Ben jij klaar om passief inkomen te genereren?

9728 views | 1,316 reacties |
shares


Toen wij 7 of 8 jaar geleden het concept van passief inkomen in onze programma’s introduceerden, had nog niemand in onze doelgroep hiervan gehoord.

Het voelde alsof we een vreemde buitenlandse taal of mafia jargon spraken (“Passief inkomen? Van wie moet ik dan geld gaan stelen?”).

En ondanks dat tegenwoordig meer mensen bekend zijn met het concept van passief inkomen, krijg ik nog steeds vaak de vraag “Waarom passief inkomen?”.

In andere woorden, wat maakt passief inkomen zo speciaal, vergeleken met een goed betaalde baan of een winstgevende eenmanszaak?

Zoals ik het zie, is er een enorm verschil tussen verdiend inkomen en passief inkomen.

Enerzijds gaat het dan om je verdienpotentieel en anderzijds – veel belangrijker – om het vermogen om financieel vrij te worden.

Verdiend inkomen

We zijn allemaal wel bekend met dit soort inkomen. Dit is het inkomen dat je je hebt aangeleerd om te verdienen sinds je een tiener was en je iets groots wilde kopen en je ouders zeiden “Ga maar een baantje zoeken”.

Verdiend inkomen is meestal een salaris of inkomsten waarbij je in principe wordt betaald voor de uren die je werkt. Als jij werkt, word je betaald voor je tijd. Zo niet, dan word je niet betaald.

Het maakt eigenlijk niet uit of je nu hamburgers bakt voor 5 euro per uur of je factureert 500 euro per uur als topadvocaat… in beide gevallen ruil je je tijd in voor geld. En als je meer geld wilt verdienen, zul je naar alle waarschijnlijkheid meer uren moeten gaan werken.

Passief inkomen

Diegenen die werken voor passief inkomen hebben een compleet andere mindset dan diegenen die werken voor verdiend inkomen. Verdieners van passief inkomen zijn bereid om vandaag voor niks te werken, omdat er een kans bestaat dat ze een constante stroom van inkomen zullen genereren in de toekomst.

In andere woorden, zij worden gedurende de rest van hun leven betaald voor iets dat ze jaren eerder deden en waarnaar zij sindsdien niet meer om hebben gekeken.

Passief inkomen is typisch iets wat heel langzaam begint en als tijdsverspilling aanvoelt.

Bijvoorbeeld, in de Passive Inkomen training (in juni van dit jaar) leren we je hoe je een online membershipsite creëert gebaseerd op jouw kennis en expertise.

Misschien start je de maand na de cursus wel met één lid en verdien je 47 euro per maand, maar werkt een vriend van je als ZZP’er en verdient 3.000 euro per maand.

Als je de euro’s met de euro’s vergelijkt, lijkt het passieve inkomen een grap, nietwaar?

Maar laat ik je vertellen dat 47 euro een geweldige start is en die gemakkelijk tot duizenden euro’s door kan groeien.

Een groeiende geldstroom met passief inkomen

Die 47 euro is slechts het begin als het gaat om passief inkomen. Als je dan je membership site online hebt, kun je het gaan promoten (wij vertellen je hoe) en er 4 leden bij krijgen. Ineens genereer je 235 euro per maand (5 leden die elk 47 euro betalen).

Herhaal dit proces gedurende een paar maanden en wanneer je tot de 100 leden komt, genereer je 4.700 euro.

En als de kosten voor jouw levensstijl minder zijn dan 4.700 euro (in dit voorbeeld),word je financieel vrij.

Als je besluit om een jaar op het strand te gaan zitten, genereer je nog steeds 4.700 euro door vrijwel niet te werken.

Ondertussen werkt jouw vriend zich 5 dagen in de week 3 keer in de rondte om zijn 3.000 euro per maand te verdienen.

Zie je hoe krachtig passief inkomen kan zijn?

Door strategisch te focussen op een deel van jouw business dat passief inkomen kan genereren, kun je binnen een paar jaar welvarend zijn. Maar veel belangrijker, je kunt binnen één of twee jaar financieel vrij zijn. Wat mij betreft is dat vele malen belangrijker dan rijk te worden.

Het is echter niet gemakkelijk om een geweldige bron van passief inkomen te ontwikkelen, die niet alleen de rekeningen betaalt met minimale tijd en moeite, maar ook synergetisch is met jouw business.

Oftewel, des te meer passief inkomen je genereert, des te meer autoriteit je wint, des te meer klanten je aantrekt en des te hogere prijzen je kunt vragen.

Maar goed, het gegeven dat het niet gemakkelijk is betekent niet dat je het niet moet doen.

Ben jij bereid om de eerste stap te zetten?

Dan heb ik een speciaal cadeau voor jou…

Ik heb een vierdelige videocursus opgenomen om jou op gang te helpen met het genereren van passief inkomen in jouw business.

Als jij bereid en gecommitteerd bent om deze 4 video’s te bekijken en de lessen te implementeren – dan geef ik ze jou graag als cadeau.

Het enige wat je hoeft te doen is in het commentaarveld hieronder te plaatsen waarom het belangrijk is voor jou om passief inkomen te genereren en dan stuur ik je de link naar de GRATIS  videocursus: ‘Passive Income 101.’

Tot die tijd – op jouw succes, Nisandeh

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier links te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1.3K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ton van Lieshoud
Ton van Lieshoud
9 years ago

Passief inkomen geeft mij de zekerheid na mijn pensioen toch nog een inkomen te hebben voor de leuke dingen van het leven.

Giel Boes
9 years ago

Passief inkomen is voor mij belangrijk omdat het me de mogelijkheid geeft te doen wat ik wil, wanneer ik maar wil.

Mijn levensmissie is een serieuze bijdrage te leveren om moeder aarde groen te maken zoals ze hoort te zijn.

Marjan Harmsma
Marjan Harmsma
9 years ago
Reply to  Giel Boes

Mooie levensmissie! Koester het, het is een heel groot cadeau aan alles wat leeft !

Groetjes en succes,
Marjan

Rob Steijger
Rob Steijger
9 years ago

Het uitwerken van een werkende propositie dat in staat is om een deel van mijn inkomen passief te laten zijn, gaat mij nog niet gemakkelijk af. Graag wil ik tips ontvangen op welke manier ik dit business model kan implementeren. Welke producten lenen zich er het beste voor? Wat zelf blijven doen en wat uitbesteden? Wat kan ik extra doen (marketing?) om mijn passieve inkomen te stimuleren? Daarom zeer benieuwd naar deze onlinetraining. Alvast hartelijk bedankt!

Lisette Davis
Lisette Davis
9 years ago

Passief inkomen klinkt mooi, maar wat is dat dan? En geldt dat voor ieder beroep? Is zoiets voor iedereen weg gelegd of voor enkelen? Ben dus erg nieuwsgierig naar de uitleg!

Roland Englebert
Roland Englebert
9 years ago

Omdat ik me dan bezig kan gaan houden met de business die ik echt graag wil doen. Mensen helpen

Anton Evers
Anton Evers
9 years ago

ik ben nieuwsgierig hoe ik mijn kennis kan gebruiken om een passief inkomen te verwerven.

Marjan Marinissen
9 years ago

Passief inkomen genereren is voor mij belangrijk omdat ik graag met mijn vaste baan van 20 uur per week wil stoppen om me volledig op mijn bedrijf te kunnen richten. Hiermee wil ik dan meer mensen laten kennismaken (gratis speedcoachsessies op events en beurzen) met wat counselling en coaching voor je kan betekenen. Wanneer meer mensen zo af en toe wat doen aan hun Persoonlijke Ontwikkelings Onderhoud (POO), dan wordt de hele wereld een stukje mooier!

Kijk, en daar doe ik het voor!

Kerstin Guhl
Kerstin Guhl
7 years ago

Passief inkomen is de manier om tijd vrij te maken voor familie, tijd om je verder te kunnen ontwikkelen en zonder geld stress te geven wat je te geven hebt – je full potential.

Wouter Kuiper
Wouter Kuiper
9 years ago

Met een passief inkomen creer je vrijheid om andere keuzes te maken in je leven!

Franciscus Ockhuisen
9 years ago

Passief inkomen kan mij helpen om meer van de wereld te zien,
mij meer in te zetten voor goede doelen, en meer tijd te hebben voor filosofie.

Alien Vaartjes
Alien Vaartjes
8 years ago

Dank weer voor het aanbod! Passief inkomen is belangrijk om continuïteit te borgen van onze dienstverlening

Hans-Peter Moen
Hans-Peter Moen
9 years ago

Financieel vrij? Da’s lang geleden…

Hoe? Zeg me, hoe regel ik dat?

Ellen van Woerkom
9 years ago

Een paar jaar geleden Financial Freedom gevolgd (aanrader!)
en door nieuwe zakelijke onderneming en andere vakcursussen is passief inkomen wat naar de achtergrond geraakt.
Verheug me nu op een refresher en deze keer heb ik
ook wat meer concrete mogelijkheden om ermee aan de slag te gaan! Heb er zin in!

Tanja Anna
Tanja Anna
8 years ago

Passief inkomen genereren is een bijkomend voordeel. Hoe meer mensen ik kan inspireren dmv van online cursussen, mijn E-book en meditatie/ visualisaties, hoe blijer ik ben! Ook mensen die te ver weg wonen, kan ik op deze manier helpen. En als alleenstaande moeder van vier kinderen, hou ik zo ook tijd over voor mijn gezin.

Wieger Bok
9 years ago

Passief inkomen zou mij goed kunnen helpen met het helpen van anderen. Statistisch gezien is er nogal een onbalans als je de inwoners van rijke landen optelt is deze som 9% van de wereld bevolking. Blijft er 91% over, deze groep zou ik willen ondersteunen met voorlichting/ onderwijs / micro kredieten.
Nu kan ik dat nooit alleen maar kan wel mijn tijd inzetten om een verschil te maken.

Daniel Jansen
Daniel Jansen
9 years ago

Passief inkomen geeft mij de financiële vrijheid om me nog meer te richten op wat ik in dit leven wil geven en ontvangen.
Ook is passief inkomen een graadmeter voor de waarde die mijn visie & passie brengen. In die zin is het een passie(f) inkomen.

Yvonne Morselt
9 years ago

Het passief inkomen geeft me de mogelijkheid niet alleen voor mezelf en mijn directe naasten te zorgen, maar ook voor vele anderen die niet in vrijheid kunnen kiezen wat ze het liefste zouden willen. Steeds vaker realiseer ik me zeer bevoorrecht te zijn. Hoop dat velen hun doelen als “conscious miljonair” op korte termijn kunnen verwezenlijken. De cursussen van Nissandeh en Vered zijn daarvoor een geweldige stimulans!

Hans van den Brink
9 years ago

In de kelder van mijn bestaan staat een machine die Schulden & Lasten heet en die een zwaar brommend geluid maakt. Dat geluid gaat ten koste van veel vreugde en tevredenheid. Ik hoor het geluid niet iedere dag, maar ik weet dat het er is.

Met passief inkomen kan ik het geluid van de Schulden & Lasten machine verminderen en misschien helemaal het zwijgen opleggen. De gedachte daaraan maakt me al blij!

Ben Daenen
9 years ago

Passief inkomen zou voor mij ook een soort van vrijheid zijn. Als het systeem eenmaal staat om van daaruit maandelijks inkomen te krijgen buiten je normale werkzaamheden. Het zou lucht geven en een Creator van meer vrije tijd.

Oene Doevendans
9 years ago

Ik denk dat dit zo ongeveer het beste aanbod is wat ik in de laatste tijden voorbij heb zien komen!

Ik zoek al een tijdje naar mogelijkheden om passief inkomen te genereren, maar heb moeite om dit om te zetten naar concrete plannen. Het lijkt me dan ook fantastisch om hier een zetje in de rug voor te krijgen met de video’s van Nisandeh!

Bogdan Dumitrescu
Bogdan Dumitrescu
9 years ago

Passief inkomen geeft je meer focus op je business zodat je meer klanten kan bereiken en de kwaliteit van je services kan vergroten. Daarnaast geeft het je veel meer keus en kan je bijvoorbeeld kiezen met welke klanten je zaken doet. De zorgen van ‘brood op de plank’ behoren ook tot het verleden. Je hebt ineens maximaal tijd om te investeren in je passie.

Mo Ontheflo
Mo Ontheflo
9 years ago

Meer geld, is meer vrijheid.

Dirk Broer
Dirk Broer
9 years ago

Passief Inkomen genereren is meer dan alleen een financiële dream come trough. Het vergroot ook je klantenbereik, een nieuwe vorm van mond-op-mond-reclame. En hoe groter je kring van afnemers, hoe concurrerender je jezelf in de markt kan positioneren.

Kars Zijlstra
Kars Zijlstra
9 years ago

Een passief inkomen geeft me de mogelijkheid om meer tijd en energie te stoppen in de dingen die ik werkelijk belangrijk vindt en dat is zeker niet altijd werk.

Marlies van der Horst
9 years ago

Passief inkomen maakt voor mij de weg vrij om me te concentreren op mijn gezin en op mijn bijdrage aan een betere wereld…

Eduard Bosch
Eduard Bosch
9 years ago

Having enough to pay the bills, means also being able to help more people.

By helping people with their physical, mental or social challenges, I want to contribute to create a better world for all of us.

Selma Guiking
Selma Guiking
9 years ago

Als je met een passief inkomen jezelf financieel onafhankelijk maakt, kan je je focussen op belangrijke (leuke) zaken (groei, ontwikkeling) in plaats van urgente, operationele zaken (uren maken zodat je de hypotheek kunt betalen).

Sandra van Bijsterveld

Ik wil met passief inkomen tijd vrijmaken voor mijn gezin en het uitwerken van ideeën die nu blijven liggen.

Govine van der Plas
9 years ago

Passief inkomen geeft vrijheid. Vrijheid om die dingen te doen die je belangrijk vindt in het leven. En gezien de ontwikkelingen in onze economie niet verkeerd om eens goed na te denken over toekomstige inkomensstromen.

Rita Vanhumskercken
Rita Vanhumskercken
9 years ago

Het is al jaren mijn wens en verlangen om een passief inkomen op te bouwen en financiële vrijheid te bereiken. Ik heb er nu een prachtig en jong bedrijf voor gevonden waar ik rotsvast in geloof, en waarmee ik heel veel mensen zal kunnen helpen op hun weg naar financiële vrijheid. Zelf bepalen wat ik wil doen en wanneer ik dat wil doen. Zalig!

Dank je wel voor het opnemen van de video’s,

Nisandeh! Ik zal ze met volle aandacht bekijken en implementeren.

Winny te Kloese
9 years ago

Dit komt precies op het juiste moment! Ik loop al een tijdje rond met een concept dat volgens mij uitermate geschikt is om een passief inkomen op te bouwen.

Het genereren van een passief inkomen zorgt er in mijn geval voor dat ik weer kan investeren in andere plannen die nu, noodgedwongen, op de plank blijven liggen wegens geld- en tijdgebrek.

Ik zit al klaar met pen en papier. Kom maar door…

Pamela Veldema
9 years ago

Ik ben benieuwd naar de cursus. Want na het spelen van het spel cashflow ben ik overtuigd dat passief inkomen de weg naar een relaxter leven is en dat je jouw doel gemakkelijker kunt bereiken.

Robert Leyting
Robert Leyting
9 years ago

Passief inkomen betekent voor mij Vrijheid om mezelf meer te gaan ontwikkelen en mijn Master papiertje Bedrijfskunde te halen. Daarnaast geeft het me de vrijheid waar ter wereld ook te doen wat ik graag doe, mensen helpen met Ont-Stressen zodat ze de wereld en haar uitdagingen beter aan kunnen.
Met diverse Affiliate- en MLM-Formules ben ik al op de goede weg en ben dus heel benieuwd wat de cursus inhoudt.

Succes allen.

Walter Arends
9 years ago

Passief inkomen verwerven naast je huidige inkomsten als zelfstandig ondernemer. Wie wil dat nu niet? Iedereen toch. Ik heb hier een aantal maanden geleden een start mee gemaakt. Partijen die niet voldoende vaardigheden hebben om het ondernemerschap in voldoende rendement om te zetten aan elkaar te verbinden. Ik ben de schakel tussen de partijen.

Nisandeh, ik ben benieuwd naar je video of ik hier nog meer inspiratie van krijg.

Henk-Jan de Meer
9 years ago

Passief inkomen betekent mogelijkheden!
De mogelijkheid om te genieten van meer vrije tijd;
De mogelijkheid om die vrije tijd te gebruiken om anderen te helpen.
De mogelijkheid om anderen te stimuleren anderen te helpen.

Katrien de Jong
8 years ago

Rust, vrijheid, meer tijd en ruimte voor mijn kind, genieten van het leven en kunnen doen wat ik fijn en belangrijk vindt!

Sergio van der Pluijm
9 years ago

Inkomen verdienen terwijl je in je luie stoel zit… wie wil dat nu niet?

Ik ben graag eerlijk: het klink heel aantrekkelijk en toch weet ik nog niet of het bij mij en mijn bedrijf past.

En ja, ik ben nieuwsgierig genoeg om de videocursus eens te bekijken, al is het maar om op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen.

Sorry dat ik niet super-enthousiast ben… maar ik ben wel eerlijk!

Eerst maar eens het aankomende bootcamp bijwonen…

Jacqueline Moleman
9 years ago

Met het aanbieden van online onderhandelingstools bied ik vrouwen een mogelijkheid meer dagelijkse Yes! momenten te ervaren en kunnen ze ervan kennis nemen op het moment dat het hen uitkomt. Daarnaast genereer ik een inkomen waardoor ik nog meer vrijheid voel om mijn bijdrage in deze wereld te kunnen neerzetten: female powered companies (helpen) oprichten

Monique van der Wart
9 years ago

Al een tijdje loop ik rond met de wetenschap dat ik een passief inkomen wil en misschien zelfs moet creeën om alle vrijheid te hebben mijn passies te kunnen volgen.
Vervolgens komt de vraag hoe ga ik dat doen?
Ik heb er al heel veel over gelezen en heb vele online webinars gevolgd, het bleek echter vaak een hoop vaag en onduidelijk gezwets waarbij ze de kern “vergeten” te vertellen en waarmee je weinig kan.

Ik ben altijd erg gesteld op je cursussen Nisandeh en zou dan ook heel graag deze cursus van je ontvangen.

Greetz.

Ronald Ligtenberg
9 years ago

Met een passief inkomen kan ik meer vrijwilligerswerk oppakken.

Sylvia Verburgt
9 years ago

Een passief inkomen lijkt me heerlijk! Ik zie het als nooit meer zorgen te hoeven hebben over de financiële toekomst. Hoe fantastisch als je een inkomen hebt dat doorgaat als je er zelf niet meer voor hoeft te werken! Geweldig. In mijn business is die financiële vrijheid mogelijk en ben hier ook zeker voor aan het werk! Nisandeh heeft absoluut gelijk dat het nu voelt als tijdverspilling maar het resultaat aan het einde van de weg is letterlijk een droom die uitkomt.

Marjan Haselhoff
9 years ago

Passief inkomen lijkt mij ideaal naast mijn inkomen waarin ik uurtje factuurtje schrijf. Het geeft me een basiskinkomen en het zorgt ervoor dat er geld binnenkomt als ik bijvoorbeeld op vakantie ben. Ideaal!!!

Wilke de Werk
9 years ago

Ik wil passief inkomen zodat ik me geen zorgen hoef te maken over geld en me kan richten op datgene waar ik goed in ben en waar ik blij van word.

Ik wil vrijwilligerswerk gaan doen in landen waar mensen het echt moeilijk hebben.

Etel Veringa
Etel Veringa
9 years ago

Dan kan ik meer tijd besteden aan het helpen van anderen.

Geert Hulshof
9 years ago

Passief inkomen is volgens mij zelfs een voorwaarde om met je bedrijf vooruit te komen.
Je kunt je tijd en energie maar aan slechts één ding tegelijkertijd spenderen. Om te kunnen innoveren moet je aandacht besteden aan het verder ontwikkelen van je producten en diensten. Dit zijn allemaal (nog) onbetaalde uren – de kosten gaan voor de baat uit. Als je parallel daaraan een passief inkomen kunt genereren, heb je meer tijd tot je beschikking en kun je sneller boven je concurrenten uitstijgen.

Bij een conventioneel bedrijf heb je personeel dat voor je werkt en voor de omzet zorgt. Als ZZP’er heb je passief inkomen nodig om vooruit te komen.

Ahum, mijn streven is om het passief inkomen elk jaar te verdubbelen (beetje ambitie moet er zijn hè).

Op ieders succes …

Bram van Schijndel
9 years ago

Financieel vrij zijn geeft mij de mogelijkheid om te blijven focussen waar het voor mij om gaat. Het realiseren van duurzame impact samen met personen uit bedrijven die het verschil willen en kunnen maken.

Jane Siwpersad
8 years ago

Nieuwsgierig hoe je als coach passief inkomen kunt verwerven!

Merijn Kegel
9 years ago

Het is voor mij belangrijk om passief inkomen te genereren omdat het geweldig voelt om 1 keer heel hard te werken voor een resultaat en er dan honderden of zelfs duizenden keren voor betaald te krijgen. Dit is in niets te vergelijken met een uurtarief, hoe hoog deze ook is. Wat misschien nog wel beter voelt is dat ik veel meer mensen kan helpen met mijn expertise op elk moment van de dag en dus ook veel meer impact kan hebben. Financiële vrijheid is dan het prachtige kadootje dat volgt.

Lucien Stöpler
9 years ago

Passive inkomen is 2 dingen in 1: het is the fruit of my best thoughts, dat kost veel tijd om te ontwikkelen maar is ook mooi om te laten zien. Ten tweede is het een springplank om verder te komen. Ik denk eigenlijk dat ik dat al wel door heb, het is wel erg moeilijk om de focus te hebben om mijn beste gedachten te bundelen in iets dat je keer op keer kan verkopen. Zo’n paid site is natuurlijk ook meer dan een linkedin site: daar ben je lang mee bezig om te ontwikkelen. Als je kijkt naar mijn blog, dan vind ik dat al heel wat maar het is onmiskenbaar dat het geen gefocust boek is waar mensen wekelijks voor gaan betalen. Dus passive income klinkt mooi maar het is niet voor niets.

Monique Wakelkamp
9 years ago

Passief inkomen: yes please.
Nog meer mogelijkheid om mijn diensten in te zetten bij wie mij nodig heeft, ongeacht of ze daarvoor geld (kunnen) geven.
De vrijheid om op welk moment dan ook eropuit te kunnen gaan omdat je weet dat je inkomen toch wel doorloopt.
Voldoende tijd voor eigen ontwikkeling zonder dat dit ten koste gaat van tijd voor lief, vrienden en familie.
Heerlijke gedachten, kom maar op met die videocursus.
Dank je wel!