Succes in 30 dagen

6728 views | 238 reacties |
shares

In de afgelopen 20 jaar heb ik het geluk en het voorrecht gehad om veel succesvolle mensen van allerlei pluimage te mogen ontmoeten en met hen te werken.

 • Van de ondernemer die miljardair werd vanaf zijn keukentafel, alles verloor en voor een tweede keer miljardair werd tot de vrouw die kanker overwon en het tot haar levenstaak maakte om andere vrouwen te helpen dit ook te doen.
 • Van liefhebbende stellen op hun 40e en 50e trouwdag tot de alleenstaande moeder die haar 3 kinderen opvoedt in een vrijheid waarvan ik niet wist dat het bestond.
 • Van de wereldkampioen Oosterse gevechtskunst tot de uitvinder van een werkbare technology om zonne-energie te halen uit de ruimte.
 • Van movie stars tot best-selling auteurs…

En ondanks dat al deze mensen verschillend zijn en uniek in hun persoonlijkheid, uitdagingen en manier van leven, zij hebben ook iets gemeenschappelijks…

Ze hebben wat ik “succesgewoonten” noem ontwikkeld en leren beheersen.

Succesgewoonten vormen het ondersteunende gedrag dat, als je het maar vaak genoeg herhaalt, een gewoonte wordt waar maar heel weinig moeite of bewustzijn voor nodig is en wat resulteert in vrijwel automatisch levenslang succes.

Ik weet zeker dat dit geen verrassing voor je is.
Op de één of andere manier weten we allemaal dat dit waar is – uit ervaring of door ons gezond verstand.

Hoe komt het dan dat we niet meer succesgewoonten ontwikkelen?

Omdat het lijkt alsof het ontwikkelen van een nieuwe gewoonte “voor altijd” heel, heel moeilijk is. Omdat iets “voor altijd” doen zo lijkt op… nou ja, voor altijd.

Als je wilt stoppen met roken, dan is het heel moeilijk om te zeggen dat je NOOIT meer een sigaret zult roken.

Maar, met de 30 Dagen Succesgewoonte Techniek heb je het niet over ALTIJD of NOOIT.

In plaats daarvan maak je het commitment voor jezelf om een gewoonte te ontwikkelen (of te veranderen) voor slechts een maand. Da’s alles.
Wanneer de maand voorbij is evalueer je de gewoonte en je neemt een beslissing:

 • Je gaat nog een maand door met het evalueren van de gewoonte, of
 • Je laat het vallen als het niet voor je werkt, of
 • Je maakt de gewoonte permanent.

Ik heb deze 30 Dagen Succesgewoonte Techniek ontelbare keren gebruikt in mijn leven.
Van het me houden aan mijn beloftes tot het omlaag doen van de toiletbril en van gezond eten tot geen TV meer kijken.

Hier komt mijn uitdaging aan jou…

Voor de komende 30 dagen, committeer jezelf aan het oefenen van één nieuwe succesgewoonte waarvan je weet dat het een verschil gaat maken in je leven.

Het kan van alles zijn, zoals…

 • ‘s Ochtends eerder opstaan
 • Dagelijks in je dagboek schrijven
 • Dagelijks een uur lezen
 • Elke dag mediteren
 • Dagelijks een lange wandeling maken
 • Stoppen met TV kijken
 • Dagelijks iemand ontmoeten die je nog niet kent
 • Geen sigaretten, vlees, snoepjes, junk food, koffie of andere ongezonde verslavingen meer
 • Glimlachen, flossen, bewegen, muziek luisteren, luisteren naar je kinderen, praten met je partner (écht praten)…
 • Etc…

En ik beloof je één ding.
Na 30 dagen is het zoveel gemakkelijker geworden om het experiment te verlengen met nog eens 30 dagen, en nog eens… totdat het “voor altijd” wordt.

Als jij ervoor wilt gaan, deel dan je nieuwe succesgewoonten met ons in het commentaarveld hieronder.

Door je commitment te delen wordt het sterker en maakt het gemakkelijker om je gewoonte erin te houden. Én je inspireert anderen om hun eigen commitment voor hun eigen succes te maken.

SAMEN kunnen we het doen.

Dus, laat ons weten welke succesgewoonte jij de komende 30 dagen gaat oefenen.
Schrijf het hieronder in het commentaarveld.

Op jouw succes, Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
238 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Joshua Schepers
Joshua Schepers
11 years ago

Ik heb met de Breakthrough to Success weekeind ervaren hoe goed het helpt om je energie op pijl te houden met bewegen.

Dus wat ga ik doen:

De hele maand minimaal elke dag een lange wandeling maken of een andere intensieve sport activiteit. Dat voelt echt heel goed om die afspraak met mijzelf te maken.

Gisteravond heb ik na het eten nog de radio aangezet en ben ik in de woonkamer gaan dansen. Zelfs mijn gedachten worden gezonder door al dat bewegen!

Jenny Hack
11 years ago

Super Jos van het bewegen.
Ik geef je wel de tip mee om vóór het eten te gaan bewegen omdat je als je gaat bewegen ná het eten alles averechts werkt { dan zet het eerder aan en dat zal nooit de bedoeling zijn}

Suc6 en geniet er van!
Groetjes, Jenny

Marianne van de Heuvel
10 years ago

Er zijn zoveel dingen die ik dagelijks zou willen doen of juist niet meer wil doen.
Ik ga er twee kiezen.

Onlangs heb ik een cursus gedaan om te schrijven vanuit je gevoel wat je met 5 minuten al een 300 woorden kan opleveren. Dit maakt dat ik nu echt geen excuus meer heb om niet te schrijven. Dus, elke dag een blog over Pilates voor mijn nieuwe site: pilateshetgooi.nl (nog wel even implementeren dat mijn blog het doet op de site;-)

En, omdat 5 minuten echt niet veel tijdsbeslag is ga ik weer oppakken om elke dag te beginnen met “de Zonnegroet”. Het mooie is dat het doen van een lichamelijke oefening direct inspiratie levert voor een tekst.

Wow, commitment!

Elske van de Fliert
9 years ago

Jongens, wat fijn dit weer! Ik heb er gelijk een taak van gemaakt en ga de komende 30 dagen (en natuurlijk vandaag begonnen) iemand vragen iets voor me te doen, want dat kan ik nog niet zo goed.

Christina van Oostrum
Christina van Oostrum
11 years ago

Als ik er al aan denk deze gewoonte te stoppen komen er gelijk allemaal excuses waarom dat vast niet gaat lukken…dus dit kan nog wel eens een “challenge” worden: GEEN TV meer kijken!

Ik wil dit doen omdat ik mij besef dat ik dan zo veel meer tijd overhoud om eindelijk dat boek eens te lezen waar ik “geen tijd” voor heb, of om een langs te gaan bij de vriendin die ik al zo lang niet gezien heb of gewoon dat je inderdaad de tijd maakt om een uurtje te gaan mediteren. Wat zal dat allemaal veel meer energie geven dan voor de TV te zitten als een zombie.

Klaartje Loose
10 years ago

Mijn nieuwe succesgewoontes voor de komende 30 dagen bestaan uit 2 dingen die ik heel graag doe, maar waar ik te gemakkelijk iets anders (zogenaamd urgent) tussen laat komen:
Ik ga (weer) dagelijks een uur lezen
Ik doe dagelijks een les Portugees op de computer (15 minuutjes van mijn tijd)
Ik heb er nu al zin in, laat maar komen die 30 dagen!

Annet Eveleens
10 years ago
Reply to  Klaartje Loose

Hoi Klaartje, ik spreek goed Portugees, zo goed dat Brazilianen vaak dachten dat ik uit Brazilie kwam. Als je eens zin hebt om Portugees te spreken in plaats van achter de computer te leren, dan mag je me altijd bellen. Als het me niet uit komt zeg ik het wel. Ik vind het altijd fijn om Portugees te praten. Succes! Annet

Klaartje Loose
9 years ago
Reply to  Annet Eveleens

Hi Annet,

Omdat ik overweldigd werd door de mails in mijn mailbox met ‘er is een nieuwe reply op…’ heb ik de meldingen van het blog van open circles uitgezet. Daardoor heb ik compleet je antwoord gemist, suf van me.

Wat geweldig dat je zo goed Braziliaans Portugees spreekt dat je als native speaker gezien wordt! Zover ben ik nog lang niet, hoewel ik de gewoonte voor succes wel 30 dagen heb volgehouden en dat ook duidelijke verbeteringen opleverde.
Vervolgens heb ik een andere gewoonte opgepakt en is het Portugees leren spreken weer wat meer naar de achtergrond verschoven.

Ik heb een Portugese partner, waarmee ik nog altijd hoegenaamd geen Portugees spreek. Daar laat ik dus kansen liggen. Ik denk dat ik hem vanavond ga voorstellen om iedere dag even Portugees met elkaar te praten, dan wordt het nog wel eens wat…

Annet Eveleens
9 years ago
Reply to  Klaartje Loose

Hallo Klaartje!
Ik was het al helemaal vergeten, leuk om nog antwoord van je te krijgen!

Wat het Portugees leren betreft: ik heb heel veel geleerd van de Braziliaanse muziek. Teksten luisteren, de betekenis opzoeken, zelf zingen en dus de uitspraak oefenen. Mocht je van muziek houden dan is dit erg ontspannend. Het Portugees van Portugal is wel veel sneller en ‘ingeslikter’ dan het Portugees van Brazilie. Het Portugees uit Brazilie is wat dat betreft makkelijker te leren en wordt ook goed verstaan door Portugezen. Mocht je wat muziektips willen dan moet je het me even laten weten.

Maria Simons
10 years ago
Reply to  Klaartje Loose

kijk, over mindset gesproken!
Dit werkt inspirerend!
dank Maria

Indra Radjkoemar
11 years ago

1. Een uurtje eerder opstaan
2. S’ochtends beginnen met V.A.K.S. en hardop lezen van goals, waarvan ik een poster heb hangen.
3.Elke dag een uur wandelen( sóchtends of s’middags)
4.Een keer in de week administratie bijhouden.
5. Om de twee dagen een stukje schrijven.
6. Meerdere soorten presentaties maken en in buurthuizen presenteren
7.Maandelijks informatieavond houden thuis over individuele ziektebeelden en met visualasatie meditatie afsluiten.
8. Als de energie van de seminar begint te zakken, gauw de plank in stukken oppakken en het moment herbeleven.

Rickert Pos
11 years ago

Wow, wat een recaties! Ik ben 1januari begonnen met het succesprogramma dat we na de Breakthrough to Success kregen en elke dag een intentie en beeld bij de dag maken en actief lichaam om de dag te starten werkt gaaf, ik doe elke dag echt nuttige dingen naar mijn doelen toe en daar had ik niet eerder een dicipline voor! Thanks!.

Succes is experience with pride, losing is a habit you dont want to begin.

De komende 30 dagen ga ik door en ook het priveleven lekker simpel maken met een project van een geweldige blog van Patty Golsteijn: minimal switch. Ook nog teveel spullen, afleiding of onrust, doe dan zelf ook mee!

Tot ziens mensen, bij de volgende!
Rickert

Miranda Sidler
8 years ago

Wat een goed initiatief, ik ga komende 30 dagen elke dag mediteren. En nu ga ik deze uitdaging doorsturen naar mijn klanten, ben benieuwd wat zij gaan doen.

succes iedereen !

kus
Miranda

Ard Klever
11 years ago

Dit jaar ga ik elke dag een compliment (of meerdere) geven aan mensen om wie ik geef. Luisteren is niet zo moeilijk maar iemand daadwerkelijk ook horen wat hij/zij zegt is de volgende stap.
Mijn andere succes gewoonte gaat worden dat ik ook daadwerkelijk hoor wat er gezegd wordt en ook doorvraag op datgene wat gezegd. De ruis in communicatie wordt derhalve vele malen minder of verdwijnt helemaal. De gewoonte waar we al mee begonnen zijn is de PRAATSTOK. Geweldige ervaring dat je weet dat je niet onderbroken wordt en je ding kan zeggen vanuit je hart.

Klaartje Loose
9 years ago

Tijd voor een nieuwe 30-dagen-afspraak met mijzelf:
De komende 30 dagen schrijf ik een kwartier per dag teksten voor mijn nieuwe website.

Omdat er nogal wat persoonlijke ‘coming out’ om de hoek komt kijken bij deze website (over hoe je voluit kunt leven na geweld in je jeugd) draai ik al een tijdje om de hete brei heen. Maar zo kom ik niet verder. Aan de slag dus… Niet meteen kritisch afbranden wat ik schrijf, niet alles hoeft perfect te zijn, maar wel iedere dag ideeën verwoorden, blogposts voorbereiden en aan de o zo enge pagina ‘over mij’ werken…

Uit mijn comfortzone dus, ik vind dit te belangrijk om nog langer uit te stellen! Focus, tijd, ruimte en moed, dat is wat ik nodig heb.

Marga Sijm
9 years ago
Reply to  Klaartje Loose

Mooi om te lezen, Klaartje! Na het aarzelen is het nu tijd voor actie: girl-power!

Esther Molenaar
11 years ago

Ik wil graag een gepubliceerd schrijver zijn. Een auteur zoals ze dat ook wel noemen. Daar moet ik wel wat voor doen: Schrijven!

Hoewel ik schrijven ontzettend leuk vind, zijn er ook andere dingen die ik leuk vind. Die andere activiteiten vormen echter mijn uitstelgedrag.

Ik heb doelen voor mezelf gesteld. Eén van die doelen komt dagelijks terug. Elke dag tenminste 50 woorden schrijven. Het mogen er meer zijn, maar absoluut niet minder. Na een week heb ik een artikel voor mijn blog en na drie weken een kort verhaal dat ik kan insturen voor een cursus die ik volg.

Op deze manier werk ik aan mijn succesgewoonte en heb ik over enige tijd mijn boek geschreven. Ik ben er gisteren mee begonnen en heb toe al 16 meer geschreven, dan ik mijzelf als doel had gesteld.

Ik kan zeggen dat ik 16 dagen vooruit heb gewerkt. Dat kan. MAAR DAT DOE IK NIET. Mijn doel is TENMINSTE 50 woorden.

Dus vandaag ga ik weer tenminste 50 woorden schrijven.

Helen roeten
11 years ago

Ik ga mij 30 dagen houden aan opruimen. Al jaren ben ik een verwoed verzamelaar. De hele kelder is vol, zo vol dat ik er niet bij kan. Overvloed die stagneert. Elke dag gaat er wat uit die kelder. Opruimen pittig als je denkt dat je alles nog wel eens kan gebruiken. Een ding elke dag en dan kijken wie kan ik er blij mee maken.wat is oud en past niet meer in mijn leven. Nagenieten van waar het aan verbonden is. Humor zal ik er zeker bij nodig hebben. Dertig dagen de uitnodiging aangaan
mij te ontdoen van jaren verzamelwoede. Huis schoner, hoofd leger, meer overzicht en schoonmaakallergie in de ogen gekeken. Ga nu naar de kelder. Dat hoort ook bij gezonde ondernemer zijn, loslaten van oude energie.

Jaco Beeuwkes
11 years ago
Reply to  Helen roeten

Wanneer je iets een jaar niet meer hebt gebruikt kun je het weggooien. Succes. Jaco.

Frank
Frank
11 years ago

great Esther! Have a nice now,Frank

Mirjam Stoffels
Mirjam Stoffels
11 years ago

You go girl!!!

Hans Peeters
11 years ago

Esther,

Een mooie opdracht voor jezelf.
Wij weten het allemaal dat het om discipline gaat.
Maar het is zo moeilijk om je gedrag en handelingen te veranderen. Nisandeh pakt het goed aan. Hij geeft je een drijfveer om te veranderen namelijk de weg naar succes.
Een schrijver wil hij succes hebben zal moeten schrijven.
Dus nu je tegen je zegt ik schrijf iedere dag 50 woorden ga je meer schrijven en ligt een weg naar een mogelijk succes voor je open. Alleen al het feit dat je deze weg gevonden hebt is mijn inziens al een succes. Ik wens je nog meer succes op de door jou ingeslagen weg.

Stephanie
11 years ago
Reply to  Hans Peeters

Zet em op Helen….. Zo ben ik ook bezig de afgelopen maand en het Ruimt toch op! Heerlijk straks je kelder leeg…ruimte in je huis is ruimte in je hoofd

Groet en succes
Stephanie

Petra-Esmeralda
10 years ago

Hallo Esther,

Je schrijft prettig leesbaar, dat boek komt er wel. En met dit stukje heb je ineens al 50 woorden bij elkaar geschreven 😉

Dennis Kneulman
11 years ago

Mijn grootste inzicht van dit afgelopen weekend op de Bussines Bootcamp die ik ga uitvoeren is, om minder mijn emails te checken. Mijn lopende filmprojectjes af te maken en me daarna meer focussen op mijn nlp trainingen. Mijn eigen hnl training die ik geef meer promoten. Elke keer dat ik een klant heb geholpen met een angst of pijnklacht na afloop TROTS zijn op mezelf.
De voicemail van mijn telefoon inspreken en aangeven wanneer ik gebeld kan worden. Elke dag een techniek opschrijven voor mijn boek. Elke dag om 7.00 opstaan en 10 minuten alles waar ik dankbaar voor ben voelen. 30 minuten kungfu oefeningen doen.
Elke dag iedereen die ik ontmoet een goed gevoel geven en veel humor.Daar krijg je niet allen zelf energie van maar geef je ook een ander energie!

Richard
9 years ago

Eén van de eerste insight van mijn eerste Business Bootcamp (en enige tot komend weekend 😉 ) Was “persistence can be trained”. Aan de hand daarvan een hele tijd yoga oefeningen volgehouden met als doel flexibeler te worden voor surfen maar met vakantie… oeps! Tijd om opnieuw te beginnen dus! Maar wel gemerkt inderdaad dat het makkelijker is naarmate je het langer volhoudt dus het werk echt!! Ook de instelling veranderde; voorheen was het: “was dit nou de 3e sequence of de 4e? Nou, doe maar 4e”, aan het eind was het “nou, doe maar 3e, zo niet doen we er één extra, ook geen probleem”

groeten,

Richard

Erika van Dijk
10 years ago

Elke dag een uur eerder opstaan lijkt me een uitdaging!

Francis Gastmans
11 years ago

Ik ken het “Ik -zou-moeten verhaal” zeer goed.
Dat verhaal is een sta-in-de-weg voor iedere ontwikkeling.
“Had ik … dan …” en “Ik zou … dan …” zijn onwerkelijkheden.
“Had” bestaat niet!
Enkel wat ik doe is werkelijkheid.
Ik had het moeilijk om (opnieuw) iedere ochtend te mediteren.
Toen zei ik tot mezelf “Je hoeft niet te mediteren. Begin met op te staan en voor een half uurtje op je matje te zitten. Wat je dan doet maakt voorlopig niets uit.”
Zo ben ik begonnen. Om 6 uur ‘s ochtends opstaan en op m’n matje zitten.
Meer niet.
Na enkele dagen dacht ik: “Ik mag op m’n matje doen wat ik wil, dus kan ik net zo goed proberen om even te mediteren. Als het niet lukt, lukt het niet. Ik blijf wel lekker een tijdje zitten.”
Wanneer ik terugblik is het duidelijk: door bij de start de lat hoog te leggen, kwam ik er niet toe om het doel te bereiken.
Het werkt beter om eerst de lat wat lager te leggen, op de lat te stappen en gaandeweg de lat hoger te leggen. Je weet dat je hoger wil maar je weet tevens dat het oefening vraagt, veel oefening, met kleine stapjes. Net zoals een sportvrouw oefent om over 2 meter te springen.
Soms moet je kijken vanop de bergtop. Dan kan je heel ver kijken: “Ginds wil ik geraken.”
Dan moet je het dal in, want enkel daar loopt de weg naar de volgende top.
Inmiddels heb ik een gevuld programma dat ik tussen 6 en 8 uur ‘s ochtends afwerk: 10 min. Tai Chi, 60 min. Vipassana meditatie, 30 min. fietsen op de hometrainer, douchen.
Nu nog dezelfde methode toepassen voor het schrijven van mijn boek (Zenvol Leiderschap) en vooral voor het zoeken van een uitgever.
Dat moet ook lukken!

Cora Bakker
11 years ago

Ik wil graag zoveel mogelijk mensen helpen om hun gezondheid terug te krijgen of om dit te behouden. Echter de mensen moeten dan wel weten dat ik dit werk doe.

Om dit te kunnen bereiken, wil ik dagelijks contact hebben met minstens 5 mensen. Dit kan zijn door te bellen, persoonlijk contact of in de vorm van workshops geven over dat wat mijn passie is.

Ik merk echter dat ik telkens uitstel gedrag vertoond door eerst even dit en dan weer even dat te doen en dan ineens is de dag om en kan je niet meer bellen. Dit gedrag wil ik dus veranderen en ga voor minimaal 5 personen per dag. Dat zijn er als ik 5 dagen per week aan houd 25, dat zijn er 100 per maand 1200 per jaar. En stel dat die mensen het ook tegen zoveel mensen gaan zeggen . Dat zou toch mooi zijn als zoveel mensen zich bezig gaan houden met hun gezondheid. Ongekend

Wat ik doe vindt ik leuk, uitdagend en het doet zo goed als iemand zijn doel bereikt .
Dus ik ga ervoor!!!!!!

Iedereen heel veel succes met juliie commitment!

Marijke Eggink
11 years ago
Reply to  Cora Bakker

Hoi Cora, ik meld me graag aan als 1 van die 5 mensen!.
wat een goed en eenvoudig idee. Veel succes met jouw voornemen!

Jenny Hack
11 years ago
Reply to  Cora Bakker

Dikke vette duim voor je Cora, YOU CAN DO IT!

Liefs, Jenny xxx

Anja Leinders
10 years ago

Mijn dagelijkse succesgewoonte voor de komende 30 dagen is 15 minuten eerder op te staan om te luisteren naar de mind-reconditioning audio. YES!

Yassir van Unen
7 years ago
Reply to  Anja Leinders

Dit kun je zelfs nog 15 eerder doen al in bed en dan een kwartier extra vroeg gebruiken voor iets anders weer.

Annet Eveleens
10 years ago

Ik heb ontdekt dat het voor mij belangrijk is de avond van te voren te plannen en ‘s ochtends niet te beginnen met e-mail lezen. Het is best moeilijk maar het levert me veel op en de komende 30 dagen ga ik het volhouden, en daarna en daarna…. 🙂

Maria Simons
10 years ago
Reply to  Annet Eveleens

Hoi Annet,
dat is wat ik mezelf ook steeds realiseer.
Elke maand kan dit opnieuw, alsnog of gewoon doorgaan.
Dit blog helpt me hieraan herinneren.
Groet Maria

Kristel van Wingerden
11 years ago

Nadat ik een vriend in vertrouwen nam en hem vertelde dat ik al sinds mijn 15e levensjaar een eetstoornis had, adviseerde hij mij met de vastenmaand de ramadan mee te doen. Zelf deed hij dat niet. Het is een maand van bewustwording. Er zit veel meer achter dan alleen niet eten tussen een bepaald tijdstip. Ik volgde zijn advies op en op mijn 23 e jaar ben ik compleet genezen.. Het heeft een enorme impact gehad op mijn leven maar als ik er nu op terug kijk kan ik me niet meer voorstellen dat ik dat ooit gehad heb! In 30 dagen onstaat er een patroondoorbraak, dat voor mij tot definitiefe genezing van een hartnekkige ziekte heeft geleid!
Nu inspireer ik andere meisjes en vrouwen die hier mee te maken hebben dmv mee te werken aan onderzoeken en het geven van lezingen als vrijwilliger om zo een toegevoegde waarde te leveren met mijn ervaring en kennis. 30 dagen werkt dus!

Anouk
Anouk
11 years ago

De tweede schrijver die hier iets neerpent.
Ook ik ben bezig met schrijver worden en ben daar druk mee. Deze maand doe ik mee met een wereldwijde schrijfmarathon en schrijf elke dag minimaal 2000 woorden. Maar na november wil ik niet stoppen, ik wil mijn boek afschrijven.
Ik spreek dus met mezelf af: iedere dag schrijven, minstens 500 woorden.

Robert Rosier
11 years ago

Wat??? Eerst “Personal Breakthrough to Success” om onder andere te kunnen doorbreken als acteur en dan ga je geen televisie meer kijken??? Nisandeh toch! Hahahaha…

Ik maak gebruik van The Pringle Principle (“Elements of Success seminar) om nieuwe succesgewoontes op te bouwen.

Dat gaat van gezonder eten tot en met een glimlach op mijn gezicht in plaats van chagrijnig zijn, van er helemaal zijn voor iemand tot en met durven vragen om hulp, van iets doen wat ik niet leuk vind maar wat moet gebeuren tot en met nét even een extra inspanning doen. En nog veel meer. Net zo lang tot ik voor elkaar heb wat ik wil. Waarna de volgende doelen alweer klaar zullen staan!

Monique Appels
11 years ago

Na het seminar “Elements of Success” was ik al begonnen met dagelijks een hoofdstuk (geen uur; dat red ik – nog – niet) lezen voor het slapen gaan. Lezen is echt heel moeilijk voor mij. Maar het is gelukt. Eerst jouw boek, Leef Lekker, daarna “Ambitie” van Annemarie van Gaal en nu opnieuw begonnen met “De kracht van de onmacht” van Joy van der Stel. Het begint bijna een gewoonte te worden……

Margaret Rekers
10 years ago

Nisandeh, weer een prachtig artikel dat me in actie zet.
En wat een geweldige plannen staan er hier van andere lezers.

Voor mij komen goede dingen vaak in drieën.
Daarom bestaat mijn commitment ook uit drie punten die ik in de komende 30 dagen ga uitvoeren:

1. ‘s Morgens altijd vroeg ontbijten samen met mijn maatje.’
2. Iedere dag 45 minuten wandelen waarbij ik tegen iedereen glimlach die ik tegenkom.
3. Iedere dag één uur schrijven aan mijn blog.

Over 30 dagen laat ik weten hoe het me is vergaan.

Ik wens jullie alle succes met jullie acties.

Margaret

Monique te Giffel
Monique te Giffel
11 years ago

Vanaf vandaag ga ik iedere dag opstaan met een smile op mijn face en zeg ik tegen mijzelf in de spiegel, he mo ik hou van jou! Je bent een fantastisch mens! En ga ik meer in mijzelf geloven! De tv heb ik een paar weken geleden de deur uitgedragen en sinds die tijd lees ik meer, schrijf ik meer, kook ik meer en eet ik meer homemade food. En dat is eigenlijk alleen al door het feit dat dat vierkante kastje er niet meer is. Al die gewoontes die ik eigenlijk leuk vind zoals lezen en schrijven en koken doe ik nu al uit gewoonte! Sinds 4 dagen ben ik ook gestopt met roken, En sinds die tijd loop ik meer, omdat ik zoveel energie heb, geniet ik meer van de natuur omdat ik er in wandel! en geniet ik van de schoonheid van de natuur! There stopping me, en de enige keuze waar ik nu voor sta is succes, want dat streef ik vanaf vandaag na, success in alles wat ik doe, en success begint bij jezelf, geloven dat je het kunt. En dat begint met kleine stapjes, zoals het verwijderen van die tv! het voeden van je lijf en geest en liefde voor jezelf! ik ga ervoor, vanaf vandaag weet ik het zeker!

Conny Oraby
11 years ago

Hi powerlady Monique, wat een voorbeeld ben je, als jij kan stoppen met roken kan je alles. Ik heb net weer een filmpje gezien van een man zonder armen en benen uit Australie, die motivatiecoach is, wat zeuren we toch met zijn allen.

Er zijn trouwens geen problemen, alleen situaties, die je op kunt lossen. Problemen maak je tussen je oren. Ik heb net een oplossing daarvoor geleerd: schrijf je “situaties” op, mail ze naar jezelf (vaak blijkt, dat opschrijven je vaak al teveel moeite is, dus zijn ze direct al weg, of het geeft je zoveel helderheid, dat ze daardoor ook weg zijn!)_ kijk er 1x per week naar, analyseer ze, zoek een oplossing, en beantwoord ze naar jezelf. Als ze dan nog steeds belangrijk zijn, volg dan je eigen oplossing of vraag hulp.

Binnen een team, stop alle “problemen” in de “probleembox” en ga 1 x per week met zijn allen zitten en lees ze 1 voor 1 op en los het snel op met zijn allen. Dit geeft je ruimte en heel veel ruis valt weg!

Marja Dedden
10 years ago

Hallo Monique,

Heel herkenbaar wat de tv met je doet. Geloof dat ik hem ook maar de deur uitdoe.

Marijke Willems
8 years ago

Wat een leuke en nuttige blog! Wat ik de komende 30 dagen ga doen vanaf morgen is: 2 keer per dag mail en social media checken en verder niet. Wat een rust zal dat geven. Wie weet ga ik het nog wel uitbreiden met meer ‘goede voornemens’ 🙂 Succes allemaal!

Wout-Jan Slob
8 years ago

Mijn uitdaging voor de komende de 30 dagen is mijn bed uit bij de eerste wekker en dan naar buiten om te wandelen.

Ik merk dat het weer donker is als ik wakker word.

Koen Snoek
8 years ago
Reply to  Wout-Jan Slob

@woutjan wat een herkenning, haha! Dat donker worden heb ik dan niet, maar ik hoor wel de wekker soms voor de 3e keer afgaan.

Laat me weten of het gelukt is 🙂
gr,
Koen

Yasmin Verschure
11 years ago

Ik ben o.a. een succesvolle schrijver die prachtige inspirerende levensbeschouwelijke boeken heeft geschreven. Daar sta ik voor. Naast de hardcover editie wordt mijn blog/website samengevoegd en verschijnt er VOOR het einde van dit jaar een aparte E-books-site waar al mijn zeven boeken zowel in het Nederlands – als in het Engels, een enkele in het Spaans en Duits te downloaden zijn. Daarmee maak ik een proces rond en vervul ik een belofte aan mijn vriend Freek Simon van Tros-perspectief die mijn werk over de wereld zag stromen en er nu van hogerhand op toeziet dat dit gaat gebeuren. En dat voelt verdraaid goed!
Voor meZELF: Ik maak me niet langer kleiner om anderen groter te laten zijn. Dat is vanaf NU afgelopen. Ik alle bescheidenheid ga ik voor de diamant die ik in WEZEN ben.
Om Shanti,
Yasmin

Anneke
11 years ago

Heeeeeeeel veeeeeeeeeeel duimpjes geven me kracht!
Dat is wat ik wil!!

Voor iedere duim een kus!!:-)

Yasin Verschure
11 years ago
Reply to  Anneke

Hoi Anneke,
Wat ik niet fijn vind aan jou is dat je duimpjes wil ontvangen zonder iets te investeren. De wet van de manifestatie is ACTIE volgens de wijze leraren van dit weekend – en dat ondersteun ik volledig. Wat je zou kunnen veranderen om je duimpjes te krijgen is je passieve rol inruiilen voor een actieve: Je moet eerst iets geven om wat te kunnen ontvangen. Nog sterker geven IS ontvangen.
Succes,
Yasmin

Hannie Mommers
Hannie Mommers
10 years ago

Na de Elements of Success had ik me voorgenomen om elke dag 10 minuten te lopen (Pringle-methode), maar daar is door mijn val vorige maand flink de klad in gekomen, omdat lopen pijnlijk is.
Ik moet maar eens door die pijn heen en de komende 30 dagen opnieuw 10 minuten per dag gaan lopen.

Maria Simons
10 years ago
Reply to  Hannie Mommers

Hoi Hannie,
bewondering voor je doorzettingsvermogen.
pringel helpt om van start te gaan.
Het helpt mij om van start re gaan…
succes Maria Simons

Leo van Veenendaal
11 years ago

Ik ga nu echt mijn e-book afmaken. Ik heb mezelf 16 uur per week gegeven, ik moet die uren wel over de week verdelen, aangezien ik werkafspraken verspreid over de week heb, tevens kinderen ophalen.
Dus 16 uur moet ik in blokken verdelen. Komt er een blok aan dat is het plan als volgt: computer moet al aan staan en ik moet direct gaan schrijven. Een warming-up bestaat niet meer.
Schrijven en nog een schrijven tot het af is.

Wim Bakker
Wim Bakker
8 years ago

Zoveel mogelijk als nodig is, vaste dingen inplannen/doen. Soms op een vaste dag of een aantal dagen iedere keer een stuk, zodat het behapbaar blijft.

Iedere dag:
wat fysieke oefeningen direct na opstaan, mediteren, mailcheck 2 of 3 maal per dag bij veel mail, dagelijks half uur tot een uur lezen (minder tv), planning bijwerken waar nodig, 2 maal daags social media check en social netwerk uitbreiden met mensen die interessante inzichten delen.

Vaste dagen: Systemen uitwerken/bijhouden/aanpassen, nieuwe onderwerpen blogs selecteren/uitwerken en sturen, onderhoud website(s), extern netwerken via Seats2Meet / Open Coffee etc.

Suzan Jong
11 years ago

For me it is still difficult to focus on my goals. I am easily distracted and tend to procrastinate the real important things I want to deliver.

In the coming 30 days (actually 6 weeks;-) I will listen to Vered and follow the visualization techniques of the ELEMENTS OF SUCCESS cd. I will focus my visualisations on my goals that I put in the Christmas tree during the Breakthrough to Success last weekend.

Esther Molenaar
11 years ago
Reply to  Suzan Jong

Suzan,

Ga er helemaal voor meid. Je bent het waard. Het was een privilege om je afgelopen weekend te leren kennen. Vanaf dag 1 was het goed. Dank daarvoor!

Let’s keep in touch!

Henk-Jan de Meer
10 years ago

Mijn 30 dagen succesgewoonte is:

– elke avond flossen (augustus)
– elke dag 10 minuten piano spelen (september)

Robert zeggelaar
8 years ago

Hey, Henk-Jan, hoe gaat het met de 30 dagen-committent?

Yassir van Unen
7 years ago

En met de jouwe robert?
Ik begin morgen met het vroege opstaan.

Heb jij het volgehouden?

Marijana
Marijana
11 years ago

UItsel gedrag is mijn specialisatie!
Na een drukke dag tv kijken ( met een zak chips) is mijn verslaving.
Dus 2 concrete succes gewoontes zijn:
1. een lijst met doelstellingen per dag, per week en per maand te maken en aan het einde van elk periode evalueren

2. een maand lang geen tv kijken is voor mij geen realistisch doelstelling, ik ga komende maand tv kijken minimaliseren naar 2 avonden per week.

dit gaat me lukken!!!!!

Annet Nijhof
10 years ago

Ik heb mij voorgenomen om elke dag goed voor mezelf te zorgen. Nog beter dus dan ik al doe. Dat betekent elke dag fruit tussendoor pauze nemen en met aandacht in mijn lichaam zijn door goed te gronden.

Indra
11 years ago

Wat ik 2 dagen en zal blijven doen is:
1. Mijn cellen blijven trainen.

Aan het eind van de visualisatie zag ik al mijn cellen elkaar een high five geven en zeggen I’m healthy and so are you. Wat wij geoefend hebben met onze high five aan elkaar, heeft mijn cellen bereikt en zo ga ik het houden ook. Voordat ik opsta sóchtends, zie ik de cellen eerst dansen. Het was één van de mooiste DVD’s die ik zag. Dankje wel Vered!

2. Ik laat niemand mij wijsmaken dat ik iets niet kan.
3.Schrijven gaat steeds sneller en beter.
4. Eerder opstaan en wandelen lukt ook aardig.

De samenwerking van mijn cellen, atomen tot mijn denkwijze is INCREDIBLE

Marijke Faling
Marijke Faling
11 years ago

Hm… het lijkt misschien een nogal vaag voornemen, maar ik ga 30 dagen lang elke dag iets doen wat ik echt leuk en de moeite waard vind. Iets wat een stukje buiten mijn comfort zone ligt.

Ik heb de gewoonte om vaak voor minder te gaan dan ik ‘eigenlijk’ graag zou willen en mezelf dan wijs te maken dat ik dààr tevreden mee zou moeten zijn. En de dingen in het leven vooral belangrijk zijn als ze met werk, plichtbesef en prestaties te maken hebben. En dat ga ik nu dus veranderen…

Suchita Peeters
9 years ago

Ik ga vanaf nu elke dag een uur bezig met mijn website!
En ik pak mediteren weer op, ga weer gebruik maken van de CD van Abraham, dat maakt het makkelijker voor mij.
Ik ben nu heel benieuwd naar de Business Bootcamp!
Hartelijke groet Suchita

Riet de Vlieger
11 years ago

Ik ga elke dag 5 dingen in een Dankbaarheidsboekje noteren:
5 dingen waar ik dankbaar voor ben.

In het Breakthrough to Success seminar van afgelopen weekend besefte ik, dat ik heel weinig aandacht besteed aan het vieren van mijn successen. Door in een dankbaarheidsboekje te schrijven geef ik meer aandacht aan de successen.

Ik beloof mijn successen te gaan vieren en daar nieuwe wegen voor te bedenken.

Succes voor iedereen die nieuwe gewoontes inzet. Let’s do it.

Esther Molenaar
11 years ago

Hallo Riet,

Wat geweldig. Dan kun je het later nog eens nalezen en nog een keer genieten van alles successen die je hebt behaald.

Ik ben daar gisteren ook mee begonnen. Al mijn successen groot en klein schrijf ik op. Niet alleen de successen op persoonlijk vlak, maar ook op werkvlak. Ik creeer die successen immers, dus ik ga al mij successen erkennen.

Sherina Ghafoerkhan
Sherina Ghafoerkhan
11 years ago

Ik ga stoppen met tv kijken voor een maand.
Ik ga elke week een artikel schrijven en op internet plaatsen, om mijn kennis met de wereld te delen en de wereld wat te geven.

Eef Worm
9 years ago

Op tijd gaan slapen, dat is een struggle al vaan mijn gehele leven, vanaf het moment dat ik het zelf mocht gaan bepalen 🙂

Ik vind alles te interessant ‘s avonds en ga dus niet pitten.
Met als gevolg dat ik ‘s morgens brak ben en minder presteer en mijn lichaam te weinig rust heeft.

Ik neem het me al erg lang voor, dus ik zal het 30 dagen gaan doen!

Truste!!

Willem Ketel
9 years ago
Reply to  Eef Worm

Beste Eef, ik kwam je reactie tegen betreffende het op tijd gaan slapen omdat er nog zo veel andere zaken te doen zijn. Ik herken mij hier in maar heb inmiddels een app ontdekt die me uitdaagt om hier structuur in aan te brengen. Dat lukt me aardig. De app heeft: Sleep Cycle. Wellicht heb je hier iets aan. Hartelijke groet, Willem Ketel

Karin van Toor
10 years ago

Na de Business Bootcamp heb ik de gewoonte ontwikkeld om niet meer terug tegaan om 6.30 uur (best lastig voor een avondmens) en gelijk aan de slag te gaan. Iedere keer weer voelt het fantastisch als ik een uur later (de tijd dat ik normaal aan de slag ga) zie wat ik allemaal al gedaan heb.
Mijn intenties deze 30 dagen;
– Iedere dag werken aan mijn financiële bewusteloosheid
– Elke dag minstens een liter water drinken
– Elke dag een kleine wandeling maken (echt moeilijk!)
– 2 x per week alle zooi wegwerken en onafgemaakte projecten afmaken.

Ik kan zo een lijst maken met voornemens, maar jullie willen natuurlijk ook het resultaat zien, dus aan deze 4 punten commiteer ik mij de komende 30 dagen.

Met een muzikale groet,
Karin

Pascale Martina van der Werp

Ik ga de komende 30 dagen elke dag een planning maken. zodat ik niet zomaar alle “nuttige” zaken random doe.

Ja, zelfs mijn lunch ga ik inplannen.

Ik denk dat dit een geweldig houvast bied en inzicht in wat ik exact doe en hoeveel tijd ik daaraan besteed. Ik zal hierdoor mezelf en mijn tijd serieuzer nemen met als gevolg dat mijn omgeving mij en mijn tijd ook serieuzer gaan nemen.

Jan van Baardewijk
10 years ago

Geweldig om al deze voornemens te lezen. Zeker inspirerend. Mijn uitdaging is:
– Op tijd opstaan
– Om de dag hardlopen
– Elke dag minimaal vier uur werken zonder afleiding

Pim de Rooij
Pim de Rooij
11 years ago

Al erg lang heb ik moeite op tijd op te staan. Vanaf vandaag is dat veranderd! Ik conditioneer mezelf om zonder wekker op tijd op te kunnen staan, YESSS!!!

Ronald de Bruijn
11 years ago

De komende 30 dagen (mooi concreet en haalbaar doel):

1) mijn hoge (“post-Breakthrough to Success”) energieniveau vasthouden d.m.v. de Open Circles oefeningen (Vaks)

2) in de “DO” modus blijven

3) vasthouden aan mijn doelen

Wens ik iedereen toe.

Groet, Ronald de Bruijn

Jacoline Steegstra
11 years ago

Ik ga beter mijn grenzen stellen. De komende dertig dagen wil ik bij ieder verzoek om mijn tijd en energie bewust nadenken of een activiteit mij dichter bij mijn doelen brengt of niet.

Door te weinig af te bakenen heb ik de laatste jaren mijn lichaam zwaar overbelast, waardoor ik op dit moment kreupel door het leven ga. Tijdens het Breakthrough to Success weekend moest ik na de eerste dag vanwege ernstige pijn het besluit nemen om terug naar huis te gaan en uit te rusten. Ik voelde me daar slecht over, maar zie nu in dat dat mijn eerste grens was. Ik heb voor het eerst in lange tijd geluisterd naar mijn lichaam. Volgend jaar is er weer een kans om mee te doen en dan kan ik fit en gezond meedoen aan de training.

Over een maand ziet mijn agenda er overzichtelijk uit, heb ik dagelijks tijd om te wandelen, muziek te maken (en te dansen) en werk ik uitsluitend mijn prioriteitenlijstje van zes taken af. Door meer tijd te maken en efficiënter te werken zal ik gezonder zijn en kan ik mijn bedrijf beter gestalte geven. Ik houd jullie op de hoogte.

Brigitta Bemmelmans
11 years ago

Wauw Jacoline, dat is een breakthroug an sich, naar je lichaam luisteren, je eigen gezondheid op hoogste plan stellen en de training die je zo graag wilde, loslaten. You have to make choices; ik hoor het Nisandeh nog zeggen. Knap van je!

Mirjam Stoffels
Mirjam Stoffels
11 years ago

Jacoline, ik ben het helemaal met Brigitta eens! Als je weet dat volgen van die ene dag Breakthrough to Success op dit moment jou ‘giving 100%’ is, dan… ‘you can never fail’!!

Willy Triest
10 years ago

Het gaat er idd om je hele focus te leggen op wat je wil bereiken. Succesvol worden, in wat dan ook, lukt niet wanneer je er maar part-time mee bezig bent. Het vraagt een bepaalde instelling van je hele wezen.

Als je de tips van Nisandeh hierboven volgt, ga je niet alleen veel meer tijd krijgen, maar je ook op veel meer niveaus richten op je doelstelling. Maar alles hangt hier af van je mind-set! Je gaat er voor of niet.

Joyce Koehler
Joyce Koehler
7 years ago

Mijn tip voor de dag,

Elke dag minstens 1 keer jezelf in je ogen kijken in de spiegel
en invoelen wat je ziet en wat het met je doet en daarna lachen.

Het geeft mij een blij gevoel. Daardoor kom ik beter in contact met andere personen, ongeacht de gemoedstoestand ik had voor mijn blik en lach in de spiegel.

Ellen Boere
10 years ago

Ik ben al vaak beginnen met dit soort goede voornemens maar na verloop van tijd verval ik toch weer in oude gewoontes.
De 30 dagen termijn is een mooie uitdaging die ik absoluut wil volhouden.
Mijn commitment voor de komende dertig dagen:
– elke dag een half uur wandelen
– elke dag een kwartiertje yoga
– 45 minuten eerder opstaan
– elke week twee blog berichten (vooruit) maken

Ellen