Ontspan en geniet!

4212 views | 188 reacties |
shares

Ik ben dol op mijn werk. Vaak ervaar ik een flow. Ja, ik krijg echt energie van wat ik doe, of ik nu op het podium sta voor 1500 mensen, een nieuwe training ontwikkel of via Skype overleg met mijn marketing team in Amsterdam.

Herken je het gevoel van flow en energie als je helemaal op een taak of bezigheid gefocust bent?

Dat je wel eindeloos door kunt gaan?

Ik hoop het voor je.

Maar tegelijk… eindeloos doorgaan is GEEN optie en ook geen goed idee – want je moet je batterij regelmatig opladen.

En de zomerperiode biedt daar een heel goede gelegenheid toe.

In dit artikel wil ik je stimuleren om de tijd te NEMEN om te ontspannen, of je nu op vakantie gaat of niet.
Veel van jouw klanten gaan waarschijnlijk op vakantie, dus het is goed om ook jouw lichaam en geest te verfrissen, zodat je na de vakantie weer helemaal gefocust kunt zijn om jouw klanten het beste te bieden van wat je hebt…

Dit is echt belangrijk, want als ondernemer heb je geen vast aantal vakantiedagen. De verleiding kan bestaan om gewoon door te werken. Maar als je vermoeid of overbelast raakt, gaan dezelfde taken waar je normaal energie van krijgt, je juist nog verder uitputten. Je creativiteit ebt weg en misschien krijg je zelfs lichamelijke klachten.

Daar ben jij niet bij gebaat en jouw klanten ook niet.

Nou Nisandeh, kan het wat minder somber – waar is je positiviteit gebleven?

Rustig maar, het komt nu…

Ik heb een aantal tips voor wat je zou kunnen doen tijdens jouw vakantie en/of tijdens jouw werkweek deze zomer.

5 UIT-JE-DIP-TIPS

Tip 1: Sta vroeg op

’s Morgens vroeg, als de meeste mensen nog liggen te slapen, is het heerlijk toeven buiten. Maak een wandeling, geniet van de stilte en snuif je longen vol met frisse lucht. Je kunt er de hele dag tegenaan.

Tip 2: Slaap uit

Misschien is je opgevallen dat ik in Tip 1 het woord ‘ik’ niet gebruik. Vroeg opstaan is meer voor mensen van een categorie waartoe ik niet behoor: de ochtendmens.Sleep in

Ik vind het heerlijk om lang uit te slapen en in mijn bed te blijven liggen en helemaal niets te doen. Vakanties zijn daar uitermate geschikt voor, maar als je de kans ziet moet je uitslapen ook eens op een ‘gewone’ dag proberen.

En heeeeeeel belangrijk… voel je niet schuldig, maar geniet van het uitslapen. Je bent tenslotte je eigen baas!

En nóg belangrijker… zorg ervoor dat je geen afspraken hebt terwijl je nog in je bed ligt!

Bonus tip: Als je maar vroeg genoeg naar bed gaat – kun je tip 1 en tip 2 combineren.

Tip 3: Sport / Beweeg

Ik houd ervan om op pad te gaan. Dan ga ik rotsklimmen of wandelen in de bergen van Tenerife. Ik concentreer me tijdens mijn tochten op mijn handen, voeten en ademhaling. Zet mijn gedachten aan werk helemaal opzij. En na een tocht van 2-4 uur ben ik lichamelijk moe, maar mijn geest is helder en fris.

Bedenk eens welke lichamelijke activiteit jij zou kunnen ondernemen tijdens vakantie of op werkdagen en in het weekend?

Tip 4: Zoek de natuur op

Je hoeft niet gelijk te denken een spectaculaire kloof in Frankrijk of een verlaten strand op de Wadden. Waar je ook bent, zoek het dichtstbijzijnde grasland, bos, of heide op en ga op de grond zitten of op een picknick kleed. Luister naar de geluiden, zie de insecten en vogels en voel de temperatuur en wind op je huid.

Neem bijvoorbeeld een schetsboek mee om te tekenen wat je ziet. Ongewoon, om eens heel iets anders te doen dan wat je normaal doet. (Professionele insectentekenaars mogen deze tip negeren)

En heeeeeeel belangrijk… doe ’s avonds een tekencheck.

Tip 5: Doe wat JIJ het liefste doet

Ik zou in dit artikel kunnen volstaan met tip 5. Als het goed is, weet jij als geen ander hoe JIJ het beste kunt ontspannen om (weer) lekker in je vel te komen.

ECHTER – ik weet ook dat je in de hectiek van het ondernemerschap kunt VERGETEN wat je ook alweer het allerliefste doet (deed).

Ik kan niet raden wat het voor jou is, maar misschien dat de onderstaande lijst – die ik in 5 minuten heb gebrainstormd – jouw geheugen kan opfrissen:

Brainstormen, lezen, motorrijden, hardlopen, zingen, dansen, vissen, zeilen, klimmen, surfen, gamen, televisie kijken, voetballen, tennissen, badminton, beachvolleybal, jongleren, eten, drinken, zandkasteel bouwen, muziek luisteren, muziek maken, tekenen, vliegeren, vliegtuigjes vouwen, Lego, Ministeck, punniken, kantklossen, tafelvoetbal, pingpong, naar de kapper gaan, je laten masseren, naar de sauna, je paraplu ergens vergeten, koken, wijncursus, barbecueën, grasmaaien, origami, heg snoeien, bloemen plukken, bakken, braden, hoela hoepen, marshmallows roosteren, naar de bioscoop, Netflix op de bank, schrijven, foto’s kijken, fotograferen, turen naar de bosrand tot je een hert ziet, wachten tot je een ons weegt, snorkelen, dagdromen, schuilen, picknicken, shoppen, bromtol draaien, puzzelen, goocheltrucs leren, zoenen, dolfijnen nadoen, YouTube filmpjes kijken, grapjes maken, hut bouwen, liggen in een hangmat, naar het theater, zwemmen, fietsen, autorijden, abseilen, opzouten, kletsen, converseren op hoog niveau, schilderen, etc.

Staat jouw favoriete (non)activiteit er niet bij?

MOOI!

Dat betekent hopelijk dat je precies weet wat het is!

En dan heb ik nu voor jou een BINDEND ADVIES voor deze zomer.

DOE regelmatig wat je het ALLERLEUKSTE vindt.

En heeeeeeel belangrijk daarbij… vergeet niet om je goed in te smeren.

Tot slot

Nu ben ik eens benieuwd.

Wat is nu precies JOUW ALLERLEUKSTE (non) activiteit om te ontspannen en hoe krijg je het voor elkaar om dit regelmatig te beoefenen?

Deel alsjeblieft jouw favoriete activiteit (mits fatsoenlijk) in het commentaarveld hieronder en laat je inspireren door de comments van anderen.

Vul ook alsjeblieft je voornaam EN achternaam in bij je comment, anders kunnen we deze niet goedkeuren.

Wie weet breng je mij ook nog op een idee…

En omdat ontspanning en een goede balans deel uitmaakt van een succesvol leven, krijg je zodra jouw comment is geplaatst, een GRATIS ticket voor het Elements of Success seminar (t.w.v. €997) dat begin september plaatsvindt.

Verzeker je snel van een plek in het seminar, en geniet deze zomer met een gerust hart aan je meest favoriete bezigheid.

Op jouw succes!

Nisandeh

PS. Deel dit artikel met jouw netwerk via de social share knoppen hieronder, want op die manier kunnen bevriende ondernemers in jouw netwerk ook hiervan profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

188 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Esther Molenaar
6 years ago

Mijn absoluut favoriete (non)activiteit is donderjagen met mijn kinderen. Rollebollen door de tuin, over de bank en op de grond. Lachen gieren brullen. Niets ontspant beter dan dat…ik doe dat al veel en in de vakantie nog meer!

Erik Van Buyten
6 years ago

Ga eens met je hoofd tegen een boom staan en voel de bewegingen van de boomstam takken en bladeren Superontspannend 😉

Cindy van Rooijen
6 years ago

In de tuin bezig zijn. Zwaar werk maar juist daarom heerlijk ontspannend. Daarnaast staat deze zomer ook veel skateboarden met de hond op de planning (ik ben zo’n ochtendmens ;-))

Donna Hoogstraaten
6 years ago

Het is goed dat je dit aanhaalt Nisandeh!
Ik ga in de vakantieperiode altijd in een gewoon tempo door, alhoewel…ik sta een uurtje vroege op om mijn werk te kunnen doen in alle rust. Als lijn kinderen dan op staan heb ik alle tijd voor hen. Dat vind ik eigenlijk al een heerlijk gevoel, dat ik in de vroege ochtend al heb gewerkt……en dat brengt me dan bij de vraag die je stelt.

Ik vind van alles erg leuk, vooral creatief bezig zijn of op ontdekking in de natuur, maar doordat ik eigenlijk altijd met mijn gedachte ben bij wat ik nog graag voor mijn zaak wil, geniet ik nergens meer van, behalve van een zakelijk succes.

Dus bedankt voor de reminder.

Jan de Blaeij
6 years ago

Mijn favoriete dingen om te ontspannen = motorrijden, dansen, zingen wandelen, schilderen gewoon genieten van wat er om heen is, dit zijn de dingen die rik regelmatig.doe.
Maar het lukt ook door het gras te maaien of de heg te scheren.

Niña Mooi
6 years ago

Ik ben sinds kort begonnen met haken, klinkt heel truttig maar is leuk. Je kan dus ontspannen en tegelijk kadootjes maken voor anderen. Of in mijn geval een prijs maken voor als mijn klanten slagen voor hun audit

Greet van Gemert
6 years ago

Heerlijk wandelen en hardlopen (met de hond) op het strand en door de duinen

Nataschja Hijkoop
Nataschja Hijkoop
6 years ago

Mijn ware ontspanningsmoment is anderen bewonderen, of met het bos 1 zijn. Liefs Nataschja

Petra Eshuis
6 years ago

Een regelmatige activiteit waar ik me actief bij inzet maar toch helemaal kan ontspannen is imkeren. Midden in het gezoem van duizenden ?werkende bijen, gefascineerd raken door wat zij als bijzonder insectenbeten verrichten, de heerlijke honing die zij produceren. Dat maakt mij klein, dankbaar en een met de natuur: in balans.

Charlotte Cortoons
6 years ago

Mijn favoriete ontspanning is elke ochtend een uur zhineng qigong. Niets brengt mijn meer energie dan deze chinese bewegingsleer.

Ger Segers
Ger Segers
6 years ago

Mijn favoriete bezigheid om te relaxen is fotograferen rondom de vijver in de tuin. De kikkers, kikkervisjes, libelles, visjes, ijsvogel die visjes komt vangen, de kraai die dat blijkbaar ook kan, vogels die komen badderen ,(de Vlaamse gaai ziet er dan punk uit). Genieten van de natuur en dat blijft boeien.

Jeroen Stoffels
6 years ago

Genieten van de natuur, langer wandelen met de hond, de garage maar weer eens opruimen en vooral dingen weggooien, of gewoon even niksen. Dagdromen over grootse dingen en misschien wel even een slaapje.

Marcel Ramaker
Marcel Ramaker
6 years ago

Op rots- of bergklimmen na lijken we op elkaar. Heerlijk hiken in ruig gebied vermoeid genoeg om mentaal op te laden. Zoals ook nu dat de helderheid geeft simpele dingen op te merken dat een aantal bomen nog steeds nieuw blad geeft. Een aanwijzing dat werk gedachten even uitgebannen zijn.

Yvonne Evers
6 years ago

Verse soep maken, dagdromen, of gewoon echt even helemaal niks….en me dan vervolgens weer druk maken dat ik ‘even’ niks heb gedaan….

Marjolein Kalter
6 years ago

Kanoën 😀
Eind van de middag voordat ik eten ga koken, een hele dag op open water of ´s morgens bij het krieken van de dag.
Heerlijk!
Gedragen worden door het water, de stilte brengt mij in een meditatieve staat die ik op het kussen niet tegenkom.
Soms schrikt een zwemmende eend ineens omdat hij me niet had horen aankomen

Sietske Alma
Sietske Alma
6 years ago

Lekker bezig zijn op mijn zolder kamer met het schrijven van gedichten, verhalen/ blogs en ontwikkelen van nieuwe dingen voor het nieuwe seizoen.

Heerlijk vakantietijd.

Groetjes Sietske

Leo Steijn
6 years ago

Fietsen ???

Ron Kruiver
6 years ago

Toch wel mijn meest favoriete manier om te ontspannen bestaat het het volgende avond ritueel:

Ik ga in bed liggen en doe het volgende:

1. De TV is en blijft uit (most important!!)

2. Ik leg 1 hand op mijn buik en 1 hand op mijn borst. Nu ga ik 5 seconden langzaam inademen en hou daarna 1 seconde mijn adem vast. Daarna adem ik rustig 5 seconden uit om daarna mijn adem weer 1 seconde vast te houden. Daarna weer van voren af aan beginnen.

De ‘key’ hier is dat ik mij concentreer op mijn buikademhaling. Tijdens het inademen focus ik mij erop dat alleen de hand op mijn buik omhoog komt terwijl de andere ontspannen blijft liggen.

Dit doe ik vijf tot 10 minuten lang.

3. Be thankful: Terwijl ik met mijn ademhaling bezig ben laat ik rustig de dag langs mij heen gaan en bedenk 3 dingen waarvoor ik dankbaar ben geweest die dag.

Wanneer ik de 3 dingen heb genoemd in mijn hoofd en mijn ademhaling erop zit slaap ik heerlijk in. (Meestal al na 5 minuten)

Ama Almekin
Ama Almekin
6 years ago
Reply to  Ron Kruiver

Ha Ron, ik vind dat je er gelukkig uitziet; daarmee en met wat je doet om te ontspannen inspireer je me! Mijn dank.. Ama

Max van de Berge
Max van de Berge
6 years ago

Dit zijn inderdaad mooie tips! Ik combineer ze veelal. Ik sta door de weeks vroeg op. Uitslapen is dan in het weekend tot ong. 10.00 uur voldoende.

Waar ik het meest van ontspan, is ‘s avonds een half uurtje rust pakken, in de zin dat ik op de bank naar klassieke muziek luister, of ‘s avonds ipv voor de buis te zitten lekker een rondje ga fietsen door de natuur! daar ontspan ik echt van. En idd af en toe een weekendje we om de bakens te verzetten is ook erg nuttig. oftewel;

work hard, play hard, relax hard!

Nadia El-Merini
Nadia El-Merini
6 years ago

Mijn favoriete ontspanning is de natuur opzoeken en water, luisteren naar de stilte, lekker wandelen even alles achterlaten en genieten van de mooie natuur.Daarna lekker ontspannen en bijkomen bij water daar vergeet ik alles en ontspan ik en krijg altijd inspiratie! Maak contact met de aarde, water lekker schoenen uit en met je voeten in het water,heerlijk en voordat je contact maakt met het water,bedenk je wat je los wilt laten en het water neemt het mee. Lekker moment voor mezelf!

Richard Bremer
6 years ago

Mountainbiken! Ik doe het echt te weinig, maar ik vind het heerlijk om op een uitgezet parcours lekker door de bossen te fietsen en te genieten van het weer en van de natuur. Niet op hoog tempo, maar juist relaxed. Het is voor mij even geen competitie om de snelste, beste, etc. te zijn, maar juist een moment om dat los te laten en te ontspannen.

Angelique Wittenbernds-Rath

Mooi blog, ‘toevallig’ zat ik me gisteren te bedenken dat ik de komende weken van mezelf rustig aan mag doen, zodat ik in september die nieuwe start ga maken tijdens de vervolg workshops. Ik ga genieten in Londen en Frankrijk en ga fotograferen, mensen kijken en lezen. Maar ook een paar keer naar de sauna om even samen met mijn man te genieten van deze zomer.

Ruben Zuilhof
6 years ago

Bezig zijn met het bedenken van plannen en het doorgronden van hoe dingen werken in de markt,om mijn en andermans business een boost te geven.

Nathie Perez
6 years ago

Favoriete dingen om te doen zijn dansen, koken, eten, reizen en soms bewust helemaal niets doen zodat ik totaal kan ontspannen. Relax music op en mijn body & mind helemaal laten gaan, alles los laten en alleen nog maar mijn ademhaling voelen. Op deze manier laat ik mij weer op vol energie en verzacht ik pijn of stress.

Dit doe ik graag en overal kan dagelijks zijn maar ook op vakantie. Reizen doe ik graag naar Brazilië, Dominicaanse republiek of Azië voor familie bezoek, ontspanning, fun, cultuur, dans, natuur en lekker eten.

Lidy van Oord
6 years ago

Heerlijk vind ik het om vroeg in de ochtend, met het zonnetje dat net over de horizon komt een kopje koffie te drinken. Het is dan nog heerlijk stil, op de vogels na. Genieten dus.
Verder ontspan ik erg door te spelen en knuffelen met mijn kleindochter> ze woont in Frankrijk dus dat gebeurt niet zo vaak, daarom extra genieten van die momenten

Chris Godthelp-Kortink

Buiten hardlopen, daarbij alle gedachten loslaten tot er vanzelf nieuwe inzichten voor in de plaats komen. Golfen en plezier hebben met een goede vriendin. Op het strand liggen, de warmte voelen en lezen.

Ben Vieberink
6 years ago

Piano spelen. tijdens mijn werkdagen kom ik er steeds niet aan toe. Het liefst zou ik mij een week lang met een piano opsluiten. Helemaal alleen met een paar goede boeken. Pianoboeken dus. Hiromi, Keith Jarrett of Esbjorn Svensson. En dan tussen de bedrijven door mediteren, yoga en plannetjes maken

Hennie Visscher
6 years ago

Met mijn benen op een bankje voor het kamerraam de tuin in dromen, tussendoor een inspirerend boek lezen over maatschappij filosofie en een pot thee ernaast.

Guido Dik
6 years ago

Gitaar spelen, de ontspanning van muziek maken zorgt dat je alles om je heen vergeet, je hersenen op een andere manier inzet en zo zowel plezier hebt als langer leeft!

Ton de Haan
Ton de Haan
6 years ago

Lekker langs de kant naar een training kijken van mijn favoriete profclub en met anderen het van commentaar voorzien.

Marie-Anne Lasvos
Marie-Anne Lasvos
6 years ago

De keukendeur opendoen en op blote voeten op het gras lopen. De vogels horen, de geuren van de ochtend ruiken en andere geluiden van de dag die begint in de verte waarnemen. Diep ademhalen en ik ben weer klaar voor een nieuwe dag!

Peggy Quaaden
6 years ago

Skaten ?

Eleonora van Grinsven
6 years ago

Bordspellen, samen met vrienden koken. Als het weer het toelaat buiten.
Dank voor de herinnering. Je bent de zoveelste die zegt dat vakantie ook belangrijk is. Mijn hart is allang om, nu mijn hoofd nog. 🙂

Judith Jobse
6 years ago

Veel succesvolle mensen hebben een vast ochtendritueel dat lichaam activeert en/of de mind tot rust brengt. Meditatie, yoga, ademoefeningen. De dag heeft een andere kwaliteit met een ochtendritueel. Je bent meer aanwezig, helderder, creatiever, loopt minder te jagen en te stressen en kunt beter hoofd van bijzaken scheiden. Kortom, je houdt ‘ meer rust in te tent’ gedurende de dag.

Els Harmsen
6 years ago

Ik ontspan door ‘s morgens met een kop koffie op het bankje in de zo’n in onze achtertuin te zitten. Ik ontspan en geniet van als onze kleine meid in het zwembadje zit te spelen. Ik vind het heerlijk om te googelen en filmpjes te kijken.

Ik vind het heerlijk om te wandelen in de natuur en naar het bos te gaan. Zo het voelt al echt als vakantie nu ik dit heb opgeschreven.

Arvid Kuipers
6 years ago

Ik zit veel op kantoor. Als ik niet aan het werk ben, beweeg ik graag. Klusjes in de tuin, iets in elkaar timmeren, samen de schuur uitruimen. ‘s Morgens vroeg wandelen met de honden. Sleuren en zweten met gewichten, het liefste buiten in de avondzon. En als ik dan genoeg beweging naar mn zin heb gehad, dan wil ik ook wel graag een goed boek lezen.

Michèle van Reijsen
Michèle van Reijsen
6 years ago

Lange tijd wist ik niet wat ik echt leuk vond om te doen. Had werkelijk geen idee waar ik blij van werd of waar ik door kon ontspannen. Ik was zo ver bij mezelf vandaan geraakt dat ik niet meer wist hoe ik leven moest. Overleven kon ik als de beste. Dit bracht de situatie destijds met zich mee. Het was een lange en interessante ontdekkingsreis, terug naar mezelf.

Als men mij nu vraagt: “Wat doe jij?” Ik leef het leven, en jij?

Marcel van Halderen
Marcel van Halderen
6 years ago

Mijn leukste non-activiteit(en) zijn zoeken met mijn metaaldetector en varen. Met beide ga ik volledig op in de omgeving waar ik ben en ben ik totaal ontspannen. Met beide ben ik niet bezig met het doel, maar met de activiteit op zich.

Ageeth van de Veen
6 years ago

Ja, dat herken ik wel. Dat je even tijd nodig hebt om er weer achter te komen waar je nu alweer blij van werd als je vrij bent. Dat was vroeger na de laatste proefwerkweek op school al zo! 🙂

Ik heb een heel oud krakkemikkig Ipodje met héél fijne muziek. Een goed begin bij mij is altijd dat ding even op mijn oren te zetten en te luisteren naar muziek. Het maakt me vrolijk en actief. Daarna ga ik vanzelf leuke dingen doen.

Dymphie van den Bergh
6 years ago

Ik woon op een eiland en het is heerlijk om na een hectische dag alleen met mijn paard naar het strand te gaan. Meestal ga ik basic: zonder zadel, eenvoudig hoofdstel en oude kleren. Hier en op dit paard kan dat! ‘s avonds is er bijna niemand op het strand, hij is altijd vrolijk en loopt met de oortjes vooruit. Dan kan ik heerlijk mopperen, dromen, ideeen bedenken en genieten van waar ik woon. Opladen!

Gerdie Pots
Gerdie Pots
6 years ago

Mijn manier van ontspannen is door elke morgen met mijn 2 vriendjes Fins en Puma op stap te gaan. Ik heb een prachtig uitlaat gebied , dicht bij mijn huis uit . Het is dan nog zo lekker rustig rond 7.00 uur en zie dan de konijntjes lekker spelen in de wei af en toe een ree en de mooie vogels niet te vergeten! I love it!

Mirjam van Hasselt
6 years ago

Wat ik graag doe om mezelf te ontspannen is ergens zitten, het liefst buiten op een prachtige plek, in de tuin, in een park of een andere prachtige plek.
en kijken, kijken en me verwonderen over alles wat ik kan zien. de insecten, de bloemen, de vogels, de wolken….

Het lijkt dan net of ik dieper kan ademhalen en dat is zo fijn…

Egmond Zaal
Egmond Zaal
6 years ago

Heerlijk om een lange bos- of strandwandeling te maken met de honden. Gezond om te wandelen en de honden die constant aandacht vragen zorgen ervoor dat je gedachten even niet met de dagelijkse dingen bezig zijn.

Ingrid van der Linden
6 years ago

STRIKJES
Naast mijn reclamebureau heb ik een (hobby)activiteit onder de naam strikje (cadeautje geven) waarbij ik zelf een slogan heb.
Zorg dat het elke dag een Strikjes dag is! Zo niet zorg dan dat het er een wordt!
Dat helpt mij op drukke dagen toch iets te doen wat ontspant en dit is voor mij dan een gevonden steen doorzagen en beleven wat mooi deze is en verwerking in een collage!
En ook zo leuk ik draag deze slogan ook naar anderen uit en het helpt hen ook.
Daarbij Ik deel virtueel strikjes uit als er iets te vieren is of iemand het nodig heeft je krijgt er een lach voor terug en geeft mij dus weer inspiratie.
Fijne vakantie!

Nick Verhoeve
6 years ago

Mijn manier van ontspannen is zo goed als elke dag sporten en daar alle opgekropte stress en spanning in weg laten vloeien. Dit doe ik het liefste s’ avonds zodat je met een leeg hoofd kunt gaan slapen. Ik merk aan mezelf dat ik dan veel rustiger slaap en veel beter uitgerust wakker wordt.

Stefan Alfons
6 years ago

Thanks Nisandeh.
Vroeg in de ochtend trainen, op 70% of vol gas, is mijn manier om energie te krijgen. Na het douchen krijg ik namelijk een heerlijk relaxte gevoel over me heen en kan de hele wereld weer aan.

Na een lange dag vind ik het lekker om een actie/thriller te kijken op de bank.
Wat ik ook heerlijk ontspannend vind te doen is uitgebreid Molukse gerechten koken.
En als ik onder de mensen wil zijn gaan we lekker bandjes kijken, mijn zoon heeft een band met heerlijke muziek “Tied Laces”. Hij speelt ook samen met zijn verloofde in haar band “Leila”.

Lex van Buuren
6 years ago

Dank hiervoor! 🙂

Marijana Pezer
Marijana Pezer
6 years ago

Mooi geschreven!!! Mijn favoriete is tijd doorbrengen met mijn familie, we zijn met veel man en soms hoor je jezelf niet denken naast alle gepraat/geschreeuw van de kinderen maar dan sta ik er even bij stil hoe gezegend ik ben met zo een familie!!! Tegelijkertijd genieten en dankbaar zijn!

Paula van Ginkel
6 years ago

Mijn mooiste activiteiten:

Dansen, zingen, lachen, (bos)wandelingen maken en knuffelen, ik wou opschrijven medemensen knuffelen, maar ik knuffel ook graag katten, honden, paarden en andere dieren.

Leuke herinnering om die dingen ook te doen, ik zou bijna vergeten op te houden met werken 😉

Fijne vakantie

Simone Snel
6 years ago

Met m’n paard door de bossen struinen!
Wat ik ook fantastisch vind is m’n tractor. Tja, zodra ik de trekker uit de loods rijd om de wei en de bak te slepen voel ik me helemaal blij en betrap ik mezelf erop dat ik zit te zingen en fluiten. Gelukkig maakt dat ding zoveel lawaai dat niemand dat hoort 😉