Na Crowdfunding Secrets

Het was een enerverend weekend, vond je ook niet?

Stond je maandagochtend te popelen om jouw eerste crowdfunding campagne op te zetten met behulp van wat je allemaal hebt geleerd tijdens de training?

Jouw marketing activiteiten krijgen een heel nieuwe dimensie als je op de juiste manier gebruik gaat maken van de mogelijkheden van crowdfunding platforms als Indiegogo en Kickstarter.

Je hebt tijdens de training een enorme hoeveelheid informatie gekregen, je hebt kunnen sparren en aanhangers kunnen werven voor jouw idee. Nu wordt het zaak om dit allemaal om te zetten in resultaten voor jouw business.

Als je implementeert, pak jouw checklists en aantekeningen er bij. Deze handvatten zijn goud waard.

Daarbij zullen onderstaande zaken je ook zeker helpen…

Zoals beloofd:

Het Engelse persbericht voor de lancering van de Crowdfunding Mastery Campagne

Het Nederlandse persbericht voor de lancering van de Crowdfunding Mastery Campagne

Document met nuttige crowdfunding links

Doe er je voordeel mee.

Last but not least

We willen je stimuleren om elkaar te blijven inspireren en stimuleren om grote slagen te maken met implementeren.

Dus, gebruik alsjeblieft het commentaarveld hieronder:

  • Beantwoord de vraag: Wat waren jouw belangrijkste inzichten van de training?

  • Vind buddy’s om elkaars projecten te ondersteunen: Plaats een oproep en maak jezelf beschikbaar!

En kom daarna regelmatig terug op deze pagina om de comments te checken en ons op de hoogte te houden van jouw voortgang en resultaten!

Op jouw succes,

Nisandeh en team Open Circles Academy

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

55 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ellen van der Hall
Ellen van der Hall
7 years ago

Het volgende is voor mij het allerbelangrijkste op dit moment:
1. Je hebt je eigen crowd hard nodig, dus uitbouwen
2. Goed voorbereiden en een plan maken
3. Lanceren houdt in dat je ook al andere platforms hebt gebruikt om die lancering nog beter naar buiten te brengen
4. Tijdens de campagne moet je dagelijks werken aan de campagne en systematisch je eigen crowd en daarbuiten benaderen
5. Updates geven zodat je backers weten waar je nu staat en wat je nodig hebt
6. Voor jezelf duidelijk hebben hoe je de campagne kunt gebruiken om ook daarbuiten geld te genereren, zeker als je besloten hebt een fixed campagne te doen
7. Het is meer dan geld, dus een campagne kan aandacht voor je genereren zonder dat je het geldbedrag bereikt
8. hetrgeen ook inhoudt dat de voorbeelden tijdens het weekend niet laten zien wat die campagnes buiten de campagne hebben opgeleverd.
9. Blijven analyseren, anderen steunen in hun campagnees en dan op het juiste moment de jouwe starten

Erik van Gulik
7 years ago

Mooie opsomming Ellen,

thanks for sharing!
Als je nog een 10e weet, deel je die dan ook? 🙂

Erik

Eline van de Veen
7 years ago

1. CF is free marketing
2. I need to improve my platform before starting
3. charity is not sustainable
4. its fun creating a smart campaign

Anita Kornman
7 years ago

Geweldig om te ontdekken dat de marketing werking van crowdfunding zo groot kan zijn. Mijn grootste inzicht was eigenlijk een gemiste kans voor mezelf van de afgelopen drie jaren. Ik doe al 3 jaar voor een goed doel (een kinderkamp) de crowdfunding en met groot succes. Wekelijks in de krant, met veel reacties van diverse kanten en ik heb er werkelijk nooit aan gedacht om daar slim gebruik van te maken als marketing instrument voor mijn bedrijf. Ga ik nu uiteraard wel doen!!! Maar er waren nog veel meer inzichten die ik ook graag verwerk. Te veel om nu te noemen, maar een belangrijke is het inzicht dat je juist moet aansturen en voorbereiden om de eerste twee dagen flink succes te behalen. De training was weer super Nisandeh. Dank je wel.

Armando Ello
7 years ago

Zojuist research gedaan onder mijn Facebook pagina platform en om 100 likes gevraagd om het project door te laten gaan. Resultaat binnen een halve dag: 157 likes en 18x gedeeld. Maar door dit als research te presenteren heb ik nu een inschatting naar wat mensen willen en kan ik daarop eventueel een crowdfunding aan koppelen.

Nog een inzicht is dat de JUISTE doelen zetten en doorbreken van die doelen van belang is en niet perse een hoog doel willen bereiken, want ten eerste gaat het niet om het geld wat je binnen haalt, maar om gratis marketing.

Ik was een van de 5 à 6 mensen die video deed en opstond dus wellicht kan ik jullie helpen aan wat tips om een goede film te maken. Tenslotte heeft Nisandeh mijn diensten zo goed als verkocht, maar heb begrepen dat voor veel mensen 500 euro ook al best veel geld is. Maar wat ik geleerd heb is dat je al je kosten voor de marketing en crowdfunding o.a. ook je perks, transactiekosten en fee-percentage voor wel en niet behalen van je financial goal mag en moet meerekenen in je doelstelling dus waarom ook niet video?

Ik stel voor om voor de deelnemers van deze cursus aan te bieden dat ik een no-cure-no-pay model gebruik voor je crowdfund project. Haal je je doelbedrag wel of niet, dan baseren we daar een percentage op, dan zorg ik ervoor dat het in ieder geval niet aan de film ligt. Maar ik geloof dat we met deze ABC-crowdfund seminar van 2 dagen elke deelnemer succesvol zal zijn als je alles implementeert.

Marjon Sarneel
7 years ago
Reply to  Armando Ello

Wat een fantastisch voorstel Armando. Ik houd van het model ‘no cure, no pay’.

Renée Daniëls
7 years ago
Reply to  Armando Ello

Wat een mooi drempelverlagend aanbod, Armando. Een project wordt altijd sterker als de belangen van alle ‘deelnemers’ parallel lopen. 🙂

Niek Sjaardema
7 years ago
Reply to  Armando Ello

Hallo Armando,
Ik ben met mijn stichting Nationaal Steunpunt en mijn bedrijf Zorgware BV bezig om een nieuw Crowdfundplatform te starten. Ik wil dat doen met mijn nieuwe site hiervoor: http://www.B2B4U.nl die op dit moment in ontwikkeling is.
Ik wil graag met je in contact komen om dit samen op te zetten.
mail me naar niek@zorgware.nl

Annette Polman
7 years ago
Reply to  Armando Ello

Hoi Armando, wat een mooi aanbod doe je daar! Ik maak er graag gebruik van. Wil eind december/ januari starten met het crowdfunden van mijn online-cursus ‘Wie ben ik? Wat wil ik?’
Overleg graag met je.

Marcel Oerlemans
7 years ago
Reply to  Armando Ello

Hoi Armando,

Super dat je Facebook bericht zo succesvol is gebleken! En erg veel waardevolle informatie dus, top!

Erg mooi initiatief dat je de video’s no cure no pay wil aanbieden, dat maakt het voor veel mensen inderdaad wel interessanter, en als je zeker bent van de kwaliteit van je product en van de campagne en inzet zal het risico ook wel meevallen lijkt me.

Het lastige bij video blijft denk ik dat het inderdaad veel geld is voor een paar minuten video waarvan je nog maar moet afwachten wat het effect gaat zijn..

Niek Sjaardema
7 years ago

During the Crowdfund Secret session I felt to have a major disadvantage in my chances in making a Crowdfund campaign into success against Nisandeh options. 40.000 clients to trigger to make his project a success, and being able to create interesting perks to offer (not very different from the usual way he offershis trainings).

I have a feeling that a link and and ideal module on his website might have had the same result with less work. I hope he will start his new campaign without using his evangalists. That would really be interesting for me to see what happens. When KPN launches a B2B connector it be an immediate success, while I will have to work very hard to make it into a success. I think crowdfunding campaigns work likewise. Am I right or do I miss an important insight?

Annette Polman
7 years ago
Reply to  Niek Sjaardema

Interessante invalshoek. Je zou best wel eens gelijk kunnen hebben. Tenslotte is €80.000 ook helemaal niet zoveel met 40.000 mensen op je lijst. €2 pp. Goed om het in perspectief te blijven zien.

Jeannette Bal
7 years ago
Reply to  Niek Sjaardema

Begin nu direct met het bouwen van een lijst !
Hoeveel mensen heb je al ?
Hoeveel wil je er bereiken.
Hoe is je relatie met jouw klanten?
Nisandeh had er in 1 jaar ook geen 40.000 en heeft er hard voor gewerkt om deze lijst te bouwen.

Dus is CF te ver van je bed, begin bij het begin.
Listbuilding en Expert status !

Ik ga een CF starten met behulp van mijn netwerk en dat van hun om meer mensen te bereiken dan de 1000 die ik nu op mijn mailinglijst heb. En daarnaast alle FB en LinkedIn contacten waar enorme netwerken achter zit.

Erno van der Meer
7 years ago

Het geheim achter Crowdfunding, is dat je een groot netwerk hebt, ik begreep dat 90% uit het directe netwerk kwam van Nisandeh.

Zelf heb ik al enige tijd ervaring op gebied van crowdsourching. De reden dat ik me ben gaan verdiepen, is dat crowdfunding er heel dichtbij ligt. Mijn inzicht is dat er een model gecreëerd moet worden waarbij je vooronderzoek doet of een project rendabel is om te funden.

Het lijkt me geweldig om juist de koppen bij elkaar te steken en samen iets op te bouwen.

Ik heb al meerdere ideeen liggen, die gepitcht zijn en die tijdens dit event alleen maar concreter zijn geworden.

Wie staat er voor open om een open netwerk te creeren waarbij we feedback geven en mogelijk funden in elkaar project. En dat we samen de database uitbouwen, zodat iedereen die een crowdfunding project opzet daarvan profiteert.

Marie-Astrid Zeinstra
7 years ago

Daar sta ik zeker voor open, Erno. Sterker nog, daar ben ik naar op zoek! Met zoveel slimme en passievolle ondernemers moet er wel iets heel moois ontstaan.

Erno van der Meer
7 years ago

Geweldig, dank je wel voor je reactie.

Zou je mij een mail kunnen sturen naar Erno@globeunited4u.com.

Ik lees trouwens nu pas je bericht, ik krijg er geen melding van.

Tot snel 🙂

Niek Sjaardema
7 years ago

Hallo Erno,
Ik ben al bezig om ene nieuwe Business Connector te bouwen nu Nisandeh heeft aangekondigd er mee te stoppen.
Stuur me even een mail op niek@zorgware.nl, zodat we in contact komen

Niek Sjaardema
Stichting Nationaal Steunpunt

Niek Sjaardema
7 years ago

Hallo Erno,
Ik had al een artikel hierover ingevuld, maar deze is nog niet geplaatst.
Ik heb een volledig plan klar liggen en het eerste gedeelte is al in ontwikkeling.
de website wordt B2B4U.nl
mail me even op niek.sjaardema@zorgware.nl, kan overleggen we.

Thom Bouman
7 years ago

Dank je Nisandeh.

Wat mij eerst te doen staat is een actief platform te creëren. Dat is het moeilijkste werk in mijn ogen.
Met 215 volgers op Twitter, 118 op Facebook, 118 op Pinterest en een lijst van 38 is er een lange weg te gaan. Misschien eerst Facebook adverteren om meer contacten te vergaren.

Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  Thom Bouman

Hi Thom, dat is inderdaad erg belangrijk ‘be present everywhere’. Maar grote aantallen connecties zijn niet alles zeggend (weet ik uit ervaring). Het gaat om gekwalificeerde connecties en om een kern waar je een relatie mee hebt opgebouwd. De vele connecties daar om heen, dus je brede netwerk helpt wel om overal op te poppen. Daarvoor is groei van je netwerk ook belangrijk.

Als je voor LinkedIn hierbij hulp
nodig hebt, laat dat weten. Facebook is een lange adem is mijn ervaring, vooral voor je bedrijfspagina, maar gewoon beginnen en gestaag doorgaan, en waardevolle content plaatsen helpen.

Succes!

Erik van Gulik
7 years ago
Reply to  Thom Bouman

Hi Thom,

Misschien is crowdfunding voor jou ook een manier om juist een platform te creëren? Kies een iets kleiner project waarmee je juist leads kunt genereren en wellicht ook meer te weten komt over hun behoefte?

Wat voor bedrijf heb je?

Erik

Annemiek de Nijs
Annemiek de Nijs
7 years ago

Lot’s of work to do. Wil dit zo graag doen en succesvol zijn daarin!
Daardoor heb ik focus, mindset, hulp, netwerk, try-outs op Crowd funding site etc. nodig.
Ben wel even onder de pannen daarmee.

Maar man (ja vrouw natuurlijk ook )! Wat een heerlijke energie heb ik ervan gekregen. En focus! En mindset!

Ook ik wil graag in een team om elkaar te ondersteunen, te delen en te helpen

Warme groetjes

Arina Angerman
7 years ago

Las net de ervaringen van andere deelnemers. Mij inspireren vooral de inzichten van Martine Verwey over Facebook en Armando Ello over aanbod video met no-cure-no-pay model.

Verzamelde sinds 2012 diverse nice or need to knows over CF.
Mijn belangrijkste inzichten van Secrets in Almere zijn:
– CF is een inspirerende marketing activiteit;
– voorkeur advertenties plaatsen via Facebook;
– vertel je persoonlijke verhaal.

Mijn plan voor CF in 2015 is in ontwikkeling!

Marjon Sarneel
7 years ago

Inzichten genoeg! Dank je wel Nisandeh.

1/ Dat het bij Crowd Funding niet gaat om de som geld die je binnenhaalt,, maar om de leads, de warme contacten. Wauw. Wat een krachtig instrument.

2/ Dat mensen het LEUK vinden om mee te doen aan een goed/interessant/veelbelovend project.

3/ Dat de filmpjes die mij raakten altijd filmpjes waren waar de passie vanaf spatte!

Ja, ik ga een online training crowdfunden in oktober 2015. En ik kan nog een buddy in mijn team gebruiken.

Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  Marjon Sarneel

Hi Marjon, ik ben zeer benieuwd waar je online training over gaat? Ik heb nogal wat schrijvers in mijn netwerk.

Hartelijke groet en succes!
Leni Minderhoud

Christien Papez
Christien Papez
7 years ago

Ja ik heb heel veel kennis en inspiraite opgedaan tijdens het weekend en kan prima vooruit.
Het is een voor mij nieuwe ingang van werken, om naar zaken te kijken. De motivatie is anders de presentatie is anders.
Ik ga ervan uit dat ik op deze wijze mijn doelgroep wél zal kunnen bereiken.

Heel hartelijk dank: niet allen Nishandeh maar ook de fijne mensen met wie ik mijn ideeen mocht delen en kun discusieren over júllie idee.

Wat mij opvalt: ik heb er geen centje moeite mee om het idee van een ander uit de bouwen en vorm te geven maar waar het mijn eigen idee betreft loop ik vast: de nieuwe aanpak zal hier een verschil in betekenen
Dank jullie nogmaals wel allemaal.

Marieke Hidding
Marieke Hidding
7 years ago

Priority number 1: building a bigger platform!
before launching a Crowdfunding Campaign.

2. What is it you are going to contribute to a better world ?

Only then you can start counting on contributors.

Martina Schneider
7 years ago

It’s not about the money 🙂
A good planning and preparation period required ! A tool for marketing, market research, sale and presale ! let’s do some crowdfunding joint ventures together. Who is up for a co- creation?

Niek Sjaardema
7 years ago

Hallo Martina,
Ik had al een artikel hierover ingevuld, maar deze is nog niet geplaatst.
Ik heb een volledig plan klar liggen en het eerste gedeelte is al in ontwikkeling.
de website wordt B2B4U.nl
mail me even op niek.sjaardema@zorgware.nl, kan overleggen we.

Martina Schneider
7 years ago
Reply to  Niek Sjaardema

mail is gestuurd! leuk

Mark C Hoogenboom
7 years ago

Using CrowdFunding for marketing means you cannot just sell. It has to have meaning or purpose beyond a simple sale of a product. And that stimulates me to the max to figure out what contribution I can come up with that gently connects to me (my brand) or my product.

Purposeful marketing through a channel that was designed for something else (at first). I thoroughly like that!
Cheers, Mark

Leni Minderhoud
7 years ago

Very nice summary Mark! Thank you for this mantra

Erik van Gulik
7 years ago

Mijn inzichten:

1. Dat je een plan en een schema moet hebben om succesvol te gaan crowdfunden.
2. Gebruik maken van de ‘succes templates’ voor video’s en teksten.
3. Crowdfunding is a marketing tool.
4. De wijze waarop je crowdfunding kunt gaan inzetten
5. Dat ik eerst goed moet gaan nadenken wat ik met crowdfuning wil bereiken.

Erik

Martine Verweij
7 years ago

Mijn grootste inzicht: alles is te crowdfunden als je het goed voorbereidt!

Wow! Ik ben helemaal into crowdfunding. Mijn eerste project is het crowdfunden van mijn Kruidenboek dat al bestaat en waarvan op dit moment 100 exemplaren zijn verkocht.

Gelijk dinsdag begonnen met het samenstellen van een team met andere Open Circles studenten die een boek willen crowdfunden.

Deze week doe ik research op Kickstarter naar boek-projecten. Daarvan heb ik nu al veel geleerd.

– Als je je doel laag houdt, heb je een minder grote achterban nodig.
– Tot nu toe blijkt dat het vaker voorkomt dat ca. 18% van de facebookfriends backer zijn geworden. Misschien is dat een goede indicatie van hoeveel backers je voor je project minimaal kan krijgen.
– een goede video is niet altijd noodzakelijk, wel als je product vreemd is of weinig mensen zal aanspreken of als je een kleine achterban hebt
– echter een slechte video en een kleine achterban is een ‘killing’ combinatie
– als je al beroemd of bekend bent bij een groter publiek die je vorige producten adoreren, dan is het heel gemakkelijk om veel backers te krijgen en snel je doel te behalen en meer.

Volgende week ga ik research doen op Indiegogo.

Succes allemaal!

Warme groet,
Martine

Douwe Westervaarder
7 years ago

Nisandeh dank je wel voor een zeer waardevol trainingsweekend!

Grootste inzicht: wij kunnen zelf CF actief inzetten voor presales en als het allerbeste marktonderzoek. De uitslag van de enquête is meteen het budget voor de uitvoering (en meer) ! En ook: start met je eigen crowd.

Nu aan de slag met de implementatie: organisatie van een congres in het voorjaar over verschillende vormen van beleggen en investeren. Wij nodigen sprekers uit op gebied van opties- , CFD- en valutatrading , onroerend goedbeleggen en edelmetalen. De deelnemers kunnen zich oriënteren en bepalen wat het beste bij hen past.

Wij weten uit ervaring (van cliënten) dat er behoefte is aan een breed seminar met eerlijke begrijpelijke informatie.

Suggesties zijn zeer welkom.
Als het je leuk lijkt, laat het graag even weten.

Renée Daniëls
7 years ago

Als eerste: bedankt voor een geweldig weekeinde! 🙂

Mijn belangrijkste inzicht was, dat het funden van mijn gewenste project – het OG voor een trainingscentrum in Frankrijk – behoorlijk afwijkt van de gangbare projecten, maar nog steeds do-able is. 🙂

Omdat het trainingscentrum niet alleen een nieuwe activiteit is, maar een heel nieuw bedrijf wordt, kan ik er niet gelijk mee van start gaan.

Ik zal, net als Thom, eerst een platform moeten bouwen, from scratch. Maar met alle lijstjes, tips en info van het afgelopen weekeinde kan dat ik wel in één keer goed doen. En daar wel gelijk mee van start gaan: de domeinnaam is al aangevraagd. 🙂

Niek Sjaardema
7 years ago

Open Circles heeft aangekondigd te stoppen met de Business Connector omdat het niet hun CoreBusiness is. Als softwareontwikkelaar ben ik zeer geïnteresseerd in deze ontwikkeling omdat ik,vanaf het eerste moment, hier een hoge potentiewaarde in zag. Ik voer nu dus uit wat ik van Nisandeh heb mogen leren: kom in actie en “fullfill my greatest potential”.

Spoedig zal de nieuwe website B2B4U.nl actief zijn waarvoor elk bedrijf of stichting zich gratis kan aanmelden en direct voordelen zal genieten van onze samenwerking. Participeren in het project betekent meer voordelen en meer verdiensten en de mogelijkheid om de beste Business Connector van Nederland te bouwen.

Laten we, in nauwe samenwerking, een betere wereld maken en onze bedrijven laten groeien. En ik kan dit niet zonder jullie hulp bereiken.
Op eigen kosten wordt de website gebouwd om hetzelfde te bieden B.C. van de Open Circles.

Daarnaast zijn er uitgewerkte plannen voor een echt NL CrowdFunding-platform, een Vraag&Antwoord mogelijkheid, een uitgebreid marketing platform en een kennisbank en komt er een B2B en een Maatschappelijk deel.

Neem deel aan het project door lid te worden, mee te denken of door het project financiël te steunen. Het eerste doel is: minimaal 5.000 aangesloten bedrijven in 2016.

Open Circles kan onze grootste hulp zijn door alle huidige leden van hun B.C. te informeren. Stuur een mail naar Niek.Sjaardema@B2B4U.nl zodat ik je op de hoogte kan houden. Wie de gedetailleerde plannen wil inzien, ik stuur ze je graag toe.

Bedankt

Coen Tuerlings
7 years ago

Top idee om elkaar te inspireren en te stimuleren…

Ik wil graag crowdfunding in gaan zetten voor het produceren van een Soundfulness Ontspanning App speciaal voor ondernemers.

Veel ondernemers hebben last van spanning of overbelasting. Dit kan leiden tot slapeloosheid, stress en burnout. Onze jarenlange ervaring met succesvol ontspannen kom zo goed tot zijn recht.

Wie van jullie heeft interesse in een co-creation crowdfunding en een nieuwe uitdaging?

Niek Sjaardema
7 years ago
Reply to  Coen Tuerlings

hallo Coen

Ik ben altijd geïnteresseerd.
Ik heb een team in India die de app zou kunnen maken en via mijn B2B4U ben ik een eigen crowdfundplatform aan het opzetten.
Mail me even op niek.sjaardema@zorgware.nl

Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  Coen Tuerlings

Wat een leuk idee Coen! Ken je de app Insight Timer? Je zou daar ideeën op kunnen doen. Deze app werkt wereldwijd en zorgt ook nog eens voor verbinding wereldwijd. Echt een super app.
Ik zou heel graag gebruik maken van zo’n Ontspannings app.

succes!
Leni Minderhoud

Remko Zuidema
7 years ago

Meest bijgebleven:
De heldere aanvulling op de ‘standaard’ methoden en technieken essentieel voor succesvol gebruik van Crowdfunding! Dus vooral eerst volledig implementeren van de Master Entrepreneur methode en daarna snel de aanvulling die voor de daadwerkelijke free marketing en vooral zelf betaalde marketing via Crowdfunding gaat zorgen.
Het is dus een volledige geïntegreerde aanpak!

Erik Hofstra
7 years ago

It’s not so mysterious as it seemed like at first. In fact it is pretty easy if you know how. That’s clear now. If you want to do it right it is hard work and a lot too.
Worth trying!
Good luck everybody.
Erik

Gert van Dorsten
7 years ago

L.S.
Is het mogelijk om de links in de pdf clickable te maken?
Kan ze helaas ook niet in het zoekvenster plakken.
Dank.
Gr. Gert

Mervyn Fransen
Mervyn Fransen
7 years ago

Ik zit erover te denken om voor het oefenen voor het goede doel een crowdfunding campagne te starten deze week =)

Film materiaal en contact-lijsten wordt al verzameld.

=)

Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  Mervyn Fransen

Dag Mervyn,

Ben heel benieuwd wat je goede doel is? Dat is heel snel, deze week al beginnen?

veel succes,
Leni Minderhoud

Marie-Astrid Zeinstra
7 years ago
Reply to  Mervyn Fransen

Leuk, Mervyn! Zat zelf ook al aan iets dergelijks te denken. Ik ben ook benieuwd naar jouw goede doel. Als je er nog een zoekt, heb ik wel een suggestie: Treasures for the future. Op de gelijknamige website vind je meer informatie.

Ilse de Graaf
7 years ago

Bottomline van afgelopen weekend:
Het is niet de vraag OF ik een CF project ga opzetten, maar welke eerst! Zoveel ideeën en inzichten! Dank Nisandeh!

Jeannette Bal
7 years ago
Reply to  Ilse de Graaf

Zo herkenbaar pfff
Ga ze wel opschrijven en dan 1 voor 1 doen !

Marcel Oerlemans
7 years ago

Mijn belangrijkste inzichten waren dat het goed gepland moet worden en dat het erg belangrijk is om je netwerk te benaderen voor steun aan de campagne.

Mijn plan is om in februari een campagne te starten voor de trainingen die ik aanbied. Op die manier heb ik voldoende tijd om alles te plannen en voor te bereiden. Ik heb ook gedacht om een boek te crowdfunden, maar volgens mij zijn trainingen interessanter.

Iedereen heel veel succes gewenst met de campagnes!

Dolores Dimic
Dolores Dimic
7 years ago

Marcel,
Ik ga 2 januari 2015 mijn CrowdFunding-Campagne starten. Het gaat om de Duitse versie van mijn boek (How to Find Someone You Love). Perks:
– ebook
– hardcover-boek, gesigneerd
– video-seminar
– live seminar
– privé-coaching
Volgens mij is dit dus best te combineren! Veel succes ermee!

Nienke Beukers
7 years ago

CF:

1. is free community -marketing
2. is a very good tool for market research
3. generating leads can be the only purpose
4. I realized that marketing in the CF way follows/uses the same kind of rules/tools as you should use when marketing in any other way.
Facebook for instance; when you make an eventpage the pledges to join this event are similar to the pledges that donators make. Very little people want to promise that they’ll come, so I have to make this event(s) more special: it has to be a little bit like a small CF campaign.
5. takes even more time for preparation, during and follow up that I thought of myself. For the first campaign I guess I’ll need at least a year alltogether, probably 1,5 year. That is quite intimitading as I have already so little time for the work I am doing alone right now.
For sure I want joint ventures (good dvd!) for a compaign, but that’s a bit like dating: finding the right partner is difficult and can take a few years. Where to start?

But I got lot’s of new ideas this weekend (for my business in general as well) and so many practical tools that it seems do-able:-)

Marijke Slieker
7 years ago

Beside the system and the ‘protocols’ I especially learned to ask for my project and support others. Seeing their gratefulness is inspiring.

My crowdfunding will help me to get posters of my new book Verborgen Vrouwenleed in all hospitals, general practitioners, physios, pharmacists, sport institutes to reach out to women and let them understand what a pelvic floor is and how many issues can be solved easily as the majority doesn’t know and will hide their problems.

The book will officially be released tomorrow with help of an expert of Open Circles Academy. Thanks Caroline van der Veeken, demediaspecialist.nl

Als je mij wilt helpen om dit probleem bespreekbaar te krijgen om te helpen de kwaliteit van leven van vrouwen te verbeteren, dan hoop ik dat ik je op mijn early backers lijst mag plaatsen.

Ik wil zelf ook graag plannen ondersteunen die de kwaliteit van leven van vrouwen verbeteren!

Het boek kun je bekijken op verborgenvrouwenleed.nl
Ik hoor graag van jullie!

Marie-Astrid Zeinstra
7 years ago

Mijn belangrijkste inzicht is dat Crowdfunding ook héél geschikt is om erachter te komen wat je doelgroep zoekt en waar hun pijn zit. De tijd die het kost om daar achter te komen en de daaruit voortvloeiende kosten zou ik als doelbedrag nemen. Je laten betalen voor je eigen marktonderzoek, hoe slim is dat??!