Wakker worden!

6479 views | 76 reacties |
shares

In het artikel van vorige week heb ik je verteld over het belang van het reserveren van TIJD voor jouw educatie; het meest belangrijke voor jouw persoonlijke ontwikkeling als ondernemer.

Al is het maar 5 minuten per dag…

Vandaag krijg je van mij 7 tips voor OPTIMALE leertijd

Waarschuwing: Sommige van de onderstaande tips kunnen je leven voorgoed veranderen…

1 – DOE het nu

Als je een mail met waardevolle content opent en het lijkt je interessant… lees, kijk en/of luister het dan DIRECT. Je hebt op dat moment kennelijk toch niets beters te doen dan jouw mail te openen 😉
Bedenk dat het niet voor niets NU jouw aandacht trekt. Smeed het ijzer als het heet is.

PS. Deze tip geldt niet voor e-mails met onderwerpregels als “Enjoy_Your_Safe_DaTe_with_Hot_RuSsian_Ladies” of “Ich vermisse deine Antwort ;-” of “Amazing! deze Wiener schnitzel lijkt sprekend op Donald Trump!”

2 – PLAN het nu

Als je écht geen tijd hebt om direct een leerzame mail te lezen of een video te bekijken – PLAN dan wel DIRECT tijd in je AGENDA om het te doen. Wanneer je een afspraak met jezelf in je agenda zet, kun je het loslaten. En het doet je mentaal goed om te weten dat je tijd hebt gereserveerd voor dingen die belangrijk voor JOU zijn.

3 – PAK je kans

Wees alert en voorbereid op onverwachte learning opportunities. Tijdens een vertraging, in de wachtkamer, onderweg… Neem altijd een (luister)boek, iPad of telefoon mee om jouw tijd goed te benutten.

PS. Neem ook altijd een koptelefoon mee, zodat je anderen niet stoort tijdens het afspelen. En… neem ook altijd oordopjes mee, zodat je tijdens het lezen niet wordt afgeleid door de mensen die hun koptelefoon zijn vergeten.

4 – Sta vroeger op

Sta ’s morgens 30 minuten eerder op en BEGIN je dag met een leerzaam boek, video of cursus. Jouw huisgenoten liggen dan nog op bed en je geest is ’s morgens open en fris om materiaal in zich op te nemen, voordat de gedachten van de dag in je hoofd gaan rondspoken.

Ja makkelijker gezegd dan gedaan Nisandeh! Weet je wel hoe moeilijk het is om nóg vroeger op te staan dan ik al doe?

Ik dacht al dat je dit zou gaan zeggen.
En ja – ik weet hoe moeilijk het is, daarom heb ik voor jou…

2 bonustips voor How to Become an Early Riser:

Early Rise Tip A – stapje voor stapje
Zet een week lang jouw wekker 5 minuten vroeger dan je bent gewend. Sta op zodra de wekker gaat en pak 5 minuten leertijd. Zet de week daarop de wekker weer 5 minuten vroeger en pak 10 minuten leertijd, etc., totdat je 30 minuten per dag hebt ‘gewonnen’.

Early Rise Tip B – oefen! (you snooze, you lose)
Ga overdag naar je slaapkamer en zet de klok van je wekker op 5:58 uur en het alarm op 6:00 uur. Ga op bed liggen, ontspan en doe je ogen dicht. Zodra de wekker gaat en je ziet op het display dat het 6:00 uur is, sta je vrolijk op en ga je een boek lezen of video bekijken. Herhaal dit een paar keer, zodat dit “opstaan-en-studeergedrag” een automatisme wordt. Je zult merken dat wanneer het écht 6:00 uur is, het een stuk gemakkelijker is om op te staan.

Ziezo – dat was jouw Wake Up Call

Maar ik ben nog niet klaar met mijn tips…

5 – Relax!

Als je een waardevolle video voor de eerste keer ziet, maak dan geen aantekeningen. Kijk rustig en ontspannen, laat de stof op je inwerken en geniet in de wetenschap dat er belangrijke informatie onbeperkt voor jou beschikbaar is. En plan dan na het bekijken van de video tijd in je AGENDA om de video nog eens goed te bekijken. Het voordeel van deze aanpak is dat je de materie minimaal één keer herhaalt.

Je kunt gelijk de proef op de som nemen met onderstaande video (10:28 minuten) over effectief netwerken. Bekijk het rustig, op je gemak…

Bovenstaande video is een kort fragment van de complete Networking Series die op zijn beurt weer onderdeel uitmaakt van de ‘Best of the Business Bootcamp’ de verzameling met bonusmateriaal dat je krijgt als je de Business Bootcamp Ultimate Collection aanschaft.

6 – Vergeet school

Velen van ons denken bij het woord “school” en “leren” aan rijtjes stampen, overhoringen, angst voor onvoldoendes… Laat het los! Stel leerdoelen voor jezelf, maar laat die innerlijke schoolse leraar in je los. Dit is jouw leerproces, in jouw eigen tempo. Wat een verademing!

PS. Ben je docent? Vergeet dan mijn ‘Vergeet school’ tip.

7 – Vind goed gezelschap

Betrek jouw netwerk, community bij jouw leerproces. Bijvoorbeeld, op het Kajabi platform waar wij de Business Bootcamp Ultimate Collection voor jou beschikbaar maken, kun je zo veel reacties plaatsen en vragen stellen (en/of beantwoorden) als je wilt. Zo helpen we elkaar als gelijkgestemde ondernemers met het begrijpen en implementeren van het lesmateriaal.

Ik hoop van harte dat je minimaal één van bovenstaande leertips gaat toepassen. En natuurlijk ben ik heel benieuwd om van je te horen in het commentaarveld onderaan deze pagina welke tip jouw voorkeur heeft en als je na een tijdje terugkomt, hoe het je is vergaan.

En wanneer je kiest voor het ONLINE studiemateriaal van de Business Bootcamp Ultimate Collection, krijg je de complete Business Bootcamp in 12 hoofdstukken (Introduction, Mindset, Goal Setting, Focus, Remarkable Product, New Marketing, Referral Systems, Become an Enlightened Millionaire, Your Success Dashboard, Social Media, Networking en Your Implementation Plan…).

Ik adviseer je om te beginnen met (Introduction als je nog nooit de Business Bootcamp hebt gevolgd en dan) MINDSET en daarna te kiezen wat het meest op jou van toepassing is.

En je hoeft na het online volgen van de Business Bootcamp niet om studiemateriaal verlegen te zitten. De Business Bootcamp Ultimate Collection bevat óók een verzameling van het BESTE materiaal uit VERSCHILLENDE Business Bootcamps van de afgelopen 7 jaar en seminars die we nog nooit eerder beschikbaar hebben gemaakt (VIP sessies, expert sessies, Implementation seminar en nog veel meer…)

Vroeger zou je lang hebben moeten wachten nadat je een ticket had gekocht voor de Business Bootcamp (omdat we al weken van tevoren waren volgeboekt), maar…

Als je nu bestelt, krijg je BINNEN EEN PAAR MINUTEN ONLINE toegang tot het beste materiaal voor het groeien van jouw klandizie en inkomen.

Het is de beste investering die je kunt doen als je bedenkt dat je met één actie (uit honderden) jouw investering al kunt terugverdienen.

Klik hier voor meer informatie en bestellen Business Bootcamp Ultimate Collection

Tot slot

Ik hoop van harte dat mijn artikel van vandaag een stukje heeft bijgedragen aan jouw leerproces waardoor je de beste ondernemer wordt die je maar kunt zijn… Wrfel mit Fragezeichen auf den Seiten und Ausrufezeichen oben auf einer Tastatur

Ik ben heel benieuwd, vandaar ook mijn vraag aan jou:

Welke tip ga jij toepassen… EN/OF welke leertip heb jij voor ons?

Laat het ons alsjeblieft weten in het commentaarveld onderaan deze pagina.

Grijp deze kans om je commitment naar jezelf te vergroten en om anderen te inspireren met jouw verrassende tip(s).

En vergeet niet jouw voornaam en achternaam bij jouw comment te plaatsen, anders kunnen we deze niet goedkeuren.

Zodra jouw comment is geplaatst, krijg je een nieuwe Networking videosegment getiteld “How to talk about what you do”
(uit de het bonusmateriaal van de Business Bootcamp Ultimate Collection)

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. Deel dit artikel VANDAAG nog via de social share knoppen hieronder, zodat ondernemers in jouw netwerk ook van dit materiaal kunnen profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
76 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Esther Molenaar
5 years ago

Mijn tip: zorg voor een exclusief en bijzonder en mooi notitieboek voor je aantekeningen. Zo wordt heteen feest om het te gebruiken en een feest om de aantekeningen later terug te lezen.

Alexandra Wilkinson
5 years ago

Leuke tip! Ik heb zelf ook veel plezier van het maken van aantekeningen in mooie notitieboeken. Het stimuleert echt!

Donna Hoogstraaten
5 years ago

Dat is een leuke tip Esther. Gebruik je verschillende notitieboeken of verzamel je alles in een boek?
Bij mij wordt het vaak een chaos.

Ook al neem ik mijn telkens voor om alles te ordenen, het komt er niet altijd van en op het moment dat ik het dan terug wil lezen, moet ik eerst beginnen aan ordenen. Dat is verlies van tijd.

Benieuwd hoe jij het doet.

Esther Molenaar
5 years ago

Ik gebruik steeds 1 notitieboek waarin ik alles noteer.
Wel zorg ik er voor dat ik duidelijk noteer de datum én het onderwerp. Dat maakt het voor mij gemakkelijker om terug te vinden.

Peter Klerkx
5 years ago

Bij tijds opstaan is er echt een die werkt…! Niet worden gestoord door telefoon, anderen en of waste of time in bed blijven liggen, get out and do things in life.

Angelina Jochems
5 years ago

Supergoede tips! Dank je wel Nisandeh! Ik ga voortaan een email die ik niet op dat tijdstip kan lezen/bekijken plannen in mijn agenda.

Marjan vd Brink
Marjan vd Brink
5 years ago

De tips 1 en 2, 5 en 7 pas ik toe, en ik ga het vaker doen.

Robert vd Wolk
5 years ago

“Plan het Nu” is een geweldige tip voor me. Veelal lijk ik op een ‘spur-of-the-moment’ persoon, en dat zorgt er oor dat k niet alles informatie die ik elke dag toegestuurd krijg tot me kan nemen.

Door een planning te maken WANNEER ik materiaal kan bekijken of beluisteren, in het moment, creëer ik voor mezelf een gewoonte om toch waardevolle informatie te leren en er acties op te namen.

Mijn tip: test verschillende vormen van informatieoverdracht. Lees niet alleen boeken, maar kijk ook video’s, luister luisterboeken (werkt erg goed in de auto, trein en het vliegtuig). Door verschillende zintuigen te prikkelen, stimuleer je je bereid om beter de informatie op te neen.

Bedankt Nisandeh!

Donna Hoogstraaten
5 years ago
Reply to  Robert vd Wolk

Dat is een goeie tip Robert!
Afwisseling zorgt er daarbij ook nog voor dat leren leuk blijft.

Luisterboeken heb ik nog nooit geprobeerd. Heb je toevallig eentje die je kunt aanraden?

Kathleen Capellen
Kathleen Capellen
5 years ago

Altijd weer bijleren ..love it

Max Hirschel
5 years ago

Ik ben hard aan het werk om mijn ochtendroutine te verbeteren. Ruimte maken voor een half uur lezen is de tip die ik ga gebruiken.

Josine van de Nobelen
5 years ago

I like tip nr. 5 very much, thanks for reminding me!

And my tip number 8 = do it with a businessbudy (or more).
By learning together, you can learn from eachother. Especially with a video, you can stop it and discuss it.

Donna Hoogstraaten
5 years ago

Together you learn more. Thank you for the reminder, Josine.

Linda Buelens
5 years ago

Het zijn allemaal goede en bruikbare tips. De 2 bonustips ga ik ook overbrengen op mijn cliënten. Thanks!

Plannen blijft een uitdaging, daar zit nog weerstand 😉

Alexandra Wilkinson
5 years ago

Mijn leertip:

Vertel aan iemand anders wat je hebt gelezen/gehoord/gezien. Dat kan enorm helpen met het onthouden van de materie.

Bij mijn trainingen stimuleer ik dat ook. Ik vraag mijn cursisten/clienten regelmatig of zij kunnen vertellen wat hun grootste inzicht is, wat ze meenemen na een les of waar ze thuis mee aan de slag gaan.

Donna Hoogstraaten
5 years ago

Bedankt voor deze tip ga ik zeker zelf toepassen en ook bij mijn cliënten. Ik doe dat nog veel te weinig.

Nina Veluwenkamp
5 years ago

Dank jullie wel voor de visitekaartjes-tip, Geef kaartjes met schijfruimte en beschrijf de kaartjes die je ontvangt.

Een tip van mij aan een ieder, Als je contact maakt, maak dan echt contact, kijk elkaar aan!

Ellen Geist
Ellen Geist
5 years ago

Thanks so much for waking me up again!

Most useful tip for me today: Plan it now!

The tip I would like to add: write your thoughts and ideas down right away.

Ingrid van der Linden
5 years ago

Tip 1 is perfect om te doen lezen, reageren en actie inplannen en dan de mail uitzetten voor een aantal uur!

Een extra tip: zorg voor een inspiratie omgeving dingen waar je van kunt genieten geven rust momenten in hectiek!
Direct na het plan/idee ook gedaan en genoten om het te doen en er nu te zijn!

Dennis Keim
Dennis Keim
5 years ago

Eigenlijk allemaal wel… ‘Grappig’ hoe dit volgt op je blog van vorige week. Je video van Bryan Tracy had best indruk op me gemaakt en gezien ik hem nog niet kende, heb ik verder onderzoek naar hem gedaan. Zo kwam ik aan een audiobook van ‘Eat That Frog’, geweldig! Deze tips komen daar uitvoerig aan de orde en ik luister het nu regelmatig op mijn ritten in de auto. Onderschat deze tijd niet, je zit meer in de auto dan je allicht zou verwachten!

Omdat de geest ook bezig is met rijtaken, is er minder ruimte voor de ‘monkey mind’ die je gedachten snel alle kanten op stuurt. Ik vind het heerlijk om in de state of mind van het autorijden te leren en raad het iedereen aan! Bedankt voor dit geschenk, blij dat ik vorige week op je blog gereageerd heb ;)!

Donna Hoogstraaten
5 years ago
Reply to  Dennis Keim

Waw Dennis, wat een inprirerende reactie voor mij. Ik ga je boekentip dadelijk eens opzoeken en het toepassen.
Thank you!

Lily Koster
5 years ago

Waardevolle en praktische tips! Tip 5 ga ik toepassen. Eerst de stof eens op me laten inwerken in plaats van meteen aantekeningen maken! De overige tips zitten al behoorlijk in mijn systeem.

Ron de Joode
5 years ago

Goedemorgen Nisandeh,

Mijn tip is: review your notes.

Superbedankt voor deze waardevolle tips. Ik ben zelf een groot voorstander van “Never Ending Learning”. Wat ik mis, is iets dat ik enkele jaren geleden van jou leerde: review your notes. (Er was iets met een formule van een kluis: 24-7-10 of zoiets???)

Met andere woorden: als je aantekeningen hebt gemaakt – ik gebruik hiervoor een mooie paperblank – lees deze een week lang dan elke dag 10 minuten door. Ik weet niet of de formule juist is, maar dit systeem werkt voor mij.

En wat ik hieraan wil toevoegen: kennis is “maar” kennis en nog geen nieuw gedrag. Oftewel: inspiratie is geen actie.

De tip die ik hierover heb is eigenlijk vrij simpel. Pak 1 strategie, tool of tip op die bij jouw business/situatie past en voer deze uit. Je zult zien dat deze ene stap meer effect sorteert dan het constant bekijken van video’s, beluisteren van audio’s en aantekeningen maken (al blijf ik van mening dat dat ook zeer belangrijk is…)

Maar… het gaat om het DOEN, toch? Oftewel nieuwe kennis omzetten naar nieuwe acties (en dus nieuwe resultaten).

Ellen Haeser
5 years ago

Geweldig prikkelend en zeker de RELAX tip ..inderdaad…eerst goed laten inwerken en tot je laten komen…dan noteren en verwerken. De inhoud van deze video is ook erg interessant en herkenbaar! Met name de functie van businesscards waarop geschreven kan worden!

Zó voor de hand liggend maar zo vaak, ook door mijzelf, vergeten om in de praktijk toe te passen. Dank!

Marjolein Kalter
5 years ago

Bonustip B: Overdag oefenen om vroeger op te staan.
Dat is een leuke, en een nieuwe! Had ik nog nooit gehoord. Ik werd er meteen blij van.
Leuk om die toe te passen.

Jan De Meersman
5 years ago

Grappig dat ik deze tip vandaagkrijg. Ben sinds verleden week begonnen met dagelijks een half uur boeken te lezen. Ik doe dit nu in de ochtend bij mijn eerste kop koffie. Misschien een tip .

Beperk u tot een boek met een item dat vandaag voor u van toepassing is en implementeer dit vandaag nog. U zal merken dat kleine beetjes heel veel impact hebben. Dank voor de reminder.

Elske van de Fliert
5 years ago

Inplannen: dat doe ik zeker. Ik heb de Business Bootcamp Ultimate Collection in ieder geval al ingepland en de Write Your Book en Passive Business Income al achter de rug, omdat ik het had ingepland.

Verder plan ik elke dinsdagavond in om literatuur te lezen, dus alles dat ik gedurende de week tegenkom, gaat in dat mapje. En dat kunnen ook video’s zijn die ik nog wil zien. Natuurlijk heb ik dinsdagavond wel eens een netwerkbijeenkomst, maar dan gaat het naar woensdagavond, of naar maandag avond of… Zo plan ik ook elke week een gesprek in met mijzelf en elke week een controle op mijn financiën. En dit jaar heb ik tot nu toe 2x (een deel ervan) dat niet gedaan. Dit werkt voor mij.

Het nog een keer lezen/luisteren zou ik duidelijk kunnen verbeteren, goede tip! Met het materiaal uit de cursussen van Open Circles doe ik dat wel, maar niet met andere literatuur.

Sandra Panis
5 years ago

Vroeger opstaan doe ik al om te mediteren, iets te lezen, chi-kung te doen, te springen, te dansen, en dan ben ik PERFECT wakker ;-). Mails onmiddellijk lezen doe ik ook al, maar ik had het gevoel daarmee ongestructureerd bezig te zijn, maar ik ben nu gerust dat het ok, zolang mijn geplande zaken daardoor niet opschuiven.

Henk Handlogten
5 years ago

Fantastische tips! Echt… ik heb drie jaar geleden na een bootcamp samen met mijn vriendin de wekker op 5.30 gezet. Dat doe ik nog steeds en probleemloos. Het geeft mij meer tijd om de dag goed te beginnen en een goed gevoel. zeker nu ik om 6.00 een half uur gym en ontspan oefeningen doe…inplannen!!

Donna Hoogstraaten
5 years ago

Bedankt voor je reactie. Het geeft mij het inzicht dat ik een beperkende gedachte heb: ik heb met mijzelf de afspraak dat ik niet voor 6 uur op mag staan…
Misschien dat ik dat beter eens los laat.

Maar dat ik beter vroeger mijn bed in ga en ook eerder op sta. wellicht effectiever dan laat doorwerken.

Maryon Django
5 years ago

Ik wil graag vroeger opstaan, maar daarbij hoort dat ik (veel) eerder naar bed ga. Heb je daar nuttige tips voor?
Wellicht ga ik deze 2 bonustips voor How to Become an Early Riser toepassen en voel ik me genoodzaakt eerder naar bed te gaan.

Jenny Protzman
Jenny Protzman
5 years ago

inderdaad probeer ik zoveel mogelijk leesmateriaal mee te nemen als ik weet dat ik ergens moet wachten en doe de dingen zo snel mogelijk omdat ik ze anders dreig te vergeten.

Katelijne Zaalberg
5 years ago

Denk dat het inplannen en dan ook echt doen ! me echt gaat helpen meer van mijn plannen te verwezenlijken.
Eerder naar bed maakt het opstaan een stuk makkelijker!

Ik ben een half uur voor mijn werk begint op mijn werkplek en dat is een moment waarop ik veel doe en effectief ben (eind van de werkdag lukt dat niet meer).

Tony Rekelhoff
5 years ago

Dank Nisandeh… voor de early rise wake up tips! Daar ga ik zeker iets mee doen. Opstaan na het rinkelen van een wekker geluid vind ik namelijk al mijn leven lang een klus. Implementeren is ook hier weer een toverwoord. gr. Tony

Jan de Blaeij
Jan de Blaeij
5 years ago

Ik was al bezig met elke dag een uurtje schrijven. Behalve plannen doe ik de andere tips al. Dus zal ik iets meer met plannen bezig gaan om gewoon wat vaste tijden neer te zetten. Maar deze maand is het zeer beperkt de kinderen zijn thuis en nog veertien dagen buitenland vakantie.

Margreethh van de Vlis van Bennekom

I started by watching your video, Nisandeh. And althoug I am a regular networker, there was something for me to learn. Thank you for that insight!

Evelyn Beenders
5 years ago

Ik sta in de vakantie 1 uur eerder op dan de rest van mijn familie. Inderdaad heel fijn om eerder dan de rest op te staan, aangezien je uitgerust, vol nieuwe energie zit en je in alle rust je belangrijke dingen zoals contents of mails te lezen!

Hubèr Buijsman
5 years ago

Mooi overzicht van dagelijkse taken en tips.
Veel van deze tips pas ik toe en het werkt gewoon. Blijf focus houden.
De tips geven een bevestiging. Dit is ook het mooie van jullie organisatie.

Richting geven en bijsturen met nieuwe tips daar waar mogelijk .
Deze maand Augustus ga ik bezig met onze nieuwe Summer Sale.

September is een maand waarin veel ondernemers gas geven en o.a. een topmaand voor bijvoorbeeld product lanceringen. Je wilt dan meteen uit de startblokken knallen!

Hoe zet ik mijn klanten in een goede data base.
Voor het behoud van je bestaande klanten en een boost voor nieuwe.

Suzanne Kuitenbrouwer
Suzanne Kuitenbrouwer
5 years ago

Ik ga alle videos minimaal 2x kijken. Zo was ik inderdaad de waardevolle tip van het maken van een aantekening op de achterkant van een visitekaartje vergeten. Thanks voor de reminder!

Marion de Bruijn
5 years ago

Ik ga voor tip 6 vergeet school! 2 universitaire studies gaven me een basis maar ik in de natuur leer ik des te meer over hoe ik mijn uitdagingen in het leven kan aangaan! Zie mijn blog op LinkedIn! drs Marion de Bruijn MFM!

Max van den Berge
Max van den Berge
5 years ago

Met name tip 5 vind ik mooi! ik wil altijd direct gaan pennen, maar ga het eens proberen omdat niet te doen! Overigens helpt het mij enorm om mee te schrijven, blijft het veel beter hangen!

Joost van Grieken
Joost van Grieken
5 years ago

Ik sta bijna dagelijks om 5 uur op om zo tijd te hebben om te leren. Heerlijk om dan niet gestoord te worden. De wereld is nog van niemand.

De tip over niet meteen meeschrijven met video’s of podcasts vind ik heel waardevol. Eerst het verhaal in grote lijnen tot mij nemen en dan opschrijven wat ik wil onthouden.

Leni Minderhoud
5 years ago

5 uur op staan! Wow Joost dat doe ik je niet na… maar is voor de komende tijd misschien wel een experiment…

Wat een leuke profielfoto hier !

Dorine van Bree
5 years ago

tip 1 en 4 ga ik toepassen! Dat vroeger opstaan is een uitdaging zo net na 2 weken vakantie, maar het wordt tijd weer in een soort ritme te komen. Interessant leesvoer genoeg liggen, dus die tijd komt goed van pas.. 🙂

Eva Veldhoen
Eva Veldhoen
5 years ago

I listen to my podcast while falling asleep, ironing and sometimes while making dinner when I am alone. Being a writer, I am always reading and learning. Love it.

Izak van Eijk
5 years ago

Mijn leerpunten zijn vooral DOE het nu en PLAN het nu. Plannen kan ik heel goed 😉 maar het vervolgens ook direct doen… Het is een kwestie van implementeren en vaak zoek ik ook nog even naar die nietszeggende afleiding.
Ik ga me weer meer focussen en toevallig genoeg had ik net een nieuw schema voor de week gemaakt waar dagelijks mijn focussen moeten liggen.
Focus………..CHECK
Plannen……CHECK
Doen………..IMPLEMENTEREN (en absoluut niet meer uitstellen)
Het luisteren naar een goed boek onderweg is een goed idee. In de ochtend gebruik ik altijd muziek om de energie er lekker in te krijgen maar in de middag kan ik makkelijk naar een goed boek of seminar luisteren. Tips? Laat het me gerust hieronder weten 😉

Tani Groeneveld
5 years ago

Sinds I have been in de Business Bootcamp I see how I am more focus in everything that I do.
This is really true:’ Pak je kans! ‘

Each moment is a chance to learn, to improve, to go forward.

Before I really use to ‘go with the flow’ because I though that it was what I was suppose to do.
But it was (it is) really amazing the feeling of ‘freedom’ when I started making a few changes in time management and when I started planning my path instead of following the path of others.

I realized that the path that I’ve chosen brings not only huge transformation in me but also in the lives of many that come along my way.

And I know that I have a LOT to learn… a LOT to implement!! It is really exciting!!

Roy Somer
5 years ago

Ik sta elke dag om 6.00 u op om te leren. Lekker rustig. Mijn uitdaging is nu langzaam naar de 5.30 en dan naar de 5.00 u.

Martina Schneider
5 years ago

Leuk dat DO it NOW 🙂
Mijn belangrijkste tip is dat je vooral het geleerde moet blijven implementeren. Herhaling werkt het best, tot het een gewoonte is geworden. 🙂

Donna Hoogstraaten
5 years ago

Er komen dagelijks heel veel interessante e-mails binnen. Ik heb me geabonneerd op vele interessante gratis cursussen.
Vaak kom ik er niet aan toe, schuift het naar onder in mijn mailbox, blijf ik de druk voelen van: ik moet nog…ik wil nog. Ik ga het inderdaad beter allemaal plannen.

De tip om eerst naar iets te luisteren/kijken en dan pas te noteren ga ik ook toepassen.

Favoriet van mij is om het hele jaar door eerder dan de rest van mijn familie op te staan. Ik geniet van de stilte in huis en ben dan zeer productief.

Als je het nog niet de, het is een echte aanrader. In het begin doet het misschien pijn, maar eenmaal gewend weet je dat het een geniet moment is.

André Gruisen
5 years ago

Tip 1,5,6,7 spreken mij het meeste aan;

Tip 1 : doe het nu. Ook ik bladerde vaak door mijn emails, om ze af te vinken en later nog terug te lezen. Maar dat teruglezen komet er dan niet van en voor je het weet ligt er een hoop leuke info , op elkaar gestapeld tot een berg werk waar ik dan nog doorheen moet (van mezelf) . Willen is dan moeten geworden en en dus minder leuk. Daarom werk ik emails nu direct af, voor zover mogelijk.

Tip 5: relax ! fanatiek meeschrijven belemmert mij in de opname van info. Ik ben een man en ik kan maar één ding tegelijk. Ik kan niet schrijven over het vorige en luisteren naar het volgende onderwerp.

Tip 6: vergeet school
ik vond school nooit zo erg, maar wel die stampende, dwingende regelmaat en het gebrek met de wereld om me heen; waar doen we het voor ? De lessen die ik krijg van ‘meester’ Nisandeh zijn leuk, afwisselend en uitdagend, zoals het leven zelf

Tip 7: vind goed gezelschap
Ik heb nu al een paar heel leuke connecties gevonden, alleen maar door hier te posten. connecties die me verder (gaan) brengen. Die me helpen en helpen groeien op alle gebieden.

Tip 8: bedankt voor weer een leuke blog Nisandeh!

Astrid Reijmers
5 years ago

Early Rise tip B ga ik zeker toepassen. Eerder opstaan klinkt inderdaad makkelijker als dat het werkelijk is (voor mij althans). Dit lijkt me een hele nuttige toevoeging en andere manier van opstaan. (vroeger naar bed gaan helpt uiteraard ook 🙂 ).

Bedankt weer Nisandeh!

Joyce Blok
5 years ago

Do it NOW als je er toch al met je aandacht bent en de videos eerst rustig bekijken voordat je al van alles wil gaan noteren, dank voor deze tips!

Lilian Roozeboom
5 years ago

Vaak word ik opgeslurpt door alles wat er nog moet in mijn restaurant STROOP. Ik ga vanaf nu iedere maandag een uur inplannen voor “leren”. Verder ga ik iedere dag minimaal een kwartier nemen om een video te bekijken of een artilkel of boek te lezen.

Ik geef mensen altijd een flyer van mijn restaurant mee in plaats van een visitekaartje en schrijf daar altijd mijn naam op. Best een goed idee heb ik geleerd 🙂

Donna Hoogstraaten
5 years ago

Bedankt voor de bruibare tip. zoeites is veel persoonlijker. Misschien een aanvullende tip: op de flyer een speciaal aanbod schrijven.

Michaëla Wierdsma
5 years ago

Vergeet school is een instinker voor mij. Ik heb veel geleerd op school en als generalist allerlei kennis opgedaan. Echter wat pas ik daar nu nog van toe behalve het inzicht dat ik veel geleerd heb en weinig toepasbaar?
Het frustrerende is dat ik met die mindset, maak je school af, haal een diploma, wel mijn kinderen belast, terwijl ik weet dat school niet doorslaggevend is. Pijnlijk!

En dat vroeg op staan: om 5 uur heit de wekker en ik start met sporten/bewegen en dan 45 minuten lezen en het gelezene uitwerken. Dat bevalt prima, ik was toch al geen avondmens. Het resultaat is meer energie én meer kennis die ik dan gelijk integreer.

Leni Minderhoud
5 years ago

Wow, Michaëla, respect! 5 uur opstaan. Het is nog een soort droom van mij 😉

Dat het geleerde op school niet direct toepasbaar is herken ik wel. Maar ik zie het zo, het heeft je brein getraind en er is altijd een algemene ontwikkeling. Die basis is vaak op school geleerd, of het nu de basis of de middelbare school is.

Zwaan Schutte
5 years ago

Zeer motiverend. Ik heb gelijk de mogelijkheid van leren benut door niet met de krant te beginnen in de ochtend (vroeg opstaan doe ik wel), maar eerst iets lezen, kijken, wat mij verder met helpt met mijn bedrijf. En een foto toegevoegd zodat je nu ziet wie ik ben..
Dank je voor je inspiratie

mariëtte verlaan
5 years ago

Goed gezelschap is altijd welkom! Met mijn pen (keyboard) inspireer ik de lezers van mijn blogs. Optimale communicatie over de waarde van een tuin en de harmonie die ontstaat vanuit Feng Shui. Mijn focus en aandacht is gericht op sfeer en tuinbeleving. Nieuw goed gezelschap zijn potentiële klanten en ik wil ze de geur, de kleur, het leven en de vormgeving laten meebeleven zodat ze bewust kiezen voor mijn creatieve bijdrage in hun tuin.

In de komende ProFit training wil ik graag de spiegel bij mijn inzet en schrijfsels houden en op verbeterpunten mijn communicatie en marketing aanscherpen. Erg benieuwd naar nieuwe mogelijkheden en tools. Meer kleur, groei en bloei.

Overigens heb ik voor de training nog geen bevestigingsmail ontvangen. Geduld?

Arvid Kuipers
Arvid Kuipers
5 years ago

Ik ga voor tip 1. Ik betrap mezelf er vaak op dat ik mn mail even tussendoor snel doorneem, wanneer er eigenlijk geen tijd voor is. Dus dan markeer ik zo’n mail voor later en dan wordt het alleen maar meer. Ik kan beter een vaste tijd voor mn mail instellen en die tijd dan optimaal benutten.

Edith van Groningen
5 years ago

Eerder opstaan. Goed plan. ?

Donna Hoogstraaten
5 years ago

Daar ga je zeker veel profijt van hebben, Edith. Ik doe het al lang. eerst is het even wennen, ùmaar nu merk ik dat ik de eerste uren van de dag efficënter ben en meer gefocust. Zo kan ik aan het einde van de dag, wanneer ik moe begin te worden het tempo naar beneden doen.