12 tips voor video blogging

6916 views | 232 reacties |
shares


Toen ik vroeg over welke onderwerpen je de komende maanden op ons blog wilt lezen…

… vroegen verrassend veel mensen mij of ik kon schrijven over Video Blogging.

En aangezien ik nog nooit aan video blogging had gedaan, besloot ik om uit te zoeken hoe dat werkt.

En dus, deze week… tromgeroffel… Mijn eerste video blog!

Het is niet nieuw voor me om video te gebruiken voor marketing – en dus deel ik in deze video mijn ervaringen hiermee en een paar van mijn beste tips om effectieve video’s te maken, snel, gemakkelijk en met een minimaal budget.

Dus, pak een kop van je favoriete koffie of thee, zet je telefoon uit… en je e-mail ook…

En klik op “PLAY”.

Ik heb je hulp nodig!

Om enigszins intelligent over video blogging te kunnen praten, heb ik je feedback nodig over dit video blog.

  • Was het interessant? Was het saai?
  • Gaat jouw voorkeur uit naar informatie in tekst (zoals gewoonlijk) of als video – en waarom?
  • Wat vind jij de grootste voordelen van video blogging en wat vind jij de grootste nadelen?
  • Wil jij meer video blogs van mij zien, en zo ja – hoe vaak (altijd, eens per maand, eens per jaar, eens in de 10 jaar)?

Plaats jouw comments, tips of vragen over video blogging alsjeblieft in het commentaarveld hieronder, zodat we er allemaal van kunnen leren.

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. Deel alsjeblieft dit artikel met jouw netwerk via de Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+ knoppen, zodat ook de mensen in jouw netwerk hiervan kunnen profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

232 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anja Leinders
10 years ago

Bedankt voor deze praktische samenvatting Nisandeh!
Ik ben helemaal nog niet vertrouwd met voor de camera staan, maar merk wel dat ik zelf gemakkelijker informatie opneem tijdens video’s dan tijdens het lezen. Bij het lezen geraak ik vlugger vermoeid en afgeleid.

Tijdens de video vond ik de afwisseling aangenaam. De andere achtergronden onderbraken de studiobeelden. Ook de tekst van de bullet points in beeld vind ik een meerwaarde.

Wel vraag ik me af met welk programma je al de verschillende beelden naadloos aan elkaar kan maken.

Alexandra Hilbers
10 years ago

Bedankt voor deze videoblog!!

De tips in de blog zijn erg nuttig en bruikbaar. Ik denk zelf al een tijdje na over het plaatsen van een filmpje of blog op mijn website, maar ik ben er nog niet uit. Het is interessant om te zien hoe iemand spreekt en overkomt, maar ik ben gewoon te ongeduldig om een video af te kijken op een website….en vraag me dan direct af of bezoekers van mijn site/blog dat ook zijn.

Deze blog was misschien iets te lang, maar de punten waren duidelijk en goed toegelicht.

Tot de volgende blog dan maar…

Thies Kuijlman
10 years ago

I have been thinking yesterday. It’s not about the length of the video, it’s your physiology. In the video your not half as energetic as on stage, while on video you lose 20% of your voice and body language, so if you’re more jumped-up, you’ll keep people more concentrated. And then you could easily make 30 mins of video.

Annemiek de Nijs
9 years ago

Video blogging is voor mij heel erg interessant.

In mijn atelier geef ik veel schilderlessen, workshops en cursussen. Door aan mijn leerlingen te vragen wat zij vinden van bloggen, raakten zij zeer enthousiast. Onderwerpen voor mij om te bloggen zijn bijv. achterliggende informatie over alle kleuren, penselen, doeken, papier, verf, kunstenaars, stromingen in de kunst.

Kortom ik ben een wandelende vraagbaak en kan ik deze hoeveelheid aan kennis niet eens kwijt. (mijn niche dus!?!). Ik moet nog starten met bloggen en heb de koe bij de horens gevat en ben nu materiaal aan het verzamelen en schrijven om te bloggen. Video blog is heeeeel interessant want ik kan dan (betaalde) lessen on line zetten.

Allemaal veel om te implementeren…..ik hou vol en kom er dus ook..

Helene van Harten
10 years ago

I do not like to stand in front of the camera so I do not intend to use it. I do not like that I have to like the lesson without seeing it in order to read the blog.The video looks very professional. I cannto get such a clean background with a curtain. The blog does not handle how to add the objects and bullets. But since I do not intend to use it i not so important for me.

Dirk Huyers
9 years ago

Geweldig ! Ik sta te springen om zelf aan de slag te gaan. Ik zit al lang met het idee om videoblogs te lanceren, maar ik schatte het veel te moeilijk in. Blijkt dat het eenvoudig ook kan.

Els Mathijssen
10 years ago

Beelden of woorden?
Het beeld voegt m.i. in dit filmpje alleen iets toe aan de woorden op de momenten dat je laat zien wat de verschillende effecten zijn. Zoals: verschillende achtergrond( zijlicht, tuin, bibliotheek), of kijken in / naast de camera.
Voor het meeste van wat je in dit filmpje vertelt geef ik de voorkeur aan een korte tekst. Maar zoals je zei aan het eind: beginnen is het allerbelangrijkste. Perfectie komt later.

Lotte van Kessel
10 years ago

Ik vind deze video geweldig!
Vol met tips en juist de uitleg en de shots buiten met voorbeelden maakt dat het beter blijft hangen.
Mijn voorkeur gaat uit naar afwisseling. Bijvoorbeeld om en om tekst en video. Wat ik ook handig zou vinden is om de bulletpoints apart te zien als tekst, zodat ik die zelf over kan nemen als samenvatting.
Als nadeel voor deze vorm kan ik de tijd zeggen. Maar aan de andere kant: als ik er voor kies om te kijken, kijk ik helemaal. Bij tekst heb ik neiging er snel doorheen te gaan.
Andere tip nog: witte achtergrond staat inderdaad “crispy” maar een andere kleur overhemd zou welkom zijn. Zo is de uitstraling beetje kil.

Yvonne Casander
9 years ago

Als ik een vlog bekijk, heb ik er meestal een schrift bij om aantekeningen te maken.
Zo kan ik er de voor mij belangrijkste punten uithalen om later nog eens na te lezen.
Ik heb al geoefend voor de camera (lees Ipad) en ontdekte dat het juist kijken in de lens heel belangrijk is. Geen fractie ernaast, want de kijker ervaart dat als iemand die tegen je praat, maar eigenlijk dwars door je heen kijkt.
Ik oefen verder.

Lieve Leysen
10 years ago

Hallo Nisandeh,

Dankjewel om dit met ons te delen.

Dit zijn mijn bevindingen en adviezen kort samengevat:

1) duidelijke titel/omschrijving inhoud aan het begin weergeven

2) iets langzamer en geanimeerder praten
Je wilde duidelijk, zoals gewoonlijk, zoveel mogelijk waarde meegeven, wat ik altijd heel erg apprecieer. Alleen was het daardoor een race tegen de tijd = niet echt aangenaam om naar te luisteren.

3) Denk aan de intonatie en uitspraak.
De laatste woorden van je zinnen sterven regelmatig weg of slik je bijna in + spreek je veel zachter uit = moeilijker te verstaan.

4) mogelijkheid voorzien om de blog in text format en/of als off line video te raadplegen/downloaden.

5) meer beelden gebruiken van waarover je praat, zodat alles meer visueel blijft hangen bij je toehoorders

6) time tags bij het begin van ieder nieuw punt = erg handig

7) tips zoals over de belichting en achtergrond vond ik heel goed!

8) Het globale beeld kwam bij mij nogal klinisch.over, maar dat verandert als het geanimeerder wordt en je meer beeldmateriaal gebruikt.

9) Waardevolle inhoud zoals we van jou gewend zijn. Dank u, dank u, dank u! 🙂

10) 1x per maand vind ik een goede frekwentie

Ik ben benieuwd naar de volgende editie :). Succes!
Groetjes,
Lieve.

Jac van den Goor
10 years ago

Video blogging is een moderne aanpak die hoort bij deze tijd. Zo’n blog moet dan wel niet te lang zijn, 2 of hooguit 3 minuten is meer dan voldoende lijkt mij.

Maar, er kleven ook ‘problemen’ aan zo’n video blog.
Ik ben gewend om de informatie die ik op wil nemen eerst te scannen. Dan kan heel gemakkelijk met tekst, maar is een heel stuk moeilijker met video omdat je dan niet ziet wat besproken wordt.
Om de ‘krenten uit de pap’ te kunnen halen is geschreven tekst heel gemakkelijk. Je kunt een deel omcirkelen dat van belang is en je hoeft daarvoor niet het hele verhaal opnieuw vanaf het begin te lezen. Voor de video blog moet dat wel. Dat is nogal bewerkelijk en dat zal ik dus minder doen.
Persoonlijk zie ik daarom dan ook dit soort informatie liever in geschreven vorm. Een video blog vind ik een uitstekend hulpmiddel om een statement te maken dat een geschreven tekst ondersteunt.

Maar, misschien ben ik wel ongelofelijk ouderwets…

Jeremine Holt
10 years ago

@Jac
Het hangt helemaal af van je doelgroep/target audience.
Zoals je hele marketingaanpak bepaald moet worden door je doelgroep. Als die nauwelijks online zit (en dat is nog steeds niet ongebruikelijk) of nauwelijks tijd heeft, heeft het weinig zin om uitgebreid video’s te maken. Maar als je doelgroep, zoals die van Nishandeh, veel wil leren over online (en dus relatief goedkope) marketingmogelijkheden, is het zinvol om op z’n tijd te videobloggen of daar iets over te vertellen.

Het gaat wel hard, wat dit jaar nog niet nodig is, is volgend jaar ineens heel relevant. Als je voorop wilt lopen, zul je dus mee moeten met de ontwikkelingen. En dat wil je natuurlijk, als succesvol ondernemer in de nieuwe economie.

Jennifer Hanenberg Elders

Nisandeh, zeer helder, goed geluid, geen afleidingen. En je bent jezelf. Dank voor de tips!
Ik moet nog wel een drempel over van geschreven tekst naar video’s, als klant …

Willy Valk
9 years ago

Thanks Nisandeh,

I thought the video would be too long but is was only for the last two minutes I looked at the time. Useful for sure and I will keep the twelve points in mind as I create the video for the video contest which I plan to make. My goal is the Master Entrepreneur so I’m very excited to make this video a great one!

Merlijn Smeele
10 years ago

Ik vond het een heldere video met goede opbouw. Goed ook om de voorbereiding goed uit te leggen en te laten zien!

Ik vond het niet te lang maar wellicht beginnen met een sheet waarop de te behandelen onderwerpen staan met tijd erachter zodat men naar het betreffende onderwerp kan gaan zonder de gehele video te willen zien. Of kortere films opnemen.

De kleur mocht iets warmer.

Ik zou de vlog vooral gebruiken als beeld iets toevoegt (dat is eigenlijk altijd zo:-) aan wat je vertelt.

Dezelfde frequentie hanteren als voor een blog zou ik zeggen.

Elvira Noot
8 years ago

Voor mij is afwisseling belangrijk. Wanneer ik wat meer tijd heb heb ik graag een videoblog of een wat uitgebreider artikel waar ik lekker met pen en papier bij kan zitten.
Bij minder tijd heb ik graag een kort maar krachtig artikel om me aan de slag te krijgen.

Fleur Klinkers
9 years ago

Een hele ervaring om zo’n video te maken. Mocht iemand goede suggesties hebben om mijn eerste video:
http://www.youtube.com/watch?v=xmCqSUdFY14

Roeland Bridié
10 years ago

Heel leerzame video. Paar goede en concrete tips, “technische” informatie vind ik te uitgebreid. Geeft wel heel goed inzicht in de toegevoegde waarde van een gepersonaliseerde videoboodschap t.o.v. platte tekst.

Ik ga hier zeker mee aan de slag!

Goede zaken en s6,

Roeland Bridié

Adriana Groening
Adriana Groening
9 years ago

For someone like me who finds it difficult to write, video blogging is THE solution.
This video I found surely too long as you already say, one loses quick the patience as nowadays everything happens and is presented so fast. But definitely a great way to reach people!

Emile Daalmeijer
10 years ago

Goeie heldere uitleg.
mooi puntsgewijs verteld.

Nu nog software om de video te bewerken.
Bedankt!

Gr. Emile

Eddy batenburg
10 years ago

Eerst maar eens mijn blog opstarten , wie weet voor in de toekomst . goede en duidelijke uitleg van Nisandeh !!

Nisha Brouns
9 years ago

Hi Nisandeh,

Thanks for the video. Very valuable!

My only suggestion would be to think about the presentation. It looks all very smooth, you standing in front of a white screen with great lightning. This might be appropriate for you and your clients.

My targetaudience are Young Professionals in age of 25-35. They are early adapters of a culture of greater authenticity, realness and humanness. That means I would choose for a setup that is less polished and clean and a representation of real life.

Thanks again and much love,
Nisha

Anouk Beekman
8 years ago

Hi Nisandeh,

I love to watch video’s, that’s how I learn. For this reason I have started video blogging too last week.
Even though I had watched this video blog before, I forgot some important tips for my first video blog:

1. Keep it short! – Mine was far too long (22 min), so the next one will be max. 10 min.
2. Make an outline – Because I didn’t do it, forgot to mention important consequences.
3. Forgot to ask people to give me feedback on my video blog.

But I also did do things right:
1. Address to 1 person – I spoke to ‘you’ and not to ‘everybody’.
2. I looked into the camera – It looks like I make eyecontact.
3. Natural lightning – I sat infront of the window so I made use of the daylight.
4. I am being myself, so people will see who they are dealing with. They either like me (and want to watch more video blogs) or will hate me (and never become my ‘friend and client’). But it’s good to filter it a.s.a.p.

Tips I got from the comments below:
1. Provide both: video and PDF so people don’t have to watch the video all over again for the tips, but can use the PDF.
2. Don’t make the intro too long, but keep it short.

With these tips and feedback of my business partner on my video, I will record my second video blog with lot more confidence!

Thank you Nisandeh, Laerke and everyone who commented!
Anouk

Judith de Vries
10 years ago

Ik geef de voorkeur aan informatie in tekst, met eventueel een korte video om iets te illustreren. Informatie in tekst vind ik prettiger omdat ik kan lezen in mijn eigen tempo en eventueel een stukje terug kan.
Deze video vind ik verschrikkelijk lang en als ik iets terug wil zoeken, moet ik de hele video herhalen.

Monique te Giffel
Monique te Giffel
10 years ago

Exactly what I was looking for, thanks!

Aines Hooten
Aines Hooten
10 years ago

De mogeliijkheid door op afstand te communiceren door elkaar te zien en te horen. Dit verhoogd de samenwerking op het nieuwe werken en ook de productie tot nieuwe klanten. Je kunt ook vanuit veel meer plaatsen met elkaar in contact treden. Dus voor een ieder toegankelijk.

Nadja Benschop
9 years ago

Nice, clear and concise! Thank you 🙂

I would like to know how to edit the text in. As a visual person, being able to see what you are talking about is important, so showing the different gadgets and the text is very helpful.
I get scared of complicated software. Any tips?

Look forward to this weekend!

Evelien Bos
10 years ago

Ik vind de video goed, duidelijk, professioneel maar wel erg lang. Ik zie de lengte van deze video meer als een soort cursusitem in plaats van een blog.

Verder denk ik dat een korte video zeker meer ‘sjeu’ aan je blog geeft en ik denk er zeker aan om het zelf te gaan gebruiken.

Tony Verheij
10 years ago

Af en toe gebruik ik video als hulpmiddel bij een blog.
Ik ben nog niet zover dat ik wekelijks video gebruik 😉
En ik ben ook nog niet zover dat ik de video gebruik als vervanging voor mijn tekstblog

Wat ik wel doe als bedrijf zijnde: ik gebruik videomail als ondersteuning bij de offerte.
En tot nu toe heb ik alleen leuke reacties hier op gehad.
Het is ERG ongebruikelijk voor iemand in de bouw om dit te doen.

Ik zag hoelang de video duurt en heb er de eerste 2 minuten van gekeken en het is anders dan ik gewend ben!
Ik zal later op de dag de rest kijken en dan op het geheel reageren…
Het ziet er erg professioneel uit, ook leuk dat het logo zo binnen komt, het logo blijft wel hangen daardoor!

Tony Verheij

Eelco van der Wal
8 years ago
Reply to  Tony Verheij

Dank Tony,

Geweldig idee: een offerte begeleiden door video.

Kan ik vertalen naar video als uitslag op frontend test!

Wilko van der Ploeg
10 years ago
Reply to  Tony Verheij

@Tony: Een enorm leuk idee om een offerte per video toe te lichten… en ik denk dat het niet in de bouw, maar in iedere bedrijfstak ongebruikelijk is, ik kan me goed voorstellen dat dit leuke reacties oplevert. En zelfs als de offerte niets oplevert, denk ik dat je naam wel blijft hangen… (en DAAR gaat het op lange termijn om, toch…)

Ted Daamen
10 years ago

Video gebruiken in een offerte levert niet alleen leuke reacties op, het kan je ook de deal geven (ik spreek uit eigen ervaring). Het moet alleen geen “trucje” worden. Dus niet telkens als je voor dezelfde klant een offerte moet maken bijv. Of wat ik als videomarketeer wel eens doe, is mijn idee omtrent een (mogelijke) video uitwerking al in videobeeld laten zien bij die offerte.

Tonnis van Dam
10 years ago

Hi Nisandeh,
Dank je wel voor deze zeer waardevolle blog. Het werkt zeker voor mij om de videoblog te zien. Juist omdat je kunt werken met beelden van hoe iets wel of niet moet, zoals bij de achtergrond of wegstaren.
Het geeft mij betere informatie dan als het alleen een tekstblog was geweest. Het zou wellicht beter zijn om de tekst van de videoblog eronder geheel uit te schrijven. Dan heb je het beste van beide: en de beelden en de samenvatting die je kunt printen en op je kast hangen. Lijkt me ook beter vindbaar in Google, alhoewel daar ook andere trucs voor zijn, denk ik.
De video was lang, maar niet saai. Wetend dat je verhaal waarde toevoegt wilde ik elk punt weten en had daar de 13 minuten voor over. Opknippen is een optie, maar werkt voor mij ook storend. Dan moet ik namelijk weer een video openen of twee, terwijl in deze video alles netjes bij elkaar wordt uitgelegd.

Goed om onderscheid te maken in set up en filmen en dat van tevoren uit te leggen.

Een voordeel van video is dat je ook kan laten zien hoe het niet moet. Dat komt nu niet goed uit de verf, wellicht goed voor een volgende blog 😉

Wat is mis is de noodzaak tot editing, toevoegen van slides en teksten, tagging, etc om er een geweldige video van te maken.

Ik voel dat ik met jou informatie aan de slag kan en zorg voor een goede voorbereiding voor de komende training. Dank je wel.

Maria Simons
10 years ago
Reply to  Tonnis van Dam

Hoi Tonnis,
k sluit me enigszins bij je aan. (weet niet of het helemaal klopt)
Waar ik nog wel uitleg over zou willen is, hoe doe je dat met teksten toevoegen, muziek en fades.
Misschien een rare vraag maar het maakt een filmpje veel professioneler en ik zou dat willen leren.
Groet Maria Simons

Carin Lucas
Carin Lucas
10 years ago
Reply to  Tonnis van Dam

Ook ik ben van plan met een blog te gaan starten. Het lijkt allemaal eng en vreemd omdat ik er nog geen enkele ervaring mee heb opgedaan.

Daarom ben ik blij met de uitgebreide informatie die best wel lang duurde maar als leek krijg je ruimschoots alle punten die belangrijk zijn. Het aan en uitspringen van de beelden naast je gezicvht was goed en ook niet storend. Dit is iets wat ik ook zou willen leren dus misschien komt dat een keer in de toekomst voorbij. Dankjewel voor allres wat je doet . Carin Lucas

Tom Zoethout
10 years ago

Hi Nisandeh,

Ik maak regelmatig video’s en je hebt voor velen een nuttige lijst tips gegeven.

Groet,
Tom

Marloes van der Kamp
9 years ago

Hi Nisandeh,

I definitely prefer text instead of video, because then I can easily print or take some notes for reviewing it later, I can also easily skip what I consider less important parts and pay more attention to really important parts.
I have the idea that watching video takes more time than reading (especially because I stop it sometimes to write keywords down) and I do not really like that.
The keywords in the video are nice, but to see them again you would have to watch it all over again.

For creating, it will for sure take much more time than writing, so I am actually not that enthousiastic. But I think that I might belong to the minority with my preference; people might like to watch videos, so I am going to try to implement all your 12 tips this week in a short video :).

Frank Janssen
9 years ago

Ben een grote voorstander van video blogging.

ik gebruik ook software om een video te maken van mijn desktop terwijl ik tips geef aan mijn blog lezers.

Net als de meeste mensen heb ik geen zin om lange verhalen te lezen, maar een video van een paar min kijk ik graag.

Mag van mij min 1 x per maand

Miranda Middag
10 years ago

Video’s vind ik fijn als afwisseling. Ik vind het prettig om de persoon live te zien en te “proeven”. Geschreven blogs daarentegen verdienen nog wel mijn voorkeur. Dan kan ik makkelijk dingen teruglezen, of opslaan. Deze videoblog van Nisandeh heeft me overigens wel weer geïnspireerd. Het kriebelt om daar mee aan de slag te gaan. Sowieso met bloggen, want ik heb nog nooit een blog geschreven en ook nog nooit een comment geplaatst. Dit is de primeur! Morgen naar het seminar Business blogging secrets. Kijk er enorm naar uit.

Anne Buiskool
10 years ago

Voor mij een nieuwe uitdaging die al wel op mijn lijstje staat. De combinatie van blogs en Vlogs lijkt me mooi. Door eens in de zoveel tijd (maand inderdaad) een vlog te publiceren ben ik even dichter bij degene van wie ik iets wil horen, leren, meemaken. Het komt er dus inderdaad wel op aan dat het authentiek is. Alleen dan is er die klik naar degene waar toe je de vlog richt. Ik zie het als een uitdaging om dit in mijn bedrijf te gaan gebruiken. Temeer omdat ik me op een markt richt waar schaamte, trots, uitstel, angst voor de vuile was een rol spelen. Het lijkt me geweldig als ik op deze wijze het vertrouwen kan winnen. Onderwerpen lichter kan maken. Dank je Nisandeh voor je start.

Karin van Toor
Karin van Toor
8 years ago

Wat een goede video is het nog.

Destijds er naar gekeken en nu voor de voorbereiding van dit weekend nog eens gekeken en gelukkig geconstateerd dat ik toch geweldig gegroeid ben.

Camera heb ik aangeschaft, alleen de externe microfoon nog niet, maar voor deze fase prima zo.

– Het licht vind ik echt een goede, hier ben ik nog niet uit.
Wat ik mooi aan deze video vind is het wisselende perspectief, dichtbij, verder af en zelf een klein beeldje achter je ter verduidelijking. Dit wil ik graag ook eens leren, dus als je daar eens een blog over zou kunnen of laten maken heel graag.

– Naar de lens kijken, ook zo’n goede tip. Doordat naast mijn lens een beeldschermpje zit kijk (keek) ik steeds naast de lens. Het is een merkwaardig gezicht, maar nog steeds moet ik er echt aan blijven denken om in de lens te kijken, want het resultaat is zoveel beter.

Inmiddels heb ik in één blog 4 instructie video’s geplaatst waarin ik bepaalde technieken die tijdens de les te snel gaan, nog eens rustig uit leg. Deze video’s zijn heel goed ontvangen en ik wil hier dan ook zeker mee doorgaan.

Hartelijk dank Nisandeh dat jij mij hiermee kennis hebt leren en durven maken.

Met een hartelijke, muzikale groet,
Karin

Marjolein Kalter
6 years ago
Reply to  Karin van Toor

Het wisselen met het beeld kan je heel goed doen bij het bewerken van je video Karin. Je neemt hem op 1 positie op. Zeker wanneer je even hapert of dingen hebt gezegd die je eruit wilt knippen kan je met je editor het perspectief wisselen.
Dan stoort het niet dat er een (harde) knip in je montage zit

Chris van der Aa
Chris van der Aa
10 years ago

Hi Nisandeh,

Thanks for this videoblog. Very useful.

Hilary Brown
8 years ago

There are a few more points that I really want to know:

editing
posting it

I am a bit overwhelmed thinking about editing…I would like to be able to cut and paste if needed..
And you have your logo embedded
And you are putting images in the background as you go –
Aand you are cutting quickly to a different shot sometimes – so I know this is not one long take –
So I want to know what went into the production of your blog!
thanks

Marjolein Kalter
6 years ago
Reply to  Hilary Brown

Kijk eens op de site van Laerke Nissen. (camerevrouw voor Nissandeh)
http://www.videoessentie.nl/

Ook heel leuk en een heerlijk mens om mee te werken:
Elisabeth Griffioen http://www.devideovakvrouw.nl/

Beide dames kunnen je technisch helpen, hebben een gratis aanbod en daar kan je ook meer leren over videobloggen.

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
10 years ago

Dat ziet er goed uit! Wel een beetje kil qua kleuren (ook door het overhemd), maar inderdaad professioneel en doordat het wit op de achtergrond niet ophoudt, er geen grenzen zijn, is het een beetje of je hier in de woonkamer staat. De flitsen naar voorbeelden en andere shots vind ik leuk, het maakt het levendig.
Goede heldere informatie. Voor zo’n soort onderwerp vind ik dit heel geschikt. Toch ben ik meer van de geschreven tekst. Ik zou niet heel regelmatig een videoblog hoeven zien, zo af en toe als verrassing eentje.

Marja Duin
10 years ago

Hi Nisandeh,

Although I already watched some clips from your Business Bootcamp, which I really enjoyed, I am not that fond of videoblogging. I do like textblogs combined with pictures, graphics or photo’s. Thank you for making this testvideo. The setup was great, it was very instructive, but much too long for my taste.

Looking forward to seeing you next Saturday

Best, Marja

Jacqueline Taalman
10 years ago

Het is belangrijk om rustig te praten. Je gaat veel te snel Nisandeh. Het lijkt wel of je het snel even in elkaar wil zetten.

Evert Verweij
9 years ago

I just saw your video with 12 tips on making a video blog.
When I just want to have a message across (like: “10 ways to do this…” or “5 favorite tips for…” I would prefer writing because I have the feeling that it’s faster for me and also for my audience. When making a video you add (moving) pictures to your message. I think it’s very important the video pictures have to add something to the message. It can be just the fact that people see how you look like and ‘see who you are’, and get to know you a little bit. This can be very useful when you want to introduce yourself to your audience in a more personal way. Another important contribution of the video pictures can be the fact that you actually ‘show your audience how’, in your case how you should take better videos (e.g. you showed how the video looks like with different backgrounds, there’s no way to catch this in words). This is in my opinion the real value of video.

Koos Overbeeke
10 years ago

Hi Nisandeh,

I like videoblogs for a quick message. Randy Gage produces one weekly and they are nice examples of what I mean. (see example here: youtu.be/GLueAZbnvqo )

I don’t like larger video blogs for retrieving information thats important for me because I cannot remember everything at once

I noticed something else. People like video blogs but no one is implementing the things they can learn from the blog. The latter is also true to some extent with written blogs but with video it is worse.

My advise. Video blogs are nice for advertisements. Written blogs are nice for education even if this education has a acquisition intent.

See you soon,
Koos

Bert Kuiper
9 years ago

Ik ga beginnen met het schrijven maar als ik eerlijk ben spreken de films mij meer aan. Benieuwd wat de tijd gaat brengen.

Mitchel Heitinga
9 years ago
Reply to  Bert Kuiper

@Bert, de tijd brengt je niets, de actie brengt resultaat… dus wanneer zie ik die video 🙂

Silvia Anthonj
10 years ago

Geen idee, of het aan mijn computer ligt, maar bij mij loopt het geluid door en het beeld blijft steeds “haken” … ?!?

Persoonlijk vind ik alles, wat langer is dan 5 min. te lang …
Ik bekijk liever 3 filmpjes van 5 min. in mijn eigen tijd dan één van 15 …

Astrid Hurkmans
10 years ago
Reply to  Silvia Anthonj

Ben het met je eens. Beeld blijft constant hangen en dat is storend.
Vind persoonlijk ook fijner om naar een korter filmpje te kijken dan 13 minuten. Ik raak altijd afgeleid van filmpjes. Kan niet de focus op een video houden, dus voor mij liever schriftelijke blog. Maar kan me ook voorstellen dat sommige onderwerpen nou eenmaal handiger is als video blog.

Ik mis ook een beetje het enthousiasme. Videoblog wordt vaak monotoom en beetje saai.

Wel goede tips overigens.

Jan Jansen
Jan Jansen
10 years ago

Erg leerzaam. Dank voor al de nuttige aanwijzingen.

Karin Peperkamp
10 years ago

Ook bij mij bleef het beeld soms hangen. Verder vond ik het prettiger dan een geschreven blok om dat het veel levendiger is. Echter als er 12 punten voorbij zijn gekomen en daarna wil ik zelf aan de slag met mijn eigen blok, wil ik die 12 punten nog even op een rijtje hebben om te zien wat ik ervan mee kan nemen. Om dan de hel eblog nogmaals te bekijken of zelf aantekeningen te maken, vind ik wat bewerkelijk. Dus geen geschreven samenvatting vind ik een nadeel

Eva Gundlach
10 years ago

Leuke video! Erg leuk ook om te zien dat je op vrij eenvoudige wijze een zeer professionele uitstraling kunt geven aan de videoblog. De tijd is goed, niet te lang niet te kort.

Een keer in de week is een prima frequentie. Wellicht is een combi van een geschreven blog met een video erbij leuk. Waarbij in de tekst uitleg wordt gegeven over een onderwerp en wat praktijk voorbeelden in een video worden getoond.

Leontine van Roosmalen
Leontine van Roosmalen
10 years ago

Ik ben blij dat je videoblogging aan ons laat zien. In de toekomst wil ik dit ook in gaan zetten en ik kan op deze manier kijken wat wel en wat niet werkt. Vooral door het lezen van de reacties van anderen, zie ik al wat eventuele valkuilen zijn.

Dank hiervoor.

Samen zijn we sterker.

Een videoblog lijkt mij niet vaker te moeten worden ingezet dan 1 keer per maand. Overdaad schaadt.

Marvin Sutherland
10 years ago

Hi Nisandeh,

Thanks for your open and frank intro tot your first videoblog.

We use videoblogging in our in-company training. The comments are great, but i’m always looking for improvement.

What I liked obout your Vlog: it’s ‘hands-on’, ‘how -to do’ tips, energetic.

An introduction with bullet points at the beginnging would help, so I know what to expect as a viewer

Length: what I find is a challenge: “how long should the video be? we use 90 seconds as a length for the trailer/teaser; and max 10 minutes for in depth explanation.

As a viewer I find 10 minutes very long. I listen to the video while doing other work….

As a trainer I feel 10 minutes is very short….

Hope to hear from you,

Warm regards, Marvin Sutherland

Marc van Maastricht
10 years ago

Ik sluit me aan bij de anderen: leuk (informatief, professioneel) maar wat te lang.
Ik maak zelf (en werk mee aan) instructiefilmpjes (screencasts) en het streven van de screencasts is maximaal 3 minuten. Dat is wanneer er geen gezicht in beeld is en dat betekent dat je gemakkelijker delen van het filmpje kunt inkorten en eenvoudiger volgens een script kunt inspreken.
Met gezicht geldt dat je de aandacht langer vasthoudt wanneer er alleen gesproken wordt en er verder niets gebeurt: je hebt immers iemand om naar te kijken. Dan zou ik zeggen dat 5 minuten een mooie maximum tijd is.