STOP met het missen van kansen!

2888 views | 25 reacties |
shares

Ondernemen is een avontuur.

Je hebt passie voor jouw product of dienst, jouw klanten en je hebt een doel voor ogen. En op het pad naar jouw gewenste succes kom je van alles tegen; obstakels, kansen, tegenliggers, partners, goede tijden, slechte tijden, etc.

Als zakelijk avonturier is een van jouw belangrijkste vaardigheden het zo vroeg mogelijk herkennen van een (zakelijke) kans, beoordelen of deze bij jou past en zo ja – de kans snel grijpen, vóórdat deze voorbij is (vaak voorgoed).

Want elke waardevolle kans heeft een beperkte houdbaarheidsdatum. Window of opportunity noemen we dat. En vaak hebben degenen die er als eerste bij zijn het meeste voordeel.

Het vermogen om kansen snel te herkennen, te beoordelen en te grijpen is zo essentieel dat we deze vaardigheid regelmatig benadrukken en oefenen tijdens onze trainingen – de Business Bootcamp in het bijzonder.

Actiegerichte ondernemers die kansen grijpen, zijn ondernemers die de grootste kans hebben om met onze educatief materiaal hun gewenste resultaten te bereiken in de huidige economie.

Succesvolle ondernemers smeden het ijzer als het heet is.
Succesvolle ondernemers wachten niet totdat ze iets 100% zeker weten (dat weet je nooit).
Succesvolle ondernemers weten dat (gecalculeerd) risico nemen onderdeel is van hun avontuur.

En in de nieuwe economie stelt ‘risico nemen’ soms heel weinig voor…image 1 risk formaat

Als je bijvoorbeeld voor de eerste keer gaat deelnemen aan de 2-daagse Business Bootcamp (t.w.v. 1.495), dan neem je een tijdsinvesteringsrisico van 2 dagen, terwijl je NUL financieel risico loopt, omdat je deze training als ZZP-er GRATIS kunt volgen.

Als je deelneemt aan de Business Bootcamp krijg je materiaal aangereikt waarmee je jouw klandizie en omzet met een factor 2, 3 of meer kunt laten groeien. En je komt in contact met duizend gelijkgestemd ondernemers die elkaar helpen in het bereiken van hun ambities.

Herken jij hierin de ultieme buitenkans? Het is een kans waarbij je niets te verliezen hebt en alles te winnen!

Je loopt als ondernemer het grootste risico om niet te slagen als je kansen laat schieten.

Je hebt in het verleden vast wel eens kansen gemist (en ik kan je wat dat betreft de hand schudden hoor).

We kennen allemaal het gevoel als je na 5 minuten, 5 uur of 5 dagen ontdekt dat een grote kans voorbij is…

“OH SH*T, te laat!”

Helaas krijgen we van het Universum geen e-mail, telefoontje of sms met een bindend advies:

“Lees dit boek, volg deze cursus en je hebt 100% gegarandeerd succes. Vriendelijke groet, het Universum.”

Nee, van het Universum krijg jij – in de nieuwe economie – misschien wel honderden e-mails, sms en Whatsapp berichten en mag je zelf de echte kansen eruit pikken. En het grootste probleem met het missen van kansen is dat je tegen het Universum zegt: “Ik luister toch niet… stuur me alsjeblieft geen berichten meer.

En het Universum voldoet aan jouw wens. Hoe minder kansen je grijpt, des te minder nieuwe kansen je krijgt.

Maar andersom geldt ook…

Hoe meer kansen je grijpt.. des te meer kansen je krijgt.

Onze Open Circles visie is een maximaal positieve impact in de wereld door jou (en jouw collega ondernemers) te helpen het volle potentieel van jouw ondernemerschap waar te maken.Image 2 opportunity formaat

To create a better world by empowering entrepreneurs to fulfill your greatest potential.

Dus is het onze taak om jou de kansen te geven waarmee jij maximale bedrijfsresultaten kunt halen.

En toch… als ik een cent kreeg voor iedereen die kansen zomaar voorbij laat gaan…

Bijvoorbeeld…

Vorig jaar boden we onze Graduates de kans om deel te nemen aan onze gevorderde 2-daagse PROfit Marketing training – GRATIS (in ruil voor het beantwoorden van een uitgebreide, inzichtgevende vragenlijst).

We hebben heel duidelijk gecommuniceerd dat het een eenmalige kans was en OP=OP.

Binnen 19 dagen konden we de registratie sluiten met meer dan 1000 deelnemers.

En weken daarna nog liepen mensen de deur bij ons plat met de vraag “of ze alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft nog konden deelnemen?”

Maar helaas. Opportunity knocks only once. En deze kans bleef dus voorbehouden aan degenen die er als eerste bij waren.

In die bewuste PROfit Marketing training kregen de deelnemers een kans om onze nieuwste online implementatie training te volgen – Business Boost in 60 Minutes (een maandelijkse online class met direct implementeerbare strategieën voor het vergroten van jouw klandizie, inkomen, productiviteit en werk-privé balans).

Als deelnemer kon je abonneren op het programma voor een waanzinnig lage investering, onder één voorwaarde… Je moest beslissen tijdens een 30-minuten durende koffiepauze.

Vierhonderd deelnemers zagen de buitenkans en plaatsten direct hun bestelling.

Maar ook… meer dan 100 deelnemers waren boos en teleurgesteld dat ze “NEE, helaas” te horen kregen toen ze later in het weekend alsnog op de aanbieding in wilden gaan.

“Maar Nisandeh – zo loop je toch 100 nieuwe abonnees mis?” is een niet-ongewone reactie.

Echter, voor mij is het veel belangrijker om te weten dat de 400 mensen die zich WEL inschrijven, snel kunnen en durven beslissen als een kans zich voordoet. Het is een voorwaarde om succesvol te implementeren en maximale resultaten te halen uit het Business Boost in 60 Minutes programma.

Nog een laatste voorbeeld…

In de afgelopen jaren waren (op één na) ALLE Business Bootcamps weken of maanden voor aanvang uitverkocht. En iedere keer kondigen we GROOTS aan dat we de inschrijving gaan sluiten. We tellen zelfs af naar de dag waarop we gaan sluiten, duidelijker kunnen we niet zijn.

En toch… na het passeren van de aangekondigde deadline, krijgen we honderden mensen aan de deur die de kans hebben gemist en stiekem hopen dat ze zich nog kunnen inschrijven.

Helaas pindakaas.

Ik geef je voorbeelden, maar waar het eigenlijk om gaat…

Hoe zit het met jou?

Mis jij vaak kansen?
Denk je vaker “dat komt wel een andere keer”?

Eenmalige kansen komen nooit meer en zelfs bij kansen die wel onverwacht terugkeren is de tijd waarin je je voordeel had kunnen doen voorgoed verloren.

Dit geldt niet alleen voor de Business Bootcamp of andere gevorderde training van Open Circles Academy, maar in het algemeen. Het geldt voor alle kansen die jij krijgt.

Als jij kansen mist, te vaak, te lang twijfelt (en later spijt krijgt…), heb ik een ‘bindend’ advies:

STOP ERMEE!

Besef dat het risico dat je af en toe je neus stoot VEEL KLEINER is dan het risico van gemiste kansen.

Hier zijn een aantal dingen die je kunt doen om de succesvolle KANSENGRIJPER in jezelf te ontwikkelen:

1. Zie de kans
Wees alert op dingen die er voor jou uitspringen. Een eerste indruk is altijd intuïtief, dus laat gerust je onderbuikgevoel meespelen. Kijk of de kans “toevallig” past bij de plannen die je voor je business hebt.

2. Oordeel snel
Zodra je een kans herkent als zodanig, neem dan een snelle beslissing. Zeg “JA” of “NEE”. En let op!  Een echte buitenkans gaat meestal gepaard met een beperkte geldigheidsduur; een paar dagen, uren, of zelfs minuten…

3. Als je “NEE” zegt – vraag jezelf af: “WAAROM zeg ik nee?”
Als de reden een gebrek aan zelfvertrouwen is of de gedachte ‘ik kan het me niet veroorloven’ ga dan nogmaals bij jezelf te rade. Je wilt met het afwijzen van de kans geen zelf-ondermijnend gedrag versterken of negatieve overtuigingen.

4. Als je “JA” zegt – verbind je 100% aan jouw beslissing (commit yourself)
Zelfs als je later gaat twijfelen, krabbel dan niet terug. Ga 100% voor het doel dat jij voor ogen hebt.

5. Vier het!image 3 commitcelebrate formaat
Elke beslissing die jouw succes dichterbij brengt, is een felicitatie waard. Wacht niet totdat je de eerste resultaten ziet, maar zeg direct “GEFELICITEERD!” nadat je de knoop hebt doorgehakt.

6. Leer een les
Succesvolle ondernemers zien kansen die anders uitpakken dan verwacht niet als een mislukking. Integendeel, ze zien het als een mogelijkheid om ervan te leren en te groeien. Knoop deze les ook in jouw oren.

7. Hier is een kans met beperkte houdbaarheidsdatum… zorg dat je deze niet mist!
Vierentwintig uur geleden hebben we de registratie voor de komende Business Bootcamp officieel geopend. En op het moment van publiceren van dit artikel staat de teller al op 667 deelnemers.

Neem NU de beslissing om jouw klandizie en omzet te vergroten en jouw werk-privé balans te verbeteren. Grijp je kans om deel te nemen aan het grootste training- en netwerk evenement voor zelfstandig professionals in Europa.

Klik hier en reserveer jouw plek in de komende Business Bootcamp

De Business Bootcamp is een business training ter waarde van €1.495 waar jij GRATIS je voordeel mee kunt doen als zelfstandig ondernemer.

En over avontuur en risico gesproken… je gaat wat beleven in de Business Bootcamp!… terwijl je absoluut niets te verliezen hebt en alles te winnen.

Tot slot

Ter lering en inspiratie, ben ik heel benieuwd naar jouw ervaring.

Kun je ons een voorbeeld geven van…

  1. Een buitenkans die je ooit miste… en wat het je (mogelijk) kostte?
  2. Een buitenkans die je greep… en wat het je opleverde?

Laat ons alsjeblieft weten in het commentaarveld hieronder.

Ik ben heel benieuwd.

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. DEEL dit artikel alsjeblieft met jouw netwerk door op de Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+ knoppen te klikken, want zo kunnen bevriende ondernemers in jouw netwerk ook van dit materiaal profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

25 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Esther Molenaar
6 years ago

Kansen, kansen…. Nog steeds vind ik het moeilijk om ze te spotten en te zien voor wat ze zijn: echt kansen, die je heel veel kunnen opleveren of kansen die je geld kosten, omdat ze malafide zijn.

Met allebei heb ik te maken gehand.

Vorig jaar heb ik een kans gegrepen, waarvan ik dacht dat deze mij heel veel zou opleveren. Echter, toen heb tijd werd om de zaken te regelen waren er te veel restricties. Het heeft mij kostbare tijd gekost om erachter te komen, dat ik in de eerste plaats in mezelf moet geloven.

Eind vorig jaar kreeg ik een soortgelijke kans, die een andere ondernemer mij bood. Zonder de restricties, juist omdat ik in mezelf geloofde en hij in mij….. Die heb ik met twee handen aangegrepen. Ik weet nog niet wat het me precies gaat opleveren, maar ik weet wel dat het veel zal zijn.

Voor mij is het belangrijk prioriteiten te stellen, want anders pak ik alle kansen die voorbij komen en niet al die kansen heb ik op dit moment nodig, omdat ze me afleiden van mijn pad.

Marjolein Diks
6 years ago

Het is wat mij betreft een uitdaging de juiste kans te kiezen, want ik zie ‘opportunities’ overal! Als ik ze allemaal zou grijpen is de kans groot dat ik focus verlies en ‘all over the place’ van alles opstart. De opportunities die Open Circles me heeft geboden heb ik met beide handen aangepakt, en daar heb ik dan ook helemaal geen spijt van…:-)

Esther Molenaar
6 years ago
Reply to  Marjolein Diks

He Marjolein,

Dat herken ik! Maar al te goed zelfs… Er komt zo veel voorbij. Aan ons de schone taak om er uit te kiezen wat past bij de lijn van je doelen en je bedrijfsontwikkeling.

Hoe doe jij dat?

Donna Hoogstraaten
6 years ago

Hoe het mogelijk is weet ik niet maar 2 dagen geleden schreef ik een stukje wat ik morgen naar mijn klanten ga versturen met als titel : 5 dingen waar je direct mee moet stoppen…….hoe treffend met de titel van deze blog.

Hoe dan ook ik ervaar het inderdaad wanneer ik in mijn flow zit en gemakkelijk beslissingen neem, er steeds meer moois op mijn pad terecht komt.

Kansen die ik ooit zag en nam:
Ik dacht ooit dat ik een mooie kans had doordat ik een aanbod kreeg van een firma om een bedrijfsfilmpje te laten maken. Ik kreeg maar een kans om met hen in zee te gaan tegen een uitzonderlijk tarief. Ik ben er direct op in gegaan.
Uiteindelijk heeft het mij niet meer dan een mooi filmpje opgeleverd en geen enkele klant, wellicht omdat ik nog te veel met mijn hobby bezig was i.p.v. met mijn business.

Een gemiste kans kan ik zo niet opnoemen, ik heb hem wellicht echt gemist……

Ik ben ooit aan een opleiding begonnen puur op mijn buikgevoel, ik voelde zo dat ik daar moest zijn. Ik heb mij ingeschreven, terwijl mijn partner zei: zou je er niet een paar daagjes over denken…..
Deze opleiding heeft mij echt heel veel gebracht voor mijn persoonlijke groei. Ik had het voor geen goud willen missen.

Sindsdien beslis ik veel gemakkelijker en vertrouw ik op dat wat ik voel i.p.v. dat wat ik denk.

Inge Scheiberlich
Inge Scheiberlich
6 years ago

Ik stond op een kruispunt in mijn leven, gescheiden, vijf jonge kinderen geen familie in de buurt. Hoewel iedereen het mij afraadde inclusief mijn familie besloot ik op zoek te gaan naar een koophuisje met in het achterhoofd dat huren uiteindelijk steeds duurder wordt en ik die woonlasten elke maand moet opbrengen als alleenstaande met vijf kinderen.

Ik vond een klein maar prettig huisje, we konden er net in. Drie slaapkamertjes en een woonkamer, alles simpel maar wel in de buurt van de trein en vlakbij winkels. Ik had geen zekerheden, ja een parttime baantje in Rotterdam terwijl ik in Den Helder ging wonen waar ik niemand kende. De enige zekerheid die ik persoonlijk had was de liefde voor mijn kinderen en de liefde van God.

Nu ben ik 10 jaar verder, het was en is een enorm avontuur, ik ben echt alles tegengekomen. verlies van werk, studerende kinderen, etc. Maar ik woon er nog steeds heb twee studerende kinderen die op kamers wonen, de twee daarop volgende doen dit jaar eindexamen en gaan ook studeren en dan heb ik er nog twee op de lagere school. Ik heb een vriend ontmoet die mij helpt in mijn ambities iets voor mijzelf op te zetten. Niets is zeker maar het is wat waard om ergens voor te gaan en risico te durven nemen.

Maar wel met verstand, vooruit durven en kunnen denken is volgens mij super belangrijk.

Ik wens iedereen heel veel lef, doorzettingsvermogen en liefde toe om zijn of haar doel te bereiken.

Met vriendelijke groet,

Inge Scheiberlich

Else Roza
6 years ago

Zo te lezen ben je een doorzetter. Ga zo door met hun van vrienden.

Shirley-Jane Jasper
6 years ago

Mijn intuïtie zei me naar de Business Bootcamp te gaan vorig jaar. Ik stelde het toch uit door omstandigheden. Ben alsnog in januari gegaan en ab-so-luut geen spijt van!

Wat ik als ‘gemiste kans’ zie, is dat ik vaak zoveel uitstel ‘door omstandigheden’, maar ik pak het vroeg of (meestal) laat wel weer op. En denk dan ‘dat had ik eerder kunnen doen!’ Daar houd ik nu mee op: ik mag serieus de afweging ‘is dit risico weloverwogen en het waard?’ Doen! Niet uitstellen. En als ik het niet doe, er OOK geen spijt van hebben.

Achter mijn eigen keuzes staan, eigen verantwoording dragen, vind ik oerbelangrijk.

Else Roza
6 years ago

100 % commitment aan iets waarin je gelooft. Ik zeg: ‘ja’! Maar wanneer geef je aan jezelf toe dat je op een spoor zit, dat niet goed is. Mijn valkuil is juist om te lang door te gaan met iets. Wat zijn de ervaringen van anderen hiermee? Wanneer herken je dat je moet bij sturen of wanneer erken je dat je beter kunt stoppen?

Mariëtte Verlaan
6 years ago

1. ‘denken’ dat focus alleen genoeg is voor het bereiken van succes en dat was helaas een dure les.
2. leren dat ‘nee’ het op één na beste antwoord is voor een ambitieuze entrepreneur en dat een ‘ja’ altijd mogelijk is.
tot slot: be eager, be committed, create your destiny!

Marjolein Kalter
6 years ago

Met winstgevende Niche help/hielp ik zzp-es om hun niche zo scherp te maken dat hij winstgevend werd.

Toen ik gevraagd werd om een (gratis) workshop te geven voor werkloze veertigplussers zei is spontaan ja tegen de opportunitiy (omdat ik als doel gesteld had dat ik voor groepen wilde spreken.
Nadat ik ja had gezegd krabbelde ik achter mijn oren wat de content zou moeten worden. En eigenlijk werd toen Baan Als Business geboren. Ik heb sollicitanten om werk te creëren op de manier van een ondernemer.

Een superbelangrijke voorwaarde om JA te kunnen zeggen op deze opportunity dat ik mijn doelstelling helder had en de opportunity in de CONTEXT van mijn DOEL kon plaatsen.

Anders heb ik vooral de negatieve ervaring dat ik ja zeg tegen een verlokking die eruit ziet als een opportunity. Als het niet op zijn plaats is in mijn focus, mijn doelstelling komen er dagelijks zoveel kansen langs dat ik zoals Stephen Covey zegt, alleen nog maar bezig ben om mijn zaag te slijpen maar vergeet om te zagen.

Ik word steeds bekwamer in het neerzetten van de context waarbij opportunities binnen de korte geboden beslissingstijd getoetst kunnen worden aan true or false.

Misschien dat ik daardoor weinig gemiste opportunities heb, maar meer desinvesteringen in het ja zeggen tegen kansen die eigenlijk afleidingen van mijn doel waren

Hoeraaaaaaaaaa dank voor de vraag, door de vraag ontdek ik eigenlijk het antwoord

Grootse groet, Marjolein Kalter

Saskia Frankena
6 years ago

Ik heb al vele kansen gegrepen, maar die het succesvolst waren zijn die kansen waarbij ik niet te veel nadacht. Later zag ik waarom ik toen zo snel beslissingen heb kunnen nemen. Omdat ik eerder al had bepaald wat mijn doel was. Dan zie je de kansen beter.

Mijn mooiste kans was in de Business Bootcamp van 2011. Ik zag een kans om de Master Entrepreneur te winnen, waar ik toen echt geen geld voor had, en heb het gedaan! Dat heeft mijn leven veranderd en vele nieuwe kansen gegenereerd…

Zo ben ik gaan samenwerken in mijn bedrijf met een partner die ik daar ontmoette en maken we nu al jaren websites voor ondernemers. Dat hadden we alleen ook gekund, maar door de krachten te bundelen hebben we ieder veel meer de nadruk kunnen leggen op onze eigen unieke kracht. De techniek en de “softe” kant.

De Business Boost in 60 Minutes en de PROfit Marketing hoefde ik ook geen minuut over na te denken. En ook dat leverde weer kansen op (en klanten;-) ). Bijvoorbeeld dat ik de beslissing kon nemen om hulptroepen in te schakelen.
Volgens mij is het vooral geoefend raken in kansen zien, dat maakt dat je steeds meer kansen krijgt! Ziet dus…

Didier Dohmen
6 years ago

Beste Nisandeh,

Hartelijk dank voor deze uitgebreide post op de dinsdagochtend.
Aangezien ik momenteel met griep in bed lig heb ik ook de gelegenheid uitgebreid te antwoorden.

In 2012 heb ik op aanraden van mijn vrouw Annemarie Dohmen de kans gegrepen om de Business Bootcamp bij te wonen.
Dat was voor mij een life changer.

Mijn mindset is geheel veranderd, ik heb veel van je waardevolle trainingen mogen bijwonen en heel veel van jou en Vered geleerd.
Daar ben ik jullie beiden heel dankbaar voor.

Meest memorabele in de afgelopen vier jaar was de Master Presenter.
De energie die ik voelde bij mijn ultimate performance en de energie in de zaal was uniek.

Tegenwoordig treedt ik regelmatig op voor grote gezelschappen.
Ik doe dat nu met veel plezier en probeer daarbij ook de zaal heel veel plezier te laten beleven.

Binnenkort mag ik wat komen vertellen over mijn vak op een VMBO school.
Ik ben heel erg benieuwd of ik hen ook zo enthousiast ga krijgen als de veertig studenten van de Business University tijdens mijn optreden.

Kortom, jij hebt mij veel goeds gebracht en altijd veel waarde gegeven.
Toch heb ik ook veel kansen gemist.

Ik ben een gigantische sukkel omdat ik het nog steeds te druk heb en daardoor te weinig tijd heb voor mijn familie.
ik ren achter mijn dromen en ambities aan, maar loop daarbij mijn belangrijkste diamanthes voorbij.

Daarnaast ben ik ook nog steeds in loondienst.
Het is me nog niet gelukt om mijn passie voor auto’s om te zetten in een succesvolle en bloeiende onderneming, omdat ik nog niet klaar ben voor de uitdaging die dat met zich meebrengt.

Heel openhartig en kwetsbaar om dit zo op te schrijven, maar WTF…
Dit is zoals ik het nu zie en voel en dat mag je best weten!

Kortom ik heb dus ook vele kansen gemist en dingen laten lopen in de afgelopen vier jaar!
En dat terwijl ik nu heel goed weet hoe die kansen te grijpen!

Kristel Lenaerts
Kristel Lenaerts
6 years ago
Reply to  Didier Dohmen

Hey Didier,

Heb je het boek “Leef Lekker” van Nisandeh en zoja, pas je de dingen toe (implementeren) van in het boek en ook wat je op de Business Bootcamp hebt geleerd ?

Veel succes.
Groetjes,
Kristel

Didier Dohmen
6 years ago

Hoi Kristel,

Hartelijk dank voor je reactie.
Ik heb het boek van Nisandeh en ik pas datgene wat ik van hem heb geleerd toe in mijn business.

En jij?
Wat is jouw passie?

Hartelijke groet,

Didier

Elske van de Fliert
6 years ago

De kans die ik gegrepen heb is starten met en overnemen van Zero-e. Eerst door niet in loondienst te gaan, maar samen te werken met degene die Zero-e had opgezet. Later door op een gunstig moment de aandelen die nog niet van mij waren te kopen. Nu heb ik mijn eigen bedrijf waar ik bijzonder blij mee ben en wat ik elk jaar laat groeien.

Kans die ik mis ben gelopen? Geen idee. Ik heb heus wel eens ergens niet voor gekozen. Maar ik kan zo niet bedenken dat ik spijt heb van die beslissing.

Leni Minderhoud
Leni Minderhoud
6 years ago

Hi Elske, dit verhaal kende ik nog niet! Wat goed van je en lef om die overname te doen.
Ik heb hetzelfde met die kansen. Het is meestal uit gutfeeling dat ik ergens niet voor kies. Ik heb het eerder andersom, ik stap ergens in, bijv een samenwerking, om te ontdekken dat het niet werkt. Ook dat is een leerervaring. En heb daar nooit spijt van.

Kristel Lenaerts
Kristel Lenaerts
6 years ago

Recent nog naar een sessie geweest waar 3 prospecten waren en 2 van de 3 een gratis proefpakket aangeboden en gegeven en de derde niet. Volgens mij had de derde het ook evenzeer aangenomen.

Elisabeth Neutel
6 years ago

Een voorbeeld van een kans die ik heb gemist heb, is dat er momenten zich hebben voorgedaan waar ik voor mezelf kon kiezen, maar het heb laten varen, waardoor de ongezonde situatie steeds meer grip kreeg op mijn kern. Nu ben ik kansen aan het pakken. Ik kreeg het aanbod bijvoorbeeld om mij aan te melden voor de cliëntenraad voor de raad voor de kinderbescherming en pakte die kans meteen aan.

Nicole Nagelgast
6 years ago

De reden waarom ik kansen in het verleden niet pakte was omdat ik te weinig focus in mijn bedrijf had en ook niet voldoende zelfvertrouwen dat ik de investering van die kans terug zou verdienen. Ik weet nu dat ik sneller ja kan zeggen, omdat ik mijzelf, wellicht niet met zoveel woorden, dit doel al had gegeven een tijd geleden en wat op dat moment op mijn pad komt mij dichter bij dat doel zal brengen.

Donna Hoogstraaten
6 years ago

Mooi gezegd Nicole. Ik denk dat het inderdaad ook belangrijk is dat je je focus hebt, je doel hebtbt bepaald en de juiste eigenwaarde bezit. Wil je kansen zien en nemen.
Leuk inzicht dat ik krijg door jou. Dank je wel 🙂

Nicole Nagelgast
6 years ago

Dankjewel Donna! Ben blij dat mijn inzicht jou ook heeft kunnen helpen!

Jur Houtman
Jur Houtman
6 years ago

Gemiste kansen… Ik heb geen idee tot nu toe.
De gegrepen kans, was de Business Bootcamp van januari 2016.
Zoveel inspiratie, dat ik nog steeds aan het invullen ben en leren van alle mogelijkheden en uitdagingen.

Annelies Vloon
6 years ago

Dit jaar wil ik bij Open Circles leren en nieuwe mensen ontmoeten. En daar commit ik me aan! Eindelijk: dit jaar neem ik er de tijd voor en zo aan het begin van het jaar levert het me al clandizie op.

Ingrid van Dijk
6 years ago

Ik heb zeker kansen laten liggen. Doordat ik te weinig lef had. Niet uit mijn comfortzone durfde te gaan. Eigenlijk alles vanuit te weinig zelfvertrouwen.
Daar ga ik dit jaar overheen stappen. Het begin is gemaakt!

Kevin Colle
6 years ago

Kans die ik heb gegrepen is om te stoppen met mijn vorige bedrijf en een nieuwe onderneming gestart. Belangrijk als je eenmaal de kans hebt gepakt dat je blijft volhouden. Zet een duidelijk doel en blijf gefocust.
Weet het gaat altijd met vallen en opstaan.