Wat kan ik voor je doen?

5471 views | 119 reacties |
shares

Een interessante vraag aan jou…

Wanneer was de laatste keer dat jij aan jouw bestaande, betalende klanten deze vraag stelde: “Wat kan ik (nog meer) voor je doen?”

Het verbaast me hoeveel ondernemers deze vraag nooit proactief stellen.

Een voorbeeld. Ik bezoek mijn osteopaat ieder keer als ik last heb van mijn rug, maar tot vorige week wist ik niet dat hij ook een andere klacht van mij kan behandelen die te maken heeft met mijn spijsvertering. Hij vroeg me nooit: “Wat kan ik (nog meer) voor je betekenen?”

Een ander voorbeeld. Al onze Cd’s hebben we opgenomen in de studio van een geweldige geluidstechnicus; 10 jaar werkten we nauw samen, voordat ik ontdekte dat hij ook zangles geeft. Ik heb hem snel ingehuurd om mij te helpen mijn zangstem te verbeteren. Hij vroeg me nooit: “Wat kan ik (nog meer) voor je doen?”

Ik kan doorgaan met tientallen voorbeelden, maar…

Ik denk dat je het al begrijpt.

Als je de vraag “Wat kan ik (nog meer) voor je doen?” NIET continu en strategisch stelt… dwing je jouw beste klanten om met veel moeite de markt af te struinen naar oplossingen die jij ook zou kunnen bieden. Je maakt dan geen gebruik van het voordeel dat ze jou kennen, aardig vinden en vertrouwen (know, like and trust). Je mist dan een kans op het creëren van een win-win, lange termijn samenwerking.

Ik dacht dat ik goed bezig was omdat ik het blijf vragen (in blogposts, tijdens evenementen, in persoonlijke gesprekken) en toch… de laatste weken werd het me duidelijk dat ik het helemaal verkeerd aanpakte…

Weet je… het is waar dat ik het blijf vragen, maar dit keer…

verzuimde ik het de JUISTE mensen te vragen…

Een paar weken geleden stuurde ik een uitnodiging voor mijn nieuwe Exclusive 10X Mentoring Group naar onze 40.000 mailinglijst abonnees.

In dit intensieve programma geef ik 12 ambitieuze, gemotiveerd en gecommitteerde ondernemers 1 jaar lang persoonlijke begeleiding als mentor.

Klinkt mooi, toch?

Maar wacht even… er is nog iets wat je moet weten.

We laten alleen ondernemers toe in het programma als zij een minimum omzet hebben van €250.000 (en hun investering in het programma is €25.000).

Nu…

Mijn uitnodiging was een behoorlijk stomme actie want…

 • veel van onze 40.000 abonnees hebben mij nog nooit in actie gezien.
 • ongeveer de helft heeft deelgenomen aan de Business Bootcamp, maar slechts een paar duizend volgde onze gevorderde trainingen en kunnen begrijpen wat het hen kan opleveren wanneer ik persoonlijk met hen werk aan hun business, een jaar lang.
 • nog minder mensen voldoen aan het criterium van de minimale omzet.

Begrijp me niet verkeerd… verscheidene enthousiaste en gekwalificeerde ondernemers (minimaal €250.000 omzet) hebben zich voor het €25.000 programma aangemeld en in de komende 2 weken zullen we de groep waarschijnlijk compleet maken. (Ik interview elke kandidaat persoonlijk om te zien of ze passen in het programma en bij de rest van de groep.)

Maar ik heb wel een bericht gestuurd naar mijn hele database, waarvan misschien een paar honderd ideale klanten van dit mentoring programma kunnen profiteren. Niet slim Nisandeh. Niet slim.

Dus…

Wat kunnen we hiervan leren?

Hier is mijn les… het enige wat ik had moeten doen, is een eenvoudige vraag toevoegen in mijn uitnodiging.

Bijvoorbeeld: “Als dit te snel komt voor jou, hoe kan ik jou nog meer ondersteunen het aankomende jaar?

Zie je hoe dit de zaak verandert?

Door 1 simpele vraag toe te voegen, zou ik tientallen of misschien zelfs honderden suggesties en verzoeken krijgen die tot nieuwe programma’s en nieuwe lange termijn klantrelaties kunnen leiden.

Maar hier is het grote voordeel van de Open Circles community.

Zelfs wanneer ik het verpruts (wat vaker gebeurt dan me lief is), zijn er mensen die mij helpen om het weer recht te zetten.

132 mensen in dit geval…

Ja, dat klopt. 132 mensen reageerden via blog comments, e-mails, LinkedIn en Facebook en vroegen mij of ik ook kleinere ondernemingen in het mentoring programma wilde accepteren.

Zij gaven mij het antwoord op de vraag die ik verzuimde te stellen: “Wat kan ik voor jou doen?”

En hun antwoord was duidelijk:

“We willen graag een mentoring programma voor ondernemingen met een omzet die lager is dan €250.000 (en sommigen vroegen ook om een lagere investering in het programma).

Nu heb ik daar lang en hard over nagedacht, en ik heb besloten hierop te antwoorden met een ‘Ja’ en een ‘Maar’.

JA, ik ben bereid om (éénmalig) een groep ambitieuze, gemotiveerd en gecommitteerde ondernemers 1 jaar lang intensief en persoonlijk te begeleiden, terwijl hun (begin)omzet lager is dan €250.000… MAAR het programma zal er iets anders uitzien.

Dit eenmalige programma omvat ook een intensive retraite van 1 week in Tenerife, maar de groep zal groter zijn – ongeveer 25 mensen in plaats van de 12 mensen in de Exclusive Groep.

Een ander verschil is dat de follow-up bijeenkomsten eens per kwartaal zullen plaatsvinden (4 eendaagse bijeenkomsten in Amsterdam) in plaats van maandelijks met de Exclusive Groep.

En… jouw investering is ook lager. Slechts €12.000 in plaats van de €25.000 voor de Exclusive groep.

Ik noem dit eenmalige mentoring programma het “ELITE 10X Mentoring Program”.

Mijn doel?

Ik wil ervoor zorgen dat jij (minimaal) 10 keer het bedrag van jouw investering verdient met dit jaarprogramma

Stel je eens voor dat ik binnen 1 jaar alles wat ik weet over ondernemen aan jou overdraag, toegespitst op jouw specifieke business, zodat jij het direct zonder vertaalslag kunt implementeren.

Je hoeft deze vraag dus nooit meer te stellen: “maar hoe pas ik dit toe in MIJN bedrijf?”

Ik richt me op jouw specifieke, individuele uitdagingen en geef je exacte, stap-voor-stap instructies over hoe je die zo snel mogelijk kunt overwinnen. Ondertussen laat ik je zien welke enorme kansen er verscholen liggen in elke uitdaging.

Zie het als een 1-jarige “business makeover” mastermind groep die geheel gefocust is op 10X jouw business.

Om je eerlijk te zeggen – ik heb nog nooit iets gedaan wat ook maar in de buurt komt qua belangrijkheid, relevantie of persoonlijke betrokkenheid.

Als je begrijpt wat ik je aanbied, beloof ik je een uitzonderlijk jaar van buitengewone groei. Door krachtige hefboomwerking (leverage) leiden jouw acties, denkvermogen en resultaten naar 10 X jouw business en leven.

Ben je geïnteresseerd?

Kom dan snel in actie, want de groep is BEPERKT tot 25 deelnemers.

Nogmaals, om helemaal duidelijk te zijn…

Ik bied je 2 mentoring programma’s

 1. De EXCLUSIVE 10X Mentoring Group – start op 26 januari 2015
  Jouw minimale bedrijfsomzet is €250.000.
  Bijeenkomsten: een week retraite in Tenerife + 9 eendaagse sessies in Amsterdam.
  Groepsomvang: maximaal 12 deelnemers (nog 3 plaatsen beschikbaar).
  Jouw investering: €25.000.
  Klik hier om je aan te melden

 2. De ELITE 10X Mentoring Group – start in februari 2015
  Jouw minimale bedrijfsomzet is €100.000.
  Bijeenkomsten: een week retraite in Tenerife + 4 eendaagse sessies in Amsterdam.
  Groepsomvang: maximaal 25 deelnemers.
  Jouw investering: €12.000.
  Klik hier om je aan te melden

En laten we ervoor zorgen dat…

… ik dit keer niet dezelfde fout maak…

terwijl zoveel mensen dit artikel lezen.

2015 belooft een transformationeel jaar voor ons te worden. We organiseren nog steeds 11 evenementen gedurende het jaar, een aantal Business Bootcamps en de laatste gevorderde trainingen LIVE…

Maar als er een andere manier is waarop ik jou het komende jaar (of jaren) kan ondersteunen en als je bereid bent om daarin te investeren… Laat het me weten in het commentaarveld hieronder en ik stuur je mijn 20-minuten durende video met mijn beste implementatie tips als een welgemeend ‘dankjewel’.

En vergeet niet vanaf nu (systematisch en regelmatig) te vragen aan JOUW klanten:
“Wat kan ik (nog meer) voor je doen?”

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. Wanneer je bevriende ZZP-ers en ondernemers vertelt over de GRATIS Business Bootcamp, geef ze dan jouw vriendenlink om zich aan te melden. We hebben geweldige cadeaus voor jou. Klik hier voor meer informatie

PPS. Deel dit artikel met je Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contacten, Twitter volgers en Google+ circles via de share knoppen hieronder, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
119 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sylvia Verburgt
Sylvia Verburgt
7 years ago

Een Eye opener…

Natuurlijk weet iedereen dat het belangrijk is om je klanten zo goed mogelijk te helpen. Maar een stapje extra doen kan ook voor dat extra stukje omzet zorgen en dus een groot verschil uitmaken. Je hoeft niet zelf je klant te kunnen helpen door de vraag te stellen of je meer voor iemand kan doen, je kan diegene b.v. doorverwijzen naar iemand binnen jouw netwerk als je die persoon niet zelf kan helpen. Weer een vraag om aan te denken!

Ook een goede tip voor de winkelverkopers. Niet meer vragen kan ik u helpen maar wat kan ik voor u doen komt al heel anders over tijdens het winkelen… maar dat terzijde 😉

Angelique van Cleef
7 years ago

Inderdaad, zoals de anderen ook al aangeven, een programma voor degenen die nog niet kwalificeren voor de Elite groep, zou geweldig zijn. Een programma waarin je je begeleid wordt om je bedrijf van de grond af op te bouwen.

Daarin is het belangrijk dat je zowel gecoacht wordt door anderen die al verder zijn dan jij, maar ook het onderlinge contact met anderen die met hetzelfde bezig zijn als jij.

Suzanne Olde Rikkert
Suzanne Olde Rikkert
7 years ago

Ken je de term ‘succes-angst’?

Ik ben met mijn bedrijf ieder jaar weer verder aan het groeien, in kleine stapjes. Nu ontwikkel ik een product waarmee ik een grotere stap/sprong kan gaan maken.
Ik geloof er erg in, en met de meest pessimistische prognoses is er nog een enorme sprong te maken.

Succes-angst maakt dat ik mezelf moet dwingen aan de implementatie te gaan, en niet allerlei uitvluchten en afleidingen te zoeken.

Als je me dáár mee zou kunnen helpen..!

Jos van Calsteren
7 years ago

Hoi Nisandeh,

Helaas, ik ben nog niet zover. Geen 100K omzet en ook geen 12K beschikbaar voor de Elite group. Hopelijk volgend jaar…

Karlijn Enneking
7 years ago

Ik zou graag op de website de verschillende seminars en niet alleen de Business Bootcamp en opleiding willen zien.
Dat de informatie over wat er komen gaat niet alleen via de email komt, maar dat het ook mogelijk is dit op de website te vinden.
Ook zou ik het fijn vinden om de blogs wat gemakkelijker terug te vinden. Het is nu elke keer weer zoeken als ik iets terug wil lezen.

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
7 years ago

Hi Karlijn,

You can find the information about ALL our programs here: http://opencircles.nl/education/programma

And if you want to search in the blog library (we have over 250 articles), go here: http://opencircles.nl/blog
And click on the link that says “Verfijn je zoekopdracht” – it will make it easier to find the content you’re looking for.

I hope that helps, Nisandeh

Marieke Smeding
7 years ago

Hallo Nisandeh,

Ik zou het fijn vinden als ik mijn maatwerkvraag aan je zou kunnen stellen over hoe bepaalde strategieën toe te passen in mijn bedrijf. Een openbare Q en A?
bijvoorbeeld:Ik begin per 1 januari weer met mijn bedrijf. Dan start ik met werkinkomen te verdienen. Na hoeveel tijd kan ik beginnen met passive inkomen te verdienen? Of kun je ook andersom beginnen ; eerst Passive inkomen en dan werkinkomen?

Wilga Jansen
7 years ago

Leerzaam dit verhaal, mooi om te zien hoe je vanuit de feedback een productenreeks opbouwt. Ik doe nu mee met de drie programma’s die in je eerste jaar zitten. Eerst dat maar eens benutten.

Peter Michiel Clausman

Voor mij is het nu nog te hoog gegrepen. Ik ben afgelopen jaar begonnen, maar er is iets prachtigs aan het ontstaan. Dus het gaat niet lang meer duren.

Zonet ook weer de succes story’s bekeken en dat gaf me weer energie om verder te ontwikkelen en slim te ondernemen.

Mark Coppelmans
7 years ago

Na de 3x 3-daagse opleidingen van jaar 1 Basic, heb ik tijd nodig om te implementeren. Ik ben nog niet toe aan een retraite op Tenerife. Een vakantie op hetzelfde eiland zou overigens niet verkeerd zijn….

Mark Coppelmans
Factuur op Maat

Daniëla Postma
7 years ago

Dear Nisandeh,
You made a great movement by creating The CoWorking as a place where people can actually meet, share and work together. But it seems as if your enthousiasm had a short lifecycle, after you so proudly pronounced the whole concept in January.

What and where are your plans to change from company centered and client centered to community centered? Here is a community, and you made it happen, but you don’t seem part of it any longer yourself.

I remember someone telling us not only to get in line, but also stay in line… ???

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
7 years ago

Hi Daniela,

The CoWorking went thought several transformations, and right now it’s an amazing experience that takes its members to great successes.

We have every day a different expert session, a guided brainstorming session, a video session and a guided implementation session by one of our implementation coaches.

Please contact Janieck in our office (020-6916122) for a free one-day experience of the CoWorking and you will be amazed.

It’s true, it took us some time and trial and error to find a formula that works, but I think we’re now on the right track and I invite you to give it a try and let me know what you think.

To your success, Nisandeh

Daniëla Postma
7 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

Dear Nisandeh, I am a CoWorker myself. Even that difficult start I enjoyed, because I could still share it with so much beautiful people :-). Sometimes there was no program, but there was always an interesting and inspiring change of thoughts and idea’s. It was never wasted time to be there! Never!

And that’s why I do miss it, that you don’t show your pride about this special project anymore to the rest of the world! You have such a wonderful team of dedicated professionals. I really, really do miss your enthousiasm about it! Maybe you party behind closed doors (I’m sure you do!) but please: do it in public as well. Let the world know!

Yes, it took some time before everything functioned and, yes, just recently it’s really becoming what you dreamt of. You warned us and you were right: it took time and a little patience. And, yes, I admit: I also almost lost that patience, because the lack of planning ahead made it very hard to combine CoWorking with working in my profession… in a way that it felt like contributing something instead of disturbing my flow.

Nevertheless: if I were you, I’d be so excited. I would like to shout! Let everybody know. Really! Almost every day people meet each other and little miracles happen between them. Your experts keep people going in a magnificant way. Wow! Not to mention the place itself: so comfortable and quiet.

This is special and unique, and you keep so silent about it. Don’t. Please don’t. Please make the value of it known to the world, just like you once did in January! It’s worth it!

Ingeborg Hofstede
7 years ago

Je hebt me zojuist geholpen en je doet dit door mij de mogelijkheid te geven wederom de Financial Freedom te volgen.Ook ga je dit het komende jaar doen in de Master Entrepreneur en Breakthrough to Success.

Dank je wel! Het tijdstip (2014-2015) en de inhoud maakt het verschil tussen goed geprobeerde professionaliteit en professionele business development. Jij leert me niet klein te denken!

Martine Verweij
7 years ago

Hoi Nisandeh,

Ik heb onlangs nog aan mijn doelgroep gevraagd: Wat frustreert je het meest in je leven of wat heb je nodig of zou je graag willen hebben? En daar kwamen de meest bijzondere en onverwachte antwoorden op. En wat blijkt, ik kan ze daarmee helpen! Het blijkt alleen wel heel iets anders te zijn dan dat ik ze nu bied. Vandaar dat ik alles aan het omgooien ben, zodat ik ze kan bieden wat ze nodig hebben.

Als jij mij diezelfde vraag zou stellen, dan zou ik antwoorden: wat me het meest frustreert is het jagen naar succes en steeds maar bezig zijn met het resultaat, hoewel ik diep van binnen voel dat het daar niet om gaat. Het gaat om het doen en niet om wat het oplevert. Hoe kan ik deze nieuwe manier van leven rijmen met de lessen van Open Circles, waarbij alles gericht lijkt te zijn op het behalen van succes en vooral een dikke bankrekening?

Warme groet,
Martine

Leni Minderhoud
7 years ago

Hi Martine, leuk om je zo weer te lezen! Heel herkenbaar je vraag.
Het resultaat is volgens mij wat volgt als je met passie en je missie bezig bent. Dus dat is nr. 1. Je kent het vierkant met Hobby en bedrijf en wat het verschil is. Uiteindelijk is het doel dat je vanuit je hoger doel, je potentieel werkt. Als je dat voor ogen houdt, volgt succes en een gevulde bankrekening vanzelf.

Ik was ook zeer gericht door Open Circles op de bankrekening, hoe krijg ik zoveel mogelijk klanten die ook betalen en vermogend zijn. Prijzen omhoog. Dat werkt op zich wel. Dit jaar combineer ik het met wat ik echt leuk vind. Wat past in mijn missie en waar krijg ik energie van. Resultaat is echt werken aan mijn missie maar een minder gevulde bankrekening. En toch geloof ik er in, dat door op deze manier te werken op de langere termijn het geld binnenstroomt. Ik denk ook dat dit de kern is van de lessen van Open Circles.

tot snel!
Leni

Eleonora van Grinsven
Eleonora van Grinsven
7 years ago

Hoi Leni en Martine,

Dank voor jullie ervaringen. Wat jullie beschrijven komt op mij over alsof er voor jullie slechts 2 mogelijkheden zijn. Of je kiest voor passie en geen succes/geld of je kiest voor succes/geld en geen passie. Ik ervaar juist dat Open Circles zegt dat alleen als je jezelf op je passie richt zul je succesvol zijn en rijkdom (niet alleen financieel) ervaren.

Verder geloof ik dat je altijd iets doet met het oog op het resultaat. Ik heb lang het idee gehad dat als ik mijn passie zou volgen, dat ik dan zou sterven van de honger. Echter, sinds ik mijn passie ben gaan uitspreken en mensen vraag wat ze er van vinden, blijkt dat er veel behoefte aan is en ze het geweldig vinden en er ook gebruik van willen maken. Ik lever immer resultaat voor de ander. En dat is denk ik precies wat jullie ook doen.

Dus succes met je nieuwe producten die meer resultaat voor de klant opleveren. Ze zullen je dankbaar zijn en betalen.

Martine Verweij
7 years ago

Hallo Eleonora en Leni,

Bedankt voor jullie reacties.
Jullie hebben me weer een frisse kijk gegeven op alles wat ik tot nu toe bij Open Circles heb geleerd.
Het vierkant was een beetje op de achtergrond geraakt. Eerst geven vanuit mijn passie en dan komt de rest ‘vanzelf’.

Ik realiseer me nu ook dat ik die passie nog niet echt heb gevonden. Maar ik voel ook dat er (weer) iets nieuws aan het is ontstaan.

Warme groet,
Martine

EvaMaria De Belder
7 years ago

Dear Nisandeh,

I completely agree with you that the proposition you made to all of you list, was not the ‘smartest’. I have been thinking of writing you a letter about it, because somehow I felt ‘hurt’. Only the ones that already are doing well, are considered good enough… So, I just had finished my BTS and you really made a minime out of me again. Now this next proposition is better but I still cannot make it… as even the 100.000 is too high. It is a pitty though, as I thanked Vered for the BTS and expressed my wish that maybe I could come and visit in Tenerife one day … (we are Spanish ‘neighbours’ now)

Then I also have been thinking, that maybe those ‘chosen few’ could pass on what they have learnt, as an exercise, to the less fortunate…. And the retreat also can be more homely and less expensive in my retreat center in Spain …. win win … I would say. Have a really nice time in Tenerife.

Saskia Post
7 years ago

Ik heb al heeeeeel erg veel ondersteuning gehad van jou de afgelopen jaren. Vooral in de vorm van inspiratie, het ontwikkelen van een business mind en vele formats om te implementeren. Bij het implementeren heb ik nog hulp nodig. Mijn grote vraag is steeds weer “waar begin ik”.

Lydia Sillem
7 years ago

Dag Nisandeh,
ik word blij van je bericht en van je bekentenis.
en ook van je geven van een tweede mogelijkheid voor een
mentoring groep. je betrokkenheid met ons raakt me.

Ik kan helaas niet meedoen aangezien mijn bedrijfsomzet de 100.000 nog niet haalt. mijn bedrijf is nieuw, ik heb nu geen klanten, ik werk nog aan de fundamenten.
Ik coach managers, mannen, 40 , die de balans tussen thuis en werk kwijt zijn.
Ik heb veel aan je input, je video’s, je boek, de Coworking, de workshops. Ik voel me enthousiast en krijg er energie van. dank je wel!

Melanie Lo
Melanie Lo
7 years ago

Het kwam inderdaad te snel. Ik zou graag mee hebben gedaan.
Inmiddels heb ik een goede coach die je me persoonlijk hebt aangewezen, Nisandeh, dat is al de eerste stap.

Ik denk dat het allerbelangrijkste is: Implementatie.
De Coworking een stap in de goede richting.

Fred Dusoswa
7 years ago

Hi Nisandeh,

Helemaal mee eens 🙂 Zal deze vraag zeker blijven stellen!

Diana Groote
Diana Groote
7 years ago

Ten eerste, goed initiatief! Maar als beginnende zzp’er (wat ik zelf overigens niet ben) vraagt u om bijna een jaarloon, 12.000 euro, een beginnend zzp’er zal er voor tekenen, om te investeren. Begrijp mij niet verkeerd, maar dit is voor 99% van de zzp’ers niet haalbaar. U geeft aan een ieder te willen helpen, maar dat gaat voorbij uw doel! U wilt alleen al succesvolle ondernemingen een kans bieden, die wel een 12.000 euro vrij te besteden hebben! Iets minder omdat het aftrekbaar is waarschijnlijk, maar ik zou als ik u was de tekst iet wat aanpassen. Al is het alleen om gemiddelde mkb’er wat minder goede hoop te geven.

May Schellekens
7 years ago

Voor mij komt beiden te vroeg, maar graag in 2016, en in de exclusive group.

Dank zij de Business Bootcamp heb ik mijn roer om gegooid. Het was een bevestiging van mijn idee en gevoel. Dit vraagt tijd, maar ik neem heel veel acties en heb er alle vertrouwen in.

Ik zou het leuk vinden om met een aantal Belgen een mastermind groep op te richten om te sparren, elkaar te triggeren en verder te helpen . Geïnteresseerden? Laat het me aub weten!

Eleonora van Grinsven
Eleonora van Grinsven
7 years ago

Even uit nieuwsgierigheid. Wat is voor jou de toegevoegde waarde om met Belgen een Mastermind groep op te richten?

Mark ten Seldam
7 years ago

Ha Nisandeh, ik vind het interessante voorbeelden die je als inleiding voor je verhaal gebruikt. Mijn gedachten gaan door je artikel echter richting ‘positioning’.
Ik vraag mij af of mijn positionering niet veel te smal is als ik onverwachte antwoorden krijg op de vraag: ‘wat kan ik nog meer voor je doen?”.

Je leert ons zo scherp mogelijk te positioneren en niet te veel aan te bieden op je website. Ik lees nu de keerzijde van deze positionering: er kunnen zaken onopgemerkt blijven.

V.B.: Ik ben zelf osteopaat en de inwendige organen zijn een van de drie aandachtsgebieden in het lichaam (die ik in ieder geval ook meeneem als mensen geen klachten hebben van hun inwendige organen). Kennelijk is dat niet gecommuniceerd in de positioning van je osteopaat. Idem door je geluidstechnicus want anders had je wel geweten dat hij zangles gaf.

Op dit moment vraag ik mij af: smal en gefocust positioneren en dan “de” vraag stellen, of ruimer positioneren en focus kwijtraken, of misschien zijn er nog andere mogelijkheden.
(Ik heb zelf nog geen oplossing voor dit probleem).

Graag hoor ik reacties uit ‘de groep’
groet,

Mark ten Seldam..

Dirk de Lange
Dirk de Lange
7 years ago

Gelukkig wordt ik de komende jaren al door jullie ondersteund, dus hoef ik me niet bezig te houden met de vraag hoe jullie mij op andere manieren kunnen ondersteunen, maar wil ik wel graag de video met implementatietips bekijken.

Als deze video is zoals de andere video’s, dan is het zeer waardevol en wil ik het niet missen!

Open Circles heeft al ontzettend veel voor mij en mijn bedrijven betekent en ik ben jullie daar zeer dankbaar voor. Ik zou jullie alleen willen vragen jullie wekelijkse mail te splitsen: één gedeelte dat ik kan forwarden aan mijn netwerk en één gedeelte met daarin de omschrijving van de referralbeloning. Nu dat in één bericht staat, krijgen mijn vrienden dat ook te zien en lijkt het net of ik jullie aanbeveel omwille van de gratis video’s etc. Ik heb helemaal geen beloning nodig om jullie aan te bevelen, dat doe ik sowieso al, omdat ik er volledig achter sta. Ik ben bang dat de referral beloning de referral alleen maar minder krachtig maakt en dat is het laatste dat ik wil.

Eef van der Meer
7 years ago
Reply to  Dirk de Lange

Je kunt alleen de link zelf in je eigen bericht zetten. De rest zie je dan niet meer. Zo deed ik dat.

Groet Eef

Eef van der Meer
7 years ago
Reply to  Dirk de Lange

Je kunt alleen de link zelf in je eigen bericht zetten. De rest zie je dan niet meer. Zo deed ik dat.

Groet Eef

Naomi Dongelmans
7 years ago

Misschien toch wat meer online cursussen.
Ik zal het ter plekke netwerken dan wel missen, maar het is beter in te plannen.
Voor mij is het best wel een opgave om elke keer naar Nieuwegein / Almere / Amsterdam te komen. Ik heb het er graag voor over maar het is een opgave.

Eveline Haspels
7 years ago

Hoi Naomi,

Dat is voor mij ook de reden dat ik besloten heb om online te gaan begeleiden. Reistijd is toch vaak zonde van de tijd én vermoeiend. Dus: hoe minder hoe beter!

Groetjes,
Eveline

Marijke Willems
7 years ago

Bovendien kun je zo veel meer mensen de gelegenheid geven om gebruik te maken van je diensten! Als je alles altijd face to face doet in kleine aantallen hebben natuurijk veel minder mensen de gelegenheid om van je expertise te kunnen profiteren!

Anja Leinders
7 years ago

Akkoord Marijke. Als je echt een missie hebt, dan is het je taak en je verantwoordelijkheid daar zoveel mogelijk mensen mee te helpen. Online is daarvoor natuurlijk de plaats bij uitstek.

Marjolein Kalter
7 years ago

De less is more variant zou mij erg helpen in het vervolg.
Of misschien gaat het over het vertalen van al je aanbod naar strategieën die meer of minder passen bij mijn business.

Volgend jaar ga ik het tweede jaar doen. Ik ben vast van plan om alles te implementeren en voorzie nu al een stapeling van de implementatie van de verschillende trainingen. Wellicht is het voor mij ondersteunend om op enig moment onderdelen van het tweede jaar uit te spreiden over meer dan 1 jaar.

Eef van der Meer
7 years ago

Persoonlijk ga ik nu niet meer voor klanten werken dit jaar, om mezelf en dus mijn kunstbedrijf te ontwikkelen en nieuwe experimentele wegen te starten. Daar maak ik kunst voor tenslotte. O.a. met Business Bootcamp in januari.

De tip: doe alleen waar je echt goed in bent en blij van wordt, niet alleen wat de markt vraagt.

Andries Corbijn
Andries Corbijn
7 years ago

Bedankt voor deze tip Nisandeh!

Waar ik wel iets aan zou hebben is een forum of Facebook groep of iets dergelijks van Open Circles, waar je ervaringen kunt uitwisselen en vragen stellen aan collega-ondernemers die ook cursussen bij Open Circles hebben gevolgd.

Martine Verweij
7 years ago

Hallo Andries,

Die facebookgroepen zijn er al! Als je de Master Entrepreneur hebt gedaan, dan zijn er veel groepen waar je lid van kan worden. Ik ben lid van de Open Circles Facebook groep coaching en opleiding. Ik voel me enorm gesteund door deze groep. Als ik ergens mee worstel in mijn bedrijf, dan krijg ik altijd goede en waardevolle reacties.

Volgens mij is er ook een Facebookgroep Finance. Ik denk dat je hiervoor het beste contact kan opnemen met Merijn van Open Circles.

Succes!

Warme groet,
Martine

Stef de Beurs
7 years ago

Hi Nisandeh,

Oké, what else?
As I see it, you will be in Amsterdam every month or so.
In that case, show your face every now and than in The CoWorking to keep live in touch with the community here.

Cheers and Hug,
Stef

Yvonne Uleman
7 years ago

Ik heb een aantal zaken uit de trainingen die ik heb gevolgd geïmplementeerd en ben de afgelopen 2,5 jaar gegroeid van experiment naar 2 winkels in Nederland, een aantal afnemers in het buitenland en een webshop. Gaaf natuurlijk, maar daar zit tegelijk ook mijn punt/vraag.

Ik zou meer aandacht willen voor de strategie / implementatie voor detailhandel. Natuurlijk wil ik groeien en klinkt je aanbod interessant. Maar wat me tegenhoudt is (naast de prijs) dat ik vermoed dat een groot deel weer gebaseerd is op trainer/coach-achtige praktijken.

Martine Verweij
7 years ago
Reply to  Yvonne Uleman

Hallo Yvonne,

Ik maak uit de reacties van Nisandeh op anderen op dat de bedrijven die een omzet hebben van 250.000 – 100.000 juist geen trainer/coach-achtige praktijken hebben.

Daarentegen ben ik tijdens events zeer weinig eigenaren van een winkel tegengekomen. Misschien een uitdaging voor Nisandeh ?

Succes!

Warme groet,
Martine

Eleonora van Grinsven
Eleonora van Grinsven
7 years ago
Reply to  Yvonne Uleman

Hallo Yvonne,

Als bedrijfseconoom heb ik ook enorm veel aan de trainingen. De vertaalslag is misschien af en toe wat uitdagender. Mijn ervaring is dat als je ermee aan de slag gaat er steeds meer dingen toch vertaald kunnen worden en dus werken. En tijdens een event je vraag aan Nisandeh voorleggen doet ook wonderen. Succes.

Groeten,
Eleonora

Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  Yvonne Uleman

Hi Yvonne, leuk om te lezen dat je dus veel hebt opgestoken van de trainingen! En dat ook prima kan toepassen in jouw sector. Ik begrijp je vraag en ik ben zelf ook business coach..sparringpartner…

Waarop baseer je je vermoeden dat een groot deel ‘weer’ is gebaseerd op trainer/coach praktijken?
Ik herken dat zelf niet, maar ja, ik zit wel in die sector…

Mijn ervaring is dat ik bij de gevorderde trainingen heel veel mensen uit andere sectoren heb ontmoet, net zoveel massagetherapeuten, designers, IT-ers, websitebouwers, winkeliers als er coaches zijn.

Het concept is toepasbaar op iedere sector m.i.
Ik lees er zelf in ieder geval nooit in dat het alleen op mij als coach van toepassing is. Integendeel. Ben benieuwd hoe andere niet-coaches dit ervaren?

Beata Marton
Beata Marton
7 years ago

Weer een interessante artikel. Ik stel deze vraag ook vaak, helaas krijg ik niet veel antwoorden. Ik vind het moelijk om mensen motiveren om meedenken.

En over Open Circles….. Ik zou geinteresseerd zijn in programma’s gemaakt voor verschillende branches /sectoren. Zomanier kunnen we meer specifiek ideeën en ervaringen uitwisselen.

Simon Droog
7 years ago
Reply to  Beata Marton

Goeie Beata! Dit zou ik ook heel interessant vinden 🙂

Marjan Crabtree
Marjan Crabtree
7 years ago

Dit komt te vroeg voor mij, hoe mooi het aanbod ook is. Ik heb simpelweg nog niet de tijd gehad om een een dergelijke omzet te realiseren (bedrijf actief sinds feb ’14).

Ik zou hetzelfde willen als Saskia, een programma dat mij brengt tot het punt om te kwalificeren voor een van de twee programma’s. Daarnaast is tijd gewoon belangrijk, tijd om te implementeren en aan mijn bedrijf te werken.
En daar ben ik nu hard mee bezig….

Jan van Kilsdonk
7 years ago

Op zich een hele goede vraag om aan klanten te stellen. Ik gebruik hem ook wel regelmatig maar krijg er eigenlijk niet echt het antwoord op waarmee mijn betekenis voor de klant (en dus mijn omzet) groeit. Hoe kan ik bereiken dat mijn klant op dat moment weet dat ik hem ook andere diensten kan aanbieden.

Elfriede Krauth
7 years ago

Ik vind het vooral inspirerend hoe open je over het maken van fouten bent, Nisandeh. Geweldig! Dank daarvoor!

Ik ben goed verzorgd met dingen die ik nog wil implementeren, en ik heb in die tijd ook heel erg waardevolle contacten in masterminds en verschillende andere groepen opgedaan. Dus voor nu zou ik even niet weten, wat je nog meer voor mij kunt doen.

Nou, behalve dan de inspirerende blogs elke week … maar daar wilde je volgens mij sowieso niet mee stoppen. En ik ben benieuwd te horen, hoe het is in een land te wonen, en ergens anders een bedrijf te hebben.

Natalie Bakker
7 years ago

Hi Nisandeh! Great idea the 10x Elite group.. Love to be in it, only do not fit all the details yet. Am able to pay.

Marion Rieskin
7 years ago

Dear Nisandeh,

How sweet!

There is something you can do for me.
You can organize an implementationteam with sales, marketing, social media and implementation experts who jointly offer their skills.
You have these experts in the coworking but they do not offer there expertise in a joint program.

I find it difficult to implement all the different skills into one (my) business.
Implementation is my bottle neck, that’s clear allright.
I’m not ready for timeschedules, I need to see the big picture first. It takes me several months already, to find out where all this knowledge is bringing me and how I can implement it in my bussiness.

Thanks!

How can I help you?

Marion Rieskin

Lizet van Triet
Lizet van Triet
7 years ago

Hi Nisandeh,

Thanks for your question. I think you’re helping all the time. And now it is time for me to spend even more time on implementing the things I learned from you. So I’m happy to receive your tips about implementation.

Warm regards,
Lizet

BoukjeBarbara Rolsma
BoukjeBarbara Rolsma
7 years ago

Hi Nisandeh,

You are supporting me in keeping going and buidling trust by all your efforts to getand keep busnisses rolling.
For me elevator pitches and implementation are the most important. I wish all the others who are succesfull in getting 100.000,- a year a fab advanced training.

Caroline van Wijk
7 years ago

Esther triggert me, (dank daarvoor!) ik wil graag tips om die mastermindgroep op te zetten. Ik heb de Master Entrepeneur gevolgd en ben daarmee aan de slag, maar heb wel behoefte aan terugkoppeling van gelijkgestemden.

Nu ga ik in december naar de Business Connector, wat al een fantastische mogelijkheid zal zijn om mastermind-gegadigden te vinden, maar hoe maak je zo’n groep effectief?

Eleonora van Grinsven
Eleonora van Grinsven
7 years ago

Een mastermind groep opzetten is naar mijn mening erg eenvoudig. Link met Marjan Crabtree, Saskia Steur en Esther Molenaar. Open in Google Drive een gedeelde schijf. Deel hier wat je wil delen en maak naar eigen inzicht afspraken via Google hangout of 1-op-1 via Skype. Werkt voor mij super.

Esther Molenaar
7 years ago

Zo werk één van mijn MasterMind groepen ook. Dat het gemakkelijk is om op te zetten is zoals jij beschrijft de praktische kant.

Je moet echter wel een groep hebben waar je je ook bedrijfsmatig in kunt vinden, zodat je elkaar naar een hoger plan kunt tillen, naar een volgend level.

Dat vind je niet 1-2-3…..

Eleonora van Grinsven
Eleonora van Grinsven
7 years ago

Helemaal mee eens Esther.
Bij het lezen van de reacties lijkt het voor mij echter alsof ‘het niet kennen van de juiste persoon’ als excuus wordt gebruikt om niets te doen. En dat is naar mijn mening helemaal niet nodig. Nisandeh zegt volgens mij dat je gewoon moet beginnen. Is er iets niet goed, dan pas je het aan.

Verder zijn hier heel veel deelnemers die met naam en bedrijfstak genoemd worden. Zoek ze op Linkedin, bekijk hun website en als je gevoel zegt dat het goed is dan vraag je of die persoon met je wil sparren. Gewoon doen! Als Open Circles-ers onder elkaar. 🙂

Martine Verweij
7 years ago

Hallo Caroline,

Sinds dat ik de Master Entrepreneur heb gedaan, heb ik een super mastermind groep. We komen ca. 1x per maand samen. We wonen allemaal bij elkaar redelijk in de buurt (Zeeland). Iedere maand is iemand de gastvrouw. Die bewaakt de tijd. We zijn nu met 4 personen, zodat ieder een half uur de tijd krijgt om haar vraag aan de anderen te stellen en feedback, antwoorden en brainstorminfo te krijgen. Op deze manier vind ik het heel waardevol en effectief.

We leren van elkaar, maar krijgen ook steun van elkaar. Zo heb ik het gevoel dat ik er niet alleen voor sta, maar dat ik een goede achterban heb.

Succes met het opzetten van een Mastermind groep!

Warme groet,
Martine

Esther Molenaar
7 years ago

Een MasterMind groep effectief maken doe je door een veilige plek te creëren waar iedereen vrij is om te spreken over zijn of haar business. Geen verborgen agenda’s, geen belangenverstrengeling.

Vervolgens zoek je onderwerpen waar je allemaal wat aan hebt. Onderwerpen die je helpen je business nog beter in de markt te zetten en op te bouwen.

Het mooiste zou natuurlijk zijn dat je een MasterMind groep kunt vormen met mensen met een aanverwante business, die je graag in je team zou hebben.

Op het moment dat je dat kunt creëren heb je goud in handen.

Een valkuil is wel, dat je met je team ook in een rondje kunt draaien, zodat je weer iemand nodig hebt die je daar uithaalt.

Laura Bouwmeester
7 years ago

De Business Bootcamp is geweldig, maar blijft in grote lijnen hetzelfde omdat het steeds om dezelfde doelgroep gaat.

Een Business Bootcamp voor gevorderde ondernemers die al een aantal trainingen bij Open Circles hebben gedaan en die op de hoogt willen blijven van nieuwe ontwikkelingen zou veel mensen verder kunnen helpen.

Leni Minderhoud
7 years ago

Wat een goede tip, die we als gevorderde student volgens mij al vaker hebben gehoord……en toch komt hij nu extra binnen door het voorbeeld dat je stelt, Nisandeh. Ik besef dat ik deze vraag voortdurend kan stellen:
Als iemand niet naar een training kan komen maar wel zou willen;
Als iemand even geen geld heeft om een traject te volgen;
Als iemand geen geld er voor over heeft;
Als iemand me aanspreekt op straat, een feestje, of een netwerk bijeenkomst en vraagt hoe het met mij en mijn bedrijf gaat;
Zelfs in een vastgezette tweet ga ik hem stellen.

Ik ben benieuwd wat het oplevert.

Ik heb al zoveel aan alle interacties met open circles en de community, hier op het blog, as weekend bij de Crowdfunding Secrets, volgende maand bij het Networking event…. tijdens de expert sessies bij CoWorking en in de social media. En dan nog een hele lijst acties te implementeren….. Ik kan even niet meer bedenken wat ik nodig zou hebben.

Elske van de Fliert
7 years ago

Een andere manier om mij te ondersteunen is door consistent en consequent te zijn. Ik had gerekend op een blog in de serie over de P’s. In het eerste artikel stond nl: “In de volgende 5 blogartikelen behandel ik de andere 5 P’s.” en dit artikel lijkt daar niet over te gaan.

Nou ben ik niet teleurgesteld of zo, maar ik ben nogal van de structuur en consequent zijn, dus bij mij werkt het dan zo: he dit gaat niet over wat ik had verwacht, oh, nou dan is het minder interessant.

Ik zeg niet dat dit een doelmatige reactie is 🙂 maar het is een tip: sommige mensen zitten zo in elkaar.
Plus dat het natuurlijk belangrijk is te doen wat je beloofd.

Desalniettemin: wijze les, vragen: wat kan ik nog meer voor je doen? Die ga ik toepassen.

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
7 years ago

Good point Elske… But we didn’t forget it…

I broke the 6P series into 2 articles each time, then a different article p, then the next 2…

We found out that this works better when it comes to molementation.

So… In the next 2 weeks you’re going to get the next 2 Ps (#3 & #4) then an interesting break… (Stay tuned) and then the last 2 Ps.

To your success, Nisandeh

Elske van de Fliert
7 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

Thank you very much for the update! And I feel very happy knowing the structure 🙂

Pascale Martina van der Werp

Blij met dit artikel, en ik ga het ook zeker meer en bewuster toepassen.

De ELITE 10x mentoring komt voor mij te vroeg. Zeer in beslag genomen door een ingewikkelde maar uiterst leerzame periode in mijn leven doe ik er ook alles aan mijn bedrijf verder op te bouwen. Het is zoals het is en ik heb besloten er het beste van te maken.

Wanneer exact ik de mentoring zou kunnen doen kan ik niet voorzien, maar dat ik het wil doen en ga doen is zeker.

Bianca Meeuwissen
7 years ago

Hi Nissandeh, allereerst bedankt voor je “eye openers”, deze altijd inspirerende korte maar krachtige nieuwsletters, die ons opnieuw aan het denken zetten.

Hoe je mij en mijn bedrijf kunt helpen……..met originele ideeën over hoe wij, als “destination management company” eruit kunnen blijven springen, hoe we onze data base op kunnen schonen op basis van de 20/80 regel, hoe we onze web aan zouden moeten passen aan deze nieuwe aanpak, hoe wij onze nieuwsletters zouden moeten structureren om te blijven boeien, hoe wij dit alles met elkaar kunnen linken tot een overzichtelijk geheel, zodat wij onze tijd dus werkelijk volledig kunnen besteden aan deze “meest interessante en leukste” klanten.

Ook zou ik graag meer leren over financieel management, want mijn omzet zit dus op de hoogte van jouw toppers, maar de marge die uiteindelijk overblijft laat mij weinig ruimte voor investering in studie. Dit wil ik oplossen, ga ik oplossen, met jouw hulp. Dit alles zoveel mogelijk via “interactieve webinars” met dan 1 of 2 presentiele bijeenkomsten (het Tenerife treffen klinkt niet verkeerd).

Eleonora van Grinsven
Eleonora van Grinsven
7 years ago

Hallo Bianca, Ik lees je vraag over financieel management en wil je daar erg graag mee helpen. Als je interesse hebt wil ik volledig vrijblijvend en gratis met je sparren om samen 5 punten te vinden die jij nu zou kunnen veranderen waardoor jij wel mee kunt doen aan het 10x programma. Zoals Nisandeh zegt: ‘Op jouw succes’.

Leni Minderhoud
7 years ago

Wow, Eleonora, wat een tof aanbod doe je daar. Gelijk in actie!

Bianca Meeuwissen
7 years ago

Hallo Eleonora, je mag mij altijd een volledig en vrijblijvend voorstel maken om te zien hoe je denkt me te kunnen helpen. Mijn mail adres: bianca@my-woe.com

Klaziena Waerts
7 years ago

Bedankt voor het artikel, daar kan ik zeker wat mee 🙂

Ik zou heel graag een (besloten of open) Facebook groep zien van Open Circles, waar je kunt sparren en vragen kan stellen aan andere ambitieuze ondernemers.

Floor Schuttevaer
7 years ago

Dank je wel Nisandeh. Wat kan ik (nog meer) voor je doen is zo’n krachtige vraag. Ik ben van plan om een follow up mail te sturen naar een aantal oud-klanten en deze vraag neem ik mee.

Misschien is een Start-up Mentoring programma ook nog een idee. Een (jaar)programma wat je brengt tot de € 100.000,- instap voor de Elite Group. Dan kun je als het ware alle stappen doorlopen van je programma als je dat zou willen.

Marcel Oerlemans
7 years ago

Hoe interessant het ook klinkt, ook voor mij is dit NOG niet haalbaar. Ik ben druk bezig met implementeren van alle waardevolle informatie van alle trainingen die ik dit jaar heb gevolgd en hoop dat dit op korte termijn zijn uitwerkingen heeft en dat 2015 een heel succesvol jaar gaat worden!

Begeleiding zou ik heel interessant vinden, maar het moet wel haalbaar zijn, dus óf ik moet (veel) succesvoller worden, of anders zou het in een andere (lees: betaalbaardere) manier moeten worden gegeven.. Ik ga zelf hard werken aan de eerste optie 😉

Mariska van Gennep
7 years ago

Jammer, ik ben ook iemand die zich aansluit bij het rijtje, ook het tweede aanbod komt te vroeg. Ik ben in januari freelance begonnen en heb in september officieel mijn bedrijf opgericht. Neemt niet weg dat ik je heel dankbaar ben voor je tips en vooral de simpele vraag, hoe kan ik je nog meer helpen?

PS door Vered te vragen weer een ladiesprogramma te gaan geven.

Hein Beerepoot
7 years ago

Bedankt voor de tip! Ga dit zeker vaker vragen aan mij klanten!

Astrid Reijmers
7 years ago

Hoi Nisandeh,
Mooie en waardevolle tip. Ik merk dat ik dit inderdaad ook niet standaard vraag. Ga ik meer op letten. Net als met het refferal systeem, heeft dit zeker ook weer effect.

Je aanbod klinkt heel mooi, voor mij is dit echter nog te vroeg. Mijn bedrijf heeft weliswaar vleugels gekregen na de Starter Bootcamp in februari en de Master Entrepreneur, maar ik merk dat er gigantisch veel tijd gaat zitten in het implementeren. Niet erg, maar ik wil het wel goed doen en me daar nu eerst nog op focussen. Vwb je vraag….wat ik zelf erg lastig vind is het vinden van mijn doelgroep. Niet wie het is, maar vooral waar ze komen. Dat is nl erg breed bij mij.

Martine Verweij
7 years ago

Hoi Astrid,

Ik heb een enquête aan mijn doelgroep gestuurd, waaruit ik kan afleiden waar ik ze het beste kan benaderen. In mijn geval blijkt dat ze specifieke websites bezoeken en specifieke tijdschriften lezen.

Als je al wel weet wie je doelgroep is, dan kan je heel makkelijk een enquête maken via Surveymonkey (tot 100 reacties gratis) en deze gericht verspreiden aan je doelgroep via facebook.

Als je dan in deze enquête vragen stelt als: welke tijdschriften lees je?, Welke websites bezoek je vaak? Welke winkels, evenementen e.d.? En als je ze dan een keuzemogelijkheid geeft en een vakje anders waar ze een toelichting kunnen geven.

Echt een aanrader, heb ik ook gedaan. Ik heb nu zeer waardevolle informatie en weet zoveel meer over mijn doelgroep.

Succes!

Warme groet,
Martine

Urja van Tongeren
7 years ago

Focus op 1 produkt 4 planet

Esther Molenaar
7 years ago

Je hebt een tijd geleden, en ook in je trainingen doe je dat, hoe belangrijk het is om een MasterMind groep te hebben.

Nu zit ik in twee MasterMind groepen waar ik heel veel uit haal en waar ik de anderen ook helpen verder te komen met hun business. Ik ben heel blij met beide groepen.

Graag zou ik in een groep zitten met ondernemers die op hetzelfde punt zitten als ik, net als de Exclusive en Elite groep die jij in 2015 start met een X-omzet.

Het zou mooi zijn als er voor mij een manier is om gemakkelijker met andere Open Circles graduates in contact te komen.

Robert van der Wulp
7 years ago

Hoi Esther,

Fijn om te horen dat zo’n mastermindgroep voor jou werkt. Ik wil er ook graag 1 beginnen maar de praktische uitvoering ervan houdt me tegen.

Ik zou graag van je willen weten hoe jullie dat vorm hebben gegeven. Hoe vaak? Wat bespreek je? Waar tref je elkaar? Wat is het concrete resultaat dat het heeft opgeleverd?

Ik zou het fijn vinden als je me even mailt of belt. Je kunt me vinden op trainenmeteendoel.nl

Enorm bedankt, Robert

Marjolein Kalter
7 years ago

Hoi Robert,

Suggesties:
– Opper in één van de Facebookgroepen de vraag om bij jou in het postcodegebied een mastermindgroep te beginnen.
– kijk in je netwerk wie je graag in jouw mastermindgroep zou willen hebben en nodig ze uit.
– Vorig jaar is er een waardevolle blog geweest over do´s en don´t van een mastermindgroep (helaas kan ik de link niet meer terugvinden voor je)

hartelijke groet, Marjolein

Bastiaan de Koning
Bastiaan de Koning
7 years ago

Na de Business University en de Life Skills University in 2014 ben ik (nog) niet toe aan een intensief coachingsprogramma. Too soon.

Ik heb geen trainingen voor 2015 staan. En wat ik ga missen is het enthousiasme van de live community, the vibe in de zaal, de extra trainingen. Het persoonlijke contact. Ik kom wel langs bij de Business bootcamp.

Goed te zien dat je de E van SPICE hier inzet. Als het resultaat niet is wat je wilt dat het is, erken het en pas het aan.