20 krachtige video toepassingen voor jouw business

12489 views | 282 reacties |
shares


Het belang en de impact van video voor business is ENORM!

En het groeit met de dag.

Als jij nog geen video inzet om jouw business te laten groeien – of hierin niet effectief bent – laat je letterlijk bergen met geld of tafel liggen.

  • Gebruik jij video om jouw business te laten groeien?
  • Gebruik jij video om contact te maken met klanten en prospects?
  • Of vraag jij je af waar en hoe je moet beginnen?

In dit artikel krijg je een voorproefje van onze eenmalige, uitverkochte Video Marketing Master Class. En… aan het einde ontdek je hoe je deze volledige master class online in bezit kunt krijgen.

Hieronder alvast 20 eenvoudige manieren waarop je video kunt gebruiken om de interactie met jouw prospect en klanten aan te gaan en om jouw business te laten groeien:

1. Video Testimonials

Telkens wanneer klanten je vertellen dat ze blij zijn met jouw product of dienst… grijp je camera erbij (of mobiele telefoon) en vraag hen of ze er 30-60 seconden over willen vertellen…

2. Succesverhaal van je klant

Een video testimonial is kort en vooral gericht op jouw product of dienst.

Het succesverhaal van een klant is langer en allereerst gericht op de klant en pas in tweede instantie op wat jouw product of dienst hen heeft opgeleverd…

3. Case study

Een geweldige manier om de waarde van jouw product of dienst te laten zien is het interviewen van blije klanten over hun ervaring, uitdagingen, successen en resultaten.

Dit is een langere video en biedt veel meer informatie en educatieve waarde dan een testimonial of succesverhaal.

4. Snelle boodschap

Stel… je hebt een boodschap die je snel via je mailinglijst of naar jouw volgers op social media wilt sturen.

Ik ben erachter gekomen dat de ‘snelle, slordige en persoonlijke’ aanpak het beste werkt… IEDERE KEER!

5. Persoonlijke boodschap

Een geweldige manier om affiniteit en betrokkenheid met je prospects en klanten te creëren is hen af en toe een leuke, persoonlijke (en onverwachte) video boodschap te sturen…

Ik vind Facebook het beste kanaal voor dit soort boodschappen…

6. Plezier beleven

Een video van een creatief optreden van je eigen personeel is een prachtige manier om de cultuur van je bedrijf te laten zien, je business te promoten EN je publiek erbij te betrekken.

7. Over jou

Willen mensen van jou kopen – dan gaat dat via de stappen: ‘know, like en trust‘.

Dit is makkelijker wanneer je een persoonlijk onderonsje hebt met de persoon, en veel moeilijker om dit online voor elkaar te krijgen.

Tenzij… je een authentieke, persoonlijke ‘Over Jou’ video hebt…

8. Interview

Het interviewen van experts is een geweldige manier om hun geloofwaardigheid te lenen of jouw boodschap te ondersteunen…

9. Wedstrijd

Jouw klanten (of prospects) vragen een video te leveren is een fantastische manier om hen erbij te betrekken. En je krijgt hiermee verse, en vaak boeiende content.

10. Nieuwsbericht

Wanneer iets in jouw business gebeurt, kun je een een saai persbericht uitsturen en hopen dat een lokale krant het oppikt.

Of… je grijpt je mobiele telefoon of een kleine video camera en je maakt een snel, ‘slordig’ en enorm boeiend videoverhaal…

11. Mini-documentaire

Wanneer jij jouw business, een van jouw diensten (of in onderstaande video – onze filantropische activiteiten) in de spotlight wilt zetten, gebruik dan video, foto’s en stem om krachtiger en met meer emotie te communiceren dan mogelijk is met alleen woorden…

12. Vlog (video blog)

Dit is een magnifieke manier om je normale, tekstuele blog op te leuken, helemaal als jouw onderwerp zich leent tot het geven van meer visuele uitleg.

Bekijk als sprekend voorbeeld deze blog post: 12 tips voor video blogging

13. Tutorial

Een video tutorial (handleiding) is een geweldige manier om content te maken waar naar wordt gezocht, wat wordt afgenomen en gedeeld op het web. Zo veel mensen houden van het stap-voor-stap leerproces met aantrekkelijke visuele ondersteuning door video.

Als jij een computer hebt en een webcamera, kun je eenvoudig video tutorials maken, inclusief het beeld van jouw computerscherm.

14. Videocursus

Voor veel mensen is het leren over een nieuw onderwerp via video veel leuker en effectiever dan erover lezen.

Je kunt gemakkelijk een serie korte, educatieve video’s opnemen die waarde leveren, jouw positie als expert versterken en… je business promoten.

15. Webinar

Een webinar is een online seminar, waarin je jouw klanten en prospects kunt onderwijzen over jouw onderwerp of expertise.

Je kunt zelfs interactie met de kijkers hebben via een live-chat functie.

Om een opname van zo’n webinar te zien, klik hier

16. Vraag en Antwoord Sessies (Q&A’s)

Een Q&A sessie is een type webinar, waarin je jouw prospects en klanten uitnodigt om welke vraag dan ook te stellen over jouw product, dienst of expertise.

Ik ben dol op het houden van deze sessies na veel van onze evenementen. Het geeft me de kans om ervoor te zorgen dat iedereen het materiaal volledig heeft begrepen, en de kennis en ervaring nog verder verdiept.

Deze sessies zijn vaker ‘ruw’ met lagere (video) kwaliteit zodat ze soepel kunnen verlopen, zelfs via internetverbindingen met lage snelheden.

Meer over de tools en instructies voor het maken van webinars en Q&A sessies leer je in de online Video Marketing Master Class (zie onderaan deze pagina voor details en hoe je kunt aanmelden)

17. Impressies

Een krachtige, effectieve en aantrekkelijke manier om jouw business te promoten is het creëren van een mix van korte video of foto impressies van jouw product of dienst, met een paar woorden van jou en van je klanten…

18. Call to action

Wanneer je jouw prospects, die jouw product of dienst al kennen, wilt aansporen tot actie – gebruik dan een korte, snelle video, die de belangrijkste voordelen van jouw aanbieding voor hen samenvat(bullet points), waarna je eindigt met een sterke oproep tot actie, de zogenoemde call-to-action

19. Sales video

De afgelopen paar jaar zijn sales video’s erg lucratief voor ons gebleken.

We creëerden een template voor het maken van videoseries (bestaande uit 4 video’s per serie) die ieder 40.000-75.000 euro opleveren.

Hoe je een gelijksoortige sales videoserie maakt, ontdek je in de online Video Marketing Master Class (zie onderaan deze pagina voor details over hoe je deze in bezit kunt krijgen)

20. LinkedIn

LinkedIn biedt de fantastische mogelijkheid om video’s (elk van bovenstaande 19 types) aan je LinkedIn profiel toe te voegen.

Kijk hoe dit werkt op mijn FULL LinkedIn profile (je moet ingelogd zijn op LinkedIn en naar beneden scrollen naar dit video gedeelte)…

Dus… wat nu?

Elk van bovenstaande manieren kan je helpen om de interactie met jouw klanten en prospects te verbeteren en daarmee… om jouw business te laten groeien.
En mijn grootste tip voor jou is simpel… doe het. Geef video een kans.

Ik heb me jaren verzet tegen video omdat ik me zo belachelijk voelde (soms nog steeds) om hardop tegen een lege ruimte te praten. Maar toen ik een aantal video’s de wereld in had gestuurd – reageerden mensen met zoveel warmte (en vergeving voor mijn bloopers) dat ik wilde dat ik veel eerder met video was begonnen.

Je hebt geen professionele uitrusting nodig, noch expertise in monteren of het gebruik van videomontage-software, en je hebt geen uitgekookt script nodig. Je hoeft zelfs niet veel zelfvertrouwen te hebben als je voor de camera staat.

Vertel gewoon jouw boodschap in een video en lever content die mensen leuk vinden en waar ze iets mee kunnen. En bedenk je dat nu de tijd is om in actie te komen.

Begin!

En als je wilt dat ik je PRECIES laat zien hoe je het moet doen, dan heb ik een traktatie voor je:

Video Marketing Master Class online

De eenmalige, volledig uitverkochte Video Marketing Master Class van vorig jaar, is online beschikbaar.

En ik vraag er NIETS voor.

Ja, je leest het goed – het is helemaal GRATIS!

Echter… deze master class is niet voor iedereen. Het is alleen voor degenen die snel beslissen om deel te nemen aan de Business Bootcamp van januari 2016.

In de Business Bootcamp krijg je namelijk de meest kosten-effectieve marketing strategieën voor de nieuwe economie, maar in 2 dagen kunnen we niet alle details behandelen. En omdat video zo ontzettend belangrijk is, krijg je je de Video Marketing Master Class (t.w.v €495) GRATIS bij deelname aan de Business Bootcamp van januari 2016.

Zowel de Business Bootcamp als de video master class is ontwikkeld voor gemotiveerde, serieuze ondernemers en ik geef je graag de link naar de speciale inschrijfpagina wanneer je de volgende vraag beantwoordt in het commentaarveld onderaan deze pagina:

Hoe denk jij dat video kan helpen bij het groeien van jouw business, en welke van de bovenstaande 20 manieren (of andere) zal jou het meeste helpen?

Zodra jouw comment is geplaatst, ontvang je per e-mail de link naar de pagina waarop je je kunt aanmelden voor de de Business Bootcamp met gratis online Video Marketing Master Class. Je krijgt de master class na afloop van jouw deelname aan de Business Bootcamp toegestuurd.

Besluit snel om je in te schrijven, vóórdat wij besluiten deze actie te beëindigen.

En vergeet niet om dit artikel ook te delen in jouw netwerk, want je gaat een hoop mensen blij maken wanneer je hen wijst op deze 20 krachtige zakelijke video toepassingen.

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. Als je je al hebt ingeschreven voor de Business Bootcamp van januari 2016, hoef je niets te doen. Wanneer je 2 volle dagen deelneemt, krijg je de online Video Marketing Master Class automatisch toegestuurd.

PPS. DEEL dit artikel met jouw netwerk door op de Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+ knoppen te klikken, want zo kunnen bevriende ondernemers in jouw netwerk ook hiervan profiteren.

282
Leave a Reply

avatar
269 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
261 Comment authors
Hanneke van den BergJane SiwpersadDonna HoogstraatenNicole NagelgastRemco Nicolaas van Overbeek Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Saskia Steur
Gast

Ja, dit is nu net weer zo’n artikel dat op het juiste moment komt voor mij. Ik handel in tekst, tekst en tekst, dus is video voor mij een geweldige aanvulling om mijn klanten en prospects ‘toe te spreken’, al dan niet direct. Wat ik al wel heb gedaan, is een videocursus opgenomen als front-end (nog niet helemaal klaar met de editing) en wat ik ook heb zijn 2 videotestimonials van een training die ik geef aan architecten en professionals in de bouw. Mijn eerste video was een persoonlijk bedankje voor nieuwe mensen op mijn opt-inlijst. Dit artikel geeft mij… Lees verder »

Esther Molenaar
Gast

Ik gebruik een video cursus als opt-in voor één van mijn websites. Was heel spannend om te doen, maar ontzettend leuk.

Daarnaast heb ik video’s gemaakt voor mijn blog, een vlog dus.

Ik ben nogal perfectionistisch, dus ik ben niet snel tevreden ;-).
Gelukkig heb ik me daar overheen kunnen zetten.

Voor mijn nieuwe business ga ik zeker video’s opnemen: voor mijn online training bijvoorbeeld en als vlog.

Er zijn zoveel mogelijkheden. Het is een kwestie van doen.

Connie Ettema
Gast

Handig om verschillende manieren op een rijtje te hebben op deze manier. Ik was al een jaar van plan om video’s te gaan maken, ik heb blije klanten die dat ook wel willen zeggen. Nu dus maar gewoon doen, zonder professionele ervaring of kennis…

Marco Coninx
Gast

Het maken van een goede video maakt een vertegenwoordiger die het land doorreist om producten te laten zien bij klanten overbodig.

Hiermee bespaar ik op personeelskosten en een auto van de zaak. Van ieder nieuw product maak ik een korte video die naar mijn klanten mail. Klanten zitten vaak niet op vertegenwoordigers te wachten en bepalen nu zelf wanneer ze de korte video even bekijken. Win win situatie

Egon Beaart
Gast

Ik maak op geen enkele manier gebruik van een video blog. Dit wil ik in de toekomst wel doen, maar loop hier tegen mijn eigen beperking op dat ik het moeilijk vind om in het luchtledige te praten.
Door de juiste training en mensen om me heen kan ik die stap gaan maken.

Jeanine van Weert
Gast

Ik heb wel eens anderen met video geïnterviewd maar nog noit mezelf opgenomen. Maar ik weet dathet werkt. Alleen best eng om jezelf op deze manier te promoten. Ik geef Klankontspanning en dat leent zich er wel voor….

Ik wil het wel proberen!
Jeanine vsn weert

Eveline Bosselaar
Gast

Video’s geven een goede weergave van wie je bent en wat je kan doen voor mensen. En het kan mij differentiëren binnen mijn vakgebied.

Ik ben zelf al bezig met video’s maar ik merk dat het beeld niet helemaal goed krijg. Alle hulp is dus mooi meegenomen.

Geraldine Milius
Gast

Een video over mijn bedrijf en over mij. Een video met testimonials van clienten. Dat zou een ding zijn! Waarom?
Omdat men dat niet van mij verwacht.
Het is een heel goede manier om mensen te bereiken en nieuwsgierig te maken.

Hugo Bakker
Gast

Video werkt voor mijn business erg goed en ik zie dat ik inmiddels de meeste ‘soorten’ video’s al toegepast heb. Nu ik een studio in mijn nieuwe kantoor in kan gaan richten zal ik het nog meer toe gaan passen en ben ik ook wel benieuwd naar de production package 😉

groeten, Hugo Bakker

Michel van den Berg
Gast

Super artikel Nisandeh! Dank je…:)

Ben sinds kort video’s aan het maken met kinderen aan het woord.

‘Kinder Relax Tips’ waarin kinderen tips geven aan volwassenen om minder te stressen en meer rust te ervaren in hun leven.

En ‘Flitsende Femke’ waarin een meisje van 10 tips en tricks geeft aan kinderen die worstelen met ongewenste situaties zoals bijvoorbeeld pesten.

Op YouTube te bezichtigen nu….:)

Nu zelf nog met mijn gezicht op de camera!

Maurits Riton Logtenberg
Gast

Ik weet dat dit hot is, dus ga eerst kijken welke het meest geschikt is voor mijn bedrijf. Ik denk zelf aan: Succesverhaal, impressie en snelle boodschap. Ik ben met namen benieuwd of het op een simpele en goedkope manier kan maar wel met professionele uitstraling dat is de uitdaging juist.

Ron Scheerder
Gast

Video Marketing hebben we tot nu toe weinig toegepast. Wel zijn we ervan overtuigd dat het steeds belangrijker wordt. We hebben het dan ook als een van de strategieen voor 2014 opgenomen. Video kan binnen ons bedrijf het beste ingezet worden als webinar. Op die manier kunnen we via webinars onze basisworkshop “Afvallen zonder dieet” geven. Nu gaan we naar zo’n 30 lokaties per maand om de workshop te geven. Het is dus veel effectiever en kostenbesparend om het via een webinar te doen. Uiteraard moeten we wel testen wat de conversie is. Verder gaan we veel meer videotestimonials gebruiken… Lees verder »

Jan Miltenburg
Gast

Het programma RealSales.NU heeft twee componenten in zich. 60 Video Learning Modules, opgebouwd uit 6 aandachtsgebieden en de maandelijkse Webinars. Daarnaast wordt er op de interactieve deelnemers omgeving de mogelijkheid geboden om zelf video blogs te plaatsen. Lopende 2015 komt er nog een aanvulling van video interviews met bijvoorbeeld Marc Lammers (‘winnaars hebben een plan en verliezers een excuus’).

Het initiatief om focus te leggen op video vind ik krachtig! Open Circles loopt weer voorop 😉 !!!

Marijke Willems
Gast

Ik denk zeker dat videoboodschappen mijn business doen helpen groeien. Dit omdat mensen direct een beeld vormen van jou als persoon, ze zijn weer een stapje dichter bij ‘jou kennen’. Ook kunnen ze ervaren op welke manier je boodschappen overbrengt en hoe jouw manier van communiceren is. Als ik naar een videoboodschap kijk en ik raak geïnspireerd, zou de kans groter zijn dat ik vervolgstappen onderneem. Maar nu: voor mijn business. Ik heb verschillende plannen. Zo wil ik een 4-delige presentatie opnemen om aan te kunnen bieden als bedankje voor het reageren op mijn blogs. Ik wil mijn 5-delige training… Lees verder »

Elisabeth Schuijt
Gast

Ik heb een video op mijn homepage staan en ik krijg daar positieve reacties op; mijn klanten hebben al met me kennisgemaakt voor ze me treffen voor de eerste afspraak. Ook al is er het een filmpje opgenomen met mijn tablet, door mijzelf met matige belichting, mensen kijken er naar en krijgen een indruk van mij en mijn bedrijf. En hoe wordt het nog beter?

José Koster
Gast

Ik heb een prachtigekennismakingsvideo op m’n site staan, waardoor ik precies de juiste klanten aantrek. Maar ik kan nog veel meer met ‘kleine slordige tussendoorvideo’s doen, dat is helemaal mijn stijl!

Zefanja Vermeulen
Gast

Ik heb veel filmpjes gemaakt op mijn telefoon. Ook wat interviews maar de drempel om ze echt te implementeren is hoog.

Ik heb nog wat ontbrekende stukjes waarom ik er niet meer gebruik van maak. De mind vind dat ik er geen verstand van heb.

Ik vind het wel echt geweldig, en zeker op mijn vakgebied, met de paarden is het een mooi middel.

Daarom grijp ik deze kans!

Puck van Groningen
Gast

Ja, fijn dat slordige video’s ook werken, dat maakt voor mij de drempel lager!

Voor mij wordt video’s opnemen een hele nieuwe ingang op mijn website en in mijn leven.
Ik heb al een video camera op het oog. Ik heb er veel zin in en wil ook e-Learning op gaan zetten.
Laatst heb ik een presentatie gegeven en opgenomen, daar ga ik ook stukjes van gebruiken voor een mini documentaire of mijn werkwijze 🙂
De blog is heel verhelderend. Het onderscheid gaat me zeker helpen. Dank je wel Nisandeh!

Paul van Aarle
Gast

Ik ben sinds kort gestart met mijn eigen animatie studio.
Dus ik zit al vollop in de videomarketing voor anderen.

Hoe videomarketing mij kan helpen?

Ik denk dat ik hele korte, grappige animaties zou kunnen maken over actualiteiten. Dat is 1 manier.

Verder zou ik het pakket goed kunnen gebruiken om in beeld te brengen hoe ik werk, hoe animaties gemaakt worden, wat er allemaal bij komt kijken en vooral wat het kan doen voor de klant.

Het is hoe dan ook te gek om eindelijk te doen, wat ik heel lang graag wilde en gewoon vol voor mijn passie voor animatie te gaan!

Lois van den Goorbergh
Gast
Lois van den Goorbergh

Ik ga promo video’s maken met tips voor ouders betreffende hun puberkinderen, maar ook voor de jongeren zelf met tips over studie, omgang met anderen en zaken die aangedragen worden op mijn blog.

De website van Triskelion is nog in ontwikkeling, maar er zal een link naar deze videos komen via mijn blog.

Aan de slag, en make it real to become a deal! (of ideal 😉 )

Simon Droog
Gast

Nu ik er zo over nadenk, na het lezen van de tips, zijn er veel meer mogelijkheden voor het gebruiken van video dan ik dacht. De videoblog, over mij en tutorial videos lijken me heel waardevol voor mijn business.

Ik krijg gelijk een lading ideeën die erg interessant voor mijn doelgroep zijn 🙂

Johanna Glas
Gast

Gaaf dat jullie deze cursus aanbieden, ik ben heel benieuwd en kan eigenlijk niet wachten. Ik bereid me voor om video te gaan inzetten voor duizenddodos.nl op een aantal manieren:

Illustratie van expertinterviews
Testmonials
Online cursusmateriaal
Impressies van evenementen
Vlogs

Dus kom maar op! #zinin!

Aernoud Florijn
Gast

Na alles wat ik geleerd heb in de ME en de Business Elite Coaching, ben ik ook gestart met het maken van een videoboodschap op mijn website om mijn (potentiële) klanten te bereiken voor mijn website en Nieuwsbrieven. Daarnaast heb ik educational videos ingezet, om meer uit te leggen over mijn vakgebied, welke ik weggeef in ruil voor een emailadres. Want dat is de toekomst. Werkt fantastisch. Het eerste filmpje viel tegen, want ik zat als een angstig konijn in de lens te staren. Ik herkende mezelf niet. Je zag dat ik een trucje deed. Niet authentiek en dus niet… Lees verder »

Fenna Janssen
Gast

Geweldig overzicht Nisandeh!! Ik gebruik video’s 1. met testimonials van klanten: 1e ondernemersprijs mee gewonnen 2. ‘over mij’… waarom help ik mensen het emotie-eten onder controle te krijgen (gemaakt door Laerke Nissen bij Open Circles Academy) 3. blog-video’s over: ‘hoe gezond was 2013 voor jou’ ‘vergeet goede voornemens, maak goede plannen’ ‘meer energie zonder zoet’ etc 4. mijn groepssessies 10kilolichter ga ik vanaf vanavond opnemen, ter voorbereiding op het franchisen van dit groepsprogramma (diëtisten en gewichtsconsulenten gaan in 2014 dit programma uitvoeren) Ik heb eind 2013 even gewerkt met een prof locale cameraman. Fantastisch werk, mn. editen. Ik heb toch… Lees verder »

Ron den Dikken
Gast

Video heeft mij al aardig wat gebracht. Tuinen,parken en planten lenen zich natuurlijk uitstekend om video’s over te maken. Mijn Youtube-kanaal (youtube.com/user/rondendikken) is al heel wat keer bezocht en mijn (inmiddels 240) video’s zijn in totaal meer dan 100.000 x bekeken. Video’s zorgen bij mij voor extra bezoek op mijn websites, maar ook rechtstreeks voor opdrachten.Bijvoorbeeld de video ‘ Kleine romantische tuin’ (inmiddels 11.000 x bekeken) heeft al vijf nieuwe opdrachten opgeleverd en het filmpje is opgevallen bij de redactie van ‘Home en Garden’ waardoor er een 4 pagina tellend artikel over dit tuintje in dit blad heeft gestaan.(mei 2013)… Lees verder »

Dorien Ketel
Gast

Wat gaaf Ron! Leuk om te lezen!

Michaëla Wierdsma
Gast

Wauw Ron, wat geweldig, jouw verhaal. Ook heel fijn om van een ander te horen wat video’s voor zijn bedrijf betekend hebben.

Heb jij ze zelf gemaakt of (inmiddels) iemand ingehuurd?

Succes met leven en ondernemen, hartelijke groet, Michaëla

Ron den Dikken
Gast

Hallo Michaela,
Bijna al de video’s op mijn kanaal heb ik zelf gemaakt.
Enkele zijn het werk van mijn dochter 🙂
De video’s van mij met een zwarte achtergrond zijn door Laerke van Webalist gemaakt.
Als je pro wilt gaan is dat de manier !

Nadea Bornman
Gast

Deze nieuwe methodes is heel nuttig voor mij, wel spannend en opwindend. Een vide kan ik gebruiken bij mijn website als een impressie om mijzelf te introduceren en wat ik doe. Een video blog is een spannend idee. Als ik beetje na ga denken, kan ik veel meer creatieve ideeën opnoemen, ook om ons vakgroep meer en beter bekendheid te geven met zo’n call to action als voorbeeld. Met een nieuwsbericht kan ik actie en veranderingen aankondigen- die ideeën beginnen al te vloeien door alleen maar ermee bezig te zijn, super! Naar aanleiding van afgelopen weekend Business Bootcamp, ben Ik… Lees verder »

Thies Kuijlman
Gast

Video helpt bij het bouwen van het merk en het bouwen aan expertstatus. Omdat je ook te zien bent en je geluid en mimiek kunt overbrengen trek je mensen eerder naar de trustcircle.

Vrijwel alle 20 zijn voor mijn business relevant.

Michaëla Wierdsma
Gast

Inmiddels heb ik zoveel video opnames van Open Circles gezien, echter me niet gerealiseerd dat je in 20 vormen kunt verdelen. Alles op een rijtje gezien maakt duidelijk wat ik zou kunnen gebruiken. Dat is een testimonial, een introductie filmpje over mijn product, een filmpje over het gebouw dat ik verhuur, wellicht ook een video over mijzelf (oeps, dat is spannend). Ik heb gebruik gemaakt van een professional om een bepaald product in beeld te brengen wat nogal specifiek was. Echter bij al mijn producten zou ik dat zelf willen doen. Graag leer ik hoe. Ik ben benieuwd wat voor… Lees verder »

Dorien Ketel
Gast

Dit komt als geroepen!
Ik heb vorige maand alle filmpjes van m’n site afgehaald, saai, suf en duf. Ik krijg mezelf maar niet enthousiast op film, knippen in youtube kost zoveel tijd dat ik liever even een paar regels typ. Gedoe met licht & geluid, pfff. Het is gewoon een vak apart!

Maar ik wil wel heel graag filmpjes dus alle tips & tricks zijn meer dan van harte welkom!

Jaldhara Groeneveld
Gast

Wat een helder overzicht!

Verder merk ik dat ik video’s opnemen nog steeds lastig vind. Ik word op de een of andere manier dodelijk serieus.

Het staat al 2 jaar op mijn jaardoelenlijst en ook dit jaar weer. Hopelijk gaat het me dit jaar lukken om vrijer, en daardoor leuker, video’s op te nemen.

Angelique van Cleef
Gast

Ik heb nog niks gedaan met video. Nog niet aan toegekomen. Maar ik zie wel inderdaad dat het “hot” is op dit moment en dat ik hier kansen mee laat liggen. Mensen leren je toch op een meer persoonlijke manier kennen in een filmpje en dat ik belangrijk voor de know-like-trust-factor.

Ik zou een kennismakingsfilmpje op mijn site willen hebben, en ook in de programma’s die ik aan ga bieden, zou het goed van pas komen.

Dus ik zou hier graag meer over willen weten!

Franciscus Ockhuisen
Gast

Ik ga een video gebruiken die snel doorgestuurd wordt omdat het een leuke video is. Er zit wel een link bij naar mijn business, zodat die ook meer op gaat vallen.

Verder ga ik nog een video maken m.b.v. excel of powerpoint, maar dat zal meer een instructievideo zijn met een stappenplan om een bepaald probleem op te lossen.

Ivar Bijvoet
Gast

Op m’n webshop verkoop ik dual sim adapters voor mobiele telefoons. Waarbij de installatie technisch en, zeker voor de eersts keer, lastig kan zijn. We verzenden al een papieren handleiding. Videos lijkt me een uitststekend middel voor de klant om snel te snappen hoe het werkt en kan vertrouwen wekken … vooraf. De andere manieren en voorbeelden spreken me enorm aan … om als ondernemer smoel en identiteit te krijgen. Smoel … Het samen maken ervan lijkt me erg leuk … wat je ook weer in de video’s terug zal zien! Lijkt me zeeer boeiend, en veel tools die me… Lees verder »

Sim Frantzen
Gast
Sim Frantzen

Ik denk dat video voor een aantal doelen ondersteuning kan bieden:
-webinars waarin product wordt gedemonstreerd
-cursus uitrollen via video
-tutorial of documentatie van product wat geleverd wordt

Bernard de Groot
Gast

Ik gebruik voor mini-mailings een “persoonlijke” video die echt helemaal voor die klant is gemaakt waarin ik ook zijn naam noem en refereer aan eerdere ontmoetingen of contact. Het tweede deel van de video is generiek, maar de opening doe ik persoonlijk. Arbeidsintensief maar wel uniek.

Marcel Baatsen
Gast

Een video trekt aandacht, vooral omdat het zoveel informatie kan overbrengen. Veel meer dan tekst alleen kan het enthousiasme en nog veel meer overbrengen.

Ik weet zeker dat een informatieve video en/of webinar op de website van mijn sprekers training Master in Performance een geweldige impact zal hebben.

Maar dan komt de perfectionist in me boven die zich afvraagt of het wel goed genoeg is voor mijn (potentiële) klanten, die ik alleen “the best of the best” wil brengen.

Koen Lucas
Gast

Ik loop al een tijdje rond met plannen om een serie korte, grappige èn informatieve/leerzame video’s te maken, voor op mijn website en op Youtube.

Ik heb de naam van de fictieve hoofdpersoon al bedacht en een aantal situaties die hij eerst ludiek kan verknallen, om dan tot nuttige inzichten te komen en zijn gedrag super kan verbeteren.

Mijn onbekendheid met het medium heeft me tot nu toe tegengehouden, dus een Master Class zou me net dat beetje concrete informatie kunnen geven om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan!

Leni Minderhoud
Gast

Dank voor de vele informatie en voorbeelden! Wat een waardevolle blog, net als alle anderen natuurlijk. Video en je boodschap visueel maken is de toekomst. Ik zit in de periode dat ik èn mijn boek schrijf èn de content ook verwerk voor een membership website met video’s. De opnames zijn begin februari. Dus het komt prima uit ter inspiratie en ook om er van te leren. Want de opnames zie ik wel wat tegenop. Vertellen over mijn werk, en een soort monoloog houden vind ik best lastig zonder publiek erbij. En ook HOE je dat doet. Maar inmiddels instructies genoeg… Lees verder »

Merijn Kegel
Gast

Leni, ik heb het volste vertrouwen!

Naast het oefenen, oefenen, oefenen is het belangrijk om ook in deze fase al wat filmpjes te delen met een (select deel van) je doelgroep. Kijk hoe ze reageren, vraag om feedback en verbeter daarmee je performance.

Wees echt, wees jezelf en vertrouw op je expertise. Stel jezelf vragen in je hoofd, bijvoorbeeld:
Welke 5 dingen MOET mijn doelgroep weten over (Write Your Book blue-print style zeg maar).

Succes met de voorbereiding!

Saartje van Breda
Gast

Ik zou de video’s gebruiken om lichaamsoefeningen met mensen te delen die ze weer in hun lijf en ontspanning brengen, dit kunnen ze dan zelf thuis doen. Dit is wat ik graag wil delen met de mensen als gift. Het zijn prachtige oefeningen die veel voor gevoelige mensen kunnen betekenen. Ook zal het een promotie zijn van wat ze in mijn workshops kunnen verwachten.

Ook zou ik een presentatie filmpje op mijn site willen zetten, zodat mensen kennis met me kunnen maken.

Ik denk dat mensen dan sneller kunnen ervaren of je bij hun past.

Willy Valk
Gast

Dit is een uitdaging! Maar omdat succes buiten je comfort zone ligt ga ik wel met video aan de slag.

Ik heb eerder een video opgenomen maar heb toen gekozen voor een creatieve aanpak. Nu zou ik gaan voor een tutorial en de volgende stap is een interview met mijzelf.

Dus ja, ik kan heel wat hulp gebruiken want ik zie absoluut de potentie. Voor mijn eigen bedrijf en ook voor mijn klanten.

Ronald den Haan
Gast

Video is een uitstekende manier om je boodschap persoonlijk uit te dragen.
Voorbereiding (eigen ervaring) is erg belangrijk.
Zorg voor een goed script, wat voor kleding draag je, achtergrond, licht geluid je wilt te zien en te horen zijn, montage enz.

Goed initiatief dat de nieuwe Open Circles community de mogelijkheid biedt om ook met video te werken.

Zeer zeker de moeite waard om hier tijd en geld in te stoppen.

Jose van Gijn
Gast

Ik zou graag video’s gaan inzetten bij het werven van fondsen bij bedrijven voor mijn stichting “Maatje op pad”. Deze stichting verzorgt gratis vakanties voor mensen met een zorgvraag die zelf niet de middelen hebben of kunnen genereren om een vakantie te kunnen bekostigen. Ik denk dat een video met daarin enthousiaste reizigers en het verhaal achter de stichting meer geld kan lospeuteren uit bedrijven die maatschappelijk willen ondernemen. Ik kan naast geld ook vrijwilligers gebruiken voor deze reizen. Uiteraard kan ik ook en video gebruiken voor de nieuwe tak van mijn zorgonderneming: het helpen van mensen met een zorgvraag… Lees verder »

Jeroen Bartels
Gast
Jeroen Bartels

Ja goed idee! Toevallig ga ik met mijn opdrachtgever samen a.s. vrijdag (professioneel) opnames maken voor een aantal statements over de ontwikkelingen in de inzameling van lampen en armaturen (dat is mijn grote project).

Maar hier staan heel veel meer mogelijkheden en ideeën. Ga ik iets mee doen!

Jeroen

Arnoud Kas
Gast

Currently I use video’s to introduce myself (point 7). I help people creating a great family party. Being a singer at parties video gives me a great opportunity to show examples of parties where I perform and entertain (point 17 impression).

1 testimonial, 4 fast message, 5 personal message, 6 having fun, 8 interviews and 18 call to action would also be great possibilities .

Currently I am working on a continuity program to create passive income. Here video is also a great tool

Astrid Bruyn
Gast

Ik vind vlogs heel leuk om te volgen van anderen, en het spreekt me ook aan ze zelf te gaan maken. Naast alle andere mogelijkheden die er zijn. Op termijn wil ik ook webinars en Q&A sessies geven.

Testimonials van klanten zijn ook een krachtig wervend middel.

Naast mijn eigen korte introducties van inhoudelijke onderwerpen waarin ik mij specialiseer als trainer, coach en facilitator. Korte impressies van workshops en trainingen zijn natuurlijk ook een welkome output, naast foto’s. Genoeg mogelijkheden dus!

Japke Dogger-Englebert:
Gast

Fantastisch deze tips gaan op mijn implementeer lijstje om zo creatief mijn business onder de aandacht te brengen.

Harte groet Japke

Joyce Beckker
Gast

Wow, wat een geweldige inzichten. Dankjewel hiervoor Nisandeh!

Afgelopen weekend heb ik een video opgenomen voor een optin pagina waarbij mensen een gratis downloadversie van mijn nieuwste boek ‘Ticket to Momentum’ kunnen aanvragen

Zoals je ziet ben ik nog net geen Steven Spielberg. Ik kom dan ook heel graag naar jouw Video Marketing Master Class om jouw waardevolle lessen te integreren!

Yvette Hendriks
Gast

Hi, Als administratiekantoor heeft men meteen een bepaald beeld voor ogen. Dit. Eeld wil ik graag gaan doorbreken dmv een video. Ik kan namelijk veel meer voor mensen betekenen als een standaard administratiekantoor waar men 1x per jaar/kwartaal contact mee heeft. Ik werk als en zie mij namelijk als een externe collega van de onderneme. Dit verschil wil ik graag in een video duidelijk gaan maken. Ik ben ik nog niet begonnen aan het maken of plaatsen van video’s, maar ik wil dus wel graag gaan doen. Daarom ga ik al naar de video blog cursus in februari. Ik hoop… Lees verder »

Marjan Crabtree - Nieuwland
Gast

Ik had nog helemaal niet aan video gedacht, maar je hebt me nu op een idee gebracht.

Leuk!

Marsha Buuron
Gast
Marsha Buuron

Ah, het punt dat al een poosje op mijn todo-lijst staat!

Voor mij zou het mooi zijn om meer video’s te maken voor ons ‘re-integratiebedrijf’:

a) om meer fondsen binnen te halen: bij een aanvraag kun je gemakkelijk een filmpje toevoegen voor een eerste impressie;
b) om onze medewerkers voor te stellen: B2B-klanten zien gelijk wat onze maatschappelijke waarde is waaraan zij bijdragen;
c) om de vorderingen van onze medewerkers bij te houden in hun persoonlijke dossier! Bijzonder voor later;
d) om onze aanvullende diensten als workshops, kooklessen, catering et cetera onder de aandacht te brengen.

Goed plan dus, en alle tips zijn welkom.

Anja Eggens
Gast

Ik ga mijn video (die ik binnenkort ga maken) allereerst gebruiken om mezelf voor te stellen. Ik zal de video op LinkedIn, mijn website en mijn businesspage van Facebook plaatsen. In het netwerken vind ik het erg belangrijk om te verbinden en contacten te leggen. Dat kan, vind ik, het beste door een persoonlijke boodschap; potentiële klanten zien wie ik ben. Ik kan ze rechtstreeks aanspreken.Ik werk als virtual assistant (secretariële diensten) voor ZZP en MKB. Door een videoblog kan ik laten zien dat ik daadwerkelijk virtueel werk. Daarnaast ga ik de video inzetten om tips te geven over vakinhoudelijke… Lees verder »