Turn your passion into profit

6346 views | 72 reacties |
shares


Vorige week kon je 1 van 3 tickets winnen voor de Master Entrepreneur van 27-29 juni 2014. En de 3 winnaars zijn…

Fadiah Achmadi, Bart Hilhorst en Geraldine Nesbitt.

Van harte gefeliciteerd en tot heel snel ziens in de Master Entrepreneur!

En nu heb ik een vraag aan jou om je direct te betrekken bij het onderwerp van vandaag:

Wie denk je dat er een betere kans heeft om te slagen – de entrepreneur die een business start om zijn of haar passie te kunnen volgen… of degene die een onderneming start met de voornaamste reden: geld verdienen?

Wie denk je dat er meer succes zal hebben?

Ik geloof dat, wanneer alle andere factoren (kennis, vaardigheden, budget, product, etc. ) gelijk zijn, dat de gepassioneerde ondernemer altijd wint. Want passie is de brandstof die de motor van de ondernemer en de onderneming doet draaien.

Helemaal wanneer dingen niet goed gaan (en we weten dat dit vaak voorkomt), is onze passie de energie, drive en kracht die ons blijft voortstuwen.

Dus… hoe zet je jouw passie om in een levensvatbare, winstgevende business?

Hier zijn 4 dingen om te onthouden:

1. Passie alleen is niet genoeg
Met enthousiasme raak je een heel eind op weg, maar je moet ook de vaardigheden en strategieën beheersen waarmee je duurzame groei van je business realiseert (het belangrijkste doel van de Business Bootcamp is jou kennis te laten maken met de belangrijkste mindset, kennis en strategieën die je nodig hebt om je business te laten groeien).

2. Zorg dat er gepassioneerde mensen voor je werken
Een van belangrijkste persoonlijkheidskenmerken die we zoeken in een nieuwe werknemer of leverancier is… hoe gepassioneerd, enthousiast en betrokken zijn ze bij onze visie, het werk en het leven.
Werken met een gepassioneerd team is empowering en geeft ontzettend veel energie en plezier.

3. Deel je passie
Ik hebt ontdekt dat hoe meer ik mijn passie deel, hoe meer ik de juiste mensen aantrek met dezelfde soort energie, enthousiasme en gedrevenheid (en hoe meer ik andersgestemden ‘afstoot’).

4. Houd je passie levend en het vuur brandend
Het is gemakkelijk om gepassioneerd te blijven terwijl je ‘jouw ding’ doet… het is de uitdaging om het vuur brandend te houden terwijl je allerlei noodzakelijk dingen ‘ernaast’ moet doen – zoals administratie, logistiek, sales, etc.

Ik heb er een persoonlijke uitdaging van gemaakt om in welke activiteit in mijn business dan ook… plezier te hebben. En als ik me er niet toe kan zetten om van iets te genieten… dan zoek ik iemand aan wie ik deze activiteit kan delegeren (en die er wél van kan genieten).

Ik geloof dat passie zo belangrijk is als voortstuwende kracht voor zelfstandige ondernemers dat ik het als de eerste stap zie in het bereiken van business succes.

Het Business Bootcamp motto is… ‘Turning Passion into Profits’ en het hele programma is erop gericht om dit te bereiken met een strategische, systematische aanpak.

Zoal je waarschijnlijk weet… hebben we het ‘passie boegbeeld’ – Annemarie van Gaal – uitgenodigd om haar visie en inzichten te delen over passie en ondernemerschap tijdens de komende Business Bootcamp.

Een paar weken geleden heb ik Annemarie voor het eerst persoonlijk ontmoet in onze CoWorking ruimte in Amsterdam. En ik kan je vertellen dat ik in jaren niet zo’n interessant en gepassioneerd gesprek heb gehad. Er zit zoveel vuur in deze bijzondere vrouw, en ik weet zeker dat een ontmoeting met haar in de Business Bootcamp jou ook zal bekoren.

Annemarie van Gaal transformeerde van alleenstaande moeder zonder business tot succesvolle zakenvrouw en best-selling auteur met nationale bekendheid. Ze vertrok naar Rusland, zette succesvolle ondernemingen op en vervolgde haar carrière in Nederland als investeerder, belegger in vastgoed en eigenaar van een tijdschriftenuitgeverij.

Tijdens de Business Bootcamp gaat Annemarie je helpen jouw passie bewust in te zetten als de voortstuwende kracht achter jouw onderneming. Ze geeft je inzicht in en voorbeelden van hoe je met jouw unieke talent kunt omgaan.

Je ontdekt hoe je jouw ‘heilige vuur’ kunt laten branden, maar ook hoe je voorkomt dat je je er aan brandt.

Annemarie houdt van ondernemers, hun gedrevenheid, de impact die ze hebben in de wereld. Daarom deelt ze ook graag met jou haar kennis en ervaring, zodat jij je business kunt laten groeien in de JUISTE richting.

En mocht je het vergeten zijn… nadat je Annemarie hebt horen spreken, weet je weer waar je het allemaal voor doet!

De LAATSTE kaarten voor de Business Bootcamp vliegen over de toonbank, meld je dus nu nog aan als je het nog niet gedaan hebt.

En tot slot wil ik dit artikel benutten om het Business Bootcamp programma nog beter af te stemmen op jouw behoefte.

Dus… laat ons weten in het commentaarveld onderaan deze pagina:

Welke BRANDENDE vraag heb jij voor Annemarie van Gaal?

Annemarie zal alle vragen doornemen bij het voorbereiden van haar Business Bootcamp presentatie, dus… maak er wat van!

Behalve Annemarie, ben ik zelf natuurlijk ook heel benieuwd om jouw brandende kwestie te lezen in het commentaarveld.

Op jouw succes, Nisandeh

PS. DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
72 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Franca van Montfoort
Franca van Montfoort
8 years ago

Ook ik geloof dat het brandend vuur van een onderneming of van een baan bestaat uit het werken vanuit passie, met zelfde gedreven mensen en met een inspirerend doel. Het waarom van de onderneming, van de organisatie of van de functie.

Maar de stap van ‘zekerheid’ naar passie, van een baan naar een onderneming ligt bezaait met jamaars en angsten. Welke stappen kun je hierin zetten om tot een juiste besluitvorming te komen. Zodat het geen hoopvolle passie blijft die niet wordt omgezet of wel najagen van passie maar als een kip zonder kop.

Cindy Groeneveld
8 years ago

Hi Annemarie,

Looking forward to meet you during the Business Bootcamp. One of my passions is to help people divorce in a good way and as friends, to the benefit of the children and to ensure a future for all family members. I do this as a lawyer- mediator and coach. This is my current primary business.

From recurring lessons to focus, my focus is in this business. But i am passionate about other things which I could create separate businesses for. There is no connection between the different things.

And I begin to notice the passion for my current business slowly becomes less the longer the other passion doesn’t get the desired attention. This causes that implementation of things in my current business slows down.

I meet other people with this same issue, some try to do both passions in 1 business but I sense thats what causes tension for both businesses.

What do you suggest when a person has several passions and each could become a separate business in reflection to focus: choose, create several businesses, do first one and later another or something else?

Thanks so much for your inspiration, your book ‘exit’ and of course your response,

Cindy Groeneveld

Karyn Larson
Karyn Larson
8 years ago

It seems to me that there is a difference between being a passionate entrepreneur (which is a character trait) and building a business around your specific passions (which are individual interests/loves). Which one are we talking about here? If I am working in the right environment and with enthusiastic colleagues, then I believe that I could work passionately, even in an industry or with product that doesn’t touch me on a personal level…though perhaps not forever.

Working to build a business around individual passions is an entirely different endeavor. My only fear is that by transforming a passion into a ‘job,’ you risk losing your passion altogether.

Leni Minderhoud
8 years ago
Reply to  Karyn Larson

Hi Karyn, that is an interesting view. Thank you for that!

Is a passionate entrepreneur a character trait? That could be in a way but I think it is also a skill that can be learned. Can you be born as an entrepreneur?
The basic character traits for an entrepreneur are according to me: willing to learn, eager, energetic, eyes wide open.

If a passion turns into a business, then the passion is deepened because other skills are developed.

Annemarie Cusinello
8 years ago

Hi Annemarie, er zijn zoveel dingen die je kunt doen om je doelen te behalen en je business te laten groeien. Hoe bepaal je de juiste strategie? Ofwel, hoe maak je een planning die er toe leidt waar jij daadwerkelijk wilt komen?

Marjolein Kalter
8 years ago

Wat een goeie vraag Annemarie,

Ik zit daar ook nog wel eens mee. En dan vraag ik me af of dat te maken heeft dat ik bezig ben met mijn bedrijf (als hoogste doel) in plaats van met ´waarom ben ik hier´? Wat heb ik hier te doen? Waarvoor ben ik in de wieg gelegd (of in de bewoordingen van deze blog: wat is mijn passie?

Ben benieuwd naar het antwoord

Mieke Deiters
8 years ago

Ik tel de dagen naar 5 juli! Heb er reuze veel zin in :-))

Mijn vraag is gericht op persoonlijke waarde bepaling en de gespreksstof techniek rond om je waarde bepaling. Ik ben dienstverlenend en pleasend ingesteld. Ik kan en ben gewend veel te geven maar wil ook meer kunnen nemen. Heb je tips en oefeningen hoe je als startende zelfstandige je waarde kan bepalen en hoe je dit krachtig kan neerzetten.

Ik merk dat ik daar onzeker in ben maar wil tegelijkertijd wel graag zelfstandig zijn.

Ook merk ik dat mijn passie en droom is zelfstandige te zijn maar dat de financiële kant zowel inkomsten als afhandeling kosten mij onzeker maakt. Kan ik dat wel, krijg ik geen mega hoge na-heffingen, wie kan ik vertrouwen etc. Hoe kom ik van deze belemmering af en volg ik mijn passie?

Iemand tips? Ik hoor het graag. Tot de 5e !
Frisse groet, Mieke

Meike van de Linde
8 years ago

Blij om te kunnen melden dat mijn dochter Laura Overbeeke zich gisteren, na mijn enthousiaste verhalen over de Business University – afgelopen weekeinde Passive Income !! – heeft ingeschreven voor de eerstvolgende Business Bootcamp!!

En met mijn zoon Thomas van 14 gaan we in de zomer een week samen werken aan het ontwikkelen van een serie filmpjes waarmee hij Passive Income hoopt te verdienen! We zijn in beweging… een heerlijk gevoel.

Meike

Marco C. de Bruin
8 years ago

Beste Annemarie,

Wat betekend geld voor u?
En hoe gaat u er zelf mee om?

Met plezier, Marco C.

Michaëla Wierdsma
8 years ago

Dit blog van Nisandeh zet mij weer aan het denken. Wat is mijn passie, hoe breng ik dat in praktijk en hoe gebruik ik dat voor mijn onderneming.

Mijn passie is veranderen van blokkades die je hinderen om te groeien. Veranderen begint bij jezelf. Ook bij mij. Elke keer weer zijn er dingen die ik anders doe dan voorheen. Ik sta voor een groep, ik vertel mijn verhaal, ik doe allemaal ‘out of the comfortzone’ dingen. Kleine interne veranderingen.

Dat deed ik vanochtend ook bij een netwerk ontbijt. Heeft iemand nog een mededeling. Wel die had ik. Ik ging out of de box. Met passie zei ik vanochtend: IK BEN JARIG VANDAAG.

En tadaa, ik kon felicitaties én goede wensen ontvangen en er heel blij mee zijn. Weer een manier geleerd om te ontvangen, iets wat ik best moeilijk vind.

Open Circles heeft ertoe bijgedragen dat mijn passie, verander gedrag.nu een bloeiende onderneming is geworden, met een bloeiende veranderaar erbij. Dank Nisandeh, Vered en Rani voor alle inzichten en inspiratie. Jullie maken dat ondernemen leuk, boeiend en inspirerend is.

Voor een ieder die nog nimmer geweest is bij de Business Bootcamp. Ga, het is echt heel erg de moeite waard.

Fijne dag,
Michaëla

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
8 years ago

Michaela, van harte gefeliciteerd!

Kevin Verlinden
8 years ago

I agree with the statements in this article. Without passion we burn out. Without fire nothing stays alive.

Have a great day.

Marlies Kerremans
8 years ago

Dagen van half 6 tot na twaalven, hoe boost jij jouw energie tussendoor?

Limburgse groet,
Marlies

Yassir van Unen
8 years ago

Goeie haha. Bakken met koffie of superfoods?
Ik ben benieuwd!

Dorien van der Velden
8 years ago

Passie dat is waar het om gaat! Ik heb altijd geroepen: “op de dag dat ik er geen zin meer in heb, of het me moeite kost om aan het werk te gaan, dan ga ik iets anders doen.” Nu is zo’n moment.

Hoewel ik nog steeds een kei mooi vak heb en eigenlijk nog steeds met plezier aan het werk ben, heb ik iets anders gevonden wat mij op dit moment nog meer voldoening geeft.

Ik volg mijn passie en “I am going to make it the best business ever”.

Ron Scheerder
8 years ago

Annemarie, ik ben benieuwd wat je allemaal doet op het passie vuurtje zo groot mogelijk te houden.

En wat doe je als je een keer een off-day hebt?

Jeannette Bal
8 years ago
Reply to  Ron Scheerder

@ronscheerder dat is mooi gezegd Ron.
Zo groot mogelijk houden !
Ben ook benieuwd wat Annemarie doet als ze een off-day heeft.

Ik laat het soms maar gewoon gebeuren en ga iets doen wat me makkelijk af gaat en erg leuk vind, zolang het niet te vaak gebeurd. Zo ja, dan geef ik mezelf een schop onder mijn kont 😉

Geraldine Nesbitt
8 years ago

Yippee!!! I just let out a scream of joy!!!! I am thrilled with this opportunity!!!

Master Entrepreneur here I come!!!

I am SOOOO excited!

Geraldine

Lidy van Oord
8 years ago

Gefeliciteerd Geraldine!

Diana Lo-A-Njoe
8 years ago

See you then, Geraldine!

Gert-Jan Brandenburg
8 years ago

De dingen die ik ‘uitzet, op de rails wil hebben’ werken onvoldoende;
Via de achterdeur komt er weer allerlei moois binnen.
Ik heb er geen controle over de ontwikkeling van mijn onderneming. Niet erg, wel lastig.
G-J

Elvira Noot
8 years ago

Mooi! Grappig hoe dit artikel juist op het goede moment komt. Hier hadden we het met het team over afgelopen week.

Elske van de Fliert
8 years ago

Allereerst de felicitaties aan Fadiah Achmadi, Bart Hilhorst en Geraldine Nesbitt!

Beste Annemarie, ik zou jou graag de volgende vragen stellen:
Welke persoon inspireert je en waarom?
Wie heeft jou je meest belangrijke lessen geleerd en wat zijn deze?
Wie zou jij eens willen zijn voor een dag, waarom en wat zou je doen?
Welk bedrijf en/of welke ondernemer inspireert je en waarom?

Marielle Meijer
8 years ago

Beste Annemarie,

Wat is het belangrijkste systeem wat jou heeft geholpen aan jouw succes? Ik ben heel benieuwd!

Helaas ben ik er niet bij de de Business Bootcamp, maar het antwoord op mijn vraag gaat mij vast op een andere manier bereiken.

Marielle

Laura Bouwmeester
8 years ago

Annemarie heeft heel veel ondernomenen haar leven.
Mijn probleem is dat ik ook veel kansen zie, maar dat ik me daardoor ook laat afleiden. Hoe bepaal ik wat een gouden kans is en hoe blijf ik me daar dan ook op richten?

Marianne van Gelder
8 years ago

Beste Annemarie,

Ik ben enorm benieuwd naar wat jouw hoogbegaafdheid je gebracht heeft in je (werkzame) leven of dat het je misschien soms juist in de weg heeft gezeten. Hierover zou ik je heel graag willen interviewen.

Veel plezier bij de Business Bootcamp met Nisandeh en Vered!

Michaëla Wierdsma
8 years ago

Beste Annemarie,

Vele vragen worden gesteld. Ik weet zeker dat jij ze allemaal beantwoord of al beantwoord hebt in vele boeken.

Wat is nu echter de vraag die jou nooit gesteld wordt en waar jij dolgraag antwoord op wil geven en dat om wat voor reden tot nu toe niet gedaan hebt?

Welke vraag is dat en wat is je antwoord?

Ik kijk uit naar de Business Bootcamp, Ik zit op de 3e rij, op het hoekje, voor jou aan de linkerkant.

Fijne dag,
Michaëla Wierdsma
Verander Gedrag.Nu

Judith van den Dool
8 years ago

Hier mijn vraag voor Annemarie van Gaal:

Ik heb een soort van luxeprobleem dat ik zoveel werk aangeboden krijg dat ik nee moet zeggen. Hoe kan ik zo efficient mogelijk werken zodat ik zo min mogelijk nee hoef te zeggen.

Dit is een brede vraag met misschien een antwoord met veel factoren.

Dank je wel Annemarie!
Ik zie ernaar uit iedereen te ontmoeten en te horen in het weekend van 5/6 juli. 🙂

Hartelijke groeten, Judith van den Dool

Hans Ham
7 years ago

Daar zijn professionele managers voor
Ik zou zeggen vertienvoudig je tarief.

Marijke Willems
8 years ago

Wat mooi dat je zoveel aanbod hebt dat je nee moet verkopen! In het specificeren van je doelen, doelgroep en het volgen van je hart (wat wil je graag, waar krijg je energie van en wat werkt) lijken mij belangrijke vragen. En de kracht van samenwerking!

Meerdere handen maken licht werk en meer weten meer dan één. Daarnaast kritisch kijken naar je tijdsindeling: wat zijn ongemerkte energie- en tijdvreters die niets opleveren? Werk je efficiënt? Desnoods hier eens naar kijken met een objectieve buitenstaander. Succes (en geniet van je succes).

Marjolein Kalter
8 years ago

Hallo Judith,

Heel herkenbaar deze vraag. Ik hoor hem vaker van vrouwen dan van mannen.
De vraag die bij me boven komt is: ben je voor alle mogelijkheden en kansen even gepassioneerd?
Wellicht dat de keuze wel in de hoeveelheid passie zit die je bij de ene of de ander mogelijkheid tegenkomt.

Praat eens over verschillende mogelijkheden met mensen in je omgeving en vraag eens bij welk verhaal zij de meeste passie van jou ervaren hebben?

Esther Molenaar liet mij daar vorige week even bij mezelf in de spiegel kijken. Ze gaf me terug dat ik over mijn ene bedrijfsactiviteit veel gepassioneerder (en daardoor geloofwaardiger) sprak dan over de andere.

Esther Molenaar
8 years ago

Ik vind het echt geweldig om je te horen spreken. Een aantal jaren geleden hoorde ik je voor het eerst in Zwolle tjdens een netwerkevent. Inspirerend. Ik heb je boeken gelezen en keek regelmatig naar het programma Dubbeltje op zijn kant.

Tijdens het programma Dubbeltje op zijn kant heb ik meerdere malen jouw ongeloof gezien op argumenten die mensen allemaal wisten te verzinnen om vooral geld uit te geven en hun aankopen te rechtvaardigen.

Wat doet het met je wanneer iemand geld over de ‘balk’ gooit?
Welk advies heb je om te voorkomen dat je geld over de balk gooit, ook al lijkt een product fo dienst aantrekkelijk?

Iedere dag herhaal ik mijn doelen en schrijf ik ze op. Doelen voor mijn business, voor mijn persoonlijke ontwiikkeling en mijn gezinsleven. Ik merk dat ik het soms lastig vind om voor ogen te houden dat ik die doelen echt kan bereiken.

Hoe boor jij dagelijks je passie aan om je doelen, ook die op lange termijn, te bereiken?

Greta van Buuren
8 years ago

Ik ben een alleenstaande moeder en begin met ondernemen. Ik heb veel twijfels maar ook goede leermeesters om een succes van mijn onderneming te gaan maken. De passie is soms ver te zoeken door de alledaagse zaken. Hoe zorg ik ervoor dat ik een succes maak van mijn onderneming zonder mezelf op te branden? Hartelijke groet, Greta

Yassir van Unen
7 years ago

Succes! Als moeder heb je denk ik genoeg motivatie om de zorg voor het gezin te verzorgen. Knallen met die hap.

Jeannette Bal
8 years ago

Haar verhaal is al heel lang een voorbeeld voor mij. Hoe je met volhouden en kennis succesvolle bedrijven kan neerzetten.

Mijn vragen aan haar zijn:
– Waar ligt haar passie? Wat bepaalde haar keuze om van de uitgeverij wereld over te stappen naar vastgoed en nu weer in Nederland in de uitgeverij te stappen.
– Wat doet zij als het even tegenzit?
– Hoe gaat zij om met de “harde mannelijke kant” van het zakenleven.

Michel Leussink
Michel Leussink
8 years ago

Ik geloof dat vrouwen en mannen over verschillende vormen van energie beschikken. Gelukkig want dat maakt ons aantrekkelijk.

Wat herken je (generaliserend) aan verschillen tussen mannen en vrouwen en wat kunnen we van elkaar leren?

Lizzy de Wilde
Lizzy de Wilde
8 years ago

Hallo Annemarie,

Wat is jouw definitie van passie?
En kun je van elke passie een bloeiende onderneming maken? Of gaat het vooral om ondernemen mét passie?

Het begrip passie wordt tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt. Ik heb behoefte aan een heldere omschrijving die ook praktisch is. Hoe herken ik mijn passie en hoe blijf ik mijn passie trouw?
Ik vind dat lastig! Vooral omdat ik gepassioneerd kan raken door heel veel dingen… Je zult waarschijnlijk zeggen dat ik dus moet kiezen. Maar hoe kies ik het juiste? Heb je daar tips voor?

En in plaats van 1 vraag, heb ik er dus meerdere.
Dat bedoel ik nou 🙂

Dankjewel!

Henk van Dijk
8 years ago

Mw. Van Gaal,

Wat zou u doen “if money is no issue”?
Waar zouden uw interesses liggen?

Met vriendelijke groet
Henk van Dijk

Jeannette Bal
8 years ago
Reply to  Henk van Dijk

@henkvandijk zie ik je op de Business Bootcamp met Annemarie van Gaal en Brian Tracy?
Ben je chirurg? Misschien tijd voor een andere Gravatar.
Ik kan je ermee helpen hoor.
groetjes,
Jeannette

Gonny de Wit
8 years ago

Annemarie de vraag die ik aan jouw heb is de volgende.

Ik ken jou alleen van TV : dubbeltje op zijn kant.

Vered heeft in haar eerste boek de basis gelegd hoe wij vrouwen ons Financieel IQ kunnen verhogen. Nisandeh heeft ons al een lijst gegeven van boeken die hem inspireerden. Welke financiële boeken hebben jouw geïnspireerd – waar handige praktische tips in staan?

Welke financiële bronnen kunnen wij ondernemers gebruiken waar de informatie zo wordt gebracht – dat ondernemers met een laag financieel IQ het ook kunnen volgen. Welke vervolgstappen raad jij ons aan?

Welke vragen krijg je altijd en misschien is het handig een document te laten uitdelen/ of op te halen bij het E-team.

Als je in de huidige tijd je business wilt uitbreiden welke processen ga je systematiseren en hoe? Wat zijn jouw top 10 tips hierover.

Kim van der Linden Vooren

Soms kun je uit zoveel keuzes kiezen dat je niet meer weet wat je moet doen. Mijn grootste passie vind ik lastig te combineren in mijn werk. Ik heb er last van dat ik mijn ‘verhaal’niet goed kwijt kan. Wat raad je mij aan?

Marietje Bongers
Marietje Bongers
8 years ago

Ik heb een grote passie voor mijn werk, maar mijn allergrootste passie is groter dan passie: namelijk de Liefde voor mijn zoontje van nu 1 jaar. Eigenlijk wil ik het liefste vooral met hem bezig zijn. Hoe combineer je de passie voor je kind en je werk?

Yolande van Lith
8 years ago

“Werken zonder PASSIE is onmogelijk, dit heb je nodig om door te kunnen gaan, iedere dag opnieuw, werken zonder PASSIE en/of plezier merkt iedereen. Wanneer je gepassioneerd bent, straal je dit uit en iedereen neemt dit onbewust over (NLP)! ”

Mijn vraag is: Hoe maak je potentiele klanten mede enthousiast voor je product, zonder ze te overrompelen met je PASSIE, zodat ze afhaken omdat ik te enthousiast ben.

Jeannette Bal
8 years ago

Kun je een Gravatar aanmaken? Ben benieuwd hoe je eruit ziet 😉 In de mail die je als reactie van Open Circles hierop krijgt staat erin hoe dat kan.

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
8 years ago

Beste Annemarie.

Ik mocht al een glimpje van je ontvangen in de CoWorking. Geweldig dat je bij Open Circles je kennis wilt doorgeven!

Wat betreft passie: ik heb mijn bedrijf daarop gebaseerd, het is ook de enige manier waarop ik een bedrijf zou kunnen hebben. Geld als doel zou bij mij niet werken, ik zie het als een middel. Ik ben gek op taal en help vooral ondernemers met het vinden van hun WHY en de woorden die daarbij passen. Ook haal ik foutjes uit teksten en zorg ervoor ik dat deze nog beter en prettiger leesbaar worden.

Ik heb dit altijd graag en vooral gratis gedaan, tot ik niet lang geleden bedacht dat het ook mijn werk zou kunnen zijn. Het was zo’n vanzelfsprekendheid voor me dat ik me niet eens realiseerde dat het een kwaliteit was waar ik mijn beroep van kon maken. Daar kan ik dan meteen een vraag over stellen.

Ik merk in mijn werk met ondernemers dat ze vaak zeggen dat ze ergens niet goed in zijn en dat ze wat ze wel goed kunnen, nog wel eens over het hoofd zien. Terwijl het voor een ander meestal zo duidelijk zichtbaar is! Als je zoiets zelf nog niet ziet, is het moeilijk voor een ander dat duidelijk te maken. Hoe pak jij dit aan? Ik ben erg benieuwd naar het antwoord dat mij misschien weer kan helpen bij mijn werk.

Rocco Vermijs
8 years ago

Beste Annemarie,

Mijn naam is Rocco Vermijs en ben danser en choreograaf. De afgelopen jaren was het heel moeilijk om werk te vinden als danser. Ik kon hier niet van leven. Nu passie heb ik, alleen ik kon daar mijn brood niet mee verdienen. Terwijl de jaren daarvoor heb ik goed mijn geld kunnen verdienen hiermee. Ik ben gaan zoeken naar andere manieren om mijn passie in te zetten en sta nu voor de vraag.

Hoe kies ik voor de juiste passie waar ik ook geld mee kan verdienen?

Helaas kan ik niet bij de Business Bootcamp zijn. Desondanks waardeer ik het antwoord enorm en ben jij de uitgelezen persoon om hier op te antwoorden.

Groetjes Rocco

Ellen van der Hall
Ellen van der Hall
8 years ago

Fascinerend vind ik het om een vrouw de top te zien bereiken, we hebben je nodig!

Welk lijstje met punten heb je dat een gepassioneerde ondernemer moet afwerken om succesvol te zijn?

Dank je wel

Bonnie Allart
8 years ago

Mooie vraag! Hier zou ik ook graag het antwoord op willen horen.

Diana Lo-A-Njoe
8 years ago
Reply to  Bonnie Allart

Ik ook!

Jeannette Bal
8 years ago

@ellenvanderhall
Ik ook !
En is dat een ander lijstje dan voor mannen of ligt dat aan de tak van sport?

Barbara Rabong
7 years ago

Het was een geweldig inspirerend weekend. Ik zat tussendoor te twijfelen of ik echt wel bijna 800 km op een weekend wou rijden, alleen om deze Business Bootcamp bij te wonen. Maar ik ben heel blij dat Nisandeh de video met Brian Tracy op de boot stuurde en ik uit de comfortzone kwam. Ik heb heel veel geleerd dit weekend en kan het nauwelijks afwachten om het om te zetten.

Ik ga een mailinglijst maken, mijn doelgroep juister bestemmen en dagelijks mijn doelen schriftelijk vasthouden. Volgend jaar zal ik terug naar de Business Bootcamp gaan en van mijn succes op het podium berichten – dan als VIP! Hartelijk bedankt ook aan alle vrijwilligers die altijd heel vriendelijk en voller vreugde waren en heel hulpbereid. Het was een onvergetelijk weekend. Ook dankzij de toffe Mensen die ik heb ontmoet! Dank U aan iedereen!!

Bonnie Allart
8 years ago

Ik ben aan het uitzoeken voor welke doelgroep ik het allerliefst zou willen werken. Hoe weet ik nou voor wie ik het allerliefste werk als ik er misschien nog nooit voor gewerkt hebt? En bepaal je je doelgroep met je werkkennis in je achterhoofd?

Marjolein Kalter
8 years ago
Reply to  Bonnie Allart

Hoi Bonnie,

Nisandeh heeft in een training op enig moment iets gezegd waar ik enorm mee geholpen was:
Begin ergens en leer daar van. Zie het als een paar schoenen kopen. Je ziet ze, je vindt ze leuk, ze passen, je kunt ze betalen en dan koop je ze. En soms wil je die schoenen niet meer uitdoen, en een andere keer blijven ze voorgoed in de kast staan.

Hoe heb jij het tot nu toe gedaan? Ik ben ook benieuwd naar het antwoord van Annemarie.

Marjolein Kalter
8 years ago

Beste Annemarie,

Wat ik merk in het begeleiden van mensen naar meer ZIN in hun werk dat mensen (en vooral vrouwen) vaak beter weten wat ze niet willen, dan wat ze wel willen.
Om het woord passie te gebruiken – wat volgens mij langzamerhand wat uitgehold is helaas – ze weten niet waar hun passie zit.

Ik ben meer dan 10 jaar bezig geweest om uit te vinden waarvoor ik echt gepassioneerd ben. Ik vind en vond veel dingen best leuk, maar na 1 of 2 jaar was de lol eraf.
En of je nu ondernemer bent of in loondienst bent, dat is niet vol te houden.

(Ook je relaties en je huishouden houd je niet op orde als je niet weet waarvoor je het doet. Wat je purpose is. Ik geloof dat we daar geen goede Nederlands alternatief voor hebben.)

In de blog geloof ik dat het ook waar is wat je schrijft Nisandeh:
Ik heb er een persoonlijke uitdaging van gemaakt om in welke activiteit in mijn business dan ook… plezier te hebben.

If you can´t be with the one you love, love the one you´re with.
Oftewel, als je van je passie niet je werk kunt maken omdat die niet helder is, oefen dan het geven van passie in alles wat je doet.

Ik geloof dat mensen het beste kunnen doen waarvoor ze in de wieg gelegd zijn. En wat dat is tekent zich vaak af in wat iemand al van kleins af aan doet en laat zien. Wat Brian Tracy zegt: je drijfveren en overtuigingen etc. tonen zich uitendelijk in je acties.

Wat doe jij Annemarie wanneer je mensen in bedrijven tegenkomt die hard aan het ploeteren zijn, maar die geen hart hebben voor wat ze doen? Hoe begeleid je die mensen? Of neem je daar snel afscheid van?

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
8 years ago

Beste Annemarie,

hoe heb je je passie gevonden en hoe wist je dat die naar succes zou lijden?

Corine HannisseName
8 years ago

Mw van Gaal,

Als ik uw leeftijd had en uw speech zou houden welk commentaar
zou u het liefst willen horen? en waarom?mits niet te persoonlijk bedoelt hoop ik dat het antwoord ergens in mijn vizier en mind komt.
Heel veel plezier,en een succesvolle dag gewenst

Esther Molenaar
7 years ago

Ik was erbij afgelopen weekend. Wat een inspirerende vrouw is Annemarie van Gaal.

Haar verhaal over labels bleef mij het meest bij. Je ziet het er niet aan af, zei ze, en toch staat hier een vrouw van meer dan 100 miljoen.
Ze vertelde dat zij binnen haar bedrijf niet kijkt naar de buitenkant, ze labelt niemand. Wanneer er een vacature is, maakt ze er een opdracht van. Iedereen die wil, mag die opdracht maken volledig anoniem en krijgt een nummer. Na de deadline worden alle opdrachten beoordeeld. Een nummer wint. Ze vertelde dat ze op die manier haar secretaresse is kwijtgeraakt en die is nog steeds de hoofdredactrice van een blad. Zo krijgt iedereen een eerlijke kans. Geweldig!

Ik heb er enorm van genoten.

Robert van der Wulp
7 years ago

Nou, ik vond het ook waanzinnig.

Ik wilde deze vrouw altijd al een keer ontmoeten, vanwege dat vacature verhaal. Dat kende ik al maar vond ik zo inspirerend dat ik meer van haar wilde leren.

Ze was zo echt en eerlijk. Echt ondernemen met passie en vanuit je hart. Heerlijk dat je daar zulke goede resultaten mee kan scoren.

Ze had geweldige businessvoorbeelden om alles gewoon anders aan te pakken. Niets is de ultieme waarheid.

Klarike Post
Klarike Post
8 years ago

Ondernemer zijn is zoals hierboven beschreven voor een groot deel passie. Door de passie ga je kennis vergaren om te doen wat je wilt, tenminste dat ben ik van mening.

Het is gaaf om dan uiteindelijk aan de klant een mooi product te kunnen overhandigen. Wat mij hierin alleen belemmert is dat ik de klant vanaf moment 1 het perfecte product wil kunnen geven. Een product dat ze waard zijn en waar ze de passie bij voelen. Perfectie komt daarnaast alleen met vallen en opstaan.

Heb je daar ook last van gehad en hoe ben je daarmee omgegaan? Heb je tips om dat stukje te overbruggen en om jezelf toe te staan te vallen en daarna alleen nog maar dichter bij je doel te komen.

Koen Snoek
8 years ago

Alles draait zeker om passie, die van mij is gitaar spelen.

Ook kan ik mij voorstellen dat elke succesvolle ondernemer af en toe een “dip moment” heeft…

Hoe gaan jullie daar mee om Nisandeh en Annemarie?

Yassir van Unen
8 years ago

Wat is jouw meeste inspirerende boek en film?

Didier Dohmen
8 years ago

Beste Annemarie,

Mijn passie is auto’s, met name sportauto’s en classic cars.
Hoe zou ik deze passie kunnen vertalen naar een business propositie?

Hartelijke groet,

Didier Dohmen

Diana Lo-A-Njoe
8 years ago

Hallo Annemarie,

Goed om een succesvolle zakenvrouw als spreker te hebben bij de Business Bootcamp. Morgen zie ik Vered voor het eerst als trainer en daar kijk ik ook erg naar uit.

Dit is mijn vraag over passie & profits:

Ik las een uitspraak van een andere succesvolle onderneemster, Dyanne Beekman (Beekman Group): “Als het klopt, komen de centen vanzelf.”

Heb jij dit ook zo ervaren? En zo ja, hoe ben jij tot dat punt gekomen dat het echt KLOPT voor jou? Hoe lang vind jij het intelligent om door te zetten met een bepaald concept dat weinig profits oplevert. M.a.w. hoe lang mag het “opstartfase” heten?

Ik kijk uit naar je verhaal.

Vriendelijke groet,
Diana

Yassir van Unen
8 years ago

Leuk dat je morgen naar de communicatie training gaat.
Voor mij komt het niet uit. Ik pak de volgende mee.

Ben jij trouwens toevallig familie van Brian Lo-A-Njoe?

Jan van Kilsdonk
8 years ago

Ik ben zeer gepassioneerd in alles wat met administratie en verzekeringen te maken heeft. Maar wat een bekend persoon (ik weet niet meer wie het was) ooit schreef:
“Hoe meer ik weet, hoe meer ik tot de conclusie kom dat ik nog maar zo weinig weet” geld ook voor mij persoonlijk.

Hierdoor heb ik wel eens het gevoel dat ik verdrink in de kennis die ik heb, die ik bij wil houden en waarmee ik mijn kennis nog wil uitbreiden. Ik vind het allemaal interessant en wil het weten waardoor ik soms het gevoel heb niet meer aan werken en geld verdienen toe te komen.

Hoe kan ik mijn grens bepalen/bewaken zodat er aan het einde van de maand toch voldoende facturen verstuurd kunnen worden om te kunnen overleven?

met vriendelijke groet
Jan

Lidy van Oord
8 years ago

Passie voor je vak! Voor mensen dat is wat ik heb. Toch moet ik ook toegeven dat passie alleen niet voldoende is. De afgelopen jaren in de crisis hebben duidelijk gemaakt dat beleid maken, focus houden en een strategie net zo belangrijk zijn. Alleen zonder de passie was ik er al lang mee gestopt.

En nu? Nu zou ik graag willen weten wat mijn doelgroep werkelijk wil. Een huis kopen is nl niet wat het zegt. Het lijkt een handeling die je kunt doen. Maar er komt zo ontzettend veel bij kijken! En daar help ik graag bij.

Maar dan wil ik de mensen die willen kopen zo graag bij ons binnen hebben. Dus? Nog goede ideeen?

Marjolein Kalter
8 years ago
Reply to  Lidy van Oord

Hoi Lidy,

Mooie vraag. Ik ben meteen nieuwsgierig welke dingen mensen ontdekken dat er eigenlijk van belang zijn als ze een huis kopen.

Blog je daar al over? Dat zou zomaar kunnen helpen om de mensen bij jou binnen te kunn komen.
Verschilt dat ook nog bij iemand die een bedrijfspand zoekt, of een gezin dat op zoek is naar een woning of een alleenstaande dertiger die zijn of haar eerste huis wil kopen?

Anne Buiskool
8 years ago

Mijn brandende vraag voor jou Annemarie van Gaal is:

Als het water aan de lippen staat van ouders die gaan scheiden, pas dan komen ze, maar dan is het leed voor kinderen vaak al geschied.

Wat is jouw inzicht om mensen te laten zien dat eerder actie ondernemen waar je vastloopt belangrijk is?

Ik weet dat veel mensen naar mij doorverwijzen en ik weet in middels via die doorverwijzers, dat uitstellen, schaamte, ik kan het wel, ik heb niemand nodig, enz. redenen voor ouders zijn om de stap niet te zetten.

Ik help ouders om bewust te scheiden. Voorbij schaamte en schuld. Ik help ze met inzichten, oefeningen, opdrachten en met hulp van een scheidingsceremonie/ritueel om de overstap van geliefden naar ouders te maken.
Momenteel ben ik een video-serie aan het maken over bewust scheiden.

Hoe help ik ouders om bij mij te komen als het water nog niet aan hun lippen staat?
Wat is jouw advies?
In jouw werk met met de financiële kant zullen er ook vaak klanten zijn waarvan je zegt: waren ze maar veel eerder gekomen!
Ik ben benieuwd naar je antwoord

Dank je wel voor het voorbeeld ZIJN!

Hartelijke groet
Anne Buiskool

Ellen Loopstra
7 years ago

Dag Annemarie,

Ik bewonder je al jaren. Toch heb ik de keuze gemaakt niet naar het Business Bootcamp te komen om je te horen spreken.

Het focussen op 1 zakelijke doelgroep lukt me door Nisandeh’s lessen steeds beter. Wat me nog niet lukt is het combineren van het opbouwen van een succesvol bedrijf in balans met voldoende aandacht voor mijn kinderen, echtgenoot, vrienden, huis en voldoende slaap. Ik vind het knap lastig te managen. Tijdens “de waan van de dag” gaan de signalen die mijn dierbaren afgeven nog wel eens langs me heen. Met uiteindelijk wederzijds pijn en verdriet tot gevolg.

Deelname aan de Business Bootcamp zou betekenen dat ik drie weekenden bij Open Circles ben binnen een maand. Ik kies voor mijn gezin. Vandaar dat ik deze kans je te ontmoeten met pijn in mijn hart moet laten gaan. Ik hoop dat ik later nog eens een kans krijg.

Vandaar dat ik graag van je verneem hoe jij dat managet. Welke missers heb jij daarin gemaakt en kun mij/ons voor behoeden door ze met ons te delen.

Een plezierige Business Bootcamp.

Een warme groet,
Ellen Loopstra

Hanneke Wessel
7 years ago
Reply to  Ellen Loopstra

Een herkenbaar verhaal Ellen. Annemarie is dan zeker de persoon die je kan inspireren. Wie weet tref je haar een andere keer. Ook moest ik direct aan het boek van Brene Brown denken: de kracht van kwetsbaarheid. Succes met alles.

Elsje Visser
8 years ago

Om te groeien met mijn bedrijf is het nodig aan mijn bedrijf te werken, maar ik vind het zo lastig in balans te houden met werk in mijn bedrijf: mijn opdrachten, de zorg voor mijn klanten, etc.

Met mijn passie voor mijn werk zit het wel snor. Maar ik heb constant het gevoel dat ik niet toekom aan het echt goed systematiseren van mijn bedrijf. En dat frustreert me.

Ik besteed steeds meer taken uit, maar wat is een goed advies voor de eenpitter die ik voorlopig voornamelijk nog ben?