Top 10 zakelijke doelen voor het nieuwe jaar

9646 views | 140 reacties |
shares


En alweer is het bijna Oud & Nieuw…

Oud & Nieuw geeft mij altijd de gelegenheid om even stil te staan en eens goed te kijken naar wat ik heb bereikt in het afgelopen jaar en wat mijn doelen zijn voor het komende jaar.

Meestal staan op 31 december mijn doelen op papier en ben ik helemaal gecommitteerd en sta ik in de startblokken om aan het nieuwe jaar te beginnen.

Eén van mijn grootste doelen voor 2013 is om een start the maken met van Open Circles een internationaal merk te maken.

Een ander doel dat ik heb is om meer uit het dagelijkse runnen van de business te stappen, zodat ik het meeste van mijn tijd kan besteden aan het creëren en leveren van waarde.

Ik ben superbenieuwd naar jouw belangrijkste doelen voor 2013.
Deel ze met ons allemaal in het commentaarveld hieronder.

Om je op gang te helpen volgen hieronder 10 geweldige business doelen om je business verder te laten groeien in 2013:

 1. Ruim je werkplek op
  Het is altijd zeer behulpzaam om het jaar te beginnen met een schoon en opgeruimd bureau.
 2. Zorg dat je een klantrelatie management systeem hebt (CRM)
  Of het nou een Excel file is of een tool op het internet, controle over je verkoopproces helpt je om leads op te volgen, in contact te blijven en betere service te geven aan jouw klanten.
 3. Maak zakelijke planning deel van je dagelijkse of wekelijkse routine
  Maak tijd vrij om je doelen op te schrijven, te evalueren en aan te passen.
  Schrijf behapbare sub-doelen op en breek die op in doelgerichte, stap-voor-stap taken.
 4. Delegeer meer
  Maak een lijst met taken die je kunt delegeren en ga op zoek naar iemand die deze taken kan doen. Onthoud, je zou aan je business moeten werken, niet in je business.
 5. Maak je marketing consistenter
  Bepaal de meest effectieve marketing strategieën en voeg deze toe aan je wekelijks terugkomende takenlijst.
 6. Voeg de sociale media toe aan je marketingplan
  Leer over de beste manieren om sociale media in je business in te passen. Door goed te plannen in het begin bespaar je tijd en creëer je een effectievere content strategie.
 7. Schoon je website op
  Dit is het moment om veranderingen aan te brengen, je pagina’s te optimaliseren, je blog toe te voegen en de meest recente social media widgets toe te passen om je website harder voor je te laten werken.
 8. Stroomlijn je business
  Kijk eens kritisch naar de diensten of producten die jij biedt en snijdt datgene eruit wat veel kost en weinig oplevert, en verbeter de rest net zolang totdat het remarkable is.
 9. Automatiseer en bouw systemen
  Kijk naar de taken die je op dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse basis doet.
  Maak hiervan standaardprocedures die kunnen worden gestroomlijnd, geautomatiseerd of gedelegeerd.
 10. Leer iets nieuws
  Wat wil je leren om je te helpen met je lange termijn business doelen?

Klik hier om je aan te melden voor de komende Business Bootcamp voordat het volgeboekt is.

Ook als je de training al hebt gedaan… er komen weer nieuwe stukken in voor en je wilt zeker de energie, inspiratie en netwerkkansen niet missen – om jouw te helpen van 2013 jouw beste jaar ooit te maken.

Tot die tijd… Neem een moment de tijd om jouw zakelijke doelen voor 2013 met ons te delen. Zo verstevig je jouw commitment, inspireer je anderen en ontvang je support van ons.

Plaats jouw zakelijke doelen voor 2013 eenvoudigweg in het commentaarveld hieronder …

En …vergeet niet…

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

 • - Facebook-vrienden
 • - Twitter-volgers
 • - LinkedIn connecties
 • en bloglezers...

Op jouw succes, Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
140 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pearl Hartgers
9 years ago

Erg inspirerend om de doelen van andere ondernemers te lezen. Hoewel ik al 7 jaar zelfstandig communicatieadviseur ben en elk jaar wel tevreden ben geweest met het behaalde resultaat., heb ik dankzij de Business Bootcamp een financieel doel gesteld voor 2013, met de daarbij behorende subdoelen.

Dit financiele doel prijkt nu boven mijn bureau. Het geeft een enorme drive en ik ben dan ook vastbesloten er alles aan te doen dit doel te realiseren.

Dave de Lange
9 years ago

Mijn doelen voor 2013:
* nieuwe website online hebben (eind 2012 nog)
met de principes van Open Circles (dank je, Wilko!)
* passief inkomen opbouwen
* de laatste € 16.000 schuld wegwerken
* vieren dat we schuldenvrij zijn
* mijn nieuwe business -Wisdom Meditation- beginnen en verder uitwerken
* een mailinglijst opbouwen van 10.000 mensen (nu 150)
* alles geven als lid van het E-team (en alles uit de ervaring halen)
* 10.000 mensen helpen gelukkiger in het leven te staan
* boek Wisdom Meditation schrijven
* een keer klimmen met Nisandeh (je bent bij deze uitgenodigd in het zuiden om eens even lekker weg te zijn)

Nicky Beentjes
9 years ago
Reply to  Dave de Lange

Hallo Dave,

Leuke wel, dat vieren als je schuldenvrij bent. Ga ik ook zeker doen!

Tony Verheij
9 years ago

We zijn zo druk bezig met 2013 dat we net doen alsof 2012 al voorbij is!
Als je ontevreden bent over 2012, daar kun je in 2012 nog wat aan doen!
Hetgeen je in 2012 leerde kun je nog implementeren bijvoorbeeld.
Het is nog niet te laat om van 2012 alsnog een klapper te maken!

De afgelopen 3 weken gaat het waanzinnig goed, bij mijn vloerenbedrijf stromen de opdrachten binnen, ik ben afgelopen zondag agent geworden van een modekoning, gisteren werd ik gebeld voor een participatie, 2012 is nog niet afgeschreven…

Lees Napoleon Hill: think and grow rich, ga uit je comfortzone, knuffel je moeder, heb aandacht voor je buurman, verkoop je tv, lach naar mensen die er geen hebben, breng je kerstkaarten persoonlijk, wees een steun voor anderen, wees vriendelijk, wees oprecht…

Je kunt nog altijd van 2012 je beste jaar ooit maken!
Voor sommige mensen komt 2013 nooit… LEEF VANDAAG!

Mijn doel voor 2013: uitdiepen van mijzelf, minder reclame maken en meer waarde delen, oorzaak niet bij anderen neerleggen, mijn kracht niet bij anderen neerleggen, luisteren, zwijgen, denken en vooral veel leren en implementeren.
En bewust ZIJN…

Kortom: het gaat een eenzame kerst 2013 worden 😉

BIG hug, BIG bucks, BIG life!

Tony Verheij

Wout-Jan Slob
9 years ago
Reply to  Tony Verheij

Mooie doelen Tony.

Ik zie ook wat je niet wilt. Maar kan je dat ook op een positieve manier brengen? Zodat daar je focus naar uit gaat in plaats van dat wat je niet wilt?
Bijvoorbeeld: “Ik neem zelf mijn verantwoordlijkheid voor mijn acties” En `Ik ga in 2013 in mijn eigen kracht staan.`

Tony Verheij
9 years ago
Reply to  Wout-Jan Slob

Dank je Wout-Jan voor dit inzicht!

Dit is waardevol voor mij!

#dankbaar

Diederik van der Boor
9 years ago

Mijn doelen voor komend jaar zijn o.a. Biz2Web en het Internet Boostcamp als duidelijke merken in de markt te plaatsen. Hiervoor hebben we afgelopen week een strategie meeting gehad en we weten nu hoe we niet alles meer combineren, maar als helder verhaal kunnen neerzetten! 🙂

Yvonne van Loon
9 years ago

mijn doelen voor 2013 zijn
– geven van social media workshops in januari, april en oktober
– in februari succesvol opstarten van mijn eerste begeleidingsprogramma
– werkinkomen genereren van gemiddeld 1500 euro per maand
– een boek schrijven
– voor de zomer een plan klaar hebben voor het opzetten van een passief inkomen

In mijn jaarplan staan nog heel wat subdoelen omschreven zoals aantal inschrijvingen mailinglijst, aantal volgers op twitter en facebook, elke week een blog blijven schrijven en redesign website voor mobiel gebruik.

Harold Meerveld
9 years ago

Meerveld Hondenfotos.eu tot een gezond bedrijf laten groeien
Een expert worden in de hondenfotografie wereld
Financieel kunnen leven van deze onderneming
En daardoor 2-3 vrij kunnen blijven werken als vrijwilliger met kinderen met autisme en aanverwante stoornissen.

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Harold: Prachtige doelen… als ik zo vrij mag zijn, op welke manier heb jij affiniteit met autistische kinderen?

Vriendelijke Groet
Wilko

Evert Verweij
9 years ago

My most important goal for 2013 is to get to know what will be my contribution to the world. It was a real eye-opener for me in the last Business Bootcamp that this is where it all starts: what is my talent and what is my contribution to the world. Once that is clear the rest will come automatically.

Boele Ytsma
9 years ago

My goal for 2013 is clear: becoming financialy free with my company ‘De Planteneter’! Period. 🙂

Ron Scheerder
9 years ago
Reply to  Boele Ytsma

@Boele, Dat is een fantastisch en helder doel. Go for it!!!

@Wilko, Jij hebt ook een mooi vooruitzicht. Je inzet voor maatschappelijke doelen zal zeker bijdragen aan het creëren van een betere wereld. Het voorbeeld dat je gaf tijdens de Financial Freedom was daar een erg mooi voorbeeld van.

Keep on the good work.

Kim Grashoff
Kim Grashoff
9 years ago

mijn doelen voor 2013:

-een happy single mam te zijn die volledig in haar eigen kracht staat en haar meiden goed door dit proces heen kan begeleiden door ze te leren dat je altijd keuzes hebt en trouw aan je hart moet zijn hoe moeilijk dat soms ook is.

-december 2013 minimaal 15.000 euro per maand te verdienen via internetmarketing en andere vrouwen hetzelfde te leren. Visualisation, Focus, Action, Perseverance, determination, Celebration!

-moneymanagement goed beheren!

-het optimale uit de Life Skill University halen

-elke dag 20 minuten mediteren en 1 uur “studeren”

-3 x per week trx training en 1 x per week naar het bos

-elke ochtend op staan met een glimlach op mijn gezicht, zin in de nieuwe dag

-er “daadwerkelijk” zijn voor mijn kinderen als ze uit school komen (geen apps, geen e-mail checken).

-meer lachen en meer leuke dingen doen met vrienden en familie

-kortom: a new life! I am excited (and a little bit scared…..)

Anita Brinkman
9 years ago
Reply to  Kim Grashoff

Wauw fantastisch Kim, concreet en ontroerend vind ik het!
Met de bovenste heb je wellicht al the jackpot, denk je niet?

Heel veel succes in ieder geval.
Gr Anita

Fleur Klinkers
9 years ago
Reply to  Kim Grashoff

Wauw, jouw doelen raken mij. Ik doe met je mee, je staat dus niet alleen… tot in januari bij de Life Skills!

Peter Opsomer
Peter Opsomer
9 years ago

Mijn doelstelling voor 2013 is dit : ik heb werkzaamheden met veel risico en met weinig risico . Ik ga mij meer verdiepen in deze met weinig risico en directe kosten , zowel in de omvang als verdiepen in de breedte . Dit moet mij een leven geven van meer comfort en zekerheid . Ook moet ik nog veel werken aan de mogelijkheden die hier aangeboden worden , om het op een gestructureerde en betere manier te doen . Leven kan mooi zijn , maar ge moet willen het pad bewandelen . En gewoon ervoor gaan !

Maaike Frankena
9 years ago

Mijn belangrijkste doelen voor 2013
* Ik heb met een aantal (nog te ontmoeten) collega’s een samenwerkingsverband opgericht. Rondom ruimte vanuit een gedeelde visie op hoe mensen hulp kunnen krijgen van ons
* Ik heb mijn eerste boek geschreven over mijn cursussen op scholen, ik heb dus ook een keuze gemaakt in welk onderwerp ik als eerste neem, daar mag ik nog 2 weken over dimdammen..
* Mijn inkomen is verbeterd, en ik heb mijn financiën halverwege het jaar al zodanig gemanaged, dat ik lekker 3 weken op vakantie kan.
* Ik ben lid geworden van het e-team, time to give back.
de belangrijkste mind-you….

Rani Goederee
Rani Goederee
9 years ago

Hai Maaike,

Je schrijft “Mijn inkomen is verbeterd”. Da’s niet erg concreet…

Het werkt beter wanneer je feitelijk en concreet beschrijft hoeveel euro’s jij aan inkomen wilt verdienen in 2013. Daarnaast kun je ook beschrijven hoeveel euro’s je op je geld-management-rekeningen of potjes wilt hebben. Dan weet je waar je aan toe bent en kun je het ook beter controleren of je goed op dreef bent.

Hoe concreter, hoe beter!

Succes en groetjes,

Rani Goederee
Open Circles Academy

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
9 years ago

Nou, met punt 1 ben ik druk bezig. Wat er niet allemaal de deur uitgaat! Dat had ik nooit gedacht. Ruimte voor mij en mijn bedrijf en voor de weg die ik ben ingeslagen. Alle dingen die daar niet (meer) bij passen, vallen af. Ik word met de dag lichter, zeker vandaag want minstens de helft van mijn haar gaat eraf…

Nu nog een paar basisdingen op orde krijgen die ik nodig heb om in 2013 mijn strategie uit te voeren en de info die ik de afgelopen jaren van Open Circles heb gekregen, toe te passen. Mijn website is nog niet goed, mijn administratie kan beter, dat soort dingen.
Dan ga ik structureel mijn marketingplan en alles wat daarbij hoort, inzetten. Eind 2013 kijk ik terug op een succesvol jaar met veel tevreden klanten, een methode die ik aan de man breng en een naam die rondzingt.

Didier Dohmen
9 years ago

Beste Nissandeh,

Voor 2013 heb ik de volgende zakelijke doelen:
1. Het schrijven van een boek op het vlak van mijn professionele expertise op het vlak van het financieel management in de gezondheidszorg;
2. Het wekelijks bloggen over mijn professionele expertise;
3. Het verzorgen van 10 seminars op het terrein van mijn professionele expertise;
4. het verdubbelen van mijn omzet van mijn verlengde boekjaar 2011-2012;
5. Business coaching van vijf professionals bij het opzetten van hun eigen onderneming.
dat is de reden dat 2013 het beste jaar ooit zal worden!

hartelijke groet,

Didier

Lisette Goes
9 years ago

2013 wordt geweldig want ik ga vrouwelijke ondernemers helpen met hun persoonlijke presentatie. Haar klaarstomen om te gaan netwerken, voor groepen te gaan staan en een presentatie te geven. Zichtbaar worden, dan pas kan je bedrijf groeien.
Zij leert hoe zij zich zo kan kleden dat ze echt kwaliteit uitstraalt, want daarmee trek je beter betalende klanten aan.

Ben nu bezig de producten zo goed mogelijk samen te stellen voor het allerbeste resultaat. Prachtige vrouwen, succesvol in 2013. Ik help je naar de top!

We spreken elkaar!

Hartelijke groet,
Lisette Goes – ColourBusiness Houten.

AnneliesVroomans
9 years ago

Doel voor 2013:
Alhoewel 2013 al een klein stukje gevorderd is, ‘t is toch altijd goed over doelen na te denken.
En dat is dan tegelijk mijn doel voor 2013: Meer nadenken over .., dus minder ad hoc, minder impulsief.
Ik stroom meestal over van ideeën, zet e.e.a. op papier en ga vervolgens naar een volgend idee.
Soms kom ik per ongeluk weer een word-document tegen waarvan ik denk: Goh,daaar staat een goed idee! Dan realiseer ik me dat het een half jaar oud is en ik er na de eerste opzet niet meer aan heb gewerkt. Jammer van de tijd, eigenlijk. En van het idee.
Ja: bewuster met doelen bezig zijn wordt m’n doel!

Jantina van der Waal
9 years ago

In 2013 wil ik 20% meer consulten dan in 2012. Het afgelopen jaar heb ik dat doel behaald, en ik heb er alle vertrouwen in dat dat volgend jaar ook gaat lukken.

Ik wil 3 basisscholen benaderen waar ik regelmatig kontakt mee ga hebben, in de vorm van spreken op ouderavonden en met de leraren, thema: kinderen met gedragsproblemen, ADHD en autisme, en dit kontakt moet intensief worden, zodat er ook echt veel kinderen naar mij toe komen. Liever een paar scholen die zien dat er iets goeds gebeurt met veel energie steken in iets waar maar weinig respons op komt.

En dat is wel weer mooi voor 2013.

Ik wens jullie allemaal veel succes.

Anne Goldsmits
9 years ago

Mijn belangrijkste doel is om consistent acties te blijven doen en niet net als vorige jaar een lange pauze te nemen “omdat ik dit had verdiend” of “omdat er een sterfgeval in de familie was” of “omdat het toch bijna vakantie is” enz. enz. enz

Hierdoor zakte de business in en daarna is het starten dubbel zo hard werken.

Dus eigenlijk; Get in line and stay in line!!!

Willy Triest
9 years ago

Mijn voornaamste doel in 2013 is vooral de sprong wagen. De sprong van een ‘kleine’ zaak naar een volwaardige professionele business die gebaseerd is op een degelijk systeem.

Mijn echtgenote en ik hebben al heel wat ‘puzzelstukjes’ uit de OC trainingen geïmplementeerd, mar nu begint stilaan ook het hele plaatje te dagen. Dagelijks een half uurtje de juiste boeken en artikels lezen helpt inderdaad enorm!

Onze omzet is sinds januari 2012 -BB- meer dan het vijfvoudige op jaarbasis, en we streven naar nog meer, want onze 6 aangemaakte accounts moeten nu gevuld worden :-).

Arianne van den Berg-Jonkers
Reply to  Willy Triest

Wat goed Willy! Bijzonder dat jullie als echtpaar ook zakelijk een sterk team zijn. De mensenliefde spat er vanaf bij jullie. Goed dat jullie het zakelijk ook stevig oppakken. Succes!

Hannie Mommers
9 years ago

Eind 2013:
Mijn nieuwe website, waarmee ik een deel van mijn passieve inkomen verdien, heeft 500 adressen op de maillijst en 10 abonnees. Mijn funnel is compleet en geïntegreerd. En ik heb de stappen daar naartoe goed gepland, niet alleen qua timing, maar ook met de cijfers die erbij horen!

Johanna Glas
9 years ago

In 2013 ga ik het doen… ZELF ondernemen! Het momentum is daar, want ik kreeg in de afgelopen 3 dagen maar liefst 5 nieuwe leads, De tijd van dralen is voorbij, wat een heerlijk gevoel!
Op 2 januari staat mijn nieuwe website online, heb ik een gaaf aanbod geformuleerd, en sta ik op eigen benen, YES!!
En op 18-19 januari zien jullie me bij de Business Bootcamp 😉

Annette Polman
9 years ago

Vast een paar doelen voor 2013:
1. Gestroomlijnde opzet van Front-End – Back End is in bedrijf voor de particuliere markt in de zomer.
Dus: maandelijks gratis Inspiratiekring “Je kwaliteiten bewust worden en inzetten” .
Inspiratiecyclus LevensKunst – “Leven vanuit je kracht” van 5 avonden is ingepland voor het hele jaar en heeft telkens 12 deelnemers.
Inspiratiejaar LevensKunst “Zijn wie je bent” van 12 dagen is ingepland en volgeboekt met 12 deelnemers.
Retraite – remarkable product verder ontwikkelen alsmede individuele begeleidingsvorm voor succesvolle vrouwen zonder tijd.
2. In marketing bovenstaande meer resultaatgericht positioneren
3. Beter passende naam vinden voor Atelier voor LevensKunst, evt mbv prijsvraag.
4. Regelmaat in blogs en facebook en twitterposts
5. Boek geschreven
6.Inhoud voor internet abonneesysteem gereed voor eerste jaar
7. Passive Income stroom op gang met start Abonnee systeem dmv bestaande database

Die andere 3 doelen bedenk ik in de kerstvakantie.
Ik heb er veel zin in. Dank voor de inspiratie van allen de afgelopen OC weekenden. Ik zie uit naar het Business University jaar!

Monique Egberts
9 years ago

Mijn doelen voor 2013:

– Een boek schrijven
– Mijn franchise neerzetten
– Een goede naamsbekendheid hebben
– Zorgen voor voldoende passief inkomen
– AAN mijn onderneming werken…en niet zoveer er IN
– Financieel vrij zijn voor het eind van 2013

Ik wens iedereen een heel goed, fijn en mooi 2013!

Gijs Terlaak Poot
9 years ago

Deze tien business doelen voor het nieuwe jaar zijn ook bruikbaar voor iedere nieuwe maand of misschien wel iedere week.

Hugo Janzen
9 years ago

Getting into business with a beautiful internet product!

René van Bommel
9 years ago

Ik begin maar eens met het opruimen van mijn werkplek. Het lijkt heel triviaal, maar voor mij is het al jaren een frustratie. Het lijkt niet te lukken, maar morgen heeft het prioriteit. Volgende week moet het klaar zijn.

Judith Grützbauch
9 years ago

Mijn eerste stappen in 2013:
1. Mijn doelgroep nog duidelijker bepalen
2. Starten met mijn blog en op blogs van anderen reageren
3. Expert worden
4. Strategien voor passief inkomen uitwerken

Bene Bailleul
9 years ago

Mijn doelen voor 2013:
– Familiaal: samen gelukkig zijn, samen dingen doen, samen veel lachen, er zijn, …
– Professioneel:
* Omzet verdubbelen, winst (= 1/2 omzet)
* School voor Leiderschap: website OK en eerste volledige sessie ‘Master in Leiderschap’ volledig afronden
* Boek over Leiderschap schriijven
* Nog meer waarde geven, geven, geven
– Persoonlijk: lopen (2à3/week), golfen (2à3/maand), boek lezen (1/maand)
– Vrije tijd: actief zijn in de serviceclub

En nu … Ik Kom In Actie.

Succes aan iedereen met haar of zijn doelen, Kom In Actie, Bene.

Esther Molenaar
9 years ago

Ik heb twee doelen:

1. Dit jaar ben ik financieel vrij.
2. Dit jaar doe ik wat ik leuk vind.

Zoals Boele Ytsma zegt: PERIOD!

Lilian van Eyken
9 years ago

Goal 1; to make more money with less work!!!

Goal 2; to only do what i really enjoy!!!

Goal 3; focus on what i can do best, help people with fertility through homeopathy!!

Goal4;tell more people about the secret and the power of positive thinking.

Goal 5;be happy!!! actually, that should be first!!!!!

Maureen Birney
9 years ago

en nu eindelijk eens echt doelgericht gaan werken…
om te beginnen:
*regelmatig bloggen
*social media platforms strategisch inzetten
*werkinkomen verdubbelen
*idee voor passief inkomen uitwerken
*doorgaan met mindset reconditioneren

Tonnis van Dam
9 years ago
Reply to  Maureen Birney

Hi Maureen,

Wat je beschrijft zijn voornamelijk strategieën. Wat zijn je doelen? Wat wil je echt bereikt hebben in termen van aantallen, euro’s etc

Wees specifiek, dan kun je beter meten of je bezig bent het doel te halen.
Succes,
Tonnis

Rogier Neefe
9 years ago
Reply to  Maureen Birney

@Tonnis, je opmerking over euro’s gaat mank in deze blog. Doelstellingen hoeven niet alleen euro’s en cijfers te bevatten om specifiek te zijn. Of zijn de doelen van Nisandeh ook geen doelen volgens jou?

Wellicht bedoel je dat Maureen haar doelen SMARTer kan formuleren (geldt overigens voor de meeste doelstellingen hier op de blog).

@Maureen: je inkomen verdubbelen is an sich al Specifiek. Als je het uitdrukt in euro’s wordt het beter Meetbaar. Jij weet zelf warom het doel voor jou Acceptabel is. Toets ook goed of het Realistisch is. Dat wordt duidelijker als je het Tijdgebonden maakt.

SMART zou je je doel verwoorden in de volgende zinsconstructie:

“Ik verdubbel mijn inkomen over 2013 tov. 2012 naar … euro door want dit geeft mij .”

Visualiseer dit, bv. met een foto, een moodboard of een tekening van wat je ziet, hoort en voelt als je dit doel bereikt en je waarde vervult.

Succes in 2013 en laat me 31 december volgend jaar weten wat het je heeft opgeleverd!

Ciao
Rogier

Rogier Neefe
9 years ago
Reply to  Rogier Neefe

Was iets weggevallen …

SMART zou je doel dus kunnen worden:

“Ik verdubbel mijn inkomen over 2013 tov. 2012 naar … euro door [je belangrijkste strategie] want dit geeft mij [je belangrijkste waardevervulling].”

Hannie Mommers
9 years ago
Reply to  Rogier Neefe

Handig, Rogier, dat SMART. Ik heb het meteen in mijn notebook geschreven. Dank je wel.

Bianca de Wit
9 years ago

Hi Nisandeh,

Bedankt voor je mail, een aantal punten zal ik zeker mee nemen voor een goed 2013.

Afgelopen jaar heb ik mijn omzet vervijfvoudig, het doel voor volgend jaar om dat nog een keer te gaan verdriedubellen. Dus dat is al een mooi financieel doel.
Eind van volgend jaar gaan we dan weer eens twee maanden op vakantie. Heerlijk! Nu al zin in!

Verder meer gaan netwerken, dat schoot er dit jaar telkens bij in.
Tenminste online is alles dit jaar perfect geregeld met mijn website en social media, volgend jaar ga ik meer offline netwerken en naar minimaal 2 netwerkbijeenkomsten per maand.

Verder wil ik ook blijven spelen! Om op deze manier creatief te blijven. Niet alleen maar bezig zijn met hele leuke opdrachten, maar ook tijd maken om te spelen. En zo mezelf creatief te blijven ontwikkelen.

Groet,
Bianca

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
9 years ago

mijn doelen voor 2013:
– werk inkoemn naar € 115000
– een blog dat gemiddeld 25 reactie genereer
– strategie om passieve inkomen genereren
– successen behalen en vieren

mijn missie:
– Acupunctuur voor iedereen beschikbaar maken

Suzanne Glorie
9 years ago

Mijn doelen voor 2013

– lanceren van mijn nieuwe bedrijfsnaam
– lanceren van mijn nieuwe website
– uitbouwen van het Sterk Netwerk.nu concept
– opzetten en uitrollen e-cursus
– tijd maken voor persoonlijke ontwikkeling
– successen vieren en genieten

Nicky Beentjes
9 years ago
Reply to  Suzanne Glorie

Hallo Suzanne,

Wat goed dat je je successen vieren en ervan genieten erbij gezet hebt. Is inderdaad heel belangrijk! Was ik vergeten maar ga ik ook zeker doen.

Nicky

Astrid Tuinder
9 years ago

Mijn doel voor 2013 is om mijn praktijk Tika Kindertherapie op de kaart te zetten als de praktijk die kinderen tussen de 4 en de 13 jaar helpt om Angst en Boosheid de baas te worden.
Afstuderen is een ander doel dat ik in 2013 wil behalen.

Om dat te behalen heb ik als doel gesteld dat:
– ik mijn website ga aanpassen;
– een planning week en dag ga maken;
– wekelijks ga bloggen;
– een mailinglist ga aanleggen;

En bovenal: ga genieten van de komende tijd.

Frank Janssen
9 years ago

Mijn belangrijkste doelen zijn:

– met mijn business een fundering leggen aan het eind van het jaar om daarna een info marketing business te kunnen starten

– klanten helpen op een unieke en efficiënte wijze

– online marketing voor ondernemers helder en transparant maken

– van klanten longtime customers te maken

Pieter van der Kaaij
9 years ago

Mijn plannen voor 2013:

1. verdubbel mijn omzet in 2013
* 60K omzet
* 100 klanten
2. maak een financieel plan voor 2013 (zaak en privé)
3. verdeel geld opnamen naar verschillende doelen voor spending
4. besteed bulkwerk uit – creëer zodoende tijd: 1 dag per week vrijmaken
5. reserveer vaste momenten per week voor:
* boek schrijven
* persoonlijke ontwikkeling
* social media
6. schrijf een boek (onderwerp weet ik al :-))
* publiceer uiterlijk december 2013
7. leer apps bouwen
* eerste App life in juni 2013
8. plan werk voor het jaar, de maand, de week
9. maak handig gebruik van tools als actielijsten en agenda voor de planning

Thieu van Kaathoven
Thieu van Kaathoven
9 years ago

Nu echt gaan implementeren en minimaal 10 bedrijven instellingen interesseren voor mijn nieuwste product!.

Saskia Steur
9 years ago

Mijn doelen voor 2013 omvatten na het Social Media Secrets Seminar ook doelen voor sociale media: deze heb ik gisteren gesteld en het eerste doel (dat voor 31.12.12 stond) heb ik vanochtend (dus binnen 24 uur) al gehaald! De doelen op dat punt voor 2013 hebben nu ook naar boven bijgesteld 😉

Mijn grootste inzicht:
Als ik doel stel, kan ik het ook halen!

Belangrijkste doelen voor 2013:
– de hobbels uit mijn financiële wiel wegwerken
– passief inkomen met € 5000 uitbreiden via mijn bedrijf
– 3 joint ventures aangaan
– mijn werkinkomen (opnieuw) verdubbelen
– het opdrachtbeheer uitbesteden

Anja Kruska
Anja Kruska
9 years ago

Mijn plannen voor mijn succesvol jaar 2013:

* verdrievoudig mijn omzet
* optimaliseer mijn nieuwe website
* regelmatig blogs publiceren
* nazomer 2013 lanceren van mijn nieuwe high-end product
* grote stappen nemen richting Financial Freedom
* passief inkomen opbouwen
* formeren van een samenwerkingsteam
* medewerker voor administratie in dienst nemen

Evert Kruijt
9 years ago

Doelen voor het komende jaar:
Verdubbelen van het bedrijfsinkomen
verder opbouwen van polyenergetische intervisiegroep Nederland
Aan de slag met intervisie voor coaches/ counselors

Aan de slag met het social media action plan

Saskia van Velzen
9 years ago

1) Mijn bijdrage aan de maatschappij helder hebben (in de trant van mensen helpen hun innerlijke lach terug te vinden, dit wil ik ook vrijwillig doen in landen waar de mensen het lachen is vergaan)
2) In Nederland bedrijven helpen het plezier op de werkvloer te laten terugkeren of te behouden.
3) Mijn energie op peil brengen en houden door hardlopen (gestart op 31-12-12 🙂 en het volgen van de meest uiteenlopende trainingen bij Open Circles
4) Wekelijks een vast uur gaan zitten om mijn doelen, plannen en actiepunten te evalueren en zonodig bij te stellen
5) Wekelijks een vast uur te gaan zitten om mijn blogs bij te werken
6) Wekelijks een vast uur te gaan zitten om mijn administratie te doen, bijhouden is het halve werk!
7) Ik heb heldere doelstellingen staan met concrete cijfers als het gaat om aantal klanten, omzet, winst, passief inkomen etc.
8) Een nieuwe liefdevolle man vinden die net zo enthousiast als ik en graag wil groeien en leren zodat we elkaar kunnen steunen
9) Natuurlijk mijn boek schrijven en mijn expert-positie versterken
10) Een heldere FE-BE hebben.

Ritska Van der Zee
9 years ago

Mijn zakelijke doelen voor 2013:

Van mijn praktijk een winstgevend professionele organisatie maken

Mijn eerste boek uitbrengen

sprankelende groet,
Ritska

Sylvie van den Meerendonk

Mijn doel voor 2013 is om er een super jaar van te maken! Iedere dag werken in flow en met focus. Mijn omzet verdubbelen. Heel veel inspiratie te delen en te verspreiden en mensen aanzetten tot acties om hun doelen te bereiken.

Subdoelen:
– nieuwe website
– nieuw label
– nieuw ebook voor nieuw label
– boek dat nu 80% af is, afmaken en publiceren.

En dat dus in flow en met passie en plezier!

Hugo Van Verdegem
9 years ago

ben nieuwsgierig naar je boek Sylvie en leg het goed aan boord met een WordPresswebsite…en leer van anderen zie bijv hoe Erno Hannink het doet laatdeklantnaarjoukomen.nl, hij heeft nu zijn tweede boek uit én kent de knepen van internet.
alle succes én wens je de nodige energie om alles te kunnen waarmaken.

Anita Trinks
9 years ago

Mijn grootste doel voor the-ART-of-Retail is tevreden klanten hebben. Deze klanten: ontwerpers/agenten/winkeleigenaren en startende ondernemers in de modebranche zijn dan het gezicht van hun eigen bedrijf geworden en hebben een goed en stabiel klantenbestand opgebouwd. Door deze ambassadeurs wordt mijn naamsbekendheid vergroot en wordt ik financieel onafhankelijk. Afgelopen jaar heb ik het concept uitgewerkt, logo laten ontwerpen, de website is vrijwel klaar en de eerste 2 pilots heb ik gedraaid. Kortom: laat 2013 (en de klanten) maar komen! Als er dan ook nog een leuke witte mini cabriolet op mijn oprit staat waarmee ik regelmatig naar het vliegveld kan voor een citytrip of mooie verre reis, dan is mijn doel bereikt 🙂

Hugo Van Verdegem
9 years ago
Reply to  Anita Trinks

Beste Anita

mooie plannen heb je…jij als creatieve ziel.
We zijn nu weer bijna een 1,5 maand in 2013
heb je voldoende energie om al je plannen waar te maken ?
Ben je je eigen voornemens trouw ?
Loop het gesmeerd of kan je aanvaarden dat het een stap voor stapproces is. Laat je leiden om meer klanten naar je toe te halen. bijv door Erno Hannink ‘s boek…een wordpress website is een goed vertrekpunt. Ben nieuwsgierig naar je website en vorderingen alle succes toegewenst !

Anita Trinks
9 years ago

Hallo Hugo,
Er zijn zelfs doelen bijgekomen: na de seminar Women do business differently heb ik besloten om dit jaar in mijzelf te investeren en mij ingeschreven voor de volgende 4 seminars. Ook ga ik morgen naar de masterclass blogging. Het verder uitwerken van de social media is dus in gang gezet. Ook komen er leuke mensen op mijn pad die mij in willen schakelen voor de begeleiding van het ontwikkelen van een private label, het opzetten van een mooie winkel en een ontwerpsters die wil brainstormen en sparren over haar ontwerpen en het in de markt zetten ervan. Kortom: het begin is er, nu volhouden.

Monique Egberts
9 years ago

Ik heb nu in korte tijd meegedaan aan de seminars Financial IQ, Financial Freedom en Social Media Secrets, en ga in januari naar de Business Bootcamp, dus ik ben “gewapend” met een schat aan waardevolle kennis. De komende tijd ben ik nog wel even bezig mijn aantekeningen uit te werken, ook dat is educatie. De energie stroomt, dit voelt goed!

Eerst was het een droom om een onderneming op te zetten. Daarna werd het een plan. Dat plan breidde zich uit van een eenvrouwsplan tot een franchiseplan. Het neerzetten van een franchise is mijn doel voor 2013, met natuurlijk het bijbehorende succes en passief inkomen 🙂

Cees Koot
Cees Koot
9 years ago

Mijn doel is een reset van mijzelf en mijn bedrijf met als resultaat een actief nieuw plan van aanpak voor de komende 5 jaar.

Sin Declerc
9 years ago

Lean startup leren, begrijpen en toepassen. Ik wou dat ik dit een jaar eerder tegenkwam, toen ik me afvroeg hoe ik in godsnaam marktonderzoek moest doen in een markt die niet bestaat zonder te denken dat wat ik voor ogen had ook wel voor klanten de oplossing zou zijn van alle problemen. Lean startup geeft mij het SYSTEEM om de info te krijgen die ik nodig heb. Ga ik dus zeker achteraan!

Sin Declerc
9 years ago
Reply to  Sin Declerc

Die Lean startup is echt geweldig! Lezen die handel!
Dit jaar geen dienstverlening meer met uitrit4, maar heldere en gewenste (= gevraagde) producten aan een duidelijke prijs. Door alles simpeler te maken (lean he…)
Daarnaast ga ik mezelf een zakelijke hobby gunnen. Just for the fun of it!

Karin Bloem
9 years ago

Belangrijkste doel is delegeren / dus iemand aannemen die mijn administratie kan doen en/of safari aanvragen kan opvolgen. zodat ik me meer kan bezig houden met doorgroei en alle mooie plannen uit werken zodat duurzaam toerisme meer wordt uitgedragen.

Ronald Dingerdis
9 years ago

Stick to our masterplan and doing whatever it takes.

Saskia Steur
9 years ago

Ronald, complimenten: kort en krachtig. Zo zou ik het eigenlijk ook moeten formuleren, bedankt voor je inspiratie!

Maartje Pronk
Maartje Pronk
9 years ago

Mijn doel voor 2013 is om financieel weer op eigen benen te staan na een periode in de ziektewet.

Dit ga ik doen door:
1. als waarnemend dierenarts minimaal 5 klanten zo enthousiast te maken over mijn werk dat ze als ambassadeur willen fungeren voor mijn bedrijf.
2. een start te maken met het genereren van een passief inkomen.

Om dit alles met plezier te doen in de wetenschap dat ik het juiste doe zal ik mijn financieel IQ enorm! moeten vergroten.
Daartoe zal ik dagelijks 30 minuten tijd plannen om te investeren in het verkrijgen van kennis.