Na de Business Bootcamp

Even een kort bericht, zo vlak na de Business Bootcamp.

Ik wil graag even van de gelegenheid gebruik maken om hallo te zeggen, en je te bedanken dat je erbij was in de Business Bootcamp afgelopen weekend.

Voor mij was het een geweldige ervaring en ik hoop dat jij er ook van hebt genoten en veel hebt geleerd.

Om de informatie uit de Business Bootcamp te onthouden, vergeet niet om 10 minuten per dag het materiaal uit je werkboek te herhalen. Zo zorg je ervoor dat je ook op de lange termijn profiteert van wat je in het weekend hebt geleerd.

En veel belangrijker nog: vergeet niet je inzichten te implementeren!

Je hoeft niet alles in één keer te veranderen… doe het stap voor stap en je ziet snel de veranderingen in je business.

Volg de contacten die je hebt opgedaan in het Bijenkorfspel op.
Deze contacten kunnen concreet bijdragen aan de groei van je business en vice versa.

Ook wil ik nog even aanhaken bij wat ik heb gezegd over het gebruik van sociale media.
Het is belangrijk om zo snel mogelijk ervoor te zorgen dat je te vinden bent in de sociale media:

Om in contact te blijven en waardevolle informatie en lessen online van me te ontvangen:

  • Volg ons op Twitter – http://twitter.com/opencircles
  • Maak een connectie met me op http://nl.linkedin.com/in/nisandeh
    En wanneer de connectie op LinkedIn er is – neem dan alsjeblieft even een moment om een recommendation te schrijven over wat je hebt ervaren in de Business Bootcamp, en wat je er voor jezelf uit hebt gehaald. Nederlands of Engels is allebei prima.
  • We hebben een LinkedIn groep in het leven geroepen, waar je contact kunt maken met alle andere Business Bootcamp deelnemers…
  • Peter Smithheeft het afgelopen weekend heel veel prachtige foto’s gemaakt.
    Neem een kijkje op Facebook en tag jezelf of anderen aan de foto’s!

Klik hier voor het 14-stappen aktieplan, dat ik je beloofd heb op zondagmiddag…

De volgende Business Bootcamp vindt plaats op 14 en 15 januari 2012!

Hetzelfde evenement, op dezelfde locatie in Nieuwegein, met dezelfde intentie om zoveel mogelijk ondernemers te helpen meer succes te creëren!

Breng alsjeblieft ALLE ondernemers en ZZP’ers die je kent op de hoogte van jouw ervaring in de Business Bootcamp en stuur ze naar de Business Bootcamp website om zich aan te melden.

En natuurlijk…

Wat was jouw belangrijkste inzicht uit de Business Bootcamp? En welke actie committeer je je aan om te gaan doen?

Deel het met anderen: het geeft je een schop onder je … om aan de slag te gaan en je motiveert anderen om dat ook te doen!

Schrijf jouw inzicht en actie hier
En kom nog eens terug om de inzichten en acties van anderen te lezen en erop te reageren.

Tenslotte: gebruik het commentaarveld hieronder als plaats voor een vervolg op het Bijenkorf-spel – neem de gelegenheid te baat om jouw vraag te plaatsen en te reageren op de vragen van anderen.

En dan tenslotte: aan de slag!

Als jij in actie komt om je business en je leven te verbeteren, en alle andere deelnemers aan de Business Bootcamp komen ook in actie, dan dragen we samen bij aan een betere wereld. En daar gaan we voor, toch?!

Op jouw succes!
Nisandeh Neta

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

101 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Roland Scholten
11 years ago

Wat een energie heb ik meegenomen naar huis. En wat een actie levert dat op:
* Social media beperk ik tot blog, LinkedIn en Twitter. Facebook en Google+ heb ik de deur uit gedaan.
* Ik heb het LinkedIn profiel van Nisandeh bekeken en hem uitgenodigd te linken. Hij heeft uitnodiging helaas nog niet geaccepteerd.
* Ik heb een paar keer hulp gevraagd. En gekregen!
* De mails van het bijenkorf heb ik verstuurd. En al leuke reacties.
* Ik heb mensen geënthousiasmeerd om de volgende Business Bootcamp te volgen. En dat wordt een aanmelding.
* Ik heb iemand op het spoor gezet van passief inkomen. Hij kende het fenomeen niet. Maar het kwartje viel bij hem en hij gaat er mee aan de slag.
* En morgen heb ik de hele agenda vrijgemaakt om veel nog openstaande acties uit te voeren.
* Ik heb het initiatief genomen om met een aantal mensen in een groepje een vervolg te geven aan Business Bootcamp door elkaar scherp te houden. Met als gevolg enthousiaste reacties erover.

Nisandeh, nogmaals bedankt. Ik gebruik de energie om mijn ondertekende commitment voor 31 december 2012 ook daadwerkelijk te halen.

Corine Vogelaar
11 years ago

De Business Bootcamp was voor mij een enorm motiverende happening, die mij direct al uit mijn confortabele ruimte kegelde. Netwerken zag ik als een minder sterkte kant van me, maar wat blijkt? Ik kan het wél! Vond het zelfs leuk en inspirerend om met zoveel mensen te kletsen die er ook voor willen gaan!

Verder heb ik enorm veel inzichten opgedaan, waarvan “Stay in line” voor mij een belangrijke is. Na de Business Bootcamp heb ik weer zin in ondernemen. Ik kijk al uit naar de Master Intrepeneur-training. Maar nu … aan de slag!

Ruth Sival-Groenveld
11 years ago

Ik heb de Business Bootcamp voor het eerst bijgewoond en het was voor mij een geweldige ervaring. Ik heb leuke contacten opgedaan en heb veel geleerd. De sfeer was fantastisch. De massage vond ik minder, maar ik voelde mij wel vrij om de tweede keer weg te lopen. De Beehive-game vond ik niet alleen leuk om te doen, maar zeker ook leerzaam: je inzetten voor anderen geeft een voldaan gevoel. Ik was enorm gedreven om zoveel mogelijk visitekaartjes voor mijn Queen Bee op te halen en ik zag om mij heen dat iedereen dat deed. Geweldig.

Ik ben die maandag meteen gestart met het implementeren van de inzichten die ik heb opgedaan, waaronder het aanmaken van een blog. Dit was minder succesvol. Ik heb veel tijd aan besteed, omdat ik niet zo handig ben met dit soort dingen. Aan het eind van de dag vroeg ik mezelf af waarom ik een blog wil aanmaken en wat ik ermee wil bereiken. Ik kwam tot de conclusie dat het voor mij op dit moment niet mijn eerste prioriteit is. Ik ben sinds 1 juli jl. als zelfstandige accountant gestart en moet vanuit de beroepsregelgeving een kwaliteitsbeheersingssysteem opzetten. Dit kost heel veel tijd, dus de tijd die ik, afgezien van mijn productieve uren, over heb wil ik aan mijn strategie, marketing, etc. besteden. De MG-SPI model spreek mij daarom enorm aan, waarin de mindset heel belangrijk is (waarom doe ik dingen en wat wil ik ermee bereiken).

Ik ben erg benieuwd of er ook andere startende zelfstandige accountants aanwezig waren tijdens de Business Bootcamp en naar hun ervaringen.

Nisandeh, enorm bedankt voor de tools die je ons hebt aangereikt en voor jouw kostbare tijd.

Anjo de Bruijckere
11 years ago

Ja…. mijn inzichten?? Het zijn er heel veel en daarom heb ik er voor gekozen om deze week onder te duiken en mijn plannen op papier te zetten.
Ik ben begonnen om mijn aantekeningen uit te werken (er is nog geen dag verstreken of het workbook is gebruikt!). Deze aantekeningen had ik nodig om voor mezelf een volgorde te bepalen hoe ik mijn eigen plannen zou maken.
De eerste stappen zijn gezet: om van uurtje-factuurtje af te komen wil ik trajecten aanbieden.
Door te brainstormen over de trajecten ben ik ook beter te weten gekomen op wie ik me wil richten en wat ik wil bieden.
Door gezondheid, uitstraling en persoonlijkheid te combineren wil ik trajecten bieden die zich richten op de innerlijke en uiterlijke schoonheid van vrouwen, met als resultaat om hun eigenwaarde te vergroten.
Inhoudelijk ben ik een eindje op weg. Ik weet wat ik te bieden heb als (life)coach en de volgende stappen die ik zet is om mijn plannen te bespreken, zodat ik kan inventariseren wat ik nog nodig heb om het werkelijk uit te voeren. En het maken van een werkelijke planning: vanaf wanneer worden de trajecten aangeboden en hoe ga ik dat doen?
Welke extra waarde geef ik mensen mee?? Krijgen ze een bonus, een extra’tje of korting?? Hier moet nog over worden nagedacht.
Ik vind het ook erg leuk om contact te hebben met de mensen die ik heb ontmoet en waarvan ik kaartjes heb ontvangen tijdens het bijenkorfspel.
Ik merk wel dat er veel op me af is gekomen en dat ik soms even tijd nodig heb om alles op een rijtje te zetten.

Ik vond het erg inspirerend om te luisteren naar de 3 ondernemers die ons hebben toegesproken. Ik merk dat dit moed geeft, maar soms ook: ‘Zou ik dit ook kunnen bereiken??’
En verstandelijk zeg ik: ja dat kan ik ook, maar gevoelsmatig is er soms iets wat mij terugtrekt in mijn comfortzone! Dus er is werk aan de winkel!

Ik ga ervoor!
Succes allemaal!

John Verbruggen
11 years ago

Ik vind het heel lastig om van uurtje-factuurtje af te komen. Ik schrijf tailormade offertes (die ik voorstel noem) en mijn opdrachten zijn zo verschillend dat ik niet zo snel zie hoe ik daar een vast omlijnd aanbod van maak. Er zit ook een enorme variatie in de grootte van mijn opdrachten en wat de klant precies wil.

Jeannette Bal
11 years ago

John,

Met uurtje-factuurtje wordt volgens mij bedoelt:
de opdracht gaan mij 32 uur kosten dus ik factureer 32 x ? euro.

Een andere manier van factureren is
Dit wilt u , ik kan u ermee helpen het kost u X euro om van dat probleem af te komen.

Jij schat zelf van te voren in hoeveel uur je denkt te gaan maken en wat je er voor betaald wilt krijgen. Je geeft de uren niet aan je klant door, maar een totaal bedrag voor de hele opdracht. Als je er dan 25 uur over doet of 45 dat is dan jouw probleem!

Dus ook jij kunt los komen van uurtje factuurtje!

SUCCES

Jeannette

John Verbruggen
11 years ago
Reply to  Jeannette Bal

Dat is wel ongeveer mijn werkwijze. Kennelijk heb ik een verkeerde perceptie van wat uurtje-factuurtje is 🙂

Ellen Vis
11 years ago

Hey Anjo, go for it girl. Volgende week neem ik contact met je op. Groetjes X

Saskia van Velzen
10 years ago

Hoi Katja,

super, zoveel AKTIE! Voor wat betreft de workshops, kun je dan ook iets met lachyoga? Wist je dat dat voor kinderen hartstikke leuk is? Actief, speels en vrolijk. Daarvoor wil ik graag met jou in contact komen.

Saskia

Leonie van Betten
11 years ago

Hallo allemaal,
Soms dient een probleem zich eenvoudiger aan dan het is en ben ik niet helemaal zeker of ik het beoogde resultaat. kan halen. Mensen kunnen ook een ingewikkelde persoonlijkheid hebben. In die situaties vraag ik wat het ze waard is dat ik mijn tijd investeer, meld ik ook dat het om ‘n probleem gaat dat uit meerdere facetten bestaat. Ik bied “no cure, no pay”, aan, maar je betaalt wél mijn tijd. Na drie keer zonder resultaat sowieso stoppen en aanbieden door te verwijzen.

Ik vraag al vaak naar reacties en plaats die op mijn site: in mijn lettertype, zodat het niet rommelig wordt.

Jantine Abbring
Jantine Abbring
11 years ago

Al jaren ligt er een half geschreven boek in mijn la. Waarom? Omdat er steeds een stemmetje is die zegt: je hebt toch niets bijzonders te vertellen en anderen kunnen dat beter!’

De planning is nu geschreven en ik heb mezelf ten doel gesteld mijn boek voor het einde van het jaar af te hebben. Ik hou jullie op de hoogte hoe ik mij dan voel!

Voor nu: heel levendig, vol ondernemerslust, genietend van ieder moment.

Ik wens een ieder sterkte met het implementeren van zijn doelen en met het resultaat ervan. Wellicht is het dan tijd voor een feestje!!!
Hartelijke groet
Jantine

Bianca van der Zwet
11 years ago

Hoi Jantine,

Wat goed zeg dat je eindelijk verder gaat met jouw boek. Ik weet zeker dat het je nu al lucht geeft.

Moet je eens nagaan hoe jij je zult voelen als je het helemaal af hebt!

Heel veel succes met jouw plannen! 🙂

Franc Muller
Franc Muller
11 years ago

Hey Jantine,

waarover gaat je boek? Mogelijk heb ik als uitgever interesse….
Franc

Khema Y. Waasdorp
Khema Y. Waasdorp
11 years ago

Dit was mijn 5e Business Bootcamp. Velen zullen zeggen:”hebben de andere Business Bootcamp’s en de trainingen je dan niets gebracht?”

Integendeel… elke keer weer ontmoet ik geweldige entrepreneurs die echt voor hun Business willen gaan. Ik ontmoet mensen met wie ik kan samenwerken. Mensen met wie ik een persoonlijke vriendschap kan opbouwen. Nu ben ik thuis gekomen met 4 opdrachten en meer dan 50 visitekaartjes tijdens de Be Hive.

Ik voel me gezegend omdat ik niet alleen waardevolle content krijg maar omdat ik ook deel ben van een hele krachtige gemeenschap. Dat ik kan geven en ook mag ontvangen. Open Circles creëert een geweldige ontmoetingsplek voor ons.

Uit de grond van mijn hart: “Thanks Nisandeh en Vered en Team”. En aan allen die hun contributie geven om deze plek te gestalten.

Een harte groet,
Khema
Een harte groet, Khema

Johanna Glas
11 years ago

Ook mijn scepsis is veranderd in enthousiasme, waarvoor dank Nisandeh, ik ben blij dat ik het ben aangegaan.

Een aantal van de dingen die aan de orde kwamen doe ik al, dus hulde aan mij!, maar er zijn ook heel veel tips voorbijgekomen waar ik echt iets aan heb.

De meldingen van Facebook en Twitter op mijn smart phone zijn uitgezet en de abonnementen op de nieuwsbrieven die ik altijd direct wegklikte in mijn mailbox zijn nu eindelijk opgezegd. De telefoon gaat vaker op stil, maar ik heb (als oude directiesecretaresse) niet zo’n behoefte aan het uitbesteden van de telefoon. Waar ik me het meest geïnspireerd door voel zijn de tips op het gebied van marketing d.m.v. sociale media, het implementeren van een referral systeem , en het out of the box denken waarmee we geoefend hebben.

De vraag die ik het beehive spel stelde was:

“Kun je me in contact brengen met mensen die een dringende wensdroom hebben, en die praktische hulp zoeken bij het waarmaken daarvan. ”

IIk bied namelijk diensten aan op dit gebied.

Nieuwsgierig? Op mijn website vertel ik over mijn aanpak:

watiknogwil.nl

Ik nodig je van harte uit vrijblijvend mijn hulp te vragen. Ik help graag, maar kan ook makkelijk nee zeggen als het niet past of als ik me overvraagd voel… dus schroom niet!

Geert Wemmenhove
11 years ago

Na de Business Bootcamp…

Anderhalve week erna….

Wat blijft me bij en wat raak ik kwijt na deze periode?

Wat me bij blijft:
* Succes is een keuze
– Jij kiest zelf of je de weg blijft bewandelen die je altijd al bewandelde
– Je kiest zelf of je actie onderneemt, of dat je blijft wachten tot het aanklopt aan de deur (If you decide to wait… Have fun waiting, You’ll be doing that a lot!)

* Succes zoek je op
– Je maakt zelf de contacten met de mensen die je kunnen helpen
– Je stelt zelf de vragen die je moet stellen om te groeien in je eigen business. De buurman doet t niet voor je en een werkbij heb je in het normale leven niet.

* Succes vind je niet waar je al hebt gezocht. Anders waren we niet op de Business Bootcamp gekomen.
– Stap uit je comfortzone betekend voor mij:
>>bellen, bellen, bellen<>bellen, bellen, bellen<>Ook hier uit mijn comfortzone komen en een duidelijk product neerzetten<<

Ik kan wel doorgaan, maar alleen hiermee ben ik al zo lang bezig dat ik bang ben dat ik al mijn insp[iratie kwijt ben tegen de tijd dat ik deze dingen heb geimplementeerd.

Wie doet er mee met een groep enthousiastelingen in het Noorden van het land om de vibe levendig te houden.

Vanaf aankomende tweede donderdag van de maand gaan we met een groep lunchen.
Ik nodig de extra energieke mensen graag uit om ons te komen versterken

Roland Scholten
11 years ago

Ik sta te popelen om mijn doelen goed in kaart te brengen. Nisandeh zou daarvoor gisteren toch een pdf sturen? Ben ik de enige die dat gemist heeft of komt het nog?

Vandaag een heerlijke dag gehad om veel zaken in de praktijk te brengen. Heb mijn telefoonverkeer grondig aangepakt. En ook in het gebruik van social media heb ik al wijzigingen doorgevoerd.

Maar het leukste is toch wel dat ik gewoon aan mijn doelgroep heb gevraagd waarmee ik hen helpen kan. Dus niet een product proberen te verkopen,, maar een probleem proberen op te lossen. Wat komen daar mooie reacties op. Het werkt echt!

Nisandeh Neta
11 years ago

Hi Roland,

De PDF is op deze pagina (zie de link hierboven).

Hier is het nog een keer:
Klik hier voor het 14-stappen aktieplan, dat ik je beloofd heb op zondagmiddag…

Roland Scholten
11 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

Thanks Nisandeh,

In the huge amount of information on this page I overlooked it.

You’re doing a great job.

Nisandeh Neta
11 years ago

You’re welcome…

Jonathan Joosten
11 years ago

Misschien een heel voor de hand liggend inzicht, maar desalnietemin wel een hele belangrijke: doe wat met de informatie die je verzameld. Het is heel makkelijk om je aantekeningen nooit meer in te kijken, maar of je zo het maximale resultaat haalt…?

Marianne van den Heuvel

Mijn belangrijkste inzicht was om uit mijn comfortzone te komen. Dit heb ik tot dusver 3 keer in praktijk kunnen brengen. Ook buiten mijn veiligheidszone te komen zit verschil met wat me makkelijker en moeilijker af gaat en ik ga ze allemaal aan.
Op maandag heb ik op basis van mijn aantekeningen in kaart gebracht welke akties ik moet gaan ondernemen. Dat zijn er 12 waarvan ik er tot dusver 5 heb uitgewerkt. Ik merk dat met uit mijn veiligheidszone komen mijn (lichaams)taalgebruik ook verandert en het is opmerkelijk te zien hoe anderen hier op reageren. Ik heb ons plaatselijke verspreidblad gisteren een mail gestuurd dat ik een goed idee heb voor een toevoeging in column vorm. Ik werd niet afgewezen, yeah! Er werd ingezien dat mijn insteek er nog niet is en er wordt nu over nagedacht. Mijn linkedin is gemaakt maar nog niet vervolmaakt. Ik merk heel veel weerstand bij mezelf omdat er zoveel kan met dit programma. Ik gebruik de handleiding van open circles en merk dat ik dingen soms meerdere keren moet lezen omdat ik er geen snars van snap. Ook hier merk ik kleine vooruitgang stapjes en volwassen reacties die me stimuleren om het programma onder de knie te krijgen. Ik ga door en geniet van alle energie die nog aanwezig is. Het leven wordt er leuker door.

Ellen Omvlee
11 years ago

Quote: De volgende Business Bootcamp vindt plaats op 14 en 15 januari 2011!

Hi Nisandeh,

Little detail, should be 2012 I think….

Thanks for a great Business Bootcamp last weekend! Got a lot of great insights, energy, met interesting people and had really a lot of fun!

And thanks for your good care for this pregnant woman in the beehive-game: I did not run, one working bee had to do that twice (and did it with great pleasure), haha!

Ellen

Nisandeh Neta
11 years ago
Reply to  Ellen Omvlee

Thanks Ellen… fixed. It’s 2012 🙂

Alexander Israel
Alexander Israel
11 years ago

Beste allemaal,

Allereerst wil ik jullie allen bedanken voor jullie komst. Dat doe ik omdat mijn grootste inzicht ‘samen’ is en ik zonder jullie nooit zover was gekomen. Ik werkte (met name aan productie) heel hard om vooral maar duidelijk te maken ‘wat’ ik doe en ‘hoe’. Daar stopte ik veel tijd in, in ‘achter de schermen’ zijn dus.

Nu zie ik dat mijn grootste kracht onder de mensen zijn is. Natuurlijk zal ik met veel plezier alles uitvoeren zoals Nisandeh het heeft toegelicht. Zonder enige tegensputters 🙂 maar duidelijk is mij ook dat het een ondersteunend systeem is voor mij en dat is een grote plus.

Nu, woensdagmiddag 16:47 uur heb ik al mijn beehive contacten, op één na kunnen helpen. Ik realiseerde mij het belang daarvan al langer. Ik hoop dan ook oprecht dat iedereen hiermee de start of verscherpte voortzetting heeft gemaakt van een bloeiende business. Een waarin het belang voor jezelf gediend wordt, maar ook dat van een ander. Zo zijn ‘samen’ maar ook de ‘bewuste miljonair’ beiden tevreden gesteld.

Nog een laatste ding en dat is ‘waardering achteraf’. Ik kan het iedereen aanbevelen die een dienst biedt. Op die manier stroomt energie beide kanten uit. Het principe is dat ‘waardering achteraf’ in feite vooraf plaatsvindt. In het intake, verkoop of enig ander gesprek vraag je om commitment. ‘Dus wanneer deze deze deze punten voor jou beantwoordt worden, dan ben je een tevreden klant?’ Akkoord: dan stel ik voor dat we de dienst uitvoeren en aan het einde met elkaar spreken over de beloning.

Dat levert twee essentiële punten op: de ene is dat je een beloning ontvangt naar waarde van de ontvanger (die dus nooit teveel betaald zal hebben en dus een vriend/klant/ambassadeur wordt), de andere is dat de beloning hoger zal gaan uitvallen dan nu het geval is omdat jij aan het begin exact de eisen en wensen hebt kunnen filteren.

Als dat geen win-win situatie is, dan weet ik het niet meer.

Ik groet jullie vanuit mijn hart,
Alexander

Bianca van der Zwet
11 years ago

Hoi Alexander,

Goed om te lezen dat je deze week al zo goed begonnen bent. Gaaf!!

Mocht je jouw tijd besteedt aan organisatie willen beperken dan kan ik misschien wel wat voor je betekenen…

Kijk voor meer informatie eens op v-d-zwet.nl.

Ik maak graag een vrijblijvende afspraak met je mocht je geinteresseerd zijn.

Emile Daalmeijer
11 years ago

Wow Wat een weekend!
Ik heb al meerdere weekenden zoals de Business Bootcamp gevolgd. Ik volg veel mensen die mij een hoop kunnen leren, maar dit was toch klasse.
En nu is het de kunst om in deze euforie te blijven en tot actie over te gaan.
Dat is ook meteen mijn inzicht. Ik moet een concreet plan maken, mij daar op focussen en mij daar ook aan houden. Dan ook nog durven om uit mijn comfortzone te komen.
Geen gemakkelijke opgave. Maar als andere dat kunnen, dan moet ik dat toch ook kunnen?
In oktober volg ik de Master Entrepreneur training en daar wil ik toch mijn ontwikkeling kunnen laten zien.

Iedereen heel erg bedankt voor het afgelopen weekend en natuurlijk veel succes en sterkte met jullie inzicht. En wie weet tot oktober.

Gr. Emile

Ruud Overstegen
11 years ago

Het waren een paar onvergetelijke dagen. Goed verzorgt en perfect georganiseerd. Juist het plezier maken en de vele informatie was perfect in balans. Ik wist niet dat zakendoen zo leuk kon zijn.
Mijn belangrijkst inzicht die ik heb geleerd is dat ik uit mijn comfort zone moet gaan. Wat ik vanaf maandag heb gedaan is de sociale media in lijn brengen.
Nisandeh, dank voor je wijze lessen. En tot de volgende keer

Tamara Willems
11 years ago

Mijn inzicht van afgelopen weekend: succes zit niet in je comfortzone! Dat wist ik al wel, maar nu is het ook echt geland.

Betsy van Kruisbergen
11 years ago

Ook op mij heeft de Business Bootcamp een enorm effect. Ben al begonnen met Linkedin aan te passen, een lijst te maken voor een nieuwsbrief. Heb al een paar telefoontjes achter de rug.

Verder staat er veel op het lijstje om alle inzichten uit te werken en kijken wat ik er mee kan.

Het uurtje-factuurtje zal wat lastiger zijn. Ik heb een afslankstudio en iedereen wil een ander gewicht kwijt. Men betaalt voor een consult en de producten. Heeft iemand een idee hoe je dit zou kunnen veranderen?

Johanna Glas
11 years ago

Hallo Betsy,

Over het uurtje factuurtje afschaffen worden in dit blog een aantal bruikbare tips gegeven. Zeker bij helpen afvallen kan ik me een heel ludiek systeem voorstellen waarbij je een tarief instelt per kilo verloren lichaamsgewicht, of een systeem van waardebepaling achteraf, waarbij je een minimum tarief instelt.

Heel veel succes!

Willemijn Bijl
11 years ago

Drie vliegen in een klap:
1) zorg dat je een expert bent in jouw veld
2) zorg voor passief inkomen
3) communiceer op gelijk niveau met cliënten/partners

Door een boek te schrijven wat in mijn hoofd al klaar ligt sla ik in feite drie vliegen in een klap. Ik word een expert in Vrouwelijk Leiderschap en stel me aan nieuwe prospects voor met mijn kennis, nog voor ik ze gesproken heb. Door het boek te verkopen zorg ik voor een passief inkomen en voeg ik waarde toe aan mijn bedrijf. En door de inhoud van het boek, laat ik zien dat ik weet waar ik het over heb, zodat ik op gelijkwaardig niveau kan communiceren.

Het was een top weekend met top inzichten. Dank voor deze inspirerende lessen!

Linda Weeteling
11 years ago

Na een enerverend, confronterend en vooral inspirerend weekeind, kruip ik uit mijn confortzone en maak ik mij op voor de grote verandering.
I go for it. Thanks, Nisandeh voor de schop onder mijn kont!

Justin Junier
11 years ago

Veel inzichten opgedaan dit weekend, maar de grootste eyeopener was toch wel: If you want a decent living, get a job. Geniaal. Mindset is alles, vanaf nu af aan denk ik alleen nog maar minimaal 2x groter dan eerst. Actie: Think Big!

Tevens nog een inzicht wat hierbij op aansluit: people with money don’t care about money. Oftewel, vindt klanten die genoeg geld hebben zodat jij het maximale kan vragen, daar zitten zij toch niet mee. Actie: Vindt grotere klanten die genoeg geld hebben!

Nicolet Groen
11 years ago

Voor de zomer heb ik mijn eerste kennismaking gehad met Open Circels tijdens een korte, 3 uur durende, workshop waarin kort de 10 belangrijkste punten voor succes werden genoemd.

Persoonlijk vond ik die bijeenkomst met rond de 150 personen leerzamer en veel meer inspirerend dan deze, twee dagen durende sessie, die bij mij toch enigszins allergische reacties op riep met de high fives.
Ik vind het niet zo moeilijk om uit mijn comfort zone te stappen maar met masseren ging het mij een stap te ver. Daar werd een fysieke grens overschreden die ik als niet prettig ervaar en ik ben bij de aankondiging de zaal uitgelopen.

Op het laatst toen er gejuicht werd bij iedere inschrijving voor de vervolgtrainingen kreeg ik het gevoel in een sekte terecht gekomen te zijn. Jammer! Waarschijnlijk ben ik te nuchter.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind zeer zeker dan Nisandeh ontzettend boeiend weet te vertellen. De inhoud van de Business Bootcamp is voor starters zeker aan te raden.

Voor mij was een wat dat betreft een bevestiging dat ik de afgelopen vier jaar goed bezig ben geweest want ik heb een blog, een twitteraccount dat regelmatig klussen oplevert, ben zeer regelmatig geïnterviewd door (landelijke-) dagbladen en ben actief in een beroepsvereniging waar ik kennis en ervaringen deel met collega’s en durf te zeggen dat ik een expert ben op mijn vakgebied!
Voor die bevestiging wil ik graag zeggen: Bedankt!

Anjo de Bruijckere
11 years ago
Reply to  Nicolet Groen

Hoi Nicolet,

Ik herken helemaal wat je zegt. Sommige dingen kwamen op mij ook wat ‘hmmmm…’-achtig over.
Het masseren vind ik zelf ook niet prettig, maar ik dacht: kom laten we het doen. Ok gedaan…
Tot het moment dat de eerste dag afgesloten werd en dat we knuffels gingen uitdelen. Ik heb hier niet aan meegedaan: knuffels zijn voor mij dierbare dingen, die ik niet zomaar uitdeel aan wildvreemden uitdeel.
(hierop kreeg ik reactie dat dit kortzichtig van mij is)

Wat ik hier van geleerd heb is dat je ook trouw mag blijven aan jezelf, je eigen normen en waarden, wat jij belangrijk vind. We mogen zelf de verantwoordelijkheid nemen van wat onze comfortzone is en wat niet en wanneer we daar uitstappen.

Ik heb enorm genoten van business bootcamp en heb ook geleerd van de dingen die mij niet zo aanspraken.

Succes met alles!

Nicolet Groen
11 years ago

Hoi Anjo,
Vervelend dat je de opmerking kreeg dat je kortzichtig was maar dat zegt waarschijnlijk meer over het inlevingsvermogen van de andere persoon dan over jou. Ik heb de knuffelsessie niet meegemaakt, toen was ik de zaal al uitgelucht. Ik ben wel blij dat ik de dag erop weer terug ben gekomen hoewel ik sterk mijn twijfels had na de massagesessie…

Het Beehive spel had ik bijvoorbeeld niet willen missen!

Nisandeh Neta
11 years ago

Great to read how open you are, Anjo.

As I shared during the Business Bootcamp – I wasn’t comfortable either the first time I encountered the ‘accelerated learning’ method.
But today – after years of practicing – I see the results – for me and for my students.

And at the end – that’s the only thing that matters.
That’s why you joined the Business Bootcamp for the first time – not for me, or for the hugs, or the massage – but for the results in YOUR business.

I commit to you – that I will keep on doing whatever it takes – to help you grow your business (as well as grow personally).
And your job is to take what works for you and throw away what doesn’t fit you.

Our way of working is one of the filters we put in place in order to ‘gently’ remove people that don’t fit us from our (advanced) trainings.
The advanced trainings require lots of energy, enthusiasm, commitment and … yes friendship.
And we’re committed to create the right environment for the right people.

As I mentioned several times during the Business Bootcamp – we don’t work with EVERYone (and you shouldn’t too).
In the Master Entrepreneur I share more about our ‘ideal client’ policy and teach you how to create one for your own business.
The only way to grow your business AND have tons of fun – is when you focus all your energy on ideal clients only.

Again, I want to acknowledge you for your openness and willingness to receive – even when it felt weird or out of your comfort zone.

Hope to see you again soon, Nisandeh

Jeannette de Noord
Jeannette de Noord
11 years ago

Voor de tweede keer naar de Business Bootcamp, als onderdeel van mijn landing in Nederland na een maandenlang project in het buitenland. Ja, ik ben nu wel veel meer aanwezig dan voorheen, dus het weekend heeft z’n werk gedaan. Focus, keuzes en veel dingen te regelen. Fijn om weer in een dynamische omgeving te zitten na maanden met zo’n 1,5 Mb internet en closed minds.

Ellen Vis
11 years ago

Dit weekend was net een warm bubbelbad. Wat een energie krijg je met zoveel enthousiaste mensen. Bedankt dat ik zoveel mocht ontvangen. Nisandeh je hebt mij inspiratie gegeven. Zo hoop ik een inspiratiebron te zijn voor mijn vrouwen (slachtoffers van huiselijk geweld). Ik ben maandag gelijk verder aan de slag gegaan met mijn website en businessplan, binnen 14 dagen ben ik online en is mijn plan af. De komende maand maak ik een afspraak met de gemeente voor een locatie en subsidie. Mijn plan sluit aan bij de vraag van clienten en wat de overheid wil t.a.v. hulpverlening in de wijk. Aan het einde van dit jaar ben ik klaar met mijn EFT opleiding en vanaf 1 januari geef ik EFT workshops en empowermenttrainingen in combinatie met EFT. Mijn sabbatical zit er op en ik ga voor succes. Het was was echt helemaal te gek. Thankx

Anjo de Bruijckere
11 years ago
Reply to  Ellen Vis

Hee Ellen,

Dankjewel dat je mee bent geweest! Het is leuk om dit samen te doen. Ik zit deze week nog ondergedoken om alles op een rijtje te zetten en dan hoor je me weer. (ook leuk om te zien dat ik ineens berichtjes krijg: gaat het wel goed met je?? Alleen maar omdat ik deze week niet op twitter en facebook te vinden ben! )

We gaan er voor!
WIj zijn vrouwen die samenwerken en we gaan ervoor om (de positie van) vrouwen sterker te maken!

Jan de Lange
Jan de Lange
11 years ago

Ik was op herhaling en toch levert me de Business Bootcamp me ook nyu weer inzichten op. Ik had al veel geimplementeerd wat Nisandeh mij geleerd heeft. Toch zie ik dat ik nog veel in mn comfortzone opereer. Daar ben ik maandag meteen weer mee begonnen! een aantal mensen aangesproken op hun gedrag. Niet meegegaan met de massa heerlijk.

Owja ik heb ook een coole ringtone: Rocky’s theme:) als ik dan gestoord wordt door mn telefoon heb ik meteen weer mn anker naar de Business Bootcamp te pakken!

Paul van Aarle
11 years ago

1 grootste inzicht kan ik niet noemen. Het was meer een hele ervaring van: dit klopt gewoon. Voor mij was het de tweede keer en nu pas, ook door nog andere dingen te doen, zijn er ECHT kwartjes gevallen. Je creëert wat je geloofd, Succes ligt altijd buiten je comfortzone, zie je klanten als partners, werk aan hetzelfde doel. Steeds als ik mijn boek doorblader denk ik weer: O ja! O ja! natuurlijk !

Nathalie Bouts en ik hebben plannen die we op hele korte termijn zullen gaan lanceren…

Zet hoge doelen, waar je hart sneller van gaat kloppen. Nou, dat hebben we gedaan!

Saskia van Velzen
11 years ago

Barstend van de ideeën en vol energie uit het Business Bootcamp gekomen. Concreet al gedaan:
– hulp gezocht in huis voor de schoonmaak
– dinerafspraak gemaakt met mijn werkgever om te bespreken hoe ik minder kan gaan werken bij mijn betaalde baan en over kan stappen op het ondernemerschap. Dat laatste daar weet hij tenslotte ook alles van, ik hoef het alleen maar te vragen!
– plan, formeel inschrijven bij KvK per 1 januari.

En het lijkt wel of mijn lachworkshops een boost hebben gekregen, uit het niets komen de aanvragen met ladingen binnen, super! Wet van aantrekking?

Bianca van der Zwet
11 years ago

Hoi Saskia,

Goed zeg dat je zulke concrete stappen hebt neergezet.
Als ik je ergens mee kan helpen dan hoor ik het graag van je.

En net zoals jij ben ik aan het zoeken naar iemand voor de schoonmaak, maar om een of andere reden gaat dat niet zo makkelijk. Dat komt denk ook omdat wij een herder hebben en niet iedereen dit fijn vind. Toch ben ik er zeker van dat wij iemand zullen vinden.

Heel veel succes!

Loes Janssen
11 years ago

Dag allemaal,

Zojuist kreeg ik een mailtje van Bas van der Paardt met de vraag om ideeën voor het loslaten van uurtje-factuurtje, dit is wat ik hem antwoordde (wellicht ook voor anderen een idee?)

‘Ik wil met je delen hoe het mij helpt om niet meer per uur te werken, maar anderszins. Als ik een offerteaanvraag voor een klus krijg ga ik steeds na wat het doel van de klant is. ik denk dan na over hoe deze doelstellingen gerealiseerd kunnen worden aan de hand van mijn dienst. Dit omschrijf ik dan in het ‘resultaat’ voor de klant. De kosten voor het behalen van dit resultaat zijn dan x euro. Ik laat merken dat we samen voor hetzelfde doel gaan en dat ik ook wil investeren in zijn doelstellingen. Is de klant tevreden en is zijn doel bereikt dan is mijn doel ook bereikt.

Ik wil nu gaan experimenteren met het idee om een opdracht voor ‘minder’ aan te bieden en de klant te vragen om een ‘bonus’ als het resultaat bereikt is. Zo kun je eerst je expertise laten zien en vertrouwen winnen. Tevreden klanten zijn eerder geneigd om meer te bieden dan klanten die je nog niet kennen.

Wie heeft er nog meer ideeen?

Groeten Loes

John D. Setyo, MD.
11 years ago

Mijn ervaring bij Business Bootcamp:
Als arts voelde ik me een beetje een vreemde eend onder de andere eenden die min of meer al bedreven zijn in de business wereld. Mijn beroepsgroep is i.h.a. heel conservatief en beschouw zich zelf als niet bij een “business” gezelschap. Maar ik kwam daar omdat ik naast mijn praktijk als acupunctuur-arts ook andere tak van “sport” beoefen, namelijk als Fengshui professional. En dat wil ik meer bekendheid geven. Na meer dan 20 jaar ervaring in deze vakken dacht ik dat ik geen recommendatie meer nodig had. Maar na dit weekeind ben ik toch aan 2 clienten (voor de eerste keer) gaan vragen of zij mij via de LinkedIn willen aanbevelen. Ik ben heel benieuwd hoe het zal uitpakken. Ik ervaar dit afgelopen weekeind o.l.v. Nisandeh toch als zeer positief. Tijdens de samenkomst kreeg ik allerlei lucratieve ideeën die ik nu aan het uitwerken ben. Niet over acupunctuur of Fengshui maar over iets heel anders. En het frappante was: op verschillende momenten zat ik naast verschillende mensen die (naar ik verwacht) ook een rol zou kunnen spelen bij de onderneming die ik ga starten om een leuke “Passive Income” te kunnen genereren. Ik ben heel benieuwd of de anderen ook in dezelfde gollengte zitten. 2 personen (van de 8 die ik benaderd heb) i.i.g. al binnen. Mijn grootste “insight” na de bee-hives spel en de boter-kaas-eieren (had miljoenen kunnen scoren) was: Samenwerken werken is ook een sleutelwoord voor succes! Nisandeh heeft de eerste steen gelegd om Nederland te veranderen en uit te komen van deze economische crisis. Wij moeten nu verder uitwerken voor een betere toekomst voor iedereen! Niemand uitgezonderd ….,

Anjo de Bruijckere
11 years ago

Ik wilde gewoon even zeggen dat ik het heel leuk vind om te zien dat er een arts aanwezig was! Ik kom zelf uit de hulpverlening en er lijkt een taboe te zijn om geld te vragen voor de hulp die je biedt. Terwijl ik steeds meer merk dat het bieden van zorg/hulp vanuit een ander kader dan we gewend zijn, veel meer oplevert!
En ik vind het ook heel leuk om te zien dat je naast je accupunctuur ook feng shui doet. Ik vind het leuk om te zien dat je je als arts ook op andere gebieden ontwikkeld! Super!

Caroline Hoogerwerf
11 years ago

Samenwerken is voor mij ook het sleutelwoord. Aangezien ik nog maar net begonnen ben heb ik de neiging mijzelf erg in de spotlight te zetten, zo van: ik ga jou wel eens even helpen. Het boterkaas en eieren spel was een echte eye-opener. Ik “vocht” met mijn teamgenoot vanwege mijn vooroordelen (ik rondje, dus hij kruisje).

Mijn eerste actie na de Business Bootcamp was dan ook het opschrijven van mijn doelen, het maken van een strategie en vervolgens bepalen: WAT en vooral WIE heb ik daarvoor nodig?

Ik ben gaan netwerken en heb vanavond al een afspraak met iemand die mij wil steunen. Volgende week heb ik een train de trainer sessie bij een instituut dat mij (als het goed is) gaat inhuren als trainer. En met een beetje geduld gaat de rest ook lopen. Echt geweldig hoe geinspireerd ik ben en hoeveel er op je af komt als je open staat voor ideeën.

Joost Hoevers
11 years ago

Hoewel ik in het begin sceptisch was, heb ik de Business Bootcamp als zeer waardevol ervaren en er veel energie van gekregen. Belangrijkste inzichten: Stay in line & double your score!

Afgelopen maandag mijn profiel op linkedin aangepast en nieuwe relaties aan mijn netwerk toegevoegd. Gisteren nieuwe teksten voor mijn website geschreven. Vandaag een eerste aanzet gemaakt voor mijn eerste blog en morgen een afspraak om mijn website aan te passen.

Ik verheug me op de komende tijden!

Bianca van der Zwet
11 years ago
Reply to  Joost Hoevers

Wauw, wat een energie.

Zo te lezen ben je echt op de goede weg gegaan.

Heel veel succes!

Bert Wouters
11 years ago

Misschien handig voor alle Social Media contacten?

http://www.tweetdeck.com/desktop/

Kijk maar eens of het wat voor jullie is.

Evelien Kostense
11 years ago

Tijdens de Business Bootcamp heb ik veel inzichten op gedaan. Toch komen 3 dingen nu het sterkst naar voren, wees creatief, stap uit je comfort zone en durven vragen. Vooral dat durven vragen… dat alleen al haalt me uit mijn comfortzone… en toch heeft het me een ‘Schop onder de kont’ gegeven om dat toch te proberen.

daar heb ik wel iets mee gedaan, mijn auto werd afgekeurd en ben uit mijn comfortzone gestapt door hulp te vragen… via linkedin en facebook. En verder ben ik bezig om op goede plaatsen in mijn huis inzichten op te hangen zodat ik ze elke keer weer zie.

Zelfs op mijn werk wat ik nu nog doe naast mijn bedrijf ben ik uit mijn comfortzone gehaald en heb ik een nieuwe functie, waarbij ik uit mijn comfortabele rustige werkplek nu ineens in een stuk levendiger en drukkere werkplek terecht gekomen ben, en veel meer verantwoording heb. Ineens is dan wel even de focus kwijt, door de enorme switch, en toch leer je daar ook weer een hoop van.

Ik ben ook van plan om een blog te gaan schrijven en nu mijn mailprobleem opgelost is kan ik eindelijk iets met mijn beehive kaartjes doen… ik dacht al netjes mail verstuurd te hebben, alleen was er niets aangekomen, kreeg alles onbestelbaar terug.. dus iemand erbij gehaald en nu kan ik weer netjes mail versturen.
Verder wil ik mijn website aan gaan passen, nieuwe workshops ontwikkelen en samen gaan werken met een klasgenoot, samen meer plezier en meer kennis. Ook dat heb ik meegekregen uit de business bootcamp.

Ook heb ik zoveel leuke nieuwe mensen ontmoet, het geeft zoveel extra energie, het is echt top. Zin om een boek te schrijven, andere manieren te zoeken om een passief inkomen te kunnen creëeren… er borrelt van alles…
En iemand zoeken voor de huishouding zou ook geen overbodige luxe zijn.

Dus nog genoeg om te implementeren… het geeft wel een boost… ik denk er met veel plezier aan terug en het heeft me veel gebracht aan inzichten.

Jantine Abbring
Jantine Abbring
11 years ago

O ja, de foto is vandaag gemaakt! Spoedig komen de berichtjes met mijn gezicht erbij.
h.gr.

Jantine

Willem Zoer
11 years ago

Hallo allemaal,

Ook ik heb genoten van afgelopen weekend. De zaken die ik in gang heb gezet zijn de volgende:
Nieuwe teksten schrijven voor mijn website Focus-aid.nl en Linkedin.
(Graag commentaar als jullie iets opvalt wat anders kan). Ik heb namelijk de neiging om veel tekst te gebruiken terwijl e.e.a. veel krachtiger kan. Vervolgens een e-mail lijst gemaakt. Twitter account moet ik nog optimaliseren. en vandaag ga ik een webblog aanmaken. Nisandeh bedankt voor de vele eyeopeners hier kan ik wat mee. Natuurlijk valt en staat alles met de wil om te winnen en de discipline om uit de comfortzone te blijven.

Hartelijk groet
Willem Zoer

Saskia Frankena
11 years ago

Voor mij was het heel duidelijk dat ik te versnipperd bezig was.

Het eerste dat ik gedaan heb is door gaan werken zónder Twitter, LinkedIn en zelfs mijn e-mail open. Een uur lekker geconcentreerd werken en dan even pauze. Dat scheelt op zich al zóveel in de productiviteit.

De was en andere huishoudelijke klussen alleen ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds. Zou ook zo zijn als ik buitenshuis werkte, dus waarom niet mijzelf en mijn werk serieus nemen?

Verder ben ik mijn website aan het ombouwen en baal ik daarom bijna een beetje van die grote klus die ik voor de Business Bootcamp aangenomen heb. Maar hij betaalt goed en levert een hoop reclame op, dus toch maar even doorzetten.

Mirjam Stoffels
11 years ago

Wat een inspirerend, enerverend en motiverend evenement! Dank jullie Nisandeh, Vered en [E-]Team!!

Een feest van herkenning voor mij was het onderwerp ‘Focus’ en daarmee ben ik maandagochtend gelijk aan de slag gegaan. Ik wil mijn mail nog maar 1x/dag checken en wel om 12:00 uur, voorafgaand aan de lunch. Afgelopen maandag dus gelijk een autoresponder op mijn mail ingesteld [ook in navolging van Timothy Ferris [The Four Hour Work Week], die het volgende zei:

“Dank je voor jouw mail!

Wist je al dat ondernemers gemiddeld iedere 11 minuten worden onderbroken in hun werkzaamheden? Door mail, telefoon, social media e.d. Mogelijk herken je dit zelf ook!

Wist je ook dat het na iedere onderbreking zo’n 25 minuten duurt voordat je weer in een gefocuste ‘workflow’ komt? Wat een efficiëncyloss…

Nog een weetje: onderbrekingen en opnieuw moeten focussen op je werk maken een aanslag op je korte termijn-geheugen en onderzoek heeft uitgewezen dat je zelfs 10 punten van je IQ verliest!

In navolging van Timothy Ferris [‘The 4 Hour Workweek’] heb ik daarom deze autoresponder ingesteld. Ik check mijn mail nog maar één keer per dag en wel om 12:00 uur ‘s middags, voor mijn lunchpauze. Stuur je mij deze mail vóór 12:00 uur dan ben je straks aan de beurt. Valt hij na 12:30 uur in mijn mailbox, dan moet je wachten. Excuses daarvoor, maar ik wil mijn tijd gewoonweg effectiever en meer gefocust gebruiken [en ik raad je aan hetzelfde te doen!].”

Nu werd mijn autoresponder maandagochtend ietwat over-enthousiast en stuurde dit bericht ook aan oude mail die nog in mijn mailbox zit [ik ben goed in hamsteren…]. Kwestie van instellingen natuurlijk, maar het gevolg was dat velen, waaronder Open Circles, spontaan 20x deze autoreply van mij ontvingen [ik bewaar jullie mailtjes nu eenmaal goed, Open Circles!] Over onderbrekingen gesproken… ;-D

Niet helemaal de bedoeling natuurlijk en nogmaals excuses voor het ongemak!

Nisandeh Neta
11 years ago

BRILLIANT! Mirjam
Thank you for sharing your autoresponder.
We should all copy that… Nisandeh

Katja Bloem
Katja Bloem
11 years ago

Hoi Mirjam.

Mooi verhaal. er is niets mis in het bewaren van mailtjes, maar ik hoop dat je dat wel doet ineen archiefmap(pen). Dan belast je je inbox en quota niet, kan je niets kwijtraken en heb je ook veel minder “stuff”die je kan afleiden van je eigenlijke werk.

Wanneer je je inbox dagelijks leegmaakt via bijvoorbeeld de GTD-methode van David Allen- zie ook de bijdrage van John (meereffect)- levert je dat een opgeruimd gevoel en hoofd op, waarin weer ruimte is voor creativiteit en ontwikkeling.

Veel succes ermee,
Groet Katja

Mirjam Stoffels
11 years ago
Reply to  Katja Bloem

Thanks, Nisandeh en Katja!
@Katja: Ja, ik heb archiefmappen aangelegd. Gebruik ze alleen te weinig… Is een actiepunt: ‘focust time’ spenderen aan het rigoureus schonen van mijn mail!

Mirjam Stoffels
11 years ago

Mijn grootste inzicht afgelopen weekend was overigens: ‘Succes trekt heel veel mensen aan’ en met jouw eigen succes kun je vervolgens anderen helpen om ook succesvol te worden [naar aanleiding van het boter-kaas-en eierenspel, zondagavond]. Open Circles is daarvan natuurlijk een lichtend voorbeeld! Dus je hebt het recht niet om klein te blijven!!

Alexander Israel
Alexander Israel
11 years ago

Lieve allemaal,

Sorry voor dit bericht, maar ik moet mijn gedachten en gevoelens omtrent de Beehive-game aan het papier toevertrouwen.

Let op wanneer je jouw belofte ‘te reageren, al is het maar de bevestiging van de mail’ negeert. Karmisch gezien zul je dat op je brood terugkrijgen. Je ondermijnt je eigen intenties. Wanneer je de belofte naar anderen al niet kunt nakomen, is de belofte naar jezelf ook zonder waarde van betekenis. Het belang hiervan kun alleen jij inschatten.

Dat is wat ik te zeggen heb, hiermee laat ik het los.
Een fijn weekend iedereen,
Alex

Annelies De Neve
11 years ago

Ik was heel sceptisch, maar ben heel enthousiast geworden over de Business Bootcamp. De tips waren heel bruikbaar!

Ik heb gisteren een linkedin training gevolgd, om mijn profiel te upgraden en beter gebruik te kunnen maken van medium.

Mijn vraag tijdens het bijenkorfspel was als volgt: welke werkgever wil met mij het gesprek aan over het aanbieden van een vitaliteitspakket aan de werknemer? Een fitte, gezonde werknemer verlaagt de ziekteverzuimcijfers en presteert beter. Mijn expertise bevindt zich in het voedingsaspect.

Succes allemaal!

@Loes: dank voor de tip over uurtje factuurtje.

Geerteke Kroes
11 years ago

I have been so tremendously inspired. When talking about the Business Bootcamp with others interested in my experiences the total feeling of freedom to create comes back and is felt in every single cell of my body.

The most wonderful insight so far is the Beehive experience.

When I checked with my groupmembers whose working bee I should be the reply was that they had chosen one of the 5. So I only had to be a queen bee.

At first I thought perhaps I wasn’t good enough to be a working bee.
Then 30 min later it dawned on me that I must be so special that the fun of being a queen bee was what was given to me.
Wow. A terribly good feeling for someone who is always looking for ways and means to help someone else.

Of course there are more insights but this one is of a completely different category.

Thank you again for your uplifting being, Nisandeh…..

John Verbruggen
11 years ago

Ik mis overigens de link die we zouden krijgen om anderen mensen naar het Business bootcamp te verwijzen. Of heb ik dat verkeerd begrepen?

Loes Janssen
11 years ago

Een van mijn insight was dat ik me vooral moet laten zien en horen, anders leren mensen me niet kennen.

Ik heb meteen actie ondernomen en ben op interessante linkedin groepen vragen gaan stellen en comments gaan geven. Het is een groot succes! Wat gebeurt er namelijk: Mijn profiel wordt substantieel meer bekeken door mijn doelgroep! Hoe gaaf is dat!

Maar nu moet ik er iets mee: heb een gevoel van:

HELP! Er kijken interessante mensen op mijn profiel, wat nu???

Iemand goede ideeen of een woordje van steun?

Groet Loes

John Verbruggen
11 years ago
Reply to  Loes Janssen

Prima toch dat ze komen kijken Loes. Kijk nu hoe je je profiel stap voor stap kunt verbeteren. Succes!

Ellen Omvlee
11 years ago
Reply to  Loes Janssen

Oh Loes, wat herkenbaar. Je wilt gezien en opgemerkt worden, maar wat als mensen je idd gaan zien en opmerken? Help! Ze zien me en wat zullen ze nu wel niet denken? Dat is nog eens uit je comfortzone stappen. Chapeau en blijven doen, oefening baart kunst! Dit moet ik ook maar eens wat vaker tegen mezelf zeggen, haha!

Ellen

Jantine Abbring
Jantine Abbring
11 years ago
Reply to  Loes Janssen

Hoi Loes,
Geweldig dat je uit je comfort zone bent gestapt en je jezelf laat zien. En nu wordt je gezien! Wouw
Wat is het dat de bezoeker van je ziet?

Een lekkere wandeling met de vraag aan jezelf wat je ermee wilt kan verassende antwoorden geven. De buitenlucht en ontspanning kunnen het hoofd helder maken.

Je komt er vast wel uit en gaat dan voor de volgende stap.
ik volg je graag.

H. gr. Jantine

Eric Tanorie
Eric Tanorie
11 years ago
Reply to  Loes Janssen

Beste Loes,

als ik zie, dat iemand mijn Linkedin profiel heeft bekeken stuur ik een mailtje met de opmerking dat ik toch wel nieuwsgierig ben naar de reden ervan.

9 van de 10 keer krijg ik antwoord!

En heel regelmatig blijkt dat we op korte of langere termijn wel eens iets voor elkaar kunnen betekenen. Vasthouden en onderhouden dus zo’n contact.

Bert Wouters
11 years ago

Mijn inzicht?
Doorzetten óók bij NEE als antwoord. Voer je ideetjes uit; gaat het fout dan kun je ervan leren.

Wat heb ik al gedaan?
De tekst op mijn website al wat veranderd.
Eerste opzet gemaakt voor mijn eBook. (ik kan niet wachten om Nisandeh’s cursus hierover te gaan volgen)
Ik heb al een A4-tje vol met ideetjes en gedachten waar ik wat mee wil gaan doen.

Red Bull geeft je vleugels……
Nisandeh brengt je naar je doel….naar de TOP.

Iedereen die ik maar kan benaderen probeer ik mee te krijgen naar de volgende Business Bootcamp.

Samen kunnen we iets voor onszelf maar zeker voor de wereld betekenen.

Alexander van Dijl
11 years ago

Mijn eerste actie is het doorschakelen van mijn telefoon naar de antwoordservice! Vanaf deze week GEEN telefoon meer, behalve van familie en vrienden!

Heel veel succes!

Marion Naus
11 years ago

De Business Bootcamp was een geweldige inspiratie- en motivatiebron.
Ga mijn idee nu ook daadwerkelijk realiseren.

Ben op zoek naar businesspartners voor het opzetten van een academy healing, power en dynamic.
Ook mensen die veel affiniteit hiermee hebben wij nodig voor hulp met social media en marketing.

Groepen en teams anders leren denken, voelen en handelen voor betere persoonlijke prestaties en teamresultaten.
Kort, krachtig en effectief met ludieke workshops, weekend- en weektrainingen in binnen- en buitenland.

Groetjes
Marion

Ingrid Langen
11 years ago

Het was al weer mijn 5e Business Bootcamp: niet omdat ik het nog steeds niet snap maar vooral om het netwerken en de inspiratie die ik steeds weer opdoe. Ook nu weer veel nieuwe en boeiende mensen leren kennen, mogelijk nieuwe samenwerkingspartners!

Mijn laatste inzicht: ‘Stay in line’ ! Uit ongeduld stap ik nog wel eens uit de rij en dat is dus niet handig…..

Op mijn blog vind je een samenvatting van mijn learnings van het Business Bootcamp: beetje van mezelf en veel van Nisandeh 🙂
ijlan.nl/goede-marketing-het-verschil-tussen-succes-en-falen/
En uiteraard kan je je aanmelden voor mijn blog 🙂

Bianca van der Zwet
11 years ago
Reply to  Ingrid Langen

Hoi Ingrid,

Wat jammer dat wij elkaar niet tegen het lijf zijn gelopen. Wel leuk om te lezen dat jij hetzelfde inzicht had als ik: stay in line!!

Wie weet komen we elkaar binnenkort wel weer een keer tegen in Hilversum of omgeving!

Groetjes!

Bianca van der Zwet
Bianca van der Zwet
11 years ago

Ondanks dat ik sceptisch begon heb ik veel opgestoken van de Business Bootcamp. En ben ik zeker van plan om nog een keer te gaan!

Wat ik vooral heerlijk vond was dat blijkt dat ik met een hoop dingen op de goede weg zit, maar me hier en daar wat meer moet professionaliseren. 
Maar ook het krijgen van een aantal handvatten om een goede richting uit te gaan was erg plezierig (mg-spi)

Een van mijn eerste aktiepunten was het inhuren van een telefoonservice en dat heb ik opgepakt. 
LinkedIn heb ik al, maar gebruik ik nog niet intensief genoeg, dus dat is mijn tweede aktiepunt. Daarnaast ga ik mijn profiel aanpassen met de tips van Nisandeh.
Mijn eerste nieuwsbrief gaat er zaterdag uit (gelukkig heb ik momenteel genoeg onderwerpen om over te schrijven gezien het belasting kan 2012)
Maar ook mijn andere inzichten ga ik oppakken al moet ik nog even goed brainstormen over het passieve inkomen, maar ook dat gaat goedkomen.

Het Beehive spel was ontzettend leuk om te doen en ook de akties daarop heb ik afgelopen maandag al genomen. En de eerste reacties ook al mogen ontvangen! 

Vooral energie, doelen, strategie en plan zijn van belang, maar implementatie is inderdaad het belangrijkste deel. Oftewel niet verzanden in de regels, die kan je bijstellen, maar vooral DOEN!!!

Tijdens het Beehive game was mijn vraag:
“ik zoek ondernemers die hun boekhouding willen uitbesteden (laten verzorgen)”

Dus wil jij die 10% aan organisatie terugbrengen naar minder, neem dan eens contact met me op, want ik kan op een eenvoudige manier jouw administratie voor jou verzorgen zonder dat je het overzicht hoeft te verliezen.

Kijk ook eens op v-d-Zwet.nl/BoekhoudenPlus.html

Voor iedereen die ik heb ontmoet: ‘leuk om je te leren kennen en tot gauw!’
Voor degene die ik niet heb ontmoet: ‘wie weet ontmoeten wij elkaar op een ander moment of op een andere manier’
Maar voor allemaal: succes met jouw (te starten) onderneming!!

Aischa Ajoeb
11 years ago

Ik was enorm onder de indruk van het afgelopen weekend. Nooit bij stil gestaan, dat er zovelen zijn, die net als ik zoekende zijn in welke manieren we ons bedrijf groter kunnen maken en tegen dezelfde onderwerpen aan lopen.

Ik heb veel inzichten opgedaan tijdens de Business Bootcamp.

De eerste die me heel erg trof, was dat ik mijn eigen werknemer ben en de meest veeleisende baas heb, mijzelf! Het wrong altijd al, dat ik zoveel te doen had, naast mijn core business, maar wilde er (nog) geen geld aan besteden om het door anderen te laten doen. Ik had het geld niet. Tijdens de Business Bootcamp besefte ik, dat als ik wil groeien, dat ik taken moet gaan uitbesteden, zodat ik meer tijd heb om mijn bedrijf te laten groeien.

Het eerste wat ik hiermee gedaan heb……. ik heb een afspraak gemaakt met een administratiekantoor om mijn financiele administratie te voeren. Het was al niet mijn sterkste kant, dus dat komt goed uit en straks heb ik meer tijd over voor andere zaken.

Iedereen bedankt voor een inspirerend weekend.
Nisandeh, bedankt dat je dit mogelijk maakt en voor al je praktische en bruikbare adviezen.

John Verbruggen
11 years ago

BELANGRIJKE DINGEN DIE IK MET JULLIE WIL DELEN

Sorry voor deze schreeuwerige introductie, maar ik wilde zeker weten dat jullie dit zouden lezen. Een belangrijke les van het Business Bootcamp is dat je eerst moet geven. Toen dacht ik laat ik een paar producten waar ik zeer enthousiast over ben en die voor veel meer mensen interessant zijn op een rijtje zetten en met jullie delen. Er is voor iedereen iets interessants bij.

Moo Visitekaartjes

Tijdens het Business Bootcamp hebben een aantal mensen mijn visitekaartjes gezien. Ik gebruik de visitekaartjes van Moo en die trekken (zonder enige overdrijving) altijd en overal de aandacht. Ik heb namelijk kaartjes met al mijn foto’s op de achterkant. Ik heb met mijn visitekaartje dus altijd een portfolio van mijn werk bij. Mensen zoeken vaak met zorg het kaartje uit dat zij willen hebben. Zou dit helpen om mij te onthouden? Ik denk het wel. Bovendien zijn de kaartjes mat gelamineerd en blijven ze mooi ook als ze door wat meer handen gaan.

Ik heb van heel veel van jullie kaartjes gekregen, waarvan ik meteen kan zien dat ze van VistaPrint zijn. VistaPrint heeft een excellente marketing, maar het is geen ‘remarkable product’. Wil jij dat jou bedrijf een goedkope uitstraling heeft? Nee toch? Echt de kaartjes van Moo zijn niks duurder en zo veel beter qua uitstraling. Ook Tony memoreerde in zijn verhaal aan de presentatie met je kaartje!

Dus iedereen die een visueel product heeft (Foto’s, gebouwen, bloemen, graphic design, etc etc) of die iets in tekst te melden heeft (spreuken, quotes, etc) zou naar dit product moeten kijken. Er staan allerlei ideeën op hun website hoe je dit principe van verschillende achterkantjes kunt gebruiken. Je zou er bijvoorbeeld ook een unieke QR-code op kunnen zetten.

Als je op deze link klikt krijg je ook nog eens 10 % korting: moo.com/share/xmrsx6 Moo heeft ook stickers, kerstkaarten, etc. Mis het niet!

Viewbook portfoliosites

Iedereen van jullie die een visueel product heeft (Foto’s, gebouwen, bloemen, graphic design, etc etc) en nog geen website heeft (of er niet tevreden over is of er teveel werk aan heeft) moet zeker kijken naar het product dat Viewbook aanbiedt. Op de website van Viewbook maak je jouw eigen site zonder kennis Joomla andere zaken waar je helemaal geen energie in wil steken. Eerder schreef ik hier al over op mijn blog: johnverbruggenfotografie.tumblr.com/post/1167302964/fotografen-moeten-zelf-geen-website-bouwen En voor fotografen kun je ieder ander beroep met een visueel product invullen.

Viewbook is op gericht door 4 Nederlandse broers die in Rotterdam hun vestigingsplaats hebben. Viewbook heeft ook een gratis app waarmee je jouw werk op locatie ook aantrekkelijk kunt presenteren op je iPad en iPhone. Binnenkort wordt het nog beter omdat ze bezig zijn om het allemaal nog beter en eenvoudiger te maken. Kortom ga naar viewbook.com. Alle websitebouwers zullen dit misschien minder leuk vinden, maar bekijk het positief! Jullie kunnen je nu richten op het maken van echt interessante websites, ipv van dit werk 😉

Tentoo ZZP-er Support (factureren, incasso, administratie, etc)

Tijdens het Business Bootcamp sprak Nisandeh dat je hooguit 10 % van je tijd aan operation zou moeten besteden. Kortom werk waar je geen energie van krijgt en niks oplevert besteedt dit uit. Sinds de start van mijn bedrijf maak ik gebruik van de diensten van Tentoo. Zodra ik een klant factureer, maak ik op de website van Tentoo een factuur aan. Zij dragen verder zorg voor de verdere afhandeling en ik heb binnen 7 dagen het geld op mijn rekening! Zij dragen dus zorgen voor de incasso ed. Verder houden ze de BTW in en houden die apart (en regelen dat met de belasting) en reserveren voor de inkomstenbelasting. Dit kost je 7,5% van de factuur, maar door aftrek van de kosten kost het ongeveer 4% (minimaal 20.000 euro omzet en alles door hen laten factureren). Het enige wat ik zelf aan boekhouding hoef te doen is 1 keer in de maand de bonnetjes op te sturen voor de BTW-boekhouding.

Krijg jij energie van klanten achter hun broek zitten voor je geld? Vast niet! Ja het kost wat, maar je dekt een belangrijk risico af en het geeft rust in je hoofd. Tentoo doet dit voor 18.000 freelancers en kan daardoor ook nog andere voordelen aanbieden. Overtuig jezelf: tentoo.nl/zzp-ers/zzp-ers-support.html

Meer tijd door slimmer gebruik van automatisering

Automatisering is overal om ons heen, maar we hebben vaak slecht geleerd hoe we het slim in kunnen zetten. Zodat het ook tijd bespaart, zo als automatisering ooit bedoeld was. Als je veel verschillende sites probeert bij te houden voor het nieuws op jouw vakgebied lees dan zeker deze blogpost:
johnverbruggenfotografie.tumblr.com/post/1487232246/tijd-winnen-door-slimmer-te-werken

Kamp jij ook met een overvolle mailbox? Hoeveel mails staan er in je Inbox? 20? 50? 100? Dan is het boekje van Taco Oosterkamp, Elke dag je hoofd en je inbox leeg een absolute aanrader. Taco geldt als de Getting things done goeroe van Nederland en leert je op een heldere en prettige manier een systeem waarmee je jouw mail in Outlook weer onder controle krijgt. Hier kun je het boek bestellen: bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/elke-dag-je-hoofd-en-inbox-leeg-druk-1/1001004006165524/index.html%23product_overview

Denk je dat zelf een boek doorwerken niet werkt voor jou? Boek dan een training of een bootcamp op:
meereffect.nl De website staat vol met razend enthousiaste reviews en publicaties. Iedere 10 minuten tijdwinst per dag levert je een werkweek per jaar aan tijdwinst op!!! Als je echt een probleem hebt levert dit nog veel meer tijdwinst op.

Goed hier laat ik het even bij 🙂 Hopelijk heb jullie er wat aan. Laat het gerust weten hieronder!

Saskia van Velzen
11 years ago

Wat een supertip John, die kaartjes van Moo. Ze zijn geweldig en ik ga iets moois laten maken daar! Thanx

Nicolet Groen
11 years ago

John je bent een held dat je dit noemt.

Van de, pak hem beet, 40 kaartjes die ik afgelopen weekend heb verzameld was een substantieel deel van Vistaprint. Compleet met Vistaprintlogo of iets zelf gemaakte in paint. De websites die je vervolgens bezoekt hebben geen professionele uitstraling wat nog niet eens door de vormgeving komt maar door de gastenboeken.

Mensen als je een bedrijf hebt wil je geen gastenboek met opmerkingen als: Wat ziet je nieuwe site er mooi uit, heel veel succes, Liefs mam.

Als aanvulling op je GTD opmerking: Ik gebruik Things voor de Mac, Iphone en Ipad en maak daarmee iedere dag mijn hoofd leeg door alles wat in me op komt even snel in te tikken. Aan het eind van de dag verwerk ik al die *dat moet ik nog even doen* dingetjes en geef er een tijd en datum aan of verdeel het onder in projecten. Things is mijn verlengde geheugen en schept rust!

Kijk ook voor veel interessante -gratis- e-boeken over slim werken op de site lifehacking.nl. Door slim en systematisch te werken win je zoveel tijd die je in projecten kunt stoppen!

Veel succes! Nicolet

John Verbruggen
11 years ago
Reply to  Nicolet Groen

Dankjewel Nicolet! Wat een compliment, held! Dat word ik niet iedere dag genoemd 😀

Ja mensen weten niet beter met die prut van Vistaprint. Exellent marketing, remarkable rubbish 😉

Dank ook voor je verdere aanvullingen!

Katja Bloem
Katja Bloem
11 years ago

Hoi John,

Ik wil even aansluiten bij jouw aanbeveling van Taco Oosterkamp.
Hij weet inderdaad op eenvoudige en overtuigende wijze oude gewoontes om te zetten in nieuw gedrag. De Outlook-cusrsus is maar een dagdeel, maar levert zoveel tijdwinst op dat het belachelijk zou zijn dit niet toe te passen.

ik ben in ieder geval een fan!

groet Katja

John Verbruggen
11 years ago
Reply to  Katja Bloem

Dank voor deze steuinbetuiging Katja 🙂

Katja Bloem
Katja Bloem
11 years ago

Ik vind dat je een waardevolle bijdrage levert, maar ik bedoelde:

Ik ben een GROTE fan van GTD en meereffect,

sorry John

Ellen Omvlee
11 years ago

Hi John,

Mooie tips, als beginner kan ik daar een boel van opsteken!

Grt Ellen

John Verbruggen
11 years ago
Reply to  Ellen Omvlee

Doe er je voor deel mee Ellen! Ze zijn met plezier gegeven 🙂

John Verbruggen
11 years ago

Ik ben een paar dagen weg, maar ik lees jullie kommentaar zondag avond !

Saskia van Velzen
11 years ago

Wat ik geleerd heb van het Business Bootcamp is VRAGEN.

Dus mijn vraag nu aan dit fantastische netwerk:
Wie weet iemand die kan mij helpen met spreken door de microfoon?

Mijn groepen worden steeds groter en ik heb een hekel aan spreken door zo’n ding. Ik denk dat ik met een paar oefeningen en wat tips heel ver kan komen.

Dank voor het meedenken.