Succesgewoonte nummer 1

8248 views | 450 reacties |
shares


“Moet ik nu wel… of niet deelnemen aan de Business Bootcamp?

Tegens: het is te massaal, het lijkt zo Amerikaans, er zit vast een addertje onder het gras…
Voors: het is gratis, mijn vrienden zijn razend enthousiast, er zijn veel netwerkmogelijkheden…”

Sommige mensen lopen weken, maanden of zelfs jaren te dubben over hun beslissing om deel te nemen aan de Business Bootcamp.

Ik word er soms tureluurs van…

In mijn ervaring is de nummer 1 gewoonte van de meest succesvolle mensen… 

… de gewoonte om snel te beslissen.

Let op! Ik zeg niet dat succesvolle mensen 100% zeker zijn van de uitkomst van hun beslissing. Het gaat hier om de GEWOONTE van beslissen. Ik heb het over beslissen als activiteit, het gedrag dat je kunt leren, trainen.

We hebben er allemaal voor gestaan: het (onzekere) moment dat we een beslissing moeten nemen.

Het kan overal over gaan…

Iets kleins, zoals het bedrag dat je geeft aan een collectant voor het goede doel, of het wel of niet laten repareren van je auto met het geld dat bestemd is voor je huur (een beslissing waar ik vaak voor stond in de periode 1995-1999).

Of… iets groots, zoals het besluit om te emigreren naar een nieuw land, waar je vanaf nul je bestaan moet opbouwen – of te blijven waar je bent voor de wederopbouw van je softwarebedrijf naar het voormalige succes (een beslissing die ik moest nemen in oktober 1995).

Een beslissing nemen kan zowel frustrerend als bevrijdend zijn, omdat je weet dat het je leven voorgoed gaat veranderen.

Terwijl alle succesvolle mensen praten over de beloningen voor hard werken, vertellen slechts weinigen over het feit dat ze een groot deel van hun succes te danken hebben aan (een of meer van de) snelle beslissingen die ze ooit hebben genomen.

Omdat DIT het best bewaarde geheim van succes is: snelle besluitvorming!
(Oké, het best bewaarde geheim tot NU toe…)

Ter illustratie volgen nu een paar snelle beslissingen die ik in het verleden heb genomen, besluiten die me hebben gebracht tot waar ik nu ben:

1. Stoppen met mijn universitaire studie – om al mijn tijd te steken in mijn software bedrijf (zonder klanten, zonder geld en geen kennis van ondernemen).
2. Sluiten van mijn software bedrijf – (8 jaar later) toen ik besefte dat mijn hart daar niet meer lag (met het gevolg dat ik alles kwijtraakte en een enorme schuld opliep).
3. Samenwonen met Vered – 2 dagen nadat ik haar had ontmoet (we zijn nu 21 jaar samen en onze liefde en verbinding groeit nog met de dag).
4. Verhuizen naar Nederland in 1995 – zonder enig benul van wat ik ging doen of hoe we moesten rondkomen.
5. Besluiten om $5,000 (die we niet hadden) te investeren – in een marketing cursus in de Verenigde Staten (die meer dan 10 keer zo veel opleverde zodra we de lessen implementeerden).

Zo heb ik een lijst van 22 beslissingen in totaal, maar ik heb er 17 verwijderd om dit artikel leesbaar te houden.

En wanneer ik terugkijk op AL deze beslissingen, besef ik dat ze stuk voor stuk verschenen als KANSEN in mijn (ons) leven en dat we iedere keer een snelle (en slechts gedeeltelijk geïnformeerde) beslissing namen om die kans te GRIJPEN.

Heb ik ooit een slechte beslissing genomen?
Ja natuurlijk!
Iedere succesvolle persoon heeft dit gedaan.

Niet ieder snel besluit is een goed besluit.
Niemand is perfect en je zult soms een fout moeten inzien.

Maar wanneer jij snel een beslissing neemt, krijg je belangrijke inzichten van zowel de gewenste als de ongewenste resultaten. Met deze ERVARING versnel je jouw groei en ontwikkel je jezelf als een betere besluitvormer.

Napoleon Hill, die de meest succesvolle personen op aarde bestudeerde voor zijn boek Think and Grow Rich, ontdekte dat besluiteloosheid de hoofdoorzaak van mislukking was:

“People who fail take an eternity to make a decision, and when they finally do, they immediately change their minds. On the other hand, successful people make quick decisions, and if they have to change them, they don’t do it easily.”

“Ik geloof je Nisandeh, maar HOE kan ik leren om snel beslissingen te nemen?”

Goed dat je het vraagt…

Ik verzamelde de lessen uit mijn eigen leven en van top experts als Napoleon Hill (Think and Grow Rich) en Stephen R. Covey (The Seven Habits of Highly Effective People) en vatte dit samen in een korte gids: How to make great decisions.

Om het te lezen, neem NU een snelle beslissing over iets en laat het ons weten in het commentaarveld onder aan deze pagina.

Zodra jouw comment is geplaatst, ontvang je de link naar het artikel How to make great decisions.

Weet je nog dat ik in het begin van dit artikel noemde dat je de gewoonte om snel te beslissen kunt trainen? Weet je hoe? Hint: Je traint het NIET door nu te wachten…

Juist! Neem dus heel snel 2 beslissingen:

  1. Beslis NU om jezelf te gaan trainen. Begin klein. En bedenk dat een beslissing over deelname aan de 2-daagse Business Bootcamp jou niet meer kost dan €47 (voor lunches, koffie/thee en trainingsmaterialen). Het is een kleine beslissing met grote impact voor jouw business.

  2. Klik hier en kies nu voor de groei van jouw bedrijf

Zodra het maximum aantal deelnemers is bereikt, sluiten we de inschrijving.

Ik wens je de komende tijd veel snelheid bij het nemen van jouw beslissingen!

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. Vergeet niet om jouw eerdere snelle beslissing te delen in het commentaarveld hieronder. Jouw beloning: het artikel How to make great decisions (Nederlandse versie)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

450 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ludka Vloemans
8 years ago

Wat mooie beslissingen allemaal! Heel leuk om te lezen.
Ik heb besloten om elke dag een werk doel te stellen en dat ook doen. Focussen, focussen, focussen :).

Kate Kanok
Kate Kanok
8 years ago

I made my quick decision to get out of my bed and have direct contact with clients, give special offer to them, close the deal quick and create joy and satisfaction for both of us.

Margriet Bosma
Margriet Bosma
8 years ago

Ik heb besloten om eindelijk maar eens te gaan voor mijn eigen bedrijf wat ik al langer wil en nog steeds niet heb opgestart

Simone Snel
8 years ago

Mijn besluit is dat ik vanaf nu mijn besluiten direct – of in ieder geval zo direct als mogelijk is – implementeer, uitvoer, ga DOEN. Het ontbreekt me niet aan ideeën en het nemen van besluiten vind ik niet moeilijk.

Als ik twijfel over een besluit dan besluit ik het niet te doen. En dat is ook een besluit 😉

Kennelijk is er dan iets wat me tegenhoudt en wat dat is, daar kom ik dan later wel achter. Of niet, en dan was het mogelijk een fout besluit het niet te doen. Jammer & leermomentje.

Judith Porcelijn
8 years ago

Ik ben een snelle beslisser. Maar soms… twijfel ik te lang. Achteraf bleek dan steeds weer dat ik op mijn gevoel had moeten afgaan. Na afloop van de Business Bootcamp in okt. jl. ben ik meteen begonnen met mijn bedrijf! Zonder aarzeling! En dat bevalt me zeer!

Ingrid Höppener
Ingrid Höppener
8 years ago

Sinds ik me heb aangemeld voor de Business Bootcamp van 22 en 23 maart neem ik mezelf veel serieuzer als ondernemer. Ik had dringend een nieuwe telefoon nodig. Vorige week heb ik geïnformeerd naar een nieuwe smartphone met abonnement. Normaal twijfel ik dan nog dagen, maar deze keer heb ik meteen aan het eind van het informatiegesprek mijn bestelling geplaatst. Heerlijk. En vandaag heb ik (voor de eerste keer) visitekaartjes besteld. Ik sta volgend weekend dus niet met lege handen op de Business Bootcamp!

Willy Valk
8 years ago

Grappig, ik heb mij juist in de loop der jaren aangewend het snelle beslissen af te leren omdat het ‘te overhaast’ en minder verstandig zou zijn. Terwijl het erg veel energie geeft aan een enthousiast gevoel gevolg te geven.

Ik ben daarom ook benieuwd naar het artikel.

En waar ik nu een besluit over neem? Ik ga nu mijn mailing aanpassen, een zin eruit waar ik al langer over twijfelde.

Michal Van Belle-Stup
8 years ago

I had made two fast decisions in the last few days.

1. I was called by a commercial office that makes information folder and looked for stylist to advertise on this folder- and I have said yes- it will be my first paid marketing- I hope it will work!

2. I had got e-mail from potential client, who wanted a rapid answer. I had to decide if it would be better to answer in English fast/ to answer fast in my imperfect dutch / wait for the evening to have my husband checking my dutch spelling. I have sent it fast in my dutch…..did not get an answer yet….I hope that was not a mistake.

May I ask you as Dutch, would you prefer to get in imperfect dutch e-mail, or an english answer?

Have a great day!

Michal

Elly Oosting
8 years ago

Hallo Michal, Leuk om je hier ook weer tegen te komen!

Ik zou het gewoon in het Nederlands doen. Veel Nederlanders maken zelf ook taalfouten. Misschien wel goed om meteen te vermelden dat je uit Israël komt en dat jouw Nederlands nog niet perfect is.

Ik denk dat de meeste mensen het vooral waarderen dat je je best er voor doet! En mochten potentiele klanten er moeilijk over doen, of niet reageren, dan passen die klant en jij gewoon niet bij elkaar! Dat kun je maar beter op tijd weten en scheelt heel veel energie. Succes!

Richard Kok
Richard Kok
8 years ago

Volgens mij is snel beslissen niet mijn sterkste kant. Ik hou in veel gevallen van een weloverwogen beslissing en in andere gevallen kan ik wel beslissen. Het ligt aan het onderwerp / zaak waarvoor besloten moet worden.

Ik ben benieuwd wat ik nog kan leren in de kunst van het beslissingen nemen.

Charles Giesberger
8 years ago

De enige juiste beslissing wordt genomen door het hart, lang voordat het hoofd het weet. Een beslissing genomen vanuit het hart mislukt nooit. Dus stop met nadenken en luister naar jezelf.

Anita Trinks
Anita Trinks
8 years ago

Mooi gezegd! Dit past helemaal bij mijn filosofie over besluitvorming.

Marieke Kessels
Marieke Kessels
8 years ago

Ik heb besloten om te geloven in het succes van de methode die ik ontwikkel; ‘De politieke radar’. En elke dag een stap te zetten die spannend is (succes ligt buiten je comfort zone!). Te beginnen met interviews met topbestuurders afspreken.

Line Raaijen
Line Raaijen
8 years ago

Ik heb besloten dat ik een beslisgoeroe word en daar mijn eigen onderneming mee start!

Mark C Hoogenboom
8 years ago
Reply to  Line Raaijen

Hai Line, mag ik je een besluitje aanbieden? Zet je LinkedIn foto in gravatar.com, zodat iedereen kan zien hoe hun volgende beslisgoeroe eruit ziet 🙂

Jantina van der Waal
8 years ago

Snel beslissen is niet mijn sterkste kant, maar dat komt omdat ik de rede vaak laat overheersen over mijn gevoel. Wat mijn gevoel allang weet moet nog honderd keer overwogen worden, en wat er dan uitkomt als ik de rede volg blijft altijd wringen.

Ik vertel mezelf dus steeds meer: naar je gevoel luisteren, ook al slaat dat redelijkerwijs nergens op.

Sandra van den Heuvel-Banse
Sandra van den Heuvel-Banse
8 years ago

Mijn beslissing is om mijn harts verlangen te volgen en steeds in contact ermee te blijven, ook al vind ik dat heel spannend. Mijn keuzes waren tot nog toe vooral gericht op wat anderen nodig hebben. Ik merk dat dit me geen goed doet. Dus kies ik voor mezelf en door zelf mijn grenzen te accepteren en aan anderen aan te geven respecteer ik hen en mijzelf.

Thea van Dijk-Vonk
8 years ago

Sandra dit is heel herkenbaar voor mij wat je schrijft. Ook ik heb besloten om naar mijn gevoel en hart te luisteren.

De eerste impuls was om met een collega mee te gaan naar een beurs. Na wat gegoogled is mijn reis naar deze beurs bijna gratis en heb ik bijna 50% korting op de entree.

Als je de weg weet is het simpel. En ik merk dat mijn hart de weg vaak al weet.

Alexander Beukers
7 years ago

Ik heb zojuist besloten lid te worden van een sportschool en sporten weer een routine te laten worden. Een onderdeel van mijn lifestyle. Toen ik jarenlang intensief sportte, voelde ik mij beter.

Door werkstress en spanningsklachten ben ik gestopt met sporten. Ik wil door meer te sporten, mijn energie verhogen en mijn effectiviteit vergroten. De boeken van Covey en Hill heb ik gelezen, maar ik ben erg benieuwd naar de essentie die Nisandeh eruit heeft gefilterd. Ik plak het naast mijn badkamerspiegel en ga iedere dag een ander punt doen, net zolang tot alle punten in mijn systeem zitten.

Leni Minderhoud
7 years ago

Hi Alexander, herkenbaar! En gefeliciteerd met je beslissing.

ondernemende groet,
Leni

Philip Verzellenberg
8 years ago

Ik neem nu de beslissing om mijn offerte aan een opdrachtgever vandaag echt helemaal af te maken!

Astrid van Bennekom
8 years ago

Mijn beste beslissing is geweest om vol te gaan voor mijn bedrijf! Boerderij de Zalm, slechts 20 minuten van het NBC.

Ik geniet hier elke dag van. En ik leer hier ook elke dag! Ben je trouwens op zoek naar een fijne plek om te slapen als je gaat deelnemen aan het Business Bootcamp, we hebben een aantrekkelijke deal voor deelnemers van Open Circles/Business Bootcamp (50 euro per nacht voor 1 persoon, 35 euro per persoon nacht als je met zijn tweeën komt!, op de site kun je meer lezen. Welkom & Geniet!

Ellen Doedens
Ellen Doedens
8 years ago

En nu mijn snelle beslissing: ik ga vandaag aan de nieuwsbrief beginnen.!

Heleen Oomen
8 years ago

Nadat ik een jaar geleden mijn bedrijf heb moeten stoppen heb ik besloten een nieuw bedrijf op te zetten met een hele nieuwe formule en daar ga ik voor.

En sneller beslissen….. Nou daar kan ik wel wat inzicht in gebruiken..
Thanxx

Thomas Vande Kerckhove
Thomas Vande Kerckhove
8 years ago

Mijn beslissing die ik meteen genomen heb na het lezen van dit artikel is: ik heb gevraagd aan een vriend of hij meewil vanavond gaan snowboarden. Dit heeft niets met business te maken maar ik werk aan mijn zelfvertrouwen en ik durfde het eerst echt niet vragen uit schrik om afgewezen te worden maar ik heb het toch gedaan 🙂 ik wacht nog op antwoord.

Julia Arnscheidt
8 years ago

Wow Thomas, gefeliciteerd!
Een grote stap uit je comfort zone zo te lezen. Geniet ervan. En mocht ie niet meewillen, er zijn vast een boel anderen die het wel willen, dus laat je niet ontmoedigen als één iemand niet meewerkt!

Joyce Beckker
8 years ago

Ik heb besloten samen te werken met andere ondernemers zodat ik mij zo goed mogelijk kan focussen op het schrijven van boeken.

Wouter Siteur
8 years ago

Ik kan allebei: snel beslissen en heel lang twijfelen. Dat heel lang twijfelen heeft dan te maken met het feit dat elke keuze voor mijn gevoel suboptimaal is. Ik ben benieuwd naar de tips.

Eleonora van Grinsven
8 years ago
Reply to  Wouter Siteur

Nou Wouter, heel herkenbaar. Dat suboptimaal gevoel dat alles blokkeert. Het vinden van de win-win lukt mij dan door met anderen te overleggen. Bovenwater krijgen wat er niet goed voelt, bepalen wat wel goed zou voelen en voila… de oplossing dient zich aan. Succes ermee.

Gelske Mout
8 years ago

Een aantal jaren geleden besloot ik om alles wat ik interessant vond te gaan doen zonder al te veel vooraf te willen bedenken. Zien waar het schip strandt in de zin dat je scheep gaat, later ziet waar je uitkomt en koers kunt wijzigen. Zo leer je het snelst wat wel en niet werkt.

Ron Scheerder
8 years ago

Mijn snelle beslissing was om uitsluitend voor mijn ideale klanten te gaan werken en daar alles op afstemmen. Dus niet meer uit angst voor te weinig geld, ook andere klanten bedenen.

Ik ga nu voor gemotiveerde klanten die bereid zijn om geld en tijd uit te geven om definitief patronen en overtuigingen te doorbreken die in de weg zitten om hun volledige potentieel te gebruiken.

Koen Snoek
8 years ago

Mij grootste beslissing was dat ik alleen nog maar mijn passie volg. Geen dingen meer met tegenzin dus!

Het gevolg hiervan is meer energie, gedrevenheid en vrijheid.

Ik spreek deze zin vaak uit aan mensen die ik ontmoet

Brigitte Buis
8 years ago

Ik heb besloten om niet alleen een nieuw bedrijf op te zetten, maar dit te doen met 3 partners die totaal anders zijn dan ik.

Warenka van der Heijden

Ik heb zo juist twee beslissingen genomen. Namelijk dat ik mee ga in een project, waar ik een investering ga doen en wel resulrtaat heb berekend, maar nog niet zeker weet of dit gaat uitkomen. Ik geloof dat het succesvol gaat zijn voor mijn business. nr 2 is dat ik heb besloten om niet meer vanuit huis te werken, maar een kantoor te huren waar meerdere bedrijven zitten.

De belangrijkste les dit ik heb geleerd met snelle beslissingen nemen is : als je doet wat je deed dan krijg je wat je kreeg!

Sophie Vrinten-Brouwer

Ik ga beslissen om contact met jou Alexander Beukers op te nemen. Ik ga je een LinkedIn uitnodiging sturen. Reden? Omdat ik tegen een soortgelijk dilemma aanloop: een keuze in het formuleren, aanbieden van mijn dienst.
Mijn snelle ingeving was: als we elkaar nou eens heel erg op scherp kunnen zetten, zodat we sneller de beslissing kunnen en durven nemen. Niet te lang nadenken: mijn comment is geplaatst!

Henrite Bos
8 years ago

Ik heb besloten om me vrij te voelen in het leggen van contacten en geen onnodige gedachten meer te wijden aan wat anderen zouden kunnen denken over mijn commerciele bedoelingen.

Arwin Wijnschenk
8 years ago

Ik besloot voor mezelf te beginnen terwijl ik een baan aangeboden kreeg…

Suzan Jong
8 years ago

Laatst heb ik heel snel besloten om een reis naar Egypte te boeken en daar in alle rust (geen mail, geen telefoon, geen internet) aan m’n E-book te werken. Op 1 april wordt deze gelanceerd!

Elfriede Krauth
8 years ago
Reply to  Suzan Jong

Hoi Suzan,

aaah, nu begrijp ik ook waar je mooie kleur vandaan komt! Waar gaat je eBook over?

Elfriede

Alinda Tuttel
8 years ago

Besluiten nemen en Doen zorgen voor een stroomversnelling.

Caroline Boelen
Caroline Boelen
8 years ago

Split second. Jaren geleden was ik aan het skien. Als ervaren skier ging ik met een grote snelheid naar beneden, tot het punt waar ik een bocht naar links moest maken, maar op een ijsplaat terecht kwam en rechtdoor vloog, onder het touw door de afgrond in.

Terwijl ik op mijn rug met mijn hoofd omlaag naar beneden gleed dacht ik ‘okay, this is it’. Op hetzelfde moment zag ik in mijn ooghoek een klein dennenboompje voorbij flitsen en greep in een reflex naar de stam. Toen lag ik stil. Naar boven kijkend zag ik allemaal hoofden over de rand verschijnen, geschrokken.

Om mij heenkijkend zag ik dat ik precies in een slurf van sneeuw terecht was gekomen. Was ik een meter naar links of rechts over de rand gegaan, dan was ik op de rotsen terecht gekomen. Had ik dat boompje niet gegrepen, dan had ik dit niet kunnen schrijven.

Jane Siwpersad
8 years ago

Ik ontvang graag je gids, Nisandeh. Mijn ervaring is dat veel mensen hun beslissingen niet baseren op hun intellect, al denkt men van wel, maar op impulsen; het onbewuste deel.

Marcel Heijnes
8 years ago

There are two dimensions in my life. Credit Management and Healing of backbone and shoulder problems. When I truly decide that I have those two, my life and firms are growing and flourishing.

This is my biggest decision, and it took me years. And it was worth it.
Regards Marcel

Els Verschuren
Els Verschuren
8 years ago

Ik heb besloten uit loondienst te gaan, zonder vooruitzicht op een inkomen om vooral “leuke” dingen te gaan doen.

Inmiddels heb ik een opleiding gevolgd in Dans-expressie, drama en beweging, heb een boerderij gebouwd, diverse metaalcursussen gevolgd en ben ik bezig om een theaterboerderij op te richten. Een plek waar je “leuke” workshops kunt doen met als doel het vinden en ervaren van je kracht. In mei gaan we open. We bieden nu workshops aan op het gebied van Theater, Tango, Bewegings- en Dansexpressie, Keramiek (raku-stoken,… kei leuk) dansen voor ouder en kind.

Heb het gevoel nu in een snelkookpan te zitten, zoveel als er op korte termijn geregeld en beslist moet worden. En alles voor de eerste keer uitgedacht. Best spannend, maar vooral door de samenwerking met de trainers erg leuk.

Christine Boers-Doets
Christine Boers-Doets
8 years ago

Ik sta voor een moeilijke beslissing tussen twee uitersten: focussen op vakinhoudelijk of de bedrijfsmatige kant van mijn werk. Volgens mij heb je beiden nodig om succesvol te zijn, maar de beide werelden bijten elkaar te veel. Lastig!

Elly Oosting
8 years ago

Hallo Christine, is het een optie om voor sommige (bv bedrijfsmatige) taken iemand anders in te huren?
Je hoeft immers niet alles zelf te doen en dan kan blijken dat andere mensen bepaalde taken ook nog eens beter en sneller doen, dus alleen maar winst!
Dan kun jij je focussen op je core business.

Yassir van Unen
8 years ago
Reply to  Elly Oosting

Indien mogelijk kan dit een goede oplossing zijn idd.
Zeker voor dingen waarin je erg slecht bent en/of wat veel tijd en stress bespaart.

Yassir van Unen
8 years ago

Heel herkenbaar!
Zeker in het begin doe je toch alles zelf vaak, waardoor
vakinhoudelijke dingen ondergesneeuws raken.

Anutosh van Varik
8 years ago

Vorig jaar mijn spontane beslissing om naar Santiago de Compostela te lopen heeft mijn leven veranderd. In April ga ik weer en ik hoop dit minstens elk jaar te blijven doen.

Paul van Aarle
8 years ago

O, zo herkenbaar.

Ik kon eeuwen doen over beslissingen.
Ik zat altijd in relaties waarin ik nooit echt besloot of dit het dan was.

Ik ben 40 en wist een jaar geleden eigenlijk nog steeds niet ‘wat ik wilde worden als ik later groot ben…’
Gelukkig ben ik hierin flink aan het groeien, maar het kan natuurlijk altijd beter, zeker ook met kleine beslissingen.

Dus dank voor deze herinnering!

Leni Minderhoud
Leni Minderhoud
8 years ago
Reply to  Paul van Aarle

Hi Paul, dank voor je openheid…. en wat ga je nu beslissen vandaag ..?;-)

Jennifer Gomperts
8 years ago

Ik heb eenmoeilijke beslissing genomen om mijn huis te verkopen. Het is sneller gegaan dan ik dacht.
Dus straks ben ik gewoon dakloos. 😉

Patricia Budding
Patricia Budding
8 years ago

Snel het besluit genomen om een donantie te doen nav het inspirerende filmpje van Nisandeh over hoe hij zijn verjaardag heeft gevierd.

Michaëla Wierdsma
8 years ago

Echt grote beslissingen heb ik terugkijkend intuïtief en op gevoel genomen. Beslissingen als keuze voor mijn partner (al 27 jaar gelukkig samen), keuze voor mijn kinderen, beiden geadopteerd (keuzes gemaakt binnen een minuut, na voorstel), keuze voor huis, keuze voor zelfstandig werken.

Ook keuzes die pijn deden: verbreken van een lange vriendschap, het niet kiezen voor een adoptievoorstel, niet op die goede deal ingaan, zijn terugkijkend keuzes die intuïtief gemaakt zijn en altijd goed zijn gebleken.

Op momenten van twijfel in huidige keuzes kijk ik terug naar hoe dat voelde en welk een invloed dat heeft gehad. Dan weet ik weer waar ik moet zijn.

Melle Stegeman
8 years ago

Ik heb besloten voor mijn afspraak van over een uur nog alle taken van vandaag af te ronden, zodat ik na de afspraak verder kan schrijven.

Karoline Wagenaar
8 years ago

eerlijk is eerlijk…ik heb eerst getwijfeld…toen ik echter mijn collega klankwerkers zag terug komen van de Business Bootcamp al glimmend, stralend en vol energie om alles met de rest van ons te delen…direct aangemeld…ABSOLUUT!!! ik ben persoonlijk en zakelijk gegroeid dat weekend…GAAN DUS…sinds het Best Business Bootcamp weekend maak ik snellere WERKENDE beslissingen!

Elly Oosting
8 years ago

Zo herkenbaar allemaal. Ik weet inmiddels dat ik goed op mijn intuïtie kan vertrouwen en durf ook steeds meer snelle beslissingen te nemen. En inderdaad; soms pakt dat niet goed uit. Maar meestal wel!

Een afspraak vanochtend ging niet door en ik heb besloten de tijd te gebruiken om mijn doelen helder te krijgen, meer inzichtelijk en welke stappen ik daar voor ga zetten. Hoe krijg ik meer klanten? Ik denk dat ik hulp hierbij in ga schakelen.

Coaches genoeg op dit forum toch?

Julia Arnscheidt
8 years ago
Reply to  Elly Oosting

Hoi Elly,

Je mag me altijd bellen of mailen voor een gratis proefsessie: info@coachingopschier.nl. Ik werk ook op afstand en help je graag je stappen inzichtelijk te maken.

Groetjes, Julia

Cindy Vissering
8 years ago

Ik heb lang veel moeite gehad met het nemen van snelle beslissingen. Maar nu daarover nadenkend kan ik het al veel beter.
Gisteravond zag ik de mail over het webinar over Productivity voor zilver-leden en ondanks dat dit mijn yoga-avond is nam ik direct het besluit dat ik dit webinar ga volgen. Tot morgenavond 🙂

Jeroen Biegstraaten
8 years ago

Vanmorgen vroeg al – vóór dit artikel – besloten me niet meer af te laten leiden door van alles wat anderen van me vragen, maar me te richten op de juiste stappen om mijn bedrijf te laten groeien.

Het bijbehorende commitment is oplossingen te creëren voor situaties die me tijd en ruimte kosten die ik aan mijn bedrijf wil besteden.

Voortvloeiend: mijn model om verschillende krachttypes te identificeren uit te werken en te toetsen.

Remco van Overbeek
Remco van Overbeek
8 years ago

Ik heb zojuist besloten dat ik vanaf nu alleen nog maar geld, liefde, vertrouwen en inspiratie ga ‘ver-dienen’. Dus vanuit het paradigma van dienen. Eerst geven, geven en nog eens geven en dan pas nemen vanuit dankbaarheid.

Arianne Elderman
8 years ago

Snel beslissingen nemen is voor mij op bepaalde vlakken erg makkelijk, maar zakelijk kan ik dubben en afwegen.

Op het moment dat ik een idee heb, kan ik ongelofelijk lang wikken en wegen, waarom wel of niet doen. Met het resultaat dat er uiteindelijk niets gebeurd omdat het idee afzwakt en zich alweer een nieuw idee aan dient. En zo blijf je in die cirkel ronddraaien.
Dit is dus duidelijk een verbeterpunt, ik ben benieuwd naar je tips.

Alvast bedankt Nisandeh!

Bianca Meeuwissen
8 years ago

Mijn beslissing, om op aanraden van een vriendin, naar de Business Bootcamp te gaan, in oktober, was een voltreffer. Al kon zij zelf uiteindelijk niet mee. Zou graag ook naar deze gaan, maar helaas is de maand maart een maand vol toeristische beurzen en zie ik geen mogelijkheid dit te kunnen combineren.

Maar ik blijf in “close contact” en sluit zeker niet uit een vervolgtraining bij jullie te volgen, zodra ik hiervoor een mogelijkheid zie…