Van bankbintje tot topsporter

7897 views | 168 reacties |
shares


Ik schrijf dit artikel vanuit een kleine hotelkamer, hoog in de bergen op Tenerife (Canarische Eilanden)

Ik kwam hier met mijn klimcoach met als doel om mijn rotsklim vaardigheden naar het volgende niveau te tillen.

Maar ik loop op mezelf vooruit…

Ik wil een persoonlijk verhaal met je delen, dat niets te maken heeft met business, en tegelijk beloof ik je… volg mijn verhaal en je begrijpt precies wat het verband is tussen MIJN persoonlijk verhaal en JOUW succes in business…

Laten we teruggaan naar 1 januari 2008 – een paar maanden voor mijn 40ste verjaardag…

Ik evalueerde mijn leven en toen kwam mij heel luid en duidelijk iets voor de geest, iets wat mijn oude leraar altijd zei… “Tot je 40ste – zorgt je lichaam voor jou. Na je 40ste – moet jij zorgen voor je lichaam.

Ik heb het hem duizenden keren horen zeggen, maar op dat moment, werd de boodschap ineens heel dringend. Weet je, tot dat moment, had ik nooit echt goed voor mijn lichaam gezorgd… Ik was bijna de ultieme stereotiepe couch potato (koddige Nederlandse vertaling: bankbintje)

Ik besefte dat ik mijn lichaam in beweging moest brengen.
Maar ik had een doel nodig. Een groot, spannend doel dat mij zou inspireren om er helemaal voor te gaan.
Dus ging ik voor het ultieme doel (voor mij althans)…

Ik besloot de New York Marathon te rennen, 11 maanden later.

Ik deed wat onderzoek op het internet, kocht een paar dure hardloopschoenen en voegde me bij de lokale hardloopclub.
En raad eens… Na 6 weken training blesseerde ik mijn rug zo ernstig dat ik de 3 maanden daarna nauwelijks kon staan.

Terwijl ik herstelde bedacht ik me: Het is nog 6 maanden tot de New York marathon, ik heb een geblesseerde rug en een astma-verleden. Wat moet ik doen?

Ik besefte dat ik het alleen niet ging redden.

Dus vond ik een hardloop coach om me te trainen in de aanloop naar de marathon.

Die 6 maanden waren gruwelijk.

Hij hield me aan mijn afspraken voor elke trainingsrondje.
Regen, sneeuw, hittegolf – het maakte hem niet uit.
Hij leerde mij hoe ik moest rennen, hoe ik moest ademen, hoe ik energie kon sparen en hoe ik kon volhouden…

En om een lang verhaal kort te houden, op een (ernstig) koude zondag, op 2 november 2008, passeerde ik de finish in Central Park, Manhattan.

Een enorme prestatie voor mij, die ik nooit kon hebben volbracht zonder mijn coach.

Nadat ik nog 2 marathons had uitgelopen, wilde ik meer…
Meer uitdaginen, meer avontuur, nog meer uit het leven halen.

Dus, ik ging bergbeklimmen en ik beklom enkele van de hoogste bergen op deze planeet.

Mijn eerste ‘echte’ Berg –  de Kilimanjaro, met bijna 6,000 meter, de hoogste berg in in Afrika.
Na 6 gruwelijke klimdagen, arriveerden we bij de laatste basis, voordat we de top zouden beklimmen.

Ik was uitgeput van de zware tocht, door de extreme kou, door de grote hoogte en gebrek aan zuurstof, en ik overwoog om te stoppen.

Mijn gids keek me recht in de ogen en vertelde mij dat hij nog nooit een klant had gehad die de top niet bereikte.

He gaf me 2 opties: Of ik klim de laatste 6 uur zelf naar boven, of hij draagt me omhoog op zijn rug.

Ik heb het zelf gered, natuurlijk, en ervoer het als de grootste fysieke prestatie van mijn leven.

Maar… ik had het nooit gered zonder zijn begeleiding, aanmoediging en confrontatie.

Een paar jaar geleden, raakte ik verslaafd aan een nieuwe sport… rotsklimmen.

Ik volgde een paar cursussen, kreeg een klimmaatje en trainde zo hard als ik kon.
Maar op een gegeven moment bereikte ik een plafond (en dan bedoel ik niet het plafond van de klimhal).

Ik voelde dat ik niet echt vooruitgang meer boekte.
Om het volgende klimniveau te bereiken, huurde ik Michel in als mijn persoonlijke klimcoach.

Ik werd uitgelachen in mijn klimhal.
Niemand had ooit meegemaakt dat een amateurklimmer een persoonlijke coach nam.

Ik wist dat ik nooit het allerhoogste niveau zou bereiken als klimmer, maar ik wilde weten hoe ver ik zou kunnen komen, en ik wist dat ik het niet alleen zou kunnen.

Tijdens de afgelopen 18 maanden, word ik wekelijks gecoacht – inclusief doelen stellen, trainingsprogramma, accountability…

En gisteren, als onderdeel van mijn training, was mijn tweede dag op de rotsen van Tenerife.

Na een geweldige eerste dag, nadat ik onze beide verwachtingen had overtroffen tijdens de eerst ‘warm up’ klimmetje – was ik er helemaal klaar voor om met het ‘echte’ programma te beginnen…

Het is nog vroeg in de morgen en tijdens de eerste makkelijke route om op te warmen, schiet ik plotseling in de paniek.
Ik klamp me vast aan de rotsen alsof mijn leven ervan afhangt, en de hele route naar de top is een grote, kwellende overlevingstocht.

Ik ben een beetje van slag, maar warm genoeg om een echte uitdagende route te proberen. Op het – voor mij – hoogste niveau.
10 of 12 meter omhoog en… ik zit vast.
Angsten, twijfel, negatieve overtuigingen, ze dobberen rond in mijn hoofd terwijl ik wanhopig ergens nieuwe houvast probeer te vinden.

Het enige dat mij zekerheid geeft, is de kalme stem van mijn coach – die me eraan herinnert om te ademen.

Om weer een lang verhaal kort te maken, elke klim die ik ondernam was een ramp.

Het is zwaar om moeilijke technieken toe te passen op 20-30 meter boven hard gesteente, terwijl er slechts kleine gaten en richels zijn voor mijn vingers en tenen en in mijn hoofd hoor ik schreeuwende stemmen van angst (“Ik ga vallen en breek mijn hoofd”), twijfel (“Ik weet niet zeker of ik het wel ga halen”)  en negatieve overtuigingen (“Ik ben gewoon niet gemaakt voor topsport”)…

En dan kiest mijn coach nog een laatste moeilijke route, “maar” zegt hij, “we gaan stap voor stap te werk”.
Ik neem een diepe teug adem en ik knik ja. Ik klim omhoog en om de paar meter neem ik de tijd om aan het touw te hangen, het volgende deel te inspecteren, even te rusten, en dan weer door te gaan.

En, voilà, 20 minuten later, sta ik op de top.

Ik ben opgelucht en uitgeput en klaar met de training…

Maar op het moment dat ik weer vaste grond aanraak, hoor ik hem zeggen, “Dat was geweldig Nisandeh. Nu gaan we het nog een keer doen – maar dan in één keer!”

Hij zegt het met zijn rustige, kalme stem, maar ik weet… ik heb geen keuze.

Ik neem een slok water, rust vijf minuten uit, en ik klim weer naar boven.

En warempel, ik bereik de top in een keer en ik hanteer adequaat alle moeilijkheden onderweg.

Wanneer mijn voeten opnieuw op de grond zijn, heb een glimlach van oor tot oor, als een kind zo blij.

Ik wist dat ik niet alleen de moeilijke klim had bedwongen, maar ook (en dat is nog belangrijker) – een aantal van mijn angsten, twijfels en negatieve overtuigingen.

En nogmaals… ik had het niet gekund zonder mijn coach.

Het is mijn ervaring, dat er geen verschil is tussen het rennen van een marathon (of het beklimmen van een berg) en het verdubbelen van je zakelijke omzet (of het bereiken van financiële vrijheid).

Je kunt succesvol zijn in het leven en in zaken tot op een zeker (middelmatig) niveau.
Maar wanneer je een hoger niveau wilt bereiken – dan moet je een coach in de hand nemen.

Het advies dat ik vaak heb gehoord van de succesvolle mensen die ik het ontmoet: “Neem altijd de beste coach die je je kunt veroorloven.

Ik volgde dit advies voor mijn business, mijn sporten, mijn gezondheid en voor andere belangrijke gebieden in mijn leven – en zonder mijn coaches (vroeger en nu), zou ik niet het succes, geluk, gezondheid en welzijn genieten als dat ik nu doe.

Als je er klaar voor bent om een niveau hoger te gaan, zoek dan een coach met kennis van zaken, ervaring en, het meest belangrijke, iemand die om je geeft en er alles voor doet om ervoor te zorgen dat jij je potentieel waarmaakt.

En daarom, ben ik vandaag zo enthousiast omdat ik kan aankondigen dat we onze nieuwe en meest persoonlijke programma ooit lanceren – Business Elite Coaching – om jou te ondersteunen in het implementeren van alle inzichten, strategieën en tools die je in onze programma’s hebt gekregen.

Vanwege de persoonlijke aard van dit programma (kleine groepen en 1-op-1 coaching sessies), kunnen we slechts een handjevol, gecommitteerde individuen accepteren in het programma.

Als jij klaar bent om jezelf en je business op een hoger plan te brengen en wilt committeren aan een intens persoonlijk implementatieprogramma, dan nodig ik je van harte uit voor de Implementation Boost Day  waarin je het Business Elite Coaching proces ervaart, je de JUISTE doelen stelt voor 2014.

En als je geschikt wordt bevonden voor het programma, dan stellen we het juiste coaching programma voor je samen, voor jouw specifieke business uitdagingen en doelen.

Om in aanmerking te komen voor de Implementation Boost Day, laat me alsjeblieft weten in het commentaarveld hieronder, waarom jij denkt dat coaching nu voor jou de juiste stap is op jouw pad naar zakelijk en financieel succes.

Zodra je motivatie is bekeken en geplaatst, ontvang je alle informatie over de Implementation Boost Day en hoe je je kunt inschrijven.

Nog een laatste gedachte voor je… Als ik kan veranderen van een ‘bankbintje’ in een topsporter, dan kan jij een top entrepreneur worden… Met de juiste coaching.

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
168 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sandra De Milliano
8 years ago

The sky is the limit if you have the right mindset and implement the right strategies.

Ik ben vastberaden om er samen met mijn team een succesverhaal van te maken, en zowel persoonlijk als in business naar het volgende niveau te groeien.

Gerda Bultstra
Gerda Bultstra
8 years ago

Ben druk bezig met implementeren, en merk dat het helpt als je daarin ondersteund wordt met tips & trics, en bovenal met een kring fijne mensen om je heen.

Marijke Kattenberg-Toet

Beste Nisandeh,

Ruim drie jaar ben ik zelfstandig ondernemer. Mijn goed betaalde baan bij een bank heb ik opgezegd, huis verkocht en verhuisd naar een totaal andere omgeving.
Ik heb namelijk een droom en een behoorlijk verrijkende en ver reikende visie :).

Inmiddels heb ik een aantal prachtige producten ontwikkeld. En toch, tot nu toe blijft het, ondanks de grote droom, nog veel te klein. Ik besef dat dit aan mijn “te klein denken” ligt.

Ik heb een coach nodig die mij stimuleert om groot te denken als het gaat om het in de wereld brengen van mijn produkt.
Dergelijke coaches zijn er natuurlijk genoeg te vinden, maar ….. mijn perfecte coach heeft meer te bieden:
– hij / zij deelt mijn droom en visie;
– het verdienen van geld is niet de drijfveer, maar het resultaat.

Ik heb het gevoel dat jij aan alle voorwaarden voldoet!

Ik ontvang dan ook heel graag een uitnodiging voor de introductie van Business Elite Coaching.

Hartelijke groet van Marijke

Hubert Gabel
8 years ago

Na 30 jaar werknemer de uitdaging en de must opgepakt om iets meer van mijn werkzame leven te maken dan uitvoeren wat mijn baas heeft bedacht. Nu een jaar zelfstandig en een achtbaan is een kabbelend beekje vergeleken met dit ene jaar.

Ik kan nu kiezen om de komende 30 jaar in hetzelfde tempo mijn business te laten groeien, dan heb ik geen coach nodig en doe ik het lekker zelf.

Ik kies ervoor om, sneller dan ik denk dat mogelijk is, mijn bedrijf te laten groeien. Omdat ik zelf niet naar mijzelf kan kijken zonder de belemmeringen die ikzelf opwerp, heb ik mijn coach gevraagd om met mij mee te kijken. En in ieder gesprek met haar leer ik van mijzelf! Dit helpt mij om mijn doelen eerder te bereiken en mijn leven waardevoller te maken dan het al is en mijn bijdrage aan de gemeenschap meer inhoud te geven.

Niet alleen voor mij, juist ook voor mijn gezin en allen waar ik mee te maken heb. Mijn coach ziet een betere Hubert dan ik zelf kan doen en helpt mij een beter mens te zijn.

Jellie van der Veen
8 years ago

Bedankt voor je persoonlijk verhaal. Coaching is echt heel belangrijk, daar ben ik van overtuigd. Ik ben heel nieuwsgierig naar de Implementation Boost day en naar je aanbod voor Business Elite Coaching.

Petra Lanphen
Petra Lanphen
8 years ago

Hi Nisandeh, former couch potato 😉

Thank you very much for your great story. It shows me that I can achieve my goals, as long as I don’t give up! And: miracles can happen. That’s a great thing to know.

I would like to work with a coach, on building my business, getting rid of nonsupportive believes and finally start helping others.

I see there is a lot of pain and misunderstanding between people, through lack of communication. I help people who work in customer contact, to really make a connection with their customers. To repair, build and enlarge relationships. To build sustainable connections.

Can you help me help others?
Thank you!

Martina Schneider
8 years ago

Thank you for sharing Nisandeh!

Mijn eigen bedrijf richt zich op coaching van klanten met kenmerken van ADHD, (Hoog)begaafdheid & Autisme.

Alles wat ik tot heden van jou, Open Circles Academy en mijn individuele coaches heb geleerd, pas ik meer en meer toe.

Het implementeren lukt dus redelijk goed, het gaat alleen nog een beetje langzaam omdat mijn eigen tijdsinvestering beperkt is.

In dit proces zou ik begeleiding op het gebied van marketing en het zetten van de juiste stappen kunnen gebruiken. Het toepassen van een referral system and low end/ high end diensten kan ik nog veel beter toepassen.

Warme groet

Roy Somer
8 years ago

Ben 35 jaar rij-instructeur met veel praktijk ervaring. Heb iemand nodig die mij helpt mijn kennis en ideeën te stroomlijnen zo dat ze toepasbaar worden in mijn dagelijkse praktijk, ofwel coaching is meer dan welkom .
Roy Somer.

Gertie Boleij
8 years ago

Ik ervaar steeds de wisselwerking tussen zelf mensen coachen en coaching ontvangen. En wat mij triggert in je verhaal Nisandeh, is dat je zegt dat je de beste coach moet hebben die er is. Deze gun ik mijzelf ook.

Omdat ik in de coach en adviesbranche zit, merk ik dat mensen gaan voor prijs en korte adviezen in plaats van daar waar echt wezenlijk behoefte aan hebt. Ook ondersteund worden op momenten dat je het niet wilt zien, wegloopt of vlucht. Daar zit voor mij de exclusieve coach.

ZZP-ers wil ik ook ondersteunen om hen op een hoger plan te brengen: een hoger persoonlijk- en zakelijk niveau. Daartoe heb ik met Pieter van der Kaaij een samenwerkingsverband: hij de cijfers en de doelen en ik richt me op persoonlijke uitdagingen.

Wat gun ik mij een excellente coach: ik wil ondersteuning, uitdaging en groei. Haal me uit mijn comfort zone!

Johanna Kamunen
8 years ago

Hi Nisandeh,

op dit moment ben ik thuis herstellend van een operatie, en dus helemaal op de bank gekluisterd.
Voordat dit allemaal gebeurde, was ik al op zoek naar een goede coach, want op dit manier verder, kan ik niet.
Jouw coachings aanbod zou voor mij de reddende engel zijn. Whatever it takes!

Greet Bunnens
Greet Bunnens
8 years ago

Hi
I first met Nisandeh and the team a year ago at the business bootcamp. I followed quite a lot of open circle’s programs (financial freedom, breakthrough, how to blog, etc, etc). Today I am here again at the business bootcamp. I always realize that these events give me a lot of energy and a need to implement my ideas.

Thats what i started doing last year, chose target audience, created website, created blog, have my first clients….
There is only one thing i am missing right now, and thats that person coaching me, pushing me, believing in me, etc…

Im really interested in this personal coaching program.
Thanks in advance on considering me.

Kind regards
Greetje

Elvira Noot
8 years ago

Geweldig! Ik hoop al een hele poos op iets als dit. Ik wil dolgraag gecoached worden.
Ik wou dat ik hier iemand had die met mij kijkt naar de specifieke sterktes en zwaktes van mijn bedrijf, me helpt de kansen te zien en te weten welke risico’s het waard zijn om te nemen!

Ik wil weten hoe ik flink geld kan gaan verdienen zonder dat al dat geld al aanwezig hoeft te zijn.

Guido Vrencken
8 years ago

Listening to my client or listening to my coach – interesting dilemma to find out which mountains I can climb. Although being succesfull as zzp-er for two years, my dream to create a group of conscious interim managers – realising high performance improvements for organisations by combining music and business improvement interventions seems far far away.

I am open to go for the max with the coach I can afford and willing to give back to you my best feedback vice versa.

Margreet Noordanus
8 years ago

Heerlijk en inspirerend! Dat smaakt naar meer? En kan ik een super coach gebruiken: natuurlijk want het is niet makkelijk om door alle plannen het einddoel nog te zien en te weten met welk plan je moet beginnen – prioriteiten stellen en je niet verliezen in dingen ‘naast het pad’ en als je dan de prioriteiten hebt gesteld, wat is dan de beste eerste stap? Vast en zeker dat een goede coach daarbij veel ondersteuning kan bieden!

Arwin Wijnschenk
8 years ago

Hi Nisandeh,

Last few years I am running my business, many people told that we do sit on a goldmine. With competitors growing everywhere rapidly, market shows they are probably right. However, despite all my efforts and having asked many (selfcalled) coaches for help, i didnt manage to find the right leveragefactor yet….

I am looking forward to your reply…

All the best, Arwin

Petra Vos
8 years ago

In 2012 ben ik begonnen als levenscoach en jobcoach voor mensen met autisme en/of adhd. Na een lange aanloopperiode van netwerken, vrijwilligerswerk, leren, geïnsprireerd worden, nieuwe ideeën, begon in mei van dit jaar mijn bedrijf goed te lopen. Ik ben trots! En ik heb zooo ontzettend veel geleerd!

Ik weet dat ik nog meer kan betekenen en ik wil zoveel mogelijk mensen met autisme helpen. Sinds dit jaar ben ik daarom gestart met Auti-Circles, voor de zelfstandig ondernemende Asperger vrouw.

Als er gesproken wordt over autisme en werk, komt het zelfstandig ondernemerschap er vaak maar bekaaid af. Terwijl een heel aantal mensen met autisme (en/of adhd) zeer geschikt zijn om een eigen business te runnen. Daar wil ik ze bij helpen.

Ik zou graag mijn eigen coach willen, iemand die mijn prikkelt en motiveert, mij soms net even de ander kant kan laten zien.

Anno Pieterse
8 years ago

Personal 1 op 1 coaching, lijkt mij super.

Na altijd het in mijn eentje gedaan te hebben “niemand kan mij helpen” bij mijn vorige business, ben ik nu, sadder & wiser, er achter dat het zeer nuttig kan zijn. Maar wat & wie???

Na veel geleerd te hebben op de Master Entrepreneur (en geimplementeed ! ;-)) zijn er toch ook veel zaken die ik niet zo 1 op 1 kan toepassen…

Een persoonlijke aanpak lijkt mij derhalve zeer leerzaam / nuttig & een boost geven aan mij nieuw op te zetten zaak.

Rene Peulen
Rene Peulen
8 years ago

Mijn ervaring met een persoonlijke coach is zeer positief, heb er zeer veel profijt van gehad. Ik merk wel dat ik voor de volgende stap een ander soort coach nodig heb, die mij verder kan brengen in mijn zakelijke groei, zodat alles naar een hoger plan getrokken kan worden. Ben benieuwd wat Open Circles daarin kan betekenen voor mij!

Thomas Kaslander
Thomas Kaslander
8 years ago

Mooi verhaal Nissandeh en heel herkenbaar als Personal Trainer. Zonder het stellen van doelen is er geen weg en kom je uiteindelijk nergens.

In 2013 in aanraking gekomen met Open Circles en inmiddels enkele cursussen verder super veel geleerd en aangereikt gekregen om te implementeren.

Ik ben altijd iemand die het liefst alles te gelijk aanpakt, maar heb inmiddels ook geleerd dat er daardoor gebrek is aan de juiste focus en een concreet stappen plan.

Na de Financial Freedom (absoluut een aanrdader!) ben ik begonnen om wekelijks met een collega elke zondag aan elkaar de doelstellingen voor de komende week door te geven. Op zaterdag wordt er geëvalueerd of deze doelstellingen gehaald zijn. Is dit niet het geval dan moet de persoon 100 burpees (een oefening: youtube.com/watch?v=DaOci08vxi8) doen voor tijd. Kortom tot nu toe werkt dit super motiverend en wilde ik dit graag delen als tip voor andere ondernemers.

Deze manier van coaching werkt absoluut maar ik heb gemerkt dat ik af en toe nog aardig vast zit in ‘the middle class’ mindset,

Met Business Elite Coaching verwacht ik succesvoller te kunnen zijn en geholpen te kunnen worden om een nog betere landkaart te kunnen maken.

Ben zeer benieuwd naar het concept.

Groeten,

Thomas

Patricia Budding
Patricia Budding
8 years ago

Allereerst bedankt voor je inspirerende verhaal Nidandeh.
Ik weet hoe sterk overtuigingen en gedachtes kunnen werken. Mooi dat je ze de baas bent geworden!

Op dit moment zit ik een groot ‘niet weten’. Van huis uit bepaalde dingen niet geleerd/meekregen. Van een heleboel dingen nooit het bestaan geweten.
En… ik heb een groot verlangen waarvan ik weet dat het nú tijd is om neer te gaan zetten. Ik ben me ervan bewust dat ik buiten de kaders moet gaan denken en geheel nieuwe manieren en ideeën mag gaan exploreren. Als ik mijn verlangen heb omgezet in realiteit, weet ik dat een heel ander mens ben geworden. Met nieuwe kennis, ervaring en kwaliteiten. Wat mooi als ik de wereld dat ook kan gaan geven!

Tot nu toe is het heel erg zoeken. Mijn patroon was om het allemaal alleen te doen, terwijl ik weet dat ik er op deze manier niet kom. Ik probeer in deze periode te vertrouwen op het proces, en heb mijn ogen en oren wijd open staan. Als ik een mogelijkheid zie om verder te komen, dan pak ik die kans. En zie, nu komt deze kans op mijn pad! Hoe heeft het zo kunnen zijn? Dus, IK WIL OOK EEN COACH!!!

Op dit moment ben ik even geraakt, ik wil nl. nu gaan opschrijven wat mijn verlangen is, wat ik de wereld wil geven. Goed teken!

Ik wil dit jaar een plek creëren op een boerderij in bosachtige omgeving, waar kinderen van 0-4 jaar (en hun ouders) welkom zijn. Ik ben een bijdrage in hun geluk en ik wil de kinderen laten ervaren dat ze welkom zijn, dat ze uniek zijn en dat ze alles kunnen realiseren wat ze willen (Jong geleerd is oud gedaan).

Omdat ik een geheel nieuw pad bewandel, heb ik iemand nodig met kennis en ervaring die me hierin kan begeleiden.

George Begemann
8 years ago

Ze zeggen dat het deurtje van de timmerman zelf altijd piept.

Ik ben de beste sparringpartner in Nederland voor leidinggevenden. Dit jaar vieren wij ons tienjarig bestaan.

De implementatie en de verbetering van al dat al is geïmplementeerd na de business campus van vorig jaar gaat ons helpen om op 6 juni ons feest ‘benjijboeiend’ een groot succes te maken.

Deze ‘timmerman’ staat ervoor open om te leren hoe hij zijn eigen deurtje gesmeerd kan houden.

George Begemann, Persoonlijk Leiderschap

Monique Stevens
Monique Stevens
8 years ago

Afgelopen jaren heb ik (mede door mijn inzichten die ik kreeg door de Open Circles trainingen) afscheid genomen van mensen die ik als coach zag. Ze hadden hun eigen agenda. In plaats van mij coachen spanden ze mij voor hun karretje. Ze stimuleerden mij niet het beste uit mezelf te halen .

Nu doe ik veel alleen. Weet eigenlijk niet waar ik een goede coach vandaan moet halen.
Een coach kan me helpen om beter mijn focus te houden, mijn angsten te doorstaan en me houden aan mijn afspraken met mezelf!

Leni Minderhoud
8 years ago

Dag Monique, spijtig voor je dat je deze ervaring hebt met coaching. Ik ben verbaasd en ken in ieder geval wel een aantal goede coaches die de klant centraal stellen. Ben er zelf ook een en werk zeer cliëntgericht …

Het aanbod wat je hier zal krijgen, zullen je in ieder geval een ander beeld van coaching geven, daar ben ik van overtuigd!

Hans Planje
8 years ago

Toen ik begin 80-er jaren werd wegbezuinigd uit het welzijnswerk, heb ik mijn hart gevolgd en ben zelfstandig geworden als astroloog. Ik heb al die jaren niet veel, maar genoeg verdiend om van te leven. Ik was er tevreden mee, want ik had vooral leuk werk. Zes jaar geleden kwam daar abrupt een einde aan toen ik een een hartinfarct kreeg en een jaar nodig had te herstellen. Intussen hadden collega’s mijn werk overgenomen en zich ook toegeëigend en kon ik opnieuw beginnen.
Nu heb ik een baantje als basisinkomen en probeer mijn eigen werk weer op te bouwen.

Twee keer naar een Business Bootcamp geweest en veel goede stappen gezet en inzichten geïmplementeerd. Veel aan netwerken gedaan, maak veel meer gebruik van moderne media, aan blokkerende overtuigingen gewerkt, enz. Maar het stroomt nog niet.

En dat is mijn belangrijkste doel voor 2014: Dat het gaat stromen.

Daarnaast: dat ik aan het eind van het jaar minstens de helft van de uren van mijn bijbaantje heb kunnen inleveren, zodat ik meer tijd heb om dat te doen wat mijn passie is.

En ten derde: een wezenlijke stap zetten in het genereren van passief inkomen.

Martin Kugel
8 years ago

Weer een boeiend verhaal Nisandeh en een boeiend voorstel!

Uit ervaring weet ik dat coaching je verder kan helpen. Bij de start van mijn bedrijf heb ik vanuit de KvK en gemeente coaching gekregen. Zeker waardevol! Jouw trainingen ervaar ik als plattegrond naar het hogere niveau maar implementatie is the key… Er zijn zoveel inzichten en implementatietips en uiteraard ben je niet de eerste (maar wel de beste) die hierover trainingen geeft.

Ik ben heel benieuwd naar jouw intense coaching en laat me graag overtuigen op de Implementation Boost Day.

Simone Swinkels
8 years ago

Sinds de Business Bootcamp van mei 2013 ga ik als een speer vooruit.
Ik ben tot nu toe mijn eigen coach, vind thuis eerder weerstand dan ondersteuning.

Wat zou ik geholpen zijn met een Personal Coach!!! Daarom wil ik graag de Implementation Boost Day bijwonen.

Tonnis van Dam
8 years ago

Overal zie je dat topsporters coaches gebruiken. Er is geen enkele sporter die zonder coach de top haalt. Waarom niet? Vreemde ogen dwingen.
Publiek helpt ook om je prestaties tot grote hoogte te brengen, mits ze aanmoedigen.
Ik heb ook als doel gezet voor dit jaar om de marathon van NY te lopen. Ik ben nu aan het trainen volgens een 100 dagen schema en moet zeggen dat het redelijk goed gaat. Maar ik betrap me erop dat bij slecht weer ik zoek naar een excuus om niet te trainen. Terwijl een coach mij zou stimuleren om onder elke omstandigheid te trainen.
Toch ga ik er 100% voor en laat me niet van mijn doel halen.

Is een coach echt nodig? Tot op zekere hoogte niet, daarna denk ik wel. De coach haalt het beste uit jou. Bespreekt zaken met jou, laat je verder gaan dan je zelf zou gaan. Maar als je jezelf genoeg stretcht, dan kun je het lange tijd zonder coach doen.

Ook zakelijk heb ik behoefte aan coaching. Die schop onder de kont kan best handig zijn om net even dat stapje verder te zetten. Of mij zaken anders te laten inzien en daardoor andere keuzes te maken. De coach die ik nodig heb heeft het al gemaakt, is al succesvol en kan mij de kneepjes van succes leren.

Tot nu toe ben ik mijn eigen coach geweest en moet zeggen, niet geheel onsuccesvol. Maar wat heb ik nodig om echt tot de top door te dringen en van mijn bedrijf het beste bedrijf te maken op het gebied van inzicht in prestaties en uitzicht op beter prestaties?

Johanna Glas
8 years ago

Implementatie, implementatie, implementatie…

Ik ben er trots op dat ik het online platform voor kunstenaars en creatieven (DuizendDoDos.nl) half november online heb gebracht. Het ziet er goed uit, de functionaliteit klopt, ik heb een mooi team van mensen die ik voor de content kan consulteren. Van de ruim duizend verzamelde e-mailadressen voor de start-mailinglist heeft zich na 2 maanden nog geen 10 % afgemeld en toch stuur ik iedere twee weken een mail naar de hele lijst…. Ik krijg complimenten voor mijn schrijfstijl, begin een steeds beter beeld te krijgen van mijn doelgroep en leer elke dag iets bij door naar podcasts te luisteren tijdens de ochtendwandelingen die ik in mijn dagprogramma heb opgenomen. Ik doe zakelijk allemaal nieuwe dingen, waarvoor ik inspiratie heb opgedaan bij Open Circles Acdemy. Het is veel werk maar ik ben gemotiveerder dan ooit tevoren.

Maar waar komt toch dat ongeduld vandaan, dat gevoel aan het eind van elke dag dat er toch weer dingen zijn blijven liggen, dat niet alles is gedaan wat ik me had voorgenomen. Waarom gaat het me niet snel genoeg? Mankeert er iets aan mijn volgorde, mijn focus, mijn typesnelheid?

Dit zijn typisch van die zaken die je met een coach kunt aanpakken, dus ik ben benieuwd wat het programma van Open Circles Academy te bieden heeft. Kom maar op met die implementation boost!

Paul van Rossem
8 years ago

Sounds very promising!

I already have a good product, potentially remarkable, but having problems reaching my ideal customers. Did several courses at Open Circles Academy and this has delivered some beautifull results. But it’s going slow… So a boost would certainly be helping a lot!

Especially the personal aspect would be helpfull; I’m good in finding reasons why general advice doesn’t apply in my case 😉

Judith Reinsma
8 years ago

Hey Nisandeh,

In tegenstelling tot veel anderen vind ik je verhaal helemaal niet inspirerend. Ik voel vanaf de eerste regel dat het hier niet gaat om iets te delen of mij iets te leren, maar om iets te verkopen. Om mij te beïnvloeden volgens de theorie van Cialdini. En dat haakt.

Tegelijkertijd zit hier de crux… het is precies wat ik als ondernemer heb. Ik wil niet dat al mijn communicatie-uitingen verkooppraatjes zijn én ik wil dat mijn handel groeit. Waar houdt mijn waarheid op en begint de weerstand? Dat is wat ik verder wil onderzoeken en waar ik wel een goede coach bij kan gebruiken.

warme groet, Judith

Marjolijn de Rooy
Marjolijn de Rooy
8 years ago

Hai Nisandeh,

Inspirerende tekst en filmpje!

Het klinkt zeer aantrekkelijk wat je omschrijft. Misschien moet ik wel even eerst overleggen met jullie of dit nu verstandig is. Ik volg al veel trainingen en er moet ook tijd voor werk over blijven :). Komt bij dat ik niet bepaald in de buurt van Utrecht of Amsterdam woon. Maar ik heb zeker belangstelling. Ben nm al een hele tijd op zoek naar een coach/sparringpartner.

Maarten Hasken
8 years ago

Prachtig en motiverend verhaal!

Zelf ben ik sinds kort weer begonnen met hardlopen en ik heb gemerkt dat een coach (of zelfs een loop-maatje) zeker geen overbodige luxe is!

Nelleke van der Palen
8 years ago

Beste Nisandeh,

Mooi en inspirerend verhaal! Bij Open Circles heb ik al heel wat goede ideeën opgedaan. Hierdoor ben ik mij in 2013 meer gaan richten op mijn strategie en doelen. Maar het is moeilijk om keuzes te maken en focus te behouden, zeker als het een tijdje heel hectisch is. Daarom ben ik benieuwd naar de Implementation Boost Day, om in 2014 zowel persoonlijk als zakelijk nog verder te groeien.

Marcel Dassen
8 years ago

Deze aanpak maakt zo te lezen niet alleen mij blij. Ik heb ook de andere blog voor beginners gelezen en deze matcht naadloos met deze. Je hebt een kaart nodig voordat je een dicht begroeid bos doorkruist, maar in zo’n bos kom je ook onverwachte hindernissen tegen en dan is het handig dat iemand jou daar doorheen loodst.

Ik ben nu drie jaar ondernemer en dat is toch een vak apart. Daar kwam ik achter tijdens mijn eerste Business Bootcamp in april 2011. Achterover leunen en vertrouwen op jouw inhoudelijke deskundigheid werkt namelijk niet. De balans vinden tussen een marketeer zijn en mijn diensten, blijft moeilijk. Kom je te commercieel over dan haken mensen af en ben je te weinig commercieel dan groeit je business nauwelijks.

Met vallen en opstaan werd niets iets. 2014 wordt het jaar van de waarheid en wat zou het heerlijk zijn als een entrepreneur pur sang mij begeleidt naar de top van het ondernemerschap. Ik herken voor een gedeelte mijn voorstel hierin in de laatste enquete waaraan ik meedeed voor Open Circles. Dat je die top met elkaar bereikt door een echte win-win.

Die top bereik je met een top-coach op het vlak van ondernemerschap. Wie kan een top-coach betalen? Als je die top-coach op de top rijkelijk beloond in plaats van met een bescheiden bedrag aan het begin. Elke week dat je meer verdient, betaal je meer aan de coach. Hoeveel ondernemers meer zouden dan de top bereiken en wat zou dit voor onze economie betekenen? Samen succesvoller worden! Daaraan zou ik me volledig committeren, alles voor op zij zetten en niets uit de weg gaan. De alliantie voor succes.

Leni Minderhoud
8 years ago
Reply to  Marcel Dassen

Helemaal mee eens Marcel. Ik laat me ook graag coachen op de blinde vlekken om als coach om als topcoach topondernemers te begeleiden.

Ik ontmoet je graag op het event (voor mij 3 februari)

Sylvia de Goede
8 years ago

Beste Nisandeh,
Mooi en inspirirend verhaal en dank je dat je dit wil delen.
Ik herken heel goed wat je zegt, ik ben de coaches die ik heb ontmoet in mijn leven ook zeer dankbaar.
Het is zeker zo dat je anderen nodig hebt om te groeien, groeien is delen en delen in leven.
En het is heel fijn gecoacht te worden op het gebied waar ik nog te leren heb en dat is mijn business te laten groeien.

Ik heb net de verheugende mededeling van mijn boekhouder dat ik mijn doel (die ik heb gesteld in de training) dit jaar heb bereikt. Ik ben blij en ook een beetje geëmotioneerd, dit was een droom die nu werkelijkheid is geworden, dit ga ik vieren met een heelijk glas chanpagne…..echt TOP

En hierbij mijn investering bij Open Circles heb terug verdiend.

Dit is dankzij jou en jou team Nisandeh,heel hartelijk bedankt.

Ludka Vloemans
Ludka Vloemans
8 years ago

Bedankt Nisandeh voor je inspirerende verhaal, dat heel dichtbij mij ligt, omdat ik zelf personal “fysieke” coach ben.

Ik zie bij mij klanten, wat voor invloed “conditie coaching” heeft ook op privé of business leven – heel veel. Maar daar in kan ik zelf mensen niet meer coachen, daar voor hebben ze weer een andere specialist- coach nodig.

Ook ik heb een coach ingeschakeld om mijn eigen onderneming in beweging te krijgen, mijn eigen weg te vinden. We gingen heel diep en ik heb tijdens de proces begrepen, dat ik veel aan zelfvertrouwen mis. Dat ik alles doe om indruk te maken op mensen. Ik leefde vanuit een angst. Ik deed alles om mensen tevreden te stellen. Maar niet, vanuit mijn hart, overtuiging, maar vanuit de angst.
Ik negeerde mijn pure waarde en alleen allerlei middelen heb gebruikt om hier te “mogen leven”. En ik kreeg steeds klappen terug – relatie, onderneming. Ik heb vorige week de laatste spiegel “gezien” en echt gevoeld, dat ik mijn waarde vergeten ben. Hoe kan ik dan andere waarde creëren, als ik mijn eigen waarde negeer?

Ik ga vanuit dit punt nu verder, mijn onderneming herzien en leven en werken vanuit mijn eigen waarde.

Ik leer, lees, zoek de laatste tijd heel veel over onderneming en ik heb me ook ingeschreven voor de komende Business Bootcamp. Maar zo’n Implementation Boost Day zal ik zeker kunnen gebruiken om de juiste middelen op de juiste manier voor mij groei te gaan gebruiken. Net zoals ik mijn klanten de juiste oefeningen, trainingen aanbied om juist hun persoonlijke doel te bereiken, hun eigen pad te bewandelen.

Ik ben zeer benieuwd naar de Implementatie Boost Day en ook wat de Business Elite Coaching inhoudt.

Bedankt voor delen van alle verhalen.
Met hartelijk groet,
Ludka Vloemans

Marieke Sprenger
8 years ago

In de afgelopen 1,5 jaar heb ik alles wat ik geleerd heb bij Open Circles, bij mijn ondernemerscoach en door ervaring naar beste kunnen geïmplementeerd.

En nu heb ik het gevoel dat ik vast zit. Ik zet alles in, zo goed als dat ik kan en ik denk dat ik weer andere ingangen nodig heb.

In mij eentje kan ik ze niet vinden. Ik ben super trots op wat ik het afgelopen jaar heb bereikt en mijn bedrijf levert helaas nog niet genoeg op om op dit moment geld te investeren in meer scholing/begeleiding.

Ik kan op dit moment hulp gebruiken bij mijn focus, communicatie en het binden van klanten aan mij. Nu heb ik het gevoel wat rond te zwemmen in een grote oceaan en mijn kompas tijdelijk niet te kunnen vinden. Het water is nog aangenaam warm maar ik word wel moe en wat paniekerig omdat ik onvoldoende houvast zie.

Ik heb mijn voorraadje voedsel gebruikt, dat heeft van alles opgeleverd en nu….. is het op:-)

Groet!
Marieke Sprenger coach/leerbegeldier/gezondhouder in de zorgsector

Maarit van Zalk
8 years ago

Hi Nisandah,

Thanks for sharing.
Business is good but I know I need to think out of the box to keep my company strong and innovative. I definitely need a coach to reach this goal.

Mark C Hoogenboom
Mark C Hoogenboom
8 years ago

Ik graag coaching geven aan mensen die willen leren wat al kan. En dan gecoached worden door iemand die kan wat ik nog niet kan. In balans en met wederkerigheid.
Wie wil wat van mij leren? Laat het me weten.
Mark C

Leni Minderhoud
8 years ago

Dag Mark, mooie oproep! We kennen elkaar en er lag al een intentie om voor elkaar te betekenen. Dit is de juiste kapstok denk ik!

Warme groet
Leni

Douwe Bethlehem
8 years ago

Ik denk dat coaching voor mij nu de juiste stap is omdat ik tot voor kort alleen op detacheringsbasis bij overheden werkte. Maar nu de overheden niet meer mensen inhuren wil ik mij vooral met mijn werkzaamheden richten op bedrijven en op particulieren. Hoe maak ik hier een succes van?

Merijn Kegel
8 years ago

Misschien staat het al in andere commentaren, maar coaching is niet alleen nu de juiste stap, maar wat mij betreft gedurende je hele leven als ondernemer. De coach kan verschillende vormen aannemen tijdens dit avontuur, van public speaker tot 1 op 1 mentor.

Ik grijp dus elke kans op coaching met twee handen aan!

Gido van Tienhoven
8 years ago

Ik ben goed in mijn vak, ik wil nog meer mensen daarvan de vruchten laten plukken. De boom moet eerst groeien om dat voor elkaar te krijgen.

Marcel Meijer
8 years ago

Als autodidact ben ik normaal gesproken mijn eigen coach.. Ik herken echter wel veel dingen in het verhaal: heb in Nepal op een top gestaan, heb bibberend in rotswanden gehangen en helaas in overmoed ook enkele vallen gemaakt.

Met mijn bedrijf gaan we het 5e jaar in, met drie jaar op rij een sterke groei en afgelopen jaar een consolidatiejaar. Ik heb het bedrijf samen met mijn vriendin Suzanne en we barsten van de goede ideeën, van de ambitie en werklust.
Ondanks dit alles echter lijkt het soms wel alsof we door een onzichtbare hand geremd worden, terwijl de wet van de afnemende meeropbrengst voor ons nog niet van toepassing mag zijn. Ben afgelopen jaar al voorzichtig op zoek gaan naar een klankbord maar heb hier na het drukke najaar nog geen werk van gemaakt. Ik houd me dus aanbevolen!

Sjoerd Goodijk
8 years ago

Nisandeh, Vered, collega’s en Open Circles-studenten,

Afgelopen jaren heb ik enkele trainingen al gevolgd bij Open Circles. Ik heb hier heel nuttige en waardevolle handreikingen gehad. Implementeren, focus en het stellen van doelen blijven aandachtspunten die ik nog niet onder de knie heb. Sinds 2e helft vorig jaar ben ik wat meer me gaan verdiepen in het onbewuste van mensen (Deepak Chopra) en o.a. het boek ‘Rijke pa, arme pa’, van Robert Kiyosaki. Daarin kom ik veel persoonlijke inzichten tegen.

Ondanks die inzichten ben ik persoonlijk in een najaarsdipje geraakt en heb hulp gezocht: een coach via het KvK (klankbord voor ondernemers) en via de huisarts op het psychisch vlak. Gelukkig heb ik financieel de afgelopen jaren een buffer opgebouwd, maar dat het nu zakelijk wat minder gaat (dienstverlening in de bouw en techniek) knaagt natuurlijk. Afstand nemen van de waan van de dag lukt me nu vrij goed en ik ben meer ontspannen.

Een prima uitgangspunt om volgende stappen te zetten. Mijn grootste inzicht is nu al wel: ik wil teveel gelijker tijd en teveel zelf doen. Uitbesteden zal in 2014 meer vorm moeten krijgen. De vraag blijft dan: hoe vind ik de juiste persoon, wat besteed ik uit, moet ik groeien, welke kansen zijn er, etc. Zo heb ik vaak iets teveel potjes op het vuur waardoor mijn overzicht (dat ik graag heb) wordt vertroebeld.

Kortom: ik heb enorme baat bij goede coaching en begeleiding en wil er dit jaar voor gaan! Het is tijd voor nog meer verandering.

Floor Schuttevaer
8 years ago

Hallo Nisandeh,

Inmiddels heb ik al heel wat programma’s gevolgd van Open Circles en heb ik al heel veel nieuwe inzichten opgedaan.

Ik ben heel nieuwsgierig naar de Implementation Boost day en naar je aanbod voor Business Elite Coaching.

Keuzes maken, doelen stellen, richting bepalen… ik vind het maar lastig. Steeds komen weer twijfels en angsten op mijn pad en ik merk dat ik daardoor minder implementeer van de lessen die ik heb geleerd dan ik zou willen. Ik kan me voorstellen dat een goede coach voor mij het verschil kan maken en ervoor kan zorgen dat mijn bedrijf een boost kan krijgen. Ik ben benieuwd…

Lisette Tol
8 years ago

Omdat ik klaar ben om een niveau hoger te gaan! Veel van de trainingen al toegepast en mijn bedrijf groeit: ik heb steeds meer passief inkomen, heb nieuwe winstgevende producten ontworpen maar ik wil nu een stap verder.

En daar heb ik hulp bij nodig. Ik was al op zoek, het was een van mijn doelen voor dit jaar, dus dit komt op een perfect moment! Ben wel heel benieuwd naar de invulling, wil echt persoonlijk gecoacht worden en geen algemene training meer volgen. Die hebben me veel gebracht maar wil nu alles gestructureerd implementeren. Met een beetje hulp ;-)…. Hoor dus graag meer!

Martin de Werker
8 years ago

Tot nu toe heb ik vooral veel coaches gehad als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en het opruimen van mijn eigen emotionele blokkades.

Mijn bedrijf is sinds april 2013 van de grond gekomen en is toe aan professionalisering. Ik heb er nooit aan gedacht om hiervoor een coach in te schakelen. Dit artikel doet me echter beseffen dat het een super idee is om me ook te laten coachen om mijn bedrijf succesvol te maken.

Graag kom ik in aanmerking voor de persoonlijke implementatie programma.

Lily Koster
8 years ago

Om mijn eigen beste coach te blijven en anderen te kunnen coachen lijkt het me heerlijk om een implementatie coach binnen handbereik te hebben 🙂

Leni Minderhoud
8 years ago

Sinds mei 2012 volgde ik de trainingen bij Open Circles, met in december 2013 het certificaat voor de Business University. Dit waren heel veel trainingsweekenden met ook nog vier Business Bootcamps en losse seminars erbij. Ik heb belangrijk zaken geïmplementeerd, zoals mijn doelgroep bepalen, mijn remarkable product, overal présence op de social media. Dit resulteerde in verdubbeling van mijn omzet en klantenbestand in 2013.

Nu is het het jaar van implementatie van al het andere wat nog op mijn lijst staat, met als doel dit jaar weer een verdubbeling van omzet. Voor mijn gevoel heb ik alle tools bij de hand. Nu nog voldoende discipline, social media afleiding in de hand houden en tijd nemen voor ontspanning, muziek maken en sporten. Hier kan ik zeker coaching bij gebruiken, wat alles vast en zeker zal gaan versnellen.

Coen Spaan
Coen Spaan
8 years ago

Because I finally can say, I cannot do it on my own, I don’t have to do it on my own, because I don’t know it all. I have my dreams and my goals and the reality kicks in and I have to DO it.

And there is this little voice in me that pulls me down by saying I’m not good enough, I will fail. I realize that’s why I’m not competitive, in games or sport, if I don’t go for victory I have nothing to lose and I can’t fail.

Thats why coaching is the right step for me in my life, to remind me to keep on track, to remind my to do it step by step, to be questioned and so there is no possibility to escape and face it all!!!!!! I’m motivated to the bone to learn and develop to expand me, I need someone who can bring me to the higher level, who can support me to implement what I have learned who knows that even the sky is not the limit.

How do I transform my ideas and dreams into reality, that’s why I know that this is the right tool in the right moment.

Namaste, Coen

Heleen Siebert
Heleen Siebert
8 years ago

Eind 2012 was onze mindset van ons bedrijf Wassink Vloeren en Tegels ‘de crisis overleven’ . Dankzij onze eerste Business Bootcamp in januari 2013 hebben we een enorme boost gehad en werken we vanuit een visie, grote doelen en vooral enorm geinspireerd, ondersteund het afgelopen jaar door de trainingen van Open Circles.

We proberen de kracht en kennis van Nisandeh en Vered toe te passen op een MKB-bedrijf met concrete producten.

We geloven erin, we vertrouwen erop, we coachen elkaar als partners en ouders, we werken er meer dan 90 uur per week aan, maar …. wat is het soms moeilijk om in de waan van de dag de goede dingen te implementeren en de juiste focus te houden.

Persoonlijke coaching zou zo welkom zijn!!!