Jouw financiële vrijheid

21000 views | 842 reacties |
shares


Na het enorme succes van het Financial Independence for Women seminar, krijgen we allemaal verzoeken van mannen die er niet bij mochten…, van vrouwen die het seminar hebben gemist en van vrouwen die er waren en die meer willen…

Allemaal komen zij met hetzelfde… “Ik moet mijn financiële IQ verhogen… voordat het te laat is”.

Meer en meer mensen beseffen zich dat de globale en lokale economieën snel neerwaarts gaan en dat de enige manier om deze ‘economische storm’ te overleven is: onszelf financieel te scholen.

Ik heb hier jaren aan gewerkt en veel van mijn studenten die de Financial Freedom training hebben gedaan zijn daar nu mee aan het werk – en wij zijn niet bezorgd over de economie of de toekomst.

Want weet je, rijkdom verdwijnt niet in tijden van financiële crisis (zoals men doet denken in de media).

Rijkdom wordt simpelweg overgedragen van diegenen met een laag financieel IQ naar diegenen met een hoger financieel IQ.

Het goede nieuws is dat financieel IQ aan te leren is en je kunt jouw “geldblauwdruk” transformeren om je te ondersteunen.

Het slechte nieuws is dat je niet veel tijd hebt.
Volgend jaar is het waarschijnlijk te laat.

Het is de hoogste tijd om je te scholen over financiële zaken, zodat jij zelf de touwtjes strak in handen kunt nemen. Die scholing kun je op allerlei manieren doen.

Misschien is het voor jou het juiste moment om deel te nemen aan de Financial Freedom training… of misschien is het tijd om dat ene zakelijke boek dat al een tijdje op je ligt te wachten te gaan lezen…

Hoe het ook zij… het eerste wat je wilt doen is voor jezelf definiëren hoe jouw leven eruit ziet wanneer jij financieel vrij bent. Als je weet wat je doel is, is het gemakkelijker er te komen!

Dus, voor nu vertel me in het commentaarveld hieronder hoe jouw leven er anders uit zou zien wanneer je financieel vrij zou zijn.

Wat zou je doen, wat zou je hebben, wie zou je worden…?

Want wanneer je financieel vrij wordt, wordt rijkdom ondergeschikt.

Het leven wordt een heel andere ervaring wanneer je geen financiële zorgen en overwegingen hebt.

En wanneer je financieel vrij wordt, gaat de deur wijd open om een bewuste miljonair te worden en zo een positieve kracht te worden in de wereld.

Neem er de tijd voor: visualiseer jouw leven helemaal financieel vrij… en zodra je jouw plaatje compleet hebt – beschrijf het dan zo specifiek mogelijk in het commentaarveld hieronder.

Op jouw succes, Nisandeh

P.S. Een hoog financieel IQ is cruciaal, meer dan ooit. Help jouw vrienden en contacten door ze op de hoogte te brengen van deze kans, door op de Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+ knoppen links op het scherm te klikken.

Dank je wel.

842
Leave a Reply

avatar
762 Comment threads
80 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
710 Comment authors
Jeanette van ReeVéronique De PryckerFrancia AgterhofMarjolein KamstraRichard van Bakel Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anneke Panella-Drijver
Gast

Als ik financieel vrij zou zijn, zou ik nog steeds met ‘talen’ bezig zijn, want dat is wie ik ben, maar daarnaast zou ik elke gelegenheid benutten om mijn kinderen de wereld te laten zien, omdat ik ervan overtuigd ben dat reizen hun blik op de wereld zal vergroten.

Wilko van der Ploeg
Gast

Financieel vrij… zou mijn leven er dan echt anders uit gaan zien? De grootste verandering zou denk ik zijn, dat het ‘moeten’ ‘mogen’ is geworden. Ik hoef niet meer te werken… en daardoor zou ik dingen kunnen doen, die voor mij werkelijk belangrijk zijn. Toen ik in mei 2011 Financial Freedom deed, had Financiele Vrijheid voor mij een totaal andere betekenis dan vandaag de dag. De belangrijkste reden: Omdat ik vandaag de dag al een beetje leef, alsof ik financieel vrij ben. Ik doe -ook beroepsmatig dingen- waarbij geld letterlijk geen rol speelt. Zoals het maken van een website voor… Lees verder »

Nienke Lokhorst
Gast

Gaaf verhaal en mooie doelen Wilko. Aan je aantal comments te zien ben je hard op weg om flink te netwerken. Visualisaties gebruik ik ook om dingen waar te maken. Krachtig werkt dat hè? Waar ik nu alleen benieuwd naar ben is wat voor business je doet waar je financial free van gaat worden. Zit ‘m dat ook al in het onderwijs of meer in de marketing?
Met warme groeten, Nienke

Wilko van der Ploeg
Gast

@Nienke : Wat onderwijs betreft ben ik een enthousiaste amateur 😉 Ik vind het heerlijk mensen (jong en oud) te leren over mijn vakgebied(en), marketing en WordPress.. en mensen lijken het ook leuk te vinden mijn trainingen te volgen (wat natuurlijk altijd is meegenomen). Maar mijn bronnen van passief inkomen -daar naar kijkend, kan ik zeggen dat ik 30% financieel vrij ben 😀 – zijn divers: Affiliate marketing, online digitale producten, joint ventures met de juiste mensen (1x werken voor een deel in de opbrengst) en wat eigen projektjes… Alles wel ‘computer gerelateerd’… Passief inkomen verwerven is vooral durven doen… Lees verder »

Mike van den Broek
Gast

Sinds een jaar of twee ben ik erg actief bezig met het verhogen van mijn financiele IQ, nu lees ik veel boeken (zoals Rijke pa, Arme Pa van Robert Kiyosaki en Het miljonairsbrein ontrafeld van T. Harv Eker). Als ik financieel vrij zou zijn, zou ik mijzelf eerst op een welverdiende vakantie naar de Maladiven trakteren. Daarnaast zou ik nog altijd het vrijwilligerswerk wat ik al jaren doe blijven doen, collecteren voor het astma fonds. In ieder geval zou ik de maatschappij helpen, mensen die mij om hulp zouden vragen om zelf financiele onafhankelijkheid te behalen zou ik met veel… Lees verder »

Mariken van de Loo
Gast

Het is nu de 3e keer dat ik een aanrader krijg om het boek ‘rijke pa, arme pa’ te lezen… 1e keer kan toeval zijn, 2e keer fronste ik mijn wenkbrouw maar bij de 3e keer is het echt een teken dat ik dat boek eens moet gaan lezen.
Dus dank daarvoor Mike

Sijtje Princen
Gast

Goh Mariken , dat was precies wat ik dacht!
Ga het ook nu op mijn prioriteitenlijstje zetten!

Ik heb deze titel de afgelopen maanden iets te vaak voorbij horen komen om nog langer te denken, daar heb ik nu geen tijd voor!
Ik ga er nu tijd voor maken!

Bianca van der Zwet
Gast

Hoi Mariken,

‘rijke pa, arme pa’ is zeker een aanrader om te lezen. Ik heb deze laatst gelezen en heb daarna ook ‘cashflow quadrant’ gelezen, de opvolger. Beide boeken die je letterlijk uit je comfortzone halen en aan het nadenken zetten.

Veel plezier met lezen.

Ad Meeuwsen
Gast

Als ik weer financieel onafhankelijk wordt ga ik nog maar een keer per maand mijn bankrekening bekijken en mijn crediteuren allemaal binnen twee weken betalen. Deelinvesteringen doen in erg jonge ondernemers, nog meer seminars volgen om geestelijk vrij , energiek en kwiek te blijven, meer sporten en echt buiten wonen op een boot.

Wilko van der Ploeg
Gast

@Ad: Laat het even weten, wanneer je financieel vrij bent… met die deelinvesteringen in echt jonge ondernemers, denk ik dat ik in de toekomst wel ideeen voor je zou kunnen hebben 😉

Annet van Prooijen
Gast

Toen ik dit artikel las toen wist ik direct wat ik zou gaan doen. Als ik financieel vrij zou zijn dan zou ik mij gaan ontwikkelen als een goede hulpverlener en zou ik elders een luxe praktijk gaan starten om mensen te begeleiden en te ondersteunen om zich ook vrij te gaan voelen met als doel verandering van mindset. Ik zou daar de juiste hulpmethodes voor inschakelen en ik zou overwegen om Nisandeh uit te nodigen voor bijeenkomsten om te komen spreken. Ik zou daarnaast er ook veel van leren en ik zou trainingen gaan geven. De mensen die buiten… Lees verder »

Charlotte Kamman
Gast

With my financial freedom, I build up a growing charity in after-war-countries (Israel, Palestine, Afghanistan, Lybia, Congo, Rwanda…). I train practitioners in Emotional Freedom Techniques. These practitioners will treat war victims (with physical and emotional scars) so that all people with Post Traumatic Stress Disorder get back their happiness and emotional and physical health. We reach a tipping point in all war-ridden countries, so that the circle of violence is stopped and changed into a circle of peace and growth. Emotional, spiritual, financial growth. Happy people, sustainable communities, responsible government. These countries and their inhabitants will be a lighting example… Lees verder »

Bernard de Groot
Gast

Ik heb geen grote materiële behoeften of wensen meer. Graag zou ik nog meer gaan werken aan de combinatie van dierenwelzijn (de zwaksten beschermen) en duurzaamheid (deze planeet voor volgende generaties bewaren). De doelgroep die ik daarbij vooral zou willen engageren is die van succesvolle directieleden van Nederlands MKB – een zeer invloedrijke en daadkrachtige groep mannen en vrouwen. En er zijn geweldige win/wins voor hen te behalen, persoonlijk en zakelijk.

Hugo Janzen
Gast

Dankzij de Master Entrepreneur, Financial Freedom en Breakthrough to Success, ben ik op weg een groot internetprodukt neer te zetten. Dat gaat me financieel vrij maken zodat ik veel kan terug doen voor mensen waar ik nu niet aan toe kom. Zo gaat 10% van ons resultaat naar instellingen die wereldwijd onderzoek doen naar migraine.
Over een jaar sta ik het succes te vertellen aan 1000 Business Bootcamp deelnemers.

Hanneke Janzen
Gast

Ik ben super trots op je en ben er graag bij als je op dat podium staat met je verhaal.

Satish Narayanan
Gast

If I had Financial Freedom, I would spend time doing things to improve the lot of helpless orphans in India. We would set up a project to give them a foundation for their future. Furthermore, I would work on ideas to stimulate creative entrepreneurship and of course enjoy more time with my loved ones!

Sim Frantzen
Gast

Ik zou mij niet meer verplicht voelen om in loondienst te zijn, zou mij meer kunnen focussen op mijn eigen business, mijn doel zou zijn om mensen te ondersteunen bij hun persoonlijke processen, dit zou ik dan aanbieden in de vorm van workshops/trainingen en persoonlijke begeleiding. Daarnaast zou ik mijn grootste hobby uitvoeren nl. reizen, vreemde culturen ontdekken en de mensen ontmoeten die in die culturen leven, ik heb mijzelf altijd gezien als een troubadour die de wereld rondreist en mensen kan raken. Ik heb een missie dit leven op aarde en die wil ik ook uitvoeren. Daarnaast wil ik… Lees verder »

Anouk Brouwer
Gast

Financieel vrij… ik heb als kind al gevoeld dat ‘iets dergelijks’ voor mij zou zijn: later als ik groot was. Nu ben ik ‘groot’. Niet in lengte (1,60) maar wel in jaren (bijna 40). Maar financieel vrij…?? Ik lees er veel over (Yep: Mike van den Broek!) en herken de les over de financiële blauwdruk zeer goed. Financieel vrij… heerlijk klinkt het om te kunnen doen wat ik wil, wanneer ik wil. Kinderen straks naar de school die ze willen, de wereld over, en blijven leren wat er te leren valt op gebied van gezondheid, spiritualiteit en vrijheid. Ik wil… Lees verder »

Greta van Buuren
Gast

Ik zou investeren in mijn droom, een centrum (eventueel meerdere centra) waar mensen diverse expertises bij elkaar zouden vinden om vooral mens te zijn. Zij kunnen daar werken aan hun fysieke en mentale welzijn en ik zou zorgen dat ze de allerbeste holistische zorg zouden krijgen die er bestaat. Voor mijzelf zou ik diep tevreden zijn om een ander en mezelf te geven wat voor mij vrijheid is: onafhankelijkheid en vrijheid om vanuit mijn hart te werken en te Zijn. Ondertussen zou ik de liefde de wereld in brengen, liefde in al zijn facetten want liefde is vitaliteit en daar… Lees verder »

Angelique Slatius
Gast

Dag Greta,

ik hoop dat je droom op een dag uitkomt, want je bent een bevlogen mens die het verdient om (financieel) vrij te zijn.
Op jouw geluk!

Angelique

ChristaWiersma
Gast

Zodra ik financieel onafhankelijk ben, ben ik nog veel meer bezig dan nu om prachtige dingen te creëren voor kinderen en de volwassenen om hen heen. Dan komen er ‘educatie-life-centra’ waar kinderen leren over het leven, zichzelf, hun talenten, de ander en de wereld. Ze kunnen daar bronervaringen opdoen. Dan zijn er veel meer mensen opgeleid tot kindercoach en trainer-kindercoach en kunnen er meer opleidingen gegeven worden vanuit De Kunst van Kindercoaching. Zo creëer ik voor veel meer mensen ‘werk’ waar zij van kunnen leven en ze doen iets goeds voor de kinderen in deze tijd. Ik ga vaker op… Lees verder »

Harry Vlaar
Gast
Harry Vlaar

Wat ik zou doen als ik financieel vrij zou zijn? Wat minder hard werken! Wat meer tijd reserveren om leuke dingen te doen met mijn gezin en met mijn vrienden. Ik zou bijvoorbeeld heel graag eens een hele week met ze gaan skien of fietsen in plaats van een weekend. (anders kost het me teveel omzet vind ik)

En de papadag zou ik graag anders invullen. Dat is nu soms teveel een verplicht nummer en ik moet eigenlijk altijd nog wel een paar werkdingen even snel doen. Onderverdeelde aandacht en de telefoon uit, dat zou wel wat zijn!

Olaf Spek
Gast

Hallo Nisandeh!
Als ik financieel onafhankelijk zou zijn zouden er maar een paar dingen veranderen, de zorg of ik mijn rekeningen kan betalen valt weg, ik zou een mooi jaren ’30 huisje met mn vrouwtje kopen, een leuk autootje, wat vaker op vakantie etc. Maar het belangrijkste is denk ik dat je gelukkig en gezond bent…en dat heeft niks met geld te maken!

Leontine van Roosmalen
Gast

Dank Nisandeh voor deze mooie kans om mijn finacieel IQ te verhogen. Als Financial Life Planner weet ik wat inzicht over geld en het begrijpen van aannames hierover voor mensen kan betekenen. Onderdeel van mijn persoonlijke life planning is om nog meer kennis en inzicht te verkrijgen over dit onderwerp. Dit alles om uiteindelijk zelf ook financieel vrij te zijn. Wanneer ik financieel vrij ben dan wil ik als financial lifeplanner en budgetcoach andere mensen helpen met hun financiën en hen hun dromen laten bereiken. Dromen die op de achtergrond verdwenen zijn, of die vooruitgeschoven worden, want later………… Ik wil… Lees verder »

Jervis Groeneveld
Gast

Financiële vrijheid geeft mij de ruimte om een verschil te maken in de wereld via muziek. En dan niet als een enkele druppel op een gloeiende plaat, maar met hele emmers vol.

Zonder zorgen over beperkingen, trouw aan grenzeloze mogelijkheden en ondertussen verbindingen aan het leggen tussen mensen over de hele aardbol.

Louis Meijer
Gast

Financiële vrijheid geeft mij de mogelijkheid om te gaan en staan waar ik wil. Tenminste dat is nog steeds mijn doel. We zijn op de goede weg om financiële vrijheid te verkrijgen, maar het gaat alleen niet zo gemakkelijk als we gehoopt hadden, maar daarin zijn we vast niet de enige ;). Maar hoe gaaf zou het zijn als je elke dag weer kan doen wat jij het liefste wilt. Zonder de druk van geld MOETEN hebben. Dan kun je zoveel meer doen en geven aan de wereld om je heen. Bij financiële vrijheid kan ik heel veel aandacht geven… Lees verder »

Hester Hool
Gast

Als ik financieel vrij zou zijn zou dat voor mij betekenen dat ik niet meer hoef te werken maar ik zou het nog steeds wel blijven doen. Ik heb er plezier in anderen te helpen en hen succesvoller te laten zijn. Waarschijnlijk zou ik mij richten op die groepen in onze samenleving die het zwaar hebben. Door zelf een zware periode in je leven door te maken weet je waar men in zo’n periode behoefte aan heeft. Ik schrijf dit stukje deels voor mijzelf en deels voor de ander. Hoe meer kennis ik heb hoe meer ik ook weer kan… Lees verder »

Mark Raijmakers
Gast

Financial freedom would buy me time The venture I am setting up focusses on passionate leadership. It’s purpose is to support organisations that want to encourage their employees to work more from their hearts. The venture is developing products that can help organisations implement this. The venture is set up as a network: products and services are being set up with other professionals and entrepeneurs. It therefore has a broader meaning than the business itself. In the last couple of months I´ve heard from several people that they would see me set up a wonderfull and meaningfull venture if there… Lees verder »

Katrin Van de Water
Gast

Als ik financieel vrij zou zijn, zou ik meer tijd hebben. Nu is het nog ofwel tijd, ofwel geld. Met meer tijd en vrijheid zou ik… meer bij mijn dierbaren (familie en vrienden zijn), meer sporten, mijn zaak verder uitbouwen en meer freelancers inschakelen, goede doelen ondersteunen, blijven studeren bij OCA!

Mariken van de Loo
Gast

Financieel vrij, wat een heerlijke gedachte, die niet bij gedachte moet blijven, maar werkelijkheid kan worden als ik geloof dat ik er al ben en alleen even terug hoef te denken welke stappen er voor nodig waren om er te komen. Het zijn vooral magische niet bestaande muren en mindset die onderweg de hobbels zijn: denken in mogelijkheden en kansen in plaats van beperkingen en onmogelijkheden. Waar een wil is, is een weg en dan is er heel veel te geven! Ben zojuist begonnen aan mijn nieuwe Front End, wat weggeven is zo leuk, dus ik ben nieuwsgierig naar het… Lees verder »

Coen Tuerings
Gast

Ik stap voldaan uit mijn Turks stoombad om de dag gefocust te beginnen. De geur van vers brood komt me tegemoet als ik samen met mijn vrouw de planning doorneem. Deze week een trip naar Boulder, Colorado, voor de jaarlijkse bespreking van de Sound-treatments University Group. Ik ben benieuwd hoe de nieuwe 2013Q4 FALCON 7X vliegt. Ik zal Karel vragen of hij een extra rondje maak om alles uit deze jet te halen wat er in zit, dan weet ik meteen of deze wel voldoet aan mijn smaak. Afgelopen maand is het gelukt om ook Unesco over de streep te… Lees verder »

Tom Zoethout
Gast

I did the Financial Freedom some years ago. What had the most impact, was to create passive income. To create revenue streams that would generate money on the automatic pilot. So not to work for every euro you earn. It took some time to create those streams, but now I have a few small ones. Because it works, this passive income gives me now time to create more of those streams and learn about other areas to set up revenue streams, in example real estate or stock exchange etc. Because it is important to spread the risks. I’d like to… Lees verder »

Mirjam Broeke
Gast

Wanneer ik me financieel vrij voel zal de rem eraf zijn en is de laatste belemmering (belemmerende overtuiging) die me nu nog weerhoudt uitsluitend te doen waar ik me goed bij voel, waar ik blij van word en waar ik heilig in geloof uit de weg geruimd. Wat een heerlijk gevoel van vrijheid, blijheid, rust en lucht geeft dat!!! Ahhhhh (*zuchtvanletterlijkeverlichting*) hahaha

Stephanie Waasdorp
Gast

Wanneer ik straks financieel vrij ben ben ik nog steeds de Stephanie die ik nu ben, maar dan met meer keuzemogelijkheden en meer bereik. Ik houd zo ontzettend veel van het leven, van mezelf, van de mensen om me heen dat ik zo veel mogelijk anderen dat ook wil leren. Daarvoor wil ik de wereld over reizen, boeken schrijven, spreken voor volle zalen en een fijne thuisbasis hebben in Nederland en in Zuid Europa. En daarvoor is financiële vrijheid nodig. Ook kan ik, wanneer ik financieel vrij ben mijn tijd en energie stoppen in projecten in Afrika. Micro kredieten, mensen… Lees verder »

Liselotte Visser
Gast

Als ik financieel vrij ben blijf ik werken, maar op mijn manier en met alle mogelijke technische ondersteuning. ’s Morgens lekker mountainbiken, skieen of hardlopen, een paar uurtjes werken en dan doorzakken met een stel goede vrienden. De volgende ochtend vroeg op staan om aan mijn boek te werken, daarna de tijd nemen om lekker te gaan wandelen. En dan huiswerk maken, want ik wil weer gaan studeren. Geen vaste kantooruren meer, geen lange dagen meer, maar tijd en aandacht voor de mensen waar ik van hou en de dingen die ik graag doe (sporten). De technische ondersteuning is belangrijk… Lees verder »

Meta Groot Antink
Gast

Financieel vrij, dat is voor mij de basis voor echt vrij. Ik zou elke ochtend beginnen met het trainen van mijn paarden, omdat dat hetgeen is waar ik als jong meisje al van droomde. Daarna zou ik ontspannen en bruisend van de creativiteit mijn klanten helpen met betere webteksten. Mijn enthousiasme zal net als nu aanstekelijk werken en anderen inspireren, maar zonder dat daarbij zelf leegloop. Aan het eind van de dag zou ik niet meer uitgeput alle laatste klusjes in huis lopen doen, maar heb ik voldoende energie om liefdevol van mijn gezin te genieten. Ja, dat lijkt me… Lees verder »

Lucienne de Swart
Gast

Als ik financieel vrij zou zijn dan zou er voor mij op materieel vlak niet eens zo heel veel veranderen denk ik. Natuurlijk is het heerlijk dat ik dan een nieuwe in plaats van een nieuwe 2e hands auto kan kopen. En ik zou ook het een en ander aan mijn huis verbouwen. Ik zou mijn gezin verwennen met een tweede woning aan de kust en ervoor zorgen dat mijn moeder in een rustige veilige buurt kon gaan wonen. Maar verder zou er op materieel gebied niet veel veranderen. Het belangrijkste waarom ik dit wil doen is omdat ik de… Lees verder »

Anna Sofia van Hooijdonk
Gast

Sinds ik mij o.a. via deelname aan Open Circles Academy, meer concreet ben gaan focussen op mijn werkelijke bestemming in dit leven, heb ik er ook voor gekozen meer te richten op en leren over financiële onafhankelijkheid en financiële vrijheid. Langzaam begin ik reeds de resultaten te zien en het is fantastisch om er mee bezig te zijn. Op vele levensgebieden is mijn rijkdom voelbaar en zichtbaar en in het spel rondom geld stroomt het de goede richting op. Wanneer ik financieel onafhankelijk ben, kan ik nog meer zijn, hebben en doen wat ik wil, kan ik voluit leven en… Lees verder »

Paulien van der Geest
Gast

Als ik Financieel vrij zou zijn, dan zou ik wat ik nu doe, op grotere schaal doen. Ik zou er alles aan doen om dé voorbeeld organisatie op gebied van duurzaam reizen te zijn. Onze reizigers komen terug met ervaringen en het gevoel verbonden te zijn met mensen in andere landen en de wereld waarop wij leven. Wereldwijd zou ik projecten bezoeken die de lokale bevolking met financiele support van onze reizigers opzetten, om zichzelf en toekomstige generaties een betere toekomst te geven. Criterium voor de lokale projecten is, dat ze zelf startend zijn en gemanaged worden door de mensen… Lees verder »

Eveline Bosselaar
Gast

Mijn doel als ik financieel vrij ben, is vrijheid hebben, ervaren en leven. Graag geef ik les (onder andere in yoga en mobilizing awareness) aan mensen hoe ze vrijer kunnen bewegen en leven door bewuster om te gaan met hun lichaam.
Als ik op die manier (financiele vrijheid) leef, kan ik de boodschap van vrijheid ook beter over laten komen.

Dus ja, ik ben er graag bij!

Djoea van Zanten
Gast

Allereerst vriendelijk dank Nisandeh, voor deze kans.
Wanneer ik financieel vrij ben ziet mij leven er niet heel veel anders uit dan nu, maar de impact van mijn leven zal wel enorm toenemen. Simpelweg omdat mijn ‘cirkel van invloed’ enorm is gegroeid en ik zowel zakelijk als privé veel meer mensen kan helpen. De mogelijkheden die financiële vrijheid biedt zijn naar mijn idee oneindig groot. Tegelijkertijd is de verantwoordelijkheid die daarbij hoort net zo groot. Om deze reden zal ik zoveel mogelijk bijdrage leveren aan het leven van anderen, om op die manier te goed te doen.

Robert van der Wulp
Gast

Mijn werk bestaat uit het helpen van anderen. Dat doe ik omdat ik dat belangrijk vind. Het loopt als een rode draad door mijn leven. Ik ben een van de grootste financiële kneuzen die er bestaat. De business bootcamp maakte dat pijnlijk duidelijk. Ik heb een hobby! Daarnaast heb ik een beperkende overtuiging over geld. Geld zorgt ervoor dat mensen hun familie en vrienden verraden. Zorgt ervoor dat er een continent is dat steenrijk is en een continent waar ze helemaal niets hebben. Inmiddels snap ik dat deze overtuiging mij ernstig belemmert in mijn succes maar het heeft daarna zeker… Lees verder »

Liesbeth Pak
Gast

Wat zou ik doen als ik financieel vrij zou zijn? Dit heb ik in de afgelopen jaren eens flink onder de loep genomen. Want wat wil ik nou eigenlijk echt in het leven? Heel veel natuurlijk, maar waar het bij mij echt op neerkomt zijn Vrijheid, Geld en Mentale rijkdom. Ik wil de vrijheid, en het geld daarvoor, om alles te kunnen doen wat ik wil, van een middagje even helemaal niks met een boek onderuit, een dagje op mijn eigen boot vanaf de het water langs de tuin van mijn eigen grote villa, tot een week tussen de door… Lees verder »

An Geuens
Gast
An Geuens

Wat zou ik dolgraag financieel vrij zijn! Ik zou een pak minder last hebben van stress die gepaard gaat met financiële druk want die heb ik nu maar al te veel als alleenstaande moeder met twee kinderen! Ik zou vooral meer kwaliteit in mijn leven brengen: mensen de klusjes in huis voor mij laten doen, mezelf regelmatig verwennen met materiële dingen zonder te moeten rekenen, weekendjes weg om me te ontspannen want dan heb ik daar én tijd én geld voor. Ik zou mijn financiële vrijheid delen met mijn dierbaren, mijn zaak verder uitbouwen, meer ontspannen tijd met mijn kinderen… Lees verder »

Lidy van Oord
Gast

Ik word financieel vrij! En dan ga ik verder met het helpen van mensen die financiele problemen hebben doordat ze te hoge hypotheken hebben, schulden enz. Wonen moet voor iedereen betaalbaar zijn. het is een 1e levensbehoefte voor veiligheid.
Het geweldige aan financieele vrijheid is dat je die dingen kunt doen die werkelijk belangrijk zijn voor jou, mij.
Materieel vind ik niet zo belangrijk. De glimlach van een mens die geholpen wordt des te meer!
Dus kom maar op Nisandeh, Vered. Ik doe de financial freedom graag nogmaals. Mijn mindset begint steeds beter te worden.

Sylvia Holtkamp
Gast
Sylvia Holtkamp

Als ik financieel vrij zou zijn dan zou ik vrijwilligerswerk in de zorg gaan doen bij ouden van dagen. En in de winter naar een zonnig oord gaan om de kou te ontvluchten.

Wilko van der Ploeg
Gast

@Sylvia: Wat een heerlijk politiek incorrect woord ‘Ouden van dagen’… tegenwoordig moeten we deze generatie geloof ik de ‘Senioren’ noemen… en tegen de tijd dat ik die leeftijd heb, zal de term ook al weer verouderd zijn.

Maar dat neemt niet weg, dat het een hele goede tijdsbesteding is…. Veel succes toegewenst op je weg naar financiele vrijheid!

Heidi Vijverberg
Gast

Als ik financieel vrij zou zijn… dat is een droom. Een droom waarin ik liefde deel. In deze droom speel en dans ik met mensen over de hele wereld. Ik ben vrij en werk voortdurend met inspirerende mensen samen. Zodat ik plezier kan delen. Concreet: ik dans en speel met dementerende ouderen, in eerste instantie in Nederland, maar daarna zet ik projecten op in de hele wereld. Ik zet mijn ervaring als hypnotherapeut in om stervenden te begeleiden, zodat zij dit leven voldaan af kunnen sluiten. En ik geef empowermenttrainingen aan vrouwen over de hele wereld, met het lichaam als… Lees verder »

Hans van der Vlis
Gast

Als ik financieel vrij zou zijn, zou de grootste verandering RUST zijn verwacht ik; gemoedsrust. Ik hoef geen normale ‘luxe dingen’, maar wat meer rust zou welkom zijn. Dat zou ik ervaren als een enorme luxe. De ruimte die ik daardoor zou voelen gebruik ik om dingen te doen waar mijn hart ligt, met zo min mogelijk concessies. Ik ben die weg sowieso al aan het gaan, maar dan zou het nog makkelijker zijn om die weg vol overgave te bewandelen. En dat is niet een weg die ik alleen bewandel; die bewandel ik met allerlei mensen omme heen. Kijk,… Lees verder »

Marieke Mosk
Gast

Als ik financiële vrijheid heb bereikt (prachtig begrip trouwens) dan ga ik eerst een potje zitten huilen, want dan heb ik eindelijk totale autonomie voor elkaar, voorbij die oude weerzin om echt voor mezelf te zorgen. Onmiddelijk ontspan ik waardoor mijn geest ruimer wordt waardoor mijn hart ruimer wordt. Ik voel me krachtig en besluitvaardig, opgeruimd en gelukkig. Ik regel eindelijk weer eens een vakantie met mijn zoon. Daarna leef ik zorgeloos met betrekking tot de noden van mij en de mijnen. Ik laat geld rollen om mijn kwaliteiten op alle niveaus verder te ontwikkelen en “mijn” geld gaat mensen… Lees verder »

Lisette Timmermans
Gast

De term financiële vrijheid kwam ik voor het eerst tegen op de Business Bootcamp. Daarna heeft het me niet meer losgelaten. Ik merk dat ik veel aan het zwoegen ben om mijn financiën op orde te houden. Ik blijf in natuurgeneeskundige en een gepassioneerd colonhydrotherapeut.

Bij financiële vrijheid zou ik mijn passie om colonhydrotherapie meer bekendheid te geven gaan uitbouwen, meer lezingen geven over het reinigen / detoxen van het lichaam. Als je goed in je vel zit geeft dit ook lichamelijke en geestelijke vrijheid en dat gun ik iedereen!

Harry de Lange
Gast

Financieel vrij betekent voor mij ruimte om te gaan doen waar het echt om draait bewust kiezen voor aandacht aan relaties met partner, kinderen en vrienden. Kennis verdiepen en die overdragen aan anderen om voor een betere toekomst van ons allen bij te dragen.

Hanneke Janzen
Gast

Als ik financieel vrij ben, kan ik mijn droom nog makkelijker waarmaken. Ik maak een Huis voor Trainers. Een plek waar trainers en coaches op adem kunnen komen en met elkaar met hun vak bezig kunnen zijn. Dit huis staat op een mooie plek in het buitengebied. Ik heb het perfekte huis al op het oog en ben begonnen met een business plan. Medewerkers verdienen bij mij hun boterham. Verder kan ik mybookbuddy.nl helpen en de voorleesexpres. Zodat alle kinderen over de hele wereld kunnen genieten van boeken en mooie verhalen.

Alexander Biesheuvel
Gast

Wanneer ik financieel vrij ben geeft mij dat de ruimte om nog meer te genieten van mijn kinderen en vrouw, meer tijd voor hen te hebben en er voor te zorgen dat mijn kinderen zorgenloos kunnen opgroeien.

Tevens geeft het mij de mogelijkheid om nog meer passieve inkomens te genereren om zo een deel van de passieve inkomsten te doneren aan goede doelen die dicht bij mij liggen.
Een van deze goede doelen is Make a wish foundation.

Wanneer ik Financieel vrij ben ziet mijn wereld er niet veel anders uit, het wordt alleen “makkelijker”

Diane Smets
Gast

De financiele vrijheid waarvan ik vandaag geniet laat me toe te kiezen of ik wel of niet wil werken, maar vooral dat te doen waarvoor ik zo veel passie voel. Ik help andere mensen om hun passie te ontdekken en deze te helpen verwezenlijken. Ik help honderdduizenden mensen door verhelderende en krachtige boeken te schrijven, energieke workshops te geven, hen te coachen en door inspirerende voordrachten te geven. Al het geld dat door deze contributie naar me toestroomt voorziet niet alleen in de financiele onafhankelijkheid van mijn gezin maar ook in de onafhankelijkheid van duizende zorgbehoevende mindervalieden die vanaf nu… Lees verder »

Django Blok
Gast

Het zou heerlijk rustig voelen in mijn hoofd. Ik zou wonen in een huis in het bos op de duinen met een tuin eindigend in een strand aan zee. In het water ligt een zeilboot die ik deel met mijn beste vrienden. Als ik zin heb om te zeilen, trommel ik ze op en stappen we op de boot. Ik zou de dag beginnen met een rondje hardlopen door de duinen. ’s ochtends ontbijten met vers fruit uit de tuin en met mijn partner en de kinderen. Als de kinderen op school zitten, ga ik de natuur in met mijn… Lees verder »

Ine Rujjfrok
Gast

Wat zou ik doen, wat zou ik hebben, wie zou ik worden…?

Henri Stelder
Gast

Financieel vrij, zou voor mij betekenen dat ik blijf doen wat ik nu ook doe, alleen”moet” het dan niet meer. Ook zou ik dan anderen kunnen helpen die het harder nodig hebben

René Borghouts
Gast

…eindelijk…

…rust…

…ru…st…

…s s ssst… . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Lida van den Broek
Gast

Financieel vrij zou voor mij betekenen dat ik deels nog hetzelfde zou doen dan nu, maar dat ik me geen zorgen hoef te maken over de toekomst. Wel zou ik specifiekere keuzes kunnen maken voor welke organisaties ik wil werken en ik zou mijn kwaliteiten voor minder geld of gratis aanbieden aan organisaties en mensen die ik politiek belangrijk vind. bovendien zou ik onderzoek kunnen doen naar belangrijke onderwerpen mbt de multietnische samenleving. Nu ben ik daarin altijd afhankelijk van externe geldstromen. Het grote werk in mijn tuin en huis zou ik uitbesteden zodat ik in mijn vrije tijd meer… Lees verder »