Na Elements of Success – juni 2012

Nu komt het op jou aan…

Want je kunt pas succes creëren als je in actie komt!

Daarom nog even kort op een rijtje wat we je in het seminar hebben aangereikt, zodat je aan de slag kunt met het implementeren ervan.

Erken je successen (en vier ze!) 
Door je successen te erkennen, te benoemen en te vieren, geef je jezelf energie om te gaan voor je volgende succes. Én, je inspireert anderen om ook succesvol te zijn!

Doe datgene waar je gepassioneerd over bent
Als het goed is heb je nu een lijst met prioriteiten – zaken die voor jou belangrijk zijn. Dus nu weet je waar je je aandacht aan moet besteden om vol passie te leven.

Neem verantwoordelijkheid
In het seminar nodigden we je uit om slechts 5% meer verantwoordelijkheid te nemen voor je leven, voor je welzijn, voor je relaties en voor het behalen van je doelen. Houd het de komende week maar eens in de gaten – geef 5% meer aandacht aan die zaken die jij hebt opgeschreven – en zie het verschil in resultaat!

Wees dankbaar!
Succesvolle mensen zijn zich bewust van wat ze wél hebben of doen. Zij focussen zich niet op wat ze niet hebben of doen. Door dankbaar te zijn voor je leven, voor je relaties, voor je werk en voor je gezondheid geef je jezelf een solide basis voor je succes.

De perfecte dag
Je hebt het recept voor een perfecte dag nu in handen:
1 minuut van dankbaarheid aan het begin van je dag
1 minuut aan het begin van de dag waarin je je intentie voor de dag zet
1 minuut van dankbaarheid aan het einde van de dag
3 beloftes voor morgen

Gebruik de ingrediënten van dit recept dagelijks en je bent van succes verzekerd!

En vergeet je afspraak met jezelf niet – breek geen beloftes gedurende deze maand!

Wat heb jij uit het Elements of Success seminar gehaald?

We zijn benieuwd wat jij uit het seminar hebt gehaald, wat waren jouw belangrijkste inzichten en natuurlijk… welke acties ga jij ondernemen?

Laat het ons (en de overige 500 mededeelnemers) weten door een comment hieronder te plaatsen. Zo kunnen we elkaar inspireren tot het nemen van actie en het inzetten van de elementen van succes!

En kom ook nog eens terug naar deze pagina om geïnspireerd te raken door de inzichten, acties en ervaringen van anderen.

Op jouw succes!

Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

63 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gracia van der Heiden
10 years ago

Kleine juiste stapjes brengen je naar succes! Ik ben visueel ingesteld en door de curve werd het voor mij nog duidelijker.
Dat was voor mij een echte eye-opener.

En daarnaast waren alle ingrediënten op deze dag enorm waardevol. Deze nieuwe inzichten neem ik direct mee in mijn planning.

Nisandeh & team, enorm bedankt!

Aines Hooten
Aines Hooten
10 years ago

Wat ik uit de Elements of Success seminar heb gehaald is het volgende:

1. De tijd nemen om eigen successen te erkennen. Meestal wordt er gehaast van doel tot doel en wordt vergeten de kleinste overwinning op obstakels te vieren. Jezelf een schouderklopje geven voor een behaalde succes! .
Actie: Frequenter mijzelf een schouderklopje geven en anderen stimuleren om zichzelf ook een schouderklopje te geven.

2. Je eigen successen in het leven creëren en blijven herhalen totdat het een gewoonte wordt.
Actie: dagelijkse agenda met 6 werkbare punten met tijdsindeling. Afgelopen maandag gestart.

3. Anderen nog meer bemoedigen die het moeilijk vinden hun eigen successen te erkennen. Zodat zij ook voorwaarts kunnen met hun leven.
Actie: dit blijven doen en kijken hoe het anders en beter kan.

4. Dat wij alles kunnen worden wat wij willen en verzuipen in de te maken keuzes. En toch nog de goede keuze willen maken, maar welke? Er zijn minder grenzen en heel veel is mogelijk. Prioriteiten vaststellen en blijven focussen op het allerbelangrijkste in je leven.
Actie: Een wensenlijst opstellen en naar belangrijkheid afhandelen. Een deadline vaststellen wanneer het behaald moet zijn.

5. Wees een manager over je eigen leven en geen eigenaar. Het besef dat jezelf verantwoordelijk bent en zelf een belangrijke steen bijdraagt hoe je leven eruit kan zien. Jouw energie, gezondheid en eigen geluk!
Actie: voor wat spierversteviging van start gaan met callanetics.
Actie: meer gebruik te maken van mijn netwerk om mijn diensten aan te bieden.
Actie: afspraken maken.

6. Dankbaar voor elke nieuwe dag en genieten van het leven.
Actie: dankbaarheid blijven toepassen in mijn leven.

7. Gebruik je passie, wees bewust en neem actie.
Actie: mijn passie geeft mij energie. Hiervan gebruik maken om nog meer tot actie te komen.

Erika van Dijk
10 years ago

Wat mij vooral bezig heeft gehouden n.a.v. deze dag is dat persoonlijke ontwikkeling enorm belangrijk is en dat je daar aan moet blijven werken om niet alleen jezelf maar ook je bedrijf te kunnen laten groeien.

Ellen Boere
10 years ago

Dank je wel voor een geweldige dag!
Wat mij het meest verbaasd heeft was de uitslag van de Passion Test. Gaandeweg schoven de zaken waarvan ik dacht dat ik ze belangrijk vond steeds verder naar beneden op de lijst. Een eye opener!

Anja Leinders
10 years ago
Reply to  Ellen Boere

Je opmerking is heel herkenbaar voor mij, Ellen.
Ik begrijp nu waarom de dingen waarop ik zo sterk probeer te focussen nog niet volbracht zijn; ze staan gewoon niet op mijn prioriteitenlijst…

Mirjam Kuster
10 years ago

Het was een heerlijke dag, bedankt daarvoor. Wat mij het meest is bijgebleven en wat me ook heel goed lukt is om elke avond 3 beloftes te maken voor de volgende dag. Werken met intentie en visualisaties doe ik al vanuit mezelf, maar fijn om het nog even zo concreet te zien in een praktisch stappenplan. En daarnaast de passietest, die vond ik ook verrassend. Zo simpel en zo bruikbaar!
Eigenlijk is voor mij weer eens bevestigd dat het allemaal heel eenvoudig is als je je aan je afspraken houdt en niet teveel wilt.

Herma van den Enk
10 years ago

Dankjewel voor deze inspirerende dag.
Dankzij een lieve vriending ben ik hier beland en daar ben ik erg blij mee en dankbaar voor.

Deze energyboost heeft mij weer enorm geinspireerd om vooral gedisciplineerd door te gaan op de weg die ik al was ingeslagen.

Vooral oog hebben en bewust zijn van de kleine dingen die op je pad komen en daar dankbaar zijn.

Jaaa! het leven is heerlijk en ik ben blij dat aan dit leven mag deelnemen met gratie genot en gemak.

Nisandeh en team èn Jeannette: Dankjewel vanuit mijn hart!

Mariken van de Loo
10 years ago

Ik kwam met knallende hoofdpijn binnen, en dacht, vraag ik niet teveel van mezelf? Maar aan de andere kant knaagde het verlangen deze dag te mogen volgen en even ‘ME-time’ te hebben.

Eind van de dag was mijn energielevel vele malen hoger als toen ik er in ging. wat een berg aan eye-openers waren het weer. Teveel om op te noemen. Vooral de top-10 oefening maken, was een wake-up call. Stop je energie in de juiste dingen om succes en geluk te krijgen!

If it is to be, it is up to me! Ik ben direct elementen gaan implementeren, want sommige zaken zijn zo voor de hand liggend.

Het Pringle principe! Iedere dag dezelfde actie uitvoeren: dan wordt het vanzelf een habit!

Bedankt!

Peter Willekens
Peter Willekens
10 years ago

Het Pringle principe werkt! Ik heb sinds zaterdag al twee hoofdstukken gelezen in een non-fiction boek.
De afgelopen maanden was ik amper twee bladzijden verder geraakt. Mijn doel is nu het boek uit te lezen voor het eind van de maand! Elke 2 maand een boek zijn er 6 per jaar, dat lijkt me wel wat.

Hartelijk dank voor de leerrijke dag Nisandeh en team!

Anja Leinders
10 years ago

Het Pringle Principe werkt inderdaad Peter. Enkele maanden geleden begon ik het toe te passen en nam me voor om 1 kop koffie per dag te laten staan en door een glas water te vervangen. Inmiddels drink ik de meeste dagen alleen maar water!

Lidwien Pikkemaat
10 years ago

Dankjewel voor de inspirerende dag, en ook dank aan mezelf voor mijn actieve deelname!
Mijn inzichten zijn dat ik mijn energie ook richt op dat wat belangrijk voor me is, en dat bekrachtigde en motiveerde me om zo door te gaan. Heel fijn.
Ook heb ik ontdekt op welke manier ik me soms afhankelijk maak van anderen om me happy te voelen, en die eye-opener heeft me geinspireerd om daarmee te stoppen. Bevrijdend.
Dankbaarheid was al een vast thema in mijn leven, nadat ik erg ziek geweest ben en weer goed hersteld ben, en zelfs een kind heb gekregen. Mij raakte je tip voor het regelmatige en bewuste uistpreken en beleven van de dankbaarheid. Ik heb het geintegreerd, en het werkt: ik voel me vitaler en vrolijker. En daarvoor ben ik dan weer heel dankbaar!
Fijn zulke impulsen van jou, Nisandeh, je passie voor een betere wereld zet mij in beweging, van binnenuit.

Bas Beima
10 years ago

Het was een interessante dag waar ik inspirerende inzichten kreeg.
De oefeningen om je successen van vroeger aan anderen ( en daarmee jezelf ) te vertellen vond ik een eye -opener; ik realiseerde me dat ik mijn vroegere successen eigenlijk nooit erkend had.
Net als de oefening om aan een ander ( en daarmee jezelf ) te vertellen wat goed aan je is: zeeer verfrissend!

Het enige wat ik later dacht is: Wat is succes eigenlijk? Hoe definieer je succes?
Ik denk dat dit zeer persoonlijk is; ik heb veel mensen gekend die in mijn ogen zeer succesvol waren maar dat zelf helemaal niet vonden, terwijl ik ook mensen ken die gewoon succesvol ZIJN ! dus los van materieel gewin, materieel succes of veel geld op de bank hebben; Succes is het leven voor je eigen gevoel succesvol leven!

Ik denk dat succes in eerste instantie een keuze is en in tweede instantie een instelling.

Géa van der Thiel
10 years ago

Sinds ik dankbaarheid weer terug heb gehaald in mijn leven gebeuren er leuke dingen!! Dat was dus een heerlijk punt van herkenning zaterdag. Ik heb tekort aan die minuut!!
Wat ik mijzelf zaterdag heb voorgenomen om het recept van de perfecte dag elke dag opnieuw te “maken”. Dat bevalt mij wel, de beslissing zaterdag genomen en nu al trots en dankbaar dat ik dat inzet!!
Voor mij een vruchtbare dag, DANK JULLIE WEL!!!
Géa

Nelleke Rosmalen
Nelleke Rosmalen
10 years ago

Zo dat was weer een zeer inspirerende dag. Zie nu nog duidelijker wat ECHT BELANGRIJK IS. Dat vergeten we wel eens.
Dank je Nisandeh.

Anne-Marie Reimert
10 years ago

Ik was aangenaam verrast door de concrete werkvormen en de nadruk die Nissandeh legt op dankbaarheid. Positieve emoties en Succes zijn twee van de vijf elementen van floreren.

De passie-test en het recept voor de perfecte dag zijn een perfecte aanvulling op mijn eigen programma’s. Waarvoor dank! Ook heeft deze test me geholpen in mijn lastige besluit om mijn heerlijke cabrio een paar maanden uit de belasting te halen. De auto krijgt een 10 want hij is er al een paar jaar maar staat in de prioriteiten op 6 en dus mag hij even ‘geparkeerd’ worden. Dankjewel Nissandeh.

Prioriteit 1 heeft mijn pelgrimstocht. Een oefening in loslaten en wilskracht. Dit jaar loop ik van Nijmegen naar Würzburg. Ik ga verslag uitbrengen op facebook.

Prioriteit 2 heeft het in de markt zetten van Floreren
Samen met een andere deelnemer werk ik aan de voorbereiding voor een ‘floreerretraite’ van 16 tot 21 augustus. Voor meer informatie zie de website van Vlierhof of mijn website.

De energieboost die je van Nissandeh krijgt, kan ik je niet bieden. Wel rust en bezinning in een retraite op Vlierhof. Voor iedereen die wil leren om meer te sturen op passie, positieve energie, succes en persoonlijke groei (je beste zelf leven door gebruik te maken van spiritualiteit voor het dagelijks leven)

En genieten van een heerlijk weekend in een sfeervolle B&B in Verviers van 14 tot 16 september. Dit weekend is speciaal met, voor en door zelfstandige professionals die willen leren om meer te sturen op bevlogenheid, positieve energie, succes en professionele groei (benutten en versterken van je eigen potentieel). .

Wens jullie allemaal een Florerende zomer.

Boukje Canaan
10 years ago

Ik had het boek “Leef lekker ” al gelezen, dus veel van de informatie was niet geheel nieuw voor me. Het is wel heerlijk om met zoveel gelijkgestemden in de zaal te zitten. Elkaar vertellen welke successen je behaalt hebt en welke kwaliteiten je bezit, is toch wel een super ervaring!
Thnx!!! See you soon.

Judith Noordam
10 years ago

Het zijn van die kleine simpele dingen waar wij vaak niet bij stil staan. 5% meer verantwoordelijkheid voor je jezelf en je relatie: die dingen stel ik vaak uit en daarna af, omdat ik het ‘te druk’ heb. Je succes erkennen en vieren en niet alleen focussen op het negatieve. Not anymore! En het werkt ook nog 🙂
Dankbaar ben ik wel. Nu de kids nog. Het commentaar van Alex ga ik ook eens doen met de kids. Thx Alex. Nisandeh en e-Team, wederom enorm bedankt voor jullie inzet en positieve energie. Heerlijk!

Geraldine Witteveen
10 years ago

Wat vond ik het moeilijk om buiten mijn comfortzone te treden en mijn successen en dingen waar ik trots op ben tegen anderen te vertellen. Maar wat voelt dat goed en wat is het fijn om het andere mensen te horen vertellen. Waarom doen we dat toch zo weinig?

In mijn persoonlijke leven kan ik momenteel erg goed merken dat ik zelf 100% verantwoordelijk ben voor hoe ik mij voel en wat ik uitdraag. En beloftes maken aan mezelf en die nakomen dragen daar zeker aan bij.

Geraldine

Cristine van der Glas
10 years ago

Thank you, Nisandeh and your team:
– For inspiration and energy
– For the fact that you managed to find the right tone to have an impact on my daughter who came with us to the seminar.
She could relate to the words you wrote in the book I bought for her (Elements of Success)
– Thank you for the most important message for myself: value the babysteps
– Thank you for offering us the possibility to go again to the Breakthrouhg to Success, this time with our daughter.
– The value of what she learned Saturday is enormous when I compare it to what she learns at school. We consider these lectures and seminars a very important part of her (and our sons) education
Cristine

Erik van Weert
10 years ago

Inspirerend seminar met duidelijke krachtige tips, ik ga er mee aan de slag!

Floris Hulsmann
10 years ago

Ik heb sinds zaterdag al vier perfecte dagen op een rij gehad! Geweldig. Laten we er een week van maken.

Anja Leinders
10 years ago

én een perfecte maand!
én een perfect jaar!
én een perfect leven! 🙂
Succes ermee!

Esther Kort
Esther Kort
10 years ago

Dankbaar ben ik voor de bewustwording van de positieve dingen in mezelf en in anderen. Dat geeft me zo veel meer energie dan het focussen op het negatieve.

De passion test was voor mij een bevestiging dat ik moet kiezen voor wat ik zelf wil liever dan iedereen om me heen te pleasen en mijn eigen potentieel niet ten volle te benutten.

John Verbruggen
10 years ago

Inzichten die ik heb gekregen:

* Succes erkennen. Erg belangrijk om mezelf vaker te realiseren wat ik goed doe. Toen ik anderen mijn grootste succes vertelde voelde het erg goed om door 3 mensen bewonderend aangekeken te worden!
* De Passietest: Verassende uitkomst, alleen nog niet een goed beeld hoe ik de allerbelangrijkste te realiseren.
* Kleine acties zijn belangrijk!
* Ik was al begonnen met meer lezen dit jaar. Sinds zaterdag nog meer! Gaat niet bestaat niet! van Richard Branson leest als een trein.
* 100 % verantwoordelijk. Ik heb me te lang als een slachtoffer gedragen. Ik was al bezig om dat te veranderen. Goed om dat nogmaals tot me nemen.
* Dankbaar zijn. Ook daar was ik al mee bezig en ga ik nog meer aan werken.

Dank Open Circles weer voor deze mooie en leerzame dag!

Margaret Rekers
10 years ago

Dag John,

Goed dat je helpt herinneren aan het erkennen van je eigen succes. Ik kijkt graag bewonderend naar anderen die hun succes erkennen en zoals jij aangeeft voelt dat voor die ander goed.
Ik vertel ook graag en makkelijk over de successen van vrienden aan anderen.
Maar voor mij voelde het vertellen over mijn eigen successen onwennig en ongemakkelijk. Nu ik weet waarvoor het belangrijk is, zal ik het meer gaan doen.

En bedankt voor de titel van een nieuw boek om binnenkort ook te lezen. Een kleurrijk en veelzijdig man. Ik heb nu al zin in het boek.

Veel succes gewenst, Margaret

Louise Jenei
10 years ago

Sinds Elements of Success ben ik nog dankbaarder geworden voor alles in mijn leven. Ook voor de minder leuke dingen die mij weer veel inzicht geven en aanzetten tot het maken van een keuze.

Helaas verbreek ik nog teveel beloftes met mezelf om mezelf te belonen en te ontspannen. Hiermee zet ik opnieuw mijn intentie en deel ik deze met jullie allemaal. Misschien dat we elkaar kunnen steunen.

Esther Morren
10 years ago

Jullie beginnen met geven en wat ik heb ontvangen daar maak ik mezelf kundig in. Hierdoor ben ik instaat om het weer door te geven. Ik heb veel respect voor jullie.dat jullie seminars organiseren waar ik zonder kosten aan kon deelnemen en iemand mee mocht nemen. Met al mijn energie richt ik me op de dingen die belangrijk voor mij zijn. het heeft me weer energie gegeven en inzichten om nieuwe acties te nemen om mijn doelen te behalen. Ik ga lekker aan het werk. Ik wens jullie een geweldige dag.

Justin Junier
10 years ago

Open Circles, wederom bedankt voor een prachtig seminar.

Mijn belangrijkste inzicht was hoeveel invloed Dankbaarheid heeft op succes. De hand-op-schouder-dankbaarheid-uitspreken oefening was zo simpel maar zo krachtig. Toen voelde ik echt de kracht ervan. Mijn vriendin en vrienden zeiden die avond na het seminar dat ik zo rustig was. Dat kwam grotendeels door die oefening. Nu spreek ik elke avond en ochtend mijn dankbaarheid uit. Wat een verschil zijn de afgelopen dagen geweest. Zeker in combinatie met het lezen van het ‘Elements of Success’ boek.

Dank nogmaals daarvoor.

Bianca Arts
10 years ago

Ik heb geleerd dat ik op de goede weg ben!

Dat ik nu weet wat mijn werkelijke doelen zijn en hoe ik daarvoor kan gaan.

Nu ik het weet lijkt het allemaal veel simpeler en is er een groot stuk angst weggevallen!

Ik ben begonnen met implementeren dus over een maand wil ik minimaal kleine maar het liefste natuurlijk grote resultaten zien!

Ik ben er nu helemaal klaar voor om van mijn leven en business een succes te maken!

Henny Cramers
10 years ago

Hi Nisandeh, dank je voor de inspirerende dag. Met name de uitkomst van de Passion Test was voor mij verrassend.
En wat dankbaarheid betreft: toen ik thuis kwam zag ik een ontroerend Youtube filmpje dat ik graag met de Element of Success deelnemers deel: zoek op “Jackie Evancho – To Believe” … Wens iedereen elke dag een moeiteloze Perfect Day!

Margaret Rekers
10 years ago
Reply to  Henny Cramers

Prachtig filmpje, Henny. Dank je voor de tip.

Vrolijke groet en veel succes gewenst,

Margaret

René Borghouts
10 years ago

Het was in ieder geval een andere dag dan anders. Een andere toon, een ander gevoel. Met name het gevoel dat geven en dankbaarheid daadwerkelijk tonen heel positief doorwerken in alles wat je verder doet.

Aines Hooten
Aines Hooten
10 years ago

Nisandeh en Open Circles team,

Bedankt voor de inspiraties, voor het scherp houden en de aanwijzingen.

Het was een fijne leerzame dag..

Fiorella Martijnse
10 years ago

Het was een juweel van een dag! Alle inzichten precies juist gedoseerd, de inzichten, de voorbeelden, de lengte van de dag : alles precies juist, overzichtelijk en per direct toepasbaar. Dat heb ik dan ook meteen gedaan . De week is nog jong , maar tot nu toe was die fantastisch. Absoluut om dankbaar voor te zijn.

Niels Kunzel
10 years ago

Het was weer een prachtige dag! Het benoemen waar je goed in bent was erg fijn en gaf een opgeruimd gevoel bij mij. Ook het opnoemen waar je dankbaar voor bent was een hele mooie en fijne oefening. Ook al komen er op zo’n dag elementen voorbij die ik al eerder heb gedaan vind ik het toch altijd goed om deze nog een keer te doen. Gewoon als een herinnering en bewustwording.

Rene de Lugt
Rene de Lugt
10 years ago

Mooie dag, waarbij oude inzichten weer tot leven werden gewekt. Ben nu meteen begonnen die inzichten te implementeren. Dankbaarheid is voor mij de sterkste en stelt me in staat mijn energie te focussen. Maak iedere dag een to-do-list en houd me daar aan. Geeft een tevreden gevoel.

Anja Leinders
10 years ago
Reply to  Rene de Lugt

Het dagelijks to-do-lijstje werkt inmiddels ook al 4 dagen goed voor mij, Rene. Ik beperk me tot 3 items en slaag er nu in om op het einde van de dag met veel genoegen en dankbaarheid mijn eigen aandeel te kunnen zien in mijn stappen naar succes.

Margaret Rekers
10 years ago

Dankbaar denk ik terug aan de dag van Elements of Success. Dankbaar voor de afwisseling van energie en verinnerlijking van de elementen van succes door Nisandeh Neta.
Dankbaar voor het mogen ontmoeten van zoveel unieke mensen, ieder op zoek naar hun eigen vormen van succes.

Een inzicht waar ik mee aan de slag ben gegaan:
Minder is meer.
Niet een waslijst maken van taken, activiteiten en wensen per dag. Maar ‘s avonds drie beloftes aan mezelf doen voor de volgende dag. Dit zijn dingen die echt van belang zijn. Ik schrijf ze op in mijn to-do-lijst.

En de dag erop doe ik deze activiteiten echt. Zo bereik ik meer en kan ik iedere dag weer dankbaar terugkijken op wat ik heb afgemaakt en wat ik heb bereikt. Echt, het werkt.

Tip voor als een taak eens moeilijk is of als je bang bent dat iets je niet zal lukken: bekijk en beluister op Youtube Wende Yes we can (unofficial video) van Wende Snijders.

Succes en geniet van de mooie dingen in het leven,
Margaret

Geert Wemmenhove
10 years ago

Hmmmm…..

Tweede keer Elements of Success…

Eerste keer dat ik daadwerkelijk meemaakte dat mijn gedachten in zo korte tijd werkelijkheid werden.

‘s Ochtends in de auto bedacht ik mij dat er al wat eerder mensen bij Nisandeh op het podium hadden gestaan die zich hadden voorgenomen om dat te doen en het vervolgens waren vergeten.

Dat bracht mij ertoe om me dat ook voor te nemen. Dat was een bewust besluit. Ik heb het echter door het vervolg van de reis in de auto en door het ontmoeten van allerlei interessante en mooie mensen weer helemaal vergeten.

Tot ik door Nisandeh werd aangewezen om op het podium te komen….

Mijn verhaal is niet uniek. (Nisandeh vertelde hetzelfde)
Toch wilde ik even delen, om dat ook voor jullie als voorbeeld te geven.

Marja Dedden
10 years ago

Het maken van de top 10 was voor mij een eye opener. Niet de lijst op zich maar wel welke volgorde eruit kwam. Ik ga mij nu focussen op de echte top 3. Ook mooi vond ik het stuk over dankbaarheid. Ik ben mij steeds meer bewust waarvoor ik dankbaar ben en spreek dat ook meer uit, maar ik was er nog niet dagelijks mee bezig. Het recept voor een perfect day hou ik erin. Nu ga ik een lijst maken van personen die werkelijk een verschil in mijn leven hebben gemaakt en ze dat ook laten weten.
Nisandeh en team: Ik wil jullie heel erg bedanken voor deze mooie en inspirerende dag.

Maria Simons
10 years ago
Reply to  Marja Dedden

Helemaal mee eens.
Doordat jij dit opschrijft zit het bij mij weer vooraan in mijn geheugen.
Hierdoor kunnen moeilijke beslissingen, waar je niet uitkomt omdat er zoveel aan vast zit, binnen bereikbaarheid van keuze maken, komen.
Voor mij werkt dat heel goed.
Groet Maria

Jonanda Roosingh
10 years ago

Voor mij was deze dag als een maaltijd die ik nooit gegeten had, terwijl ik alle ingrediënten toch goed ken. Maar deze samenstelling, zo krachtig en liefdevol aangeboden is voedend en smaakte goed. Ik neem het tot me, oefen en geef het graag door. Dit had ik echt even nodig en het smaakt naar meer. Dank Nisandeh, dank team.

Anja Leinders
10 years ago

Wat een mooie vergelijking Jonanda. Zelf had ik ook het idee dat de aangeboden begrippen hoofdzakelijk gekend zijn. Maar inderdaad, als ik jouw vergelijking doortrek, ken ik wel bloem en ei en melk en boter. Maar die pannenkoek ontstaat toch alleen maar wanneer ik alles in de juiste hoeveelheden toevoeg en hem gedurende de juiste tijd in de pan bak 🙂

Bianca van der Zwet
10 years ago
Reply to  Anja Leinders

Hoi Anja,

Je hebt voor mij het idee visueel gemaakt, want wie kent niet het mislukte beslag of de mislukte pannekoeken.

De juiste ingredienten EN verhouding maken het MIJN unieke en perfecte dag! (zit hier met een big smile achter de computer)

…..en week
…..en maand
…..en jaar
…..en leven

Maria Simons
10 years ago

Vanmorgen ging ik voor een zakelijke bespreking naar iemand toe .Zij heeft de Elements of Success ook gedaan.
Bij de begroeting riep ze….ben jij ook dankbaar….!
Mensen in de omgeving die dezelfde taal spreken steunt beide partijen, heerlijk.

Inzichten, het pringel effect. het heeft me rust gegeven. Ik wil teveel en een keer en verlam daarvan. Nu kan ik weer stapjes zetten.

Een moment in de ochtend en een moment in de avond.
Doel van de dag.
Het werkt om een dag naar wens te hebben.
Door bewust met het positieve bezig te zijn lift mijn omgeving hierop mee. Bij hen zie ik ook meer positiefs en vier het!
Mijn puber van 15 jaar geniet van dit soort zaken.
Je bereikt meer met honing dan met azijn.

Bianca van der Zwet
10 years ago
Reply to  Maria Simons

Hoi Maria,

Ik begrijp wat je bedoelt met dezelfde taal spreken; dat heb ik ook met een aantal klanten van mij die een of meerdere seminars/workshops hebben gevolgd.

Zojuist herinnerde iemand op facebook mij nog aan de drie afspraken voor vandaag. Door er even bij stil te staan ontstaat ruimte, positiviteit en energie…heerlijk.

Dit bemerkte ik ook bij het lezen van de punten onderaan jouw bericht.

Succes!

Geert Wemmenhove
10 years ago
Reply to  Maria Simons

Ik heb er veertig jaar over gedaan om te komen waar ik nu ben. Ik wens met mijn hele hart dat mijn dochters hier aanbelanden voor ze vijftien zijn. Dan hebben ze toch mooi een voorsprong van 25 jaar op hun vader om hun eigen dromen te volbrengen en te leven!

Dat is pas een geschenk!

Maria Simons
10 years ago

@Henk, dat ontwikkelen van gewoontes, dat bracht me vandaag weer even op dit blog terug.
Het laten inslijten van al die waardevolle tips dat vraagt ook acties.
Ik merk bij mezelf dat ik af en toe terug moet komen bij bekende informatie om het weer een beetje op te poetsen en opnieuw te kiezen waar ik mijn aandacht op richt.
De “pringles’geven mij ontspanning (stap voor stap grote invloed van kleine veranderingen.
Bewust zijn van het goede…. ‘dankbaarheid’
Fijne zondag.
Maria Simons

Anna Klijn
10 years ago

Was een super dag. Ik blijf mij verbazen hoeveel deze man gratis organiseert. Leuk…

Alex van Dam
10 years ago

De “I” van implementatie gebruik ik hier.
Zelf ben ik een ras optimist. Maar ik maak mijn zorgen om mijn kinderen. Het feit dat ik en mijn vrouw alles voor ze over hebben, lijkt er geen dankbaarheid af te komen. Na de woorden gehoord te hebben van Nisandeh, had ik wederom weer een “aha erlebnis” Dom, waarom had ik hier niet aangedacht. Direkt ‘s avonds bij het naar bed brengen afzonderlijk gepraat met de kinderen over dankbaarheid en het maken van “goede gevoeltjes” in de buik. Ik heb er wel een uur over gepraat met ze. Nu zit ik in Tsjechië voor zaken, maar elke avond vraag ik er naar of er die dag nog iets gebeurd is waar ze dankbaar voor zijn en wat “goede gevoeltjes” bij ze geeft. Mijn vrouw die er nu even alleen er voor staat, is hier heel dankbaar voor, want de kinderen zijn nu al beter handelbaar en bewuster van wat hun moeder nu allemaal doet voor ze, met een goed gevoel.

Groeten,
Alex van Dam
PartTracker

Yvonne Casander
10 years ago

Wat zo prachtig is aan deze seminars: Eigenlijk weet ik het allemaal al! Maar door het geleerde heel gestructureerd op te schrijven en er een soort “huiswerk” van te maken, wordt het veel duidelijker. Je wordt er met je neus bovenop gedrukt en ziet alles door een heldere bril. Zelfs als je die niet draagt!

Anja Leinders
10 years ago

De bril waardoor je kijkt is inderdaad van cruciaal belang, Yvonne. Net als het systeem dat je toepast. Ik was enkele maanden voor mezelf nagegaan wat de successen in de afgelopen jaren van mijn leven tot een succes hadden gemaakt, en ik ontdekte dat ik onbewust een systeem had toegepast. Een keer als je dit helder hebt, kan je het systeem ook bewust gaan toepassen. En dat is wat hier in de Elements of Success werd geleerd. Heel waardevol!

Geert Wemmenhove
10 years ago

Dankbaarheid is een gewoonte heb ik gemerkt. Mijn vrouw en ik hadden eigenlijk elke dag de gewoonte om aan onze dochter te vragen wat ze leuk vond aan de dag. (verkapt vragen waar ze dankbaar voor was) en dat was eigenlijk altijd heel leuk om op die manier even aan de dag terug te denken en ook positief in te slapen.

Sinds we onze tweede dochter hebben geadopteerd en in huis hebben is die vraag even naar de achtergrond geschoven, want de dames liggen op één kamer en de nadruk lag dan bij de oudste dochter om vlot te gaan slapen.

Ik merkte dat ik dit weekend toen ik de vraag weer stelde wat ze leuk vond aan de dag (waar ze dankbaar voor was) dat ze er geen antwoord op had. De maanden waarin de vraag niet werd gesteld waren ontwenning van de gewoonte.

Ik ben ogenblikkelijk weer begonnen om de vraag elke keer te stellen. Dankbaarheid is een gewoonte. Een goede!

Geert

Anja Leinders
10 years ago

Van het Pringle principe hoorde ik afgelopen november al, en ik paste het toen met succes toe. Maar het was voor mij nodig om het nog eens te horen, me er nog eens bewust van de worden. 1 minuut per dag oefeningen doen (wat al dagelijks resulteerde in 10 minuten).
Het bewust worden van de kracht van dankbaarheid was ook weer een dankbare herinnering. Ik merk dat het heel krachtig werkt wanneer ik dit dagelijks toepas.

Bianca van der Zwet
10 years ago

De avond voor het seminar had ik veel te weinig geslapen omdat ik mezelf het kadootje had gegeven om eens een avond te gaan stappen met voor mij een aantal belangrijke mensen om me heen. Tijdens dag besefte ik dat ik er ook echt dankbaar voor was.
Halverwege de dag kreeg ik via de telefoon de vraag hoe ik me voelde, mijn antwoord: “goed!” (meestal is dat heel anders na zo’n avond).
De top 10 heeft me echt verbaasd, omdat ik toch een andere volgorde verwachtte, maar daardoor werd voor mij ook gelijk een heleboel duidelijk! En daar ga ik ook aan werken. Ik ben o.a. begonnen met het verzamelen van een goed team om mij heen, zodat ik kan groeien naar mijn doelen privé en zakelijk.

Dankbaar ben ik voor heel veel dingen, maar ga dit nu meer uiten. Van de afspraken met mijzelf ben ik nu bezig er steeds meer ook na te komen en het voelt GOED!!

Iedereen bedankt voor deze energieke, focussende dag!!

Ronald Hazelzet
10 years ago

Het was weer een superdag! Leuke mensen ontmoet, veel geleerd, Morale booster, merkte ik de dagen erna.

Ik ben weer extra bezig met dankbaarheid. Heb ik eerder ook gedaan, en het is fantastisch.

En ik ben bezig met realistischer plannen, woord houden, richting mezelf en anderen.

Nisandeh & Team: thanks a million!!!

Kees van der Stel
10 years ago

Nisandeh,
Hartelijk dank voor het seminar Elements of Success.
In mijn coaching gaat het ook over persoonlijke- en bewustzijnsontwikkeling en ik heb er vele opleidingingen in gevolgd. Het is mooi om te zien hoe jij zo’n dag gestalte geeft. Ik doe het weer heel anders en ook voor kleinere groepen of in 1 op 1 sessies. Ik heb het seminar verdiend met het schrijven van comments op de blog. Waar ik vooral van geniet is jouw performance en de energie die je uitstraalt.

Erken je successen: Ja dat doe ik. Het ging me ook gemakkelijk af in het sminar te vertellen over mezelf en wat ik mooi aan mezelf vind. Mijn leven kent een heleboel successen en ik heb geen reden aan te nemen dat het zou stoppen. Een van mijn belangrijkste eigenschappen is uithoudingsvermogen. Over de successen in relatie met de lessen van Nisandeh heb ik recent elders op deze blog het een en ander gezegd.

Ik doe datgene waarover ik gepassioneerd ben. Ik leef mijn missie en heb er opmerkelijke producten voor ontwikkeld. Ik ga erover bloggen en in mijn nieuwe website heb ik de inzichten van de Nisandeh lessen verwerkt. Success verzekerd….!.

Verantwoordlijkheid nemen is op mijn lijf geschreven. Het is een van mijn belangrijkste drijfveren. Mijn hele doen en laten is ermee doordrenkt.

Dankbaarheid. Spreek ik heel vaak uit. Naast vertrouwen is dankbaarheid een van mijn hoogste waarden.

Mooi het dieet wat je meegeeft. Ga ik ook gebruiken naar mijn klanten.

Kortom. Het was weer een prachtige dag en ik ben jou en mezelf dankbaar dat ik aan het seminar heb deelgenomen.

Be the change you want to be and implement the change you want to reach. Kees

Hannie Mommers
10 years ago

Ik sta helemaal versteld dat het Pringle-effect zo goed werkt. Met mezelf afgesproken om elke dag 10 minuten te bewegen en tot nog toe is dat elke dag al meer dan een uur geworden. Heerlijk!
Dit was een super-seminar voor mij, Nisandeh en Open Circles-team, voor zover mogelijk zelfs nog beter dan de Business Bootcamp. Dank jullie wel!!

Sylvia van de Ven
10 years ago

Vertellen aan een ander dat je goed/geweldig bent, geeft een heel speciaal gevoel! Wat een heerlijke ervaring dank je wel!

Yolande van Lith
Yolande van Lith
10 years ago

Dankbaar voor de keuze die ik gemaakt heb om afgelopen zaterdag te komen
Dankbaar voor een hele bijzondere dag
Dankbaar dat ik Nisandeh heb mogen ontmoeten en zijn mensen om hem heen.
Dankbaar voor wat ik die dag geleerd heb, meegemaakt heb, de mensen die ik gesproken heb, zo open
Dankbaar voor de lieve mensen om mij heen zoals mijn zus en haar partner en zijn zus.
Dankbaar voor de keuze die ik heb gemaakt om 7 en 8 juli de Business Bootcamp mee te gaan maken.
Dankbaar voor je energie en wijsheid, Nisandeh……

Henk van der Wijk
Henk van der Wijk
10 years ago

De dag van Elements of Success, weer een heerlijk warm bad voor mij! Het doet zo goed een dag lang de positieve energie te ervaren, die ontstaat wanneer je 500 optimistische mensen in een zaal stopt.

Ook wil ik er even bij stilstaan hoe bijzonder het is dat Nisandeh regelmatig zo’n evenement organiseert. Zoveel value for free……..dat doet toch niemand. Een oprecht “dank je wel”, ook aan het e-team, is helemaal op z’n plaats.

Wat ik er vooral van heb meegenomen: het belang van het ontwikkelen van gewoontes, waaronder plannen en alert zijn op het aandacht geven aan dankbaarheid.

Mike van den Broek
10 years ago

Wat een top seminar was het! Aan het einde van de dag was ik helemaal uitgeput van de hoeveelheid informatie. De zondag na de seminar heb ik alles overgetypt en uitgeprint. Inmiddels lees ik het hele verhaal elke dag minstens één keer hardop.

Wat mij het meest bij is gebleven van de seminar is het opschrijven van je doelstellingen. Inmiddels heb ik mijn eigen visie helemaal duidelijk voor ogen en dat voelt geweldig!

Inmiddels dus al actie ondernomen om mijn levens doelstellingen en visie op te schrijven.

Daarnaast veel opgestoken van het hebben van een positieve instelling en eens een kaartje sturen naar een persoon die je in het verleden hebt ontmoet maar nooit meer speelt (en die een grote invloed op je leven heeft gehad).