Jouw financiële vrijheid

21045 views | 842 reacties |
shares


Na het enorme succes van het Financial Independence for Women seminar, krijgen we allemaal verzoeken van mannen die er niet bij mochten…, van vrouwen die het seminar hebben gemist en van vrouwen die er waren en die meer willen…

Allemaal komen zij met hetzelfde… “Ik moet mijn financiële IQ verhogen… voordat het te laat is”.

Meer en meer mensen beseffen zich dat de globale en lokale economieën snel neerwaarts gaan en dat de enige manier om deze ‘economische storm’ te overleven is: onszelf financieel te scholen.

Ik heb hier jaren aan gewerkt en veel van mijn studenten die de Financial Freedom training hebben gedaan zijn daar nu mee aan het werk – en wij zijn niet bezorgd over de economie of de toekomst.

Want weet je, rijkdom verdwijnt niet in tijden van financiële crisis (zoals men doet denken in de media).

Rijkdom wordt simpelweg overgedragen van diegenen met een laag financieel IQ naar diegenen met een hoger financieel IQ.

Het goede nieuws is dat financieel IQ aan te leren is en je kunt jouw “geldblauwdruk” transformeren om je te ondersteunen.

Het slechte nieuws is dat je niet veel tijd hebt.
Volgend jaar is het waarschijnlijk te laat.

Het is de hoogste tijd om je te scholen over financiële zaken, zodat jij zelf de touwtjes strak in handen kunt nemen. Die scholing kun je op allerlei manieren doen.

Misschien is het voor jou het juiste moment om deel te nemen aan de Financial Freedom training… of misschien is het tijd om dat ene zakelijke boek dat al een tijdje op je ligt te wachten te gaan lezen…

Hoe het ook zij… het eerste wat je wilt doen is voor jezelf definiëren hoe jouw leven eruit ziet wanneer jij financieel vrij bent. Als je weet wat je doel is, is het gemakkelijker er te komen!

Dus, voor nu vertel me in het commentaarveld hieronder hoe jouw leven er anders uit zou zien wanneer je financieel vrij zou zijn.

Wat zou je doen, wat zou je hebben, wie zou je worden…?

Want wanneer je financieel vrij wordt, wordt rijkdom ondergeschikt.

Het leven wordt een heel andere ervaring wanneer je geen financiële zorgen en overwegingen hebt.

En wanneer je financieel vrij wordt, gaat de deur wijd open om een bewuste miljonair te worden en zo een positieve kracht te worden in de wereld.

Neem er de tijd voor: visualiseer jouw leven helemaal financieel vrij… en zodra je jouw plaatje compleet hebt – beschrijf het dan zo specifiek mogelijk in het commentaarveld hieronder.

Op jouw succes, Nisandeh

P.S. Een hoog financieel IQ is cruciaal, meer dan ooit. Help jouw vrienden en contacten door ze op de hoogte te brengen van deze kans, door op de Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+ knoppen links op het scherm te klikken.

Dank je wel.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

842 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anja Bahnerth
9 years ago

Als ik financieel vrij zou zijn, zou ik gaan investeren in de gehandicapten opvang in de Oostblok landen. Gehandicapten leven daar onder erbarmelijke omstandigheden. Er is niet genoeg geschoold personeel, daar zou ik opleidingen voor op willen zetten, er zijn zeker geen goeie faciliteiten, de hygiëne is schrikbarend slecht nu en er is niet voldoende voedsel. Ik zou instellingen laten bouwen (werkgelegenheid voor de plaatselijke bevolking) met voldoende ruimte om gewassen te verbouwen, ruimte om vee te houden. Ik zou een plan opzetten dat er een dagbesteding kwam voor deze gehandicapten. Zoals het werken in de groentetuin, verzorgen van beesten die dan weer melk, eieren en vlees leveren voor eigen gebruik. Ik zou een sociale werkplaats op willen zetten in deze instellingen voor het maken van producten, van bv jam tot dagelijkse kleine gebruiksvoorwerpen (eventueel zelfs voor export) wat dan weer zorgt voor inkomsten. Ook voor het bereiden van de maaltijden van producten die van eigen land komen, zou er (geschoold) personeel nodig zijn én het zou een leerschool zijn voor gehandicapte bewoners die dat niveau aan zouden kunnen.

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Anja Bahnerth

@Anja: Een heel nobel en nuttig doel. Zie mijn opmerking dus alsjeblieft niet als kritiek, maar wel een ‘kritische noot’ bij jouw streven. Want hoe goed het ook is wat je wilt: Jij vult de dagindeling voor de mensen die jij wilt helpen bij voorbaat al in. Wat, als iemand helemaal geen schik heeft in het agrarische leven? Is het niet nog een stap mooier om bij iemand met een uitdaging datgene eruit te halen wat er in zit in plaats van iemand tot ‘nuttig lid van je -micro- maatschappij’ te maken?

Vriendelijke groet
Wilko

Brigitte van der Loo
Brigitte van der Loo
9 years ago

Mijn leven in financiele vrijheid betekent vrij van zorgen en tijd hebben voor mezelf en de mensen en dingen die er toe doen voor mij. Ik heb dan meer tijd voor familie en vrienden, ben niet meer gestresst (of althans minder 🙂 en kan me dan meer inzetten voor een beter leven van een aantal Zuidafrikaanse kinderen aan wie ik jaren geleden mijn hart heb verpand.

Mijn werk verandert wellicht niet eens zoveel, maar dan neem ik eindelijk maatregelen om van zzp-er naar ondernemer te transfomeren. Dan heb ik de tijd om daar werkelijk over na te denken, een strategie te bepalen en de juiste beslissingen te nemen.

Robert van der Wulp
9 years ago

Mijn werk bestaat uit het helpen van anderen. Dat doe ik omdat ik dat belangrijk vind. Het loopt als een rode draad door mijn leven.
Ik ben een van de grootste financiële kneuzen die er bestaat. De business bootcamp maakte dat pijnlijk duidelijk. Ik heb een hobby! Daarnaast heb ik een beperkende overtuiging over geld. Geld zorgt ervoor dat mensen hun familie en vrienden verraden. Zorgt ervoor dat er een continent is dat steenrijk is en een continent waar ze helemaal niets hebben.
Inmiddels snap ik dat deze overtuiging mij ernstig belemmert in mijn succes maar het heeft daarna zeker nog driekwart jaar geduurd voordat ik echt blij ben met het geld dat ik verdien.
Financieel onafhankelijk vind ik in eerste instantie dat ik mijn vrouw de keus kan geven of we samen het bedrijf voortzetten of dat ze stopt met werken of dat ze werkt voor de tijd dat zij dat leuk vindt. Keuzevrijheid dus.
De volgende stap is dat ik mijn glas overstroomt en dat ik mijn ouders en schoonouders tot het einde kan verzorgen. Daarnaast kan ik zelf minder werken en deze tijd weer aan meer goede doelen en vrijwilligerswerk besteden.
De laatste stap is dat niet alleen mijn glas overstroomt maar een ware watersnood aan financiële middelen heb gecreëerd. Bedragen waarvan ik me nu echt serieus afvraag: wat moet je daar nu mee? Wat doet iemand met zijn geld als hij 1 miljoen per jaar verdient? Ik snap dat dit voor sommigen nog maar een schijntje is maar heus: wat doe je daar mee?
Ik zou dat geld omzetten in hulp voor anderen. Niet zomaar storten maar omzetten in educatie, rust, stabiliteit en liefde.
Ik zou projecten opzetten in diverse landen en deze laten leiden door mensen met talent.
Daarom ben ik fan van Open circles: zakelijk maar met karma.
Ik ben al een positieve kracht in deze wereld. Ik ben creatief en heb een duidelijke visie op deze wereld. Wat mijn leven nu zou verrijken is ‘s ochtends opstaan met mijn gezin en onszelf de vraag stellen: wat gaan we vandaag doen? Waar gaan we naartoe? Wat gaan we ontdekken? En wie gaan we helpen?

Lieneke Schaaf
Lieneke Schaaf
9 years ago

Ik zou veel meer ontspannen zijn. Het leven en de wereld meer omarmen, open en ontdaan van willen en streven.
Ik zou me liefdevoller manifesteren en me completer voelen. Ontdaan van overleven, zou ik me kunnen overgeven aan de stroom van het en mijn leven.

Marjolijn Desmet
9 years ago

Financiële onafhankelijkheid.. Het zou een combinatie zijn van de bucketlists van m’n partner en mezelf afwerken, mensen om me heen meer financieel kunnen helpen, meer leuke projecten oppakken of concepten uitrollen, sociale projecten opzetten en van dat alles heerlijk genieten!

Julia Dake
Julia Dake
9 years ago

Dit ga ik doen als ik financieel vrij ben. Ik ga weer, zoals vroeger als kind, mijn eigen fantasie/droom nastreven, mijn eigen wereld maar dan echt in de werkelijkheid opbouwen. Alles is nu echt mogelijk, als kind was ik daar al van overtuigd, dat wil ik terug.
Schilderen in, voor mij, onbekende landen. Een galerie opzetten, voor de onbekende buitenlandse kunstenaar die ik op die reizen ontmoet. De mogelijkheid geven om hun werk te laten zien.
Naar die landen gaan waar mijn grootouders hebben gewoond en geleefd, waarvan ik alleen de verhalen heb gehoord. Daar schilderlessen geven in de natuur om jonge en oudere kunstenaars op te leiden. Het kunnen gaan genieten van de mooie ervaringen en creatieve mensen, er is nog zoveel te ontdekken voor mij.
Financiële vrijheid betekend voor mij, wezenlijke vrijheid, in materieel en geestelijk opzicht.

Eddy Batenburg
9 years ago

Ik droom ervan, wie niet! Ja, ik zou dan met mijn vrouw naar de Maladiven gaan (zie haar commentaar).
En ik zou een huisje in het buitenland kopen, Griekenland of Italië, heerlijk!

Maar ik wil wel dingen blijven doen en ondernemen. Ik zou ook geld doneren aan stichting AAP of de voedselbank.
Misschien zet ik zelf wel een stichting op om geld te werven voor kinderen die het moeilijk hebben vanwege de financiële thuissituatie. Ik heb het ook niet breed gehad en dat gun je kinderen niet.

Hildo Göbel
9 years ago

Financiële vrijheid betekent voor mij dat ik de mooie dingen die op mijn pad komen kan aanpakken, zonder mij daarbij zorgen te maken over de inkomsten. Het betekent voor mij zeker niet dat ik “niets” ga doen, of alleen maar vakanties ga houden. Ik heb een grote passie voor presenteren, in de breedste zin van het woord. Ik maak radioprogramma’s, ik geef lezingen en ik begeleid bedrijven en personen om succesvoller te worden door middel van social media. Ik richt mij sinds enige tijd volledig op mijn passie. Het zou heerlijk zijn als ik anderen kan helpen, zonder dat ik daarbij op de financiën hoef te letten.

En natuurlijk zou ik mijn verlanglijstje met mooie bestemmingen in de wereld afgaan…

Linda Noorlander
9 years ago

Er was eens …

Zo begint ieder sprookje, echter voor mij is “het” geen sprookje, maar een levensdoel.

Wat is “het”?
– Het is genieten van het leven (uhuh, lekker algemeen)
– Het is reizen en leren van de diverse culturen op onze planeet (wie wil dat niet)
– Het is mij omringen met mooie dingen (waarin “dingen” geen dingen zijn, maar momenten, ervaringen, personen, natuur, etc.)
– Het is voldoening halen uit het ondersteunen en helpen van mens, dier en planeet om te leven in liefde en eigenwaarde (vaag, hoezo?)
– Het is “vrij” zijn (om te zijn wie ik ben)
– Het is andere stimuleren om “vrij” te zijn (om hun dromen na te jagen en te zijn wie zij zijn)
– Het, zucht, is nog zoveel meer …

… en ze leeft nog lang en gelukkig … dit keer geen einde van een sprookje, maar realiteit!!

Bart Jansen
9 years ago

Wanneer ik financieel volledig vrij zou zijn, ‘kocht’ ik meer vrije tijd om te besteden aan dingen die nu blijven liggen. Klussen in en om het huis, vrij (beeldend) werk maken en meer vrijwilligerswerk doen. Daarnaast zou ik een deel van mijn vermogen structureel inzetten t.b.v. een of meerdere goede doelen.

Grace Petrona
Grace Petrona
9 years ago

Having financial freedom is something that I’ve always wanted for long time. When I have financial freedom, I could be really independent and more mature, because from there, it will really help me to organize other aspects in my life better. Besides being able to improve my life in general and getting more education in music as I want, it will help me also as a stepping stone to implement much bigger projects in business and eventually, I could use my businesses to help people who deserve to be helped (to get better life), starting from South East Asian countries. 🙂

Hermanneke van der Hart

Wanneer ik financiële vrijheid mag ervaren kan ik me meer met de dingen van het leven bezig gaan houden waar het ECHT om gaat. Meer tijd aan mijn kinderen besteden om mee te beginnen. Als gescheiden moeder moet ik behoorlijk veel werken om te alles gaande te houden. IK prijs me daarentegen wel gelukkig dat ik als verpleegkundig werk heb, maar toch (te)veel werken is op termijn niet echt vol te houden. Verder zou ik me meer gaan toeleggen om binnen bedrijven vrouwen 45+ te begeleiden meer in hun kracht te komen. Deze leeftijdsfase wordt mede door hormonale verschuivingen (vaak) behoorlijk op zijn kop gezet. Dat is waar ik mijn ENERGIE in wil gaan steken. Dit is waar mijn HART ligt. Vrouwen te laten ervaren wat het is bij hunzelf “terug” te komen.
Dat is mijn droom als ik financiële vrijheid zou hebben.
Dank je wel voor het lezen. Een groet van HART tot HART Hermanneke

Ritska van der Zee
9 years ago

Wauw wat mooi! en het is ook een beetje of ik mezelf lees. Ik weet uit ervaring als scheidingscoach hoe het is om mensen weer in hun kracht te zetten na een scheiding. Het is ongelofelijk mooi en magisch om dat mee met maken. Tegen de tijd dat je hier stappen in gaat zetten wil ik met veel plezier en HART met je meedenken. Misschien kunnen we elkaar inspireren!

Sprankelende groet,
Ritska

Irmgard Cottaar
9 years ago

Dag Hermanneke,

Dat gaat ook mij aan het HART – dank je wel voor jouw inzet!

Warme groet,

Irmgard

Miriam Oude Wolbers
Miriam Oude Wolbers
9 years ago

Als ik financieel vrij zou zijn zou mijn leven er op sommige gebieden er anders uitzien maar op een aantal gebieden ook hetzelfde zijn.
Het grootste verschil is dat ik dan nog groter kan denken met betrekking tot mijn ambitie om wereldwijd mensen te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Ook denk ik dat ik dan de realisatie van deze droom en mijn vele plannen op dit gebied aanzienlijk kan versnellen. Als ik financieel vrij ben heb ik geld om samen te werken met de beste professionele partijen in de wereld en kan ik mij volop focussen op mijn missie. Fijn dat deze uitnodiging voor het Financial IQ seminar op precies het juiste moment komt. Sinds de business bootcamp van oktober komt het ene idee na het andere. Dus op naar de realisatie hiervan.

Mark van de Leur
9 years ago

Financiële vrijheid kan mij helpen nog meer de diepte in te gaan met mijn bedrijf die ik aan het vormgeven ben. Financiële vrijheidmaakt het makkelijker een brug te bouwen tussen groei en vormgeving. In de maatschappij kosten ontwikkelingen op mentaal, emotioneel en spiritueel gebied soms geld en als het er is, dan kan je moeiteloos de keus maken om de investering te doen zonder al te veel wikken en wegen. De angst om het niet te doen omdat het geld kost en je geen geld uitgeeft dat je niet hebt is er dan niet en dan zit je niet altijd met de vraag ” Zal ik het doen of zal ik het niet doen” Ik zelf heb die drempel weggehaald met het concept wat ik heb neer gezet door mensen op basis van waardebepaling te laten meedoen. Erg nobel natuurlijk en iets wat dicht wat mijn hart ligt om te doen alleen ben ik mij er ook van bewust dat de maandelijkse kosten gewoon doorlopen. Op dit moment valt alles op het juiste moment in de juiste hoeveelheid maar vrijheid erin is zeker niet verkeerd. Om mee te doen aan de financiële IQ is voor mij de reden om te zien wat ik niet zie en mis aan inzicht om het voor mijzelf en het bedrijf moedelozer te maken. De vraag van mij is ook “Wat kan ik nog meer doen om het concept te behouden en meer financiële vrijheid te creëren. Op dit moment zie ik iets niet en graag zou ik daar helderheid in hebben.

Ritska van der Zee
9 years ago

Ik lees zo veel passie, energie en mooie ideeën in alle boven gaande commentaren. Er zullen zo veel mooie dingen ontstaan. Ik vind dat we er maar voor moeten gaan met z’n allen. Op naar de financiële vrijheid! Ik hoop echter OOK dat we alvast allemaal (zoals ook aangegeven) gaan STARTEN of DOORGAAN met het waarmaken van alle mooie, inspirerende, energieke en wereld verbeterende ideeën! We kunnen al zoveel doen op weg naar onze financieel vrijheid! Bedankt voor de inspiratie en energie allemaal!

Sprankelende groet,
Ritska

Irmgard Cottaar
9 years ago

Ha Ritska,

Helemaal mee eens – lets just DO IT!!!

Irmgard

Danny Prins
9 years ago

Ik ben financieel vrij: ik geniet van het leven. van de flow waarin ik zit en die ik volg. Ik begeleid mensen bij hun weg naar innerijke vrijheid. ik geniet en groei. ja!!!!!!!

Steven Cnudde
9 years ago

Financiële vrijheid zou betekenen: uitbouwen waar ik mee bezig ben, met meer focus en minder stress, zodat deze projecten meer impact op de wereld hebben.

Ik zou Vlinderwijs, een sociocratische school meer aandacht geven, en op hoger politiek niveau meer tijd investeren hoe we school in Vlaanderen meer af kunnen stemmen op de huidige tijd en mogelijkheden, zodat jongeren geloven in hun schooltraject en school ten dienste staat van hun hoogste potentieel.

Daarnaast zou ik een reis organiseren om te zwemmen met dolfijnen, omdat dat mijn hoogste wens is als reis en dolfijnen garant staan voor vreugde en genieten.

De website rond “wiskunde verbonden met leven” zou ik professioneler aanpakken (professionals in online filmpjes en animatie aantrekken, en muzikanten), zodat kinderen wiskunde kunnen ontdekken zoals ik het zelf altijd ontdekken wou. Meertalig zodat het een site is voor alle kinderen ter wereld.

Ik zou investeren in natuurbehoud (een stuk bos kopen) en daar allerlei workshops organiseren, omdat mensen dichter bij zichzelf komen in de natuur

Ik zou een vollediger mens zijn die ook geniet van overvloed ontvangen ipv te geven 😉

Trudy Engering
9 years ago

Als ik financieel vrij was zou ik in Raden van Toezicht gaan zitten van zorginstellingen en mij hard maken voor véél minder bureaucratie en betere kwaliteit van zorg. Zorgen dat de cliënt ECHT centraal staat. Geen loze (mode-) beloftes.
Ik zou ook zorgen dat er weer meer aandacht en geld uitgaat naar onze natuur en ervoor zorgen dat de Ecologische Hoofdstructuur eindelijk bewaarheid wordt.
Privé zou ik studiefondsen aanleggen voor mijn toekomstige kleinkinderen en ik zou verhuizen naar een huisje aan het water met een roeibootje.

Michel Jansen
9 years ago

Als ik Financiële vrijheid zou hebben dan zou ik hetzelfde werk blijven doen als nu, zou alleen nog vaker op vakantie gaan.

Michel

Kees van der Stel
9 years ago

Ik denk eigelijk stiekem dat mijn financieel IQ dik op orde is……;-)

Ik heb heel mijn leven al alles kunnen doen wat mijn hartje begeert en ik heb financieel gezien een aantal heel verstandige besluiten genomen in mijn leven. Nee ik heb geen RR en ook geen vliegtuig met RR motoren. Ik heb zelfs helemaal geen vliegtuig, ha, ha en ook geen villa aan de Franse kust of een appartement in New York. Ik verlang daar ook totaal niet naar. Ik ben tevreden met mijn appartement in Schiedam en heb dat ook al 35 jaar.

Dat financieel IQ mag ik trouwens wel van mezelf verwachten vind ik als financial controller die er ook nog voor gestudeerd heeft……

Het enige wat ik voor mijn centjes gedaan heb is hard werken en veelal keihard werken, inclusief leren, leren en nog eens leren.

Ik kom dus naar het financieel IQ seminar om te netwerken. Is ook oké denk ik.

Brigitte Klijn
9 years ago

Als ik financieel vrij ben betekent dit dat mijn partner zijn kwaliteiten in kan brengen in ons bedrijf. Nu is hij hoofdkostwinner, in loondienst en maakt veel uren per week. Omdat onze kwaliteiten complementair zijn en wij heel goed kunnen samenwerken willen wij graag dat hij meer uren in ons bedrijf gaat werken. Voor beiden betekent dit dat we in de gelegenheid zijn die dingen te doen waar we goed in zijn en in een omgeving die ons inspireert. Dat levert sowieso al een hoop levensvreugde op. Omdat we dan beiden vanuit huis werken kunnen we er beiden in gelijke mate voor onze kinderen zijn.

Door onze samenwerking zijn wij in staat samen mooie dingen te creëren, te leven in schoonheid. Daar ga ik voor! Daar gaan wij voor!

Lidy van Oord
9 years ago

Ik word financieel vrij! En dan ga ik verder met het helpen van mensen die financiele problemen hebben doordat ze te hoge hypotheken hebben, schulden enz. Wonen moet voor iedereen betaalbaar zijn. het is een 1e levensbehoefte voor veiligheid.
Het geweldige aan financieele vrijheid is dat je die dingen kunt doen die werkelijk belangrijk zijn voor jou, mij.
Materieel vind ik niet zo belangrijk. De glimlach van een mens die geholpen wordt des te meer!
Dus kom maar op Nisandeh, Vered. Ik doe de financial freedom graag nogmaals. Mijn mindset begint steeds beter te worden.

Judith Grützbauch
9 years ago

Als ik financieel vrij ben, ga ik gewoon door met vertalen omdat ik dit zo een leuk vak vind! Weliswaar doe ik dan alleen de aller-leukste opdrachten en vertaal ik uitsluitend teksten die met architectuur te maken hebben. Ik werk dan alleen tussen schooltijd (9-15 uur), woensdag en in het weekend ben ik altijd vrij, en elke (!) schoolvakantie ga ik met mijn man en twee (nog jonge) kinderen op reis – hoe langer de vakantie, hoe verder de reis. We gaan – in de loop van de jaren – heel Zuid-Amerika verkennen! Reizen is het leukste dat er is, daar kunnen we samen enorm van genieten en zo ontzettend veel van leren. Bovendien gaan we in een iets groter huis wonen, wel in dezelfde buurt in Amsterdam, maar op een bovenste verdieping, in een huis vol zon en met een spetterend uitzicht op het IJ.

Joost Meurs
Joost Meurs
9 years ago

Als we financieel vrij zouden zijn, zou ik mijn vrouw nog sneller kunnen helpen bij het realiseren van haar droom: een webwinkel en uiteindelijk ook een “echte” winkel op interieurgebied.

Nu duurt de realisatie van deze plannen wat langer omdat we meer zaken zelf doen en minder zaken willen uitbesteden. Gewoon een kwestie van keuzes maken, waar we overigens wel goed over nadenken.

Als we financieel vrij zouden zijn, zouden we ons meer kunnen inzetten voor de stichting Wings of Support (www.wingsofsupport.org), die steunt geeft aan groepen kinderen in het algemeen en kinderen in ontwikkelingslanden in het bijzonder.

Als we financieel vrij zouden zijn, zouden we ook andere dingen doen, die niet noodzakelijk zijn, maar nog wel op ons wensenlijstje staan zoals een woning bouwen op een voor ons perfecte locatie en helemaal naar onze wensen.

Kortom, financiële vrijheid zou voor ons vooral een tijdversneller zijn en niet alleen een factor die meer geluk in ons leven brengt.

Van een goede relatie en twee gezonde dochters kan namelijk geen fortuin het winnen!

Gwen Geerinck
9 years ago

Als ik financieel vrij ben dan ga ik voor de conscious millionaire, ik zou mijn school vlinderwijs.be verder uitbouwen tot een standaard school waar kinderen vrij kunnen leren en echte educatie kunnen genieten. Dupliceren dus.

Verder start ik een project om kinderen te ondersteunen die hun passie willen leven en zelfvoorzienend willen zijn. Ik richt dan een eco-dorp op dat zelfvoorziend is en ga er zelf wonen. Daaruit ontstaat een econologische bouwonderneming die internationaal gaat.

En ik ben dan investeerder in groene duurzameontwikkelingsprojecten. Die ontstaan bij de bevolking zelf. En natuurlijk blijf ik zelf anderen inspireren met mijn kennis, ervaringen en visie rond geluk, gezondheid & geld. Nog veel werk aan de winkel dus,

Ad-Just Bouwman
9 years ago

Financieel vrij:

Wat zou je doen?

Comic relief programma opzetten voor iedereen die daar geen financiële middelen voor heeft. Ik geloof in de verbindende kracht van humor en wil dat dan ook delen met zoveel mogelijk mensen.

Voor mezelf zal ik meer van de wereld willen zien. Aziatische cultuur bijvoorbeeld.

Wat zou je hebben?

Niet veel meer dan nu denk ik. Ik wil graag in Groningen wonen in een omgebouwde boerderij. Mijn Saab uit ’98 zal ik houden.
Wellicht een theater voor mensen om te try-outen.

Wie zou je worden?
Een inspirerend persoon met een eigen platform.

Anna Klijn
9 years ago

Je hebt geen miljoenen, laat staan geld, nodig om Patch Adams te kunnen zijn, wel een bepalde mindset.

Je hebt geen geld nodig om van betekenis te kunnen zijn, maar een doel, een visie en/of een bepalde mindset.

En je hebt geen geld nodig om verandering in je eigen in te brengen, wel een mindset die je van A naar B kan brengen.

Er is genoeg info, zelfs gratis info, 24/7 te ons beschikking online.

Als alleen kennis de sleutel tot financiele vrijheid was – was iedereen financieel vrij.

Alleen kennis is niet het antwoord.

Er zijn twee dingen die ons tegen houden om iets te kunnen bereiken – angst of gebrek aan motivatie.

En zelfs de beste kenis van de wereld niet zal helpen, wanneer minstens een van de bovengenoemde is aanwezig.

Voor de meeste van ons, die met goede dingen bezig zijn, maar toch geen aanzinelijke vooruitgang boeken, angst is de boosdoener denk ik.

Ik ben benieuwd of ook dit aspect in de training besproken wordt?

Irmgard Cottaar
9 years ago
Reply to  Anna Klijn

Ha Anna,

Hier ben ik het helemaal mee eens – dank je voor jouw mooie comment.

Hartegroet,

irmgard

Nisandeh Neta
9 years ago
Reply to  Anna Klijn

You’re absolutely right, Anna.
Knowledge is NOT enough!
In the 3-day Financial Freedom training we spend one-and-a-half days on information and one-and-a-half days on TRANSFORMATION.

The 1-day Financial IQ is a bit different.
We’ll focus partly on learning some new information, partly on unlearning some other information that doesn’t support us, and partly on developing a more supportive mindset…

See you then, Nisandeh

Anna Klijn
9 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

Bedankt voor je antwoord, Nisandeh.

Mark Dekker
Mark Dekker
9 years ago

Wat er veranderd als ik financieel onafhankelijk ben..
Ik heb een zeer ruim appartement in Amsterdam.
Ik maak veel mooie reizen naar de ongerepte natuur.
Ik deel mijn welvaart met de mensen in mijn omgeving.

Anja Leinders
9 years ago

Wanneer ik financieel vrij ben, zal ik een nog grotere bijdrage aan de wereld kunnen geven.
Mijn gevoel gaat speciaal uit naar vrouwen die niet de kansen krijgen die ze zouden moeten krijgen, maar die toch een enorm potentieel in zich dragen.

Door deze geweldige bijdrage te kunnen doen, zal ik zelf nog meer persoonlijk groeien en genieten van alles wat ik doe.
Rust en een gevoel van ruimte en vrijheid zullen hiervan het gevolg zijn.
En het geld dat dit alles binnenbrengt, kan weer verder doorstromen naar nog meer grootsheid.

Martine Teunissen
9 years ago

Vreemd genoeg ben ik in een bepaalde mate financieel vrij. Ook als ik niet werk komt er voldoende binnen om rond te komen. In plaats van dat ik daar tevreden mee ben en achterover ga leunen vind ik het niet genoeg. Ik wil altijd maar succesvoller worden, en meer verdienen. Iedereen om me heen is bezig met carrière en ik voel me hierin meegesleept. Ik zou me ook rot vervelen als ik niks zou doen, maar er is alleen genoeg voor eten en huur. Niet voor reizen, een huis kopen, een nieuwe auto en andere dromen. Voor mijn gevoel zit ik vast en kom ik niet vooruit en toch ben ik tot op een bepaald niveau financieel vrij…

Marcel Stoffels
9 years ago

Mijn financiële vrijheid geeft mijn de mogelijkheid om mijn stoutste dromen waar te maken. De dromen om met mijn talent en tijd de wereld te bewegen. Dromen verwezenlijken die er toe doen.

Ik heb jaren gedacht dat mijn grootste dromen de mooie auto’s, grote huizen en verre vakanties waren, maar niets is minder waar. Mijn grootste dromen zijn die waarin ik een verschil kan maken voor de samenleving. Mensen kan inspireren, motiveren en activeren, om samen met mij hen te helpen die het echt nodig hebben. Een inzicht waarvan ik mij pas de laatste twee jaar bewust van ben [en ik ben 45].

Mede dankzij Open Circles heeft er twee jaar geleden een mindshift plaats gevonden, zowel bij mij als mijn zakelijke partner en echtgenote Mirjam, waarvoor ik nog elke dag dankbaar ben.

‘Think with your heart, believe with your head’

Rit Willaert
9 years ago

Hoe zou mijn leven eruit zien als ik Financieel vrij zou zijn?
Om te beginnen; ik zou een betere verdeling van werk én vrije tijd hebben want nu vloeit dat teveel over naar werk en steeds nieuwe manieren zoeken om geld te verdienen.
Meer rust in het hoofd krijg ik dan, omdat ik niet meer moet vechten. Ik krijg veel meer tijd om nieuwe dingen te vinden, nieuwe cursussen en workshops, ideeën, met daarbij de tijd én het geld om een boek te schrijven. Dat kan omdat ik ondertussen een passief inkomen zal bereikt hebben waarmee mijn vaste onkosten en mijn leefstijl kan betaald worden.
Ik zou nog meer mensen bereiken die ik een duwtje in de rug zou kunnen geven, zodat ook hun leven rooskleuriger en gelukkiger wordt.
Ik reis vaker en doe zo nieuwe ervaringen op en hoef me dat dan helemaal niet te ontzeggen want er is geld genoeg voor zulke dingen.
Als ik een goeddraaiend centrum heb opgezet dat ook zonder mij kan functioneren is het makkelijker om van het leven te genieten. Ik neem meer quality time met mijn man en mijn kinderen en kleinkinderen. Ik zie dat helemaal voor me: elk jaar samen met alle kinderen en kleinkinderen ergens een week verlof waarbij ik de kosten draag om hen te ontlasten.
Ik help hen ook waar ik kan met een financieel steuntje in de rug om niet alleen te overleven maar ook goed te kunnen leven.Intens leven met mijn man, leuke dingen doen samen, regelmatig lekker gaan eten, samen de cursussen volgen die we willen zonder zorgen over hoe we dit allemaal moeten betalen is ook een mooi vooruitzicht.
Ondertussen bouw ik aan een mooie spaarpot waarbij ik me dan geen zorgen meer maak voor de toekomst.

Franciscus Ockhuisen
9 years ago

Als ik financieel vrij was dan zou ik eerst wat meer gaan reizen.

Daarna ik part-time voor mezelf gaan werken i.p.v. full-time.

Ik zou meer tijd nemen voor mijn persoonlijke ontwikkeling bijv. m.b.v. filosofie.

Wellicht dat ik ook ergens ga werken omdat het werk mij zeer aanspreekt, terwijl ik dat nu niet doe, omdat dat soort projecten vaak slecht betaald worden.

Financeel vrij zijn betekent dat ik mijn maandelijkse kosten kan betalen zonder er voor te hoeven werken. Het betekent nog niet dat ik dan meteen een huis kan kopen. Daarvoor moet ik dan toch nog werken.

Thierri Vanbrabant
Thierri Vanbrabant
9 years ago

Eerst en vooral is mijn mindset nu al veranderd.
Ik had 100% op de test over mijn huidige financiële IQ…!
Dankjewel, Vered. Dankjewel lieve medecursisten van de Lifeskills.
Het gaat er bij mij nu om, alles wat ik tot nog toe geleerd heb en nog ga leren effecient te implementeren.
En dan ben ik in een paar jaar helemaal financieel vrij. Ik visualiseer nu mijn financiële vrijheid.
Het wordt, het zal, het is.

Wat doe ik nu ik financieel vrij ben?
Mijn business kredietmakelarij dendert als een trein doorheen gans Vlaanderen.
Ik zoek de hele tijd nieuwe zakenpartners om mijn visie over goedkoop-eigenaar-zijn-voor-iedereen toegankelijk te maken.
Ik zoek co-housing oplossingen voor oost-europese gastarbeiders in Nederland en België en behandel hen met heel veel respect door hun een bijna thuisgevoel te geven dankzij kwalitatieve gereoveerde woningen.
Op het thuisfront overtuig ik de derde leeftijd hun (te) grote woningen te renoveren, te isoleren, op te splitsen
en de afgescheiden co-woning te verkopen aan jonge gezinnen met weinig eigen middelen.
Ik faciliteer business tussen vastgoedmakelaars, aannemers renovatie, aannemers isolatiewerken en kandidaat eigenaren.
Ik geloof in het recht op goedkoop wonen voor iedereen.
Verder ben ik een expert in FOREX trading geworden waardoor ik geld van anderen en van mijzelf optimaal laat groeien.
Ik veroorzaak daarmee schokgolven in de bankwereld, omdat ik mensen bewust maak van hun financiële mogelijkheden
als ze het heft in eigen handen nemen.
Ik adviseer en begeleid mensen in hun vermogensplanning en in een goedkope overdracht van hun vergaard fortuin naar de volgende generatie.
Als beloning voor mijzelf heb ik mijzelf een megagrote loft van 400 m² in een oude industriële site kado gedaan met alle moderne geautomatiseerde energievriendelijke snufjes. Mijn loft is energie-onafhankelijk door de combinatie van vloerverwarming met zonneboiler en zonnepanelen.
Ik geniet elke dag van mijn geluidsdichte muziekauditorium annex opnamestudio.
Op het gelijkvloers van het industrieel pand heb ik samen met mijn aannemersnetwerk een moduleerbare conferenceroom voor 5.000 mensen gebouwd.
Daar organiseer ik meetings voor mijn businesspartners en toekomstige klanten. Zo weet iedereen waar er zaken te doen zijn in een winwin scenario.

Wat heb ik nu ik financieel vrij ben?
Tijd. Tijd. Tijd.
Tijd om 3 maanden per jaar in Costa Rica te leven en te werken.
Tijd om 3 maanden in Andalousië middenin mijn woestenij in mijn energie-onafhankelijke gerenoveerde finca met boerderij te leven, te mediteren en te plannen.
In verbinding met de natuur en mijn trouwe roofvogels.
Tijd voor mijn familie, mijn kinderen, mijn partner en mijn internationale wereldwijde vrienden: mijn hart en huis staan altijd voor ze open.
Tijd om 24/7 gelukkig te zijn met alles wat ik doe en onderneem.

Wie ben ik nu ik financieel vrij ben?
Ik ben mezelf.
In verbinding met iedereen die ik vooruit kan helpen.
Ik ben los van externe en interne beperkingen.
Ik ben vol energie en levenslust.
Ik word minstens 100 jaar!

Michelle Oldenboom
Michelle Oldenboom
9 years ago

Ik wil graag een hoger financial IQ, om uiteindelijk fincial freedom te bereiken. Als ik financial free zou zijn, zou ik meer gaan doen wat ik leuk vind.

Ik vind het leuk om kinderen te helpen, zodat ze zich om een positieve en gezonde manier kunnen ontwikklen. Financial freedom geeft me de kans om meer tijd hieraan te besteden.

Helene van Harten
9 years ago

Ik zou mijn financiele vrijheid gebruiken om na te denken welke nieuwe producten het leven van mensen aangenamer zouden maken. Ik zou meer onderzoek doen hoe mensen duurzame keuzes kunnen maken. Ik zou mijn tijd gebruiken voor de onderdelen die ik echt leuk vind en andere delen uit besteden aan mensen die juist die taken leuk vinden.

Marc Ober
Marc Ober
9 years ago

Net als veel mensen heb ook ik dromen over financieel vrij zijn. Voor de Business Bootcamp kende ik die naam niet eens dus tijd meer financieel IQ!! Wat mij betreft heeft de bootcamp veel wakker geschud, nieuwe inzichten met nieuwe uitzichten!!
Het is heerlijk om nieuwe inzichten te ervaren, nieuwe hoop te krijgen, vernieuwde doelen (opnieuw) te voelen…. en dan kom je in je “oude” leventje terug, de oude groef voelt zo bekend en vertrouwd, de warme deken sluit je weer af van de buitenwereld…

Aha!! (gelukkig) Er is toch iets veranderd!!! De deken past niet meer, de groef voelt toch niet meer leuk.. Ik ben anders geworden, mijn mindset is anders. Mijn doelen zijn anders!! Hallo wereld!! Wat lijk je anders!

Het boter-kaas-en-eieren spel heeft me omver geschopt, Het heeft me laten zien wat de verstikkende kracht is van aannames. Ik ben geprogrammeerd, ik heb mezelf geprogrammeerd… ik zie niet meer, ik denk te zien. Tussen alles en mij zit een laag, een deken, van denken!!

Ik denk maar voel niet meer, ik denk maar kan niet meer bij creativiteit.. Ik heb te ontleren, ik zorg voor een open programmering van mijn mind zodat zowel linker als rechterbrein EN mijn hart gaan meedoen in de nieuwe wereld die ik nu ervaar.

Ik heb veel te ontleren, ik heb nog veel meer wat ik ga ervaren. De ervaring van Nisandeh vertaalt in woorden op de komende seminar financieel vrij ga ik ervaren in plaats van luisteren naar de woorden.

En weet je? Ik dacht genoegen te nemen met wat ik verdien, meer heb ik toch niet nodig??? Zo laat ik iedereen geloven dat ik dat ik precies goed doe, zelfs aan mijzelf. Nu zie ik dat dit een beperkende overtuiging is met in oorsprong angst voor de mogelijke overvloed en de angst dat ik niet kan. Als je voor een dubbeltje geboren bent…… Ik stel een doel: financieel vrij zijn, uitbundigheid waaruit ook inspiratie gaat klinken voor anderen…

Rozelinde Warmoes
Rozelinde Warmoes
9 years ago

When I am financially free I will give many amazing and fun workshops to people who are poor, are in trouble, or to everybody interested.

Workshops about creating with our positive mind power, self-confidence, reaching happiness & our goals, personal development, creativity, communication, self-image, brain-exercises, etc.

I will also specialize further in healing
And write many books

And I will have a wonderful easy taken care of ecological garden, have a great health coach and do a lot of fitness.

And in my free time I would enjoy and give many great parties!

Floor Elsdijk
9 years ago

Dat mij gevraagd wordt over financile vrijheid, oftewel out of my box te denken is al een geschenk op zichzelf. Wat er nu al in me gebeurt is: het opent mijn ramen naar een veel grotere wereld, naar een heel universum! Als een brede spiraal omhoog.
Het geeft een compleet nieuw perspectief.
Daarbij wordt in mij aangesproken datgene waar ik ontzettend blij van wordt, waar ik wil zijn en hoe ik en mijn geliefden ideaal zouden willen en kunnen leven. Lasten die wegvallen waardoor het helder en licht wordt.
Het wordt bijna een ‘sprookjeswereld’ waarin Geven centraal komt te staan, hand in hand met Kwaliteit van Leven. (Geven en Leven verschilt dan ook maar 1 letter)
‘Horizon verbreden en neerzetten in de wereld’ vat het geheel wel goed samen.
Meer concreet betekent dit voor mij zelfontplooing door mijn kwaliteiten te (her-)ontdekken en ontwikkelen. Vervolgens uitdragen, doorgeven van hetgeen ik heb mogen ontvangen. Genieten van de aandacht en ruimte die ik kan schenken aan dat wat echt belangrijk is in het leven, the living planet. Mijn dierbaren en de wereld te mogen sponsoren op mijn unieke wijze, vanuit mijn liefde, kracht en dankbaarheid. Ik denk aan (onder)steunende projecten op praktische opbouwende wijze. Zaadjes planten die door de medemens geoogst mogen worden. Een positieve wending geven aan dat wat onvruchtbaar leek, doorgeven van die mindset en zien hoe de olievlek zich mogelijk zal verspreiden. Reizen zal ik en zien wat er ter plaatse gebeurt met mijn investeringen.
We beginnen met de Mindset, Goals, Strategy, Planning & Implementation 🙂

Su Chên Hermans
9 years ago

Met financiele vrijheid wil ik mijn praktijk uitbreiden om zo nog meer mensen te kunnen helpen met huidproblemen.

Na de seminar van afgelopen oktober (business bootcamp) heb ik gelijk resolute beslissing genomen.

Nu paar weken later zie ik dat er veel verandert is, zowel interne met personeel als externe met zakenrelaties en clienten. Het praktijk draait vele malen beter en de energie onderling in het team is met 200% verbeterd. De meiden zijn gemotiveerd en gaan nu elke uitdaging samen met mij aan.

Nu op dit moment heb ik de huur opgezegd en zijn we in onderhandelingn voor een groter pand in combinatie met een andere ondernemer om zo de kosten te kunenn drukken en om samen een grotere doelgroep te bereiken door samen te werken.

Mijn doelen zijn gezet voor de toekomst na 1 weekendje bootcamp. Nu met deze seminar financiele vrijheid ga ik mijn toekomst zekerstellen!

Sonja Brouwer
9 years ago

Voor mij betekent Financiele Vrijheid, VRIJHEID in de breedste zin van het woord!

De vrijheid om te kunnen gaan en staan waar je wilt, doordat het je in staat stelt om je volledige potentieel in te zetten voor het grote geheel, zonder financiele beperkingen.

Aan financiele vrijheid ligt het loslaten van aannames ten grondslag. Hierdoor gaan er deuren – of sterker nog – gehele poorten, voor je open omdat je je niet richt op de beperkingen van je dromen.

Als je dit op financieel niveau kunt, kun je het op elk vlak. Kortom: voor mij betekent financiele vrijheid, vrijheid met – en in jezelf, omdat je jezelf niet langer gevangen houdt door je beperkingen.

Zoals jullie kunnen lezen, weet ik heel goed waar ik het over heb (of dat denk ik in ieder geval te weten;-) Toch ben ik verre van financeel vrij, dus doe mij zo’n lifechanging Open Circles training om van mijn zwakke punt mijn sterke punt te maken, waardoor ik kan bijdragen aan het grote geheel om zoveel mogelijk anderen de weg naar financiele vrijheid te wijzen!

Die weg moet je uiteindelijk helemaal zelf bewandelen, anders zul je nooit (echt) vrij woorden:-)

Jennifer Kerkvliet
Jennifer Kerkvliet
9 years ago

Ik heb tijd over en kan doen wat ik wil. Leuke dingen met mijn lief, familie en vrienden. Veel leren, mooie dingen zien, horen en beleven. Mooie dingen maken voor anderen en mijn motto om de wereld een stukje mooier te maken over kunnen dragen aan anderen.. Zorgeloos en spontaan.

Dat zou fijn zijn 🙂

Leonie Huijbers
9 years ago

Financiële vrijheid betekent voor mij rust en vrijheid. Ik zou mensen gaan helpen met hun problemen, adviezen geven en alleen maar doen waar ik goed in ben en waar ik van geniet. Meer geven zonder dat ik er iets voor terug hoef te hebben en dat zal me waarschijnlijk ook succesvoller maken.

In mijn bedrijf zou ik alles wat ik niet leuk vind uitbesteden en me alleen maar richten om wat ik leuk vind. Al vind ik het ook super leuk om te strijden voor een succesvol bedrijf. En alles wat ik nu doe en er voor zorgt dat ik dichter bij dat doel kom maakt me ook enorm gelukkig. Het strijden vind ik ook heerlijk. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar deze seminar!

Jean Van der Biest
9 years ago

Geld maakt niet gelukkig.
maar het mag geen knelpunt zijn.
Ik ervaar(de) het als zeer deprimerend zolang ik elke maand moe(s)t rekenen om rond te komen.

Elmer Kruys
9 years ago

Financial Freedom would mean to me:
– more time to focus on making my business even more succesful
– spend more time with family and friends around the world
– restoring old BMWs
– be able to give more to charity or set-up my own foundation

Hope to meet you all soon

ingrid Jeuring
ingrid Jeuring
9 years ago

Financiële vrijheid=voldoende geld om te genieten van het leven wat bestaat uit blijven wonen waar ik nu woon, werken waar en wanneer ik wil, met wie ik wil, reizen wanneer ik wil en niet reizen wanneer ik dat niet wil. Kortom: volledige keuzevrijheid.

Claudia Thiessen
Claudia Thiessen
9 years ago

Financially free zal me verlossen van schuldgevoelens bij uitgaven en mij meer laten genieten van wat ik me kan veroorloven.
Beter grip op inkomsten en uitgaves en handvaten hoe die inkomsten te vergroten!

Alexandra van Win
Alexandra van Win
9 years ago

Zoals ik al enigzins verwacht had, was mijn score behoorlijk laag, 44/100. Ondanks een goed inkomen zijn de uitgaven toch hoger dan wat er binnenkomt. Daar moet echt verandering inkomen want het geeft onrust en ik kan er van wakker liggen terwijl dat echt niet nodig hoeft te zijn. Met financiële vrijheid zou ik mij veel meer rust in mijn leven kunnen scheppen en me focussen op de dingen die voor mij belangrijk zijn!

De natuur in, kunst, cultuur of mooie reizen maken. Mezelf verder ontwikkelen door cursussen of studies. Ik denk en verwacht dat het me vooral ook meer energie brengt om te doen wat ik wil.

Martine van Eijk
Martine van Eijk
9 years ago

Als ik financieel onafhankelijk zou zijn zou mijn leven er, denk ik, niet heel veel anders uit zien dan nu. Ik zou meer cursussen doen en wat praktische ondersteuning regelen. Ik zou denk ik ook wel wat vaker nee zeggen tegen bepaalde klussen.
Ik zou een sabbatical (van 7 weken of maanden?) nemen om me helemaal te richten op het ontwikkelen van mijn product en diensten.
Ik wil graag mensen helpen om gezonder te leven. Wat hebben ze daarvoor nodig, wat willen ze graag en wat kan ik in de kakofonie van gezondheidsinformatie daar aan bijdragen? Daar zou ik nog meer tijd voor vrijmaken. Ik zou tijdens mijn sabbatical allerlei mensen vragen hoe zij daarover denken.
Ja en daar ben ik nu ook al mee bezig. Maar met meer geld zou er heel veel overlopen naar de mensen om me heen en projecten die ik graag ondersteun.

Jolanda Damsma
9 years ago

Financiële vrijheid betekent rust, balans en nieuwe energie.
Als de druk voor het halen van je financiën wegvalt krijg ik rust.

Daardoor kan ik doen wat ik echt wil doen, en zal ik daar waarschijnlijk ook succesvol in zijn omdat ik geloof dat je goed bent in datgene wat je doet als je het ook leuk vind om te doen.
Maar door de financierde druk ga je dingen doen waarvan je denkt dat ze geld opleveren.

Financiële vrijheid betekent ook balans vinden tussen werk en privé. Kunnen genieten van de momenten met je gezin, omdat je iets leuks kunt doen zonder te denken aan de rekeningen die betaald moeten worden.

Als ik minder geldzorgen zal hebben dan kost me dat ook geen energie. Die energie kan ik dan steken in de dingen die me energie geven in plaats van energie kosten.

Ik probeer zo te leven en het gaat al redelijk maar ja ik ben wel klaar voor complete financiële vrijheid.