Hoe je kunt uitblinken in wat je wilt

5867 views | 202 reacties |
shares

Het is officieel vakantietijd voor mij…

Ik heb net 5 waanzinnige weken achter de rug met 4 grote trainingen met duizenden deelnemers: Passive Business Income, Master Entrepreneur, 2-Day MBA (met Brian Tracy) en de Business Bootcamp (met Brian Tracy en Annemarie van Gaal)…

Terwijl onze studenten een schat aan nieuwe informatie hebben ‘gedownload’ en kennis, tools, tactieken en strategieën hebben gekregen – ontstaat er bij velen ook een lichte paniek… “zou ik dit allemaal wel kunnen implementeren?” , “Oh, maar ik ben helemaal niet goed in…”, en meer van dat soort gedachten.

In het artikel van vandaag wil ik “6 sleutels die je helpen implementeren en uitblinken” met je delen, zelfs als het gaat om de ‘engste’ nieuwe vaardigheid of kennis.

Weet je… toen ik nog een kind was, had ik een ernstige fobie: spreekangst – ik was als de dood om te spreken in het openbaar. Ik was verlegen en angstig en ik herinner me nog goed dat ik op de lagere school een stukje op de gitaar moest spelen. Ik had uren en uren geoefend – maar toch maakte ik me op het laatste moment uit de voeten toen ik de zaal zag volstromen met mijn schoolgenoten en hun ouders.

Maar in de jaren die volgden, ging en bleef ik oefenen en mezelf dwingen het podium te pakken bij elke gelegenheid. Het resultaat: Spreken in het openbaar is nu een van mijn sterke vaardigheden.

En hoewel veel mensen geloven dat goed kunnen spreken in het openbaar een talent is (waar je mee wordt geboren) – kan ik je uit persoonlijke ervaring vertellen – dit is gewoon niet waar.

Ik geloof dat je elke vaardigheid kunt leren beheersen als je bereid bent om het te leren en blijft oefenen, oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

Maar neem dit niet klakkeloos van mij aan…

Onderzoek wijst keer op keer uit dat we iedere vaardigheid en ons prestatievermogen op dezelfde systematische manier kunnen trainen zoals we onze spieren trainen: ga voorbij je comfort zone, en neem dan rust. En dan: herhalen, herhalen, herhalen.

Bijna 2400 jaar geleden sloeg Aristoteles de spijker op zijn kop toen hij zei: “We zijn wat we herhaaldelijk doen.”

Door ze heel specifieke oefeningen te leren, hebben we onze studenten hun vaardigheden drastisch laten verbeteren; van ‘soft skills’ (bijv. communiceren, presenteren, creativiteit, focus) tot ‘hard skills’ (bijv. marketing, verkopen en onderhandelen).

Dit idee is geweldig motiverend en empowering. Het betekent dat we een uitzonderlijk vermogen hebben om onze resultaten te beïnvloeden. Maar het is ook beangstigend… Want oefening is niet alleen het belangrijkste ingrediënt voor het bereiken van grootse prestaties, het is ook het moeilijkste en intrinsiek het minst plezierige.

Als je écht ergens heel goed in wilt zijn, zul je jezelf moeten blijven dwingen om buiten je comfortzone te treden – met alle frustraties, worstelingen, tegenslagen en mislukkingen die daarbij horen.

En als je écht heel goed in iets bent geworden omdat je er écht heel hard voor hebt gewerkt – dan is er geen grotere beloning denkbaar dat de geweldige voldoening die je ervaart.

Hier zijn de 6 sleutels tot uitblinken die ik het meest effectief vind voor mijzelf en mijn studenten:

 1. Doe wat je het liefste doet
  Passie is een geweldige motivator.
  Het geeft je focus, flexibiliteit en vastberadenheid.

 2. Doe het moeilijkste werk eerst
  Instinctief worden we aangetrokken door plezier, terwijl pijn ons afstoot.
  Maar uitblinkers stellen korte termijn bevrediging uit en beginnen elke ochtend met het moeilijke (oefen)werk vóórdat ze ook maar iets anders doen. Vroeg in de ochtend is ook de periode waarin de meesten van ons het meeste energie hebben en de minste afleidingen.

 3. Oefen intensief, zonder onderbrekingen in korte periodes van niet langer dan 90 minuten en neem dan een pauze.
  Negentig minuten lijkt het maximum te zijn voor het geven van maximale focus aan welke activiteit dan ook.

 4. Vraag feedback aan een expert (met mate)
  Hoe eenvoudiger en preciezer de feedback, hoe beter je kunt corrigeren.
  Te veel feedback (en/of te vaak) kan resulteren in mentale overbelasting, onnodige bezorgdheid en het blokkeert daarmee je leerproces.

 5. Neem regelmatig verfris- en herstelpauzes
  Ontspannen na een intensieve inspanning geeft je niet alleen de mogelijkheid om te herstellen en te verfrissen, het geeft je ook de kans om het geleerde te integreren en implementeren.
  Bovendien domineert tijdens rust de rechterhelft van onze hersenen, wat kan leiden tot creatieve doorbraken.

 6. Maak oefenen tot een ritueel
  Wilskracht en discipline worden zwaar overschat. Onderzoek wijst uit dat we (teleurstellend) weinig van beide hebben. De beste manier om moeilijke taken daadwerkelijk uit te voeren, is het creëren van rituelen – specifieke, onverwoestbare tijden waarop je de taken uitvoert, zodat je het na een bepaalde tijd ‘gewoon doet’ zonder energie te verspillen aan erover nadenken.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind het erg boeiend dat ik nog steeds in staat ben om veel beter te worden in welke vaardigheid dan ook… net als jij.

En nu is de beurt aan jou…

Waar zou jij in willen uitblinken?
En hoe ga jij ervoor zorgen dat dit gebeurt?

Laat het me weten in het commentaarveld hieronder, en ik stuur je de link naar een video met mijn beste implementatie tips. Deze heb ik opgenomen tijdens een eenmalige implementatiedag eerder dit jaar.

Mis het niet… implementeren zal je veel gemakkelijker afgaan.

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
202 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maja van der Zijden
Maja van der Zijden
7 years ago

ik wil uitblinken in het terug geven van van waarden, die mensen gewoon al hebben als mens. dat kan ik doen bij elk contact moment dat er is met een ander mens.

Dat kan bij het ontwerpen van concepten voor organisatie ontwikkeling en het ~Ceo ‘s laten ervaren wat het betekent om mens te zijn en te voelen hoe veel meer dat oplevert

Ad van Buel
7 years ago

Ik wil uitblinken in het organiseren en re-organiseren van bedrijven. Bij Oxford Bedrijfssucces hebben we nu 5 jaar besteed aan het ontwikkelen van een praktische tool om dit gemakkelijk en effectief te kunnen doen. Nu komt het erop aan om dit fantastische product te verkopen en te leveren.

Daar ga ik de beste in zijn van de hele wereld 😉

Paul van Oers
7 years ago
Reply to  Ad van Buel

Hallo Ad,

Dat gaat je lukken, succes met het vermarkten van deze tool.
🙂

Groet Paul

Tineke van Meulen
7 years ago

Ik wil uitblinken in het uitdragen, presenteren en overbrengen van balans in energie, balans tussen lichaam en geest en het belang van spiritualiteit als rode draad.

Steeds meer mezelf tonen door mezelf te laten zien. Eerst in persoonlijk contact, toen via intranet en nu de wereld in, in verbinding, ga ik volle zalen trekken!

Anja Eggens
7 years ago

Ik ga uitblinken in het maken van een match tussen secretaresse en directeur/bestuurder. Dit ga ik doen door gesprekken te voeren en te luisteren naar wat er werkelijk nodig is, in plaats van een blik secretaresses open trekken en een aantal aanbieden.

My biggest insight een aantal maanden na de Business Bootcamp (!) is dat ik, als interim directie-/bestuurssecretaresse, nog steeds doe wat een ander van me vraagt en dat ik daarom geen eigen bedrijf ben gestart.

Irma Kromhout
Irma Kromhout
7 years ago

Ik zou willen dat ik echt kan staan voor wat ik wil, doe en denk.

Johan Dekker
7 years ago

Ideeën genoeg ! Ik heb inmiddels veel geleerd bij Open Circles, en er is nog veel meer te leren maar…het gaat vooral om:
Time management !!

Ik wil uitblinken met mijn bedrijf in projectmanagement en asset management, daarvoor ligt de sleutel voor een groot deel bij het uitblinken in time management !!

Marieke Adrichem
7 years ago

Als Travel Counsellor ZEN reizen ga ik uitblinken in mensen helpen om reizen te organiseren naar bijzondere gebieden, gebieden met ongerepte natuur, energielandschappen en authentieke landschappen. Gebieden met een uniek karakter. Als voormalig landschapsarchitect is dit mijn onderscheidend karakter temidden van reisadviseurs die veelal uit de traditionele reiswereld komen.

Beata Marton
Beata Marton
7 years ago

Ik wil graag uitblinken in verkopen. Ik ben vaak veel te bescheiden over mijn werk, zo kan ik klanten niet overtuigen dat ze bij mij moeeten iets kopen. Ik moet meer zelfvertrouwen krijgen.

Ik ga mijzelf uitdagen en regelmatig van mijn confortzone uitkomen.

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
7 years ago

Ik zou willen uitblinken in datgene waar ik het meeste mee worstel en ik worstel er nu heel erg mee: gestructureerd werken en dingen afmaken. Ik word overweldigd door alles wat op mijn lijstje staat en het leidt ertoe dat ik uiteindelijk achter de feiten aanloop. Een sterk patroon van me waar ik korte metten mee wil maken!

De punten hierboven ben ik nu allemaal aan het inzetten om te leren dat ik wel degelijk in staat ben om georganiseerd te werken. Ik moet er alleen een gewoonte van maken.

Punt 1 is er al. Ik ben dol op wat ik doe, ik heb mijn bedrijf er op gebouwd. De 5 andere punten ben ik nu onder de knie aan het krijgen. Met pieken en dalen, enorm pittig, maar ik doe het.

Judith van den Dool
7 years ago

Ha Anouk,

Ik heb exact datzelfde. Dit weekend hoorde en zag ik Brian Tracy en zag dat hij online heel veel aanbiedt voor Timemanagement. Op YouTube staan filmpjes, ook hele oude die heel veel goede info bevatten, en ook is er van alles te koop op zijn site. Ik heb hem nu geadopteerd als mijn timemanagamentcoach. 😉 Van Nisandeh leer ik weer andere dingen die superbelangrijk zijn. Wie weet is Brian ook iets voor je.

Hartelijke groeten,
Judith van den Dool

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
7 years ago

Hoi Judith. Dank je wel voor je tip. Ik ben al een tijdlang met een MasterMindgroep bezig met doelenlijstjes en op een andere manier je dag indelen. We hebben ook Elfriede Krauth erbij die werkt met Getting Things Done en dat geeft rust en structuur.

Prachtige methodes allemaal, maar ik zal het toch zelf moeten doen en dat gaat op en af, dan weer een hele tijd als een speer en dan lijkt alles als een kaartenhuis in elkaar te storten. Een constante factor er in brengen is wat ik moet leren. En ook steeds meer gewoontes inbouwen, wat ik ook doe. Ik heb op dit moment ook een coach waarmee ik hiernaar kijk en veranderingen aanbreng. Stap voor stap. Het kost tijd om een van je sterkste patronen/zwakste punten aan te pakken 🙂

Monique de Ruiter
7 years ago

Wauw, dit herken ik zo goed, ik ben heel erg gedisciplineerd maar ook een enorme tree hugger, maw ik zie door de bomen het bos niet meer en verlies mezelf in details. Ik ben een ster in het maken van lijstjes, dat deed ik al in mijn schooltijd om het maken van mijn huiswerk te organiseren. Ik heb ook een prachtig bedrijf waar ik met veel plezier en met mijn team iedere dag aan werk om het beter en mooier en meer winstgevend te maken.

En toch doe ik nog steeds te veel zelf, heb moeite met delegeren en maak lijstjes met ideeen voor marketing en sales waarvan 60% nooit echt of veel te laat uitgevoerd wordt. Iedere dag bespreek ik aan het einde van de dag met mijn partner in onze VOF wat er allemaal fout is gegaan in mijn functioneren die dag en hoe ik dat kan verbeteren, zeer vermoeiend en heel zwaar om iedere dag weer geconfronteerd te worden met je zwakheden maar ook gewoon prima leermomenten en ik weet dat ik door deze oefening er uiteindelijk wel kom (ook de goede acties worden besproken trouwens om mijn zelfvertrouwen weer even op te poetsen na alle (opbouwende) kritiek).

Niet voor niets heb ik een bedrijf opgebouwd, die challenge heb ik gewoon nodig anders is het leven voor mij niet spannend genoeg!

Marijke Willems
7 years ago

Ik wil uitblinken in mijn werk. Ik wil graag dat mijn klanten tevreden zijn en het gevoel hebben dat mijn training echt iets bijdraagt aan hun persoonlijke ontwikkeling. Ik weet dat mijn training waardevol is, het presenteren (verkopen) en er geld voor vragen is spannend.

Verder wil ik eigenlijk uitblinken in al mijn hobbies: in het paardrijden, de hondensport en in het hardlopen. Ik ben nu eenmaal graag de beste 😉

Jan Pieter Wieldraaijer
Jan Pieter Wieldraaijer
7 years ago

Ik zou willen uitblinken in het consequenter uitvoeren van mijn eigen plannen, in het wat minder flexibel zijn met mezelf.

Ik merk, dat wanneer ik doe wat ik mezelf had voorgenomen, en zeker ook de minder aangename, buiten mijn comfortzone liggende zaken, ik me heel plezierig en energiek voel, trots op mezelf: dat heb ik dan toch maar mooi weer gedaan!

Maar een dag later ben ik weer flexibel …..

Janina Bakker de Visser

Beste Nisandeh en team,

Dank voor deze inspirerende en werkbare tips, ze gaan me deze zomer zeker helpen om meer vaart te brengen in de groei van mijn praktijk voor integratieve kindertherapie. Want ik wil dolgraag uitblinken in mijn therapeutschap: kinderen op een speelse manier helpen hun probleem om te zetten in vaardigheden, (daarbij het nodige binnenwerk te doen), en ouders coachen om hun actieve supporters te worden.

Ik ga er voor zorgen dat dit gebeurt, door het moeilijkste eerst te doen, nl. heel trouw en consequent te reflecteren, zodat ik werkzame factoren optimaal kan inzetten en blijf verbeteren; de vindbaarheid van van mijn site verhogen; en starten met bloggen. Ik ben erg benieuwd naar je implementatie tips.

Fijne vakantie, Janina Bakker de Visser

Laura Bouwmeester
7 years ago

Ik wil een geweldige verkoper van mijn diensten worden. Zoals Brian Tracy ons aanraadde, ga ik 100 prospects bellen, zodat ik daarna de drempel om de telefoon op te pakken veel makkelijker zal nemen.

Marcel Oerlemans
7 years ago

Hoi Laura,

Wat ik bij de Master Entrepreneur heb geleerd is dat het helemaal niet eng is om mensen / klanten / prospects te bellen, maar dat het vaak juist enorm gewaardeerd wordt! Vaak worden we gezien als de ‘experts’ die het erg druk hebben en wordt het erg op prijs gesteld als we onze waardevolle tijd investeren in contacten onderhouden.

Succes!

Met vriendelijke groet,

Marcel Oerlemans
Compass Creations webdesign Gouda

Judith van den Dool
7 years ago

Hoi Laura,

Dat vond ik ook BRILJANT!
Ja, die telefoon is zo belangrijk…

Succes!

Groeten, Judith

Bert van der Meer
7 years ago

Laura, wat leuk dat je dat gedeelte eruit pikt.

Vond ik ook een overtuigend, leerzaam en erg leuk stuk van wat Brian Tracy zaterdagmiddag vertelde. Vertel ik ook aan collega’s en vrienden. Succes!

Jolanda Duyvesteyn
7 years ago

Ik wil uitblinken als ondernemer. Ik ben al 14 jaar een zelfstandige congresorganisator, maar met zeer weinig tot geen ondernemerschap skills. De Business Bootcamp die ik heb gevolgd in januari, en afgelopen maand de Master Entrepreneur hebben me zoveel handvatten, inspiratie en energie gegeven, dat ik nu tijd te kort kom om alles te implementeren. Gelukkig geeft Nisandeh goed aan welke stappen je dient te nemen en in welke volgorde. Dit helpt mij al een heel eind op weg.

Het resultaat tot nu toe is dat ik nu (bijna) beter weet wie mijn doelgroepen zijn, dat ik vanaf augustus ga bloggen, en heb besloten een boek te schrijven over congresorganisatie. Een handleiding met de nodige tips voor diegene die een congres gaat organiseren maar daar niet of nauwelijks ervaring in hebben.

Nisandeh en Vered een hele fijne vakantie en tot september, wanneer ik de workshop Breaktrough to Success kom volgen.
Jolanda

Jessica Krul
7 years ago

Doorzetten is op mijn lijf geschreven maar zeker niet met alles er zijn nog steeds dingen waar ik handiger in zou willen zijn dus ik kijk al uit naar de video.

Diana Lo-A-Njoe
7 years ago

Ondernemerschap.

Zowel de harde als de zachte kant, “stretched” me ten goede als mens.

Cynthia Zwart
Cynthia Zwart
7 years ago

Ik zou graag willen uitblinken in vriendschap en communicatie. Ik zou graag willen dat mensen zich prettig voelen in mijn omgeving.
Volgens mij ben je dan al succesvol in je leven.

Dan komt het zakelijk succes verder vanzelf wel…

Danny van Leeuwen
7 years ago

Ik zou graag willen uitblinken in marketing.

Hiervoor ga ik vandaag vaste (geblokte) tijden inplannen op mijn werkdagen. Maandag start ik met doelstellen, plan maken.

Het is de bedoeling dat ik me alle stof van de Master Entrepreneur en de 2-Day MBA eigen ga maken.

Tot gauw,
Danny

May Schellekens
7 years ago

Ik wil uitblinken in het meer bekendmaken van mijn zaak via nieuwsbrieven, blogs en sociale media en offline netwerken. Heb eindelijk de knoop doorgehakt om daar professonele hulp voor in te roepen.

In de Businnes Bootcamp heb ik geleerd dat je niet alles alleen kan en hoeft te doen. We starten hiermee in augustus. Verder heb ik mijn doelgroep meer gespecifieerd en wil ik werken met vrouwelijke ondernemers, manager consultants, freelancers en vrouwelijke ceo’s. Ook heb ik me ingeschreven voor de breaktrough succes en financial freedom en master entrepreneur voor 2015.

Ben zo benieuwd, ik kan haast niet wachten. Ik weet wat het kan betekenen vermits ik een van de volgende koplopers ken, en ik weet wat zij heeft gerealiseerd op 2 jaar tijd.

Mo Reker
7 years ago

Ik zou graag willen weten wat het precíes is wat ik mensen kan vertellen. Als ik weet wat ik moet/wil vertellen dan weet ik dat ik hierin kan uitblinken! Voor groepen vertellen heb ik vaker gedaan, dat lukt wel. Ik weet dat ik goed ben in het luisteren naar hun lichaam en ze de ‘perfecte’ massagetherapie geven.

Maar, hoe kan ik hierover vertellen, ook dat het een lezing kan worden, een weggever kan maken ervan – ik kom er nog steeds niet bij. Het komt zo diep uit mijn binnenste dat het de woorden achter zich laat.

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
7 years ago
Reply to  Mo Reker

Hee Mo! Leuk je hier te vinden 🙂

Weet je dat dit precies is wat ik doe? Ondernemers helpen met de woorden te vinden. Ik merk dat zoveel mensen precies weten wat ze doen, maar als ze er dan een tekst van moeten makendat ze de brug van binnen naar buiten moeilijk kunnen vinden zodat de woorden binnen blijven. Vaak passen de teksten die ze maken dan niet echt bij ze, ze missen precies die vonk, die why, alsof dat hele eigene niet in hun teksten kan verschijnen. Je weet me te vinden…

Lie Hoogenberk
7 years ago

Ik wil uitblinken in Balans en Ondersteuning. Anderen kunnen helpen helderheid en inzicht te geven.

Jolanda Kuiper
7 years ago

Ik ga uitblinken in het masseren van paarden en het helpen van mensen die vinden dat hun paard zich anders moet gedragen.
Gezien het feit dat ik ook nog een baan en een gezin heb trek ik daar een aantal jaren voor uit. Oefenen, oefenen en nascholing zijn daarbij op mijn lijf geschreven…

Jacqueline Blankenstein

Ik wil uitblinken in het verschil te maken in het leven van kinderen. Zij zijn de toekomst en kunnen de wereld beter maken. Ik weet nog niet in welk vlak ik dit het best KAN doen al heb ik geleerd voor mental health.

Hier ga ik dus mee beginnen naar wil open blijven voor wat meer belangrijk is om een verschil te maken.

An Geuens
An Geuens
7 years ago

Ik wil nu heel snel aan de slag met implementeren en tot actie komen. Ik blijf steeds opnieuw hangen in uitdenken, concepten op papier zetten en plannen maken maar de actie volgt veel te weinig. Daar komt nu een einde aan na alle tools die ik heb opgepikt tijdens de Master Enterpreneur!

Wat ga ik doen?
Focus op de 6 prioriteiten van de dag
Partnerships uitwerken
Website online zetten
Schrijven, schrijven, schrijven,…

Thanks Nisandeh voor het zeer inspirerende ME weekend!!!

Nadine Verhaeghe
Nadine Verhaeghe
7 years ago

Bedankt Nisandeh voor het thema!

Blijkt nog maar eens dat wat ik nodig heb, op het juiste moment naar me toe komt.

Heel wat jaartjes geleden volgde mijn zoon een basketbal bootcamp met een bekende Americaanse coach. Die man sprak toen de illustere woorden: ‘There are 3 ways to learn basketball’ ( Honderden oortjes gingen toen heel aandachtig luisteren) ‘PRACTICE – PRACTICE – PRACTICE’.

Ik zit momenteel midden in een scheiding en ben de laatste 2 maanden al verschillende keren uit mijn comfortzone gehaald en het is elke dag met heel wat dingen practice – practice – practice. Het is a way of life aan het worden omdat het leven niet stilstaat en telkens voor nieuwe verrassingen zorgt.

Marie-José Huffmeijer

Ik ga uitblinken in het succesvol vermarkten van mijn productaanbod van supervrouw.nu
Hiertoe zet ik regelmatig stappen buiten mijn comfort zone, investeer in website, online programma, werk samen met specialisten die heel goed zijn in andere dingen dan ik. Ik heb FE

Julia Arnscheidt
7 years ago

Ik wil graag uitblinken in keuzes maken om beter focus te kunnen houden en implementeren. Een van mijn sterke kanten is dat ik erg open sta voor allerlei nieuwe inzichten en mogelijkheden. De schaduwkant is dat ik te veel heen en weer fladder. Je tips ga ik meteen gebruiken. Elke ochtend oefenen.

Marjan Crabtree
7 years ago

IK ben het met Esther eens, verkopen vind ik zo moeilijk. Ik ben pas begonnen en wil daarom graag werk hebben en vind het dan moeilijk om met een redelijke prijs te komen (met in het achterhoofd: wat nou als ze het teveel vinden en ergens anders de diensten afnemen).

Liesbeth Raepsaet
7 years ago

Momenteel: aan het trainen om uit te blinken in het overbrengen van ingewikkelde begrippen en concepten aan leken, vertaald in makkelijke, snel te begrijpen en toepasbare gegevens. Ik moet me vooral nog focussen op het kort en duidelijk kunnen houden (en niet teveel uitwijden met details) van informatie.

Momenteel werk ik aan 4 workshops die ik nog nooit gegeven heb, dat is duidelijk uit de comfortzone… maar toch is mijn passie, ook de nieuwsgierigheid groter dan de angst.

Marjolijn de Rooy
Marjolijn de Rooy
7 years ago

Ik wil excelleren in helder communiceren! Zo kan ik mijn boodschap en kennis goed overdragen.

Moet dus beginnen met het helder voor mijzelf te hebben! Hele opgave, maar de Master Entrepreneur heeft me daar goede handvatten voor gegeven. Daarnaast veel oefenen om dit ook als een Master Presenter te brengen.

Joop der Weduwen
7 years ago

Helder communiceren.

Goed om dit actiepunt te zien Marjolijn. Bij de laatste bijeenkomsten zie ik dat ook gebeuren. Je geeft helder weer wat je ergens van vindt. Ik zie overigens nu ook je label (Well Done…) prominent terug: ook helder!

Marie Louise van der Kloot

Ik ben goed aan de gang met het verder uitbouwen van activiteiten zoals een foto boekje dat ik gemaakt heb, ben nu het onderwerp lezingen aan het uitschrjven en een 3 daagse cursus over het leven van Van Gogh; inspiratie workshop; en later weer bellen naar hotels…

Gister was ik wel afgeleid door een zakelijk iets dat opgetreden is.

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
7 years ago

Ik wil uitblinken als acupuncturist en therapeut en ik zou graag mijn methode over de hele wereld brengen: helpen mensen om zijn doelen duidelijk te zien en te behalen tot de ultimate doel dat is het zien van de eigen leven bestemming

Leni Minderhoud
7 years ago

Hi Andrea, ik heb je video’s gezien en opgevolgd en ik vond dat heel erg fijn ! Ik wil je graag helpen jouw methodiek internationaal bekend te maken!

Irma Soetekouw
7 years ago

Vanaf 4 jarig kind ben ik al in beweging, eerst onbewust omdat het moest van mijn ouders, later bleek ik er best wel goed in te zijn, nu -57 jaar- jong geef ik al vanaf mijn 17 jaar les aan scholen, bedrijven, kinderen, zieken, (para) med. en aan iedereen die zich goed wil voelen in TaiChi, (medische) Qi Gong en Healing Tao.

Een holistische aanpak waarmee ik letterlijk en figuurlijk al hele groepen in beweging heb gebracht. Volharding dus, en doen wat je vanuit je hart wil doen! Leer gevoel en ratio bij elkaar te brengen en je gaat als een speer!

Karoline Wagenaar
7 years ago

Rust…..die was ik even vergeten….buiten mijn comfortzone treden lukte prima…meer dan prima…en dan doet je lijf het licht uit…zodat je weer overnieuw kunt beginnen…nu de rust ook inbouwen…Je weet het wel…maar het voelt zo goed om een bericht te krijgen met herkenning, inzicht en motivatie…goeie timing Open Cicles!!! DANK!!!

Eric Plantema
7 years ago

Ik wil uitblinken in het vereenvoudigen van de administratie van ondernemers, zodat ze het sneller en goedkoper zelf kunnen bijhouden en daarmee hun inzicht in hun onderneming vergroten, wat tot betere beslissingen leidt.
Daartoe ben ik sinds kort tester van het online boekhoudpakket geworden waarmee ik werk en ga ik na de vakantie maandelijks een dag les geven aan beginners is dat pakket.

Marischka Setz
7 years ago

Verkopen, zonder dat het verkopen wordt 🙂

Helen Arnoldus - van der Wal

Ik ga uitblinken in de totaal inrichting van recreatiewoningen en chalets.
Juist door maatwerk te leveren, creatief om te gaan met kleine ruimtes en veel services te leveren is dit mijn doelstelling nummer 1. En als zo’n woning dan “turn key ready” wordt opgeleverd geeft dat een kick.

Maikel Albregt
Maikel Albregt
7 years ago

Afgelopen weekend enorm veel geleerd en herkend!

Maar er zijn zeker twee zaken waar ik in wil gaan uitblinken en dat is ten eerste het leggen van contacten (netwerken) en daarbij duidelijker communiceren en mensen kunnen overtuigen.

En ten tweede wil ik mezelf meer doelen gaan stellen en planmatiger gaan werken, Time Management oftewel productiever worden!

Engelien Mulder
Engelien Mulder
7 years ago

Ik wil prachtige sieraden maken.

Marlies Kerremans
7 years ago

Ik zou het liefst willen uitblinken in de beste en leukste logopedie-sessies geven aan kinderen tussen de 2 en een half en 16 jaar!

Petra van Riemsdijk
7 years ago

Ik zou heel graag willen uitblinken in de wow-factor van mijn product. Persoonlijk heb ik vaak wel iets opvallends, maar hoe presenteer ik mijn product met WOW? Dit ga ik bereiken door mijn klanten te vragen wat ze vonden van mijn hulp. Datgene wat zij het belangrijkste vinden, is het belangrijkste van mijn product, toch? Dus dat is mijn actie voor deze week 🙂

Liesbet Muijlwijk
7 years ago

Waar ik op dit moment graag in wil uitblinken is het makkelijk contact leggen met mijn cliënten, zowel potentiële cliënten als bestaande cliënten.
Tijdens de training met Brian Tracy kwam er in bijna iedere oefening uit dat dit voor mij op dit moment het belangrijkste is om op te focussen.
Vanaf nu ga ik iedere dag de eerste paar uur van de dag besteden aan het bellen van mijn cliënten om te vragen hoe het met hen gaat, wat zij nodig hebben en hoe ik mijn dienstverlening aan hen kan verbeteren.

Marjolein Kalter
7 years ago

Ik wil graag uitblinken in het professionaliseren en laten groeien van mijn bedrijf.
Vroeger zei ik altijd: ik ga noooit ´voor mezelf´ beginnen, daar ben ik veel te zenuwachtig voor.
Toen ik in 2006 zelfstandig ondernemer werd zei ik: ik weet niet of ik een bedrijf wil, maar dit is nu de vorm waarin ik het beste kan doen wat bij me past.

Ik help baanloze hogeropgeleide veertigplussers naar betaald werk omdat deze mensen enorm veel hebben om door te geven, de flexibiliteit hebben om te leren en op te nemen en het eeuwig zonder is wanneer deze mensen die bij de bovenste 2% van de wereldbevolking horen niet kunnen delen wat ze te geven hebben terwijl ze in de kracht van hun leven zijn.
Ik geloof dat werken steeds kortcycliser wordt, niet eerder waren kinderen experts op het vlak waar ouders naar de weg aan het zoeken waren.
Lifetime employment bestaat niet meer, de vaste baan heeft over een tijdje afgedaan en het opereren as if je een eigen bedrijf hebt zal de dominante manier worden om je op de arbeidsmarkt te bewegen.

Het groot maken van mijn bedrijf is geen doel op zichzelf, maar een gevolg van het implementeren van de mogelijkheden voor mensen om zich in deze snel veranderende arbeidsmarkt als een vis in het water te voelen.
Doordat deze visie in de Master Entrepreneur zo expliciet werd vielen er voor mij veel kwartjes op hun plaats. Dit is de sterkste drijfveer waardoor ik heel erg graag goed wil worden in het groot maken van mijn bedrijf

Bene Bailleul
7 years ago

Ik wil nog meer uitblinken in leiderschap. Ik wil dit doen door nog harder te werken aan mijn persoonlijk leiderschap.

Wouter Siteur
7 years ago

Voor mij zijn focus en niet te perfect willen zijn belangrijke vaardigheden. En dat begint met bewustwording. Van bewust onbekwaam naar onbewust bekwaam.

Vera Winkel
7 years ago

Beste collega,

Ik wil uitblinken in het ontwikkelen en delen van mijn visie. “Toevallig” van de week deelgenomen aan een Schrijfcafe en geleerd dat het gewoon een kwestie is van doen en heel leuk is.

Voor mij is het belangrijkste dat ik wil uitblinken in het DOEN en het VRAGEN van HULP.

HULPVRAAG: wie wil me helpen met het implementeren van Mailchimp?

Hartelijke groet van
Vera

Drs. Vera Winkel, helpt je ontdekken wat je eigenlijk wilt, dat ook te DOEN zodat je alles uit je werk haalt.

Judith Henstra
7 years ago

Ik wil beter worden in Sales. Via Brian Tracy heb ik geleerd dat alle skills leerbaar zijn dus daar moet ik mee aan de slag!

Jaap de Leeuw van Weenen

Ik wil gaan uitblinken in focus en planning uitvoeren. Te vaak nog laat ik me afleiden door allerlei andere zaken, waardoor ik de taak die ik gepland had niet afkrijg. Dit geeft, ondanks dat andere zaken wel gedaan werden, toch steeds een gefrustreerd gevoel van falen.

Dit ga ik oplossen door eenvoudig me niet meer te laten afleiden door bijzaken. Mijn planning ‘s avonds in detail opschrijven voor de volgende dag en dit dan ook gaan uitvoeren.

Kirsten van der Ham-Reijnhoudt

Ik zou wel willen leren om minder bescheiden over te komen. Ik houd er niet van om op te scheppen, maar nu komt het ook wel voor dat ik daardoor onderschat wordt.

Rose Jansen
Rose Jansen
7 years ago

Ik wil uitblinken zowel in mij expertise als in mijn bedrijfsvoering.
Nisandeh zei in de Master Entrepreneur dat je buitengewoon moet zijn in beide als je echt de beste wilt zijn.

Ik werk dus nu elke ochtend 2 uur aan het verbeteren van mijn vaardigheden!