Poets jij iedere dag je tanden?

5159 views | 161 reacties |
shares

Als je bent zoals veel zelfstandige ondernemers, dan heb je het TE druk.

Je inbox zit vol en je hebt folders met achterstallig materiaal dat je nog moet doornemen. Boeken, magazines, artikelen, video’s. Ja, de mogelijkheden van online en de nieuwe economie zijn overweldigend.

*** INFORMATION OVERLOAD ***

En als je van je welverdiende vakantie terugkomt, is de stapel to-do’s alleen maar groter geworden.

Je komt niet toe aan wat écht goed voor je is…

Maar druk zijn is niet alleen een probleem voor jou, want weet je WIE het nog meer te druk heeft?

Nou? Depressed business woman

JOUW KLANTEN EN PROSPECTS!

En daardoor komen jouw klanten niet toe aan wat goed voor hen is (namelijk het afnemen van JOUW product of dienst).

Zo is het toch?

En daarom heb ik een GEWELDIG principe voor je, dat je direct kunt toepassen om een (mentale) doorbraak te bereiken.

Het is een variatie op Be the change that you wish to see in the world (van Mahatma Gandhi)

WEES de KLANT die jij graag wilt hebben…

Als jij dit principe wilt omarmen, denk dan eens na welk GEDRAG jouw ideale klant zou vertonen?

Laat ik eens met je meedenken…

Jouw ideale klant neemt de tijd om jouw aanbod goed te bekijken; neemt de tijd voor het kopen van jouw product of dienst; neemt de tijd om jouw product of dienst te GEBRUIKEN, zodat ze resultaten behalen; neemt de tijd om anderen te vertellen over jouw product of dienst, zodat méér mensen er van gaan profiteren…

Tijd nemen = tijd maken

En hoewel JIJ niet direct tijd kunt maken voor jouw klanten, kun je wel je eigen gedrag aanpassen, waarmee je ruimte maakt voor anderen om het óók te doen.

Vertoon het gedrag waarvan je wenst dat jouw klanten het doen.

Laat me een voorbeeld geven uit mijn eigen praktijk.

Ik heb maanden, jaren en honderdduizenden euro’s geïnvesteerd in trainingen, boeken, videomateriaal en online cursussen.

Ik GEBRUIK en pas het materiaal vrijwel IEDERE dag toe.

Ik investeer (gemiddeld 5 dagen per week) tijd om mijzelf bij te spijkeren. Ik bekijk nieuw materiaal, maar ik herhaal ook heel veel.

Aan dit GEDRAG heb ik een groot deel van mijn succes te danken.

Maar denk niet dat ik ALTIJD zin heb om te doen wat goed voor me is. Soms neem ik liever een duik in het zwembad, maar als ik toch doorzet en een video kijk of een hoofdstuk lees, al is het maar een paar minuten, dan heb ik NOOIT spijt (en geniet ik nog meer van mijn frisse duik naderhand).

Zelf-educatie is voor succesvol ondernemen als tandenpoetsen voor een gezond gebit.

Of je er nu zin in hebt of niet (hangt misschien af van de smaak tandpasta), je weet dat het goed voor je is, dus doe je het en je hebt er NOOIT spijt van als je het hebt gedaan.

En je hoeft slechts een paar minuten per dag te investeren.

Kun je dit opbrengen?
(Het juiste antwoord is: “JA”)

Hoeveel minuten zou jij dagelijks kunnen investeren in het ontwikkelen van jouw ondernemerskennis- en vaardigheden?

Het is mijn taak als opleider om jou zo ver te krijgen dat jij een minimale tijdsperiode per dag gaat besteden aan jouw opleiding.

En dat werkt het beste als je er – net als tandenpoetsen – een DAGELIJKS gebruik van maakt.

Sterker nog… je kunt NU beginnen.

Hieronder heb ik een 3:39 minuten durende video uit de ONLINE Business Bootcamp met niemand minder dan Brian Tracy, de fameuze internationale spreker, bestseller auteur en business performance expert.

Het gaat over wat jij verdient…

De volledige sessie met Brian Tracy is een onderdeel van de ONLINE Business Bootcamp Ultimate Collection, die begint met ruim 9 uur online Business Bootcamp lesmateriaal dat je dus op je laptop, smartphone of tablet vanaf (het puntje van) je luie stoel kunt bekijken!

En als je nu denkt “Oh dat is gewoon te veel, daar heb ik helemaal de tijd en concentratie niet voor!”

Vergeet dan de negatieve associaties die je hebt meegekregen van je schooljaren. Leren = rijtjes stampen, = schrijfkramp van aantekeningen, = hoofdbrekens, = angst voor onvoldoendes. Zelfs het woord ‘leren’ heeft hierdoor een negatieve bijklank gekregen.

Zo hoeft het niet te zijn. Je leeft anno nu, je gaat online wanneer JIJ wilt… je bent vrij om te leren!

Denk nog eens aan het ideale gedrag dat jij voor jouw klanten wenst. Neem de tijd voor zelf-educatie en maak het niet te zwaar. Relax.

Laat dit artikel een stimulans zijn om VANAF NU 5, 10, 30 minuten of meer per dag of per week te reserveren voor het ontwikkelen van jouw ondernemerskennis- en vaardigheden.

Het gaat erom dat je er een GEWOONTE van maakt en behapbaar voor jezelf.

Wanneer je kiest voor de Business Bootcamp Ultimate Collection, dan kun je bijvoorbeeld een van de 12 hoofdstukken kiezen (Introduction, Mindset, Goal Setting, Focus, Remarkable Product, New Marketing, Referral Systems, Become an Enlightened Millionaire, Your Success Dashboard, Social Media, Networking en Your Implementation Plan…)

Ga voor (herhaling van) het gedeelte waar je op dit moment het meeste behoefte aan hebt.

Wanneer je nog nooit de Business Bootcamp hebt gevolgd – of al 6 keer op herhaling bent geweest – profiteer NU van het feit dat de lessen voor het groeien van jouw klandizie en inkomen altijd en overal (met internetverbinding) beschikbaar voor je is.

En wist je dat de Ultimate Collection niet alleen de opnamen van de Business Bootcamp bevat, maar óók de verzameling van het BESTE uit alle Business Bootcamps van de afgelopen 7 jaar.

Je krijgt toegang tot sessies (die we nog nooit eerder hebben vrijgegeven) en lessen van onder andere Brian Tracy, Annemarie van Gaal en éénmalige sessie met mij (Nisandeh).

Kijk ontspannen op een plek en tijd die jou goed uitkomen en weet dat je zo vaak kunt terugschuiven als je wilt (ik dacht eerst aan “terugspoelen”, maar videobanden leveren we niet). 

Als je serieuze interesse hebt in de Business Bootcamp Ultimate Collection, grijp dan nu je kans en profiteer van de deal die nog tot uiterlijk 9 augustus geldig is.

Klik hier en bestel de Business Bootcamp Ultimate Collection met ongekend voordeel

Tot slot

Het is mijn taak als opleider van zelfstandige ondernemers om jou te stimuleren om te doen wat goed voor jou is.

Ik heb een een 21:47 minuten durende video uit de Business Bootcamp Ultimate Collection waarin Brian Tracy uitlegt over Learning, Clarity and Competence.

Je kunt deze video in bezit krijgen wanneer je één vraag beantwoordt in het commentaarveld onderaan deze pagina:

HOEVEEL minuten per dag, per week ga jij reserveren voor jouw ontwikkeling als ondernemer en WAT ga jij leren?

Kies een tijdslengte en een plek waarvan je weet dat je het gaat doen.

En welke vorm van educatie je ook kiest… zet door en maak er een gewoonte van!

Het is 35 graden in Tenerife, maar ik voel een koude rilling als ik bedenk welk verschil de bovenstaande regel voor het toekomstige succes van jouw bedrijf zal betekenen.

Zodra jouw comment is geplaatst, ontvang je het videosegment uit de Business Bootcamp Ultimate Collection met Brian Tracy over Learning, Clarity and Competence.

Vergeet niet je voornaam EN je achternaam bij je comment te vermelden, anders kunnen we deze niet goedkeuren.

En kom nog eens terug op deze plek om te zeggen hoe het je na een aantal weken, maanden is vergaan.

Nisandeh

PS. Deel dit artikel VANDAAG nog via de social share knoppen hieronder, zodat ondernemers in jouw netwerk ook van dit materiaal kunnen profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
161 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vanessa Gevers
5 years ago

Dank je, Nisandeh! Nu ga ik echt minimaal 10 minuten per dag nemen om die inspirerende video’s en blogs tot me te nemen!

Cobi Rijsdam
5 years ago

I know how important education is and still spend 5 hours per week.

Dirk-Jan Maas
Dirk-Jan Maas
5 years ago

Ik heb nog stapels (management)boeken liggen die ik maar nauwelijks heb gelezen. Daarnaast nog vele artikelen over Spiral Dynamics waarin ik me wil verdiepen. En daar ga ik mee beginnen. Iedere ochtend minstens 15 minuten. Lezen en samenvatten. Handzaam maken om het nog eens (snel) te kunnen doornemen.

Sylvia De Goede
5 years ago

Goede blog, het is ook zo waar en zinvol om jou advies hierin op te volgen. Het is net als een spier, door veel training heb ik geweldige extra skils ontwikkeld. Dus ik kan het iedereen aanraden, succes allemaal.

Esther Molenaar
5 years ago

He Syliva,

Helemaal met je eens. Het is zeker net een spier. Hoe sterk die wordt, hoe gemakkelijker je kennis tot je neemt en hoe meer en hoe vaker je dat wilt doen.
Uiteindelijk wordt het gewoon een verslaving ;-).

Kelly Myers
5 years ago

25 minuten.

Elisabeth Hijweegen
5 years ago

Dit stukje werkt weer lekker prikkelend. Met regelmaat besteed ik tijd aan mijn persoonlijke ontwikkeling met name door nieuwe informatie/ontwikkelingen en inzichten te lezen. Echter, nog niet dagelijks. Vanaf nu ga ik dit inplannen in mijn werkschema, 20 minuten zijn in te passen op de ochtend. De plek: achter mijn bureau of heerlijk in de achtertuin.

Petra Lanphen
Petra Lanphen
5 years ago

Ik besteed iedere dag minimaal 10 minuten aan het verbeteren van mijn mindset, door te lezen of video’s te kijken.

Saskia Vermeulen
5 years ago

Ik ga elke dag een half uur besteden.

Richard Kok
Richard Kok
5 years ago

Ik ga elke (werk)dag minimaal 15 minuten besteden om te groeien als ondernemer en wil graag leren hoe ik mijn hefboom kan vergroten (door met meer gemak, meer waarde te leveren).

Mirjam van Drimmelen
5 years ago

HOEVEEL minuten per dag, per week ga jij reserveren voor jouw ontwikkeling als ondernemer en WAT ga jij leren?

De aankomende 6 weken elke dag, omdat ik bezig ben het schrijven van mijn boek (in 28 days). Daarna ga ik door met minimaal 10 minuten per dag kennis en vaardigheden op te doen, zodat ik koploper blijf t.o.v. mijn boek.

Esther Molenaar
5 years ago

Ieder dag lees ik. En iedere dag leer ik meer over mijn business en neem ik meer kennis tot me.
Tenminste 30 minuten ben ik daar mee bezig en ik zal dat ook tenminste 30 minuten dagelijks blijven doen.

Yvonne van Beurden
5 years ago

Ik kijk geen tv dus zit elke avond te lezen, leren en mezelf te ontwikkelen, gewoon omdat ik het waard ben !

Esther Molenaar
5 years ago

He Yvonne,

Dat is nog eens een mindset. Gewoon omdat je het waard ben. Ook hier helemaal van toepassing. Te veel mensen denken dat ze het niet waard zijn om in te investeren en zullen dat ook niet in zich zelf doen.
Net wat Nisandeh ook zegt, zorg dat jij je ideale klant bent. Dus ook investeren in je eigen kennis, zorgt ervoor dat potentiële klanten gaan investeren in zichzelf door jouw product of dienst af te nemen.
(zo ineens een ochtend inzicht…)

Jennie Holm
Jennie Holm
5 years ago

Very motivating article. I will make sure to spend 20 minutes a day learning.

Danielle Bakker
5 years ago

Ik ga minstens 5 minuten per dag reserveren voor het beter ontwikkelen van mijn ondernemerskennis. Ik vind het lastig om in mijn business klanten te werven (ik word nu wel redelijk goed gevonden via Google). Ik heb een massage praktijk en wil graag mijn inkomsten vergroten, maar weet niet zo goed hoe.

Anneke van der Sar - van Vliet

Ik volg momenteel elke dag de inspirerende filmpjes met 10 tips van o.a. Oprah Winfrey, Will Smith, Beyonce enz. op Youtube, gevolgd door een korte stilte meditatie.
Daarna ben ik weer helemaal fris en geïnspireerd.

Met hartelijke groet,
Anneke van der Sar – van Vliet

Tony Rekelhoff
5 years ago

Mijn mindset maak ik in de ochtend door 5 minuten te mijmeren en te visualiseren met als beeld mijn succesgroei.
Daarna de mails door en dan als beloning inspiratie ophalen uit de video’s en teksten van o.a. Nisandeh. Kopje drinken erbij en ik ga blij mijn dag in.

John van der Veer
5 years ago

Momenteel besteed ik elke dag 30 minuten aan zelf-educatie. Plus ‘s avonds voor het slapen gaan een hoofdstuk uit een Business boek.
Dat doe ik sinds ik het seminar met Brian Tracy gevolgd heb.

Daarnaast luister ik in de auto naar hoorcolleges van verschillende sprekers.
Dit gedrag geeft me rust en het gevoel dat ik steeds ‘in control’ ben.

Esther Molenaar
5 years ago

He John,

Dat gevoel herken ik maar al te goed. Met die extra kennis heb je toch een edge.

Donna Hoogstraaten
5 years ago

Ik zie het absoluut niet als een last om tijd te investeren in mijn educatie. Ondanks dat ik weet dat ik niet met mijn hobby bezig ben, vind ik het gewoon super leuk om nieuwe kennis in mij op te nemen of dingen te herhalen en toe te passen.
In mijn vakantie, zoals nu, ligt het tempo wat lager. Maar ik besteed nog bijna elke dag een half uur aan het bekijken van nieuw materiaal.
Ik word er blij van dus waarom zou ik mijzelf te kort doen?

Robert van der Wolk
5 years ago

Een goed en fundamenteel stuk, Nisandeh! Life-long learning zorg er inderdaad voor dat je verder komt, meer bereikt en succesvoller wordt.

Van verschillende opleiders en mentoren heb ik geleerd dat dit principe je helpt verder te komen.

Ik neem vooral de ochtend, omdat ik dan scherp van geest en openminded ben. Ik zorg er voor dat ik minimaal 15 minuten d tijd neem, en als ik kan, dan schroef ik dat op naar 30, of zelfs 45 minuten.

Audioboeken en video’s hebben mijn voorkeur, en dit is ideaal voor me; het is de plaatsvervanger voor de krant, televisie of de radio (welke ik geen van alle heb).

“If one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life which he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.” ( Henry David Thoreau )

maaike van Walstijn
5 years ago

Ik ga door om elke dag tenminste een half uur te besteden aan het opdoen van nieuwe kennis of herhalen van oude kennis. Vandaag start ik daarom met een nieuwe MOOC. Als consultant in veiligheidssector is het heel belangrijk om ‘bij te blijven’ en te blijven zien waar opdrachtgevers mee geholpen zijn.

Rob Schuurman
Rob Schuurman
5 years ago

Ik ga hier 10 minuten per dag aan besteden. Dit betekent voor mij get in line and stay in line.

Adrienne Lijs
Adrienne Lijs
5 years ago

Ik neem iedere dag minstens een half uur de tijd om te leren. Ik lees business books over divers onderwerpen, kijk video’s, lees blogs en 3x per week doe ik een online les Spaans.

Sonja Zwart
5 years ago

Ik zat net een beetje duf te zijn, toen ik deze video zag. Ik voel me weer geïnspireerd en ga iedere dag weer een halfuur video’s kijken van Marshall Rosenberg. Deze video brengt me weer in actie. Dat had ik net even nodig.

Ook helpt het me om weer enthousiast met mijn boek aan de slag de gaan. Mijn boek zal namelijk heel veel mensen dienen.
Dankjewel!

Briony Vanden Bussche
5 years ago

Ik engageer me om 10 minuten per dag te investeren in business training. Onderwijs gerelateerde thema’s diep ik standaard uit. Business mag wat opgekrikt worden :).

Marianne van den Elsen

Ik besteed iedere werkdag minimaal een half uur aan educatie. Het liefst kijk ik naar video’s. Dat blijft bij mij beter hangen dan het lezen van een boek. 😉

Annelotte Verhaagen
5 years ago

Ik laat de tv uit en in plaats daarvan lezen, gericht documentaires kijken, en mijn blog/nieuwsbrieven systemen op orde brengen. Dat is gewoon leuk om te doen!

Jorin Dijkstra
Jorin Dijkstra
5 years ago

Onbewust lees ik al heel veel. En betrap me op kennis waarvan ik niet eens wist da tik het had. Stel dat je het bewust doet en herhaalt, wat een verschil zou dat maken. Bedankt voor de wake up.

Jacqueline Romkes
5 years ago

20 minuten per dag , maak ik vrij om te leren duidelijk te zijn in wat ik wil presenteren over een dienst aan mijn potentiele klant. Binnen de maand augustus is mijn tijds bestek en om inspiratie op te doen en mensen te ontmoeten ga ik even door een park en daarna bedenk ik wat ik voor die mensen had kunnen betekenen in de zin van dat het een potentiele klant zou kunnen zijn.

Bas Olde Juninck
Bas Olde Juninck
5 years ago

Je hebt hier een punt, we verzanden gemakkelijk in het dagelijkse werk en maken te weinig tijd vrij voor zelfstudie. Ik ga dit nu dagelijks opkrikken. s’morgens 15-30 min business video’s bekijken en boeken lezen. . Brian Tracy volg ik ook.

Hanneke van den Berg
5 years ago

45-60 minuten ! Het is soms een beetje lastig om daar een schema voor te maken voor mijzelf, maar er is genoeg te leren en ik wil graag kennis verzamelen en er iets mee doen.

Ron de Joode
5 years ago

Hoi Nisandeh,

Wat een supergoed artikel, weer. I love it!

Ik besteed elke dag minstens 1 uur aan leren. Daarbij verenig ik meestal het nuttige met het aangename. Ik noem het “walking wisdom”.

Dit is hoe het werkt: tijdens mijn dagelijkse wandeling van 20-30 min in onze wijk – een activiteit die ik sowieso doe omdat ik dit jaar 25 kilo wil afvallen – zet ik mijn koptelefoon op en luister ik ondertussen naar een waardevolle training, bijvoorbeeld over ondernemerschap. Zo haal ik een frisse neus, leer ik nieuwe dingen en werk ondertussen aan mijn gezondheid. Twee, nee… drie vliegen in een klap…! 😉

Behalve dat bekijk ik ook dagelijks een of meerdere video’s om op de hoogte te blijven van de trends in mijn vakgebied, het schrijven, vermarkten of publiceren van boeken in binnen- en buitenland.

Overigens behoorde ik tot enkele jaren geleden ook tot die soort ondernemers die e-books, video’s en ander materiaal op zijn pc of laptop parkeerde en er nooit (meer) naar omkeek…

Het echte leren zit in het TOEPASSEN van de kennis, niet in het kijken van een video of het lezen van een boek of artikel. Het gaat erom hoe je kennis omzet in ACTIE.

Of zoals een van mijn mentoren altijd zegt: Go Use This Stuff!

Dat is een motto dat ik tegenwoordig wel heb overgenomen. 🙂

Yafit Taranto
5 years ago

About a year ago I started a new practice called the “Miracle Morning.” Every day I wake up an hour earlier, spending ten minutes meditating. Another ten minutes for affirmations, reading, writing, visualization, and exercising. My life has changed since I do these daily morning rituals.

Around 8.00 AM, the time I use to wake up, I already practice all those exercises that ground me and give me strength for the day. From now on, I will rise an hour and ten minutes earlier each morning. I am adding the Business Bootcamp ultimate collection for my daily routine, and I am sure it will change my business completely. Thank you Nisande for making those videos available for us to get inspired.

Ruben Zuilhof
5 years ago

Minimaal 30 minuten per dag.

Boris Wielinga
5 years ago

Ik besteed minimaal een half uur per dag aan training door het lezen van boeken, trainingen en kijken van video’s. Ik verplicht mezelf om maandelijks 2 boeken te kopen voor zelfstudie.

Foeke van der Zee
5 years ago

Wat een geweldige eyeopener: als je anderen gelukkig maakt, word je zelf ook gelukkiger. Een waarheid als een koe. Maar misschien zit er ook een omslagpunt in. Als ik veel (alles?) gratis weggeef, voel ik me uiteindelijke toch niet helemaal lekker: anderen zitten op een luxe sofa en ik op houten groentekistjes. Ergens wringt het nog.

Pierre Keijzer
Pierre Keijzer
5 years ago

De ander alles waard vinden en geven, is een mooie gedachte.

De uitvoering hiervan is en kan alleen, als je dit alles ook aan jezelf hebt gegeven. Wanneer je voorwaarden schept aan geven, zal de teleurstelling groot zijn. Onvoorwaardelijk geven zit erin, als je onvoorwaardelijk voor jezelf en het geven, hebt geven.

Ik wens je veel wijsheid en kracht voor het vinden van jou eigen waarde/gevoel.

Jolanda Dorenbos
5 years ago

Ik ga 30 min. per dag investeren in mijzelf en direct in systemen omzetten. Ik laat de TV uit en/of doe het lekker buiten in de zon.

Jacqueline van Laar
5 years ago

Ik heb de televisie ingewisseld om elke dag artikelen en boeken te lezen op mijn vakgebied om zo mijn doelgroep nog beter te kunnen begeleiden. Was het eerste wat ik meenam uit de Business Bootcamp. Blijven investeren in jezelf!

Jan De Meersman
5 years ago

Ik ben hier reeds mee gestart verleden week ( tijdens mijn verlof) elke dag 20 minuten tijdens mijn ochtend koffie zit ik op youtube mezelf bij te schaven, GSM uit en even tijd voor mezelf. Heb ook nog het boek “Leef lekker” te lezen. Stof genoeg.
Dank voor de vele adviezen

Maaike Houter
5 years ago

1 dag per week besteed ik momenteel aan de opleiding die ik volg. En daarnaast maak ik een half uur per dag vrij om de nieuwsbrieven uit mijn mail te lezen met tips van andere ondernemers

Elske van de Fliert
5 years ago

Ik lees elke dag minimaal 20 minuten (non fictie). Ik lees ook nog elke dag aantekeningen door van cursussen die ik gevolgd heb. Verder lees ik één keer in de week vakinhoudelijke artikelen. Ik luister ook naar zakelijk relevante podcasts, zo’n beetje drie kwartier tot een uur per dag (tijdens het fietsen of auto rijden). De BB Ultimate Collection heb ik ingepland, ik vind het fijn om eerst alles in één keer te bekijken, dat heb ik met de Write Your Book en Passive Business Income ook gedaan.

Cursussen blijven volgen is integraal onderdeel van mijn strategie, ik denk dat ik diep ongelukkig zou worden als ik niet meer zou leren. En natuurlijk leer ik ook een heleboel van gewoon het werk dat ik doe!

Mirjam Sleijster
5 years ago

Welke zakelijke podcasts kun je aanbevelen?

Tsafi Nelken
5 years ago

I do it every morning (working day ) 20 min watching inspiring/study material (Bob Proctor, Anthony Robbins ,Brian Tracy , Zig Ziglar …) and after this 20 min of material that I need to my business now ..

Gonny de WIt
5 years ago

Wow : Serving others and therefore we deserve succes and happiness. Wacht een prachtig inzicht

Wekelijks kijk ik nogmaals de aantekeningen van trainingen door. In de maand augustus staat helemaal in het teken van leren. Het snellezen wil ik mij eigen maken.

Jiske Foppe
5 years ago

In mijn voorbereiding om binnenkort te starten leer ik dagelijks al ontzettend veel en ik neem mij voor dat te blijven doen. Wat er ook gebeurt, ik zorg ervoor minimaal een kwartier per dag te blijven besteden aan nog meer leren. Op dit moment onder andere uit Nisandeh’s boek Leef Lekker en via de Open Circles blogs, en uit andere inspirerende boeken.

Cindy Blaauw
5 years ago

Minstens 30 minuten per dag lees ik vakinhoudelijke artikelen of kijk ik mindset growing video’s. Maar ik zou dit bewuster kunnen gaan doen en er een uur per dag van maken. Starting today.

Michael Bos
Michael Bos
5 years ago

Beste Nisandeh,

Bedankt voor het delen van zulk bruikbare informatie!
Helaas gaan de meesten er esoterisch mee om, en vertellen je niet wat de echte truck achter het succes is. Zelf studie ben ik eigenlijk nooit mee gestopt. Het voordeel van zelf studie is dat je zelf uitmaakt wanneer je wat leert i.p.v. dat een ander je vertelt wat je leert op welk moment. Ik ben erg nieuwsgierig naar je video en heb de tijd al gemaakt om ‘m in 1 keer af te kijken.

Als tip voor de mensen die denken dat ze hier geen tijd voor vrij kunnen maken……. Hou eens bij hoelang je per dag bezig houd met social media???!!!, en van wat echt nuttig was..??? Gebruik de tijd daar waar je echt het verschil kan maken!!

Het woord ‘WIJ’ is een krachtig fenomeen, dat te weinig word toegepast. Als je van ‘IK’ ‘WIJ’ weet te maken zal je zien dat de verdiensten en zekerheden voor ieder zal toenemen.
Ik wens iedereen een prachtige ondernemersjaar!!!

Namaste,
Michael Bos

Gerrit Woerts
5 years ago

Ik lees regelmatig (1x per maand gemiddeld) ondernemersboeken en kijk ook graag video’s. Soms kan ik een hele dag lezen en dit heeft op lange termijn waarde om mijzelf verder te specialiseren. Ik experimenteer regelmatig met nieuwe dienstenen dit is een belangrijke bron voor mijn leerproces.

Interessante gedachte om het dagelijks in een vast ritme toe te passen. Dat ga ik eens proberen..Leren vind ik het leukste onderdeel van ondernemerschap – dus dat is geen probleem.

Titine Migom
5 years ago

Als een vast onderdeel van mijn dagprogramma een uur studie per dag. En dit reeds jaren.

Paula van Ginkel
5 years ago

30 minuten per dag (of meer)
om te lezen en/of video’s te kijken en te reflecteren over hoe ik kan groeien.
Dat doe ik in ieder geval vijf dagen per week.

Herkenbaar trouwens, ik voel me vaak overweldigd door alle informatie die er is en alles wat ik nog wil doen. Eigenlijk is er meer beschikbaar dan wat ik denk op te kunnen nemen.
Een moment in de dag inplannen om er het een en ander van te lezen/luisteren zal wel rust geven. En ik blijf mijn implementatie-dag aanhouden.

Bedankt voor het idee!

Naomi Dongelmans
5 years ago

Ik besteed al meer dan een uur per dag aan “bijscholen” op welk vlak dan ook.

Echter ik maak nooit bewust tijd vrij voor een boek te lezen. Ik heb er inmiddels aardig wat op de plank staan. Ik ga vanaf nu 10 minuten inplannen om te lezen (is haalbaar).

Marcel Heijnes
5 years ago

Goodmorning Nisandeh,

Every day I’m reading or watching stuff what supports me to get a happier person. A person who do more and more things which serves me and the other.

The time depends on the day. Average I think is 30 till 60 minutes. During LSU 2011 I set a goal to have my own practice. This goal is achieved. I help people with complaints of their backbone, or neck or shoulder complaints. And I’m not longer working at an office. (second goal achieved). All these goals achieved by studying and discipline.

Have a nice day, regards, Marcel