De sleutel tot succes

3792 views | 159 reacties |
shares


Dit is het vijfde en laatste artikel in de MG-SPI reeks van artikelen.

Het eerste artikel ging over de juiste MINDSET die je nodig hebt als ondernemer.

Het tweede artikel behandelde het belang van het stellen van de juiste doelen (GOALS) voor jouw business.

Het derde artikel ging over de beste business STRATEGIEooit!

En in het vierde artikel kwam het belang van planning aan bod.

Maar… je kunt de goede mindset hebben, de juiste doelen, de goede strategieën en het perfecte plan hebben, dat helpt je allemaal niets als je niet implementeert.

In het artikel van vandaag ga ik het hebben over het belangrijkste aspect van implementatie, waarvan ik denk dat het één van de krachtigste succesgeheimen is, namelijk snelle implementatie.

Je implementatiesnelheid verhogen betekent sneller beslissen, sneller actie ondernemen (sneller fouten maken), sneller feedback ontvangen en sneller corrigeren.

Kijk maar eens hoe vaak in je leven je een ‘geweldig idee’ had of een ‘geweldige kans’, waarbij je niet echt doorzette. In plaats daarvan schakelde je over naar ‘research modus’ of ‘wachtmodus’ en je schakelde nooit terug naar ‘actie ondernemen’.

Des te sneller je acteert, des te sneller je jouw ideeën in actie omzet, des te sneller zie je resultaten.

En soms bevallen de resultaten je, en soms niet.

Het belangrijkste is dat je resultaten boekt die je helpen om de volgende beslissingen te nemen en je business de goede kant op te leiden.

Hou op met je af te vragen of iets zal werken of niet.
Je zult het ‘experiment’ moeten doen.
Je zult je kans moeten wagen.

Dat is de enige manier om het te weten te komen.

Een paar weken geleden in het Master Entrepreneur seminar gaf ik de 300 deelnemers de confronterende opdracht om in de pauze een paar van hun beste klanten te bellen en een paar vragen te stellen.

Niet iedereen nam de uitdaging aan, maar diegenen die dat wel deden waren extatisch.

Een deelnemer vertelde dat zijn klant een flinke aankoop bij hem deed, vijf minuten na het begin van het gesprek.

Een andere deelnemer kreeg 3 ideeën voor nieuwe, opmerkelijke producten van haar klant, waardoor haar business explosief kan groeien.

Deze twee zouden deze resultaten nooit hebben gehad als ze niet meteen actie hadden ondernomen.

Een dag later kreeg een deelnemer het idee om een deadline te verbinden aan zijn aanbieding voor een salsacursus in zijn ééndaagse salsa-evenementen.

Hij belde zijn salsadocent en instrueerde hem om die deadline te communiceren.

Toen de docent tegenstribbelde, zei hij ‘DOE HET gewoon!

Het resultaat: 60% conversie op zijn aanbieding in plaats van de gebruikelijke 10% conversie met zijn gebruikelijke aanbieding.

Ik weet zeker dat als hij de tijd had genomen om te ‘denken’, ‘wachten’ en zijn idee te ‘onderzoeken’… dat hij deze aanbieding nooit had gedaan. En dan zou hij geen nieuwe, lucratieve manier hebben gevonden om zijn business uit te bouwen.

Dus, de volgende keer dat je een idee krijgt… Doe iets. Doe het nu. Wacht niet.

Ontwikkel de gewoonte om snel actie te ondernemen en je ideeën snel te implementeren.

Ben jij bereid om de uitdaging aan te gaan?

Plaats dan hieronder, nu meteen, één actie die je in de komende 2 uur gaat doen om je business verder te brengen. Het kan groot zijn of klein, maar bij voorkeur een actie buiten je comfort zone.

Committeer jezelf om het te doen in het commentaarveld hieronder, en ga het dan doen. En als je het gedaan hebt, kom dan terug en laat ons weten hoe het heeft uitgepakt…

Geen excuses meer, alsjeblieft. Doe jezelf een plezier.

Ik kijk er nu al met spanning naar uit om over jouw implementatie uitdaging te lezen.

En vergeet niet om dit artikel te delen met al je

  • - Facebook-vrienden
  • - Twitter-volgers
  • - LinkedIn connecties
  • en bloglezers...

Op jouw succes!

Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
159 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Robert Rosier
9 years ago

Al aardig op gang met van alles aanpakken wat ik geneigd ben te laten liggen lees ik dit en krijg nog een extra boost om door te knallen! Heerlijk al die inspirerende commentaren van iedereen! Thanks!

Thea van Dijk
9 years ago

Deze blogpost inspireert mij om aan het eind van elke cursus een aanbieding te geven voor de vervolgcursus. Andere cursussen onder de aandacht brengen deed ik niet. En ondanks dat mensen vroegen naar vervolgcursussen had ik die nog niet. Het verhaal van de salsa leraar is een goed voorbeeld van doen en kijken wat het oplevert.

Nu alleen de vervolgcursus afmaken. De plannen liggen in een vergevorderd stadium klaar.

@Wilko, het klopt dat soms een ander tegen je moest zeggen van doen.

Mark Swart
Mark Swart
9 years ago

Ik ga mijn nieuwe gratis artikel over PC onderhoud beter promoten en mijn mailing systeem verbeteren zodat ik meer mensen op mijn lijst krijg die ik ook echt beter kan helpen !

Yassir van Unen
7 years ago
Reply to  Mark Swart

Interessant. Wat is je website?

Ingrid Verbeek
Ingrid Verbeek
9 years ago

Goedemiddag,

De komende twee uur is voor mij niet zo spannend. Vanmiddag is het zaak de week administratief goed af te sluiten bij het bedrijf waarvoor ik werk.

Wat wel spannend is en wat ik hier wel wil delen, is wat ik voor vanavond op de planning heb.
Ten eerste heb ik vroeg op de avond een business meeting, via Skype, met onze toekomstige partner. Waarin we onze intentie voor een promotiecampagne duidelijk gaan maken. En de vervolgstappen hiervoor bespreken.

Daarna ga ik mij buigen over onze procedure van vervolg e-mails. Hier een standaard voor bedenken, zodat ik er van het weekend invulling aan kan geven.

Iedereen alvast een heel fijn weekend gewenst.
Geniet ervan!

Groet, Ingrid

Bart Jansen
9 years ago

De komende twee uur ga ik me inlezen, ideeën opdoen en laten inspireren m.b.t. het maken van een e-book(je) vanuit mijn eigen expertise. Ik wil dit e-book maken om:

1. iets te kunnen weggeven aan mijn relaties en prospects;

2. te voelen of het schrijven/publiceren bij me past, met het oog op het genereren van passief inkomen;

3. mezelf (verder) te bekwamen in het maken van kwalitieve en aansprekende (zowel inhoud als vorm) e-publicaties.

Ilona Visker
9 years ago

De komende twee uur ga ik eindelijk eens structuur aanbrengen in mijn blog. Ik ga een planning maken en de komende weken vooruit schrijven.

Nu mijn blog aan mijn website gekoppeld is kan ik het mij niet meer veroorloven om hem niet te vullen natuurlijk 😉

Na mijn vakantie ga ik mij focussen op een nieuwe dienst en dan lees ik je blog opnieuw om in de “flow” te komen.

Anja Leinders
9 years ago
Reply to  Ilona Visker

Goed plan Ilona!
Ik heb zelfs sinds enkele weken mijn website met bijbehorende blog gelanceerd. En ik merk dat iedere keer dat ik een nieuwe blog post schrijf (wekelijks, op steeds dezelfde dag, netjes zoals voorgeschreven 🙂 ), er nieuwe inschrijvingen op de lijst komen. Het gaat als een trein!

Marlene Pauly
9 years ago
Reply to  Anja Leinders

Je schrijft ook geweldige artikels Anja!
succes!

Annet Eveleens
9 years ago

Ik heb dit gisteren al gedaan, namelijk een POLL op LinkedIn gezet waarin ik zzp’ers vraag waaraan ze behoefte hebben op het gebied van fotografie. Ik vond het erg spannend om die POLL te plaatsen. De 1e reactie was die van een mede Master Entrepeneur die zei dat ze dringend een goed zakelijk portret nodig had en of ik haar een offerte wilde sturen! Dat heb ik meteen gedaan en of deze opdracht nu wel of niet doorgaat: ik heb er weer een goed idee door gekregen en aan dat idee ga ik de komende twee uur werken!

Cynthia Strijbos
9 years ago
Reply to  Annet Eveleens

Annet,

Goed idee! Hoe doe je dat? zo’n POLL maken? lijkt me erg nuttig!

Annet Eveleens
9 years ago

Hallo Cynthia, een POLL kun je maken door bij LinkedIn te gaan naar het laatste menuonderdeel, dat heet ‘meer…’, dan kun je kiezen voor POLL.
Ik moet zeggen dat ik maar één reactie op mijn poll gekregen heb. Dat kan betekenen dat mensen mijn vraag niet interessant vinden of dat mijn vraag nergens zichtbaar is.
Ondertussen heb ik al op een andere manier antwoord op mijn vraag gekregen dus voor mij is deze poll niet meer zo belangrijk.
Succes!

Cynthia Strijbos
9 years ago
Reply to  Annet Eveleens

Dankjewel Annet! Ga er even naar kijken 😉

Yassir van Unen
7 years ago
Reply to  Annet Eveleens

Bedankt voor de tip. Ik ga dit eens nakijken.

Willy Triest
9 years ago

Een aantal weken geleden bood ik een gratis e-boek aan onze doelgroep aan, met de vraag naar feedback.

Onlangs hebben we iedereen opnieuw gecontacteerd en hen gevraagd hun bemerkingen te geven zodat we er samen een beter boek van kunnen maken, met de belofte dat iedereen -ook gratis- de verbeterde versie krijgt.

We hebben heel veel en bruikbare reacties gekregen, zelfs van dingen waarvan we dachten ‘hoe kan je nou zoiets vergeten’ :-).

Nu komt het punt om het boek te gaan verbeteren, en daar ga ik nu dadelijk aan beginnen, in blokken, zonder afleiding en tot het klaar is.

Bianca de Wit
9 years ago

Aangezien ik over twee uur op een training niet moet zijn is het tijdspan van 2 uur niet geheel haalbaar, maar aan de andere kant de training die ik nu doe is wel een gevolg omdat ik wil groeien als ondernemer (en als mens).
Ik ben namelijk bezig met een NLP communicatie training. Erg leuk!
Het mij te connecten met mensen, en ik vind het altijd juist erg eng om vreemde mensen aan te spreken. Deze NLP training geeft mij de tools om ook met mensen die ik nog niet ken een leuk en echt gesprek te hebben.
Daarnaast ben ik er ook al achter gekomen dat de grootste drempel van de meeste mensen onzekerheid is, net als bij mij, dus wat we eigenlijk allemaal heel erg hetzelfde zijn, wat het nog makkelijk maakt om mensen aan te spreken.

En daarnaast ligt op dit moment mijn front-end (e-book) bij een tekstschrijfster, die de tekst gaat redigeren. Dus hopelijk staat deze ook binnenkort op mijn website!

Want ik ben het helemaal met Nisandeh eens, als ik nu niet de diverse dingen uit de Master Entrepeneur ga inplementeren, dan doe ik het waarschijnlijk helemaal nooit…
Gewoon DOEN dus!

Groetj
Bianca

Marleen Bussman
9 years ago

Gisteren ben ik een nieuw “experiment” aangegaan. Hierbij moest ik behoorlijk uit mijn comfort zone treden. Dit artikel heeft mij nu een geweldige boost gegeven; de volgende stap is het te DOEN.
Vanochtend zet ik de volgende stap en waarschijnlijk ga ik daar mijn neus stoten, of niet……

Anja Leinders
9 years ago

Je maakt me heel benieuwd waar dit over gaat Marleen.
In ieder geval is het wel buiten die comfortzone dat het succes ligt.

Annelies Vroomans
9 years ago

Actie voor de komende 2 uur:

Een aantal van de leden van mijn mailinglijst persoonlijk benaderen met de speciale gratis aanbieding die ik heb voor ‘De Internationale Dag van het Geluk, (20 maart a.s.); Gratis Kinderworkshop ‘Gelukkologie’.

Ik had de aanbieding van de week wel al op FB /Tw en LI geplaatst. Tot nu toe 2 aanmeldingen, dat kan beter. Bellen dus.

Yassir van Unen
7 years ago

Bedenk dat ipv bellen de aanbieding zelf wellicht niet goed genoeg is? Is het een remarkable product?

Saskia Steur
9 years ago

Wat ik de komende 2 uur ga doen?

Ik ga de drie opvolgberichten schrijven voor mijn Aweberlijst met gratis tips voor meer internationaal rendement. Deze liggen al in concept klaar, ik hoef eigenlijk alleen de puntjes op de i te zetten… maar had koudwatervrees.

Na een geweldig gesprek gisteren met een topverkoper op Europees niveau in precies dezelfde branche als ik (en hij werkt op 500 meter afstand van mij, we hadden elkaar nog nooit eerder ontmoet, maar hij reageerde op mijn nieuwe blog!!!) heb ik er weer alle vertrouwen in 1+1=3 en vandaag ga ik ervoor!

Jij toch ook?

Hannie Mommers
9 years ago
Reply to  Saskia Steur

Goh Saskia, jij zit ook behoorlijk in de flow de laatste tijd. Het gaat goed joh! En je geeft het ook nog door binnen jouw gezin, las ik op Facebook. Geweldig!

Mark Swart
Mark Swart
9 years ago
Reply to  Saskia Steur

Mooi Saskia dat je nu dat die opvolg mails gaat afmaken en dat die zometeen voor jij gaan werken. dit zit bij mij ook nog in de planning maar ik heb het te ver vooruit geschoven.
Dus daar straks ook maar gelijk aan beginnen !

En wat leuk dat een van je beste contacten zo dichtbij woont. Soms is het allemaal gewoon dichterbij dan je denkt en als je je ogen goed open doet zie je alles veel beter.

Ga zo door Saskia en misschien zie ik je wel weer in Meppel.

Guido Vrencken
9 years ago
Reply to  Saskia Steur

Hoi Saskia, je bent goed bezig ! Benieuwd wat je met internationaal rendement bedoelt. Ik hou me bezig met 30%+ verhogen van rendement in finance, it en operationele processen en gebruik muziek letterlijk en ook als metafoor om oganisaties los te maken van oud gedrag

Klaartje Loose
9 years ago
Reply to  Saskia Steur

Goed bezig joh!
Je raakt ook weer een punt bij mij, wat in alle drukte van de laatste tijd en alle afspraken met mijzelf waar ik me aan probeer te houden (met wisselend succes, maar over het geheel genomen ben ik niet ontevreden, er gebeurt heel wat meer wel dan niet 😉 ) weer ondergesneeuwd dreigde te raken; vooruit werken aan mijn maandelijkse blogschema wat vanaf september serieus van start gaat.
Dank voor het herinneren 😀

Leni Minderhoud
9 years ago

Dag Saskla e.a.,

Alleen al dit te lezen werkt! Dank voor de inspirerende woorden. Je kunt tig punten op je ijstje zetten maar als je ze gelijk doet, hoef je ze niet op te schrijven ;-0 . Bespaart ook weer tijd

fijne zonnige dag

Leni

Saskia Frankena
9 years ago

Hi Leni, we zijn nu een tijdje verder en ik kwam deze blog weer tegen. Inmiddels zit ik nog steeds in de DOE-modus, maar niet alleen. Ik werk nu samen met een paar anderen en samen zijn we echt DOEN in het kwadraat. En dat is wat werkt.

Dus hebben wij de koppen maar eens bij elkaar gestoken en gaan we nu op 2 september een DOE-inar organiseren. Om alle mensen met een hoofd vol ideeën te helpen in één dag een giga stap verder te komen. Door het te gaan doen dus.

Gewoon omdat we met elkaar dachten: dit is een super idee…wat gaan we nu dus doen om het ook gerealiseerd te krijgen.

Kiki Rijniers
9 years ago

Hierbij mijn reactie over welke implementatie nu meteen te doen. En dat is : de nieuwsbrief!

Nog te ontdekken hoe mail merge in outlook express dan werkt.

En de vraag aan jullie mede ondernemers: wil wil mijn nieuwsbrief keuren?

Succes met het ondernemen allemaal!

Ruud Smit
9 years ago

Dank voor dit laatste zetje dat ik nodig had. De komende vijf dagen werk ik vijf uur per dag aan de afronding van mijn boek. Ik schuif dat voor me uit, terwijl ik in maart zo goed was begonnen met 10 dagen schrijven. Nog één rotte plek eruit halen en editen, dat is alles. Dan op vakantie en na de vakantie met het boek mijn business promoten. Goed idee!
Hartelijke groet,
Ruud Smit

Dave de Lange
9 years ago

Over een week (maandag 6 aug.) kan ik de flyer verwachten.
Natuurlijk mogen jullie hem dan zien.

Dave de Lange
9 years ago
Reply to  Dave de Lange

In drie dagen had ik de eerste ontwerpen binnen !
Even wat wijzigingen doorgegeven en de vierde dag had ik het nieuwe resultaat, waar ik tevreden mee ben. Super !

Ik weet nu alleen niet hoe ik het resultaat aan jullie moet laten zien. Iemand ideeën ?

Overigens heb ik gelijk een website in WordPress besteld voor $5 bij een meisje uit India (sorry Wilko…).
Dit resultaat kan ik jullie natuurlijk straks sowieso laten zien.

Anja Leinders
9 years ago
Reply to  Dave de Lange

Ik ben heel benieuwd om hem te zien, Dave!
Ben zelf ook geïnteresseerd geraakt in Fiver, maar nog niks concreet mee gedaan.

Yassir van Unen
7 years ago
Reply to  Dave de Lange

Interessant gezien WordPress gratis is.
Wat krijg je voor die 5$ dan?

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Dave de Lange

@Dave : Geen probleem Dave… Een kale wordpress installatie doe ik sowieso niet, daar heb je namelijk niets aan 😉

Ik heb in ieder geval in mijn agenda geschreven, dat ik je over een half jaar eens vraag hoe die site je bevalt… 😛

Dave de Lange
9 years ago

Misschien hoef je daar wel geen half jaar op te wachten, Wilko.
Ik laat het je graag weten en wellicht zal ik je hulp toch nog nodig hebben voor wat extra’s…

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Dave de Lange

@Dave : Haha…. ik wilde eigenlijk onder mijn bericht zetten : ‘maar waarschijnlijk meld jij je al eerder…’ maar dat vond ik toch iets te arrogant klinken… maar wel leuk te lezen, dat je dat zelf ook denkt 😀

Rogier Neefe
9 years ago
Reply to  Dave de Lange

Hoi Dave

Hoe is het leven in Echt? Leuk om te lezen hoe “excited” je bent! Fivver is idd. geniaal voor dit soort dingen.

Ik ga m’n logo via Fivver laten ontwerpen, ben benieuwd wat dat voor ervaring en resultaat zal opleveren!

Groet
Rogier

Lisette Doesburg
9 years ago
Reply to  Dave de Lange

Hoi Dave,

Kun je er een foto van uploaden bij je linkje nieuws op je site?

Lisette

Dave de Lange
9 years ago

Goed idee, Lisette.
Dat zal ik dit weekend even doen.

Hannie Mommers
9 years ago

Sinds de Master Entrepeneur ben ik al regelmatig buiten mijn comfort zone gestapt, en ben ik behoorlijk conscientieus een lijst met dingen af aan het werken. Dus de komende 2 uur zijn al ingevuld met werkzaamheden. 🙂
In ieder geval is het resultaat van de werkzaamheden van de afgelopen tijd o.a., dat ik keramieklessen ga geven vanaf september. Dat was een typisch staaltje van ‘precies op tijd’. Ik mailde, kreeg een verzoek om binnen een paar dagen een afspraak te maken en heb na die afspraak meteen een stukje tekst ingeleverd voor website en folder (die in de week daarna naar de drukker moest).

Klaartje Loose
9 years ago
Reply to  Hannie Mommers

Geweldig, als de puzzelstukjes ineens moeiteloos in elkaar lijken te vallen; die keramieklessen zijn het begin van een hele nieuwe flow, let maar op!
Je comfortzone oprekken is zoooo lucratief 😉

Suzanne Wartenbergh
9 years ago

Helemaal helder! Ik ga tenminste twee organisaties benaderen en mijn workshop aanbieden. Op zoek naar mogelijke samenwerking. Wish me luck 😉

Rozelinde Warmoes
Rozelinde Warmoes
9 years ago

@ Suzanne,

Wat een helder plan van jou: prospects contacteren en jouw werk voorstellen!
Is voor mij ook een heel bruikbaar plan en ik denk dat dit voor veel mensen zo is.

Ik ben benieuwd wat je eruit gehaald en geleerd hebt.

Eigenlijk vind ik dit een heel goede blogpost, omdat we eigenlijk direct weten wat we moeten doen als het ons op deze manier wordt gevraagd. Vreemd toch, dat we het eigenlijk heel goed weten wat we moeten doen 🙂 We hebben alleen soms een zetje nodig.

Steun van elkaar helpt toch wel sterk.

Good Luck voor verdere contacten en implementaties!!

Maaike Frankena
9 years ago

Ik had mijzelf al uit mijn comfortzone getrokken, net vanochtend een rondje 7 doelen gesteld..en-die-ook-opgeschreven-en-echt-uitwerken Altijd een punt bij mij.
Gelukkig henb ik een kladblok bij de hand voor de concrete acties die nu al op komen borrelen.
Succes allemaal!

Paula Aalders
8 years ago

Hoi Esther en Kees,

Bedankt voor jullie tips.

groeten,

Paula

Dave de Lange
9 years ago

Na al een tijdje me te hebben georiënteerd op Fiverr.com, ga ik nu de knoop doorhakken en een bestelling plaatsen voor het ontwerpen van een flyer…voor VIJF DOLLAR !

Als dit bevalt, ga ik zeker meer opdrachten via Fiverr doen, bijvoorbeeld voor een nieuwe website.

Ik kom hier zeker op terug…

Ook hier weer bedankt voor de tip, Nisandeh !

Dave de Lange
9 years ago
Reply to  Dave de Lange

Ik heb gelijk actie ondernomen en ben een e-mail communicatie aangegaan met iemand op Fiverr.com – in Indonesië.

Vandaag, een aantal dagen later, heb ik de order gedaan…voor 10 dollar = € 8,41 !

Over een week moet het klaar zijn en dan kom ik er op terug.

Ik ben “excited” over de mogelijkheden !

Annet Eveleens
9 years ago
Reply to  Dave de Lange

Ben benieuwd Dave! Mogen we hem zien? De flyer dan, de Indonesier hoeft niet 😉

Yassir van Unen
7 years ago
Reply to  Dave de Lange

Geweldig idee.
Heb net al even gekeken voor mijn technische probleempunten. Kan daar zeker eens mee aan de slag denk ik zo.

Ronald Dingerdis
9 years ago

Ik ga 3 blogs zoeken waar ik als gastblogger op actief wil zijn.
1 heb ik al gevonden…………. dat is die van Open Circles, over snel implementeren gesproken 😉

Bart Kappers
9 years ago

In een van de commentaren werd het boek van David Allen geciteerd:”Doe het nu !’ .

Ik heb dit boek ook gelezen en er veel van geleerd.

Een van de dingen die ik dagelijks toepas is ervoor te zorgen dat mijn inbox meer in mijn beeldscherm past… Ik laat mijn binnengekomen mails nooit verder oplopen of handel ze af.

Zo blijf je in controle van een belangrijk gedeelte van je bedrijfsproces; je communicatie met je klant !

Ryan de kom
9 years ago
Reply to  Bart Kappers

Hoi Bart,

Reageer je dan direct als berichten binnenkomen of heb je vaste tijden hiervoor?

Gr,

Ryan

Esther Nijdam
9 years ago

Over snel implementeren gesproken: heb inmiddels een geschikte cursusplek gevonden, gebeld en meteen een afspraak gemaakt om donderdag te komen kijken en elkaar te ontmoeten 🙂 Jiehaa! Nu maar duimen dat het gaat lukken, maar heb er een goed gevoel over.

Morgen verder zoeken naar plek 2 en 3. Heb nu helemaal de smaak te pakken haha. Tsjongejonge, dat ik dit zo lang heb uitgesteld was echt volkomen onnodig…

Jongens, go for it NOW en veeg al die limiting beliefs aan de kant!

Jan van Baardewijk
9 years ago
Reply to  Esther Nijdam

Goed bezig Esther! Apart, dat je zoveel dingen voor je kunt uitschuiven.. Toch maar weer mooi binnen!

Wilko van der Ploeg
9 years ago

Bedankt voor de aansporing! Dit was precies het duwtje in de rug wat ik nodig had. Eergisteren en gisteren zitten denken over een nieuw product (of eigenlijk een specifieke aanvulling op een bestaand product) en vroeg me af of ik het wel of niet aan zou moeten/willen bieden of wellicht beter wachten tot na de vakantie.

NIET DUS!!!

Vandaag breid ik op mijn site de productpagina uit met dit product, morgen wijs ik de mensen in mijn mailinglist op het bestaan ervan…

Wilko van der Ploeg
9 years ago

En niet geheel zonder trots meld ik, dat mijn plan inmiddels ook geïmplementeerd is… Dus ruim binnen de twee uur… en ik op dit moment mijn 250e commentaar schrijf!

Marco te Kloeze
9 years ago

Het hoeft niet perse nieuwe zaken te zijn die implementeerd. Het kan ook te maken hebben met oude ideeen die je (nog) niet hebt uitgevoerd of zaken die je uitstelt. Get things done!

Peter Overmeijer
9 years ago

Ik ga me de komende twee dagen toeleggen om een goed blog de lucht in te krijgen, zodat ik kan delen wat ik in mijn werk tegen kom, in de hoop dat meer mensen door krijgen wat de mogelijkheden kunnen zijn wanneer ze contact met mij opnemen.
Wat ik al heb gedaan sinds de Business Bootcamp is mijn prijs bijna verdubbeld en de reactie’s verschuiven nu naar phoe wat duur naar, maar het voelt wel goed dus kom maar!

Klaartje Loose
9 years ago

Nou, dat ging lekker!
Ik belde, deed mijn verhaal, ze moest lachen en zei dat ik inderdaad veel meer wist dan voor de basiscursus nodig is (ik word nota bene vaak ingezet bij problematische borstvoeding…) maar dat de regels heel duidelijk waren en dat ze schriftelijk bewijs nodig had…
Toen heb ik aangeboden een toets voor haar te maken (0-meting voor zij-instromers, die ik dan foutloos dien te doen 😉 ) ipv de 4 cursusmiddagen te volgen en daar ging ze mee akkoord. Ik heb hem in de mail, ga me daar zo een half uurtje mee bezig houden en dan vieren dat ik zoveel tijd gewonnen heb 😀

Saskia Frankena
9 years ago
Reply to  Klaartje Loose

Ah! hier is het vervolg. Mooi dat je zo in je kracht blijft staan, maar je ook welwillend en flexibel op stelt. Daar wordt iedereen beter van.
Veel plezier met je herwonnen tijd.

Hannie Mommers
9 years ago
Reply to  Klaartje Loose

Wat een supersnel resultaat! Proficiat!

Saskia Steur
9 years ago
Reply to  Hannie Mommers

TOP, Klaartje! Wat een heerlijk resultaat, geniet er maar volop van!

Marné van Veenendaal
9 years ago
Reply to  Klaartje Loose

Ja , ik sluit mij aan bij voorgaande bloggers.

Margreet van Tricht
9 years ago

Vandaag ga ik de laatste hand leggen aan de revisie van mijn online hulpprogramma voor gescheiden vrouwen.

Dat is een actie die mij al weken aan ligt te staren, maar die ik nu echt gedaan wil hebben zodat het een nog uitgebreider en effectiever hulpmiddel wordt voor vrouwen om hun scheiding te verwerken.

Dank voor je aansporing Nisandeh!

Kim van der Laan
9 years ago

Hoi Margreet, ik ben ook benieuwd naar je online hulpprogramma, naar hoe je het hebt opgezet, de inhoud etc. En wie weet heeft het ook raakvlakken met personal coaching op het gebied van voeding en lifestyle, en zouden we iets voor elkaar kunnen betekenen. Ik ben benieuwd!

Yassir van Unen
7 years ago

Ah ik zie het nu op je website.Even gegoogled op je naam.
Hoe loopt het?

Yassir van Unen
7 years ago

Interessant. Staat het programma al online?
Wat is je website?

Anne Buiskool
9 years ago

Hallo Margreet, als je het leuk vindt wil ik wel met je meekijken. Veel ervaring met vrouwen, vrouwenzaken, zusterschap, scheiding en duurzame relaties.
Duurzaam is een relatie waarin de vorm ondergeschikt is aan de liefde. Binnen iedere relatie kan de vorm veranderen. Als het hart open blijft, hoeft de verbinding niet verbroken te worden. Wanneer pijn en verdriet er mogen zijn, is de weg open naar andere vormen van samenwerking. Ben benieuwd naar je expertise.
Groet, Anne

Eddy Eelsing
7 years ago

Meer reclame maken via social media.

Marijke van der Pluijm

Door het lezen van alle commentaren word je gewoon enthousiast om weer aan de slag te gaan.

Na mijn vakantie en ja dat is over veel meer dan twee uur ga ik keihard aan de slag voor mijn eerste klanten. Ik heb er zin in.

Jan van Baardewijk
9 years ago

Prachtig! Het is zo mooi om actie te ondernemen.

Vandaag heb ik een mooie afspraak gescoord met een cameraman voor de film en montage van een nieuw product.

Nog een mijlpaal: donderdag komt onze eerste nieuwsbrief uit! Het vraagt heel wat werk en met name het krijgen van een grote maillijst is een hele uitdaging, maar de eerste nieuwsbrief komt er!

Anja Leinders
9 years ago

Stap voor stap kan het lukken om een lijst op te bouwen Jan.
Ik ben er zelf onlangs mee begonnen en bij iedere nieuwsbrief groeit ook de lijst. De inschrijvingen lopen echt snel!

Maria Simons
9 years ago

Wat ik de komende twee uur ga doen is:
a. de tv op een heel klein onaantrekkelijk kamertje zetten zodat het een minder aantrekkelijke bezigheid wordt voor alle huisgenoten inclusief mijzelf.
b. een opzet maken voor een e-book wat ik als cadeau wil geven aan bezoekers van mijn site.
Titel: ‘er zijn grenzen’ voor ouders die hun kinderen willen laten groeien in zelfstandigheid.

Yassir van Unen
7 years ago
Reply to  Maria Simons

Mooie doelen.
Korte termijn en lange termijnprofijt kun je hier uit halen.

Rogier Neefe
9 years ago

De zomertijd is volgens mij een prima moment om een nieuw product te ontwikkelen, uit te testen en te verbeteren.

Afgelopen week heb ik de gratis front-end ontwikkeld voor mijn nieuwe propositie rentmybrain.nl: ik help zzp’ers en ondernemers snel nieuwe, verfrissende ideeën te genereren voor hun kansen en problemen.

De komende twee uur ben ik nog aan de slag om de website helemaal op orde te krijgen. En ik bereid de mailing voor die maandag naar prospects en klanten te sturen.

Dus als je zelf nieuwe ideeën nodig hebt voor jou kansen of problemen, dan ga je naar rentmybrain.nl!

Anja Leinders
9 years ago
Reply to  Rogier Neefe

Je hebt me nieuwsgierig gekregen met de naam van je website Rogier.
En daarmee heb je er een nieuwe inschrijving op je lijst bij!
Ik kijk uit naar de brainstormcursus.

Klaartje Loose
9 years ago

Oeps! Ik zit weer in de langzame implementeer-stand… Eindeloos verbeteren, nadenken, mijzelf nog een week extra gunnen… Bedankt voor de wake up call, ik ga weer echt aan de slag!

De komende 2 uur ga ik mijn volgende blogpost afmaken, de mail voor de blogpost schrijven en hem klaarzetten voor publicatie.

En dan heb ik nog wat tijd over, waarin ik de omvorming van mijn dienstverlening vanaf februari 2013 concreet ga uitwerken. De grove plannen liggen er al en zijn getoetst bij mijn ideale klanten, tijd voor de volgende stap.

Anouk Beekman
9 years ago
Reply to  Klaartje Loose

Klaartje, wat herkenbaar!! Ik ben ook altijd eindeloos aan het bijschaven, bijstellen, herschrijven en uitstellen..
En idd, nu direct in actie komen! Dat voelt echt goed! Er valt een last van je schouder, heerlijk! En brengt ook een hoop rust met zich mee, want dat stemmetje in je achterhoofd is er niet meer die blijft zeggen wat je allemaal NOG moet doen 😉
Goed bezig, Klaartje!!

Erika van Dijk
9 years ago

Na het lezen van het artikel heb ik het besluit genomen om een afspraak te maken voor video-opname. Ik heb hier al zolang over nagedacht en -net wat je zegt- dan gebeurt er maar niets. Totdat je tot actie overgaat en de telefoon oppakt en….het staat vast, er is geen weg meer terug! Heel oncomfortabel en confronterend. Soms heb je gewoon een duwtje in je rug nodig om wakker geschud te worden en tot actie over te gaan, dat was zeker het lezen van dit artikel. Nu de opnames nog!

Stephen de Boer
9 years ago

Hi,
Na het Business Bootcamp weekend ben ik enthousiast aan de gang gegaan:
– mezelf drie uur per dag gefocust
– mijn data base bijna klaar gemaakt
– een blog aangemaakt
– vandaag een training van drie dagdelen “de startende ondernemer” met succes gegeven
– twee goede contacten en 1 offerte overgehouden aan het weekend
– inmiddels drie vrienden collega’s enthousiast gemaakt voor komende Business Bootcamp in oktober
– aantal serieuze gesprekken met potentiele klanten.

Kortom, de Business Bootcamp heeft me een enorme impuls gegeven en de nazorg is boven verwachting….”doe meer dan je belooft”!!!!
Succes met alles voor een ieder.

Stephen
Presenteren met Passie

Lisette Doesburg
9 years ago

Hallo Stephen,

Dat klinkt als een stevig binnen komen op het blog! Leuk om zoveel resultaat te lezen.

Hier is in huis enige aanpassing nodig om ruimte te maken om de stichting te laten groeien. Vandaag afspraken gemaakt met mensen die de boel komen aanpassen. Dat voelt wel even spannend…ik kan niet meer terug 🙂

Lisette

Guido Vrencken
9 years ago

Ik heb over een half uur mijn selectiegesprek voor nieuwe interiminzet. Ik ga buiten mijn comfortzone en ga aan mijn financiele opdrachtgever mijn muzikale insteek om de betrokken afdeling los te maken van huidig gedrag expliciet benoemen om daarmee de verbetering in en het rendement van de managementinformatie te realiseren i.s.m. de betrokken medewerkers. Behoorlijk spannend żal ik jullie zeggen.

Bart Kappers
9 years ago

Na het lezen van al deze mooi commentaren en commitments word je er weer van doordrongen dat er meer ondernemers zijn die ervoor moeten zorgen in de DOE-modus te blijven.

Het lezen van jullie mooie reacties werkt als een goede stimulans dit zelf te doen, maar ook elkaar daar weer op te wijzen.

Groet.

Bart Kappers

Henk-Jan de Meer
9 years ago

Ik heb een aantal websites waarop ik gratis content publiceer voor onder andere ondernemers en voor de zorgsector.

Voor de zorgsector zat ik te denken aan om een dagelijks overzicht per e-mail betaald aan te bieden. Een soort van knipselkrant als nieuwsbrief.

Vrienden zeiden dat ik gek was en dat niemand zich daarop zou abonneren. Ik moest het echt niet doen.

En toch heb ik het gedaan. Met resultaat, want ik heb nu al aardig wat betaalde abonnees. Het werkt!

Voor volgend jaar heb ik al uitgebreidere mogelijkheden bedacht waarmee ik de resultaten verder kan vergroten.

Gewoon doen! Gewoon uitproberen en experimenteren. Het ergste wat je kan overkomen is dat je valt. So be it. Dan sta je daarna gewoon weer op en probeer je wat anders.

Cline van Wijk
9 years ago

@Henk-Jan Super! Gewoon aan de slag! Zo heb ik vanmorgen ook alweer drie leuke afspraken gemaakt met mensen die waardevol voor mijn netwerk kunnen zijn.

Vraagje: betaalde of betalende abonnees? Want betalende abonnees leveren geld op en betaalde abonnees kosten geld…Wat niet wegneemt dat betaalde abonnees heel wat waard kunnen zijn!

Yassir van Unen
7 years ago

Ik ga de huiswerkopdrachten van mijn cursus verder afmaken zodat ik binnen korte tijd er live mee kan gaan.

Leni Minderhoud
9 years ago

Wow, Dave, ik kan me de excitement voorstellen. Ik ben erg nieuwsgierig naar het resultaat!

@Bart Blijft een issue de Doe-modus. Althans, ik doe wel veel, maar niet alles is nog efficiënt. Heb wel altijd geleerd dat je ook tijd voor lummelen mag uittrekken. Ben in een boek bezig dat gaat over Willpower en selfcontrol. Je hebt ook maar een bepaalde hoeveelheid energie en als die in andere zaken gaat zitten, is het op een gegeven moment op. Of je hebt oplaad tijd nodig. De tip om ‘s morgens bergen werk te verzetten en niet al te lang te ‘lummelen’ op de social media, moet ik me iedere keer weer bedenken, maar dat gaat al beter.
En ‘s morgens gaat het bij mij in het algemeen het snelst.
En ook hier al ‘doende’ leert men 😉

groet
Leni

Stef linsen
Stef linsen
9 years ago

Zojuist een van mijn lokale opdrachtgevers gemaild, die ik 1 week geleden al iets had gemeld over de Business Bootcamp ervaring en welk idee (cursussen gaan opzetten met psycho educatie// sociale steungroepen voor patiënten en hun mantelzorgers) ik heb. Zij reageerde goed en gaf meteen nog een nieuw ideeetje erbij. Nu heb ik haar voorgesteld om na de vakantie sámen te brainstormen over een cursus voor de doelgroep waar zij mee werkt (Beschermde woonvorm gebruikers meestal met lange ggz geschiedenis) en de wederzijdse potentiële voordelen benoemt.

2 Uur werd 20 minuten..

Stef Linsen
Stef Linsen
9 years ago
Reply to  Stef linsen

Het vervolg van mijn gemelde acties vlak voor de vakantie.
2x positief ontvangen. De één gaf zich op voor Business Bootcamp 6 en 7 oktober en a.s. en donderdag pakken we een pilsje om over samenwerking concreet te praten. De ander gaf goed commentaar op mijn plannen en deed meteen een tegenvoorstel om samen iets nieuws te onderzoeken/ op te starten. Wat 30-8 waarschijnlijk een vervolg krijgt.
Tenslotte nog een derde idee wat ik met mijn broer [die eerder heeft deelgenomen aan de Business Bootcamp dan ik] ga uitwerken.

Saskia van Velzen
9 years ago

De komende 2 uur? Wachten op het telefoontje van een internetpromotieclub voor mijn workshops, die komt zo. Heldere afspraken maken. De laatste mail doornemen. Spullen pakken en op vakantie!

George Begemann
9 years ago

Ik ga in de komende twee uur twee mensen bellen die zich hebben opgegeven voor een training met mij in Zweden, om ze te vragen of ze twee mensen willen meenemen naar dezelfde training.

Christine Roos
9 years ago

Great idea, George!! Success ermee!!!

Sjoerd Goodijk
9 years ago

Ik ga mijn dagschema verbeteren. Ik heb deze nog steeds niet consequent werkend. Al jaren werk ik met lijstjes die me echt wel helpen maar mijn focus is teveel op alles om me heen gericht… Daardoor is werken aan je business naar de achtergrond verschoven. Heel begrijpelijk en lastig tegelijk. Ik heb aardig in mijn hoofd wat ik moet veranderen: IKZELF moet meer veranderen dan mijn business. Dat is de basis. Ik ben erg druk in mijn hoofd; wil teveel doen en doe dan vaak te weinig. Dat heeft vooral met focussen te maken en uit je comfort zone komen.
Daarbij verstoren de voorbereidingen van de vakantie wat ik nog voor mijn werk moet doen. Ik pak nu wat tijd voor de vakantievoorbereiding en vanmiddag maak ik me weer nuttig met zaken die ik voor de vakantie wil afhandelen voor mijn werk.

Anna Sofia van Hooijdonk

Recent heb ik een prospectlist gemaakt met 650 contacten.
Voor mij staat het bellen van een deel van mijn prospectlist op de agenda, daarnaast ga ik vandaag enkele artikelen redigeren zodat ze klaar zijn voor publicatie.

Tatiana van Gaasbeek
9 years ago

Hoi,
fijn om elkaar scherp te houden op deze manier!
Mijn motivatie om na de Business Bootcamp er echt alles aan te doen om van mijn business een succes te maken, is nog steeds heel hoog. Normaal gesproken sta ik niet zo gemakkelijk om 7.00 uur op en nu zit ik al achter de computer…..omdat ik dat wil! Ik vind het zo leuk! Het doet me denken aan iets wat Jim Rohn ooit zei: “It feels a lot different to go to your job than to go work on your fortune. Now getting up in the morning is quite easy!”
Wat ik in de komende 2 uur ga doen, is mijn mail bijwerken en daarna afsluiten, zodat ik me niet laat afleiden tijdens het voorbereiden voor een sessie van morgen. Want daarmee wil ik bijtijds klaar zijn, om een ander belangrijk contact te kunnen zien en spreken.
Okay, let’s go! Ik wens jullie allen een productieve dag. Tot later!

Paula Aalders
8 years ago

Weet iemand toevallig, waarom ik geen mensen buiten mijn facebook vrienden om kan bereiken met mijn blogs? Ik krijg alleen spam op mijn website van engelstalige mensen die volgens mij geen Nederlands kunnen lezen. Ik vind het heel vreemd. Kan iemand mij hiermee helpen?

In de komende twee uur hoop ik dat ik een mail terug krijg van een bedrijf waarmee ik samen kan gaan werken.

Ik maak een advertentie voor de volgende periode en nu een keer een goed e-book in elkaar ga zetten.

Esther Molenaar
8 years ago
Reply to  Paula Aalders

Hoi Paula,

Je kunt veel meer inzetten, dan alleen Facebook.

Plaats ook berichten van je nieuwe blog op Twitter en op je LinkedIn profiel.

Beschouw LinkedIn ook als een mailinglijst en stuur je contacten een bericht met de link naar je blog.

Succes!

Kees van der Stel
8 years ago

Hallo Esther en Paula,

Let bij nieuwsbrieven via Linkedin wel heel goed op de spamwetgeving. Je dient bijvoorbeeld toestemming te vragen aan de geadresseerden en je doet er goed aan een disclaimer in je nieuwsbrief op te nemen.

groeten, Kees

Esther Molenaar
8 years ago

Hoi Kees,

Dat is een goede tip. Je wilt natuurlijk niet dat je direct geblokt wordt door je contacten. 😉

Esther Nijdam
9 years ago

Wat enorm motiverend om alle comments en goede plannen te lezen! Krijg meteen zin om weer een bergje te verschuiven!

Doel is om begin september te starten met een cursus knuffels ontwerpen en maken. Hiervoor heb ik een plek in de Randstad nodig om de cursussen, voorafgaand door een gratis introductie workshop, te geven. Liefst een plek waar ook al andere cursussen worden gegeven.

De actie voor de komende 2 uur is dus dat ik die geschikte plek ga zoeken en contact met ze ga opnemen om de mogelijkheden te bespreken 🙂