Profit Formula – deel 1: Passie

5718 views | 83 reacties |
shares

In de volgende 6 blogartikelen wil ik de belangrijkste formule voor jouw bedrijf met je delen, de ‘Profit Formula’.

Omdat geen enkel bedrijf kan bestaan zonder winst te maken, zou je denken dat IEDERE ondernemer deze formule uit het hoofd kent en iedere dag implementeert.

En toch, ik ken geen ZZP-er of ondernemer die bekend is met de (complete) formule. Je leert het bij geen enkele business opleiding, en je kunt het niet vinden op internet (tenzij je op mij stuit 🙂

Wanneer jouw winst niet zo groot is als je graag zou willen – begin dan met het toepassen van deze eenvoudige, uiterst krachtige formule in jouw bedrijfsvoering. Je zult heel snel resultaten zien.

Genoeg introductie… hier komt ie. De Profit Formula:

Profits = P x P x P x P x P x P

In dit artikel ga ik dieper in op de eerste ‘P’ – PASSIE

In de volgende 5 blogartikelen behandel ik de andere 5 P’s.

Maar nu… over jouw Passie.

De lijfspreuk van de Business Bootcamp is ‘Turn Your Passion into Profits‘.

Want als het eindresultaat WINST is (en dat is meer dan alleen geld), dan begint het met passie. Jouw passie.

Nu heb ik een vraag voor jou…

Op een schaal van 0 tot 10… “Hoe gepassioneerd ben jij over jouw bedrijf?

Denk er niet over na. Neem het eerste cijfer dat je te binnen schiet.

Als jouw intuïtieve ‘passiescore’ tussen 0 en 6 ligt, stel jezelf dan een andere vraag… “Wat doe ik in vredesnaam in deze business?”

Als je passiescore laag is en je winst is ook laag of je maakt geen winst, dan is dit de reden: onvoldoende passie voor een succesvolle bedrijfsvoering.

Als je wel winst maakt – dan is deze niet duurzaam, omdat de brandstoftank van jouw bedrijf zo goed als leeg is.

Wanneer jouw passiescore 9 of 10 is, dan is dit geweldig nieuws!

Dit betekent dat jouw eerste ‘P’ in de Profit Formula tiptop in orde is. Je kunt verder – indien nodig en gewenst – met het onderzoeken en verbeteren van de andere 5 ‘P’ factoren voor jouw bedrijf. Met een hoge passiescore is dit veel gemakkelijker.

Echter, als jouw passiescore 7 or 8 is, stel jezelf dan de volgende vraag: “Waar ben jij gepassioneerd over?”

In elke business kunnen we 4 passiegebieden onderscheiden:

  • Passie voor het RESULTAAT (geld, roem, onafhankelijkheid, etc…)
  • Passie voor WAT je doet (product of dienst)
  • Passie voor WIE je het doet (klanten en prospects)
  • Passie voor het maken van een VERSCHIL (een betere wereld creëren door jouw impact)

Je hebt waarschijnlijk ontdekt dat je heel gepassioneerd bent over 1 of 2 gebieden (meestal – passie voor WAT je doet), maar minder over de andere gebieden.
Dit is prima… maar NIET genoeg.

Daarom plaats ik Passie als de eerste ‘P’ in de Profit Formula.

Zonder (voldoende) passie heb je geen energie, geen enthousiasme en onvoldoende drive om jouw bedrijf op de lange termijn stand te laten houden, laat staan succesvol te laten zijn.

In de Business Bootcamp werken we aan het opbouwen of vergroten van jouw 4 passies:

  • Ten eerste – je gaat inzien dat je met doen waar jouw passie ligt zonder hiermee genoeg geld te verdienen, géén bedrijf hebt, maar een… hobby. Vervolgens helpen we je 3 financiële doelen te stellen, waarmee je de Profit Formula voor jouw bedrijf activeert.

  • Ten tweede – je ontdekt hoe je jouw product of dienst naar het zogenoemde ‘Remarkable Product’ niveau tilt. (meer hierover in het volgende artikel van deze serie)

  • Ten derde – je leert het client-centered company concept. Wanneer je dit volledig begrijpt, zal je totaal gepassioneerd raken over jouw prospects en klanten (dit is het daadwerkelijke begin van een duurzame, succesvolle bedrijfsvoering)

  • Ten vierde – op de tweede dag van de training introduceer ik ‘het grote WAAROM je jouw bedrijf succesvol moet laten zijn’. We hebben het dan over jouw contribution, een hogere visie en hoe je met jouw bedrijf een positief verschil maakt in de wereld.
    Wanneer je vanuit dit besef jouw bedrijf gaat runnen, dan wordt geld verdienen ineens een stuk eenvoudiger.

Hier volgt een real-life case study (over mij…)

Ik ben enorm eigenwijs, een slechte teamplayer, en ik werk ‘s nachts op m’n best. Ik laat me door niemand commanderen en ik kan alleen dingen doen als ze op de juiste manier gebeuren. Mijn manier!

Deze ‘kwaliteiten’ (en nog een paar andere die ik hier niet wens te delen) maakten mij – al vanaf mijn jeugdjaren – unemployable (ongeschikt als werknemer).

Dus, mijn belangrijkste reden voor het starten van mijn eerste bedrijf (en elk bedrijf daarna) was het creëren van de levensstijl die ik voor mezelf wenste (qua onafhankelijkheid, inkomen, voldoening, erkenning…) – passie #1

In de meeste gevallen, was ik ook heel gepassioneerd over ons product of onze dienst (passie #2).
Maar niet altijd.

Aha Erlebnis: Elk bedrijf waarbij ik producten of diensten leverde waar ik echt van hield – werden een groot succes. Mijn andere bedrijven… niet, of veel minder.

Zes of zeven jaar geleden besloten we ons alleen nog maar te richten op ZZP-ers en kleine zelfstandigen. En ik werd gewoon verliefd op deze ondernemers (ze zijn ‘net als ik’) – passie #3

Ongeveer een jaar later gingen we onze – tot dan toe ‘geheime’ – missie en visie luidruchtig aan de wereld verkondigen. En toen de wereld positief reageerde, werden we zo enthousiast en gemotiveerd dat we onze visie ‘Creating a better world by empowering people to fulfill their greatest potential’ als leidraad gebruiken bij elke beslissing die we nemen in ons bedrijf.

Dit is passie #4 in actie – en in combinatie met passies #1, #2 en #3 – kon ik het leven van mijn dromen creëren (resultaat), voel ik me soms als een rockstar (wat ik doe), help ik tienduizenden mensen te transformeren tot succesvolle ondernemers (voor wie ik het doe) en kan ik nederig zeggen dat ons werk daadwerkelijk een verschil maakt.

Is dit ook iets voor jou?

Ik nodig je graag uit om meer te leren over hoe je de 4 passies voor jouw bedrijf laat werken. En over hoe je de ander 5 P’s van de Profit Formula inzet om van jouw bedrijf een groot succes te maken – tijdens de aanstaande Business Bootcamp.

En wanneer je deelnemer bent aan de komende Business Bootcamp, geef ik je graag de volledige opname van de Passie Sessie met Annemarie van Gaal (opgenomen tijdens de vorige Business Bootcamp). Zij zal je versteld doen staan…

De komende Business Bootcamp is GRATIS, dus je hebt niets te verliezen, en alles te winnen.

Dus reserveer jouw plek VANDAAG voordat we zijn volgeboekt

En tot het zover is… Laat me weten in het commentaarveld hieronder – Waarover ben jij het meest gepassioneerd in jouw business?

Mensen houden ervan om te worden bediend door gepassioneerde ondernemers. En wie weet… misschien leest jouw toekomstige klant jouw inspirerende comment…

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. Wanneer je bevriende ZZP-ers en ondernemers vertelt over de GRATIS Business Bootcamp, geef ze dan jouw vriendenlink om zich aan te melden. We hebben geweldige cadeaus voor jou. Klik hier voor meer informatie

PPS. Deel dit artikel met je Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contacten, Twitter volgers en Google+ circles via de share knoppen hieronder, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

83 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jantien van Bergen
7 years ago

Over synchroniciteit gesproken. Vanochtend werd ik wakker met “Passie, dat is het sleutelwoord” . Omdat ik de afgelopen weken al mijn aantekeningen van de Business Bootcamps, Trainingen etc aan het uitwerken ben, begreep ik tegelijkertijd waarom het ‘ondernemen’ ondanks de trainingen maar niet wilde lukken.

Mijn praktijk heb ik nu 3 weken geleden aan de boom gehangen. Therapeut af! Ik ga met een 10 passie een nieuw bedrijf opstarten. Onder het motto ‘soms moet je weggaan om thuis te komen…’ ga ik woestijnreizen naar Marokko op een unieke manier op de kaart zetten.

Alle trainingen en informatie gaan mij daar zeker bij helpen. De P voor resultaat ga ik nog upgraden, de overige 3 P’s staan.

Dank je wel Nisandeh voor het juiste moment. Ik kijk uit naar de volgende P’s!

Dorien Jansen
7 years ago

Dapper Jantien!

DIt klinkt heel goed en avontuurlijk! Hou me op de hoogte: ik wil heel graag een keer naar Marokko!

Succes, Dorien

Elske van de Fliert
7 years ago

Ja, passie heb ik zeker voor het onderwerp waar ik mee bezig ben. En ook passie voor het zelfstandig ondernemer zijn.

Passie voor het RESULTAAT
Dat ik zelf kan beslissen wat ik doe en hoe ik het doe. Dat ik niet afhankelijk ben van een manager. Het is zo heerlijk om voor jezelf bezig te zijn!

Passie voor WAT je doet
Mij kun je midden in de nacht wakker maken voor een mooie vrachtauto, motorfiets, bus of auto. Daar kan ik echt zo van genieten.

Passie voor WIE je het doet
Die ondernemers die denken: oja, bah, MVO daar moet ik ook nog wat mee! En dan kan dat via het wagenpark en de mobiliteit, maar daar hebben ze dan niks mee. Dan denk ik: och schatje, kom maar hier, ik regel het voor je! Maak jij je maar druk over waar jouw bedrijf om gaat, dan regel ik die randvoorwaarden wel.

Passie voor het maken van een VERSCHIL
Er is toch niets leukers dan werken aan het feit dat mensen kunnen blijven genieten van auto-, motor-, vrachtwagen- of busrijden? Dat concreet maken, ik kan me niks leukers voorstellen.

=D

Han van Goeverden
7 years ago

Mijn passie is: mensen helpen het maximum te halen uit hun woonsituatie.

Ik heb gemerkt dat mijn passie gevoed wordt door de wisselwerking met klanten en collega’s. In de periode dat ik volop in het werk zat gaf ik mezelf een 9. Nu mijn markt is ingestort moet ik het vooral uit mezelf halen. Dan zakt het niveau.

Tot het moment dat ik bij iemand aan tafel zit en een presentatie mag geven. Dan beginnen mijn ogen weer te glimmen. Ik denk dat mijn passie meer ligt bij de inhoud van mijn werk dan bij het uit het slop trekken van een bedrijf.

Erik van Gulik
7 years ago

Hallo Han!

Lukt het dan om wat vaker bij iemand aan tafel te zitten?

Wat is er nodig om vaker een presentatie te geven? Je weet het vast wel, als je blijft doen wat je altijd doet, krijg je het zelfde resultaat als je altijd kreeg.

Erik

Han van Goeverden
7 years ago
Reply to  Erik van Gulik

Hoi Erik,

Bedankt voor je reactie. Het ‘aan tafel komen’ is lastig. Vroeger kon ik volstaan met reageren op een vraag en daar vervolgens mijn aanbod op afstemmen.

Nu de vraag uitblijft moet ik zelf een aanbod formuleren en aan de man brengen. Dat is stukken lastiger.

Inmiddels ben ik gevraagd een workshop te verzorgen over zelfbouw, het onderwerp waar ik veel ervaring mee heb. Dat is niet alleen heel leuk en spannend om te doen, maar biedt ook openingen. Het kan aanleiding geven tot een adviesopdracht en ik kan de workshop promoten bij andere opdrachtgevers. Voorlopig ga ik hierop focussen. Ik ben alvast begonnen om het onderwerp uit te werken in een serie blogs op Corposcoop.

Rob Stalenhoef
7 years ago

Mijn passie is mensen helpen naar een gezond gewicht en een gezonde leefstijl. Dat doe ik als Personal Trainer.

Het geeft me enorm veel energie als mensen door een gezonde leefstijl gewicht verliezen en weer trots worden op zichzelf en meer energie krijgen, ze nieuwe krachten ontdekken in zichzelf die ze nog niet kenden . En als ze ontdekken dat een gezonde leefstijl helemaal niet saai is dan word ik helemaal gelukkig.

We begeleiden onze mensen op het gebied van fysieke training, voeding en mindset.

Anouk Plantinga
7 years ago

Mijn passie is om al die geweldige verhalen van mensen (ondernemers, ikzelf etc) die ergens in hun binnenste liggen te wachten, naar boven te halen en woorden te geven. Wanneer dat gebeurt met iemand, gaat het dak eraf! Yes! Yes! Yes!

Om een ondernemer die worstelt met zijn teksten, te laten praten en allerlei pareltjes te horen en die vervolgens in de teksten te verweven, daar geniet ik intens van. Of iemand die ik voor een krant interviewde, te horen zeggen dat het zo mooi verwoord heb en precies de kern heb geraakt in mijn artikel, dat is kicken. Op dit moment neem ik deel aan een schrijfwedstrijd met een van mijn boeken. De reacties die ik hier op heb ontvangen, zijn zeer positief en overweldigend voor me en bevestigen helemaal mijn keuze voor de weg die ik gekozen heb.

Het zijn een paar van de mooiste dingen die ik als ondernemer beleef en waarom ik dit werk doe.

Robert van der Wulp
7 years ago

Hoi Anouk,

Ik voelde de passie in je verhaal en was op zoek naar je bedrijfsnaam maar die had je er niet bijgezet. Dat is zonde want nu wordt het een stuk moeilijker om je te vinden.

Deze site biedt echt veel waarde. Niet alleen in de blogs maar ook in de contacten die je kunt maken.

Veel plezier vandaag.

Anouk Plantinga
7 years ago

Hoi Robert. Wat vreemd, ik vul hier eigenlijk altijd mijn website in, blijkbaar dan deze keer niet. Bij deze dan…. Ik ben het met je eens dat je die echt moet vermelden. Het is zo jammer als je meer wilt weten en je komt niet verder.

Marielle Meijer
7 years ago

Dank je wel Nisandeh voor je waardevolle artikel. Ik heb zelf ervaren dat wanneer de passie een laag cijfer krijgt, het heel moeilijk is een business op te bouwen. Daarom ben ik begin dit jaar met mijn nieuwe bedrijf begonnen en geef ik mijn passie nu een 10.

Jouw vraag is waarover ik het meest gepassioneerd ben in mijn business. Van de 4 elementen die jij noemt (waarbij het moeilijk kiezen is) zijn toch mijn klanten en prospects mijn grootste passie. Voor WIE ik het doe. En dat is ook meteen een van de belangrijkste lessen die ik leerde bij Open Circles. De belangrijkste persoon in mijn bedrijf is mijn klant, deze persoon staat centraal. LOVE YOUR CLIENTS!

Ik kijk uit naar de overige P’s!

Big hug!
Marielle

Ron Scheerder
Ron Scheerder
7 years ago

Ik heb aan den lijve ondervonden hoe belangrijk het is om met passie te hebben. Ik werkte tot voor kort samen met iemand, maar we konden het niet eens worden over de uiteindelijke doelgroep.

Ik heb besloten om de samenwerking te beëindigen en mijn eigen bedrijf een herstart te geven op de manier die bij mij past.

Ik merk dat sindsdien, de passie veel sterker is. Ik ben nu over alle vier elementen gepassioneerd, en daardoor gaat alles stromen en voelt het zoveel beter.

Het meest gepassioneerd ben ik over mijn doelgroep. De ambitieuze ondernemers die het maximale uit zichzelf, hun onderneming en het leven willen halen. Als ik hen kan helpen te groeien, dan word ik helemaal blij.
Als ik opsta en weet dat ik weer aan de slag kan met deze mensen, dan is mijn dag al gemaakt.

Het is wel een zoektocht van twee/drie jaar geweest om uiteindelijk tot het besef te komen wat nu mijn exacte passie is en bij welke doelgroep mijn passie ligt.

Maar nu het helder is voel ik me gezegend met de keuze die ik heb gemaakt.

Big hug, Ron

Simon Droog
Simon Droog
7 years ago
Reply to  Ron Scheerder

Klinkt als een hele goede beslissing om de samenwerking te beëindigen. Mooi om te lezen dat het uiteindelijk nemen van zo’n moeilijke beslissing je zoveel oplevert!

Heel veel succes 🙂

Esther Molenaar
7 years ago

Ik mag ondernemers helpen hoe ze via hun blog mogen vertellen over het mooiste vak van de wereld.

Wanneer ik kwartjes zie vallen dan kan ik wel juichen. Ik vind het heerlijk hoe iemand ineens ziet hoe leuk schrijven is en
hoe geweldig het is dat ze met hun kennis anderen kunnen helpen.

Dat is mijn passie en dat ik daar mijn eigen passie voor kan inzetten……dat is fantastisch.

Bloggen is een geweldige manier om je kennis te delen en je expertise te laten zien en hoe je dat doet…. daar help ik graag mee.

Erik van Gulik
7 years ago

Hoi Esther!

Is ook te zien op je foto, passie en blijdschap 🙂

Ik snap dat het fantastisch is als je kwartjes ziet vallen. Heb ik in mijn beroep ook!

Dat er maar vele kwartjes mogen blijven vallen 🙂

Erik

Linden van der Leij
Linden van der Leij
7 years ago

Bij deze mijn bijdrage:

Resultaat: Ik ben heel resultaatgericht, daarmee onderscheid ik mij als therapeut binnen mijn eigen praktijk.

Ik ben bezig met het waarmaken van mijn droom, mijn onlangs geopende eigen praktijk succesvol maken!

Maar ik ben ook gepassioneerd over het centrum wat ik over een aantal jaar met mijn zus wil openen, waar mensen met psychische problemen van alle kanten geholpen worden: met reguliere en alternatieve therapie, met reguliere en alternatieve medische zorg, en sport en voeding.
Een voorbeeld: Iemand kan dan binnen komen met een depressie, waarna wij met ons multidisciplinaire team gelijk inschatten wat er allemaal ingezet kan worden: Hij gaat dan naar bijv. een medisch specialist, een natuurgeneeskundige, een hypnotherapeut en een personal trainer! Tegelijk of in de volgorde die passend is. Dit zorgt ervoor dat hij zo snel mogelijk, zo goed mogelijk geholpen wordt, wat ook al mijn motto is binnen mijn huidige praktijk!

Met dat centrum wil ik een verschil maken en het succesniveau van therapie binnen Nederland omhoog halen. In mijn huidige praktijk maak ik het verschil door de cliënt zijn therapieproces goed bij te laten sturen, waardoor het beter past bij hem/haar en dus meer oplevert. Ook gebruik ik zowel reguliere als alternatieve methodieken in mijn werk, waardoor ik problemen van verschillende kanten kan bekijken. Ten slotte ben ik talentvoller en ambitieuzer dan de meeste therapeuten die ik ken, maar hou ik tot ik een aantal jaar ervaring heb, mijn prijs lager dan die van andere therapeuten in Zwolle.

Passie voor mijn doelgroep: Die is te breed! Ik ga er over nadenken, misschien zou ik me meer kunnen gaan richten op HSP’ers en verslaafden? Verslaving vind ik wel een fascinerend iets…

Passie voor wat ik doe: ik vind het fantastisch om mensen te helpen zich snel weer veel beter te voelen, om ze weer op weg te helpen! Ook geniet ik erg van het proces, dat is zo mooi!

Bedankt voor de blog, hierdoor ging ik er echt over nadenken wat ik nog miste!
Hartelijke groet, Linden.

Maria Simons
7 years ago

Ik help ouders bouwen aan de relatie met hun kind(eren).

Dat is mijn passie.

En doe dat door middel van trainingen
‘Effectief communiceren met kinderen’

Jij als ouders loopt misschien ook wel je stinkende best te doen om alles goed te laten verlopen, Waarom lukt het dan soms niet?

Ik geef simpele en effectieve handvatten uit de Gordon methode die veel verandering teweeg brengen voor jou als ouder en voor je kind.

Willem Koopman
7 years ago

Ik ben het meest gepassioneerd wanneer het lukt om mijn deelnemers te laten zien dat de mindset waarmee je naar de werkelijkheid kijkt, zo bepalend is voor je succes.

Bewust worden van je beperkende manier van denken. Daarna de kunst van `Wu Wei` weten toe te passen. Dat wil zeggen: Weten wanneer wel te handelen !!!

Peter Willekens
Peter Willekens
7 years ago

Ondernemers helpen te weerstaan aan de stress.
Als timemanager help ik ondernemers weer grip te krijgen op hun agenda en taken.

Als ik zie dat mensen weer zin krijgen om te ondernemen, weer zin krijgen in het leven dan weet ik dat dit mijn PASSIE is!

Esther Molenaar
7 years ago

Heerlijk wanneer je zo mensen kunt helpen.

Ik heb zelf ook last van afleiding, uitstelgedrag. Timemanagement is zo belangrijk. Nou ja, time kun je niet managen, het komt op je zelf aan.

Marjan vd Brink
Marjan vd Brink
7 years ago

Te eigenzinnig om onder een baas te werken – herkenbaar :)!

Ik heb het voorrecht om altijd door passie gedreven te zijn bij wat ik heb aangepakt. Maar het heeft me niet altijd voorspoed gebracht. Ik ben nu voorzichtig geworden. Het vuur in me kan heel sterk zijn, en dan heb ik moeite om de balans tussen verschillende levensgebieden goed te houden.

Iets doen ‘omdat het moet’ lukt me niet, dus mijn coachbedrijf zonder mijn passie is ondenkbaar.

Maaike Frankena
7 years ago

Help children to grow up into happy and acting adults. My mission is my passion. Till the last hot seats I was communicating this to mij users, sounds logical, but the’re not my buyers–> my clients.

Taking a closer look at the principals of primary schools I decided I only wanted to work with those principals who have an inner drive, a pasion, a vision. This simple shift in thinking has a huge effect on how I built up my bussiness, I love those principals

Petra Donkers
Petra Donkers
7 years ago

Mijn passie is om mensen te motiveren hun passie te leven.

Dit doe ik door het produceren en regisseren van de THEATERSHOW “LEEF JE PASSIE”. Geweldig om te doen omdat het zo aansluit bij mijn levens- en bedrijfsvisie.

De organisatie UNITED BY PASSION nodigt jullie allemaal uit, mensen die hun passie leven, om je aan te sluiten.

Verder leef ik mijn passie door TOPKWALITEIT FEESTEN en DINERSHOWS BETAALBAAR te maken. Dit verbind mensen en zorgt voor onvergetelijke WOW-ervaringen. Ook geweldig om te doen!

Marijke Willems
7 years ago

Ik ben heel gepassioneerd over het feit dat ik mijn drie grote passies, namelijk mijn gedragswetenschappelijke achtergrond, dieren en sporten, heb weten samen te brengen. Ik ben heel gelukkig dat ik mensen kan laten ervaren hoeveel invloed ze zelf hebben op succes en hun leven. En ik ben heel gepassioneerd over het feit dat mensen zo enthousiast raken over Oplossingsgerichte denken, mogelijkheden en krachten. Ik raak gepassioneerd door dit dagelijke te mogen inzetten en te zien wat de effecten zijn!

Claudia Schalkx
7 years ago

Working with starters in setting the first layer of their marketing, so that it generates results, is my passion.

When starting a commercial activity we get bombarded with all one needs to have in place, and many times this results in overwhelm. We then push things to the side, hoping that at some point we will have a 4hr block of time to address the marketing.
By identifying what is the first thing that needs to happen to move towards the bigger goal, we improve our chances for success.
Helping starters to feel in control of their marketing is sooo cool!

Leni Minderhoud
7 years ago

Wat een mooie benadering weer om vanuit deze invalshoek naar mijn bedrijf te kijken. Dank voor de inspiratie!
Mijn passie is absoluut mijn doelgroep. Mannelijke professionals van 45plus die niet al hun talenten inzetten in hun werk. Maar voelen dat het tijd wordt daar iets mee te doen. Omdat ze vast zitten aan veel lasten, verplichtingen en zekerheden, gaat hun leven voorbij. Ik wil bijdragen aan de wake-up call.

Hier geld mee te moeten verdienen is soms een druk. Zeker omdat geld er vaak niet is, in hun ogen, vanwege een werkzoekende situatie. Ik heb onlangs besloten op allerlei mogelijke manieren deze passie uit te dragen, betaald of niet. Natuurlijk is het nog steeds geen hobby en een bedrijf, maar mond-tot-mond levert me de nodig inkomsten. Daardoor kan ik verder met het verspreiden van mijn missie.

Dankbaar aan mijn ambassadeurs!

Elske van de Fliert
7 years ago

“Wat een mooie benadering weer om vanuit deze invalshoek naar mijn bedrijf te kijken. Dank voor de inspiratie! ”

Ben ik het helemaal mee eens Leni! En dat vind ik ook zo prettig aan Open Circles: je kunt gewoon echt trots en passie-vol over je bedrijf zijn.

Ik had eerder op mijn website staan dat duurzaam transport mijn passie is, en daarop kreeg ik te horen: ja, passie, dat is zo afgezaagd. Argh. Dat is potverdrie wat ik voel!

Martine Verweij
7 years ago

Hallo Elske,

Laat ze maar praten. Klanten die je moet overtuigen zijn niet je ideale klanten. Zo snel mogelijk, weg ermee ;).

Ik vind het leuk wat je doet. Ik ben ook dol op duurzame auto’s. Ik heb nu een Hybride, maar die batterij zit me nog niet lekker.

Wat vind jij van een waterstof auto en denk je dat die er snel gaat komen?

Warme groet,
Martine

Patty Bardoul
7 years ago

Ik ben misschien een hele rare maar de passies 1,2 en 3 zitten helemaal goed en daar ga ik ook voor. Ik krijg ook vaak terug dat men blij is dat ik ze geholpen heb. Maar met passie 1 kan ik wel wat hulp gebruiken.

Het gaat nu beter maar ik wilde zo graag helpen dat ik weinig of geen geld vroeg en het rare is dat ik nu wel geld vraag en men het meer waarde geeft en ik mezelf dus ook serieuzer neem.

Het is eigenlijk geen angst om te falen maar meer angst voor succes. Herkend iemand dit of ben ik echt de uitzondering.

Bianca van Rooij
7 years ago

Mooi artikel en een enorme eye-opener voor mezelf! Vooral dat stuk over jezelf een cijfer geven over je passie. Een beetje beschroomd mezelf een 8 gegeven; niet te hoog en vooral niet te laag. Ik moest dus lachen toen ik verder las wat dat cijfer in hield. Eye-opener: wees trots op jezelf! Dus ik geef mezelf een 10!

Ik hou van mijn doelgroep en vind het fantastisch dat zij boven water blijven tussen al die grote jongens. Familiebedrijven zie je niet zo heel veel meer dus die hou ik in ere en profitable.

Als ik een aanbesteding met ze win waarbij ze betere prijzen kunnen vragen, vier ik dat met ze mee. Hebben we helaas verloren dan gaan we dat samen evalueren met de opdrachtgever.

Mijn motto; hoe Nederland droog met een familiebedrijf die echt goed en deugdelijk werk leveren, komt zo in me op.

Bedankt Nisandeh en ik kijk uit naar de volgende P’s.

Erik van Gulik
7 years ago

Sinds een tijd doe ik nu wat ik het aller aller ALLER liefste doe. Dus met de P van Passie zit het wel goed 🙂

In het algemeen begeleid ik mensen naar hun volgende stap in hun leven, daar waar ze dit zelf niet lukt omdat er obstakels en andere overtuigingen de weg versperren.

Als ik denk aan mijn specifieke doelgroep dan merk ik dat deze momenteel aan het verschuiven is, in een richting die ik spannend vind. Omdat dit de doelgroep is die ik het aller aller aller liefste help.

Door dit zoveel mogelijk vanuit Passie te benaderen, gecombineerd met een gezonde dosis business mindset gaat dit een succes worden. IK HEB ER ZIN IN…

Mijn nieuwe doelgroep: Gescheiden mannen die zichzelf meer willen laten zien en horen, in een volgende relatie. Hierdoor dragen ze bij aan meer intimiteit in de relatie (met zichzelf en met de ander).

Erik

Ellen van der Hall
7 years ago

Mijn passie scoort 9. Een verschil maken voor anderen met wat ik doe heeft altijd hoog gestaan. Door de business bootcamp te volgen realiseerde ik mij wel dat therapeut zijn niet gelijk is aan ondernemer zijn.

Mijn doel sinds Business Bootcamp okt 2013 om mijn clienten aantal te verdubbelen heb ik gehaald door beter te focussen en meer als ondernemer te denken. Mijn eerste boek ben ik aan het schrijven en ook mijn website is bijna in de lucht. Door aan Coworking expertsessies deel te nemen heb ik mijn 2 volgende fasen duidelijk (prosix van Wesley Weerdenburg) en dat zorgt er voor dat mijn energie goed kan doorstromen. Dus Business Bootcamp doen!!! Mijn Financial Freedom cursus van nov 2013 heeft duidelijk ook geholpen, dus nu nieuwe doelen stellen voor 2015.

Robert Rosier
Robert Rosier
7 years ago

De beste acteer prestatie leveren en anderen helpen dat ook te doen is mijn passie, net als de beste of mooiste filmproductie, videoproductie of tv-productie maken.

De andere p’s vragen nog om aandacht, geweldig helder rijtje weer, bedankt!

Ine Van Hofstraeten
7 years ago

Ik vind het geweldig dat deelnemers van mijn schrijftrainingen naar mij komen en zeggen… “Hey, Ine, mijn boek is af! Dank je wel om het te helpen schrijven.”

En als ik een mailtje krijg waarin ze vertellen dat ik hen geraakt heb, of weten te inspireren met mijn boeken, teksten en verhalen.

Dat is waar ik het voor doe. 🙂

John van der Veer
7 years ago

Ondernemingen beter maken en de Fun.

John Robberts
John Robberts
7 years ago

Mijn passie is het professioneel aanraken van mensen. Om hen bewust te laten ervaren hoe lichaam en geest onafscheidelijk met elkaar zijn verbonden.

Ik ben van huis uit sportmasseur,maar voel mij steeds meer lichaamstherapeut. Door middel van bijzondere manuele technieken is het voor zowel de klant als therapeut veel prettiger werken.

Coen Tuerlings
7 years ago

Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik op alle Passiegebieden een 10 scoor …

En ik ben er van overtuigd dat je als ondernemer in staat bent de wereld te veranderen door werkelijk naar je passie te luisteren. Jouw talenten en expertise hebben ruimte nodig om tot ware Potentie te komen.

Ik ben in staat je uit te dagen, uit je comfortzone te halen en je Passie alle ruimte te geven om tot grote stappen te komen. Als je werkelijk wilt werken aan je onderneming haal je je belemmeringen uit de weg.

Als je de Master Entrepreneur hebt gevolgd ( zie opencircles.nl/master-entrepreneur )
en je wilt;
– voluit je passie leven zonder terughouding,
– je natuurlijke charisma in zetten voor meer invloed,
– klanten werven die met je passie resoneren.

Kom dan op 12 november of 10 december naar de CoWorking in Amsterdam voor een Implementatie sessie “More Passion en Resonance in Your Business”

zie ook soundfulness.com/onderneming/coworking/

Ik ontmoet je graag als daadkrachtige passievolle collega om samen aan de slag te gaan…

Dorien Jansen
7 years ago
Reply to  Coen Tuerlings

Dag Coen, fijn dat het zo goed met je gaat! Jammer dat jouw reactie alleen maar bestaat uit reclame voor je eigen bedrijf.

Paul van Aarle
7 years ago

Mooi inzicht! Mooie formule ook.

Maar dat je passie is onder te verdelen in 4 delen is nieuw voor me en geeft precies antwoord op waar ik de laatste weken mee stoeide.

Ik heb een enorme passie voor WAT ik doe (animaties maken) en voor het resultaat. Maar er ‘knaagde’ iets: Waar doe ik het eigenlijk allemaal voor? En inderdaad, die bijdrage aan een beter wereld mist in mijn huidige bedrijf.

Ik maak vooral marketing filmpjes om producten of diensten te ‘verkopen’, maar de passie ligt meer in mensen verrassen of verbazen met een bijzondere boodschap. Ik wil liever mensen inspireren! Dat is het. Merk ik, terwijl ik dit schrijf. 🙂

Dank voor deze mooie eye-opener!

Simon Droog
Simon Droog
7 years ago
Reply to  Paul van Aarle

Tof om te lezen dat je door het lezen van de blog ineens je bijdrage aan een betere wereld hebt gevonden.

Mooie doorbraak! Veel succes met het inspireren van al die mensen 🙂

Anita Brinkman
7 years ago
Reply to  Paul van Aarle

Zeker Paul, zit er meer achter bij jou. Ik wil jou niet de animatie laten maken omdat ik mijn product wil verkopen maar omdat ik de verwachting heb dat jij mijn boodschap in iets leuks en leerzaams kunt vertalen. En daar kijk ik enorm naar uit.

Mensen krijgen er letterlijk en figuurlijk een beeld bij wat ik nu constant moet uitleggen waarom ik doe wat ik doe en waarom het belangrijk is dat ze actie ondernemen. En na ons gesprek, het gemak waarmee je mijn – voor mijn gevoel – rommilige verhaal kon aanhoren en opnemen, bevestigd alleen maar dat het iets moois gaat worden!

Gr Anita

Paul vanAarle
7 years ago
Reply to  Anita Brinkman

Dank je Anita.

Leuk om te horen.
Daar heb ik ook alle vertrouwen in. 😉

Martine Verweij
7 years ago

Hoi,

Ik ben mijn passie in mijn huidige bedrijf kwijtgeraakt. Mijn grootste passie is natuur en het bewustwordingsproces in mij. Onderweg zijn en wandelen is ook waar ik warm voor loop. Momenteel ben ik bezig met het boek ”T Hooge Pad: wandel- en stilteboek.’ Daarna zie ik wel weer verder.

Dankzij Vered’s boek kan ik in rust en zonder financiële zorgen tot eind april rustig iets nieuws laten ontstaan.

Warme groet,
Martine

Meriam Jansen
7 years ago

Mijn Passie is het vuur aanwakkeren t.a.v. ‘Live Your Feminine Excellence’. Ik weet waarom ik het doe, voor wie, en je kunt er me mee op mijn praatstoel krijgen. Het is zozeer mijn passie dat ik – ook al ben ik 64 – er nog jaren en jaren mee door wil gaan.

Caroline van Wijk
7 years ago

Inspirerend om al die reacties hier te lezen!

Eigenwijs en ongezouten, daarmee heb ik mijzelf al vaak in de problemen gebracht als medewerker… Ik kan je een hand geven Nisandeh! Dus om nu mijn eigen bedrijf op mijn eigen manier te voeren, geeft mij heel veel energie.

Passie voor anderen: ik beschouw mijzelf als een vroedvrouw (vroed is oud-Nederlands voor ‘wijs’), die bedrijven helpt hun kennis online te delen. Daarmee maak ik meer kennis toegankelijk en bouw ik mee aan een internet waar internet voor bedoeld is: om kennis te delen!

Passie voor mijn vak: schrijven, het vertellen van het verhaal, spelen met woorden, mierenn**ken op taal, ik geniet van alle aspecten even veel.

Mijn doelgroep bestaat uit mensen die ik leuk vind. Natuurlijk help ik die graag. Ondernemers met passie voor hun vak – bij voorkeur technisch – die graag hun kennis delen en gedreven zijn om samen te werken met anderen, al dan niet in dienstverband.

Zefanja Vermeulen
7 years ago

Waar ik gepassioneerd over ben is dat ik mensen weer kun eigen authentieke kracht terug geef. Als mensen weer echt voelen wat hun power is en er mee gaan doen wat ze echt willen doen dan straal ik helemaal.

Elvira Noot
7 years ago

Ik ben gepassioneerd over nr. 1 maar moet toegeven dat ik er nog lang niet altijd in geloof; gelukkig hebben we in ons bedrijf onze marketeer daarvoor die ontzettend gelooft in de levenswijze die we voor ons drieën willen creëren.

Passie deel 2 en 4 zijn mijn ding in het bedrijf; ik geloof in ons product en werk iedere week ontzettend veel overuren om onze diensten (IK) beter te maken.

En deel 4 is onze gezamenlijke droom, bij mij begonnen; een betere wereld creëren voor mens

Niels Kunzel
7 years ago

Mijn passie is hardlopen, maar mijn grotere passie is het om mensen die (willen) hardlopen effectiever en blessurevrij te leren hardlopen.

Ik doe dat als natural running coach en leer jou een hardloopstijl aan die minder energie kost en beter is voor jou lichaam.

Esther Molenaar
7 years ago
Reply to  Niels Kunzel

Heerlijk Niels dat je met je passie ook anderen kunt en mag helpen.

Wat is natural running?

Winny te Kloese
7 years ago

Na een enorme zoektocht heb ik mijn eerste P gevonden!
Dat passie belangrijk is in de dingen die je doet wist ik natuurlijk, maar waar ik me de laatste jaren onvoldoende van bewust ben geweest is dat ik de passie voor hetgeen ik deed een beetje kwijt was.

Na een zoektocht en verschillende uitprobeersels ben ik weer back on track op het Passie-spoor: bijdragen aan betere educatie voor kinderen (op school en daarbuiten).

Nu maak ik niet meer alleen zelf de educatieve projecten, maar ik help nu ook andere vakkrachten en zelfstandige professionals in het onderwijs en de educatieve sector te groeien in hun ondernemerschap. Dat doe ik door het geven van gerichte trainingen voor deze groep.

Ik geloof echt in deze mensen. Zij kunnen het verschil maken in educatie, het overdragen aan informatie aan kinderen. Zij zijn die bevlogen leraar voor de groep. Zij zijn die drijvende kracht achter de speciale herinneringen die je vormt op school. Hoe zonde is het als door onwetendheid op het ondernemersvlak zij deze rol niet meer kunnen vervullen en vervolgens voor zekerheid gaan en een baantje zoeken? Het klinkt cliché, maar ik zie het te veel om me heen gebeuren.

Daarom bouw ik aan een platform voor deze kanjers, zet ze in de spotlights en help ik ze te groeien in hun ondernemerschap.
Dat is mijn passie!

Eleonora van Grinsven
7 years ago

Wat geweldig dat je de enorme zoektocht hebt volgehouden! Je passie spat van m’n beeldscherm. En ook een erg mooi doel.

Naar mijn mening is educatie heel belangrijk in het vormen en mag er nog veel meer diversiteit gebracht worden.

Ondernemerschap is denk ik daar een heel belangrijke in. Veel succes!

Simon Droog
Simon Droog
7 years ago

Ik heb mezelf een 8 gegeven voor mijn Passie. En dat zonder er over na te denken… anders was het waarschijnlijk lager geweest. Ik ben erg kritisch over mezelf en wat ik doe – heb vaak twijfels over waar ik mee bezig ben en of ik het wel op de juiste manier aanpak.

Maar als ik even terug ga naar mezelf en voel wat het me doet, dan blijkt toch elke keer weer dat ik bezig ben met mijn Passie!

Als groen grafisch vormgever help ik duurzame ondernemers met het visualiseren van hun boodschap. En het voelt *zo* goed om ondernemers die – net als ik – de wereld een stukje beter willen maken, een gezicht te mogen en kunnen geven.

Dit is waar ik het allemaal voor doe; samen mooie dingen maken voor een betere wereld. Samen duurzaam!

Naomi Dongelmans
7 years ago

Ik ben ook op alle 4 de punten gepassioneerd.

Qua doelgroep, heb ik nu meer doelgroepen op verschillende dagen, dus ik maak wat meer onderscheid per groep.

Om het verschil te maken heb ik me altijd ingezet: een gelukkiger en gezonder leven. Ik heb mensen uit hun depressie zien komen. Ik heb alleen wel een domper dat een vriend (onze eerste cursist die 6 jaar non stop, een jaartje niet en sinds 2 maanden wel weer, bij ons is geweest), zich eergisteren van het leven heeft beroofd, vanwege een depressie die al 12 jaar duurde. Toch blijf ik wel mensen proberen uit hun depressie te halen, omdat ik weet dat hij ook veel plezier heeft gehad bij ons, en juist even zijn gedachte opzij kon zetten.

Ik sta nu wel weer even met beide benen op de grond, hij deed ook zoveel dingen met passie. Ik probeer wel met passie door te gaan, op alle 4 de punten, maar het wordt allemaal een stuk relatiever. Ik zal echter nog meer mensen liefde proberen te geven.

Marcel Oerlemans
7 years ago

Ik gaf mezelf intuïtief een 8.
Niet verkeerd dus, maar verbetering is mogelijk 😉

Ik word erg gelukkig van positieve reacties van klanten en als ik zie dat het echt verschil maakt voor ze. Dat ik kan bijdragen aan hun succes door ze beter online zichtbaar te maken.

Ik ben dan ook erg gepassioneerd over mijn producten, en kan hier erg enthousiast over vertellen. Contact met klanten vind ik ook leuk en belangrijk. Nu dus werken aan het resultaat 😉

Jet Sebus
7 years ago

Ik gaf mezelf intuïtief een negen -maar mijn bedrijf is nog steeds meer een hobby dan een echt bedrijf. Ik heb veel stappen gezet, maar ik ben er nog niet en leer elke dag!

Wat ik doe? Ik help overheidsprofessionals die heldere teksten en adviezen willen schrijven. Nu nog in loondienst, straks als zelfstandige schrijf- en denkcoach. Het traject naar die zelfstandigheid is fascinerend, spannend en zeldzaam waardevol.

Dank, Nisandeh, Vered en Open Circles Team voor deze leerzame maanden!

Simon Droog
Simon Droog
7 years ago
Reply to  Jet Sebus

Ik mag van dichtbij meemaken waar je allemaal mee bezig bent, en zien welke stappen je allemaal maakt. Je bent goed bezig!

Je inzichten en tips helpen me altijd. En ik ben nog steeds erg blij dat we samen onze mastermind groep zijn begonnen 🙂

Zet em op!

Rob Stalenhoef
7 years ago
Reply to  Jet Sebus

Lieve Jet,

Ik vind het bijzonder dat ik af en toe een beetje over je schouder mag meekijken naar jouw traject.
Ik vind dat je het fantastisch doet!!

Hug,
Rob

Esther Molenaar
7 years ago
Reply to  Jet Sebus

Je bent dus bezig met een bewustwordingsproces. Ook dat is belangrijk.

Voor mij is mijn passie het uitgangspunt en van daaruit zet ik de volgende stappen.

Eleonora van Grinsven
7 years ago

Mooie zienswijze.
Passie is mijn inziens erg belangrijk en helemaal de reden waarom ik ZZP-er ben geworden.
Het geeft mij volledige vrijheid om precies dat te doen waarvan ik denk dat mijn klant het nodig heeft.

Dat samen onderzoeken en daardoor resultaten halen die boven je verwachting zijn. De geweldige stralende blik die ze dan in hun ogen krijgen.
Dat is het allermooiste aan mijn bedrijf.

Lucia Sandaal
7 years ago

Mijn passie (en missie) is zoveel mogelijk mensen helpen bij het realiseren van hun dromen en verlangens.

En omdat ik dat op verschillende manieren kan doen, komt het ‘Verschil maken’ bij mij op de eerste plaats en het ‘Wat’ – momenteel droombruiloften realiseren – op de tweede.

Dick Roemeling
7 years ago

Mijn passie ligt in het uit handen nemen bij bedrijven van hun zorgen over belastingen. Ik ben gelukkig als ik ondernemers duidelijk kan maken, dat belastingen geen last hoeven te zijn, dat ze er controle over kunnen hebben en dat ik hun zorgen hierover weg kan nemen.

Elske van de Fliert
7 years ago
Reply to  Dick Roemeling

Heerlijk hè Dick, als je iets dat je zelf leuk vindt en de ander maar ingewikkeld, vervelend of lastig, je dat dan van haar/hem kunt overnemen en als cadeautje ‘geregeld’ terug kunt geven.

Robert van der Wulp
7 years ago

Mijn Passie is anderen te inspireren en op te leiden tot de allerbeste leefstijlcoaches.

Mijn nummer tien passie is om een gezonde maatschappij te creëren waarin mensen gelukkig en zichzelf kunnen zijn.

Ik ben personal trainer en voedingsdeskundige. In mijn eigen praktijk en klantenkring heb ik de passie voor mijn klant. Helpen met zijn/ haar persoonlijke doelen.

In mijn opleidingscentrum, de Star Coach Academy, is het vooral passie voor het resultaat. Een gezonde wereld. Daar doe ik het voor.

Ellen de Moor
7 years ago

Mijn passie is om volwassenen , tieners en kinderen te helpen bij het bereiken van een gezond gewicht. Ik ben gewichtsconsulent met de specialisatie Kind en voeding. Als ik iemand heb kunnen helpen en ik zie een blij gezicht dan voel ik zoveel energie stromen en dan denk ik : “hier doe ik het nou voor” Dat deel geef ik een 10.

Het deel : klanten werven haalt het wel naar beneden maar ik realiseer mij ook dat ik pas een jaar bezig ben en al zoveel geleerd heb…

Ans Peters
Ans Peters
7 years ago

Passie: met volle aandacht de mensen tegemoet treden en desgewenst behandelen. Dat is mijn grootste passie.

Mijn 2e Passie: ik maak het verschil; dit is op te merken uit de reacties die ik krijg. Heerlijk, daarvan maakt mijn hart een sprongetje.

Passie 3: zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met de Shantala benadering: in volle aandacht en respect. Voor groot of klein, Shantala zal voor ieder zijn.

Daarom geef ik ook mijn actieve bijdrage aan het landelijk VSD bestuur. wij willen met onze gezamenlijke passie de wereld beter maken. Als iedereen deze respectvolle wijze van benaderen naar iedereen doet, zal er geen oorlog meer zijn.

Marcel Dassen
7 years ago

Bedankt om op deze manier naar mijn passies te kijken met als resultaat:

Onafhankelijkheid en authentiek door het leven gaan zijn mijn belangrijkste resultaten.

Voor het wat scoor ik graag een 10 door mijn klanten te helpen om betere gesprekken te voeren waardoor ze leren echt contact te maken, betrokken met elkaar te raken vanuit zuivere en oprechte win-win en betere resultaten te boeken.

Als ik jonge salesmanagers tussen de 25 en 35 jaar stuiterend een training zie verlaten, dan word ik daar intens blij van.

In deze maatschappij die ten opzichte van Israël veel meer ik-gericht is, ervaar ik zelf het verschil hoe ‘warm’ dit wij gevoel is ongeacht de achtergrond van iemand. Echte betrokkenheid naar elkaar toe. Mensen met elkaar verbinden waarbij ze zichzelf mogen zijn is mijn belangrijkste passie en ik hoop daarin in onze maatschappij een klein steentje bij te dragen. Welke mensen kunnen deze boodschap beter verspreiden dan salesmensen die elke dag week in week uit zoveel contacten leggen en gesprekken voeren.

Eline van de Veen
7 years ago

Passie voor het RESULTAAT : Nu bijna een jaar zonder baas en helemaal op eigen koers. Volop genieten van onafhankelijkheid!
Passie voor WAT je doet: Ondersteunen, motiveren etc. Mijn boek is bijna af. Dankzij dit boek is mijn werkwijze uitgekristalliseerd en heb ik de basis gelegd voor producten en diensten.

Passie voor WIE je het doet: Kleine ondernemers helpen, die hun droom echt willen realiseren. Co-creëren van een eigen plek in het buitengebied, waar hun diensten nog beter tot hun recht komen!

Passie voor het maken van een VERSCHIL: Wow als deze mensen echt aan de slag gaan ontstaat er echt een groot verschil. Nieuw elan op het platteland met een mooie bijdrage aan regionale economie en leefbaarheid!

Marijke Willems
7 years ago

Ik krijg enorm veel inspiratie van je bijdrage Eline, wat kun je dat mooi opschrijven, dank je wel! #inspirerend

Julia Arnscheidt
7 years ago

Ik ben het meest gepassioneerd als ik resultaten boek. Als ik zie hoe het kwartje bij drukke ouders valt als ze ervaren hoe het is om goed voor jezelf te zorgen en om mild naar jezelf te zijn. De rust die ik dan op hun gezicht zie, daar word ik blij en enthousiast van.

Ook omdat ik weet dat ik daarmee niet alleen hen help maar ook hun kinderen. En daarmee meebouw aan een gelukkigere wereld. En dan weet ik weer dat ik het mooiste vak van de wereld heb.

Bianca Meeuwissen
7 years ago

Ja, ben enthousiast en heb deze 1e P onder controle!

Heb eigenlijk altijd passie voor resultaten gehad, zowel toen ik voor anderen werkte als nu, dat ik al weer bijna 10 jaar voor mezelf bezig ben.

Het gevoel om zelf te kunnen beslissen over de stappen die je neemt en welke richting je wilt gaan is heerlijk.

De bewondering in de ogen van de klanten als ze naar je luisteren terwijl je hen verteld over al het moois wat onze bestemming(en) te bieden hebben geeft me vleugels.

Vind het dan ook heerlijk om te praten over het schitterend mini landje waar ik, nu al weer, 20 jaar woon en werk, en de aatrekkelijke combinaties met de buurlanden Frankrijk en Spanje, maken het nog leuker.

Het is heel erg leuk om samen met de klant te werken aan een of meerdere reisprogrammas voor hun klanten…..we proberen ons daarbij in te leven in de verwachtingen van de klant en waar deze het meest van zal genieten.

Het resultaat moet een combinatie worden tussen veel zien, iets leren, bijzondere ervaringen en tijd om dit relaxed in zich op te nemen en tijd om deze nieuwe ervaring met volle teugen te absorberen, terwijl je de ervaring deelt met andere personen in de reisgroep.

Als het goed is maken we hiermee reeds een verschil, want we creeren een aangename pause in het toch vaak hektische dagelijks leven van de klant. Ons doel is dat men naar huis gaat als Andorra ambassadeur, zonder dat men dit beseft, omdat men niet anders kan, dan deze ervaring delen, de schitterende fotos die ter plaatse gemaakt zijn, de ervaringen tijdens de reis, de uitleg van de reisleider/ster ter plaatse, de anekdotes, het heerlijke weer……en de verrassing dat zo’n klein landje van 468km2 zoveel te bieden heeft.

Ja, met Passie zit het wel goed……ga me dus concentreren op de andere 5 P’s!

Zonnige groetjes uit een nu reeds gedeeltelijk wit Andorra (bijna klaar voor de wintersport!)

En wie weet tot ziens?

Dennis Barriffe
Dennis Barriffe
7 years ago

Mijn belangrijkste reden voor het starten van mijn onderneming:

Omdat ik het kan!

Ik wil zien wat mijn ware potentieel is. Hierdoor bouw ik aan mijn werkelijkheid, mijn persoonlijke beleving van mijn bestaan.

Door mijn bedrijf te zien groeien zie ik mijn eigen scheppings kracht. Dit ga ik doen in een omgeving waar ik eerder niet had gedacht dat ik succesvol zou kunnen zijn. Maar ik ben eerder succesvol geweest in out of the box !

Ik weet dat ik het potentieel heb om alles te kunnen leren. Dat is voor mij de uitdaging.