Hulp nodig bij jouw zomerproject?

4870 views | 295 reacties |
shares


Nog een paar weken en dan is het zomer!

Kijk jij uit naar zon, reizen, plezier en tijd voor het gezin, of word je gestressed bij de gedachte aan je kinderen de hele dag thuis, met je hele hebben en houwen naar de camping of het geworstel met de balans tussen business en gezin?

Voor veel ondernemers zijn de zomermaanden rustiger… prospects en klanten zijn op vakantie (of in ieder geval in vakantiestemming)… waardoor zij gedwongen worden het wat rustiger aan te doen.

En dus neem je een paar weken vakantie… maar wat doe je met de rest van de zomer?

Hoe maak je optimaal gebruik van de rustiger weken om toch je business verder te laten groeien of op zijn minst het voor te bereiden voor een groeispurt na de vakantieperiode?

Bij ons binnen Open Circles Academy zijn juli en augustus altijd de maanden waarin we onafgemaakte projecten afmaken, de infrastructuren op orde brengen en een paar nieuwe ideeën tot leven brengen.

Hier volgen drie zomerprojecten die ik van plan ben in te passen tussen het rotsklimmen in Frankrijk en de wandeltochten in Ierland en Oostenrijk in:

  • Onderzoek doen naar een heel nieuwe manier om content te promoten op het internet (er zijn minder dan 20 mensen in de hele wereld die deze strategie echt doorhebben, en ik wil me zo snel mogelijk bij hen voegen)
  • Een nieuw, mind-blowing online product ontwikkelen, waardoor we in staat zijn waanzinnig veel waarde te leveren, niet alleen hier in Nederland, maar ook aan de rest van de wereld
  • Een PA aannemen (ik kan niet wachten tot iemand mijn leven voor me gaat aansturen)

Zo heb ik nog 14 andere projecten voor deze zomer, maar je snapt wat ik bedoel… 

En nu… ben ik benieuwd om van jou te horen!

Wat staat er op jouw lijst van zomerprojecten en heb je daar hulp bij nodig?

Plaats jouw top zomerprojecten in het commentaarveld hieronder, en als je hulp nodig hebt, schrijf dat er dan bij… en laat onze community jou helpen.

En vergeet niet om de zomerprojecten van andere mensen te lezen en te kijken of je hen kunt helpen met advies, middelen of connecties.

Laten we van deze zomer  de beste zomer ooit maken…

Op jouw succes, Nisandeh

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier links te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
295 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ine Van Hofstraeten
9 years ago

Mijn top zomerprojecten:

1) De eerste 6 video’s maken van mijn continuating program -> Ik stel het nu al een jaar uit maar nu moet het er echt van komen!

2) Social media! Het laten groeien van mijn mailing lijst heb ik de laatste maanden laten verwateren. Het is tijd om dit weer op te nemen en actief deel te nemen/te reageren aan gelinkte blogs.

3) De video’s van de Biz202 gaan bekijken!

4) De content maken voor een 2 uur durende workshop over mijn boek dat in november wordt uitgegeven.

Yvonne Steenhuis
9 years ago

Zes weken ‘vrij’. Wat ga ik doen?

Ik ga ervoor zorgen dat ik de zaken van het lopende jaar goed afrond zodat ik na de zomer weer fris en voorbereid van start ga. Ik stuur nog voor de vakanties beginnen mijn meest belangrijke doorverwijzers naast een digitale nieuwsbrief ook een papieren versie met daarin voor hen groot en relevant nieuws. Hiermee wil ik alvast zaaien om na de zomer te kunnen oogsten (nieuwe klanten). Daarnaast wil ik een paar weken ‘niks’ omdat ik weet dat dan de beste, nieuwe ideeën op kunnen komen.

Ik heb er zin in!

Michaëla Wierdsma
9 years ago

Hoi Yvonne,

Klinkt goed wat je bedacht hebt. Vraagje: ga je dat wat je vlak voor de zomer verstuurd ook nog navragen vlak na de zomer? Uit ervaring weet ik dat door drukte post tussendoor glipt en het zou jammer zijn als dat nou net bij jou geadresseerden gebeurt.
Na de zomer heb je vaak weer energie, zijn nieuwe ideeën weer welkom en kan je sneller beslissen.

Succes en vooral veel plezier komende maanden.
Fijne dag en hartelijke groet, Michaëla Wierdsma

Eline van de Veen
9 years ago

Ik ben starter en deze zomer wil ik online te gaan met mijn concept Ondernemen in natuur (werktitel). Crowedsourcing/prosuming voor nieuwe joint ventures.
Ik wil graag tips over hoe online met wordpress te werken met crowedsourcing en prosuming. Ik denk aan blogs over the making of… Andere suggesties welkom!

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Eline: Tips over WordPress staan er natuurlijk genoeg op de blog van WordXPression 😉

Eline van de Veen
9 years ago

@Wilko, ik bedoel niet de techniekkant, maar hoe de proceskant te organiseren. Staat dat ook op je site?

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Eline:
Ik probeer juist zoveel mogelijk de daadwerkelijke techniek in mijn blogs te vermijden (sinds ongeveer een jaar), en met name aandacht te besteden aan de strategische of planmatige kant van WordPress. Voor de echte technofielen heb ik WPTips.eu en sinds kort heb ik op WPWebinars.nl een vorm gevonden voor de totale leken: Jij geeft aan wat jij wilt weten 😀

Michelle Donkersloot
9 years ago

Mijn zomerproject is een kalender maken met agrarische mannen erop! Ik heb zeker hulp nodig! Ik heb nog een aantal boeren, agrariërs en/of tuinders nodig om de kalender te vullen.

Verder heb ik nog een aantal distributie punten nodig.

Waarom een kalender? Omdat veel mensen niet eens weten wie zijn/haar eten produceert. Tevens is het ook om de jonge boer, agrariër te promoten en mezelf als fotograaf in de markt te onderscheiden.

Hopelijk lukt het via deze weg om nog meer de diepte in te gaan. Hartelijk dank alvast!!

Esther Groenewegen
9 years ago

Hoi Michelle,

Ik lees dat je opzoek bent naar agrariërs.
Mijn man heeft een bedrijf in Biologisch Groenten en Fruit.
Wij hebben tuinders in Nederland en ook op andere plekken op in wereld.
Ik neem aan dat je Nederlandse tuinders zoekt?
Waarschijnlijk kan mijn man helpen aan contacten in deze sector.

Als je hier gebruik van wil maken stuur mij dan een mail dan kan ik het aan mijn man voorleggen.

Het is fascinerend om te laten zien hoe al ons groente en fruit geteeld wordt.
Veel wordt natuurlijk in het buitenland geteeld. Wij hebben verschillende tuinders in Israel bijvoorbeeld.
Misschien een idee om ook in het buitenland te gaan fotograferen?

Ik vind het een super project en wens je veel succes!!!

Marie Molemans
Marie Molemans
9 years ago

WOW!! Hoe dit werkt!!

Krachtig om zo gewoon de ander te laten weten hoe je die kan helpen!
Dank je wel!

Josje van Oostrom
9 years ago

Hoi Michelle,

Mijn roots liggen op het platteland, dus ik ken wel wat boeren (overwegend oudere generatie). Omgeving Wijk bij Duurstede. Je kunt contact met me opnemen via mijn website Profondo Reizen.

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Michelle: Zoek eens contact met Twan van Asseldonk (als je zijn naam googeld, kom je hem zeker tegen). Hij maakt video voor de agrarische sector en kent ongetwijfeld wel wat fotogenieke agrariërs.

Fenna Janssen
9 years ago

Fotogenieke bio tuinder nodig? Zie Jorn Horndijk van degroenestap.nu.

Ingrid van Houwelingen

Als interimmer werk ik juist als iedereen vakantie heeft 🙂 Maar daarnaast heb ik wel twee grote projecten lopen:

1. ontwikkelen van content voor mijn passive income project
Ik help artiesten en zzp’ers die moeite hebben met hun administratie doen door ze een oplossing te bieden waarbij administratie doen leuk, begrijpelijk en snel is.

2. investeren in het automatiseren van mijn core business (boekhouden).

En bij de laatste kan ik hulp bij gebruiken, want hoe maak je de beste beslissing ? Ik heb de keuze geminimaliseerd tot 2 programma’s die er op dit moment op de markt zijn en die aansluiten bij mijn doelgroep.

– kies ik voor een programma dat de klant zeker gaat aanspreken, maar wat half automatisch is voor mij en dus toch nog handmatig werk
– kies ik voor een programma wat super zou werken voor mij, maar wat te ingewikkeld is en niet zo handig om mee te werken voor de klant (ik onderschat hun niet maar zelfs ik heb zoiets van ‘jeetje wat veel opties’ laat staan de klant die niets met boekhouden en cijfertjes te maken wil hebben.

Mijn intuïtie zegt nog even niet te kiezen, maar dat zegt ze al een jaar. Zo kom ik niet verder, ik wil gaan doen in plaats van eeuwig denken.

Hoe maak je een gedegen keuze om te investeren ? Dat is eigenlijk mijn vraag. Hoe maken jullie deze grote beslissingen ?

Marloes van der Kamp
9 years ago

Hai Ingrid,

Klinkt alsof je selectie van 2 toch niet zo ideaal is… Een wil je niet want dat is teveel werk voor jou, maar de andere is te moeilijk voor jouw doelgroep.
Is er echt geen ander programma dat simpel genoeg is en helemaal geautomatiseerd?

Als het alleen deze twee mogelijkheden zijn zou ik de eerste kiezen; iets wat te ingewikkeld is voor de klant gaat zeker niet werken (tenzij je wellicht een goede en heel concrete handleiding kan maken; dan kun je de 2e kiezen: eenmalig meer werk, maar daarna genieten van minder werk).

Warme groet,
Marloes

Maaike Frankena
9 years ago

Hoi Ingrid,

je kan het nog een stapje verder nemen. Laat een paar mensen 1 en 2 uit proberen, aan de hand van de feedback zou het zo maar eens kunnen zijn dat jij in één keer weet welke 3e optie jij gaat kiezen.
Zorg wel dat je goed weet wat je je proefkonijnen gaat vragen over de programma’s, wat verwachten ze ervan, waar willen ze NIET mee lastig gevallen worden (ik vind bijvoorbeeld het inboeken op bepaalde posten altijd zo’n grr momentje).
Succes!!

Mark C Hoogenboom
Mark C Hoogenboom
9 years ago

Write the booking “Workshops” (in Dutch); create the video course for it; create the membership for this; derive an eBook from it all.

Got my PA last week. That task is done.

Suzanne Trieling
9 years ago

-De eerste 5 video’s maken van mijn continuïteitsprogramma:
Gratis bloemsierkunst workshops online/dvd
-Mijn website aanpassen. Webshop toevoegen zodat mensen de complete workshoppakketten kunnen aanschaffen.
-Blogs schrijven.

Fijne zomer allemaal!

Nathalie Leenen
9 years ago

Zoveel gedachten en ideeën voor deze zomer!!!
Eind juni is mijn jaarplan af om mijn bedrijf een enorme boost te geven. Alles in de vorm van een mindmap gecombineerd met een actieplan.

Vanaf september sluit ik me tevens aan bij een netwerk voor coaches voor leefstijl. Dit ga ik combineren met mijn eigen bedrijf.

Om de boost te kunnen geven moet ik de website verder optimaliseren en me verder verdiepen in social media. Echt niet mijn ding en heb daar echt hulp bij nodig. Er zijn mensen in mijn omgeving die mij willen helpen, maar heb daar geen geld voor.

Ook ga ik deze zomer de contouren maken voor mijn boek dat ik al zo lang wil schrijven. Heb zin in de zomer en wil de boost in mijn aderen voelen.

Als iemand mij kan helpen met website en social media!! Dan ben ik een gelukkig mens.

Mariken van den Loo
9 years ago

Allereerst heb ik gewoon een betaalde opdracht gedurende de zomer! Dus niks stilzitten.

Verder ligt mijn publicatievoorstel bij een aantal uitgevers, dus ik wacht op antwoord!!!!

In de tussentijd ga ik mijn workshops en trainingen, op basis van het boek opzetten, zodat het boek ook gaat renderen! Daar kan ik de hele zomer mee zoet zijn.

En…. genieten van mijn kids tijdens de vakantie!! Dus het is ook een periode om wat meer afstand te nemen en nieuwe ideeën op te doen.

Caroline van Wijk
9 years ago

Wat goed dat je boek al bij uitgevers ligt! Laat ons weten wanneer het uitkomt! Mocht je nog andere manieren zoeken om het uit te geven, laat dat dan weten (Hoewel het meestal wel een paar maanden duurt voor je antwoord krijgt…).

Rob Verbeek
9 years ago

Het gaat een onrustige zomer worden. Na de Passive Business Income heb ik mijn geheel nieuwe business lijn verder ontwikkeld.

Alles wat ik de afgelopen jaren bij Nisandeh heb gedaan begint op zijn plek te vallen.

Ik kijk erg uit naar de workshop met Van Hoose om mijn nieuwe businesslijn professioneel in de markt te zetten. Met Rich’s programma erbij wordt de focus alleen maar scherper.

Bedankt Merijn voor je aanbod. Dit gaat me zeer zeker echt op weg helpen.

Ik zie nieuwe Joint Venture mogelijkheden waarvoor ik eerdaags de contacten ga leggen.

Oh ja ik moet volgende maand nog 2 examens afleggen op gebied van Programma Management.

Gelukkig is de vakantie naar Engeland geboekt. Wordt een druk zomertje.

Leni Minderhoud
9 years ago

Very good question. Since may last year I am ‘doing’ all trainings with Open Circles Academy. Had not a real holiday and I think it is time for that. Although it is hard to leave my business…So struggling with, what will I do with laptop, writing the book and the continuity program.

So, one/two week definitely no real online activity /work and this will probably be a long distance walk or bike ride on my own, to where the flow goes. Little with me and starting in Leiden and seeing where it ends. From everywhere you can take a train back, so this will probably end somewhere in North France… Very excited about that.

Then working on book and membership site, which will be a lot of work. But also planning many valuable tweets and messages via Hootsuite to the social media, in order to have my visibility going on…. I think this is it for now. I learned to stay realistic on what is doable.

Hope to see a lot of you the 7th of July, and wish Nisandeh, Vered and team and other students a great summer, with lots of relaxation and inspiration

Mirjam van Overbeek
9 years ago

Hi Nisandeh,

Could it be an idea to develop (android) apps, Open Circles Academy apps.
Reminders designed in some kind of a play/match with schedules.

I noticed I need to watch the reminders often and too because it’s important to see business as fun. It could be a mix.
a Nisandeh is ‘ looking over your shoulder’ idea; or by (having to) ‘ feed’ it , you automatically repeat the reminders. If you make results, you ‘re app is happy too for you.

Lot’s of people start working alone and a phone nowadays is a extension of the body.

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
9 years ago

I think it’s a great idea, Mirjam.

We’re playing with ideas for implementation support via mobile for a while, but didn’t yet got the ‘BIG idea’.

But now you triggered me – maybe we should call a meeting of some creative minds, and some app developers from our community and brainstorm during the summer – we’ll probably get some great ideas…

Thanks for thinking aloud… Nisandeh

Eric van Hall
9 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

Hi Nisandeh,

In response to Mirjam van Overbeek her idea that triggered you to invite some creative minds and app developers in the community to brainstorm this summer for a BIG IDEA, I’d happily join you guys to think about a mobile solution to help Open Circles Academy students improve their learning. And I’m certain I will have a lot of value to contribute.

I will be attending Elements of Success this Saturday as a guest of my partner Valery Chong. I will try to introduce myself to you there. I also have a nice success story to share with the community after implementing some of your advice from the Blogging for Business video. Hopefully I’ll be able to tell you about that too next Saturday.

To all our success!

Eric

Ronald Schuitemaker
9 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

Net op dit moment ben ik op zoek naar een business case voor het ‘ver-appen’ van een folder, handleiding en/of website.
Creativiteit heb ik voldoende, echter het zoeken naar de goede product markt combinaties gaat mij moeilijker af. Ook ben ik nog op zoek naar app-bouwer(s) die een investering in tijd willen doen.

Anna Sofia Van Hooijdonk

De zomerperiode voor mijn praktijk loopt jaarlijks van mei tot september, dan zijn er veel minder consulten want vele mensen zijn op vakantie, maar voor het werk in palliatieve de zorg is er juist weer veel meer vraag.
Echter wat ik dit jaar doe is nog veel leuker, ik heb namelijk van mei t/m augustus de taak mijn puppies te verzorgen en socialiseren. Daarom ben ik “verplicht” veel meer thuis en dit heb ik weten om te zetten in het werken aan mijn boeken en audios. Binnenkort is mijn tweede boek klaar en nummer 3 en 4 wellicht eind van de zomer!

Wilma Franke
9 years ago

Zomerproject? Wat een idee, zo simpel, rustig tijden richt je op nog af te maken werk.

Zo even in de laatste minuten mijn zomerproject bedacht.
1. Website afmaken
2. Boekhoudprogramma beter leren kennen
3. Administratie optimaliseren
4. Genieten van 3 dagen per week de kinderen de hele dag thuis.

Jolanda van der Horst
9 years ago

Ik heb deze zomer geen vakantie meer, want dat heb ik al ‘opgebruikt’. Ik ga me dus storten op: het definitief van de grond krijgen van mijn blog en nieuwsbrief. En het herschrijven van één van mijn trainingen tot online-training.
Druk genoeg denk ik.

Timon Vinke
9 years ago

Hallo Jolanda,

Als je hulp nodig hebt om de online training te maken, dan help ik je graag.

Ik ben namelijk expert in het maken en operationeel te krijgen van e-learning voor zelfstandige trainers en coaches.

Op meer kennisdeling,
Timon Vinke

John van de Schoor
9 years ago

Voorheen heb ik nog cursussen kunnen geven in de stoelmassage voor andere ziekenhuizen, echter het wordt allemaal te duur. Nu heb ik een ziekenhuis benaderd met het doel een cursus te geven aan verpleegkundigen op een afdeling met als doel “massage voor en door medewerkers”.

De verpleegkundigen gaan leren om elkaar met technieken vanuit de klassieke massage en shiatsu (acupressuur) te masseren bij klachten die veel voorkomen rond nek en schoudergebied.

Ook in de gezondheidszorg heeft de automatisering al jaren zijn intrede gedaan en daarmee ook de bekende klachten. Doelstelling is ook dat verpleegkundigen patiënten met deze technieken kunnen masseren indien dit mogelijk en/of wenselijk is. Denk aan lang moeten wachten op een OK, waardoor veel stress.

De massage wordt eenvoudig uitgevoerd op een stoel met armleuningen of een bureaustoel met armleuningen. Het is een kortere, goedkopere maar zeker niet minder effectieve manier van een goede “stoel” massage. Een naar de toekomst gerichte aanpak van het ziekenhuis. Gebruik de kwaliteit die je reeds in huis hebt! En de verpleegkundigen vinden het leuk om te doen!

Elsje Visser
9 years ago

Ik heb bepaald geen stille periode in deze vakantie. Alles komt samen:
Na de vakantie meteen van start met een heel groot project dat voor mij een primeur wordt; een Nederlandse topontwerper wil met mij samen een project uitvoeren; ik heb deze dagen mijn portretespositie en daar “dreigt” ook weer werk uit te komen.
Mijn blogpost van augustus valt in mijn vakantie, dus die moet voor die tijd al klaar zijn.

Ik ervaar het als druk en daarmee komen we bij mijn uitdaging: planning. Vooral een planning waarbij ik het gevoel heb mijn gezin de aandacht te geven die ik wil geven….

Gonny de Wit
8 years ago

Na het volgen de Master Entrepreneur heb ik nog meer plannen voor de zomer.

Dringend ben ik op zoek naar een:
– business coach die mij kan helpen hoe ik aan de slag moet met horizontale- en vertikale samenwerkingsverbanden.
– blogs / boeken / valkuilen in samenwerkingsverbanden
– welke vorm: Franchise – Joint Venture het beste past.

Ook het Be/Be/Be – VIP product moet uitgewerkt worden.

Mijn 109 diensten moeten in verschillende pakketten uitgewerkt worden.

Merlijn Smeele
9 years ago

Ik ontwikkel en test momenteel met 2 buddies een toolbox waarmee je de essentie van je visie verheldert en in een beeldverhaal vertaalt. Deze wil ik voor de zomer online zetten.

Ik leg een verband tussen de vaardigheden en technieken die je nodig hebt om zichtbaar resultaat te boeken bij hardlopen en bij ondernemen.

In de zomer de site afronden, elke 2 weken een blog, een mailinglist opbouwen en nieuwe content voor de toolbox creeëen.

Tijdens de vakantie veel inspirerende boeken lezen; ik heb een hele lijst:-)
Ook wil ik me verder voorbereiden op de Amsterdam Marathon en daarvan een visueel verslag bijhouden.

Gezocht:
solo ondernemers die hardlopen of er interesse voor hebben, die mij feedback willen geven op mijn toolbox.
In ruil ontvang je mijn stappenplan Focus met visie.

Stuur me in dat geval even een email of een bericht via Facebook of LinkedIn. Hoor graag van je:-)

Een sportieve zomer gewenst!

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
9 years ago
Reply to  Merlijn Smeele

Hallo Merlijn,

Ik met mijn bedrijf Acukinetics help (top)sporters om maximaal te presteren en de kans op blessure te voorkomen.
Je kan voorstellen dat ik veel hardlopers in de praktijk helpt, ik heb ook lang gedaan, nu niet meer.
Ik wil graag je mijn feedback geven. Mail me: info@acukinetics.com

Annelies Pieterse
Annelies Pieterse
9 years ago

De zomer ga ik gebruiken om, naast Denemarken te ontdekken, mijn front end producten klaar te maken invulling geven aan mijn back end en heb een fantastische copy writer die mijn website teksten schrijft. Na de zomer is mijn bedrijf echt geopend en mooi presenteerbaar on-en offline. Laat die zomer maar komen.

Timon Vinke
9 years ago

Tijdens de vakantie periode rond ik mijn verhuizing af.

Hierdoor krijg ik eindelijk weer tijd om echt met mijn bedrijf bezig te gaan.

De plannen deze zomer:

– Online cursus “E-learning voor zelfstandige trainers” afmaken en online zetten.

– Workshop “E-learning zelf maken” opzetten en inplannen

En de lopende zaken goed bijhouden natuurlijk.

Op meer kennisdeling,
Timon Vinke

Esther Molenaar
9 years ago

Ik lees zoveel inspirerede comments van iedereen en ook zo uitgebreid. Ik heb nog wel eens de neiging om zo algemeen dingen op te schrijven, omdat ze vaak zo gedetaileerd in mijn hoofd zitten.

Ik ben nu ‘as we speak’ bezig om alle systemen die ik in de afgelopen jaren in trainingen van Open Circles Academy heb geleerd in kaart te brengen.

Ieder systeem zet ik op een A4 die ik uitprint en vervolgens lamineer.

Wanneer ik met iets bezig ben, kan ik het systeem erbij pakken en direct super gestructureerd aan de slag gaan.

Waarom ik dat niet eerder heb bedacht, ik weet het niet. Ha ha!
Deze systemen gaan mij deze zomer helpen om mijn plannen uit te voeren.

Het zijn bewezen systemen, dus waarom links laten liggen.

En de echte achterliggende reden? 😉 Ik wil ook met mijn hoofd op zo’n fantastische life size banner. Lijkt me geweldig! 😉

Jacoline Steegstra
9 years ago

Hai Esther,

Wat een geweldig idee! Ik wil zelf ook al een tijd een manier vinden om alles op een rij te zetten zodat ik er gestructureerd mee aan de slag kan.

Ben je bereid om je A4’s te delen? Ik wil je er ook wel bij helpen om ze te maken als ik weet wat voor format je gebruikt.

Heel zinvol om zo in het zicht te hebben wat het systeem is en welke volgende stap je moet nemen.

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
9 years ago

Hoi Esther,
Dat is echt slim…
Zou je je aantekeningen willen delen?

Dave de Lange
9 years ago

Fijn dat je dit met ons deelt, Esther. Ik vind het een super idee.
Ik ben zelf iemand van visies en ideeën, maar structuur aanbrengen heb ik meer moeite mee.

Ik ga met jouw idee aan de slag. Bedankt!

Robert van der Wulp
9 years ago

‘s Zomers is voor mij altijd de tijd om voor te bereiden voor september. Dan is het altijd weer druk richting het einde van het jaar,

Bij het lezen van deze blog krijg ik acuut rust. Dat is een goed idee. Alle onafgemaakte goede ideeën uitwerken.

En dat zijn er wel weer wat:
Boek afmaken
Wekelijkse training opzetten
Website bijwerken
Online producten ontwikkelen (ideaal met mooi weer)

Ik heb nu al zin in de zomer!

Marijke Slieker
9 years ago

Nu mijn collega gisteren is afgestudeerd gaan we werken aan
1. de nieuwe website.
2. verder met het schrijven van mijn boek.
3. 2e passive income product produceren, alles ligt inmiddels klaar.
4. plannen in kaart brengen voor het komend jaar met de uitvoering daarvan natuurlijk.

Een heerlijke tijd!

Henri Stelder
9 years ago

Geen vakantie, maar toch bezig zijn om nieuwe klanten te vinden, die ik kan ondersteunen bij het samenstellen van de jaarrekening, de financiele administratie en fiscale aangifte.

Wat zou het toch een mooi zomer worden wanneer ik met enkele van jullie in contact kan komen. Hoor graag van jullie, kijk op mijn website.

Suzanna van der Laan
9 years ago

Ik lees nu alle comments: wat geweldig leuk dat zoveel mensen deze zomer aan hun boek gaan werken! (Ik trouwens ook).

Voor wie nog extra inspiratie zoekt: ik schrijf samen met twee andere boekenexperts elke week een blog met heel veel tips en adviezen over het schrijven en uitgeven van je boek en alles wat daarbij komt kijken.

Veel schrijfplezier allemaal!

Esther Groenewegen-Jonker

Suzanna,

Ik ben benieuwd naar jou blog.
Waar kan ik die vinden?

Esther

Anne Buiskool
9 years ago

Hallo Suzanna,

Leuk, ik zet je op mijn lijstje.
Ik weet niet meer hoe ik het gedaan heb, maar je kunt er voor zorgen dat je website en andere posts te zien zijn als je op de link onderaan rechts drukt. (bij mij en bij vele anderen).

Groet Anne

Hannie Mommers
8 years ago
Reply to  Anne Buiskool

Over welke link heb je het, Anne? Want ik ben ook geïnteresseerd in Suzanna’s blog, maar merk nu dat de links in de namen niet meer aanwezig zijn.

Suzanna van der Laan
9 years ago

Wat toevallig, deze blog, juist nu!
Ik kom net terug van een afspraak met mijn freelance medewerker (met wie ik sinds kort samenwerk), en samen hebben we nu een belangrijke beslissing genomen in het professioneel gaan structureren en organiseren van mijn uitgeverij deze zomer.

Ik wilde al heel lang het online CRM-pakket V-tiger gaan gebruiken, een geweldige gratis tool. Maar behoorlijk complex om voor de eerste keer goed in te richten.
Zij wil dat graag doen, gaat zich inlezen en en ik denk dat we er beide veel aan kunnen hebben. Zij voor haar business en ik voor de mij. Een belangrijke stap om te kunnen groeien!

Daarnaast nog heel veel zomerplannen, maar vooral ook een beetje uitrusten na een extreem hectisch voorjaar.

Nog een vraag: kent iemand een V-tiger specialist die we eventueel kunnen inschakelen? En zijn er ook al cursussen op dit gebied?

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Suzanna: Vicus uit Amersfoort -een voormalige werkgever van mij- levert V-Tiger diensten. Maar de eerste vraag die bij mij naar boven komt: Als jouw bedrijf bestaat uit jou en een freelance medewerker, waarom denk je er dan aan een bedrijfsbus aan te schaffen? Want V-Tiger is hiermee vergelijkbaar.

Zelf werk ik met een online CMS -Zoho-en dat bevalt mij prima. Geen gedoe met upgrades, beveiligingen etc… allemaal dingen die ik makkelijk zelf zou kunnen (ben zelf ook aardig goed met V-Tiger, het is alleen mijn business niet meer), maar ik focus mij liever…

Als je perse V-Tiger wilt, volgens mij bieden ze ook een SaaS oplossing aan… ben je in ieder geval van het technische gezeur af!

Suzanna van der Laan
9 years ago

@Wilko, hartelijk dank voor je input. Ik heb me er een half jaar geleden flink in verdiept en van alle (open source) pakketten die ik tegenkwam, was dit de meest complete. Met bovendien veel handige add-on’s. Ik wil er nogal wat mee (projectmanagement, klantrelatiemanagement, administratieve tools, database met bestanden, verkoopgegevens bijhouden etc.) en heb nu al een behoorlijk complexe bedrijfsstructuur…
Bovendien heb je soms een bedrijfsbus nodig om te kunnen groeien (want het doel is wel dat ik steeds meer kan gaan uitbesteden).
Zoho lijkt zo op het eerste gezicht inderdaad toegankelijker om mee te beginnen. Ik ga het eens bestuderen!

Esther Molenaar
9 years ago

Na afgelopen weekend (Passive Business Income) is het voor mij helder wat ik deze zomer ga doen.

Ik ga content maken, een boek schrijven, één en ander vormgeven op een website en in september lanceren.

Oh ja, ergens tussendoor wil ik er ook nog even tussenuit.

Michaëla Wierdsma
9 years ago

Hoi Esther,

Vooral dat ‘er even tussenuit’ is belangrijk. Misschien een idee dat te plannen dan ga je tenminste.

Je zal ongetwijfeld al weten dat je voor de komkommertijd ook een planning kan maken. De pauzes misschien wat langer en meer ruimte voor onverwachte ontmoetingen.

Fijne zomer, ik ben benieuwd naar het resultaat na de zomer.
Hartelijke groet, Michaëla

Marjan Niemeijer
9 years ago

Ik heb net gisteren het idee gekregen om online, via Skype en het eventueel downloaden van geluidsfragmenten, meditatie- en mindfulness-oefeningen aan te gaan bieden. Dat wil ik deze zomer verder gaan uitwerken. De geluidsfragmenten zouden dan in de toekomst eventueel een (klein) “passive income” kunnen opleveren.

Ik weet alleen nog niet hoe ik die op een goede manier achter mijn computer op moet nemen en hoe mensen het dan vanaf mijn site kunnen downloaden.

Heeft Iemand hierover tips?
Alvast bedankt.

Sin Declerc
9 years ago

Dag Marjan,

Het klinkt alsof je vooral een Skype recorder nodig hebt. Er zijn er heel wat, deels gratis. Google eens en test er wat uit, zo ben je zeker dat ze kunnen wat je nodig hebt.

Om geluidsfragmenten downloadbaar te maken, heb je een website nodig of een blog. Sla je geluidsfragmenten op als MP3’s op bijvoorbeeld Google documents of Dropbox of een andere cloud service (kan zelfs betalend ;D), selecteer de publieke link en gebruik die als aanklikbare link in je artikel over het fragment.

Wil je het downloaden betalend maken, dan moet je er iets tussen zetten. Een beetje form builder kan tegenwoordig ook betalingen aannemen. Ik kan je geen advies geven over welke te kiezen, gezien ik niet weet of je een site hebt en of daar een CMS op draait/ welk cms/in scripts werkt. Google even met de juiste gegevens, dan kom je vast al een heel eind.

Alternatief is om een betaalknop via icepay te plaatsen – ik zeg icepay, omdat dat vaak de beste optie is om te starten. Op internetkassa.nl kan je een vergelijking vinden van alternatieven. Zoek je iemand die een minimum van websites onderhouden kent, en hij/zij kan je helpen met die knop plaatsen.

Succes alvast!
Sin Declerc – Uitrit4.be

Sin Declerc
9 years ago

De komkommertijd in de pers lijkt me een mooi moment om wat persberichten te schrijven.
Verder moet de Google ranking nog wel een eind beter, beginnend met het uittikken van de artikels van een kennisdatabank (als alternatief voor een blog) en wat details op de artikels die beter kunnen, aanpassen.
Het geweldige aan de zomer is, dat druk bezette mensen dan opeens ook tijd hebben, zolang je maar geduldig bent en wacht tot ze terug uit vakantie zijn. Dus ga ik bellen!
Een event organiseren zou ook leuk zijn, maar daar moeten de partners nog even voor warm gemaakt worden.

Wout-Jan Slob
9 years ago

Komende zomer heb ik 5 weken vrij genomen. Waarvan ik de helft als vakantie bestempel. En de rest om content voor mijn klanten te ontwikkelen. Ideeën die al lang op de plank liggen uit te werken.

Gelukkig heb ik voor de zomer en daarna een pa. Die voor mij als gate keeper werkt. Zodat ik echt volledig de rust heb om te werken aan nieuwe producten.

John van de Schoor
9 years ago

Ik ga me bezighouden met het ontwikkelen van een nieuwe cursus, gebaseerd op technieken vanuit de Klassieke massage en de Shiatsu acupressuur.

De aanmeldingen voor de cursus Stoelmassage is beduidend minder geworden dit jaar. Vandaar dat ik een ziekenhuis benaderd heb en een voorstel heb gedaan om een goedkoper, maar zeker niet minder effectieve massage te promoten. Het doel is “massage voor en door medewerkers”.

De cursus wordt gegeven aan alleen verpleegkundigen. Het is ook voornemens om hiermee patiënten die hier behoefte aan hebben en er is tijd voor, te behandelen. Voorheen werd de stoelmassage gebruikt voor bedrijven.

Nu heb ik een nieuwe cursus ontwikkeld die eenvoudig toegepast kan worden op een gewone stoel mer armleuningen of een bureaustoel met armleuningen. Het te masseren gebied is de nek en schouders en de massage duurt, afhankelijk van klachten, maximaal 15 minuten (normaal 10 minuten) Zie het ook als een soort meditatiemoment voor een medewerker. Het is een doeltreffende investering voor een bedrijf. Gebruik de kwaliteiten van je eigen personeel en ze vinden het nog leuk om te doen ook.

Marjolein Kalter
9 years ago

Beste John,

Wat een mooie switch van masseren naar collega´s elkaar leren masseren!
Volgens mij lever je nog een mooie benefit: intensiever contact tussen collega´s

(Letterlijk via de massage en ze zijn ook met elkaar bezig, levert ze plezier, zorg en aandacht voor elkaar………)

Volgens mij zijn de benefits maanden (zo niet jaren) later nog merkbaar.

Heb je ook plannen om 2 maanden na je training aan de studenten een (gratis??) terugkomdag aan te bieden?
Dan kan je ze technisch verder ondersteunen en ook doorvragen wat ze nu nodig hebben (en daar kan je dan weer en vervolg op bieden.

Volgens mij heb je hier iets met heel veel potentie te pakken!
Cool!

John van de Schoor
9 years ago

Hallo Marjolein,

Leuk dat je reageert op mijn verhaal. Ik heb voor de een compleet pakket aangeboden, dat houdt in dat ze van mij de cursus ontvangen, met een handboek waarin alle handgrepen gefotografeerd staan en met omschrijving van de handgrepen. Anatomie afbeeldingen van het spierstelsel van voor allen die het interessant vinden nog enige fysiologie, anatomie. Voor allen die het nodig zouden vinden kan er een “opfris cursus” aangevraagd worden. Deze is gratis, vanaf 2 personen (uiteraard eenmalig). Maar hiermee houdt ik kwaliteit op de afdeling.

Momenteel zijn er al zoveel inschrijvingen dat er geloot moet worden. In oktober vind de 1e cursus plaats (max 6 personen). Gezien het grote aantal aanmeldingen zal volgend jaar hoogstwaarschijnlijk een 2e groep worden opgeleid. Dit is al besproken met de leidinggevende. Dus erg leuk vooruitzicht.

Groeten John van de Schoor

Anouk Brouwer
9 years ago

In de zomermaanden zou ik heel graag mijn boek willen voltooien waar ik al tijden mee bezig ben.

Mijn deadline is 31-8-2013. Alles gaat ook mee op vakantie: heerlijk schrijven zonder gestoord te kunnen worden!

Verder ga ik me beraden over hoe ik mijn 24 Fitclub Almere kan uitbreiden, en begin ik met de voorbereidingen voor 24 Fit Academy die vanaf oktober 2013 mag gaan draaien in Lelystad.

Voldoende te doen dus, al hoef ik het laatste niet helemaal alleen te doen!

Fijne zomer allemaal!

Judith Kamerman
9 years ago
Reply to  Anouk Brouwer

Hoi Anouk, jij ook hier?

Toen ik je ontmoette had ik geen idee dat je een link had bij Open Circles Academy.

Sterker nog, kan het zijn dat ik er via jou mee in aanraking kwam? In ieder geval heel hartelijk bedankt dan!

Jurgen van der Kaaden
Jurgen van der Kaaden
9 years ago

Ik ben op zoek naar opdrachten. Na jarenlange finance manager ervaring in loondienst wil ik mijn ervaring doorgeven aan MKB als adviseur part-time controller.

Daarnaast zal ik de komende zomer mijn bestaande netwerk beter in kaart brengen en activeren.

En tussendoor lekker een paar weken op vakantie.

Ik wens iedereen succes met het realiseren van de plannen.

Mocht ik kunnen bijdragen, laat het me weten.

Jessica Krul
9 years ago

De zomer is onze drukste tijd met verhuur van vakantie stallen voor paarden aan de rand van de prachtige Veluwe.

Wij organiseren dan picknick ritten voor onze gasten, zodat ze een heerlijke tijd met hun paard beleven.

Tussendoor is er tijd gemaakt om de cursussen voor het najaar door te nemen, die dankzij het eerste Business Bootcamp al tot stand gekomen zijn, doordat we een andere mindset hebben aangenomen

De prachtige verhalen boven inspireren enorm

Fijne zomer allemaal
Jessica en Frank

Sjoerd Goodijk
9 years ago

F… the crisis dus we gaan midden juli tot midden augustus 4 weken met ons gezin naar Thailand. Fantastisch. Ik kom dan terug met meer ideeën dan ervoor.

Ik ga nu starten met:
– een mailinglist (voor werkzoekenden en opdrachtgevers) en ben bezig om nieuw geautomatiseerd selectiesysteem aan te schaffen;
– ga Twitter leren en onder de knie krijgen (wie is bedreven hierin?);
– ga de werkboeken van Netwerken, Business Bootcamp, Master Entrepreneur, Financial Freedom en Passive Business Income uitwerken (wie heeft hiervan al één en ander in de PC uitgewerkt en wil dit met me delen?); wil dan graag ook mijn toevoegingen/ aanvullingen met je delen;
– mijn target audience verfijnen en op mijn website mijn about me aanpassen;
– Outline van CP opzetten en starten met uitwerken.

Er is dus veel te doen maar ik kan er nu al mee starten…

Iedereen wens ik alvast een heel goede en zonnige vakantie toe met vele nieuwe opgedane inspiratie dan transpireert het makkelijker.

Francien Kramer
9 years ago
Reply to  Sjoerd Goodijk

Dag Sjoerd,

In het boek ‘Sociale netwerken optimaal gebruiken’ van Studio Visuel Steps, staat een hoofdstuk over het aanmaken en gebruiken van een Twitter account. Heel praktisch en met duidelijke plaatjes. Zelf haal ik dit soort boeken uit de bieb.

Een ander interessant boekje is: ‘Get Social’ van Jeanet Bathoorn. Online netwerken voor beginners. Ook een aanrader.

Succes met alle implementatie!

Elfriede Krauth
9 years ago

De nummer een focus voor mijn bedrijf is achterhalen waar SAP consultants het meest tegen aanlopen.

Laatste week heb ik er met met iemand over kunnen praatten, over twee dagen zit ik op een congres waar ik nog meer vragen kwijt kan.

Verder heb ik onwijs zin in meer content voor mijn website te gaan schrijven, wat blogs voor de drukke maanden voorbereiden.

En als het echt mooi weer is buiten mag ik van mijn baas (mij dus :-)) ook even vrij nemen.

Veel plezier iedereen!

Monique van der Schans

Deze zomer moet er geld bij, dus maar gewoon opdrachten voor parttime secretariële ondersteuning blijven zoeken…en vinden natuurlijk.

Verder:
– een oppas zoeken
– mijn boek afschrijven
– een trainingsprogramma voor secretaressen schrijven (wie kan mij daar bij helpen???)
– front-end producten maken
– samenwerking met andere freelance secretaressen opbouwen
– mailinglist opbouwen
– af en toe een uitstapje met mijn gezin

Anneke van der Kuip
9 years ago

Summerplans:

June 21-22-23 Training MASTER ENTERPRENEUR

July Nieuwe website bouwen
Starten van Joint Venture
Doorgaan met bloggen Developing new leadership courses

August Writing 2 E-books

September Organizing 2 courses on
Course: BREAKTHROUGH TO SUCCES

Yvonne van Loon
9 years ago

@Anneke, Leuk dat jij ook naar de Master Entrepreneur gaat. Staat ook bij mij in de agenda. Wellicht zien we elkaar daar.

Eveline Bosselaar
9 years ago

Tijdens de zomermaanden ga ik mijn website, naam en aanbod scherper neer zetten en nieuwe namen en invullingen. De ideeën bruisen volop. Ik kan niet wachten!

Marie-Astrid Zeinstra
8 years ago

Mijn zomerprojecten:

Opt-in offer afmaken
Front End product ontwikkelen en maken
Het zesweekse Leef lekker programma afronden
Mezelf trainen in het Open Circles Time management systeem
De ultimate website inrichten.

De overige tijd: oefenen in beter communiceren met mijn kinderen en echtgenoot! En nieuwe mensen leren kennen.

Jullie zien het, ik heb het razend druk!

Ruud Overstegen
9 years ago

Wat een prachtige vraag en wat ben ik daar blij mee. Want ik dacht er eigenlijk niet aan om wat in die maanden te doen. Gewoon de dingen die ik altijd al deed.

Maar nu heb ik het toch wel helder.
Aankomende maanden ga ik gebruiken om mijn opleiding in september meer aandacht te geven.
Meer gratis lezingen voorbereiden gericht op een bepaald doelgroep.
Zorgen dat ik op de radio kom met mijn methodiek.
Kijken of ik een ingang kan vinden bij Slachtofferhulp voor de vrijwilligers die daar werken.
En natuurlijk in juli naar Rich Scheffren.
Wat een prachtig aanbod van Nisandeh om dit mee te mogen maken. Trots op.

Gonny de Wit
9 years ago

Bruisend van de energie ga ik heel veel implementeren deze zomer.

Mijn lijst is lang en iedere dag een actie in de richting van mijn doel… brengt mij aardig op weg.
– schrijven (1 boek) en veel blogs – de trainingen heb ik reeds gedaan.
– video’s opnemen: daar moet ik nog over een persoonlijke drempel heen.
– bedrijf verder systematiseren. Ben dus benieuwd hoe jullie dit doen – kan ik ook weer van leren.
– de nieuwe website moet operationeel worden.
– veel leren van allerlei nieuwe technieken.
en dit zijn alleen nog mijn zakelijke doelen.

De andere 6 doelgebieden krijgen ook nog hun aandacht.

Esther van den Enden
8 years ago

Deze zomer werk ik aan twee projecten:

* lesprogramma en – materiaal voor cursus medische basiskennis aan de VU
* nieuwe dienstverlening aan huisartsen opzetten onder motto: ‘breng je hart voor je vak in je praktijk’.

Vooral het tweede project heeft mijn hart. Het voelt als een nieuwe ronde, nu dichter bij mijn eigen hart.

Fijne zomer!
Hartelijke groet,
Esther

Miranda Sidler
9 years ago

Hallo allemaal,

wat leuk om iedereen z’n plannen te lezen.

Mijn 3 projecten deze zomer zijn:
* boek afmaken over afvallen / levensstijlverandering
* voorbereiden voor een project om de basisschool leerlingen van groep 7/8 te leren gezond te eten en te bewegen
* voldoende tijd voor mezelf nemen om te ontspannen

Waar ik hulp bij kan gebruiken zijn ideeën voor mijn boek ik ben al op ongeveer 1/3 maar ik ben erg benieuwd wat jullie graag in zo’n boek zouden willen lezen en wat zou de aanleiding zijn om juist mijn boek wel te kopen.

Ideeën worden gewaardeerd en ik zal dan je het eerste hoofdstuk van mijn boek opsturen !

Iedereen een fijne en mooie zomer toegewenst (-:

groetjes

Miranda

Nyncke Lingsma
9 years ago

Voor het eerst sinds jaren ga ik vrij uitgebreid op vakantie. Paardrijden in Tsjechie, sinds een jaar mijn nieuwe hobby/project.

Daarnaast geef ik een Reiki 1 en een Reiki 2 cursus.

Mariëlle Jansen
8 years ago

Tjonge … de zomer! Dit jaar volledig in het kader van de implemantatie van alle handvatten en strategieën van Nisandeh … na de Master Entrepreneur.

– Allereerst ben ik met wel 5 mensen in gesprek om samenwerkingsverbanden aan te gaan … dus ook mijn team groeit aardig! Ik ben blij met de samenwerkingsinitiatieven … want dat creëert een win-win-win- … situatie voor alle betrokkenen

-na de afhandeling van de contactgegevens en follow-up

– ga ik me volledig concentreren op het schrijven van mijn website teksten … 5 weken geleden is mijn website gehacked en na de Business Bootcamp heb ik mijn doelgroep aangepast .. .wat een totale draai aan de zaak, focus en insteek geeft …

– de website wordt ondertussen gebouwd …

– en ik moet met de doos met adresgegevens aan de gang voor een autoresponderprogramma;

– de kriebel om te gaan schrijven uit zich in steeds meer blogs beantwoorden, uitgebreide posts op mijn facebookpagina (facebook.com/CoreCaochingNL) plaatsen … en een lijst met blogonderwerpen die zich onder mijn handen ontstaat … en dus tot eigen blogschrijven noopt
… voorlopig druk genoeg zou ik denken … en dan is er nog de btw-admin (doe ik nog steeds in excel … jajajaj .. ik weet t … kan veel geautromatiseerder … dit werkt voor mij).

Geen geld om op vakantie te gaan … maar werk zat! Fijne vakantie allemaal!

Marloes van der Kamp
8 years ago

Hai Marielle,
Als je geen geld hebt om op vakantie te gaan – ik ben altijd in voor ruilhandel als het voor allebei goed voelt. Ik verzorg een vakantieweek op mijn schip met yoga, klank en meditaties. Als je interesse hebt, laat maar weten.

Anita Brinkman
8 years ago

Oh Mariëlle, zullen we dat doen?

Wat een mooi aanbod Marloes. Weet niet of het ook voor mij geldt, maar ik houd me aanbevolen.

Waar zou jij zoal hulp bij nodig hebben?

Gr Anita

Marloes van der Kamp
8 years ago
Reply to  Anita Brinkman

Hai Anita,

Ja, natuurlijk, dat geldt ook voor jou :).
Ik kan op vele manieren hulp gebruiken, we kunnen vast wel wat verzinnen. Mail me maar even op info@andereboeg.nl, dat spreekt wat makkelijker af.
Groetjes en tot snel,
Marloes

Dorien Ketel
9 years ago

Heerlijk om al jullie enthousiaste voornemens te lezen!

Ik ben nog steeds aan het zaaien dus de maanden juli/ augustus zijn daarin geen verschil. Prioriteiten stellen, dat weer wel: welk project eerst!

De kinder-speel-stoel stoeli.nl is 1 week online (in 5 stappen kunnen kinderen de [schommel]stoeli zelf in elkaar zetten en uit elkaar halen, vinden ze erg leuk!) Daar zijn we druk mee bezig om winkels te vinden die de Stoeli in hun assortiment willen opnemen. Kunnen we best hulp in gebruik want een product op de markt zetten is/ was niet onze expertise.

Daarnaast is er veel vraag naar het hoe en wat van complimenten en waardering op je werk. Dat doe ik als Waarderings consultant. Gisteravond gaf een deelnemer aan dat ik er maar eens een boek over moet gaan schrijven… weer een to-do erbij!

En ik heb nog 2 membership sites op de wachtlijst waar ik alle hulp bij kan gebruiken en graag een jv mee start.

Maar eerst de Master Entrepreneur! Hoera! Daar kijk ik enorm naar uit! Wellicht tot dan!

Hellen van Knippenbergh

Hi Nisandeh,

My project for the summer is to get my site on line to help young parents to get happy babies when they have a crybaby.

Also I want my continuityprogram to start . Should be ready 1 oktober.
With help from Merijn.

I want to finish my book: ‘Van huilbaby naar gelukkige baby in 30 dagen’.

Also I go to South Africa to travel with my second daughter Maartje and take her back home.

Also I want to expand my business with Nuskin, looking for partners in the physiotherapie to help more people to get old healthy.

So I have to work hard, but its fun.

Gr Hellen

Toine Rongen
Toine Rongen
9 years ago

Allerlei dingetetjes in het huis in orde maken, maar vooral mijn boek afmaken!!!

Michaëla Wierdsma
9 years ago
Reply to  Toine Rongen

Hoi Toine,

Dat klinkt bekend, allerlei dingetjes. Uit ervaring weet ik dat er dan niet zoveel van komt. De wellicht overbekende tip: maak een lijstje, plan elke dag er iets van te doen en plan ook je schrijf tijd in. De planning niet te strak, een onverwachte ontmoeting, telefoon of wandeling is ook zeer waardevol.
Met een dergelijke planning weet je aan het einde van de periode wat je ook werkelijk gedaan hebt met een voldaan gevoel.

Wie weet ga je ook nog op vakantie. Niet is prettiger om dat te doen met in het achterhoofd wetende dat je klussen geklaard hebt.

Fijne zomer en succes met alles.