20 krachtige video toepassingen voor jouw business

12683 views | 282 reacties |
shares


Het belang en de impact van video voor business is ENORM!

En het groeit met de dag.

Als jij nog geen video inzet om jouw business te laten groeien – of hierin niet effectief bent – laat je letterlijk bergen met geld of tafel liggen.

  • Gebruik jij video om jouw business te laten groeien?
  • Gebruik jij video om contact te maken met klanten en prospects?
  • Of vraag jij je af waar en hoe je moet beginnen?

In dit artikel krijg je een voorproefje van onze eenmalige, uitverkochte Video Marketing Master Class. En… aan het einde ontdek je hoe je deze volledige master class online in bezit kunt krijgen.

Hieronder alvast 20 eenvoudige manieren waarop je video kunt gebruiken om de interactie met jouw prospect en klanten aan te gaan en om jouw business te laten groeien:

1. Video Testimonials

Telkens wanneer klanten je vertellen dat ze blij zijn met jouw product of dienst… grijp je camera erbij (of mobiele telefoon) en vraag hen of ze er 30-60 seconden over willen vertellen…

2. Succesverhaal van je klant

Een video testimonial is kort en vooral gericht op jouw product of dienst.

Het succesverhaal van een klant is langer en allereerst gericht op de klant en pas in tweede instantie op wat jouw product of dienst hen heeft opgeleverd…

3. Case study

Een geweldige manier om de waarde van jouw product of dienst te laten zien is het interviewen van blije klanten over hun ervaring, uitdagingen, successen en resultaten.

Dit is een langere video en biedt veel meer informatie en educatieve waarde dan een testimonial of succesverhaal.

4. Snelle boodschap

Stel… je hebt een boodschap die je snel via je mailinglijst of naar jouw volgers op social media wilt sturen.

Ik ben erachter gekomen dat de ‘snelle, slordige en persoonlijke’ aanpak het beste werkt… IEDERE KEER!

5. Persoonlijke boodschap

Een geweldige manier om affiniteit en betrokkenheid met je prospects en klanten te creëren is hen af en toe een leuke, persoonlijke (en onverwachte) video boodschap te sturen…

Ik vind Facebook het beste kanaal voor dit soort boodschappen…

6. Plezier beleven

Een video van een creatief optreden van je eigen personeel is een prachtige manier om de cultuur van je bedrijf te laten zien, je business te promoten EN je publiek erbij te betrekken.

7. Over jou

Willen mensen van jou kopen – dan gaat dat via de stappen: ‘know, like en trust‘.

Dit is makkelijker wanneer je een persoonlijk onderonsje hebt met de persoon, en veel moeilijker om dit online voor elkaar te krijgen.

Tenzij… je een authentieke, persoonlijke ‘Over Jou’ video hebt…

8. Interview

Het interviewen van experts is een geweldige manier om hun geloofwaardigheid te lenen of jouw boodschap te ondersteunen…

9. Wedstrijd

Jouw klanten (of prospects) vragen een video te leveren is een fantastische manier om hen erbij te betrekken. En je krijgt hiermee verse, en vaak boeiende content.

10. Nieuwsbericht

Wanneer iets in jouw business gebeurt, kun je een een saai persbericht uitsturen en hopen dat een lokale krant het oppikt.

Of… je grijpt je mobiele telefoon of een kleine video camera en je maakt een snel, ‘slordig’ en enorm boeiend videoverhaal…

11. Mini-documentaire

Wanneer jij jouw business, een van jouw diensten (of in onderstaande video – onze filantropische activiteiten) in de spotlight wilt zetten, gebruik dan video, foto’s en stem om krachtiger en met meer emotie te communiceren dan mogelijk is met alleen woorden…

12. Vlog (video blog)

Dit is een magnifieke manier om je normale, tekstuele blog op te leuken, helemaal als jouw onderwerp zich leent tot het geven van meer visuele uitleg.

Bekijk als sprekend voorbeeld deze blog post: 12 tips voor video blogging

13. Tutorial

Een video tutorial (handleiding) is een geweldige manier om content te maken waar naar wordt gezocht, wat wordt afgenomen en gedeeld op het web. Zo veel mensen houden van het stap-voor-stap leerproces met aantrekkelijke visuele ondersteuning door video.

Als jij een computer hebt en een webcamera, kun je eenvoudig video tutorials maken, inclusief het beeld van jouw computerscherm.

14. Videocursus

Voor veel mensen is het leren over een nieuw onderwerp via video veel leuker en effectiever dan erover lezen.

Je kunt gemakkelijk een serie korte, educatieve video’s opnemen die waarde leveren, jouw positie als expert versterken en… je business promoten.

15. Webinar

Een webinar is een online seminar, waarin je jouw klanten en prospects kunt onderwijzen over jouw onderwerp of expertise.

Je kunt zelfs interactie met de kijkers hebben via een live-chat functie.

Om een opname van zo’n webinar te zien, klik hier

16. Vraag en Antwoord Sessies (Q&A’s)

Een Q&A sessie is een type webinar, waarin je jouw prospects en klanten uitnodigt om welke vraag dan ook te stellen over jouw product, dienst of expertise.

Ik ben dol op het houden van deze sessies na veel van onze evenementen. Het geeft me de kans om ervoor te zorgen dat iedereen het materiaal volledig heeft begrepen, en de kennis en ervaring nog verder verdiept.

Deze sessies zijn vaker ‘ruw’ met lagere (video) kwaliteit zodat ze soepel kunnen verlopen, zelfs via internetverbindingen met lage snelheden.

Meer over de tools en instructies voor het maken van webinars en Q&A sessies leer je in de online Video Marketing Master Class (zie onderaan deze pagina voor details en hoe je kunt aanmelden)

17. Impressies

Een krachtige, effectieve en aantrekkelijke manier om jouw business te promoten is het creëren van een mix van korte video of foto impressies van jouw product of dienst, met een paar woorden van jou en van je klanten…

18. Call to action

Wanneer je jouw prospects, die jouw product of dienst al kennen, wilt aansporen tot actie – gebruik dan een korte, snelle video, die de belangrijkste voordelen van jouw aanbieding voor hen samenvat(bullet points), waarna je eindigt met een sterke oproep tot actie, de zogenoemde call-to-action

19. Sales video

De afgelopen paar jaar zijn sales video’s erg lucratief voor ons gebleken.

We creëerden een template voor het maken van videoseries (bestaande uit 4 video’s per serie) die ieder 40.000-75.000 euro opleveren.

Hoe je een gelijksoortige sales videoserie maakt, ontdek je in de online Video Marketing Master Class (zie onderaan deze pagina voor details over hoe je deze in bezit kunt krijgen)

20. LinkedIn

LinkedIn biedt de fantastische mogelijkheid om video’s (elk van bovenstaande 19 types) aan je LinkedIn profiel toe te voegen.

Kijk hoe dit werkt op mijn FULL LinkedIn profile (je moet ingelogd zijn op LinkedIn en naar beneden scrollen naar dit video gedeelte)…

Dus… wat nu?

Elk van bovenstaande manieren kan je helpen om de interactie met jouw klanten en prospects te verbeteren en daarmee… om jouw business te laten groeien.
En mijn grootste tip voor jou is simpel… doe het. Geef video een kans.

Ik heb me jaren verzet tegen video omdat ik me zo belachelijk voelde (soms nog steeds) om hardop tegen een lege ruimte te praten. Maar toen ik een aantal video’s de wereld in had gestuurd – reageerden mensen met zoveel warmte (en vergeving voor mijn bloopers) dat ik wilde dat ik veel eerder met video was begonnen.

Je hebt geen professionele uitrusting nodig, noch expertise in monteren of het gebruik van videomontage-software, en je hebt geen uitgekookt script nodig. Je hoeft zelfs niet veel zelfvertrouwen te hebben als je voor de camera staat.

Vertel gewoon jouw boodschap in een video en lever content die mensen leuk vinden en waar ze iets mee kunnen. En bedenk je dat nu de tijd is om in actie te komen.

Begin!

En als je wilt dat ik je PRECIES laat zien hoe je het moet doen, dan heb ik een traktatie voor je:

Video Marketing Master Class online

De eenmalige, volledig uitverkochte Video Marketing Master Class van vorig jaar, is online beschikbaar.

En ik vraag er NIETS voor.

Ja, je leest het goed – het is helemaal GRATIS!

Echter… deze master class is niet voor iedereen. Het is alleen voor degenen die snel beslissen om deel te nemen aan de Business Bootcamp van januari 2016.

In de Business Bootcamp krijg je namelijk de meest kosten-effectieve marketing strategieën voor de nieuwe economie, maar in 2 dagen kunnen we niet alle details behandelen. En omdat video zo ontzettend belangrijk is, krijg je je de Video Marketing Master Class (t.w.v €495) GRATIS bij deelname aan de Business Bootcamp van januari 2016.

Zowel de Business Bootcamp als de video master class is ontwikkeld voor gemotiveerde, serieuze ondernemers en ik geef je graag de link naar de speciale inschrijfpagina wanneer je de volgende vraag beantwoordt in het commentaarveld onderaan deze pagina:

Hoe denk jij dat video kan helpen bij het groeien van jouw business, en welke van de bovenstaande 20 manieren (of andere) zal jou het meeste helpen?

Zodra jouw comment is geplaatst, ontvang je per e-mail de link naar de pagina waarop je je kunt aanmelden voor de de Business Bootcamp met gratis online Video Marketing Master Class. Je krijgt de master class na afloop van jouw deelname aan de Business Bootcamp toegestuurd.

Besluit snel om je in te schrijven, vóórdat wij besluiten deze actie te beëindigen.

En vergeet niet om dit artikel ook te delen in jouw netwerk, want je gaat een hoop mensen blij maken wanneer je hen wijst op deze 20 krachtige zakelijke video toepassingen.

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. Als je je al hebt ingeschreven voor de Business Bootcamp van januari 2016, hoef je niets te doen. Wanneer je 2 volle dagen deelneemt, krijg je de online Video Marketing Master Class automatisch toegestuurd.

PPS. DEEL dit artikel met jouw netwerk door op de Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+ knoppen te klikken, want zo kunnen bevriende ondernemers in jouw netwerk ook hiervan profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

282 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nicole de Swart
8 years ago

Wat een boel mogelijkheden om video in te zetten voor mijn bedrijf. Ik heb onlangs een videotraining gemaakt, maar realiseer me nu pas dat ik het ook kan gebruiken om mezelf en mijn bedrijf te profileren.

Ik denk nu aan:
– een persoonlijke ‘over ons’ video
– YouTube kanaal actief gaan gebruiken voor inhoudelijke tips
– video’s waarin ik vragen van klanten beantwoordt
– promotievideo op LinkedIn plaatsen
– video van tevreden klanten

Baukje Westerlaken
8 years ago

Hallo,
Ik wil graag gaan werken met video op mijn site. Ik wil instructievideo’s gaan maken, webinars gebruiken, blogberichten in video vorm gaan maken en een video die prospects laat zien wie ik ben.
Ik heb wat instructies nodig om aan het werk te kunnen. Is er nog plek op de Video Marketing Master Class?

Groet,
Baukje Westerlaken

Saskia van Velzen
8 years ago

Videoblogging doe ik sinds kort. Het is mijn experiment in snel iets opnemen, gewoon op de iphone, uploaden naar YouTube en delen met de wereld. Ik leer vooral niet perfectionistisch zijn en gewoon te doen. De schaamte voorbij zeg maar.

Dit videoblog is mijn testimonial voor mijn doel om met hardlopen (nooit eerder gedaan) aan het eind van het jaar mee te kunnen doen met de Q Music Santa Run. Ik die nog niet eens het eind van de straat zonder hijgen haalde. Ook en reden trouwens voor het hardlopen is het echt fit en in conditie willen zijn voor het e-team van Open Circles.

Ik vind het steeds leuker worden en het zal me zeker helpen bij het opnemen van de video’s voor mijn online cursus.

Jean Michel Caupain
Jean Michel Caupain
7 years ago

Dit sluit goed aan bij de Crowdfunding cursus die ik laatst heb gevolgd. Door middel van een videoblog kan ik mensen betrekken bij de ontwikkeling van het product. Een video is veel aantrekkelijker dan een lap tekst.

Michel van den Berg
8 years ago

Super artikel Nisandeh! Dank je…:)

Ben sinds kort video’s aan het maken met kinderen aan het woord.

‘Kinder Relax Tips’ waarin kinderen tips geven aan volwassenen om minder te stressen en meer rust te ervaren in hun leven.

En ‘Flitsende Femke’ waarin een meisje van 10 tips en tricks geeft aan kinderen die worstelen met ongewenste situaties zoals bijvoorbeeld pesten.

Op YouTube te bezichtigen nu….:)

Nu zelf nog met mijn gezicht op de camera!

Kemal Wesenhagen
8 years ago

Goed om alle mogelijkheden voor het gebruik van video weer even op een rij te zien.

Mijn doel is om in 2014 Testimonials, succes verhalen van klanten, vlogs, webinars, Q&a sessies, sales video’s, call to action optimaal in te zetten voor mijn bedrijf!

Verder werk ik ook met instructie video’s. Als er een vraag binnenkomt van een klant, beantwoord ik die door het maken van een instructie video en stel deze video beschikbaar in mijn membership website.

Ik realiseer me nu dat er een periode was dat ik de dag begon met het opnemen van een video. Maar weer eens oppakken. Tip: wil je goed worden in het opnemen van video’s, begin je dag met het opnemen van een video en doe dat elke werkdag. Al is het maar een video van 1 tot 2 minuten.

Joan Bieger
8 years ago

Ik heb een video gebruikt om mijn persoonlijke verhaal te vertellen, en ook een webinar gedaan. Het was allebei een hele mooie, authentieke manier om nieuwe klanten aan te trekken. Ze als het ware te ‘verleiden’ om kennis met de ZichtbareOnderneemster te laten maken.

Elly Oosting
8 years ago

Ik gebruik nu nog geen video, maar dat gaat binnenkort gebeuren.Net voor de Business Bootcamp afgelopen weekend de nieuwe site online, met nieuwe naam en logo, gericht op mijn (kleinere) doelgroep.

Er is ook al rekening gehouden met ruimte voor de toekomstige video’s en door deze lijst kreeg ik nog veel meer ideeën! Ik denk bv aan lopende projecten op video zetten (verbouwingen die ik begeleid), de bedrijven waar ik mee samen werk op video aan het werk laten zien, zoals meubelmakers.

Top! Ik blijf gewoon doorbruisen………..en het wordt steeds beter!!

Anke Fokkens
8 years ago

Ik geloof er heel erg in dat video’s gaan helpen. Mijn hele werk draait om contact maken en bedrijven huren me in om de kwaliteit van mijn werk, maar ook om wie ik ben en wat ik uitstraal. Natuurlijk moet ik gaan werken met video’s in mijn marketing..
Maar en niet zo technisch en niet zo’n fan van een camera op mij gericht.. Ik moet uit mijn comfortzone! 😉

Martijn Luimes
8 years ago

Dit is synchroniciteit!
De laatste tijd ben ik me aan het verdiepen in video-opname en aan het “oefenen” voor de camera.

Ik wil mijn gratis eBook gaan ondersteunen, uitbreiden met video’s die bepaalde onderwerpen verder toelichten. Daarnaast wil ik een video gaan maken waarin ik mijn doelgroep omschrijf. Ik geef gitaarles, maar dat is kort-door-de-bocht. In een video wil ik dat gaan specificeren. Ik wil video’s gaan maken waarin ik zelf muziek maak, instructie video’s gratis (als teaser) en betaald als onderdeel van cursussen. De webinar wil ik gaan toepassen om een groter publiek te kunnen aanspreken. De opnames kan ik later gebruiken.

Dit is wat ik nu ga doe en door deze lijst heb ik nog veel meer opties gekregen. Thanks again Nisandeh en Open Circles!

Simone Swinkels
8 years ago

Twee dagen nadat ik deze korte video (slechts één minuut) op de Facebook pagina ‘SPETTERPRET’ had gezet was hij 1250 keer bekeken!
Sommige klanten waren zo enthousiast dat ze hem diverse keren bekeken hebben.

youtube.com/watch?v=loYoKFJ06J4

Frank Hupse
8 years ago

Weer een interessant stuk. Ben druk bezig al het voorgaande te implementeren, maar dit is zeker één van de volgende stappen die ik ga nemen. Wat mooi om te zien dat er zoveel verschillende toepassingen zijn en de uitleg hoe alles ingepast kan worden. Weer top inspiratie!!

Thomas Rijniers
8 years ago

Klanten vinden mijn werk zo bijzonder dat ze vaak foto’s maken. Laatst had ik een klant die zoveel foto’s had gemaakt dat ik er een filmpje van heb gemaakt. Dat staat nu op mijn bedrijfsmatige facebookpagina. Ik ben benieuwd wat dat oplevert. Ik heb wel al geleerd dat klanten het bijzonder vinden wat ik doe: een eye-opener!

Barbara Wessel
8 years ago

Hartelijk dank voor dit mooie overzicht. Heel verhelderend om te onderscheiden hoe je video op verschillende manieren kunt inzetten, met verschillende doelen.

Op een van mijn websites staat nu een filmpje, waar ik heel blij mee ben. Maar de tijd en moeite voor een minuut film… Toch heeft het me zeker verder geholpen om mezelf te focussen en mijn boodschap aan te scherpen. Dus ik wil er graag mee verder.

Ellen Faber
8 years ago

Hallo ,

Het leek me leuk om te laten zien, in beweging, hoe ik woorden uit papier snijd. Het is een soort langzame dans van mijn hand. Het is een zelfgemaakt filmpje met de foto camera.

Toen ik een filmpje op mijn website wilde plaatsen, werd er gezegd dat het het opladen van mijn website zou vertragen. En dat bezoekers ongeduldig zijn, als de website niet snel komt dat de bezoekers wegklikken.

Daarna heb ik er niets meer mee gedaan, met filmpjes maken want als ik het toch niet kan plaatsen?

Dat er zoveel soorten promotie filmpjes zijn wist ik niet.

Het lijkt een standaard gegeven om zelf in beeld te zijn. Dus daar zou ik nog iets op moeten vinden als ik een promotie video zou willen maken en plaatsen.

Ben benieuwd naar tips.

Esther Molenaar
8 years ago
Reply to  Ellen Faber

Hoi Ellen,

Het is beter om je film op YouTube te plaatsen en dan te verwijzen naar je YouTube filmpje. De code kan je heel gemakkelijk ’embedden’ (zoals dat heet) in je website.

Er is vast wel iemand die je daar verder bij kan helpen in je naaste omgeving. Veel plezier!

Groet,
Esther Molenaar
Blog Content! Coach Content!

Linda Gloudemans
8 years ago

Volgend weekend ga ik de eerste video’s opnemen voor ons bedrijf.

Het worden een aantal stap-voor-stap voorbeelden die onze klanten zelf uit kunnen proberen en we gaan een aantal producten reviewen.

Ik kan niet wachten om het resultaat en de terugkoppelingen te zien en horen :).

Met de 20 ideeën die hierboven staan ga ik zeker ook aan de slag. Mogelijkheden in overvloed!

Merijn Kegel
8 years ago

Naast deze 20 geweldige tips gebruik ik video soms om veel gestelde vragen samen te vatten en in 1 keer te beantwoorden.

Zo heb ik laatst een video gemaakt over het verschil tussen de Ultieme Website en een Membership Site waar onze deelnemers veel duidelijkheid door kregen. Het kostte mij 15 minuten (handig als je je eigen video studio in de buurt hebt ;-)) en heeft ons vele uren bespaard aan het geven van dezelfde uitleg 1 op 1 via de telefoon.

Met een flipover erbij geeft het nog eens veel meer helderheid en heb je de mogelijkheid om het visueel te maken. Tevens kunnen de deelnemers het eindeloos terugkijken op het tijdstip waarop zij dat willen.

Alhoewel ik nog steeds moeite heb mezelf terug te zien went ook dat langzamerhand. En het filmpje uit bovenstaande blog was gewoon weer superleuk om te maken, daar heb ik echt van genoten (bedankt Laerke!).

Karin van Toor
8 years ago

Wat een geweldige blog en wat een timing.
Al maanden heb ik het voornemen om video’s te gaan maken, maar blijf dit uitstellen omdat ik nog niet precies weet hoe ik het moet aanpakken, een perfect resultaat wil leveren, worstel met de opmaakprogramma’s. Kortom ik weet genoeg excuses te bedenken, maar moet nu eens eindelijk AAN DE SLAG.

Waar ik het voor wil gebruiken:
– Community creëren voor mijn piano leerlingen door het uitwisselen van tips, mooie stukken, delen waar je tegen loopt.
– Instructievideo’s met onderwerpen waar veel leerlingen tegen aan lopen.
– Informatieve video’s waarin ik op een eenvoudige wijze wil uitleggen waar hoogbegaafde kinderen en ouders tegen aan lopen en natuurlijk hoe je hier het beste mee om kan gaan.
– Informatieve video’s voor leerkrachten om onderwerpen toe te lichten, waar veel vragen over zijn zoals onderpresteren, compacten, verrijken, beelddenkers en natuurlijk boeiende lesstof aanbieden.

Genoeg mogelijkheden dus. Een kwestie van DOEN!

Elisabeth Schuijt
8 years ago

Ik heb een video op mijn homepage staan en ik krijg daar positieve reacties op; mijn klanten hebben al met me kennisgemaakt voor ze me treffen voor de eerste afspraak. Ook al is er het een filmpje opgenomen met mijn tablet, door mijzelf met matige belichting, mensen kijken er naar en krijgen een indruk van mij en mijn bedrijf. En hoe wordt het nog beter?

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
8 years ago

Ik geloof 100% in video marketing.

Ik geef regelmatige video blog op mijn site waar ik leer mensen oefening om hun klachten zelf verhelpen.

Ik denk dat video testimonials zal mij helpen om meer geloofwaardigheid te creeren: Ik heb er 1 klaar

Een snelle video-boodschap om mijn evenement te promoten lijkt mij ook een goede kans, ik zal op Facebook zetten: bedankt voor de tip.

In de toekomst wil ik als leraar mijn expertise delen en videocursus en Q&A sessie zullen zeker mijn middel zijn

Rob Stalenhoef
8 years ago

Ik denk dat video boodschappen mijn business heel erg zullen helpen. Ik en mijn collega zijn op dit moment de eerste video’s aan het schieten en knippen en plakken. We willen de eerste video’s gewoon snel online zetten en het van daaruit verbeteren. Beter fouten maken dan niets doen.

De video’s die ons het meest zullen helpen zijn ‘Over ons’, de minidocumentaite en de Recommendations. Die zullen onze klanten het meeste vertrouwen geven en het beste weergeven wat we doen. Daarna kunnen we uitbouwen met andere onderwerpen.

Maaike Houter
8 years ago

Je ziet de video boodschappen steeds vaker voorbij komen. Maar ook ik houd niet zo van de camera. Wel denk ik dat het een goede manier is om mensen (persoonlijk) te kunnen bereiken. Als je iemand zijn uitdrukkingen kan zien krijg je veel meer binding met de persoon. Daarom wil ik mijn eigen onzekerheid gaan overwinnen en de video boodschap zeker toe te gaan passen. En hoe je dat het beste kan zou ik heel graag willen leren.

Sigrid van der Laan
8 years ago

Een video maken is absoluut buiten mijn comfort zone. En dus heb ik vorig jaar, toen ik in de gelegenheid was, een videoboodschap ingesproken, met een officiële camera met cameraman en iemand die met wat tips en feedback hielp. Alles bij elkaar heeft het een kwartiertje geduurd. Toen ik mijzelf terugzag, vond ik het vreselijk, ik heb het niet nogmaals willen bekijken en heb de ervaring niet herhaald.

Hoog tijd om weer eens uit mijn comfort zone te stappen. Video is beslist een medium dat ik heel goed kan gebruiken in mijn nieuwe loopbaanbegeleidingsprogramma waar ik mee bezig ben, dus het zou voor mij geweldig zijn om te leren hoe ik het goed kan opzetten, zodat ik er zelf vol trots naar kan kijken. Dat is mij ook gelukt met bloggen (ook zoiets waarvoor ik mijn comfort zone moest verlaten en waar ik nu enorm veel plezier in heb), dus dit moet mij ook gaan lukken.

Krista Steenbergen
8 years ago

Ik heb vorig jaar een video gemaakt, met hulp van een journalistiek studente. En hij is al bijna 1000 x bekeken! Dat heeft me veel nieuwe contacten opgeleverd!

Ik wil dit jaar graag meer werken met video, bijvoorbeeld videoblog, inspiratie-video’s, video-rituelen..!

Voor mij voelt cliënten aan het woord laten nog lastig, omdat intimiteit een persoonlijk onderwerp is waar mensen niet per se mee naar buiten willen. Maar ik kan actiever op zoek gaan naar cliënten die hier wel voor open staan!!

Bedankt!

Josefine Logemann
8 years ago

Geweldig om al die mogelijkheden bij elkaar te zien. Ik ben bezig met een informatieve reeks van vier voor opt in op Facebook.Het duurt even voordat het klaar is vanwege de inhoud en techniek. Daarom spreekt het idee van een slordige opname me wel aan. Goed voor de volgende video’s om het Stand out effect te realiseren.

Ik ben me er heel erg van bewust dat het enorme kracht heeft als het inhoudelijk klopt en het slordige effect niet verstorend is. Een slecht geluid of belichting kan verstorend werken, al is de boodschap heel goed.

Jessica Vonk
8 years ago

Ik ben een beetje overweldigd door de vele tips en mogelijkheden. Meestal heeft dit als resultaat dat ik er helemaal niks meer mee doe, maar dit keer ga ik één tip uitkiezen waarmee ik echt aan de slag ga! Kleine stapjes tegelijk…

Sim Frantzen
Sim Frantzen
8 years ago

Ik denk dat video voor een aantal doelen ondersteuning kan bieden:
-webinars waarin product wordt gedemonstreerd
-cursus uitrollen via video
-tutorial of documentatie van product wat geleverd wordt

Zefanja Vermeulen
8 years ago

Ik heb veel filmpjes gemaakt op mijn telefoon. Ook wat interviews maar de drempel om ze echt te implementeren is hoog.

Ik heb nog wat ontbrekende stukjes waarom ik er niet meer gebruik van maak. De mind vind dat ik er geen verstand van heb.

Ik vind het wel echt geweldig, en zeker op mijn vakgebied, met de paarden is het een mooi middel.

Daarom grijp ik deze kans!

Puck van Groningen
8 years ago

Ja, fijn dat slordige video’s ook werken, dat maakt voor mij de drempel lager!

Voor mij wordt video’s opnemen een hele nieuwe ingang op mijn website en in mijn leven.
Ik heb al een video camera op het oog. Ik heb er veel zin in en wil ook e-Learning op gaan zetten.
Laatst heb ik een presentatie gegeven en opgenomen, daar ga ik ook stukjes van gebruiken voor een mini documentaire of mijn werkwijze 🙂
De blog is heel verhelderend. Het onderscheid gaat me zeker helpen. Dank je wel Nisandeh!

Franciscus Ockhuisen
8 years ago

Ik ga een video gebruiken die snel doorgestuurd wordt omdat het een leuke video is. Er zit wel een link bij naar mijn business, zodat die ook meer op gaat vallen.

Verder ga ik nog een video maken m.b.v. excel of powerpoint, maar dat zal meer een instructievideo zijn met een stappenplan om een bepaald probleem op te lossen.

Ron den Dikken
Ron den Dikken
8 years ago

Video heeft mij al aardig wat gebracht. Tuinen,parken en planten lenen zich natuurlijk uitstekend om video’s over te maken. Mijn Youtube-kanaal (youtube.com/user/rondendikken) is al heel wat keer bezocht en mijn (inmiddels 240) video’s zijn in totaal meer dan 100.000 x bekeken.

Video’s zorgen bij mij voor extra bezoek op mijn websites, maar ook rechtstreeks voor opdrachten.Bijvoorbeeld de video ‘ Kleine romantische tuin’ (inmiddels 11.000 x bekeken) heeft al vijf nieuwe opdrachten opgeleverd en het filmpje is opgevallen bij de redactie van ‘Home en Garden’ waardoor er een 4 pagina tellend artikel over dit tuintje in dit blad heeft gestaan.(mei 2013)
Ik ben dan ook absoluut van plan hier veel meer mee te doen.
Videomarketing Rocks 🙂

Michaëla Wierdsma
8 years ago
Reply to  Ron den Dikken

Wauw Ron, wat geweldig, jouw verhaal. Ook heel fijn om van een ander te horen wat video’s voor zijn bedrijf betekend hebben.

Heb jij ze zelf gemaakt of (inmiddels) iemand ingehuurd?

Succes met leven en ondernemen, hartelijke groet, Michaëla

Ron den Dikken
Ron den Dikken
8 years ago

Hallo Michaela,
Bijna al de video’s op mijn kanaal heb ik zelf gemaakt.
Enkele zijn het werk van mijn dochter 🙂
De video’s van mij met een zwarte achtergrond zijn door Laerke van Webalist gemaakt.
Als je pro wilt gaan is dat de manier !

Dorien Ketel
8 years ago
Reply to  Ron den Dikken

Wat gaaf Ron! Leuk om te lezen!

Bernard de Groot
8 years ago

Ik gebruik voor mini-mailings een “persoonlijke” video die echt helemaal voor die klant is gemaakt waarin ik ook zijn naam noem en refereer aan eerdere ontmoetingen of contact. Het tweede deel van de video is generiek, maar de opening doe ik persoonlijk. Arbeidsintensief maar wel uniek.

Wilga Janssen
8 years ago

Helemaal gelijk. En eigenlijk leuk om te doen. Wij experimenteren en lachen wat af bij het maken van videomateriaal voor onze trainingen en de website. En natuurlijk is alle begin moeilijk maar na een dag rommelen ben je al een heel stuk wijzer.

Ik ga je webinars eens bekijken, heb er nog geen gevolgd. Blijkbaar gemist.

Betsy van Kruisbergen
8 years ago

Momenteel heb ik 1 video online staan. Dat kostte me de nodige zweetdruppels. Er moeten er meer komen, maar vind het erg lastig. de testimonials, het succesverhaal, de casestudy en natuurlijk over jezelf. Zelfs de call-to-action.
Allemaal zeer toepasbaar, maar het doen dat is weer iets anders.

Cecilia Wout
8 years ago

De “over jou” video zal voor mij een eerste stap zijn in video marketing. Een meer persoonlijke kennismaking met als doel meer business.

Rivelino Rigters
8 years ago

Top tips zijn dit! Ik geloof ook heilig in de kracht van video om dat je persoonlijk met woorden, lijf en sound je boodschap kan overbrengen. De meest effectieve vormen voor mij zijn ; testimonials, succes story, vlog, mini doc, wedstrijd, persoonlijke boodschap, call to action, interview en music video (als artiest zijnde).

Zie uit naar de traktaties voor de Video Marketing Master Class 🙂 !

Elles Runia
Elles Runia
8 years ago

Belangrijk om jezelf te laten zin.
Beelden spreken meer dan woorden.
als opt in om mensen iets te geven

Linda Kruijver
8 years ago

Ideaal, zo’n Master Class! Ik denk er al een tijdje over om met webinars te beginnen, of in ieder geval een vorm van kennis delen via video. En dan het liefst leerzaam én ook nog leuk om naar te kijken. Nog net iets meer kennis over dit onderwerp zou erg welkom zijn zodat niets mij nog weerhoudt om ermee aan de slag te gaan!

Dick van de Kaa
Dick van de Kaa
8 years ago

Hallo Nisandeh,

Wederom ‘tons of unexpected value’. Ik nader de start van mijn bedrijf wat mooie, frisgroene woonomgevingen levert. Mijn ‘targed audience’ zijn Basic & Budget paren en alleenstaanden.

Omdat ik 100% vraaggestuurd wil werken heb ik al besloten dat er geen betere manier is dan werken met video.

Ik dacht aan een webinar. Echter nu heb ik opeens 20 mogelijkheden. De snelle persoonlijke slordige boodschap, een filmpje waarom ik, Q + A en de sales video brengen mij op het puntje van mijn stoel.

De Video Marketing Master Class en het video pakket zijn een boost voor mij die ik nu echt nodig heb.

Gerald de Woot
8 years ago

Hi Nisandeh,

Thank you for summarizing all possible reasons for using video on the web to increase business visibility and expertise.

Today, the following would be useful to me:
– Over me and my Customers
– News sharing
– Interview
– Customer reference / testimonial
– LinkedIn
– Call to action
Regards,

Gerald

Nathan Veenstra
Nathan Veenstra
8 years ago

Al jaren wordt er geroepen “Content is king” en dat is zeker waar. Deze uitdrukking is wel op veel manieren uit te leggen en daarmee zou je deze uitdrukking ook uit kunnen leggen als onwaarheid. Wanneer je het hebt over een goede mix in content, is deze uitdrukking zonder meer waar en zal dit echt iets bijdragen aan je site en je onderneming.

Dit realiseer ik mij ook en hoewel tekst mijn vak is, heeft video ook mijn aandacht. Echter nog niet de focus. Dit blog heeft mij ervan overtuigd 12 februari deze ongetwijfeld weer inspirerende masterclass te bezoeken en hier weer mijn voordeel mee te doen.

Ik zou video zeker willen inzetten voor webinars, waarin ik mijn kennis kan delen. Ik heb zo veel te vertellen, hoe kan ik dat goed vormgeven in een webinar? Die vraag hoop ik beantwoord te krijgen.

Alle andere manieren om video in te zetten zijn overigens ook interessant, dus kom op met al die info. Is het al 12 februari? 😉

Arnoud Kas
8 years ago

Currently I use video’s to introduce myself (point 7). I help people creating a great family party. Being a singer at parties video gives me a great opportunity to show examples of parties where I perform and entertain (point 17 impression).

1 testimonial, 4 fast message, 5 personal message, 6 having fun, 8 interviews and 18 call to action would also be great possibilities .

Currently I am working on a continuity program to create passive income. Here video is also a great tool

Koen Lucas
8 years ago

Ik loop al een tijdje rond met plannen om een serie korte, grappige èn informatieve/leerzame video’s te maken, voor op mijn website en op Youtube.

Ik heb de naam van de fictieve hoofdpersoon al bedacht en een aantal situaties die hij eerst ludiek kan verknallen, om dan tot nuttige inzichten te komen en zijn gedrag super kan verbeteren.

Mijn onbekendheid met het medium heeft me tot nu toe tegengehouden, dus een Master Class zou me net dat beetje concrete informatie kunnen geven om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan!

Marsha Buuron
8 years ago

Ah, het punt dat al een poosje op mijn todo-lijst staat!

Voor mij zou het mooi zijn om meer video’s te maken voor ons ‘re-integratiebedrijf’:

a) om meer fondsen binnen te halen: bij een aanvraag kun je gemakkelijk een filmpje toevoegen voor een eerste impressie;
b) om onze medewerkers voor te stellen: B2B-klanten zien gelijk wat onze maatschappelijke waarde is waaraan zij bijdragen;
c) om de vorderingen van onze medewerkers bij te houden in hun persoonlijke dossier! Bijzonder voor later;
d) om onze aanvullende diensten als workshops, kooklessen, catering et cetera onder de aandacht te brengen.

Goed plan dus, en alle tips zijn welkom.

Ruud Wildschut
Ruud Wildschut
8 years ago

Wat is dit leuk!

Vorige week zondag hadden we in het eerste super weekend van Life Skills University een opdracht van Vered gekregen. Namelijk vragen wat je nodig hebt om je doelen te bereiken maar dan real life en we hadden 2 uur de tijd.

Ik heb besloten om naar Merijn toe te te rijden 60km en aan hem, op zondagmiddag bij hem thuis, te vragen of hij mij wil helpen met de eerste 6 powervideo’s die ik ga gebruiken om pasief inkomen te genereren. En hij wil me helpen…

En het leuke is dat ik mijzelf nu terug zie in deze Blog.

Echt gaaf.

Ik ga de powervideos inzetten om elke week een klein onderdeel van de stof die ik behandel in een 2 daagse training te herhalen zodat de informatie beter blijft hangen. Voor deze powervideos betaald de klant een bedrag per maand.

Ruud

Esther Molenaar
8 years ago

Ik gebruik een video cursus als opt-in voor één van mijn websites. Was heel spannend om te doen, maar ontzettend leuk.

Daarnaast heb ik video’s gemaakt voor mijn blog, een vlog dus.

Ik ben nogal perfectionistisch, dus ik ben niet snel tevreden ;-).
Gelukkig heb ik me daar overheen kunnen zetten.

Voor mijn nieuwe business ga ik zeker video’s opnemen: voor mijn online training bijvoorbeeld en als vlog.

Er zijn zoveel mogelijkheden. Het is een kwestie van doen.

Tanya Tienpont
Tanya Tienpont
8 years ago

Ik dacht aldoor dat video’s maken voor mij niet was weggelegd omdat het er professioneel uit zou moeten zien. Maar nu begrijp ik opeens dat het anders kan. Dit opent perspectieven en ik ga er zeker mee aan de slag.

Ingela Wolf Sjögren
8 years ago

Ik ben Ingela Wolf Sjögren, therapeut, coach en trainer. Ik ben gespecialiseerd in het werken met mensen met een buitenlandse achtergrond, zoals ik zelf ben.

In oktober vorig jaar ben ik begonnen om interculturele rituelen te organiseren in Den Haag. Mijn Intercultureel Nieuwjaarsritueel heb ik op video op laten nemen. Hier ga ik mee door!

Wat voor mij op dit moment zou werken is:
-De snelle videobootschap zou goed zijn vlak voor het volgende riuteel op 8 maart (internationale vrouwendag in Den Haag).
– over mij – vertellen over mijn eigen reis als migrant en hoe het mij gelukt is om mijn plek in te nemen in Nederland;
– impressie over een van mijn rituelen (de sfeer laten proeven);
– call to action – to join my riutals, en training
– sales video – for mijn worshop “Healing Migration and Celebrating Life”

Ik heb er zin in!

Geraldine Milius
8 years ago

Een video over mijn bedrijf en over mij. Een video met testimonials van clienten. Dat zou een ding zijn! Waarom?
Omdat men dat niet van mij verwacht.
Het is een heel goede manier om mensen te bereiken en nieuwsgierig te maken.

Ronald Sier
8 years ago

I think that videomarketing is extremely effective because it is engaging. There is so much information today, which makes people tired of just more information. Video, on the other hand is appealing because it’s a form of storytelling.

Therefore I believe that eduactional video’s today are the best way to deliver your message.

Regards,
Ronald

Annelies Vroomans
8 years ago

Wat een tips weer!

Ik heb video nog niet gebruikt voor mijn bedrijf. Lijkt me geweldig om toe te voegen aan mijn arsenaal om kennis over te dragen en klanten te winnen. Vooral deze:

Interviewen van deskundigen .
Deskundigen zijn altijd welwillend als ik ze vraag voor een gastblog, maar het komt er door allerlei redenen niet van ze te schrijven. Da’s jammer voor mijn lezers en een gemiste kans voor de deskundige zich te profileren via mijn blog.

Voor een interview hoeft een deskundige alleen een stukje tijd beschikbaar te stellen ( en iets leuks aan te trekken;-) ) . Ik stel de vragen, zij hoeven slechts hun deskundigheid ten toon te spreiden. Da’s een win-win situatie die de moeite waard is uit te proberen.
Mooie tip om in te gaan zetten, thanks Nisandeh!