Het ENIGE juiste boek voor jouw succes

9143 views | 432 reacties |
shares

Je mag één keer raden: Welk boek is het enige boek dat de grootste garantie geeft op jouw (zakelijk) succes?

Het antwoord is natuurlijk… JOUW eigen boek!

En dit antwoord roept nieuwe vragen op:

  • Waarom zou jij een boek moeten schrijven?
  • Waarom is het publiceren van je eigen boek persoonlijk doel #2 in onze maatschappij? (Afvallen is met stip nummer 1)
  • Wat betekent een eigen boek voor jou, je business, je familie, je toekomst en je bijdrage aan de wereld?

Het antwoord op deze vragen:
Succes, erkenning, bekendheid, welvaart, status, invloed, prestatie, vervulling, waardevolle bijdrage en nalatenschap; zaken die gewoonlijk zijn voorbehouden aan een enkeling.

De waarheid is dat jouw boek een enorm winstgevend instrument is voor je business. Het boek vormt de basis voor je verdere carrière. Je eigen boek is de munitie waarmee jij jouw target audience echt raakt. Of je nu al jaren droomt van jouw eigen boek of bent gaan inzien dat het een onmisbare tool is voor het bouwen van je expert-status…

… jouw eigen boek is nu binnen handbereik. Weet je dat het veel moeilijker is om af te vallen en op gewicht te blijven dan je eigen boek schrijven? Maak je geen zorgen over een JOJO effect. Wanneer jij je boek eenmaal hebt gepubliceerd, ervaar je blijvende verandering in jouw expert-status.

Weet jij wat succesvolle mensen antwoorden als ze worden gevraagd wat ze anders zouden doen als ze alles nog eens mochten overdoen? Inderdaad…“Ik zou mijn eerste boek veel eerder schrijven.”

Misschien denk jij ook al jaren na over het schrijven van een boek, maar ben je er nooit toe gekomen…
Misschien weet je ook dat het een geweldig boek zal worden, want je hebt een prachtig idee…
Misschien weet jij als geen ander hoe je moet opvoeden, tijdbesparen, leiden vanuit hoofd en hart, afvallen, podiumangst overwinnen, budgetteren of bouwmaterialen verkopen, etc…

… maar weet je gewoon niet HOE je jouw ideeën op papier krijgt, in de boekhandel, op de bestseller lijst…

In de onderstaande video interview ik Oscar Bulthuis die het ook niet wist. Totdat hij deelnam aan Write Your Book in 28 Days. Oscar vertelt in deze video over zijn proces van ontdekken, schrijven, publiceren en de marketing van zijn boek ‘Ondernemen is net reizen’. Ontdek hoe Oscar het voor elkaar kreeg:

Indrukwekkend nietwaar?

Dus, wat houdt jou nog tegen? Is het onredelijke angst? Twijfel je omdat je vindt dat je geen schrijftalent bent? Of dat je niet de juiste ervaring en achtergrond hebt?

Als jij ergens goed in bent, wat dan ook – als jij rondloopt met een idee voor een boek – dan is dat niet voor niets. Dat boek dient zich aan, het moet eruit! De informatie die in jouw hoofd zit, is waardevol en mensen zitten erop te wachten.

En ironisch genoeg, het boek dat nieuwe deuren voor jou en je business gaat openen, het boek dat jou tot de expert maakt in jouw branche… dat boek wordt maar niet geschreven omdat je geen expert bent in schrijven en uitgeven. Inderdaad ironisch. 

En even tussen jou en mij… hoe denk jij dat je familie, vrienden, collega’s, clubgenoten, buren en iedereen in de wereld tegen jou aankijken wanneer je zegt: “Kijk, hier is het boek dat ik heb geschreven.”

In welke branche je ook zit, welke beroep je ook uitoefent… de voldoening is onbeschrijfelijk wanneer je kunt zeggen dat je een boek op je naam hebt staan. Stel je eens voor dat je langs de etalage van de boekhandel loopt en daar ligt jouw boek. Of iemand vraagt je: “Wil je alsjeblieft je boek voor me signeren?”

Dit is het soort voldoening dat bijvoorbeeld Fons Huijgens van de Bank de Baas, Erika Morren van Schuldenvrij leven en Marijke Slieker van Verborgen Vrouwenleed ervaren. En ik kan er zelf nooit genoeg van krijgen wanneer deelnemers na Write Your Book in 28 Days tegen me zeggen: “Nisandeh, zonder deze cursus, jouw stappenplan, coaching, begeleiding én vertrouwen in mij… was het me nooit gelukt!”

En – vergeef me het cliché – als zij het kunnen, kun jij het ook. Het is veel makkelijker dan je nu misschien denkt.

Als jij echt serieus overweegt om jouw boek te publiceren, neem dan contact met ons op over Write Your Book in 28 Days

Jouw eerste stap en commitment om jouw droom waar te maken zet je NU. Laat me weten – in het commentaarveld onderaan deze pagina – over welk onderwerp jij een boek wilt publiceren en overtuig me dat je toegewijd bent om dit ook daadwerkelijk te doen.

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

432 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Didier Dohmen
8 years ago

Beste Nisandeh,

Om heel eerlijk te zijn ben ik heel erg toegewijd om mijn boek te schrijven.
De eerste aanzet daarvoor heb ik dan ook gemaakt.

Helaas is het proces gestokt toen ik uitvraag deed bij potentiele lezers van mijn boek over hun grootste frustraties en ik hen vroeg die met mij te delen.
Daarop ontving ik geen enkele respons, waardoor ik mijn voornemen om het boek ‘Zorgen voor morgen’ te schrijven even geparkeerd heb.

Ik weet dat dat klinkt als een excuus en dat ik me hierover heen zou moeten zetten, maar op de een of andere manier is me dat nog niet gelukt.
Ik denk dat het proces van schrijven daarom nog wel een extra zetje zou kunnen gebruiken.

Ik hoop dat je bereid bent me hierbij te helpen?
Alvast dank voor de moeite.

Hartelijke groet,

Didier Dohmen

Saskia Frankena
8 years ago
Reply to  Didier Dohmen

Hi Didier,

Is het wellicht een idee om ze eerst 1 op 1 te interviewen (een paar) en met wat je daar er uit krijgt weer een grotere groep te benaderen?

En heb je goed duidelijk gemaakt wat het ze op kan leveren als ze aan dit boek meewerken? Dat jij uiteraard al een autoriteit bent, maar ook hun ervaringen en inzichten mee wilt nemen?

Succes evengoed, want er is wel wat over te zeggen..

Saskia

Ina Schipper
Ina Schipper
8 years ago

Graag wil ik een boek schrijven over cosmetische ingredienten. Zodat gewone consumenten kunnen lezen wat er in hun huidverzorgingsproducten zit. Gifvrij is mijn missie, nu na afgelopen weekend het enthusiasmerende, bewustwordende over mijn expertise weet ik dat ik door moet pakken, mensen zijn altijd verbaasd over wat ik weet daarover. Het ze in gewone taal kan uitleggen.

Soms worden mensen ook pissed off, omdat ik hun vertel dat ze een illusie hebben gekocht. Soms een opluchting als ik clienten kan vertellen welk cosmetisch ingredient hun huid zo ziek heeft gemaakt. Dat er soms ingredienten zijn die bewezen kankerverwekkend zijn, maar gewoon nog door eu goedgekeurd.

Ik heb al heel veel informatie, kan het wel allemaal zo opsommen, maar hoe schrijf ik dit tot een pakkend boek waarin ikzelf met mijn humor en energie door heen kom! Zo het boek schrijf dat ze mijn zelf horen praten! Dus geen saaie opsomming.

Overigens weet ik ook veel over gifstofffen in eten. En verbouw ik mijn eigen groente en fruit gifvrij. En mijn foundation (die ik nu ga op richten na dit weekend heeft ook het motto Gifvrij,ik weet nog niet hoe, heb wel vast een bankaccount geopend daarvoor.) Slachtoffers van gif helpen die daardoor een huidafwijking hebben gekregen. Help me om dit in goede banen te leiden. Zon zin in ook!! om mijn expertise zo te vertalen!!!!

Suzanna van der Laan
8 years ago
Reply to  Ina Schipper

Wat leuk Ina, het enthousiasme straalt er vanaf! En ik denk dat heeeel veel mensen op dit soort informatie zitten te wachten. Dus maar snel beginnen zou ik zeggen!

Groet,
Suzanna

Monique Vee
Monique Vee
8 years ago

Ja, maar wat me tegenhoudt is dat ik niet goed de woorden kan kiezen en de zinnen mooi onder woorden kan zetten. Maar dan moet ik ook nu al direkt gaan schrijven aan mijn boek. Want, ja, ik heb meerdere boeken in mijn hoofd. Laat ik nu maar direkt mee beginnen. Dan kan ik in 2014 weer zien dat het realiteit wordt.

Gonny de Wit
8 years ago
Reply to  Monique Vee

Super Monique dat je deze vraag stelt. Ik heb de technique mogen ervaren.

Het mooie is dat als je uit passie schrijft en met de juiste techniek; structuur en template dan gaat het je lukken.

Veel succes.
Gonny

Erwin van Litsenburg
8 years ago

Beste Nisandeh,

Het afgelopen jaar heb ik me helemaal gestort op gezonde voeding en uitgezocht welke soort dieet mij en mijn gezin het meest gezond kan maken en houden. Kortom, gezond en gelukkig (heel) oud worden … zonder gebreken en zonder één of meerdere van de welbekende welvaartsziektes op te lopen.

Welnu, ik heb dat dieet ontdekt en op mezelf toegepast met als gevolg dat ik me beter en gezonder voel dan ooit en dat ik op een uitstekend gewicht ben gekomen. Die kennis, die ervaring en die nogal afwijkende manier van eten wil ik dolgraag met anderen delen.

Het is mijn mission-in-life, mijn reden van mijn bestaan, om zoveel als mogelijk mensen hun gezond te hervinden … hun van nature aanwezige gezondheid tot volle bloei te laten komen … zichzelf te herontdekken als een wezen dat het recht heeft en de kracht heeft om zichzelf te genezen en gezond en gelukkig oud te worden.

Daar gaat mijn boek, dat uitkomt in 2014, over.

Gr. Erwin

Ron Scheerder
8 years ago

Hoi Erwin,

Voeding heeft al jaren mijn interesse en dan m.n. de invloed van voeding op onze gezondheid.

Ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar jouw idee over voeding en dieten kijk dan ook uit naar je boek.

Groeten,
Ron

Ingrid de Bock
8 years ago

Ja een boek schrijven … ik loop al jaren met dat idee rond. Maar ik zie veel beren op het pad om met een boek daadwerkelijk te beginnen en dat af te ronden.

De trainingen die gegeven worden door jullie zijn gebaseerd op templates … en dat trekt mij wel aan. Maar ik ben bang dat de opzet, dus de template, door iedereen gebruikt wordt, dan is de opzet van elke boek hetzelfde. Behalve natuurlijk de contents.

Plus er zijn natuurlijk meerdere bedrijven die je kunnen leren hoe een boek te schrijven.

Shifra de Boers
Shifra de Boers
8 years ago
Reply to  Ingrid de Bock

Hi Ingrid, wat goed dat je daaraan denkt, ik had er nog niet bij stilgestaan dat iedereen dan natuurlijk hetzelfde format gebruikt, echter zijn de onderwerpen compleet anders.

Zie mijn comment bovenin de lijst, waarin ik me afvraag of al die boeken wel gelezen worden nu er zo’n hype ontstaat bij ondernemers (maar ook bij niet=ondernemers) om een boek te schrijven. Mijn vraag is ook: kan je alleen “expert status” bereiken door het schrijven van een boek? Groeten, Shifra

Karin Weemhoff
8 years ago

Het onderwerp waar ik al jaren mee bezig ben is Personeel. Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers doen wat jij graag wil dat ze doen.
Daar wil ik graag een boek over schrijven, om daarmee leidinggevenden en vooral ondernemers met maar weinig personeel te helpen bij de aansturing van hun personeel. Daar zijn zowel de leidinggevenden als de medewerkers bij gebaat.

Alinda Tuttel
8 years ago
Reply to  Karin Weemhoff

Hallo Karin.
Ik kijk nu al uit naar jouw boek! Een onderwerp waarin ik zeer geinteresseerd ben. Laat het maar weten als hij uit komt.

Marijke Popma
Marijke Popma
8 years ago

Right! I wrote many funny stories for my children in order to decrease their (little) fears….( like the wind blowing in the night, feeling bored, etc).

Last month, I sent one story to a Publisher and they used it for their story book for children.

This year I will publish my own book, full of funny, recognizable stories for children!

Mariska van Gennep
8 years ago

Hallo!

Mijn eerste boek was mijn dichtbundel Puur. Daarna ben ik begonnen aan een boek over.,… het is nog niet af.

Omdat ik al jaren naast een MLM business een baan heb als secretaresse, had ik bedacht om daar een boek voor en over te schrijven. Dat is een idee waar ik al langer mee loop.

Ook ben ik (door schade en schande) wijzer geworden in gelukkig zijn en worden. Mede te maken met de praktijk die ik ooit had en nog altijd wil heroprichten. Ook dit is een idee voor een boek.
En dan ben ik in de zomervakantie begonnen met het (handmatig) schrijven van een roman. Daar beleef ik nog de meeste lol aan en stop ik (indien ik het mezelf toe sta) de meeste tijd in.
hartelijke groet, Mariska
PS ideeen genoeg!

Lily Koster
8 years ago

Goh een boek, mijn boek… zou als titel hebben De 7 wetten van Sprankeling. Met als ondertitel Van stagnatie naar Sprankeling! Omdat iedereen recht heeft op een twinkeling in de ogen, op Sprankeling in zijn leven. Waarom door mij geschreven? Ik ben ervaringsdeskundige, heb de tools, de kennis en vaardigheden en bovenal mijn Zijn, ik bied/verkoop Sprankeling! 🙂

Elles van Dinteren
8 years ago

Tijdens een visualisatie, die door Vered werd begeleidt in de training Financial Freedom, kreeg ik een duidelijk beeld dat het belangrijk is om een boek met de titel: Kanker een vriend of een vijand, te schrijven.

Inhoudelijk kreeg het ook vormen. Mijn ervaringen en de ervaringen van een vriendin tijdens haar verblijf in Casa bij John of God te Brazilië. Ik zag mezelf lezingen, trainingen en workshops geven. Mensen begeleiden in Brazilië. Nee, dit kan geen sprookje zijn…… dit wordt realiteit!

Rob van der Burgt
Rob van der Burgt
8 years ago

Velen willen een boek schrijven to leave a legacy.

Naar mijn mening is een boek een mooie marketingtool om jezelf te promoten aan toekomstige klanten.
Verder ben ik als lezer van boeken er na jaren achtergekomen dat je een boek niet moet lezen ter inspiratie maar ter transpiratie. Hiermee bedoel ik implementeer (een actief proces) wat je leest (een passief proces) en je transformeert tot een anderpersoon.

Groet Rob

Baudy Wiechers
8 years ago

Ik was van plan om in 2013 mijn eerste boek te schrijven. Het werd eerst een continuity programma, dat vorige maand gelanceerd is.
Dus nu staat het boek voor 2014 op het programma. Beginnend met de Write Your Book in 28 Days binnen de Business University en dan er vol tegenaan met dit volgende project.

Het zal gaan over Gezinsoverleg, hoe je samen in je gezin, op basis van gelijkwaardigheid, afspraken kunt maken en besluiten kunt nemen die werken.
Het zal een heel ervaringsgericht boek worden. Zelf werk ik hier al 11 jaar mee, met veel succes en nu is het tijd dit te delen!

Ik heb er zin in!

Helena van Dijk
8 years ago
Reply to  Baudy Wiechers

Hier ben ik heel nieuwsgierig naar! Klinkt goed Baudy!

Eveline Haspels
8 years ago

Ja! Mijn eerste boek ga ik schrijven in 2014…

Loop al jaren met het idee rond en nu beginnen er zoveel dingen op hun plek en samen te vallen…
Ik heb zelf veel emotiewerk verricht en wil andere vrouwen helpen om meer zelfvertrouwen en zelfacceptatie te krijgen. Naar affirmaties zijn boeken daar natuurlijk ook een goede en veilige insteek voor!
Mogelijk titels:
(Em)Brace Yourself
Van Depressie naar Expressie
Emotievatie
Vertrouw me

Enz, enz…
Ik heb er nu al zin in!

Jeannette Bal
8 years ago

Hi Nisandeh,

I AM going to write a book about MAGNET MASSAGES.

There are only a few books about Magnet Therapy, but none about Magnet Massages.
The only Dutch book about Magnet Therapy is from your friend Roy Martina.

It would be HUGE if he would comment my book about MAGNET MASSAGES !

Writing this I would love to have an interview with him about the subject.
I am not sure about the angle of the book and hope the get THE insights during the course.

BIG HUG
Jeannette Bal

Michaëla Wierdsma
8 years ago

Uit ervaring weet ik dat je Gedrag kan Veranderen. Van een grijze duffe doos ben ik tot wie ik nu ben. Met zelfverzekerdheid en humor zet ik mijn stappen in de wereld.

Het duurde echter even tot ik dat inzag. De stappen waren niet altijd zichtbaar en verval in oud gedrag was (en soms is – comfortzone is prettig nietwaar) latent aanwezig.

Het laatste jaar van mijn leven gaat in een stroomversnelling. Ik heb een aantal nieuwe tools ervaren om sneller en behoudend de blokkades op te heffen en Verander Gedrag Nu te beklijven.

Dit ga ik delen met iedereen, het kan niet anders dan dat dit verteld moet worden aan de wereld. Daarvoor schrijf ik een boek. Hoe ik dat moet doen, dat ga ik leren. Het wordt een boek dat gelezen wordt, niet ligt te verstoffen op een plank.

Houd me in de gaten en zie wat 2014 met mij en Verander Gedrag Nu gaat doen.

Tjitske de Boer
8 years ago

Hallo Michaëla,

Ik kan niet wachten om je boek te lezen. Mijn favoriete onderwerp.

Zet mij maar vast op je lijst van kopers.

Hartelijke groet, Tjitske

John Kruidhof
8 years ago

Tijdens het Financial Freedom event noemde een aardige medecursist (Mart) mij een evenwichtskunstenaar. Ik had er nog nooit op die manier naar gekeken maar hij sloeg de spijker op z’n kop. Ik ben ervaringdeskundig. In mijn boek beschrijf ik enerzijds de wilde achtbaanrit die mij gebracht heeft waar ik nu ben en anderzijds de diverse spirituele en wetenschappelijk inzichten die ik heb opgedaan. Ik weet zeker dat anderen hier hun voordeel mee kunnen doen! Hun rit zal iets minder wild en veel korter zijn hierdoor. 🙂

Veronika Rutten
8 years ago

Mijn boek zou de titel kunnen hebben “Ziek zijn is niet normaal” of Ziekte als kans om te veranderen! Daar heb ik al jaren geleden over na gedacht, ben ook al een keer aan begonnen, maar net die punten die in deze blog beschreven zijn hielden (houden) mij tegen..

Zelf ooit 11 jaar geleden kanker gehad, heb mijn zaak verkocht, heb mijn leven helemaal verandert, een zoektocht naar de zin van het ziek zijn (ook nog een mooie titel)

Nu 11 jaar later heb ik naar de Business Bootcamp de inzicht gekregen, dat ik toch weer in mijn oude business moet beginnen, dat heb ik nu ook gedaan… De cirkel is weer rond!

Michaëla Wierdsma
8 years ago

Hoi Veronika,

Dat klinkt als een uitdagende titel. Het is inderdaad niet normaal om ziek te zijn, al lijkt dat tegenwoordig wel zo.

Ik ben benieuwd naar je boek. Wordt het een verhalend of juist vol met tips en inzichten waar anderen gelijk handvatten aan hebben. Uiteraard is jouw ervaring wel belangrijk om het anders dan andere boeken te maken.

Ik wens je succes. Fijne dag, Michaëla

Simone van der Nat
8 years ago

Al jaren ben ik van plan een boek te schrijven, over de ervaringen met mijn oudste, speciale zoon. Al voor zijn 10-de jaar heeft hij veel op zijn bordje gekregen, waaronder een ongeluk met hersenletstel, waarna hij verstandelijk weinig meer gegroeid is.

Meer dan dit ervaringsverhaal lijkt me interessant, wat deze jongen zijn omgeving gebracht heeft – en hoe ik als moeder door hem ben gegroeid. Hij als spiegel voor mij, als leidraad voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Zoiets…

Anita Trinks
Anita Trinks
8 years ago

Hoi Simone,

Go for it! Ik weet zeker dat jij een prachtig boek over dit onderwerp kunt schrijven, waarmee veel mensen anders gaan kijken naar hun situatie.
Als je de rust die jij uitstraalt kunt overbrengen in het boek, wordt het een bestseller.
Succes!

Jacklyn van der Vijver

Bedankt voor deze inspiratie. Het boek dat al ruim een jaar naar buiten wil gaat over het succesvol verkopen van je huis voor de beste prijs in een half jaar tijd.

Ik ben een binnenhuisarchitect met een passie voor woningen presenteren . Met een boek kan ik ee mijn expertise op dit gebied in combinatie met mijn USP’s.

Karen Zeilstra
8 years ago

Ik wil wel meerdere boeken schrijven

Marketing vanuit de onderbuik. Ik ben marketing adviseur en zie dat veel ondernemers vanuit de onderbuik hun marketing bedrijven. Dat kan een succesformule zijn. Ik wil 10 succesverhalen over de onderbuik marketing schrijven en 10 minder succesvolle.

Zakenreizen voor vrouwen.
Zelf ben ik veel op zakenreis geweest en veel meegemaakt. Het is een boek met verhalen en adviezen.

Ik kan gemakkelijk 20 hoofstukken bedenken, maar hoe die 10 pagina’s per hoofstuk in te delen, dat zou ik graag willen weten. En natuurlijk…. met welk verleidelijk aanbod overtuig ik uitgevers?

Marischka Setz
8 years ago
Reply to  Karen Zeilstra

Hi Karen,

Het thema van marketing vanuit de onderbuik spreekt me erg aan. Zeker als je die aanpak vanuit de onderbuik ook voor anderen toegankelijk kunt maken. Ik stel me voor dat je dan bekijkt (en voor de lezer uitlegt) hoe een ondernemer onbewust bekwaam is, zodat ze er zelf iets van kunnen leren…

Groetjes,
Marischka

Marischka Setz
8 years ago
Reply to  Marischka Setz

Met zo’n thema en uitwerking zou ik je overigens wel kunnen helpen mijn uitgever te overtuigen 🙂

Mariëlle Jansen
8 years ago

Mijn boek is in de maak! … gaat over de ontmaskering van onze innerlijke saboteurs en hoe we helder in hoofd en hart worden en de regie over ons leven in eigen hand nemen. Gericht op de psychische processen die plaatsvinden tussen 35-45 jr … waarbij de gedragingen die ontstaan zijn uit oude kindpijnen steeds meer en meer in ons bewustzijn komen en als lastig ervaren worden. Van onszelf, in onze relatie met de partner en kinderen, in het werk … Door inzicht te creëren in de gedragingen die er nu zijn, daar de onderliggende voedingsbodem van opzoeken in de psychische ontwikkeling en er bewustzijn en loslaten en transformatie naar volwassenheid op inzetten. Helemaal mijn ding! Erg blij mijn onderwerp afgebakend te hebben en nu de verschillende aspecten ervan uit te werken … mijn passie in ultima forma!

Maaike Frankena
8 years ago

Dear Nisandeh,

Writing my book is one of the results of choosing my target audience, of setting goals in my niche of wanting to speak to teachers about my expertise. How you, as a teacher, can use the energy of a classroom to help the children to get the maximum out of themselves. To give the children experiences about what they CAN do, even though they’re not in the best school system one can imagine.

I teach a lot at the so called grey and black schools, maybe not the place where one expects this sort of “zweverig’ stuff. I’m not ‘zweverig’ i’m very down to earth, what and how I teach works, teachers love it. I want to tell and teach more teachers about this. Help them to teach so they help our children, our next generation.

My motto for my trainings is “Know who you are, know what you can do”, very directly and ugly translated… hmm have tot talk with Saskia Steur about that. But you catch my drift.

Have a lovely day
Maaike

Michaëla Wierdsma
8 years ago

Hoi Maaike,

Heb jij wel eens van die brainoefeningen gehoord om je hersens te laten samenwerken. Eenvoudige oefeningen die je heel goed klassikaal in 5 minuten kan doen om weer wakker te worden. Wetenschappelijk onderzocht, wellicht iets minder ‘zweverig’.

Ze komen uit de kinesiologie. Mail me en ik stuur je wat boekentips.

Succes met de koters en wat je verder allemaal voor enthousiaste dingen doet. Met hartelijke groet, Michaëla

Maaike Frankena
8 years ago

Hoi Michaëla,
Natuurlijk ken ik dat, braingym, maar ik ben altijd in voor info! Dus stuur maar door, leuk!
Ik bedenk me nu inderdaad een paar weggezakte oefeningen die ik wel mee kan nemen… sky is the limit.. toch:-)

Michaëla Wierdsma
8 years ago

Hoi Maaike,

Mail me even op michaela@verandergedrag.nu
Dan zet ik je op mijn lijst van mails voor a.s. vrijdag. Dan zoek ik even mijn boeken voor je op en mailadressen. (mmm, dat even kan ik wel uit mijn woordenboek schrappen!)

Fijne avond,
Michaëla

Tjitske de Boer
8 years ago

Hi Maaike,

Wat een vreselijk goed plan! Het stimuleert een positieve instelling van de leraar en het stimuleert het zelfvertrouwen, de motivatie en zelfrespect van de leerling.
Geweldig werk en een geweldig boek!

Maaike Frankena
8 years ago

Hallo Tjitske,

Dat is precies mijn bedoeling. Vandaag een lessen serie van 10 sociale vaardigheidstraining afgesloten in groep 8. Er zit beweging in, de leerkrachten hebben handvatten gekregen. En inzicht in het feit dat ze het niet altijd met elkaar eens zijn.. dat was pittig.

Ik zou het heerlijk vinden om materiaal te bundelen, maken en verspreiden zodat een leerkracht verder kan met de dingen die ik aanzet.

Positief inderdaad 🙂

Heleen van Praag
8 years ago

Het onderwerp van mijn boek:
Hoe zorg je voor meer plezier, creativiteit en verbinding in je eigen stad of buurt? Hoe kun je mensen activeren en een beweging van onderop starten? Ik heb vanuit mijn ervaring met Gouda Bruist een methode ontwikkeld voor communitybuilding met verschillende werkvormen. Ook heb ik initiatieven ontwikkeld die zorgen voor verbinding.

Ik geef hier al workshops, colleges en presentaties over en heb al wat onderdelen beschreven, zoals de hand-out ‘ideeën brouwen’ en een serie tips en bouwstenen voor lokale communitybuilding en het artikel ‘hoe organiseer ik een spontane beweging’. Dit zou ik samen kunnen brengen in een boekje dat mensen inspireert en over de drempel helpt om aan de slag te gaan in de eigen stad of buurt. In gedachte heb ik een creatief en speels boekje met veel afbeeldingen.

Claudia Broeke
8 years ago

Dag Heleen,

Ik hoop dat het een succes wordt en dat vele buurten in Nederland geinspireerd worden tot mooie initiatieven!

Claudia Broeke

Justin Junier
8 years ago

In 2014 ga ik een boek schrijven over de innerlijke superheld van elke Generatie Y-er. Geen zweverig gedoe, maar handzaam en inspiratie voor elke enthousiaste hoog opgeleide 20/30er die het beste uit zichzelf en het leven wilt halen.

Na drie jaar ondernemen met enig succes leer ik steeds meer hoe ik zelf mijn beste zelf kan zijn en wat ik uit het leven wil en kan halen. Daarom gaat het roer zakelijk om en ga ik me nu op dit onderwerp en deze doelgroep richten. Om hierin compleet succesvol te zijn en als onderdeel van mijn beste zelf worden ga ik dit boek schrijven.

Vol inspiratie al maanden, nu opzoek naar concrete stappen en hoe te publiceren.

Cindy Groeneveld
8 years ago

Heel graag schrijf ik een boek over hoe je samen gelukkig kunt scheiden. Er zijn veel boeken over de zakelijke kant van scheiden, het proces. De emtionele kant blijft sterk onderbelicht terwijl daar het gezinsdrama begint of voorkomen kan worden. Dát is een van mijn doelen: preventi tegen het drama.

Van de zomer ben ik al begonnen en vervolgens heb ik mij vanwege ‘Write your book in 28 days’ ingeschreven voor de Business University…om te leren hoe ik dat boek nou echt kan schrijven én publiceren.

Tineke Huizenga
8 years ago

De hoofdstukken van mijn boek staan al op papier!
Het boek is er al! In mijn hoofd, ik hoef het alleen nog maar te schrijven.

Wat ik zou willen leren is 1 hoe je een boek opzet.
2 Wat de stappen zijn naar een uitgever.
3 Wat komt er bij kijken qua financiering.

Titel van mijn boek: ‘ZICHTBARE ZAKEN’
ZICHTBAAR zijn is onderscheidend zijn.
Bestselling author Tineke Huizenga

Leo Neeleman
8 years ago

Ik wil graag mijn eerste boek schrijven over de miljonairsclub. Een zeven stappen programma om van $5 een miljoen dollar te maken in 15 maanden. Het is een ingenieus systeem opgezet door een Amerikaanse miljonair. Ik wil dat boek schrijven in het Nederlands en daarna vertalen in het Engels. Ik heb al een introductie workshop gehad van Gerry Robert (how to write a book in 40 hours) en nu wil ik de benadering van Nisandeh ook weten. Het marketing systeem van Gerry Robert vond ik nogal duur en misschien heeft Nisandeh een andere goedkopere benadering.

M.vr.gr.
Leo

Ritska Van der Zee
8 years ago

Mijn eigen boek…..

Ik heb zoveel ideeën! Maar de belangrijkste op dit moment is een boek over hoe je liefdevollere keuzes kan maken voor jezelf. Keuzes in voeding, keuzes om liefdevoller van je lijf te houden en keuzes goed voor je ziel.

Spannend maar zó belangrijk!

Ik kan niet wachten!

sprankelende groet,
Ritska

Hans J.Diks
8 years ago

Ik wil graag een boek schrijven met de naam ” De complete gids over haarproblemen”. Ik barst van de content maar mis de kennis om dat in een goed boek te gieten.

Gegroet, Hans

Lieve Lammertyn
Lieve Lammertyn
8 years ago

Ik werk als psychotherapeut. Graag wil ik een boek schrijven over het belang en de impact van de innerlijke dialoog tijdens het therapeutisch gesprek.

Warme groet,
Lieve

Margrit Elmendorp
8 years ago

Hey Nishandeh & Vered,

Na afgelopen weekend (Financial Freedom) weet ik dat ik een arm finacieel IQ had, Jullie kunnen zich voorstellen wat er nu in mijn hoofd afspeelt. Een ervan is, een boek schrijven met tips voor mannen, waarvan de vrouw in de overgang zit , hier loop ik jaren mee rond.

Maar ik kan veel meer voor de ander betekenen, namelijk hoe om te gaan als dochter van een moeder , die manische-depressief is of hoe om te gaan als vrouw van een partner, die jaren klachten heeft op het psychische vlak en nu de diagnose syndroom van Asperger krijgt.

Maar ook voor de doelgroep mannen tussen de 45 en 55 jaar, die jaren klachten op het psychische vlak hebben en van de ene naar de andere arts of therapeut shoppen, voordat ze begrepen worden en eindelijk kunnen gaan starten aan hun proces. Dit boek en de andere boeken zouden veel leed en zoektochten voorkomen voor anderen.

Voor mij is het een must om hoe schrijf ik een boek in 28 dagen te volgen, want ik zou echt niet weten waar en hoe te beginnen.

Marjan Nieuwland
Marjan Nieuwland
8 years ago

Hoi Margrit,

Zo’n boek zal heel nuttig zijn, ik kijk er naar uit. Mijn man zit in hetzelfde diagnose proces. De diagnose helpt hem niet, tips wel! 🙂

Hubert Gabel
8 years ago

Een eigen boek is altijd voor anderen geweest, twintig jaar gewerkt voor een grote uitgever helpt mij daar ook niet bij. Nu zie ik dat er nog zoveel onderwerpen over zijn om boeken over te schrijven die de moeite waard zijn om gelezen te worden. Ik kom nu al tijd te kort om alles op te schrijven dus dat moet slimmer kunnen. Ben benieuwd wat Nisandeh te vertellen heeft.

Michaëla Wierdsma
8 years ago
Reply to  Hubert Gabel

Hoi Hubert,

Kan je een boek schrijven over wat je juist niet moet doen bij uitgeverijen en de ultieme tips over het juist benaderen van een uitgever. Met leuke voorbeelden en illustraties erbij ben jij wellicht de juiste tussen persoon voor al die mensen die nu een boek gaan schrijven.

Geen idee wat je nu doet, in het nieuwe jaar wordt de site veranderd en is het eenvoudiger om mensen terug te vinden.

In ieder geval succes met het schrijven van je eigen boek. Fijne dag, Michaëla

Angelien Landstra
8 years ago

YES! dit is wat ik wil. waar en wanneer?!

Content boek: hoe mijn praktijk van coachen en trainen van invloed is op blijvende gedragsverandering in organisaties. resultaat langer duurzame inzetbaarheid medewerkers met meer plezier en resultaat

groet Angelien

Rob Leenheer
8 years ago

My book is going to explain organizations, of all sizes, how to take responsible ICT capital expenditure decisions.
Title:
‘Choose IT’
…….or, ‘how to own a new ICT system that doesn’t own you’.

Research show that more than 80% of large(!) scale ICT projects FAIL. With little return in the end or none at all.
For smaller projects, there are no statistics, but it seems although fewer of them fail, the efficiency and return of investment in the end do not warrant the capital that was invested, or additional cost are made to ‘fix’ the lack and still make it somewhat worthwhile in the end.
Nearly all projects go over budget and do not meet expectations.

To a large degree, this can be avoided by doing the proper and simple research prior to signing the contract. How to carry out the research, what questions to ask, what to do with the answers, how to distinct those that can deliver vs those who can’t, how to protect yourself through a few simple clauses in the contract, and much more; that’s what my book is about. Through simple planning, clear principles and understandable checklists, this book will safe you spending your hard earned money on the wrong system or service.

I base my knowledge on more than 25 years of experience in the ICT industry in different capacities and on all sites of the table, as a client, a vendor, a project manager, a negotiator, as employee and as employer. I have seen many projects succeed and fail, and have seen the financial and personal impact on the organizations and people involved.

Rob Leenheer
WorkConcept Business Software

Cesar Lopes
8 years ago

In 2014 I am going to write my book because it is time for the business world to find out that coaching and consultancy should be one. If a company wants to take a next step it cannot be done without the people in the company taking a next step too.
8daw is focused on coaching and consultancy and every client or project we take upon us is very excited with our method of working. So that is why I think more people and companies should find out this method

Sascha Meyer
Sascha Meyer
8 years ago

I wrote a book ‘de nieuwe arme’, een persoonlijke relaas. Daardoor ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van een inkomensterugval en hoe je daar mee omgaat. Dat boek heeft veel naamsbekendheid opgeleverd. Een vervolgboek kan zijn: een praktische handleiding en tips om je leven vanuit die positie weer op de rit te zetten.

Fenna Janssen
8 years ago
Reply to  Sascha Meyer

Geweldige publiciteit heb je met je boek gekregen Sascha! Ik heb je meerdere malen ‘ gezien’ in de media.

Marie-Louise Hummeling

Al jaren loop ik met het idee rond een boek te schrijven. Nu de opzet van mijn bedrijf steeds meer vorm krijgt wordt ook dit idee weer actueel. Ik wil mij gaan profileren als een schoonheidscoach d.w.z. dat ik mensen ga begeleiden langs de weg van kunstzinnige coaching om hun eigen schoonheid te gaan zien; dan ga ik die schoonheid ook helpen realiseren in hun woonomgeving zodat die ook hun natuurlijke uitstraling onderstreept en uitstraalt.

Mijn boek ga ik maken door een combinatie van mijn beelden met een begeleidende tekst waarin ik ofwel in dichtvorm het beeld illustreer ofwel een uitleg geef van hoe kunst je proces van groei kan ondersteunen en verhelderen,zoals ook mijn eigen kunstuitingen dat bij mij in mijn eigen proces gedaan hebben .Dit boek kan dan als relatiegeschenk fungeren om iets van de kunstzinnige benadering te verduidelijken. Ik vind het een inspirerende gedachte!! Wow! Marie-Louise

Sabine Wolters
Sabine Wolters
8 years ago

Het boek dat ik ga schrijven gaat over groepsdynamieken in het onderwijs. Hoe kun je aansluiten bij kinderen, zodat ze met jou en andere leerlingen gaan samenwerken i.p.v. tegenwerken. Vanuit eigen authenticiteit, talenten en wensen. Iedereen vanuit z’n eigen kracht. Zowel leerkrachten als leerlingen.

Met plezier naar school, omdat je daar dingen leert die je dromen uit laten komen.

Arny van der Plas
Arny van der Plas
8 years ago

Mijn boek moet gaan heten “van werkloze naar fitness ondernemer”

Marielle Meijer
8 years ago

In januari staat de training how to write a book in 28 days op het programma en dat boek gaat er dan ook komen, hopelijk in 28 dagen inderdaad. Tijd hiervoor is al vrij gepland.

Ik heb meerdere ideeen voor boeken.

Het eerste boek wat ik ga schrijven gaat over hele werkbare methodieken om te implementeren en te systematiseren. Om werkelijk de doelen, strategiën en plannen om te zetten in de juiste actie.

Later komt er ook nog een receptenboek en een boek over energiek en fit leven, voor fulltime werkende vrouwen met kinderen.

Karsten Nilsen - Clevercoin

Interessant artikel. Wij merken een enorme vraag naar een nieuwe Bitcoin Exchange (waar je eenvoudig euro’s/dollars naar Bitcoins kunt omzetten en vice versa) en zijn deze nu aan het oprichten.

Om mensen op een makkelijke manier te informeren over de Bitcoin, wat het is, wat je ermee kunt doen en hoe je er bijvoorbeeld in kunt handelen hebben we een handige video-cursus gemaakt. Iedereen kan deze gratis ontvangen op onze website.

Naast deze videocursus willen we ook zo snel mogelijk een boek gaan uitbrengen over de Bitcoin.

Met vriendelijke groet,

Karsten Nilsen

Clevercoin.net – de slimste, simpelste en snelste Nederlandse Bitcoin Exchange

Maja van der Zijden
Maja van der Zijden
8 years ago

Mijn boek heet ‘spring naar onze nieuwe gouden eeuw’. Ben er van overtuigd dat we op een nieuwe gouden eeuw koersen, misschien niet zo materialistisch (geld en middelen gedreven) als de 20ste eeuw. Om met al die veranderingen goed om te kunnen gaan, is het noodzakelijk ons bewust te worden van de paradigma’s die in ons hoofden zitten en die de grondslag zijn van onze redeneringen.

Het weg halen van bekende paradigma’s betekent zeker uit comfort zones stappen zo niet springen. Het boek gaat over wat paradigma’s en axioma’s zijn, hoe ze boven tafel te krijgen, te beslissen of ze nog wel passen of niet meer, hoe veiligheid toch aangebracht kan worden zodat mensen eerder uit het schuilplaatsen kunnen komen. Er zit een leidraad in voor organisatie aanpak en voor persoonlijke aanpak

Martine van Eijk
Martine van Eijk
8 years ago

Klinkt goed, ik ben benieuwd.

Aiyanna Leenheer
Aiyanna Leenheer
8 years ago

Hi, I found my passion in health and improving life at a very deep level. I searched for over 20 years while training in naturopathy, acupuncture, kinesiology and became a medical doctor. After this I found a system called Ren Xue and work with Yuan Gong (i.e. a form of Qigong). It has brought me such profound insights that I like to share with everyone who wants to hear.

At the moment I am building my business in teaching and treating people using the knowledge I have gained through my wide experience in health and life itself. Ren Xue taught me many treasures. I’ve written the blueprint of my book-to-be.

Martin de Witte
8 years ago

Sinds de Financial Freedom van afgelopen weekend staat voor mij vast dat ik in 2014 een boek ga schrijven over de mogelijkheid om gepeste kinderen snel van hun negatieve emoties te bevrijden en zij daarna, met een nieuwe uitstraling, veel beter kunnen omgaan met nieuwe pestsituaties.

Leuk om te horen dat er een cursus is om een boek in 28 dagen te schrijven, maar niet dat die is ingebed in de Business University, die meerdere duizenden euro’s kost. Dat kan Bruin toch echt niet meer trekken. De Financial Freedom waren al 2 ribben uit m’n lijf.

Dus zocht ik al naar een boek over hoe je een boek schrijft.

Nu Nisandeh dit seminar aanbiedt, wil ik daar gewoon bij zijn!!

Als de universe mij en die kinderen goed gezind is……….

Sterre Groenendijk
8 years ago

Ha Martin,

Wat geweldig dat je dat boek gaat schrijven (Ik ga er gewoon vanuit dat je het gaat doen).
Al veel goede verhalen en casussen gehoord over jou.
Veel plezier met schrijven!

Klaas Veenbaas
8 years ago

Mijn boek gaat over de ervaringen van mij in de periode dat mijn partner borstkanker kreeg, het gevecht aan ging op alle fronten en ook op alle fronten leek te overwinnen, behalve op het vlak van kanker, die kwam terug en werd haar fataal.

Het is het verhaal over de afwisselingen van de angst, de strijd de hoop, de naïviteit en de grote teleurstellingen, tijdens haar ziekte, het overlijden en na het overlijden. Hoe je als partner invloed hebt op het proces, maar er ook uiteindelijk naast staat en de verwijten die je krijgt als je alle pogingen doet om weer verder te LEVEN.

Ik heb al jaren een blog bijgehouden over, initieel de deelname aan Alpe d’HuZes, maar daarna het ziekteproces en de periode erna. Het is nu de hoogste tijd om het in een boek te vatten.

Klaas

Helena van Dijk
8 years ago
Reply to  Klaas Veenbaas

Dat zal zeker mensen raken Klaas!

Jolanda Schoorl
Jolanda Schoorl
8 years ago
Reply to  Klaas Veenbaas

Hai Klaas,

Wat een prachtige gedachte om zo vanuit jezelf een boek te schrijven. Mocht je aanvullende of achterliggende informatie willen als aanvulling hierop, neem dan gerust contact met mij op.
forever.uitvaartzorg@gmail.com.
Door mijn werk als begeleider bij ziekte en sterven heb ik al met veel kanker patiënten gewerkt.

Groetjes,
Jolanda

Dave van der Pol
Dave van der Pol
8 years ago
Reply to  Klaas Veenbaas

Dag Klaas,

Bij deze heb je een eerste koper voor je boek! Ik ben erg benieuwd. Nog bedankt voor de mooie contacten tijdens de Financial Freedom.

Succes met schrijven.

Groeten,

Dave

Claudia Broeke
8 years ago

Hallo allemaal,

Geïnspireerd in de Busisness Bootcamp en Master Entrepreneur heb ik samen met mijn zus een boek geschreven voor trainers en docenten.

Onderwerp: hoe maak je zelf unieke en doelgerichte werkvormen voor je training / lessen. En hoe zet je die niet alleen tijdens de training, maar ook daarvoor en daarna in.

Het verschijnt vrijdag de 13de december bij uitgeverij Pearson.

We vonden het leuk en zinvol om te schrijven. Het effect – expertrol en meer business – is al voordat het op de markt is merkbaar!
Ik kan iedereen met plannen aanraden om daadwerkelijk te gaan schrijven.

Claudia Broeke

Suzanna van der Laan
8 years ago
Reply to  Claudia Broeke

Hi Claudia,
Gefeliciteerd met je boek!

Klinkt heel goed allemaal en gezien de mooie blogs die je al schrijft is het vast ook heel prettig leesbaar.

Succes gewenst vrijdag!
Groet,
Suzanna

Nathan Veenstra
Nathan Veenstra
8 years ago

De kennis die ik nu heb opgedaan, maar nog steeds opdoe op het gebied van zoekmachineoptimalisatie is voor veel ondernemers in het MKB heel waardevol. Die informatie is wel te vinden, maar heel versnipperd en om die kennis te vergaren kost ondernemers veel tijd en/of geld. Daarom wil ik die kennis bundelen in een prettig leesbaar boek, zodat iedereen deze informatie bij de hand heeft voor een prima prijs.

Naast dat ik hiermee mijn klanten en overige ondernemers help, ben ik dan ook een van de weinige specialisten op dit vlak in Nederland die een eigen boek hierover heeft geschreven. En wat dat betekent… 😉

Julie Blik
8 years ago

Een boek schrijven stond nooit hoog op mijn lijst; sterker nog; die stond er niet op. Na verschillende trainingen en zeker na afgelopen weekend FF weet ik dat ik graag een boek wil schrijven.
Ik kan nu nog niet precies bedenken wat de inhoud moet zijn; fotografie, zelfstandig werken, klanten, mijn bloopers en knallers. Doelgroep: fotografen. Ik laat me graag inspireren tot meer ideeën op 14 januari!

Oh, en mocht iemand nog ideeën hebben; thanks a billion!

Frieda Boekel
8 years ago

Als coordinator en trainer buurtbemiddeling kom ik veel in aanraking met mensen, die in onmin leven met hun buren. Vanuit iets kleins (er hangt een kledingrek aan de schutting) kunnen hele drama’s en onverenigbare ruzies ontstaan.
Ik wil een praktisch en effectief boek(je) schrijven over: “Hoe om te gaan met (kleine) irritaties tussen buren.” Geen hoogdravende en moeilijke taak, maar vooral concrete handvatten aanreiken. Ik heb 7 stappen bedacht, waar de mensen dezelfde dag nog mee kunnen gaan beginnen.
Nu moet ik het alleen nog in een handig boek(je) schrijven ;o)

Krista Steenbergen
8 years ago

Wow Oscar, amazing journey! Congratulations!

I have decided I will write my book in 2014.

It’s about how to live a passionate life with a great love & sex life.

My book will help successful men to have a passionate life. It will help them to open up to their passion & heart, so they can take full responsibility for their masculine passion, instead of cheating, getting a divorce or ending up lonely and overworked.

The book will be full of stories with my experience as a priestess, lover, woman, partner & tantric masseuse.

Amen!!! 😉