Zo krijg je geweldige testimonials

2477 views | 69 reacties |
shares

Hoe kun jij jouw prospects het beste overtuigen dat hun leven écht zal verbeteren met jouw product of dienst?

Daarvoor moet je eerst in de huid kruipen van jouw prospects, jouw potentiële klanten…

Dat is overigens niet zo moeilijk, want je hoeft hen in dit geval alleen maar als mensen te beschouwen.

Hoe raak je als mens er van overtuigd dat iets waar is?

Precies, als je BEWIJS hebt.

Als ik jou vertel dat “je de Business Bootcamp niet mag missen, omdat je in deze 2 dagen het materiaal krijgt aangereikt waarmee je jouw klandizie en inkomen spectaculair kunt laten groeien…”

Geloof je mij dan direct?

Onwaarschijnlijk. Je zult eerder denken…“Nou BEWIJS het maar eens Nisandeh!”

En verderop in dit artikel ga ik dat ook zeker doen…

Maar nu wil ik dat je beseft dat er voor JOUW PROSPECT geen beter bewijs bestaat dan de verklaring van een betrouwbare klant die met jouw product of dienst dezelfde resultaten behaalde als jouw prospect ambieert.

Zo’n lovende verklaring (testimonial of aanbeveling) is ONMISBAAR als jij meer klandizie wilt.

Maar pas op! Terwijl goede testimonials je gaan helpen, kunnen slechte testimonials schadelijk zijn voor jouw business. En één FANTASTISCHE testimonial kan zelfs een hele carrière maken.

Neem bijvoorbeeld Tony Bennett, een Amerikaanse zanger die in 1965 de volgende testimonial kreeg:

For my money, Tony Bennett is the best singer in the business. He excites me when I watch him. He moves me. He’s the singer who gets across what the composer has in mind, and probably a little more.” — Frank Sinatra (Life magazine)

Sindsdien zijn Tony Bennett’s concerten uitverkocht.

In dit artikel deel ik krachtige tips die je gaan helpen bij het verzamelen van geweldige testimonials die jou ook gaan helpen om ‘volle zalen’ te boeken. (of een volle praktijk, afsprakenagenda, etc.)

Het is trouwens ook heel belangrijk dat je geweldige testimonials kunt GEVEN. Het testimonial mes snijdt altijd aan 2 kanten. Met het geven van een krachtige testimonial creëer je niet alleen veel goodwill en help je jouw leverancier of collega- ondernemer enorm… als jij jouw (bedrijfs)naam koppelt aan een geweldige testimonial, promoot je ook jouw eigen business.

En dus… Om je te helpen bij het krijgen en geven van geweldige testimonials, heb ik een aantrekkelijk vormgegeven PDF voor je gemaakt met de titel: 10 Do’s and Don’ts in Giving and Getting Great Testimonials.

Aan het einde van dit artikel ontdek je hoe je de PDF in bezit kunt krijgen.

Nu krijg je van mij alvast 4 belangrijke punten voor het verzamelen van geweldige testimonials.

  1. Lever een OPMERKELIJK product
  2. VRAAG om een testimonial of recommendation
  3. Gebruik een TEMPLATE
  4. Krijg toestemming om de (bedrijfs)naam te publiceren

Laten we bij punt 1 beginnen…

Niemand gaat jou aanbevelen met een lovende testimonial als jouw product of dienst slechts middelmatig is.

Dus…

Lever een OPMERKELIJK product of dienst

Dit onderwerp heb ik uitvoerig behandeld in de volgende artikelen: 7 tips om je product opmerkelijk te maken, Ook JIJ KUNT een opmerkelijk product creëren en Profit Formula – deel 3: Product

En in de Business Bootcamp krijg je de beste manieren om jouw klanten een onuitwisbare WOW ervaring te geven met jouw product of dienst. Als je nog nooit hebt deelgenomen, zorg er dan voor dat je de volgende editie niet mist en ontdek de geheimen van het creëren van een opmerkelijk product.

Klik hier en boek jouw ticket voor de komende Business Bootcamp – vóórdat het te laat is!

2. VRAAG om een testimonial

Hoe moeilijk het soms ook kan zijn – als jij een geweldige testimonial wilt krijgen, MOET je erom vragen.

De beste mensen die jij kunt vragen, zijn jouw tevreden klanten.
De beste tijd om jouw klanten te vragen, is het moment dat je hen ‘betrapt’ op een lovende uitspraak over jou of over jouw product of dienst.

Vraag hen dan gewoon: “Wat fijn om te horen. Mag ik jouw ervaring in een testimonial gebruiken?”

In 9 van de 10 gevallen zullen ze zeggen “ja natuurlijk”, wat leidt naar de volgende stap:

3. Gebruik de template

Zodra je goedkeuring hebt om hun ervaring in een testimonial vast te leggen, vraag hen of ze het kort en krachtig willen opschrijven volgens de eenvoudige voor-na-nu template.

Het gaat als volgt:

  • VOORDAT ik jouw product/dienst X gebruikte, was mijn leven/gezondheid/relatie/klandizie, etc. problematisch (negatief) op manier Y…
  • NADAT ik jouw product/dienst X ging gebruiken, zag ik de volgende verbeteringen/RESULTATEN.
  • NU, zoveel weken/maanden/jaren na het eerste gebruik/toepassing van jouw product/dienst X is mijn leven/gezondheid/relatie/klandizie blijvend positief veranderd op manier Z…

Let op, deze template is slechts een houvast. Pas het niet mechanisch toe als een letterlijke invuloefening, maar laat deze richting geven aan hoe jouw klanten hun testimonial kunnen formuleren.

4. Krijg toestemming om hun (bedrijfs)naam te gebruiken

Gebruik nooit een testimonial zonder deze toe te wijzen aan de persoon die hem gegeven heeft.
‘P.D.’, ‘Peter D.’, ‘Een tevreden klant’, ‘gebruiker uit Amsterdam’, etc. is ONACCEPTABEL.

Je wilt minimaal de voornaam en achternaam plus een ander relevant kenmerk zoals leeftijd, woonplaats, beroep, bedrijfsnaam, etc.

Voor maximale geloofwaardigheid, gebruik je ook een portretfoto bij jouw testimonial en – in het geval van een B2B testimonial – een website URL.

Video testimonial

De ultieme geloofwaardigheid krijg je bij een VIDEO testimonial. Zie hieronder een geweldig voorbeeld uit de Business Bootcamp:

We hebben honderden, zo niet duizenden testimonials over de voordelen die deelnemers na de Business Bootcamp en onze gevorderde trainingen hebben ervaren. Een groot deel kun je vinden op het internet(YouTube), verspreid over ons blog en een aantal hebben we verzameld op onze testimonial pagina.

En wil jij ook deze voordelen (meer klandizie, inkomensgroei, verbeterde werk-privé balans en meer impact in de wereld), schrijf je dan zo snel mogelijk in voor de Business Bootcamp

Elke dag die je wacht is een gemiste kans, want na je aanmelding brengen we je al in contact met collega deelnemers (potentiële zakenpartners, leveranciers, sparringpartners, klanten, vakgenoten, etc.) die elkaar willen helpen bij het groeien van hun business.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden Business Bootcamp

JOUW testimonial is goud waard

Als je al eens hebt deelgenomen aan de Business Bootcamp, horen we graag van jou welke specifieke voordelen jij hebt genoten. Wil jij jouw ervaring met ons delen in het commentaarveld onderaan deze pagina?

Ik vraag het je niet alleen omdat je nooit genoeg testimonials kunt hebben, maar ook omdat het voor jou veel gemakkelijker wordt om testimonials te vragen als je jezelf bekwaamt in het geven ervan.

En als jouw testimonial verhaal ons aanspreekt, heb je zelfs de kans dat we jou uitnodigen om te komen spreken op het podium van de Business Bootcamp voor meer dan duizend deelnemers (net zoals Cindy in de video hierboven).

Maar jouw geschreven testimonial maakt ook kans op vertoning op onze drukbezochte website (met meer dan 40.000 bezoekers per maand)…

Probeer jouw testimonial niet te perfect te maken, want als het in de basis goed is voor publicatie, krijg je hulp van onze copywriter bij zowel het schrijven van jouw testimonial als bij het verzamelen van testimonials voor jouw business.

Dus, doe je voordeel met dit blogartikel en deel jouw Business Bootcamp testimonial/succesverhaal in het commentaarveld hieronder.

Zodra jouw comment is geplaatst, ontvang je de printklare PDF 10 Do’s and Dont’s in Giving and Getting Great Testimonials (Engels)

En als je de Business Bootcamp nog niet hebt gedaan en dit artikel waardevol vindt en de PDF niet wilt mislopen… schrijf je dan in voor de Business Bootcamp en vertel ons in het commentaarveld welke voordelen jij daar denkt te kunnen behalen.

Ik ben heel benieuwd naar je bijdrage.

Op jouw succes,

Nisandeh Neta

PS. Laat je ook inspireren door de comments van anderen en DEEL DIT ARTIKEL alsjeblieft met jouw netwerk door op de Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+ knoppen te klikken, want zo kunnen bevriende ondernemers in jouw netwerk ook van dit materiaal profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
69 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Esther Molenaar
6 years ago

In 2010 kwam ik voor het eerst bij de Business Bootcamp. Wat een ervaaring, maar dansen op de stoelen dat ging ik echt niet doen de eerste dag. De tweede dag ging ik helemaal uit mijn dak en vond ik het jammer dat het voorbij was.

De Business Bootcamp duwde mij in een richting waarvan ik het bestaan niet wist. Daarvoor was ik altijd ad hoc bezig met mijn bedrijf. Nar de Business Bootcamp ging het gestructureerder en volgens een strategie.

Na allerlei verschillende bedrijven met verschillend succes, heb ik nu mijn draai gevonden in de Blog Universiteit. En de successen nemen toe en worden groter. Meer klanten, meer omzet en meer bereik.

Zonder de Business Bootcamp was ik niet zover gekomen. Had ik nog steeds een bedrijf gehad waarvan ik niet echt happy werd en was passie iets voor een hobby.

Nu werk ik gepassioneerd en prijs ik mij gelukkig met alles wat ik doe, ervaar, geef en iedere dag weer leer over mezelf en mijn bedrijf.

Gordana Kierans
Gordana Kierans
6 years ago

Business Bootcamp has been an eye opener. I use present perfect on purpose as the learning isn’t over yet. I take the notes out regularly and still discover something new I haven’t considered yet.

Elske van de Fliert
6 years ago

Ik ging de Business Bootcamp doen omdat ik het ‘niet meer zo goed wist’. Waar moest ik heen met mijn bedrijf, wat kon ik nog meer doen om klanten te krijgen, hoe zorgde ik nou voor structuur en structurele omzet?

De Business Bootcamp loste eigenlijk al die problemen op. Niet direct en onmiddellijk als een soort tovermiddel – ik ben zelf natuurlijk gaan implementeren – maar wel: het gaf me precies de structuur die ik zocht, de praktische stappen, de duidelijkheid!

En het gaat sindsdien alleen maar beter!

Marjolein Kalter
6 years ago

Herkenbaar Elske!
Ik ben de Business Bootcamp voor het eerst gaan doen toen ik een negatief jaarinkomen van duizenden euro’s had.
Pas toen wilde ik toegeven dat er iets was wat ik niet wist.
Ben intussen een aantal keren veranderd en bijgeschakeld omdat mijn doelgroep en product nog niet klopte bij wie ik was.
Daardoor moest ik uit de rij stappen.
Maar beter to get out of the line, than to stay in a line that isn’t leading to an attraction

Richard Kok
Richard Kok
6 years ago

Een paar jaar geleden heb ik mijn eerste Business Bootcamp gedaan en enorm veel geleerd over zaken doen en een geweldige dienst neerzetten. Ik verwacht dit jaar nog eens de Business Bootcamp te doen en wellicht de vervolgcursussen.

Niña Mooi
6 years ago

The Business Bootcamp changed the way I look at business. It is inspiring, motivating and a huge call to action. I loved iT so much that I attended twice.

Before I attended I didnt have much focus, I was trying to make 3 startups work at the same time, it got me nowhere.
After I had been to de Business Bootcamp I decided to focus on one business and see it through. Step by step I am implementing what I’ve learned, and it works!

I launched my business 1-1-2016 and am booked till March. I cant wait to implement more and see the results that will bring.

Alexandra Wilkinson
6 years ago

In de Business Bootcamp heb ik geleerd dat als je bedrijf niet goed loopt, dan is dat omdat er iets is wat je niet weet. Dat heb ik ter harte genomen.

Voorheen investeerde ik vooral in cursussen en seminars in mijn vakgebied, maar nu zie ik het belang in van het volgen van cursussen op het gebied van ondernemen en marketing. Het heeft me veel meer gebracht dan ik had verwacht: niet alleen op het zakelijke vlak maar ook op het persoonlijke vlak heb ik een enorme groei doorgemaakt.

Ik kan elke ondernemer van harte aanraden deel te nemen aan een Business Bootcamp van Open Circles.

Jantina van der Waal
6 years ago

Bij Open Circles heb ik geleerd om groter te durven denken. Voor de Business Bootcamp en een aantal vervolgcursussen was ik op zoek naar een kamer om te huren voor mijn natuurgeneeskundepraktijk. Ik vond nergens iets naar mijn zin.

Na de cursussen heb ik een pand gehuurd met 5 kamers, heb ik zelf een hele mooie ruimte en verhuur ik de andere kamers aan andere therapeuten. Zo is er een leuk paramedisch centrum ontstaan waarin het heel prettig werken is.

Rose Jansen
6 years ago

Open Circles Rocks!
Letterlijk.

De energie die ik van jullie krijg is echt geweldig en zorgt ervoor dat ik keer op keer weer wil komen! Het allerbelangrijkste voor succes is implementeren en Nisandeh geeft je alle tools die je nodig hebt om succesvol te zijn.

Iedereen die bij de Business Bootcamp komt kan binnen een jaar zijn of haar omzet verdubbelen! Mits je implementeert wat je leert. Jij creëert jouw leven!!

Stance van Heijst
6 years ago

Ik heb de Business Bootcamp gedaan in het najaar van 2010. Na jaren loondienst was ik net begonnen als ondernemer met het idee dat als ik een goede dienst zou leveren, de klanten wel vanzelf zouden komen. Niet dus.

Mijn ogen zijn open gegaan, een groot deel van mijn tijd besteed ik inmiddels aan marketing volgens de principes die ik geleerd heb tijdens de Business Bootcamp en vervolgtrainingen. Mijn bedrijf begon te groeien en in 2015 is mijn omzet zelfs meer dan verdubbeld!

Richard Kok
Richard Kok
6 years ago

Wat ik ook zo goed vind is dat het geven en krijgen van testimonials je direct leert in de Business Bootcamp, maar deze ook direct zelf gebruikt – bijvoorbeeld in dit artikel!

Joke IJlst
6 years ago

In de Business Bootcamp heb ik geleerd om niet iedereen te willen helpen, maar je niche te bepalen. En dat heeft echt gewerkt; mensen zien nu duidelijker wat ik doe/ waar ik voor sta en daardoor trek ik nu de juiste klanten aan!

Emy Jansons
Emy Jansons
6 years ago

Tijdens de Business Bootcamp kreeg ik veel goed uitvoerbare tools in handen. Het gaf me zelfvertrouwen dat mijn bedrijf écht kan groeien; en de Business Bootcamp inspireerde me om een nieuwe weg in te slaan met mijn onderneming.

Nathalie Koster
6 years ago

Wat ik geleerd heb bij de Business Bootcamp is dat ik niet alles zelf hoef te doen. Dat ik de dingen doe waar ik goed in ben en de rest uitbesteed. Dat was voor mij een grote omschakeling. Die uiteraard ook weer zijn uitdaging met zich mee brengt.

Leni Minderhoud
6 years ago

Dat is een wijs inzicht Nathalie! En zeker een uitdaging. ik ben benieuwd naar je stappen, want ben momenteel ook bezig zaken uit te besteden.

Evelien de Visscher
6 years ago

Voor dat ik de Business Bootcamp heb gedaan had ik een leuk bedrijf, dat toevallig ook nog wat opleverde. Nu heb ik een bedrijf waarin ik kan bepalen hoeveel zij oplevert en de manier waarop. Ik ben in plaats van een medewerker van mij eigen bedrijf een ondernemer geworden… and I Like it! .

Iris Maier
6 years ago

In de twee dagen die de Business Bootcamp duurt komt er enorm veel op je af en heb ik het ene inzicht na het andere gekregen m.b.t. mijn bedrijf, maar ook op persoonlijk vlak. Maar het meest opmerkelijke inzicht voor mij was toch wel dat ik zag dat mijn bedrijf feitelijk niet meer dan een hobby is…. Dat was wel even slikken, kan ik je zeggen!

Sindsdien ben ik hard bezig daar verandering in aan te brengen en ben ik bezig met het creëren van nieuwe producten en diensten, want feitelijk had ik die niet eens echt. Omdat dit naast een druk gezinsleven moet gebeuren (kinderen krijgen thuisonderwijs), gaat dat niet zo hard als ik zou willen, maar het bewustzijn is er en de boost die de Business Bootcamp mij heeft gegeven helpt me enorm om er ook helemaal voor te gaan!

Donna Hoogstraaten
6 years ago
Reply to  Iris Maier

Mooi zeg Iris dat je tijdens de Bootcamp zakelijke en persoonlijke inzichten hebt gekregen.
Zo heb ik het zelf ook ervaren, veel wat ik heb geleerd is op persoonlijkvlak en binnen het gezinsleven ook toepasbaar.

veel succes!

Eric Simons
6 years ago

De broodnodige schop onder m’n achterste kreeg ik bij de Business Bootcamp. Daarbij moet je weten: ik was een scepticus pur sang! Ik zag mij metaforisch als een kapitein van een enorme tanker. En deze tanker had van koers te wijzigen. Dat stond als een paal boven water. Welke koers nu gevaren? Zo kreeg ik bij de Business Bootcamp heel wat te horen wat ik helemáál niet horen wilde. Deels omdat het te simpel voor woorden was en deels omdat ik dat zelf ook wel kon bedenken…maar niet bedacht had.

Wat een strijd was dat. En toch dat gevoel/gedachte: wat ik hier hoor kan heel veel voor mij betekenen. Met tandenknarsen, “Nisandeh, toch bedankt”. Ik kwam zo (weer) eens in contact met mijn ego. Om een lang verhaal kort te maken: ik kreeg weer een bestemming, een doel met mijn tanker en de koers is aan het wijzigen.

Traag, met veel moeite, met van mijn “kapiteinsstoel” afkomen en naar beneden de machinekamer in om mijnheer Idee en mevrouw Plan eens goed toe te foeteren…alleen dat hoefde niet. Mijnheer Idee en mevrouw Plan hadden niet stil gezeten. Alles wat ik op mijn lijstje had stond al in de stijgers, alleen wist ik het zelf nog niet. Zo ben ik aan de slag gegaan met een blog en een nieuwsbrief. Deze zijn nu operationeel. Die varen ieder de koers. Met het ebook ben ik bezig. En wat leuk is dat om daar mee bezig te zijn.

Nooit geweten dat ik zo op mijn eigen rem stond te stampen. Ik ben er nog niet, nog lang niet. De bestemming is helder, de koers is gezet. Ik ga er voor! en heb er zin in.

Dit is aan te bevelen voor iedereen die denkt er niets aan te hebben. Dank Open Circles! Gegroet door een man met een missie, Eric Simons

Als je wil zien waar ik mee bezig ben, kijk dan even op mijn website.

Marjolein Kalter
6 years ago
Reply to  Eric Simons

Wow, wat een inspirerende testimonial Eric!
Grootse groet, Marjolein

Anna Tjumina
6 years ago
Reply to  Eric Simons

Dank je Eric, voor het delen van je super inzicht! Die had ik namelijk ook ontdekt. Ik denk dat we allemaal wel eens op onze eigen rem staan. Heel pijnlijk om dat te beseffen – maar wel erg bevrijdend.

Jur Houtman
Jur Houtman
6 years ago

Veel opgestoken tijdens de Business Bootcamp.

Veel tips en trucs, waar ik nog volop mee bezig ben ze uit te voeren.
Resultaat, helaas nog niet goed meetbaar. Maar ik raad het iedereen aan! Zit nog in de positieve flow!

Marjolein Kalter
6 years ago
Reply to  Jur Houtman

Hoi Jur,
Hoe ben je je resultaten aan het meten?
Ik heb gemerkt dat het mij helpt om meerdere soorten getallen bij te houden.
Natuurlijk hoeveel geld er binnenkomt en hoeveel (nieuwe) klanten,
Maar ook de groei van mijn lijst, het aantal contacten op LinkedIn en Facebook bijvoorbeeld.
Die veranderingen zijn vaak veel eerder meetbaar, maar het heeft voor mijeen tijdje geduurd voordat ik die getallen bijhield.
Grootse groet,
Marjolein Kalter

Eric Plantema
6 years ago

Voor de Business Bootcamp werkte ik met uurtje-factuurtje en richtte ik me op elke klant waarvoor ik de administratie kon doen. Nu werk ik met abonnementen en met klanten die zelf hun administratie willen bijhouden, die daardoor hun accountantskosten halveren en hun inzicht verdubbelen.

Ik richt het pakket op maat in, doe alle belastingaangiftes en kijk de administratie elk kwartaal online na. Dat geeft de klant zekerheid.

Pieter van den Aarsen
6 years ago

Voor de Business Bootcamp had ik geen enkel bewustzijn van marketing. Na de Business Bootcamp waren mijn ogen aardig geopend. Nu ik alweer anderhalf jaar verder ben, zie ik om mij heen steeds weer dezelfde patronen opduiken die ik toen heb geleerd.

Jolanda Robert
6 years ago

Ik ben elke dag nog actief met alles wat ik opgestoken heb uit de Business Bootcamp. soms maar 5 minuten, het begint een soort verslaving te worden want ondanks dat ik druk ben of de kinderen zijn ziek en ik nu zelf ook gaat er geen dag voor bij dat ik ermee bezig ben. Al is het maar de aantekeningen weer eens doornemen en zien of ik niet over het hoofd zie.

Donna Hoogstraaten
6 years ago
Reply to  Jolanda Robert

Heel herkenbaar. Er is na de Business Bootcamp een soort trekkracht ontstaan. Elke dag wil ik bezig zijn met mijn Business Bootcamp plan; Super leuk om te doen!

Robert van der Wolk
6 years ago

Hoewel ik al enige jaren werkzaam was als ZZP’er, was er voor de Business Bootcamp voornamelijk een gebrek aan structuur, strategie en systematiek in mijn onderneming. Wat ik tijdens deze 2-daagse seminar leerde, was hoe ik op consistente wijze verbeteringen kan blijven aanbrengen in mijn onderneming, en daarmee mijn bedrijf meer de richting op te laten gaan die ik wil, in plaats van achter mijn werk aan te moeten rennen. Niet alleen heb ik meer praktische technieken gekregen om mijn bedrijf voor me te laten weren, ik heb ook geleerd welke principes ik kan blijven toepassen om mijn bedrijf te laten blijven groeien.

Inmiddels heb ik een aantal samenwerkingsverbanden kunnen sluiten met grote partijen, werk ik zowel nationaal als internationaal, en wordt ik als een expert gezien binnen mijn niche. Er blijven altijd vervolgstappen in het verschiet, maar de eerste stappen zijn het beste te nemen met de kennis en inzichten die je opdoet tijdens de Business Bootcamp.

Christine van Alten
6 years ago

Tijdens de Business Bootcamp krijg je een direct toepasbaar stappenplan aangereikt. Daarmee heb ik mijn marketingplan gemaakt en o.a. in korte tijd mijn mailinglijst verdubbeld.

Met alle tips en tools die je krijgt blijf je werken aan jouw marketingplan. Heel belangrijk: geef niet op! En zoals Nisandeh zegt: Get in line and stay in line.

Donna Hoogstraaten
6 years ago

Ik ben mij tijdens het Business Bootcamp bewust geworden dat ik zo maar wat deed ca 8 jaar lang. Ik heb veel kennis, maar dacht dat het mij ontbrak aan de juiste vakkannis en was mij constant aan het bijscholen. Zeer vermoeiend en het had ook nooit het juiste effect. Er kwamen niet meer klanten of ik kreeg geen hogere omzet. Het kostte enkel veel.

De Bussiness Bootcamp heeft mij doen inzien zien dat als ik een bedrijf wil runnen mij moet scholen in marketing, in een bedrijfsplan en dat ik mijn mindset dien te veranderen; Ik kijk nu op een hele andere manier naar mjn zaak, naar mijn klanten en naarmijzelf.

De Business Bootcamp heeft mij daarbij ook veel energie gegeven, ik heb er weer zin in en zie het weer zitten om mijn aandacht te richten op mijn zaak. De items die ik heb geleerd zijn heel duidelijk en direct toepasbaar.

Bedankt voor dit alles team van Open Circles!

EvaMaria de Belder
EvaMaria de Belder
6 years ago

De eerste Business Bootcamp was voor mij een heel bijzondere ervaring. Ik had zoiets nog nooit meegemaakt. Was dit ‘zakelijk’ Nederland ? Singend en swingend om 9 u op zaterdagochtend ? Ik heb veel geleerd, een hele nieuwe wereld is voor me open gegaan. Ik heb verschillende Business Bootcamps gedaan, het eerste jaar Open Circles en ook nu ben ik nog bezig met de Business University.

De weekends geven me altijd een geweldige boost en een hoop ideeën, maar tot hier toe heb ik ze nog niet kunnen toepassen op mijn bestaande business. Hoe de puzzel in mekaar te passen, heeft bij mij misschien wat meer tijd nodig. Maar ik weet nu wat er mogelijk is en wat ik kan… dus het komt zeker goed.

Hiel Terpstra
6 years ago

De tweede dag zat ik te stuiteren op mijn stoel van de adrenaline en al de ideeën die ik in mijn kop had.

Shirley-Jane Jasper
6 years ago

VOORDAT ik naar de Business Bootcamp ging, wist ik dat het tijd werd om stappen te ondernemen en was ik al goed op weg door hard te werken aan een aantal doelen.

NADAT ik bij de Business Bootcamp was geweest, kreeg ik een enorme energyboost, omdat het zo heerlijk is om bevestigd te worden dat ik (eindelijk) op de goede weg zat en omdat ik zoveel meer (tussen)stapjes leerde waar ik geen weet van had.

NU implementeer ik al die tips en weetjes die ik op de Bootcamp heb gekregen, zelfs voor mijn 2e bedrijf dat al vanzelf loopt en geen extra aandacht behoeft. Het gaat nu met meer plezier en energie.

Roeland Bridie
6 years ago

Business Bootcamp twee keer gedaan. De eerste keer moest ik duidelijk wennen aan de vorm en de enorme hoeveelheid mensen en informatie. De tweede keer een aantal zeer waardevolle inzichten opgedaan.

Met name het “Get in line & STAY in line” was voor mij ontzettend waardevol. Want ik had de neiging om regelmatig met nieuwe ideeën aan de slag te gaan waardoor er weinig rendement kwam van ideeën waar al tijd en energie in zat.

Else Roza
6 years ago

De Business Bootcamp is zo opgebouwd, dat ik als deelnemer na uren ‘les’ stuiterend naar huis ging. Dat vind ik heel knap.

Marjolein Kalter
6 years ago
Reply to  Else Roza

Heel herkenbaar Roza,
En ik ben aan het onderzoeken wat mijn vertaling is in mijn workshops.
Wat past bij mij en maakt mij geloofwaardig in de manier hoe ik de energie omghoog krijg?

Van mensen die al (lang) werkzoekend zijn krijg ik in ieder geval terug dat ze geinspireerd en geënthousiasmeerd zijn door de nieuwe mogelijkheden die ze zien.
Heerlijk!

Willy Valk
6 years ago

Voordat ik naar de Business Bootcamp was geweest vertelde ik vooral aan potentiele klanten over mijn product, ik was vriendelijk aan het promoten en wilde ‘iedereen’ helpen. Klanten kreeg ik echter niet.

Tijdens de Bootcamp viel het kwartje en heb direct een doelgroep gekozen en ben gaan kijken naar hun grootste probleem. Mijn website ging op de schop. Nog geen paar weken later werd ik uitgenodigd door een potentiele klant en kreeg ik de eerste opdrachten.

Nu, na ruim 2 jaar en nog een keer van doelgroep gewisseld, heb ik mijn omzet bijna 4 keer verdubbeld ten opzichte van het jaar ervoor. Ik ben er van overtuigd dat dit is dankzij de Business Bootcamp en de vele trainingen die ik heb gevolgd!

Maaike Frankena
6 years ago

De Business Bootcamp van Open Circles Academy is dé manier om erachter te komen waar je in je (startende) bedrijf de ruimte hebt om te groeien. Toepasbare tips, inzicht in waarom je de dingen doet zoals je ze doet (en je ze beter anders zou kunnen doen :-)).
Door de grootte van de groep, de oefeningen en de kansen om te netwerken sta je maandagochtend vroeg te trappelen om aan de slag te gaan.

Jean Michel Caupain
Jean Michel Caupain
6 years ago

Keep studying

Not too long ago, I went to the one-time-only Starters Bootcamp. I realized something that was actually more valuable than most things I knew or even learned those days, regardless of how utterly valuable it was.

Just like people study law or medicine, entrepreneurship is something that should studied and since that event I feel that with every book I read and with every seminar or course I follow, I become a little bit closer to my goals. It all started with the Starters Bootcamp

Marjolein Kalter
6 years ago

Wow Jean Michel,
I am curious what happened with the information. How far is your business developed by now?

Stephanie van Schie
6 years ago

Ik sta ingeschreven voor de Business Bootcamp in april!

Leni Minderhoud
6 years ago

Goede beslissing! Geniet en maak veel aantekeningen!

Helen Poolman
6 years ago

Wat ik zo fijn vind aan Nisandeh is,: Dat alles wat hij zegt er toe doet.
Direct, to the point, praktische tips die zo easy worden neergezet, waardoor het ook direct in mij kan landen. Op de een of andere wijze weet hij een snaar in mij te raken van Yes I can do this! Iets in mij zegt begint nu eindelijk te geloven dat ook ik in staat ben zijn adviezen te implementeren. Zijn manier van presenteren verveeld mij geen moment en kan iedereen aanraden om naar de business bootcamp te komen. Ook als je dingen zal horen die je al weet, zoals ik, dan nog weet hij je van juist datgene bewust te maken wat je nodig had om te horen van Nisandeh. Daarin zit hem de magic!

Marjolein Kalter
6 years ago

Ik heb verschillende keren de Business Bootcamp gedaan.
– Omdat de content niet in 1 keer te vatten was,
– Omdat mijn business veranderde
– Omdat de netwerkmogelijkheden heel groot zijn
– Omdat ik op enig moment in 2 kolommen aantekeningen begon te maken:
1. de inhoud en de vertaling naar mijn bedrijf.
2. het systeem. Wat gebeurt er nu eigenlijk in het proces? (dat heeft mij geholpen bij mijn workshops

Het aanbevelen en doorverwijzen doe ik heel gericht: Als ik denk dat mensen aan de Business Bootcamp toe zijn.
En als ik denk dat ze dat niet zijn, zegik dat erbij. Dat maakt dat mijn aanbevelingen goed opgevolgd worden.
Bij de aanbevelingen zeg ik meestal: als je 2 tips implementeert heb je al redenment van je (tijds)investering. En waarschijnlijk zijn het er meer

Nicole Nagelgast
6 years ago

Ik herken jouw punten heel goed, daarom aankomende april weer naar de Business Bootcamp voor nieuwe inzichten en een motivatie boost!

Yvonne Bakker
Yvonne Bakker
6 years ago

De Business Bootcamp heeft bij mij geleid tot een volledige verandering van mijn mindset. Elke dag ben ik met veel plezier bezig stapje voor stapje de aangereikte tools te implementeren.

Leni Minderhoud
6 years ago
Reply to  Yvonne Bakker

Hi Yvonne,
Dat is absoluut wat er bij mij ook gebeurd is. Mensen die ik jaren niet had gezien, vonden me veranderd, duidelijker, zakelijker, energieker.
En lijstjes afstrepen wordt zo een leuke bezigheid 😉

Succes!

Kristel Lenaerts
Kristel Lenaerts
6 years ago

Ik heb afgelopen januari 2016 voor de eerste keer deelgenomen aan de business bootcamp en nu 2 maand later bruis ik nog van de energie die ik daar heb meegekregen. Ook meer diepgang naar : wat is mijn product en er dan werkelijk mee naar buiten komen als je iets geweldig hebt, heeft mij al meer aangezet tot meer actie i.p.v. bv. ik durf niet, … Ik heb ook al enkele dingen geimplementeerd van dit weekend en ben er nog mee bezig als ik stap voor stap door alle info ga en mijn ideeën worden nu ook echt sneller uitgevoerd. Geweldige oppo-tuniteit !!!

Carla Ketelaar
6 years ago

Wat ik bijzonder vind aan de Business Bootcamp is de hoeveelheid informatie die gegeven wordt. Lange, volle dagen met veel waardevolle inhoud, adviezen en tips. Geen enkel moment was het echter teveel, herhalend of saai. Het “Overdeliver” advies van Nisandeh demonstreert hij de volle twee dagen. Leerzaam en aangenaam. Echt een aanrader.

Karin de Kremer
6 years ago

Ik bezocht de Business Bootcamp vorig jaar toen ik vast zat in mijn praktijk. Deed ik waar ik goed in was of deed ik wat ik graag wilde? De Business Bootcamp gaf mij een compleet andere kijk op ondernemen. Dwong me ook om eerlijk naar mezelf te kijken. En het gaf me vooral heel veel hoop. Heel veel handvatten. En enorm veel energie. Zoveel energie dat ik 6 weken door het huis stuiterde!

Jeannette Grotenhuis
6 years ago

De Business Bootcamp is al weer even geleden, maar ben er nog wel veel mee bezig.
Veel van de info kende ik al, maar het is belangrijk dat je het niet vergeet en gaat toepassen. Veel oh ja momenten voor mij dus.

Ondanks dat de stof voor mij niet heel diep ging, heeft de Business Bootcamp mij dusdanig geprikkeld dat ik de trainingen ga volgen. Dit ook mede dankzij het inspirerende spreken van Nisandeh natuurlijk.

Ik heb zin in de trainingen die gaan komen einde van het jaar en raad dan ook iedereen aan naar de Business Bootcamp te gaan om er in ieder geval een keer van te komen proeven!

Bas Olde Juninck
Bas Olde Juninck
6 years ago

Ik heb in januari voor de eerste keer deelgenomen aan de Business Bootcamp en was zeer verrast door het positieve karakter en de spirit welke dit uitstraalt. Je komt in de juiste mind-set. Altijd weer leerzaam om nieuwe invalshoeken te ontdekken en fijn te netwerken. Ga in April weer. TOP!

Mark Verschoor
6 years ago

Ben bij een van de eerste Business Bootcamps geweest en maak nog steeds gebruik van de destijds verkregen informatie. Een aanrader voor iedere ondernemer!

Leni Minderhoud
6 years ago
Reply to  Mark Verschoor

Herkenbaar Mark! Heb inmiddels vier Business Bootcamp meegemaakt en 20 Open Circles Academy trainingen sinds 2012. Het heeft mijn (werk) leven veranderd en ik heb een grote database met naslagwerk.

Het systeem van Open Circles Academy pas ik nog steeds dagelijks toe. Nu steeds meer op strategisch niveau

Thom Bouman
6 years ago

De Business Bootcamp en Nisandeh in het bijzonder heeft mij zo enorm geïnspireerd dat ik een week na het alles omkerende weekend een nieuwe business heb opgestart. Hij heeft enorm veel kennis en ervaring in hapklare brokken gedeeld zodat je jaren voorsprong hebt. Dan heb ik het alleen nog maar over de gratis Business Bootcamp.

Astrid Reijmers
6 years ago

De Business Bootcamp heeft me de ogen geopend. Ik wist voor het eerst echt welke stappen ik moest gaan zetten. Ik was tot dat moment goed in mijn vak, maar wist niets van marketing.

Vanaf de Business Bootcamp en daarna de Master Enterpeneur zit mijn bedrijf alleen maar in een stijgende lijn. En als het even anders loopt als gepland, dan blijf ik heel bewust ‘in de rij’ en begin zeker niet weer vooraan. Dat was één van de belangrijkste inzichten. Bedankt Nisandeh en team!

Isabel Anthony
Isabel Anthony
6 years ago

I have invested around 10.000€ in my business education with Open Circles and it was worth every penny. I believe the most important insights have been connected to thinking big and becoming a real business owner instead of being selfemployed. I fully recommend growing with u!

Leni Minderhoud
6 years ago
Reply to  Isabel Anthony

Hi Isabel, you have made a huge step forward. I met you regularly full of energy. Very curious how it goes, will contact you.

Leni

Marthijn Ekkelboom
6 years ago

Goede tips ! Goed format voor, tijdens en na wordt ook veel gebruikt.

Nicole Nagelgast
6 years ago

Ik heb zoveel meer focus in mijn bedrijf, mijn doelgroep en doelen zijn duidelijk en ik heb de tools gekregen om deze aan te pakken. In april weer naar de Business Bootcamp!

Nicole Nagelgast
6 years ago

Overigens vind ik deze video testimonial geweldig! Toen ze vertelde over het veranderen van haar prijzen van uurtje factuurtje naar pakketten vond ik ontzettend inspirerend! Net zoals zij ging er bij mij ineens een lampje branden en kwamen de pakketten en mogelijkheden er uit rollen. Dit gaat zeker een hoop veranderen! Ja hoor, ik zit weer te stuiteren, kom maar op!

Freek Zilvold
6 years ago

Voordat ik naar de Business Bootcamp ging had ik als startende zzp-er absoluut geen idee hoe ik mijn product en dienst in de markt moest zetten. Zoals veel startende ondernemers “deed ik maar wat” met af en toe een succes.

Na de Business Bootcamp voelde ik me erg opgeladen en vol van zelfvertrouwen. Ik herinnerde me nog dat ik op weg naar huis de man belde die me naar de Business Bootcamp had gestuurd. Bijna emotioneel, bedankte ik hem dat hij me hiernaartoe had gestuurd omdat ik de motivatie om succesvol te zijn zo broodnodig had.

En nu? Ik ben er nog niet. Ik heb nog lang niet altijd succes met mijn bedrijf. Ik werk nu wel volgens een systeem, ik implementeer veel van de ‘parels van business wijsheden’ en dat maakt me meer gefocust, zelfverzekerd en gelukkiger.

Leni Minderhoud
6 years ago
Reply to  Freek Zilvold

Dag Freek,
wat een mooi verhaal. Het systeem is het allerbelangrijkst als je dat door hebt. Wat denk je dat je nog nodig hebt?

Succes!

Leni

Evelyn Corbière
6 years ago

De Business Bootcamp van juni 2015 was voor mij een roller coaster aan informatie. Het was zo veel and yet there was so much more to come. Natuurlijk deed ik ook mee aan de ‘running ovation’ en inmiddels heb ik Financial Freedom, Breakthrough to Succes en Profit Marketing gevolgd.

Ik kijk enorm uit naar de Master Entrepreneur! Sinds een aantal weken heb ik een samenwerkingsverband met een vriendin die een aantal jaren geleden de Business Bootcamp heeft gedaan en mij toen al adviseerde om ook te gaan. Ik was er vorig jaar pas klaar voor. Het allerleukste aan onze samenwerking is dat wij dezelfde taal spreken, dankzij de trainingen van Open Circles. En dat werkt zo prettig en makkelijk. Soms dansen we tijdens het brainstormen op I gotta feeling 🙂 Heerlijk om de energie op te peppen. Bedankt Open Circles. Het zakelijke leven is beslist anders sinds ik jullie ken.

Leni Minderhoud
6 years ago

Dit is precies hoe het werkt! Dezelfde taal spreken. En als je dan een buddy hebt die je een keer in de paar weken spreekt via Skype gaat zo’n gesprek heel natuurlijk.

Aan de andere kant moet je scherp blijven om het ‘systeem’ te kunnen verwoorden naar mensen die het nog niet kennen. Dat is ook een uitdaging heb ik gemerkt.

Taren Mohan
Taren Mohan
6 years ago

De Business Bootcamp heeft praktische tips opgeleverd die ik meteen kon inzetten waaronder de WOW ervaring aan klanten geven