Waarom je jouw boek MOET schrijven

4569 views | 141 reacties |
shares

Waarom zou je een boek schrijven?

Waarom is het doel #2 van velen in onze maatschappij (alleen overtroffen door gewicht verliezen)?
En wat kan het voor jou betekenen, en voor je familie, je toekomst en je ambities voor je leven?

De antwoorden zijn: succes, erkenning, beroemdheid, rijkdom, status, comfort en prestatie, die meestal zijn voorbehouden aan een geselecteerd gezelschap.

Laten we eerlijk zijn. Jouw boek zou een winstgenerator, de fundering voor je business, een basis voor je carriere, een levenslang doel en nog veel meer… allemaal tegelijk.

Geen wonder dat succesvolle mensen, als je hun vraagt wat ze anders zouden doen als ze overnieuw zouden beginnen, ze steevast zeggen “Ik zou mijn boek eerder hebben geschreven”.

De meeste mensen, en dit kan jij zijn, willen al jaren een boek schrijven maar gingen er nooit voor zitten om het boek werkelijkheid te laten worden. De meesten weten dat het een geweldig boek wordt, het is al een geweldig idee, en zijn alleen nog maar op zoek naar de juiste manier om wat in hun hoofd zit op papier te krijgen en vervolgens op de plank in de boekenwinkel.

Anderen hebben specifieke kennis. Ze zijn heel, heel goed in iets. En deze informatie, of je het nu beseft of niet, is veelgevraagd op dit moment. Misschien ben je heel goed in ouderschap, of in time management, of in werken met mensen vanuit je hart, of hoe je gewicht kunt verliezen, een spel spelen, verlegenheid overwinnen of bouwmaterialen verkopen. Dat boek ligt te wachten om geschreven te worden en jij bent die ene persoon die dat kan laten gebeuren.

Het kan een hele nieuwe business voor je worden, of jou de belangrijkste expert in je vakgebied maken.

Misschien ben je wat ouder en heb je advies, inzicht en levenservaring die je kunt bieden aan mensen die dat willen, echt willen, om zo te profiteren van jouw jaren van succes (en falen).
Om eerlijk te zijn, kun jij een beter cadeau bedenken om aan de generatie van je kinderen te geven dan een gedetailleerde beschrijving van je leven en hoe het leven jouw gevormd heeft? Zou jij het niet geweldig vinden om naar de boekenwinkel te gaan en daar op een plank het boek te vinden over het leven van jouw grootouders, een boek speciaal voor jou geschreven? Al die belangrijke informatie verdwijnt als jij je boek niet schrijft.

Aan de andere kant, laten we eens een beetje egoistisch zijn.
Hoe denk je dat je familie, vrienden, collega’s, buren en iedereen met wie je in contact komt, reageren als ze ontdekken dat je een boek hebt geschreven? Zullen ze onder de indruk zijn, trots, geïnspireerd? Zullen ze je feliciteren met je succes en je met bewondering bekijken? Natuurlijk doen ze dat.

Wat je ook doet, wat je doel ook is, je bent in staat om je gevoel van persoonlijke bevrediging enorm te vergroten als je jouw boek schrijft. Je bent in staat om meer mensen te bereiken, je winst te verhogen, meer beslissers te beïnvloeden en meer mensen te helpen dan je ooit voor mogelijk hield.
En dat niet alleen vandaag, maar in de jaren die nog komen.

Dus, wat houd je tegen?

Twijfel je aan jezelf? Onzekerheid? Misschien denk je dat je het talent niet hebt, of de vaardigheden of de ervaring om het voor elkaar te krijgen.

Ik kan je vertellen: dat is niet zo.

We hebben zoveel mensen, net als jij, gehad in de ‘Write Your Book in 28 Days’ training en ik kan je niet vertellen hoeveel mensen tegen me zeiden “Nisandeh, zonder deze training, je begeleiding, je coaching en je geloof in mij, zou ik nooit in staat zijn geweest om mijn boek te schrijven.”

Daarom mag je ons gratis, 3 uur durende ”Write Your Book’ informatieseminar niet missen op 6 november aanstaande. In dit seminar reken je af met dat wat je tot nog toe tegenhield om je boek te schrijven, je leert de basis van snelschrijven, en krijgt een aantal creatieve ideeën voor onderwerpen aangereikt – zodat je meteen aan de slag kan.

Het is ook een goeie gelegenheid om mij te ontmoeten en alle informatie over de tweedaagse training “Write Your Book in 28 Days” te krijgen – daar begint het echte werk.

Hoe je je kunt aanmelden? Klik op deze link

Herinner je je mijn aanbieding van een paar weken geleden nog?

… Ik had besloten om DRIE plaatsen in de Write Your Book training in januari weg te geven!

En dat niet alleen, ik geef aan de winnaars ook nog het Announcement Package ter waarde van 7.500 euro. Oftewel, als je een van de drie plaatsen wint, dan wordt je boek aangekondigd naar onze mailinglijst zodra je boek uitgegeven is.

Dat is een totale waarde van bijna 10.000 euro per winnaar – GRATIS voor de gelukkige winnaars!

Onze eerste winnaar is… Pauline van Huijstee

En jij kunt de tweede winnaar zijn.

Dit is wat je te doen staat:

  1. Meld je aan voor en wees aanwezig in het Write Your Book informatieseminar op 6 november
  2. Plaats een comment hieronder waarin je beschrijft waarom jij een boek MOET schrijven
  3. Verzamel zoveel mogelijk duimpjes bij je comment.

We kiezen de winnaar onder de deelnemers aan het Write Your Book informatieseminar op 6 november – we houden een loterij onder de aanwezigen bij het informatieseminar, waarbij je meer kans maakt naarmate je meer duimpjes hebt bij je comment.


Hoe sta jij te boek?
Ontdek het WAAROM en HOE van je eigen boek publiceren.
Download nu de gratis video cursus!

 

Pauline van Huijstee
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

141 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jacoba
Jacoba
11 years ago

Alle succes voor Sandy=lief

Robert Rosier
Robert Rosier
11 years ago

De gedachte “alles is al geschreven” is in elk geval degene die me er het meest van weerhoudt weer eens een boek te schrijven.

Terwijl we waarschijnlijk ALLEMAAL onze eigen bijdrage kunnen leveren als het gaat om nuttige tips, trucs en kennis op een gebied waar we goed in zijn!

Mary Ritsema
11 years ago
Reply to  Robert Rosier

Bovenstaand artikel is van mijn: Mary Ritsema, kennelijk ging er iets verkeerd. Ik waardeer deze site uiteraard met een dikke pluim.

Annemieke
Annemieke
11 years ago

Ik gun je de training van harte – mede uit eigenbelang omdat ik erg benieuwd ben naar je boek!
Succes!

Armagan Soganci
Armagan Soganci
11 years ago

Finn,

Mooie ideeen. Hoop dat je in ieder geval een van deze ideeen op papier gaat zetten, ook als je hier niet als winnaar uit komt!!
Maar ik hoop natuurlijk dat je wint!
Veel succes. Mijn duimpje is voor jou!
Armagan

Finn Sesay
11 years ago

Dank Armagan en Ayesha en de 18 anderen die zo snel reageerden !

Finn Sesay
11 years ago
Reply to  Finn Sesay

Worden duimpjes in de verschillende posts van me bij elkaar opgeteld ?

Anne Raaymakers
11 years ago

In september 2010 heb ik mijn eerste (e-) boek geschreven: BLT, Bloggen, LinkedIn en Twitter, de magische combinatie. Het was een zware tijd voor mijzelf maar zeker ook de mensen in mijn omgeving. Ik had nergens tijd voor, was maar met één ding bezig en was erg in mezelf gekeerd. Gelukkig keer ik me weer open en enthousiast naar de wereld nu het boek klaar is.

Alleen; in mijn ogen is het nooit klaar. Ik wil er steeds weer dingen aan toe voegen en vind het moeilijk het los te laten. Ook ben ik nog op zoek naar methoden om het boek aan te bieden op mijn website, incl betaalmethodes enz én om het boek te laten drukken.

Ik wil heel graag de Write your book training volgen om geinspireerd te raken voor het schrijven van nog meer boeken. Want een boek schrijven is geweldig moeilijk en geweldig tijdrovend, maar vooral geweldig inspirerend en gelukkigmakend (anderen en ook mezelf).

Frans van der Horst
11 years ago

Goed book

Erna van Poppel
11 years ago

Beste Anne, Ik gun het je van HARTE. Goodlucktoitoi! Erna

Ingeborg van Meggelen
11 years ago

Anne,

omdat je zo gretig alle tips die je ergens krijgt weer met ‘ons’deelt gun ik je dit van harte.
mijn boek, daarvoor liggen ideeeeen op een plankje ergens, had zelf ooit een boekenlegger ervoor laten maken, wie weet steek je me genoeg aan met jou tips.

gr ingeborg van meggelen
@colourocoaching

Nezahat Yildirim
11 years ago

The victory is yours!! Het is je van harte gegund!

Groet,
Nezahat

sueXass
sueXass
11 years ago

Mijn is qua tekst al helemaal klaar.
Ik heb een versie uitgeprint en laten het is heerlijk om er zo nu en dan doorheen te bladeren. Natuurlijk heb ik ook een digitale versie. Hoewel ik veel goede feedback krijg vanuit diverse hoeken is het uitgeven minder simpel dan men doet voorkomen.
Het onderwerp is goed, de schrijfstijl bijna perfect, (lees heerlijk weg hoor ik van veel kanten!), mijn opmaak is verfrissend en toch happen de uitgevers niet.
Hoe kan dat? Er zitten wat addertjes onder het gras, maar welke?
Veelvoudig hoor ik dat ik een goede schrijver ben en menig persoon vraagt of ik niet pro ben. Toch heb ik nog geen cent verdient met schrijfwerk.
Aan mijn schrijven ligt het gewoon dus niet. Aan mijn fanatsie nog minder.
Als zeeman heb ik veel gereist. Als student psychologie heb ik veel geleerd. Als nieuwsgierig aagje heb ik een hoop weten te ontrafelen van de magie. Waar ga ik dan de fout in?
Misschien dat iemand mij kan helpen.

musixiq a.k.a. sueXass

Yassir van Unen
8 years ago

Ik weet heel goed waarom ik mijn boek moet schrijven. Mijn boek zal de levens van mensen veranderen en die van hun kinderen. Het zal een revolutie veroorzaken die nodig is en natuurlijk de positieve effecten opleveren voor mijzelf die bovenin zijn weergegeven.

Monique Appels
11 years ago

Ik MOET een boek schrijven omdat mijn hoofd vol zit met zaken die ik graag met anderen wil delen. Mede door de diverse seminars die ik bij jou – Nisandeh – gevolgd heb, is mijn business enorm gestegen. Door mijn enthousiasme en de wil om succesvol te zijn en na het lezen van jouw boek ben ik er helemaal van overtuigd geraakt dat ik een boek moet gaan schrijven. Ik weet veel van hondengedrag en zit soms tenenkrommend adviezen te lezen die af en toe ronduit gevaarlijk zijn om uit te voeren. Ik kan zoveel bijdragen aan een beter begrip over honden in onze maatschappij en dat is hard, hard nodig.

Fokkelien Dam
Fokkelien Dam
11 years ago
Reply to  Monique Appels

Met een puberende hond onder m’n hoede, een gecancelde postpuppy cursus, tips op het internet die elkaar tegenspreken, lijkt een vernieuwend boek me een goed idee!
Ben benieuwd!
Groet, Fokkelien Dam.

Lydia Verblackt
Lydia Verblackt
11 years ago
Reply to  Fokkelien Dam

Hoi Fokkelien,

Die lieve hond van jou, die kun je toch zeker met je bachdruppels
wel onder controle krijgen. Want wat goed is voor mens is toch ook goed voor dier.
gr

Fokkelien Dam
Fokkelien Dam
11 years ago

Jazeker kun je dieren heel goed met bachdruppels behandelen! Maar in dit geval gaat het toch meer om de opvoeding en helaas net als bij kinderen…. dat kost gewoon inspanning en goede tips kunnen daarbij ook helpen.

Groet,
Fokkelien

Lydia Verblackt
Lydia Verblackt
11 years ago
Reply to  Fokkelien Dam

Ga je daar dan ook een apart boek over maken, of zit dat allemaal in een boek verweven?

gr

Fokkelien Dam
Fokkelien Dam
11 years ago
Reply to  Fokkelien Dam

Ha Sabila,

Dat zal een volgend boek moeten worden, want in dit boek:
Bach & Bach….Het licht heelt het donker
staat het niet.

Gr.
Fokkelien.

Maikel Korver
Maikel Korver
11 years ago

Sandy was vroeger nou niet bepaald mijn droomzus. En ik niet haar droombroer trouwens…. Ze was kortaf,vaak “moody”, niet echt ondernemend en vooral niet op haar bekkie gevallen. Het muurtje wat ze in de loop der jaren heeft opgebouwd is met een rotvaart naar beneden aan het gaan. Ze is toegankelijk(er) geworden,geniet van kleine dingen, relativeert beter, heeft niet op alles een weerwoord. Ze staat zo goed als altijd voor je klaar,ze is ondernemend,leergierig,oprecht en echt een heel ander mens aan het worden. Dus steeds steeds meer mijn droomzus aan het worden….

Kira Verweij
11 years ago
Reply to  Maikel Korver

Hoi Maikel,

Toeval? Ik heb op de lagere school bij een Maikel Korver in de klas gezeten. Of jij bent dat, of het is een kwestie van meerdere hondjes die fikkie heten… Ben benieuwd, laat je van je horen?

Groetjes,
Kira

Hermien Redmond
11 years ago
Reply to  Kira Verweij

Bedankt voor de titels.

Floor Berkers
Floor Berkers
11 years ago

Jij en schrijven, ik ken je niet anders dan dat je schrijft. Alles, boeken, gedichten en allemaal even goed. Ik gun jou dit zo, dit boek MOET gewoon uitgegeven worden.
Succes.
Floor Berkers

Anne Raaymakers
11 years ago
Reply to  Floor Berkers

Dank je wel Floor!

Fokkelien Dam
Fokkelien Dam
11 years ago

Een kleine week voor de seminar van 9 november jl. schreef ik me in voor de seminar ‘How to write a book’….. Ik ben er nooit gekomen, want ik belandde in een lange file op deze prachtige zonnige dag.
Het was een hele stap voor me om iets op een blog te schrijven en dan ook nog daar duimen voor te verzamelen. Al een hele les op zich! Maar ik heb zoveel positieve reacties gehad dat ik op 9 oktober ’s avonds dacht: ‘Oké het is niet gelukt, maar de volgende keer ga ik sneller en fanatieker van start en plaats ik m’n reactie eerder!
Ik dacht eigenlijk dat dat volgend jaar zou zijn. Dat ik al enkele weken later nog een mogelijkheid kreeg, bracht weer een kleine schok teweeg, maar eentje waar ik bijna meteen overheen stap!
Dus: waarom zou ik graag de training in januari winnen?
Ik heb een boekje geschreven en er inmiddels ook een expositie over gehouden. Iedereen was enthousiast en ik heb een aantal exemplaren van het boekje verkocht. In het boekje heb ik m’n schilderijen van alle bachbloesemtherapieën gekoppeld aan de muziek van JS Bach.
Maar hoe nu verder?
Ik wil een brug slaan tussen regulier- en complementaire geneeskunst. Daar zouden meer boeken over geschreven kunnen worden, want het is doodzonde dat deze partijen, die elkaar zouden moeten aanvullen, elkaar zo vaak niet begrijpen of zelfs negatief benaderen.
Wat begeleiding in het zakelijke gedeelte zou voor mij heel welkom zijn en dus wil ik er graag bij zijn in januari!

Fokkelien Dam.

Lydia Verblackt
Lydia Verblackt
11 years ago
Reply to  Fokkelien Dam

Hoi Fokkelien, ik wens je veel succes, want ik weet dat je er toe in staat bent.
Ik ga voor je duimen.

Fokkelien Dam
Fokkelien Dam
11 years ago

Hoi Lydia,

Met jouw goede tips en steun…
Dat moet gaan lukken.

Groetjes,
Fokkelien

Annette van der Put
11 years ago
Reply to  Fokkelien Dam

Lieve Fokkelien,

Mooi dat de kans alweer zo snel kwam kijken. Ik weet dat je dit kan! Je bent een doorzetter en een ongelooflijk bijzonder mens met bijzonder veel creativiteit! Ik visualiseer het al, je belt me op en zegt: het is gelukt!!!!
Ik gun het je van harte meid!
liefs van Annette

Fokkelien Dam
Fokkelien Dam
11 years ago

Ik visualiseer mee en zie het helemaal voor me! Met al die hulp gaat dat wel lukken.

Lieve groet,
Fokkelien

Sabila
Sabila
11 years ago
Reply to  Fokkelien Dam

Fokkelien, ga er voor hoor. Ik wil bij deze vast een boek bij je bestellen. De bach bloesem is een heel interessant onderwerp, waar veel mensen iets aan zullen hebben.
Ik heb je tekeningen al mogen zien tijdens de tentoonstelling met hemelvaart.
De combinatie Bach bloesem en Bach als componist.
Geweldig.
Succes met het schrijven van je boek als het klaar is hoor ik het graag.
gr.

Fokkelien Dam
Fokkelien Dam
11 years ago
Reply to  Sabila

Dankjewel Sabila, met wat ik nu aan bestellingen binnen krijg gaat dat uitgeven vast wel lukken!

Gr. Fokkelien.

Lydia Verblackt
Lydia Verblackt
11 years ago
Reply to  Fokkelien Dam

Hoi Fokkelien,

Dat visualiseren dat moet je echt doen, ik weet als geen ander dat het werkt. Zie je zelf alvast maar op die bijeenkomst zitten. En dan ontmoet je daar Astrid Flamand een vreselijk aardig mens en dan heel veel opsteken. Hoe lang duurt je campagne nog.
Ik ga voor je duimen.
gr.

Fokkelien Dam
Fokkelien Dam
11 years ago

Ha Lydia,

Ja, doe ik! Ik sluit m’n ogen en zie mezelf zitten…..
over drie dagen!

Gr. Fokkelien

Daisy Loonen
11 years ago
Reply to  Fokkelien Dam

Hoi Fokkelien.

Veel succes met het schrijven van je boek.

Fokkelien Dam
Fokkelien Dam
11 years ago
Reply to  Daisy Loonen

Bedankt allemaal voor de steun en de reacties. Levend in een land met een calvinistisch verleden en zelf protestants opgevoed, merk je dat je eigen schroom om uit je comfortzone te komen en moeite hebt om te vragen (“be my working bee”), ook erg heerst onder de mensen die je in je kennissenkring hebt. Angst om ergens je email in te vullen, angst om naar de site te gaan… Is het geen virus? Wat is dit voor enge actie?
Dat was een prachtige spiegel.
De geleerde lessen waren de moeite meer dan waard!
Maar ik ga voor de winst natuurlijk!
Zonnige groet,
Fokkelien.

Lydia Verblackt
Lydia Verblackt
11 years ago
Reply to  Fokkelien Dam

Hoi Fokkelien,

Ja de mens is een raar wezen. Maar in deze tijd van hackers, internet fraudes etc is het natuurlijk niet raar dat mensen wat schroom hebben, maar met een beetje goed wil en overtuigingskracht zijn ze echt wel over de streep te krijgen.

gr

Sabila
Sabila
11 years ago
Reply to  Fokkelien Dam

Hoi Fokkelien,

Echt heel knap dat je uit je comfortzone bent gekomen. Het gaat vast iets opleveren.
Houd vol.
gr

Fokkelien Dam
Fokkelien Dam
11 years ago
Reply to  Sabila

Dat denk ik ook, alleen op het moment dat je er uit stapt is het alsof je in diep water springt, zonder ooit zwemmen geleerd te hebben.

Gr. Fokkelien

Line Raaijen
Line Raaijen
11 years ago

Iede eikeltje heeft de belofte in zich uit te groeien tot een reusachtige eik. Net zo heeft ieder mens de potentie in zich tot volle wasdom te komen.
Ik heb met mijn spirituele ontwikkelingen meegeschreven en de tijd is nu rijp dat alle prachtige verhalen een geheel gaan vormen.
Dit boek MOET geschreven worden, niet om mezelf in de schijnwerpers te zetten, maar als voorbeeld voor hen die hun volle potentie willen gaan leven.
Steun mij met een duimpje, stuur een email dat je een duimpje hetbt gestuurd en je krijgt mijn boek tegen kostprijs aangeboden als het klaar is. line.raaijen@xs4all.nl
Alvast bedankt, Line

Peter Passant
Peter Passant
11 years ago
Reply to  Line Raaijen

Dag Jacqueline,
Ik kwam ‘toevallig’ dit bericht van je tegen.
Uiteraard ben ik heel benieuwd en erg geïnteresseerd in je verslag van jouw innerlijke ontwikkeling.
In stille afwachting,
Peter, de passant.

Carel Weijand
11 years ago
Reply to  Line Raaijen

Hallo Line,

Ik ben heel benieuwd naar je boek en betaal dan ook graag de volle prijs als het klaar is. Dus de duim krijg je als steun in de rug zodat ik het boek zo snel mogelijk kan kopen.

groet en succes!

Carel

Jeroen van Baardwijk
11 years ago

Ik ben naar het vorige “Write Your Book” informatieseminar geweest en kan het iedereen aanraden die een boek wil schrijven. Zelf heb ik ideeën voor minstens drie non-fictie boeken dus zou ik maar wat graag naar de eigenlijke training willen, maar dat staat m’n bankrekening helaas niet toe. Dus ben ik nu op zoek naar iemand die me wil sponsoren in ruil voor een gesigneerd exemplaar van mijn boeken en eeuwige roem middels vermelding in het dankwoord. Wie durft?

Mario Bosters
Mario Bosters
11 years ago

Natuurlijk gaat mijn stem naar jou Anne. Ik vind jou koppelingen tussen je blog, Twitter en Linkedin de afgelopen maanden, sinds we via Linkedin in contact kwamen allemaal zeer verzorgd. Sterker door jou heb ik geleerd; beter niks als dat het niet af is of niet werkt of, vooral dat, geen of onduidelijke specialisatie bevat!

Mirjam Stoffels
11 years ago

‘Pay It Forward’, de prachtige film met Kevin Spacey, Helen Hunt en Haley Joel Osment. Het is deze film die de basis vormt voor ons concept ‘A Book For A Friend’: een mooi bladerboek over vriendschap. Niet te koop voor jezelf, alleen voor een ander [pay it forward]. Want “A gift is as much for you as it is for the recepient” – Seth Godin [Linchpin].

Ik schrijf zondagmiddag 18 april 2010. Business Bootcamp. De vraag die ik stelde in het bijenkorfspel: ‘Ben jij of ken jij schrijvers, fotografen, drukkers, boekbinders, uitgevers, organisatietalenten die willen meewerken aan boek over vriendschap?’ De overweldigende reacties op deze vraag, hebben ons Book For A Friend in een stroomversnelling gebracht.

Ooit gehoord van een boek dat het resultaat is van een samenwerking gebaseerd op vriendschap?

A Book For A Friend is oorspronkelijk ontstaan vanuit de behoefte om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Iets bijdragen aan ‘het grotere geheel’. Inmiddels is dit project een steeds groter wordende groep geïnspireerde mensen die hun tijd, talent en creativiteit doneren aan de realisatie van een prachtig bladerboek over vriendschap. Een boek dat je telkens weer oppakt, leest en bekijkt. Een echt cadeautje.

Deze samenwerking is uniek omdat niemand die meedoet denkt in termen van ‘Wat levert het MIJ op?’, maar alleen ‘Wat kan IK betekenen voor dit project?’ En omdat iedereen belangeloos [!] meewerkt, gaat de VOLLEDIGE opbrengst van de boekverkoop naar een project van het Oranje Fonds, dat binding in de samenleving stimuleert.

Met A Book For A Friend kan iedereen die meewerkt laten zien waar ze goed in zijn: de realisatie van een prachtig project, dat iets zegt over jou als mens, als ondernemer en waarmee je je kunt presenteren!

A Book For A Friend brengt een positief gevoel voor iedereen die ermee te maken krijgt. Het boek geeft door zijn inhoud een positief gevoel aan iedereen die het openslaat. Makers doen een gift in de vorm van hun talent, hetgeen een positief gevoel oplevert. Gevers van het boek hebben plezier aan het blijmaken van hun vrienden. Ontvangers worden blij van het cadeau en de blijk van waardering van hun vrienden. Tot slot maakt het boek geld vrij voor een goed doel en dat maakt nog meer mensen blij!

Ambitie: realisatie in het voorjaar van 2011 en verkoop van 70.000 boeken. Dit betekent een totale opbrengst van 1 miljoen euro voor het goede doel.

We zitten nu midden in de realisatie van dit unieke en ambitieuze project en mijn kijk op geven, verbinden en ondernemen is inmiddels zó sterk veranderd, dat ik hierover graag een boek wil schrijven. Omdat we mijns inziens in een nieuw tijdperk zijn aangekomen. Meelopen in de tredmolen van de industrialisatie werkt niet meer. Wat we nodig hebben zijn mensen die uitvinden, creëren, verbinden en dingen laten gebeuren!

Meer over A Book For A Friend vind je op:
Mijn LinkedIn profiel:
nl.linkedin.com/in/mirjamstoffels/
De gelijknamige LinkedIn-groep [meld je aan!]:
linkedin.com/groups?about=&gid=3290130&trk=anet_ug_grppro
Twitter: twitter.com/ABookForAFriend

Ron de Joode
11 years ago

Waarom zou ik een boek moeten schrijven? Als schrijfcoach krijg ik die vraag ook vaak voorgelegd. Dan antwoord ik meestal dat ik – maar wie ben ik? – van mening ben dat je alle kennis, inzichten en ervaring met anderen moet delen, opdat we een betere wereld krijgen.

1. Red het leven van iemand door je kennis te delen
Neem nou het voorbeeld dat Nisandeh Neta zelf gaf bij zijn Leef Lekker Dag. Een zwaarverslaafde junk had zijn leven te danken aan het lezen van een boek. Stel nou dat iemand gedacht had: ‘och, mijn boek is toch niet goed genoeg”, “wie zit er nou op mijn boek te wachten, er zijn er al duizenden over dit onderwerp” of “ik ga ooit nog weleens een boek schrijven”. Oftewel: het boek komt niet (waarschijnlijk zelfs nooit) af of iemand is aan zijn boek begonnen en heeft het onder in een laatje gegooid…

Momenteel doe ik een enquete onder beginnende schrijvers, waaruit blijkt dat tijdgebrek, angst om succesvol te zijn en onzekerheid over wat je schrijft (is het wel goed genoeg?) de hete hangijzers zijn bij de beslissing om daadwerkelijk je boek te gaan schrijven. Ik kan alleen maar zeggen: ga het doen! Je groeit ermee, ook als mens, maar zeker ook als schrijver. Begin bijvoorbeeld met een blog. Dan oefen je de skill schrijfvaardigheid al regelmatig. 🙂

En deel!!! Het verhaal over de junk was mijn absolute eye-opener. Sinds ik bij Open Circles Academy enkele trainingen heb gevolgd, voer ik dan ook het motto: Wie zijn kennis durft te delen, plaveit de weg naar (wederzijdse) toekomstige groei.”

Zelf heb ik altijd in angst geleefd om mijn kennis te delen. Nu ik dat heb omgedraaid, draait mijn business op volle toeren. En mijn leven ook! :-))

2. Leer over jezelf: help niet alleen anderen, maar vooral ook jezelf
Overweeg serieus om een boek te schrijven! Bedenk dat het schrijven van een boek je kan helpen om alle kennis en inzichten met de wereld te delen. Je helpt overigens niet alleen anderen, maar vooral ook jezelf. Het helpt je als mens bij je groeiproces. Want… wees gewaarschuwd… als je een boek gaat schrijven, kom je jezelf keihard tegen. Dat komt aan op een ijzersterke zelfdiscipline, volharding, vertrouwen, incasseringsvermogen en doorzettingsvermogen.

3. Draag je expertstatus verder uit – positioneer jezelf in je branche
Als je als ondernemer een boek hebt geschreven, steven je bovendien boven elke concurrent uit. Je hebt jezelf namelijk goed gepositioneerd. Kunt op elke sociale mediasite vermelden dat jij de schrijver bent van het boek “De zeven geheimen van…” (of wat de titel van je boek ook mag zijn). Het helpt je enorm om je expertstatus uit te dragen. En geloof me, ik spreek uit ervaring, dan weten mensen je te vinden. Ze willen de expert!

4. Beschrijf wat je doet – uitgebreid, beter dan een visitekaartje!
Met het schrijven van een boek kun je jouw expertise uitgebreid weergeven. Ik kom op seminars vaak allerlei soorten coaches tegen. Alleen niet iedereen doet hetzelfde. Toch staat er op elk visitekaartje “coach”. In een boek kun je heel nauwkeurig vertellen wat voor soort coach je bent en welke methoden en systemen je gebruikt.

5. Heb er gewoon ontzettend veel plezier in om te schrijven!
Nog niet overtuigd? Ga het dan gewoon doen. Want schrijven is leuk. Dat is nog wel de allerbelangrijkste reden om een boek te schrijven: heb er plezier in. Sommige beginnende schrijvers ervaren het als een loden last om het te gaan doen. Zonde, zonde, zonde…

Geniet van je reis (want het schrijven van een boek is een avontuur op zich!) en breng dat boek uit. Leuk voor jezelf en… anderen!

Op naar je schrijfsucces!
Ron de Joode, Jouw Schrijfcoach

Mariette Verlaan
11 years ago
Reply to  Ron de Joode

Mooi verwoord! Ik ben gisteren begonnen met het schrijven van mijn boek vanuit mijn passie voor tuinen. Ik wil de tuingebruikers een handreiking geven om een mooie sfeervolle tuin te maken. Dus: de eerste 3000 woorden zijn geschreven en de rest volgt.
Met de tips van Nisandeh uit de intro-workshop ben ik gestart. Dat neemt niet weg dat ik nog steeds de Write your book workshop wil winnen!
Met een tuingroet, Mariette

Fokkelien Dam
Fokkelien Dam
11 years ago
Reply to  Ron de Joode

Heel herkenbaar! Hoewel het bij mij altijd meer de angst nooit genoeg kennis te kunnen vergaren was. Gelukkig is iedereen uniek en daardoor een eigen benaderwijze!

Groet,
Fokkelien Dam.

Lydia Verblackt
Lydia Verblackt
11 years ago
Reply to  Fokkelien Dam

Hoi Fokkelien,

Ben is wat meer overtuigd van jezelf, en niet zo bescheiden.
Je hoeft geen angst te hebben, want je moet maar zo denken, je weet een heleboel meer over bachbloesem dan menig mens.
En je kunt er anderen mee helpen.
gr

Fokkelien Dam
Fokkelien Dam
11 years ago

Ha Lydia,

Ik heb ook al een bachbloesem genomen voor deze angst. En je hebt gelijk ik weet al veel en krijg ook heel veel kennis erbij op de bijzondere bachbloesemcursus van Pantarei.

Groetjes,
Fokkelien

Sabila
Sabila
11 years ago
Reply to  Fokkelien Dam

Hoi Fokkelien

Ik heb nog nooit gehoord van Bachbloesem cursus van Pantarei, wat houd dat eigenlijk in. Is die anders dan de gewone Bachbloesemtherapie?
gr

Indra Radjkoemar
11 years ago
Reply to  Ron de Joode

Dankjewel Ron voor de extra setje. Ik ben al begonnen.

FInn Sesay
11 years ago

Eerder had ik het ook al geprobeerd, alles uit de kast getrokken en zowaar zeker 120 duimpjes ontvangen, maar ik kon onmogelijk aanwezig zijn op het infoseminar…. en weer valt het samen met mijn werk en doe ik(en mijn collega’s !!) er alles aan zodat ik er dit keer wel bij aanwezig kan zijn, last chance eh…
Ik heb verschillende ideeen waar ik boeken over zou willen schrijven;
* mijn ervairngen in een biculturele relatie en hoe je die interculturele communicatie positief kunt houden
* het afmaken van het boekje dat mn broer (onlangs overleden) was begonnen, een kinderboekje dat ook voor volwassenen bedoeld is, met een vernieuwende levenbeschouwing
* (vrijwilligers)werk ver van huis
* Als je vader veel van huis is…(omdat ie in een ander continent woont)
* Interculturele zorg- en hulpverlening
* Zelfs jij bent muliticultureel
* etc etc etc

Dirk van Mourik
Dirk van Mourik
11 years ago
Reply to  FInn Sesay

Hallo Finn,

Succes! Hopelijk win je nu wel!

Groeten,

Dirk

Ayesha
11 years ago
Reply to  FInn Sesay

Succes met je boeken !

Groetjes, Ayesha

Finn Sesay
11 years ago
Reply to  FInn Sesay

Ik heb nog gerichter ideeen gekregen door het info seminar, in ieder geval voor het eerste boek. Dat wordt echt een heel practisch boek ipv een dikke pil verklaringen en theorie !

Jenny Hack
11 years ago
Reply to  FInn Sesay

Heel veel suc6, mijn duimpje heb je er bij.
Warme groet, Jenny Hack

Pedro
Pedro
11 years ago
Reply to  FInn Sesay

Ik wens je alle kracht om alles door te pakken wat je kan pakken!
Je oud collega!
Pedro

Mirjam Stoffels
11 years ago
Reply to  FInn Sesay

Thumbs up!! Veel suc6!

Vriendelijke groeten,

Mirjam Stoffels

Finn Sesay
11 years ago

Dit keer ga ik er weer volledig voor….
Het gaat lukken. EN die boeken komen er. In welke volgorde en hoe weet ik dus nog niet, in 28 geschreven zou al super zijn (dan volgt alleen het uitgeven daarna nog, maar ik ben ervan overtuigd dat dat vast heel creatief kan !)
Thanks for all thumbs up !

John Lieberwerth
11 years ago
Reply to  FInn Sesay

Jouw gedrevenheid siert je!

Peter van Goor
Peter van Goor
11 years ago
Reply to  FInn Sesay

Lieve Finn,

Jouw kracht, jouw warmte en jouw liefde stralen van je af. Dat heb ik het laatste weekend van Train The Trainer ervaren. Ik denk zeker dat je het in je hebt, om je mooie plannen waar te maken. Ga d’r voor, meid! Ik steun je in gedachten.
Peter.
PS: ik houd je op de hoogte van m’n frontend plannen. Je krijgt een uitnodiging. C U soon 🙂

Karin
Karin
11 years ago
Reply to  FInn Sesay

Ik wil zo graag over al je onderwerpen lezen dus heel veel succes en ik hoop dat het nu wel lukt!

Veron Goemans
11 years ago
Reply to  FInn Sesay

Ha Finn, super dat je er weer voor gaat. Ik heb je een duimpje gegeven en hoop je op de cursus te zien. Daar heb ik mij namelijk al voor opgegeven. Was zo geïnspireerd door de informatiemiddag. Hoop dat jij de winnaar wordt, veel succes!
groetjes,
Veron

Finn Sesay
11 years ago
Reply to  Veron Goemans

Dank voor alle steun, support en lieve woorden.
Ik hoop ook echt te die training te mogen winnen. Ik wilde me er al voor opgeven gewoon maar mn budget staat het gewoon echt niet toe op het moment. Dus ik duim met al jullie duimpjes mee.
En nu kwam ik er pas achter, in de Master Entrpreneur, dat je op de naam kunt klikken (boven het comment) en dan naar de site of blog van diegene geleid wordt, dat dat dus zo werkt….
Finn

Finn Sesay
11 years ago
Reply to  Finn Sesay

Gister is het me dan TOCH gelukt om bij het Write Your Book info seminar te zijn. Eindleijk. Twee collega’s moesten zich drie keer in de rondte werken om dat mogelijk te maken voor me, waar ik ze heel dankbaar voor ben.
Heb helemaal zin in de tweedaagse. Ik hoop zo dat ik erheen kan (mn budget laat het eigenlijk niet toe).
Heb zelf met die 2,5 uur al gerichtere ideeen wat ik wil met een van de boeken, het eerste boek wellicht. Namelijk een handzaam en handig boek over diversiteitbeleid in de zorg- en hulpverlening, geen ingewikkelde verklaringen maar een directe toepassing voor IN de praktijk.

Karin
Karin
11 years ago
Reply to  FInn Sesay

Ik hoop zo dat het lukt want het zijn hele interessante onderwerpen en ik wil graag jouw boeken lezen!
Heel veel succes!!

Stella Webber
11 years ago
Reply to  FInn Sesay

Ik gun het je zo van harte, Finn. Hoop dat je dit keer de kans krijgt!
Aan mij zal ‘t niet liggen!
Als iedereen nou ziet dat jij dit MOET winnen, dan lukt het.
Succes en warme groet
Stella

Finn Sesay
11 years ago
Reply to  Stella Webber

Dank je wel Stella.
Hopleijk zien veel mensen dat hihi.

Margo
11 years ago

Beste Anne,

In 28 dagen een boek schrijven! Als jij dat wilt, gun ik jou van harte de ‘Write your book’ training. Succes!

Graag nog meer BLT.

Margo

Nellie
11 years ago

Beste Anne,

Ik ben heel tevreden over dit boek. En ik gun je dus best die gratis training.

Nellie

Edith Scholte
11 years ago

EquinoxTalent gunt jou deze prijs en daarom steun ik je.
Zelf ben ik genomineerd voor Social Media Award 2010 van Zakenvloer.

Succes met je boek. Volg het graag. Groet Edith Scholte, Zeg eens E!

Suzan Jong
11 years ago

Afgelopen keer ben ik bij de infosessie van “How to Write your book in 28 days” geweest. Ik kan het iedereen die met het idee van het schrijven van een boek rondloopt, aanraden. Je krijgt veel suggesties en tips aangereikt om het schrijven gemakkelijker te maken.

Ik ben er nu meer van overtuigd dat mijn eigen boek er ook zal en moet komen. Het idee dat ik anderen met m’n boek kan helpen, geeft me de energie om het ook zo snel mogelijk voor elkaar te maken en anderen niet onnodig te laten wachten.

Als er iemand nog tips/ ervaring heeft met het vinden van een uitgever… heel graag!

Bedankt alvast! Suzan

Marijke Faling
Marijke Faling
11 years ago
Reply to  Suzan Jong

Suzan,
ik heb (nog) geen tips die ik je uit eigen ervaring kan geven, maar zag hier op het blog een reactie van Tjarda Dubois, die zelf een blog over het uitgeven van boeken bijhoudt. kan er verder niet veel over zeggen omdat ik nog geen tijd heb gehad om er uitgebreid naar te kijken.

ciao,
Marijke

Fokkelien Dam
Fokkelien Dam
11 years ago
Reply to  Suzan Jong

Hoi Suzan,

Ik heb nog niet veel ervaring, maar voor mij springt de uitgeverij ‘Free Musketeers’ er uit op al die uitgeverssites. Ze hebben een helder verhaal en op hun site beginnen ze met de introductie dat iedereen er welkom is en dat ze verschillende manieren bieden om je boek uit te geven. Kosteloos, kansrijk en professioneel. Misschien iets voor jou?
Groet, Fokkelien.

Hans Geitenbeek
11 years ago

Ik ben nog nooit aanschrijven toegekomen, zou het oh zo graag willen maar gewoonweg de rust en ruimte niet. Het Boel van ANNE BLT was heel praktisch en heel goed toepasbaar. Ga zo door
Groet
Hans Geitenbeek

Nadia
Nadia
11 years ago

Veel succes!!

Groetjes Nadia

Robbert Paul de Vries
Robbert Paul de Vries
11 years ago

Sandy! GoGoGo!

Hetty van Doesburg-Meijers

Beste Anne,

In één maand een boek schrijven is erg knap als het ook nog opbrengt wat je ermee voor ogen hebt! Volgens mij is dat jou helemaal gelukt. Het onderwerp is constant in beweging, de interesse is groot…. ik gun jou van harte de ‘Write your book’ training. Succes!

hartelijke groet,
Hetty van Doesburg-Meijers

p.s. Ik heb in mijn netwerk nog wel een interessante uitgever en vormgever voor je als je wilt…

Anne Raaymakers
11 years ago

Nou graag Hetty, ik neem contact met je op.

Jiry de Waal
11 years ago

Geef me een duimpje als je het met mij eens bent.

Ik ben namelijk van mening (en daar wil ik best een boek aan wijden) dat er veel minder boeken gemaakt moeten worden. En dan bedoel ik niet de oplage maar het aantal verschillende boeken.

Is er een onderwerp in de wereld waar nog geen boek over is?
Wat?! Meerdere boeken?

Ik ben niet tegen boeken, in tegendeel. Mensen zouden er niet zo lichtzinnig mee om moeten gaan.

Laat mensen meer boeken gaan lezen en minder gaan schrijven.
Langzaam maar zeker worden we allemaal zenders van (ongewenste) informatie en niemand die nog luistert.

Ik koop ook wel een een boek die geweldig schijnt te zijn, maar het krijgt pas echt waarde als ik het ook ga lezen.

Soms koop ik een boek omdat ik ZIN heb om te lezen, terwijl ik het beter had kunnen kopen als ik TIJD had om het te lezen.

Ben ik de enige die hier mee worstelt? Welnee! een groot deel van de boeken die verkocht worden, zijn niet of nauwelijks gelezen.

Een deel van de boeken word echter keer op keer gelezen, uitgeleend, gekopieerd, geciteerd, doorverkocht, bewaard als naslagwerk. Misschien niet goed voor de omzet, maar wel voor de waarde.

Ik wil geen boek schrijven om rijk van te worden of om te vertellen wat voor een fantastische ideeën ik heb. Ik wil een boek van waarde en betekenis. Zoiets als een bijbel, wetboek, of BINAS. Het hoeft niet groot te zijn, niet dik, niet kleurrijk, niet gevat, noch commercieel aantrekkelijk. Voor mijn part wordt het gratis (kostprijs en verzendkosten?) verstrek aan eenieder die belangstelling heeft.

Gaat het mij om eer roem en status?
Ach das misschien mooi meegenomen, ik ben geen Messias en ben gevoelig voor wereldse zaken, maar dit is niet het doel.

Er moet een eind komen aan de voortdurende opstapeling van boeken die niet de moeite waard zijn ten opzichte van het geen wat er al bestaat.
Mijn standpunt is dat elk nieuw uitkomend boek een betere moet zijn dan het geen er al is van dat genre, onderwerp, specialisme, etc. (herdrukken daargelaten)

Daarom kan ik zelf ook nooit een boek schrijven. Verreweg de meeste mensen niet. Echter ik zou graag samenwerken aan een nieuw meesterwerk. Dat eerste meesterwerk moet dan gaan over het verminderen van nieuwe boeken. Ik denk aan diepgaande beredenering op het filosofische vlak, onderbouwd met statistieken van gedrukte versus gelezen boeken. Definities van waardevolle boeken op wetenschappenlijk vlak, humanistisch vlak, plezier en ontspanning, maatschappelijk terrein, etc.

Voorbeelden van succesvolle boeken
Voorbeelden van waardevolle boeken
de relatie tussen twee bovenstaande

Ik denk dat het de beste professors, ervaringsdeskundigen en schrijvers bij elkaar moet brengen en dat je nooit in 28 dagen klaar kunt zijn.

Maar geef een duim,
en zoek contact indien je bij mijn idee wil aansluiten.

Mariana Oud
Mariana Oud
11 years ago

Het is je van harte gegund. Ik kijk uit naar je boek(en)!

Marijke Faling
Marijke Faling
11 years ago

Hm… anderen laten profiteren van mijn jaren van succes (en falen), dat vind ik een geweldig argument… Moet eerlijk bekennen dat ik lang gedacht heb: ik begin pas met schrijven als ik alleen over mijn successen kan berichten. En de laaste tijd steeds vaker denk dat je van dingen waarvan je duidelijk beseft dat je ze steeds fout deed, of misschien nog geregeld fout doet, veel meer leert…

Hans van der Meer
11 years ago

Ik inmiddels het schrijven en uitgeven van mijn eerste boek mogen ervaren. Iets wat ik nooit zou willen hebben missen! Het was een leerzame tocht door een onontgonnen gebied waarbij de ene verrassing de andere zich afwisselde. Een aanrader voor iedereen, zo’n avontuur.
Ik heb er alleen geen 28 dagen over gedaan, maar 2 jaar en dan ook nog eens nachten, weekenden en vakanties doorgewerkt. Het resultaat: een 300 pagina’s tellende roman met – uiteraard – mooi verpakte boodschappen en maatschappijkritische elementen. En officieel uitgegeven, maar… veel te weinig verkocht. Door de lezers ervan hooglijk gewaardeerd, maar onbekend bij het grote publiek omdat je het als onbekende Nederlander in eigen beheer hebt uitgegeven.
Mocht je een boek willen gaan schrijven dan raad ik je het volgende aan:
1. Ga op een schrijverscursus of lees een goed boek over schrijven. Zelf heb ik veel gehad aan ‘Het geheim van de schrijver’ van Renate Dorrestein. Heb hem binnen 1 dag verslonden, zo goed vond ik het.
2. Bepaal welke boodschap(pen) je wilt communiceren. Wat wil je delen met de rest van de wereld. Ik heb het idee van mijn boek maanden laten bezinken. Het werd hierdoor rijker en meer gestructureerd.
3. Maak een straffe planning. Ik maakte met mezelf de afspraak 1 pagina per dag te schrijven en heb me daar aan gehouden.
4. Bepaal je doelgroep. Als je wilt dat je boek gelezen wordt dan moet je jouw publiek in ogenschouw nemen. Ik ben hier zelf min of meer de fout mee ingegaan: ik wilde een boek schrijven voor iedereen vanaf 12 jaar. Het gevolg: in combinatie met de omslag lijkt het nu een kinderboek terwijl het juist voor volwassenen is bedoeld.
5. Neem een schrijfcoach. Zelf heb ik me door twee verschillende coaches laten begeleiden. Hulp is absoluut noodzakelijk. Het komt de kwaliteit van je boek zeker ten goede. Ik heb mogen ervaren hoe fijn het is om 150 pagina’s van je verhaal te moeten schrappen. ‘Kill you own darlings’ heet dat. Leuker dan verwacht…
6. Laat je sturen door het verhaal en probeer het niet in een jouw eigen vooropgestelde vorm te proppen. Ik heb mogen ervaren hoe het verhaal zichzelf schrijft als je in een zogenaamde ‘flow’ komt. Een heel mooi proces dat jou als schrijver regelmatig verbaasd doet staan en DE remedie tegen een ‘writers block’.
7. Je bent niet de enige die schrijft en ga er van tevoren al vanuit dat er slechts een hele kleine kans bestaat dat jouw eerste boek door een uitgever op de markt zal worden gebracht. Het schrijven van een boek doe je voornamelijk voor je zelf, hoe mooi en goedbedoeld jouw boodschap ook is.
8. Er zijn heel veel manieren om je boek uit te geven. Ik heb nu een papieren uitgave – zelf bekostigd – maar de volgende keer zou ik er ook een e-book van maken.
9. Maak van de lancering van je boek een feestje. Leuk om te doen! Zorg wel dat je ter promotie voldoende boekenleggers laat maken die je als visitekaartjes aan iedereen kunt weggeven.

Rokus
11 years ago

Ik schrijf al langer dan 10 jaar columns voor het Straatjournaal (daklozenkrant) in Haarlem. Die verhalen gaan altijd over dakloze mensen en mijn fascinatie en bewondering voor mensen die anders durven te zijn. Dat boek wat al jaren in mijn hoofd zit moet er nu maar eens komen, opdat wij in een cultuur kunnen blijven leven waarin je alles kunt zeggen, kunt zijn wie je bent, zelfs met vijf paspoorten.
Ik heb de leukste baan van de wereld en ik blijf ondernemen totdat ik ten prooi val aan allerlei ouderdomskwetsuren die mij het werken onmogelijk maken. Ik werk met bijzondere mensen. Gewone mensen en ongewone mensen. Ik strijd tegen het stigma dat mensen met psychiatrische problemen door zogenaamde ‘gewone mensen’ opgelegd krijgen. In de volksmond heten daklozen ‘drop-outs’ en ‘losers’ te zijn. Het tegendeel is waar. Het zijn mensen die kleur aan het bestaan geven. Mensen van wie wij, ‘gewone mensen’, iets kunnen leren. Het zijn mensen om van te houden. Zij zijn de spiegels van uw ziel……… Paradijsvogels. That’s what my book is going to be about.

Katrien
Katrien
11 years ago

Ik kan niet op het seminar zijn, maar ben wel benieuwd naar reakties over uitgeverijen en dergelijke. Ik ben bezig (met iemand) een boek te schrijven, maar we weten niet zo goed hoe het straks met drukken zit… zelf investeren en verkopen? of laten uitgeven? Als iemand hier ervaring mee heeft, hoor ik het graag! (oplage 1000 stuks, potentiële afnemers is door het onderwerp niet zo heel hoog, tenzij het ook vertaald wordt / kan worden en internationaal zou kunnen) Streefdatum: juni 2011 HELP!

Isabelle
Isabelle
11 years ago
Reply to  Katrien

Kijk eens op freemusketeers.nl voor een laagdrempelige manier van uitgeven. Veelal in paperback gebonden, zij het wel heel netjes. Oplages kunnen variabel zijn. Hopelijk heb je er iets aan.

Robert Rosier
Robert Rosier
11 years ago
Reply to  Katrien

Heb je de mogelijkheid van “printing on demand” al onderzocht? Dan wordt een boek pas voor je gedrukt als je bestelt. Zodra iemand bij jou het boek heeft besteld, dus.

Fokkelien Dam
Fokkelien Dam
11 years ago
Reply to  Katrien

Dagblad trouw heeft een bijlage trouw.nl/schrijf/voorpagina/, waar je veel uit kunt halen en ook zelf input kan geven. Zelf heb ik een beginnend uitgever gevraagd om m’n boek uit te geven.
Succes!
Fokkelien Dam.

Astrid Flamand
11 years ago
Reply to  Fokkelien Dam

Hallo Fokkelien,

Je stuurde mij een verrassende email en ik ben dan ook direct voor je gaan stemmen. Als geen ander weet ik zelf hoe hectisch deze stemtijd is en ik ga mijn best voor je doen.
Uiteraard hoop ik dat je net als ik gaat winnen en wij elkaar in Januari zullen treffen.

Heel veel succes !

Groet,
Astrid Flamand

Fokkelien Dam
Fokkelien Dam
11 years ago
Reply to  Astrid Flamand

Hoi Wilma,

Natuurlijk krijg jij een gesigneerd exemplaar met knuffel van me + high five!

Fokkelien.

Lydia Verblackt
Lydia Verblackt
11 years ago
Reply to  Fokkelien Dam

hoi Fokkelien,

Natuurlijk ben ik hartstikke jaloers als je boeken gaat signeren hoor. ik wil ook zo’n exemplaar, je bent hartstikke goed bezig.
Ik weet zeker dat het je gaat lukken.
Succes hoor. Heb vertrouwen in jezelf.
groetjes

Fokkelien Dam
Fokkelien Dam
11 years ago
Reply to  Astrid Flamand

Hoi Astrid,

Dank voor je steun en we gaan elkaar vast zien.

Groet,
Fokkelien

Helma
Helma
11 years ago
Reply to  Fokkelien Dam

Hoi Fokkelien,

ik hoop dat je heel veel duimen verzamelt, zo’n creatief mens moet die kans krijgen!
groetjes, Helma

Fokkelien Dam
Fokkelien Dam
11 years ago
Reply to  Helma

Ha Helma,

Dankzij mensen als jij gaat het vast lukken!

Groet, Fokkelien.

Joke Doornenbal
Joke Doornenbal
11 years ago
Reply to  Fokkelien Dam

Nice book

heida
heida
11 years ago
Reply to  Fokkelien Dam

succes

Fokkelien Dam
Fokkelien Dam
11 years ago
Reply to  heida

Geen probleem! Die voor jou signeer ik in één moeite door, ook natuurlijk met knuffel.

Groet,
Fokkelien.

Sabila
Sabila
11 years ago
Reply to  Fokkelien Dam

Hoi Fokkelien

Een boek uitgeven is vast heel moeilijk. Maar als jij je boek uit wil laten geven is het heel verstandig daar nu al grondig navraag over te doen.
Heb je nog maar bij 1 uitgever geïnformeerd of ben je al bij meerdere uitgevers gaan informeren?

gr

Fokkelien Dam
Fokkelien Dam
11 years ago
Reply to  Sabila

Hoi Sabila,

Dank voor je zorg! Dat ga ik doen.

Groetjes,
Fokkelien.

Astrid Flamand
11 years ago
Reply to  Fokkelien Dam

He Fokkelien,

Ik krijg door dat je OOK hebt gewonnen!!

Super, geweldig, MEGA LEUK voor je!

Ik zie je dan in ieder geval op de training!

kijk er nu al naar uit!

Groet,
Astrid Flamand

Finn Sesay
11 years ago
Reply to  Fokkelien Dam

GEFELICITEERD FOKKELIEN !!

Margôt
Margôt
11 years ago
Reply to  Fokkelien Dam

Hallo Fokkelien
ik vind het echt super hoe je aan de weg werkt!!
Heel knap dat jij de uitdaging aangaat om een boek te schrijven in 28 dagen! ik vind het leuk dat ik je heb leren kennen, ik hoop je nog vaak te zien. heel veel succes groetjes Margôt

Karin
11 years ago

Top hoor Anne een boek schrijven in zo’n korte tijd! Mijn duim krijg je.

Groetjes,
Karin

Anna Klijn
Anna Klijn
11 years ago

Wat wij in het leven ook hebben bereik, de echte vervulling kunnen wij maar in een aantal dingen vinden en één daar van is, zonder meer, de kwaliteit van ons intieme relaties.

Helaas nemen wij vaak met minder genoegen dan ons diepste verlangen is, en vullen wij ons leven met vrienden, hobby’s en werk etc. op een manier dat buiten de rijkdom van ultieme intimiteit en passivole liefde gaat.

Ik ga een boek schrijven over hoe wij intieme relatie, liefde en intimiteit met ander dingen in ons leven zoals werk, gezin etc. kunnen combinier, op een manier waar liefde en intimiteit van ons intieme relaties groter en dieper wordt, en niet bezwijkt onder dagelijkse “verplichtingen”.

En boek waarin besproken wordt waarom bij sommige koppels na een tijdje liefde in de relatie is nog steeds aanwezig, maar passie niet meer. Oftewel de oorzaken van de bekende cliché “wij zijn net broer en zus”. En hoe wij het kunnen vermijden of hoe situatie te herstellen.

Wat de oorzaken van wrijvingen in de relatie vaak zijn. En dat je voor veel van de wrijvingen zelf een oplossing kan vinden zonder professionele hulp voor in te hoeven schakelen.

En hoe je wrijvingen / emotionele momenten kan juist gebruiken om dichter bij elkaar te komen in plaats van uit elkaar te drijven of ruzie te blijven maken.

Dit zijn in het kort een aantal redenen om een boek te schrijven.

Jolein Chapman
Jolein Chapman
11 years ago

Ben benieuwd naar je boek! Ook ik heb een vader (en een hele familie) die op een ander continent woont. En dat is niet makkelijk!

Succes meid!

Finn Sesay
11 years ago
Reply to  Jolein Chapman

Ja dat heeft behoorlijk wat gevolgen he. En toch ook heel anders of het een zeemans- cq truckersbestaan is of echt voor jaren weg (in mijn geval).

Hermien Redmond
11 years ago

Ik heb heel praktische ervaring over:

1. hoe ik om ben gegaan met hemodialyse en hoe het gezin en vooral de werkgever daarmee is omgegaan
– hoe ik me in mijn werk staande probeerde te houden
– hoe het me lukte om er positief mee om te gaan en hoe ik in staat ben geweest om daardoor verschillende cursussen bij Open Circles Academy te volgen
– hoe ik die positiviteit nog meer uitstraal nu ik een nieuwe nier heb.

2. hoe ik om ben gegaan met de mededeling dat mijn kind botkanker heeft ( in het eerste jaar van mijn nierdialyse)
– hoe mijn positiviteit op haar oversloeg onder alle nare, maar noodzakelijke behandelingen die ze moest ondergaan
– hoe ze, ondanks dat de ziekte niet te genezen is, zelf weer haar leven in eigen hand heeft genomen,
EN NOG VEEL MEER. DIT IS HET TOPJE VAN DE IJSBERG.

Mary Ritsema
11 years ago

Wat een inspirerende website is http://www.businessbootcamp.nl.
De manier van vertellen in de video boodschappen komt echt goed over. Deze week was ik bij een startersdag van de Kamer van Koophandel en vertelde dat ik een boek heb geschreven en nu zelf digital heb uitgegeven. Zie mijn website ikkoosmijnouders.nl Mensen die hun boek willen uitgeven kunnen daar kijken hoe ik dat heb gedaan. Het was stukken lastiger dan ik vooraf had gedacht, maar ik ben zelf baas gebleven over de tekst en over de inkomsten en uitgaven van het boek.

Toch denk ik dat ik nog best een en ander hiervan kan leren. Een boek schrijven in 28 dagen is mij zeker niet gelukt. Maar ik ben wel heel trots op het eindresultaat. Wie weet schrijf ik het volgende boek wel in 28 dagen. Ik denk dat mijn boek vooral jonge en aanstaande ouders en opa’s en oma’s met hele jonge kleinkinderen iets te bieden heeft dat uniek is. Een kijkje nemen in het brein van het jonge kind. Hoe denkt een kind, wat doen omgevingsfactoren en vooral wat begrijpt een jong kind allemaal. De ervaring heeft geleerd dat artsen, consultatiebureau verpleegkundigen nog niet voor 5 % snappen wat er in een hoofd van een kind van 2/3 jaar omgaat en daardoor vaak adviezen geven of handelingen verrichten die averechts werken. Een kind dat geen angst kent voor artsen kan veranderen in een bang kind als een arts vekeerde signalen afgeeft.

Mijn boek kan anderen behoeden voor dergelijke fouten.

Enkele tips als je zelf je boek wilt uitgeven.
Bijt je niet vast op de beveiliging als je je boek digitaal uit wilt geven. Digital Right Management(DRM) heeft bijna vier weken mijn constante aandacht gehad. Je hebt hiervoor Centraal Boekhuis (CB) nodig, kosten 188 per maand. Veel te duur dus en DRM is ook te kraken.

Mijn oplossing: Ik heb Adobe Pro 9 gekocht en mijn bestand in een PDF gezet met beperkte beveiliging. Adobe pro 9 zit als programma ook in Adobe Premium Design (vanaf Design 3, er nu al 5) en met dit programma kun je het PDF ook converteren naar een EPUB (voor een E-reader). Als je de mogelijkheid hebt om software via je werkgever te kopen (bijvoorbeeld bij Surfspot) dan is het programma relatief goedkoop. Je hebt een website nodig waar je jouw boek op kunt zetten. Kosten in mijn geval bijna 60 Euro per jaar. Je moet betaling via een veilige manier mogelijk maken. Bijvoorbeeld Ideal, kosten per verkocht boek ongeveer 0.60 eurocent. Dan heb je een site nodig via waar je je formulieren kunt laten lopen (vaak voor een deel gratis). Nu ik alles uitgezocht heb klinkt het vrij eenvoudig en voor derden is dat nu ook waarschijnlijk zo. Een tweede boek uitbrengen betekent voor mij immers dat ik nu de praktische problemen ken. Printing on Demand is een mogelijkheid als je een boek wilt uitgeven dat je in je handen wilt houden. Let op! Wil je je eigen boek via een website verkopen dan ben je voor de belastingdienst een ZZP ‘er (zelfstandige zonder personeel) en moet je je in laten schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dat geldt dus ook voor boeken die je verkoopt via jouw website met Printing on Demand (POD). Unibook is een hele leuke website en met behulpzame mensen. Bedenk eerst met wie je Printing on demand wil realiseren, dit in verband met de maatvoering voor je boek. Denk dus goed na voor je er aan begint. Een ZZP ‘er is verantwoordelijk voor zijn schulden (ook prive).

Sandy Korver
11 years ago

For years now, I have been thinking about writing my own book.
During this summer I started to realize that I actually could.

All my life I have been struggling with my weight and I had many self esteem issues. Numerous diets, nutritionists, gaining weight, losing it again, and “naturally” gaining it again.

Eventually a gastric band was placed about 6 years ago. I did lose weight, although it was not as much as I wanted. Problems occurred with the band after 3 years… it was removed and placed back again half a year later.

It took me until this year to actually change my mindset and look at life from the bright side, from another perspective, positive, and really enjoying myself again. My personal mission became “SANDY = LIEF”, I really wanted and needed to be less harsh with myself, to treat myself (my mind as well as my body) with respect and dignity, to be nice to myself, to do the things I wanted to do. And I did!

I believe this is the best topic for my FIRST book! How I was able to lose weight again, not depending on the gastric band, but by changing my life style and mindset drastically, tough in a natural and healthy way.

I will write this book… no doubt about that. But what a gift it would be, to be able to follow this “Write you book” training, and to have all tools to do so even sooner!

Marlies Vonk
Marlies Vonk
11 years ago
Reply to  Sandy Korver

Dit moet wel een inspirerend boek worden! Toppie Sandy!
Mijn stem heb je!
Groetjes,
Marlies

Sandy Korver
11 years ago
Reply to  Marlies Vonk

Lieve mensen,

Morgen is het zo ver! Het “Write-your-book” seminar! Ik wil iedereen nogmaals bedanken voor alle mooie reacties. Ongelooflijk, wat voel ik mij gesteund!

Dit boek komt er sowieso… ik ben al druk bezig met schrijven.
Tussen de bedrijven door heb ik ook weer tijd gemaakt om een blog te schrijven. Tja, een mens moet toch wat! 😉
Je kunt mijn blog(s) lezen door op mijn naam te klikken, of door simpelweg naar sandykorver.blogspot.com te gaan!

Nogmaals bedankt voor jullie support!

Lieve groet,
Sandy

George
George
11 years ago
Reply to  Sandy Korver

Goed bezig Sandy!

George
George
11 years ago
Reply to  Sandy Korver

Goed bezig Sandy!

Elly
Elly
11 years ago
Reply to  Sandy Korver

Lieve Sandy, van harte gegund!

Tante Elly

Kira Verweij
11 years ago
Reply to  Sandy Korver

Hoi Sandy,

Er kunnen niet genoeg boeken en overige geluiden zijn over dit onderwerp, dus schrijven dat boek!

Wanneer je ‘research’ gaat doen, heb je misschien wat aan bestaande inititatieven rond dit onderwerp.

Google maar eens op:
– Weg met de weegschaal (initiatief van Meijke van Herwijnen)
– Nooit meer op dieet (inititatief van Angèle Bakker)
– Een leven lang slank zonder dieet (boek van Sonja Kimpen)

Veel succes ermee!

Groetjes,
Kira

Eugène van den hemel
11 years ago
Reply to  Sandy Korver

Passie, wilskracht en pure schoonheid; drie ingrediënten die jou, Sandy, zullen ondersteunen in het schrijven en publiceren van jouw boek. De columns van jouw hand heb ik met veel plezier gelezen en hebben mij weten te raken. Wat kijk ik uit naar jouw boek. Go for it, beautifull lady!

Els
Els
11 years ago
Reply to  Sandy Korver

Ik gun het Sandy, omdat ze na haar training NLP onwijs mooie blogs schrijft!

En ook heel sociaal is op Twitter!

> > >Go, go go Sandy!

;-)) Els

Pauline
Pauline
11 years ago
Reply to  Sandy Korver

Lieve Sandy,

Super dat je deze stap zet!!! Ik ben er van overtuigd dat het heel veel mensen zal aanspreken en dat ze er zichzelf mee kunnen helpen zoals jij jezelf op het goede pad gezet hebt.
Liefs,
Pauline

Chantal
Chantal
11 years ago
Reply to  Sandy Korver

Lieve Sandy,

Je bent met ongelooflijk veel wilskracht, powerrrr, discipline en doorzettingsvermogen keihard aan het werk om er eindelijk uit te zien en je te voelen als jezelf! Een prachtige vrouw die niet voortdurend aan haar shirtje loopt te sjorren omdat… Je hebt mij in elk geval geïnspireerd om ook de stap te zetten! Ik ben ervan overtuigd dat jij niet alleen op een goede manier je verhaal op papier gaat zetten, maar bovenal op een leuke manier!!! Je maakt het herkenbaar en toegankelijk. Meer mensen zullen zich herkennen en aangesproken voelen en geïnspireerd raken. Dik zijn gaat niet over eten, het gaat over zelfbeeld en van jezelf houden. Ik kijk uit naar je boek!!!

Liefs Chantal ps.
Have to run, op naar fitness!

Sandy Korver
11 years ago
Reply to  Chantal

Lieve mensen,
wat ben ik toch ongelooflijk geroerd door al jullie lieve reacties. De comments hier zijn nog maar een fractie van al het commentaar dat ik gekregen heb de laatste maanden, en dit commentaar alleen maar in positieve zin!
Ook mijn inbox staat vol met lieve e-mails met aansporingen om sowieso door te gaan met mijn plannen, direct messages op Twitter van “onbekenden”.
Ik ben jullie zo dankbaar voor jullie steun… jullie hebben geen idee!
Dank jullie wel!
Lieve groet,
Sandy

Mar
Mar
11 years ago
Reply to  Sandy Korver

keep on going girl!!! veel succes van Mar!!

Betty Schouten
11 years ago
Reply to  Sandy Korver

Als iemand een boek MOET schrijven is het Sandy. Jouw verhaal is echt belangrijk voor iedereen die aan zichzelf wil werken. En dat zijn we allemaal. Bovendien zal het een leuk boel worden en geen tranendal. Want zo is Sandy ook nog.

Veel succes, Betty Schouten.

Sandy Korver
11 years ago
Reply to  Sandy Korver

Wat veel lieve reacties, zowel hier als op Twitter en via de mail! Dank jullie wel allemaal en blijf aub stemmen! Ik kan niet genoeg duimpjes hebben!
Lieve groet,
Sandy

Suzanne
Suzanne
11 years ago
Reply to  Sandy Korver

Ha die San,

Schrijverstalent hadden we volgens mij nog niet in de familie. Dus zet hem op! Leesfanaten trouwens wel genoeg, dus aan de verkoopcijfers zal het niet gaan liggen.
Kiss from your niece.

Suzan Jong
11 years ago
Reply to  Sandy Korver

Beste Sandy,

Je hebt een heel duidelijk verhaal met een heel duidelijke boodschap voor anderen. Ik hoop dat jouw boek er snel komt. Mijn duimpje heb je.

Liefs,
Suzan

Ria Jekautz
11 years ago

Ik loop al en paar jaar rond met twee boeken willen schrijven, een voor kinderen en een voor volwassenen, over hetzelfde thema, liefst met begeleidende DVD en als dat niet mogelijk is met filmpjes op YouTube. Voordat ik over het seminar write your book hoorde, heb ik er zelfs met niemand over gesproken, want… ik ben geen “goede” prater (rollende RRRRRR, als er passie vrijkomt verval ik van Nederlandse taal snel in Dialect, als ik mijn stem terughoor klinkt die nou ook niet echt mooi enz.enz.) en zeker geen schrijver. Toch zit er veel in mijn hoofd dat op papier en DVD wil, Kort geleden zag ik op TV een man in rolstoel, hij kreeg zuurstof toegediend en moest na elke uitgesproken zin even lucht pakken, maar hij had een boeiend verhaal. En toen dacht ik…. het gaat om de boodschap en als je echt iets te vertellen hebt, dan doe je dat , welke hindernissen er ook (lijken te) zijn.
Dus ben ik begonnen met het achterlaten van comments, zo dingen die in mijn hoofd zitten en me raken naar buiten te laten. Out of my comfortzone, want nu worden mijn gedachten zichtbaar in letterbeeld. Wel een mooi begin, Ik verheug me op de informatiemiddag.

en Nisandeh, sinds ik de eerste zin van dit artikel heb gelezen, wil ik ook nog een boek schrijven over afvallen, zeker omdat zoveel mensen worstelen met hen gewicht en ik weet hoe je wel op je streefgewicht kunt komen en dan ook blijven,

Martine Vecht
11 years ago

Ik heb nu al een paar boeken geschreven, maar het is me nog nooit in 1 maand gelukt. Alleen daarom al verdient Anne een dikke duim!

Sandy Korver
11 years ago

Gefeliciteerd Fokkelien, met het winnen van de workshop! Heel veel succes met het schrijven van je boek!
Met hartelijke groet,
Sandy Korver

Leo van Veenendaal
11 years ago

Grote droom zo’n boek, ben er al wel mee bezig, maar niet in 28 dagen.
Je moet zo’n boek toch in je eigen tempo schrijven. Het gaat erom dat JIJ vooral tevreden bent en dan pas de rest.
Dus.. ben nog wel even bezig. Perfectionisme? Misschien wel.
Bij een gedrukt boek is dat volgens mij niet erg.

Pedro
Pedro
11 years ago

Ik hoop dat je echter je gaat lukken, vooral heeeeeeeeeeel erg veeeeeeeeeeel geluk!

Groet,
Pedro

Dionne van der Pol
Dionne van der Pol
11 years ago

Hoi Anne,

Vanwege jouw enthousiasme en inzet is jou deze kans van harte gegund!
(En…omdat je mijn nichtje bent! ;))

Dionne

Sylvie van den Meerendonk

Ik heb al een vergevorderd idee voor een boek: over allemaal methodieken voor persoonlijke ontwikkeling in roman-vorm. Geweldig idee vind ik zelf, een boek dat er gewoon MOET komen. Ben ook als begonnen met de 1e drie pagina’s. Het is een hele klus, zo’n boek schrijven. Ik zet dus graag in op het winnen van deze cursus, want 28 dagen, dat moet lukken! Graag roep ik dus je hulp in om te zorgen dat mij boek er snel komt.

J. van Eerd
J. van Eerd
11 years ago

Ik weet dat je het kunt.
Ik zou het geweldig vinden als je dit project tot een goed einde kunt brengen, je bent zo helemaal bezig met zoals ik het heel populair uitdruk: andere mensen gelukkig maken in hun persoonlijk leven of in hun werk. Ik gun je dit van harte.
Denk je dan ook aan je eigen geluk…..

Susanne Heemskerk
Susanne Heemskerk
11 years ago

Sandy verdiend een nieuwe start!!!! Wauw wat heeft zij hard aan zichzelf gewerkt de laatste tijd met echt een super resultaat!!
Heb er een nieuw vriendinnetje bij!!!!

Marijke Willems
8 years ago

Ik weet dat de wedstrijd al voorbij is maar ik wil toch mijn redenen delen, al is het alleen maar om het de kosmos in te sturen.
Ik wil mijn eigen boek schrijven om verschillende redenen.
Ten eerste is het een mooie gelegenheid om in mijn expertrol te groeien. Als ik een boek schrijf over mijn onderwerp weet ik van binnen en van buiten alle belangrijke aspecten, iets wat ik weer kan gebruiken in mijn trainingen en workshops.
Ten tweede is het schrijven van een boek de gelegenheid om je expertpositie te creëren vanuit het oogpunt van mijn prospects.
Ten derde schrijf ik heel graag en deel ik graag kennis. Een boek schrijven lijkt me in die zin heel inspirerend en motiverend werken.
Tot slot kan mijn boek als naslagwerk dienen (als gift) voor mensen die mijn trainingen en workshops bezoeken.
Ik heb iets te vertellen en de wereld mag het weten!