Transformeer jouw mindset… cadeau 4 van 4

3089 views | 416 reacties |
shares

Een van de meest hardnekkige en belemmerende overtuigingen is het idee dat we niet voldoende geld hebben om te doen wat we willen.

En nog erger is… de (onbewuste) overtuiging dat dit altijd wel zo zal blijven, voor de rest van je leven.

Het bewijs is jouw huidige situatie, dat in feite ‘de rest van jouw leven’ is, gezien vanuit het perspectief van jouw vroegere zelf met die belemmerende overtuiging.

(Ja, ik vind dat zelf ook wel mooi gezegd…)

Uitspraken als “Je kunt niet alles hebben wat je wilt”, “Wees toch tevreden met wat je hebt” en “Wie het kleine niet eert…”

… klinken velen heel bekend en geruststellend in de oren.

Maar… bij Open Circles geloven we niet in klein denken en klein doen. En daarom willen we je ook stimuleren om een mindset van overvloed te creëren.

“Ik kan het me niet veroorloven’ te transformeren naar ‘HOE kan ik het me veroorloven?”

De krachtige HOE-mindset zet je aan tot ideeën en acties die je brengen naar jouw gewenste resultaat.

Maar… die mindset, oh die mindset is zooooo hardnekkig om te veranderen…

En ja hoor hupsakee! Daar heb je weer zo’n belemmerende mindset 🙂

Daarom heb ik voor jou als vierde cadeau in mijn serie van vier, een heel krachtige tool waarmee je jouw schaarste mindset rondom geld transformeert naar een overvloed/mogelijkheden mindset.

Je krijgt van mij een audio file (mp3 bestand) dat is gemaakt met een unieke, krachtige audio-techniek waarmee je moeiteloos een overvloed mindset eigen maakt. Door de wetenschappelijk bewezen techniek kom je gemakkelijk en moeiteloos in de hersengolf patronen van diepe meditatie terecht – zodat je mind wordt geherprogrammeerd om meer succes te bereiken.

Jouw hersenen zullen zich op een hoger niveau reorganiseren en nieuwe neurale paden aanmaken. Verbeterde communicatie tussen de linker- en rechter hersenhelft brengt je hersenen in de piekstaat die wetenschappers het “volledig hersenfunctioneren” noemen.

Je hoeft alleen maar te ontspannen, je hoeft niet eens actief te luisteren naar wat je hoort. Je hoeft niet eens bewust te horen wat er wordt gezegd!

En dat maakt deze tool dus ook uitermate geschikt voor mannen…

De juiste mindset is en blijft de sleutel tot succes. Hoe zeer je ook praktische vaardigheden leert en effectieve en technieken en tools toepast… als ze niet gepaard gaan met de juiste mindset blijft jouw succes beperkt; omdat je jezelf onbewust blijft saboteren met belemmerende overtuigingen.

Het beste resultaat bereik je met deze audio-techniek wanneer je hem regelmatig beluistert (bijvoorbeeld dagelijks) gedurende een bepaalde tijd (bijvoorbeeld een maand of 6 weken). En gebruik een stereo koptelefoon, anders werkt het niet. En doe geen andere activiteiten, zoals autorijden of bedienen van apparatuur.

Luister alleen terwijl je comfortabel zit of ligt, met je ogen gesloten.

Het enige wat je hoeft te doen om dit krachtige transformerende cadeau in bezit te krijgen is…

Beantwoord vraag A en/of B in het commentaarveld hieronder:

A. Welke belemmerende mindset heb jij (ooit) overwonnen en hoe heb je dat gedaan?

B. Welke belemmerende mindset wil jij overwinnen en HOE denk je dat te gaan doen?

Zodra jouw comment is geplaatst, ontvang je de link naar de zogenoemde money-mind reconditioning mp3

Ik ben heel benieuwd en ik hoop dat je anderen met jouw antwoord inspireert en natuurlijk dat jij je ook op jouw beurt door anderen laat inspireren.

Vergeet niet jouw voornaam en achternaam te vermelden bij jouw comment, anders kunnen wij deze niet goedkeuren en loop je het cadeau mis.

Fijne kerstdagen!

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. DEEL dit artikel alsjeblieft met jouw netwerk, door op de Facebook, LinkedIn of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk óók hiervan kunnen profiteren!!!!!

Deel je ervaringen en lees die van anderen.

416 reacties

 1. 0 stars
  Gordana Bukovac
  1 reacties

  A. Ik was altijd af en aan lid van een sportschool. Alle sportscholen in de buurt ken ik 🙂 zodra ik half jaar bezig was kwam de verveling om de hoek en raakte ik motivatie kwijt. Vorig jaar juni opnieuw lid geworden bij de club die t best beviel en met andere mindset nu. Ook als ik geen zin heb of niet maximaal kan presteren is het ok om te gaan. Eindelijk het gevoel dat ik mindset heb weten te veranderen en ben nu al 1,5 jr lid! En ga 2/3x per week trouw naar de lessen. 🙂
  B ik wil graag leren dat het ok is om geld te bezitten, ik heb nooit tekort aan geld voor een prima gemiddeld leven maar het lukt mij niet te sparen. Ik denk dat ik moeite heb met het idee geld te willen bezitten. Het houd me daardoor ook weg van het realiseren van mijn dromen.

 2. 0 stars
  Max Asbeek Brusse
  1 reacties

  A. Het is niet per se een mindset. Ik wilde graag iets doen en was gemotiveerd voorbeeld : ik wil een sixpack. Ik ben sportief ingesteld en sport zo’n 4x in de week. Ondanks dat kon ik mezelf niet opbrengen om afgezien van mijn sport thuis buikspieroefeningen te doen. Op een gegeven moment was ik klaar met whatever excuus ik weer voor mezelf had bedacht en ging aan de slag.

  Ik maakte een planning en deed het in kleine stapjes. Ik realiseerde dat het niet uitmaakt hoe snel je je doel bereikt maar dat als je het gewoon regelmatig doet je uiteindelijk het geen bereikt wat je wilt.

  B : ik wil graag een blog schrijven maar ik weet niet goed hoe ik mijn eerste blogpost moet beginnen en ben bang gelijk een foute indruk achter te laten. Deze mindset zou ik willen overbruggen.

 3. 0 stars
  Ronny Kinon
  1 reacties

  De mindset die ik heb aangepakt is het gevoel niet goed of mentaal sterk genoeg te zijn: via een NLP oefening ” the magic Carpet” heb ik deze aangepakt en sta ik veel sterker en krachtiger dan ooit!
  Het stukje dat ik nu wil overwinnen is de juiste mindset van de ondernemer en over meer kansen zien rondom mij ipv de werknemersmentaliteit te blijven vasthouden!

 4. 0 stars
  Joost
  1 reacties

  A. Welke belemmerende mindset heb jij (ooit) overwonnen en hoe heb je dat gedaan?
  Studieschuld die voelde als een eeuwigdurend blok aan het been. Toen ben ik al mijn uitgaven in kaart gaan brengen, zag ik dat ik ‘domme’ uitgaven deed. Heb ik een rekensom gemaakt, en ik zag dat ik na anderhalf jaar van mijn schuld af kon zijn. Ik ben op een andere manier gaan leven (en kon nog steeds leuke dingen doen), en ik was inderdaad na anderhalf jaar van mijn studieschuld af!

  B. Welke belemmerende mindset wil jij overwinnen en HOE denk je dat te gaan doen?
  Ik wil nieuwe wegen inslaan in mijn carrière ipv te blijven hangen in mijn kantoorbaan. Maar ik heb een erg hoge huur en hierdoor heb ik de stress dat ik altijd een ‘top’-baan moet nemen, terwijl ik dat niet meer wil. Ik heb weliswaar weer wat spaargeld, maar ik durf de stap niet te zetten, vanwege de (oude) angst voor geldnood. Ik ga kijken of ik kan verhuizen naar een kleinere huurwoning, zodat ik- als het nodig zou worden- huurtoeslag kan aanvragen.

 5. 0 stars
  Julan Deden
  1 reacties

  A: Dat ik iets niet kan of dat iets niet zal lukken omdat ik het nog nooit gedaan heb.

  Zoals een evenement organiseren voor ongeveer 100 man. Ja niet alles was perfect maar het was zeker een succes. Een hoop enthousiasme doet wonderen.

  B: Ik denk regelmatig dat vanwege mijn leeftijd en dus ook nog relatief weinig ervaring, potentiele werkpartners mij niet serieus (genoeg)nemen.

  Ik zou trainingen willen volgen bij open circels academy en meer ervaring opdoen in het ‘werkveld’. Hier ben ik goed mee op weg aangezien ik net een plekje heb gekregen in een interessante startup.

 6. 0 stars
  Dirk van Beers
  1 reacties

  Mijn overtuiging die ik wil overwinnen is: dat geld niet goed is.
  En dit ga ik overwinnen met de audio van open circles.

 7. 0 stars
  Maja Mak
  1 reacties

  A: ik ben niet goed genoeg, door te gaan geloven dat ik dat echt kan;
  B: ik heb niet genoeg geld, ik ga nooit genoeg geld hebben,dus ik kan niet anderen helpen, ik blijf voor niemand belangrijk;
  wil ik veranderen in: ik heb veel geld en nog meer is onderweg, nu kan ik anderen helpen (en mijzelf ook), met deze tool hoop ik

 8. 0 stars
  Hanneke Romer
  1 reacties

  Ik heb er wel 15 jaar over gedaan om definitief te beslissen een eigen praktijk als (loopbaan)coach en mediator te beginnen. Maar sinds een paar maanden is het een feit! Voordat het zover was, moest ik niet met één, maar heel veel belemmeringen aan de slag!

 9. 0 stars
  ro depre
  1 reacties

  A. Verlegenheid en minderwaardigheidsgevoel, overwonnen door een assertiviteitskursus en tijd
  B. Denken dat ik alles moet sparen voor slechte tijden.

 10. 0 stars
  Ellen Schuszler
  2 reacties

  Ik zou graag mijn geld mind set willen veranderen van beperking naar overvloed. Zodat ik alles kan creëren wat ik wil, zijn en doen wie ik werkelijk ben en waard ben. Daarnaast wil en ga ik dieren in nood helpen daarvoor heb ik ook geld nodig en ga dit mede met deze , money-mind reconditioning mp3 bewerkstelligen. Ik ben benieuwd!

  1. 0 stars
   Jhdeboer
   1 reacties

   hoe kan ik aan deze mp3 komen ?

   1. 0 stars
    Marcel Sloot
    1 reacties

    hoe kom ik aan de mp3

  2. 0 stars
   Sylvia Wagenaar
   1 reacties

   Dat lijkt me interessant hoe kan ik aan deze mp3 komen?

 11. 0 stars
  Senol Brok
  1 reacties

  1. Dat ik dik ben
  2. Dat ik groter mag denken

 12. 0 stars
  Reyald Bogerd
  1 reacties

  Dat mijn tijd MAAR tijd is. En niet hoe waardevol die is!

 13. 0 stars
  Dave Langerveld
  18 reacties

  A. Dat mijn product niet zoveel geld waard is
  B. Dat mijn product niet professioneel genoeg is. Hoop na een aantal audits van mijn product bevestigd te krijgen dat het goed is

 14. 0 stars
  Patricia de Wilde
  3 reacties

  B. Mijn faalangst.
  Die hoop ik te overwinnen door ooit eens gewoon te gaan doen!!

 15. 0 stars
  Gjaldie Knobbe
  1 reacties

  B. Mijn faalangst, perfectionisme, angst voor succes en overvloed. Ik hoop dat de tool erbij kan helpen.

 16. 0 stars

  A. Perfectionisme. Datum stellen om dingen los te laten. Goed is goed.
  B. Uit die comfortzone komen waar het zo knus en makkelijk is.

 17. 0 stars
  Rob Meijer
  12 reacties

  A. Ondanks dat iedereen het tegenovergestelde zei, ben ik toch professioneel musicus geworden. B. Ook ik heb het in mij om veel geld te gaan verdienen met mijn expertise en daar zal ik alles voor doen.

 18. 0 stars
  Stephanie van Schie
  22 reacties

  Mijn financiële mindset is van denken vanuit sparen en zuinig leven om naar ‘ik heb het geld wat ik wil hebben en meer is onderweg’.
  Mindset die ik nu wil aanpakken is de waarde van mezelf groter zien. Ik beperk mezelf doordat stiekem toch nog vragen als ‘heb ik wel voldoende in huis’ er af en toe tussendoor komen..

 19. 0 stars
  Carina Canoy
  5 reacties

  A. Dat ik niet goed genoeg was, aangezien ik me op school verveelde en daar geen hoogvlieger was. Toen ik 19 was (1987) keek ik naar de mensen op hoge posities en trok de conclusie dat als zij het konden (ik had er niet zo’n hoge pet van op), ik het ook moest kunnen.
  B. Dat ik zoek naar een complementaire partner, maar daar eigenlijk zelf het antwoord voor moet hebben. Ik zoek niet voor niks naar iemand die complementair is, als ik het antwoord had, hoefde ik niet te zoeken. Veel mensen zijn reactief, ik zoek iemand die wil en kan pionieren.

 20. 1 stars
  Paulien van 't Westeinde
  31 reacties

  reeds verlost van belemmerende mindset: dat kan vast niet. Ik bekijk het andersom: het kan vast wel, even uitzoeken hoe!

  mindset waar ik nog vanaf wil: veel winst is niet weggelegd voor ZZP ‘er als ik.

 21. 0 stars
  Mireille West
  1 reacties

  Coaching past mij heel erg als persoon en daar wil ik graag mijn werk van maken. De belemmerende overtuiging die ik heb is of ik daar wel mijn inkomen mee kan genereren. Hoe ik dit ga ombuigen naar een stimulerende gedachte? Mijn passie als leidraad nemen en bij anderen vragen hoe zij dit gedaan hebben en kleine tussen stappen voor mijzelf inzetten.

 22. 0 stars
  Casper Franken
  1 reacties

  Ik reageer op dit aanbod omdat ik nog veel te overwinnen heb. Ik hoop met dit MP3 van allerlei beperkende overtuigingen af te komen. De belangrijkste is wel dat ik denk niet goed te kunnen leren omdat adh bij mij is vastgesteld. Dat belemmert mij verschrikkelijk in mijn ontwikkeling. Ik hoop dat de mp3 mij kan helpen hiervan af te komen. Alvast bij voorbaat mijn dank.

 23. 0 stars
  Nathalie Christa
  7 reacties

  De mindset die ik heb overwonnen is de twijfel aan mijn eigen kunnen. Door tijd en ervaring en er telkens mee bezig te zijn, op zoek te gaan naar bewijzen van dat ik het wel kan, is het me gelukt.
  De overtuiging waarvan ik af wil is dat “gewoon toch goed genoeg is”. ik hoor vaak dat ik wilde dromen heb, teveel ambities en heb en irrealistisch ben. Ik ben al op de goede weg om ook deze lost te laten, maar hulp kan ik zeker gebruiken

 24. 1 stars
  lidy van oord
  39 reacties

  ik lees dit bericht nu pas. Wat heb ik nog te overwinnen? nou allerlei beperkende overtuigingen, zoals succes is niet voor mij, Gelukkig zijn is eng, ik heb niet veel geld nodig.
  Ik hoop dan ook dat de mp3 me kan helpen deze op te lossen
  alvast mijn dank

 25. 0 stars
  Arjan Gout
  1 reacties

  A. Welke belemmerende mindset heb jij (ooit) overwonnen en hoe heb je dat gedaan?

  Het idee dat ik niet in staat zou zijn een technisch goede webomgeving neer te zetten, en vol te houden.

  B. Welke belemmerende mindset wil jij overwinnen en HOE denk je dat te gaan doen?

  Ik heb de neiging overwonnen alles zelf te willen doen, en ben nu bezig enkele dingen uit te besteden. Zodat ik focus kan houden op de inhoud die ik wil bieden.

 26. 0 stars
  Thea van Dijk
  11 reacties

  De belemmerende overtuiging dat grote bedrijven, zoals energie bedrijven en de belastingdienst, geld van mij afnemen. Ik heb dit kunnen omdraaien door te kijken naar wat deze betalingen mij opleveren. In het geval van energiebedrijf is dat ik een warm huis heb, heerlijk warm kan douchen (en ik weet nog wat het is om koud te douchen), warm water tot mijn beschikking hebben op elk moment van de dag, 6 gaspitten tot mijn beschikking te hebben om te koken, mijn voorraad eten gekoeld wordt, dat ik ‘verse’ voorraden in de vriezer kan bewaren. Met liefde en dankbaarheid betaal ik deze rekening.

  De belemmerende overtuiging waar ik aan werk is dat ik mijn kennis en wijsheid ruil voor geld.

 27. 0 stars
  Jeroen te Wierik
  1 reacties

  Tot 2 januari 2017 werkte in ons prachtige bedrijf Azerty. Vanaf 2 januari zijn we na een implementatie periode van 2 jaar live gegaan met een nieuwe website en ERP. Als mede-directeur ben ik de enige die niet kan werken in dit nieuwe systeem, waardoor ik bewust kan werken AAN het bedrijf in plaats van IN het bedrijf. Dit vergt een heel andere mindset, van elke dag druk op de zaak naar meer rust om te zoeken/ werken aan zaken die voor lange termijn van groter belang zijn t.a.v. de continuïteit van ons bedrijf. De leegte die ik op 2 januari voelde wil ik graag omzetten in de positieve energie, die ik nodig heb om verder te bouwen.

 28. 1 stars
  Joy Quist
  32 reacties

  A. Welke belemmerende mindset heb jij (ooit) overwonnen en hoe heb je dat gedaan? Ik dacht dat ik niet goed genoeg was. M.b.v. de Boswijk therapie heb ik die mindset overwonnen.
  B. Welke belemmerende mindset wil jij overwinnen en HOE denk je dat te gaan doen? Ik wil de mindset dat ik niet in staat ben om meer dan genoeg geld te verdienen overwinnen en omdat ik zeer ontvankelijk ben voor goede ‘hypno-opnames ben ik ervan overtuigd dat het lukt met de mp3 van Nisandeh! Alvast Joepie!

 29. 5 stars
  Gonny de Wit
  462 reacties

  Never give up
  Door het niet opgeven van hetgeen, waarop ik recht had tijdens de echtscheiding (getrouwd in gemeenschap van goederen), heb ik nu een droomhuis. Deze scheiding duurde meer dan 11 jaar. In het huwelijk was ik te afhankelijk en nu durfde ik op te komen voor mijzelf en never give up.

  In het nieuwe huwelijk ben ik niet getrouwd onder gemeenschap van goederen en word ik steeds zelfstandiger en durfde ik het aan om kinderen te krijgen.

  Het krijgen van een mindset van Maxi me – blijft lastig. De universe werkt al wel steeds beter – toeval bestaat niet meer, maar die HOE vraag….. stel ik soms gewoon niet.

 30. 0 stars
  Igor van Kaam
  1 reacties

  Ooit dacht ik, dat een omzet van €50.000,- echt gigantisch zou zijn. Onhaalbaar, haast. Toen ik die behaalde, durfde ik te dromen van €100.000,-. Op dit moment maakt mijn bedrijf omzet van meer dan €200.000,- en vorm ik, samen met een groep anderen ondernemers die ik ken via Open Circles een denktank om te gaan voor €1.000.000,- omzet in 2018.

 31. 0 stars
  Guus Weemaes
  2 reacties

  Wat een handige en simpele manier om van beperkende overtuigingen af te komen; “… kan ik niet” veranderen in “Hoe kan ik ..”. Je hele staat van zijn verandert want je kunt het zelfs in je lichaam voelen als je de zin omdraait.
  Ik ben erg benieuwd naar de mp3.

 32. 0 stars
  Rens de Nobel
  5 reacties

  A. “Ik kan niet spreken voor groepen” verandert in “Ik kan enorm goed spreken voor groepen”. Door het te gewoon te gaan doen en op de juiste manier met de zenuwen om te leren gaan (mindfulness) en mezelf toestaan dat niet alles gelijk perfect hoeft.

  B. “Ik heb veel slaap nodig” veranderen in “‘Ik heb helemaal niet zoveel slaap nodig en kan m’n energie op andere manieren beter managen om superfit te zijn.”

 33. 0 stars
  Agnes Bolte
  9 reacties

  A. ‘het gaat je toch niet lukken’ veranderd door deze gedachte te vervangen door wat me wel al gelukt is!
  B. ‘Digital nomad is een droom in plaats van werkelijkheid’ vervangen door zelfvertrouwen en doen, doen, doen

 34. 0 stars
  Marieke Vreugdenhil
  1 reacties

  B: mijn angst voor niet succesvol zijn en daarmee angst voor tekort werkt soms verlammend. Vandaar meedoen met ZTM en voor de positieve mindset kiezen.

 35. 0 stars
  Margot Truyens
  1 reacties

  A. ik heb mezelf toegestaan het leuk te vinden om geld te verdienen met wat ik doe. En toen ging het lopen!
  B. ik wil minder tijd kwijt zijn aan administratie; ik denk altijd dat ik geen tijd heb. daardoor geen planning of overzicht en paniek op het laatst.

 36. 0 stars
  Janine
  2 reacties

  A: ik kan het toch niet.. en ben wel gewoon begonnen met mijn webshop
  B: ik kan het toch niet… dat denk ik regelmatig nu ik echt van start ben gegaan en tegen technische dingen aanloop, of analytics of alles onder controle hebben qua social media.

 37. 0 stars
  Mar van Velsen
  1 reacties

  Als ik vind dat mij, of mijn naasten onrecht aangedaan wordt, moet ik me altijd heftig uiten.
  Dit wil ik graag kwijt, ik wil milder worden in mijn reactie.
  Het komt natuurlijk voort uit onzekerheid, die mag er zijn, maar is eigenlijk niet nodig. Ik ben op de goede weg, maar die is nog lang.

 38. 0 stars
  Nico Helmus
  1 reacties

  Beste Nisandeh,
  Mindset veranderen en “never give up’!
  Toen ik in 1999 geconfronteerd werd met het bericht van mijn arts, dat ik kanker had (Non-Hodgkin Lymfoom),m aar dat er niet direct reden was om actie te nemen anders dan wait-and-see, bedacht ik dat ik toch wel wat minder zou willen werken. En hoe zou ik dan voldoende kunnen omzetten? Belemmering: kan dat??

  Mijn antwoord: door minder te werken en mijn tarieven voor mijn dienstverlening met ruim 25% te verhogen.
  En dat werkte: geen enkele van mijn klanten zette mij aan de kant.

  In de jaren 2001 – 2007 kreeg ik diverse chemo-behandelingen en ook een stamceltransplantatie. Ik sprak altijd over: ‘ik werk aan mijn gezondheid’. Uiteindelijk had ik mijn laatste chemo-therapie in 2007 en ben toen nog gezonder gaan eten en ook gaan sporten. Zo liep ik diverse keren een halve marathon, te beginnen in oktober 2007 en bedwong daarna diverse Pyreneeën-toppen op mijn racefiets.

  Tweemaal een voorbeeld van een mindset-verandering!.
  En daarbij geldt ook: never give up!
  Nu ligt er weer een nieuwe opgave: het herstarten van mijn onderneming: ook dat gaat in 2017 lukken dankzij de inspirerende Open Circles Academy trainingen en video’s.

  Nieuwe mindset: Ik kan dat opnieuw! in 2017!
  Ik wens jou en familie een gezond en voorspoedig 2017.
  Nico Helmus

 39. 0 stars
  Cora Hiebinger
  2 reacties

  One restricting mindset I have overcome: That I cannot do it well enough – How I did it: I realized I do not need to believe the sentences I had been telling myself – just as I do not believe certain stories some politicians tell us in order to further their own plans.

  Another restricting mindset I still want to overcome is that I will not reach my financial goals – It has become better but I am still not convinced. I will overcome this mindset by continuing to work on my business, on creating passive income and on organizing my finances and how I deal with money in general. Reality will finally prove the mindset wrong in the next two years.

 40. 0 stars
  Toine Westen
  7 reacties

  A: Overwonnen mindset: het gaat erom om het doel te bereiken. Toen ik me besefte dat ik nauwelijks genoot van de weg naar dat doel toe, kon ik deze mindset loslaten. Nu geniet ik van de weg en is het doel de richtinggever voor mijn acties. Als het doel gehaald wordt is dat een extra bonus, maar als ik op zoveel % van het doel uitkom, kan ik er ook van genieten.

 41. 0 stars
  Hillie Beuker
  1 reacties

  a. Alles moet perfect zijn. Anders hoeft het niet. Dit losgelaten en goed is ook goed genoeg. En alle reacties waren alsnog positief
  b.
  Met mijn huidige mindset is het moeilijk om uit mijn comfortzone te komen. Heb inmiddels kleine stapjes gezet, maar kan hier wel wat hulp bij gebruiken.

 42. 0 stars
  Manon Slee
  1 reacties

  Mijn belemmerende mindset was : ik kan niet schrijven!
  En toen moest ik een blog naken van zowel Melanie Loo als van Nisandeh Neta. Ja daar zat ik en nu moest het ineens. Het is mij gelukt! En afgelopen jaar heb ik dit met tussen pozen een paar keer gedaan. Mijn voor nemen is voor het komend jaar om dit iedere maand te gaan doen, want het lukt! Ondanks wat ik vroeger op school te horen kreeg, lukt het om te schrijven, zolang ik het wel laat nakijken. Ik heb wel iets te melden.

 43. 0 stars
  Renske Schulting
  2 reacties

  a) Ik heb bij Open Circles Academy begrepen dat je je op één onderwerp moet richten. Dat heb ik toen gedaan. Daar ben ik helemaal van terug gekomen. De combinatie van twee totaal verschillende werkvelden maken me juist gelukkig maar blijven wel lastig in de communicatie.

  In mijn geval: cursussen geven in bosbeheer / en sociaal onderzoek (maken en analyseren van enquêtes over meningen van mensen over welk onderwerp dan ook, want goede vragenlijsten maken en statistiek vind ik erg leuk).

  b) Sneller reageren, best lastig. Ik denk graag eerst grondig na. Ik ben van de inhoud. Ik weet nog niet HOE ik “effe” moet reageren.

 44. 0 stars
  Klaske Lageveen
  1 reacties

  Mijn belemmerende mindset was dat ik het nooit nodig vond om concrete doelen te stellen. Pff, dan moet je daar helemaal over na gaan denken en het komt toch zoals het komt. Toch?
  Maar ik bereikte niet wat ik wilde en door het lezen van blogs en het volgen van webinars zie ik nu in dat je zonder een doel maar wat blijft ronddobberen. Ik ben nu bezig om een stappenplan te maken.

  1. 5 stars
   Leni Minderhoud
   892 reacties

   Mooi gezegd Klaske. Als je geen doelen stelt, blijven het dromen. Ronddobberen kan aangenaam zijn als het je niet uit maakt waar je uitkomt. Met een doel kun je ook ronddobberen hoor maar je zult altijd weer op dat pad terug komen, als je de navigatie (stappenplan of routekaart) er bij pakt.

   Ik doe dat nu zeven jaar en dobber soms lekker op de golven mee totdat ik er genoeg van heb en de kaart er weer bij pak.

 45. 0 stars
  Layana Mokoginta
  6 reacties

  A. Toen ik in Colombia mn eigen bedrijf wilde starten kreeg ik van iedereen te horen dat dat heel erg moeilijk was, dat ik de cultuur niet kende, de taal niet goed sprak, geen connecties had. Kortom: het zou me nooit lukken. Ik heb braaf naar iedereen geluisterd, om hulp gevraagd, experts ingehuurd en toen was ik het zat. Ik zat te luisteren hoe zo’n expert ‘mijn’ product pitchte en toen dacht ik: daar klopt niets van, ik spreek misschien niet goed Spaans, maar ik weet tenminste waar ik het over heb. Vanaf toen nam ik het heft in eigen hand, deed het op mijn manier – en inmiddels bestaat het bedrijf 22 jaar (ik ben er al 18 jaar niet meer bij betrokken overigens).

  B. Mijn huidige belemmerende overtuiging is dat ik iets nieuws moet brengen om succesvol te zijn en, hm – ik zie een overeenkomst- dat ik t niet alleen kan. Ik heb samen met een compagnon een pr-bureau en daar zijn er natuurlijk honderdduizend van….

 46. 0 stars
  Alexander Beukers
  7 reacties

  A. Ik had de belemmerende overtuiging dat het beter (lees: veiliger) is om een vaste baan bij een groot bedrijf te hebben. Ik heb na het lezen van Rich Dad, Poor Dad en na Business Bootcamp besloten dat ik wilde ondernemen, mijn baan opgezegd en mijn eigen bedrijf gestart. Dat is nu 3,5 jaar geleden en ik heb er nog geen moment spijt van gehad.

  B. Wat me nog belemmert is dat ik in alle rollen uitmuntend wil zijn. Ondernemer, consultant, projectmanager, vader, ex-echtgenoot, vriend, buurman, noem maar op. Doodvermoeiend en werkt toch nooit zoals je wil. Minder perfectionisme, scherpere keuzes, meer tijd maken voor reflectie en afstand nemen door bv vakantie.

 47. 0 stars
  Caroline Hoogerwerf
  1 reacties

  Ik heb mijn angst voor succes overwonnen via de life skills university. Nu heb ik mijn eerste boek uitgebracht op 12 december 2016 en het is nu al een bestseller.

 48. 0 stars
  Vanessa Van den Bussche
  5 reacties

  A. het kunnen geloven dat er meer in mij zit dan dat ik tot hier toe heb waargemaakt. Ben echt nieuwsgierig hoe het voelt om succesvol te zijn !
  B. Mijn relatie met geld sterk verbeteren. Leren om er van te houden en met bewust respect mee omgaan én mezelf naar waarde te schatten. Hoe ? Voor mij is stap 1 het opmerken van deze beperkende overtuiging.

 49. 0 stars
  Anita Wols
  7 reacties

  A De mindset dat ik te weinig tijd heb….heb ik overwonnen door time-management boeken te lezen en de kennis toe te passen

 50. 0 stars
  Onno Jongerius
  9 reacties

  A. Toen ik 8 jaar geleden voor mezelf begon had ik de belemmerende mindset dat ik administratie en facturaties e.d. rompslomp vond (vanuit mijn ervaringen uit de loondienst). Wist dat dat me niet zou helpen. Heb het ‘leuk’ gemaakt. Factureer einde van de maand en vul dat ook in een spreadsheet die in een grafiek laat zien hoe het gaat. Lukt me al 8 jaar behoorlijk goed om consequent aan het einde van de maand de facturaties af te ronden 🙂

 51. 0 stars
  Anne-Marie Buysse
  6 reacties

  A. Een belemmerende mindset die ik ooit heb overwonnen is de gedachte dat ik ‘vaak’ beren op de weg vind, waardoor ik mijn doel niet bereik. Ik sta hier nog heel anders in door uit te gaan van mijn eigen kracht en talent.

  B. De belemmerende mindset die ik wil overwinnen is dat ik een echt remarkable product/dienst ga ontwikkelen én ik dit ga bereiken met gesprekken met een goeie coach, sparren met ‘con’collega’s én inspiratie (incl. de trainingen) van Open Circles

 52. 0 stars
  Karni Weitz
  1 reacties

  1. Het maak niet uit of ik faal ik heb het in ieder geval geprobeerd en ik ga het nog eens proberen.
  2. Ik wil graag het gedachte overwinnen on onzeker te zijn!!

 53. 0 stars
  Dico Sprokkereef
  7 reacties

  A. Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg.
  Ik probeer altijd alles anders aan te pakken dan de meeste spelers in mijn branche, zodat ik een echt eigen herkenbaar gezicht heb.

  B. Te weinig geld en tijd om hard te groeien.
  Mede door de trainingen en hopelijk ook de MP-3 van OC en deelname aan zero to a million wil ik mijn business in 2017 minimaal verdubbelen en voor een flink percentage passief inkomen realiseren.

 54. 5 stars
  Marjolein Kalter
  784 reacties

  Overwonnen mindset: ik mag er niet zijn zoals ik ben.
  Veel aan/met persoonlijke ontwikkeling gedaan. Ik herinner me dat ik op een zonnige septemberdag op het perron op de trein stond te wachten en dat toen de gedachte binnen kwam:
  (maar) ik ben er…..

  Huidige belemmerende mindset: het (en dat speelt in meerdere levensgebieden) is voor mij niet weg gelegd.
  Hoe? Door me te realiseren dat het een gedachte is en niet de waarheid.
  Door mijn zegeningen te tellen, me niet aan anderen te meten en stap voor stap verder te gaan.

 55. 0 stars
  Ellen Baart
  1 reacties

  Mijn belemmerende overtuiging was (en dat duiveltje op mijn schouder laat zo af en toe nog wel van zich horen) dat ik vond dat ik niet slim genoeg was. Het was een kwestie van de knop omzetten dus ben ik een studie gaan volgen, omdat ik aan mezelf wilde bewijzen dat dát wel het geval was. Deze overtuiging blijft nog steeds wel knagen en ik heb mezelf ten doel gesteld dit in 2017 aan te pakken. Ik mag er zijn en ik heb ontzettend veel in huis om ook echt het podium te gaan innemen, letterlijk!

 56. 0 stars
  Daniela Razoher
  7 reacties

  I’ve just tried a great technique I learned from a friend for turning around mindsets:
  You write down a limiting beliefe on the left-bottom corner of a piece of paper small letters), and the new one (positively formulated and in present tense) in big letters in the middle. You read them and repeat them, first the old, then the new. This way, you add (ultimately replace) the old belief for the new one.
  I tried this with one of my beliefs about money (having to work hard for money) and a couple of days afterwards, I had a great idea for something easy and that’s fun for me to do. I’m now at the preparation/implementation phase.

 57. 0 stars
  Willem Boone
  7 reacties

  A Het stemmetje in je hoofd negeren dat alles “beter” weet. Een paar jaar geleden zat ik in een lastige situatie wat werk betrof. Ik werkte bij een instituut een paar uur als docent Frans en zou daar meer willen werken. In een soort wanhoopsoffensief ben ik toen bij de directeur onderwijs binnengelopen om te vragen of ze niet meer werk voor me had. Na overleg besloot de directeur om terug te komen op zijn besluit om niemand meer aan te nemen en daar heb ik toen mijn beste baan ooit aan te danken gehad!

  B Wederom het stemmetje in mijn hoofd negeren en 70 euro per uur voor privélessen vragen, wat ik nog nooit gedurfd heb. Morgen een overleg met een oud-cursist en dan ga ik voor het eerst dit bedrag noemen!

  1. 5 stars
   Gonny de Wit
   462 reacties

   Hi Willem,

   Heel herkenbaar. De prijs vragen Waarvan je weet dat je deze prijs waard bent ondanks de vele lagere prijzen van con-collega’s. Blijft lastig in de zakelijke dienstverlening. Dus zoeken naar ondernemers die in waarde denken en niet alleen aan de prijs.

   Het blijft uurtje factuurtje denken (als ondernemer) – dus ik probeer wel te verhogen en zoek ook naar andere manieren, zodat ik niet meer afhankelijk ben van een uurprijs.

 58. 0 stars
  Johan Dekker
  16 reacties

  A. De stap naar zelfstandigheid kunnen nemen door de verschillende trainingen van OC, met name het Breakthrough to succes-weekend was doorslaggevend.

  B. Dezelfde grote stappen nemen voor realisatie van nieuwe concepten en ideeën.

 59. 0 stars
  Hilary Brown
  6 reacties

  I have overcome chronic negative critical thinking about others: usually over their work or contribution to a project…how? by learning to see I am doing it…not them…becoming aware and learning to see what is really happening instead of what I want to happen…
  But its a work in progress and I still have room for improvement in this area….

 60. 0 stars
  Henk Handlogten
  16 reacties

  A. Welke belemmerende mindset heb jij (ooit) overwonnen en hoe heb je dat gedaan?
  Als een leeuw gevochten om bij de RvB van UMC een fantastische opdracht binnen te krijgen. Tijdens het gesprek kwam er iets (ik laat me niet kennen, ik doe er toe!) bij me boven, dat ik niet van mezelf kende. Ik moest vechten en ik deed dat!!

  B. Welke belemmerende mindset wil jij overwinnen en HOE denk je dat te gaan doen? Nog steeds: dat ik het niet kan. Ik weet dat ik het wel kan. Ik heb dat bewezen. ik wil de belemmerende mindset ‘kan ik het wel, wie ben ík’ overwinnen en succesvol zijn.

 61. 0 stars
  Cathy Mostmans
  3 reacties

  Als ik ja zeg ziet de ander mij graag.
  Getransformeerd naar: “als ik nee zeg, ziet de ander mij nog liever omdat mijn ja dan een ja uit heel mijn hart is.”

  Nu nog durven springen uit mijn comfortzone.

 62. 0 stars
  marjan mell
  12 reacties

  mijn belemmerende mindset was dat ik het alleen moest doe. nu werk ik met een team.
  nu moet ik klanten gaan werven. en dat ga ik dmv een maillist doen.

 63. 0 stars
  marjan mell
  12 reacties

  mijn eerste mindset was om een team te gaan vormen. ik heb dat gedaan om met aanvullende specialisten te gaan doen
  nu de mindset focussen en blijven focussen en daadkrachtig implementeren!

  eindelijk!!

 64. 0 stars
  Marc Vermeeren
  1 reacties

  Mini me..
  Steeds maar klein denken, smart geformuleerde doelen stellen.. Door deze mindset lukte het me niet te groeien in persoonlijke en zakelijke zin. De Breaktrough succes training heeft me geholpen dit (letterlijk) te doorbreken. Dank daarvoor Nisandeh en Vered!

  Nu werken aan meer vrijetijd en het vertrouwen dat sommige zaken écht te delegeren vallen.

 65. 2 stars
  Marie Molemans
  90 reacties

  Belemmerende mindset
  “Ik kan het niet alleen; alles wat we met 2 deden nu in men eentje doen, en mama en papa tegelijk zijn met 4 kinderen waaronder een boorling”

  Men geloof in de essentie van het leven en de liefde voor mezelf om door te gaan met leven in liefde voor men kinderen
  Heeft me succesvol geleid! ik kan het dus wel degelijk alleen en goed ook nog 🙂

  Nisandeh, dank om deze vragen! geeft mezelf grote inzichten

 66. 0 stars
  John Dellevoet
  4 reacties

  Een voorzitter zijn van een commissie was niet voor mij weggelegd.
  Na enkele ervaringen met zaken die niet liepen dit toch maar gedaan en dat pakte meteen goed uit.
  Mini-me naar Maxi-me omzetten is wel het aller belangrijkste wat ik wil veranderen en ik stel me steeds de vraag: “wat is nodig om mijn doel te halen”. Geen excuses, verdedigingen enz.

 67. 0 stars
  Xavier van Unen
  2 reacties

  Mijn grootste belemmerende gedachte was dat “het gaat toch niet lukken”. Nu jaren later is het toch gelukt. 🙂 Gewoon door het te doen en vol te houden. Het zou wellicht (veel) sneller zijn gegaan als ik meer inzicht en focus had gehad.
  De huidige belemmerende mindset is idd ik heb niet genoeg geld om mijn volgende doel (fabrikant van high-end buizen gitaar versterkers worden) te bereiken.

 68. 0 stars
  Monique Koenders
  1 reacties

  Mijn belemmerende mindset was ” waarom zouden klant mij als zzp-er in willen huren ?” Dit heb ik overwonnen door het gewoon te doen en inmiddels heb ik hele tevreden klanten! Nu zou ik graag nog meer lef willen hebben om een prospect benaderen en zo gemakkelijker aan nieuwe klanten te komen, zonder afhankelijk te zijn van de mond op mond reclame waar ik me tot nu toe mee heb kunnen redden.

 69. 0 stars

  Mijn belemmerende mindset was’ ik kan me geen coach permiteren’ naar 10 % van je inkomen besteden aan groei en ontwikkeling, waarvan ik nu een coach bekostig.

 70. 0 stars
  Pauline Maridadi
  10 reacties

  Mijn belemmerende mindset was dat ik niet genoeg kennis en ervaring had om ooit voor mezelf te beginnen. Ik heb het overwonnen door het gewoon te dóen! Gewoon starten en onderweg leren wat er te leren valt.

  De belemmerende mindset die ik in mijn jeugd meekreeg en nauwelijks van me af kan schudden (dus kom maar op met die tips!) is dat groots dromen geen enkele zin heeft en dat zuinigheid en ‘flink zijn’ nu eenmaal bij het leven horen. WHAAAAAAAH, so nót true, ik wéét het. Maar het zit diep ingebakken, en het wordt hoog tijd om het ‘uit te bakken’. 😛

 71. 0 stars
  Addy Vader
  4 reacties

  Mijn belemmerende overtuiging was dat ik niet te groot mag dromen, want je moet tevreden zijn met wat je hebt. Door het boek “Leef lekker” is die overtuiging verdwenen.

  Ik durf nu intussen groot te dromen maar ervaar wel een nieuwe belemmering: Ik laat altijd mijn klanten voorgaan en het lukt me niet om tijd te reserveren voor het realiseren van mijn dromen.

 72. 0 stars
  Nicole Clerens
  9 reacties

  Belemmerende mindset. Op een welbepaald ogenblik heb ik vastberadenbesloten om inderdaad meer geld te hebben (meer inkomsten). dit is mij gelukt voor een een bepaalde periode na die beslissing. Dit is echter niet blijven voortduren.

  Welke belemmerende mindset heb ik nu : hoe ga ik dat gewoon opnieuw creeren en dit op een ‘easy’ manier
  Hoe ik dat denk te doen ; drie dagen in de week een ijzeren discipline aanhouden om mijn plannen te realiseren – zoiets ……

 73. 0 stars
  Stefaan De Coninck
  1 reacties

  De belemmerende overtuiging die ik had was dat ik “niet goed genoeg was”. Deze heb ik gelukkig overwonnen door gebruik te maken van ondermeer de Alexander-techniek, een methode om onderbewuste patronen te wijzigen. In verband met de uitbouw van een eigen zaak (en de dingen iets groter zien dan de gemiddelden) is er nog onvoldoende vertrouwen en doorzetting om de hele zaak vooruit te stuwen in de goede richting.

 74. 0 stars
  jessica Claesen
  1 reacties

  De overtuiging dat succes en overvloed voor mij niet zijn weggelegd is een overtuiging die ik heb overwonnen.
  Ik wil graag volledig leren ontvangen.

 75. 0 stars

  Mijn belemmerende mindset was dat er niet genoeg geld was om de dingen zakelijk goed te doen. Toen ik me niet meer liet weerhouden door geld (gebrek) en de juiste stappen ging nemen, kwam het geld van alle kanten binnenstromen! Denk groot en doe groot!

 76. 0 stars
  Astrid Claes
  13 reacties

  Mijn overtuiging die ik wens te transformeren is dat succes enkel door heel hard werken kan komen, en dan nog .. heb je geluk nodig, aangezien ik in mijn omgeving ook observeerde dat heel hard werkende mensen toch niet het succes leefden die ze wensten..

  Ik heb al veel cursussen gevolgd en beweeg me in de goede richting, stap voor stap, dus de beloofde mp3 is nog een belangrijke stap.. alvast hartelijk dank voor al jouw tips en vooral jouw drive om mensen te coachen, te upliften vanuit jouw pure levensmissie, Nisandeh!

 77. 0 stars
  Frank Verberne
  13 reacties

  De belemmerende mindset die ik heb overwonnen is dat ik dacht dat ik altijd gelijk moest hebben. Ik vond het heerlijk om te discussiëren met andere mensen met als doel te bewijzen dat ik het bij het rechte eind had. Totdat ik besefte dat ik niet de doelen bereikte in mijn leven die ik wilde bereiken. Toen begon de vraag in mijn hoofd: “wat als ik het niet bij het rechte eind heb”.

  Jarenlang durfde ik niet toe te geven aan die optie, maar uiteindelijk probeerde ik de mindset en zag dat ik betere resultaten behaalde in mijn liefdesleven en in mijn professionele leven. Door mijn focus te verschuiven van mijn behoefte om gelijk te hebben naar mijn behoefte om betere resultaten te bereiken, leerde ik dat ik een hoop nog niet weet en nog veel te groeien heb. Gelukkig, want ruimte om te groeien = leven.

 78. 0 stars
  Wim van loon
  3 reacties

  Mijn belemerde overtuiging was dat ik mijn offertes altijd zelf zal moeten doen en dat iemand anders dat niet kan, maar de breaktrough tot succes heeft me daar mee geholpen

 79. 0 stars
  Saskia Tiemens
  7 reacties

  De belemmerende overtuiging die ik heb overwonnen, is dat geld niet de wortel van het kwaad is. Dat geld energie is. Mijn affirmatie over geld is dat geld liefde en dankbaarheid is.

  Waar ik nog aan werk, is het mogen ontvangen.
  De basis is zelfliefde, ik mag ontvangen,ik ben het waard❤

 80. 0 stars
  Yvonne Thuijs
  2 reacties

  ik heb al mijn belemmerende overtuigingen overwonnen gedurende de NLP practitioner, master, coach en trainers opleiding. Heerlijk om vrij te zijn van alle beperkende gedachten, overtuigingen, en je op elk moment goed te kunnen voelen 🙂

 81. 0 stars
  Marion de Bruijn
  5 reacties

  A: ik zei nog wel eens ik ben niet goed genoeg en dan komt overvloed of liefde ook niet! Nu zeg ik dat ik in elk geval voor mij de allerbeste ben!
  B: ik ben sinds enkele dagen mezelf een topinkomen gaan toewensen ipv kruimels. In de natuur besefte ik mij dat als ik 2ton verdien er veel mensen krachtiger in het leven staan en dat is winst voor iedereen!

 82. 0 stars
  annemieke Belgraver
  2 reacties

  De belemmerende mindset die ik overwonnen heb, is dat ik het niet kan. Dit heb ik gedaan door mezelf te dwingen toch kleine stapjes vooruit te zetten, door de angst heen. En mezelf eraan te blijven herinneren dat ik al goed ben zoals ik ben!
  De belemmerende mindset die ik nog wil overwinnen, is dat ik nooit veel geld zal verdienen met mijn eigen praktijk als Professional Organizer. Maar ik weet dat het mogelijk is. Dus ik ben heel blij met dit cadeau!

 83. 0 stars
  Esther Sanders
  6 reacties

  A. Van ‘huishouden is niet leuk’ en altijd met tegenzin toch maar het huishouden doen naar vrolijk schoonmaken, door gewoon de knop om te zetten en te denken ‘hé, ik kan het ook gewoon met plezier doen, dan is het veel leuker en lichter werk’.
  B. Steeds de gedachte ‘dat kan ik niet (nooit) betalen’. Ik ben al aan het oefenen met ‘hoe kan ik dat betalen?’.

 84. 0 stars
  Jeanette Jansen
  7 reacties

  Mijn belemmerende mindset was, dat ik wel bij een bedrijf móest werken om in elk geval een basisinkomen te hebben….

 85. 0 stars
  Vanja Wierenga
  2 reacties

  Mijn belemmerende mindset die ik wil veranderen is de angst dat mijn klandizie in mijn praktijk weer gehalveerd kan worden door invloed van een ander, zoals minister Schippers, de crisis, de macht van de zorgverzekeringen etc., waardoor ik mijn kwetsbaar voel en mijn vaste onderwijsbaan niet op durf te zeggen. Ik zou dit wel graag weer durven (ik heb het eerder gedaan), maar doordat ik nu een gezin heb en mijn inkomen daardoor belangrijker is geworden, merk ik dat ik terughoudender ben. Ik wil kunnen vertrouwen op mijn kracht.

 86. 1 stars
  Astrid Reijmers
  28 reacties

  De belemmerende gedachte die ik heb overwonnen is het idee dat ik bij het bedrijf moest blijven werken. De belemmerende gedachte die ik nu nog wil overwinnen is de gedachte dat ik niet belangrijk genoeg ben of niet goed genoeg. Dat hangt dan ook weer samen met geld en dat ik het vermoeden heb dat ik daar een blokkade heb waar ik wat mee moet.

 87. 1 stars
  Lambertine ter Haar
  25 reacties

  Wat is wil overwinnen is de gedachte dat een ander meer weet en kan dan ik. (mini-me). Hoe ik dat moet overwinnen is door de stap te zetten om alles waarvoor ik “bang” ben te doen. Je bedrijf is zo groot als je zelf bent.
  Overwonnen (voor een deel): poor mindset. Hoe: door te denken dat alles mogelijk is.

 88. 0 stars
  Lucienne Kroes
  5 reacties

  Onzekerheid heb ik (gedeeltelijk) overwonnen door te kijken wat ik wel bereikt heb.

  Ik zou graag nog willen bereiken dat ik ook zakelijk gezien mij niet meer laat ondersneeuwen.

 89. 0 stars
  Robert Rosier
  9 reacties

  Verlegenheid overwon ik door toneel te gaan spelen.

 90. 0 stars
  Jacoline Peek-Hamoen
  4 reacties

  Belemmerende mindset overwonnen dat ik altijd goedkeuring van anderen nodig heb om door te gaan; neem feedback van anderen mee in je eigen beslissing, maar neem zelf een besluit. Hoe? Door visualisatie bij Breakthrough to Success viel het kwartje wat in het verleden gebeurd was en altijd is blijven hangen: plank ermee doorgeslagen.

 91. 1 stars
  Eric Plantema
  48 reacties

  Mijn belemmerde mindset was dat ik niet meer zou verdienen dan in loondienst. Dat heb ik nou wel bewezen dat het niet zo is 🙂

 92. 0 stars

  De overtuiging dat ik geen ondernemer zou kunnen zijn. Wel keuze gemaakt voor een Franchise concept (beetje veilig!) maar nu de ervaring dat ik het kan en nog nooit zo’n snelle ontwikkeling doorgemaakt.

  De belemmerende overtuiging dat ik nooit zo succesvol kan worden als mijn collega’s door tegenvallers (b.v. met personeel). Dit wil ik overwinnen door elke keer meteen te denken in oplossingen. Er is namelijk overal een oplossing voor!

 93. 0 stars
  Frank Volman
  4 reacties

  A. Angst voor spreken, ondanks dat het volgens mijn omgeving niet mogelijk is het mij gelukt om van mijn spreekangst af te komen om voor grote gezelschappen te spreken.

  B. Om negativiteit te laten voor wat het is en mij slechts te richten op positiviteit in mijn omgeving.

 94. 0 stars

  Ik heb ooit mijn belemmerende mindset overwonnen ( je krijgt het niet voor elkaar…) door gewoon toch door te gaan en mijn droom voor ogen te houden. ( mijn verbouwing voor werkruimte waarin ik mijn praktijjk heb).

 95. 0 stars
  Esther van Krieken
  11 reacties

  A) Ik kan geen eigen praktijk beginnen, daar ben ik niet goed genoeg voor (niet genoeg kennis, wie zit er nou op mij te wachten enz.). Het is me gelukt door heel diep te gaan, in mezelf, terug naar mijn kern, mijn bron, mijn zijn. EN door het te gaan DOEN!
  B) Ik vind genoeg geld hebben/ verdienen om dat te doen wat ik wil wel een interessante uitdaging. Ik kan niet echt zeggen dat ik belemmerende gedachtes heb, maar ik voel dat wel zo soms. Hoe te overwinnen; groots denken, juiste mindset, meditatie is zeker een vast onderdeel van mijn leven hierin.

 96. 1 stars
  Wilma van Dartel
  27 reacties

  Ik heb een aangeboren ander gezicht. Daarmee ben ik behoorlijk gepest. Daardoor ontstonden bij mij o.a. de overtuigingen ‘dat kan ik niet’ en ‘dat is niet voor mij weggelegd’. Ik stierf regelmatig vanbinnen 1000 doden, vanwege het staren, schelden, belachelijk maken enz.

  Toch sta ik met dat aangeboren ander gezicht sinds een jaar of 15 regelmatig op het podium, bijvoorbeeld als presentator, zangeres, entertainer. De droom om dat te realiseren was groter dan mijn angst ontstaan door pesten.

  Brits onderzoek heeft aangetoond dat effecten van pesten nog tot 40 jaar later bij slachtoffers meetbaar zijn.
  Die effecten (mindset) heb ik 2 jaar geleden kunnen neutraliseren met een kortdurend EMDR-traject. Er is een nieuwe wereld -die van kansen- voor me open gegaan.

 97. 0 stars
  Willem van schouwenburg
  6 reacties

  De belemmerende mindset die ik heb overwonnen was van werknemer naar ondernemer. Gedwongen door omstandigheden (bedrijf waar ik werkte ging failliet) ben ik (gewoon) gaan ‘doen’…

  Haha, nu nog het “belemmerende mindset idee” overwinnen… Zoals een bekende guru zei: It is the freedom from desire that gives you happiness.”… Deze ‘happiness’ is denk ik te bereiken met het veranderen van mijn mindset, betreffende mindsets (haha, dus wil ik met een mindset, mijn gedachten over mindsets veranderen :))… Work in progress 🙂 …

 98. 0 stars
  Kamiel van Ingen
  7 reacties

  Belemmerende mindset die ik ooit heb overwonnen: Ik mag niet te veel vragen voor mijn diensten.

  Hoe overwonnen: Door heel bewust ervan te zijn dat ik mijn klanten alleen kan helpen als ik daar niet mezelf (financieel) mee dwarszit. Ik ben mijn geld waard. Als iemand dat bedrag er niet voor over heeft: prima!

  Welke belemmerende mindset wil ik overwinnen: Dat ik morgen al grootste dingen kan bereiken, niet pas over enkele jaren.

  Hoe overwinnen: Door groots te denken. Elke dag stappen zetten. Vooral implementeren!

 99. 0 stars
  Marion Moolenaar
  8 reacties

  De mindset die ik mee gekregen heb als jongste en meisje in het gezin, kan me af en toe nog hinderen. Oplettendheid en een andere gedachte er tegenover zetten heeft me een aardig eindje geholpen met het te overwinnen. Nu nog op zoek gaan naar de diepere lagen.

 100. 0 stars
  Christine Ducator
  4 reacties

  De mindset die ik echt heb moeten overwinnen is de twijfel aan mezelf. Dat kwam omdat ik eigenlijk altijd bevestiging wilde ervaren. Als mensen niet zeiden dat zijn plan geweldig vonden, dan had ik de overtuiging dat het een slecht plan was. Nu volg ik mijn hart. Dat geeft me veel meer rust. Bovendien blijk ik eigenlijk best wel veel te kunnen. 😉

 101. 2 stars
  Esther Groenewegen
  127 reacties

  A. Belemmerende overtuiging:
  Voor een groep mensen spreken is altijd mijn hele leven mijn grootste angst geweest.
  Afgelopen januari heb ik een evenement georganiseerd en heb ik voor het eerst gesproken voor een groep mensen en… Ik leef nog!!
  Inmiddels geef ik nu regelmatig trainingen en ik kijk er naar uit om deze te doen, natuurlijk blijft de gezonde spannend nog wel aanwezig maar die grote angst voor pubic speaking is weg!

  B. Belemmerende overtuiging:
  Financieele overvloed of financieel vrij zijn is voor anderen maar niet voor mij weggelegd.
  In 2017 ga ik mijzelf bewijzen dat deze overtuiging ook te overwinnen is! Te beginnen met het opzetten van een online training en het maken van verschillende online producten die ik via mijn website wil gaan verkopen.

 102. 1 stars
  urja van tongeren
  31 reacties

  Mindoverwinning met ‘ik kan het niet aan’door tc te doen voorbij angst woede moed en schouders erondergewoondidoen. .zien dat ik alles aankan..go for it zeg ik nu tegen mijn coach en yogavcursisten.Mindsetsabotage ‘ik heb te weinig geld’ dat is ook een feit..en continuïteit moeilijk

 103. 1 stars
  Urja van Tongeren
  31 reacties

  Ooit overwonnen mindset’ik kan het niet aan’ door het toch te doen, schouders eronder te zette en te vertrouwen. Ik kwam in ongekende lagen van mezelf als angst, woede, moed en kracht in besef dat ik alles aan kan als ik maar wil en ervoor ga ‘go for it’ zeg ik altijd tegen my cliënten in my life coaching.

  Want mijn stagnerende mindset was ‘wees voorzichtig en pas op’, wat alleen in echt gevaar goed is niet bij groei van business.

 104. 0 stars
  Frank den Dunnen
  7 reacties

  Mindset overwonnen: Andere weten meer dan ik. In de praktijk kom je na verloop van tijd erachter dat andere het (ook) niet weten en vaak maar doen alsof.

  Mindset overwinnen: Volledige informatie te willen hebben voor het nemen van een besluit. In de praktijk is het vaak niet mogelijk om alle infomratie tot je te nemen en komt de informatie nadat een besluit is genomen.

 105. 0 stars
  Mirjam van hasselt
  3 reacties

  the mindset die ik heb veranderd is dat ik een inspiratie kan zijn voor anderen. (in plaats van wat ik heb te zeggen is niet echt de moeite waard en wat weet ii nu eigenlijk) ik heb dat gedaan door het te ervaren, Het gewoon te gaan doen en te merken dat het zo is. daarnaast meditatie en dagelijks zelf in contact blijven met mijn eigen inspiratie.

  wat ik wil veranderen is de mindset dat het ook echt waarde heeft, dat er geld tegenover mag staan of iets anders, waardoor ik in overvloed kan leven.
  een van de dingen die ik daarvoor al doe, maar nog meer ga doen is letterlijk geld vragen voor de dingen die ik doe en kijken wat er dan gebeurd. en weer visualisatie en eigen inspiratie.

 106. 0 stars
  Karin van Mierlo
  7 reacties

  A. Mijn belemmerende overtuigingen over mezelf waren zo diep geworteld dat ik niet in staat was om groot te denken. Niet over mezelf en niet over mijn onderneming. Ik hield mezelf klein. Een mindset die ik in de afgelopen jaar te lijf ben gegaan. Nu, na diverse trainingen bij Open Circles kan ik oprecht zeggen dat die mindset achter me ligt. En dat voelt geweldig!

 107. 0 stars
  Frans Hendrikx
  1 reacties

  Ambities staan niet in verhouding tot het resultaat, maar wordt goedgesust door de gedachte aan goed is goed. Het laatste verhindert door te bijten en voor goud te gaan. Teveel verschillende zaken omhanden vertroebelen de focus op wat echt belangrijk en kansrijk is. Keuzen maken, schrappen en focussen lijkt me de beste oplossing.

 108. 0 stars
  Ard Heijboer
  11 reacties

  Overwonnen heb ik een persoonlijke verslaving/tik die ik had tijdens momenten dat je je handen vrij hebt en niet direct iets om handen. Hiervoor heb ik verschillende zaken gebruikt (handschoenen, vaseline,etc.) Uiteindelijk is dit gelukt door het probleem in 2 delen te breken. Deel 1 is dus gelukt. Deel 2 ga ik nu in 2017 doen en ook in 2 of 3 delen breken. De tijdsduur daarvoor val het aantal delen zijn, gedeeld door een jaar zodat ik eind 2017 het probleem volledig opgelost heb.

  De belemmerende mindset die ik wil veranderen is: kan ik dit bedrijf wat ik nu heb voldoende van de grond tillen. Dit kan want er zijn meedere (franchise) collega’s die het ook kunnen, ik heb een goede kennis achtergrond en er zijn heel erg veel mensen die dit kunnen. Dus waarom ik niet. Wel kan ik een hulpje gebruiken bij de (continue) motivatie hiervan

 109. 1 stars
  Margo Ruiter
  65 reacties

  Overwonnen mindset:Anderen weten het beter dan ik. Ik ben inmiddels heel trots op wie ik ben en wat ik bereikt heb. Niemand kan van me afnemen, dat ik ooit leefde als plant (ernstig ziek zonder diagnose en nu meerdere diagnosen heb waar ik geen last van heb) en mezelf beter heb gemaakt met kleur-en-licht! Ik heb een goed lopend bedrijf en ben auteur van het boek; ‘In je kracht door kleur’. Daarvoor het ik heel doelbewust en consequent mijn stappen gezet. Geen concessies gedaan aan mijn ‘hogere’ doel en heel dicht bij mezelf gebleven: wat voelt goed voor mij?

  Nog te overwinnen mindset: ik ben niet goed genoeg. Ik merk dat ik nog steeds ‘last’ heb van het systeem: de labels die nodig zijn en de verzekering die bepaalt wie wat krijgt vergoed. Wanneer je niet aangesloten bent bij een bepaalde geaccrediteerde groep, krijgen klanten niks vergoed en daardoor ga ik een lager tarief vragen. De klant betaalt hetzelfde maar ik verdien minder…
  Ik ga mijn expert status verstevigen, door meer te schrijven, en mijn referral systeem sterker neerzetten.

 110. 0 stars
  Vanessa Beekhuijzen
  1 reacties

  A: ik ben gestopt met het aannemen van de slachtofferrol door regie te nemen en niet meer de schuld bij anderen te leggen. Dat werkt bevrijdend!
  B: als je voor een dubbeltje geboren bent wordt je nooit een kwartje. Daar ben ik klaar mee en ga nu voor mijn droom vechten!

 111. 5 stars
  Marjolein Kalter
  784 reacties

  De mindset: ik mag geen fouten maken want dan word ik weggestuurd.
  Wat ik gedaan heb is in mijn werk met mijn leidinggevende afgesproken om het jaar daarna zoveel mogelijk fouten te maken. Dat gaf mij de vrijheid om uit te ptoberen

 112. 0 stars
  Tim Binnendijk
  5 reacties

  Tijdens de laatste sessie van de Breakthrough success heb ik de gedachten: ‘ik kan het niet’ doorbroken. Deze gedachten speelt al sinds jongs af aan door mijn hoofd, mogelijk door invloeden van buitenaf en door eigen ervaringen. Hoewel ik geen opgever ben, zijn er zeker dingen waar ik of niet aan begonnen ben of toch na verwoede pogingen mee gestopt ben.
  Door de inzichten in de training, waar deze gedachten vandaan komen, dat ik zelf de verantwoordelijkheid heb om er mee te doen wat IK wil, kon ik dit doorbreken.
  Hierdoor voel ik mij vrijer, er is echt een last van mijn schouders af. De woorden ‘kan niet’ en ‘onmogelijk’ zijn sinds dien ook verboden in mijn bijzijn.

  De volgende mindset die aan de beurt is, is de scheiding tussen werk en privé. Het idee dat iedere minuut van dag aan mijn bedrijf besteed moet worden, gaat ten koste van mijn gezin. Ik zal mijn tijd effectiever moeten gebruiken. Ik wil dit doen door doelen te stellen, voor mijn leven, dit jaar, deze maand, deze week en voor de komende dag. Minder chaos, meer structuur.

 113. 0 stars
  Robert Rosier
  4 reacties

  Heel verlegen was ik. Juist door toneel te gaan spelen ben ik daar overheen gegroeid.

  Dat “het grote succes” niet voor mij is weggelegd wil ik overwinnen.

 114. 0 stars
  Jorge Ober
  23 reacties

  Overwonnen: een ander bepaalt wanneer ik goed genoeg ben. Overwonnen tijdens de Breakthrough to Success

  Nog te overwinnen: veel geld verdienen kost veel privé tijd.
  Overwinnen door toepassen v/h audiobestand & Open Circles Visualisaties.

 115. 0 stars
  Mariana Stenvers
  1 reacties

  Het echt overwinnen van een belemmerende overtuiging is mij alleen nog met kleinere overtuigingen echt gelukt,zoals ik kan niet hardlopen. Dit door met een groepje langzaam te beginnen. Uiteindelijk liep ik 10 kilometer met plezier. Grote belemmerende overtuigingen, zoals ‘ ik ben niet goed genoeg ‘ komen op onverwachte en verwachte momenten toch tevoorschijn, hoewel ik ook het plankje doormidden heb geslagen. Dat blijft opletten!!

 116. 0 stars
  Paul Oud
  10 reacties

  Welke belemmerende mindset heb ik ooit overwonnen?
  De slachtofferrol

  Hoe heb ik dat gedaan?
  Ik ben mijzelf doelen gaan stellen en aan die doelen ben ik ook gaan werken.

  Welke belemmerende mindset wil ik in 2017 overwinnen?
  Uitstelgedrag.

  Hoe ga ik dit aanpakken?
  Ik onderneem iedere dag een actie met betrekking tot iets dat ik steeds heb uitgesteld (zo ben ik inmiddels begonnen met het in mijn webwinkel zetten van de producten die ik op de markt verkoop maar die nog niet online stonden)

 117. 0 stars
  Nico Bouman
  1 reacties

  De mindset die ik heb overwonnen is :
  Denken dat je het niet kan. Dit doe je door het toch te doen en erachter te komen dat je veel meer kan dan je denkt. De mindset die ik wil overwinnen is die van schaarste.

 118. 1 stars
  Gwen Dudok van Heel
  26 reacties

  Toen ik van een druk kantoor doorstartte met mijn eigen bedrijf was het ineens heel stil en kwamen er weinig telefoontjes binnen….Daar werd ik heel nerveus van. Ik heb ankertechnieken uit NLP (Ring of Power/Circle of Excellence) gebruikt om mijn vertrouwen weer terug te krijgen. En dat is gelukt!

 119. 0 stars
  Liesbet Muijlwijk
  21 reacties

  De mindset die ik heb overwonnen is dat ik niet waardevol genoeg ben om een hoge prijs te vragen.
  Toch heb ik mijn tarieven bijna verdubbeld en ervaar nu meer waardering van cliënten dan ooit te voren.

 120. 0 stars
  Martin Kleijweg
  10 reacties

  De mindset die ik heb overwonnen is je tevreden moet zijn met wat je hebt. Ik wil de mindset overwinnen datniet genoeg geld heb om dat te doen wat ik graag wil.

  Ik heb een lijst gemaakt met affirmations die ik elke ochtend en avond doorneem, de MP3 file zal dit zeker een toevoeging zijn.

 121. 1 stars
  Judith Porcelijn
  26 reacties

  Ik dacht altijd dat ik dom was als ik iemand om hulp vroeg, omdat iemand mij dat ooit heeft verteld. Nu weet ik dat mensen graag helpen en dat dit niets te maken heeft met “dom”. Daar kwam ik achter toen ik zo vast zat dat ik wel om hulp moest vragen. En de hulp stroomde toe van alle kanten en niemand vond mij dom.

 122. 0 stars
  Hans Klanker
  4 reacties

  belemmerende gedachte: alles moet meteen gebeuren. Door prioriteiten te stellen ontstaat er ruimte.

 123. 0 stars
  Dunja Kuenen
  1 reacties

  De mindset die ik heb overwonnen is dat ik niet kan rekenen en formules toepassen. Dat heb ik overwonnen door een kinesiologie behandeling waarbij die overtuiging uit mijn lichaam is gehaald. Nu de mindset dat ik alles zelf moet doen en leren delegeren/uit handen geven.

 124. 0 stars
  Valerie de Groote
  3 reacties

  Belemmerende mindset: dat een mislukking uit het verleden betekent dat je geen succes kan hebben in de toekomst …

 125. 0 stars
  Daniel Koffijberg
  1 reacties

  A. Ik heb overwonnen alles zelf te willen doen zonder hulp van buitenaf… wat een opluchting was dat!

  B. Nu wil ik af van perfectionisme. Het kost me teveel tijd omdat alles altijd beter moet. Hoe?? Gezonder leven voor meer focus, proberen latten minder hoog te leggen, doelen stellen binnen een bepaalde tijd en daaraan houden.

 126. 0 stars
  Paul Holst
  20 reacties

  Dat iets pas goed is als het perfect is heb ik met moeite (voor een groot deel) uit mijn systeem weten te krijgen. Bewustzijn van de 80/20 regel en bewust oefenen met het maken van imperfecte dingen heeft me daar bij geholpen.

 127. 1 stars
  Pascale Martina
  50 reacties

  De belemmerende mindset die ik heb overwonnen is “een wereld zonder geld is beter dan een wereld met geld”
  Cognitief weet ik dat het onzin is maar toch zit er nog steeds een overtuiging waar ik nog steeds tegenaan loop e wil veranderen; en dat is dat ik het niet verdien om geld te ontvangen ook al werk ik er voor en geef ik veel waarde. Hoe ik dat ga doen? Ik probeer het al jaren maar ik kom er moeilijk van af. Ik ga ervoor dat de meditatie werkt.

 128. 0 stars
  Orhan Cetin
  4 reacties

  Mensen wat langer aankijken. Door het gewoon vaak te blijven proberen gaat het al veel beter.
  Wat nog kan overwinnen is in sommige situaties wat minder twijfelen.

 129. 0 stars
  Martine Donker
  12 reacties

  Dat ik waarschijnlijk toch niet succesvol zal zijn/worden.

 130. 0 stars
  Helga Peeters
  2 reacties

  A. Ik kan wel iets doen waar ik goed in ben, wat ik graag doe én tegelijk geld verdienen. Alles in één, dat kan. Hoe heb ik dat bereikt? Ik ben er nog niet helemaal, maar door te doen. Stap voor stap proberen, zoeken, vallen, opstaan en weer doorgaan.
  Helga Peeters

 131. 0 stars

  Overwonnen mindset: dat ik geen ondernemer zou zijn. Hoe? Door het te worden.
  Te overwinnen mindset: opzien tegen techniek die ik nodig heb (te moeilijk, duurt te lang, etc.) Hoe? Door het te doen? brrrrrrr

 132. 0 stars
  Miranda van den Akker
  4 reacties

  Ik heb de belemmerende overtuiging overboord gegooid om geen geld uit te geven (investeren). Ik besefte me dat ik wil investeren om verder te komen als ondernemer, vooral aan trainingen en kennis. Daarom ook mijn trainingen bij Open Circles. Het was echt een breakthrough voor mij om het 1e jaars academy pakket te kopen, maar daarna werd het makkelijker om te investeren in mezelf. Het financial freedom weekend heeft daar zeker bij geholpen.

 133. 0 stars
  Joyce Blok
  4 reacties

  De overtuiging die ik heb overwonnen in het laatste Breakthrough-weekend is dat ik niet goed genoeg ben, ik was er ook helemaal klaar mee met die overtuiging.. mijn gebroken plank is daarvan het bewijs:)

 134. 1 stars
  Daniel Jansen
  70 reacties

  De avatar training en het daarna toepassen van de oefeningen heeft me geholpen en helpt me nog steeds met mindset en vergroten van mijn voelend vermogen. Zowel in business, relaties en sport.

 135. 1 stars
  Cynthia Zwart
  38 reacties

  De overtuiging die ik heb overwonnen is dat ik niet slim genoeg zou zijn om een HBO-opleiding af te ronden.
  Door bewust de keuze te maken en te doen wat nodig was, ben ik zeer goed door de opleiding heen gekomen en keurig afgestudeerd.

 136. 0 stars
  Joni Hendriks
  1 reacties

  De mindset dat ik eerst zelf helemaal ‘perfect’ zou moeten zijn, voordat ik anderen iets kan leren; deze wil ik graag overwinnen

 137. 1 stars
  EvaMaria de Belder
  73 reacties

  And to be able to earn more than just surviving, I have to invest in people that help me, so I can do the work that really pays.

 138. 1 stars
  EvaMaria de Belder
  73 reacties

  Sometimes synchronicity works perfectly. Yesterday, I had to go to the Recaudacion de la Diputacion de Guadalajara (sounds great, but is not) for a payment plan for water bills. I came back thinking that I was never going to be able to pay for it¡ And that has been my mindset for a long time: I cannot earn enough money to pay my bills. Then it crossed my mind: I always earned enough money to pay my bills if not I would be in debt all the time. Now I only have to put my mindset on earning more than just to be able to pay for my bill.

 139. 1 stars
  Rita Sterkenburg
  37 reacties

  Ik heb bindingsangst overwonnen. Door een ziekenhuisopname van 3 maanden toen ik 2,5 jaar was is dat ontstaan. Ik was me dat niet bewust. Door bewust wording dat er wat fout zat in de loop der jaren weet ik dat nu en kan ik er mee omgaan.

  De belemmerende mindset van mijn vriend moet ik overwinnen. Ik ga dat doen door hem er zoveel mogelijk buiten te laten. Eerder probeerde ik hem mee te krijgen maar dat lukt me niet.

 140. 0 stars
  Kim Elsen
  14 reacties

  Mijn grootste overwinning is de gedachte dat ik dom was. Tot ik naar de universiteit ging, was ik daar echt van overtuigd. Na mijn eerste jaar bleek dat helemaal niet zo te zijn. Dat gaf vleugels!

  Mijn huidige belemmerende mindset is dat kinderen en een eigen zaak niet samengaan. Ik krijg het niet onder de knie.

 141. 0 stars
  Marieke Adrichem
  10 reacties

  Ik heb overwonnen dat ik best een ander beroep kan kiezen en daarna vrolijk weer terug ben begaan naar mijn eigenlijke beroep.

 142. 1 stars
  Arineke Elsenaar
  69 reacties

  Dat ik geen schrijver zou zijn en slecht in taal, maar heb wel met succes een boek geschreven.

  Wat ik wil overwinnen is om geld uit te geven, geld voor mij te laten werken.

 143. 0 stars
  Margreet van Bork
  17 reacties

  Mindset die ik heb omgezet is het idee dat ik niet meer kan vragen dan mijn collega’s, uit angst mij uit de markt te prijzen.
  Open circles marketing systeem en het bepalen van een doelgroep hebben voor mij een doorbraak gegeven.

  Meest belemmerende mindset op dit moment is het niet goed weten hoe ik direct mijn doelgroep kan benaderen.
  Mijn (voorlopige) oplossingen: zichtbaar worden op de social media, en een enquête gaan plaatsen.

 144. 0 stars

  B) ik wil de gedachte overwinnen…
  …dat het moeilijk is om klanten te krijgen door alles wat ik bij OC heb geleerd in de praktijk te gaan brengen. De mailinglijst is er inmiddels. De nieuwe website volgt binnenkort. Ik wil kijken of de audio file nog een extra zetje in de goede richting kan geven.

 145. 0 stars
  Elvira van Bochove
  13 reacties

  Het idee dat het de kwaliteit mijn werk minder zou maken wanneer ik ook met de beloning bezig zou zijn, dat heb ik inmiddels achter me gelaten. Maar het blijft wel lastig, wanneer je constant te maken hebt met een omgeving die dat wel op die manier blijft benaderen.

 146. 0 stars
  Pieter de Waal
  16 reacties

  1) De mindset de angst om op eigen benen te staan en niet meer in loondienst te zijn overwonnen door voor mijzelf te beginnen.
  2) Uurfactuur als veilige haven zien wat mijn groei in de weg zit. Dit ga ik overwinnen door de zerotomillion te volgen! 🙂 Zin in.

 147. 0 stars
  Ietsen Bakker
  17 reacties

  A. Actief op zoek gaan (buiten de deur) naar nieuwe klanten. Door de noodzaak hiervan in te zien en te denken baat het niet dan schaadt het ook niet. Nee, heb je, ja kun je krijgen. Van het één kan het ander komen.
  B. Ik heb me ingeschreven voor Zero to a Million. Maar heb geen idee hoe ik met mijn huidige bedrijf hier invulling aan kan geven. Dit wil ik overwinnen door Nisandeh serieus te nemen en goed te volgen. Vertrouwen.

 148. 0 stars
  Jantie van der Laan
  9 reacties

  Vroeger dacht ik dat ik niet kon presenteren en dat anderen daar veel beter in zijn, maar ik heb ontdekt dat gewoon DOEN helpt om steeds beter te worden én het leuk te gaan vinden. Vanuit mijn bedrijf wil ik andere bedrijven gaan helpen om duurzamer te worden, maar ik denk teveel dat ik nog niet genoeg weet en dat ik onvoldoende te bieden heb. Door te starten bij kleine en bevriende bedrijven ga ik de ervaring op doen en het bewustzijn dat ik het wel kan. Gewoon doen!!

 149. 0 stars
  Rina de Vries
  3 reacties

  Alles zelf willen doen ‘durf te vragen’ pas ik tegenwoordig toe. Bedrijfsboodschap uitdragen/ meer zichtbaar, in het nieuwe jaar o.a. door maken van bedrijfsfilm.

 150. 0 stars
  Wil Hekkers
  1 reacties

  A. Dat ik niet geschikt zou zijn als ondernemer: ik ben ooit ‘gestruikeld’ door een faillissement, maar met een beetje hulp weer opgestaan en doorgegaan en sinds een half jaar weer opnieuw gaan ondernemen.

  B: Dat ik niet genoeg van geld ‘houd’ om het bij me te houden. Ik heb niet veel, maar zodra er iets meer is dan normaal geef ik het heel gemakkelijk uit, aan mijn kinderen, aan goede doelen of aan meer luxe. Ik zou willen leren meer geld te maken en bij me te houden, zonder gierig te worden, c.q. mezelf gierig te vinden.

 151. 0 stars
  Wil Hekkers
  9 reacties

  B: Dat ik niet genoeg van geld ‘houd’ om het bij me te houden. Ik heb niet veel, maar zodra er iets meer is dan normaal geef ik het heel gemakkelijk uit, aan mijn kinderen, aan goede doelen of aan meer luxe. Ik zou willen leren meer geld te maken en bij me te houden, zonder gierig te worden, c.q. mezelf gierig te vinden.

 152. 0 stars
  Wil Hekkers
  9 reacties

  B: Dat ik niet genoeg van geld ‘houd’ om het bij me te houden. Ik heb niet veel, maar zodra er iets meer is dan normaal geef ik het heel gemakkelijk uit, aan mijn kinderen, aan goede doelen of aan meer luxe. Ik zou willen leren meer geld te maken en bij me te houden, zonder gierig te worden, c.q. mezelf gierig te vinden.

 153. 2 stars
  Tonnis van Dam
  141 reacties

  Ik heb mijn belemmerende mindset van goed is goed genoeg overwonnen door elke dag voor 30 dagen op te schrijven de intentie van over-delivery. Elke dag keek ik wat ik nog meer kon doen voor mijn klanten, waar ik kon verbeteren. Door het zetten van de intentie kon ik mijn heel goed hieraan houden.
  Wat ook hielp is elke dag de dag kort te evalueren en mijzelf te belonen. Eerste beloning voor het zetten van de intentie, tweede beloning voor het aantal keren houden daaraan. Werkt fantastisch

 154. 0 stars
  Roald Penning
  6 reacties

  Ik heb angst voor presenteren overwonnen door yoga te beoefenen, en door het gewoon vaak te doen!

  De belemmering die ik wil overwinnen is precies wat het artikel noemt: het idee dat ik niet genoeg geld heb om te doen wat ik werkelijk wil

 155. 0 stars
  Gonneke elders
  5 reacties

  B. Ik heb te weinig energie om/ben te moe om…..
  Weet nog niet hoe maar hoop een handvat te krijgen nav de mp3

 156. 0 stars
  Rob Schuurman
  13 reacties

  Ik ben gecommitteerd om mijn uitstelgedrag te stoppen.
  Hiervoor heb ik mijn blinde vlekken onderzocht en nu ben ik klaar
  om weer in het diepe te gaan springen.

 157. 0 stars
  Fred Traugott
  1 reacties

  A. Overwonnen dat ik als ervaringsdeskundige en zelfs als specialist kan leven in plaats van slachtoffer.
  B. Ik wil de mindset overwinnen dat ik het niet waard ben en te weinig geld heb. Dat ik wel degelijk voldoende geld heb om mijn bedrijf op te bouwen en daarin succesvol te zijn. Mijn missie kan uitvoeren.

 158. 0 stars
  Eelko Lommers
  2 reacties

  Ik heb ooit overwonnen: Het idee dat je alleen moet beginnen om succesvol te worden. De kracht zit hem juist in het direct aanhaken en verzamelen van specialisten om je heen.

  Ik wil graag overwinnen: Het idee dat niemand het beter kan als ik. Het zorgt ervoor mijn bedrijf lang niet zo snel groeit als ik wil. De oplossing zou zijn om de juiste mensen te vinden maar dit is lastig omdat deze of allemaal in de randstad gaan voor het grote geld, of omdat we een startup zijn en de ervaren goede mensen het risico niet durven nemen om voor ons te gaan werken.

 159. 1 stars
  Veronika Rutten
  54 reacties

  Vraag A) In het begin toen ik in NL was, was ik bang om Nederlands te schrijven, bang om fouten te maken, hoe meer ik mij daarop focuste, hoe onzekerder ik werd… nou dit heb ik nu al lang overwonnen… door mij hiervan bewust te worden…. en de mindset heb veranderd… dat ik het gewoon kan.
  Vraag B) Money, ja, hier kan ik zeker nog aan werken, al ben ik hier ook al mee bezig, ik zie mogelijkheden, en heb vertrouwen, en neem actie… en net als met het Nederlands, bewust te zijn en actie te ondernemen..

 160. 0 stars

  Beste Nisandeh, ja dit is echt een mooie uitdaging.
  Mijn overwinning heb ik behaald door hardop te zeggen: ik heb het er voor over. Nu heb ik mijn opleiding voltooid; het was vier jaar hard werken.
  De volgende mijlpaal, meer klanten te werven, heb ik nog wel moeite mee. Ik doe mijn best om mezelf veel groei te gunnen, een groei mindset aan te meten. Verwacht misschien te veel van de mensen in mijn omgeving in plaats van zelf die verandering aan te gaan. Ik wil graag gaan bloggen, zie er tegelijkertijd tegenop. Dus ja, zo een audio gaat mij helpen om al mijn durf vooraan te zetten en er voor te gáán. Ben benieuwd!

 161. 0 stars
  Marion van Zijl
  4 reacties

  A: Zéér verlegen en onzeker. D.m.v. NLP trainingen, Familiie-opstellingen, Lichaamsgerichte trainingen, The Journey etc. ben ik steeds meer bij mijzelf gekomen 🙏🏼
  B: Lukt het mij wel, om mijn praktijk meer dan bloeiend te krijgen en ook FF te kunnen zijn door…

 162. 0 stars
  Ferdy Koot
  3 reacties

  Nog maar zo een 8 weken geleden heb ik me ge re a li seerd, eindelijk, dat je nieuwe dingen niet kunt overzien en uit mijn comfortzone gaan a l t ij d zal blijven voelen. Die gedachte heb ik op een briefje geschreven en draag ik in mijn portemonnee mee: ”nieuwe dingen voor mij, geen ontkomen aan!
  Een mindset die ik tot nu toe n i e t kan veranderen, zelfs niet met hypnose, controlefreak als ik schijn te zijn, is de overtuiging dat ik a l t ij d meer kosten zal hebben, dan verdiensten en dús financieel nooooit zal groeien, vooruitkomen. Griezelig, gewoon. Bijvoorbeeld een dag gewerkt, blij met het loon in het vooruitzicht, draai bij thuiskomst de huisdeursleutel te enthousiast om en afgebroken….Dág verdiensten!

  Maar nu kan ik dat dus dankzij Nisandeh gaan veranderen! Ben sùper benieuwd. En het is nog gratis ook. Slechts discipline in de komende maanden!

 163. 0 stars
  Nicky Star
  9 reacties

  A. “Dat ik niet groots of getalenteerd zou zijn om mijn dromen waar te maken en inspirerend te zijn.”
  B. “Je moet er altijd keihard voor werken.”
  “Denken in schaarste.”

 164. 0 stars
  Suze Boendermaker
  6 reacties

  In de breakthrough kwam ik steeds uit bij mijn meest belemmerende overtuiging. Ik kan het niet. En daar heb ik vol voor gegaan. Sindsdien kon ik nog vaak tegen dat iets niet lukt. Zoals het schrijven van mijn ultieme website. En denk ik nu: wat heb ik nodig om het wel te kunnen? Aan die zal ik feedback vragen?
  Heel bevrijdend. Ik mag hulp vragen.

 165. 0 stars
  Sandra Int Panis
  3 reacties

  Mijn belemmerende mindset was dat een zelfstandige heel veel onzekerheid heeft (financieel); ik heb deze kunnen omzetten naar ‘the sky is the limit’ en… nu worstel ik opnieuw met deze belemmerende overtuiging en daar wil ik nu, nee gisteren, vanaf!

 166. 0 stars
  Kristien Detailleur
  7 reacties

  Mijn belemmerde mindset: “niet genoeg geld om te doen wat ik nog allemaal zou willen doen “. Ik heb het goed maar weet dat het veel beter kan. Terwijl ik weet hoe het allemaal werkt en je jezelf kan her programmeren in 6 weken op onbewust niveau” . Verdorie waarom doe ik het dan niet , alle tools in eigen bezit, zoveel inzichten en deze niet implementeren. Belachelijk toch. Kom we beginnen eraan, laat audio maar komen 😉

 167. 0 stars
  Mari Brouwer
  6 reacties

  Angst voor publiek spreken grotendeels overwonnen. Daar gaan we mee door het komende jaar.
  Belemmerende overtuiging nu nog te overwinnen: dat ik echt wel goed ben in mijn vak. Dat ik complimenten moet aannemen en ervan overtuigd moet zijn dat ze gemeend zijn.
  Gewoon een simpele techniek zou zoooo welkom zijn voor een nog betere mindset.

 168. 0 stars
  Hanneke Ferwerda
  8 reacties

  A. Overwonnen, heel veel. Dat iets wat ik wil niet kan omdat het niet gedaan wordt door anderen. Dat heb ik echt overwonnen.

  B. Nog overwinnen: Ik ga Begin 2017 voor het eerst geld verdienen met mijn nieuwe onderneming. Ik wil overwinnen dat ik niet in een vervelende stressvolle situatie hoef te werken om goed te verdienen.
  Ik blijf relaxed leven en volg mijn passie, dat ontspant en geeft energie. Iedereen een gelukkig en succesvol 2017.

 169. 0 stars
  Guy Westelinck
  1 reacties

  Ik wil de mindset overwinnen dat ik niet goed ben in marketing. Te overwinnen door een plan te maken en uit gaan voeren en te gaan meten.

 170. 1 stars
  Arjen Kiers
  48 reacties

  Een speech houden voor een grote groep mensen. Eerst ja zeggen voordat ik me kan bedenken, dan doen ontdanks dat ik zenuwachtig ben en dan gaat het goet.
  Nu nog de mindset overwinnen dat als je iets met je handen maakt dat je daar niet rijk van wordt.

 171. 0 stars
  Elisabeth Dijssel
  2 reacties

  Mindset: Ik kan het niet
  Door te gaan hardlopen en letterlijk te ervaren dat ik het wel kan.

 172. 1 stars
  Annemiek Steur
  35 reacties

  Welke belemmerende mindset heb jij (ooit) overwonnen en hoe heb je dat gedaan?
  “Ik kan het allemaal alleen.” Ik was er zelfs trots op. Maar ik ben heel concreet gaan kijken naar waar ik allemaal andere mensen voor nodig had. Dingen waar ik echt niets tegenin kon brengen, zoals een cover designer voor een boek, leraren op school, een drukker voor mijn boek, ouders die mij hebben (op)gevoed. Die concrete voorbeelden kon ik dan stapsgewijs uitbreiden naar minder concrete dingen, zoals emotionele support.

  Welke belemmerende mindset wil jij overwinnen en HOE denk je dat te gaan doen?
  “Ik heb mijn studie nodig om niet financieel onder te gaan terwijl ik aan mijn bedrijf werk.” Gosh, dit is zo lang mijn plan B geweest, en mijn vriend zei laatst: “Als het je plan B is, waarom besteed je er dan meer aandacht aan dan aan plan A?” Dat heeft me wel aan het denken gezet. Ik wilde vooral bewijzen dat een studie en een bedrijf samen kan gaan. But it’s tough, really tough. Dus, hoe ga ik deze mindset overwinnen? Mezelf heel hard overtuigen dat ik met een aantal bijbaantjes ook best ver kom, zonder me te pletter te hoeven werken en ik een winstgevend bedrijf kan maken wanneer ik er meer tijd en moeite in stop.

 173. 0 stars
  Els Harms
  2 reacties

  A Mindset: Ik kan het niet
  Door te gaan hardlopen en letterlijk te ervaren dat ik het wel kan.

 174. 0 stars
  Tyche van Bommel
  1 reacties

  Mijn belemmerende mindset is precies deze. Leg je nou neer bij dat jij weinig geld hebt. Ik zou er een moord voor doen om die te overwinnen. Dus zo audio: fantastisch! Heel graag! Met dank, Tyche van Bommel

 175. 0 stars
  Piet vd Meer
  1 reacties

  1 passief inkomen voor een kunstenaar? Gemaakt machine voor toeristen, werkt prima vanzelf.
  2 online inkomen voor een kunstennar, géén idee.

 176. 0 stars
  Maartje de Boer
  9 reacties

  A- de mindset dat ik pas mijn droom leef als ik daar fulltime voor kan gaan, alles op weg daar naar toe was niet goed. Dat heb ik overwonnen door te beseffen dat ik ook nu, parttime, al bezig kan zijn met wat ik het liefste doe, mijn bedrijf.

  B – het idee dat ik te weinig tijd heb voor mijn bedrijf. IK wil dit tegen gaan door eerst eens te kijken naar alle tijd die nu op gaat aan niet belangrijke dingen, en te kijken hoe ik meer tijd kan creëren.

 177. 0 stars
  rob knaven
  12 reacties

  A NAAR EEN PLEK GEZOCHT OM MIJN TALENTEN GOED TE GEBRUIKEN. TOCH NOG BEPERKT IN DE MOGELIJKHEDEN, OMDAT MIJN GELDBEDRAG GELIMITEERD WAS ..TOCH VERDER GEZOCHT EN GEVONDEN DOOR MIJN GEVOEL TE VOLGEN EN DAARNA TE HANDELEN EN DAN EEN PLEK TE HEBBEN DIE PRECIES PAST BIJ MIJN TALENTEN [MAAR DIT WAS ONBETAALBAAR IN MIJN GEDACHTEN].

  B NU KOM IK WEER EEN STAP VERDER DOOR IN TE ZIEN DAT IK REGELMATIG GA VOOR DE PRIJS VAN IETS EN NIET KIJK NAAR TIJD DAT MIJ DAT KOST EN ZO TIJD TE KORT KOM VOOR ANDERE ZAKEN….MAAR DOOR DIT INZICHT KRIJG IK NU AL WEER HULP DOOR DIT AANBOD VAN DE MP3

 178. 0 stars
  Carla Alfrink
  2 reacties

  B. Ik ben niet goed genoeg. Overwinnen door meer voorbeelden te vinden waar ik wel goed genoeg was.

 179. 2 stars
  J. A. de Blaeij
  111 reacties

  overwonnen : de angst om voor groepen te staan!
  nog te overwinnen : dat ik kanker heb.

 180. 0 stars
  Freek Zilvold
  24 reacties

  A: Angst om te falen

  Dit heb ik overwonnen door een nieuwe mindset te “programmeren”. Deze mindset is dat ik goed ben en dat alles een ervaring is.

  1. 5 stars
   Leni Minderhoud
   892 reacties

   Mooi gezegd Freek, die herprogrammering. Je lijf is ergens gewend aan geraakt door je verleden, overleving. Maar er is ook een Freek die zelf wil ervaren. En iets anders ervaren verandert weer je mindset! Simpel eigenlijk… maar zo werkt het.

   Good luck!
   Leni

 181. 0 stars
  Karien Dommerholt
  2 reacties

  A: dat ik alles zelf moet doen. Door in mijn offertes hele grote opdrachten aan te bieden moest ik wel anderen meenemen. Dat is me zeer goed bevallen! Nu nog passief inkomen genereren. Volgens mij past dat niet bij mij 😉 en moet ik vooral heel hard werken voor m’n geld

 182. 1 stars
  Paulien van 't Westeinde
  31 reacties

  Doe eens normaal, maar ik vind ‘niet normaal’ doen veel leuker.
  Durf te doen wat je zelf wilt, als je er zelf een goed gevoel over hebt kan het bijna niet fout zijn.

 183. 0 stars
  Yolande Waasdorp
  1 reacties

  Overwonnen mindset: Het NIET bijhouden van mijn financiën is me met de paplepel ingegoten. Ook het gevoel ‘ik heb nooit genoeg’ is me bekend. Hierdoor ging ook al het geld dat ik verdiende weg.

  Nu heb ik een financieel overzicht gemaakt en heb ik precies in kaart wat erin komt, welke necessities ik heb en strategieen bedacht hoe ik mijn geld kan vermeerderen. te overwinnen mindset: Een vriendenkring die niet ondersteunend is voor mijn levens-en werkdoelen.

 184. 0 stars
  Alfons verreijt
  10 reacties

  De belemmerende mindset die ik heb overwonnen, is de gedachte dat mijn prijzen concurrerend moeten zijn. En dat is onzin. De waarde die ik creëer moet concurrerend zijn.

  De mindset die ik nu moet overwinnen, is dat mensen geen geld zouden overhebben voor een online product.

  1. 0 stars
   Alfons verreijt
   10 reacties

   Oh ja, wat ik er aan ga doen? Op 1 januar i gaat mijn nieuwe video website online.

 185. 0 stars

  Overwonnen mindset: ik word niet gezien. Daarvan bewust geworden met behulp een coach. Door veel oefenen in de praktijk en goede ervaringen, veranderd dit langzaam.
  Belemmerende mindset: ik moet het alleen doen, met alles willen controleren en uitstel-gedrag tot gevolg. Dit ga ik aanpakken door me bewust te worden wanneer ik in dat gedrag schiet. En door daar bewust van af te stappen en de controle los te laten. En me in 2017 elk moment dat ik start met een activiteit af ga vragen of ik wel met mijn bedrijfsdoelen bezig ben voor die dag. Door te focussen op mijn bedrijf met 7 jaardoelen voor 2017, met bijbehorende maand, week en dag doelen, ga ik mijn doelen realiseren in 2017 .

 186. 0 stars
  Michiel Nuijten
  7 reacties

  Overwonnen VERSLAVING.
  HOE: door me actief de nadelen te blijven herinneren.

  Wil overwinnen: te klein denken
  HOE: door declaraties = soort overtreffende trap van affirmatie: door die elke ochtend te refreshen en in de avond nogmaals maar dan uit m’n hoofd.

 187. 0 stars
  marc bijnens
  10 reacties

  Dat ik bang was om uit een vliegtuig te springen, en heb gewoon gedaan wat moest: er uit springen 😉 soms is dat de enige mogelijkheid.

  Dat ik in alles overvloed kan hebben. Door me elke dag aan mijn mindset te werken.

 188. 2 stars
  Elsje Visser
  84 reacties

  Ik ben de trotse bezitter van meerdere, overwonnen belemmerende mindsets, ha! ;-). Dus inderdaad, het werkt.
  Een hele belangrijke is dat ik als autodidact creatieveling niet zakelijk kan zijn en geld verdienen. Hoe ik dat heb gedaan? Dat moet jij nog vragen? Je was er zelf bij! Door mij volledig te richten op de waarde ik lever, vooral in de vorm van het probleem dat ik oplos. Door mij daar op te richten werd mij ook meer en meer duidelijk wat ik zelf waard ben, hoe ik “vrij baan” wil om die waarde te kunnen leveren en dus zakelijk het zo strak mogelijk geregeld wil hebben. Werkt!

  Wat nu nog een hardnekkige belemmerende overtuiging is, is dat ik mij niet kan concentreren. In de volksmond; ik heb last van ADD. Dat kan zo zijn, maar ik baal er te veel van omdat ik zoveel stappen wil zetten met o.a. mijn bedrijf en er zo veel energie en aandacht gaat zitten in mijzelf organiseren…

  Ik weet nog niet goed hoe ik dit aan kan pakken. Acceptatie, maar ik heb daarvan geen helder beeld hoe dat er uit kan zien.
  Waarschijnlijk is voor nu het beste er geen aandacht aan te geven (haha, zou mij makkelijk af moeten gaan) en stug doorgaan.
  Het is mijn violette doel!

 189. 3 stars
  maja van de zijden
  150 reacties

  Door mijn ouders heb ik ooit het gevoel gehad dat ik meer of minder dan een ben, verder had ik het idee dat ik niet echt een vrouw was dus ook daar had ik geen belemmering. verder had ik het idee dat er getrouwd moest worden en dat dan alles anders (niet direct beter) zou worden. Dus ik had een zelf gecreëerde vrijheid die ongekend was. Door de trainingen van opencircles is er een verdieping slag gekomen, die veel heeft losgemaakt en ik heb het losgelaten 🙂

 190. 0 stars

  Mijn overwinnen mindset was inderdaad dat ik niet genoeg geld had om mijn wensen uit te voeren. Ik heb deze overwonnen door me niet meer te laten beperken door geld (of het gebrek eraan). Vanaf dat moment kwam het geld van alle kanten binnen stromen en kon ik de benodigde stappen zetten om mijn wensen uit te voeren. Ik heb nog een belemmerende mindset en die is: denken dat ik niet genoeg kennis heb om mijn bedrijf op de juiste manier te leiden. Ik zoek kennis en laat me niet meer beperken!

 191. 0 stars
  Cynthia Giezenberg
  2 reacties

  A: Dat ik niet genoeg waard ben. Dit heeft me vele gesprekken gekost en veel reflectie en hard werken hieraan.

  B: Mijn belemmerende minset over geld en de zorgen daarom. Door dit in te vullen en de mp3 te ontvangen! 🙂

 192. 2 stars
  Jaap Nauta
  107 reacties

  Ik zou graag het zinnetje ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ uit mijn systeem willen hebben

 193. 4 stars

  A) Dat ik alles alleen moest doen. Dat heb ik overwonnen omdat ik zo vaak had gehoord dat dit niet doelmatig was, dat ik uiteindelijk heb ‘toegegeven’ en toen ik eenmaal aan uitbesteden ben begonnen, wilde ik nooit meer anders.
  B) Dat het in mijn markt lastig is om te blijven verkopen omdat ik een permanente oplossing bied. Ik ga dat overwinnen door voorbeelden te creëren waaruit blijkt dat dit niet het geval is.

 194. 0 stars
  Richard Kok
  13 reacties

  Wat mij belemmerd heeft in mijn zakendoen is de gedachte om van alleen actief inkomen rond te kunnen komen.

  Via de Open Circles Academy is het mij nu duidelijk geworden dat ik veel meer met passief inkomen kan doen dan gedacht. Het heeft nu mijn focus om binnen 3 jaar voldoende passief inkomen te genereren om van te leven.

 195. 0 stars
  Han Wennink
  6 reacties

  Ooit overwonnen mindset; Ik kan het alleen,
  ik heb anderen er niet altijd bij nodig.
  via visualisatie bij open circles .

  nog te overwinnen mindset; ik ben goed genoeg in mijn werk !
  ook voor mij is er plek om mijn full potential te tonen.
  door open te staan en in contact te zijn met anderen is er energie
  die er voor zal zorgen dat ik mijn full potential kan leven !

 196. 0 stars
  Niek Sjaardema
  21 reacties

  A. 40 jaar het sluimerende gevoel gehad dat ik minder was dat een ander. Een mindfullness training bracht me de oplossing EN redde mijn huwelijk.
  B. Focus houden op het GROOT denken

 197. 0 stars
  Marije Oostindie
  3 reacties

  Ik had ooit de belemmerende mindset dat mensen mijn kennis en ervaring en interesses niet de moeite waard zouden vinden. Wie was ik om jou iets te leren?
  En ik had óók de mindset dat kunstenaars nu eenmaal niet kunnen leven van hun werk. Dat niemand zit te wachten op nóg meer kunst. Nu geef ik al een tijdje trainingen waarin blijkt dat mensen juist wél geïnteresseerd zijn in wat ik te vertellen heb.
  En ik maak muurschilderingen en schilderijen voor diezelfde mensen. Cool toch?

 198. 0 stars
  merel van Gaalen
  2 reacties

  de mindset ” er kan er maar een de winnaar zijn” werd grondig veranderd door de omdraaiing : ” If there’s only one winner…it means there’s a whole lot of losers in the world” . De mindset die ik wel anders zou willen zien is het idee dat ik altijd tijd tekort kom.

 199. 0 stars
  Heleen Karsdorp
  6 reacties

  A. Dat ik een moeilijk mens in de omgang zou zijn. Te lang samengeleefd met iemand, die me dit dagelijks wist in te wrijven. Gescheiden inmiddels en mezelf kunnen verlossen van dit beeld door gewoon maar door alle pijn heen door te gaan met het leven en nieuwe contacten aan te gaan en daar nu gelukkig liefdevoller feedback van krijgen.

  B. Dat ik me voor een groot deel met verplichtingen bezig hou en de dagelijkse routine. Ben ook nog veel tijd kwijt aan bijkomende familiezaken die hopelijk voor een groot deel over een paar maanden zijn afgerond. Als ik me met mijn werk bezig hou is het vooral in de business en niet aan de business.
  Ik neem te weinig tijd om nieuwe ideeën vorm te geven, zou mijn algehele marketing moeten professionaliseren enz.

  Zou meer tijd en ruimte moeten hebben hiervoor, letterlijk en in mijn hoofd. Ik hoop dat volgend jaar wat lopende zaken afgerond kunnen worden waardoor die ruimte wat meer ontstaat en ik eindelijk wat meer doelgericht kan “ass kicken”…

 200. 0 stars
  Monique Jans
  4 reacties

  A: heb overwonnen klein te denken.
  B: Nog te overwinnen: Anderen kunnen het beter.

 201. 0 stars
  Mireille Vandevorst
  9 reacties

  Welke belemmerende mindset die ik dit jaar heb overwonnen is dat ik WEL PERSONEEL GA AANWERVEN en dat ik geen bang meer heb om bankroet te gaan. Deze mindset switch heb ik gemaakt door de positieve vibes bij de open circles trainingen.

 202. 0 stars
  Pieter Claus
  16 reacties

  Mijn belemmerende mindset is dat ik het te druk heb met wat ik aan het doen en opzetten ben om ook alle mooie geleerde dingen te implementeren. Terwijl dit het moment is om het te doen. Ik denk telkens dat ik daar later wel tijd voor heb. Maar ik moet het NU doen.
  Eigenlijk moet ik mijn energie beter verdelen.

 203. 0 stars
  Bram Lange
  5 reacties

  A: De mindset dat als je werknemer bent met een vast contract beter af bent en meer financiële zekerheid hebt. Ik heb deze mindset aan de kant geschoven en ben voor mezelf gestart met als resultaat dat ik net zoveel zekerheid heb dan een werknemer maar dat mijn financiële zekerheid kan groeien en ik als ondernemen onbeperkte mogelijkheden ervaar.
  B: De mindset van tijd planning. Tijd is iets waar ik me zelf nog te veel op vast leg . Zoals het hebben van een planning, soms is het beter dat je afwijkt van je planning en je tijd anders indeelt om je doel te halen en dat roept nu nog weerstand op. Doordat ik daar nu bewust van ben kan ik er in de toekomst beter mee omgaan en het gewoon laten stromen, door de planning en de tijd los te laten. Door me niet al te veel vast te gaan leggen op m’n planning krijg ik meer ruimte en kan ik altijd nog de planning bijstellen.

 204. 0 stars
  Anja Kruska
  6 reacties

  Interessante vragen!
  A: Ik geloofde dat je als je niet uit een ondernemersfamilie komt beter geen bedrijf moet opzetten. Nou, dat pakte anders uit.
  Inmiddels is dat 10 jaar geleden geweest en ben ik super blij met mijn eigen bedrijf.
  Ik ben ervan overtuigt dat je grotendeels ondernemerschap en de vaardigheden hiervoor kan leren. Je moet wel de goede voorbeelden volgen en niet voor het hap-snap geld rennen. Volg je roeping en help hiermee de mensen.

 205. 0 stars
  stef linsen
  24 reacties

  Er niet bij horen/ er toe doen was grootste belemmerende mindset.
  Doorzetten heeft me veel gebracht. Het basis gevoel is sterker geworden, daarom ook nieuwe dingen gaan doen zoals eerst zzp, toen boeken schrijven en nu bezig om ‘webinar-rijp’ te worden 🙂

 206. 0 stars
  Patrick Bömer
  1 reacties

  ik heb het de belemmerende mindset dat ik er niet mag zijn/er niet bijhoor overwonnen en voel me nu vrij en welkom

 207. 0 stars
  Anja Kruska
  6 reacties

  Interessante vragen!
  A: Ik geloofde dat je als je niet uit een ondernemersfamilie komt beter geen bedrijf moet opzetten. Dat is inmiddels 10 jaar geleden geweest. Ik ben ervan overtuigt dat je grotendeels ondernemerschap en de vaardigheden kan leren.

 208. 0 stars
  Marian van Schip
  1 reacties

  Mijn belemmerende mindset is de gedachte dat ik heel hard moet werken voor mijn geld. Anders doe ik het niet goed.
  En ben ik het ook niet waard om succesvol te zijn…..

 209. 0 stars
  Alex van Dam
  16 reacties

  Het is geen mindset vraag meer, maar het komt eigenlijk neer op een zielskwestie, en de mindset van deze week hoeft niet degene te zijn van volgende week.

  Zelf geniet ik van dit leven… heb van alles meegemaakt, oorlog en vrede, geboorte en dood, problemen en oplossingen, haat en liefde. Het leert je begrip te krijgen hoe dingen gaan in het leven. Ik zie voor mezelf geen belemmeringen, heb alleen “rekening te houden met”, en daarmee bedoel ik mijn gezin. Zorg dragen en verantwoordelijk zijn voor het gezin dat we samen vormen. Is dit een belemmering….NEE…
  Als er dan zoiets is als een belemmering voor mij dan is het “TIJD”…

  Momenteel sta ik op het punt een nieuw bedrijf te beginnen, BBQ lease..daarom is het Zero to a Million programma zo leuk om hierin mee te doen. Wat ik wil is dat ik kan bijdragen aan de leukere momenten bij mensen in hun leven door Outdoor keukens te verleasen…daarmee weet ik zeker dat er veel positieve energie vrijkomt en mijn leven en het leiden van een bedrijf stuk minder weerstand heeft.

  Cheerio ‘ole chaps…

 210. 0 stars
  merel Slotboom
  18 reacties

  Hoi Nisandeh,
  A. Ik stond geprogrammeerd op overleven en wilde een ongelukkig leven lijden. Dat heb ik overwonnen met kinesiologie. Vandaar dat ik nu kinesiologie ben. Want ik vind het een zeer krachtige methode:)
  B. Ik kan niet al te succesvol zijn want dat kan ik niet aan qua energie (een oude overtuiging van toen ik ziek was).

  Dank ik ben benieuwd naar de MP3. Jullie ook een heel fijne kerst! X Merel

 211. 0 stars
  Sterre Mense
  15 reacties

  Een belemmerende mindset die ik zou willen overwinnen is het idee dat ik te weinig discipline heb om grotere taken te volbrengen.

 212. 0 stars
  Tini van de Wetering
  10 reacties

  Belemmerende mindset overwonnen: werk doen voor directeuren op topniveau. Overwonnen door kleinschalige kleine (gratis) events waar een basisgroep van topmanagers elke keer weer het stokje doorgaven. Ik zou een mindset willen overwinnen dat ik van 200.000 naar miljoen omzet kan ontwikkelen. Hoe? Door meer joint-ventures, groei, grotere projecten te realiseren…

 213. 0 stars
  Inge Braat
  4 reacties

  Mijn belemmerende mindset bestond uit denken in tekort in plaats van genoeg. Ik merk dat door te denken in genoeg hebben er minder stress in mijn lijf is. Tegenwoordig noteer ik alles wat ik verdien, krijg, vind en dan komt er veel naar me toe. Ik voel me dan ontzettend dankbaar. Wel kost het me moeite om te denken in overvloed. Die stap wil ik wel graag zetten. Mijn beperkende mindset die er nog is bestaat uit denken in nooit goed genoeg zijn. Mijn perfectionisme zit me in de weg. Ik ben daar mee aan het werk dmv hypnose en NLP.

 214. 0 stars

  Mijn belemmerende mindset was dat ik te weinig energie heb om dingen aan te pakken. Chronisch vermoeidheid syndroom en depressie gooiden steeds roet in het eten. Ik heb het tegendeel bewezen

 215. 0 stars
  Coen Spaan
  1 reacties

  De belemmerende mindset waar ik nog steeds mee worstel maar steeds stapjes in zet, is de overtuiging dat ik niet goed genoeg ben en dat er tal van redenen zijn waarom ik niet succesvol zal zijn. Meer en meer gaat het in mij anders voelen maar het is elke dag hard werken. Dit is ook de mindset die ik wil veranderen, ik wil mij goed genoeg voelen, geweldig zelfs. Door mijzelf steeds weer een andere boodschap te geven dan de overtuiging die ik heb.

 216. 0 stars
  Martine Teunissen
  24 reacties

  Ik heb de mindset overwonnen dat ik geen carrière zou kunnen maken door een ziekte die mij veel tegenslag gaf in een reguliere baan. Door volledig voor mijn eigen bedrijf te gaan heb ik die mindset overwonnen.
  Ik wil graag de mindset van nieuwe klanten die mij vinden veranderen dat ze niet voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten maar voor kwaliteit willen betalen. Nu doe ik voor deze prospects geen moeite en wijs ik ze snel de deur. Ik zou een goede mind-set omturn methode moeten vinden zodat ik ze wel kan helpen, maar wel met een goede prijs-kwaliteit verhouding.

 217. 0 stars
  Mirjam Maris
  1 reacties

  1. Ik heb overwonnen dat de scheiding in mijn gezin alleen maar negativiteit met zich meebracht. ik heb me gerealiseerd dat ik een keuze had in hoe ik met de situatie kon omgaan en heb ervoor gekozen er ook iets positiefs uit te halen.
  2. Dat ik heel hard moet werken voor mijn geld, waardoor ik voor mijn gevoel te weinig tijd overhoud voor mijn gezin. een betere work-life-balans dus. Ik wil dit overwinnen door het gewoon te doen: werken tijdens schooltijd en s middags thuis.

 218. 0 stars
  Marianne van den Haak
  12 reacties

  Mijn mindset die ik heb overwonnen is dat je een goede maatschappelijk gewaardeerde afgeronde opleiding moet hebben om een goed betaalde baan te krijgen.
  Ik creeer al een tijd mijn eigen werk met alles wat ik leuk vind. yoga coaching dansworkshops vrouwengroepen retraites etc.

  Een beperkende overtuiging is nog dat ik te weinig structuur heb en tijd en niet technisch genoeg ben om goede marketing neer te zetten.
  Hierin ben ik bezig meer scholing te volgen en uit te zoeken hoe bepaslde dingen werken met facebookmarketing en andere tools
  Doe ook mee aan het programma zero to a million in one year

 219. 0 stars
  Jan Durk De Jong
  1 reacties

  belemmerende mindsets genoeg …
  Deze bijvoorbeeld: perfect willen communiceren.
  Als ik een brief of mail klaar had, moest ik deze tig keer controleren op fouten voordat ik durfde versturen. Uren mieren en pieren om de laatste punt, komma, hoofdletter goed te krijgen.
  Ik bedacht me dat het gek was dat ik berichten van anderen met fouten accepteerde en ze ook prima begreep, terwijl ik alles wat ik deed perfect moest zijn. Beetje arrogant eigenlijk van mezelf. Dat wilde ik niet zijn, dus besloot ik het anders te gaan doen; Gewoon versturen, zelfs als ik een fout zag…. Niemand sprak me erop aan 😉 Ik doe ’t al jaren zo …

 220. 0 stars
  Inge Braat
  1 reacties

  Mijn belemmerende mindset bestond uit het denken in ‘niet genoeg’ hebben om de dingen te doen die ik wil doen. Ik merk dat door uit die gedachte te stappen en te geloven in genoeg hebben er minder onrust en angst is om te ondernemen en dat ik meer open sta voor wat zich aandient. Maar ik mag nog meer geloven in genoeg hebben en meer mogen verdienen
  De belemmering die ik nog erg heb is dat ik mijzelf op de laatste plaats moet zetten. Ik mag leren mijzelf ook dingen te gunnen en dat dat ook geld mag kosten.

 221. 0 stars
  Jacqueline van baars
  4 reacties

  A; te bedenken toen het al erg was. wat zou ik het liefst willen en daar voor gaan.

  B: dat ik uit passievol werk ook geld kan verdienen.

 222. 0 stars
  Chiel Nobels
  4 reacties

  Vanuit een baan wilde ik zelfstandig ondernemer worden. Ik had wel enig kapitaal nodig om mijn idee te realiseren. Wat ik dus niet had. Wat ik heb gedaan: mijn appartement verkocht en ik ben anti-kraak gaan wonen. Ook ben ik minder uren gaan werken en heb de ‘nieuwe’ tijd besteed aan het opzetten van mijn bedrijf. Uiteindelijk heb ik ontslag genomen en werk nu full-time aan mijn eigen bedrijf. Geen huur of hypotheek is natuurlijk een flinke boost voor je financiën.

 223. 0 stars
  Roel van Buggenum
  10 reacties

  Mijn belemmerende mindset bestond uit de gedachte dat ik niet zou slagen als zzp-er en hierdoor niet succesvol zou zijn wat ik altijd was.
  Uiteindelijk heb ik de slogan: SAY IT MEAN IT DO IT! ontwikkeld en ben ik gaan leven volgens dit principe.

 224. 0 stars

  Mijn belemmerende mindset is dat ik niet weet hoe ik kan groeien naar een financieel vrij bestaan.
  Ik zoek een product dat ik eenmalig kan maken en daarna meermalen kan verkopen, zonder dat ik er steeds opnieuw tijd kwijt ben om dit te leveren, maar krijg het niet gevonden. ;-(

  1. 0 stars
   Jelca Bruigom
   5 reacties

   Dit klinkt als een passieloze doelstellng. Volgens mijn filosofie is dat ook de oorzaak van het niet slagen. Maak wat je echt wilt.

 225. 1 stars
  André Gruisen
  55 reacties

  Thanks a “Million” Nisandeh… ? is it really you who wrote this, or did you ask Vered to write whis blog-post ? Anyway, i’m veryveryvery anxious to start listening, because i seem to have an ‘abundance’ of non-supporting beliefs !!

  Answer A: i got rid of my non-supp.belief, that i do not have to set goals. I believed, that it’s enough to set an intention at the beginning of the year to make my dream come true…someday. I overcame this believe by doing (a lot) of OCA-trainings, but especially The Breakthrough to success ! This is not an advertisement, but that training, those 3 days, really settled on a cellular level. whenever i think back, and even when writing this, i get goose-bumps !

  Answer B: non-supp. belief to overcome: perfectionism, and probably attatched to that one; procastination. The business machine-training was a very good one, to frame an force myself to start, routine and to continue / to ‘Panchakarma’ that non-supp.belief.

 226. 1 stars
  Fenneke Wortelboer
  38 reacties

  Wat heb ik door onzekerheden dingen uitgesteld om het goed te willen doen. bijvoorbeeld voor ik een bedrijf wilde starten. Ik ben toch gestart! Inmiddels 16 jaar geleden.

  Onlangs heb ik een zekerheid opgezegd door afscheid te nemen van een grote klant van mij. Ik vond het heel fijn om te doen maar wilde nog meer mijn eigen passie volgen omdat ik juist vrij wil zijn van kaders van buitenaf. en ondanks de onzekerheid meebrengt weet ik dat het de juiste beslissing is. en ….. Het voelt goed!

  Heb nu een eigen interieuropleiding ontwikkeld die vanuit gevoelswaarde is opgebouwd.

 227. 0 stars
  Richella Rantong
  2 reacties

  A. Dat je schoolscore bepaald hoe slim je bent!; ik heb dit overwonnen door constant bij te blijven leren en te weten dat er geen limiet zit aan iemand die geloof dat hij/zij het kan!

  B. Dat anderen mij niet interessant vinden (laag zelfbeeld, verlegenheid). Niet meer bang zijn en mezelf durven zijn! Sporten, blijven leren, onder de mensen zijn, goed voor me lichaam en geest zorgen.

 228. 0 stars
  Ellen Hussem
  1 reacties

  Mijn belemmerende mindset die ik graag wil overwinnen is dat ik wel genoeg geld kan verdienen met mijn eigen bedrijf om volledig in mijn eigen onderhoud te kunnen voorzien en financieel onsfhankelijk kan worden om alleen datgene te doen wat ik fijn vind.

 229. 0 stars
  Suzanne van Hees
  4 reacties

  A. Mijn belemmerende mindset bestond uit het idee dat dingen die veel geld kosten “niet aan mij besteed” zijn, dat dat iets was voor anderen, rijke mensen. Dat ben ik onder ogen gaan zien en ben me gaan verbinden met zaken die met een rich man’s lifestyle te maken hebben. Ik houd nog steeds niet van jachtkleding, om een vb te noemen, maar ik verwerp het niet meer bij voorbaat. En dat lucht erg op! Ik zie nu zeker mogelijkheden van mezelf in combinatie met dure/kostbare dingen. En eerlijk gezegd, heb ik best een dure smaak 😉

  B. De mindset die ik graag wil veranderen is dat ik ergens bang ben voor mezelf te openen en groot te laten zijn. Ik weet dat het onzin is, en ik ben al een heel eind op de goede weg mezelf groot te laten zijn, maar zou ook die laatste twijfel uit de weg ruimen!

 230. 0 stars
  Krista van Dijk
  6 reacties

  B. Mijn belemmering die ik nog heb is dat ik niet genoeg tijd heb of dat alles te veel tijd kost. Hoe ik denk deze belemmerende mindset te overwinnen is door prioriteiten te stellen en structuur aan te brengen. Tijd vrij maken om niks te hoeven doen (dus echt met je hoofd bij datgene waar je op dat moment mee bezig bent, leven in het nu.

  Bedenk me nu net dat ik mijn belemmerende mindset dat ik niet goed prioriteiten kan stellen ook maar eens moet aanpakken… 🙂

  Ik ben erg benieuwd naar de audio!

 231. 0 stars
  Suzanne van Hees
  4 reacties

  A. Mijn belemmerende mindset bestond uit het idee dat dingen die veel geld kosten “niet aan mij besteed” zijn, dat dat iets was voor anderen, rijke mensen. Dat ben ik onder ogen gaan zien en ben me gaan verbinden met zaken die met een rich man’s lifestyle te maken hebben. Ik houd nog steeds niet van jachtkleding, om een vb te nomen, maar ik verwerp het niet meer bij voorbaat. En dat lucht erg op! Ik zie nu zeker mogelijkheden van mezelf in combinatie met dure/kostbare dingen. En eerlijk gezegd, heb ik best een dure smaak 😉

  B. De mindset die ik graag wil veranderen is dat ik ergens bang ben voor mezelf te openen en groot te laten zijn. Ik weet dat het onzin is, en ik ben al een heel eind op de goede weg mezelf groot te laten zijn, maar zou ook die laatste twijfel uit de weg ruimen!

 232. 0 stars
  Jeroen Biegstraaten
  2 reacties

  Gave vragen!

  Ik heb overwonnen dat het leven iets is wat je maar gewoon overkomt. Erg levende overtuiging in mijn familie. Dat je geen invloed hebt op ‘die grote boze buitenwereld’. HOE MIS KUN JE ZITTEN!

  Ik richtte een nieuwe vechtsportschool op, ben op eigen verzoek directeur van een gerenommeerd meditatiecentrum geworden en sta op het punt het beoefenen van vechtsporten te herdefiniëren zodat je er veel meer aan hebt in je dagelijkse leven.

  Wat ik graag nog wil overwinnen is het idee dat ik maar een jaar of 80 kan worden!

 233. 1 stars
  27 reacties

  De belemmerende mindset die ik overwonnen heb is dat het belangrijk is om een baan te hebben om carrière te kunnen maken. Nu ik alweer een aantal jaren mijn eigen bedrijf heb, waarin ik met succes via mediation mensen op het werk van conflicten afhelp, weet ik dat je ook zo carrière kunt maken en dat dit veel beter bij mij past en meer voldoening geeft.

 234. 0 stars
  Mieke Corts
  3 reacties

  Belemmerende overtuiging die ik heb overwonnen:
  Ik kan het niet goed genoeg; anderen zijn beter. Ik heb intussen mijn waarde en vakkennis ontdekt en ook gemerkt dat ik zonder voorbereiding kan vertrouwen op de ingevingen die ik heb op he moment dat ik ze nodig heb. Gewoon dankzij het feit dat mijn basiskennis vaak al voldoende is. overtuiging dat ik altijd mijn allerbeste beentje voor moet zetten en alles moet laten om goed te kunnen presteren is verwisseld in een meer ontspannen werkhouding.
  Belemmerende overtuiging nu:

  Ik kan het niet alleen en anderen willen niet samenwerken.
  Ik werk hieraan door niet stil te zitten en in beweging te blijven. dat te doen wat ik wel kan en te vertrouwen dat ik de juiste mensen op mijn pad ontmoet die wel willen samenwerken. En die mensen direct actief te benaderen of direct te reageren als zij mij benaderen. Act in the moment!

 235. 0 stars
  Gerrit Middelkoop
  13 reacties

  In het verleden heb ik de belemmerende mindset dat ik niet kon presenteren overwonnen door veel te oefenen voor een echt publiek en nu kan ik goed presenteren. Ik wil nu de belemmerende mindset overwinnen dat ik (zonder baan) geen geld kan verdienen. Ik denk dit te gaan overwinnen door (weer) veel te oefenen.

 236. 0 stars
  Jeroen Verdonk
  11 reacties

  B Ik ga de belemmerende mindset overwinnen dat ik hard moet werken voor mijn geld. Daar heeft dan ook mee te maken dat ik mijn eigen waarde ga bepalen en dat ook durf te vragen aan mijn cliënten.

 237. 0 stars
  Janke Greving
  1 reacties

  Een boek schrijven… ik dacht ‘dat lukt me nooit’ maar het lukte me toch lekker wel. Dit was voordat ik ooit van Open Circles of Nisandeh had gehoord trouwens, en mijn truc was dat ik overal in huis kattenbelletjes had opgehangen met mooie affirmaties. En op de spiegel had ik met lipstick (speciaal voor dit doel gekocht want ik gebruik het nooit!) geschreven ‘Janke kan het’. Raad eens wat: ik kon het inderdaad. En ik durf te wedden dat ik het weer kan, als ik het weer wil 🙂

 238. 0 stars

  Veel te gaan werken voor meer geld. Nooit gedacht dat ik in zo weinig tijd toch mijn doelen kan bereiken.
  Door implementeren van de lesstof van Open Circles

 239. 0 stars
  Jos van Velzen
  12 reacties

  De belemmerende mindset die ik wil gaan overwinnen is het feit dat ik de neiging heb om acties (te) lang voor mij uit te schuiven. Ik heb dan een gevoel dat ik het nog wel even kan uitstellen “omdat andere zaken op dit moment belangrijker zijn” maar in werkelijkheid organiseer ik van alles om die ene taak die ik werkelijk moet uitvoeren heen. Waarschijnlijk omdat ik er tegenop zie of omdat ik er niet van houd om alles af te hebben of wat het dan ook maar is. Hier wil ik echt vanaf. Gewoon acties zo snel mogelijk uitvoeren en genieten van de leegte/stilte/rust die daardoor ontstaat in mijn hoofd.

 240. 0 stars
  Brigitte van Rooij
  3 reacties

  Hallo,

  Een belemmerende mindste die ik overwonnen heb is in de liefde…dat ik beter, leuker en krachtiger ben als ik alleen door het leven ga (en nasty detail…dat credits voor mijn successen alleen voor mij waren).

  En ergens diep in mij wist ik dat het tegendeel waar is en dat je samen zoveel meer kunt bereiken. En dat het heerlijk is om gecommiteerd te zijn in een relatie en daar alles uit te halen en te delen…

  Overwonnen door hier bewustzijn op te creeeren; mijn eigen wijsheid te vertrouwen en open te staan voor wonderen. En te luisteren naar de mensen die dicht bij mij staan…hoe zij mij zien; welke mogelijkheden zij voor mij zien en te ‘voelen’ wat bij mij resoneert.

  Brigitte

 241. 0 stars
  Patrick van der Beek
  3 reacties

  A. Belemmering die ik heb overwonnen is het veel te gaan werken voor meer geld. Nooit gedacht dat ik in zo weinig tijd toch mijn doelen kan bereiken.

 242. 2 stars
  Marcel Baatsen
  95 reacties

  Welke belemmerende mindset heb ik ooit overwonnen?
  Dat mannen single-orgasm zijn. Heb ontdekt dat het Taoisme daar superprachtige energetische tools voor heeft die er voor zorgen dat al je sexuele energie wordt omgezet in levensenergie. Het enig dat je daar voor nodig hebt is een geïnspireerde (liefst vrouwelijke) levenspartner die dit met je deelt! Dit heeft mijn leven getransformeerd!

  Welke belemmerende mindset ik wil overwinnen?
  Zelfsabotage. De mindset dat je het niet waard bent, dat je het niet kunt, dat het te moeilijk is, dat het onmogelijk is, dat het te veel tijd vergt, dat je het zonder hulp moet doen, dat je niet alle resources hebt en dat Nisandeh het niet kan! 😉

 243. 0 stars
  Wibo Hendriks
  7 reacties

  De overtuiging die ik heb overwonnen is dat ik niet goed genoeg zou zijn voor die baan en de overtuiging die ik wil overwinnen is de overtuiging dat het me toch niet gaat lukken..

 244. 1 stars
  Jennifer Gomperts
  39 reacties

  Ik dacht vroeger dat ik nooit meer “aan de bak” zou komen omdat ik op latere leeftijd weer ging studeren. Iedereen zei dat ook constant. Ik dacht ik doe het gewoon en we zien later wel. Ik heb de mensen gemeden die zo negatief waren erover. Leeftijd zegt niks.

  Er zijn verschillende belemmerende gedachten die ik heb. Vooral als het om financien gaat of dingen waarvan ik denk dat ik niet kan doen.
  Ik lees veel boeken over mindset e.d. Gewoon om mijzelf aan te herinneren dat het anders kan.
  Een goed boek die ik iedereen kan aanraden is “Mindset” van Carol Dweck.

  Ik spreek mensen die anders denken. Die situaties anders aanpakken dan de reguliere aanpak.
  Dat helpt enorm.
  Ik ben wel van mening dat een belemmering niet altijd een belemmering is, maar juist een zegen of een duw in de goede richting.

  Stel je maakt een “vision” board van al je belemmerende gedachten. Dan komen ze in het open in plaats van verborgen in een donker hoekje. Lijkt me geinig om een keer te doen.
  Volgens mij ga je dan lachend ernaar kijken. Zo van, “denk ik dat allemaal? Het kan toch niet waar zijn?”

  1. 0 stars
   Jelca Bruigom
   5 reacties

   Een aansprekend plaatje. Ongeveer: volg je belmmering (als dat het al is)

 245. 1 stars
  Rob Pauw
  31 reacties

  Hoi Nisandeh,

  A. Welke belemmerende mindset heb ik (ooit) overwonnen en hoe heb ik dat gedaan?

  Op basis van mijn huidige mindset, drive & ambitie zeg ik sinds een aantal jaren tegen mijzelf: “zonder strijd geen overwinning”, durf te falen, durf te vragen, durf te kiezen en wordt gekozen!

  In het verleden had ik een paar belemmerende overtuigingen, die ik positief heb omgekeerd in –> blijvend helpende overtuigingen:

  1. Mij wordt niet zo gauw iets gevraagd –> Men wacht op mijn unieke bijdragen:
  2. Idealen? Blijf met beide benen op de grond staan! –> Ik ga exact die dingen doen waarin ik goed ben en wat ik leuk vind.
  3. Werken is een noodzakelijk kwaad, is geen lolletje, dus doe maar gewoon. –> Zeg nooit dat iets niet kan, leuk werk geeft energie en ik ben uniek, dus ongewoon.

  B. Welke belemmerende mindset wil ik overwinnen en HOE denk ik dat te gaan doen?

  1. Door mijn Organisatieadviespraktijk wil ik nog meer / beter leren om in elke vorm van communicatie minstens 2 vragen te stellen –> Want NEE heb ik, JA kan ik krijgen.

  2. Mocht ik nog twijfelen aan het feit, dat ik al zo lang werk in de rol van Risk Management Consultant / coach, dat de stap naar trainer / motivational speaker een grote is –> juist die gedachte maakt me strijdbaar en heb ik besloten om expert te worden met mijn passie, mijn doelgroepen te kiezen en me te focussen op het oplossen van hun problemen!

  3. Zal ik ooit nog de baan vinden die zo goed betaalt als de vorige?
  –> Door het slimmer gaan delen van mijn kennis, expertise en mijn ervaring voor grotere (doel)groepen ontwikkel ik mij persoonlijk in de richting van een trainer / motivational speaker.

  STERKER NOG: Afrekenen met die belemmeringen en omzetten in helpende overtuigingen. Tevens maak ik er SMART doelstellingen van.

  Hartelijke groet,

  Rob Pauw

 246. 3 stars
  George
  160 reacties

  OMSLAG IN MIJN LEVEN

  Mijn omslag kwam ophef moment dat ik lange tijd in de natuur verbleef. Daar stond een man naast mij en deelde mede dat ik de volgende spreuk regelmatig moest herhalen: “Alles is goed.”

  Niet meer en niet minder. Zeer geschikt voor verblijf in ons land. Want met zijn allen weten wij altijd heel goed waarom dingen niet kunnen, of slecht, of imperfect zijn.

  Deze spreuk heeft mij rust en vertrouwen gegeven.
  Ik ben eerder tevreden. Tevreden met wat ik heb.

  Dan is een klein beetje meer opeens: veel!

  Fijne Kerst allemaal

  Merry X-mas

 247. 0 stars
  Gordana Kierans
  11 reacties

  I discovered that my cultural beliefs limited my options. When I discovered them, I worked actively on freeing myself from it.

 248. 0 stars
  Adrienne Lijs
  17 reacties

  Belemmerende overtuigingen genoeg die ik heb overwonnen. Dat ik te klein zou zijn of een bepaalde baan vast niet zou krijgen of tentamen niet zou halen. Nu zit mijn belemmerende overtuiging met name op waarde. Kan ik wel genoeg waarde leveren. Voorheen vond ik dat een stuk makkelijker. Dan schreef ik een advies met kennis die niet heel veel mensen bezitten.

 249. 0 stars
  Martina Capousek
  5 reacties

  A. Belemmering die ik heb overwonnen is het herstellen van lichamelijke en psychische schade door een auto-ongeluk terwijl de oorspronkelijk prognose erg slecht was. Door de juiste therapeut te vinden heb mijn gezondheid en vitaliteit weer terug.
  B. Belemmerende mindset op dit moment is – het is te moeilijk, ik durf het niet. Ik denk, dat ik met behulp van de juiste hulp/ondersteuning wel mijn doelen kan bereiken.

 250. 0 stars
  Ishka Michocka
  4 reacties

  The old mindset was that “all money is dirty and sooner or later it will corrupt you”. It was hard to admit that this was my core belief but it was a great relief to replace it with: “money is a great tool to make a difference and have a positive impact on your own life and on life of those around you”. 🙂

 251. 0 stars
  Desiree Baan
  21 reacties

  Mijn overwonnen belemmerende mindset is dat mijn lijf het niet altijd bij het rechte eind heeft. Sporten levert voor mij niets positiefs op. Ik voel me beroerd tijdens en na het sporten. Ik sport nu sinds 2 maanden en nog steeds sputtert mijn lijf heftig tegen, Maar ik ben het nu gewoon aan het accepteren en verder negeren. Mijn lijf reageert dramatisch (pijn, huilen misselijk) maar ik doe gewoon onder begeleiding mijn ding (squashen en trainen met personal trainer) en weet zeker dat ik in ieder geval niet dood ga. (Mijn lijf denkt hier overigens heel anders over hahaha).

  Wat ik wil overwinnen is het gevoel dat elk idee niet goed genoeg is om succes te behalen. Ik weet dat ik gewoon moet doen! maar ik ben zo bang dat ik een jaar lang voor niks keihard aan het werk ben zonder resultaat of nog erger met een grote schuld achter blijf. (Dit is ooit al eens gebeurd). Ik weet dat niks doen per definitie niets oplevert. (‘Maar in ieder geval ook geen schuld’ – is wat mijn overtuiging in fluistert). Ik moet nu echt gewoon de stap gaan nemen en ben mij nu zo aan het voorbereiden zodat ik in januari echt de stap durf te nemen.

 252. 0 stars
  Thierri Vanbrabant
  21 reacties

  De belemmering die ik heb overwonnen mijn toelatingsexamens tot het beroep van hypotheekadviseur niet langer uit te stellen.
  En het gekke is, ik was van de eerste keer geslaagd.
  Andere kandidaten kwamen herkansen of moesten nog een keertje terugkomen.
  Ondanks mijn zelftwijfel heb ik toch deelgenomen.
  Leerpunt: verstand op nul blik op oneindig en gewoon in het koude bad. Uitstel maakt alleen maar onzekerder.
  Gewoon doen.

 253. 1 stars
  Yildiz van der Zijden
  25 reacties

  A. De beperkende gedachte dat ik vastzit aan de zorgverzekeraars. Ik ben gaan zoeken hoe ik buiten het 1 op 1 contact met mijn patiënten (uurtje-factuurtje) een product neer kan zetten waar ik meer mensen tegelijk mee kan helpen. Dit heeft geresulteerd in mijn online training om vrouwen middels een video training van urineverlies af te helpen.

  Maar nog genoeg andere overtuigingen te gaan dus ik ben benieuwd naar de money-mind mp3

 254. 0 stars
  Bert Videler
  2 reacties

  Toen ik mijn baan opgezegd had en begon met ondernemen 10 maanden geleden had ik wat betreft omzet wel een minimum bedacht maar nooit een maximum. Dankzij Business Bootcamp heb ik een, voor mijn gevoel, behoorlijk hoog doel gesteld. (always double your score) Dankzij hard werken (maar ook genieten:) heb ik dat doel behaald maar nu rest de vraag: hoe ga ik komend jaar de score verdubbelen ?
  In ieder geval niet door dubbel de uren te werken.
  Hoe ik het wel ga doen ? Ik ben er nog niet helemaal uit 🙂

 255. 0 stars
  Willy Maassen
  1 reacties

  Nadat mijn vader 52 jaar geleden overleed was er niet veel geld.
  Het was zuinig aan doen.
  Ik heb dat zuinig aan doen overwonnen door geld uit te gaan geven, geld te investeren en ervan te genieten.

  Ik ben 35+ jaar bezig met een guitargps.rocks membership site en met het ontwikkelen van guitarapps.rocks APPS’s.
  Ik mik op 9 Super Apps. In elke Super App zitten een aantal 3/6/8 apps steeds over een bepaald onderwerp.
  B.v. De hoofd-toonladders in alle toonsoorten op de 5 Basis Manieren.
  Dit project staat op het punt om de ether in te kunnen en nu hoop/ bid ik, dat de juiste mensen mijn pad kruisen m.b.t. de verspreiding.

 256. 0 stars
  Nese Senol
  1 reacties

  Ik heb nooit een gerichte mindset gehad. Gewoon ondernemen, niet goed nagedacht over doelgroep, te allround geweest en daardoor teveel in een wazig gebied gezocht naar klanten.

  Ik heb er een punt achtergezet door na te denken over de juiste strategie en mindset. Nu staat Sanacount, mijn bedrijf voor een goede belasting- en advieskantioor gericht op de klanten in de Zorg-markt, gezien we in die sector helemaal verweven zitten. Met de juiste mindset kunnen we hier goed mee profileren in de markt.

 257. 0 stars
  Henri Goertz
  6 reacties

  Ik ben er tijdens de Breaktrough to Success achtergekomen dat er tijdens mijn opvoeding weinig belemmerende overtuigingen ingeplant zijn: als je iets wilt, dan kun je dat! Je moet er wel zelf voor zorgen dat het gebeurt!

  Ik heb een flinke tijd heel prettig in mijn comfort zone geleefd. Nu zoek ik vaker de uitdaging op. Daarbij moet ik mezelf wel af en toe pushen …

 258. 0 stars
  Andre Ordas
  2 reacties

  A. De belemmerende mindset die ik overwonnen heb is dat het heel belangrijk is om een baan en carriere te hebben. Ik heb zelf mijn ontslag ingediend om mijn eigen bedrijf te starten en mij daar maximaal op te kunnen focussen. Bovendien heb ik nu veel meer tijd voor mijn gezin! Beste zet ooit!

  B. Waar ik nog vanaf wil is de twijfel of ik sommige dingen zoals koude acquisitie wel kan. Gek genoeg kan ik ontzettend goed mijn verhaal vertellen. Toch twijfel ik of iemand anders het wel wil horen. Wetende dat ik 80% moet luisteren en slechts 20% spreek blijf ik daar onzeker in. Daar wil ik vanaf!

 259. 0 stars
  1 reacties

  A. Welke belemmerende mindset heb jij (ooit) overwonnen en hoe heb je dat gedaan?
  De overtuiging dat ik geen website kon bouwen. Ik heb dit overwonnen door gebruik te maken van Ho Oponopono. Dit is een techniek om belemmeringen op te lossen. Daarna ben ik het gewoon gaan doen. Zelf veel dingen uitzoeken en een opleiding gevolgd voor wordpress. En het resultaat is er.

  B. Welke belemmerende mindset wil jij overwinnen en HOE denk je dat te gaan doen? Geld moet je vasthouden voor later en het liefs nog een beetje meer sparen, alles voor de zekerheid.
  Ik werk aan deze overtuiging door te ervaren dat geld liefde is en energie. Dus geld met liefde uitgeven. Dat zorgt ervoor dat er meer geld binnenkomt omdat de energie weer stroomt.

 260. 0 stars
  Cecile van Duinhoven
  1 reacties

  Bij het pianospelen raakte ik altijd in de stress als ik trillers moest spelen. Ze waren moeilijk ,volgens mijn gedachten.
  Vanaf het moment dat ik ze als vrolijk of grappig begon te zien veranderde alles en werd het ook fijn om trillers te spelen.

 261. 0 stars
  Martien Van Berckelaer
  1 reacties

  A. Welke belemmerende mindset heb jij (ooit) overwonnen en hoe heb je dat gedaan?
  Geld terug verdienen als je ooit een verkeerde keuze hebt gemaakt is moeilijk. Ik heb enkele cursussen gevolgd ivm mindset omtrent geld van T Harv Eker en nieuwe inzichten opgedaan. Door de theta braintraining die ik geleerd heb van Roy Martina programmeer ik mijn onderbewustzijn elke dag dat dit geld allemaal terug mijn weg opkomt in 2017, het is trouwens al begonnen 🙂

 262. 0 stars
  Gaby Maranti
  2 reacties

  Mijn belemmerende mindset was dat ik alles zelf moet kunnen.
  Maar sinds ik dat kan loslaten en mijn eigen kracht zie.
  Is samen werken met anderen juist ontspanner en leuker geworden.
  De mindset dat je met creativiteit niet genoeg geld kan verdienen is mijn volgende obstakel. Hoe? Eerst mijn why scherp maken….
  En dan…… stay in line……

 263. 0 stars
  Caroline Schenk
  6 reacties

  De mindset die ik heb overwonnen was de angst om voor mezelf te beginnen. Ik realiseerde me dat ik me richtte op de ‘pijn’ lees onzekerheid over inkomen/ opdrachten/succes etc en besloot me te focussen op ‘het plezier’ lees: de bijdrage die ik aan een mooiere wereld kan leveren, de vrijheid, het geld dat ik meer kan verdienen dan in loondienst te zijn etc. Spontaan is voor mezelf beginnen niet meer eng maar 1 groot leerzaam avontuur!

 264. 0 stars
  Gerda Warris
  6 reacties

  A. De mindset angst dat ik het niet zou kunnen om een eigen bedrijf te hebben en die heb ik met hypnose overwonnen.
  B. Om nu (meer dan) genoeg geld te verdienen met deze onderneming en grootser te denken. Ik hoop dat de mp3 helpt om dit te overwinnen.

 265. 0 stars
  Hans van Breugel
  1 reacties

  A. De belemmering die ik heb overwonnen is het idee dat ik te laat ben begonnen met mijn nieuwe bedrijf mespot.nl( een netwerk organisatie voor personal branding professionals). Eigenlijk door gewoon te doen en de tijd te nemen om mijn missers te verwerken.

 266. 0 stars
  Evelien ten Cate
  2 reacties

  A. Ooit dacht ik zonder dat ik het wist: “ik doe het nooit goed genoeg”. Het ontdekken van deze mindset was al een heel ding in de goeie richting. Telkens als ik hem weer tegenkom, glimlach ik vol begrip naar mezelf.

  “Natuurlijk”…. Nog te overwinnen: “jij bent niet goed genoeg, je bent het niet waard, je zult wel heel erg je best moeten doen om….” en ik besef dat dit niets anders is dan de mindset die ik al beschreef hiervoor. Hoe denk ik die te gaan overwinnen? Door te vertrouwen op de kracht van mijn innerlijke glimlach. Steeds opnieuw.

 267. 0 stars
  Adèle Elemans
  1 reacties

  Overwonnen: dat je geld mag investeren in experimenten waar je een stap verder mee komt of van leert…

  Nog te tackelen: Niet meer alles zelf willen doen, maar mensen inhuren…

 268. 0 stars
  Crisleen Ferreira
  5 reacties

  A. Mijn mindset over geld was: Geld is niet belangrijk en zo ging ik er ook mee om. Ik keek zelden hoeveel geld ik op mijn rekening had. In loondienst was was dit ook niet echt een probleem. Ik verdiende goed en tja… ook zo een mindset: “geld mag rollen .. en als je het hebt moet je het uitgeven!” Ik kwam pas goed in de problemen nadat ik mij had opgegeven voor een training en kort daarna een aanrijding kreeg. Ik raakte opdrachten kwijt, mijn lichaam werd zieker en ik was zelfstandig ondernemer. Het geld wat ik had gespaard had ik net uitgegeven voor een dure training …Op een harde manier kwam ik erachter dat geld super belangrijk is en zo ben ik er ook mee omgegaan. Ik was net een spons die alle kennis over geld opzoog en ook toepaste. Nu kan ik zeggen dat mijn verstandhouding met geld heel anders is. Ik ben daar heel dankbaar voor.

  B. De mindset waar ik nu al een aantal jaar mee worstel is dat ik de belemmerende gedachte heb dat ik niet succesvol kan zijn met een chronisch ziek lichaam. Afgelopen jaar heb ik mij daarom verdiept in mijn voeding om mijn lichamelijke balans weer te herstellen. Ik ben er (nog) niet hoewel ik inmiddels wel weer les geef in de sportschool iets waar ik enorm trots op ben. Op dit moment werk ik ook aan mijn mindset door elke dag wanneer ik mijzelf gereed maak voor de dag te luisteren naar motiverende sprekers waaronder Lisa Nichols een van de sprekers van de secret die ik vorig jaar in het echt heb mogen ontmoeten. Het schrijven van mijn boek Stoere Single Moeder helpt mij ook enorm om dieper naar binnen te gaan en de obstakels en belemmerende gedachtes te onderzoeken. Het schrijven van een boek is een mooi visitekaartje echter het schrijven alleen heeft mij tot op heden zoveel meer gebracht… Ik geloof dat dit voor mij dan ook de sleutel is om ook deze belemmerende gedachte te gaan overwinnen.

 269. 0 stars
  Jos van Calsteren
  11 reacties

  A. De mindset die ik heb overwonnen is het idee dat je op je 55ste een bepaalde hoeveelheid competenties hebt en dat die nog maar heel moeilijk te verbeteren of uit te breiden zijn. Inmiddels weet ik dat “je bent nooit te oud om te leren” echt waar is.

 270. 0 stars
  andre Besseling
  2 reacties

  A. Welke belemmerende mindset heb jij (ooit) overwonnen en hoe heb je dat gedaan? Als artistiek leider van een startend theaterfestival had ik de belemmerende mindset, dat ik geen bekende acteurs durfde te vragen om mee te doen. Wekenlang hikte ik daar tegen aan, waardoor deadlines dichterbij kwamen. Tot ik simpelweg met 1 begon. Die reageerde anders dan verwacht, namelijk positief. Na het laten indalen van deze gebeurtenis, besefte ik dat ik vooral bezig was met belemmerende gedachtes en niet met de realiteit of uitproberen of in actie komen.

 271. 5 stars
  Anne Buiskool
  450 reacties

  Wat ik overwonnen heb is geld te zien als los staand van cijfers, nummers, bedragen. Dat zat tot nu toe onlosmakelijk aan elkaar verbonden! Ik HAD een poor womans mindset!

  Ik heb dyscalculie en heb daar erg veel last van (gehad)
  Nu begrijp ik cijfers beter en ervaar ik dat ik het waard ben om veel geld te verdienen op de manier zoals ik dat bij Open Circles heb geleerd.

  Het uitgangspunt is dat ik een bijdrage ben.
  Dat ik vrij ben om mijn kwaliteiten zo in te vullen als het beste is voor mijn klanten en voor mij. Dat als ik dat doe met mijn expertise er heel veel ouders en kinderen blij worden.
  By the way, ik help ouders om respectvol te scheiden en te blijven na de scheiding. Mediation en coaching vanuit persoonlijke ontwikkeling.

  En als ik dan heel veel geld verdien……work in progress….het is aan het gebeuren….mijn boek zal volgend jaar in de winkels liggen, dan kan ik dat geld weer geven aan….bijvoorbeeld Villa pinedo…en andere organisaties die geld nodig hebben.

  Ik wil nog veel meer leren over geld en hoe ik dat het beste in kan zetten en uit kan geven. Het boek van Vered, “financial independence for women” heeft me ook erg geholpen.
  Hartelijke groet
  Anne

 272. 0 stars
  Henk Lamboo
  5 reacties

  Mijn mindset heb ik veranderd door problemen te benaderen als uitdagingen. Deze uitdagingen ga ik niet meer uit de weg, maar pak ze met met alle beschikbare middelen aan.

  Heb mijzelf autosuggestie aangeleerd om de dromen te verwezenlijken.

 273. 0 stars
  Femke Klein
  14 reacties

  A: De belemmerende mindset die ik afgelopen jaar heb overwonnen is dat ik geen echte ondernemer ben. Hoe ik dat heb overwonnen is door me te scholen als ondernemer, o.a. door het volgen van de trainingen van Open Circles Academy –> Ik ben ondernemer!

 274. 0 stars
  Caspar Veeger
  1 reacties

  Ik had ooit een droom waarin ik een groot tekort had aan tijd. En eureka ik had het. Ik maakte gewoon de week een dag langer. En ik had een punt. Namelijk: tijd heb je niet, tijd maak je.

 275. 0 stars
  David Muskens
  5 reacties

  Mijn belemmerende die ik heb overwonnen is de mindset dat ik in mijn branche (de gezondheidszorg) niet veel geld kan verdienen omdat dit nou eenmaal uurtje-factuurtje is.

  De belemmerende mindset die er nu nog weleens is, is die van dat ik het altijd zelf als beste kan. oftewel UITBESTEDEN!
  Deze ben ik nu aan het overwinnen door andere mensen toch te gaan inschakelen. Out of the comfortzone!

  PS! eindelijk een nieuwe tool van Open Circles i.p.v steeds herhalende info. Ik ben benieuwd!

 276. 0 stars
  Sietske Veldman
  1 reacties

  A} negatief zelfbeeld ; deze weten om te zetten in Positiever zelfbeeld. d. v m; doorzetting vermogen de juiste mensen om heen verzamelen & E.M.D.R.

  B} Angst belemmert te durven dromen aan mijn toekomst op Canarische-eiland. Vooral dat ook moet passen in leven alle lieve mensen (vooral man & kinderen!) om mij heen.

 277. 0 stars
  Katelijne Zaalberg
  4 reacties

  A: Veel geld hebben/verdienen is niet verkeerd en ook ik kan dat. Pas dan kan ik al die mooie goeie dingen extra doen die ik zo graag wil doen. Bijvoorbeeld de studie van mijn sponsor kind betalen die daar in zijn land weer heel goed werk mee kan doen. Struggelen om te overleven hoeft echt niet.

  B: Ik heb nooit tijd genoeg. Ook niet om mijn werk zo te organiseren dat alles handiger en beter gaat. Ideeen zat maar geen tijd om het uit te voeren. En pas als ik dat gedaan heb hou ik meer tijd over om dat te doen waar ik zelf blij van wordt en energie van krijg omdat ik de rest uit handen heb gegeven.
  Ook het geen geld hebben om handiger te organiseren is een hardnekkige waar ik graag vanaf wil.

 278. 0 stars
  Miriam Sanders
  4 reacties

  Mijn belemmerende mindset was dat er voor mij geen andere manier was om geld te verdienen dan door hard te werken voor een baas. Iedere andere manier leek te vaag, spannend, ver buiten mijn comfortzone, goed voor anderen maar niet voor mezelf. Totdat ik op een dag mijn baan heb opgezegd en maar ‘gewoon’ ben begonnen. Puur op gevoel dit keer in plaats van te luisteren naar al mijn eigen beperkende overtuigingen.

 279. 0 stars
  Yuka Groenenberg
  18 reacties

  Overwonnen: mijn overwonnen belemmerde mindset = dat ik het niet zou kunnen omdat ik niet makkelijk kon leren. Blijkt dat ik alles kan waar ik mijn focus op leg.

  Ik wil nog overwinnen : de beperkende mindset dat ik het niet waard ben om financieel onafhankelijk te zijn. En te kunnen leven in overvloed.

 280. 0 stars
  Herman Kloppenburg
  1 reacties

  Ooit groeide ik op in een omgeving waarin iedereen gelijk moest zijn, maar waar ik als hoogbegaafd jochie niet paste. Ik had een gevoel ontwikkeld niks waard te zijn en niks te mogen kosten. Door het ontmoeten van mijn lieve vrouw ben ik gaan ontdekken dat ik een heel waardevol en lief mens BEN en dat ik gelukkig mag zijn met hoe en wie ik ben. Hierdoor kan ik een enorme bemoediging zijn voor heel veel lieve vrienden om mij heen, die vaak ook worstelen met hun tekorten in het leven.
  Welke mindset ik definitief wil ontwikkelen is dat ik ook veel goeds en geld mag verdienen voor mijzelf en mijn gezin. Ik heb altijd eerst en vooral om anderen gegeven en hun problemen opgelost. Ook financieel. Maar ik mag nu ook voor mezelf gewoon weer veel geld verdienen, omdat ik dat echt waard ben. En omdat het recht doet tegenover die oude wereld die mij dit onthield. Ik ben super goed in mijn werk en dat mag ook beloond worden. Daar doe ik niemand mee te kort. En zowel mijn gezin als ik zelf hebben ook recht op die overvloed.

 281. 0 stars
  Stijn Bijnens
  7 reacties

  A. Welke belemmerende mindset heb jij (ooit) overwonnen en hoe heb je dat gedaan?

  -> de mindset dat ik niet genoeg ben om succesvol te kunnen zijn, ik heb dit kunnen omdraaien door eerst aan mijn eigenwaarde en daarna aan eigenliefde te werken, zonder te vergeten om bescheidenheid te blijven eren en narcisme buiten te houden.

  B. Welke belemmerende mindset wil jij overwinnen en HOE denk je dat te gaan doen?

  -> ik slaag er nog steeds in om financiële tegenslagen aan te trekken en financiële boosts buiten mezelf te houden, waardoor ik geen materie kan opbouwen. Dus de mindset naar overvloed zit nog niet geimpregneerd op celniveau. Ik werk hieraan door dagelijks dit als doel op te schrijven in combi met elke dag afstemming te maken met het gevoel dat ik in de flow van overvloed zit.

  Bedankt voor die extra tool aan te reiken, wordt gewaardeerd en ik zet het asap in de toepassing!

  Groetjes,
  Stijn Bijnens

 282. 0 stars
  Marloes Wagenaar
  2 reacties

  A: overwonnen dat ik 80% van mijn energie besteedde aan ‘wat anderen van mij dachten’, zonder dat ik daar echt naar ging leven om zo te zijn als zij. Ik was er gewoon heel druk mee. Ik heb me toen telkens voorgehouden om me met mijn eigen oordeel te beoordelen en dat was een verademing, want ik deed eigenlijk altijd al dingen waar ik zelf achter stond. Het is allemaal minstens tot 20% gereduceerd in een paar weken.

  B: nog te overwinnen is dat mijn opvattingen en kwaliteiten (bijv. over de relatie kunst en filosofie) zo specifiek en out-of-the-box zijn dat ze aan de bestaande structuren rammelen en dat ‘niemand’ erop zit te wachten. Ik ben hier vaak tegenaangelopen (soms wel iemand meekrijgend, maar die loopt dan samen met mij tegen de systemen aan). Ik hoop dat dit met een opvattingsbenadering is op te lossen, want ik ben er ooit onbevangen aan begonnen en die opvatting is gegroeid met mijn negatieve ervaringen.

 283. 0 stars
  Rob Meijer
  12 reacties

  A. Belemmerende mindset vroeger: Ik ben niet goed genoeg om professioneel musicus te worden. Na keihard studeren, heel veel tegenslag en voornamelijk heel veel tegenargumenten van mijn ouders overwonnen te hebben, werd ik toegelaten op het conservatorium. Nu heb ik mijn droom waar gemaakt en kan ik prima van mijn prachtige vak als dirigent bestaan!
  B. Belemmerende mindset vandaag: ik zal nooit goed focus krijgen! Er zijn zó ontzettend veel dingen die ik leuk vind en waar ik anderen mee kan helpen, dat ik mezelf echt moet dwingen een keus te maken.

 284. 0 stars

  A. Zo makkelijk werkt het leven niet.
  Je moet dus zeker je best doen en hard werken om iets te bereiken. Dat was mijn overtuiging.

 285. 0 stars
  Frans van Heel
  1 reacties

  A. Ik was op school altijd alfa minded, d.i. gericht op letteren en cultuur, en scoorde matig tot slecht op de bètavakken. Dit leidde tot de conclusie dat ik niet technisch zou zijn. Na mijn studie geschiedenis bleef ik lang werkloos tot ik begon te mediteren en na enige tijd ontdekte dat ik toch heel goed met internet en computers om kon omgaan. Ondertussen werk ik al 17 jaar in de IT (en geef ik les in meditatie).
  B: De financiële risico’s zijn te groot om mijn meditatieschool te professionaliseren.

 286. 0 stars
  Giovanna Gomersbach
  3 reacties

  De overtuiging dat ik eerst moet hebben om te kunnen geven heb ik laten varen en wil ik overwinnen. De overtuiging dat klein en beschermd zijn veiliger is wil ik overwinnen. Door stap voor stap mijn grenzen op te rekken en door soms een sprong te maken, buiten mijn comfortzone.

 287. 0 stars
  Marlous Wijffels
  12 reacties

  A: Je kunt het niet, niet goed genoeg zijn. Niet mogen falen.
  Dat niet kunnen niet bestaat als je het nog niet eens geprobeerd hebt. En hoe meer fouten je maakt, hoe meer je leert.
  Overwonnen door te doen en niet vast te houden aan (schijn)zekerheden in een fictief geregeld loondienstverband waar het totaal niet beviel en mijn passie voor mijn vak niet in mijn werk kon leggen. Door ooit voor mezelf te beginnen in een nieuwe wijk, een nieuw cascopand met alle onzekerheden, maar wel mijn eigen ding kunnen doen.

  B: Gaat het blijven lukken in deze woelige tijden met collega’s die zich als paddestoelen uit de grond zich om mij heen vestigen?
  Ik hoop via de money-mind reconditioning mp3, rust te vinden, in mijn eigen kracht te blijven en mijn eigen pad te volgen en me niet te laten af leiden door anderen, van mijn eigen doelen en daarnaast ook rust te vinden om aan mezelf toe te komen en energiek te blijven.

 288. 1 stars
  Linda Broer
  29 reacties

  A: overwonnen: ik kan beter geen geld uitgeven, want straks is er niets meer.
  B: Ik wil ontzettend graag mezelf richting geven en mijn mindset dient dan te zijn: Ik kan met mijn bedrijf niet alleen mijn purpose bereiken maar ook veel mensen helpen. Door financieel vrij te zijn kan ik de wereld nog mooier maken!

 289. 0 stars
  Jair Eckmeyer
  1 reacties

  A: Ik was vroeger met judo niet de sterkste en dacht ik zal hier nooit kampioen in worden. Maar ik was wel één van de snelste! Op mijn dertiende begon ik ook aan karate-sport. Twee jaar later was ik Nederlands kampioen van de jeugd van karatestijl Shotokan.

  B: Ik heb het te druk in kom niet toe aan marketing acties voor mijn business. Ik heb volgende week twee dagen geblokt om alleen aan mijn marketing te werken.

 290. 1 stars
  Didier Dohmen
  65 reacties

  Beste Nisandeh,

  Hartelijk dank voor deze mooie bijdrage.
  A. Mijn grootste belemmerende mindset was dat ik dacht dat alles oplosbaar was door steeds weer een tandje harder te werken. Daardoor kwam ik niet meer toe aan de zaken die echt belangrijk zijn in het leven. Ik heb deze mindset overwonnen door een aantal gesprekken met voor mij belangrijke adviseurs en ik heb ervaren dat je beter kort effectief kunt werken dan steeds langer en intensiever!
  B. De belemmerende mindset die ik wil overwinnen is dat ik niet zou kunnen ontvangen en daarom alles weggeef!

 291. 0 stars
  Luana bleijenberg
  2 reacties

  a: belemmering; een ex-vriend waarmee ik moest samenwerken omdat hij m’n senior werd. Door bewuste positieve keuzes te maken heb ik dit doorbroken.
  B; belemmering om aan te werken; ik heb geen papiertje dus blijf ik zitten waar ik zit. Oplossing; zo sterk worden in mijn persoonlijkheid en communicatie dat mijn cv voor werkgevers aantrekkelijk is en spat van mijn vaardigheden en competenties zodat ze geen interesse hebben in een papiertje

 292. 0 stars
  Cristina
  11 reacties

  A. Een mindset van concurrentie naar een van samenwerking. We zijn geprogrammeerd (door onderwijs) om te concurreren en beter te willen zijn dan anderen. Nu zoek ik juist samenwerking met mensen die ik voorheen als concurrentie zou hebben gezien en dit heeft me veel opgeleverd. En veel stress gescheeld!

 293. 0 stars
  Gabriela
  18 reacties

  A. Welke belemmerende mindset heb jij (ooit) overwonnen en hoe heb je dat gedaan?
  Mijn vliegangst met een cursus en veel mindsets via de trainingen van OCA 😉 (bijv. over geld, over of ik wel een echte ondernemer ben, dan ben ik dus wel maar ik dacht van niet).

  B. Welke belemmerende mindset wil jij overwinnen en HOE denk je dat te gaan doen?
  dat ik eerst geld moet hebben om tijd en rust te vinden om door te ontwikkelen

 294. 0 stars
  Bernhard Friedrich
  5 reacties

  What I overcame was the believe that I’m not able to create success.
  What I’m still struggling with is the believe that in order to create success it needs a lot of effort.

 295. 0 stars
  Cristien Temmink
  11 reacties

  Overwonnen: van een concurrentie mindset naar samenwerking mindset. Ik werd me ervan bewust hoe we geprogrammeerd worden van kleins af aan (school) om beter te (willen) zijn dan anderen. De eerste stap was hierop letten en wanneer dit gebeurde. De tweede stap was anderen complimenten geven en de derde stap was vooral de samenwerking zoeken met mensen die ik voorheen als concurrent zou hebben gezien. Dat heeft heel veel opgeleverd en veel stress verminderd!

 296. 0 stars
  Dennis Valkenburg
  3 reacties

  Overwonnen: de mindset dat er tijd in overvloed is en schaarste in geld. Heb gemerkt dat het andersom is. Tijd is het schaarstegoed!

 297. 0 stars
  sandra Klein
  4 reacties

  mijn belemmerende overtuiging was dat overal op tijd moest zijn, dat levert een hoop stress op. Inmiddels spreek ik waar het kan geen exacte tijd maar een ongeveer tijd af, dat geeft mij ruimte om niet gestressed aan te komen.

  De mindset die ik heel graag wil is dat ik bezig ben met wat ik belangrijk vind en dat volledig uitdraag.

 298. 0 stars
  Alexandra Wilkinson
  22 reacties

  A.
  Ik heb losgelaten dat in mijn bedrijfstak geen droog brood te verdienen is.

  B.
  Ik wil loslaten dat ik alles alleen moet doen.

 299. 0 stars

  A; “Ik kan toch nooit een zelfstandig ondernemer worden”
  Overwonnen door de juiste mensen om mij heen, daarmee een juiste mindset gecreëerd en toen gewoon gaan doen. En het is gelukt 😉

  B: “Ik kan toch nooit miljonair worden”
  Overwinnen door de juiste mensen om mij heen te verzamelen, daarmee de juiste mindset eigen worden en dan gewoon gaan doen.

 300. 0 stars
  Monique Ton
  1 reacties

  Ik heb met veel moeite mijn angst / onzekerheid overwonnen om voor mezelf op te durven komen. Met name tegenover dominante types. Overwonnen door de confrontatie aan te gaan. Mezelf toestaan om fouten te maken.
  Wil graag uitvinden wat ik wil met mijn leven en financieel onafhankelijk zijn.

 301. 0 stars
  Isis Walstra
  6 reacties

  De belemmerende overtuiging die ik heb overwonnen is: Je moet keihard werken als je wilt slagen in het leven. Ik werk nog steeds hard maar meer vanuit ontspanning en vertrouwen, meer in balans met mezelf. De mindset: Je bent niet consequent genoeg om succesvol te zijn wil ik overwinnen door systematischer en gestructureerder aan het werk te gaan.

 302. 0 stars
  Eric van Velden
  2 reacties

  A. overwonnen: “Dit is het” naar “Er zit veel en veel meer in”
  B. wil overwinnen: “Andere kunnen het beter”

 303. 0 stars
  Vick Nieuwenhuis
  7 reacties

  De mindset die mij belemmerde was gebrek aan tijd en ruimte. Daar heb ik verandering in aangebracht door prioriteiten te stellen, bewust keuzes te maken en zaken uit mijn agenda en leven te schrappen. Daarnaast heb ik gewerkt met de affirmatie: ‘ik heb voldoende ruimte en tijd’.
  Nu heb ik een aantal grote opdrachten gekregen. Ik heb dus binnenkort relatief gezien minder ruimte en tijd. Daarom ga ik in 2017 de mindset ‘ik heb voldoende ruimte en tijd’ handhaven en stabiliseren ondanks de (ik mag het van mezelf eigenlijk iet meer zeggen) drukkere situatie..

 304. 0 stars
  Valentijn van Gorkom
  3 reacties

  A. Dat anderen altijd geluk hebben: Door rigoureus dat beeld aan de kant te zetten en te focussen op de dingen die ik echt wilde doen. Dan blijkt dat je daar gelukkig van wordt!
  B. Ik ben met zoveel leuke dingen bezig, dat ik tijd tekort kom om aan alles toe te komen. Dus ik moet af van het idee dat ik “alles” moet doen, ik wil dat gaan bereiken door meer focus te brengen en heel bewust afscheid te nemen van een deel van de leuke dingen.

 305. 0 stars
  Joyce Vanes
  7 reacties

  De belemmerende gedachten die ik aan het overwinnen ben, gaan over het tekort aan Energie. Ik ben geneigd te denken dat ik niet energetisch genoeg ben/dat anderen beter, energieker zijn en daarmee hun zaakjes dus beter voor mekaar hebben. Klaar mee!

 306. 0 stars
  Astrid Brieer
  5 reacties

  A:Wat ik overwonnen heb is het leven leven dat een ander van jou verwacht en niet het leven leven zoals je dat zelf wilt. Ik luisterde teveel naar de stem van mijn omgeving in plaats van naar de stem in mij. (Omgeving verklaart me nog steeds voor gek:))
  B: Zelfde als Gerdy, nog moeilijk te geloven dat ik volgend jaar miljonair ben, daarom volg ik o.a. Zero to million en luister graag naar de visualisatie voor een betere mindset.

 307. 0 stars
  Bas van Pelt
  12 reacties

  Ik ben opgegroeid met een klein gelovige Mindset. Ik stelde niet eens doelen, want ik wist niet eens dat er meer mogelijk was. Toen ik ben gaan ondernemen en seminars van Brian Tracy ben gaan luisteren is dit veranderd. Nu is mijn doel om jaarlijks 1000.000 mensen te inspireren hun leven in eigen handen te nemen. En inmiddels ben ik aardig op weg om dit in 2018 te gaan bereiken.

 308. 0 stars
  Sophie Verheij
  3 reacties

  Ik heb al heel veel belemmerende overtuigingen overwonnen. Ik was bedoeld om achter het aanrecht te staan. Ik ben al jaren zelfstandig ondernemer. De overtuiging die ik nu achter me wil laten is dat ik niet succesvol kan zijn. 2017 ga ik mijn inkomen verdubbelen, ik ga voor mijn overtuiging uitkomen en ik ga doen wat ik daarvoor moet doen!

 309. 0 stars
  Peter van Minnen
  15 reacties

  Is mijn tarief niet te hoog? (is A en B, herkenbaar toch?)

 310. 0 stars
  Mike Ronday
  1 reacties

  Welke belemmerende mindset heb jij (ooit) overwonnen en hoe heb je dat gedaan?

  “Deze opdracht is veel te groot voor ons bedrijf…” overwonnen door zelfvertrouwen op te bouwen en gewoon te doen, zo stap voor stap verbeteren.

 311. 0 stars
  Gert Voordeckers
  9 reacties

  Van ‘ik ben een roker’ naar ‘ik ben niet-roker’! Rechtstreeks het resultaat beïnvloeden lukte niet maar via een nieuwe mindset het resultaat bewerken is nu al 4 jaar succesvol!
  Nu ga ik graag van ‘het is toch goed zo’ naar ‘het mag best excellent zijn want ik ben het waard!’

 312. 0 stars
  Boy Soochit
  8 reacties

  Mijn autonomie, zelfsturendheid; ik heb ontdekt dat vanuit mijn perspectief het goed is het perspectief van de ander te toetsen. EN tot een gezamenlijk perspectief te komen.

  Wees blij met wat je hebt! Ik zou toch ook wel die goed gevulde bankrekening willen hebben. Ik denk door focus en een juiste product/dienst met een gedefinieerde doelgroep die daar behoefte aan heeft.

 313. 0 stars
  Tessa Augustijn
  23 reacties

  A: Ik had ooit de belemmerende gedachte dat ik nooit iets echt helemaal kon afmaken (m.n. opleidingen). Op latere leeftijd heb ik me vol overgave op een 4-jarige studie geworpen en deze ook afgerond. Vooraf heb ik een goed netwerk om me heen gebouwd waar ik in moeilijke tijden op kon terugvallen. Dat heeft me er uiteindelijk ook doorheen geholpen.
  B: Ik wil de mindset van ‘schaarste’ omzetten in een mindset van overvloed. Ik hoop dat de mp3 daar een bijdrage aan kan leveren.

 314. 0 stars
  Jeanette Borger
  2 reacties

  A. Dat ik niet vóór de camera moet staan want de taalfoutjes zullen de klanten weg schrikken. Toen gedacht: Weet je wat? Dat is wat ik ben, als ze dat niet tegen kunnen, dan worden ze toch nooit een klant. Toen ben ik van achter de camera naar voren gegaan.

 315. 0 stars
  Jeanette Borger
  2 reacties

  A. Dat ik niet vóór de camera moet staan want de taalfoutjes zullen de klanten weg schrikken. Toen gedacht: Weet je wat? Dat is wat ik ben, als ze dat niet tegen kunnen, dan worden ze toch nooit een klant. Toen ben ik van achter de camera naar voren gegaan. 🙂

 316. 0 stars
  Koen van Velzen
  1 reacties

  Een beroving en veel problemen daarna, in het buitenland, dwongen mij om definitief afstand te nemen van het gevoel slachtoffer te zijn en mijn eigen leven te gaan regisseren. De waardevolste les in mijn leven. Nu nog de les dat het leven intrinsiek overvloed is, waard om te ontvangen en om te delen.

 317. 0 stars
  Boy Soochit
  8 reacties

  Mijn autonomie, mijn zelfsturendheid; ik heb ontdekt meer van mijn perspectief het perspectief van de ander te toetsen. En tot een gezamenlijk perspectief te komen.

  Toch ook wel die goed gevulde bankrekening. Ik denk door focus en mindset en natuurlijk een doortimmerd antwoord op een behoefte (lees markt).

 318. 0 stars

  De belangrijkste belemmering die ik ooit overwon is: “jij hebt niets te willen” (mijn vader vertelde me dat hardhandig als ik iets wou). Dat heb ik overwonnen door steeds zelfbewuster te worden, te beseffen dat ik bén, vrij ben om m’n leven te vullen zoals mij goed dunkt….

 319. 4 stars
  Hannie Mommers
  258 reacties

  Ik dacht te oud te zijn om voor de klas te kunnen staan en heb dat overwonnen door te netwerken en een gastdocentschap op een hogeschool te accepteren. (En leuk dat het is!!)
  Ik denk dat ik mijn huis niet verkocht krijg en dus niet naar Spanje kan vertrekken. Ik probeer dat nu te overwinnen door niet alles van de makelaar te laten afhangen maar meer eigen activiteiten rondom die verkoop te ontplooien.

 320. 0 stars

  Mijn belemmerende minste was dat ik moe en depressief was, dat zit in de genen. Ik heb het tegendeel bewezen!

 321. 0 stars
  Marjan Crabtree
  14 reacties

  Mijn belemmerende overtuiging was dat ik NEVER NOOIT ondernemer zou worden. Ik zag mijn vader en al het werk wat hij verzette en dat wilde ik niet.

  Kijk mij nu…ondernemer en ik geniet er met volle teugen van.

 322. 0 stars
  Sacha Simons
  3 reacties

  Dear Nisandeh, I love that you’ll do anything to help me (and the rest of the world) to believe in myself, my potential and doing so by making it doable, step by step. Thank you so much! Sacha

 323. 0 stars
  Sacha Simons
  3 reacties

  Dag Nisandeh, I love that you’ll do anything to help me (and the rest of the world) to believe in myself, in abundance and in anything that can help to fulfill my potential. Thank you so much! Sacha

 324. 1 stars
  Gerdy Heek
  29 reacties

  A: overwonnen: ik ben het geld niet waard, dus ik geef alles weg of uit.
  B: ik zou héél graag de mindset hebben dat ook ik financieel vrij kan zijn en miljonair. Ik wil het heel graag maar ik heb moeite het te geloven…

 325. 0 stars
  Frits Klerx
  1 reacties

  Ik wil overwinnen dat ik niets van de grond krijg omdat anderen het toch beter kunnen. Ik wil dit overwinnen door gewoon eens actie te implementeren. Nederland is groot genoeg met teveel potentiële klanten en mogelijkheden en iedereen is uniek en doet dingen op een eigen manier. Stop jezelf te vergelijken met anderen.

 326. 0 stars
  Lian Winnemuller
  1 reacties

  Ik heb de neiging om dingen in mijn eentje op te knappen en hard te werken. Inmiddels ben ik er achter dat ik hierdoor ik in mijn patronen terecht kom, waardoor ik steeds maar rond blijft draaien en geen spat voor uit kom. Door de vertraging aan te gaan, voor dingen de tijd nemen en het uit te spreken naar mensen, kom ik de cirkel uit.

  Mijn droom om een thuis te bieden voor mensen om op adem te komen, kan ik de nek om draaien door te denken dat het een te dure investering is. Door het met mensen te delen, elke dag te zeggen tegen 1 persoon, zonder te weten hoe het uit komt te zien, wil ik die overtuiging overwinnen. Gewoon deze wens de ruimte geven.

 327. 0 stars
  Steven Smit
  1 reacties

  De belemmerde overtuiging die ik nu heb is dat ik nu in het heden niet kan doen wat ik graag zou willen, vaak door gebrek aan tijd en financiën. Ik vraag mezelf contstant af, moet ik aan mijn bedrijf voor vrijheid straks, of ga ik nu mijn middelen gebruiken om te leven. Ik wil een money managment systeem gaan creeren die mij de financiele ruimte biedt om bewust te kunnen leven. Daarnaast ga ik structuur aanbrengen in mijn zakelijke en prive omgeving om meer tijd voor mezelf en de leuke dingen te creeren.

 328. 0 stars
  Jelske Hoogervorst
  9 reacties

  A. Welke belemmerende mindset heb jij (ooit) overwonnen en hoe heb je dat gedaan?

  De gedachte “ik kan het niet” heb ik vervangen door “ik ga het proberen en ik vertrouw op mijn eigen kompas”. Dit lukt gemakkelijker wanneer ik elke ochtend mediteer.

  B. Welke belemmerende mindset wil jij overwinnen en HOE denk je dat te gaan doen?

  De “schaarste”-mindset in mijn (culturele) sector wil ik graag vervangen door een mindset van “overvloed”. Ik hoop dat deze podcast mij hierbij gaat helpen.

 329. 0 stars
  Steven Smit
  1 reacties

  Ik heb de belemmerende overtuiging gehad dat er een maximum van wat ik kan bereiken. Ik kon niet te groot denken want dat was raar, buitensporig en niet onderbouwd van wie ik zou zijn. Sinds ik bij open circles ben geweest werd dit perspectief compleet van de baan geruimd en voel ik me comfortabel om grootsheid te bereiken.

  De belemmerde overtuiging die ik nu heb is dat ik nu in het heden niet kan doen wat ik graag zou willen, vaak door gebrek aan tijd en financiën. Ik vraag mezelf contstant af, moet ik aan mijn bedrijf voor vrijheid straks, of ga ik nu mijn middelen gebruiken om te leven. Ik wil een money managment systeem gaan creeren die mij de financiele ruimte biedt om bewust te kunnen leven. Daarnaast ga ik structuur aanbrengen in mijn zakelijke en prive omgeving om meer tijd voor mezelf en de leuke dingen te creeren.

 330. 0 stars
  Engelien Mulder
  11 reacties

  Wat ik overwonnen heb ? ik lees al de commentaren en kan bij mezelf niets bedenken. Ik heb eigenlijk vertrouwen verloren in geld verdienen omdat het simpelweg er marginaal blijft.

  Dat is dan ook het antwoord op vraag “b” ; mijn vertrouwen versterken en dat ik een salaris kan verdienen waar ik van kan leven. De kwaliteit is er wel maar hoe zet ik mezelf neer met alle weerstand die ik daarbij voel.

 331. 0 stars
  Lisette Wolters
  1 reacties

  A. Ik heb verslavingen gehad (ja, meerdere). Mijn belemmerende gedachte om er vanaf te komen was: je bent het niet waard om te slagen. Maar ook jij hebt geen discipline of kracht genoeg.
  Overwonnen: ik bleef geloven in mezelf, maar ook liet ik het los. Door te focussen op het gegeven dat ik goed was met of zonder verslaving kon ik het laten en daardoor verdween de noodzaak van de verslaving.
  Ik liet mijn gevoel erover toe, deelde mijn gevoelens en emoties. Ik ging kijken naar mijn gedachten, vranderde mijn gedachten waardoor ik me anders ging voelen, en anders ging gedragen.
  Ook voelde de verandering van mindset als een switch: ik zette de knop om en het was klaar. De voorbereiding duurde wel lang maar toen kwam alles bij elkaar en verdween dit als sneeuw voor de zon.

  B. Belemmerende mindset: ik moet hard werken en alles geven om mijn wensen te realiseren. Ik verlang naar moeiteloosheid en stroming. Dat kan ik realiseren door steeds in het gevoel te stappen dat dit me geeft: ik creeer moeiteloos, ik laat meoiteloos geld naar mij stromen, liefde en energie.

 332. 0 stars
  Nataschja Hijkoop
  9 reacties

  Mensen vonden en verplichtten mij medicatie te nemen , iedereen was heilig overtuigd dat ik niet zonder kon dat ik dan alles en vooral mezelf zou verliezen. Ik ben stiekem gestopt ermee, in mijn eerste gesprek met de psychiater kon ik echter al niet liegen, ze heeft me gelaten wel moest ik een noodplan opstellen. Wat ik overigens zo gemanipuleerd heb dat ik wat meer tijd zou hebben mocht ik ziek worden dat ik zelf genezende oplosdingen kon vinden.

  Het is gelukt! …in mijn hoofd bleven die mensen hun overtuigingen weergalmen. Ik was daardoor echt heel bang waardoor hun overtuiging makkelijk uit zou kunnen komen. Ik bleef echter geloven in mezelf dat je geen drugs nodig hebt om je beter te voelen of beter te zijn. Ik ben nu 12 jaar zonder medicijnen. Ik heb moeder aarde als therapeut genomen omdat zij weet wat er op aarde speelt en dat er vele oplossingen en waarheden zijn. Ze is fantastisch, we zijn nu beste vrienden.

  De artsen zijn er inmiddels ok mee ondanks dat het bij elk normaal doktersbezoek weer naar boven komt omdat ik wel eens niet echt ergens last van zou kunnen hebben. Gelukkig heb ik nu een arts die wel inziet dat ik niet snel klaag en het ook op mijn manier doet met vertrouwen in wat ik denk en mij extra onderzoeken bespaart omdat ik niet zo goed tegen dat gepruts en getest aan mijn lichaam kan. Ik voel me erg gelukkig met mijzelf ondanks dat ik ook heel depressief manisch autistisch heel moe en hyper kan zijn! Ik kom altijd weer overeind, pak alles weer op of een gedeelte en maak er het beste op dat moment moGELUK van. Ik heb mezelf in de afgelopen 12 jaar waanzinnig liefgehad.

  Ik zou graag de belemmerende mindset willen overwinnen dat andere mensen mij wel graag willen liefhebben voor wie ik echt en helemaal ben. Ik heb via andere mensen een sterk geloof ontwikkeld dat niemand in staat is mij lief te hebben.

 333. 0 stars
  Marjo van Hummel
  1 reacties

  De mindset met als doel om te stoppen met roken.

  En dit is nu ruim een jaar geleden gelukt. Ik ben nog steeds rookvrij

 334. 0 stars

  Mijn belemmerende mindset was altijd dat ik van alles van mezelf “moest” doen, altijd voor 120% moest gaan. Ik ben bewust gaan “ontmoeten” door me elke keer af te vragen of 80% ook niet goed genoeg zou zijn…en mijn 80% inzet bleek doorgaans ook een prima resultaat op te leveren.

  Ik wil nu bewust met de mindset aan de gang dat ik werk om te leven, en niet andersom. Toen ik ruim 5 jaar geleden mij losmaakte uit mijn comfortzone en voor mezelf begon was dat de drijfveer, maar inmiddels slokken de bekende patronen me op….

 335. 0 stars
  Tsafi Nekken
  17 reacties

  Belangrijkste belemmering was om altijd in te vullen wat een ander er van zou denken ,
  Nu durft ik hoog prijs te vraag .

 336. 1 stars
  Suzanna van der Laan
  65 reacties

  Ik ben al jaren bezig mijn belemmerende mindsets aan te pakken, want ik ben ervan overtuigd dat dat de meest effectieve manier is om mijn business te laten groeien. En merk dat ik steeds meer bevrijd raak van die oude, onbewuste en kleinhoudende gedachten. Van “ik ben niet goed genoeg” tot “ik moet perfect zijn” – heerlijk om dat te kunnen loslaten!
  Maar er zijn er nog genoeg om aan te pakken, zeker ook mijn financiële mindset, dus die mp3 wil ik graag proberen! Hartelijk dank alvast!

 337. 0 stars
  Marysia Swilczewska
  4 reacties

  “Ik hoef ik niet te werken en het geld stroomt binnen” – Na mijn ontslag 16 jaar geleden kwam ik in de WAO terecht en zat ik zonder werk. Ik heb toen de bovenstaande mindset ontwikkeld en mij regelmatig voor ogen gehouden (doe ik nog steeds) dat het geld blijft stromen, wat er ook gebeurt. En dat gebeurt ook sindsdien. Uit verwachte en onverwachte bronnen stroomt het geld binnen, dienen zich (extra) klanten aan, deelnemers van workshops, giften, enz.
  De mindset die ik nog wil overwinnen is dat ik nog niet volledig vertrouw op de informatie/tekenen/signalen die ik “door krijg” van mijn Gidsen en Engelen. Dit kan alleen door een volledige overgave, de controle laten varen en er voor gaan zitten en echt luisteren naar wat er binnen komt. Niet gaan denken “dit verzin ik”, maar er op vertrouwen dat ook ik kan communiceren met mijn Gidsen en Engelen. En dat ik niet bang hoef te zijn voor de reacties/oordeel van de omgeving. Dat laatste is volgens mij nog het grootste struikelblok, bedenk ik mij net….
  Hoe overwin ik dat? Wederom – vertrouwen hebben in de Hogere Macht/Universum/God dat er voor mij altijd gezorgd wordt en dat ik altijd beschermd ben.
  Wow, wat een diepzinnige gedachten, en dat op een dinsdagochtend….

 338. 1 stars
  Josje van Oostrom
  26 reacties

  A. Welke belemmerende mindset heb jij (ooit) overwonnen en hoe heb je dat gedaan? Ik had de mindset dat het voor mij moeilijk was om af te vallen, dat als ik iets snoepte al aankwam. Na het luisteren van bepaalde mindset audio’s over en voer again heb ik besloten dat het makkelijk was voor mij om af te vallen , dat kon eten wat ik wilde en nog steeds af zou vallen. En dat werkt nog steeds:)

  B. Welke belemmerende mindset wil jij overwinnen en HOE denk je dat te gaan doen? Mindset m.b.t. succes, dat dat moeilijk is , dat ik niet goed georganiseerd ben, mijn technische marketing skills ontoereikend zijn. Ik overwin dit once and for all door geïnspireerde actie te ondernemen, mijn belemmeringen los te laten, te luisteren naar bepaalde audio die op het onbewuste niveau werkt, deel te nemen aan een programma wat hiervoor bedoeld is.

 339. 0 stars
  Marjolein Kranendijk
  13 reacties

  De belemmerden mindset die ik overwonnen heb is dat mensen niet willen horen wat ik te vertellen heb. Door toch met mensen te gaan praten ben ik mensen tegen gekomen die op dezelfde manier denken zoals ik, wat nu goede vrienden zijn geworden.

  De mindset die ik nu wil overwinnen is dat ik niet genoeg tijd en energie heb om mijn eigen bedrijf op te zetten, waarmee ik een passieve inkomen kan creeëren.

 340. 0 stars
  Ester Oude Nijhuis
  8 reacties

  Tjee, dat zijn er inmiddels al een heleboel, overwonnen overtuigingen. Dat ik uit de veilige loondienst stapte was een hele belangrijke. Wat mij hielp was om te bedenken: wat is het ergste dat kan gebeuren?

 341. 0 stars
  Kathrin Neckermann
  4 reacties

  1. Vroeger had ik de overtuiging dat ik het niet ver zou brengen door de beperkingen van het opgroeien in de DDR (voormaling Oost-Duitsland)en ik daar altijd zou blijven vastzitten. Nu woon ik in Nederland en ben ZZP’er. Het is zo ver gekomen doordat ik kansen heb gegrepen toen ze op mijn pad kwamen.

  2. Tegenwoordig belemmert mij de mijnduet van twijfels of het wel goed is wat ik doe, of het aanspreekt en de angst voor kritiek. Dat wil ik aanpakken door gewoon toch te doen wat ik wil neerzetten en het stap voor stap aan te pakken. Het kleiner maken en dus behapbaar.

 342. 0 stars
  Zwaan Schutte
  1 reacties

  A. De mindset”dat kan ik niet”. De bewustwording dat ik, als ik maar wil, het wel kan kwam nadat het mij lukte om na 20 jaar eindelijk te sto u met roken. Alles had ik geprobeerd, om vervolgens te ontdekken dat, met behulp van mijn dochter, de juiste mindset de enige manier is. Daar ben je dan geen hulpmiddelen voor nodig. Na 12 jaar is het roken helemaal verdwenen uit mijn mind.
  B. Mijn belemmerende mindset nu is “Ik ben niet goed genoeg als coach”
  Hoe ik deze wíl overwinnen is door dicht bij mijzelf te blijven en te vertrouwen op mijn innerlijke kracht. Deze bewijst mij telkens weer dat ik het wel kan.

 343. 0 stars
  Johan van der Linde
  5 reacties

  Hoi,

  Ik heb ooit een belemmerende overtuiging gehad op het feit dat ik dacht alles te weten. Totdat ik iets tegenkwam wat ik niet wist en hulp nodig had. Op deze manier kwam ik er achter dat ik niet alles weet en sta ik meer open voor de beelden van anderen. Mijn leermoment zat dus in de ervaring.

  Op dit moment heb ik nog wel belemmerende overtuigingen want niemand is perfect. Ik blijf bewust van het feit dat ze er altijd zullen zijn. Veel praten met mensen en vooral open staan voor anderen, helpt enorm.

 344. 0 stars
  Monica Scheffer
  16 reacties

  Tot een paar jaar terug dacht ik dat ondernemen niets voor mij was, omdat het niet bij mijn persoonlijkheid zou passen. Door het te gaan doen, heb ik mezelf het tegendeel bewezen. In het eerste jaar van mijn bedrijf heb ik de meeste doelen die ik heb gesteld gehaald.

  Wat ik wil transformeren is mijn gedachte dat ik nog wel wat tijd nodig heb om mijn bedrijf groter te maken. Ik doe dit door mezelf doelen te stellen, die hoger liggen dan ik denk dat ik kan bereiken, en de acties ondernemen die nodig zijn om mijn doelen te halen. Daarnaast leer ik van anderen die succesvol zijn en pas toe waarvan ik denk dat dat voor mij ook werkt.

 345. 0 stars
  Paul Westeneng
  10 reacties

  A en B tegelijk: Ik ben zeker op de goede weg, maar ik ben nog steeds meer bescheiden dan nodig is, ook al wordt dat langzamerhand minder. Het helpt me daarbij enorm om door de ogen van anderen (mijn klanten) naar mezelf te kijken.

 346. 0 stars
  Karin Bargeman
  3 reacties

  overwonnen overtuiging Ik ben minderwaard naar Ik ben okay en alleen het beste waard 🙂 Besluiten dat het anders mag zijn affirmeren en aandacht geven aan positieve ervaringen zijn een onderdeel geweest van dit proces.

  B overtuiging ik moet hard werken voor mijn inkomsten is al aan het verschuiven maar kan nog veel beter

 347. 0 stars
  Ilonka Nieuweboer
  3 reacties

  Dat ik vaak vind dat ik weinig creativiteit heb om te bloggen terwijl als ik er tijd voor plan het heel goed kan. Gewoon een kwestie van planning en de tijd ervoor nemen.

 348. 1 stars
  Marijke Popma
  27 reacties

  Dat de dingen je niet overkomen maar dat je er zelf verantwoordelijk voor bent en dús dat je alles kunt sturen! Ik wéét dat dat zo is. Maar ik vind het nog wel moeilijk om (B) te acteren alsóf ik het al heb bereikt… (dus: de belemmerende factor: dat lukt mij toch nooit) Hoe ik dat ga overwinnen? Daar concrete acties voor ga inplannen. Puur acties waardoor ik me zo ga voelen.

 349. 0 stars
  Martine Beernink
  3 reacties

  Te overwinnen: ‘wie ben ik om anderen te morgen coachen’. Hoe?
  1. Door dat stuk van mezelf dat zo denkt te erkennen (de criticaster is er ook niet voor niets), de bezwaren te checken in de realiteit en vervolgens conclusies te trekken (9 vd 10x: er is geen probleem in het hier en nu, alleen (irrationeel) mogelijk toekomstig leed…)
  2. Door dat stuk van mezelf dat alles ziet zitten en drijft op de creatieve gezonde spanning (de yay-gaan-met-die-banaan-figuur) ook te erkennen en passende ruimte te geven (dus ook niet te veel, net als die criticaster).

 350. 0 stars
  Erwin Janszen
  17 reacties

  Mijn belemmerende mindset die ik heb overwonnen is die van het uitstellen. Alle acties die vervelend waren (zoals dat moeilijke gesprek aan gaan of met die vervelende klant te woord staan) stelde ik maar uit en uit. Nu ik dit overwonnen heb, doe ik alles veel sneller, is mijn hoofd leger en ontspannender.

 351. 0 stars
  Ozlem KOPER
  2 reacties

  A. MINDSET was “it is scary to step out of comfort zone (which was a toxic job). ACtiON: Despite fear & uncertainty I resigned and reinvented a new profession, earned my living!
  B. MINDSET: “I can not earn a living by doing what I love”. ACTION: I will reinvent a new profession, earned my living!

 352. 0 stars
  Carita Feitz
  13 reacties

  “Als ik niet rook weet ik me geen houding te geven” – is een overtuigng die ik heb overwonnen alweer 4,5 jaar geleden.

  De mindset die ik wil overwinnen is:

  “Ik? Fit en energiek? Echt niet!”

  Hoe? Door geen suiker te eten, geen tarwe en elke dag minimaal 1 uur bewegen.

 353. 0 stars
  Leontine van Roosmalen
  17 reacties

  A: Wat mij vroeger altijd verteld was, was dat je niemand met eerlijk werken rijk kon worden. Dus op momenten dat ik succesvol werd en veel geld ging verdienen, ging ik mezelf onbewust saboteren. Nadat ik me bewust werd van die gedachte, heb ik geen geldproblemen meer gekend.

  1. 0 stars
   Jody van Tol
   3 reacties

   Hoi Leontine,

   Wat een herkenbare gedachte! Mij is altijd geleerd dat veel geld verdienen en hebben iets vies is. Dit belemmert mij om te groeien. Stap 1 is dat ik me bewust ben van deze overtuiging. Nu ben ik tegenbewijs aan het verzamelen voor deze overtuiging en probeer ik meer te kijken naar waar de kansen voor meer verdiensten liggen.

 354. 0 stars
  kristel dejongh
  2 reacties

  Ik heb op mijn 19e de kracht en de wil gehad om mijn eigen krantenwinkel te openen zonder lotto en dit tussen 2 andere goed draaiende krantenwinkels. Heb dat 15 jaar gedaan en was zeer trots op mezelf als jonge ondernemer. Daarna moeten verkopen omdat ik ernstig ziek was. Nu ben ik iets beter en wil een nieuwe zaak opstarten zoel in België als in Nederland en nu ontbreekt mijn zelfvertrouwen. De wil en de kracht is er maar schrik om mensen aan te spreken. Vroeger kwamen ze naar mij toe, nu moet ik nieuw cliënteel opbouwen. Hoe kan dat nou?

 355. 0 stars
  Gina Kingma
  16 reacties

  A. “In m’n comfortzone blijven is oke” heb ik vervangen door “Feel the fear and do it anyway”. Door dat tegen mezelf te zeggen als ik de “fear” voel, lukt het me vaker om uit de comfortzone te stappen.
  B. “Pas doen als het perfect is” wil ik ombuigen naar “Begin met de kladversie en ga die finetunen.”

 356. 0 stars
  roos ham
  1 reacties

  a. overwonnen: het besef dat ik niet eerst nog ‘dit moet leren, dat moet leren’ maar dat ik gewoon ben gaan ‘doen’! En daar het meeste van leer.
  b. beperkend: dat ik denk dat ik mezelf niet goed kan motiveren..

 357. 1 stars
  Doret Schulkes
  46 reacties

  Ik dacht te snel dat mensen niet te veel geld wilden uitgeven, dus maakte mijn offertes zo goedkoop mogelijk voor hen. Dat frustreerde me want ik ben een expert in mijn vak! Met een unieke eigen visie.
  Ik kan nu accepteren dat ik niet voor iedereen op dezelfde wijze kan werken. Maar dat ik mensen die echt een 1 op 1 advies willen voor de rest van hun leven geluk schenk. En dat dat veel waard is!
  Ik ga in 2017 nog verderin prijs omhoog met 1 op 1 advies!

 358. 0 stars
  yashar Ligtermoet
  2 reacties

  A. om als zelfstandig OPC (sales rep.) in een vreemd land (Maspalomas, Gran Canaria) in andere talen (Engels, duits, spaans, frans) op straat time share klanten te werven
  Overwonnen door te acteren als of ik een super OPC was (sales rep.)

  B. Ik wil nu voor mijn bedrijf (CHT Hypnotherapie) subliminals met brainwaves en hypnose sessies combineren, opnemen en online verkopen. belemmering is; ik ben bang dat als het slaagt, ik de eventuele stroom vragen e.d. niet aankan en als het niet lukt dat ik al mijn tijd en moeite voor niks in het najagen van mijn droom heb gestopt.
  Ik den k dat ik net als in mijn canarische avontuur eerst gewoon moet doen alsof (acteren) het mij vervolgens eigen moet maken en er daarna naar moet gaan leven.

 359. 0 stars
  Nienke Dekkinga
  3 reacties

  A: Dat hulp inhuren onbetaalbaar is, maar ik ben er achter gekomen dat dat niet altijd zo hoeft te zijn.
  B: Ik heb moeite om voor mijn werk geld te vragen. Ik kom uit de gezondheidszorg en daar werd mijn werk meestal door zorgverzekeraar vergoedt. Nu moet ik geld vragen aan de mensen zelf en dat vind ik heel lastig.

 360. 0 stars
  Frank van Dien
  11 reacties

  Mijn beperkende mindset was dat ik nooit een (echt) nieuwe auto zou kopen: zonde van het geld! Wel: vorige week heb ik dat gedaan; ik zag een supergoede opportunity en heb die aangegrepen.
  De mindset die ik nog moet overwinnen is dat ik niet naar mijn verre vrienden en vriendinnen kan vliegen, omdat dat zo duur is…. Laten we eens zien of dat in 2017 anders ligt! 🙂

 361. 0 stars
  Hans van Woerkom
  19 reacties

  A. Dat ik nooit een boek zou kunnen schrijven. Met wat ik in mijn hoofd had, leek me dit een zeer zware opgave. (200 bladzijden) Bovendien had ik er geen tijd voor, dacht ik.
  Overwonnen: In 2012 had ik weinig vertelopdrachten: dus tijd in overvloed. Mijn vrouw stimuleerde mij om een goede hoofdstukkenindeling te maken. Dat hielp goed voor het overzicht. Daarna heb ik met een ijzeren discipline een jaar lang gewerkt aan het boek: elke dag heel vroeg opstaan en kachelen! Het is prachtig geworden: nu zo’n 1100 keer verkocht – ‘Een Schatkist vol Vertelgeheimen’, doelgroep: leerkrachten PO.

  B. Belemmerende mindset die ik wil overwinnen: dat ik 7 dagen in de week me een slag in de rondte moet werken om genoeg brood op de plank te krijgen. En al eens vaker geschreven: als artiest (verhalenverteller) los ik geen probleem op; als workshopgever een beetje. Dit is trouwens ook een hardnekkige overtuiging. Hoe ik het ga overwinnen? Dat is me nog niet helemaal duidelijk. Een nieuwe invalshoek is: meer in mijn eigen regio mensen interesseren voor verhalen vertellen. Ben daar al mee bezig. Eerste stap: 4 vertelavonden in de bibliotheek van mijn dorp.

 362. 0 stars
  Bjorn Schram
  2 reacties

  De beperkende mindset dat ik niet slim genoeg ben, los ik toch op door het wel te doen, ook al gaat het fout. Van fouten leer je. Every master was first a disaster.

 363. 0 stars
  Ernestine Numan
  1 reacties

  Onzekerheid van het opzeggen van een baan vervangen door te affirmeren ‘ik heb vertrouwen in mijn weg’.werkte heel goed!

  Wil graag transformeren: ‘het kost veel tijd en geld om te doen wat ik wil doen’ naar ‘ ik leef in overvloed aan tijd en middelen om mensen te begeleiden bij het vinden en volgen van hun hart als innerlijke gids’. Denk dat te doen door affirmeren en opsporen belemmerende overtuiging die eronder zit en die om te keren.

 364. 0 stars

  Lang tijd worstelde ik met de belemmerende mindset: ‘ik ben niet goed genoeg’.
  En ergens weten dat dit niet zo is en dat mijn leven beter kan.
  Affirmatie, meditatie, dieptepsychologie, mystiek en gesprekken met wijze mensen hebben mij geholpen.

 365. 0 stars
  Mark Lemmen
  6 reacties

  A: Dacht dat ik geen passief inkomens product kon creëren, door te committeren met mijzelf dat ik dit wel kan, waren de mogelijkheden eindeloos en verdien nu dus ook een passief inkomen.

  B: betrap mijzelf erop dat ik vaak nog te voorzichtig ben met wat ik wil realiseren, door groter te denken ben ik ervan overtuigd dat het leidt tot betere resultaten. Doel, iedere dag focussen om minimaal 1 uur te werken aan het grotere doel, dan zet je iedere dag kleine stapjes richting het grote doel!

 366. 0 stars
  Marc Platschorre
  6 reacties

  Mijn belemmerende mindset was ooit dat ik beter bij een werkgever kon blijven werken en doen wat je gevraagd wordt. Maar toch dacht ik ik kan dit werk beter en ik wil mijn toekomst meer zelf creëren. Ik keek wat beter naar ondernemende mensen in mijn netwerk en dacht waarom zou ik dat niet kunnen. Toen ben ik het gewoon gaan doen.

 367. 0 stars
  Edwin Rosenquist
  4 reacties

  A Ik kan mijn geld NIET investeren . maar met hulp EN een goed TEAM te vormen . Gaat het zeker lukken. Stap voor stap ( al is het maar 1.000 € ) Om van geld geld te maken .

 368. 2 stars
  John van der Veer
  89 reacties

  Na wat tegenslagen heb ik geleerd om alles wat ik wil bereiken positief en in het NU moet formuleren en dat regelmatig (dagelijks) op moet schrijven. (Ja, met een pen op echt papier).
  Het is verbazingwekkend wat het me gebracht heeft.

 369. 0 stars
  Pieter Gadiot
  4 reacties

  Na een burn out niet verder te kunnen. Mede door de training van Open Circles Academy weer toekomst in het vizier!

 370. 0 stars
  Ad van der Linden
  7 reacties

  A: Mijn eigen bedrijf starten door mijn bescheidenheid te trotseren
  B: Echt doorgroeien door Nisandeh te volgen in zijn 0-1.000k tour

 371. 0 stars
  Sattva Chandra
  2 reacties

  A welke mindset heb ik overwonnen? van ” het leven overkomt mij en is zwaar ‘ naar ” het leven is wat jij er zelf van maakt ”
  b Welke mindset wil ik overwinnen? ik ben ook bezig om te werken aan het thema ; Ik ben het waard om de waarde te ontvangen dat ik geef.

 372. 0 stars
  Harry Heijligers
  6 reacties

  B: de beperkende mindset dat het me niet gaat lukken om mijn doelen te realiseren.

 373. 0 stars
  Ann De Rouck
  4 reacties

  De beperkende overtuiging die ik overwonnen heb is dat het niet mogelijk was om te leven van werk dat ik echt wil doen en waas ik echt achter sta.
  Nu doe ik dit werk.
  Ik wil in 2017 dit particulier concept naar de bedrijfswereld brengen en bezielde leiders begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Hiermee wil ik succesvol worden

 374. 0 stars
  Michaëla Wierdsma
  3 reacties

  Een belemmerende gedachte was dat ik niet goed genoeg was of iets niet kon. Door dit aan te pakken: te studeren, fysieke uitdaging aangaan en mijn boek Smelt die ijsberg! te schrijven over mijn methodiek werd mijn belemmerende gedachtes omgezet in doen.

  Wat mij nu nog wel eens belemmerd is de enorme hoeveelheid aan ideeën en wanneer die uit te voeren. Nu maak ik er een systeem van en is de enige belemmering dat mijn gedachten mij nog wel eens belemmeren. Kip ei effect.

 375. 0 stars
  Ellen
  2 reacties

  De eerste die binnen schiet is dat ik dacht dat ik geen kinderen kon baren. Vreselijk leek mij dat. Daarom heb ik eerst jaren geroepen dat ik geen kinderen wilde. Uiteindelijk was daar toch de kinderwens en en nog steeds angst voor de bevalling. De eerste afspraak bij de verloskundige heb ik aangegeven dat ik een ruggenprik wilde. Zij keek mij toen met grote ogen aan van dat zien we tegen die tijd wel. Ik heb dit heel stellig volgehouden en uitgelegd waar de angst vandaan kwam en dat het heel belangrijk voor mij was om met ruggenprik te bevallen.

  Zodoende is de bevalling op een afgesproken tijd ingeleid en was heel goed te doen. Bij de tweede werd al heel snel duidelijk dat het geen natuurlijke bevalling kon worden en zijn is met een keizersnede geboren. Angsten onderzoeken en inderdaad ook eens bekijken hoe reeel de angst is, helpen mij wel. Het toverwoord is uiteindelijk doen doen doen. Dan blijkt het vaak helemaal niet zo eng als ik dacht.

 376. 0 stars
  Ann De Rouck
  4 reacties

  De beperkende overtuiging die ik overwonnen heb is dat het niet mogelijk was om zelfstandig te leven van werk waar ik echt achter sta en wil doen. Ik doe dit nu wel.
  Ik wil hierin een volgende stap zetten in 2017 : ik wil dit particulier concept vertalen naar bedrijfswereld en dus hogere prijzen vragen om bezielde leiders te ondersteunen in persoonlijke ontwikkeling.

 377. 0 stars
  Dirk-Jan Maas
  8 reacties

  Als jong volwassene was ik ziekelijk jaloers. Tot ik besefte dat ik mezelf daarmee volkomen onterecht keer op keer zorgen maakte. Om niets dus. Mijn gedachten vanaf dat moment: ik ben degene die vanavond naast mijn vriendin slaapt en niemand anders! Vanaf dat moment heb ik nooit, echt nooit meer dat vervelende gevoel gekend.

 378. 0 stars

  Mijn belemmerende mindset die ik overwonnen heb is: als je voor een dubbeltje geboren bent, wordt je nooit een kwartje. Ik wordt wel degelijk een kwartje en mag genieten van het geld dat ik heb en zal verdienen.
  Ook het feit: geld maakt niet gelukkig! ik weet zeker dat mijn geluk niet van geld afhangt, maar het zal mijn leven en dat van mijn omgeving extra geluk brengen, simpel omdat het dingen makkelijker maakt.

 379. 0 stars
  Bert Stappenbeld
  3 reacties

  A. Ik had achterstallige opdrachten liggen. En ik was maar bezig met uitstellen. Daarna ben ik gewoon aan dr slag gegaan.

  B. Mijn valkuilen in de gaten houden. Altijd knaagt dit. Dat voel je. Ik moet gewoon actie blijven ondernemen. Goed blijven plannen.

 380. 0 stars
  Casper van der Most
  5 reacties

  Ik had de mindset van als dingen tegen vielen dan liet ik het ook snel vallen. Nu ben ik positiever en zorg dat ik op mijn doelstellingen blijf.

 381. 0 stars
  Julia Arnscheidt
  3 reacties

  I changed my mindset of “I can’t win” by searching for opportunities to practise, by modelling winners and by relaxing (making it smaller).

 382. 0 stars
  Britt de Graaf
  1 reacties

  A. Dat ik altijd dik zou blijven en nooit zou afvallen. Toen ben ik gezonder gaan leven, minder suiker en vet gaan eten en toen vlogen de kilo’s eraf.
  B. Ik wil nu de gedachte dat mijn bedrijf het financieel niet redt overwinnen.
  B. Ik wil heel veel klanten werven zodat ik kan vertrouwen op mijn klantenkring en blijvende inkomsten.

 383. 0 stars
  Joey Brown
  5 reacties

  “Ik kan het niet alleen”, dacht ik vaak. “Ik kan niet in mijn eentje manifesteren.” Dus zocht ik voorbeelden, mensen waaraan ik mijn kar vol schitterende ideeën kon vasthangen. Maar telkens draaiden zulke zakenrelaties op een teleurstelling uit, precies omdat ik me afhankelijk opstelde en niet in mijn eigen kracht ging staan (ik was me er ook niet bewust van dat ik die had).

  Maar toen kwam de dag dat ik na de derde mislukte poging om ‘samen’ met iemand een bedrijf op te zetten, ik me eindelijk de juiste vragen ging stellen: ‘Wat is de achterliggende betekenis van deze mislukkingen? Wat is de les die ik dringend te leren heb?’ Zelfvertrouwen opbouwen, zelf actie ondernemen, durven vertrouwen op mijn persoonlijke richtingaanwijzer: mijn hart. Ik heb in mijn eentje een zaak opgezet, waaraan en waarin ik nog steeds met hart en ziel werk. Mijn mislukkingen heb ik getransformeerd in succes, omdat ik mijn lessen durfde te leren.

 384. 0 stars
  Ingrid Brouwer
  2 reacties

  Ik heb altijd gedacht dat het me nooit zou lukken een eigen bedrijf te runnen. Maar het is me wel gelukt.
  Volgend jaar ga ik echt knallen en trek me niets meer aan van de bijna altijd negatieve meningen die ik krijg.

 385. 0 stars
  Francisco Fockhuisen
  12 reacties

  Ik dacht dat ik vroeger alleen voor een werkgever kan werken om mijn geld te verdienen. Nu verdien ik het via mijn eigen bedrijf.

  Belemmerende mindset: Het duurt lang om een inkomen te verdubbelen gezien dat veel tijd, geld en energie kost.

  Toch ga ik proberen om dat te bereiken. Met de juiste technieken, en mogelijk door nog meer met anderen samen te werken.

 386. 5 stars
  Leni Minderhoud
  892 reacties

  De gedachte om voor ‘mezelf’ te beginnen bekroop me zeker de laatste 10 jaar van mijn loondienst. Alleen ik had geen idee in wat voor dienst. Totdat ik wat anders ging doen, leiding geven, een ander soort baan aanpakken. Ik merkte dat dat goed was voor mijn ontwikkeling. Dit resulteerde in een eigen bedrijf in coaching van 45plussers en nu heb ik bijna iedere dag een bedrijfsidee.

  En, ik werk niet ‘voor mezelf’ maar voor een ander, mijn klanten!

 387. 0 stars
  Wim Annerel
  11 reacties

  Een belemmerende mindset was dat ik onvoldoende tijd had. Nu máák ik tijd en tracht niet alles tegelijk te doen.

 388. 1 stars
  Laura Bouwmeester
  53 reacties

  Ik heb mijn angst om in een bedreigende situatie krachtig op te treden overwonnen door me te identificeren met een held uit een verhaal en net als hij te handelen.

 389. 1 stars
  Jur houtman
  35 reacties

  A. Een van mijn belemmerende mindset gedachten afgelopen jaar: Ik wil niet internetbankieren. Ik wil niet meegaan met de digitale stroom. De gemakzucht van tegenwoordig, die ervoor zorgt dat anderen hun baan verliezen etc. Maar wie ben ik om het tegen te houden…. het is al zo ver en ik maak het mijzelf alleen maar moeilijker.
  Veel producten die ik wel eens nodig heb voor de zaak vind je niet meer in winkels, dus moet je shoppen op internet (heel lastig zonder internetbankieren)

  B. Delegeren, werk uit handen geven, vertrouwen op anderen, zal ik moeten leren. Maar dan zal ik moeten stoppen met samenwerken, met mensen die verandering niet steunen en wiens neuzen niet dezelfde richting op staan.

 390. 0 stars
  Evelien Kostense
  1 reacties

  Ik kon door whiplahletsel niet meer zwemmen. Door op een andere manier te denken, en daardoor op ern andere manier te zwemmen, kan ik weer zwemmen. Éérst bleef ik proberen op de normale manier, toen bleef ik klachten houden Op het moment dat ik het veranderde in zwemmen zoals de professionals doen, dus schoolslag met hoofd onder water, dus op een andere manier lukte het wel. Nu kan ik weer vrolijk zwemmen.

 391. 0 stars
  Mariana Aduni
  4 reacties

  Mijn mindset die ik heb overwonnen is , als ik in loondienst blijf dan zien ze me wel mijn best doen en krijg ik een kans om mijn doelen te bereiken.
  Mindset die ik nu wil overwinnen is, denk niet klein maar groot.

 392. 0 stars
  johan van houten
  4 reacties

  Ik had de gedachte weinig gevoel te hebben. Na een aantal diepe opleidingen merk ik dat ik juist super gevoelig ben en dit altijd inzet ook tijdens mijn werk.

 393. 0 stars
  Mieke Visser
  10 reacties

  Gedachten van belemmering opmzij gezet in ander kamertje en toe gewoon gegaan! En Voila, succes behaald klant gebeld, lastig gesprek gevoerd.

 394. 0 stars
  Catharina Derks
  16 reacties

  Ooit dacht ik dat je zelf geen invloed uit kon oefenen op je levensomstandigheden. Dat als het eenmaal zo is dat het dan zo blijft.
  Nu weet ik dat alles wat je denkt zegt en doet, ook weer naar je terug komt. De wet van wederkerigheid. Dat geeft een boel rust en onafhankelijkheid terug.

  Ik ga een mindset creëren van overvloed op ieder terrein: rust, geduld, ideeën, ruimte, kansen en mogelijkheden en natuurlijk aan financiële middelen.

 395. 0 stars
  Evelien Kostense
  1 reacties

  Dat ik ‘niks’ meer kon nadat ik een 2e whiplashletsel opgelopen had. Ik kon letterlijk alleen nog de trap aflopen en de deur van de bijkeuken openen om de hond buiten te laten en daarna zakte ik als een plumpudding in elkaar op de bank én had dan weer 2,5 uur slaap nodig om bij te komen. Kon ook niet meer fietsen en autorijden. Mijn wil om weer te kunnen werken en andere dingen te kunnen doen hebben me eroverheen geholpen.

  Ongeveer 5 jaar later had ik een baan van 40 uur met veel overwerk. Daar uiteindelijk ( natuurlijk) een burn-out bij opgelopen omdat ik uiteraard over mijn grenzen ging en daarvan geleerd om ook weer grenzen te stellen. Nu werk ik 3 dagen per week, heb een prachtige dochter van een jaar oud en wil graag uit de schulden komen en een eigen praktijk beginnen.

 396. 0 stars
  Sandra van Beek
  6 reacties

  A. Welke belemmerende mindset heb jij (ooit) overwonnen en hoe heb je dat gedaan?

  Dat ik – als ik misluk met mijn bedrijf – ik nooit meer over straat zou kunnen van de schaamte. Totdat ik zag dat ik altijd win. Of het nu lukt of niet lukt. Verliezen zou zijn het niet proberen. Ondertussen 6 jaar mijn eigen succesvolle bedrijf en te veel opdrachten (!) en aan het kantelen van projectmanagement naar trainingen geven. En dat is ook aan het lukken en zo niet, dan win ik toch! Groetjes Sandra van Beek