Je hoeft het niet alleen te doen!

2839 views | 123 reacties |
shares

.
Laten we maar gewoon zeggen waar het op staat – een business runnen als ZZP’er is een uitdaging.

Ondanks dat je bepaalde aspecten van het voeren van een business niet hoeft te doen, zoals salarisadministratie of secundaire arbeidsvoorwaarden, behoort zo’n beetje al het andere wel tot je verantwoordelijkheden. Jij bent de klantenservice, de afdeling verkoop, de marketingafdeling, en verzorgt de PR. Daarnaast doe je de boekhouding, de facturatie, het debiteurenbeheer, bepaal je de strategie bepalen, houd je je bezig met de planning, etc…

Al deze dingen en nog meer moeten worden gedaan om je business draaiende te houden– en jij bent de enige die ze doet.

Geen wonder dat de meeste ZZP’ers zich op een gegeven moment eenzaam beginnen te voelen, hun bron van creativiteit opdroogt en hun vertrouwen in hun vaardigheden of hun business kwijtraken. En dan vooral wanneer dingen fout gaan. Of dat zij veel te eenzijdig worden, omdat er niemand is om feedback van te krijgen. Of… zich domweg overweldigd voelen, omdat ze al die acties moeten uitvoeren en alle verantwoordelijkheden op hun schouders rusten.  Ze staan er in hun eentje voor.

Kun jij je hierin herkennen?

Zo ja, dan is het volgens mij hoog tijd dat je stopt met het alleen te doen!

Hier zijn een paar tips hoe je dat kunt doen, terwijl je nog steeds ZZP’er blijft:

1. Word sociaal

Ontmoet mensen en bouw relaties op met andere ZZP’ers en ondernemers.
Sluit je aan bij de locale KvK, een netwerkgroep of een beroepsvereniging.
Doe actief mee en communiceer met mensen en je zult waarschijnlijk ontdekken dat jouw contacten met plezier hun inzichten en advies geven om je te helpen met moeilijke beslissingen en situaties.

2. Gebruik LinkedIn groepen

Met LinkedIn kun je niet alleen contact maken met klanten, prospects en zakelijke collega’s, maar het biedt je ook de gelegenheid om je aan te sluiten bij online ondernemersgroepen.

Heb je een probleem waarvoor je de oplossing niet weet? Heb je advies nodig over het omgaan met een bepaalde situatie? Plaats je vraag als “discussie” op de pagina van een groep met leden die verstand hebben van het onderwerp of van jouw vakgebied.

Groepsleden zijn meestal zeer bereid om hun gedachten te delen en je door te verwijzen naar bronnen die je verder kunnen helpen met jouw uitdaging. Zorg er wel voor dat het geven van twee kanten komt: kijk regelmatig of er discussies zijn waar jij aan kunt bijdragen.

3. Vind een ‘slapende’ partner

In mijn eerste softwarebedrijf had ik een niet-uitvoerende directeur die heel veel zakelijke ervaring had en nog meer connecties. Ze  had een totaal andere kijk op business en daagde mij voortdurend uit. Ter compensatie had zij een klein aandeel in de onderneming. Ze was elke cent waard.

4. Vind een mentor

Een andere mogelijkheid is een ondernemer die jij bewondert te benaderen en te vragen om jouw mentor te zijn.

Uiteraard zijn deze mensen vaak druk bezig met hun eigen onderneming, dus of zoek naar een ‘gepensioneerde’ ondernemer of wees bereid om te betalen voor hun tijd. Wanneer je een mentor aan boord hebt, kun je uiterst waardevol advies en dito connecties verwachten.

Ik heb altijd mentoren gehad en meestal had ik maar een paar uur per maand nodig (tijdens een diner of lunch) om me op het juiste spoor te houden.

5. Vind een ‘buddy’

Een goedkopere optie is een buddy vinden, iemand die zich in een situatie bevindt die vergelijkbaar is met de jouwe. Je kunt afspreken dat je elkaar regelmatig spreekt en de uitdagingen die je tegenkomt met je business met elkaar deelt.

Je kunt verantwoording aan elkaar afleggen en brainstormen over verschillende ideeën en opties.

6. Word lid van een Mastermind groep

De laatste mogelijkheid is niet op zoek te gaan naar één consultant, mentor of buddy, maar een ondersteunende Mastermind groep te vinden of op te zetten.

Dit is de manier die we gebruiken in al onze gevorderde trainingen, waar we je aanmoedigen (en helpen) om een kleine, effectieve Mastermind groep op te zetten, die regelmatig bij elkaar komt en die de groei van je business meer kan versnellen dan je voor mogelijk houdt.

Nu is het aan jou!

Het is aan jou om te kiezen hoe je het wilt doen.

Maar als je gelukkig, gezond, welvarend en wijs wilt blijven EN je business potentieel wilt vervullen, doe het dan niet alleen!

Wat vind jij?

Neem een moment de tijd en deel met ons in het commentaarveld hieronder wat jouw gedachten, vragen, opmerkingen EN ervaringen zijn met alleen werken versus samen werken

Én… als je hulp nodig hebt om een slapende partner te vinden, of een mentor, buddy of Mastermind groep – vraag er dan om in het commentaarveld hieronder. En wanneer je kunt, vergeet niet om een ander te helpen…

Vind je dit artikel waardevol? Deel het dan binnen jouw netwerk door te klikken op de Tweet, Like, Share or Google+ knoppen links op deze pagina, zodat ook zij ervan kunnen profiteren.

Op jouw succes,

Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
123 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lizzy de Wilde
Lizzy de Wilde
9 years ago

Bijna een jaar geleden volgde ik de Business Bootcamp. Het spreekt mij enorm aan om het niet in je eentje te doen, de krachten te bundelen en elkaar te motiveren en gaande houden. Mijn ‘maar’ is, is dat ik een lastig onderwerp heb nl. ouders van een overleden kind helpen om de herinnering aan hun kind tastbaar te maken, in welke vorm dan ook. Ik ben zelf moeder van een overleden kind, schrijf daar een – veelgelezen – blog over en wil nu (tien jaar na het overlijden) andere ouders een helpende hand bieden op een laagdrempelige manier.
Mijn vraag: wie wil met mij samenwerken? Wie kent de doelgroep (door werk of eigen ervaring) en wil samen met mij workshops geven en bouwen aan een ‘community’ waar ouders van een overleden kind zich thuis en gesteund voelen, op een manier anno 2012? Voor alle duidelijkheid: ik zoek iemand die met mij wil sparren maar vooral ook wil DOEN!
groet, Lizzy

Rogier Neefe
9 years ago
Reply to  Lizzy de Wilde

Ha Lizzy, heb je tijdens de Master Entrepreneur contact gelegd met Boukje Canaan? Zij legt zich toe op rouwfotografie. Wellicht zijn jullie complementair en een goede aanvulling op elkaars dienstverlening?

Lizzy de Wilde
Lizzy de Wilde
9 years ago
Reply to  Rogier Neefe

Ha Rogier,
Nee, ik ken Baukje niet, maar ik ga haar opzoeken. Dank!

Leo van Veenendaal
9 years ago

Het lid worden van een club met ondernemers in een soortgelijke branch als jij en daar meer kennis en vaardigheden op doen.

Ik ben door deze stappen veel verder gekomen. Bovendien vind je op zo’n, workshop, seminar, mastermindgroep altijd wel iemand die complementair is. Dus zoek mensen die niet te veel op jou lijken, maar mensen die iets kunnen waarvan jij denkt, wow!
Een groep mensen die je fysiek ontmoet, maar ook nog eens in een groep op Facebook is helemaal top. Als ik er even niet uit kom ga ik tegenwoordig gelijk naar een besloten groep (betaald) om direct mijn probleem op te lossen.

Wilko van der Ploeg
9 years ago

Ik mis hier eigenlijk nog een belangrijk zevende punt: Vind een JV partner… een aantal zaken die ik doe, doe ik niet alleen. Ik heb mensen gevonden met geweldige ideeen die schreeuwden om mijn kennis en vaardigheden en omgekeerd. Ondertussen ‘ben ik verwikkeld’ in een aantal projecten en projectjes met verschillende mensen… sommige projecten leveren dingen op, andere niet… maar juist door het maken van fouten leer je… en als je samen een fout maakt, leer je ook nog eens van elkaar.

Meestal was ik degene die ‘gevraagd’ werd om deel te nemen aan een JV, maar gisteren heb ik voor het eerst in mijn leven een gerichte vraag via mijn nieuwsbrief gelanceerd omdat ik ditmaal op zoek was naar vaardigheden die ik zelf niet had.

Helmy Kleinlugtenbeld
9 years ago

Ja, super extra punt Wilko!

Gisteren werd ik getipt door een MasterMind collega [vanuit de Master Entrepreneur] over je vraag.

Fijn dat je deelt dat je de voorwaarden zo stelt… waardevolle aanvulling.

Jolanda van der Horst
9 years ago

Wat is een JV, Wilko?

Martine Verweij
8 years ago

Na de Business Bootcamp heb ik door het ‘boter-kaas-eieren’-spel ingezien dat samenwerken essentieel is.

Het ontwikkelen van mijn product / dienst doe ik het beste alleen, omdat ik dan het meest creatief ben.

Op dit moment ben ik nog ZZP’er, maar na de Business Bootcamp heb ik de ambitie om ondernemer te zijn van het bedrijf Plantenliefde. Om dit mogelijk te maken moet ik samenwerken met andere mensen en bedrijven.

Alleen door samenwerking kan mijn bedrijf groeien.

Louise Jenei
9 years ago

Gisteren heb ik de eerste bijeenkomst gehad met mijn mastermind groep in Rotterdam. We zijn met z’n tienen en hebben bijna allemaal een andere achtergrond. Dat vergroot ons perspectief en samenwerkingsmogelijkheden. Het is fijn om je gesteund te voelen.

Ik ga nu eerst mijn familie in het buitenland helpen en na mijn terugkomst ga ik aan de andere punten werken.

Tamara Maerschalck
9 years ago

Ik ontmoette op de Open Circles trainingen een leuke buddy met wie ik afgelopen weekend samen 2 dagen doorbracht in een welnessresort in Nederlands Limburg. We genoten van de prachtige omgeving, de spa in het hotel, het heerlijke eten en tussendoor zaten we samen gebogen over onze doelen en hielpen we mekaar bij het scherpstellen ervan, het eraan vastkoppelen van acties en nu checken we regelmatig bij mekaar in om de stand van zaken op te volgen. Zo is werken nog leuk ook 🙂

Eelco van der Wal
9 years ago

Hmm, een welness/sauna-mastermindgroep dat lijkt me wel wat. Nu nog het welness resort in Breda vinden!

Mariska van Beek
9 years ago

Klinkt goed Tamara. Ik moet die stap nog zetten. Althans, vooral mensen zoeken die complementair zijn en ook willen meedenken met mij. Samenwerken doe ik wel, maar ik trek steeds de kar. Ik ga eens nadenken over hoe dit te veranderen.

Merlijn Smeele
9 years ago

Jarenlang heb ik (bijna) alles alleen gedaan waardoor ik vaak in kringetjes bleef draaien.
Ik zocht via de KvK een coach maar het succes daarvan valt en staat met de klik die je met elkaar hebt en de soort coach die je krijgt en nodig hebt. Ik heb hier wisselende ervaringen mee.

Uiteindelijk bleek ik meer baat te hebben bij on- en offline interactie met mede ondernemers. Ik vind dit 1 van de grootste krachten van Open Circles.

En buddies en (vakinhoudelijke) Meetup netwerken zoals Open Coffee en ook Linkedin vormen een prettige aanvulling op de Mastermind bijeenkomsten.

Een slapende partner en/of mentor lijken me interessant. Ik heb hier geen ervaring mee. Ook hierbij zal het hebben van een “klik” met elkaar essentieel zijn, lijkt mij.

Anja Leinders
9 years ago
Reply to  Merlijn Smeele

Hey Merlijn,
Ik ben ook wel overtuigd dat er een klik moet zijn met een coach/mentor.
Enkele weken geleden werd ik gevraagd om mee in te stappen in een mentorship programma, samen met 40 andere startende ondernemers. In september start het 2 jaar durende programma. Ben dan ook heel benieuwd wat het gaat geven. Ik laat het je weten!

Marijke van der Pluijm

Wat mij opvalt is dat het sociaal bezig zijn altijd zoveel tijd kost. Ik zit nu al weer bijna een uur op de site van Business Bootcamp om te lezen wat andere mensen vinden van de Blogs etc. Maar ik wil er ook nog op reageren en dan nog op LinkedIn proberen actief te worden etc etc. Het kost echt heel veel tijd en ik kan me voorstellen dat lang niet iedereen daar ook echt de tijd voor heeft.

Tevens merk ik dat ik niet echt tot nieuwe ideeën kom als ik dit allemaal zit te lezen. Ik zou het veel fijner vinden om mensen face-to-face te zien of anders telefonisch. Daarom vind ik het zo jammer dat ik maar weinig ondernemers ken. Ik zou het dan ook heel leuk vinden om een MasterMindgroepje op te richten hier in de buurt van Alblasserdam (mag ook Rotterdam zijn)
Als je daar interesse in hebt neem dan contact met me op.

Helmy Kleinlugtenbeld
9 years ago

@Marijke
En daar is LinkedIn nu weer heel gemakkelijk voor. Als je personen gaat zoeken kun je rechts naast de balk voor ‘geavanceerd’ kiezen en daar kun je op allerlei items selecteren.

Op die manier kun je gewoon uitzoeken wie in de regio Rotterdam woont en in de groep Business Bootcamp zit. Heb even voor je gekeken en dat zijn er momenteel 144. Dus… aan de slag met uitnodigen!

Esther Nijdam
9 years ago

@Helmy Bedankt voor de tip. Snel maar even naar LinkedIn om een Mastermind groep in Amsterdam te vinden!

Zelf heb ik ook ondervonden dat samenwerken essentieel is als je een bedrijf op wilt bouwen dat boven de rest uitspringt. Na 3,5 jaar alleen op een zolderkamertje gezeten te hebben, snakte ik naar gezelschap, maar een baan in loondienst geeft, behalve de ervaring die je opdoet, niet veel voldoening en laat je achter met een hoop frustraties.

Daarom ben ik nu weer voor mezelf begonnen, en ben ik nu bezig om mensen te vinden die expert zijn in de dingen die ik minder goed kan en/of niet leuk vind, zodat je elkaar kunt aanvullen in plaats van dat je elkaar in de weg loopt.

Het is voor mij niet moeilijk gebleken om mensen in dezelfde doelgroep (ontwerpers) tegen te komen en buddy’s te ontmoeten, maar ik vraag me af waar ik juist die mensen kan tegenkomen uit de vakgebieden waar ik niet erg in thuis ben, zoals bijv. marketing en PR. Graag zou ik op korte termijn met zo iemand willen sparren over een website idee, met als doelgroep creatieven die via de website passief inkomen kunnen genereren.

Heeft iemand misschien tips over ‘breed’ netwerken in (de omgeving van) Amsterdam of zijn er hier mensen die affiniteit met mijn idee hebben en/of me verder kunnen helpen?

Groeten,
Esther

Kristel Starke
9 years ago

@Helmy: wat een goede tip! Ik ben ook bij het bootcamp geweest en kom ook uit omgeving Rotterdam (Voorne-Putten). Ik ben op LinkedIn nog niet actief genoeg, maar dat is zeker een actie!

Wat ik op het Business Bootcamp nog eens bevestigd heb gekregen is dat het goed is om om hulp te vragen en dat mensen dat ook graag willen bieden!

Suzanne Trieling
8 years ago

Ik herken je verhaal. Ik heb af en toe het gevoel dat ik meer aan het social media besteed dan aan de kern van mijn bedrijf “het bloemschikken”.

Kees van der Stel
9 years ago

1. Word sociaal
Ik ben al jaren lid van enkele netwerkclubs. Heel langzaam werpt dat zijn vruchten af.
Ik ben ook aangesloten bij een beroepsvereniging.

2. Gebruik LinkedIn groepen

Ik ben zeer actief geweest en nog steeds actief op een aantal discussies in een aantal Linkedingroepen. Ik heb zelf ook al enkele jaren een Linked groep. Aan de hand van de rapporten van Nisandeh ga ik de komende maanden mijn LI- strategie tegen het licht houden en checken op effectiviteit. Tot op heden is er weinig uitgekomen behalve een aantal hele leuke sociale contacten.

3. Vind een ‘slapende’ partner

Hier heb ik geen behoefte aan.

4. Vind een mentor

Ik ben zelf mentor. Voor een keer sparren of kennismaken is het gratis wat mij betreft. Wordt het begeleiding dan vraag ik er mijn normale tarieven voor. Zelf heb ik wee mentoren (meer supervisoren) waarmee ik een paar keer per jaar lunch of dineer.

5. Vind een ‘buddy’

Buddy’s heb ik er meerdere van. Ik zie en spreek hen ook regelmatig.

6. Word lid van een Mastermind groep

Ik ben lid van een intervisiegroep van vakgenoten en er is een klein team dat me ondersteunt bij mijn marketinginspanningen.

Be the change you want to be and implement the change you want to reach. Kees

Eelco van der Wal
9 years ago

Goh Kees, mooi om te horen dat je netwerkstrategie vrijwel helemaal op orde hebt. Wat maakt trouwens dat jij zo’n waarde hecht aan blogcomments ?

Elvira Noot
7 years ago

Samenwerken is inderdaad erg belangrijk…. helaas hebben veel andere ondernemers in onze branche dat helemaal nog niet door en wordt iedereen gezien als concurrentie, en dus de vijand.
Jammer!
Daarom proberen wij langzaamaan verschillende instructeurs van verschillende takken samen te brengen.

Mariska van Beek
9 years ago

Grappig, inderdaad je moet een duizendpoot zijn, maar gelukkig niet alleen. Geen wondere dat het wel eens voelt dat ik 100 ballen in de lucht moet houden.

Robert van der Wulp
9 years ago

Natuurlijk is dit herkenbaar. Vooral die ^%$^@ administratie is vreselijk. 😉 Tijdens de Business Bootcamp van mei kwam dit onderwerp ook al aan bod. Een advies wat ik toen ter harte heb genomen is: vraag het! Zo heb ik mijn vrouw gevraagd me te helpen met de administratie aangezien zij een financieel beroep heeft. Daarnaast heb ik familie gevraagd me te helpen bij een grote flyeractie. Als dank verzorg ik een groot diner. Zo zien we elkaar meer, werken we samen en hebben we nog een gezellige afsluiting ook.
Ik maak sinds het beging van dit jaar ook steeds meer gebruik van social media. Ik ben het eens met lizzy dat hier ook een valkuil bij zit maar als je een plan hebt en je daaraan houdt is dat geen probleem. Ik plan mijn social media tijd dan ook altijd in en heb daar een vast uurtje voor.

Henk-Jan de Meer
9 years ago

@Anne Ik mail je zodra ik de data weet. Mail me anders nog even.

Je vindt mijn e-book via mijn nieuwsbrief. Aanmelden, en je krijgt het automatisch toegestuurd.

Gabrielle Nijhuis
8 years ago

Hallo Henk-Jan,

Ik lees dat je deel uit maakt van een mastermind groep in (de buurt van) Utrecht?

Ik zou heel graag me aan willen sluiten bij een dergelijk initiatief, vanuit een verlangen naar inspirerende feedback en delen van elkaars inzichten/ideeën.

Kun je me laten weten of dat mogelijk is? Ik hoor graag van je!

Hartelijke groet, Gabrielle

Ilona Visker
9 years ago

Persoonlijk vind ik het erg fijn om face-to-face af te spreken met mijn mastermind groepje uit de WYOB training. Inmiddels gaat het al veel verder dan alleen praten over het schrijven maar kunnen we elkaar ook op andere vlakken helpen wat erg fijn is.

Helaas wordt het groepje steeds kleiner dus als er in de omgeving van Hoorn nog een mastermind groep is met een extra plekje dan hou ik mij aanbevolen…

Vind LinkedIn vooral handig als je een specifieke vraag hebt, maar de beste inzichten komen (voor mij althans) uit persoonlijke gesprekken.

Maria Simons
9 years ago

Ja, zo’n eenzame ZZP’er was ik ook.
Dat heeft mij bij Open Circles gebracht..

Goed om zo weer eens een aantal punten op een rijtje ze zien.
Zie ik meer wat ik al heb.
– mastermind groep
– sparring partner
– netwerken via internet

en wat ik ga doen is …een mentor zoeken…dank voor dat idee!

groetjes Maria

Amalia Arrindell
9 years ago

De kracht van het samenwerken ervaar ik op verschillende manieren. Ik werk met een mastermindgroep daarmee deel ik zakelijke ervaringen en uitdagingen, met een co creator we versterken gezamenlijk onze producten en met mensen die mij assisteren en studenten. Heel gestaag ervaar ik de voordelen. De rem zit m nog in het echt durven loslaten maar dat gaat steeds beter 🙂

Saskia Frankena
9 years ago

Ik prijs mij gelukkig dat ik bij Open Circles veel mensen tegen ben gekomen waarmee ik op de één of andere manier iets mee samen kan doen of heb. Ik spar, ik vraag, ik werk samen met mensen die net als ik graag doelgericht te werk gaan.

Vooral wat het samenwerken, nu in een maatschap, betreft merk ik hoeveel meer slagkracht je krijgt. Twee weken geleden een idee, over ruim twee weken een DOE-inar…, waar wij de mensen weer uitnodigen om er samen aan te werken om dingen te doen om hun aanwezigheid op het internet te boosten en er gewoon geld mee te verdienen.

Alleen was me dat nooit gelukt.

Gabrielle Nijhuis
8 years ago

Hoe moeilijk kan het zijn om uit te reiken….. Ik realiseer me meer dan ooit dat het aan mij is om dat te doen, wil ik kunnen groeien, zowel inhoudelijk en vakmatig als ook zeker financieel.
Al veel te lang leef ik in de overtuiging dat ik het allemaal alleen moet doen. En het heeft me vooral tijd, energie, frustratie en inspiratie gekost. Ik ben blij met deze blog en zeker de comments, die me laten zien dat ik dus NIET ongeveer de enige ZZP-er in Nederland ben die zo zoekend is naar hoe het allemaal bij elkaar te breien….

Waar ik behoefte aan heb, is een plek waar ik, in contact met anderen, mijn eigen ontwikkeling een boost kan geven, waar ik kan gaan werken aan wat mijn richting kan zijn. En kan gaan ondervinden dat ik wellicht bepaalde taken/zaken beter uit handen kan geven. Ook feitelijke samenwerkingsvormen wil ik graag onderzoeken. Ben al dat allenige wel beu.

Daarbij wil ik ook graag een inspiratie/hulpbron zijn voor anderen in die groep.
Het is mijn uitdaging van dit moment om een samenhangend geheel te creëren in de diversiteit van vormen die ik nu nog hanteer.

Ik ben op zoek naar een MasterMind groep in mijn omgeving (Culemborg t/m Utrecht of richting Tiel) waar ik me bij aan kan sluiten.

Ik las al een goede tip om dat ook via LinkedIn te zoeken, dat ga ik zeker ook doen.
Ik lees over een VA……nog geen idee wat dat feitelijk inhoudt, wel heel benieuwd naar. In ieder geval gaan er hier al wat deuren op een kier….en dat voelt als een verademing.

Gonny de Wit
8 years ago

Gabrielle,

Wat een goed voornemen – zal je een lijst mailen wat je zoal aan een VA kunt delegeren. Er is ook een blog die speciaal hierover gaat.•100 dingen die een virtuele assistent kan doen voor je business

Een ander blog wat ook zeker interessant voor je kan zijn is de : •Mastermind groep, meesterlijke zet voor jouw business

Gabrielle Nijhuis
8 years ago
Reply to  Gonny de Wit

Hallo Gonny,

Wat ontzettend fijn om je reactie te lezen! Dank je wel dat je me die info wilt toesturen!

Met name voel ik de behoefte aan een mastermind groep…heb daar enige weken ook op gekeken en een vraag geplaatst of er zo’n groep rond/in Utrecht – Nieuwegein-Houten is, maar dat leverde geen reacties op en heb het toen ook zelf weer laten liggen….. Niet de slimste manier natuurlijk… Ik ga er vandaag of morgen weer op kijken! Maak jij zelf ook deel uit van zo’n groep?

Hartelijke groet, Gabrielle

Gonny de Wit
8 years ago

Gabrielle,

Graag gedaan – we zijn er toch om elkaar te helpen en het niet meer alleen te doen!

Klopt, ik ben zelf een groep in Eindhoven gestart. Zal je het overzicht sturen van Master Mind Groepen (excel) – er zitten er genoeg tussen uit omgevng Utrecht en hopelijk kun je snel aansluiten. En iets extra’s (overdeliveren 🙂 )

Kan ik je verder nog helpen – laat met maar via mail weten.

Groetjes,
Gonny

Martine Verweij
8 years ago
Reply to  Gonny de Wit

Hoi Gonny,

Ik ben al een tijdje opzoek naar Open Circles studenten in Zeeland. Je hebt het over een lijst met alle Mastermind-groepen, dat is interessant.

Is er in Zeeland ook een Mastermind groep?

Ik hoor het graag van je.

Groene groetjes,
Martine

Anita van Arem
8 years ago
Reply to  Gonny de Wit

@gonnydewit Dag Gonny kun je mij dat excel overzicht ook sturen ik zou graag contact hebben met een groep in de buurt van den Bosch. Eindhoven zou evt. ook een optie zijn.

Annelies van Woudenberg

Mijn ervaring is dat het inderdaad heel lastig is om alleen te werken. Sinds de Business Bootcamp van september heb ik een netwerk van mensen gekregen dat mij helpt en ook inspireert om mijn bedrijf op te zetten. Helpen en geholpen worden, dat is waar het in mijn netwerk om draait. Ik voel me happy bij de twee Mastermind groepen waar ik deel van uit maak. De gestructureerde gesprekken en de feedback zorgen ervoor dat ik ‘in line’ blijf. Het leukste is dat we onze successen delen. Daardoor krijg ik bijna dagelijks een bericht waar ik blij van word. Het stimuleert mij ook om mijn successen te benoemen.

Leni Minderhoud
9 years ago

Waardevolle informatie hier, want hoe actiever je wordt deste meer loop je tegen je eigen grenzen aan van wat je nog kunt alleen.

Ik heb altijd genetwerkt op alle mogelijke manieren en dat heeft me veel feedback gebracht. Nu ben ik wat selectiever omdat er veel tijd in gaat zitten. Ik spar nu met een aantal mensen die dat omgekeerd ook fijn vinden, eens in de maand of twee maanden. Dat is nog niet eens vanuit een Mastermind groep, maar uit mijn netwerk daarvoor.

Het organiseren van een Masterclass voor zzp-ers samen met een collega trainer is de eerste stap in daadwerkelijk samenwerken. En dat bevalt erg goed, omdat we elkaar precies aanvullen.

@Ron Goede tip van je, want het e-mailen en de zichtbaarheid bij klanten, prospects etc. kost me veel tijd en is wel essentieel.

Het komt vanzelf op je pad, als je er aan toe bent en je ook zaken aan anderen kunt overlaten.

Ron Scheerder
9 years ago

Hoi Leni,

Ik gebruik hiervoor online software van Sokati. Het is een klein Nederlands bedrijf. De software voldoet prima en ze zijn behoorlijk flexibel in het maken van aanpassingen.

Succes met het vinden van de “goedkope arbeidskracht” 🙂

Ron

Ron Scheerder
9 years ago

Sinds de Business Bootcamp van september 2011 zijn er zoveel dingen veranderd. Zo ook mijn mindset omtrent het samenwerken. Ik maak gebruik van LinkedIn en Facebook groepen. Dit wil ik zeker nog intensiveren.

Daarnaast zit ik in een MasterMind groep van de Business University. Dat is ook erg waardevol, juist ook omdat we zo verschillen en ook zakelijk op verschillende terreinen werkzaam zijn. Naast deze netwerk en buddy mogelijkheden maak ik ook dankbaar gebruik van een administrateur en een huishoudelijke hulp.

Daarnaast heb ik een zeer goedkope administratieve kracht gevonden die reserveringen maakt, , betalingen regelt, bevestigingsmails stuurt, herinneringen stuurt, en zelfs achteraf vraagt naar de tevredenheid van de klanten. En dat allemaal d.m.v. Een online reserveringssysteem dat me ca €10 per maand kost.

Groetjes,
Ron

Paulien van der Geest
9 years ago

Als je een partner zoekt, kan ik het volgende aanraden: Mijn VOF partner en ik blijken enorm complementair aan elkaar qua vaardigheden en interesses. Tegelijkertijd hebben we wél een zelfde mening over wat we willen en waar we naar toe willen. En niet, niet onbelangrijk, we hebben dezelfde humor. Voor ons is dit een ideale partnerschap gebleken.

Daarnaast huren we regelmatig professionals in. Een accountant/belastingadviseur, een webdeveloper, een adviesbureau en zelfs een keer een copywriter om eens specifiek naar een bepaalde belangrijke tekst te kijken. De kosten hiervan vallen reuze mee, als je zelf het uitvoeringswerk maar doet.
Wij hebben gemerkt dat het veel stress weghaalde, waardoor we sneller verder kwamen.

Het adviesbureau hebben we net ingehuurd. Dit was een grotere investering, maar na 1 maand denken we het in 2 maanden terug verdiend te hebben, terwijl het onze business naar een totaal ander niveau heeft gebracht.

Lizet Bakker
9 years ago

@sigridvanderlaan @louisejenie

Zelf woon ik in Schiedam en ben eigenlijk ook op zoek naar een MasterMindgroep. Louise is er bij jullie nog plek!?
Of Sigrid heb jij al een club in Vlaardingen gevormd!?

Natascha Beets
9 years ago

Precies waar ik mee bezig ben… Met krachten bundelen kom je veel verder dan je ooit alleen kunt…

Dirk Vollenhoven
9 years ago

Dat sociaal worden… spreekt me aan. Ik ben zo geneigd alles alleen te doen. En dan lukt samenwerking ook niet. Maar ik heb ervaren dat ik goed sociaal kan zijn als ik tenminste de moeite neem ergens naar toe te gaan (!). Dat klinkt simpel maar toch duurde het even (een paar jaar) voordat dat deel ging uitmaken van mijn systeem. En vanuit sociaal zijn is samenwerken ineens niet zo heel erg moeilijk meer. Dan weer wel je prio’s in de gaten houden.
Dirk.

Henk-Jan de Meer
9 years ago

Meer plezier en samenwerking creeren binnen het gezin. Dat is nogal breed en kan op allerlei manieren ingevuld worden.

is het van slecht naar een leuke situatie, leuk naar leuker? Wat is de aanleiding?

Bij warm lopen en gezinnen denk ik aan ontroering. Wat zijn die ‘momenten’ waarvoor jij zorgt?

Een hoop vragen, en jij hebt misschien de antwoorden. Hopelijk helpt dit je op weg.

En anders is mijn e-book over de Elevator Pitch misschien iets voor je, want je zoekt in feite een oneliner. Dat kun je downloaden via mijn nieuwsbrief. Bevat een heel leuk filmpje met oneliners dat momenteel zeer actueel is!

Maria Simons
9 years ago

Hoi Henk-Jan,
ja veel vragen en daarbij erg zinnig.
k Wil je e-boek graag lezen, mooi aanbod van je.
Waar vind ik die?
Groetjes Maria

Jolande Moolhuizen
9 years ago

Al 2 jaar werk ik samen met mijn zzp collega Lettie. Het begon met een etalage opdracht. Spannend om dat de eerste keer in je eentje alleen te doen. Ik ben gaan bedenken met wie ik dat in mijn netwerk zou willen doen. En dat was Lettie. Samenwerken versterkt, motiveert en houdt je scherp. We vullen elkaar aan met onze creatieve ideeen voor interieuradviezen aan particulieren en zakelijke klanten als winkels, kantoren en beursorganisaties.. Dus heb je een opdracht waar je hulp bij kunt gebruiken, kijk in jo netwerk en zie elkaar niet als concurrent.
delen=vermenigvuldigen

Klaartje Loose
9 years ago

Ik doe nog steeds veel te veel alleen. Dat maakt ook dat mijn bedrijf maar zo mondjesmaat groeit, terwijl ik alleen maar heel tevreden klanten heb… tot nu toe lever ik zelf altijd 1 op 1 coaching en kraamzorg, dat schaalt wat lastig op…

Door de weekends bij Open Circles, en de daaruit ontstane (kleine maar fijne) Mastermindgroep, ben ik wel een pad ingeslagen om dat te veranderen. Omdat ik al heel wat afspraken had staan, duurt dat nog even. In februari 2013 doe ik mijn laatste exclusieve geheel door mij verzorgde kraam. De kraamweken zijn te lastig te plannen en te fulltime, waardoor de andere activiteiten steeds te weinig aandacht krijgen. Maar door brainstormen met vrienden, netwerkcontacten en mijn ideale ex-klanten heb ik net een nieuwe vorm voor mijn kraamzorg uitgedacht, waarbij ik ga samenwerken met andere kraamverzorgenden en zelf alleen de coaching in de kraamweek voor mijn rekening neem. De klanten zijn enthousiast over het plan 🙂

Netwerkbijeenkomsten, ik kom er eigenlijk nooit, tijd om daar verandering in te brengen!
Maar eerst ga ik mijn social media en website op orde brengen, sinds het blogging-seminar liggen de plannen klaar om tot uitvoering gebracht te worden.
En heb ik een lijstje met mogelijke blogonderwerpen, wat ik aan het uitwerken ben, zodat ik in ieder geval van bloggen een systeem kan maken…

Wat mij te binnen schoot bij het lezen van deze blog, is dat ik vooral sociaal en meedenkend en netwerkend voor anderen ben… Ik vraag nog steeds te weinig voor mijzelf!
Werk aan de winkel dus…

Mariska van Beek
9 years ago
Reply to  Klaartje Loose

Klinkt bekend. Tijd voor verandering , ook voor mij. Niet alleen geven, maar ook ontvangen op dit gebied.

Gonny de Wit
9 years ago

Ik sta open om een mentor/buddy te zijn. Hulp van een mentor of een slapende partner zijn natuurlijk ook welkom. Wij kunnen gemakkelijk met elkaar praten via Skype, kom langs, bel.
Is er al een mastermindgroep in de buurt van Eindhoven, dan wil ik graag deelnemen?

Vele mensen komen mij al tegen op Facebook/LinkedIn en kunnen zien welke tips ik geef/deel ook op Twitter.

Natuurlijk bied ik ook hulp aan. Nisandeh heeft ooit een blog geschreven over de “40 dingen die een Virtueel Assistent voor je business kan doen”. Wij kunnen op 103 gebieden hulp bieden. Ook de telefoonservice waarover hij sprak in de laatste Business Bootcamp.

Eelco van der Wal
9 years ago
Reply to  Gonny de Wit

Gonny, heb je een link of pdf van die post met 103 dingen?

Martin Hollander
9 years ago
Reply to  Gonny de Wit

Er is een MasterMind Groep Eindhoven – Den Bosch – Nijmegen. Eerste bijeenkomst 30 aug in Son en Breugel bij BeyondPhotography.nl

Marten Nubé
9 years ago

Het werkt ook als je samen een bepaald doel wilt bereiken en je eigen expertise kunt delen met die van anderen. Of als er zoveel vraag is naar je dienst(en) dat je het aanbod kunt verdelen over een groep mensen. Als eenmansuitgeverij heb ik een groep van uitgeefspecialisten opgericht om naar door te kunnen verwijzen zodat ik mij zelf helemaal kan concentreren op alles wat met ISBN te maken heeft. Zo hoef ik me niet meer bezig te houden met de minder leuke aspecten van het uitgeefvak en kunnen anderen zich weer op hun specialisme concentreren. Iedereen blij dus.

Helmy Kleinlugtenbeld
9 years ago
Reply to  Marten Nubé

Wat goed dat je dat schrijft Marten!

Jij bent een voorbeeld van het specifiek kiezen voor jouw specialiteit. Veel ondernemers hebben hier moeite mee, omdat ze dan denken dat het ‘minder’ wordt.

Door de groep om je heen te verzamelen wordt je nog meer gewaardeerd in je expertise. Super!!

Monique Batenburg-Heijmans

Samenwerken, ja dat is moeilijk, althans voor mij wel. Maar het hangt er ook wel vanaf met wie je samenwerkt en of je uit dezelfde branche komt of niet en of je een klik hebt met elkaar. Ik zit nu in een project waarin ik moet samenwerken met branche-genoten en dat is soms best wel lastig. Je moet water bij de wijn doen en concessies maken.
Nu ben ik sowieso al iemand die graag zelf beslist en ik werk al samen met mijn partner. We voelen elkaar feilloos aan en dat werkt heel fijn.

Maar linkedIn groepen en onze beroepsvereniging, daar ben ik heel blij mee en ik raad het iedereen aan om je hierbij aan te sluiten, je leert veel en je krijgt regelmatig tips en trucs van het vak te horen.

Maar opdrachten voer ik toch nog het liefst alleen (met partner natuurlijk) uit.

Dennis Barriffe
7 years ago

Na het volgen van de Business Bootcamp ben ik erachter gekomen dat ik nog wel wat blinde vlekken heb. Het potentieel is in mij aanwezig alleen mijn gedachten ondersteunen dit potentieel niet altijd.

Nu kom ik uit op het punt dat ik mijn opgedane kennis mag gaan implementeren. Ik heb gebruik gemaakt van de pakketaanbieding op de Business Bootcamp. Ik geloof dat deze kennis mij zal laten groeien op manieren die ik me nu nog niet kan voorstellen. Het is een uitdaging die nu groot LIJKT.

In de de Yoga opleiding die ik vorig jaar heb gedaan heb ik geleerd hoe waardevol het sparren met een buddy kan zijn. Iemand die buiten je ‘normale’ netwerk zit en als klankbord fungeert over het verloop van je ontwikkeling op dat moment.

Toen ik in de Bootcamp hoorde over het buddysysteem werd ik erg enthousiast. Juist het proces van jezelf opbouwen en hierover feedback ontvangen is erg waardevol en stuurt je vaak in richtingen die je anders zelf niet in zou gaan.

Ik zoek een buddy met een creatieve geest. Wie ik dit jaar mag helpen met diens blinde vlekken en hij of zij, mij helpt met de mijne.

Buddy… Ik hoor graag van je.

Jozien Mooren
6 years ago

Hoi Dennis,

Ik heb je stukje gelezen en ben enthousiast om je te ondersteunen in jou proces. Ik ben intuïtief heel sterk ontwikkeld. Deze kwaliteit kan ik inzetten om jou te ondersteunen.
Ik hoor graag van je.
Gr. Jozien Mooren

Lizzy de Wilde
Lizzy de Wilde
9 years ago

Ik maak dankbaar gebruik van Linkedin. Vooral een aantal discussiegroepen levert mij goede informatie op. Ik schrijf, wil mij verder ontwikkelen als journalist, en ben blij met de openhartigheid van de groepsleden. We delen info over tarieven, geven elkaar concreet advies, waarschuwen voor onbetrouwbare opdrachtgevers, geven tips etc. Dit geldt ook voor soortgelijke groepspagina’s op facebook.
Mijn mastermindgroepje vind ik ook waardevol, vooral om elkaar te blijven volgen en motiveren. Ik merk wel dat er een soort gat ontstaat tussen de mensen die wel en geen trainingen meer volgen bij OC. De ‘volgers’ hebben toch een hoger tempo. Maar de band is goed en levert veel op persoonlijk gebied.
Door Open Circles ontmoet ik veel mensen, regelmatig maak ik individuele afspraken om te sparren.
Twitter vind ik een goed middel om hulp te vragen. Mijn ervaring is dat men bereid is om mee te denken en je iig naar iemand door te verwijzen.
Het kost tijd om jezelf in al die netwerken neer te zetten en te profileren. Voordeel is dat je steeds je product/dienst weer helder moet omschrijven en steeds bewuster wordt van waar je mee bezig bent, wat je echt wilt, wat je moet veranderen en waar je op moet focussen. De valkuil is echter – vind ik – dat je door al dat netwerken, discussies bijhouden, sparren etc. nauwelijks meer toekomt aan de UITVOERING!!

Helmy Kleinlugtenbeld
9 years ago
Reply to  Lizzy de Wilde

Goed werk Lizzy! Dit helpt echt.

Uit eigen ervaring weet ik wat het is als ‘ze aan je kind komen’. Gelukkig kwam onze zoon gezond uit zijn behandeling [leukemie]. Helaas zijn er andere voorbeelden te over. Wij zijn aangesloten bij de VOKK, waar ook veel aan lotgenotencontact gedaan wordt. Als je wilt kan ik je zo in contact brengen.

Op mijn eerste Business Bootcamp heb ik Heleen Klop ontmoet. Zij heeft een boek geschreven over haar zoontje Thijs en blogt ook. Kun je zo vinden via google.

Succes ermee.

Lizzy de Wilde
Lizzy de Wilde
9 years ago

Hallo Helmy,
Ik heb Heleen ondertussen een mailtje gestuurd. Misschien kunnen we samenwerken… Ik heb haar ook uitgenodigd om gastblogger te worden van mijn blog!

Helmy Kleinlugtenbeld
9 years ago
Reply to  Lizzy de Wilde

Super Lizzy!
Ik hoop dat jullie hier beide mee verder komen.

Wat ik zelf merk is dat er toch steeds meer openheid komt en zeker door mensen zoals jullie, die hun ervaringen delen. Doordat het via internet gaat is in eerste instantie de afstand wat veiliger en krijg je uiteindelijk toch een bepaalde band.

Maaike Gulden
9 years ago

Het kan wat tijd kosten om mensen te vinden waar je samen mee kunt sparren, maar het is wel de moeite waard. Voorwaarde is wel dat er ook echt commitment is.

Het is fijn als je niet alles alleen hoeft te doen, maar dat anderen jou kunnen ondersteunen bij zaken die je lastig vindt of advies kunnen geven. Soms wil je alleen maar bevestiging dat je op de juiste weg bent. Een ander voordeel is dat jouw netwerk een stuk groter wordt!

Het is ook goed om die zaken uit te besteden waar jij minder goed in bent omdat anderen dat efficiënter kunnen. En bovendien bespaart het jou een hoop tijd en frustratie.

Groetjes,
Maaike

Anna Klijn
Anna Klijn
9 years ago
Reply to  Maaike Gulden

Maaike,

Het klopt, het kan soms lastig zijn om mensen te vinden waar je samen mee kan sparen. Wat voor mij het beste werkt is om met mensen te gaan sparen met wie ik projecten opstart.

Je bent op deze manier beide gemotiveerd om elkaar te helpen te brainstormen.

Ard de Jong
Ard de Jong
9 years ago

Alleen werken is absoluut de verkeerde weg bewandelen. Iedereen heeft mensen om zich heen nodig om te spiegelen en om van te leren. Ik heb vroeger als ZZP consultant veel opdrachten zelf uitgevoerd. Nu ik uit het ‘uurtje factuurtje’ tijdperk ben gestapt en samen met mijn business partner bij klanten betaald mijn product ontwikkel heb ik veel meer voldoening. We vullen elkaar perfect aan en helpen elkaar het allerbeste uit onszelf te halen.

Trudy Engering
9 years ago

Ik heb gemerkt dat ik kritisch moet zijn in netwerken. Als ik niet oppas ben ik daar fulltime mee bezig en wat levert het op? Zo heb ik nu een dure netwerkclub opgezegd, maar daartegenover doe ik binnenkort mee met een mastermindgroep en ook met een Business Bootcamp groep. Daar heb ik heel veel zin in. Iedereen benadert het zakendoen vanuit hetzelfde concept, dat maakt het een stuk makkelijker.
Verder steek ik veel te veel tijd in LinkedIn. LinkedIn vind ik heel belangrijk, maar ik moet mijn activiteiten structureren.
Een coach krijg ik binnenkort en ik overweeg iemand in mijn netwerk te vragen mijn nestor te worden. Dat vind ik wel spannend om te doen!

Anna Klijn
Anna Klijn
9 years ago
Reply to  Trudy Engering

Wat bedoel je met Business Bootcamp groep, Trudy?

Trudy Engering
9 years ago
Reply to  Anna Klijn

Enkele mensen die de Business Bootcamp hebben gedaan hebben met elkaar afgesproken elkaar regelmatig te ontmoeten en met elkaar te sparren over wat ze hebben geleerd tijdens de Business Bootcamp en hoe ze hun zaak verder uitbouwen. Dat noem ik een Business Bootcamp groep, Anna.

Marijke Willems
8 years ago

Tja, hulp vragen blijft een moeilijk punt voor mij. Op de een of andere manier zie ik hulp vragen bij anderen als een sterk punt, maar heb ik het gevoel dat ik zelf altijd alles alleen maar moet kunnen. Ontzettend irreëel en ik haal mijn eigen theorie ‘samen zijn we sterk’ hiermee onderuit. Hier ga ik maar eens mee stoppen, per direct! Hulp vragen is kennis opdoen, samenwerken is kracht. Bedankt voor dit inzicht!

Gonny de Wit
8 years ago

Marijke,

Ik zou je graag willen helpen (gratis) met het ontdekken van wat en hoe je zou kunnen delegeren in je eigen tempo.

Helaas staan er op LinkedIn veel verschillende mensen met jouw naam – zou jij contact met mij kunnen opnemen.

Tot binnenkort

Hugo Janzen
9 years ago

Voorjaar 2011 nam ik deel aan de Business Bootcamp en sinds die tijd heb ik enorm veel contacten opgedaan van medecursisten en deel ik wekelijk ervaring via e-mail of via LinkedIn.
De Master Entrepreneur en Financial Freedom brachten me specifieker met andere ondernemers in contact en mijn MasterMind groep geeft me steun en voegt extra creativiteit toe aan mijn denkproces.
Bij mijn eerste businessborrel deed ik al twee waardevolle contacten op.
Ik begrijp niet hoe ik alles de eerste 20 jaar van mijn bedrijf heb geregeld in m’n eentje!

Marijn Munsterman
Marijn Munsterman
9 years ago
Reply to  Hugo Janzen

@Hugo
Ik ben heel erg benieuwd wat Jou MasterMind groepje precies inhoud, Zou je me hier iets meer over kunnen vertellen. Wat doen jullie zo al voor elkaar. Wat zijn de eisen die jullie aan elkaar stellen en wat leverd het jou zo al op.

Ik hoor graag van je

Groeten Marijn

Stephen de Boer
9 years ago

Hi,
Vanaf het begin van mijn bedrijf in 2009, heb ik mezelf omringt met een drietal vrienden/partners ondernemers, die me hebben geholpen met de opstart van Promosense.
Regelmatig zien en spreken we elkaar om van alles uit te wisselen en om elkaars advocaat van de duivel te zijn.
Daarnaast ben ik voortdurend op zoek naar samenwerking.
Soms lukt het, vaak ook niet maar het levert altijd input en je leert van elkaar!
Voor mij is bovenstaande een bevestiging dat ik lekker bezig ben.
Allen succes en tot oktober op de volgende Business Bootcamp!!

Daphne Vrolijk
9 years ago

Sinds Business Bootcamp en de Master Entrepreneur is mij zeer duidelijk geworden hoe belangrijk samenwerken is.

Ik vind het heerlijk om alleen te werken en daarnaast heb ik gemerkt dat ik het ook zeer prettig om de samenwerking op te zoeken.

Om te sparren maak ik graag gebruik van de kennis en ideeën van mijn 3 mentors.

Om persoonlijk en zakelijk te groeien bezoek ik geregeld mijn coach en trainingen (vooral van Open Circles Academy :-)).

Sinds de ‘Write Your Book’ word ik iedere maandagavond via Skype aangemoedigd en geïnspireerd door mijn Master Mind groepsleden.

Nu ben ik nog op zoek naar een nieuwe samenwerking: een joint venture met een vrouwelijke life & business coach/trainer! Dus dames heb je interesse, dan hoor ik graag van jullie!

Bart Kappers
9 years ago

Mooie blog weer Nisandeh !!

Een voorbeeld van hoe het kan gaan heb ik zeer recent meegemaakt. Via een oude zakenrelatie werd ik benaderd door een dame die wat ideeën wilde spiegelen over een businesscase.

Ten eerste is het heel erg leuk voor zo iets gevraagd te worden en zul je er verbaast over zijn hoe graag mensen die je onbereikbaar acht op je verzoek willen ingaan. Test het eens en vraag iemand die een echte expert is op jouw vakgebied. Als je beleefd en origineel bent in je vraagstelling zul je succes hebben !

Ten tweede is het ontzettend leuk en inspirerend met een (in eerste instantie) wildvreemde allerlei zakelijke proefballonnen uit te wisselen en talent te stimuleren wat je ontdekt bij de ander. In mijn geval kwam ik erachter dat mijn gesprekspartner een geweldig (en uniek) idee had waarvan we samen het potentieel voor een stuk in kaart hebben gebracht.

Ten derde is het mooier te geven dan te ontvangen, maar zul je vaak verrast worden door wat een ander jou wil teruggeven in ruil voor jouw inzet.

Succes met het in praktijk brengen hiervan.

fijne avond

Henk-Jan de Meer
9 years ago

Een MasterMindgroep is echt een leuke vorm om kennis te delen, informatie te winnen en om te geven. Onze groep is net begonnen in Utrecht, al kent het nog wel een trage start door de vakantieperiode.

Een enkeling blijkt ook weer af te haken, doordat ze het druk hebben met opdrachten. Valkuil 1, mijns inziens, want voor zoiets moet je echt tijd vrijmaken en dat blijven doen. Dan kom je pas echt vooruit.

De volgende bijeenkomst staat alweer gepland en ik kijk ernaar uit.

Anne Buiskool
9 years ago

Hallo Henk Jan en Maria
Leuke uitwisseling hier. Ook ik begeef me in het gebied van communicatie en gezinnen in de preventieve sfeer. preventieve mediation voor een gezins-upgrade. Maria ik heb net een document met allemaal slogans, tips, verhaaltjes en quotes over communicatie klaar. Binnen een dag of 4 is mijn nieuwe site on line en krijgen mensen die hun naam en mailadres invullen dit gratis toegestuurd. Mail me maar dan krijg je het vast. Verder lijkt het me leuk om samen te werken. ik zal zeker mensen naar je doorsturen. Henk-Jan; ik ben verdwenen in dagen achter de computer om mijn nieuwe site af te krijgen. ik kom graag naar de volgende mastermind afspraak, wanneer? en verder skype ik iedere ochtend om 8 uur met een mede Open Circelaar en houden we elkaar scherp over wat we ons voornemen en wat we voor elkaar krijgen. Iedere ochtend even een feestje!

Maria Simons
9 years ago
Reply to  Anne Buiskool

Hoi Anne,
graag bezoek ik je nieuwe website.
onder welke naam ga ik die vinden?
Wij hebben elkaar toch ontmoet bij Open Circles?!
Foto’s zijn soms misleidend.
Groet Maria Simons

Maria Simons
9 years ago

@Henk-jan,
je was me opgevallen, ook op andere pagina’s.
Het komt door de verbindende communicatie waar je over schreef.
Ik ben op een hele andere manier maar wel met communicatie
bezig.
Communicatie binnen het gezin.
Ik help ouders meer plezier en samenwerking te creëren in hun gezin.
Nu zoek ik nog een korte zin, iets waar ouders warm van lopen.
Heb jij een idee voor mij?
Groetjes Maria Simons

Helmy Kleinlugtenbeld
9 years ago

Het werkt echt zo…
Ondernemers leren kennen door netwerken, je verdiepen in social media en uiteraard samenwerken.

Gisteren heb ik met 2 andere ondernemers bij elkaar gezeten. We hebben dezelfde doelgroep, wel ieder een ander aanbod. Door onze krachten te bundelen kunnen we gezamenlijk een sterk gratis product creëren waar we onze doelgroep waarde mee bieden en toch onszelf en ons bedrijf kunnen presenteren.

Dominique van de Wijgaart

Als ZZP-er heb ik meestal alleen gewerkt. Bij de trainingen van Open Circles, heb ik diverse waardevolle contacten opgedaan.
Die samenwerking is SUPER!
Het werkt stimulerend, motiverend en inspirerend. We helpen elkaar en leren van elkaar. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten. Door te sparren kom ik telkens tot nieuwe inzichten.
Het maakt het werken leuker en beter!

Els Dekkers
9 years ago

Het commentaar van Tonnis laat ik voorlopig als reminder in mijn postvak IN staan. Het is een van mijn actiepunten om elke week met een van mijn ex-cliënten te bellen om te horen hoe het met ze gaat en wat hun huidige loopbaanproblemen zijn. Vanavond ga ik met een van hen een hapje eten en ik ben benieuwd naar zijn feedback.

Wieger Bok
9 years ago

Herkenbaar verhaal, ik ben op zoek naar een TOP zzp’er, een koel-technicus, om mee samen te werken. Wie kent er een?

Gonny de Wit
9 years ago
Reply to  Wieger Bok

Hallo Wieger,
Kevin Moerenhout is een top ZZP’er en in drukke tijden werkt hij ook al samen met andere concollega’s en met mij als online secretaresse. Succes

Paul van Aarle
9 years ago

Het is mijn persoonlijke ervaring dat een mentor veel en veel beter werkt dan een buddy of een mastermindgroep. Ik heb in meerdere mastermind groepen gezeten en de meeste vallen na verloop van tijd uiteen omdat iedereen met zijn eigen ding bezig is en omdat iedereen zoekende is en niet alle antwoorden heeft.

Met buddy’s heb ik een beetje hetzelfde gehad. Als je iemand vindt die complementair aan je is en je echt aanvult waarbij het ook nog eens klikt, dan heb je goud te pakken. Ik heb ook daar meerdere ervaringen die na verloop van tijd ophielden vanwege verschillende inzichten in strategie of andere redenen.

Er wordt wel gezegd: “je bent het gemiddelde van de 5 mensen waar je het meest mee omgaat.”

Daarom omring ik me graag met mensen die verder zijn dan ikzelf, waar ik veel van kan leren. In mijn ervaring groei je daar het meeste door, dat kan betaald, door coaching of seminars, maar ik heb het geluk dat ik een doorgewinterde ondernemer heb gevonden die gelooft in mijn ideeën en tijd en geld steekt in mijn vooruitgang. En ik besef me heel goed hoe uniek dat is.

Verder heb ik ook nog een coach die op no cure no pay tijd aan me besteedt, welke ik later daaarvoor ruimschoots ga belonen.

Zoek als het kan op zijn minst 1 persoon waar je je echt aan op kan trekken, zou ik zeggen. Zoek een mentor en volg zijn of haar adviezen ook op!

Maria Simons
9 years ago
Reply to  Paul van Aarle

@Paul,
dit is voor mij een waardevolle tip.
Ik ben erg voor echt voeden van elkaar en dat werkt zeker inspirerend.
Een mentor geeft, verwacht ik weer een hele andere input en daar voel ik momenteel wel voor.
Als het me lukt om op die manier aan de gang te gaan laat ik de resultaten horen.
Groet Maria Simons

Helmy Kleinlugtenbeld
9 years ago
Reply to  Paul van Aarle

Jij zit gebakken Paul! En ik ben het met je eens wat betreft de mentor en coach. Zeker ook het feit dat het goed is iemand te kiezen die verder is dan je zelf bent.

Heb zelf in het verleden ook een goede mentor gehad… een verademing. Ook zoek ik altijd samenwerking en daar zijn al vele mooie activiteiten uit ontstaan.

De mastermind groep die wij vanuit de Master Entrepreneur gevormd hebben vorig jaar, bestaat nog steeds. Wel heb ik vernomen dat er niet veel groepen meer over zijn vanuit die training. Onze groep bestaat uit 10 ondernemers, waarvan er slechts 2 in een soortgelijke branche werkzaam zijn.

Zelf heb ik er al veel aan gehad, veel geleerd, veel spiegels gekregen en veel actie ondernomen. Uit onze groep is een samenwerkingsverband ontstaan tussen 6 ondernemers die een project aan het opzetten zijn. Een andere samenwerking tussen 2 ondernemers is al zeer succesvol. Dus veel rendement!!

Zelf ben ik coach en ik weet hoeveel waarde een traject toevoegt aan de groei van je bedrijf. Het is gewoon een keuze. Ik zou mijn bedrijf nooit echt alleen willen doen. Om mijn eigen bedrijf te laten groeien maak ik ook regelmatig gebruik van coaching. Werkt zeer verhelderend.

Gonny de Wit
9 years ago

Hoi Eelco,

Je zag het zelf dat klusje was zo geklaard. Als je in http://businessbootcamp.nl/de-bibliotheek kijkt bij efficiënt dan zie een enorme discusissie wat een vritueel assistent voor jouw business kan betekenen.

Zelf ben ik op zoek naar nieuwe of bestaande VA’s om samen te werken en een netwerk te bouwen van Online Secretaresse Nederland…..

Ook in de breedte zoek ik samenwerking/ barters : bijvoorbeeld wat heeft een ZZP /starter nodig om zo een heel kant en klaar pakket aan te bieden, zodat een starter meteen aan de slag kan.

Manon Neilen
9 years ago

Ik heb altijd alleen gewerkt, maar krijg steeds meer de vraag om samen een ladies night teorganiseren. Eerst was ik huiverig, maar nu zie ik er wel het voordeel van. Veel breder netwerk en meer diversiteit.

Gabrielle Nijhuis
8 years ago
Reply to  Manon Neilen

Hallo Manon, ik lees je berichtje en het maakt me nieuwsgierig naar wat je doet…. of wat het organiseren van zo’n Ladies Night inhoudt.

Ik ben op zoek naar samenwerkingsvorm(en) waarbinnen ik met mijn expertise een plek in zou kunnen hebben.
Dit alles in het kader van: ik wil het niet langer meer allemaal in m’n eentje bedenken, doen, organiseren etc.

Mijn expertises; holistische massagtherapie, life coaching, voeding/ontgiften en persoonlijke groei
Ik hoor graag van je, alvast bedankt voor de moeite!

Yvonne Takken
Yvonne Takken
6 years ago

Hoi Gabrielle,
Na een periode veel met mijn eigen ontwikkeling bezig te zijn geweest, ook binnen jou werkterreinen, heb ik veel behoefte om kennis te delen en vooral te beleven met elkaar. Ik merk dat ik zo individueel bezig ben geweest, dat ik nu verlang naar een samenwerking met gelijkgestemde.
Zo’n mastermind groep zou een start kunnen zijn.
Ik hoop van je te horen.

Anja Leinders
9 years ago

De waarde van een mastermind groep is me al een tijdje duidelijk. Na de Business Bootcamp van januari 2012 heb ik aangesloten bij een groep en na de Master Entrepreneur zijn we een tweede groep gestart.
Wat me opvalt is dat is soms lang kan tobben over een issue, niet goed wetende hoe ik tot een oplossing kan komen. Wanneer ik dan het issue aankaart tijdens de brainstorming in de mastermind groep, krijg is heel vaak binnen korte tijd een antwoord op mijn vraag.
Ik vind het van enorme waarde om dankzij de kruisbestuivingen meerwaarde aan elkaar te geven.

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Anja Leinders

@Anja: Leuk… ik heb hetzelfde mogen ervaren in mijn mastermind groep: Ieder lid van de groep kreeg eigenlijk vrij direct en ‘zomaar’ een oplossing voor zijn grootste probleem ‘toegeworpen’ van een ander lid… en het leukste was: we zijn allemaal in verschillende sectoren actief… En voor ieder was het een probleem waar hij al lang mee worstelde…

Soms kan een gebrek aan kennis van een specifieke situatie nuttig zijn;) Kennis verhindert je ‘out of the box’ te denken en een probleem wat je voorlegt aan een vakgenoot zal worden bekeken zoals jij het zelf ook bekijkt… leg je je probleem voor aan iemand die eigenlijk jouw business niet eens begrijpt, kun je verrassend goede oplossingen krijgen… (met mijn excuses aan al die bedrijfscoaches die zich in een bepaalde bedrijfssector hebben gespecialiseerd ;))

Anja Leinders
9 years ago

Hey Wilko,
Ik denk inderdaad ook dat een gebrek aan vakkennis van je mede-masterminders goed is om een objectievere kijk te hanteren. De valkuil is groot – tenminste dat merk ik vaak bij mezelf – om in hetzelfde patroon te denken. Een verse kijk van buitenaf werkt dan motiverend en inspirerend.

Helmy Kleinlugtenbeld
9 years ago
Reply to  Anja Leinders

@Wilko en Anja
Helemaal mee eens! En wat ik zelf ook vaak ervaar is dat wanneer iemand een issue neerlegt in de groep, er door erover te praten al zoveel meer duidelijkheid en helderheid ontstaat.

En… dat antwoorden op de vragen van anderen voor jezelf vaak heel veel betekenen, ook als je er in principe niks mee te maken hebt. Echt super hoe dat werkt!

Cline van Wijk
9 years ago

Iedereen moet doen waar hij goed in is! Dus mijn eigen site heb ik niet ontworpen, noch gebouwd. Maar schrijven is mijn vak, dus ik heb het wel zelf geschreven. Op mijn beurt help ik anderen weer met bloggen en ben gastblogger.

Anja Leinders
9 years ago
Reply to  Cline van Wijk

Dat is volgens mij ook een nuttige benadering; als je iets probeert te doen waar je niet goed in bent, verlies je vaak heel veel tijd om uit te zoeken hoe het precies moet. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je niet alle ins en outs kent.

Mariska van Beek
9 years ago
Reply to  Cline van Wijk

Slim! zo ben ik ook aan het denken. Ik heb nu iemand die voor me wil bloggen. Ze kan super leuk schrijven. Ik kan haar coachen. Super toch!