Na Financial Freedom – december 2013

 
Zo… hoe bevallen je eerste stappen op je pad naar Financial Freedom?

Heb je de afgelopen dagen gevisualiseerd hoe het is om financieel vrij te zijn? Heb je jouw collage met ideale plaatjes boven je bed hangen?

Oh, en er zijn hele mooie plaatjes gemaakt. Bekijk hier de foto’s van het weekend

Het is belangrijk dat je beseft dat iedere ACTIE je dichterbij financiële vrijheid brengt.
Geen dromen, geen fantasieën, maar implementatie van je plan.

Gefeliciteerd aan allen die zondag de laatste kans op de Business University hebben gegrepen. Als we het over ‘leverage’ hebben, dan heb je met deze beslissing een reuzestap gezet.

En voor iedereen geldt: neem je aantekeningen door en blijf…

herhalen, herhalen, herhalen

(weet je nog: 10-24-7?) en je kluis met inzichten?
Zet die inzichten om in acties!

Een van die acties is het verhogen van je Financial IQ door het lezen van de juiste boeken. Zoals beloofd, is hier mijn lijst met recommended reading:

Ga naar het blogartikel Boeken over Succes

Houd ook ons wekelijkse blog in de gaten, wees slim en ‘leverage’ de kennis die we hierin delen. En als een van je doelen het lopen (rennen!) van de New York marathon is, wees dan in januari heel alert voor onze oproep om deel te nemen aan de Open Circles New York Marathon groep.

Blijf met dit materiaal bezig, blijf werken aan je Financial IQ en… ONDERSTEUN ELKAAR. De beste bronnen van kennis en informatie zijn vaak de mensen die je in de Open Circles evenementen ontmoet. Leer van elkaar wat werkt en niet werkt.

Met deze intentie openen wij de speciale Financial Freedom Facebook Group voor jou. Meld je via deze link aan voor deze groep

En hier is ook onze oproep om je ervaringen te delen in het commentaarveld onderaan deze pagina.

Welke acties heb jij sinds zondagavond ondernomen en welke acties  ga jij de komende weken nemen?

Deel jouw acties in het commentaarveld hieronder

We wensen je heel veel succes met het implementeren van alles wat je hebt ontdekt en we horen graag hoe het met je gaat!

Dus kom vaker terug op deze pagina om je te laten inspireren, ondersteunen en anderen te helpen op hun weg naar financiele vrijheid.

Op jouw succes,

Nisandeh en team Open Circles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

29 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sylvia de Goede
8 years ago

Ik heb gelijk die maandag geregeld, om een extra bedrag af te lossen op mijn huis.
Mijn huis heb ik al in de verkoop om dan een financiële vrijheid te hebben en te ervaren dat
ik al behoorlijk op weg ben financieel vrij te zijn.
Ik heb in januari een afspraak om mijn taken wat te verlichten.

Wilbert Sluiter
8 years ago

Zondag al “to bed with Vered”: visualisatie-cd. Geen een keer nog wakker tot het einde, maar dat geeft blijkbaar niet, want maandag al onverwachte opdracht voor 7600 euro, het bedrag dat we tekort kwamen dit jaar, vooruitbetaald… Hoezo universum helpt mee als je je koers hebt bepaald. Gisteren eindelijk ook mega app gelanceerd: Golden Earring! Puzzelstukjes vallen op zijn plaats, bedankt Open Circles!

Marjo van Bussel
8 years ago

Geweldig wat heb ik een boost gekregen van Financial freedom weekend. En ook nog een geweldig idee. De ideeën komen bij mij ‘s nachts. Ik pak dan mijn telefoon en noteer alles wat ik bedenk, om het maar niet te vergeten en ik daarna weer rustig kan verder slapen 🙂

Afgelopen maandag werd ik wakker met het idee een foundation te beginnen. Ik nam me voor om dit met een aantal vrienden te gaan bespreken. Toen ik iets later weer wakker werd wist ik meteen dat dit te klein gedacht was en dat ik dit moest gaan bespreken met mensen die groter denken. Namelijk de foundation wordt landelijk ingezet dus moet je wel groot denken. Ik heb meteen die dag een grootondernemer gemaild voor een afspraak . De volgende dag kon ik al bij hem terecht. Ik vertelde hem mijn idee. Hij was erg enthousiast en zag mogelijkheden. Hij gaf me enkele opdrachten mee. Alles op papier zetten was nummer 1 en nakijken wat de gevolgen zijn fiscaal, juridisch en notarieel. Ik ben direct aan de slag gegaan en ben alles op papier aan het zetten. De energie raast door mijn lijf. Want dit moet binnen enkele maanden gerealiseerd zijn. Nu ik er zo druk mee bezig ben vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Weet ik dat ik veel hulp kan gebruiken de komende tijd.

Ik heb me aangemeld bij de Financial Freedom Group op facebook. Een mooie plek om hulp te vragen. Spannend! Dit gaat gewoon lukken, dat voel ik 🙂

Hester Verschoor
Hester Verschoor
8 years ago

Ik ben maandag direct succesvolle mensen in mijn netwerk gaan benaderen om kennis te delen/te halen en dat resulteerde direct in 2 afspraken en waarvan er één zelfs werk gaat genereren! Ik was helemaal energized!!! Dat belooft wat!

Ingrid de Bock
8 years ago

Hoe zat het met de marathon mogelijkheid?

Jaldhara Groeneveld
8 years ago

Ik heb een geweldige 3-daagse gehad. Blij dat ik samen met mijn lief dit programma heb gevolgd – #aanrader -. We zijn nu bezig alle acties (veel) op een rij aan het zetten zodat we ze straks 1 voor 1 kunnen aftikken.

En wat ik nooit verwacht had: maandagavond kreeg ik, volstrekt onverwachts, voor de rest van mijn leven passief inkomen van €181,- per maand. En dat is nog maar het begin -:)

Mirjana Scheepens
8 years ago

Maandag meteen mijn financiën uitgezocht. Waar zorg ik voor een passief inkomen voor iemand anders, waar zou het goedkoper kunnen.
Alle uitgaven in een excel sheet gezet. Voor mij het toppunt van geordendheid! En woensdag klopt het universum aan.
Ik kon een flink bedrag bezuinigen op mijn energierekening. Top!

En begonnen om iedere dag een hoofdstuk te lezen in Koplopers. Geweldig om al die inspirerende verhalen te lezen.

Ik ben lekker bezig!

Mariska Langeveld
8 years ago

Ik ben maandag meteen hard aan het werk gegaan en is best lastig af en toe om tijd te maken tussen alle routines die ook moeten gebeuren. Ik ben bezig geweest met alle nieuwe informatie te ordenen en ik heb de collage aangevuld met nog meer plaatjes en die boven mijn bureau gehangen. Verder sta ik iedere ochtend vroeger op en ga 20 minuten rustig zitten om te visualiseren.

Verder heb ik al elke dag een hoofdstuk gelezen uit Rich Dad, Poor Dad en heb ik het eerst deel van The Hidden Secret of Money gekeken.

Woensdag zat ik weer in Nieuwegein voor de Social Media Class.

Verder merk ik dat er ook met mijn mindset is veranderd en in positieve zin…….Een heleboel negativiteit van anderen lijken op mij een stuk minder vat te hebben en dat is heel fijn. Heel af en toe voel ik nog een vlaagje angst en dan adem ik een keer in en uit en laat het voorbij gaan.

Zo nu ga ik nog even een mijn nieuwe kostenberekeningen uitwerken voor een nieuw product. Dit is het begin van alles wat ik graag nog wil uitvoeren. Ik heb er zin in!

Fenna Janssen
8 years ago

Over 10 jaar moet mijn bedrijf verkocht worden (dan nl. 57 jaar). Dat betekent verandering van bedrijfsaanpak vanaf 2014! Yes.

€ 8.000 op hypotheek afgelost.
Jan 2014 nog een keer…. oei…. voelt wel als gemis op mijn spaarrekening….

€ 500 gestort op Voedselbank: voor iedere klant die 1 kg afgevallen is stort ik € 1. Mijn klanten storten ca. € 150 schat ik in. Samen met andere goede doelen nog geen 5% van netto inkomen, maar op goede weg.

En.. ik koop geen nieuwe kleding t/m april 2014

Anouk Beekman
8 years ago

Jaaaa!!! Het was een geweldig weekend!! Zoveel nieuwe inzichten gekregen en ervaringen beleefd!

En wat ik heb gedaan de afgelopen week?
Zondagavond had ik de planning gemaakt voor de komende week door de vragen die Nisandeh aan ons had gesteld te beantwoorden.

Mijn planning was:
– de poster voor de Carwash Actie af met behulp van Simon Droog en Jana Bluhm-de Zwart.
– het Plan van Aanpak af voor de Carwash Actie met behulp van Jana.
– videoblog af voor aanstaande zondag.

En het is gelukt!! Ik heb het vanmiddag dan ook gevierd met Jana, mijn compagnon.

Hoe ik het heb gevierd?

Ik had twee cadeauverpakkingen (vorm van een laars transparant) gevuld met mercibonbonnetjes gekocht en die mooi verpakt in folie met een strikje erom. Een heb ik gegeven aan Jana EN een aan mijzelf! Want dat vergeet ik altijd (mezelf ook iets geven).
Het was een mooie manier om ons succes te vieren, want tot op heden hadden wij dat nog niet gedaan en zo voor het einde van het jaar… Had wel iets feestelijks (of waren dat de mercibonbonnetjes ;-)).

En het leuke was dat Jana de DVD over Blogging had gekeken en daar had Nisandeh het ook over het vieren van je successen gehad, dus zij vond het helemaal geweldig!

En mijn merciverpakking… die heb ik opgedragen aan mijn vier kinderen. Voor het geduld, begrip en medewerking die zij de afgelopen maanden voor mij hebben opgebracht zodat ik mij kon richten op mijn opleiding en mijn werk.
Ik heb dan ook expliciet benoemd dat ik erg trots op ze ben en dankbaar! Tevens heb ik aangegeven dat dit het eerste succes is van velen die nog gaan komen!!! Blij en opgewonden smikkelden ze van de bonbonnetjes 😛

En natuurlijk ga ik mijn succes ook vieren met mijn geweldige partner waarmee ik het Financial Freedom Weekend heb doorgebracht. Het was een bijzondere reis, een begin van een avontuur dat wij samen aangaan.

Wij hebben de eerste stappen al gezet, de mindset wordt steeds sterker richting Financial Freedom, wij zijn er klaar voor!

Will you join us in this amazing journey?

Briant Donker Curtius
8 years ago

De laatste keer dat het me actief gelukt is om geld te sparen is 32 jaar geleden. Ik heb van dat geld, 5000 gulden, een half jaar door India gereisd.

Om sparen haalbaar en behapbaar te maken besloot ik in het afgelopen Financial Freedom weekend om alvast te beginnen met sparen. Ik stort voortaan IEDERE vrijdag Euro 40 op mijn spaarrekening.

Vandaag de eerste 40 Euro gestort en meteen ‘n 1 wekelijkse periodieke opdracht ingevoerd t/m 2020..

Nu niet meer aankomen en lekker laten groeien. En verder zo snel als mogelijk de Euro 40 verhogen tot ik 10% van m’n inkomen heb bereikt.

Het begin is er en dat voelt lekker.

Helena van Dijk
8 years ago

Door elkaar geschud waren wij zeker!! Ik zei het ook letterlijk zo tegen vrienden. Het ‘buzzed’ gevoel in mijn hoofd.
Maandag gelijk nieuwe rekeningen geopend, 1 x per maand aflossing op mijn creditcard geregeld, de eerste stap naar ruimte en orde brengen in mijn directe woonomgeving gedaan.

Deze week staan de vaste lasten op het programma. Alles gaat onder de loep! In de trein naar Utrecht voor de Social Media Class het volgende hoofdstuk van het boek van Vered gedaan!!! Ik ben een dislect maar ik merk dat ik het eigenlijk zo heerlijk vind om te lezen! Dan maar langzaam, maar wel doen!
Daarna de social media oppakken, goed regelen zodat mijn online product straks een goede PR heeft! Step by step!
Met Ellen Loopstra afgesproken dat we elkaar in de gaten houden! Super!

Evelien Koekkoek
8 years ago

Ik kwam er achter dat ik mij heb willen afzetten tegen mijn vader, die een rasechte spaarder is. Met het gevolg dat het geld er bij mij altijd uit vliegt. Nu is mijn vader mijn spaarcoach: hij checkt iedere maand of ik inderdaad 10% van mijn inkomsten heb gespaard. Daarnaast geeft hij me (be)spaartips.

Verder heb ik een extra bankrekening geopend voor fun, zodat ik van te voren weet wat ik hieraan kan uitgeven. Dit geeft me een enorm gevoel van controle.
Ik heb twee keer wat lekkers gegeven aan straatkrantverkopers, die heel dankbaar waren en aan Serious Request.

Echt een super gevoel om weer in controll te zijn.

Jolanda Schoorl
Jolanda Schoorl
8 years ago

Ongelooflijk wat ik uit het Financial Freedom weekend heb meegenomen. En dat voor iemand die normaal gesproken afhaakt zodra het woord “financieel” genoemd wordt…..

Ik ben op het moment aan het inventariseren welke vaste lasten van welke rekening worden afgeschreven etc., zodat we een splitsing van accounts kunnen maken.

Ook ben ik gestart in het boek van Vered “Financial Independence for Women” – zeer inspirerend moet ik zeggen.
Elke dag lees ik een half uur en ben ik met de financiële mindset actief bezig.

Ik sta er nog van te kijken wat ik een inzichten heb gekregen over hoe anders ik zaken moet aanpakken om tot mijn resultaten te komen.

Bedankt Open Circles!!

Jeroen Biegstraaten
8 years ago

Ik heb na dit superweekend:

– mijn geldstromen inzichtelijk gemaakt, oa door de nieuwe rekeningen te openen en opnieuw in te delen
– mijn bedrijf eindelijk een echte naam gegeven
– een heel nieuwe website ontwikkeld (hou hem in de gaten)
– gemeenschappelijke financiën met mijn partner gestroomlijnd en van doelen voorzien
– een vast wekelijks Money Management Moment ingepland

En: ik heb LOL in GELD!

Hans Duiker
8 years ago

Geweldig weekeinde!

ik weet nu nog meer over geld en hoe ermee om te gaan dan ooit te voren.

eigenlijk is het heel simpel, als je alles naast elkaar legt.
meteen de bankrekeningen geopend en vanaf volgende maand volgens het money management systeem mezelf “salaris” uitbetalen.
ook al een leuke cursus voor mezelf uitgezocht en nog meer leesvoer voor de kerstvakantie.

2014 wordt mijn beste jaar ooit!

Martina Schneider
8 years ago

started managing money, and working on passive income ideas. Most important is cultivating the right mindset, so I support myself instead of sabbotaging me:)
The impact of the 3 days was wonderful again, and I met a lot of interesting people. thank you a lot, see you next time next year 2014!!! wish you all the best and my motto for 2014 is work smarter not harder 🙂

Kristien Langenakens
8 years ago

On new years day its family tradition that my children open a “santa claus booth” stuffed with candy, little gadgets and this year also 10 euro in coins. Before opening it I interviewed them: they stated their dreams, how would they give to people, what regular items did they want to purchase and how they would buy something that meant investing in themselves. I wrote everything neatly in a chart with four quandrants for them and next I let them divide the 10 euro coins in the quadrants themselves. Supprisingly they
– put coins in each quadrant
– the most coins in giving
– the least coins in investing

Afterwords I explained how much to put in each quadrant and yesterday we made and decorated each 4 money boxes and put the coins in. Also mum did!!!

Merel Disselkoen
8 years ago

Dag allen,

Ik ben helemaal op dreef!
Samen met twee dames die er afgelopen weekend ook bij waren heb ik een WhatsApp groep aangemaakt en we hebben dagelijks contact over wat we DOEN om dichterbij financiële vrijheid te komen.

We houden elkaar scherp en delen onze doelen en de voortgang ervan met elkaar.

En, hoe bizar, er komen ineens allemaal supergoede ideeën naar boven om binnen Townshipsmile passief inkomen te genereren! 2014, here I come!

Willy Valk
8 years ago

Ik stuiter nog steeds rond van de energie, dat wil zeggen tot een uur of wat geleden. Zoals elke avond na het eten zat ik met mijn aantekeningen voor mij, maar nu ben ik toch echt moe 🙂

Wat ik heb gedaan is de collage aan de kast in de kamer hangen om hem heel vaak te zien, er over te vertellen. Mijn aantekeningen doornemen, rekeningen openen. En vooral anders denken.

En, zondag naar de Masters of Luxery in de RAI, kaarten hebben we gekregen.

De wereld is veranderd, zo lijkt het. Er liggen overal kansen en doelen. Het ‘enige’ dat ik hoef te doen is stappen maken richting die doelen.

Nu nog even aanmelden voor de groep en dan welverdiende rust!

Tot snel allemaal!

Puck van Groningen
8 years ago
Reply to  Willy Valk

Iemand kwam met het briljante idee om je Financial Freedom collage als achtergrond van je computer te gebruiken. Dat heb ik gedaan, en ik heb de echte aan de binnenkant van de wc gehangen, en met de kerst ga ik vragen aan mijn kinderen of ze er ook een willen maken en daar ook willen ophangen 🙂

Fijne feestdagen en implementse, Puck

Jeroen Biegstraaten
8 years ago

Hey Puck, superidee, die achtergrond. Ga ik meteen doen!

Caroline Denijs
8 years ago

Inzichten blijven binnenkomen na dit fantastische weekend.
Uit die comfortzone en doorgaan ja! 10/24/7 om scherp te blijven. Herhalen, herhalen. herhalen en doen:
– Een goede start gemaakt met moneymanagement.
– Opnieuw en nog scherper de vraag van mogelijke klanten onderzocht met een enquete. Nog beter passend bij het beeld dat ik over tien jaar gerealiseerd wil hebben.
– Plan en mensen voor een meedenk-team gemaakt (niet meer alles alleen willen doen.
– Meer cijfers in mijn plannen.. dus
nu al een paar nieuwe klanten aan de telefoon gehad!

2014 wordt mijn jaar!
Caroline Denijs

Krista Steenbergen
8 years ago

Ik heb elke dag een hoofdstuk gelezen uit Vered’s boek, ik maak de opdrachten en luister de CD’s elke dag.

Ik heb zes bankrekeningen geopend, maar wil dit nog beter structureren en systematiseren.

Ik heb mijn prijzen voor 2014 bepaald en verdubbeld en dit gecommuniceerd.

Ik heb een klant afgewezen die veel te weinig bood voor mijn dienst en ben voor mijzelf opgekomen.

Ik heb mijn zus/huisgenote verteld dat ik niet langer bereid ben te betalen voor haar dure boodschappen die ik niet nuttig.

YESSS !!!

Ik merk dat de High Energy zo na een week ook langzaam weer in wil zakken, dus het is zaak scherp te blijven!!! Vanmiddag weer lekker gedanst op Black Eyed Peas – I got a feeling!

I AM FIANCIALLY FREE!

Harrie Custers
Harrie Custers
8 years ago

Het inzicht dat bij mij doorwerkt is:
Not know it all, but do it all and learn is knowing. Step by step.

Trading freedom for results, and nobody for somebody.
#impact

Ruud Wildschut
Ruud Wildschut
8 years ago

Lekker bezg geweest, met veel energie.

Ben begonnen met 6 rekeningen te openen. Heb mijzelf een vast salaris gegeven, alle uitgaven heb ik tegen het licht gehouden met de vraag. Is dit echt nodig? En daar zat zomaar 200,- per maand besparen.
Vandaag onverwacht mooie opdracht erbij. Gisteren ook al een goed gesprek over een mooie opdracht.

Verder heb ik dagelijkse routines geimplementeerd:
– doelvisualiseren visualiseren en doelen opschrijven
– 10 minuten oefeningen fit en energie
– dag visualiseren
– 30min per dag je hoofd boven water oftewel werk aan je bedrijf wat je kan verbeteren, deze week was het thema PI en ja nu vrijdag ligt het plan klaar, volgende stap is team bijelkaar roepen.
– elke dag 1 klant gebeld, om te vragen hoe het gaat
– elke avond 15 LinkedIn uitnodigingen (en het werkt echt)
– voor slapen gaan de dag erkennen, opschrijven in mijn mooiste boekje
– Slapen met visualisatie

Kortom heb er zin in.

2014 wordt het beste jaar ooit!

Ruud

Anouk Beekman
8 years ago
Reply to  Ruud Wildschut

Wauw Ruud! Goed bezig zeg!!!

Ik ben gisterenavond ook gestart met de visualisatie cd en vanochtend de eerste ochtend sessie gedaan.

Dankjewel voor het delen, want dat stukje had ik nog niet opgepakt 😉

2014 wordt zonder twijfel een geweldig jaar voor je!!

Succes!
Anouk

Fenna Janssen
8 years ago
Reply to  Ruud Wildschut

Wauw Ruud! Je bent mijn inspiratie voor implementatie!

Willy Valk
8 years ago
Reply to  Ruud Wildschut

Hi Ruud,
Leuk om te horen dat je zoveel stappen hebt gemaakt!
We hebben elkaar gesproken tijdens de lunch, waarbij bleek dat we elke avond trouw dezelfde visualisatie doen. Een mooie routine om er in te houden. En ik herken ook een aantal andere die je noemt!

Het wordt een mooi jaar!