Schrijf comments en WIN!

5242 views | 578 reacties |
shares


Een paar weken geleden deelde ik de 10 top blogging fouten met je en ik vroeg jou om me te vertellen wat de 2 of 3 belangrijkste dingen zijn die jij graag wilt leren over bloggen.

Wat we ontvingen was een vloedgolf aan comments bij dat blog artikel, met een enorme hoeveelheid vragen.

Veel van die vragen beantwoord ik in de Business Blogging Master Class.

Maar ik kreeg ook heel veel unieke vragen, die ik niet behandel in de Master Class.

En dus besteedde ik een paar uur aan het beantwoorden van deze comments.
Samen met Wilko van der Ploeg en verscheidene andere ervaren bloggers hebben we een fantastische kennisbank voor de serieuze blogger gecreëerd.

In dit artikel wil ik je een tip geven wanneer je er op uit bent om meer comments op je eigen blog te krijgen.

Het is zo simpel, en toch zo waardevol…

… Als jij meer comments op je eigen blog wilt…
schrijf dan zelf vaak en goede comments!

Hier volgen een paar redenen waarom comments schrijven op de blogs van anderen goed voor je is:

  1. Eigenlijk heel logisch – mensen klagen dat ze niet genoeg comments op hun eigen blog krijgen, maar nemen de tijd niet om comments bij anderen te schrijven. Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden!
  2. Maak vrienden en beïnvloed mensen – Bloggen is eigenlijk een netwerkactiviteit. Mensen zullen sneller zaken met je willen doen als ze je kennen, waarderen en vertrouwen. Ga erop uit, maak vrienden.
  3. Je trekt bezoekers naar jouw blog – Mensen klikken op jouw link om te zien wat voor andere interessante dingen jij schrijft.
  4. Ontwikkel een bloggers oog – Door comments te plaatsen train je je hersenen om te komen met interessante dingen om te zeggen.
  5. Leer wat werkt – Door te zien bij welke artikelen jij je comments plaatst en bij welke niet, ontwikkel je een besef van wat werkt om comments aan te trekken.
  6. Comments = Ideeën – Kun je jouw comment uitbreiden tot een blog artikel?
  7. Je weet nooit wie het leest – Veel van onze regelmatige comment-schrijvers krijgen opdrachten als gevolg van hun bijdrage bij ons blog. Bijvoorbeeld: een grote uitgever bood ooit aan één van onze studenten aan om haar boek uit te geven… na het lezen van haar comment bij ons blog…
  8. Oefen je schrijfspieren – Comments moeten snel en direct zijn en impact hebben. Des te vaker je comments schrijft, des te beter worden jouw schrijfvaardigheden…
  9. Zet de Law of Attraction aan het werk voor je – Ik geloof er sterk in dat wat je uitzendt weer naar je terugkomt. Schrijf veel comments en veel comments komen naar je toe.

Probeer dit experiment eens uit.

Maak er, gedurende de komende maand, een punt van om meer comments te schrijven bij dit blog, of om comments te schrijven bij meer blogs.

Schrijf goede comments. Bied waarde. Creëer interactie en betrokkenheid met je comments.

Je zult verbaasd zijn over de resultaten na een maand.

Om je een duwtje in de rug te geven om dit experiment uit te proberen, zijn hier de NIEUWE prijzen die we je geven wanneer je STERREN verzamelt…

Laat me weten wat je bevalt en wat je niet bevalt aan ons blog en hoe we het nog beter kunnen maken…

Op jouw succes, Nisandeh

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier links te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
578 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Julia Arnscheidt
9 years ago

Ik waardeer jullie blogs zeer. Relevante onderwerpen, vlot geschreven, levendig door de commentaren. Dat maakt dat je je ook onderdeel voelt van een community, en dat is wat ik uiteindelijk ook wil bereiken voor mijn doelgroep van werkende moeders.

Wat ik nog wel moeilijk vind is om goed gelezen blogs voor mijn doelgroep te vinden waarop ik dan ook commentaar kan plaatsen. Als iemand hiervoor een tip heeft hou ik me aanbevolen.

Wat beter kan bij jullie… ja soms duurt het laden lang, maar dat zal wel met de hoeveelheid traffic te maken hebben…

Verder: ga zo door. Het inspireert en het moedigt aan om elke dag die volgende kleine stap naar succes te zetten.

Marcel Baatsen
9 years ago

Tja, uit de lessen van Business Bootcamp en Financial Freedom kunnen makkelijk meer goede bloggingtips worden ontleent, b.v.

11. Schrijf opmerkelijke blogs – Doe iets in je Blog dat opvalt en aanzet tot nadenken. Schrijf iets dat daardoor blijft hangen en wordt doorverteld, geschreven, getweet, ge-fb.

Jan Wielinga
9 years ago

Krista, Jouw comments en blogs lees ik graag, je schijft ze op een manier zodat ze gemakkelijk zijn te lezen. Het lijkt dat ze bij jou zo uit de pen vliegen…maar maak ze niet te lang 😉 Je bent op de goede weg. Ik zal ook op je blog reageren, er zullen vast anderen volgen…
Jan

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
9 years ago

Hallo bloggers,
ik was aanwezig bij de laatste Business Bootcamp en sinds dien heb ik nooit zo hard voor mijn business gewerkt.
Ik heb mijn blog nog niet, ik vind best eng om te doen…
Ik kom uit Italie, mijn nederlands is niet zo goed nog, dus heb ik besloten om mijn blog te laten schrijven. Maar wat is interessant om te schrijven…
Ik vind heel fijn om deze advies van Nisandeh en van jullie te lezen, zodat ik kan gelijk goed beginnen.
En ik ga de 13 februari voor de Business Blogging Master Class, ik hoop om persoonlijk met veel van jullie kennismaken

Caroline van Wijk
9 years ago

@Andrea, geweldig! Als jij iets hebt te bieden met jouw business, dan heb je iets om te schrijven, dat weet ik zeker. En als je het nu nog niet weet, kom je daar op 13 februari wel achter… Volgens mij is jouw Nederlands op een heel hoog niveau voor een tweede taal en hoeft je blog alleen op heel kleine puntjes te worden aangepast. Dat doe ik graag voor je! Dan kijk ik meteen met je mee of het ook als marketingtool optimaal is.

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
9 years ago

Hoi Caroline,
Bedankt voor je reactie.
Ik heb bij de behyve game veel mensen gevonden dat mijn blog willen schrijven en ben ik nu bezig om een beslissing te nemen.
Hartstikke bedankt voor je aanbod, ik hoop om jou persoonlijk leren kennen de 13 februari

Anneke Panella-Drijver

Ciao Andrea, wat een goed en moedig plan van jou om dit uit handen te geven. (Overigens is je Nederlands best goed hoor en prima te lezen.) Waarschijnlijk kost het je ook heel veel tijd en moeite. Lijkt mij een goede investering. Tot de 13e! Saluti, Anneke

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
9 years ago

Ciao Anneke, come stai?
Bedankt voor je reactie.
Ik vind nog moeilijk om nieuwe dingen te beginnen en ondernemen, maar ik heb wel besloten om meer hulp te vragen
Ik zie je graag de 13ste

Elvira Noot
8 years ago

Een goede manier om comments te krijgen voor de blog. Mooi bedacht.
Ik lees jullie blog graag: het is inspirerend en motiverend en zorgt ervoor dat ik wat zelfvertrouwen houd.

Lizzy de Wilde
Lizzy de Wilde
9 years ago

Ik ben ruim 2 jaar geleden begonnen met bloggen. Ik had nog nooit een blog gelezen, laat staan eentje geschreven. Maar ik was van mening dat ik mijn ‘doelgroep’ ouders van een overleden kind iets te bieden had, namelijk mijn eigen ervaring en interviews met andere ouders van een overleden kind. Een boek uitgeven lukte niet, vandaar een blog. Met heel veel vallen en opstaan heb ik mijn blog gemaakt en gevuld. Ik ben op de goede weg: ‘Dag Justin’ wordt gevonden en gelezen (de teller staat ondertussen op meer dan 50.000 pageviews) maar ik benut nog lang niet alle mogelijkheden.

Tip: maak gebruik van alle kennis/ervaring die Nisandeh je biedt! Ik heb ontzettend veel geleerd van de seminar Blogging Secrets en had die informatie graag 2 jaar eerder willen hebben! Vind niet zelf het wiel uit, bespaar veel tijd en frustratie, en vooral: behaal meer succes.

Blogze!

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
9 years ago
Reply to  Lizzy de Wilde

Hallo Lizzy,
Ik vind je reactie echt waardevol: ik zit nu echt in dezelfde situatie toen jij begon met bloggen, en dat geef me de impuls om vandaag naar WordPress te gaan om mijn account te openen.
Ik vind je onderwerp ook heel interessant en je zal mijn reactie op je blog binnenkort lezen.
Dank je wel!

Hugo Janzen
9 years ago

Bloggen is nog helemaal niet mijn ding, behalve zo nu en dan bij Open Circles Academy.
Dit gaat dus veranderen vanaf nu!

Caroline van Wijk
9 years ago
Reply to  Hugo Janzen

@Hugo: success is anywhere out of your comfort zone!

Willeke Heerkes
9 years ago

Het blog van vandaag zet me al heel de dag aan het denken. Of misschien wel voelen; intern ben ik “the law of the comments”aan het aanzetten, voelt GOED!!!

Bianca de Wit
9 years ago

Goedemorgen,

De blogs van Open Circles Academy zijn (altijd) interessant, maar het ligt natuurlijk ook aan het onderwerp en hoe je dat al onder de knie hebt of niet of in hoeverre jij er iets mee wilt, hoewel alle tips van Nisandeh waardevol zijn, dus eigenlijk zou je overal iets mee moeten doen.

Wat ik lastig vindt is een blog te schrijven waar mijn doelgroep iets aan heeft. Ik ben evenement en bedrijfs fotograaf en weet wil van fotografie. Maar daar willen mijn klanten niet over lezen.

Zij willen weten wat zij zelf kunnen doen om foto’s voor hen te laten spreken, hoe zijn aan een goede fotograaf komen, wat een goede foto / fotograaf is, hoe je foto’s voor je kan laten werken en natuurlijk ook het belang van goede foto’s in dit digitale tijdperk. Zijn toch al heel wat onderwerpen. Maar ik blijf het lastig vinden.
Echter, heb ik vorig jaar het blogging seminar van Nisandeh gevolgd en heel veel gehad aan de tips en trucs daar ontvangen. Deze gebruik ik nog steeds!

Groet,
Bianca

Theo Henrichs
9 years ago

Zo vaak heb ik dat: een commentaar schrijven en dan weer wissen. Ik denk dan zoiets van “ach wat zouden ze aan mijn commentaar hebben. misschien is het wel dom” , of zoiets.
Ben ik de enige hierin?

George Begemann
9 years ago
Reply to  Theo Henrichs

@Theo ik herken meteen wat je zegt. Buzzword van Business Bootcamp: out of your comfort zone

Buzzword uit een andere blog. Hoe sneller je actie onderneemt, hoe sneller je feedback krijgt, hoe sneller je leert. Vallen hoort ook bij leren lopen. Alleen willen wij het liefst pijn mijden. Toch kan ik al aardig hard lopen. 😉

Bastiaan de Koning
9 years ago

Beste allemaal,

Tijdens de Business Bootcamp was er een jonge onderneemster die geld vroeg voor haar vervolgtrainingen. Ik ben naar haar op zoek. En om het een met het ander te combineren heb ik daar een blogje over geschreven:

kisstrategies.nl/2013/geld-geven-na-bbc/

Wie wil of kan hier op reageren?

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
9 years ago

Her name, Bastiaan, is Krista Steenbergen and her website is: muzera.nl

Krista Steenbergen
9 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

Thank you for connecting us! And for giving me the chance to ask my question @BusinessBootcamp in public.

@BASTIAAN

Ik mail je even terug! Lets drink some coffee: inspire, give and receive?

AMAZING hoeveel ik heb mogen ontvangen door gewoon maar te geven!! Vandaag in de sportschool gaf ik veel ideeën over meditatief hardlopen aan een mede-sporter, nu heb ik een gesprek met de manager, om daar mijn concept “bewust sporten” te bespreken!!

En zo nog wel 100 voorbeelden.. 😀

Willy Valk
8 years ago

Het hele weekend gewerkt aan de Blogging Secrets DVD’s en nu aan het implementeren.

Ik heb een WordPress blog geopend en nu zou ik graag het eerst Open Circles blog willen lezen als voorbeeld.

Heeft iemand een link?

Alvast dank!
Willy

Sunny J. Benna
Sunny J. Benna
9 years ago

5 stappen om de gedachte “MIJN BLOG GEEFT GEEN WAARDE VOOR ANDEREN” kwijt te raken:
1. Vraag jezelf: Is het waar??
2. Vraag jezelf: Is het absoluut waar??
3. Hoe reageer je wanneer je deze gedachte gelooft??
4. Wie zou je zijn zonder die gedachte??
5. Maak omkeringen naar die gedachte:
Mijn blog heeft geen waarde voor mezelf
Anderen hebben geen waarde voor mijn blog
Mijn blog heeft wel waarde voor anderen

Laat elke vraag bezinken, en welke omkeringen zijn net zo waar dan je oorspronkelijke gedachte? benoem 2 voorbeelden bij elk voorbeeld van een omkering.

Dit heeft mij geholpen om oorspronkelijke AANNAMES (ZIE ADVIES VAN NISANDEH) kwijt te raken. Het ging daarbij niet om een WAARDEOORDEEL van de aannames, maar om mij vrij te voelen om tot actie over te gaan.

Namasté

Harm van Wijk
9 years ago

Reacties zijn zeer waardevol voor de zoekmachines. Je Blog groeit en de user generated content is een prachtige manier om met je eigen blog steeds meer waarde te geven zonder dat je daar zelf voor hoeft te werken 😀

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
9 years ago

Ik ben gisteren begonnen met mijn blog, account via worldpress.com aangemaakt, dat was voor mij een grote stap… En ik was verbast hoe makkelijk het was! Nu moet ik alleen goede tekst opschrijven.

Dus ik denk voor de mensen dat net zo als mij eng vinden: gewoon echt doen, als ik kon, kan jij ook! Stap uit je Comfort Zone!

Omdat ik niet wil stoppen, wil ik nu ook een nieuwsbrief opzetten: iemand heeft advies om waar info kan ik vinden over technische zaken zoals makkelijk uitschrijven, pop up enzo?

Alvast bedankt en veel plezier met bloggen!

Marcel Baatsen
9 years ago

@Andrea : Zoek op internet naar blogging popup en de eerste regel is al een hit. Voor de andere vragen van je ook. Eigenlijk dus bedankt voor je tips. Ik ga aan de slag!

Bastiaan de Koning
9 years ago

Een avondje stoeien met WordPress om mijn site om te bouwen en daarmee ook een nieuwe blog gehost op bij mijn eigen provider. Daarna koppelen aan gravatar, blijkt die hier niet aanwezig bij het schrijven van een comment…. Ook geen log-in voor gravatar of zo. Hmmmm, doe ik iets fout?

Bastiaan de Koning
9 years ago

Blijkbaar dus wel een denkfout. Mijn foto staat wel direct met naam genoteerd. Sorry voor de test, maar nu mijn andere in gravatar gekoppelde email testen.

Bastiaan de Koning
9 years ago

Oké. I got it.

Het werkt wel zoals ik dacht. Deze site checkt mijn naam en email met gravatar en plakt daar de juist naam en foto boven.

Wel onhandig is dat je telkens opnieuw je naam en email moet invoer. Dat moet toch eenvoudiger kunnen??

Ine Van Hofstraeten
9 years ago

Een tijdje geleden las ik in een blogartikel van jou, dat je je lezers moet vragen wat ze van je blog vinden. En dat doe ik nu al een tijdje bij elk artikel.. En toch… ik krijg mensen niet zover om comments te schrijven bij een nieuw verhaal dat ik geschreven heb. Nu is dat misschien het probleem… Wat doe je als je verhalen (columns/teksten) schrijft (online).. Ik vraag mezelf af hoe ik mensen zover krijg om zich in te schrijven via de OPT-IN? Hoe kan ik hen ‘waarde’ geven, want blijkbaar komt de boodschap op één of andere manier niet aan.

Monique Egberts
9 years ago

I really enjoy reading your blog. It definately has value for me, gives me all kinds of new insights and ideas, which makes it part of my education. Without all the valuable information I got from Open Circles I would never have put my dreams into plans into action!

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
9 years ago

Wow Monique!

You just made my day…

And for all of you bloggers out there… this is why we DO it…!

This is why blogging is worth all the effort, the time, the patience…

Marga Sijm
9 years ago

Iedere week kijk ik uit naar de Blog, al is het voor mij meestal teveel om er direct iets mee te kunnen doen.
Daarom kopieer ik de info en kom er op een later tijdstip op terug.
Werkt prima!

Leuke bijkomstigheid van het lezen van andermans comments: de herkenning tijdens dagen van training! Je leert elkaar via de Blogs een beetje kennen.

Nisandeh, ga vooral zo door!

Maria Franzi Föllmi
9 years ago
Reply to  Marga Sijm

Hoi Marga, bedankt voor je tip! Door al de reacties zie ik ook soms door de bomen het bos niet meer en dan stop ik met lezen.
Wat me remt is ook het volgende: als ik een mail van de de Business Bootcamp blog krijg en daarop wil reageren, moet ik het zoeken tussen al de andere reacties… En dat kost tijd… Is er niet een handige manier om direct naar de blog te gaan waarop je wilt reageren?

George Begemann
9 years ago

Beste

Geleerd tijdens deze blog: naam onthouden en dan ctrl f indrukken, naam invullen en dan komen er maar een paar mogelijkheden die ik afloop. In no-time gevonden. Zo ook naar deze van jou. Geniet!

Maria Franzi Föllmi
9 years ago

Hoi George, bedankt voor je tip! Ik was het al toevallig tegen gekomen in een andere reactie en gebruik ik het nu. Echt handig!

Andrea Beets
Andrea Beets
9 years ago
Reply to  Marga Sijm

info kopiëren zodat je er later op terug kunt komen. Goed plan, dan hoef je er niet meer naar te zoeken. Ik doe het ook met nieuwsbrieven. Alles van de zelfde schrijver onder elkaar, dan kun je het makkelijk teruglezen en de mail kun je weggooien.

Alletta Schreuder
Alletta Schreuder
9 years ago
Reply to  Andrea Beets

Superhandige tip is dit! Ik hoor nu zoveel tips, dat ik het ook niet meer bij kan houden…..

Hannie Mommers
9 years ago

Positief aan dit blog: de goede tips, de praktische toepasbaarheid, het warme gevoel dat overal in zit.
Nadeel: zoals de meesten voor mij al hebben opgemerkt > de laadtijd. Zou het helpen het aantal comments per pagina te beperken? Vaak zijn er zoveel comments dat die toch al over meer pagina’s worden verdeeld.

Jan Wielinga
9 years ago

Hallo Gerard,
Fijn te horen dat ik niet de enige digibeet ben. Zoals gevraagd door Nisandeh ga ik voor de Blog training een blog aanmaken op WordPress zodat ik enigszins voorbereid ben. Facebook en LinkedIn is idd ook een hele uitdaging, heb wel een aantal handleidingen hiervoor, maar niet gemotiveerd om dit nu allemaal door te lezen. De training van 13 februari zal ons weer een stuk vooruit helpen.

Groeten,
Jan

Marcel Baatsen
9 years ago
Reply to  Jan Wielinga

@ Jan : Beginnen is ook leren. Als je het doet leer je veel. Bang voor fouten? Niet beginnen kan de grootste zijn!
Begin eventueel met je hobby of ander neutraler onderwerp als dat beter voelt en enjoy!

Johannes Rodenburg
9 years ago

Ik ben weer even comments aan het lezen en bedenk, dit werkt als een spiegel op me zelf. Ja er komen ideeën in mij omhoog. De zogenaamde, ex projecten, zo als ik die noem. Wel bedacht, maar niets mee gedaan; nu in een nieuw perspectief (misschien ) een nieuw leven kunnen gaan leiden. Herkennen jullie dit?

George Begemann
9 years ago

@Johannes: Goeie foto! Maakt het meteen interessanter om te lezen. Dank.

George Begemann
9 years ago

@Johannes herken ik! Zeerzeker. Ik mis wel jouw foto.
Als ik op de Open Circles blog ga kijken zit ik nu met een potlood en papier, om mijn to-do lijst bij te werken. Het zijn simpele, gezond boeren verstand dingen en toch heb ik zelf niet aan gedacht.

Bene Bailleul
9 years ago

Ik kijk er elke dinsdagmorgen naar uit om de email te lezen, de blog te bezoeken en bij te dragen.
Deze blog is voor mij een schitterend voorbeeld van: vakmanschap = meesterschap.
Proficiat Nisandeh & Team. 😉

Waarom?
* Wel, de blogartikels bevatten voor mij waardevolle inhoud, waarmee ik aan de slag ga om mijn business verder te doen groeien.
* En bijkomend, de vele comments zorgen er voor dat we ook nog leren van en aan mekaar.
* Deze beiden zorgen voor een gestuurde groei.

Schitterend, want vooraleer ik hier comments plaatste deed ik dit nooit op een blog.
Nu vind ik dit heel leuk, leerrijk en waardevol.
En begin ook op andere blogs comments te plaatsen.

Dit helpt me ook om mijn nieuwe blog voor mijn nieuw project (School voor Leiderschap) verder vorm en inhoud te geven.
Lancering: 14/2/13.

Tips om dit zo goed mogelijk op te starten zijn van harte welkom.
Alvast dank voor het delen van jouw ervaringen. 😉

Hugo Bakker
9 years ago
Reply to  Bene Bailleul

Hoi Bene, nadat ik met aandacht dit blog aan het lezen was kwam ik jou onderaan tegen. En warempel, ik herkende je van de comments op mijn blog en de mails die we daarna zijn gaan schrijven aan elkaar!
Dit bevestigt voor mij weer eens de kracht van het bloggen; hoe je een relatie met elkaar op kunt bouwen en hoe je elkaar kunt inspireren.
Iedereen bedankt voor het delen van zijn of haar ervaringen!
En hierbij neem ik het besluit om vaker te delen op dit blog.
groeten, Hugo Bakker

Bene Bailleul
9 years ago
Reply to  Hugo Bakker

@Hugo: toeval bestaat niet hé.
Ik maakte me eventjes de bedenking of ik jou kende van Open Circles Academy of Business Bootcamp of van ergens anders.
En floep, je reageert op mijn post, doet me enorm veel plezier.
De wereld is klein en we kunnen mekaar enorm vooruit helpen.

Proficiat met jouw blog: slimmeracquisitie.nl/7-wapens/
Schitterend qua info en tof dat je ook zo interactief reageert.
Super, kijk uit naar het vervolg.

De eerste keer dat ik in contact kwam met jouw expertise, was via 101werkvormen.nl Ook een enorme aanrader voor alle trainers.

Dankjewel Hugo, zeker en vast tot een volgende blog/commentaar, en doe zo verder, Bene. 😉

nb: op hoe meer sites je actief deelneemt op blogs, hoe meer je jouw zichtbaarheid ook multipliceert, …

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Bene Bailleul

@Bene: Nog een speciale reden, dat je dit blog op Valentijnsdag van start laat gaan ?

Helaas ben ik die dag verhinderd commentaar op je blog te leveren… heb Valentijnsverplichtingen elsewhere… maar stuur mij even je link door als hij live is gegaan, ik zal zeker kijken en als het onderwerp iets is, waar ik feeling mee heb, zeker reageren… al is het een paar dagen later.

Succes!

Bene Bailleul
9 years ago

@Wilko: wel om eerlijk te zijn, ik had Valentijnsdag in het begin niet voorop gesteld.
Eigenlijk ben ik hier toe gekomen vanuit mijn ervaringen in verband met projectmanagement en timemanagement.

Door omstandigheden is er wat vertraging met mijn site. 🙁
En om mezelf en de webmaster wat onder ‘druk’ te zetten, kwestie van een ‘deadline’ te hebben om tot resultaten te komen, dacht ik ok half februari.
Zo ben ik ook ‘verplicht’ om de content deftig en goed uit te werken tegen een bepaalde datum (tussen haakjes ik ben een promotor, dus …).

En … zo ben ik gekomen tot Valentijnsdag,
dus 14/2/13 wordt voor ons een speciale dag.
Hou hem in de gaten.

@allen, maak van 14/2/13 de beste Valantijnsdag ooit en geniet er van, 😉

Lieve Leysen
9 years ago

Ik vind dit een heel goed blog met nuttige info, zoals bv. de tip van Wilko voor het weghalen van de datum.
Een klein schoonheidsfoutje dat mij soms stoort is dat de “share box” de eerste 3 of 4 posities bedekt van de reacties die het dichtst bij de kantlijn staan.

Mijn twee grootste inzichten tijdens het seminar waren:
– “the law of attraction”; dat ik zelf meer blogs moet lezen en veel meer commentaar moet geven. De laatste maanden heb ik dat uiterst beperkt gedaan. Daar breng ik vanaf nu terug verandering in.

– het lezen en commentariëren inplannen in de agenda!
Voorheen vond ik dat hey mij teveel tijd kostte. Maar als je het gestructureerd aanpakt zoals Nisandeh zei, wordt het een ander verhaal. 1 uur per week, dat is haalbaar.

Nu alleen nog de routine opbouwen zodat het schrijven vlugger gaat. 🙂

George Begemann
9 years ago

Deze blog helpt mij:

1: blogs leren lezen
2: sneller eruit halen wat leuk, of belangrijk is
3: reageren en mijn eigen ervaringen of tips te delen
4: begrijpen waar ik zelf naar zoek en op reageer
5: mezelf motiveren om te schrijven
6: begrijpen dat ik schrijf om mijn eigen processen helder te krijgen, mede door reacties erop
7: begrijpen dat als ik schrijf dat het gelezen wordt door anderen die denken er waarde uit te halen

Volg mij en help mij om te groeien

Eelco van der Wal
9 years ago

The Law of Attraction:
Al weken loop ik gefrustreerd rond omdat ik meer wil schrijven.
En mijn ongeduldige deelpersoon wil dat mijn blog / nieuwsbrief dan natuurlijk meteen honderden nieuwsbrief lezers moet hebben.
Inmiddels weet ik uit eigen ervaring dat daarvoor een momentum nodig is en dat dat soms heel veel tijd neemt.
Open ik vanmorgen mijn emailbox. Wordt ik gevraagd om een bijdrage te leveren aan een artikel voor een website met 300.000 pageviews per maand.
Waarom? Het antwoord kwam van de hoofdredacteur:
“Ik zag je enthousiaste tweets over het CJG en hoe die ouders betrekt en dacht ‘hebbes’, eindelijk weer eens een succesverhaal. “.
Passie en enthousiasme wordt gevoeld, zelfs al is het vrijwilligerswerk (andere ouders helpen en motiveren om positief opvoeden in de praktijk te brengen, CJG Ouders Breda).
Weer een onderwerp om over te bloggen, toch?

George Begemann
9 years ago

@Eelco Gefeliciteerd. Wat een feest moet dat voor jou zijn! Is het ook je doelgroep? Ik ga ook de stilte en het veld van de intentie opzoeken

Eelco van der Wal
9 years ago

Dankjewel George, inderdaad even YES geroepen (toen niemand keek :-)).
Mijn doelgroep is (familie)bedrijven in transitie. Ik leer in dit project heel veel over andere gezinnen, culturen, opvoeden, gezinscommunicatie, etc. Volop voeding voor een emotieregisseur.

Ritska Van der Zee
9 years ago

Ik kijk elke dinsdag uit naar het blog van Open Circles. Meestal leer ik er veel van zoals 60-minutes a day, Bloggings Secrets of Write Your Book. Als je probeert de aangeboden informatie te implementeren zal je merken dat je stappen vooruit maakt met je onderneming. Ook ervaar ik het als inspirerend omdat ik veel meningen en ideeën van anderen krijg. Dus wat mij betreft; ga zo door!

Sprankelende groet,
Ritska

George Begemann
9 years ago

Beste @Ritska
Om de een of andere reden ben ik naar je site gaan kijken. Doe ik niet zo snel. Kwam waarschijnlijk door je “stralende groet”.

Ik heb zelfs een reactie achter gelaten, waarschijnlijk de eerste man.

Mooie site! Mooie Blog!
Ik wens je veel inspirerende sessies toe. Jij helpt om er een betere wereld van te maken. Chapeau

Yolanda Vermeulen
9 years ago

Dat is voor mij ook al een inspiratie! Om structuur te brengen in activiteiten, het een vast patroon te maken. Ik heb nu een vaste dag om mijn telefoon door te schakelen en mijn administratie te doen. Super!

Lisette Platjouw
9 years ago

Waar ik nou zo benieuwd naar ben: Waar bloggen jullie over?
Is dat over jouw product? Of over wat jou als ondernemer bezig houdt? Dus enkel over vakinhoud of meer persoonlijk. Dat vind ik altijd moeilijk om een goede mix te maken. Want ik wil wel iets van mezelf laten zien en niet alleen de dingen tonen die ik heb gemaakt en gedaan. Die zet ik wel in een portfolio.

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Lisette: De beste manier om te kijken, waarover de mensen bloggen is natuurlijk hun blog te bezoeken.

Ik lever WordPress diensten aan ondernemers. Toen ik begon blogde ik vooral over WordPress… welke plugins, welke thema’s etc… maar naarmate ik groeide (vooral persoonlijk ;)) begreep ik, dat mijn doelgroep niet dezelfde interesse heeft, die ik heb. ‘WordPress’ is ‘maar’ een tool.

Wat ik nu -en niet geheel zonder succes- probeer is te bloggen over heel herkenbare problemen die je als ondernemer hebt, en leg verbanden met WordPress… soms heel direct en soms terloops. En ik merk dat dit soort artikelen beter wordt gewaardeerd.

Ter gelegenheid van mijn 100e blogpost ben ik bijvoorbeeld compleet uit mijn comfortzone gegaan, door te gaan videobloggen… Boodschap in het bericht eigenlijk tweeledig: ‘Zet je over de drempel heen om te gaan bloggen’ enerzijds en ‘Je hoeft niet te schrijven, je kunt verschillende media voor je blog gebruiken’ anderzijds… Een ander nogal persoonlijk artikel was ‘Mijn vijf grootste fouten van 2012’… Vijf enorme fouten die ik als ondernemer heb gemaakt, maar waar startende ondernemers van kunnen leren. Beide artikelen werden zeer gewaardeerd door mijn lezers.

Maar om waarde te bieden in je blog moet je je doelgroep leren kennen… en door te bloggen leer je je doelgroep kennen. Zie het als een proces van terugkerende verbetering van je product, je relatie met de klant en vooral van jezelf.

Ik heb zoveel geleerd van mezelf, door gewoon de dingen, die ik eigenlijk al wist onder woorden te brengen! Zowel op mijn eigen blog als hier. En dat is ook waarom ik een notoire ‘veelcommenter’ ben… Ik houd van schrijven en als ik schrijf, leer ik van mezelf… als mensen reageren leer van anderen… en ik heb plezier!

Sunny J. Benna
Sunny J. Benna
9 years ago

Hoi Wilko,
Je laatste antwoord aan Lisette vind ik één van de beste comments van jou, die ik heb gelezen.
Om BIJ BLOGGEN je product niet te promoten en helemaal niet te koop aan te bieden is in de moderne marketingstrategie, zo te merken bij gerenormeerde bloggers, een wetmatigheid.
1.Door vanuit een persoonlijk perspectief te laten zien dat je je kunt verplaatsen in het ondernemerschap heb je veel volgers gekregen
2..Je verkoopt wel iets: Jezelf, als expert zonder tunnelvisie en wekt zo vertrouwen
3. In je comment geeft je aan waarom je zoveel comments geeft (3 maanden geleden dacht ik, 500+ comments, wow wat is dat, is hij niet helemaal goed of zo, maar ik herken gedeeltelijk van wat je doet voor jezelf, en je DEELT info.
4. Het ontbreekt aan wazig vakjargon. Zeker in dit blog voor beginners als ik kan je je bij jargontaal dyslectisch voelen.. Je schrijfstijl voelt voor mij zo beter.

Ëén vraag, voor alle volgers, lezers: Schrijf zoals je spreekt?
Heb dat ergens gelezen in dit blok, voelt voor mij niet goed, Hoe is dat voor jullie?

Marcel Baatsen
9 years ago

@Lisette : Waar je over blogt? Dat wat jou raakt, meer over weet en voor anderen intressant is.
Een echte binnenkomer is een idee van jou combineren met iets in het nieuws. Dan krijg je heel veel bezoekers, maar wel minder gericht. Bij mij levert het combineren grappige, creatieve ideeën naar boven.
B.v. In alle kranten staat een bericht over een komeet die vlak langs de aarde gaat scheren. Komeet scoort dan even hoog in google.
Ik zou dan een blog kunnen schrijven met als titel : Geef een presentatie met een impact van een komeet.
Heb je een schoenenzaak schrijf dan een artikel over de schoenen van de winnaar van “De Voice”. Ben je een coach, blog dan dat Moskovitch/Het Nederlandse elftal/Linda de Mol/Epke etc wel wat extra coaching kan gebruiken (als deze personen net in het nieuws zijn. etc, etc.

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Marcel Baatsen

@Marcel: De methode van bloggen die jij hier beschrijft, aansluiting zoeken bij de actualiteit, heeft als nadeel dat enkele weken later je blog al gedateerd is. Bovendien is het niet nodig. De informatie die jij levert hoort zo waardevol te zijn, dat er geen ‘trucs’ nodig zijn om mensen te bewegen die informatie te lezen.

Ik merk dat ik zelf het liefst de blogs lees van mensen die schrijven vanuit bepaalde ‘basiswaarden’… Het geeft mij het gevoel dat die persoon vanuit zichzelf veel te bieden heeft… aansluiting zoeken bij de actualiteit, doet mij meer denken aan iemand die met alle winden meewaait om toch maar aandacht te krijgen…

Sunny J. Benna
Sunny J. Benna
9 years ago

Hallo Lisette,

Oei! Ik was een beetje geschokt door je eerste vraag “waar bloggen jullie over?” Wilko was mij voor met het antwoord, waarbij hij concrete voorbeelden gaf.
Weet dat ik bewust van van verkeerde eerste indrukken (zie mijn eerste indruk van Wilko in mijn reply aan Wilko, bij deze conversatie).
Waarom was ik geschokt? Ik keek naar jouw website en zag “helpen bij creatieve oplossingen en zelfredzaamheid”
Hoe dan te weten waarover iemand schrijft:
a: Googlen op naam van commentgever en lezen van hun blogs.
b: Na wat uitproberen, drukken op ‘reply to this comment’, dan op de dikgedrukte blauwe naam drukken, dan op de dikke grijze balk naast de foto/avatar drukken en je komt op commentgever’s website zonder een reply te geven.

Is dit nu door mijn TAALDENKEN en bij jou door het BEELDDENKEN, Ik weet het niet. De video van Mirthe van der Drift was in ieder geval de moeite waard om te zien.

En dank voor je vraag, dit is voor mij een gelegenheid om te oefenen met kritiek geven, zonder mij nu gelijk te verontschuldigen. En ik vind het gewoon waardeloos dat eerste indrukken zo belangrijk zijn, ook voor beelddenkers. Dat kunnen wij niet snel veranderen.

Namasté

Franklin Tuinebreijer
Franklin Tuinebreijer
9 years ago

13 febr. dit jaar heb ik de Master Blogging bijgewoond en weer veel toepasbare wijsheid meegekregen. Het “technische uitvoerende aspect” is mijn grootste makke (ben halve digibeet). Het inhoudelijke deel, de grootste uitdaging. Nu 2 weken verder, geef ik gehoor aan één remedie daartoe: Doen!

En in lijn van mijn comment bijdrage zojuist bij de blog “durf jij persoonlijk te zijn “, …. doe ik dat zo authentiek en open mogelijk. Want, ja …… ik heb hier nog veel te leren! 😉

Anja Leinders
9 years ago

De Open Circles blogs zijn voor mij van heel grote waarde. Ik haal veel uit de inhoud én de manier waarop jij het aanpakt Nisandeh.
Bij deze wil ik je dan ook heel graag bedanken voor deze waardevolle wekelijkse informatie, die er mee voor zorgt dat ik mijn missie kan waarmaken.
Ik modelleer veel van de manier waarop jij het doet en wat ik van je leer is de reden waarom mijn eigen blog – die ik sinds een half jaar begonnen ben – ondertussen heel goed loopt.

George Begemann
9 years ago

Masterclass Bloggen, het vervolg

Nog meer geleerd.
1. Door te bloggen krijg ik reacties
2. De reacties geven mij focus
3. De reacties geven inzicht in wat mijn doelgroep is
4. De reacties geven inzicht in wat mijn doelgroep wil
5. De reacties geven richting aan waar ik bij anderen ga lezen, leren en reageren.
6. Het wordt steeds leuker

Dank, George

Maak werk van je dromen, het begint bij jezelf

Stieneke Baas
9 years ago

Voor mij is reageren op een tweet of linkedin bericht anders dan reageren op een blog. Dat heeft te maken met jezelf in de picture spelen en ik voel me dan niet altijd de deskundige. Wel heb ik Nieuwsbrieven geschreven en daar komen erg leuke reacties op. Het is een kwestie van ‘doen’ en inderdaad niet alles perfect willen doen en verwoorden. Dus inderdaad een stap buiten mijn comfortzone.

Sunny J. Benna
Sunny J. Benna
9 years ago
Reply to  Stieneke Baas

Hallo Stieneke, heeft jou comment betrekking op conversatie over Twitter, LinkedIn en Facebook waarin ik betrokken ben?

Toch maar gelijk even uitleg. Uitgangspunt van de conversatie was: Hoe een blog te vinden waar ik kan reageren (om naar je site te lokken). Nisandeh heeft belooft een tip te geven daarover.

Ik heb genoemd hoe ik blogs heb gevonden. Door tweets, onderwerp mijn interesse, categorie, dus mijn wetenswaardigheid, kreeg ik volgers. Die volgers zaten in hetzelfde straatje, waar ik ook actief in ben.

Die volgers hebben soms een blog, die door mogelijk toekomstige vrienden van mij worden gelezen, dus daar wil ik comments plaatsen.

LinkedIn gebruik ik meer als onderzoek of hun blog voor mij van waarde kan zijn.Daar kan hetzelfde gebeuren met berichten van jou, geen ervaring mee..Door waarde toe te voegen in comments kan dat in IEDERS voordeel zijn. Je zit in ieder geval al in de hoek van jouw deskundigheid.

George Begemann
9 years ago
Reply to  Stieneke Baas

Beste @Stieneke, waar ben jij goed in?
Door op je naam te klikken kwam ik bij jou niet verder … vandaar deze vraag.

Christine Roos
9 years ago
Reply to  Stieneke Baas

Hi Stieneke,

you have already written 4 posts on this blog! That’s great.

In any case, as you say: JUST DO IT.

I’m finding that it gets easier and easier. And, yes, you have to make that first step out of the comport zone.

COURAGE GROWS THROUGH BEING COURAGEOUS – there is no other way, and you are right on track:-)

heel veel success!
Christine

Koen Snoek
7 years ago

8 maanden geleden had ik nog nooit van die man met die moeilijke naam gehoord.. Nies, Nieseh, Nicodah, Nisandeh…
en nu zit hij gewoon in mijn systeem (zelfs je achternaam).

Ik probeer de laatste tijd 3 tot 5 blogs per dat te lezen en erop te reageren. Ik merk dat ik soortgelijke blogs tegenkom en ik merk dat ik vaker gebruik maak van de zoekfunctie.
En dus specifiek naar informatie op zoek ga.

Kortom: ik ben blij met jullie blog en zal hem dagelijks lezen.

Ga zo door!

Caroline Leferink
9 years ago

Nog even in het lijntje ‘Blogging’.

Ik blogde al, namelijk via Blogger / Blogspot.
En in opdracht van Nisandeh (voor woensdag aanstaande) onderzoek ik nu dus WordPress. Zijn er WordPress deskundigen hier? Want wat ik mis en zoek is de mogelijkheid om je template html te bewerken…. in Blogger kan dat, kan dat ook in WordPress? Misschien via de installatiemanier waarover Eelco hierboven spreekt?

reactie wordt gewaardeerd!

George Begemann
9 years ago

@Caroline wat ik heb gezien in het maken van mijn eerste blogs is dat er een tab je is WYSIWYG en tekst … zoals ik naar de tekst tab kijk is dit HTML achtig …
Mijn vraag is of dit goed gezien heb, aangezien ik niet in HTML werk.

Caroline Leferink
9 years ago

Hey George,
dankjewel voor je reactie.
Inderdaad – in het vak dat jij bedoeld is HTML mogelijk, maar dat is dan enkel voor ‘die post’, en ik bedoel handmatig het totale thema aan te passen…

Dus. Daar ben ik nog niet helemaal uit.

Maar, bedankt voor het meedenken.

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Caroline: Je thema (in WordPress heet het thema, geen template) zelf bewerken in WordPress is minder eenvoudig dan in Blogger… Op WordPress.com kan het sowieso niet, met een zelf geinstalleerde versie van WordPress kun je wel zelf je thema aanpassen (niet aan te bevelen), maar je moet naast kennis van HTML ook kennis van PHP en de ‘interne werking’ van WordPress hebben… Maar het aantal beschikbare thema’s is veel groter en een aantal thema’s (zoals Suffusion bijvoorbeeld) biedt uitgebreide configuratiemogelijkheden, waarbij je kleuren etc. zelf in kunt stellen door een ‘kleurenpikker’… Maar voor een echt thema op maat heb je de hulp van een professional nodig.. En zonde valse bescheidenheid durf ik te zeggen, dat ik een goede keuze zou zijn 😉

Caroline Leferink
9 years ago

@Wilko; dank voor je reactie! Fijn te weten wat wel kan, en wat niet.

Weet je: ik zit gewoon met een dilemma. Mijn oude site (http://www.inpraktijk.com) ís aan vernieuwing toe, maar ik kan hier niets zelf. Hij is gemaakt en statisch met flash en weet ik veel wat. Kan er niet eens zelf bij.

Dus wilde ik een nieuwe site laten maken, met een geintergreerd blog. Maar nu leer ik, via wordpress, dat ik wellicht ook hier gewoon zelf een site op kan zetten, met daarin een tabje ‘blog’.

Hoe dan ook; tevreden ben ik (nog) niet. Het heeft ook zoveel beperkingen… in sommige pagina’s wil ik bijvoorbeeld geen reactiemogelijkheid, maar ik kan dit niet aanpassen.

Vertel eens: kan jij een site bouwen met daarin een apart gedeelte ‘blog’ – waar ik dus zelf bij kan?

Of zijn er nog andere systemen dan Blogger of WordPress waarin ik alles zelf zou kunnen doen?

Hartelijk dank alvast.

Caroline Leferink
9 years ago

@Wilko, nogmaals Caroline hier.
Na mijn vorige reactie ben ik gaan doorklikken naar jouw site en je werk. Vond daar al dus het antwoord op mijn vragen aan jou hierboven. Ik zal op mijn gemak al dat jij aanbiedt tot me nemen.
En kom er later op terug.

groet,
Caroline

Daniella Guikema
9 years ago

Heb het lang uitgesteld om te starten met mijn blog.
Volgende week woensdag ga ik naar de Business Blogging Master Class.
In januari naar de Business Bootcamp geweest. Heel inspirerend en heeft me structuur geboden in het succes laten worden van mijn onderneming.
Moet me nog wel even goed door de voorbereiding van het bloggen heen worstelen.
Komt vast goed en heb veel zin in volgende week woensdag.

Danielle van Rheenen
9 years ago

Oei lees ik daar toch een tip die eigenlijk voor het hele leven geldt, doe zelf wat je ook van andere verwacht. Ik lees echt super veel blogs maar plaats eigenlijk maar weinig reacties, vanaf vandaag start ik om elke dag zeker 5 reacties te gaan geven. Zo ga ik mijn blogschrijvers belonen voor al de inspiratie die zij mij dagelijk geven.

Irma Draak
Irma Draak
9 years ago

Pfff, vandaag mijn eerste blog gepubliceerd (nadat ik het een week had laten liggen). Eindelijk, eindelijk uit mijn comfort-zone…
Vind het wel lastig om comments te schrijven, wil mezelf ervoor hoeden dat ik inhoudsloos reageer. Dit is een mooie huiswerkopdracht voor mij!
Veel, heel veel informatie komt er op me af tijdens het doorlezen van de comments. Ben helaas wel halverwege afgehaakt door de hoeveelheid…

Michael Schulze
9 years ago

Mooi stappenplan, altijd handig dat soort lijstjes, al was het maar om je eraan te herinneren dat je stap x ook nog even hebt te doen 🙂

It’s a system, nietwaar?

Yvonne van Loon
9 years ago

Wat een goede tips weer! Dat is ook precies de reden waarom ik vaak de blogs lees. Ga vooral door! Ik pas veel tips direct toe en krijg er regelmatig inspiratie van.

Waar ik tegenaan loop is de grote lijst met comments. Wil je in gesprek blijven, moet je je door alle comments worstelen om de discussie te blijven volgen. Dat kost tijd. Is er geen makkelijk systeem om alleen een reminder te geven als iemand reageert op jouw reactie?

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Yvonne: Alles is natuurlijk maakbaar, maar persoonlijk zou ik hier niet blij mee zijn. Ik merk dat met name soms met oude discussies ineens mailtjes langskomen (‘Hoe korter hoe beter’ bijvoorbeeld) die me triggeren te reageren.

Ik pretendeer absoluut niet, dat ik alles lees (hoe waardevol de informatie vaak ook is), maar als ik alleen mailberichten op mijn eigen reacties zou krijgen, zou ik veel waardevolle informatie missen.

Yvonne van Loon
9 years ago

@Wilko: Daar heb je een goed punt. Alleen mailtjes van reacties op je eigen post, is wellicht te gering. Waar ik met name tegenaan loop is dat ik de post waar ik op wil reageren niet meer kan vinden. Ik scan de mails die binnenkomen met reacties. Ik zie een leuke waar ik op wil reageren en dan moet ik handmatig de post zoeken. Pak ik dit dan verkeerd aan? Is er een makkelijke manier?

Bene Bailleul
9 years ago

@Yvonne & Wilko: ctrl-F en dan een stuk invullen helpt schitterend

Soms als er al heel wat comments zijn, is het nodig om verder te zoeken via ‘older comments’ (zo kan je kijken op de andere pagina’s) (deze vind je onderaan juist boven de reply-vensters).

Succes hiermee en veel lees-, leer- en bloggenot, Bene. 😉

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Yvonne: Je doet het prima… er is geen makkelijkere manier… Een tip : Ik zoek in de email altijd een redelijk unieke zinsnede en zoek met CTRL-F hierop in de pagina… dan is het een kwestie van 3 seconden…

Marike Jonker
9 years ago

Wilko,
Nog een praktische vraag. Mijn avatar heb ik een tijdje geleden geladen, maar nu krijg ik de melding dat er geen beeld van mij beschikbaar is. Als ik een foto probeer in te voeren, krijg ik de melding dat er op mijn email-adres al een beeld is (maar dat krijg ik niet te zien). Hoe los ik dit op?

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Dave : Wanneer je in je email programma een stuk tekst kopieert, vervolgens ‘Control F’ ingeeft in je browser programma, start je bij de meeste browsers de zoekfunctie. Plak daar de tekst uit de email in… en je zit zo weer op het artikel 😀

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Marike: Ik geloof niet dat er ook maar iemand bestaat die ‘van nature’ blogger is. De meesten van ons zijn in een tijd geboren, dat er zelfs niet zoiets bestond als een blog 😉

Iedereen heeft eerst moeten leren bloggen. Zelf heb ik dit geleerd op mijn inmiddels niet meer in de lucht zijnde -maar toch weer in de lucht komende- site wilkovanderploeg.nl. Daar blogde ik over mijn schrijfactiviteiten met het idee mijn kinderboek ‘Angstvallige Geheimen’ beter te verkopen. Ik kan zeggen, dat ik ONDANKS mijn bloggen gelukkig de hele voorraad heb weten te verkopen 😉 Ik maakte alle fouten die je maar kunt maken… maar het was wel een leuke speeltuin. Toen ik uiteindelijk met WordXPression ging bloggen, kon ik een stuk gerichter aan het werk gaan, mede dank zij het eerste Business Bootcamp wat ik toen gevolgd had.

Suzanne Wartenbergh
9 years ago

Thanks Wilko,
Daar had ik nog niet aan gedacht. En dat gaat me zeker helpen! Want net als Yvonne, loop ik hier ook tegenaan. Maar zo kan je inderdaad posts gemakkelijker terugvinden. Daar word ik blij van 🙂

Marike Jonker
9 years ago

Oefenen leidt tot nieuwe inzichten. Laat je niet informeren of er nieuwe comments zijn: 10 minuten, 25 meldingen. Kan je dat ook uitzetten? Ik oefen lekker door.

Yvonne van Loon
9 years ago

Wauw, geweldige tip Wilko. Thanks. Ik vond net jouw bericht inderdaad binnen drie seconden terug. Dit ga ik vaker toepassen.

Marike Jonker
9 years ago

Dank je wel, Wilko,
Van nature ben ik geen blogger, ook geen gedreven commentator van de mening van anderen. De drempel om dat wel te gaan doen is nogal hoog. Praktische tips, zoals die van control F, maken de drempel lager.
Als je bezig bent en het lukt niet meteen, heb je de neiging om gewoon niet te reageren. Alles wat drempelverlagend werkt is meegenomen!

Dank je wel, Nisandeh,
Door jouw stroom van blogs prikkel je me die drempel zelf ook te nemen. You teach what you preach, en het werkt. In alle opzichten ben ik een follower geworden. Als je niet zo hard geblogt en gemaild had was dat beslitst niet gebeurd.

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Marike: In verband met je Gravatar vraagje: Als je een vraag zo direct op de man af stelt, kan ik hem moeilijk negeren, maar helaas kan ik je ook niet helpen. Zelf nooit problemen gehad met het veranderen met mijn avatar, maar ik heb dit ook slechts 1x in mijn leven gedaan… omdat Nisandeh maar bleef vragen of ik het plaatje met de boog wilde verwijderen 😉

In principe zou het voldoende moeten zijn om op gravatar.com in te loggen (ben je het wachtwoord vergeten, sturen ze het je weer op) en een nieuwe foto te uploaden. Dus NIET de link in het mailtje van de Business Bootcamp blog gebruiken, dat is alleen voor een registratie van een nieuwe avatar…

En als dat niet werkt…. dan weet jij nu ook mijn meest beschamende geheim: Ik weet ook niet alles 😉

Succes!

Dave de Lange
9 years ago

@Wilko:
Kun je dit iets beter uitleggen, Wilko?
Ik begrijp dat verhaal met CTRL-F niet zo.
En het lijkt erop dat het een goede tip is.

Dieneke Klarenberg
9 years ago

Inderdaad fijn om reacties van anderen te lezen. Dank je wel Wilko voor de zoektip, maar….eh…..begrijp het nog niet helemaal. Zo te lezen een enorme tijdwinst en dat zou heel fijn zijn.

Anita Brinkman
9 years ago

Dat herken ik Wilko, doe ik ook. (Moest wel even lachen toen ik las dat je het liefste hoe korte, hoe beter leest, want jouw comments moet ik me altijd een beetje doorheen werken zo lang. En daar heb ik niet altijd zin in. Kan het ook vaak wel af met een gevatte one-liner 😉 . Bleek dat je het blog Hoe korter, hoe Beter bedoelde).

Vandaar dus ook dat de tip over ctrl-F gelijk opviel. En het werkt (natuurlijk hehe) Leuk. Dank je wel.

In het algemeen;
ik vind de tips op maat en goed toepasbaar. Daarom kom ik ook steeds terug. Wat ik lastig vind is het gebruik ervan. Ik heb weetikniethoeveel prints met tips liggen. Heb daarom wel twijfel of het bruikbaar is voor (net) moeders in verband met overload. But he…….. Keeps me Going!

Gr. Anita

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Anita Brinkman

@Anita: Dat doe ik ook met opzet he…. als ik werkelijk wat te zeggen heb, houd ik het commentaar kort, zodat mensen het lezen 😉

Saskia Steur
9 years ago

Yvonne, net als Wilko gebruik ik ook de zoekfunctie van Control-F.
Als ik reacties op mijn eigen opmerking wil lezen, dan druk ik dus op Ctr F en dan typ ik “Saskia” in het zoekvenstertje (dat verschijnt bij mij op deze site rechtsbovenaan in het scherm, net onder de browserbalk). Dan heb ik mijn eigen opmerking(en) zo gevonden. Zo kun je ook op naam van andere mensen intypen, of zoals Wilko hierboven al aangaf: een trefwoord.

Dat scheelt echt tijd. Veel succes!

Karin van Toor
Karin van Toor
9 years ago
Reply to  Saskia Steur

Hoi Saskia,

Ook bij mij werkt het echt die Ctrl+F wat het een stuk aantrekkelijker maakt om op een blogbericht te reageren.
Anders zag ik het niet zo snel en dacht ik ..ach, laat maar.
Want ja, je moet je tijd op de sociale media beperken.

Met een hartelijke, muzikale groet,
Karin

Annemarie Barbier
9 years ago

Ik geef regelmatig interessante blogverhalen door aan mensen voor wie dit interessant is, maar reageer zelden naar de schrijver.

Deze blog maakt me duidelijk dat ik zowel de auteur als mezelf meer zichtbaar maak door op een blog te reageren. Bij deze dus, bedankt voor de duidelijke uitleg!

Voor mij het meest inspirerende tip is de combi: bloggersoog ontwikkelen, hersenen aan het werk zetten om te bedenken wat ik wil zeggen en dan schrijfspieren trainen.

Suzanne Wartenbergh
9 years ago

Dank voor de tips! Heel helder, logisch en duidelijk! Voor zover ik ze nog niet toepaste, ga ik dat zeker doen.

Een tip die ik zelf ooit kreeg en me enorm heeft geholpen m.b.t. het bepalen van waar je over kunt bloggen: Denk aan de vragen die je van anderen krijgt over jouw kennis en vakgebied. De vraag met het antwoord daarop leveren je vaak al een prima blog onderwerp op 🙂

Sunny J. Benna
Sunny J. Benna
9 years ago

Enkele inzichten na het volgen, plaatsen van comments en replies in dit blog en andere blogs.
1. De missie is om informatie te delen vooral met ‘like-minded people’.
2. Feedback heeft er voor gezorgd, dat mijn teksten aangepast werden. Een buddy is erg fijn voor publicatie voor advies.
3. Ik weet nog steeds niet precies hoe om te gaan met actualiteiten m.b.t. tekst in mijn blog. (Wellicht meer inhaken op ‘Zeitgeist’ dan voorbijgaande ‘hypes’).
4. Het was zeer leerzaam en nuttig. Het zou minimaal 2x zo effectief zijn geweest in mijn leerproces als ik een gepubliceerd blog/website had.
5 Ik kijk verlangend uit naar de BLOGGING MASTER CLASS

Namasté

Amy Bosma
Amy Bosma
9 years ago

Bij ieder artikel staat een oproep naar een actie of weer een verwijzing naar een ander artikel of een filmpje.
Je wordt op dit blog van het ene naar het andere artikel toegtrokken.
De informatie is erg leerzaam waardoor je zin krijgt vaker terug te komen! Het is een soort spel waarvan je leert!
Leuk blog!!

Ik sluit me aan bij Mieke Thijssen dat het handig is dat de comments in een soort rubriek staan ingedeeld, bj artikelen zoals deze met 500 comments..
Zodat je de voor jou relevante comments kunt lezen, geen idee of dat mogelijk is…

Yassir van Unen
7 years ago
Reply to  Amy Bosma

Zo haal je de blogging taktieken ineens naar a whole new level.
Interessant joh!

Marcel Baatsen
9 years ago

Wat me van Tonny Loorbach en Eelco de Boer is bijgebleven :
Tip 13? (Tel kwijt) : Varieer de vorm van de blog. Maak een video, pdf bijlage, geluidsfragment etc.

Anne Goldsmits
Anne Goldsmits
9 years ago

Door tip 8 (oefen je schrijfspieren) nu toe te passen, loop ik het risico dingen te zeggen die al aan bod geweest zijn. Maar ik wil het zo graag leren omdat ik “aanvoel” dat het werkt.

Hierdoor hoop ik dat tip 4 (ontwikkel een bloggers oog) zich snel ontwikkelt bij mij en daardoor ook gelijk tip 5 (leer wat werkt).

Gelukkig heb ik me al opgegeven voor de Blogging Master Class op 13 februari en dan kunnen de “weet dingetjes” die nu nog onder de oppervlakte drijven, sneller boven water komen!

Nu alleen nog interessante onderwerpen vinden om over te bloggen…..iemand tips? 🙂

Sunny J. Benna
Sunny J. Benna
9 years ago

Lieve bloglezers,
IK HEB JULLIE HULP NODIG!

Eerst even dit: Ik had het idee dat er aardig wat marketing specialisten op de BOOTCAMP waren afgekomen. Van hun kant mis ik nogal comments met goede tips.

Nu mijn hulpvraag: Kunnen jullie, met zoveel mogelijk, antwoord geven op 1 van de 2 volgende vragen ( Enkel op vraag A. of B., begin je antwoord met A. of B, hoeft geen lange uitwijding te zijn, mag wel.
Nadat antwoorden binnen zijn geef ik een hele mooie tip. En als je het weet waarover het gaat, SSSSSST. Zeg desnoods dat je het weet, maar verraad het a.u.b. nog niet.

A. Voel je ook hetzelfde over tips van marketing specialisten?
B. Denk je ook zo over tips van marketingspecialisten?

Bij voorbaat grote dank!!

Marcel Baatsen
9 years ago
Reply to  Sunny J. Benna

@ Sunny,
Of ik hetzelfde voel over marketingspecialisten? Bij mij valt het kwartje niet. Hetzelfde als jou, iedereen of hetzelfde over iedere specialist?

Zelf heb ik het gevoel! dat het belangrijk is om technische tips en inhoudelijke tips goed uit elkaar dienen te worden gehouden.
De techniek klinkt ook vaak als veel werk terwijl het gaat om de inhoudelijke boodschap. Waarom is de techniek dan zo ingewikkeld?

Misschien heb ik jouw grote geheim nodig om het te ontwarren!

Sunny J. Benna
Sunny J. Benna
9 years ago
Reply to  Marcel Baatsen

@Marcel Baatsen
Ben blij met jouw antwoord, jij als trainer zijnde van presenteren, communicatietechnieken. Je zit ook heel warm bij de tip. Hoewel niet genoteerd, kan ik zien dat je gekozen hebt voor vraag A.

Als kleine aanwijzing naar mijn tip: Het gaat mij zeker ook om het antwoord. De keuze van vraag A. of B. speelt bij reply een rol….en bedankt voor het onderscheid….het gaat om een technische tip.
Over daarbij authenticiteit behouden kun JIJ wellicht meer vertellen?

Marcel Baatsen
9 years ago
Reply to  Sunny J. Benna

@Sunny : Als de vraag is hou je authentiek een technische tip geeft, dan is mijn insteek dat het altijd gaat om het verlangen in de ander te raken, vanuit jouw eigen verlangen.
Techniek is een middel om dat proces te ondersteunen.

Jan Wielinga
9 years ago
Reply to  Sunny J. Benna

Sunny, De reactie dat mannen geen stickers op hun auto willen krijg ik wel vaker. Vrouwen hebben hier geen moeite mee, zij vinden het zelfs leuk. 62% van de internetbestellingen die is krijg wordt gedaan door een vrouw. Zijn wij Nederlandse mannen dan trotser op ONZE auto dan op onze familie? Wie kan mij hier iets over vertellen?

Jan Wielinga
9 years ago
Reply to  Sunny J. Benna

Sunny, korte reactie naar je A en B vraag. Ik vind het moeilijk hier een conclusie uit te trekken. Zelf ben ik sterk kinesthetisch, een A type dus. Denken is geen zintuig, daarom lijkt het me op deze manier moeilijk om de persoonlijkheid te herkennen. Haal je het zelf ook niet een beetje door elkaar met de stelling: “Meer cognitief ingestelde mensen zullen zich meer aangesproken VOELEN tot een B. vraagstelling.” (B is toch denken, dus minder geneigd tot voelen) Zelf heb ik een technische achtergrond, maar dit onderwerp interesseert me wel enorm. Ik kan niet op je naam doorklikken naar je website. Wat is je tel. nummer, ik wil je woensdag tijdens de pauze graag bellen.

Sunny J. Benna
Sunny J. Benna
9 years ago
Reply to  Jan Wielinga

He Jan,
Het was een opdracht, A. of B. te kiezen. Het waarom, dat zou ik later uitleggen. Je kon dus alleen op gevoel of op de gok A. of B. kiezen, niet redeneren. en gelukkig is niemand alleen cognitief of alleen emotioneel ingesteld. De aanwezigheid van dominantie van 1 van de 2 eigenschappen verklaart misschien de beta-scholing met veel jongens, weinig meisjes in de klas en de alfa-richting waar het meestal andersom is;
De keuze van ‘denken’of ‘voelen’ gebruiken kan een verschil uitmaken om wat overtuigender over te komen. Net zoals de keus om video’s of podcasts te gebruiken, technieken om je groep anders te bereiken, aan te spreken.
De rest woensdag, tot dan

Jan Wielinga
9 years ago
Reply to  Sunny J. Benna

Sunny, om geen misverstanden te krijgen, mijn laatste reactie was niet persoonlijk bedoeld. Hij lijkt misschien wel een beetje zo over te komen. Ik respecteer ieders keuze. Ik vraag me wel eens af waarom in het algemeen in bv. Duitsland wel veel auto’s met stickers rijden?

Marcel Baatsen
9 years ago
Reply to  Sunny J. Benna

@Sunny : Je reactie heb ik nog eens bekeken en ik kan er echt geen chocola van maken.
Je vraag is :
A Voel je ook hetzelfde over
of
B Denk je ook hetzelfde over

– Ik denk dat er weinig mensen zijn die alleen voelen of denken.
– ook slaat op een referentie, maar die geef je niet.
– Hetzelfde slaat op een vergelijking, maar met wie of wat geef je niet.
Bedoel je hiermee dat tips van marketing specialisten vlees nog vis zijn? En dan snap ik nog niet welke van A of B nu het vlees of de vis is.

Open exercitie. Mijn tegenvraag :
A: Denk je dat een reactie op een vage vraag specifieker zijn
B: Voel je dat een reactie op een vage vraag specifieker zal zijn

Sorry, het lukt me niet om boven deze vraag uit te stijgen, maar je maakt me wel nieuwsgierig wat je bedoelt en of je wat bedoelt en of je weet wat je bedoelt.

Jan Wielinga
9 years ago
Reply to  Sunny J. Benna

Sunny J. Benna,
B. De tips hebben mijn interesse, maar ik probeer de tip niet te letterlijk te interpreteren als de “standaard tip uit het boekje”. Persoonlijk houd ik van het spontane, van het unieke. Je verkrijgt de interesse van de mogelijke klant door het eens anders te doen. Op welke manier onderscheid je je van de menigte?

Jan
Veghel

Sunny J. Benna
Sunny J. Benna
9 years ago
Reply to  Jan Wielinga

Jan, dank voor je antwoord op vraag B.

Ik geloof ook niet zozeer in wetmatigheden in tips. Uniek zijn en onderscheiden als magneet, daarin ga ik mee: REMARKEBLE PRODUCT. Ik kan begrijpen dat jullie stickers een hype zijn, zo vrolijk. Meer toepassingen benoemen op jouw Website, bv deuren van kinderziekenhuizen?

Toespitsen naar je doelgroep met door anderen beproefde methodes en dus niet zo uniek, wel doeltreffend, dat wil ik uitproberen, vandaar mijn vraag.

MIJN REMARKEBLE TIP, die ik heb gekregen en wil delen, komt later, wil graag meer antwoorden. Dat de keuze van A of B beantwoorden daarmee verband houdt had je misschien al in de gaten. Het is dus geen flauw spelletje…..Groet.

Jan Wielinga
9 years ago
Reply to  Sunny J. Benna

Sunny, De grappige My Family stickers hebben zeker meerdere toepassingen. Ik merk ook dat de kopers die zelf al vinden. De ervaring bij dit product is dat je bij het lanceren ervan een duidelijke doelgroep en toepassing geeft. Dit heb ik ook in mijn missie geschreven op de site. Tijdens de Business Bootcamp kan ik me nog goed het verhaal herinneren van de mevrouw van 10 kilo lichter. Ik ben benieuwd naar je remarkeble marketing tip.
Groeten, Jan W.

Sunny J. Benna
Sunny J. Benna
9 years ago
Reply to  Jan Wielinga

Jan, dat inzicht over specifiek doelgroep was ik inderdaad even vergeten. Heel goed mogelijk dat jouw markt goed genoeg is met dat specifiek gebruik. The leads voor andere toepassinging, die nu niet belangrijk zijn voor je nu gekozen doelgroep worden ook nog vanzelf bereikt door het gebruik op de weg.
Zelf ben ik wel van het type, geen stickers op mijn auto, en als ik een V6 hybrid zou hebben, die V6 aanduiding het liefst weghalen (maar dan wel denken, hé mooi voor in een wachtkamer).

Lies Goemans
9 years ago

Hi, om te beginnen wil ik zeggen dat ik de blogposts inderdaad zeer informatief, en vlot geschreven vind. En de aanvulling en commentaren zijn minstens zo interessant.

Wel ben ik het eens met een paar genoemde handigheidjes die mij ook wel zouden bevallen en waardoor ik nog makkelijker zou reageren:

Reacties rubriceren op onderwerp
Eenmalig aanmelden
Zoekfunctie op naam

groetjes Lies

Bruce Degener
8 years ago

Ik ga voor mijn nieuwe onderneming beginnen met bloggen. Ik heb al enkele artikelen gelezen op de Business Bootcamp en er staan interessante tips tussen. Ik ga ze de komende tijd proberen toe te passen en hou jullie op de hoogte hoe het verloopt. Groeten, Bruce

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
9 years ago

Vraag voor iedereen:
Is dat nodig dat bij iedere comment je moet je naam en email adres herhalen?
Hoe kan het anders
Alvast bedankt

George Begemann
9 years ago

Mijn Bloggen insights van vandaag

1. Als je al een boek hebt, kan je van ieder hoofdstuk een tips, stappen op weg naar verhaal maken voor je blog
2. Het belang van de titel van een Blog. Die moet kietelen, je verleiden om te gaan lezen.
3. Naam gebruiken in subject verhoogt kans van lezen
4. De vraag om een reactie moet specifiek. Stel een uitdagende vraag.
5. Een blog zonder data heeft zo zijn voordelen
6. Een lang verhaal kun je op twee manieren splitsen! a: volgende keer meer tips of b: laat je reactie achter om deel twee te ontvangen (lijkt ook een kans om iemand aan mijn lijst toe te voegen!)
7. WordPress integreren in site heeft voordelen. Nog sterker is om van WordPress je site te maken (zit de blog dan al in).
8. Ook al is je gif, je incentive, je kado gratis: “You have to sell the shit our of it” [quote]. Je moet de waarde echt duidelijk maken

Heb jij nog meer insights waarmee je mijn lijst nog waardevoller kunt maken? net hieronder (onder het lijntje) zit de link om jouw inzichten als ‘reply to this comment’ toe te voegen.

Durf jij?

Big Hug, George

Maak werk van je dromen, het begint bij jezelf.