Niets is onmogelijk – als je weet HOE

3159 views | 169 reacties |
shares


Stel dat ik je zou vertellen dat jij binnen 28 dagen één van de beste boeken over jouw onderwerp kunt schrijven, hoe zou je dan reageren?

 1. Dat is onmogelijk!
 2. Dat is onmogelijk voor MIJ.
 3. Zelfs als het mogelijk is, dan zou het echt SLECHT zijn…
 4. Is het echt mogelijk? Kun je mij LEREN hoe dat moet?
 5. Ik heb gehoord over al die studenten van je die het doen – ik wil dat ook LEREN…

Als je één van de drie eerste antwoorden hebt gegeven, dan zul je jouw boek waarschijnlijk NIET schrijven, zelfs niet in 10 jaar…

Oh… en trouwens… je hebt ongelijk!

 1. Het is mogelijk en veel van de best verkopende auteurs in de geschiedenis schreven (sommige of) hun boeken in minder dan 28 dagen (bijvoorbeeld Isaac Asimov, Agatha Christy, Edward de Bono, Charles Dickens en Robert Louis Stevenson…)
 2. Veel van mijn studenten schreven hun boeken in 3 tot 8 weken – dat kan jij ook.
  Dit is wat Mariette Schouten schreef nadat zij de training deed:
  “Ik heb de training vorige jaar gedaan en het is zeker een AANRADER! 
  Het gehele proces van zelf schrijven duurde een maand. Het schrijven zelf 8 dagen…
  Zonder deze training was het schrijven van een boek niet eens gelukt. 
  Als je een boek wilt schrijven wordt in deze training duidelijk wat jouw onderwerp wordt.
  Ik had van te voren namelijk geen idee.
  Het gehele idee en concept is ontstaan in de training van Nisandeh.”
 3. Mijn boek “Elements of Success” kreeg enthousiaste recensies van TOP experts in de wereld met betrekking tot succes (Stephen Covey, Brian Tracey, Joe Vitale en vele anderen) – ondanks dat ik het in slechts 2 weken schreef.
  Vered’s boek “Financial Independence for Women” werd in no time geclaimd door een Amerikaanse uitgever omdat het “één van de beste boeken over dit onderwerp” is dat ze ooit hebben gelezen…

Maar… als je jouw ongeloof niet kunt loslaten… kan ik je niet helpen.

Als je echter antwoord #4 of antwoord #5 gaf – dan ben je de perfecte kandidaat om een non-fictie bestseller te schrijven en te publiceren in 2013.

En… ik ga je daarbij helpen.

Om te beginnen… meld je aan voor de GRATIS ‘Publiceer een bestseller in 2013’ videocursus, en neem de tijd om de videolessen te bekijken en in je op te nemen (de lessen duren ongeveer 20 minuten elk).


Hoe sta jij te boek?
Ontdek het WAAROM en HOE van je eigen boek publiceren.
Download nu de gratis video cursus!

 

Meld je alleen aan voor de videocursus als jij echt serieus van plan bent om jouw boek in 2013 te schrijven en te publiceren…, ik heb namelijk iets speciaals voor jou en ik wil dat niet verspillen aan mensen die niet gecommitteerd zijn.

En als je al weet waarover je gaat schrijven… laat het me weten door jouw onderwerp of idee  hieronder in het commentaarveld te plaatsen.

Op jouw succes,  Nisandeh

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
169 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Karin Bloem
9 years ago

Een boek schrijven. `tja heb wel een paar titels in gedachte, maar even prioriteiten stellen….

Conny Oraby
9 years ago

Mijn boek heet: borstkanker, een nieuw begin. Voor mij was het de start voor een nieuw leven en dat wil ik delen met iedereen. Ik ben er al aan begonnen en hoop het via de tips van Nisandeh en wat zelfdiscipline van mezelf af te maken. Dank voor deze mogelijkheid

Sonja Edelaar
9 years ago
Reply to  Conny Oraby

Hallo Conny,

Wat knap dat je een moeilijke periode in je leven kunt omzetten in een mooi nieuw begin. Waarschijnlijk haal je uit het schrijven nog meer inspiratie voor je leven omdat je alles nog eens beleefd
Succes met schrijven.

groetjes
sonja edelaar

Marian Oort
9 years ago

Iedereen de allerbeste wensen voor 2013

2013 kan niet mijn jaar worden, het wordt gewoon mijn jaar ….

Marga Sijm
9 years ago

Het kan nog net in de eerste week van januari:
iedereen een goed en liefdevol 2013!

Het idee om een boek te schrijven komt langzaamaan steeds een stukje dichterbij. Ik ben daarom erg nieuwsgierig naar de video van Nisandeh!

Hartelijke groet,
Marga

Tjapko De Heus
9 years ago

Vele mensen met mij zullen ergens die droom hebben om een boek te schrijven. Mijn excuus om het niet te doen (tot nu toe) is het feit dat ik moeite heb om te bedenken wat ik te vertellen heb. Wat weet ik nou dat de moeite waard is om te delen? Er is al zoveel geschreven. En mijn kennis komt voor een groot deel uit reeds bestaande boeken.

Mijn passie is het onder de aandacht brengen van bedrijven en organisaties. Daarbij maak ik veel gebruik van beeld. Fotografie en met name video. Dat zou een onderwerp voor een boek moeten zijn voor mij. Hoe precies? Wellicht kan ik dat leren van Nisandeh.
Veel succes en gezondheid in 2013!

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Tjapko De Heus

@Tjapko: Tja… het grootste deel van mijn kennis komt ook uit boeken of van het Internet… natuurlijk aangevuld met de nodige werkervaring. Desondanks heb ik er alle vertrouwen in, dat ik zaken dusdanig kan herformulieren, dat je een compleet nieuwe doelgroep kunt bereiken…

Zelf heb ik echter gemerkt dat door een heel specifiek doel voor je boek te benoemen : Wat is je werkelijke boodschap je een uniek verhaal kunt maken. Vandaag heb ik gewerkt aan mijn outline voor ‘God houdt van rijke mensen’ (ik kan de training niet afwachten) en eigenlijk kwam ik tot de conclusie dat ik door het gebruiken van ‘algemeen erkende bronnen’ (tenminste in de tijd, dat ik nog theologie studeerde) en niets ‘nieuws’ te vertellen toch een compleet nieuw verhaal kan vertellen door een boodschap te hebben. Wat ik uiteindelijk wil vertellen, is dat we mede-scheppers van deze wereld zijn… ik vertel dit door bestaande bronnen te gebruiken maar de informatie dusdanig te rangschikken, dat mijn boodschap ook duidelijk wordt.

Als je dus een GOED boek wil schrijven, ga eens bij jezelf te rade, waarom je voor jouw vak gekozen hebt… wat wilde jij bijdragen aan de maatschappij? Heb je dit helder voor de bril… dan is het verder duidelijk : DAT IS JOUW BOODSCHAP AAN DE MENSHEID (voorlopig het Nederlands taalgebied, maar boeken kunnen worden vertaald!) gebruik al die bestaande bronnen die je kent om DIT VERHAAL en geen enkel ander verhaal te vertellen.

En bij deze mijn plechtige belofte Tjapko : ALS jij je boek geschreven en gedrukt hebt, koop ik het… ongeacht het onderwerp… Lees ik het… ongeacht het onderwerp… En als ik het echt goed vind, vraag ik om jouw handtekening er in… Alleen om te weten of dit bericht aan jou inderdaad een zinvol advies is geweest!

2013 wordt jouw jaar !

Daniela Postma
9 years ago

Boeken schrijven is mijn vak en de kern van mijn bedrijf. Ik verzorg de redactie en vormgeving van levensverhalen. Op dit moment heb ik mijn handen al vol aan allerlei opdrachten.

Maar ik droom wel ervan om mensen waardevolle tips te kunnen geven, waardoor schrijven over hun leven (of dat van een ander) een feest wordt voor zichzelf en voor degenen met wie ze dat verhaal delen.

Ooit wordt die droom werkelijkheid. En als het zover is, wil ik me graag al zo goed mogelijk hebben voorbereid, zodat me niets meer in de weg staat om daarmee aan de slag te gaan.

Deze videocursus zie ik als een fantastische stap op weg naar dit doel.

Chantal van Arensbergen

Mijn boek zal gaan over EIGEN REGIE. Bedoeld voor professionals die werken in zorg en welzijn. Het gaat over 2 kanten van 1 medaille: Eigen regie van de professional zelf EN manieren waarop ze de Eigen regie van hun clienten activeren. Practise what u preach! Ik wil het ook koppelen aan ‘mijn eigen -persoonlijke en zakelijke-regie’ en ontwikkeling daarin. het zal een verrassend, creatief boek worden en veel oefeningen en simpele dagelijkse praktijkverhalen en misschien een spoedcursus (a la 6-w training in Vered’s boek).

Ik ben geneigd om ingewikkeld, heel serieus en zeer weloverwogen te werken. Dat ga ik met het schrijven van dit boek ook van me afgooien. Ben ik daar ook meteen vanaf 🙂

Planning: voor de zomer geschreven, in oktober uitgegeven.

Jeroen van Mierlo
7 years ago

Hi Nisandeh,

I’m a professional Wine educator, so the main topic will be wine. All about wine. And education. With theory, exercises and practicallity’s about wine. First yo be combined with the winecourses i’m educating, second as a manual for winelovers.

Yassir van Unen
8 years ago

Ik ben al bezig in mijn boek en ongeveer op de helft. Eigenlijk al voor de Business Bootcamp n.a.v. de video´s hier ben ik er in gaan geloven en gewoon begonnen. Echter kunnen tips altijd van pas komen.

Eline van de Veen
Eline van de Veen
9 years ago

Ik was nog niet op het spoor van boek schrijven en krijg toch een spontane ingeving voor een titel voor een boek over MVO:
“Investeren in je (groene) omgeving is investeren in je eigen waarde”. Bedoeld voor bedrijven om regionale economie en behoud van groen/natuur in je eigen regio te organiseren.
Wat vinden jullie daarvan?

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Eline: Titel klinkt belerend en stoot mij direct af. Ik zou een dergelijk boek alleen kopen als ik al van anderen gehoord zou hebben, dat het goed is… maar de titel zou me beslist niet nieuwsgierig maken.
Bovendien is in mijn ogen een ‘bedrijf’ nooit een doelgroep voor een boek. Bedrijven lezen niet… medewerkers wel. Je formulering doet vermoeden, dat je grote(re) bedrijven met je boodschap wilt bereiken… stel voor jezelf duidelijk welk niveau je binnen dit bedrijf wilt bereiken… PR medewerkers, Top-Management, Middle-Management???

Vriendelijke Groet
Wilko

Eline van de Veen
Eline van de Veen
9 years ago

@Wilco, dank voor je eerlijke reactie. Shocking, zo had ik het nog niet bekeken. Wat ik zeker herken: ik heb inderdaad geen idee wie ik inbedrijven voor MVO het best zou kunnen benaderen voor dit onderwerp. En is een boek dan wel het juiste middel?
Ik ben heel blij met eerlijke reactie en tips van mensen die hier ervaring mee hebben.

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Eline : Ik denk dat een boek wel een goed middel kan zijn -maar jij kent je doelgroep, dus jij kunt dat beter bepalen dan ik- omdat een boek natuurlijk ook je ‘visitekaartje’ is, waarmee je aangeeft expert te zijn op jouw gebied. Maar je moet denk ik wel een doelgroep in de vorm van mensen, en niet een doelgroep in de vorm van bedrijven voor ogen hebben als je bepaalt voor wie je het wilt schrijven. Tenminste… als je ook wilt, dat je boek gelezen wordt.

Gertie Boleij
9 years ago

De eerste dag van 2013 zit er bijna op. Vooral bezig geweest met facebook naar aanleiding van de workshop Social Media Secrets! een welbestede dag dus.

Een onderdeel van mijn doelen in het nieuwe jaar is een boek schrijven met als onderwerp: studiekeuze. Kan daarbij wel hulp gebruiken. Ga dan ook aan de slag met de videocursus Boek schrijven.

Dank voor je hulp Nisandeh. Het houdt me in ieder geval alert.

Ben Daenen
9 years ago

Bij mij ligt al jaren het idee om een boek te schrijven over mijn ervaringen als ex-politieman in combinatie met post traumatische stressstoornis. Als ervaringsdeskundige kan ik daar wel het een en ander over vertellen.
Het zal een boek worden voor eigenlijk alle hulpverleners, werkzaam bijpolitie, brandweer, ambulance of ziekenhuis, die het mogelijk zou kunnen overkomen.
Vaak wordt er rationeel naar gekeken als het je overkomt en ook zo benaderd is mijn ervaring. Door zelf de ombuiging te maken van ratio naar Hart, want je bent geen robot, kan je veel schade voorkomen.

De titel luid: De weg van maar ongeveer 30 centimeter.
van hoofd naar hart, omgaan met post traumatische stressstoornissen.

Maar ja het is nu nog steeds een idee!!

Inga van Zalm
9 years ago

Allereerst wens ik iedereen die dit leest en iedereen die ik ken een spetterend 2013, vol liefde, geluk, gezondheid en succes.

Het boek dat ik wil schrijven heeft als werktitel “Branding door Impact”. Eigenlijk had ik “Geen Branding zonder Impact” bedacht, maar daar staan twee negatieve woorden in, nl “geen” en “zonder” en ik heb me laten vertellen dat dit niet werkt.

Misschien heeft iemand nog een goede inval voor een betere titel? Dan hou ik me graag aanbevolen. Het gaat in elk geval over Personal Branding en Personal Impact.

De rode draad van het boek zit al in mijn hoofd, nu moet het nog op papier komen. Dat gebeurt dit jaar nog.

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Inga van Zalm

@Inga… Titel zegt me niet duidelijk waar het om gaat en als ik hem zou lezen zonder de context te kennen, zou ik ook aan een boek over het strand kunnen denken… zoiets als ‘Leef Lekker’ als kookboek… Ik denk dat je in een titel iedere ambiguïteit moet vermijden, tenzij je juist een grapje met de taal uit wilt halen.

Misschien meer iets als ‘Jouw Naam – Een merk’ of zoiets ?

Frank van Haaren
9 years ago
Reply to  Inga van Zalm

Wat dacht je van:

Brand je impact
Brand(je) impact

Hugo Janzen
9 years ago

Een boek?
Ik zie Nisandeh het gebaar maken van die foto op de achterkant. Wellicht komt het er ooit van. Ik geef Nisandeh gelijk dat het meewerkt aan je authoriteit op je vakgebied. Een visitekaartje met The Utmost Added Value. Het gaat er vast een keer van komen. Eerst een nieuwe business opstarten.

Ine Van Hofstraeten
9 years ago
Reply to  Hugo Janzen

Hoi Hugo,

Heb je al een idee voor een nieuwe business?

groet,
Ine

Gijs Terlaak Poot
9 years ago

Enkele jaren geleden ontwierp ik onze woning zonder enige opleiding te hebben gehad op dit gebied. Het resultaat is me tegengevallen door de wijze waarop er is gebouwd. Ik ben er inmiddels achter dat het bouwen in ons land een groot gokspel is waarbij veel domme fouten worden gemaakt. Dat kan onder andere doordat mensen onterecht vertrouwen hebben in “vakmanschap” en “garanties”. Die ervaring is voor mij een van de redenen geweest om onlangs een tweede bedrijf te starten: Altfel. Ik wil graag een boek schrijven over de bouw van mijn eigen woning op zo’n manier dat anderen niet in de valkuilen stappen waar ik in ben getrapt. Hopelijk levert mij dat opdrachtgevers op die willen laten bouwen door mensen die dat bouwen uitvoeren alsof ze voor zichzelf bezig zijn, dus kwalitatief zo goed mogelijk.

Johanna Levensgeluk
9 years ago

Ik ga mijn bestseller schrijven over de uitdagingen in het leven die je tegen komt en die je juist laten groeien doordat je gedwongen wordt om je mindset te veranderen en niet langer in de klager en slachtoffer rol te verblijven.

aanhand van mijn boek laat ik zien dat de grootste uitdagingen juist de grootste leermeesters en opportunities zijn.

Mijn doelgroep die hier hiermee aan ga spreken: alleenstaande moeders die hier niet bewust voor gekozen hebben.

mijn mindset is aan het veranderen en ik ga steeds groter denken. dus ik zie hem al voor me liggen 🙂

Maureen Birney
9 years ago

Wat prachtig dat je met jouw familienaam zoveel kunt bijdragen aan levensgeluk. Ik stuur je een like op je FB. HG maureen

Ine Van Hofstraeten
9 years ago

Voor wie de “write your book in 28 days” gaat doen…

Toen ik mijn boek liet nalezen door een editor vertelde die mij het volgende.

Als mensen beginnen met schrijven hebben ze maar 1 doel voor ogen, hun boek zo snel mogelijk in de winkel hebben.
Wanneer ze aan hun tweede boek beginnen is het uitgangspunt helemaal anders: ze willen hun lezers vooral “waarde”geven.

Hij gaf me de volgende tip: Ine, als jij doet alsof jouw eerste boek, je tweede is onderscheidt je je van de rest en steekt het qua inhoud en waarde ver boven de rest uit.

SUCCES!
Ine

Arnout Orelio
8 years ago

Wat een energie in de bovenstaande commentaren. Ook ik heb (een jaar later dan jullie) de energie, ruimte en ambitie voor mijn boek.

Het jaar van mijn boek is 2014 en het zal gaan over het creëren van Zorg van Wereldklasse.

Marloes van der Kamp
9 years ago

Heb al lang in mijn achterhoofd om ooit een boek te schrijven (als kind wilde ik zelfs altijd schrijfster worden ;)).

De Business Bootcamp heeft me enorm geinspireerd om mijn bedrijf op een hoger plan te brengen.

Een boek hoort daarbij, het zal gaan over het vinden van blijvende innerlijke rust, ook in roerige tijden.

Ik heb heel veel zin in de video cursus, ik ga zo direct het eerste deel bekijken :):):).

Anja Leinders
9 years ago

Aan ideeën geen gebrek, zo blijkt reeds uit de reeks reacties.
Ik ben alvast heel gedreven om aan de training te beginnen! oor mij kan het niet snel genoeg gaan om alle ideeën over en voor Pure PowerVrouwen in boekvorm te gieten!

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Anja Leinders

@Anja: Als ik als man niet gediskwalificeerd ben om te brainstormen, bied ik graag mijn brein voor windkracht 10 aan 😀

Christine Roos
9 years ago

I would like to share a success story with you.

It is an advice from my Business Bootcamp in October 2012, which I started implementing immediately.

It has shown effect immediately.

And since I continue doing it with discipline and regularity, I’m seeing a growing effect.

What is it?

Nework-Building on Linked In:

– in November 2012 I had 281 contacts

– since then I have contaced on average 50 people from my different groups and asked them to join my network

– now at the end of April 2013 I have a total of 637 contacts

What exactly am I doing to achieve this result?

1) first I put a weekly date into my agenda called “LinkedIn network building”

2) then I dedicate one full hour to this job every week (and I stop after an hour!)

3) I chose one of my groups where I am a member, and contact about 50 people, send them a personalised message. I tell them that I would like to build my network and would like to add them to my network

Reactions:

– on average, 50-60% respond positively (over a time of several weeks). This is for my European groups with people form all over Europe

– whenever I contact people from Spain or Latin America, the response rate is much higher

– the response from people in the US is much lower

How can I use this?

When I did the “How to write your book in 28 days” training earlier this year, I realized that this is a very valuable potential of contact that I can use once I’m ready to find a publisher for my book.

Because it will help me with my arguments as to why he should publish me – I already have a large number of contacts / potential readers that I can market the book to. 🙂

Suzanne Wartenbergh
9 years ago

Het lijkt me ontzettend leuk om te doen, een boek schrijven! Ik speel al een tijdje met het idee om een eigen boek te schrijven.

Samen met twee anderen heb ik vorig jaar een e-book geschreven over Pinterest. In februari 2013 verschijnt het vervolg op dit e-book, een Pinterest marketing e-book. Super leuk om te doen en het heeft me ook veel opgeleverd. Maar… het lijkt me geweldig om nu zelf een boek te gaan schrijven.

Ik blijf op dit moment nog even haken bij het onderwerp. Waarover? Daar zijn van tips voor om te ontdekken waarover je wilt schrijven. Wie kan me helpen?

Ine Van Hofstraeten
9 years ago

Hoi Suzanne,

December 2012 stond ik in jouw schoenen.
Ik wou graag een boek schrijven maar wist ook niet waarover.

Gewoon naar de “Write your book” gaan (of zeker naar een informatie-avond mocht die er nog zijn).
Je krijgt honderden ideëen als je daar van terug komt.

Een kleine tip voor een idee… Welke kennis heb jij in huis, waarmee jij andere mensen kan helpen, ondersteunen?
Wat is jouw talent? Waar ben je goed in?
Wat is JOUW PASSIE?

Heel veel succes!
Ine

Suzanne Wartenbergh
9 years ago

Hoi Ine,

Thanks! Ga ik mee aan het werk 🙂 Komt goed!

Groetjes, Suzanne

Arineke Elsenaar
9 years ago

Het lijkt mij super om een boek te schrijven. Ik ga het zeker doen dit jaar. Over de inhoud denk ik nog na. Mijn passie is om leidinggevenden te leren het werkplezier te verhogen, dus een werkboek met tips en achtergronden of zo. Ik hoop dat de cursus in februari mij voldoende handvatten gaat geven om mijn gedachten concreet uit te gaan voeren. Voor iedereen: We make it in 2013 !!!

Anja Leinders
9 years ago

Jou kennende, ben ik er zeker van dat je dat gaat lukken Arineke!
Ik volg je.

Wilko van der Ploeg
9 years ago

Op dit moment de eerste dag van Write Your Book achter de rug en weet nu al, dat dit meer dan de moeite waard is geweest. Schrijven is voor mij nooit een probleem geweest, maar met de methode die ik vandaag heb geleerd, is de continuiteit ook verzekerd. Geen redenen meer om het boek ‘even aan de kant te leggen’ omdat er tijdelijk geen inspiratie is, geen andere excuses meer om niet minstens enkele pagina’s per dag te schrijven. Maar vooral… voor een veelschrijver als ik: hoeveel tijd kan ik BESPAREN door meer gestructureerd te werk te gaan.

Frank Janssen
9 years ago

@Wilko,

welke tijd van de dag is voor jou het beste om te schrijven?

Is dat iets waar je de dag mee begint?

Frank

Alletta Schreuder
9 years ago

Ik geloof in een beter welzijn voor iedereen met behulp van eenvoudige middelen.
Het onderwerp van mijn boek is: blessure preventie. In mijn praktijk komen veel mensen die last hebben van hun rug en dan blijkt dmv metingen dat hun been spieren te kort zijn die de oorzaak zijn van hun rugprobleem. Door rekoefeningen te doen, wordt de spier langer en kunnen de rugproblemen verdwijnen. Deze rekoefeningen kan iedereen gemakkelijk zelf doen. Het kost je alleen tijd. Wie wil dat nu niet investeren in z’n eigen rugpijn?
Het boek gaat over testen die je zelf kunt doen en oefeningen die je zelf kunt doen.

Ine Van Hofstraeten
9 years ago

Hoi Alletta,

Ik weet direct al een aantal mensen die ik plezier kan doen met jouw boek! 🙂

Emily Nijhuis
9 years ago

Wat een inspirerend blog is dit!
Ik heb bijna alle comments gelezen en ga dit zeker nog afmaken. Ik zit nog volop in de change-my-mindset-fase en ik merk dat ik allerlei oude imprints die heel diep weggestopt zitten zal moeten tackelen.
Sinds het Business Bootcamp van afgelopen januari ben ik echter vastbesloten om middels mijn bedrijf financiële onafhankelijkheid te creëren, dus hoe dan ook zal er een boek van mij verschijnen.

Boukje Canaan
9 years ago

Ik zei tegen mijn vader op 1 januari dat ik wel een boek zou willen schrijven. Toen omhelsde hij me stevig! Zijn steun heb ik dus al.
Ik had altijd zo’n moeite gehad met van die ‘altaartjes’ die mensen maken van overleden maar dierbare personen. Niet wetende dat het voor hen juist troostend is of kan zijn. Ik zit in deze hoek te zoeken…

Mariska van Beek
9 years ago

Ja, een boek schrijven! wil ik ook en kan ik ook. Ik weet het zeker.

René Borghouts
9 years ago

Een nieuw jaar, een nieuw begin, een nieuwe uitdaging:
I’M POSSIBLE to write a book over je kwaliteiten delen in samenwerkingsvormen waardoor elk zich nog méér verbetert

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Rene: Geweldig dat jij over dit onderwerp een boek gaat schrijven… Jou kennende weet ik dat dit in alle opzichten een geweldig boek gaat worden. Kan ik het alvast bestellen ?

René Borghouts
9 years ago

@Wilko,
zoals je me kent zal ik eerst een goede planning moeten maken. Zodra dat bekend is stuur ik je de intekenlijst

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Rene: Jou kennende is een advies op zijn plaats : Plan, maar plan niet te lang… Perfectie is leuk voor de tweede druk 😉

Anja Leinders
9 years ago

Fantastisch plan René! De kracht van samenwerking in boekvorm. Als je wat wil sparren hou ik me aanbevolen.

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Anja Leinders

@Rene: In aansluiting op Anja… als je ongenadige kritiek aandurft, wil ik ook wel met je sparren… En als je het lief vraagt, wil ik zelfs genadige kritiek leveren 😀

Willy Triest
9 years ago

Ik ben ondertussen bezig met schrijven. Wat ik vooral ondervind is dat ik het altijd veel te moeilijk maakte. Dit heeft nadelen: het is voor de lezer moeilijk te begrijpen en je geeft in feite al je waarde op voorhand weg.

Door de basisinformatie goed uit te werken heb je de voordelen: je kan mensen boeien door waardevolle informatie begrijpelijk aan te bieden en je kan ze warm maken voor verdere verdieping … die ze bij jou kunnen vinden.

Anja Leinders
9 years ago
Reply to  Willy Triest

Ik denk ook dat het inderdaad neerkomt op eenvoud, Willy. Simpele dingen neergezet in een model maakt het voor iedereen begrijpelijk en verdieping kan daarna nog altijd.

Caroline van Wijk
9 years ago

Dankzij Vered, die mij heel eenvoudig uitdaagde mijnresultaten van 2012 en mijn doelen voor 2013 op een rijtje te zetten werd het mij ineens duidelijk: mijn boek gaat niet over bloggen, niet over zakelijk schrijven, maar over Verleidende Verhalen voor organisaties in verandering. Dat is een uniek product dat ik zelf heb bedacht en dat zijn succes al bewezen heeft. Daar wil ik meer van in 2013 en dat gaat bijdragen aan mijn doelen. Dat boek gaat er komen!

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Caroline: In combinatie met hetgeen jij als commentaar op mijn blogartikel op wordxpression.com/mijn-5-grootste-fouten-in-2012/ hebt geplaatst, denk ik dat je voor 2013 heel goed bezig gaat! Geweldig! Persoonlijk hoop ik liever wel, dat je leert van je eigen fouten en niet van de mijne 😉 Maar dat is natuurlijk heel egoistisch geredeneerd 😉

Bene Bailleul
9 years ago

schitterend om te leren van anderen
schitterend om te leren van de fouten van anderen
onlangs kwam ik iemand tegen die vertelde over zijn introductie in een serviceclub, je kent dit wel, eventjes jezelf en je business voorstellen
wel hij had er voor gekozen om enkel zijn mislukkingen voor te stellen, …
gevolg: iedereen luistert, herkenbaarheid en we leren allemaal
wat is mijn grootste mislukking?
vroeger: van alles en nog wat willen doen
nu: focus, focus, focus op ‘leidinggevenden’ en hun groei

welke mislukking was jouw grootste levensles?

Marné van Veenendaal
9 years ago

Hoi Caroline,
Dat is een heel verleidelijke titel die je daar neerzet. Veel succes.
Lees met plezier nu al je blogs.

Petra Lucia
Petra Lucia
9 years ago

Lieve allemaal,

Dank jullie wel voor de heerlijke inspiratie!
Ik heb al jullie commentaren gelezen en naar aanleiding daarvan voel ik me zo gesterkt en gesteund!
Ik kan dus wel degelijk een fictie boek schrijven!!
mijn beroep is medium, dus je begrijpt dat ik door mijn werk vaak in andere sferen bezig ben 🙂
Tegelijkertijd is het mijn passie en mijn doel (boodschap) om juist datgene dat uit “andere sferen” komt, toe te passen in het dagelijkse leven. Anders kan je er niets mee en krijg je terecht de titel: ” zwever” :-))
Ik ga dus een humorisch boek schrijven over hoe je de dingen in je dagelijkse leven ook anders kunt bekijken! En in het boek zal ik vele dagelijkse en vooral herkenbare voorbeelden aanhalen. Gewoon een heerlijk boek voor als je even in een bleh..stemming verkeerd.
Nog interresante onderwerpen die je er in besproken zou willen hebben?

Succes iedereen!!

Belinda van der Pool
9 years ago

Al jaren droom ik van het schrijven van een boek. Om precies te zijn ik droom er niet alleen van, ik loop al jaren met meerdere boeken in mijn hoofd rond. Kun je na gaan wat voor een gezicht dat is! Nu nog vanuit het hoofd op schrift.

Mijn intentie is een Groen Geluk Gids te schrijven in meerdere delen. Graag inspireer ik jong en oud om met het hoofd in de Wolken en de handen en voeten in de Aarde Groen Geluk te zaaien; planten; oogsten en verspreiden.

Zowel in letterlijke zin door het aanbieden van practische tools om Groene Projecten te realiseren. Zoals eetbaar landschap (permacultuur); beestenhotel; kruidenspiraal; aardbeitoren en etc. Als in figuurlijke zin door mensen uit te nodigen weer in overeenstemming te leven met hun oerspronkelijke natuur. Dat wil zeggen in voereenstemming met de biiosfeer van de Aarde en alles dat zij op wonderlijke wijze voortbrengt.

Om dat dit een enorme hoeveelheid van informatie betreft ben ik reuze nieuwsgierig naar hoe al die informatie in slechts 28 dagen op papier gezet kan worden.

Vriendelijke groe(n)ten

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Belinda: Heel serieus, dit is iets wat ik niet begrijp… dat je ‘jaren met een boek in je hoofd rond kunt lopen’… even los van hoe het er uit moet zien…

Ik loop wel vaak met een ‘vaag idee’ voor een boek in mijn hoofd, maar zodra het concreet wordt, moet het er uit… Het is zoiets als nodig naar het toilet moeten: Je kunt het wel even ophouden, maar uiteindelijk explodeert het toch…

Na OVER mijn boek-idee geschreven te hebben heb ik -ondanks mijn plechtige belofte aan mijzelf te wachten tot 8 februari (mijn verjaardag nota bene… is er geen mooier moment om te beginnen!) – inmiddels de complete outline al uitgewerkt en het eerste hoofdstuk al geschreven… ongetwijfeld zou ik het met Nisandeh zijn hulp beter hebben gedaan, sneller betwijfel ik, maar ik kon gewoon de training niet afwachten…

Vriendelijke Groet
Wilko

Ine Van Hofstraeten
9 years ago

Belinda,

in 28 dagen schrijven… ik verzeker je, het kan. 🙂

Bene Bailleul
9 years ago

@Ine, jouw kort en krachtige berichtje roept een vraag op.

Ik voel dat ik in de startblokken sta, ‘op uw plaatsen, klaar’, ‘pang’.
Welke zijn jouw 5 belangrijkste tips voor iemand die gaat starten met schrijven?

Alvast dank om het startschot te willen geven, Bene. 😉

Lauren Valbert
9 years ago

The two things I struggle with in writing a book are: 1) believing I have something valuable to say that’s never been said before, and 2) actually conquering the fear of the white space of the page. I am tackling both this year. Blogging helps.

Monique Egberts
9 years ago

Het schrijven van een boek lijkt me een geweldig begin van het nieuwe jaar, samen met alle anderen dingen die ik ga doen. Er is na de laatste trainingen zoveel te implementeren! Ik ben er bij, in februari…en ik kijk er naar uit!

Bianca de Wit
9 years ago

In de toekomst, komende jaren ergens, (ik heb nog niet gedefinieerd wanneer) ga ik een boek schrijven over ondernemen voor fotografen.

Echter de afgelopen tijd is ook steeds meer de behoefte gekomen om ook dit jaar een boek te gaan schrijven. Die zal waarschijnlijk gaan over beeldrevolutie. Oftewel het belang van beelden in de huidige digitale wereld.

Ik heb de videocursus inmiddels binnen en ga daar deze week mee aan de slag. Ook de training ‘How to write a book in 28 days’ lijkt me erg interessant.

Groet,
Bianca

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Bianca de Wit

@Bianca: En waarom niet in 2013 ? Ik denk dat veel fotografen geen flauw idee hebben hoe ze een goede ondernemer kunnen zijn… ik weet evenmin of jij daar goed in bent, maar ALS je dat bent, doe jij jezelf en je concullega’s te kort met iedere dag die je wacht met dat boek te schrijven!

Wilko van der Ploeg
9 years ago

Ik had een drietal boeken die ik wilde schrijven en sinds februari 2013 voornamelijk bezig geweest proberen een begin te maken met het eerste boek… en dat wilde maar niet lukken. Dus even het onderwerp opzij gelegd en een compleet nieuw onderwerp opgepakt…

In drie dagen was mijn boek (nu 270 pagina’s) geschreven, nu ben ik met de redactieronde bezig.

De methode werkt dus als een trein 😀

Astrid Tuinder
9 years ago

Ik denk erover om kinderboeken te schrijven. Verhalen die kinderen leuk vinden. ik ben nog niet zover dat ik werkelijk ga schrijven, maar wel al zover om ideeën te inventariseren bij kinderen in mijn omgeving.

Ook wil ik graag een boek schrijven over onderwerpen die kinderen aangaan zoals scheiding, verdriet, boosheid etc.

Ik ga me naar aanleiding van de Business Bootcamp eerst vooral storten op het bloggen en meer focus met mijn praktijk. Als dat lekker gaat lopen wil ik mij gaan richten op het schrijven van een boek.

Martine Verweij
7 years ago

Het moet een non-fictie boek zijn. Mijn 5-delige fictieve roman serie komt dus voor deze training niet in aanmerking? Ik las in een ander blogartikel dat Stephen King met dezelfde strategie werkt. En hij schrijft fictief. Ik ben dol op zijn donkere toren serie.

Maar non-fictie kan ik ook :D.
Ik ga 4 kruidenboeken schrijven. Als ik alleen kijk naar het schrijven van de tekst, dan gaat me dat zeker lukken in 28 dagen, maar het redigeren van de tekst kost me zeker nog eens 28 dagen.

Ryan de Kom
9 years ago

En natuurlijk ALL THE BEST in 2013!!!

Meta Groot Antink
9 years ago

Al die E-books, ik vond het maar onzin. Maar hoe vaker ik al die reacties en vooral: leuke onderwerpen lees, hoe enthousiaster ik word. Vandaag zocht ik zelf al via Google om een E-book, over facebook-instellingen voor dummies. Nog even en ik meld me ook aan voor deze bijeenkomst! Heel veel succes aan iedereen die al 20 stappen verder is…

Liz Boers-Maynard
9 years ago

My father brought me up with. “there is no such word as “can’t” “.

I always think – how can this be done? Often the answer is simple – it can take some thinking through 🙂

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Liz: Wat leuk 😀
Een gevleugeld gezegde van mijn vader was ‘Kanniet bestaat niet – Wilniet zie je overal’…

Alexander Meijer
9 years ago

Bij mij thuis zeggen ze: “Wilniet ligt op het kerkhof en Kanniet ligt er naast!”

Gerda Mulder
9 years ago

Winners have a plan, losers an excuse.

Uitspraak van de coach nadat de Nederlandse dames hockeyploeg kampioen werden en de Nederlandse heren weer net niet kampioen.

Bij deze wil ik jou en alle anderen heel veel succes wensen bij het schrijven van HET boek of DE boeken.

Tot morgen bij BLOG

Pieter van der Kaaij
9 years ago

ZZP’ers moeten naast het runnen van hun bedrijf ook inzicht hebben in hun cijfers. Maar wie legt hen uit wat een en ander betekent? Hun boekhouder? Doet hij dat in begrijpelijke taal?

Mijn boek deel I legt de boekhouding op eenvoudige wijze uit, zodat de kleine ondernemer snapt dat hoe zijn acties zijn cijfers beïnvloeden.

Deel II gaat in op het gebruiken van deze vaardigheden als de ondernemers zelf zijn boekhouding wil voeren met de computer.

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Pieter: Ik twijfel niet aan jouw deskundigheid… maar wil ik dat weten? Ik heb inmiddels (na een fikse teleurstelling) een boekhouder waar ik tevreden over ben en hoewel hij vaak dingen zegt, die ik niet leuk vind, zorgt hij er wel voor dat ik me alleen in ‘grote lijnen’ met de boekhouding bezig hoef te houden…. Wat mij meer zou interesseren als ik nog geen boekhouder zou hebben is een boek hoe ik een goede boekhouder kan vinden… waar moet ik op letten? Want de keuze van je boekhouder is denk ik belangrijker en moeilijker dan een goede partnerkeuze….

Ilonka Elsackers
9 years ago

Boek(en) schrijven…ik weet dat ik het kan, no doubt about it. Willen ook, al heel lang… nu nog een beetje tijd creëren en gewoon doen!! Het wordt een zeer indrukwekkend verhaal. De titel komt denk ik pas als het klaar is… en waar het over gaat verklap ik niet. Ik laat het wel weten als het zover is. Btw het wordt geen non-fictie boek, maar ondanks dat hoop ik iets aan de videotraining te hebben….

Bert Hogenes
9 years ago

Ik ga dit jaar in ieder geval een boek schrijven over agressiebeheersing, de universele principes van de martiale moraliteit (met verwijzingen naar bijbelse principes :-)).

@ Wilko en Frank: als christen ben ik regelmatig aangevallen door andere christenen op mijn visie over mijn passie voor krijgskunst en hoe zich dat verhoudt tot hetgeen de bijbel volgens hen zegt over iemand de andere wang toekeren… :-).

Daarnaast wil ik nog een boek over leer bewerken gaan uitbrengen. Een oud ambacht en een andere passie van me.

Iedereen een geweldige toekomst toegewenst!

Vanda Borgart
9 years ago

Mijn boek is bedoeld voor zowel Hulpvragers/zoekers als Hulpverleners. Het is de bedoeling dat ik als professioneel ervaringsdeskundige zowel professionele informatie geef als ook stimulerend schrijf voor hulpvragers om het beste uit jezelf te halen. Ook als je leven ontspoord werd door een uithuisplaatsing met negatieve gevolgen, kun je er nog steeds het beste uithalen voor je toekomst. De titel die ik in gedachte heb is: “Op een ander spoor gezet” – hoe een Onder Toezicht Stelling ingrijpt in een kinderleven en het Lot daarmee een wending geeft.

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Vanda Borgart

@Vanda: Als ik naar het oosten reis, kan ik niet dichter bij het westen komen… als ik voor WordPress Experts schrijf, kan ik niet dezelfde termen gebruiken wanneer ik voor WordPress gebruikers schrijf en een huisarts die tegen collega’s spreekt met dezelfde woorden als tot zijn patienten, vertrouw ik bij voorbaat niet…

Je kunt in 1 boek niet zowel hulpvragers als hulpverleners adresseren… Een boek waarin je dat probeert is gedoemd te mislukken… maar ‘see it from be bright sight’ met 1 boodschap kun je twee boeken schrijven : Voor hulpvragers en voor hulpverleners….

Chantal van Arensbergen
Reply to  Vanda Borgart

Dag Vanda,
Leuk, ik zie dat jij ook voor hulpvragers en hulpverleners gaat schrijven. Interessant. Goed om linkje te leggen en elkaar te volgen, inspireren en van elkaar te leren? Ga jij ook in febr naar de cursus boek schrijven?
Hartelijke groet Chantal

Evert Verweij
9 years ago

Ik kan niet wachten om te beginnen met de videocursus over het schrijven van een boek. Maar morgen eerst naar de blog masterclass…

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
9 years ago

Ha, mooie boekplannen hier!

Ik leg de laatste hand aan mijn boek over de lotusgeboorte, waar ik een e-boek van aan het maken heb. Dat is niet met de methode van Nisandeh geschreven, het was al half af voordat ik die leerde en het ging niet samen.
Ik ben een roman aan het herschrijven en klaarmaken om uit te geven en een tweede aan het afschrijven. Er liggen er nog een paar te wachten, half af, op papier en in mijn hoofd. Pffff, beetje veel inspiratie en ideeën. Voor deze boeken is de methode niet geschikt, die is bedoeld voor non-fictie.
Ik wil ook gaan schrijven over wat ik als ondernemer doe: hoe kun je als ondernemer taal gebuiken, wat zijn jouw woorden en hoe maak je er bedrijfstaal van, dat soort dingen.
Daarbij kan ik de methode goed gebruiken.

Voor iedereen die de Write Your Book gaat doen: veel plezier!
En voor alle schrijvers: veel succes met je boek!

Sonja Edelaar
9 years ago

Hallo Anouk,

Jeetje wat een boel boekplannen. Maar mijn oog bleef vooral hangen bij het woord lotus geboorte. Wat is dat?
Ik ben zelf bezig met een website: klaar voor de baby”. waarin we een emailserie en workshops aanbieden aan stellen. Zodat die zich samen kunnen voorbereiden op het kind. En dan niet het kind als focus, maar de ouders.
Alle informatie over zwangerschap en geboorte zijn dus heel welkom bij mij. dus als je er meer over zou willen vertellen. Heel graag.
groetjes
sonja

klaarvoordebaby.nl

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Anouk: Als ervaringsdeskundige: Ik ben nu druk bezig met de voorbereidingen van mijn boek… wat zou jij me aanraden… wachten tot de training of gewoon doorgaan en mijn volgende boek volgens Nisandeh zijn methode schrijven… (ik wil dit jaar 3 fysieke boeken schrijven, dus ieder tip voor tijdsbesparing is mij welkom… ik wil zelfs je auto wassen voor een goed advies :D)

Ryan de Kom
9 years ago

Ik heb vaker geroepen dat ik een woonboek ga uitgeven. Ik heb onlangs mijn eerste digitale woonboek gemaakt. Die biet ik aan de VIP-leden van mijn mailinglist. Ik heb mij vaak afgevraagd hoe ik dat fysiek zou kunnen uitgeven. Mijn vrouw die vind schrijven geweldig en wilt al heel lang gedichtenbundels uitgeven….dus ik heb haar meteen hierover verteld. Leuk!

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Ryan de Kom

@Ryan: Hoe komt het toch dat ik jouw resultaat al voor ogen zie : Een prachtig plaatwerk met kadertjes met korte, passende gedichten van 4-6 regels…

Ryan de Kom
9 years ago

Haha Wilko…hoe zou dat nou komen.

Ik zie je comment nu pas. Dat is nog wel een lastig punt van wordpress. Je moet elke keer aanvinken om reacties op je comments te krijgen. Kan dat niet anders?

Gr en tot zaterdag!

Ryan

Didier Dohmen
9 years ago

Beste Nisandeh,

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar toegewenst.
Dat 2013 het beste jaar OOIT mag worden.

Ik hoop in februari 2013 van je te leren hoe ik in 28 dagen mijn boek over strategieontwikkeling en bedrijfsvoering in de langdurige zorg kan schrijven.
Ik kijk daar enorm naar uit.

Tot 19 januari bij de Business Bootcamp.
Voor nu een fijne nieuwsjaardag toegewenst!

Hartelijke groet,

Didier