Dit is NUT FUN

2412 views | 56 reacties |
shares

Misschien denk je dat er een fout staat in de titel en dat ik wilde zeggen “NOT FUN”.

Niets is minder waar. Lees verder en ontdek wat ik bedoel.

Voor veel zelfstandige professionals is de zakelijke kant van ondernemerschap, het ‘zakendoen’, een noodzakelijk kwaad.

Of je nu ICT-er, therapeut of personal coach bent, je hebt passie voor je vak en beleeft plezier terwijl je klanten helpt met jouw expertise.

Maar… de moed zakt in je schoenen als je denkt aan administratie, marketing, acquisitie, website onderhoud, netwerken, etc. En toch is beheersing van de zakelijke en commerciële kennis en vaardigheden van cruciaal belang voor jouw succes als ondernemer. En als je dit onvoldoende beheerst, blijf je worstelen met klanten werven en krijg je te weinig (geld) in ruil voor je inspanning.

Er is een belangrijke overtuiging die ons belemmert om maximaal zakelijk succes te bereiken:

“Ik mag niet veel geld vragen voor wat ik met plezier doe, of wat mij weinig moeite kost.”

“Het voelt gewoon niet goed” hoor je dan vaak.

Deze overtuiging zit diep in ons verankerd sinds onze jeugd. Immers, voor een kind staat school gelijk aan werken. En wie vond school nou echt leuk?

Geld verdienen = werken = niet leuk

Daarom zeggen we altijd: “Ik MOET werken”. En zo MOET je aan marketing doen, MOET je netwerken, MOET je acquisitie doen, etc.

Het is ALL WORK and NO PLAY

Maar zo hoeft het niet te zijn.

I get paid for playing.” – Alan Watts, Engelse filosoof schrijver (1915-1973)

Wil jij dat ook?

Ik heb niet de illusie dat ik je in dit artikel van je belemmerende overtuiging ga afhelpen (daar is de Business Bootcamp veel beter voor), maar… ik ga wel een poging wagen.

Dus heb ik voor jou een selectie van 7 dagelijkse, makkelijk te implementeren FUN acties (van ongeveer 5 minuten) voor meer plezier in je werk. Maar de kans is groot dat je je er heel schuldig bij gaat voelen omdat je zoveel plezier hebt, of omdat het zo gemakkelijk is.

Dus geef ik je bij iedere tip het NUT van de actie, als antwoord op de vraag “Zeg, wat ben je eigenlijk aan het doen?”

Nieuwsgierig?

Hier komen ze dan…

7 tips voor betaald spelen zonder schuldgevoel

1 BEGIN iedere dag met een leuk artikel

Lees iets waar je blij van wordt, waar je energie van krijgt of wat je inspireert. Een goeie grap of onzin nieuws. Ga bijvoorbeeld eens naar The Onion (Engels) of De Speld blogpostimage1
Regel: Kies iets waar je BLIJ van wordt.

“Zeg, wat ben je eigenlijk aan het doen?”
“Leuk dat je het vraagt. Door het bekijken van deze satirische nieuwssite, krijg ik meer inzicht in welke titels de aandacht grijpen. Dat helpt me bij het bedenken van titels voor mijn eigen blogartikelen en nieuwsbrieven.”

2 Luister naar muziek

Maak een afspeellijst van je favoriete muziek. Zet je koptelefoon op als je met je laptop in een café zit te werken. Als je het niet kunt laten om mee te zingen, vraag dan eerst aan de andere gasten wat ze graag willen horen.
Regel: Kies muziek waar je BLIJ van wordt en waar je energie van krijgt.

“Zeg, wat ben je eigenlijk aan het doen?”
“Leuk dat je het vraagt. Deze muziek geeft mij energie en het brengt mij in de juiste stemming om gefocust te werken. Een aantal nummers ken ik van de Business Bootcamp waardoor ik de energie van dit mega evenement weer kan oproepen.”

3 Maak een spontane video

Zorg dat je ergens alleen en ongestoord kunt werken. Zet de videocamera van je telefoon aan. Praat tegen de camera en doe net alsof je een superster bent en je een live interview voor de tv geeft. Verwijder daarna de video van je telefoon (of niet).
Regel: Bedenk alleen vragen en antwoorden waar je BLIJ van wordt.

“Zeg, wat ben je eigenlijk aan het doen?”
“Hee, je laat me schrikken! Maar leuk dat je het vraagt. Ik ben mijn presentatie voor de camera aan het oefenen. Hoe meer minuten ik maak, hoe comfortabeler ik mij voel en hoe gemakkelijker het voor mij wordt om mijn klanten en prospects via video te bereiken met mijn boodschap. Je kunt niet zonder in de huidige economie.”

4 Ga een blokje om

Ga naar buiten (en doe je jas eerst aan als het koud is) en maak een korte wandeling in de buurt. Geniet van de zon in je gezicht, de vogels, de bloemen, etc.
Regel: Ga ergens naar toe waar je BLIJ van wordt. blogpostimage2

“Zeg, wat ben je eigenlijk aan het doen?”
“Leuk dat je het vraagt. Ik laat mijn onderbewuste even broeien op een zakelijke kwestie. Soms schiet mij tijdens een wandeling zomaar een oplossing te binnen. Dat heb ik ook vaker na een nacht slapen.”

5 Brainstorm

Stel jezelf een vraag en noteer in 5 minuten met een GLIMLACH alles wat in je opkomt. Maak er een tekening of mindmap van. Of spreek je ideeën en gedachten in op een voicerecorder.
Regel: Kies de methode waar jij BLIJ van wordt.

“Zeg, wat ben je eigenlijk aan het doen en waarom zit je zo te glimlachen?”
“Leuk dat je het vraagt. Ik ben aan het brainstormen over een kwestie en als ik daarbij glimlach, zelfs als ik deze forceer, ga ik me daadwerkelijk blijer voelen. Daardoor worden mijn ideeën beter en positiever.“

6 Schrijf een leuke e-mail

Schrijf een e-mail naar een van jouw ideale klanten of prospects. Je hoeft hem niet te sturen en het mag ook een denkbeeldige* ideale klant zijn. Geef een compliment, deel een idee of een gepaste internetlink waarbij je zegt “ik moest aan je denken”.
Regel: Kies iemand waar je echt BLIJ van wordt.

“Zeg, wat ben je eigenlijk aan het doen?”
Ik schrijf een e-mail naar een van mijn ideale, goed-betalende klanten. Wij vinden het allebei leuk om regelmatig contact te houden, dat gaat heel gemakkelijk. Hij heeft me ook al diverse keren aanbevolen bij zijn vrienden, die ik nu ook tot mijn ideale klanten reken.”

(*Als jouw ideale klanten voornamelijk denkbeeldig zijn, kom dan naar de Business Bootcamp om er snel voor te zorgen dat ze realiteit worden.)

7 Dagdroom

Neem een paar minuten de tijd om te dagdromen. Visualiseer je gewenste succes als topondernemer, topsporter of wereldster. Doe het met de intentie zoals je vroeger fantaseerde als kind toen je vol enthousiasme en tomeloze energie was. Geniet van het gevoel dat deze dagdroom je geeft. Alles kan, alles mag.Blogpost 3
Regel: Kies een dagdroom waar je BLIJ van wordt (en blijf er niet in hangen)

“Zeg, waar denk je nu aan?”
“Leuk dat je het vraagt, maar ik houd mijn gedachte toch liever even privé.”

Zo, zit er een rake tip voor jou bij?

Als je je afvraagt bij welke je moet beginnen…

Begin met de actie waar je het BLIJST van wordt.

If you have to choose between 2 effective actions, choose the one that is more fun to implement. It gives you the best chance to succeed.” – Nisandeh Neta (1968 – 2100)

Ja, hier heb ik lol in. Zonder schuldgevoel.

Nu ben ik eens benieuwd naar jou.

Welke van de 7 fun tips spreekt jou het meeste aan en kun je ook zeggen waarom?

Laat het ons alsjeblieft weten in het commentaarveld onderaan deze pagina.

En als jij nog een FUN tip hebt, wil je die dan ook met ons delen in het commentaarveld?

Dankjewel.

Tot slot

Als jij met meer plezier wilt werken en tegelijk meer ideale, goed-betalende klanten wilt… dan heb ik goed nieuws voor jou.

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar in de aanstaande Business Bootcamp.

De Business Bootcamp is een 2-daagse business training en het grootste netwerk evenement in Nederland waar je als ZZP-er GRATIS aan kunt deelnemen. Mits je op tijd boekt.

Klik en meld je aan voor het te laat is

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. DEEL DIT ARTIKEL alsjeblieft met jouw netwerk door op de Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+ knoppen te klikken, want zo kunnen bevriende ondernemers in jouw netwerk ook van dit materiaal profiteren.

PS II. Als jij ambities hebt om top trainer te worden (Business Bootcamp stijl), kom dan naar het Train the Trainer introductieseminar. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

56 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Esther Molenaar
6 years ago

Meer plezier in je dag op zulke simpele manieren. Heerlijk. Die wandeling vergeet ik nog wel eens. Een fietstochtje doet trouwens ook wonderen. Meer de wind in je haren en meer om te zien.

De eerste NUT FUN tip vind ik leuk. Ik spoor mijn aspirant-bloggers ook aan om allerhande artikelen te lezen en vooral te letten op de titel. Wat grijpt de aandacht?

Ina Sjaardema
Ina Sjaardema
6 years ago

Waar ik blij van wordt is direct na het ontbijt op de muziek van de cursussen (Business Bootcamp) mijn lijf los te schudden en goed te bewegen. Voel me hierna blij, en tijdens het douchen ontstaan dan regelmatig nieuwe inzichten.

Video kan ik wel eens gaan doen, vindt ik nog wat eng, maar kan er misschien wel blij van worden .

Marjolein Diks
6 years ago

Ik ga aan de slag met de spontane video! Toevallig een paar dagen geleden een selfie stick aangeschaft, dus ik zie nummer 3 het wel zitten…:-). Tnx, dit was een goede mail om de dag mee te starten!

Robert Rosier
Robert Rosier
6 years ago

De eerste twee doe ik al en verder ga ik met grappige mensen om. Vaak bellen we elkaar ‘s morgens al met allerlei grappen over van alles.

Arnoud Kas
6 years ago

Een blokje om doet bij mij wonderen. Gisteren was ik aan het worstelen met met mijn blog. Toen herinnerde ik mij dat er een grote boomtak op het dak van ons nieuwe huis was gewaaid. Even lekker naar buiten, grote ladder gepakt, tak van het dak gesleurd en het bos (daar woon ik) in gesleept. Ladder weer opgeruimd. Totale tijd 15 minuten. Daarna blog afgeschreven met nieuwe inspiratie. Over 35 minuten gaat de blog live, zoals elke 2e dinsdag van de maand. Ik benieuwd naar de reacties.

Martijn Pont
Martijn Pont
6 years ago
Reply to  Arnoud Kas

Arnoud,

Leuk om je weer te treffen, dit weekend.

Hartelijke groet.

Martijn Pont

Gerdy Heek
6 years ago

Wow, the best article I have read of you in years. I love the positive vibe. I am so going to make a video! 😀

Rik Konings
Rik Konings
6 years ago

Geweldig artikel Nisandeh!
Brainstorm spreekt me het meest aan. Ik gebruik de brainstorm vooral als ik tegen een obstakel aan loop en ik in 5 minuten een groot arsenaal aan oplossingen voor handen wil hebben. Vooral de glimlach die jij noemt is een heel goede toevoeging. Daarmee bepaal je de richting van je oplossing.

Have a great day, be inspired and have the end in mind.

Marleen Scheer
6 years ago
Reply to  Rik Konings

Rik, wat leuk je nou uitgerekend hier op te zien ploppen en wat een mooie constatering dat je glimlach (dus je mentale emotionele houding….of zoiets) richting mede kan bepalen.
Mooie dag gewenst….Marleen.

Marleen Scheer
6 years ago

De video maken en de leuke mail schrijven…. uit die twee kon ik zo snel niet kiezen, die twee vind ik wel de leukste tips om zelf mee aan de slag te gaan. De video omdat het tijd is in mijn leven om mijn ideeën eens de wereld in te slingeren…..en hoe doe je dat nou op een goeie manier?! Nou, dan is die video dus een prachtig begin…lijkt me.

En die leuke mail schrijven….wat is het verrukkelijk om iemand een compliment te geven of iets leuks te vertellen waar die ander blij van wordt. Alsof je het doorbreken van de zon zelf in de hand kunt hebben…..mentaal gezien dan, he. Die zon. Net alsof je jezelf daarmee ook iets moois geeft….

Nisandeh, echt bedankt voor dit prachtige artikel. De zon is daardoor bij mij doorgebroken!

Vriendelijke groet, Marleen.

Marjan vd Brink
Marjan vd Brink
6 years ago

Ik vind het play-gevoel vooral aanspreken. En in de acties de spontane video. Ze zijn alle zeven goed natuurlijk.

Francis Ebbs
Francis Ebbs
6 years ago

Beste tip. Spontane video maken, met vragen en antwoorden waar je blij van wordt.

Mijn toptip voor nut-fun: doe gepassioneerd met regelmaat iets anders dat ontspannend werkt en alle aandacht van je vraagt. (ik Aikido)

Thea van Dijk
6 years ago

Het blokje om is iets wat ik regelmatig doe en het werkt prima. Ik krijg dan inspiratie en het werk hierna gaat ineens een stuk vlotter.

Als ik niet naar buiten ga, merk ik dat ik aan het eind van de dag mij afgedraaid voel. Dus heel fijn om hier aan herinnerd te worden. De andere tips ga ik uittesten.

Suzanna van der Laan
6 years ago

Yeah! Wat een leuk artikel om de dag mee te beginnen. 🙂
Tip 1 doe ik dus al… De andere 6 tips ga ik vaker doen! Nu al zin in…
En wat een leuke quote van een wijze man, haha…
Humor maakt alles zo veel makkelijker in het leven. Dank voor de reminder!

Brigitte van Beek
6 years ago

Wat een heerlijk artikel! Daar word ik nou blij van!
Wat ik iedere ochtend doe is even in het hoekje van de bank gaan zitten met een kop koffie en een boek. Even lezen….rust en inspiratie opdoen! Ook het blokje om werkt goed voor mij: genieten van wat er is. Daar wordt ik niet alleen blij maar ook heel dankbaar van.

Hanneke van den Berg
6 years ago

Good article!
My favorite is the daydreaming. Imagination is a powerful tool. It creates the best things in life.

(I wrote an e-book about these subjects: ‘Inspiration’ , a guide to more happiness. You can find it on my website)

Have a great day !

Sietske vd Veen
Sietske vd Veen
6 years ago

Haha, voor mij is naar jou tips luisteren en/of lezen al een inspiratie om positief met mijn werk te beginnen ;). Als daarna pas rest van mijn mail box open zie ik al veel positiever en makkelijkere keuzes te maken wat belangrijke post is ed.
Wens jullie allemaal Fijne dag verder

Lidy van Oord
6 years ago

Dank voor deze mooie inspirerende tips. Een aantal doe ik er al van. Vooral die 5 minuten schrijven bv is heerlijk.
Zelf begin ik mijn dag met dankbaar te zijn voor wat is, wie ik ben, mijn gezondheid en nog meer. hierdoor zit ik dan direct in een positieve flow

Elske van de Fliert
6 years ago

Ja, artikelen lezen niet om de inhoud, maar de vorm en daar wat van leren – spreekt me enorm aan!

Ik begin elke dag met het werken aan mijn maanddoel (deze maand het schrijven van mijn boek). Dat werkt ook inspirerend, want ik heb het belangrijkste van de dag al meteen gedaan. Dat was wel een drempel die ik over moest: dat ik niet eerst begin aan projecten voor mijn klanten… Maar uiteindelijk krijg ik zo veel meer gedaan.

En ik heb op de achtergrond vaak vogeltjes op staan. Muziek wil me nog wel eens afleiden, maar de vogeltjes geven een heerlijk zomers gevoel!

Jan de Blaeij
6 years ago

Voor mij werken 2,4,5 allemaal het hangt alleen van mijn gemoedstoestand af welke ik kies. Blij wordt ik van alle drie.

Alice van der Salm-Verholt

Wat een inspirerende tips. Ik ga er direct mee aan de slag. Op een plezierige manier leren dat het moeten eraf mag en dat je steeds meer je plezier mag laten doorwerken in al dat je doet.
Voor mij een belangrijke les. Ik heb het gevoel dat het mij ook meer ruimte in mijn hoofd geeft en dat kan ik wel goed gebruiken tijdens mijn zoektocht naar een geschikte woning met praktijk en wat land er bij. Het is tijd voor nieuwe stappen en nieuwe kansen.

Saskia de Rooy
6 years ago

Fijne tips weer. Zelf vind ik sporten heel fijn erbij, dat noem ik mijn denk-tijd. Op een crosstrainer doe ik een bepaalde tijd, met fijne muziek en dat maakt me fit en ik kan mijn gedachten laten broeien. Daar krijg ik vaak goede ideeën van en ik ben weer opgeladen voor de dag.

Annemieke Moree
6 years ago

Leuk artikel Nisandeh! Ik begon na het lezen gelijk met het kijken van een filmpje van EllenShow met Rebel Wilson. Mijn lachspieren zijn goed geactiveerd aan het begin van de dag en gelijk heb ik zin om aan de slag gegaan.
Een wandeling, vooral in de zon, helpt mij ook altijd enorm en muziek waar ik vrolijk van wordt. De andere dingen doe ik zo once in a while, maar kan vaker. Thanks!

Maurice Leentvaar
6 years ago

Zo, eerste tip bij deze uitgevoerd 🙂

2, 6 en 7 doe ik al regelmatig. 3 is inderdaad goed om dat zo te oefenen.

Glimlachend brainstormen lijkt me toch wel de leukste 🙂 Ga het straks doen.

Marjolein Kalter
6 years ago

Het blokje om! Af en toe pas ik op 2 hondjes waardoor ik wel ´moet´ wandelen ;-). Net voordat ik dit leuke artikel las een rondje gelopen. In de zon. Wat mensen aangekeken met een glimlach en intussen lopen broeden over het onweerstaanbare aanbod dat ik vanmiddag ga doen aan de mensen in mijn introductieworkshop.

En het antwoord kwam spontaan. NU even uitwerken.
Heb een heelrijke 😉 dag!
Grootse groet, Marjolein

Laurien van der Vaart
6 years ago

Mijn favoriete fun-moment is de natuur in gaan. Net met een vriendin 2 uurtjes in de duinen gewandeld, de zon op ons gezicht laten schijnen én de eerste nachtegaal gehoord. Dit geeft mij altijd zo veel inspiratie, omdat ik weet waarom ik het allemaal doe, maar ook omdat ik op tig ideeën kom en allerlei oplossingen voor problemen waar ik eerst mijn hoofd over brak.

Sigrid van der Laan
6 years ago

Een artikel naar mijn hart! Mijn cliënten vertel ik ook altijd dat het belangrijk is om iedere dag iets te doen waar je blij van wordt.
Een spontane video vind ik wel een leuke om mee te experimenteren. Wat ik al wel eens doe, is een inspirerende video bekijken waar ik blij van word. Van sommige blijft de muziek de hele dag in mijn hoofd hangen en dat geeft mij een geweldige energie.

Borg Groeneveld
6 years ago

Ik word al blij van deze blog. Heerlijk, ik zat net in een vreselijke dip. Maar ik had al een ommetje gemaakt met dit mooie weer. En vanmiddag ga ik me uitleven op het omzagen van bomen en het hakken van hout. Lekker fysiek uitleven!

Anke de Jong
6 years ago

De meeste tips doe ik al, behalve de spontane video. Misschien wel eens leuk om uit te proberen 😉 Het koffiemoment is voor mij ontspanning. Even lekker naar buiten staren terwijl ik een kop koffie drink helpt me om te ontspannen, waardoor ik daarna weer met voldoende energie aan de slag kan. Vaak kom ik daarna weer op nieuwe ideeën. Met genoeg vogels in onze tuin én onze kippetjes valt er altijd wel wat te zien.

Linda Niekel
Linda Niekel
6 years ago

Waanzinnig Funny nuttige Tips. Hartelijk Dank Nisandeh.
Als ik het zo tot me neem, dan krijg ik zin om ze allemaal te doen. Video en een leuke email schrijven is voor mij een leuke uitdaging en de andere tips doe ik regelmatig, net waar ik zin in heb of wat goed voelt op dat moment. Mijn allerliefste en inspirerende moment is als ik wakker word en heel ontvankelijk ben voor wat zo in mijn opborrelt, ik kijk er als het ware naar, vaak noteer ik dan even wat er in mij op is gekomen, soms een kleine tekening. De laatste tijd maak ik ook een beeld van wat ik graag wens. Altijd een heerlijk moment, dankbaar begin ik dan ook de dag, zo benieuwd wat me die dag dan ook weer zal brengen.

Vast mijn hartelijke dank en ik heb zin in aanstaande zaterdag en zondag, Business Bootcamp.

Fanck Caroline
6 years ago

Bedankt voor de geweldige tips, ik pas er wel een paar toe,
zoals een wandeling in het zonnetje met de tsjilpende vogeltjes, heerlijk!
Maar er zijn een paar tips bij die ik nog nooit gedaan heb, zoals een spontane video maken.
Dat ga ik vandaag gelijk doen!

Karen Mijnhart
6 years ago

Daar gaan ze! De schuldgevoelens over wat wel of geen werk is.
Ik moest bij het lezen van de tips opeens denken aan een andere sterke overtuiging toen ik voor mezelf begon: Ik werk om te leven, ik leef niet om te werken. Nu zou ik zeggen: Ik ‘speel’ om te leven, dat werkt!

Catalina Silva
6 years ago

Tip 1 werkt bij mij …alleen moet ik het wel dan alleen even beperken tot zoals jij zegt in de ochtend
Muchas gracias ?

Catalina Silva
6 years ago
Reply to  Catalina Silva

Mooi poppetje …lijkt wel op me .

Jaap Nauta
Jaap Nauta
6 years ago

Ik vind dit een erg leuk en positief artikel met als uitsmijter: Nisandeh Neta (1968 – 2100) 😀

Het motto van Dutch Pinball is: bring fun to people en dat sluit erg aan bij jouw blog. Ik ga vanmiddag brainstormen met een glimlach. Ben erg benieuwd wat dit oplevert.

Sigrid Marel
6 years ago

Leuke tips daar word ik zeker blij van! Helemaal mee eens dat het allerbelangrijkste in je leven en je werk is: doe wat je wilt en doe waar je blij van wordt! Ook ik zeg dat tegen iedereen maar nog niet tegen mezelf merk ik. Ook ik doe nog veel te veel dingen omdat het van mezelf moet, en niet omdat ik het wil, dus word ik daar niet blij van.

Het meest sprak me aan het naar buiten gaan, want ik krijg bijna altijd een inzicht en of blij gevoel als ik in mijn eentje wandel of jog of hardloop. Het andere is dagdromen en nadenken over de toekomst. NICE. En t allergrappigste is (vind ik) dat dit thema mij erg uitspreekt dat dit ook lijkt op mijn levensmotto: “Als je maar lol hebt”. Wees blij en vrolijk zodat je altijd een glimlach op je gezicht vertoont, no matter what you do. EN dit komt ook terug als rode draad in het boek wat ik nu aan t schrijven ben….

Helen Poolman
6 years ago

Wat een leuke voorjaar blog, goed om ons hieraan weer te herinneren, de oplossingen liggen vaker dichterbij dan we denken, en met deze tips moet het toch zeker lukken om lekker creatief te spelen met alle mogelijkheden die we tegenwoordig tot onze beschikking hebben. Heerlijk deze positieve attitude, thanks for sharing. Oh ja mijn tip dans met je ogen dicht op je favoriete nummer en kijk en voel dan eens wat voor informatie dan vrijkomt, voor mij altijd bevrijdend en inspirerend, ieder zijn ding.

Donna Hoogstraaten
6 years ago
Reply to  Helen Poolman

Ja dat is een leuke tip, dansen met je ogen dicht gaat inderdaad veel dieper. Bedankt Helen.

machiel keet
6 years ago

Nummer 3, de spontane video. Dit zou ik nooit bedacht hebben, daarom zet ik deze op nummer één om uit te gaan proberen. Ik ben heel benieuwd welk effect dit teweeg brengt.
Er zijn er verschillende die al in de praktijk gebracht worden, maar de video is nieuw voor mij.

Donna Hoogstraaten
6 years ago

Wat een leuk en vrolijk artikel! Daar word ik helemaal blij van. Helamaal omdat ik de meeste al doe. Een leuk artikel lezen is een van mijn favorieten; Altijd inspirerend.

Verder word ik blj van het lezen van inspirerende boeken of dvd’s. En mijn kinderen obsereveren, boodschappen doen, mijn huis poetsen…..eigenlijk word ik van bijna alles blij. Het gaat er maar om welke mindset je erbij hebt. 🙂

Leni Minderhoud
Leni Minderhoud
6 years ago

Precies Donna! Herkenbaar

Jean Michel Caupain
Jean Michel Caupain
6 years ago

I like to walk to work, after a few kilometers you feel fit. On your way back you can reflect on your day and brainstorm for the next. Music is great for inspiration, but sometimes I listen to a funny podcast, which doesn’t require a lot of concentration to follow.

P.S. Now I understand why you want to become 132 years old. 2100 looked like a typo.

Leni Minderhoud
Leni Minderhoud
6 years ago

Wat een leuk artikel! Hier ben ik erg goed in. Ik ga zeker een paar keer per dag als ik thuis werk een blokje om en soms wel vele blokjes. Ik heb inderdaad gemerkt dat ik dan ongehinderd kan fantaseren tijdens het wandelen en er komen veel ideeën en oplossingen op.
Ik heb dan ook altijd een notitieblokje bij me.

Muziek is ook belangrijk maar dan als een zachte achtergrond klank, het vult een ruimte. Maar soms wil ik stilte.

Lopen geeft inderdaad energie Jean Michel, en ook een praatje met iemand uit de buurt. Sinds kort hebben we een buurttuin tegenover mijn huis, waar ik ook wat kan rommelen in de aarde en de plantjes water geven. Dat is een hele welkome ontspanning en plezier. Praten met eenden, poezen en de natuur in deze tijd te zien ontpoppen, geweldig! En in korte tijd heb ik heel wat nieuwe buren leren kennen.

Kristel Lenaerts
Kristel Lenaerts
6 years ago

4 Ga een blokje om
Dit doe ik nu ook al regelmatig.
De natuur doet goed en laad je batterijen terug op.
Laatst zat ik in de zon in de natuur en
zag ik de mieren bezig (aan het werk).
Van mieren kan je heel veel leren.
Jim Rohn : The Ant Philosophy

Peter van Minnen
Peter van Minnen
6 years ago

Natuurlijk gaat het om “Doen wat je leuk vindt”.
Maar het gaat echt om “Leuk vinden wat je doet.”

Dus als je je prettig voelt met niets of weinig vragen voor wat je levert, ga daar mee door. Tip is: probeer eens uit je comfort zone te komen en wellicht merk je dat het nog leuker kan!

Marianne Kruijswijk
Marianne Kruijswijk
6 years ago

Ik schrijf een paar positieve tweets, met complimenten of mooie foto’s of een blogtekst vooruit over een onderwerp dat ik leuk vind. En ik heb het geluk dat er een tuin achter mijn kantoor ligt, waar ik een kopje koffie kan drinken in de zon. Dat doe ik ook graag.

José Hoeflaken
6 years ago

Wat een leuk positief artikel. Ik woon waar anderen vakantie vieren, daardoor kan ik heel veel dingen doen “voor mijn werk” die gewoon heel leuk zijn. Zoals regelmatig een duik maken, langs het strand wandelen, een restaurantje uitproberen of thee drinken met mijn bedoeïenen buurvrouw. Net als een bakker die zijn eigen koekjes regelmatig moet proeven. Zo doe ik inspiratie op voor mijn blog en kom ik op nieuwe ideeën. Ik besef het eigenlijk te weinig maar ik ben gewoon een bofkont 🙂

Dirk-Jan Meulman
6 years ago

Goedemorgen, Dit positieve artikel vraagt om een reactie. Ik heb er van genoten. Bijna dagelijks maak ik kleine wandeling door het bos, hier even verderop. Dat is heerlijk, inderdaad goed om te laten bezinken, nieuwe ideeën te krijgen of items voor de actielijst opnieuw op te merken.

Soms vind ik het ook heel fijn om een dansje te maken in de woonkamer, even de muziek aan en de energie laten stromen. Dit geeft vrijheid en een heel groot plezier. Zo fijn die korte ontspanning. Groet!

Caroline Leferink
Caroline Leferink
6 years ago

Dansjes zijn altijd goed hè, Dirk-Jan 😉

Marleen Crabbe
6 years ago

Goedemorgen allemaal,
Wat ik regelmatig doe is met de hond gaan wandelen in bos en velden. Niet alleen word ik daar blij van, maar het ontspant mij en het geeft mij nieuwe ideeën en inzichten. Dikwijls neem ik onderweg nog wat foto’s en soms ben ik gewoon geïnspireerd en spreek ik “on the spot” mijn artikel in op mijn smartphone.

De tip die ik nu ook ga toepassen is het ‘s morgens lezen van een leuk artikel en het boek lezen van The conscious millionaire”. Hebben jullie dat boek ook gelezen? Wat vinden jullie ervan?

Warme groeten,
Marleen

Donna Hoogstraaten
6 years ago
Reply to  Marleen Crabbe

Ben benieuwd naar het boek, ken het nog niet. Ik ben bezig in het Leef lekker boek. Ook erg inspirerend.

Kevin Colle
6 years ago

Ik mediteer als ondernemer dagelijks 20-30 minuten in de ochtend. Dit zorgt ervoor dat ik fris en scherp de dag begin. Zo kan ik gemakkelijker focussen maar ook dingen gemakkelijker loslaten, zodat ik meer opensta voor spontane en leuke dingen in het leven.

Sportieve groet,

Kevin Colle

Nicole Nagelgast
6 years ago
Reply to  Kevin Colle

Wat goed Kevin, ik luister ‘s ochtends ook graag Nisandeh’s Visualisatie technieken om mijn focus voor de dag weer helder te krijgen.

Caroline Leferink
Caroline Leferink
6 years ago
Reply to  Kevin Colle

Ah. Ik mediteer niet als ondernemer. Ik mediteer gewoon als ‘ik’ en daarna ga ik ondernemen. 😉

Nicole Nagelgast
6 years ago

Ik heb een boekje apart voor alle dingen waar ik dankbaar voor ben of een succes wat ik wil onthouden. Ik schrijf hier iedere dag in, ook kleine successen en geluksmomentjes zijn ontzettend belangrijk. Ik kijk er dan ook vaak in om mijzelf eraan te herinneren wat er allemaal goed gaat en waar ik dankbaar voor mag zijn! Dit brengt absoluut een glimlach op mijn gezicht!

Eveliina Vogelzangs - Seume

Quote of Nisandeh (1968 – 2100) ???????
What a blast, hilarious!
If anyone will manage it is you. Nisandeh(!).

Thank you for the positive ideas. It helps me to not feel judged when people ask about my activities.

I like to wonder off while dancing, doing sports and while having a nice relaxing, warm bath. Whether dreaming or brainstorming.

After reading this article I will experiment with videos… See if I can start feeling at ease 🙂
Thank you!!