Zo word je gelukkig, gezond, welvarend en wijs

3140 views | 24 reacties |
shares

Zoals je misschien hebt gehoord, is onze dochter net geslaagd voor haar eindexamen. Zij gaat nu in de Verenigde Staten studeren, terwijl Vered (trotse moeder) en ik (trotse vader) verhuizen naar Tenerife – een zonnig paradijselijk Canarisch eiland.

Het kantoor van Open Circles Academy blijft in Amsterdam en wij zullen eens per maand naar Nederland komen om trainingen te geven.

Wanneer we mensen vertellen over onze verhuizing, zeggen ze vaak “lucky you” en – als we het niet kunnen horen – “lucky bastards“.

Maar vorige week, tijdens een gesprek in een restaurant, kreeg ik voor het eerst – van iemand die ik niet kende…

een heel andere reactie

Terwijl ik vertelde over ons nieuwe leven in Tenerife en onze unieke, onafhankelijke duurzame levensstijl, zei ze… “Gefeliciteerd! Hoe lang waren jullie dit al van plan?”

Toen ik haar vertelde dat we een kleine 10 jaar bezig waren met het manifesteren van dit doel, wilde ze heel graag weten welke stappen wij hebben gezet om onze droom tot realiteit te maken.

Plotseling zag ik 3 dingen heel helder. Drie inzichten die de meeste mensen niet hebben…

De meeste mensen begrijpen niet…

… dat voor het waarmaken van grote dromen – inclusief dromen van financiële vrijheid, vervroegd met pensioen gaan en verhuizen naar een zonnig land –
3 ingrediënten nodig zijn:

  1. Een helder, groot doel
  2. Een duidelijk, gedetailleerd plan
  3. Constante / volhardende stap-voor-stap uitvoering van dat plan

Het kunnen leven van de levensstijl van onze dromen, wonen in ons droomhuis op onze droomlocatie heeft niets te maken met mazzel of toeval. Het is een direct gevolg van het heldere doel dat we bijna 10 jaar geleden voor onszelf stelden, het plan dat we ervoor maakten en 7 jaar vastberaden uitvoerden (en uitvoeren tot de dag van vandaag).

We hielden ons doel en plan niet geheim.

In iedere Financial Freedom training die we de afgelopen 7 jaar gaven, deelden we ons doel en lieten we zien hoe we ons plan maakten en volgen.

En toch… ik ken zeer weinig mensen die een helder doel stellen en een gedetailleerd plan uitwerken om gelukkig, gezond en welvarend (financieel vrij) te worden.

Doe jij het?

  • Op mijn vijfendertigste stelde ik het doel en maakte ik mijn plan om financieel vrij te worden; 2 jaar later was het realiteit.
  • Vered en ik hadden het doel en een plan om bewuste miljonairs te worden (zogenoemde Conscious Millionaires). 5 jaar later was het realiteit.
  • Ook nu hebben we grote nieuwe doelen en plannen om een maximaal verschil in de wereld te maken met onze wijsheid en welvarendheid. Ik schat dat we deze doelen rond het jaar 2020 zullen bereiken.
  • Ik heb een doel gesteld om 132 jaar oud te worden… en ik volg dagelijks het plan dat ik hiervoor maakte.

Het volgen van de stappen in een groots plan heeft direct een positieve invloed op de kwaliteit van jouw leven… NU!
Maar zonder plan, is een droom niet anders dan een fantasie en frustratie het gevolg van het nooit uitkomen van de droom.

Dus…

Hoe kan ik jou helpen bij het maken van jouw plan?

Wanneer je – door succes in business – echt welvarend wilt worden EN een positieve impact in de wereld wilt hebben (leven als een Conscious Millionaire) dan wil ik jou laten zien hoe wij het hebben gedaan en hoe jij het ook voor elkaar kunt krijgen.

Ik heb namelijk een nieuw seminar ontwikkeld:

The Conscious Millionaire Path

In dit éénmalige, 1-daagse seminar (in november 2015), deel ik met jou mijn eigen pad, de mindset van de Conscious Millionaire, hoe je heldere doelen stelt, de belangrijkste strategieën die je moet volgen en hoe je een realistisch actieplan maakt die jou van jouw huidige situatie brengt naar jouw gewenste droomsituatie als wereldbewuste, welvarende ondernemer.

Zie je het al voor je?

Het seminar kost €975, maar ik geef jou graag een GRATIS ticket wanneer je ons helpt om onmisbaar onderwijs te geven aan kansarme kinderen in de wereld…

Help ons lagere scholen bouwen in Laos

Vorige week startten we de Schools for Laos crowdfunding campaign – met als doel €100.000 in te zamelen. Hiermee kunnen we 4 lagere scholen bouwen in Laos, een van de armste landen ter wereld.

En we hebben jouw hulp nodig!

Denk niet dat ons doel al is bereikt, omdat de teller al binnen enkele dagen op meer dan 100% stond.

Nee, ‘100%’ betekent in dit geval: 1 school gefinancierd, nog 3 scholen te gaan!

Ga alsjeblieft naar www.indiegogo.com/projects/schools-for-laos en geef zoveel als je kunt voor de kinderen in Laos.

Voor elke bijdrage, krijg je een geweldig dankjewel cadeau (de zogenoemde ‘PERK’).

En als je kiest voor het ‘Make a Difference Package‘ – waarmee je een kind een jaar lang onderwijs geeft – krijg je een ticket (t.w.v. €975) voor het eenmalige Conscious Millionaire Path seminar helemaal GRATIS.

Maar je hoeft niet wachten tot november…

Als je meer wilt leren over hoe je een Conscious Millionaire kunt worden en alvast de eerste stappen op het pad wilt zetten… kom dan ook naar de Business Bootcamp. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, dus reserveer jouw plek vandaag nog, voordat we zijn uitverkocht.

In de tussentijd…

Wil je ons laten weten hoe jouw leven anders zou zijn wanneer jij een Conscious Millionaire bent? (het gaat er niet per se om dat je 1, 2, 3 of meer miljoenen op jouw bankrekening hebt staan, maar dat jij jouw droomleven leidt als ondernemer met een daarbij behorende positieve impact in de wereld)

Deel alsjeblieft met ons in het commentaarveld hieronder: Wat zou jij anders doen wanneer werken voor het geld heeft plaatsgemaakt voor werken vanuit jouw passie en bijdragen aan een betere wereld?

En vergeet niet de kinderen in Laos te ondersteunen in het waarmaken van HUN dromen

Dankjewel en tot ziens in het Conscious Miljonair Path seminar en/of de Business Bootcamp.

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. Wanneer je 4 kinderen in Laos een jaar onderwijs geeft – krijg je naast de bijbehorende cadeaus en 2 tickets voor Conscious Millionaire Path OOK nog een diner met Vered en mij waarin we samen kunnen praten over jouw business (en leven). Klik hier voor het Schools for Laos Conscious Millionaire Package

PPS. Deze kinderen in Laos hadden nooit een kans… tot NU, totdat JIJ deze woorden las.
Dus deel alsjeblieft dit artikel met jouw netwerk via de Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+ knoppen – hoe meer mensen over deze campagne horen, hoe meer kinderen we kunnen helpen. Dankjewel!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
24 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Robert Rosier
7 years ago

Een van de dingen die ik zou doen is jullie helpen met scholen opzetten en onderwijs projecten.

Marjan vd Brink
Marjan vd Brink
7 years ago

Groot doel + duidelijk plan + steady uitvoering = Yes, we got it! Zo heb ik de afgelopen 30 jaar mijn bijdrage gegeven aan een betere wereld c.q. het leven van mensen. Gezin, en anderen – dichtbij en ver weg. Dat grote plan is succes-vol en ‘klaar’ .

De vraag naar ‘Wat zou jij anders doen’ geldt voor mij andersom: als je nu niet meer primair bijdraagt vanuit passie, visie en compassie , maar gaat werken geld?

Die vraag is voor mij actueel, als levensplan-2e ronde.
1. het grote doel is dan nog altijd verbonden met passie, visie en compassie
2. het duidelijke plan = leren wat daar in moet + implementeren
3. steady uitvoering is dagelijkse aandacht en actie, in blokken van 2 of 3 maanden.

Je begrijpt dat ik blij ben dat Open Circles ‘langsgekomen’ is, en dat ik naar Business Bootcamp ben geweest via een uitnodiging van een vriendin. Want bij Open Circles leer ik wat ik moet weten over business.

Marjolijn de Rooy
Marjolijn de Rooy
7 years ago

Ik ga ook invulling geven aan mijn plan om in een omgeving te gaan wonen die mij stimuleert.

Net al Vered en Nisandeh, ga ik het beste van both worlds nastreven.
1. Leven in een geweldige omgeving, dicht bij de natuur.
2. Mijn voetstap op deze aarde zo klein mogelijk te houden.
3. Mijn passie omzetten in een fantastische plan, waarmee ik een serieuze bijdrage aan preventieve gezondheidszorg kan leveren. Zorgen dat mensen zelf de verantwoordelijkheid over hun gezondheid kunnen nemen.

Even ter zijde prachtige bijdrage van Deepak Chopra in RTL late nigth over dit onderwerp!

De bovenstaande onderwerpen hebben zich in de afgelopen jaren gevormd tot een uitvoerbaar plan. Dit jaar gaat het uitgevoerd worden!

Nanette Popken
Nanette Popken
7 years ago

Prachtig plan; doen en volhouden. Carbon footprints moeten omlaag. Vind ik ook!

Joop der Weduwen
7 years ago

Goed om te lezen Marjolijn.
Succes bij het verwezenlijken van je plannen.
Joop.

Roy Sijgers
7 years ago

Afgelopen week belandde ik door een niet goed te stelpen bloeding een paar dagen in het ziekenhuis. Na de aanvankelijke ongemakken kwam er (veel) tijd voor wat reflectie. Vaak besluit ik in die momenten op vele fronten ‘het roer om te gooien’. Zo niet nu. Het was een typisch moment van ‘Get in line and stay in line’. Met hernieuwde focus, een uitgelezen boek ‘Leef lekker’ en een boel afgestoten taken die niet bijdragen aan mijn doelen werk ik aan de laatste hersteldagen.

Hoe meer vrijheid ik creëer, hoe meer focus op mijn doelen voor de wereld ik kan hebben.

Het Business Bootcamp bezoeken is ‘by far’ de beste investering die ik afgelopen jaren heb gedaan. Het was voor mij de plek waar passie, talen en business echt samenkwamen. Hierdoor konden Edo en ik ons bedrijf ombouwen naar een onderneming die bijdraagt aan het snel dichterbij brengen van een betere duurzame wereld.

Ennuh… natuurlijk dragen we graag bij aan de bouw van nieuwe scholen!

Arnoud Kas
7 years ago
Reply to  Roy Sijgers

Hoi Roy,

Leuk je te treffen op de site van Open Circles. Succes met het implementeren van de inzichten.

Baudy en ik hebben er veel aan bij het opzetten en verder uitbouwen van ons bedrijf.

Nanette Popken
Nanette Popken
7 years ago
Reply to  Roy Sijgers

Dat was schrikken!! Je hebt gelijk; je lichaam waarschuwt je om naar jezelf en je takenpakket te kijken. Vergeet niet af en toe tijd te nemen voor een mooie natuurwandeling en even na te denken, waar je “ja “op hebt gezegd. Was af en toe een “nee” beter voor je geweest? Beterschap!

Daniël Jansen
7 years ago
Reply to  Roy Sijgers

Hi Roy en Edo,

Leuk jullie weer tegen te komen.
Succes met jullie ondernemingsdoelstellingen!

Eef van der Meer
Eef van der Meer
7 years ago

Mooi verhaal en doel! De mijne heb ik al bereikt: werken zonder dat voor het geld te doen. Ik ben kunstenaar en deel dat bijna kosteloos met iedereen (kunst en workshops).

Zoek en vind! 🙂

Gonny de Wit
7 years ago

Mijn leven als conscious millionaire:
Dat wil ik samen met mijn man zijn en hij heeft pas 1 dag gevolgd van de Financial Freedom en begint langzaam in te zien dat we goed bezig zijn, maar dat er (veel) meer mogelijk is. Hij begrijpt nu ook wat ik allemaal bij Open Circles geleerd heb – hoe ik het toepas – hoe ik aan het bedrijf werk.

Enkele ondernemers, die de trainingen hebben gedaan – kennen mijn plannen en ja die zijn erg groot en ambitieus. Helemaal helder heb ik ook de stappen die ik moet zetten. Dit is een proces niet alleen zakelijk maar ook persoonlijk en soms vraag ik mij : “Heb ik wel de persoonlijkheid & vaardigheden om dit te kunnen” – hierop hoop ik in November een antwoord te krijgen.

Volgende Business Bootcamp: natuurlijk ben ik aanwezig om jullie te ontmoeten. Wil je iets weten over de vervolgtrainingen en of andere zaken, spreek mij gerust aan of stuur mij een bericht – ik help je echt graag.

De donatie voor de crowdfunding campagne hebben jullie ontvangen, dus ik leverde een kleine bijdrage aan de eerste school en zal er zijn in November bij de nieuwe training.

Tot binnenkort

Arnoud Kas
7 years ago

What would I do different:
It’s a question I find hard to answer. The question I asked myself when I was employee every now and then was: What if my monthly salary would continue and I had the freedom to choose whether to work or not? The answer always was, I would do the same work with the same commitment.
Looking back, the status I enjoyed making a career was more important. I could not see this at the time. Me quitting my job and becoming a musician was more a leap of faith.

My next big goal is to be financially free. This is not because I feel right now that not being financially free limits my possibilities. I like what I do, I have growth opportunities. I make people happy and contribute to a better world.

The “compelling why” is I want to feel how it feels to be free from working for money. From this feeling I can decide what to do different or not. I first have to make this step. After taking this step, I am confident I will see the new possibilities to contribute more to a better world.

Elske van de Fliert
7 years ago

Ik heb ontzettend veel zin om in november mijn doel, boegbeeld worden van groener, schoner en slimmer rijden voor uitvoerenden binnen MKB bedrijven die handen en voeten moeten geven aan MVO beleid, verder te concretiseren en de stappen er naar toe te bepalen.

Samen met de Master Entrepreneur, over nog niet eens twee weken!, gaat dit een fantastische boost geven en ik heb er enorm veel zin in!

Ik hoop dat alle vier de scholen gerealiseerd kunnen worden!

Leni Minderhoud
7 years ago

Volgens mij ben jij al hard op weg naar dat Boegbeeld Elske!
Veel plezier bij de Master Entrepreneur! Dit is een super training!

Anita Trinks- de Gooijer

Ons plan: overal ter wereld kunnen werken en niet afhankelijk zijn van een vast kantoor/werkplek. Daar werken we nu hard aan, om dit gerealiseerd te hebben als de jongste afgestudeerd is, dus nog zo’n 6 jaar te gaan.

Naast financieel onafhankelijk, ook de keuze hebben om te besluiten waar je wilt gaan werken. Is het weer in Nederland slecht? Dan vliegen we toch lekker naar Portugal! Ik zit liever op de veranda in de zon te werken, dan hier in de regen 😉

Wat ik anders zou doen als ik niet meer voor het geld werk, maar vanuit mijn passie en om een bijdrage te leveren aan deze wereld: dat is voor mij al heel lang duidelijk en bestaat uit 2 dingen:
1. Ik wil graag dat iedereen in de kledingindustrie een eerlijk loon ontvangt. Wat zou het super zijn als niet de kinderen werken, maar hun ouders. Zodat de kinderen naar school kunnen en de ouders hen kunnen onderhouden ipv andersom. Dit door een stuk bewustwording te creëren bij de consument waardoor we uiteindelijk naar een betere wereld toegaan voor iedereen die op deze aardbol woont.
2. Mannen en vrouwen in ontwikkelingslanden meer zakelijk inzicht bijbrengen, zodat zij een menswaardig bestaan kunnen opbouwen. De volgende generatie kan dan naar school en zo ontstaat er hopelijk uiteindelijk een uitweg uit een uitzichtloze situatie.

Leni Minderhoud
7 years ago

Altijd weer goed om hier bij stil te staan en de dagelijkse acties langs deze meetlat te leggen…
Mijn droom is om in het buitenland en tot nu toe voel ik bij Andalusia of de Provence het meest, een stek te hebben om te wonen, een deel van het jaar. Ik kan er online trainingen/coaching geven maar ook een plek creëren waar mijn doelgroep zich voor een periode terug kan trekken om tot nieuwe ideeën te komen voor wat betreft ondernemerschap.

In Nederland zou ik een deel van het jaar nomadisch willen leven en werken en hoe dat er uit ziet weet ik nog niet. In ieder geval niet onder een brug 😉 Misschien wel als een mede oprichtster van hybride woon/werkvormen. Hierover zou ik lezingen geven.

Mijn doelgroep (45-plus mannelijke professionals) zal geïnspireerd worden om innovatieve ondernemingen op te zetten waar waarde creatie belangrijke is dan winstmaximalisatie.

Eerste stap zal nu zijn om een vakantie in die regio’s te boeken en eens rond te neuzen. Goh, best een leuk plan!

Karin Hulsman
7 years ago

Leuk om te lezen hoe jullie met zoveel energie telkens weer mooie doelen weten te bereiken. Dankzij een oefening uit de Source ben ik nu een trotse en tevreden campingeigenaar, het was een droom en werd realiteit in een jaar door heel bewust alle bezwaren om te zetten in positieve gedachten/krachten. Nu zeg ik wel eens schertsend dat je er voor moet zorgen dat je droom niet je nachtmerrie wordt.

Ik leef, woon en deel hier graag al het mooie van de natuur op een plek waar het leven nog een beetje stil staat en je rustig door gaat, dat is heel veel waard! Ik probeer in november in Nederland te zijn en ga de scholen steunen!

Geert Jan Rijpstra
7 years ago

Wat weer ontzettend inspirerend Nisandeh.
Ik wil het werk van Wubbo Okkels voortzetten en samen met studenten van diverse universiteiten, druk bezig zijn om vrije energiesystemen te ontwikkelen, om te zorgen dat iedereen op deze aardbol over onafhankelijk en gratis energie kan beschikken en we onafhankelijk worden van olie en gas.

Er zijn al verschillende prototypes van dit soort systemen, maar nog niet voor iedereen beschikbaar.

De wereld gaat echt veranderen als iedereen over vrije energie kan beschikken. Alle machtsverhoudingen vallen dan weg en ieder is dan werkelijk gelijk.

Reinier Bloem
7 years ago

Ik vind het geweldig van jullie dat je je zo blijft inzetten voor de scholen in Laos.

Door de Open Circles opleidingen hebben wij ook (versneld) onze woondoelstellingen gerealiseerd. Binnen 2 jaar na de eerste Business Bootcamp.

Mensen vragen ons ook wel eens hoe we dat gedaan hebben. Inderdaad, gewoon plannen en dan actie nemen. Gewoon doen, ook al weet je niet helemaal waar je aan begint. De problemen waar je tegenaan loopt los je gaandeweg wel op. Nooit spijt van gehad.

Btw. we zijn al eens vaker verhuisd naar geweldig leuke en interessante plaatsen als bv Curaçao en Chili. Dat was voor het werk en tijdelijk. Nu is het privé en voor de lange termijn. Dat voelt anders. Misschien omdat de “weg terug” niet geregeld is. Maar ja, wat is “terug?”. We zijn al zo lang weg uit Nederland.

Marieke Smeding
7 years ago

Hallo Nisandeh, Goed dat je hier aandacht aan besteedt. Na een troebele periode is het voor mij een goed moment om weer naar de toekomst te kijken en groot te dromen. Mijn lange termijn doel is zelfvoorzienend leven op een boerderij in Twente. Ik wil graag met mijn handen en voeten in de aarde en veel frisse lucht en ruimte om me heen. Op die prachtige plek wil ik mensen uitnodigen weer tot zichzelf te komen met insprirende samenkomsten. Ik wil op de deel een ruimte maken voor danstherapeutische workshops. De mogelijkheid voor overnachten is aanwezig in een Bed en Breakfast.

Wat ik anders zou doen dan nu: Ik zou meer bezig zijn met resultaat voor mijn klanten, meer tijd steken in zichtbaar zijn omdat ik iets waardevols te geven heb. “Start vanuit geven” zo leerde ik op het Business Bootcamp. Dat is de enige manier waarop je er zelf ook voldoening uit haalt en niet alleen maar geld. Sterker nog: de voldoening is de beloning voor het werk en het geld wordt een hele fijne verassing achteraf!

Anita van Hooijdonk
Anita van Hooijdonk
7 years ago

Als je doelen groter zijn dan jezelf kun je groeien van de Mini me naar de grote mens die je werkelijk bent. Of je nu les geeft, kinderen opvoedt of een business neerzet. Dank voor de inspiratie Nisandeh, de passie spat er vanaf! En mijn website Basic French for Busy Managers is online!

Arthur Brilman
7 years ago

Als ik een Conscious Millionaire ben dan is er een wereld waarin de mensen hun creatieve talenten ontwikkelen, dichterbij hun eigen hart en dat van de ander komen en daardoor gelukkiger worden. Ook zullen zij veel meer gaan genieten van de natuur en de schoonheid om hen heen, wat zowel positieve effecten voor de omgeving als henzelf en anderen heeft. Wanneer Artjet meer kunst gaat verkopen zal ook daardoor de wereld weer wat mooier worden. Dat is een wereld waarin alle mannen tevreden en gelukkig zijn met het werk dat ze doen.

Een wereld zonder stress en met blije mensen. Daar hebben vaders echte aandacht voor hun zonen en hebben plezier met hen. Een wereld waar jongens worden gecoacht door hun vaders naar volwassenheid. Daar hebben zonen een liefdevolle band met hun vaders en daar zijn jongens zeker van zichzelf en helpen elkaar. In die wereld ligt er geen troep op straat. Steden en dorpen zijn natuurlijk ingericht en daar worden alle mensen uitgedaagd om te spelen en te genieten. Natuurgebieden staan er optimaal bij en breiden zich uit. Dit is een duurzame wereld op psychologisch, natuurlijk en economisch niveau. Hier is geen leed door oorlog of ruzie omdat alle mannen tevreden zijn met hun bezit en hun relaties. Er is geen reden voor oorlog of ruzie. Slachtoffers van natuurrampen en ongelukken zijn er nog wel maar er zijn voldoende mannen die zich daarvoor willen inzetten.

In het kort:
Een wereld waarin mensen zichzelf hebben ontdekt, daardoor zichzelf kennen en een zinvolle bijdrage aan de wereld kunnen geven.

Eveliina Seume
6 years ago

As a conscious millionaire I would put my surplus money (and energy) into helping others.

As a physiotherapist/ acupuncturist I work 1 on 1, so this I can not offer many people at once. But helping by funding or doing tasks in projects is something I should have time and energy for as a conscious millionaire.

So: Help globally but also in smaller communities. In big and small ways.

My respect goes out to all people who already do so in any way they can with the smallest means they have.

I am a “conscious rich woman” 🙂

Nicole Nagelgast
6 years ago

Wauw, om op die manier tegen je leven aankijken is iets wat ik nooit echt serieus heb gedaan. Je wordt opgevoed met het idee dat je werk centraal staat en wat je daar omheen kan doen is mooi meegenomen. Maar om al je passie elders te kunnen investeren… poeh! Ik zou het in eerste instantie dicht bij huis zoeken.

Studenten helpen bij het vestigen van hun plek in de ontwerp wereld. Ik zou zeker verder gaan zoeken naar een goed doel wat mij echt raakt en waar ik mij persoonlijk bij betrokken voel. Dank voor dit inzicht, het inspireert en zet tot denken aan een totaal andere manier van leven!