Na de Financial Freedom – november 2014


Zo… hoe bevallen jouw eerste stappen op je pad naar Financial Freedom?

Heb je de afgelopen dagen gevisualiseerd hoe het is om financieel vrij te zijn? Heb je jouw collage met ideale plaatjes boven je bed hangen?

En nu, heel belangrijk… neem je aantekeningen door en blijf…

Herhalen, herhalen, herhalen!

Weet je nog: 10-24-7 en jouw kluis met inzichten? Zet die inzichten om in acties.
Besef je dat iedere ACTIE je dichterbij financiële vrijheid brengt.
Geen dromen, geen fantasieën, maar implementatie van jouw plan.

Een van die acties is het verhogen van je Financial IQ door het lezen van de juiste boeken. Hier is mijn lijst met recommended reading:

Ga naar het blogartikel Boeken over Succes

Houd ook ons wekelijkse blog in de gaten, wees slim en ‘leverage’ de kennis die we hierin delen.

Blijf met dit materiaal bezig, blijf werken aan jouw Financial IQ en… ONDERSTEUN ELKAAR. De beste bronnen van kennis en informatie zijn vaak de mensen die je in de Open Circles evenementen ontmoet. Leer van elkaar wat werkt en niet werkt.

The CoWorking

Er is geen betere plek om samen te werken aan jouw succes dan The CoWorking op onze locatie Zuidpark in Amsterdam-Duivendrecht. Gebruik de voucher die je hebt gekregen en reserveer jouw gratis CoWorkingdag vóór 31 januari 2015 via coworking@opencircles.nl

Facebook

Ondersteun en stimuleer elkaar ook in de speciale Financial Freedom Facebook Group die we voor jou hebben gemaakt. Meld je via deze link aan voor deze groep

Tot slot willen we je oproepen om je ervaringen te delen in het commentaarveld onderaan deze pagina.

Welke acties heb jij sinds zondagavond ondernomen en welke acties  ga jij de komende weken nemen?

Deel jouw acties in het commentaarveld hieronder

We wensen je heel veel succes met het implementeren van alles wat je hebt ontdekt en we horen graag hoe het met je gaat.

Dus kom vaker terug op deze pagina om je te laten inspireren, ondersteunen en anderen te helpen op hun weg naar financiële vrijheid.

Op jouw succes,

Nisandeh, Vered en team Open Circles Academy

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

58 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Annemieke Kegel
7 years ago

It’s all about the mindset!! Let the money move around and take your share. Working together makes more money then to do it all alone.
Thanks for great insights and learning again at the FF weekend.

Robert van der Ham
Robert van der Ham
7 years ago

From a mini me to a maxi me. I opened the bank accounts…and this was hard work….to talk to someone at a bank explaining your goal and plans…and the bank having little comprehension..medioacre thinking..scary … but I am on my way to financial freedom.

Guido Vrencken
7 years ago

Beste collega ondernemers,

Ik ben sinds vorige een wekelijks mijn financiën aan het managen met een financieel dashboard met vier acties: twee acties gericht op working income verhogen en twee acties gericht op mindset acties die de uitvoering van de twee working income acties ondersteunen (of blokkades weghalen). Dit financiele dashboard hebben Sandra Boekhoudt en ik in een van de CoWorking Finance expert sessies behandeld. Ben je geïnteresseerd, stuur me dan svp een bericht

Simone Swinkels
7 years ago
Reply to  Guido Vrencken

Hallo Guido, ik ben geÍnteresseerd in het financiële dashboard dat je ontwikkeld hebt. Groet, Simone Swinkels

karin kagenaar
7 years ago
Reply to  Guido Vrencken

Hoi Guido, ik heb wel belangstelling voor je financiële dashboard. Je kunt me privé bereiken: karin@hartenwens.info
vast bedankt!

Ronald Schuitemaker
Ronald Schuitemaker
7 years ago

Dit was de eerste keer dat ik zo’n duidelijk verhaal kreeg over goud.
Afgelopen woensdag heb ik gelijk wat gekocht, want de bankrente (plus kosten) levert echt niets meer op. Was gelijk een leuk Sinterklaas kadootje.

Jeroen Verdonk
7 years ago

Deze week elke dag het hele verhaal weer doorgelezen en herhaald. Extra rekeningen had ik al geopend. Tip : er zijn banken (bv KNAB) waarbij je onder een rekeningnummer meerdere spaarrekeningen kunt openen die je zelfs een naam kunt geven (zoals investering, fun, doelen, enz).

Als je een basis account neemt kost het je niks en je krijgt op de spaarrekeningen de hoogste rente (check op http://www.actuelerentestanden.nl/sparen/hoogste-spaarrente.asp ).

De goedkoopste manier om de meeste rente te krijgen. Je kunt ook heel makkelijk alles overmaken naar de verschillende rekeningen. Verder deze week mijn overtuigingen van geld nog eens goed bekeken, daar heb ik nog veel werk te verrichten.

Joop der Weduwen
7 years ago
Reply to  Jeroen Verdonk

In aanvulling op het openen van bankrekeningen is mijn tip om ook te denken aan banken die niet alleen service bieden zoals hiervoor aangegeven, maar ook naar banken die op een goede en maatschappelijk verantwoorde manier omgaan met het (dus jouw) geld. Denk aan de ASN bank of Triodos.

Marieke de Hoop
7 years ago

Ik ga hierin helemaal met je mee, misschien wat minder rente, maar een snellere manier naar een eerlijker verdeling van onze middelen over de wereld.

Marianne Kruijswijk
Marianne Kruijswijk
7 years ago

Ik wil graag een mastermindgroep beginnen in de regio Groningen. Ik heb de DVD’s en CD’s gekocht. Het lijkt me leerzaam om die samen te zien / luisteren als een soort onlinecollege, dat Nisandeh toch al van plan was om te gaan geven. Ik had zo in gedachten dat iedere keer iemand de bijeenkomst voorbereid en begeleid. Dat kan heel leerzaam zijn. We kunnen het dan over de informatie hebben en afspraken maken over de implementatie. Daarnaast kunnen we elkaar houden aan de voornemens die we hebben. Dat maakt je toch sterker. Ik denk aan een groep van maximaal 6 personen.

Als je belangstelling hebt, mail me dan: mbkruijswijk@gmail.com.

Roland Tang
7 years ago

Fijn om net even een mailtje te ontvangen van OCA.
De afgelopen dagen hebben, tussen het gewone werk in het centrum, in het teken gestaan van hard werken om nu eindelijk te doen wat er al lang gedaan moest worden. De bankrekeningen had ik al op orde en het resultaat daarvan al bemerkt. Hierover misschien later nog eens. Maar nu……. Mailinglijsten klaar maken. Het programma voor de nieuwsbrieven en andere mailings moet nu toch eindelijk eens gevoed worden. Inmiddels al bijna 500 adressen en nog lang niet klaar. Jammer dat alle technologie toch niet altijd doet wat het zou kunnen doen. Een aantal Email adressen moet gewoon over getypt worden. Kan ze ook niet knippen en plakken. Dusss…. werk aan de winkel.

M’n dochter inmiddels goed gemotiveerd en gaat samen met haar vriend naar de Business Bootcamp Camp in januari. Heb haar meteen maar als stagere in dienst genomen om te kijken of ze eventueel potentieel heeft om als businesspartner van mij mee te draaien. Ze is nu druk bezig met een website, eerst voor haar zelf en dan voor ons. Goed zo, oefen maar goed.

De doelen zijn gesteld de vlaggen uitgezet en het vizier staat op het einddoel. Tijdens het weekend werd het mij weer zo duidelijk, zet je doelen en je haalt het! Doe je dit niet dan heb je geen idee waarheen je moet gaan en verdwaal je in allerlei ideeën en afleidingen welke je zeker NIET tot je doel zullen brengen.
Nisandeh, Vered en hele team bedankt voor de geweldige trainingen en begeleiding. Opweg naar mijn doel….

Karin Kagenaar
7 years ago
Reply to  Roland Tang

Hoi Roland,

Kan je niet iemand anders vragen om je adressen over te zetten, je dochter bijvoorbeeld. Scheelt je veel tijd (en geld dus). Heb het zelf ook zo gedaan.

Succes

Roland Tang
7 years ago
Reply to  Karin Kagenaar

Hi Karin,

Is al gebeurd 🙂

Marianne Kruijswijk
Marianne Kruijswijk
7 years ago
Reply to  Roland Tang

Daarover later meer. Graag! Ik heb een andere bankrekening genomen. Mijn huidige rekening kost me 3,00 per maand. Deze rekening is 1,25 per maand en de eerste 12 maanden gratis. Overstappen regelen zij voor het grootste gedeelte. Verder krijg je 0,6% rente op je betaalrekening. Niet veel, maar alles telt.

Gonny de Wit
7 years ago

Marianne – spaarrekeningen zijn vaak gratis.

Stephan Kapma
7 years ago

Vandaag gestart met mailinglist aan te leggen. Heb zoveel inspiratie gekregen na Financial Freedom. Ben bewust aan het kijken naar rekeningen en achterliggende gedachten.
Ik merk dat ik veel meer gefocust ben op wat ik doe en dat ik aanpak wat ik niet oké vind. Heerlijk gevoel, maar mijn omgeving moet nog even wennen, haha. Stap voor stap, en daarna nog één. Mooie reis. Was 4e weekend en het begint een geheel te worden.

karin kagenaar
7 years ago

Ik mis een master-mind groepje om mee te sparren, zit zelf bij Den-Bosch en het lijkt me praktisch om met 3-4 mensen een groepje te vormen die allemaal binnen 30 minuten rijden van elkaar zitten zodat we weinig tijd aan reizen kwijt zijn.
(tijd = geld ) Wie wil?!

stuur een mail naar karin@hartenwens.info

Margaret Lampers
Margaret Lampers
7 years ago

Zorgen voor een team!
Dat is het eerste dat ik de komende tijd ga regelen. Iemand voor: de huishoudelijke klussen, standaard e-mails, telefoon beantwoorden, zodat ik tijd heb voor klantenwerving en het project waar ik extern voor werk.
De bankrekeningen had ik al en mijn kosten had ik al gereduceerd. Het enige waar ik komende maand naar kijk is het telefoonabonnement.

Passieve inkomen heb ik al in gang gezet en de eerste vruchten pluk ik. Intussen heb ik voor mijn coaching/trainingen boeken geschreven die ik verkoop bij de e-coaching. Misschien toch eens kijken om het bij een uitgever uit te laten geven in een iets andere vorm.

De prijzen heb ik het afgelopen jaar verhoogd en daar krijg ik ook klanten voor. Sterker nog. Het blijkt eenvoudiger om duurdere producten/diensten te verkopen in plaats van goedkopere. Maar ach … zelf zet ik ook mijn vraagtekens bij goedkope producten, dus begrijpelijk dat een potentiële klant hetzelfde doet bij mijn dienst of product. Eigenlijk is het heel simpel!

De droom om ooit een boerderij te hebben, heb ik omgedraaid naar het doel om volgend jaar een boerderij te hebben. Hoe fantastisch zou het zijn om volgend jaar in mijn eigen boerderij trainingen te kunnen geven en te brainstormen met andere zelfstandig ondernemende vrouwen (die toevallig tot mijn eigen doelgroep behoren).

Dank je Nisandeh, Vered, Rani en het E-team voor het afgelopen jaar. Zonder jullie zou ik nu niet zover zijn gekomen!

Heel veel succes in 2015 en warme groeten,

Margaret Lampers

Marianne Kruijswijk
Marianne Kruijswijk
7 years ago

Gefeliciteerd met je succes. Ik wil met mijn stichtingsbestuur zeker praten over het uitbesteden van de financiële administratie. Er gaat veel tijd in zitten die niks oplevert.
Ik ben benieuwd hoe ze gaan reageren op mijn plannen.

Gonny de Wit
7 years ago

Wie net als Margareth op zoek gaat naar support: backoffice – via standaard mails en telefoonservice, die help ik natuurlijk graag de juiste strategische beslissing te nemen.

Welke bedrijf /dienst / service past bij jou – ook al kies je niet voor mij – geen probleem (echt niet), want ik vind het belangrijk dat je meteen goed geholpen wordt, wat bij jou en jouw bedrijf past op dit moment.

Eefke Bastianen
7 years ago

Hey Margaret, om alvast een eerste stap naar je doel te zetten en aan het gevoel te wennen…..kun je ook alvast op mijn boerderij trainingen komen geven. Liefs Eefke

Jan-Eric Zoon
7 years ago

Advertentie gezet voor woonruimte verhuur
bankrekeningen geregeld
overzicht gemaakt omtrent betalingen en eerste betalingen gedaan

Gonny de Wit
7 years ago
Reply to  Jan-Eric Zoon

Neem ook eens contact op Gerda Hekker voor de woonruimte te huur.

Ook handig is voor andere ondernemers dat Gerda huizen verhuurt voor mensen die de woning te koop hebben staan. Zeer integere en betrouwbare dame.

Goed bezig Jan-Eric

Gonny de Wit
7 years ago

Gemist Wie helpt: Mijn man was tegen mij aan het reageren, waardoor ik de uitleg hoe het wiel in te vullen op het gebied van retirement fund heb gemist. Wie helpt mij. Je mag mij natuurlijk ook mailen info@online-secretaresse-brabant.nl

De afgelopen twee jaar heb ik al diverse veranderingen doorgevoerd en nu wij de overzichten opnieuw gingen maken zag ons wiel er al veel ronder uit. Trots op mijzelf dat ik dit bij een zeer kritische man heb weten door te voeren.

Bij thuiskomst bleek er een nieuwe wet per 1 januari in te gaan met de deadline van 5 december. Dus de verder implementatie moet nog even wachten. Van levensbelang voor onze zoon – niet de WMO! Nee geen afstel hoor het proces is in gang gezet en niet te stoppen.

De tweede brief die we zagen was het samengaan van twee banken en dus is de garantie van ons geld is in het geding. Dus ook hier gaan we actie ondernemen om ons vermogen veilig te stellen en verder te laten groeien.

Nu mijn man en ik dezelfde training hebben gevolgd zijn gesprekken over financiële zaken veel gemakkelijker voor hem om deze ook met mij te delen. Yes, doel bereikt.

Elske van de Fliert
7 years ago
Reply to  Gonny de Wit

Ik werk de trainingen altijd ‘even’ digitaal uit zodat het me veel minder tijd kost om alles na te lezen en ik het veel beter kan onthouden. Zodoende heb ik ook het antwoord op je vraag. En ik post het maar hier, wie weet heeft iemand anders er ook nog wat aan. En ach dan maar gelijk voor alles in het wiel gekopieerd 🙂
o Working income: werkinkomen – ben ik in staat om te leven van 2/3 van mijn werkinkomen? Geef een 5 als het minder is en een 0 als je meer uitgeeft dan er binnen komt.
o Passive income: passief inkomen – als het genoeg is om van rond te komen: 10, als het genoeg is voor de helft: 5, als je niks hebt: 0.
o Savings: spaargeld – hoeveel maanden kun je leven zonder inkomsten: 12 of meer = 10, 6-9 = 5, 3 of minder = 0.
o Loans/debts: leningen/schulden – 10 als je ze niet hebt, 5 als de helft van je inkomen naar schulden gaat, 0 als je inkomen lager is dan je schulden.
o Net worth – netto waarde: wat je bezit, minus wat je verschuldigd bent. Dit is op gevoel. Maar in principe een 10 als je niks meer verschuldigd bent.
o Retirement fund – appeltje voor de dorst, zolang je nog niet een kapitaal hebt waarmee je van de rente gewoon kunt leven, is dit nog geen 10.
o Lifestyle costs: kosten levensonderhoud en -stijl – hier heb je de meeste con-trole over, als je levensstijl niet simpeler kan: 10, als je nog 20-30% eraf kan halen: 5, meer dan 50% kan er af: 0.

Je man het dus het hele weekend volgehouden! Top!

Franka Voortwist-van Hal

Hoi Elske, zou jij je digitale aantekeningen ook willen delen.
Bij mij is het meestal na zo’n dag een rommelig geheel van engels en nederlands door elkaar waardoor er soms onduidelijkheden zijn 😉
info@insight-coaching.nl

Danielle van der Ark
7 years ago

Sinds het weekend is mijn kijk op moneymanagement totaal veranderd. Zondagavond nog hebben we de eerste extra bankrekeningen geopend. We hebben de eerste concrete stappen gezet om een van onze dromen uit te werken, wat het kost etc. Eerste boek is binnen over mindset, en wordt in gelezen en de collage opgehangen. op naar Financial Freedom!

Rene Gerritsen
7 years ago

Deze week gezocht naar outsourcing mogelijkheden, contact met een Indiaase firma gelegd. Ook op zoek gegaan naar een goede website bouwer, daar ben ik nog niet uit.
Mijn hooggekwalificeerde broer gaat een instrument voor mij ontwikkelen. De bankrekeningen komen eraan en ik ben vandaag officieel bestuurslid van Werkgebouw Het Veem geworden. Dus er gebeurt veel, en er gaat nog meer gebeuren!

Gonny de Wit
7 years ago
Reply to  Rene Gerritsen

Super dat je gaat outsourcen – laat anderen ook weten wat je gaat outsourcen dan kun je hen ook op ideeën brengen.

Website-bouwer : Bij Biz2Web hebben ze al 5 koplopers geholpen met de opbouw van passief inkomen via de website.

Barbara Jansen
7 years ago

Na de Financial Freedom training ben ik nu voornamelijk bezig gegaan met money management. Ik heb heel nauwkeurig bekeken hoeveel kosten we nu precies maken (bij het huiswerk had ik het ongeveer gedaan), ben ik rekeningen aan het openen en zijn we gaan kijken naar onze levensverzekering. Ik ben me heel bewust van mijn ‘middleclass mentality’ vóór de training, waar ik nu in een drive zit van ‘wealthy mentality’. I go for it!

Mijn doel voor komende tijd is onze kosten verlagen, het money management helemaal op orde te krijgen. Ben begonnen in het boek van Vered.
Ik ben een idee voor een boek aan het verzinnen, en ga deze in 2015 te schrijven. Verder ga ik alles wat ik geleerd heb afgelopen jaar bij de business bootcamp en de master entrepeneur zoveel mogelijk implementeren. Mij zie je binnenkort een keer bij de Co Working!

Dick Roemeling
7 years ago

Aan money-management gedaan, wat wil zeggen, dat ik geld heb overgemaakt naar onze spaarrekening
En ik durf meer geld te vragen van mijn klanten

Petra den Hollander
7 years ago

Insights are worthless if you don’t take action! Dus ben ik eerst aan de slag gegaan met Money Management! Ik heb de bedragen berekend die ik naar de diverse rekening ga overmaken en ik heb zojuist 3 extra rekeningen geopend! Dat geeft toch een fijn gevoel :)!

Ans Peters
Ans Peters
7 years ago

Na het weekend Financial Freedom, stroomt mijn energie als nooit tevoren. volgend weekend heb ik 2 Kerstmarkten om mijn bedrijf met massages in verschillende vormen aan de man te brengen. Een kerstmarkt in mijn buurt, a.s. vrijdag, daar ga ik cadeaubonnen verkopen en elke gekocht bon wordt vergezeld met een kortingsbon en kans op een prijs: een gratis massage tegen inlevering van naam en e-mailadres. (goed voor mijn mailinglist natuurlijk).

Zondag in het verpleeghuis waar ik pedicure ben, hetzelfde systeem, nu gericht op Shantalamassage (een heel mooie manier om Dementerende mensen rustig, in volle aandacht en met respect te benaderen en masseren) Ik heb er onwijs zin in en ga deze week dus stevig aan het werk om een mooie kraam op te zetten en de bonnen allemaal op tijd klaar te hebben.

Marjon Sarneel
7 years ago

Financieel vrij, het hoeft geen droom te blijven 🙂
Wat ik nog mis is een manier om twee inkomens te mixen. Nisandeh zei on stage dat hij daarover nog info zou geven.
Mijn man zit aan het eind van zijn loopbaan als werknemer aan zijn top en ik ben mijn bedrijf aan het opzetten.
Bestaat hier een handige formule voor? Dat zou ons enorm helpen.

Mirjam Bruggink
7 years ago

Maandagochtend heb ik een aantal extra bankrekeningen geopend en hebben we proberen een afspraak te maken met hypotheekadviseur van onze hypotheekverstrekker.

De hypotheek openbreken geeft veel financiële voordelen per maand op termijn. We moeten wel een fikse boete betalen voor het onderbreken van de huidige hypotheek, maar op termijn geeft dat veel financiële voordelen.

Het gekke is alleen dat je bij onze bank (ING) geen hypotheek adviseur face to face te spreken kunt krijgen. Het kan alleen telefonisch! Dat in het kader van de bezuinigen bij de bank. Dat is heel lastig omdat het lastige materie is. Hypotheekcontracten zijn zeer complex, zelfs zo complex dat we gisteren 5 verschillende mensen van de bank aan de telefoon hebben gehad die ieder 5 verschillende percentages, boetes en besparingen per maand doorgeven.

Dat klinkt niet betrouwbaar!! Banken doen hun best om de hypotheek zo onaantrekkelijk en ondoorzichtig mogelijk te maken, zodat er zo weinig mogelijk veranderingen doorgevoerd gaan worden. We hebben een lange adem – want op termijn is het de moeite waard . De eerste stappen zijn gezet. Dat voelt heel goed. Op weg naar financiële vrijheid!

Marianne Kruijswijk
Marianne Kruijswijk
7 years ago

Op de site van Vereniging Eigen Huis kun je je informatie invullen en kijken wat je (op het eerste gezicht geschatte voordelen zijn). Daarna kun je een gesprek aanvragen met een adviseur. Misschien heb je er wat aan?
Marianne

Rolnd
Rolnd
7 years ago

Direct aan de slag gegaan
a. maandelijks aflossen op mijn aflossingsvrije hypotheek. Florius geeft alle ruimte vanaf € 25,– periodiek per maand. Ik doe € 50,– per maand. Zo kom ik idd in mindset van aflossen!
b. ik merkte dat ik erg weinig mensen ken met eenzelfde mindset. En wat ik wel heb, zijn employees. Laat dat wil ik veranderen. Laat ik nu gisteren een uitnodiging krijgen om deel te nemen aan een congres van directeuren! Toeval???
c. als ik onderweg ben, ruim ik tijd in om ff koffie te gaan drinken. Meestal zit er wat bij. Ik vroeg mij af of dat nu echt nodig was. Nee dus. Denk dat ik gem. € 3 — per week bespaar (dus ca. € 200- per jaar) en ik groei minder snel dicht!!!
d. definitief afscheid genomen van een uitgever (scriptum) ze hielden mij al 2 maanden aan het lintje om te beslissen over het manuscript dat ik bij hen had aangeleverd (om te beoordelen of zij het wilden uitgeven). Sorry, er dient wel wederzijds belangstelling te zijn om een verbinding aan te gaan.

Er staan een aantal andere acties op stapel

Anita Kornman
7 years ago

Sinds het weekend ben ik meer gaan focussen. Ik heb een aantal acties ondernomen. Ik ben mijn team direct gaan inzetten om direct actie te ondernemen voor het uitrollen van mijn programma.

De enquête voor klantonderzoek is geregeld en wordt deze week verstuurd. Ik heb gezocht naar een rustige plek om dagelijks te kunnen lezen in mijn huis. Te starten met het boek van Vered.

Ik start direct met een tweede groep van de Super Power Afslank Challenge en tot slot ben ik bezig om mijn financiën heel precies in kaart te brengen zodat ik rekeningen kan openen. Dat heeft me in ieder geval al opgeleverd dat ik 3 abonnementen kan stop zetten bij elkaar goed voor 109.50 euro per jaar.

En een verzekering voor mijn huis die moet bijdragen wanneer ik werkloos wordt. Scheelt 179.40 per jaar. Een geheel overbodige verzekering want wij zijn beide ondernemers. Kortom ik ben volop geïnspireerd en aan de slag. Scherpe doelen voor de maand december die ik zeker ga halen. De visualisatie van het Financial Free zijn heeft me goed geholpen!

Simone Swinkels
7 years ago

Helaas staat mijn partner niet open voor trainingen van Open Circles en het volgen van de Financial Freedaom door mij is bedreigend voor hem. Ik ondervind veel weerstand. Ik heb de raad van Nisandeh ter harte genomen en ben niet te hard van stapel gelopen. Dat is vaak mijn grootste valkuil.

Wat ik gedaan heb:
– een plan opgesteld met doelen, om te beginnen voor 2015.
– het mastermindgroepje uitgenodigd om te brainstormen en elkaar te ondersteunen.
– mijn billboard op de slaapkamer gezet en dagelijks schrijf ik mijn doelen op
– maandag ben ik meteen gaan uitzoeken of het de moeite loont om naar een andere bank over te stappen. Ik betaal nu m.i. te veel bankkosten
– de eerste stap gezet op weg naar passief inkomen
– een weekkalender gemaakt en geprint en daarop zet ik wekelijks de stappen die ik ga maken om mijn doelen te bereiken
– ik ga uit de comfortzone en houd me dagelijks met ‘cijfers’ bezig om zicht te krijgen op de groei van omzet, klanten, etc.

Norbert Broers-Haisma
7 years ago

Na een heel leerzaam weekend gelijk aan de slag gegaan met… mijn Lifestyle, of eigenlijk niet. Ik heb ontdekt dat ik zonder mijn levensstijl aan te passen toch meer dan € 1000,- heb bespaard door goedkopere abonnementen, vooral de telefoon, en kwam zelf tot de ontdekking dat ik deels dubbel verzekerd was.

Het belangrijkste van het weekend was echter dat ik het kon delen met mijn vrouw. Zij begrijpt nu meer van mijn plannen en zelf heeft ze ook meerdere toepassingen gevonden om onze dromen om te zetten in doelen!

Elske van de Fliert
7 years ago

Ik werk elke ochtend aan mijn doel en sinds deze week is dat passief inkomen producten bedenken. Ik heb al een aantal dingen bedacht en ook al iets op de rol gezet, heerlijk dit.

Het nalezen doe ik elke dag, maar ik heb nog lang niet alle actiepunten verwerkt! Gelukkig houd ik nog wat te doen 🙂

Bianca van Rooij
7 years ago

Hartelijk dank voor alles en voor deze mail met allerlei handige tips! Ik ben maandag maar meteen begonnen en heb als eerste de bank gebeld. Zij waren helemaal verbaasd op mijn vraag of ik nog 5 bankrekeningen kon openen. Na enige uitleg en motivatie ben ik uiteindelijk op een andere manier aan de bankrekeningen gekomen. Door hun app kon ik namelijk heel makkelijk geld overmaken van de ene naar de andere rekening en hoefde ik geen betaalrekeningen meer te openen, maar spaarrekeningen. En die zijn GRATIS! Dus direct winst gemaakt!

Daarnaast ben ik nu volop bezig om inzage te creëren in mijn financiën, voor het eerst wil ik echt ALLES ervan weten en begrijpen. Gaat iets meer tijd kosten dan ik had ingeschat maar ik zet door.
Nogmaals hartelijk dank voor het openen van mijn ogen tijdens het Financial Freedom weekend en mij het inzicht te geven dat ook IK Financial Freedom kan bereiken en behalen.

Marianne van den Haak
7 years ago

De Financial Freedom Course heeft nu al een grote impact.
Ik heb mijn moeder gevraagd om mijn deel van de erfenis nu als gift te geven en met dit bedrag een deel van de hypotheek af te lossen. Verder zet ik de hypotheek om in een nieuwe lagere rente. Dit scheelt me ondanks de boete bij elkaar €300 per maand.
Mijn telefoonrekening heb ik verlaagd door een ander abonnement.
Ik ben dus vooral met het omlaag brengen van mijn kosten bezig nu.

Ik lees het boek van Vered voor Financial Freedom voor vrouwen en ga echt bezig met money management.
In de auto luister ik naar de cd.s van Nisandeh om te werken aan mijn mindset.
Mijn verhouding en relatie met geld is enorm aan het veranderen. Ik begin er zelfs lol in te krijgen. Het is nu een sport voor me om het helemaal onder de knie te krijgen en controle te hebben over mijn eigen financiën.
Straks ga ik me richten hoe ik creatief mijn inkomen omhoog kan brengen.
En een time management schema maken om mijn achterstallige administratie voor 2014 bij te werken.

Ik reperteer:
Money is fun
Money is good
Not everybody has it
But everybody should!

Marianne Kruijswijk
Marianne Kruijswijk
7 years ago

Hoe heb je berekend dat het uiteindelijk beter is om over te sluiten. Was het renteverschil zo groot? De boete zul je toch ook af moeten betalen. Ik vraag me echt af hoe dat zit met oversluiten. Waar heb jij advies gevraagd?

Marianne

Gonny de Wit
7 years ago

Marianne – skypen is ook nog een manier om goed telefoonkosten te besparen. Mijn gesprekken via skype zijn veelal korter. Dus dubbele winst.

Willy van den Brand
7 years ago

Mijn man en ik beginnen iedere dag met het herhalen van de stof en de belangrijkste inzichten die we daaruit verkregen hebben. Daarna gaan we ieder enthousiast aan de slag met onze actiepunten met glasheldere doelen als uitgangspunt. In ons dagelijks overleg heeft het splitsen van de financien van onze vorige (gezamenlijke) BV voornamelijk onze aandacht. Doel is dat we ieder de vrijheid hebben om onze eigen huidige businesses kunnen laten groeien. De knopen zijn bijna door gehakt. Dat moet eerst gebeuren voordat we onze privé financien ook opnieuw kunnen inrichten. Omdat we enthousiast zijn omdat we zien wat het ons brengt, is ons tempo hoog: volgende week is alles wat dat betreft geregeld.

Daarnaast is er een grote ideeenstroom en verheldering op gang gekomen over mijn waarde en ik sta te popelen om dat met anderen te delen! Ook daar ben ik mee aan de slag. Te veel om op te noemen:). Ik hou het hier daarom even bij. Veel succes allemaal en vooral veel PLEZIER, want this is FUN GUYS!

Barbara Jansen
7 years ago

EN oh ja, volgens mij kon ik hier ook nog vragen kwijt; dat gaf Nisandeh aan in zijn training.
Mijn vraag is als je de money management methode toepast met je partner, hoe dat dan handig te doen. Moet je dan 6 EO (en/of) rekeningen openen? Meestal heb je ook nog beide een persoonlijke rekening en een zakelijke rekening, dus dan heb je 10 rekeningen samen?
En de invest rekening – ik kan me voorstellen dat je deze rekening ZOWEL een zakelijke variant hebt, als een privé variant. Of zie ik dat verkeerd?

Gonny de Wit
7 years ago
Reply to  Barbara Jansen

Tip: Alle tips van Open Circles toets ik eerst of het past bij mij, mijn bedrijf, mijn branche en ons huishouden.

Barbara – ik heb zelf ook voor de zaak verschillende rekeningen, maar NOG geen 6. Kijk even wat voor jouw bedrijf/branche handig is.

Op het persoonlijk vlak hebben wij gekozen voor geen 6e rekening. Want Money = energy = tijd. Wij geven energie en tijd aan mensen die het nodig hebben. Waaronder het doorvertellen van onze kennis van de Financial Freedom en soms lekker de handen uit de mouwen door anderen te helpen met onze expertise.

Karin Kagenaar
7 years ago
Reply to  Barbara Jansen

Hoi Barbara, die vragen hadden wij in het weekend ook en hebben we met Rani en Nisandeh besproken. Het advies dit principe alleen op je prive-situatie toe te passen en je zakelijke rekeningen er buiten te laten.

Verder als je nu alles op 1 hoop gooit dat te blijven doen en dus de 6 rekeningen op 2 namen te openen (heb ik inmiddels gedaan, voor mij een hele klus en discussie met de bank ook omdat ik natuurlijk alles wilde begrijpen, ha,ha, maar goed). En je hebt dan idd veel rekeningen, maar who cares.

Bij mijn bank kan ik aan een privépakket 5 gratis betaalrekeningen en 2 spaarrekeningen hangen, dus genoeg ruimte.

Peter Wilms
Peter Wilms
7 years ago
Reply to  Karin Kagenaar

Hoi Karin, Fijn dat je dit deelt. Welke bank heb jij?

karin kagenaar
7 years ago
Reply to  Peter Wilms

Hoi Peter, ABN-AMRO bank, maar ben ook aan het overwegen om over te stappen naar Triodos, het lijkt me alleen zo lastig om niet alles bij 1 bank te hebben (zit voor een deel vast aan mijn huidige bank)

Karin Kagenaar
7 years ago

Het was heel goed om samen met mijn partner te zijn. Niet alleen omdat hij nu meteen begrijpt wat de visie achter FF is maar ook omdat ik merk dat hij me nu over het hele geheel beter begint te begrijpen en me dus kan coachen! 🙂

Ik ben braaf iedere dag bezig om de info vanuit de Financial Freedom te herhalen. Heb op maandag mijn moodboard als achtergrond op mijn laptop geïnstalleerd.

Zet iedere dag doelen, waaronder vanaf nu dagelijks 1/2 uur educatie in de vorm van lezen/seminair bekijken/oud materiaal doornemen/cd’s beluisteren enz en 1/2 uur bezig zijn met de strategie van de business! Dat laatste komt voort uit het inzicht dat ik het afgelopen jaar enorm veel geleerd heb maar te weinig structuur heb en dus niet implementeer.

Heb de extra rekeningen geopend en hypotheekvoorwaarden opgevraagd. Eerste geld overgesluisd naar spaarrekening (met wel 1% rente pffff).

Ik wil in januari naar de Coworking om te sparren over mijn niche (die is toch nog te groot) en hoe optimaal te bepalen wat hun wens is. Iemand hier ook belangstelling voor of expert in?! Ms kunnen we gezamenlijk tot een datum komen dan.

Verder mis ik een master-mind groepje om mee te sparren, heel waardevol ervoer ik het weekend weer! Ik zit zelf bij Den-Bosch en het lijkt me praktisch om met 3-4 mensen een groepje te vormen die allemaal binnen 30 minuten rijden van elkaar zitten zodat we weinig tijd aan reizen kwijt zijn. Wie wil?! Zal hem ook nog op de FB-pagina van Financial Freedom posten.

Succes allemaal!

Karola Asche
7 years ago

Leuk zo’n reminder! Ik ben bezig met een plan voor PI (waarvoor ik een goed idee heb) en met het ontwerpen van ons business model. Een traditionele organisatie past niet bij ons, wel een heel nieuwe vorm.

Daarnaast ben ik begonnen met het werkboek van Vered en het beluisteren van de CD’s en staat het bespreken van Money Management met het gezin gepland. Uitleggen dat geld voortaan wat anders verdeeld gaat worden vind ik ook wel belangrijk voor het draagvlak.

Ik ben erg blij met alles wat ik heb geleerd in dit afgelopen weekeind maar ook in alle vorige trainingen. En nu implementeren, implementeren en bouwen en bouwen!

Marianne Kruijswijk
Marianne Kruijswijk
7 years ago

Maandag (monday-moneyday) heb ik mijn administratie bijgewerkt om te zien hoe ik er voor sta en wat mijn kosten zijn. Ik heb rich dad, poor dad geluisterd. Ik vond het inspirerend, maar moet het zeker nog een keer luisteren.

Dinsdag heb ik een overzicht gemaakt van mijn doelen voor de korte, de middellange en de lange termijn (tuesday – chooseday).

Vandaag had ik een gesprek met een ondernemer over een project dat hij met mijn stichting wil doen. Hij had allerlei adviezen over de mogelijkheid om vanuit mijn eigen (nog op te starten bedrijf) voor de stichting te gaan werken. Ik ben er erg enthousiast over. Volgens mij kan ik dan met minder uren werk meer verdienen zonder dat de doelstellingen van de stichting er onder leiden.

De dag die ik over houd, wil ik gebruiken om mijn boek te schrijven en mijn bedrijf rondom dit boek op te bouwen. Ik sprak met de ondernemer over mijn boek en hij was meteen enthousiast. Het is bijzonder om de ogen van mensen zachter te zien worden als ik mijn boek schets.

Vandaag heb ik ook aan twee mensen laten weten, die geld van mij geleend hebben, dat ik het zo langzaamaan terug wil om mijn hypotheek af te lossen. Ze schrokken een beetje, want ik heb het tot nu toe steeds om z’n beloop gelaten. Ze zijn allebei niet rijk en lijden onder de crisis. Ik heb ze het geld natuurlijk niet voor niets geleend. Maar in kleine stapjes kunnen ze het nu wel terug betalen.

Ik ga ook met het stichtingsbestuur praten over de inkomsten die wij hebben van boeken en dvd’s die ik maak. Ik wil een deel van die opbrengst gaan claimen als passief inkomen. Het zal niet veel zijn, maar het is een begin. Bovendien stimuleert het mij om de best denkbare boeken uit te gaan geven!

Volgende week donderdag heb ik een gesprek met het bestuur van mijn stichting. Ik probeer voor die tijd een afspraak te hebben gehad bij de Kamer van Koophandel om te kijken wat ik het beste kan doen als ik een bedrijf wil beginnen.

Vanavond wil ik mijn eerste korte termijn doel (zonnepanelen) gaan onderzoeken.

Karin Kagenaar
7 years ago

Goed bezig Marianne! Super om te lezen hoe je met zoveel energie aan de slag bent gegaan, je inspireert me enorm, dat had ik in het weekend ook al gemerkt tijdens ons gesprek.

Nog bedankt! en veel succes.

Marianne Kruijswijk
Marianne Kruijswijk
7 years ago
Reply to  Karin Kagenaar

Dank je voor dit compliment. Laten we snel contact hebben!

Marianne

Richard van der Ark
Richard van der Ark
7 years ago

Super inspirerend weekend gehad. Toen we zondag thuis kwamen 11:30. Nieuwe bank rekeningen geopend en voor 2 dromen spaar targets ingesteld. Maandag prijs informatie opgevraagd voor onze droomreis zodat die target ook ingesteld kan worden. Bleek veel haalbaarder dan wij hadden gedacht.

Maandag boek besteld “Het miljonairsbrein ontrafeld” dinsdag eerste hoofdstuk gelezen en opdracht gemaakt. Extra rekeningen geopend voor mijn beide bedrijven. Aantekeningen gelezen en ervaringen gedeeld met zakenpartner.
Woensdag 2e hoofdstuk gelezen en opdrachten gemaakt.

Grootste verschil t.o.v. voor de training is dat ik me steeds bij alles afvraag helpt dit me naar mijn doel.

Ik heb de training samen met mijn vrouw gevolgd en bij haar zijn de veranderingen zo mogelijk nog groter. We zijn beide overtuigd dat we nu op het pad zitten naar financiële vrijheid.