Test jouw financiële IQ

5299 views | 144 reacties |
shares


In het komende eenmalige Financial IQ seminar gaan we eens goed kijken naar je financiële IQ, de impact die het heeft op jouw financiën en wat je kunt doen om het te verhogen.

Als je jouw plaats in dit seminar nog niet hebt gereserveerd: je kunt nog steeds hier een GRATIS ticket  t.w.v. € 475 krijgen.

Maar nog voordat het seminar plaatsvindt, wil ik je de gelegenheid geven om een korte zelf-test te doen om je te helpen ontdekken hoe je er financieel voor staat.
De basiselementen goed krijgen is de sleutel tot meer balans in je financiën.

Voordat je de test doet… nog wel een waarschuwing.

Wees eerlijk!

Je wordt niet gevraagd om persoonlijke informatie in te vullen en niemand komt ooit te weten wat je hebt ingevuld.
Dus, wees echt.

Als je ervoor kiest om de vragen te beantwoorden zoals je het zou willen dat het was, of zoals je denkt dat het zou moeten, in plaats van simpelweg zoals het is… dan kloppen de resultaten die je krijgt niet en wordt het heel lastig voor je om te beginnen met jouw weg naar financiële vrijheid.

Het zijn 25 vragen en het is de bedoeling dat je ze beantwoordt met WAAR of ONWAAR.

Onthoud, blijf bij de waarheid – ook als die je niet aanstaat.
Dat is de enige manier om te veranderen…

Daar gaat ie dan… 

[financial_quiz][/financial_quiz]

 

Zoals je wellicht hebt gemerkt… zijn de vragen veel belangrijker dan de resultaten.

Als je voelt dat je ineenkrimpt bij het lezen van sommige van de vragen – dan heb je werk te doen.

Mis de kans niet om je financiële IQ te verhogen, voordat het te laat is.

En tot aan het seminar… hoor ik heel graag van je.

  • Wat is jouw inzicht na het beantwoorden van de vragen?
  • Wat kun je verbeteren?
  • Wat denk je dat er zal gebeuren wanneer jij stappen in de juiste richting neemt?

Plaats jouw antwoorden in het commentaarveld hieronder, ik ben benieuwd om van je te horen.

Op jouw succes, Nisandeh

P.S. Een hoog financieel IQ is cruciaal, meer dan ooit.
Help jouw vrienden en contacten door ze op de hoogte te brengen van deze test én kans, door op de Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+ knoppen links op het scherm te klikken.

Dank je wel.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
144 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Leonie Huijbers
9 years ago

100 van de 100.. Niet slecht! Ben wel heel erg benieuwd naar de 10e! I will be there.. Heb er weer zin in en… YOU CAN DO IT! 😉

Nadia van Oosterhout
9 years ago

32 van de 100. Ik ben er dus zeker bij!

Maria Simons
9 years ago

28 out of 100 🙁
can’t be there on the tenth 🙁
still lots to learn

Elfriede Krauth
9 years ago

Prachtige toets. De uitkomsten zijn nog niet naar wens, maar ik ben ermee bezig.
Ik dacht altijd dat geld en verdien mogelijkheden er zijn of er niet zijn. Nu wordt het mij steeds duidelijker dat het mijn eigen gedachtes of filters zijn, waarmee ik die verdien mogelijkheden dus zie of niet zie. Gisteren bijvoorbeeld heb ik eindelijk een naam gegoogled die mij iemand al maanden geleden had aanbevolen. Lijkt super nuttig en ik ga hem vandaag nog bellen. Nodige voorbereidingen voor een goed gesprek heb ik gisteren al kunnen doen.

Op een hoge financiele IQ,
Elfriede

Ritska van der Zee
9 years ago

Moet zeggen dat ik veel hoge scores voorbij zie komen. Mijn score was niet zo best. Super om die hoge scores te zien maar is wel heel erg bevestigend dat ik het Financial IQ seminar niet moet missen. Heb altijd zekerheid gehad door een baan maar onlangs officieel niet meer. Dat in combinatie met alleenstaande moederschap vind ik het best lastig om ontspannen met geld om te gaan en niet in paniek te raken. Paniek is niet goed voor een goed Financial IQ volgens mij en al helemaal niet als je volledig voor het entrepreneurschap gaat. Op de goede weg maar absoluut nog een hele weg te gaan. Gefeliciteerd allemaal met jullie hoge scores. Ik kan dat straks ook zeggen!

Sprankelende groet,
Ritska

Marijke van der Pluijm

Poeh de uitkomst is nog slechter dan verwacht.
Ik heb al het gevoel dat ik op de goede weg zit. Maar dat ik er nog lang niet ben.
Ik hoop heel veel te leren in het seminar en weer veel mensen te ontmoeten.

Een fijne dag en tot de 10e

Maureen Birney
9 years ago

Pff, ik ben blij dat ik niet de enige ben met een slechte uitkomst, las al zoveel hoge scores dat ik mij bijna ging schamen. Voor de workshop had ik mij meteen opgegeven, zodra ik ervan hoorde. Maar die schept dan ook hoge verwachtingen! Dus ik ben zeer benieuwd.
Tot de 10e
Groet, Maureen

Maryam Entezami
9 years ago

I really have to attend the seminar next week 🙂

Marieke Smeding
9 years ago

Ik ben op de Financial IQ geweest en op de Financial Independence for Women.
Wie heeft er tips om een goede administratie bij te houden? Liefst in de vorm van een dagelijkse mailing.
Ik wil dit echt anders. Elke dag een stap zetten.

Mijn winstpunten tot nu toe:

1. Ik ben ben bezig mijn kantoor op te ruimen.
2. Ik ben gaan sparen
3. Het aflossen van mijn schulden heeft nu mijn prioriteit. Dat vreet een hoop energie. Ik heb nu in kaart gebracht wat de situatie is. En gesteld wat mijn doel is.

In januari ben ik bij de Business Bootcamp.

hartelijke groet,
Marieke

Maaike Frankena
9 years ago

72 uit 100, maar idd de vragen zijn belangrijker. Als single-niet-moeder spaar ik trouwens bijzonder weinig voor de universiteit van mijn kinderen, grappig.

Volgens mij ligt mijn winst in de verzekeringen en abonnementen enzo.
En ik werk gewoon door aan mijn inkomen per maand, the only way is up! Nu de vruchten voor later aan het planten.

Stef Linsen
Stef Linsen
9 years ago

Score 92. Financial IQ seminar om nog nieuwe dingen te horen/ leren. Met passief inkomen heb ik sinds 1 maand een begin gemaakt. Hypotheek aflossen (en dus direct meer netto geld, dus koopkracht behoud) sinds 3 jaar. Met de btw verhoging en de nieuwe kabinetplannen in zicht ben ik heel blij daarmee begonnen te zijn.

Wout-Jan Slob
9 years ago

Wat ben ik blij dat ik al kennis gemaakt heb met de financial Freedom Intensive toen ik nog bij mijn ouders woonde.

Sinds die tijd heb ik mijn financiele IQ flink kunnen verhogen.

Mijn uitgaven heb ik volledig gestructureerd zoals het me geleerd is in de Financial Freedom Intensive. En waar mogelijk heb ik de doelen strakker gesteld.

Ik kan nu heerlijk leven met relatief weinig geld natuurlijk zijn er dingen die ik graag wil in de toekomst. Maar wat vooral helpt is dat ik niet meer continue de drang naar instant gratification toe pas.

Het is goed om ergens naar toe te werken maar op een gecontroleerde manier. Liefst met passieve inkomsten.

Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering.
Daarom lees ik iedere week 1 boek om mijn financiele IQ te verhogen.

Goed om te zien dat ik nu op 100/100 punten zit voor wat betreft dit gedeelte van mijn financiele IQ ontwikkeling.

Ik denk dat wanneer ik meer stappen onderneem ik de goede richting dat het makkelijk word om het geld in mijn portomonee te beheersen en de hoeveelheid op mijn bank account makkelijker te laten groeien.

Janke Greving
9 years ago

Mijn inzicht in mijn financiële gewoonten is ‘a work in progress’. Ben er al langer mee bezig, ik zie wel wat moet gebeuren, maar ik zie nog niet altijd hoe. Maar waar ik eerder wegdook voor alles wat met geld te maken had, begin ik het nu zelfs interessant te vinden. Ben erg benieuwd naar nieuwe denkbeelden, ik kijk dan ook uit naar 10 november!

Ivor van harten
9 years ago

Mijn idee over geld is steeds geweest dat het een middel is geen doel, dat vind ik nog steeds. Maar een plan voor langere termijn heb ik nooit gemaakt. Steeds zaken geregeld met een korte termijnplan en dat eigenlijk ook wel aardig kunnen redden. De wereld verandert snel en ik zou graag een spaarplan maken dat past bij mij. Als er geld op de bank staat wil er iets leuks mee doen, dat wil ik straks ook! maar dan zonder de paniek als de reserve ineens heel hard kleiner wordt.

Bettina Vrielink
9 years ago

36 van de 100, werk aan de winkel! Tot binnenkort!

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
9 years ago

Wow, 100 van de 100!
Nou, hoe leuk ik dat ook zou vinden, ik weet dat dat echt niet klopt. Er zijn zeker dingen veranderd de laatste tijd, maar heel goed met geld omgaan, dat is nog niet het geval.

Wieke Aarts
8 years ago

Hmm niet zo´n lekker gevoel bij het invullen van de vragen. Werk aan de winkel. Meer gaan sparen en minder uit eten.

Leonie M. de Rouw
9 years ago

Er zijn een aantal dingen waar ik goed in ben: vooral in ZUINIG zijn. Mijn vriend is dat weer wat minder maar we hebben het redelijk onder controle. Beiden zijn we wel aan het besparen, misschien niet altijd op de juiste dingen. Wat ik goed vind aan mezelf: ik waardeer heel erg wat ik WEL koop! En ik koop veel op veilingsites en vind zo vaak unieke stukken, bijvoorbeeld leuke kleren voor mijn kinderen die ik anders niet zou vinden of niet zou kunnen betalen. En ik kijk goed uit dat ik het voordeligste abonnement voor telefoon, internet , tv en verzekeringen vind, zonder aan kwaliteit in te leveren. De keerzijde van zuinig zijn: het gevoel van schaarste dat het teweeg kan brengen. Ik ben ermee bezig hier goed mee om te gaan, dat lukt aardig.

Maar sparen: ik zou veel kunnen verbeteren aan ons spaargedrag. Maar hoe? Dat vind ik nog lastig. Hoe doe je dat nou? Als we iets overhouden zet ik weleens wat opzij. Voor vakantie en BTW. Maar dat is ook heel vaak snel op. En we verbouwen al 4 jaar aan ons huis, en er komen nog wel wat geldrovende klussen aan. Dat maakt sparen moeilijker.

Verder maakte ik me vaak zorgen over geld. Na Financial Freedom for Women en Business Bootcamp is dit al wat minder geworden. Dus dat gaat de goede kant op. Maar dat stuk kan nog wat steun gebruiken.

Wat zal er gebeuren als ik stappen de goede kant op maak? Hum, dat kan ik me nou juist niet goed voorstellen. Daarom heb ik het ook nog niet gedaan. Ik zal op minder geld moeten leven nu, denk ik dan. Maar als het WEL lukt, dan zal ik me minder zorgen hoeven maken, hebben we een buffer voor als ons inkomen er een tijdje niet is, kunnen we de overgang naar volledig eigen bedrijf (geen employee meer) maken, geen zorgen meer over pensioen, kunnen we regelmatig lang op vakantie naar het buitenland, betalen we minder hypotheek en wie weet kunnen we dan in een huis dichter bij de school van onze kinderen gaan wonen!.

Linda Riel
Linda Riel
9 years ago

Wow, volgens jullie test zou ik al een behoorlijk financieel IQ hebben. En toch voelt dat niet zo. Ik ben dan ook erg blij met de seminar van volgende week. Ik voel me vaak wat onzeker als het over financien gaat en zeker als het gaat om de verre toekomst, zoals pensioen.

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
9 years ago
Reply to  Linda Riel

Hi Linda,

The test you just did – checks for a very small part of your Financial IQ – it’s about the way you spend your money.
There’s, of course, a lot more than this to Financial IQ and will explore that more in the coming seminar…

Make it a great day and greetings from Arizona, Nisandeh

Suzan Jong
9 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

If this test is about spending money only, I can conclude I spend my money wisely. That’s not a real big surprise for a SAVER like me :).

Since the Financial Freedom I notice that I keep better and better track on my spendings as well (by using the calculation sheet from the training). Besides, I use the jar-system consistently and see that this helps me in dividing the money for several bigger purposes. The great thing about it is that I learnt to work with budgets and know exactly what I can do with the money and what not.

Room for improvement is still the improvement of my Net Worth. This is what I track every 3 months, but it is not growing yet. Working on that by using and working with Vered’s book Financial Independence for Women :). Getting there…

Elfriede Krauth
9 years ago
Reply to  Suzan Jong

Wow, Suzan. Wat ben je goed bezig, zeg! Gefeliciteerd met die stappen die je maakt, de resultaten zullen er wel komen.
Thumbs up voor je,

Elfriede

Linda Riel
Linda Riel
9 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

Bedankt voor je antwoord Nisandeh.That explains a lot. Tot de 10e. Ik hoop er veel van op te steken.

Marijn Munsterman
Marijn Munsterman
9 years ago

Op mijn 18e 80 van de 100 dan vind ik toch dat ik al aardig weet hoe het moet haha.
Ik ben tevreden over mijn uitgaves en inkomsten.
Waar ik het meeste op moet letten zijn dingen die ik eigenlijk al wist. Vaak gaat het geld wat ik zou moeten sparen naar leuke dingen.

Hier dus beter opletten

Marné van Veenendaal
9 years ago

Ik had een lage onvoldoende score, 48-100
en ik wil mijn inkomen echt omhoog. Ben net als Saskia, nu aan het planten voor de vruchten.

In de conclusie kan ik mij niet in vinden: Teveel geld aan leuke dingen, klopt echt niet, geef ik nauwelijks aan uit.

Zie mijn inkomen en spaartegoed sinds dit jaar toch groeien.

Inzicht : dat ik mijn mindset moet veranderen: money is good money is fun, not everybody has it, but everybody should.
Die fun als er steeds net genoeg is maakt me weleens super schagerijnig, maar : never give up.

Anne Buiskool
9 years ago

Mijn inzicht is dat ik nog aardig wat te doen heb ik het gebied van mijn Financiële IQ

Ik kan verbeteren dat ik mijn focus richt op dat wat me ook het eerste en makkelijkste geld op gaat leveren en niet op nog meer contacten en nog meer mogelijkheden. Jouw trechter is nu breed genoeg aan de bovenkant zei een vriendin laatst.

Ergens diep zit er nog een overtuiging die maakt dat de waarde wie ik ben en wat ik geef niet uitgedrukt mag worden in geld…….Financieel succesvol zijn is voor anderen….. niet leuk om te onderkennen. Nuchter bekeken weet ik dat dit niet zo is en handel ik er ook sinds enige maanden anders naar (ik vraag prijzen die passen bij mijn expertise en bekwaamheid). Belichaamd in mijn systeem zit het nog niet. Er zit een zekere schaamte dat de kwaliteit van mijn bedrijf zich nog niet uitdrukt in geld. Ik vind het pijnlijk om te ervaren dat ik trots ben op wat ik allemaal neer gezet, wie ik ben geworden, wat ik aanbied en hoe mijn klanten over me praten het afgelopen jaar (zie ook mijn website door te klikken op mijn naam). Op dit vlak heb ik helemaal geen twijfels. Dit alles heeft nog niet geleid tot een financieel gezonde situatie. Ik heb compassie en geduld, daar ik nog maar kort geleden als zelfstandig ondernemer begonnen ben. Een groot deel van mijn leven heb ik liefdewerk oud papier gedaan. De rijkdom die ik heb gekregen en verworven ligt niet op het vlak van geld, maar op het vlak van ontwikkeling. Ik voel me erg rijk. Sinds het Financial Freedom seminar van december 2011 heb ik veel geleerd en geïmplementeerd. maar het was niet voor niets dat dat de training was waar ik het eerste mee begon. Daar ligt mijn grootste uitdaging. Ik ben op weg naar een financieel en persoonlijk succesvolle toekomst.

Wanneer ik stappen neem in de juiste richting vallen de puzzelstukjes op hun plek en verdien ik de bedragen die ik neergezet heb op mijn doelen poster die bij mijn bureau hangt.
Een Hartegroet van Anne

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
8 years ago

Ik merk dat ik weinig overzicht over de toekomst hebt en ik ben bang om te plannen qua geld betreft.
Ik weet zeker dat iets moet veranderen, maar ik weet het niet hoe, ik wacht om de Financial Freedom in december 2013 te volgen!

Evert Verweij
9 years ago

Net heb ik de “financiële-IQ-test” gedaan. Het heeft mij het inzicht gegeven dat er bij mij nog wel het één en ander te verbeteren valt, ondanks dat ik absoluut geen big spender ben en een redelijk overzicht over mijn financiën heb.

Maar vaak genoeg heb ik nog momenten dat ik denk: waar is al dat geld gebleven.

Precies hetzelfde heb ik ook regelmatig met tijd. Dan is een dag om en denk ik, wat heb ik nu eigenlijk gedaan of bereikt vandaag?

Margo Vermolen
9 years ago

100 van 100, de essentie van het leven ligt ook niet in geld. Materie is alleen handig als het me helpt mijn dromen te bereiken.

Toch was ik verbaasd.
Harte groet
Margo

Ritska Van der Zee
9 years ago
Reply to  Margo Vermolen

Compliment! Maar je hebt gelijk. Geld helpt om dromen waar te maken. Ik moet dan meteen denken aan Nisandeh die liet zien dat als je glas overloopt je voldoende hebt om anderen te helpen. Jij hebt toch niet meer nodig dan wat in het glas past. Ik ga voor een heleboel overloop en een beschaafd glas!

Sprankelende groet,
Ritska

Bene Bailleul
9 years ago
Reply to  Margo Vermolen

Schitterend, proficiat Margo.
Wat is jouw belangrijkste tip die je wilt delen met ons?

Jaap Nauta
9 years ago

De test liet zien dat ik de zaken op de korte termijn wel op orde heb maar de lange termijn…. ik maak me dan ook zorgen over het financieren van de studies van mijn kinderen en mijn pensioen. Ik denk dat je keihard voor jezelf en je naasten zult moeten zorgen want de overheid gaat dit niet (meer) doen. Ik heb weinig vertrouwen in de overheid/het systeem.

Ik hoop in ieder geval zaterdag weer nieuwe insights te krijgen en bedank Nisandeh en Open Circles bij voorbaat voor this great gift!

Marijn Munsterman
Marijn Munsterman
9 years ago
Reply to  Jaap Nauta

Ik maak me er inderdaad ook zorgen om de toekomst als ik zie hoe wild het er aan toe gaat ben ik bang dat als ik eenmaal met pensioen kan die niet eens meer bestaat.
Dan is het allemaal eigen spaargeld geworden.

Je kan wel merken dat je steeds meer voor jezelf moet gaan zorgen ik vind het daarom inderdaad heel wijs wat je zegt.

Ik vind het heel leuk om iedereen zijn gedachtes te lezen hier. Ik kom hier dan ook graag

Hannie Mommers
9 years ago

De score is een bevestiging van mijn middelmatige financiële IQ, dus ik verheug me op de komende seminars. 🙂

Emmy Soplantila
9 years ago

64 out of 100; seems to me a very accurate result. Looking forward to learn some more necessary stuff. 😉

Evert Onink
9 years ago

Er zijn vragen bij de ik mij nooit echt gesteld en. Ik leef van dag tot dag en dat gaat goed. Nu zijn mijn ogen open gegaan en wil ik kijken wat er nog meer mogelijk is. Een seminar lijkt mij de aangewezen weg om meer kennis, tips en trucs op te doen. Naast goed en zorgeloos leven ook nog extra sparen voor de toekomst lijkt mij een mooiie doelstelling.
Evert Onink
Borduurstudio Le Fil d’ Or

Hester Hool
9 years ago

Nou, die test kan ik wel op mijn buik schrijven……volgens mij is heel Nederland hem aan het maken. 🙂

Frank Janssen
9 years ago

Sinds dat ik zelfstandige ondernemer ben, ben ik heel anders over geld gaan nadenken.

Niet dat ik het allemaal perfect op de rit heb, maar mijn mindset m.b.t geld is wel op het juiste spoor

Anutosh van Varik
Anutosh van Varik
9 years ago

The test says specifically something about how satisfied I am with my spending habits and – in general – how satisfied I am with my life.
It assumes that I want to earn money in order to spend it, and that is not true in my case.

I earn money for other reasons: to satisfy the adventurer and the explorer in me, ultimately to serve myself and society.

Mabel Maurick
9 years ago

Mijn focus gaat in 2013 vooral liggen op financiële onafhankelijkheid, mijn vrijheid vergroten, mijn business zo verdiepen dat het energie geeft en niet kost. Mijn passie de vrije loop laten door niets en niemand gehinderd. Ik heb zin in de 10e! Daarna de Business Bootcamp in januari en in de loop der tijd meer en meer tbv mijn ontwikkeling en het kunnen doorgeven van mijn kennis.

Mirjam Stoffels
9 years ago

Werk aan de winkel, dus ik kom heel graag de 10e. Ook uit deze test blijkt weer hoe lastig het is om van oude, ingesleten beperkende overtuigingen los te komen [en dat is op zich ook een beperkende overtuiging…].

Mijn affirmatie voor vandaag: ‘Geld komt gemakkelijk en overvloedig!’

Thnx!

John Verbruggen
9 years ago

Mmm 100 uit 100 punten? Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Ik ben leer- en nieuwsgierig, dus ik kom met alle plezier. Ik weet dat jullie me niet gaan teleurstellen met de info die ik krijg 😉 Tot de 10de!

Bart Bouman
9 years ago

Raar, 100 uit 100 en toch weet ik niet alles! Misschien is een opfris seminar wel nodig. Het gaat me niet snel genoeg…. Maar…. Get in line, Stay in line!
B.

Faye Wessels
9 years ago

100 van de 100… gelukkig maar!
Met mijn financiële achtergrond en opvoeding was het niet goed geweest als de score (veel) lager was.

Dat betekent niet dat ik er ben… Bij lange na niet!
Hoewel ik op financieel vlak eigenlijk niet mag klagen, vind ik dat ik best nog een stuk vooruit mag. Daarom houd ik mij veel bezig met passief inkomen.

Niet harder werken, maar slimmer werken!

Hugo Janzen
9 years ago

My financial IQ is shitty low….

Nyncke Lingsma
9 years ago

Ik ben er verbaasd over dat ik zo goed scoor.
Nou zit ik nu in een comfortabele positie maar die stopt over een maand.
Eigenlijk moet ik dit over 3 maanden nog eens doen om te zien of ik dan nog steeds zo hoog scoor.

Ryan de Kom
9 years ago

Wat is jouw inzicht na het beantwoorden van de vragen?

Mijn belangrijkste inzicht na het beantwoorden van de vragen is dat Fin IQ in hoofdlijnen 2 kanten heeft:
1. inkomen vergroten en
2. uitgaven verlagen. Ik ben erg benieuwd hoe ik deze 2 pijlers verder kan ontwikkelen.

Op dit moment ben ik vooral bezig hoe ik werkinkomen kan genereren en hoe ik mijn fin IQ kan vergroten. Ik hoop dat hierdoor mijn financiële onafhankelijkheid zal toenemen en ik een van die conscious miljonairs zal worden die OC wil voortbrengen.

Daar gaan we voor! Ik ontvang daarom graag de free ticket voor dit seminar.

Maurits Riton Logtenberg

Zo dat was even schrikken, maar gelukkig wist ik dat al wel en was ik al bezig om alles financieel op de rit te zetten.

Rudi Schilder
Rudi Schilder
9 years ago

Financieel vrij voel ik me al, dat bewijst die test wel. Nu nog even technisch gezien ook waarmaken. 🙂

Christel Terwiel
8 years ago

Ik denk dat de vragen naar mijn financiële IQ niet helemaal de juiste zijn. Ik score 100 uit 100 en lees (dus?) dit:

“Het lijkt erop dat jouw financiën in evenwicht zijn en dat jouw financiële IQ hoog is. Proficiat!”

Maar hoe kan dat nou? Ik balanceer met mijn bureau aan de rand van de financiële afgrond, en maak me grote zorgen over mijn financiële onafhankelijkheid! De voor mij gebruikelijke zorgeloosheid over geld is me nu toch echt aan het verlaten. Het lijkt of er niet langer voor mijn producten betaald KAN worden. Zou alles toch niet aan mijn mindset liggen? Maar aan wat dan wel?

Nico Buisman
Nico Buisman
9 years ago

Nisandeh,

Bedankt voor deze inzichtelijke test. Ook al levert het een zeer positieve score op, kom ik graag 10 november !! Bottleneck kan namelijk ook zitten in geld durven besteden, keuzes kunnen maken, investeren. Of misschien wel de huidige situatie niet durven opgeven voor een onzekerder bestaan.

Anneke Kuijken
Anneke Kuijken
9 years ago

Jouw totale score is: 100 punten uit 100 punten

Das mooi, maar ik wil graag passief inkomen, zodat ik mijn droom waar kan maken!!

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
9 years ago
Reply to  Anneke Kuijken

Hi Anneke,

This specific Financial IQ test – only test for how you’re spending habits are.
It doesn’t test your income types and revenue streams.

More about these in the Financial IQ seminar and the Financial Freedom training.

See you then, Nisandeh

Ritska Van der Zee
9 years ago

Bij het na sudderen merkte ik dat ik bij het Financial Freedom Seminar van Vered de eerste mindset-veranderingen had.

Zaterdag wederom weer mooie inzichten, aanvullende informatie en wederom een stap naar een mindset-verandering. Mooi ook hoe Nisandeh in kaart heeft gebracht waar je met je mindset zat; poor, mediocre of rich. Daardoor weet je hoe je je mindset moet veranderen. Fijn! Nu weten we waar we mee bezig moeten zijn. Ook de 5 getallen die we moesten invullen, wat onze Financial IQ weergaf, gaven zoveel inzicht. Super gewoon. Ook daar moeten we mee aan de slag.

Bedankt voor alle inzichten Nisandeh en Vered!

Sprankelende groet,
Ritska

Liz Boers-Maynard
9 years ago

Ritska,
Bedankt voor je comment.
Ik heb de Financiële IQ test gedaan in voorbereiding voor de Financial Freedom cursus. Ik scored 96 – dus ik weet wel mijn “positie” over geld. Wat interesseert mij het meest is de Mind Change dat je hierover hebt.

Groet
Liz

Ritska Van der Zee
9 years ago

Hoi Liz,

De verandering van mindset is dat je anders gaat denken over geld. Vered en Nisandeh hebben tijdens de seminars uitgelegd hoe je je mindset moet veranderen van een mindset van een Poor-person naar die van een rich-person. Dit heeft niets te maken met hun banksaldo maar vooral hoe ze met geld en tijd omgaan. Ze denken in mogelijkheden in plaats van “dat kan ik me niet veroorloven” bijvoorbeeld. Ik was in shock toen ik de verschillen hoorde en merkte dat ik mezelf behoorlijk had beperkt in al die jaren. Ik weet er nog niet alles van maar wil best eens met je van gedachten wisselen. Denk alleen dat dat handiger is privé. Vered geeft in haar boek “financial independence for woman” heel duidelijk uitleg hierover.

Sprankelende groet,
Ritska

Ritska Van der Zee
9 years ago

Even aanvullend Liz, ze gaan je daar alles over leren op het Financial Freedom Seminar. (Ik zag te laat dat je daar naar toe gaat)! Ik heb deze training nog niet gedaan, dus jij weet na dat weekend zelfs veel meer dan ik 🙂

sprankelende groet,
Ritska

Manon Neilen
9 years ago

100 van de 100!
Wow! Dit had ik niet verwacht! Mijn financien kunnen altijd beter, maar ik weet waar het geld naartoe gaat elke maand en dat vind ik al heel belangrijk! Geen geld zorgen voor mij op het moment!

Bene Bailleul
9 years ago

Dankjewel Nisandeh, hier word ik eventjes stil van en dat lijkt me zeer goed.
“Als ik altijd doe wat ik altijd deed, zal ik altijd krijgen wat ik altijd kreeg.” …
Mijn grootste inzicht is dat ik wil sparen: ttz knippen in mijn uitgaven (dan vooral de Leuke Dingen).
Als ik dit doe, dan zal ik ook meer genieten van alles. En genieten is voor mij ook meer passie, dus beter leven.
Ik kijk alvast enorm uit naar jouw Financial IQ Training, dus ik tel af tot 10/11/12 (wat een speciale dag hé).
En kijk er naar uit om jullie allemaal te ontmoeten. 😉

Rozelinde Warmoes
Rozelinde Warmoes
9 years ago
Reply to  Bene Bailleul

@ Bene,

Ik wil hier op reageren omdat wat je schreef iets belangrijks in me geraakt heeft: The reminder’ dat het eigenlijk om genieten gaat en niet om het vergaren van allerlei dingen. En dat we kunnen genieten van de kleine dingen en van het proces.

Dus dank je wel om me daaraan te herinneren!

Bene Bailleul
9 years ago

@Rozelinde, dank voor jouw reply want zo sta ik hier ook zelf nog eens bij stil.
En er komt een nieuwe gedachte in me op:
genieten = geven & geven = genieten

In het kader van de financial IQ, detailleer ik al mijn inkomsten en uitgaven sedert 1/1.
Boeiend, confrontererend, helpend, groeiend.
Voor mij een stap vooruit naar een betere financial IQ.
Welke stap(pen) zet jij?

Groetjes en geniet van het leven, Bene. 😉

Rozelinde Warmoes
Rozelinde Warmoes
9 years ago
Reply to  Bene Bailleul

@ Bene, fijn dat ik je er wederom mocht aan herinneren.

Ik schreef lager al wat stappen. Wat ik nog wil toevoegen is een langetermijnplanning maken van sparen en financiën.

Door deze blogpost zag ik in dat ik dat eigenlijk nog nooit gedaan heb.

Dit was mijn missing link en zal me efficiënter maken hieromtrent. Daarenboven zal het er ook voor zorgen dat ik mijn financiën kan verbinden met mijn werk- en persoonlijke doelen. Zo wordt bezig zijn met ‘cijfertjes’ gekoppeld aan die dingen waar ik van hou.

Groeten,
Rozelinde

Esther Ketelaar
9 years ago

80 uit 100 punten.

Er kwamen wel wat dingen uit naar voren die ik wist. Ik kan meer doen met mijn bedrijf dan ik op dit moment doe. Dit ga ik ook zeker doen! Zuinig zijn doe ik en dat kan ik ook goed. Ik koop geen dingen waarvoor ik geen geld heb en heb daarom ook geen schulden ergens. Daar ben ik allang blij mee! Alleen zou het wel fijn zijn om elke maand wat over te houden om te sparen. Hier ga ik zeker hard voor werken!

Helaas kan ik er volgende week niet bij zijn. Vind het ontzettend jammer en hoop dat ik in de toekomst nog een kans krijg om zo’n training bij te wonen!

Wilko van der Ploeg
9 years ago

Ik heb een beetje een dubbel gevoel bij de test: Veel statements bestaan uit twee componenten, waarvan de een waar, de ander onwaar kan zijn… Zoals bijvoorbeeld (er zijn er meer) ‘Ik probeer te sparen, maar ik maak me zorgen of het wel genoeg is.’ … Dit kan je op twee manieren als ‘onwaar’ aangeven : ‘Ik probeer te sparen’ is onwaar of ‘ik maak mij zorgen…’ is onwaar…

Ik kom overigens op een onwaarschijnlijk hoog financieel IQ uit…

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
9 years ago

In case of doubt Wilko… look at the results in your life.

If your financial results (in this case in the area of spending) are NOTas you’d like them to be… then your financial mindset is NOT supporting you…

Hope that helps.

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

: Well, I always was aware that the results in life count more then the results of tests… even if the tests told me I’m actually doing well… and there is still a lot to learn for me 😉

Warmest regards

Wilko

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
9 years ago

It’s actually interesting, Wilko, how many people got a (very) high score in this test…
Yet… for many this high score doesn’t reflect in life.

2 options then:
* Either the test is VERY inaccurate
or
* People’s subjective view of themselves is inaccurate

At the end, as you say… the results in life are what counts.
Yet… the results in life… ALWAYS follow our thoughts (mindset)…

I think that will be my first task during the Financial IQ – to get people to take a real look at their results AND THEN find the cause…

Bastiaan de Beer
Bastiaan de Beer
9 years ago

“Jouw totale score is: 100 punten uit 100 punten.”
Leuk om te weten, maar ik neem de uitslag met een korrel zout. Goed omgaan met geld en de waarde beschermen is een kunst. Zeker in dit soort tijden wanneer de waarde van je spaargeld snel afneemt. Mijn tip om controle over je uitgaven te houden: betaal zo veel mogelijk contant, zeker de dagelijkse boodschappen.

Ritska Van der Zee
9 years ago

Toch een absoluut compliment ondanks dat je het met een korrel zout neemt. Fijn dat je dit onderdeel van je Financiële IQ alvast onder controle hebt! Goede tip ook trouwens van betalen met cash, ga ik invoeren!

Sprankelende groet,
Ritska

Bene Bailleul
9 years ago

Waouw, proficiat Bastiaan.
Dankjewel voor jouw belangrijkste tip, heel waardevol.