The Remarkable You

4572 views | 131 reacties |
shares


Om te inspireren moet je geïnspireerd zijn.

En ik heb het geluk en het voorrecht zoveel mensen om me heen te hebben als bron van inspiratie.

Zoals Robert, de teenager, voor 96% blind, die één van onze evenementen binnenkwam in het gezelschap van zijn moeder, en die ik heb zien groeien in het ene programma na het andere.
Vorig jaar liep hij de 800 kilometer van de Camino de Compostella en leeft hij een vol leven waarin hij als trainer en coach jonge mensen inspireert om het maximale uit hun leven te halen.

Of Hermien, die jarenlang afhankelijk was van een dialyse-machine, maar er op stond om in elke programma voluit mee te doen.
Terwijl ze deel uitmaakte van het E-team in de Business Bootcamp in april ontving ze het bericht dat ze zich moest melden voor een niertransplantatie.
En nu deelt ze haar verhaal en inspireert anderen om positief te blijven ondanks de uitdagingen die het leven soms biedt.

Of Gemma en Peter die zes maanden per jaar in Nederland verblijven om geld te verdienen en de andere zes maanden scholen en medische centra bouwen in Afrika.

Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar ik ben juist benieuwd naar jouw verhaal.

We hebben allemaal een opmerkelijk verhaal om te delen. Jammer genoeg nemen we onszelf en ons leven als vanzelfsprekend aan.
Of we houden onszelf klein. Of we denken dat het niemand kan schelen.

De waarheid is dat als je jouw “Remarkable You” deelt met anderen, mensen denken “als hij of zij het kan doen – dan kan ik het ook”. Dan word je een bron van inspiratie… en begint de kettingreactie.

Ik ontmoet vele opmerkelijke mensen in onze programma’s.

Maar ik weet zeker dat er nog veel meer zijn die ik niet ontmoet…
en die jij niet ontmoet…

Dus, vertel ons eens. Hoe opmerkelijk jij bent.

Ja, ik weet het…in Nederland worden we van jongsafaan geconditioneerd om onze prestaties voor ons te houden, er niet mee te koop te lopen.
Maar als we het voor ons houden, ontnemen we anderen de kans om geïnspireerd te worden en zich te realiseren hoe groots en opmerkelijk zij zijn.

Het wordt tijd om iets opmerkelijks te doen: delen wie je werkelijk bent.

Ik nodig je uit om uit je comfortzone te stappen en jouw inspirerende verhaal te delen in het commentaarveld hieronder.

Ik ben ook benieuwd om te lezen welke van onze programma’s je hebt gevolgd, en de mogelijk opmerkelijke resultaten die jij daarmee hebt weten te bereiken.

Uit de inzendingen kiezen we de meest inspirerende verhalen én interviewen we elke maand één van deze opmerkelijke mensen voor een blog-vullend artikel op onze website.

Het eerste interview uit deze serie is met een man die mij in de tijd dat wij elkaar kennen keer op keer inspireert om verder te leren en te groeien – Robert Benninga.

Het interview met Robert Benninga vind je hier.

En nu jij. Ik ben benieuwd om van je te horen – hoe opmerkelijk ben jij?

  • Heb je een doel bereikt, waarvan je dacht dat het onmogelijk voor je was?
  • Heb je gevochten en een obstakel overwonnen, waar anderen zouden hebben opgegeven?
  • Heb je gestaan voor waar je in geloofd, ook al waren anderen het niet me je eens?
  • Heb je die extra stap gezet om echt een verschil te maken in het leven van een ander

Ik kijk ernaar uit om van je te horen.

En vergeet niet terug te komen bij dit artikel om de comments van anderen te lezen (en je te laten inspireren…).

O ja, als laatste… vind je dit artikel waardevol, vertel het dan verder op Twitter, Facebook of LinkedIn!

Op jouw succes, Nisandeh

131
Leave a Reply

avatar
73 Comment threads
58 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
78 Comment authors
WilbertMarjan van HessenFokje RitsmaGenevieve ManaoisHetty Hanekamp Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Albert Bolwijn
Gast

Goedemorgen, Ik wil hier graag op reageren: Ik ben het helemaal eens met bovenstaande. Afgelopen zondag ging het programma van Hour of Power hier ook over. Veel mensen hebben een droom, Nelson Mandela, Marten Luther King, Ds. Schuler van Christal Cathedral, jij??… Zo geloof ik ook dat ik juist met en door de kracht van God, mooie dromen tot werkelijkheid kunnen komen. Vanuit die kracht krijg ik inspiratie, en kom ik in contact met mensen om plannen te verwezenlijken. Zo is ook Care2Cars ontstaan. Om zo mensen een kans te geven om tot hun kwaliteiten te ontwikkelen, en verder kunnen… Lees verder »

Loes van der Veen
Gast

Waar ik me nog steeds over verbaas, is dat het mijn man en mijzelf gelukt is om ons “hutje op de hei” te vinden, zodat ik met mijn bordercollies kon werken en misschien ook nog wel een HondenHerberg nieuwe stijl te kunnen starten. Mijn man en ik hadden in onze gedachte en wit boerderijtje met een stuk grond. Maar dan wel in een dusdanige prijsklasse dat het wel , voor de iets boven modaal, te betalen zou zijn. Na veel zoeken hebbe we dan in 2001 een wit boerderijtje (hoe bestaat het!!!?????) gevonden met een half hectare grond, voor een… Lees verder »

Simone Konigs
Gast

MOOI!
En….? Kan onze Doeshi (bordercollie met artrose) in februari bij jullie logeren?
Groet
Simone

Loes van der Veen
Gast

Hoi Simone, ja hoor, jullie bordercollie in februari bij ons logeren mocht je dat alsnog willen. Je kan me bellen onder 0651080970

Groetjes
Loes

Marjan van Hessen
Gast

Hoi Simone,
Een beter adres voor je hond kan je echt nergens vinden! Realiseer je goed, dat- als je éénmaal hier geweest bent- je je hond nergen anders meer wilt laten logeren. Bovendien loop je ook nog eens het risico nieuwe vrienden te maken, want het team van Loes zijn heerlijke mensen!
Succes en fijne feestdagen,
Marjan van Hessen

Monique Appels
Gast

Wat een mooi verhaal Loes! Hier ook zo’n hondengek die op weg is een hondencentrum te starten op de Veluwe om dan uiteindelijk honden op te vangen die nergens anders meer welkom zijn. Ik heb vorig jaar rond deze tijd de stoute schoenen aangetrokken en mijn baan voor onbepaalde tijd in loondienst opgezegd om voor mijzelf te gaan beginnen. Opnieuw. Voor de zoveelste keer! Sommigen verklaarden mij voor gek of op zijn minst voor onverstandig, anderen vonden het stoer. Ik vond eerlijk gezegd dat ik geen keuze had. Het was nu of nooit. Ik was 45 en – hopelijk –… Lees verder »

Gabriël
Gast

Ik heb ooit een val gemaakt waardoor ik 6 weken moest plat blijven liggen. De mooiste tijd van mijn leven want ik had toen de tijd om te studeren. Oosterse filosofie, natuurgeneeskunde. wereldbeschouwingen.
Hier heb ik mijn verdere leven profijt van gehad.

Helen Roeten
Gast

Ik snap wat je bedoelt. Ik kan na 3 burnouts, depressie en kanker zeggen: het heeft mij veel geleerd. Ook dat ik kan vertrouwen op mijn talenten en intuïtie. Vriendschap inspiratie en passie laten mij altijd weer doorgaan.Ook naar eigen zaak in tijden van crisis.ik maak de wereld mooier met gaudiachtige banken in wijken en koppel dat aan projecten in bepalen Eritrea. Ziekte, verlies, zorgen, ze horen bij het leven zoals niets groeit zonder ook te sterven. Deze kerst inspireerde deze website mij en ik ga zeker een keer naar een bijeenkomst.

Groet Helen Roeten

Isabelle Willemse-Weeda
Gast
Isabelle Willemse-Weeda

Opmerkelijk, in de zin van ‘met je hoofd boven het maaiveld uitsteken’ en het verschil maken, is iets wat wel op mij van toepassing is. Ik sta voor hetgeen ik in geloof en hanteer dit als leidraad in de dingen die ik doe. Dat gaat niet altijd even makkelijk. Hoewel ik het zeker niet ervaar als een juk. Congruent zijn aan mezelf, met respect voor de ander(en) maakt het leven voor mezelf en mijn omgeving prettiger. Dat levert veel op en kost in de regel weinig moeite. Een streber zijn, om het beste eruit te halen is iets wat van… Lees verder »

Robbert Bloemendaal
Gast

Vaak is ‘streben’ een houding die een zekere krampachtigheid verraadt. Bij jou voel ik, dit lezende, dat het echt vanuit je karakter komt. Dat vind ik inspirerend. Binnen mijn karakterstructuur, ‘wasprogramma’ kun je het noemen, is echt voor iets gaan veel minder vanzelfsprekend. Om dan toch die houding aan te kunnen nemen, zonder in de kramp van een uiterlijke houding te vervallen, is een heikel evenwicht. Voelen hoe dat zit bij iemand die ‘nou eenmaal zo is’, is dan helend. Dank.

reisgeleider.nl

Mienke van Rozen
Gast

Hoe inspirerend ben ik? Wel, ik durf wel te zeggen: heel inspirerend! Doordat ik het algemene volksgemekker iets van tegenwicht wil geven, ben ik vorig jaar begonnen met een krachtig initiatief: 12-12/12:12 Nu kan ik hier wel gaan vertellen wat we op 12 december gaan doen, dit jaar zelfs met tenminste 2.000 mensen, maar je kan ook even naar de website surfen: 12121212.nl. Ik hoop dat dit jou zal inspireren om ook mee te gaan doen en het weer door te geven aan de mensen in JOUW wereld. Dit doe je door erover te Twitteren met #12121212 of door je… Lees verder »

Wilma Meuwissen
Gast

Hallo Mienke

Mooi initiatief, tijd staat in mijn agenda getwitter zal het ook worden.
Er staat in mijn agenda dat ik as woensdag avond
hier tijd aan ga besteden door de rest van mijn social networking dit initiatief te vertellen, mijn focus zal de rest doen

heel veel succes toegewenst!

Fokje Ritsma
Gast

Mijn opmerkelijke recente succes: Ik heb een geschiedenis van jo-jo-en met mijn gewicht. Was door de jaren heen in 5 pogingen 73 kg afgevallen en 73 kg weer aangekomen. Mijn limiting belief tot augustis dit jaar bij een overgewicht van 20 kg was: : Ik moet echt niet meer op een dieet gaan, want dan breng ik wederom de mijn metabolisme helemaal in de war. En ik kan het echt niet aan om nog eens op dieet te gaan. En op mijn leeftijd van 51 kan ik het helemaal wel vergeten: . Gelukkig begon ik erover te praten met anderen… Lees verder »

Hetty Hanekamp
Gast

Hé Fokje, ik dacht vorig weekend al iets aan je te zien 🙂 . Je doet het super!

Liefs, Hetty

Piet Schenkelaars
Gast

Toen ik afstudeerde in de moleculaire wetenschappen aan de Landbouwuniversiteit in de jaren tachtig van de vorige eeuw, was ik een dwarsligger. Stampvoetend en ongeduldig ging ik tekeer tegen multinationals die mens en milieu uitbuiten. Ondernemers vond ik slecht en actievoerders goed. Inmiddels ben ik dertig jaar verder en is deze simpele tweedeling onwerkzaam en onheilzaam gebleken. Nu ben ik zelf een ondernemer en een dwarsdenker en weet ik dat ik goed in mijn vak ben. En ja, welke obstakels heb ik nu moeten overwinnen? Ik denk vooral mezelf d.w.z. belemmerende ideeën en overtuigingen loslaten, angst voor (financiële) onzekerheid overwinnen… Lees verder »

Esther Molenaar
Gast

Als ik al die afbeeldingen zien van inspirerende mensen, vraag ik me af of ik wel zo remarkable ben. Ik word klein door het ontzag voor die ander. Heb ik tijdens de Breakthrough to Success niet geleerd om mezelf niet klein te maken? Heb ik tijdens de Breakthrough to Success niet geleerd ‘don’t make yourself wrong’. Toen ik een tiener was heb ik het heel wat mensen moeilijk gemaakt door steeds de vraag te stellen ‘Wat is de zin van het leven?’ Ik wist het niet en ik wilde er een antwoord op, hoewel ik diep in mijn hart wist… Lees verder »

Brigitta Bemmelmans
Gast

Esther, wat een remarkable woman ben jij! En wat een fantastisch nieuws, ik ben echt superblij voor jullie, gefeliciteerd!!!

Yvonne Morselt
Gast
Yvonne Morselt

Esther, van harte! Ooit las ik het boek: “Wees blij dat het leven geen zin heeft”…….Schrijver even vergeten. Essentie: het gaat om de zin die jij er met de jouwen aan geeft! Dan wordt jouw bestaan ook zinvol voor anderen. Nog veel geluk op jullie pad!

Esther Verwoord
Gast
Esther Verwoord

Jaap van Heerden? Als we allemaal om die ene zin van het leven heen zouden draaien zouden we in de draaikolk die dan ontstaat naar beneden gezogen worden en verdrinken. Gelukkig is de zin van het leven niets absoluuts maar iets heel persoonlijks.

Anna Sofia van Hooijdonk
Gast

Lieve Esther en Corinne,
Geweldig!!!!! fantastisch!!!!!
Ik heb de afgelopen dagen veel aan jullie gedacht in de hoop dit nieuws te mogen vernemen.
De tranen liepen over mijn wangen toen ik je positieve uitslag onder ogen krieeg in bovenstaand stuk.
Geniet 100% van elke minuut, elke fysieke verandering en van de groei van dit nieuwe leven wat jullie toelacht! En moge dit kind in jullie liefde en straks als “Breakthrough to Success kind” de wereld in stappen. Ik kijk ernaar uit!

Saskia Steur
Gast

Lieve Esther – heel remarkable: jij, je verhaal, je ondernemerschap en de moed die jullie samen hebben gehad om door te gaan. Jij had dat plankje helemaal niet nodig 🙂 En las kers op de taart: Breakthrough to Success-baby, als dat niet remarkable is! “Expect miracles” stond er op de kaart die ik vanochtend trok: “now, you and Corinne are expecting a miracle”. Geniet er vooral van!

Hetty Hanekamp
Gast

Esther, meid, wat super voor jullie. “Van harte gefeliciteerd” is een understatement, maar ik weet even geen betere. Geniet samen van jullie zwangerschap en van het (nog even) met z’n tweeën zijn en straks natuurlijk van jullie kindje. Wie heeft er nog een patroon van babysokjes? Dan kan ik vast beginnen.

Liefs en een dikke kus ook voor Corinne, Hetty

Suzan Jong
Gast

Lieve Esther en Corinne,

Wat een FANTASTISCH nieuws! Van harte gefeliciteerd! En hoe bedoel je – geen liefde!??!? Tijdens de Breakthrough to Success sprongen de vonken ervan af tussen jullie beiden. Ik wens jullie heel veel geluk en geniet van alles en van elkaar.

Dikke kus,
Suzan

Mariëtte Verlaan
Gast

Wow, lieve Esther en ook lieve Corinne,
Dat jullie geweldige lieverds zijn en er absoluut 100% voor gaan heb ik al bij de Business Bootcamp in april en de Breakthrough to Success van Open Circles ervaren. Warme armen en een warme uitstraling zijn heerlijk om te voelen.
En er is altijd meer! Hartelijk gefeliciteerd, ik ben zo blij voor jullie. Jullie diepgaande verhaal heeft me geroerd. You’re both remarkable…
Met een zonnige tuingroet, Mariëtte

Jeanne Gommers
Gast
Jeanne Gommers

HELLP een kind zoals Eva. Dit is de titel van het boek dat ik bijna 17 jaar geleden bedacht toen ik zwanger op de IC van het Dijkzigtziekenhuis lag. Het boek moet nog geschreven worden. Eva is ondertussen 16 jaar, ze heeft een verstandelijke beperking en autisme. De eerste jaren van haar leven hebben we dat niet geweten. Ze was wel veel te vroeg (27 weken zwangerschap) en veel te klein geboren. ( gewicht 535 gram) Maar goed, we draaiden Van Dikhout in de auto op weg naar het Sophia Kinderziekenhuis en we zongen de tekst : WE GAAN VOOR… Lees verder »

Bas Meusen
Gast

Mijn verhaal heeft niet zozeer betrekking op mijn bedrijf, maar vooral op mijn studiekeuze. Een 5-tal jaren geleden heeft mijn moeder een netvlies-loslating gehad, waarna (na de operatie) het lichaam niet wilde herstellen. Dit proces van opereren en slecht herstellen heeft ertoe geleid dat ze al zo’n 3 jaar blind is aan 1 oog. Met het andere oog gebeurde toen hetzelfde, echter hier herstelde het beter. Het resultaat is dus na 5 jaar dat ze links een oogprothese heeft en dus blind is en rechts nog ongeveer 60% zicht heeft. Dit heeft mij ertoe bewogen Biomedische Technologie te gaan studeren,… Lees verder »

Patrick
Gast

Niet bang voor uitdagingen en onmogelijkheden Het verhaal van bedrijfsadviesPACO gaat over het overwinnen van onrecht en een nieuw bestaan opzetten. In maart 2010 kreeg ik te horen dat , ondanks goede resultaten in mijn functie en in het bezit van een onbepaald tijd contract, ik niet meer benodigd was bij mijn werkgever op de leeftijd van 45 jaar. De weg tot aan de rechter gaf zelfs aan dat ik in mijn gelijk stond, maar toch kon ik daar niet meer blijven. Wat dan te doen……….inderdaad met de dosis vechtlust die ik altijd al in mijn bezit had en de… Lees verder »

Robbert Bloemendaal
Gast

Prachtig verhaal, Patrick, het verhaal van iemand die van een vlot afgeduwd wordt en merkt dat hij kan zwemmen… en zeg nou zelf, is ‘kunnen zwemmen’ niet een veel grotere zekerheid dan ‘veilig op een vlot zitten’?

Marijke Eggink
Gast

Ik ben natuurgeneeskunde gaan studeren toen ik zwanger was van mijn tweede kind. Het was een ingeving: in feite wilde ik dit al jaren, maar het intellectuele milieu waar ik vandaan kwam vormde tot dan toe een obstakel. Op dat moment heb ik voor mijn eigen leven gekozen. Ik heb mijn eigen weg bewandeld in de behandelingen voor borstkanker. ik heb chemotherapie geweigerd hoewel het een standaard onderdeel was en veel mensen in mijn omgeving daar sterk op tegen waren. Nu, 8 jaar later, ben ik nog steeds dankbaar dat ik dat ik toen die keus gemaakt heb. Ik heb… Lees verder »

Marijke Faling
Gast
Marijke Faling

@Marijke,
Een duim voor jou!
Vind het geweldig: gewoon je eigen weg bewandelen.
Iets wat ik zelf ook meestal doe, maar soms (als het om echt belangrijke dingen gaat) toch niet aandurf…

Andere Marijke

Robbert Bloemendaal
Gast

Wat een moed Marijke, en vooral ook: WAT EEN SUCCES. Het is je allemaal gelukt, geen wonder dat je dat tot dankbaarheid stemt – voor jezelf. Een voorbeeld voor iedereen.

Baukje Westerlaken
Gast
Baukje Westerlaken

Ik ben Baukje Westerlaken. Nooit gedacht dat ik mezelf remarkable zou vinden, en al helemaal niet dat anderen dat zouden vinden. Maar toch is het zo. En wat maakt mij dan zo remarkable? Eigenlijk omdat ik dingen doe die anderen niet in hun hoofd halen. Op mijn 20e, als punker, kwam ik van school en wist ik echt niet wat mijn volgende stap zou zijn. Wel bedacht ik me: als ik over een hele lange tijd op mijn sterfbed lig dan wil ik tevreden terug kijken op mijn leven. Vlak daarna kwam ik in aanraking met het drummen. Ik speelde… Lees verder »

Robbert Bloemendaal
Gast

Dank voor je verhaal Baukje, en heel herkenbaar om te zien dat ook jij dat ‘breaking moment’ nodig hebt gehad om voor je eigen bijzonderheid uit te komen… Eerst moet iemand anders je met je neus op de feiten drukken. Ik hoop je nog eens te ontmoeten.

reisgeleider.nl

Yvette van Boven
Gast

Heb je een doel bereikt, waarvan je dacht dat het onmogelijk voor je was? Circa 10 jaar geleden net na de geboorte van mijn 4e dochter kreeg ik te horen wat niemand wil horen: Je hebt kanker. Baarmoederhalskanker. Vreselijk nieuws. Wist je dat er elke twee minuten een vrouw sterft aan baarmoederhalskanker? Ik was vreselijk bang, heb mezelf in gedachten wel 100 keer al in een doodskist zien liggen omdat ik dacht dat ik het niet zou overleven. Ik heb het hele circus doorlopen van chemo, bestraling, operaties, hyperthermie en ben er nog steeds. Het is nu mijn missie andere… Lees verder »

karin Hogenboom
Gast

Beste Yvette,
Wat een mooi bijzonder verhaal. Ik wens je veel succes en ben er van overtuigd dat je veel mensen zult gaan helpen met je training.
groetjes Karin

Yvette van Boven
Gast

Dank je wel Karin!!

Anna Sofia van Hooijdonk
Gast

Hallo Yvette,
Fantastisch, alleen de titel van het boek is al remarkable, laat staan degene die dit geschreven heeft!
Ik deel je visie. Enkele jaren geleden schreef ik een artikel met als titel: “Ziekte als last, kans of als gift!”
Succes verder en tot ziens ergens!

Yvette van Boven
Gast

Hallo Anna Sofia,

Ik heb net je verhaal gelezen en vind jou ook zeker een heel inspirerende vrouw.
Het is in het leven, maar net hoe je tegen de dingen aankijkt. Voel je je slachtoffer of zie je je ervaringen als ‘stepping stones’ om te groeien in het leven. Jij zult ook veel kankerpatienten ontmoet hebben in verband met je palliatieve- en terminale zorg en ben benieuwd naar je ervaringen.

Anouk
Gast
Anouk

Wow, wat een mooi verhaal! Volgens mij heb je het echt helemaal begrepen!

Yvette van Boven
Gast

Hallo Anouk,

Wat ben jij een inspirerende vrouw! Ik herken mezelf in je verhaal en ben benieuwd naar je boek. Ik weet zeker dat je daarmee veel mensen zult helpen hun leven te transformeren door hen te laten zien hoe ze van hun zwakte hun sterkte kunnen maken.

Robbert Bloemendaal
Gast

Omarm de omstandigheden zodat ze jou kunnen transformeren – waardoor ze vervolgens veranderen in de richting van je nieuwe manifestatie. Ongelofelijk dat je dat voor elkaar hebt gekregen met zo’n dreiging die voor je staat! Het laat ook zien dat het ziekbed een spirituele reis is – welke kant deze reis opgaat is aan ons. Je verhaal inspireert me. Dank.

reisgeleider.nl

Anouk
Gast
Anouk

Mijn eigenheid waar ik zoveel last van heb gehad, werkt nu voor me en is mijn leidraad in het werk dat ik doe. Vroeger werd ik als nogal zonderling beschouwd. Ik had maar weinig vriendinnen en ben veel gepest, op de lagere school, maar later op de middelbare nog meer. Mijn enigszins uitstaande oren hielpen me daar niet bij. Ik voelde me een vreemdeling, vond geen aansluiting met leeftijdsgenoten, had andere ideeen en interesses dan zij (hoe graag ik het misschien ook anders gewild had). Ik begreep niet wat ik hier op deze aardbol te doen had, voelde me een… Lees verder »

Jacqueline Lammerts
Gast

Hé Anouk.
Mooi wat je beschrijft én heel herkenbaar.
Fijn uiteindelijk om op aarde geland te zijn, hé en dat te mogen doen waarvoor je dan ook daadwerkelijk hier geland bent.
Ik wens je heel veel succ6 toe met het schrijven!
Ik heb alle vertrouwen in je.

Robbert Bloemendaal
Gast

En schrijven kun je! Door al die blogs heen komt een vitaal en levendig beeld naar voren. Je boeken zullen mensen helpen, laat ze maar komen!

reisgeleider.nl

Karin Hogenboom
Gast

Na de geboorte van mijn derde kind, waarvan de zwangerschap erg zwaar was, ben ik al mijn energie kwijt geraakt. Ik heb nog een poosje gewerkt, maar na acht maanden stortte ik in. De koek was op. En het duurde lang om ervan te herstellen. Ik heb wel eens gedacht, nog niet eens 40 en nu wordt het alleen maar minder. Ik was te dik geworden en mijn lijf was een wrak. Toen kwam ik in contact met een ogenleraar. Ik droeg al dertig jaar bril en ik leerde van hem hoe ik de spanning die ik al die jaren… Lees verder »

Indra Radjkoemar
Gast

Hoi Karin,

Goed werk. Kan ik je mailen?

hartegroet,
Indra Radjkoemar

Karin Hogenboom
Gast

Je kunt me zeker mailen.
Mijn email is info@volzicht.nl
Mijn website is volzicht.nl
groetjes Karin

Yvette van Boven
Gast

Hallo Karin,
Wat geweldig dat je mensen leert gebruik te maken van hun zelfhelend vermogen en hen er ook bewust van maakt dat dit mogelijk is. Mensen praten elkaar vaak na en denken dat ze een bril nodig hebben. Ze zoeken de oplossing van hun (oog)problemen buiten zichzelf terwijl ze alles in zich hebben om zelf te genezen. Ga zo door!!

Astrid van den Broek
Gast

GEVOCHTEN HEB IK ! Letterlijk en figuurlijk. Letterlijk voor lijfsbehoud, figuurlijk tegen m’n angsten. Al van jongs af aan heb ik geleerd dat ik mezelf klein moest maken, m’n mond moest houden en vooral lief, braaf en gehoorzaam moest zijn. Door omstandigheden hebben mijn ouders me altijd liefdevol maar extreem beschermd opgevoed. Hierdoor werd ik een STIL, VERLEGEN en TERUGGETROKKEN meisje. Wel één met een enorme leerhonger en nieuwsgierigheid naar mensen. En een sterk ontwikkeld gevoel voor wat zuiver is en wat niet. Die nieuwsgierigheid en enorme drive om méér en méér te begrijpen,gekoppeld aan een sterk gevoel voor integriteit… Lees verder »

Ronald de Bruijn
Gast

Zo’n lief powerhouse zou onze minister president moeten zijn!

Ik heb Astrid mogen ontmoeten, en – read my lips – zo ziet een diamant eruit!

Robbert Bloemendaal
Gast

WAUW! Zo ziet ‘happiness in motion’ er uit. Het is je niet aan komen waaien, maar je hebt jezelf leren vliegen. Mooi vind ik ook dat je er niet hoeft te KOMEN om er al helemaal te ZIJN… het plezier van hier en nu spat er af.

reisgeleider.nl

Anita Kist-Gieskes
Gast

Na het ontbreken van zonneschijn en plezier in mijn jeugd heb ik in 1980 de keuze gemaakt het ouderlijk huis te verlaten. Ik was het wel zat te horen dat ik niets kon en nergens voor deugde. Als eerste ben in toen verhuist naar de Lage Vuursche om daar een jaar als buurvrouw van, toen nog Prinses Beatrix, te wonen. In dit jaar kwam een verhuizing naar Oostenrijk op mijn pad, daar zochten ze een soort van au-pair. Daar heb ik vijf jaar van leven doorgebracht, geweldige jaren waarin ik veel geleerd en gezien heb. In 1986 ben ik toen… Lees verder »

Robbert Bloemendaal
Gast

STOER. Dat is wat mij betreft het gevoel dat dit stuk overbrengt. Een intentie, een basis waarop je terug kunt vallen ondanks de angsten en twijfels die er ook zijn – en mogen zijn. WAT je gaat doen, geen idee. DAT je het gaat doen, geen twijfel.

reisgeleider.nl

Jacoline Steegstra
Gast

Twintig jaar geleden vertrok ik als 22-jarige journaliste in mijn eentje naar Curaçao. Wat ik bij me had waren een koffer met kleren, mijn gitaar en mijn kat Oekel. Mijn andere spullen had ik weggegeven aan mijn dierbare vrienden en vriendinnen. Ik was net afgestudeerd en had tijdens mijn stage mijn hart verpand aan Curaçao. De kleuren, de muziek, de vrolijkheid, de zee, ik had er zo intens van genoten dat ik graag nog eens wat langer zou willen verblijven op het eiland. Ik had gedacht aan ongeveer 2 jaren, maar dat werden er uiteindelijk 20! Wat ik toen al… Lees verder »

Robbert Bloemendaal
Gast

Niet EEN, maar TWEE keer ‘jezelf over de schutting gooien’ zou niet opmerkelijk zijn? Kom nou, het getuigt van heldenmoed. Gefeliciteerd met je succes, je zult vanuit je zijn en je echte ervaring heel wat mensen kunnen helpen. Pet af.

reisgeleider.nl

Ronald de Waal
Gast

Na jaren doen wat er van me verwacht werd: een goede opleiding kiezen, zo hoog mogelijk, een goede baan hebben, carriere maken, veel geld verdienen etc. kwam ik erachter dat ik niet op het goede spoor zat. Ik durfde niet mezelf zijn, ik moest presteren en stressen. Mijn droom bleek veel meer: anderen mensen helpen zichzelf te zijn door hen te coachen en ook door voor hen te schrijven. Ik realiseerde mij dat mijn passie er ook mocht zijn en gooide het roer om. Ik schreef eindelijk mijn roman ‘Ogen open!’ die al jaren in de kast lag af en… Lees verder »

Marjan Haselhoff
Gast

Toeval bestaat niet! Dus het moet zo zijn dat ik dit bericht las. Op het moment dat ik dit lees ben ik mijn boek aan het schrijven om mensen te inspireren. Om mijn verhaal op papier te zetten. En het klopt dat je eerst geinspireerd moet worden wil je zelf kunnen inspireren. Mijn inspiratie kwam van het boek; Eat, Pray and Love van Elizabeth Gilbert. Zij vertelde in een interview wat het succes van haar boek was. Wij mensen willen herkenning en tevens hoop en inspiratie. Dit was het laatste stapje dat ik nodig had om mijn verhaal op papier… Lees verder »

Indra Radjkoemar
Gast

Toen ik op mijn 35ste verder wilde studeren zei één van mijn vrienden: Nu studeren? op deze leeftijd? Na een tijdje rot gevoeld te hebben nam ik een beslissing nl. iemand die mij zodanig demotiveert kan geen vriend zijn. Weg ermee. Ik maak korte metten met mensen die mij proberen te vertellen dat ik iets niet kan. Ik ben een ‘dwarsdenker’ en ik voel me ontzettend gelukkig. Ik volg niet de geschiedenis, maar maak mijn eigen weg. Toen ik geen baan kon vinden heb ik een baan gecreëerd. Na jaren gedacht te hebben dat ik misschien wel de enige ben… Lees verder »

Robbert Bloemendaal
Gast

Zelf ben ik weer aan een studie begonnen op mijn 49e. Mijn broer van 45 begon toen ook aan een studie… ‘veel constructiever om zo met je mid life crisis om te gaan dan een nieuwe vriendin’, grapte mijn moeder. We zijn met velen, maar een kudde worden we nooit 😉

Inge
Gast
Inge

Mijn naam is Inge, ik ben 50 jaar. Toen bijna 18 jaar geleden mijn oudste zoon werd geboren had ik een droom: samen met de vader van mijn kind een gezin vormen, gelukkig zijn en in harmonie leven. We kregen nog een zoon en een tijd lang leek alles prima te gaan. Heel groot was dan ook ons verdriet toen bleek dat we door de verschillen tussen ons uit elkaar groeiden in plaats van naar elkaar toe en we na 7 jaar huwelijk niet anders konden dan scheiden. Ik heb vanaf het moment van scheiding gedacht: ik geef mijn droom… Lees verder »

Josefine Logemann
Gast

Inderdaad heb ik ook geleerd om vooral niet te veel van mezelf te vinden. Ik vind mezelf REMARKABLE omdat ik steeds weer terugkom bij mezelf, het geloven en de kracht in mezelf. Op de lagere school werd ik flink gepest omdat ik nogal traag en mollig was en een zware vorm van discalculie had. Tekenen en alle andere visuele en creatieve vakken waren aan mij besteed, alleen de basisschool geloofde slechts in kinderen die goed in rekenen waren. Er werd mij duidelijk gemaakt dat er iets mis met me zou zijn. Het ene moment had ik vrienden en dan weer… Lees verder »

Wilbert
Gast

Ik wil een van mijn grootste inzichten delen. Om te groeien of daar te komen waar de Nelson’s, Gandhi’s zijn hoef je niet ver te zoeken die zitten nl. al in je. Door werkelijk te beseffen dat je anderen niet nodig hebt om te zijn wie je bent. Het lijkt een slimme manier en is wat de meeste middelmatige mensen doen – de ander naar beneden drukken zodat ze zelf boven de rest uitsteken en opvallen. Ze beseffen niet dat ze dan nog steeds de middelmatigheid niet ontstegen zijn. Door te leven zonder identiteit, gebrek, angst en onzekerheid zal je… Lees verder »

Ferdy Koot
Gast

Waarom ik remarkable blijk te zijn (als ik zo het artikel van Nisandeh lees)? Ik heb een koeriersbedrijfje en als ik leeg ben of de zending ‘een dag de tijd heeft’, kijk ik speciaal uit naar pechgevallen langs de rijksweg of, zomaar, in de steden waar ik op dat moment kom. (Tegenwoordig kan overigens een stilstaande auto bij een gebouw al een terreurdreiging inhouden; jammer). Soms 6 keer per dag (als het bijvoorbeeld regent) en soms de hele week niet. En elke keer geniet ik weer van de reactie van ‘de pechvogel’: nee, ik ben niet van de WegenWacht, niet… Lees verder »

Sharon Gadellaa
Gast

Heb net een duurzame nestkast voor de snelste vogel van de wereld geplaatst, de slechtvalk… en bovenop de hoogste woontoren van Nederland, er zit zelfs een webcam in…
www,werkgroepslechtvalk.nl/ccms.104.Werkgroepslechtvalk.LIVE-BEELDEN.html

Via mijn creatieve website vrijevormen.nl maak en ontwerp ik duurzame zaken van voornamelijk hout, en op mijn dreamlifeproductions site, werk ik aan mensen en hun geluk!

Zo kan ik doen waar ik zin in heb!

Groetjes Sharon Gadellaa

Pim de Rooij
Gast
Pim de Rooij

Ik ben er erg trots op dat Feng Shui mijn passie en beroep is geworden! Toen ik stopte met studeren aan de Design Academy Eindhoven, was dat voor velen in mijn omgeving onbegrijpelijk. Ondanks veel twijfel ben ik mijn hart blijven volgen en ben ik in de leer gegaan bij iemand hier in Nederland. Na het Business Bootcamp heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik contact opgenomen met, in mijn ogen, de beste Feng Shui expert ter wereld (wonende in Beverly Hills)! Nu heb ik via de mail en skype een programma met hem opgesteld van een maand,… Lees verder »

Simone Roodselaar
Gast

Super Pim, ik ben benieuwd hoe het gaat, houd je me op de hoogte?
Simone

Robbert Bloemendaal
Gast

Alle reden om trots te zijn Pim, en nu met deze blog ook niet meer stiekem! Zul je dat woord nooit meer gebruiken dan? Heel veel succes gewenst, maar omdat je dat zelf al creeert zit dat wel snor.

reisgeleider.nl

Tamar Kaijzer
Gast

Op de vragen: • Heb je een doel bereikt, waarvan je dacht dat het onmogelijk voor je was? • Heb je gevochten en een obstakel overwonnen, waar anderen zouden hebben opgegeven? • Heb je gestaan voor waar je in geloofd, ook al waren anderen het niet me je eens? • Heb je die extra stap gezet om echt een verschil te maken in het leven van een ander? Heb ik 1 antwoord JA Ik wil niet beginnen om mijzelf klein te maken, helemaal niet. Alleen de beste verhalen hebben een inleiding nodig om met de emotionele beleving mee te kunnen… Lees verder »

Robert Benninga
Gast

Wow, wat een oprechte eer en genoegen een bijdrage deze week te mogen leveren. En heerlijk de commentaren te lezen.
Make your difference! Let’s stay close, Robert

Marion Gulpers
Gast

Ik ben er nog iedere dag dankbaar voor dat ik mijn telkens terugkerende depressies heb weten op te lossen en dat ik van een onzekere vrouw veranderd ben in een volop in het leven staand, gelukkig mens! Tot ver in mijn volwassen leven liet ik het verleden bepalen hoe ik me in het moment voelde. Rond mijn veertigste ging de knop om en nu leef ik zelfverzekerd, onafhankelijk, gelukkig met mezelf en het leven. Ik heb een geweldige zoon, een zelfstandige coachings praktijk waar ik mijn hele hart en Zijn in kwijt kan, een prachtig huis en een geweldig lieve… Lees verder »

Marion Gulpers
Gast

Hoe ik dat heb gedaan? Mindmanagement en opruimen van oude trauma’s en zelf-saboterende overtuigingen mbv o.a. Conscious Coaching. Meer weten? Kijk op mijn website’s en bel me!

Simone Roodselaar
Gast

Al op mijn 17e leerde ik mijn huidige man kennen. Vanwege zijn thuissituatie gingen we al samenwonen toen we 21 waren. Maar ik stond er op ons eigen huis te kopen. Dat was een goede start van een leven van hard werken, maar daar ook voor beloond worden. Van het ene huis naar een groter, en daarna nog groter en mooier, maar altijd door zelf keihard te werken. Ook hebben we 2 bedrijfspanden gebouwd waar we al onze creativiteit in kwijt konden. Vorig jaar hebben we een enorme dip gekregen, een combinatie van jarenlang hard werken, de krisis en geen… Lees verder »

Robbert Bloemendaal
Gast

Van keihard werken voor jezelf naar keihard werken voor jezelf én de ander… zo kan de inspiratie een vruchtbare voedingsbodem vinden. Prachtig om te lezen en inderdaad… remarkable.

Wilma Meuwissen
Gast

Heb je een doel bereikt, waarvan je dacht dat het onmogelijk voor je was? Dit was al een moeilijke vraag mijn hele leven lang, wat is je doel? Wanneer ergens in het verleden een werkgever vroeg naar mijn doelen, ontstond er altijd een groot vacuüm en was ik opeens de weg kwijt. Allerlei cursussen trainingen en vervolgens maar een hele opleiding tot gezondheidstherapeute op HBO nivo gestart naast mijn parttime baan als leidinggevende in de schoonmaak, en twee prachtige pubers in huis en een partner die heel hard werkte. Tijdens de opleiding na een val in een burn out geschoten.… Lees verder »

Marlies
Gast

Ik ben natuurlijk bevooroordeeld omdat ik de zus ben :). De afgelopen jaren heb ik de transformatie mogen zien en meemaken. Deels dus een reisgenoot.
Een geweldig mens, een doener (niet lang lullen maar doen), zakelijk inzicht (misschien geërfd?), eerlijk en vooral erg liefdevol in haar werkwijze.
Zoek je duidelijkheid? Zoek je een oplossing? Zoek je een advies? Zoek je een gedegen therapeut? Ik weet zeker dat je niet voor één ding een oplossing, advies krijgt. Ik beveel haar jou en mijn cliënten van harte aan. MIJN zus… ik ben er trots op haar te kennen!

Wilma Meuwissen
Gast

Dank je wel dat je me zo geweldig steunt!
Namasté

Fokkelien Dam
Gast
Fokkelien Dam

Ha Wilma, Inspirator! Dat ben je zeker! Als kind zag ik het leven simpel. 3 mogelijkheden. 1.De weg was duidelijk, je zag je einddoel en je liep er naar toe. 2.Het was iets moeilijker, je moest over iets heen, b.v. duinen. Dan rende je vol moed en ook iets van spanning de duin op, want daarachter lag, de zee…. of weer een nieuwe rij duinen. 3.Deze was het ergst! De weg die je moest lopen was duidelijk, telkens recht door, maar er kwam geen einde aan! Jij geeft me dat spannende gevoel van nr. 2: Elke keer dat ik je… Lees verder »

Wilma Meuwissen
Gast

Dank je wel Fokkelien
voor je mooi compliment! ( zit zowaar te blozen en met een hele grote glimlach ben ik je tip aan het uitvoeren)

Niets is mooier wanneer je mensen hun nieuwsgierigheid kunt blijven aanwakkeren en zeker bij diegene, zoals jij die al enorm veel kennis heeft over die prachtige dokter Bach bloesem remedies is extra feest!

tot de volgende keer !

Robbert Bloemendaal
Gast

Je hebt het verschil gemaakt voor JEZELF. En dat maakt je geloofwaardig. Want alleen wie liefde IS, kan liefde geven.

reisgeleider.nl

Patricia van Turnhout
Gast

Ik heb vorige week iets gedaan waarvan ik nooit voor mogelijk had gehouden dat ik dat binnen 10 dagen voor elkaar zou krijgen. Maar des te blijer ben ik dat ik al mijn ‘ja maars’ aan de kant heb gezet en gewoon gedaan heb wat nodig was. Het resultaat was geweldig; een onvergetelijke dag voor een terminaal zieke jongen.

Onderstaand de link naar het krantenartikel van de volgende dag.

http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/7665210/Trukendoos-gaat-open-voor-Lars.ece#

Els Cappel
Gast

Overleven….voordat ik geboren was…wist ik het al. Mijn hele jeugd. Mishandeling, verwaarlozing en niet gezien worden. Ik ben bijna verdronken….maar durfde het niet te vertellen…..ik heb een steekvlam in mijn gezicht gekregen, nadat ik de lucifer bij de geiser hield…zoals ik had zien doen. Mijn haar weggebrand en geschroeid, geen wenkbrauwen meer, geen wimpers….en niemand zag wat. Ik keek wel uit om het te vertellen. Op school werd ik gepest. Ik had astma. Mijn redding was internaat. Ik werd niet meer gepest en ik besloot om dat zo te houden. Ik was een persoonlijkheid, stond op mijn 1e rapport. Om… Lees verder »

Esther Molenaar
Gast

Lieve Els,

Tijdens de Breakthrough to Success had je wel iets verteld over jouw verleden.
Zo zie je maar weer dat er achter iedereen een verhaal zit.

Ik vind het geweldig om hier te lezen hoe jij je niet op je kop hebt laten zitten. Dat je op de Breakthrough to Success was heeft mij dat al verteld.

Lieve lieve Els je bent een mooi mens en ik reken erop dat ik in de toekomst nog veel van jouw nabijheid mag genieten.

Anna Sofia van Hooijdonk
Gast

Hoe opmerkelijk ik ben? Na een plotseling overlijden van een kindje van vrienden van mij, veranderde mijn leven drastisch. Het kindje overleed in mijn armen, reanimatie mocht niet baten, de wereld van mijn vrienden en mij stortte in! En toch is deze ervaring het eerste concrete moment geweest om mijzelf te openen voor meer. Ik vroeg mij namelijk af: “Als er dan meer is dan ik kan zien of geloven, leidt mij dan maar, want ik ben de weg kwijt!” En zo gebeurde het! Een wonderbaarlijke ontwikkeling volgde, niets meer was vanzelfsprekend. Het leven was zwaar en dubbel. Enerzijds was… Lees verder »

Indra Surya
Gast

Dank voor je ontroerend indrukwekkende verhaal, Anna Sofia.
Leef Wel! Indra

Yasmin Verschure
Gast

En bijzonder ben je!
Dikke zoen,
Yasmin

Els
Gast

Trouwens…

de 30 kg die ik ineens kado kreeg…in een paar maanden…..zijn 27 febr. ook verdwenen, heb ik me voorgenomen.

Met geen mogelijkheid was het tegen te houden….na dit trauma…..maar nu gaan ze eraf !. Op mijn verjaardag ben ik weer 60 kg….en heb een kleine maat 36….Dan ben ik weer mezelf…Els.

Er zit een kleine Thailand hobbel in….waarom eten ze daar ook alleen maar rijst……

De eerste 3,2 kilo is eraf. …hoera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

High 5

Els

Giovanca Hooi
Gast

Van lasser bankwerster naar masseuse en coacher!!! Mijn naam is Giovanca Hooi, ik ben een Boogschutter uit het jaar 1973, geboren op Curaçao. Als kind merkte ik, dat ik net iets gevoeliger was dan andere kinderen. Bepaalde dingen wist ik gewoon, ik voelde het verdriet, de pijn, blijdschap en liefde van alles en iedereen om mij heen. Naarmate ik ouder werd leerde ik mezelf aan te onderdrukken wat ik voelde, en nam het niet serieus. Ik was het spreekwoordelijke “schaap” geworden die de “kudde” maar volgde. Na vele jaren in een vicieuze cirkel geleefd te hebben en uiteindelijk in een… Lees verder »

Jacoline Steegstra
Gast

Hi Giovanca, je viel me al op bij de Master Entrepeneur Seminar laatst toen je vertelde hoe je erin was geslaagd je omzet een flinke boost te geven na de Business Bootcamp. Omdat ik zelf 20 jaar op Curacao heb gewoond (zie comment boven) sprong je er als Antilliaanse vrouw echt uit. Ik weet waar je het over hebt als je het hebt over Antilliaanse vrouwen die kiezen voor een slachtofferrol en ik vind het supermooi om te zien dat jij een andere weg hebt gekozen. Ik wens je toe dat je een inspiratie mag zijn voor je eiland. Zelf… Lees verder »

Elena
Gast

Ik was benieuwd hoe “opmerkelijk” ben ik sinds ik kon nadenken over wie ik ben, dus ongeveer rond jaar of 7-8. Ik viel buiten regels – op school, in de vriendenkring, in mijn familie… Ja, ik ben anders! Gelukkig vonden mijn ouders mij bijzonder en gaven ze mij alle vrijheid om me te ontplooien: ik was goed zowel in wiskunde als in de taal en literatuur, ik deed aan athletiek, dansen, schilderen, theatergroup… en ging uit met alternatieve jongeren. Ik wou alles ervaren, niks kon ik missen! Met volle borst ademen, met volle kracht vechten voor mijn doel, met volle… Lees verder »

Briska Smit
Gast

Ik blijf het leven aangaan in het doorbreken van vicueuze cirkels.

Als trainer en coach nodig ik ook anderen uit om in actie te komen en uit de comfortabele zone te stappen. Iedereen kan op zijn eigen manier moedig en creatief zijn, ondanks de angst voor het (on)bekende.

Hetty Hanekamp
Gast

Kaders? Welke kaders. Alles is mogelijk zolang je actie onderneemt.

Veel plezier met dit filmpje.

Groeten, Hetty

Mariëtte Verlaan
Gast

Absolutely amazing! You have to move fast enough…

Giovanca Hooi
Gast

Hallo Hetty,

Geweldig filmpje… jeetje dank je voor het delen.
Ik ga je snel bellen voor een afspraak.

Liefs Giovanca

Mariëtte Verlaan
Gast

Mijn opmerkelijkheid ligt er in dat ik ervoor ga om mensen hun mogelijkheden te laten ontdekken zodat zij zich vanuit die mogelijkheden en hun eigen kracht ontplooien en een geweldige persoonlijke groei doormaken.

Mijn inspiratie wordt gevoed door levenswijsheid, filosofie, boeken, quotes, ontmoetingen met inspirerende mensen, de natuur en seizoenen in mijn tuin, mijn eigen liefdevolle zijn, creatieve veelzijdigheid en bewuste aandacht voor mijn omgeving.

Ik geniet ervan als ik zowel de natuur (in de tuin) als mensen (in communicatie) zie bloeien en groeien!

Iris spoolder
Gast
Iris spoolder

Ik heb een droom ,en die droom is zo groot ,dat ik er dag en nacht mee bezig ben . Het zit namelijk zo ,Ik droom al 22 jr over een eigen beauty farm. ik zit boordevol ideen, waarvan ik zeker weet dat de gehaaste mens van tegenwoordig ,bij mij zijn/of haar stukje rust kan vinden . Al zou het maar voor 20 min op een dag zijn ,of in de week, want geef toe hoe vaak geef jij je zelf de tijd om je helemaal te ontspannen ,zonder te denken aan het werk ,de was ,je kinderen ,etc ,etc,… Lees verder »

Pim de Rooij
Gast
Pim de Rooij

Beste Iris,

Wauw, bedankt, een prachtige visie!

Mocht je nog geen locatie in gedachte hebben, dan wil ik graag inspireren met een plek die voor mij erg bijzonder is.
Een plek die vraagt/smeekt om jouw idee. Een plek waar mensen loskomen van hun drukke bestaan en kunnen helen in de natuur.
Met het juiste businessplan wil ik je ook graag wijzen op een persoon die dit makkelijk voor je zou kunnen financieren.

Just to inspire!

Stuur me een mailtje als je er meer over wilt weten: pimderooij@gmail.com

Hartelijk groetje,
Pim

Els Cappel
Gast

Hi Iris, Laat die negatieve mensen maar praten. Het is JOUW droom. En dromen zijn geen bedrog als JIJ er voor gaat. En laten we wel zijn. Je zoekt of… iemand die zo in jou gelooft dat hij je wil financieren… ja, zelfs de bank doet dat…als ze echt in je geloven. Of… je begint iets kleiner…maakt eerst de nodige fouten, om daarna door te stomen. Laat ze maar PRATEN. WORD daar maar sterk van… OH. NEE… gaat me dat niet lukken…denk je dan. En leg deze mensen maar niets uit. JIJ WEET WAT JIJ WIL!!!!!!!!! Doen Iris. Niemand houd… Lees verder »

Iris Spoolder
Gast
Iris Spoolder

ooooh heey Els ,ik zit hier met tranen in mijn ogen jouw geweldige mooie woorden te lezen 😉

En ja je leest het goed ik ben opzoek naar handvaten ,naar mensen die mij er wegwijs in willen maken .
Ik heb een droom en die ga ik waar maken .

thx kanjer 😉 en daar hou ik je aan ,dat jij als het zo ver is bij mij komt ha ha ha .

dikke knuf terug 😉

greetz Iris

Tim van Orsouw
Gast

YOU WILL EITHER FIND A WAY OR MAKE ONE Een jaar lang was ik ARBEIDSONGESCHIKT, nadat zowel mijn eerste als mijn tweede echte LONGOPERATIE zenuwbeschadiging had veroorzaakt in mijn buik- borst- en okselhuid en buikspier. Die droom om gymleraar te worden kon wel vergeten. Mijn passie ‘Sport’ veranderde van iets leuks tot een oncomfortabele, pijnlijke ervaring. Mijn borst en oksel hebben zo’n 8 maanden als ernstig verbrand aangevoeld en mijn buik registreerde elke beweging van de kleding die er tegenaan kwam alsof er een wesp had gestoken. Op de plek van mijn rechter twee ‘blokjes’ van mijn buikspier zat vier… Lees verder »

Jacoline Steegstra
Gast

Hoi Tim, ik leerde je kennen tijdens de Master Entrepreneur Seminar waar we logeerden in hetzelfde hotel. Geweldig boeiende gesprekken gevoerd. Ik dacht daarna, wow, was ik nog maar 23, maar bij nader inzien: mijn pad is gevormd door de dingen die ik meemaakte vanaf die tijd tot aan nu. Ik ben er nu klaar voor. Ik vind je zeer remarkable om op jouw leeftijd al te hebben ontdekt dat (levens)wijsheid niet vanuit de schoolbanken komt, maar dat je zelf op zoek moet gaan, naar wat bij jou past en dat je je helden mag kiezen. Ik geef dit nu… Lees verder »

Tim van Orsouw
Gast

Hoi Jacoline, Allereerst bedankt voor je compliment! Ik vind het cool om te lezen dat jullie één van de weinige ouders bent die hun dochter liever niet naar de Universiteit zien gaan, waarvoor hulde. Doet me denken aan het boek van Kiyosaki: “If You Want to Be Rich & Happy Don’t Go to School: Ensuring Lifetime Security for Yourself and Your Children” Met een open mind en een positieve associatie met ‘leren’ kan iedereen zijn eigen droomwereld creëren. Daar heb je geen diploma voor nodig. Het gaat veel meer om creativiteit, communicatie-vaardigheden en vooral ‘personal power’, niet om een papiertje.… Lees verder »

Els Cappel
Gast

Hi Iris, Iris, als je dingen wilt uitzoeken, ga je gewoon salons langs. Je vraagt of je rond mag kijken… omdat je zelf iets wil beginnen. Als het bij je om de hoek is… dan moet het maar een klein leugentje om verder te komen zijn. Ik hou daar helemaal niet van… of je gaat gewoon er een dag heenals klant met nog iemand erbij die je spy wil zijn… hahahahaha. Kijk ook of er beurzen zijn… Misschien in Nederland, Belgie… of Duitsland en laat alles op je inwerken wat je wil. En nogmaals, alles hoeft niet nieuw te zijn…… Lees verder »

Els
Gast

Tim… top!!!
gaat het niet L om… dan gaat het R om… en anders er tussen door!!!

Wat een voorbeeld…

Groet

Els