullie ‘live’ te ontmoeten op de Business Bootcamp aankomend weekend.

Groeten,
Marijke

Marné van Veenendaal
9 years ago

Hoi Marijke,

Het lijkt me hartstikke heerlijk om jouw als VA in te huren. Maar nog niet in staat je te betalen.

Ga je ook even door brieven aan iemand en misschien kunnen we je delen?

Anne Buiskool
9 years ago

Hallo Marijke
Ik durf nog niet….na investeren is het geld nu op en de inkomsten nog niet voldoende om je te betalen. Ik verwacht dat dat binnenkort gaat veranderen. Dus je staat hoog bovenaan op mijn wensen lijstje en ik zal het ook verder vertellen.
Groet Anne

Anne Buiskool
9 years ago

Het doorlezen van de bovenstaande reacties gaf opnieuw veel inzicht. Ook heb ik weer diverse mensen uit mijn netwerk op de hoogte gebracht van jullie….feestje ….. dit netwerkbeestje doet dat graag.

Ik ben zelf op zoek naar:
Gezinnen waar het even niet lekker loopt, om te voorkomen dat het erger wordt en de hulpverlening of rechter er aan te pas moet komen.

Contacten via scholen, via buren, via maatschappelijk werk, via elke denkbare ingang mensen die in een vroeg stadium h()erkennen dat hulp of meekijken op ze’n plek is.

Mensen die ouders kunnen vertellen dat jezelf schamen of schuldig voelen heel normaal is, en dat het een reden kan zijn om juist tot actie over te gaan om iemand mee te laten kijken.

Mensen die expertises hebben in het verlengde van mijn vak: kindertherapeuten, gezinsondersteuners, gordon trainers enz, Zodat ik een netwerk kan opbouwen, waar ik naar kan doorverwijzen. Laatst zocht ik b.v een mediator die gespecialiseerd is in het opstellen van ouderschapsplannen bij scheiding. En een kindertherapeut die een kind kan helpen bij het verwerken van de scheiding.

Manieren om veel mensen te bereiken. Ik heb onlangs een LinkedIn bericht aan ongeveer 700 mensen gestuurd, maar nauwelijks meer mensen naar mijn website gekregen (google analytics), nauwelijks reacties…..what to do, wat do ik verkeerd?
Mijn vraag aan jullie is: ken je of ben je een gezin waar het even niet lekker loopt en kun je het goed gebruiken als er iemand meekijkt. Durf je voorbij schaamte en schuld te zeggen: ik weet het even niet?
Kijk voor antwoorden op de vraag waarom ik de juiste persoon ben, op de dinsdagblogs van afgelopen 2 dinsdagen. Sorry, ik heb ze nog niet in mijn website verwerkt. Groet Anne

Leo van Veenendaal
9 years ago

Ik zoek:

Een webdesigner voor mijn nieuwe website. Al mijn oude artikelen van mijn oude website heb ik zelf onlangs overgezet naar mijn nieuwe website en ik wil wat e-book covers laten maken en tevens een nieuwe logo.

Alexandra Noij
9 years ago

honeydew.nl is een bedrijf waar ik mee samenwerk en goede ervaring mee heb is.

Ken jij horeca eigenaren die meer klanten willen?

Alvast bedankt!

Alexandra – Teambridges, brug tussen klanten en restaurant

Manuella Slof- Keijzer

Beste Leo,

Ik denk dat het belangrijk is dat je webdesigner ook op de hoogte is van alle spelregels rondom zoekmachine-optimalisatie.
Graag help ik je.

Stuur me een e-mail naar studiomooon@live.nl, dan antwoord ik met de gegevens van de webdesigners.

Met vriendelijke groet,
Manuella Slof – Keijzer

Caroline van Wijk
9 years ago

Beste Leo, ik kan Webalist.eu aanbevelen, bekend van Merijn Kegel (één van de filmpjes van het Business Bootcamp).
Voor het ontwerp denk ik aan MargrietV.nl.

Ken jij mensen die ondersteuning voor hun teksten of blogs zoeken? Dan schrijf of corrigeer ik dat graag voor hen!

hartelijke groet,
Caroline

Anne Buiskool
9 years ago

Hallo Caroline
Je staat ook in mijn persoonlijke lijstje nu. Ik ben aan het bloggen, maar door een lichte vorm van dislectie is er schroom. Een vriendin heeft aangeboden om na te kijken. Fijn om te weten dat ik jou ook kan benaderen en dat je weet waar het over en om gaat. succes Anne

Maaike Frankena
9 years ago

Hoi Leo,

Ik kan je biz2web.nl aanbevelen, een samen gaan van het bedrijf van mijn zus (hele goeie webdesigner) met Xforce, technisch weer heel sterk.
Back up is ook aanwezig, voor die dingen die je niet wilde maar die op wonderbaarlijke wijze altijd wel plaatsvinden:-)

Robert Klinkenberg
9 years ago

Beste Leo,

Ik zag je oproep voor een webdesigner. Bij deze bied ik graag mijn diensten aan. Ik ben tevens een expert als het aankomt op Social-Media. Ook daar kan je me voor inzetten.

Mijn telefoonnummer is 06 45268191
Skype is rokli-skype

Mvg.
Robert Klinkenberg

Mark Coppelmans
9 years ago

Weer een interessante video-boodschap van Nisandeh.
Ik ga gebruik maken van het netwerk van het netwerk. Wellicht dat ik ondernemers kan helpen…

Ik zou graag in contact komen met ondernemers die hun facturen via ‘knippen en plakken’ maken in Word of Excel.
Met de maatwerksoftware van mijn bedrijf Factuur op maat kun je met een paar muisklikken een factuur in eigen huisstijl maken. U hoeft zich dus niet te schikken naar de beperkingen van een standaard pakket.
Factuur op maat helpt ondernemers voor wie een standaard facturatiepakket te duur, niet biedt wat men nodig heeft of juist te ingewikkeld is.

Gonny de Wit
7 years ago

Hi Mark,

Ik ken wel een ondernemers, die nog steeds in Word of Excel werken, maar door de vele tekst ,die in de factuur en in de bijlage moet niet naar een Online of Offline programma gebruiken. Bijvoorbeeld wel de administratie in ExactOnline, maar niet de facturatie.

Anderen vanwege het kostenvraagstuk, doen de hele administratie in Excel. Vaak is het ook een mindset kwestie van zelf willen blijven doen en de touwtjes in eigen handen houden.

Velen starten al met Factuursturen of met Moneybird ?

Voor welke branche is jouw product het meest geschikt? Welke soort producten verkopen die ondernemers?

Mark Coppelmans
7 years ago
Reply to  Gonny de Wit

In principe voor elke ondernemer die facturen uitschrijft. Ik heb een aantal therapeuten, coaches en (natuurgeneeskundig) behandelaars geholpen door specifieke software te schrijven. Daardoor besparen ze veel tijd en hebben meer overzicht dan alleen te knippen en plakken in Excel. Ook is een aantal camperverhuurbedrijven klant bij mij.

Mark Coppelmans
Factuur op Maat

Caroline van Wijk
9 years ago

Doelen & Focus! Goed om weer even met mijn neus op de feiten gedrukt te worden.

Ik denk graag mee met iedereen die een blog op wil zetten in ruil voor een introductie in jouw netwerk.

Verhalen zijn de nieuwe cijfers, dus ik ondersteun professionals om hun verhalen net zo briljant te maken als zijzelf. Ik ondersteun organisaties om hun (verander)verhaal over te dragen naar hun klanten, medewerkers en omgeving.

De wereld wordt zoveel mooier met een briljante verwoording van bruikbare visies…

Anne Buiskool
9 years ago

Ja hoor Caroline Daar ben ik wel voor in. En ik kan je zeker in mijn netwerk introduceren. Ga je naar de Business Bootcamp? elkaar daar ontmoeten?
Anne

Ruth Rottiné-Weidenaar

Mijn complimenten voor je heldere verwoording Caroline.

Marné van Veenendaal
9 years ago

Hoi Caroline, dat klinkt goed.
Een aanbod om de boodschap duidelijker te formuleren sla ik niet af.
Lijkt me leuk elkaar te spreken.
Met groet Marné

Sandra Staats
9 years ago

Ik zou graag DE tip willen om mijn motivatie hoog te houden. Ik heb een hele waslijst met ideeën voor mijn bedrijf, maar pak uiteindelijk niet door. Ik pak altijd eerst de kleine zaken tot het natuurlijk te laat is om nog te beginnen aan die grote klus ;-)…

Ik kan jou helpen bij het uitvoeren van (gemeentelijk) sportbeleid, sportieve activiteiten voor o.a. het onderwijs en help de jeugd actief te krijgen!

Dat ik dit post is een blijk van een stap(je) voorwaarts, maar ik ga zo vaak stilstaan!

Mensen, allemaal bedankt voor het lezen en succes met de eigen hulpvraag!
Groeten, Sandra

Caroline van Wijk
9 years ago
Reply to  Sandra Staats

@ Sandra, DE tip verschilt natuurlijk per persoon. Daarom kun je het best in je omgeving iemand zoeken met wie je regelmatig afspreekt om elkaar te motiveren.
Mij helpt:
# af en toe een filmpje Nisandeh,
# de druk van mijn blog en andere wekelijkse activiteiten die ik mijn klanten beloofd heb (zoals mijn feuilleton = mijn roman in stukjes die ik elke week rondstuur)
# ‘s avonds de volgende dag plannen: grote dingen eerst, kleine activiteiten voor tussendoor of in een blok (timebox)

Willy Triest
9 years ago
Reply to  Sandra Staats

Sandra, zoals Caroline al aangaf is DE tip heel moeilijk te geven.
Heb je zelf al trainingen gevolgd bij Open Circles?

Mijn ervaring is dat een ervaring als Business Bootcamp in de eerste plaats een heleboel dingen in een ander perspectief brengt. Voor mijn Business Bootcamp modderde ik maar wat aan, zonder het zelf te weten, en dan is het uiterst moeilijk om de motivatie hoog te houden.

Sinds de Business Bootcamp kan ik veel gerichter werken en plannen, én zijn de resultaten echt zichtbaar. Dat motiveert beter dan wat dan ook!

Natuurlijk heb je af en toe een boost nodig, en die haal ik dan uit de DVD’s en Youtube-filmpjes met Nisandeh, of beter nog uit de vervolgtrainingen.

Alvast veel succes.

Marijke van der Pluijm
Reply to  Sandra Staats

Beste Sandra,

Wat mij elke keer weer helpt om mijn motivatie hoog te houden is het volgende:

* praat er met iemand over die weet waar je mee bezig bent en het ook werkelijk snapt
* ik hou elke keer mijn eigen doel voor ogen. Probeer dit ook even te visualiseren. (wat heel lastig is, maar als ik mn doel voor ogen hou krijg ik vaak mijn motivatie weer terug)
* ga even een wandeling maken, met een mp3 speler met fijne muziek

En maak inderdaad een goede to-do-list en begin ‘s morgen met het moeilijkste. In de ochtend ben je vaak meer gemotiveerd dan in de middag.

Kijk of je alles zelf moet doen of dat je ook dingen kan uitbesteden.

Heel veel succes met alles.

Groeten Marijke

Esther Nijdam
9 years ago
Reply to  Sandra Staats

Hi Sandra,

Je zei dat je de kleine dingen wel doet en de grote laat liggen. Heel herkenbaar!

Tip 1
Heb je dit artikel al gelezen? Staan veel bruikbare tips in!
http://opencircles.nl/blog/10-stappen-uitstelgedrag

Tip 2
De opdracht in dit artikel werkte bij mij ook als een tierelier: bedenk een actie en doe het nu meteen!
http://opencircles.nl/blog/snelle-implementatie

Tip 3
* maak je taak zo klein dat je denkt: ‘Hallo… Ja maar dat is makkelijk, dat kan ik wel!’
* zet de echte taak ervoor
* zet de gewenste uitkomst van je taak daar weer voor

Voorbeeld: huis schoon en netjes/afwassen/kraan aanzetten
Het resultaat is dat je dan al daar staat en dan net zo goed de afwas kunt doen. En, ach je bent toch al goed bezig, dus maak ik ook nog even het formuis schoon.

Tip 4
‘s Avonds iets klaar leggen wat je de volgende dag moet gaan doen. Bijv. je moet een rekening betalen:

Leg je Random reader/eDentifier en bankpas klaar, naast je computer, Resultaat: je begint er ‘s ochtends bijna automatisch aan.

Hoop dat je er iets aan hebt!

Paul van Rossem
9 years ago

Het doel van mijn netwerkactiviteiten is om contact te leggen met trainers die management trainingen organiseren voor een bepaalde beroepssector. Behoor jij tot die doelgroep? Dan wil ik graag samen met jou een managementsimulatie creëren die jouw training nog veel aantrekkelijker en intensiever maakt
dan die nu al is.
Voor meer info, zie mijn website timeware.nl.
Tot 6/7 oktober! Paul.

Helmy Kleinlugtenbeld
9 years ago

@Paul
Ik ken iemand voor je. Ook heb ik nog een tip voor je. Als je je comment invoert, zet dan je website adres in de gegevens. Als ik dan naar je website wil kan ik gewoon op je naam klikken. Heel handig.

Jolanda van den Arend
9 years ago

Dank je Nisandeh, voor de bruikbare tips.

Ik zou graag mensen willen ontmoeten, die een hulp nodig hebben bij het oplossen van vagen rondom verzuim.
Een verzuimende medewerker kost veel geld!
Helaas heeft niet iedere organisatie de kennis in huis om hiermee om te gaan, gelukkig ben ik er dan om ze te ondersteunen.

Het mooiste zou zijn als ze preventief bezig zouden zijn.

Lieve groet,
Jolanda

Annelies Vroomans
9 years ago

Wat ik op deze video zie en hoor is weer zo bruikbaar! Ben benieuwd naar de Networking Masterclass van morgen (27mrt).

Ik wil jou graag helpen met de contacten uit mijn netwerk. Ik noem er een paar: ontwikkelaar van een anti-pestprogramma voor scholen, specialist-opleiding hoogbegaafdheid, organisator outdoor&adventure evenementen, een bekende zangeres met speciaal repertoire voor huwelijksinzegeningen, een muziek-producer, een professioneel journalist/presentator.

Ik zou zelf graag iemand leren kennen die me in voorkomende gevallen even snel kan helpen bij diverse computergerelateerde problemen die ik, als digi-beet, regelmatig tegenkom.

Anne Buiskool
9 years ago

Ja Annelies die heb ik voor je……Valentijn Kas. Ik ken hem persoonlijk. Hij doet mijn computerzaken. Hij heeft de bootcamp en meer gedaan en heel belangrijk, hij kan vaak vanaf afstand helpen. Hij is een expert! website; http://valk-ict.v00.nl/
groetjes Anne

Gonny de Wit
7 years ago

Hi Annelies,

Als je aan de slag wilt met Facebook – kan ik Maureen Mulder aanraden van FaceOnline.
Als je aan de slag wilt met je website – dan kan ik Saskia Frankena aanraden van Biz2Web.
Wil je aan de slag met twitter dan kan Mariken de Kok; van Bedrijfstwitter aanraden.
Voor computerproblemen (server, mail etc) Richard Hempelman van ICT-insight. Allemaal ondernemers die meerdere trainingen bij Open Circles gedaan hebben.

Op welke gebieden heb je nog meer namen nodig – vaak vind je ook al relevante informatie in de blogs.

Dorien Ketel
9 years ago

Dag Julia,

Ik ben brainstormer pur sang (en moeder).
Mijn websites gaan hopelijk volgende week online dus ik kan je nu nog niks laten zien maar wilde wel even direct op je vraag reageren.
Groet, Dorien

Ella de Jong
9 years ago

Ik laat opvoeders en kinderen horen en voelen hoe belangrijk humor is. Juist in moeilijke situaties. Het gaat véél verder dan lollig doen en een grap vertellen. Ik zoek mensen die mijn workshops “op de markt zetten”. Als dank krijg je humortips gericht op jouw situatie. Ella de Jong, Bureau Uil,

PS Jos, bij mij komt het woord “onzinnigheid” direct om de hoek kijken als ik “menszinnigheid” lees. Zou: Mens&Zin of Mens&bedrijfsZin ook kunnen?

Jos van Velzen
9 years ago

Ik ben bezig het concept van Menszinnigheid binnen het Bedrijfsleven vorm te geven. Menszinnigheid gaat net een stap verder dan Menselijkheid en is in feite een vorm van verbonden zaken doen. Niet verbonden als in “iemand verbinden”, maar verbonden als in “mensen die zich met elkaar verbinden”, mensen die werkelijk geïnteresseerd zijn in elkaar.
Ik ben op zoek naar mensen die hier samen met mij over willen brainstormen en sparren om het gedachtengoed hieromtrent samen verder te ontwikkelen en vorm te geven.

Helmy Kleinlugtenbeld
9 years ago

Waardevolle tips, Nisandeh! Goed om het weer te horen.

Over wat ik zoek kan ik heel duidelijk zijn.
Horeca-ondernemers die meer omzet en meer rust willen. Dus ken jij iemand die een horeca-ondernemer kent die meer uit zijn bedrijf wil halen, dan hoor ik dat graag van je.

En wie of wat zoek jij? Wellicht kan ik jou ook helpen.

Julia Arnscheidt
9 years ago

Hoi Helmy,

Ik woon op Schiermonnikoog, een eiland waar de meeste mensen hun geld in de horeca verdienen. Hier en op de andere waddeneilanden (zeker tijdens het seizoen heeft iedereen het er vreselijk druk mee en snakken ze naar meer tijd) zit dus wel jouw doelgroep… Wat kan je hen precies bieden?

Zonnige groet van Schier,

Julia

Helmy Kleinlugtenbeld
9 years ago

Dankjewel voor je reactie Julia!

Wat ik ze te bieden heb is een tijdelijk partnerschap. Samen met de ondernemer kijk ik wat nodig is. Vanuit 25 jaar ervaring geef ik praktische voorbeelden en tools die direct inzetbaar zijn waardoor ze meer uit hun medewerkers halen en daarmee besparen ze zelf meer tijd. Ze halen meer uit hun bedrijf en dus meer omzet.

Eerst ga ik met de ondernemers in gesprek om te zien op welk gebied dat ik ze het meest effectief kan helpen. Dat kan zijn in het aanbrengen van structuur, het trainen van medewerkers, begeleiding m.b.t. financiën of marketing, het optimaliseren van het aanbod… net waar ‘de hoogste nood’ is.

Via mijn blog kunnen ondernemers eerst kennis met me maken. Ook ben ik een gratis training aan het plannen en opzetten. Die geef ik in eerste instantie in de omgeving Venlo-Nijmegen.

Graag maak ik kennis met de ondernemers die je kent. Kun je me in contact brengen?

Hermien Redmond
9 years ago

Hallo Helmy,

Ik heb een cateringbedrijf en zou grrag meer opdrachten willen.
Waar kan ik jou mee helpen?

Groetjes,

Hermien

Helmy Kleinlugtenbeld
9 years ago

Dag Hermien,

Ik zoek je even op via LinkedIn, kunnen we een skype afspreken. Als je contact hebt met horeca-ondernemers hoor ik dat graag. Die wil ik bereiken om ze te helpen naar meer omzet en meer rust in hun ondernemerschap.

Hermien Redmond
9 years ago

Ik heb een cateringbedrijf en geef Surinaamse/Caraíbische kookworkshops. Ik ben op zoek naar klanten, restauranthouders die mij willen inhuren voor een Surinaams buffet en bedrijven die hun personeel een kookworkshop kado willen doen (bijv. als Kerstkado) of een Surinaams kerstdiner of nieuwjaarsborrel willen aanbieden.

Waar kan ik jullie mee helpen?

Marné van Veenendaal
9 years ago

Dank je Nisandeh, voor de bruikbare tips.

Ik zou graag mensen ontmoeten, die een mozaïek willen in hun huis. Of één zelf willen maken, met familie, met je team, met je vriendinnen, met je kinderen.
Of kun je me in contact brengen met iemand die hierin is geïnteresseerd?
Regelmatig houd ik ook kennismakingsworkshops waar je in 3 uur met een eigen kunstwerk naar huis gaat.

Ook zoek ik ouders die een momentopname van hun kind in een bronzen portret willen vastleggen.
Wil je het zelf leren, nodig ik je van harte uit cursus te volgen op mijn atelier.

Uit je hoofd, met je handen in het hier en nu.

Yvonne Casander
9 years ago

Ik help je je creatieve mogelijkheden uit te buiten.
Er zijn zoveel mensen die graag willen leren tekenen of schilderen, maar zich in een groep verloren voelen. Ze hebben het gevoel in een cursus onvoldoende persoonlijke informatie te krijgen, of tussen de wal en het schip te geraken. Ik bied je privélessen aan die op jouw wensen zijn gemaakt, zodat je je technieken daadwerkelijk kunt verbeteren. Hierbij wordt optimaal gebruik gemaakt van jouw wensen, jouw kunnen en mijn ervaren kennis. Op mijn website yvonnecasander.nl kun je voorbeelden van die all-round ervaring zien.

Ruth Rottiné-Weidenaar

@Frank dank je wel! Ik ga even kijken.

Groet,
Ruth

Koen Snoek
7 years ago

Qua netwerken moet ik nog groeien.
Op de Business Bootcamp vond ik het “gericht” netwerken erg waardevol.

Op dit moment zoek ik mensen voor een brainstorm, die iets met muziek hebben en die wellicht deel wil uitmaken van mijn team.

Reageer gerust 🙂
Een muzikale groet,
Koen

Gonny de Wit
7 years ago
Reply to  Koen Snoek

Hi Koen,

Wat bedoel je precies met een teamlid? Zoek je gelijkgestemden, die ook expert zijn op een instrument ? of zoek je ondernemers, die in dezelfde doelgroep vijver vissen?

Ik ken verschillende ondernemers in de muziek, die muziekles geven (piano etc.) en natuurlijk Collin die in de koplopers 2015 staat.

Hoor het graag van je?
Groetjes Gonny

Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  Koen Snoek

Dag Koen,

Ik ga parttime muziek maken en word al gecoacht door Colijn Buis hierin. Tzt, nog even niet voor de zomer, wil ik wel in zo’n team.
muzikale groet,

Leni

Ilona Visker
9 years ago

Omdat ik met mijn bedrijf nu ook de zakelijke markt op wil zoek ik een “stage-bedrijf” om een keer proef te draaien.

Heb jij een bedrijf in de omgeving van Hoorn en kun jij wel wat overzicht en structuur gebruiken in je administratie, planning, inbox en/of de combinatie werk/privé? Neem dan contact met mij op en ik kom je in ruil voor feedback en een aanbeveling op weg helpen!

Suzanne Trieling
8 years ago

Mijn doel van netwerken is om ondernemers te ontmoeten die een goede eerste indruk van hun bedrijf belangrijk vinden. En die met bloemen tegen hun klanten willen zeggen; Je bent meer dan welkom!

Ruth Rottiné-Weidenaar

Ik ben op zoek naar een DTP-er die de voorkant van mijn e-books en trainingsboeken kan maken. Het ontwerp (tekst/beeld-verhouding) is klaar. Ik zoek alleen nog iemand die dit in InDesign of Photoshop kan zetten!

En ik? Ik help je graag naar een gezonde stressbalans. In 7 weken tijd (coachingstraject) ervaar jij minder spanning en stress en geniet je met meer plezier van je leven.

Groet & Glimlach,

Ruth 🙂

Frank Janssen
9 years ago

@Ruth,

heb je al eens van Odesk.com gehoord.

Hier vind je veel van dit soort specialisten die heel goedkoop en heel professioneel zijn.

Je betaalt pas als het werk af is en je tevreden bent.

Ik besteed mijn design werk uit via deze site.

Frank

Gonny de Wit
7 years ago

Hi Ruth, neem eens contact op met Saskia van Velzen – zij heeft volgens mij goede contacten bij Fiverr.

Franka Voortwist
9 years ago

Ik ben op zoek naar ouders, scholen en instellingen die in contact willen komen met mij om hun kinderen/cliënten vanuit hun talenten en kwaliteiten te laten leren en samen op zoek te gaan naar de mogleijkheden die erzijn om optimaal te kunnen ontwikkelen. Den k hierbij bijv. aan kinderen met de diagnose dyslexie, dyscalculie, ADHD, maar ook aan allerlei angsten en burnout.

Martine Verweij
8 years ago

Hallo,

Ik heb afgelopen maart ervaren hoe leuk netwerken kan zijn met deze essentials van Nisandeh. Sindsdien gebruik ik deze essentials bij het netwerken.

Thuis bedenk ik welke contacten of informatie ik nodig heb voor mijn bedrijf.

Tijdens de netwerkbijeenkomst ontdek ik wat mensen nodig hebben voor hun bedrijf en of ik hen daarmee gratis kan helpen.

Ik heb hierdoor regelmatig mensen verder kunnen helpen met hun bedrijf, door het sturen van een bepaald pdf.file of artikel achteraf of door iemand in contact te brengen met een bepaald persoon uit mijn netwerk.

Ik vind het soms nog wel jammer, dat nog veel mensen tijdens een netwerkbijeenkomst hun eigen product of dienst aan het promoten zijn.

Op dit moment ben ik op zoek naar Open Circles studenten in Zeeland (Schouwen-Duiveland, Noord-Beveland, Zuid-Beveland, Walcheren) en Zuid-Hollandse eilanden (Ouddorp, Hellevoetsluis e.o.) om van elkaar te leren, elkaar te motiveren en om in de toekomst joint ventures mee te starten.

Groene groetjes,
Martine

Cynthia Strijbos
9 years ago

Ja, de focus weer he?

Ik ben op zoek naar mensen die zelf of anderen weten die geinteresseerd zijn in mooie sieraden die in kleine oplages worden gemaakt en dus uniek zijn.

Verder zoek ik voor mijn nieuwe patent-product die ik volgend jaar op de markt wil zetten, contacten in de detailhandel en wellicht investeerders die mee willen denken of helpen groot maken van een supergaaf product!

Frank Janssen
9 years ago

@Cynthia,

wil je dat de mensen naar je toekomen of zou je de sieraden ook via het internet willen verkopen?

Frank

Gonny de Wit
7 years ago

Hi Cynthia, Is CrowdFunding een manier om je te financieren ? Er is een Facebookgroep van OpenCircles op dit gebied – velen deelnemers hebben een tweedaagse training gevolgd van Nisandeh. Misschien helpt dat bij het brainstormen op financieel gebied.

Kijk maar bij mijn Facebook groepen.

Walter Jongenelis
7 years ago

Hallo Cynthia,
Ik ben de oprichter en directeur van de Shop van Zoetermeer, het nieuwe online winkelcentrum van het MKB in de Randstad in meer dan 100 niches. We zijn nog steeds in de oprichtingsfase maar er zijn steeds meer ondernemers en ook ZZP-bedrijven met een onderscheidend product of dienst die zich bij ons aansluiten. je kunt al meedoen vanaf gemiddeld ongeveer 10 Euro per maand en een provisie van 10% bij feitelijke verkoop met een maximum van 100 Euro per transactie voor artikelen van meer dan 1000 Euro.

Je schrijft over onderscheidende sieraden en daar wil ik best een leuke test webshop voor opzetten voor 1-10 sieraden. Iedere 10 producten meer kost 10 euro per maand meer. Je kunt ook aandeelhouder worden en meedelen in de winst van de hele shop van Zoetermeer met betaling van een bedrag van 1000 Euro eenmalig. Je kunt dan een shop krijgen met 50 producten en betaalt geen maandelijkse bijdragen meer. Het is wel belangrijk dat je lekker enthousiast mee wilt doen via Social Media met Delen en Liken op FB in het bijzonder en Retweeten op Twitter. Alle complexiteit wordt je uit handen genomen. Je kunt je volledig richten op je eigen business maar krijgt een extra verkoopkanaal en promotienetwerk erbij. Ik heb het grootste regionale netwerk binnen Social Media wat we kunnen inzetten om van onbekenden, vrienden te maken en hopelijk ook klanten. Als je interesse hebt stuur dan even een mail aan info@applicontrol.nl. Dat zelfde aanbod geldt ook voor andere leden van deze groep met een interessant product of dienst in de regio Haaglanden in het bijzonder.

Paulien van der Geest
9 years ago

Ik zoek:

Reizigers met interesse voor andere culturen, ongerepte natuur, duurzaamheid en avontuurlijk reizen, die op reis willen naar Indonesië of Zuid-Afrika.

Ik bied:

Jouw reis is speciaal voor jou op maat gemaakt, je ontmoet echt de locals en je draagt je steentje bij d.m.v. ons Go Fair principe.

Alice van Gorp
9 years ago

Dag Paulien,

In april was ik een van de tien vrouwen die in de voetsporen van Aletta Jacobs naar Indonesië reisde, een reis die door jou en historica Dineke Stam georganiseerd was. Aletta Jacobs was precies 100 jaar geleden in Indonesië om het vrouwenkiesrecht aldaar te promoten. Deze week gaven Dineke Stam en ik een gloedvolle lezing over deze reis aan de vrouwen van de VrouwenLeerSchool in Voorburg. We vonden dit zo leuk om te doen, dat we de lezing ook graag op andere plaatsen houden. Dus als je nog eens zo’n ‘voetspoorreis’ wilt promoten, je weet ons te vinden. Hoop je trouwens ook tegen te komen op de Business Bootcamp!
Groet, Alice van Gorp

Anne Buiskool
9 years ago

Hallo Paulien. Je zit in mijn systeem (word document van diverse disciplines) en ik heb het al doorgegeven aan Afrika-liefhebbers.
succes!

Franka Voortwist
9 years ago

Hallo Paulien, ben jij er komend weekend ook bij?

Manuella Slof- Keijzer

Paulien,
Dat klinkt interessant.
Waar kan ik je vinden op Facebook?
Gr, Manuella

Julia Arnscheidt
9 years ago

Weer een leuke video, bedankt Nisandeh!

Ik zoek moeders die veel geven en daarbij zichzelf een beetje kwijtraken. Moeders die het zat zijn zich in allerlei bochten te moeten wringen en te ‘overleven’. Die graag meer tijd en rust willen, voor zichzelf, voor hun gezin en voor een betekenisvol leven.

En ik zoek iemand die een keer met mij wil brainstormen over mijn bedrijf dat zich nu nog op een veel bredere doelgroep richt en hoe ik heel praktisch de overstap kan maken naar een bedrijf dat zich puur op bovengenoemde doelgroep richt.

Ken jij moeders of een brainstormer?

Zonnige groet van Schiermonnikoog,

Julia

Gonny de Wit
7 years ago

Ondernemers die diensten aanbieden aan ZZP’ers of kleine MKB’ers, die zoek ik om nader kennis te maken; te onderzoeken of er win win zijn tussen de aangeboden diensten; joint venture mogelijkheden te onderzoeken.

Het doel van netwerken voor mij is dat andere ondernemers nu off-line met mij kennis kunnen maken. In ons gesprek zoek ik naar iets, waar ik haar of hem blij mee kan maken – wat ze op dat moment nodig hebben. Soms is dat een contact uit mijn netwerk en soms heb ik kennis die ze zoeken. Geef je mij jou kaartje met jouw vraag achterop – ga ik mijn best doen om een antwoord voor je te vinden.

Als mijn gesprekspartner vraagt, “wat doe je?” “in welke branche zit jij?” dat vertel ik natuurlijk wel mij sales pitch, maar ik pas altijd op dat ik niet te enthousiast word en dus blijf doorpraten. Mocht ik dat toch doen – zeg het gewoon.

Wat mij de laatste tijd stoort is dat soms ondernemers LinkedIn contacten gebruiken om te verkopen / event mededelingen; en soms zelfs een groepsgesprek, die verdwijnen bij mij in de digitale prullenmand.

Wie gaat er naar de Business Bootcamp in juni? Ik wel – jij ook?

Josine van de Nobelen
7 years ago

MIJN DOEL = om met zoveel mogelijke ondernemende vrouwen te connecten. Dit vanwege mijn boek speciaal voor ondernemende vrouwen: “MASTER je website –
Speel met Google Analytics voor meetbaar succes” dat vanaf 5 juni in de verkoop gaat.
Link met mij op LinkedIN.

Is linken je een stap te diep… meld je dan aan op mijn 2-wekelijkse PEPtalk met
– frisse tips voor het onderhouden van je website;
– heldere adviezen over het gebruik van Google Analytics;
– en bruikbare ‘how to’s’ voor je social media.

MIJN CADEAU:
Als je mocht kiezen, wat zou jij dan het liefste doen?
Bezig zijn met je vak of bezig zijn met berichten verzinnen voor je social media en nieuws voor je website?

Ik help jou en je bedrijf om te weten waar je staat online en hoe je je positie online versterkt, zichtbaarder maakt en houdt!
Ik geloof dat ondernemers datgene moeten doen waar ze goed in zijn, hun vak.

Wil je daar eens met mij over sparren?
Meld je dan aan voor een gratis PEPtalk van 1 uur.

Ik vertel je hoe je social media kunt inzetten, welke berichten je plaatst en ik geef je inspiratie om berichten te maken.
Mail: josine@nobelanalytics.nl

Elske van de Fliert
7 years ago

Welk doel wil ik bereiken met mijn netwerkactiviteiten:
Heel lang heb ik me gericht op 1op1 gesprekken om met mensen in contact te komen en te vertellen over mijn dienstverlening. Ook omdat ik in de mindset van projecten zat, betaald krijgen voor de tijd die ik er in steek.
Nu ben ik bezig dat om te buigen en een groter publiek te bereiken, tegelijkertijd. Ik denk dat ik daarom ook mijn doel met netwerken moet veranderen. Dit moet zijn: kijken waar ik een publiek kan bereiken, wat mij publiek interessant zou vinden om te weten te komen, welk probleem ik voor een groot publiek op kan lossen.

Welke persoon, kennis of oplossing zoek ik:
Degene die antwoorden heeft op de vragen die ik hierboven stel (waar kan ik publiek bereiken, wat vinden ze interessant, welk probleem los ik op) en mensen die me daar bij kunnen helpen.

Het klinkt misschien vaag voor de lezer, maar ik heb het helder 🙂

Leni Minderhoud
7 years ago

Daar gaan we eens over sparren?

-;)
Leni

Elske van de Fliert
7 years ago

Nu al zin in 🙂 Leni

Melanie Lo
7 years ago

Sinds de business bootcamp en de master entrepreneur ga ik al naar een netwerk bijeenkomst met een bepaald doel.

Give First is een hele belangrijke.

Je doet 2 dingen.
1. Je laat je expertise zien, zonder dat je jezelf hoeft te promoten.
2. Je behaalt een karma punt.
3. Als je naar iemand doorverwijst haal je meer karma punten. Mijn ervaring is dat wanneer iemand naar mij wordt toegewezen ik extra dankbaar ben.

Klaas van Oosterhout
6 years ago
Reply to  Melanie Lo

Dat zijn super tips voor netwerkbijeenkomsten, dank je wel voor het delen.

Maarten Ruisch
7 years ago

Je goal 3 deed me denken aan het geld spel.
DAAR merkte ik dat een goal van te voren stellen, maakt dat je DAT ook krijgt (dat je krijgt wat je vraagt).
Ervaren dat iets werkt, maakt implementeren ook gemakkelijker, want je weet waar je naartoe gaat, je DOEL!

Erika Lunsche
7 years ago

Ik ga vaak naar bijeenkomsten waar mijn doelgroep zit en die probeer ik zoveel mogelijk een stap verder te helpen. Met een tip of een doorverwijzing. De ander is blij en ik vind het leuk om te doen.
Waar ik naar op zoek ben is iemand die mij kan helpen met het formuleren van de marketingboodschap. Ken jij iemand?

Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  Erika Lunsche

Dag Erika, ik wil je wel helpen. groet, Leni

Caroline van Wijk
7 years ago

Ik zoek organisatieadviesbureaus die online hun kennis willen delen om daarmee hun bedrijfsmissie te vervullen. Ik zoek hier dus mensen die mensen bij organisatieadviesbureaus kennen.

Yousef Hosseini
7 years ago

Ik ben hypnotiseur en ik kan mensen op veel gebieden helpen zoals stoppen met roken, afvallen, wegnemen van angst en fobieën en wegnemen van pijn. Ik kan deze allemaal doen omdat ik weet hoe ik het onderbewuste kan aanspreken.
Ik wil graag meer mensen bereiken om mijn diensten te kunnen aanbieden.
Hypnose kan ook gebruik worden als entertainment en ik beleef heel veel plezier als ik hypnoseshow geef. Is er iemand die mij in contact kan brengen met evenementen bureaus om hypnoseshow te kunnen aanbieden bij bedrijven?

Klaas van Oosterhout
6 years ago

Met mijn netwerk activiteiten wil ik nieuwe mensen ontmoeten die mijn passie delen voor Muay Thai en hier een samenwerking mee willen aangaan.
Actieve, energieke mensen, vol met “out of the box” ideeen!

Nicole Nagelgast
6 years ago

Ik ben op zoek naar iemand die mij kan helpen met het ontwikkelen van give away producten/kennis en ik ben natuurlijk op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in mijn diensten als set designer.

Jan de Blaeij
Jan de Blaeij
6 years ago

Ik heb nog niet veel ervaring in netwerken. Zo vind ik het een goede tip om je te richten op het netwerk van je cliënten.