Wanneer heb jij een plattegrond nodig?

5285 views | 48 reacties |
shares


Ik heb een vraag voor je.

Wanneer jij plannen maakt om door een groot dichtbegroeid bos te gaan wandelen, wanneer moet je dan een landkaart erbij nemen?

En het antwoord is… vóórdat je het bos in gaat. Nietwaar?
Dat is gewoon gezond verstand.

Echter, wanneer het op business aankomt, gebruiken de meeste entrepreneurs nauwelijks hun common sense… en slechts een enkeling start met een kaart, plattegrond of routebeschrijving.

Ik kan me nog goed mijn eerste eigen business herinneren…

Gedurende mijn jaren als teenager, had ik allerlei ideeën en uitvindingen en ik bleef tegen mezelf zeggen, “dit (of dat) gaat miljoenen opbrengen…” Ik zou een business moeten beginnen om dit (of dat) te maken en te verkopen.

En toen ik 18 of 19 was, deed ik dat ook.

Ik creëerde een computerspel (voor volwassenen) in de periode dat PCs net hun introductie deden in huishoudens. Waarschijnlijk had toen slechts 10% van de huishoudens een PC (meer dan 25 jaar geleden… zo oud ben ik al). En de meeste volwassenen gebruikten deze computers voor tekstverwerken, boekhouden en het opslaan van recepten.

Voor de jongeren onder ons… Er was toen nog geen Internet. Geen email. Geen hard drives. Geen kleurenschermen. Zelfs de muis was nog niet uitgevonden. Echt… Dit was het Computer Stenen Tijdperk.

En daar was ik dan… met mijn computerspel. Ik ging het bos in zonder een landkaart.

Dus ik kopieerde 10 floppy disks (5.25″ – echt floppy – als je het je nog kunt herinneren), deed ze in een envelop met een label met de naam van het spel, de naam van mijn ‘bedrijf’ en een paar instructies, en ik had mijn eerste product.

Ik wist toen natuurlijk niet wat ik daarna moest doen, dus ik ging naar de vriendelijke bedrijfsleider van de computerwinkel om de hoek en ik vroeg hem of hij het voor mij wilde verkopen.

Ik denk dat hij medelijden met me had (Ik spendeerde al mijn geld in zijn winkel), dus hij nam 5 van mijn ‘producten’ op display in zijn winkel.

Ik had nog 5 ‘producten’ over – die ik naar 5 journalisten stuurde die schreven over software in de grote kranten. Ik deed er een briefje bij waarin ik ze vroeg om mijn computergame te reviewen. Ik zei ook dat het spel verkocht werd bij ‘BUG Computers’, de naam van ‘mijn’ lokale computerwinkel.

Een paar weken later belt mijn vader me totaal opgewonden om me te vertellen dat er een paginagrote lovende review van mijn computergame in de grootste nationale krant staat.

Ik ren naar de kiosk om een krant te kopen, en inderdaad… Daar was het artikel over mijn computergame. En de journalist was er vol van. Tijdens het lezen voelde ik me alsof ik op weg was naar de sterren in een ruimteschip, totdat ik bij de laatste alinea aankwam, toen mijn ruimteschip verdampte en ik héél snel terug op aarde belandde – zonder parachute.

Ik kon nauwelijks ademen, toen ik de laatste alinea las, “… en u kunt dit computerspel kopen in iedere BUG Computers winkel in uw stad”.

Je moet weten… Mijn lokale computerwinkel maakte onderdeel uit van een winkelketen die bestond uit meer dan honderd winkels.

En ik wist gewoon dat ze me juridisch gingen aanklagen… Ik zag mezelf al – net nog geen 20 – met bal en ketting aan mijn enkels in de gevangenis.

Dus ik deed het enige waarvan ik dacht dat het mijn redding kon zijn. Ik belde het hoofdkantoor van BUG Computers met de bedoeling om mijn fout toe te geven en om vergeving te vragen. (mijn excuus: een plotseling aanval van idiotie )

Ik kreeg het hoofd marketing aan de lijn. Ik vertelde hem het hele verhaal, legde hem uit dat het een vergissing was, en dat ik nooit van plan was hun naam te gebruiken… maar voordat ik om genade zou smeken… vraagt hij mij, “hoe snel kun je mij een exemplaar van dat spel bezorgen?”

De volgende morgen leverde ik het zelf af. Ik gaf een demonstratie aan het hoofd marketing, en daarna aan een aantal andere managers en leidinggevenden. Tegen het middaguur zaten ze tegenover me en vroegen: “Hoe snel kun je ons 1000 stuks van jouw spel leveren?”

Om een lang verhaal kort te maken – dat was mijn intrede in het grote bos.

Het begin van mijn software bedrijf.
In een paar jaar tijd, groeide mijn bedrijf tot een van de grootste in onze branche, en maakte van mij op 23-jarige leeftijd tot een selfmade miljonair.

Mooi verhaal, nietwaar?

Maar hier volgt nog een iets langere versie van het verhaal…
In geen enkele stap van mijn leven als ondernemer, had ik ook maar enig benul van wat ik aan het doen was.
Ik had geen plattegrond.

Ik richtte mij op het maken van steeds betere producten, zonder te begrijpen wat het betekent om een BUSINESS te starten, te draaien en te laten groeien.

Het resultaat van dit iets langere verhaal is dat ik 2 jaar later, op 25-jarige leeftijd, ALLES verloor wat ik ooit had verdiend (plus nog eens een miljoen dollar die ik nog niet had verdiend). Ik verloor alles waar ik de laatste 7 jaar voor had gewerkt, en… het pijnlijkste van alles was… ik verloor de mensen om wie ik het meeste gaf – mijn team en in het bijzonder mijn business partner.

In de jaren die volgden, begon ik 7 andere bedrijven… Ik leerde van mijn ervaring, ik werd beter, ik tekende mijn eigen plattegrond, maar in de laatste 5-6 jaar begreep ik het pas echt.

Inmiddels ken ik dus de plattegrond van het ondernemersterrein. Ik weet waar ik naartoe ga en als gevolg daarvan- werd Open Circles Academy het snelstgroeiende bedrijf in onze branche, en waarschijnlijk ook in Europa. En dat tijdens de ergste financiële crisis van onze tijd…

Dus, wat is de moraal van dit verhaal…

Als het op zakendoen aankomt – neem jezelf, je business en je familie heel serieus.
Ga NIET gokken en gissen!
Zorg dat je op de kaart kijkt VOORDAT je het bos instapt.

Het kan me niet schelen hoe goed je idee, product of service is.
Het is slechts een miniem onderdeel van wat jouw business werkelijk allemaal omvat.

Zonder de kaart – zal jouw idee of product vroegtijdige sterven…

Of erger nog… Het wordt een groot succes en dan stort je ermee in de afgrond.
Zoals het mij overkwam en bijna alle zelfstandige ondernemers die geen plattegrond hadden.

Dus… Ben je er klaar voor om de plattegrond te ontvangen?

Je krijgt deze plattegrond niet van je lokale VVV of reiswinkel…

Maar je krijgt deze in het 2e weekend van februari in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein.

Eenmalig zal ik de plattegrond voor succes in business met je delen tijdens de 2-daagse Starter Bootcamp training.

De Starter Bootcamp is speciaal ontwikkeld voor degenen die in de AFGELOPEN 12 MAANDEN een onderneming zijn gestart of van plan zijn in de KOMENDE 12 maanden hun eigen business te starten.

Het is een one-time evenement. En het is GRATIS.
En het is de plattegrond die je MOET HEBBEN, wil je op de lange termijn succesvol zijn met je business.

De Starter Bootcamp is bijna volgeboekt, dus als je er klaar voor bent om je nieuwe business tot een succes te maken… Klik hier voor jouw GRATIS ticket (je betaalt slechts €47 voor lunches en koffie/thee).

En als je iemand kent die ook serieus is over het starten van een eigen bedrijf (of net is begonnen in 2013) , vertel hen dan ook over de Starter Bootcamp.

En tot dan… heb ik jouw hulp nodig.

Laat me alsjeblieft weten, in het commentaarveld hieronder: Wat is de meest urgente of belangrijke vraag die jij graag door mij beantwoord ziet in de Starter Bootcamp?

Ik verheug me erop om jou gids te zijn tijdens deze spannende reis die we ‘ondernemen’ noemen.

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

48 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Michaëla Wierdsma
8 years ago

Beste Nisandeh,

Wellicht een kaart? Een kaart met alle wegen die je zeker MOET bewandelen voor je een bedrijf start.

Zet alles op een rijtje. Schrijf er een blogs over, wellicht alleen voor starters (plus mij natuurlijk). Dan elke week met elke stap beschreven.

Succes, er komen vast nog meer goede ideeën.
Michaëla

Marijke Willems
7 years ago

Zo fijn dat de plattegrond al voor een deel bestaat en is ingetekend, bedankt voor het delen, zeker ook van de fouten die gemaakt worden. Zo ontzettend leerzaam!

Coen Tuerlings
8 years ago

Erg mooi verhaal Nisandeh, en ook herkenbaar,.

De toevallers en tegenvallers die al buitelend over elkaar op je af komen, als je geen plattegrond hebt. Absoluut is het goed om naar experts te luisteren die je een ‘plattegrond’ kunnen geven.

Maar zonder plattegrond geld ook.

You don’t have to be great to start, but you have to start to be great -Zig Zaglar –

Kijk maar waar je bedrijf nu staat 😉

See you soon
Coen

Pascale Martina van der Werp

Beste Nisandeh,

Ik heb zooooo veel ideeen in mijn hoofd, en ik wil zooo veel doen dat ik soms van gekkigheid niet weet waar en met wat te beginnen of eruit te focussen. En vooral…. waar valt iets mee te verdienen. Ik heb nogal de neiging om veel met kwantumfysica en allerlei andere esoterische, en neurofysische onderwerpen bezig te zijn. Ik heb ondertussen al een selectie gemaakt van healing, muziek en ontwerpen, maar ik zie zo’n diepe laag in ALLES en vind het enorm ingewikkeld om hier een focus uit te halen dat nog eens echt geld in het laatje brengt ook. Ik heb altijd gedacht dat spiritualiteit en geld niet samen gingen maar ik zie het nu anders en zelfs zie ik het als mijn taak om echt goed te gaan verdienen want ik kan met geld meer bijdragen aan een betere wereld dan zonder geld. (Mijn boek over een “wereld zonder geld” krijgt dus een heeeeeel andere wending;-))

Groetjes Pascale Martina

Yassir van Unen
8 years ago

Herkenbaar!
Vooral het begin.
Zoveel ideën en uiteindelijk komt er niets van.
Doodzonde.

De focus en vernauwen van doelstellingen gaat helpen.

Lisette Doesburg
8 years ago

Al veel geleerd bij Open Circles voor de Stichting Dankbaar.org. We vragen ons deze week verbaasd af waar alle bestellingen vandaan komen 🙂 !!! Dit is vrijwilligerswerk.
Ik werk voor de fijnste werkgever die ik me kan bedenken (Buurtzorg). Toch heb ik per 1 maart mijn contract opgezegd. Ik beheer met iemand samen een TenT midden in het bos op het prachtige terrein van Venwoude. Deze plek “verdient” het dat er meer mensen van genieten en verfrist weer verder gaan. Daar wil ik me in 2014 (naast al die bestellingen die binnenkomen) helemaal voor inzetten.
Hoe krijg ik klanten bereid om 7 minuten van de parkeerplaats het bos in te lopen om (h)eerlijke ervaringen op te doen midden in de natuur.

Marielle Meijer
8 years ago

Ja het blijft een mooi verhaal Nisandeh! En jouw ervaring is ongelofelijk waardevol gebleken voor veel andere ondernemers, onder andere voor mijzelf. Ik raad ook iedere starter aan naar deze bijeenkomst te komen!

Wat naar mijn idee belangrijk is in deze bijeenkomst is dat je ze duidelijk meegeeft HOE ze in actie gaan komen. Zodat ze ook werkelijk gaan implementeren en niet alleen met veel inspiratie thuis komen.

Marjan vd Brink
Marjan vd Brink
7 years ago

Jaren geleden startte ik, en vroeg advies aan mensen die me de weg zouden kunnen wijzen. Ze deden het niet. “O, parttime, geen lening, je man is manager – nou vraag het dan maar aan hem.” Grrr. Een manager in een bedrijf is geen ondernemer, denkt soms wel maar soms ook niet als een ondernemer. Ik heb door schade en schande geleerd. Maar Open Circles opent me de ogen. Prachtig!

Anne Buiskool
8 years ago

Mooie blog weer. Leuk om nu het complete verhaal te lezen.

Hoewel ik me beweeg in de vervolgtrainingen van Open Circles, vind ik het leuk om hier een stukje te schrijven. Na een aantal Business Bootcamps, Financial Freedom, Master Entrepreneur, Breakthrough to Success, dag-trainingen en een deel van de Business University kan ik zeggen dat stap voor stap op mijn doel afgaan het meest belangrijke inzicht is wat ik bij me draag.

Iedere dag die ene stap of een aantal stappen. Het doel is dichter bij aan het komen.

2014 wordt het jaar waarin ik bekend wordt als scheidings-ceremonieleider voor ouders en mediator voor ‘bewust’ scheiden. Ik laat me niet meer van de wijs brengen! Door niets.

Gevolg: 2013 met trots afgesloten zonder enige uitkering en met de hulp van heel veel mensen die ik bij open circles heb leren kennen of daarbuiten, want netwerken is nog belangrijker geworden. Dankbaar voor de vele inzichten die op mijn moodbord en whiteboard prijken en waarvan ik iedere dag implementeer. Dankbaar voor de samenwerking met mijn maatje met wie ik iedere week 2x Skype om elkaar en onszelf scherp te houden. Peper in de kont en aai over de bol.

De plattegrond is er. Ik ben op weg…en geniet, val, sta op en blijf daar mee doorgaan! Dank je wel Nisandeh, Vered en Team.

Mariska van Gennep
8 years ago

Ja,ik heb inmiddels trainingen gevolgd bij Vered, geweldig! Een Business Bootcamp heb ik nog nooit gedaan en ben inmiddels van MLM over naar het prille begin van mijn eigen business. Een goeie aanleiding om te komen!

Mike van Diesen
Mike van Diesen
8 years ago

Mijn naam is Mike van Diesen, 24 jaar en ik denk dat ik ook een super idee heb. Het moeilijkste vind ik niet het uitwerken tot in de puntjes, dit heb ik via mijn studie al meegekregen als leerpunt. Ik studeer momenteel in mijn masterjaar Marketing Management aan de universiteit van Tilburg.
Maar het benaderen van mijn investeerder, deze heb ik ook al in gedachten maar ik mis alleen de juiste benadering. Ook heb ik een financieel plan opgesteld maar dit is gebaseerd op een benchmark en dus niet op harde getallen. Hoe kan ik hen toch overtuigen dat het juist is om te investeren?

Daarnaast is het zo dat ik één jaar moet studeren.. Ik ben erg aan het dubben wat verstandig is, mijn idee volgen óf nog een jaar studeren met de kans dat mijn idee door iemand anders vervuld wordt.

Iemand enig advies?

Vriendelijke groeten,

Mike van Diesen

Astrid van Bennekom
8 years ago

Eén van de dingen die ik geleerd heb van de Business Bootcamp en diverse vervolgtrainingen, is dat door te geven, je ook weer krijgt. En juist door de contacten die je opdoet, gebeurt dit vanzelf. En omdat ik dat ook graag in de praktijk breng, wil ik onze B&B onder de aandacht brengen. We zitten slechts 20 minuten van het NBC.

Zoek je nog een slaapplaats voor Business Bootcamp? Als je nu bij ons blijft slapen, dan betaal je 50 euro p.p per nacht, ben je met zijn tweeën, dan betaal je 35 euro per persoon! En als je een van de vervolgopleidingen van Open Circles boekt, dan krijg je bij je volgende weekendboeking van 2 nachten, 1 nacht gratis!

Welkom en geniet!
info@boerderijdezalm.nl

Marie Molemans
Marie Molemans
8 years ago

Thanks!!! wat zou ik hier bij willen zijn!
Ben in USA Orlando.

Mijn vraag zou zijn:
HOE naar mijn Target Audience reiken en hen bereiken?

Ik voel me sterk gewaardeerd door deze uitnodiging! dank Nisandeh.

Greta van Buuren
8 years ago

Hoe bepaal ik mijn juiste doelgroep als mijn dienstverlening algemeen is en inzetbaar voor iedereen?

Ruud van Diepen
8 years ago

Wat zou jouw advies aan mij zijn nu ik ben gestart als echtscheidingsbemiddelaar met een goede site en Google Ads campagne en mij tevens onderscheid met andere dienstverlening zoals relatie- en familiecoaching? Mijn indruk is dat mensen voor mijn dienstverlening nog veel afgaan op informatie uit hun directe kring.

Anne Buiskool
8 years ago

Hallo Collega Ruud,

Een heel specifieke doelgroep kiezen is mijn antwoord.
Waar ben je het beste in, wat vind je het leukste.

Ik ben ook van een heel breed gebied met hulp van de Open Circles trainingen toegegroeid naar een niche markt: ouders die gaan scheiden, helpen om bewust te scheiden met het voltrekken van een scheidings-ceremonie.

Zorg dat je een grote vis wordt in een kleine vijver (ik citeer Nisandeh).

Wie weet gaan we nog samenwerken:-) Mijn informatie vind je als je op de blauwe link drukt.

Martine Verweij
8 years ago

Wat een mooi inspirerend verhaal!
Heerlijk als iets wat je bedacht hebt met open armen wordt ontvangen.

Ik merk dat ik nog aan het ‘stoeien’ ben met wat ik wil en wat mijn klant wil.

Ik ben bezig met het ontwikkelen van mijn remarkable product. Ik vind het zo leuk om te doen. Ik hoor in mijn omgeving dat anderen het ook leuk vinden en dat ze het zelfs remarkable vinden. Ik weet alleen niet of mijn doelgroep dit product ook wil, omdat het zo nieuw en volledig anders is dan wat anderen leveren.

Ik ga toch een klein beetje met een onduidelijke kaart het bos in. En als ik verdwaal kan ik de weg vragen. Toch?

Marijke Willems
8 years ago

Ik ben heel nieuwsgierig naar de Starter Bootcamp. Ik heb twee Business Bootcamps meegemaakt en ben benieuwd naar verschillen en overeenkomsten. De energie zal vast hetzelfde zijn. Ik zou iedereen in elk geval aanradenzich 3 dagen onder te dompelen in Open Circles land!

Mieke Cox
Mieke Cox
8 years ago

Ik zou graag willen weten hoe ik mijn doelgroep kan definieren en bereiken.

Nico Veenkamp
8 years ago

Met de Business Bootcamp verwacht ik voldoende informatie en inzichten te krijgen om mij te kunnen vestigen als zelfstandig ICT projectmanager. De roadmap die ik daarvoor nodig heb wil ik samenstellen op basis van alles wat ik te horen en te zien krijg.

Met ruim 20 jaar ervaring op ICT projectmanagement gebied alsmede uitstapjes in de Informatiebeveiliging en Kwalitietsmanagement ligt er in ieder geval een solide basis.

Mijn doelgroep zijn met name de kleinere bedrijven en organisaties die geen eigen projectmanagement kunnen of willen voeren en daarvoor externe hulp zoeken. Dit kan zijn op puur projectmanagement gebied maar ook kan ik als adviseur opreden op het gebied van make or buy beslissingen, outsourcing etc. of als trainer bij het opleiden van mensen wanneer software is bijgewerkt met nieuwe functies of wanneer een compleet nieuw pakket moet worden geïntroduceerd.

Ik kijk er naar uit om met vele mensen in contact te komen tijdens deze Bootcamp en ervaringen uit te wisselen.

Rozanne van Heiningen-Toussaint

Wat een mooi en inspirerend verhaal! In september ben ik 5 jaar bezig met mijn bedrijf, dans en poppenspel voor kinderen, maar nog steeds kan ik er niet overvloedig de vruchten van plukken.
Hierbij komt ook nog bij dat ik de grote mensen ook een dienst wil aanbieden, oa acts met mijn flamingo en dialoogcirkels.

Ben benieuwd wat en hoe de volgende stap is om mijn bedrijf omhoog te tillen, en heb erg veel zin om aan de Starter Bootcamp deel te nemen.
groet,
Rozanne

Hannie Mommers
8 years ago

Ik hoor niet tot de doelgrope met een bedrijf dat bijna 30 jaar bestaat, maar ik ben wel heel nieuwsgierig hoe de nieuwe formule is. Gelukkig heb ik iemand door kunnen verwijzen, dus ik ga de verhalen naderhand nog horen!

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
8 years ago

De plattegrond met welke stap en op welke volgorde staan.
Van wie heb je hulp nodig en vooral wanneer welke stap moet je nemen als ondernemer.

Tjitske de Boer
8 years ago

Prachtig verhaal, mooie metafoor. Mijn bedrijf bestaat al langer, maar een nieuwe tak ervan wil maar niet echt van de grond komen. Ik zou dus graag het verschil zien hoe je dit opbouwt in vergelijking met de 3 Business Bootcamps die ik al gedaan heb.

Helaas kan ik dat weekend niet.

Indi Hondema
8 years ago

Mooi Nisandeh….als je niet valt kun je ook nooit opnieuw en weer veerkrachtiger opstaan!

Ik kom, omdat ik dit jaar start met mijn verdere dromen, na mijn eerste volop gerealiseerd heb, een netwerk voor onderwijsbetrokkenen die voelen dat het onderwijs aan onze jongeren ‘op’ is in deze tijd…We zijn een landelijk netwerk, met duizenden verbonden. (www.hartverwarmendwijs.nl)
Dit jaar wil ik er mijn eigen bedrijf naast starten, als kindertolk, cursusleidster, workshopleidster, maar ook in een andere tak van sport, een keten met een voedingsconcept.

Mijn vraag is dus: leer mij het nieuwe, en leer mij focussen!

Tot zaterdag, HARTegroet Indi

Ellen Faber
8 years ago

Het fijne van met een plattegrond het bos in te gaan is dat als je even van het padje gaat je toch een weg eruit kunt vinden.

Mijn vraag is hoe word ik een ondernemende kunstenaar? Die Inkomen kan genereren uit de mooie dingen die ze maakt voor een klantenkring / doelgroep. Hoe breid ik de doelgroep uit?

Ik wil ontdekken wat mijn kernkwaliteiten zijn. Om van daaruit te kunnen werken aan een strategie die voor mij werkt.

Lucien Stopler
8 years ago

Beste Nisandeh,

Toch nieuwsgierig waarom je alles verloor, ik zie in het verhaal niet de aanleiding. En waarom zou jouw succes opdrogen als je betere producten maakt? Of wacht: je leende te veel en zorgde niet voor genoeg inkomsten. Was dat het?

Toch, een jaloersmakend en inspirerend verhaal.

Groeten,
Lucien

Paul van Dooren
Paul van Dooren
8 years ago

De plattegrond is net een groei briljant zolang je maar blijft aanvullen, vernieuwen en zoeken naar verbetering gaat je plattegrond gedetailleerder worden.
Uiteindelijk komt het aan op implementeren van je kennis en inzichten verworven bij Open Circles Academy en wat je al eerder in het leven hebt op gepikt.
Zo is ook het bedenken van je website naam of je target audience te vinden door veel vragen te stellen aan je prospects of huidige clienten en met vrienden te sparren die bekend is met Open Circles.
Succes en een goed weekend tijdens de Business Bootcamp.

Anouk Plantinga
8 years ago

Mooi om je verhaal zo te lezen, Nisandeh. Ik heb het meerdere keren van je gehoord, maar niet zo in detail en ook niet gelezen. Ja, een plattegrond om op te starten zal veel mensen helpen een aantal fouten niet te maken. En andere fouten moeten nu eenmaal gemaakt worden om van te leren.

Mijn bedrijf bestaat al langer dan 12 maanden, dus ik hoor niet meer tot deze doelgroep. Ik hoop dat je de starters in deze Business Bootcamp een heel eind op weg kunt helpen!

Michel Fonville
Michel Fonville
8 years ago

Welke talisman kan ik gebruiken voor focus en actie en daarmee uitstelgedrag, vluchtgedrag en ander gedrag dat te maken heeft met faalangst zwak / nietig maken?

Jan Sibie
Jan Sibie
8 years ago

Hoe bereik je je doelgroep?

Mensen haten de overvloed aan reclame. Email mag haast niet meer en niemand die het leest. Direct mail is onbetaalbaar en dood. Internetreclame is hardstikke dood, al was het maar omdat tegenwoordig iedereen een reclameblokker heeft. Folders bij de drie cm. die wekelijks in de bus stoppen heeft geen zin.

Kortom, wat werkt er nog wel? En misschien nog wel mijn grootste probleem: Hoe kom je aan personeel? Je kunt adverteren wat je wilt, reacties? Alleen wat hatemail van gefrustreerde jongeren.

Marijke Willems
8 years ago
Reply to  Jan Sibie

Na de bootcamp ga je met ontzettend veel ideeën naar huis! Kijk ook eens naar de andere artikelen hier op de site om ideeën op te doen. Het systeem wordt duidelijk uitgelegd en zolang je waarde biedt zullen mensen het niet snel als reclame zien.

Nynke Bolkestein
8 years ago

Ik ben op zoek naar klanten waarvoor ik een appartement ga aankopen, verbouwen, verhuren en beheren. Het gaat om investeringen van minimaal EUR 125.000. Hoe vind ik deze klanten, hoe benader ik deze klanten en hoe zorg ik ervoor dat ze mij deze opdracht gunnen en toevertrouwen?

Esther Benard
Esther Benard
8 years ago

14 maanden geleden raakte ik mijn baan kwijt in de geestelijk gezondheidszorg. Januari 2013 had ik mijn eerste Business Bootcamp. Daarna enkele Master Classes en in juni de Passive Business Income. Ik kwam hij Passive Business Income tot heldere inzichten en mooie ideeën….

Sinds juni ben ik hard aan het werk geweest en heb voor één jaar waardevolle content voor de membership site Back2Life.

Dit is online hulpverleningsprogramma voor mensen die gestopt zijn of willen stoppen met harddrugs en terugval willen voorkomen. Er zit een online supportgroep aan gekoppeld, zodat iemand er nooit alleen voor staat.

Sinds verleden week is de site officieel ‘in de lucht’. Met een blog en video’s. Ik moet helemaal bij 0 beginnen, de reguliere gezondheidszorg zit niet te wachten op samenwerking. Die houden liever het geld in hun eigen zakken. Wel heb ik een zakelijke pagina op Facebook aangemaakt…..maar ook hierin vind ik het moeilijk ‘hoe effectief te netwerken’. Ik hoop daar morgen bij de Networking Intensive Seminar antwoorden op te krijgen.

Verder heb ik een UWV uitkering, zodra ik mij bij de KvK inschrijf, wordt ik direct als startende ondernemer 29% gekort op mijn uitkering. Iets wat ik mij als alleenstaande ouder absoluut niet kan veroorloven. Al met al ik heb echt een duidelijke kaart nodig.

Ik kijk enorm uit naar de Starter Bootcamp…en morgen!

Hartelijke groet,

Esther Benard

Nisandeh Neta
8 years ago

Test #2

Hester Verschoor
Hester Verschoor
8 years ago

Wat zou ik willen weten? Ik zou heel graag willen weten hoe je je niche / doelgroep bepaald. Ik heb wel ideeën, maar hoe weet ik of dat DE doelgroep voor mij is?

Anne Buiskool
8 years ago

Hallo Hester,

Ik ken iemand wiens niche het is om mensen met hun niche te helpen:-) Ze is goed! en heeft al veel bij Open Circles gedaan. Spreekt dus dezelfde taal. Haar naam is Marjolein Kalter. Je kunt haar via Linked in wel vinden.
Succes

Ik ben heel blij met het feit dat mijn niche nu duidelijk is en dat ik al het geleerde met zo’n focus mag implementeren.

Anne

Gonny de Wit
8 years ago

Hallo Hester,

Heel mooi deze hele concrete vraag. Nisandeh heeft hierover 4 blogs geschreven. Niet alleen de blogs maar ook de commentaren van mede ondernemers bevatten veel waarde.

De blogs over de doelgroepen tref je hier aan :
• Jouw doelgroep bepalen – doelgroep serie, deel 1 van 4
• Jouw prospects kwalificeren – doelgroep serie, deel 2 van 4
• Ga de INTERACTIE aan – doelgroep serie, deel 3 van 4
• De belangrijkste interactie is… – doelgroep serie, deel 4 van 4

Vanuit mijn eigen ervaring kan ik je zeggen dat ik pas na veel sparren en samenwerken met andere ondernemers er eigenlijk achterkwam. Bij mij heeft het tijd nodig gehad. Andere ondernemers kiezen gewoon naar aanleiding van een “ideale klant”.

Helpt dit antwoord?

Rachél Post Sanders
8 years ago

Ik heb een eigen bedrijf. Ik ben Pedicure, op verschillende plekken, en kom in aanraking met verschillende situaties en mensen.
Mijn man heeft door de crisis zijn baan verloren.

We zijn bezig vanuit mijn werk om een Pedicure- groothandel op te zetten.
Het is al in een gevorderd stadium. Mijn echtgenoot, Jacov Post die ook naar de bootcamp komt, gaat de groothandel leiden, als hoofdpersoon, maar ik ga ook meewerken, want ik heb meer tijd gekregen. We willen ook een hoekje hebben waar ik ook wat mensen kan behandelen.

Ons verlangen is om de GROOTSTE TE WORDEN, in FLEVOLAND, BINNEN EEN BEPAALDE TIJD. Er is niets in onze directe omgeving, je moet er een middag voor uittrekken, (pedicures) om een groothandel te bezoeken, of een webshop bezoeken.
Dus voor ons:
Groothandel
Webshop
Klantgericht en sociaal/ niet zo afstandelijk als de meesten.

Dit willen wij met de juiste aanpak tot een groot succes maken.
Wij Jacov en ik, gaan ervoor!!

Yassir van Unen
8 years ago

Een regionale groothandel?
Ik zou groter denken 🙂

Giel Zijl
8 years ago

Ik ben niet echt een starter, maar ook weer wel, want het project waar ik me nu mee bezig ga houden, heeft een duidelijk plattegrond nodig. Het is een groot project waar ik me nog nooit aan gewaagd heb. Dus ja hoe maak je een plan en blijf je toch flexibel om in het proces de juiste stappen te blijven zetten.

Frederike Meijer
8 years ago

Ik organiseer nu twee jaar evenementen en congressen en heb twee goede jaren gehad met mooie projecten. Ik vaar echter geheel op opdrachten vanuit mijn ‘oude netwerk’, vanuit de tijd dat ik nog in loondienst was.

De branch is NGO’s op het gebied van mensenrechten, duurzame ontwikkeling en internationale samenwerken. Echter, subsidies in deze branch slinken snel en er is minder geld om uit te geven aan evenmenten etc.

Hoe verbreed ik mijn netwerk van opdrachtgevers naar het bedrijfsleven en andere branches?

Groet,
Frederike Meijer

Cindy Vissering
8 years ago

Waar ik heel erg tegenaan loop is de vraag of de markt op mijn idee van een product zit te wachten > hoe kom ik daar achter? En ook: hoe weet ik welke zoekwoorden men gebruikt bijvoorbeeld?

Daarnaast ben ik aan het worstelen met het idee zelf: om te zorgen dat het kristalliseert en tot iets waardevols gemaakt kan worden.

Dank je. Ik had me al ingeschreven, ben erg benieuwd!

Marlene van den Bos
8 years ago

Wat is je product, Cindy? Leuk als je het hier nog even noemt. Met iedere keer dat je omschrijft wat je te bieden hebt, krijg je vaak weer duidelijker wat het is en wat de waarde ervan kan zijn.

En uit de feedback die je krijgt, kun je opmerken of het inderdaad iets is waar mensen ‘op zitten te wachten’ (of: WIE de mensen zijn die erop zitten te wachten).

Enjoy!

Marijke Willems
8 years ago

Vraag het je prospects 🙂

Krista Steenbergen
8 years ago

Na vier Business Bootcamps ben ik erg benieuwd naar de specifieke kwaliteit van de Starters Bootcamp.

Mijn vraag is: waar moet ik beginnen? Ik ervaar een overlaad aan informatie en begin met te veel tegelijk denk ik.. doelgroep bepalen, hun aanspreken op hun problemen, elk week bloggen, producten ontwikkelen, ruimte huren, financiën op orde krijgen, social media, inschrijven KVK, de boekhouding bijhouden, leren over BTW aangifte en inkomstenbelasting.. en ga zo maar door 😉

Erg leuk allemaal, maar ik zie soms door de bomen het bos niet meer, om bij de metafoor te blijven 🙂

Een plattegrond en stappenplan zouden mij erg helpen bij de les te blijven. Moet ik mij eerst inschrijven bij de KvK of moet ik eerst klanten werven? Moet ik eerst een boek schrijven, of eerst meer ervaring opdoen met mijn doelgroep? Etcetera!

Dank voor alle inzichten so far!!!

Gonny de Wit
8 years ago

Krista – wat een plannen en energie

Aangezien je al naar meerdere Business Bootcamps bent geweest ken je het verhaal van “Stay in Line”.

Mijn advies aan jou is eerst te starten met de doelstellingen voor je leven op alle gebieden. Waar wil je zijn over 5 jaar?. Als je dat weet kun je echt goede plannen maken hoe en op welke manier jij je strategie omzet in plannen. Dat is het echte implementeren.

Na verschillende trainingen bij Open Circles viel bij mij het kwartje tijdens de Master Entrepreneur. Daarvoor zat ik net als jij aan alle zaken te werken, maar niet met de juiste plattegrond.

Ik ken verschillende mensen die je daarbij graag willen en kunnen helpen. Neem gerust contact met mij op – help je graag.

Dick Roemeling
8 years ago

Hoe klanten te vinden en een goed business model te ontwikkelen.