Na de Financial Freedom 2012


Even een bericht zo vlak na de Financial Freedom van afgelopen weekend.

Wij hebben ervan genoten om met je te werken en wensen je veel succes op jouw pad naar financiële vrijheid!

Graag willen we je nog een aantal dingen meegeven:

Herhalen, herhalen, herhalen

Zorg dat je je aantekeningen regelmatig doorneemt
(weet je nog: 10-24-7?) en je inzichten omzet in akties.

Bij deze vind je ook de link naar de pdf van het Financiële Wiel.


Let’s stay in touch 

Maak contact met ons op LinkedIn, onze profielen vind je op:

Volg ons op Twitter via http://twitter.com/opencircles en word vrienden op Facebook


De volgende Business Bootcamp vindt plaats op 19 en 20 januari 2013!

Breng alsjeblieft ALLE ondernemers en ZZP’ers die je kent op de hoogte en stuur ze naar de Business Bootcamp website, of nog beter: gebruik je persoonlijke referral link (deze vind je in de email die je wekelijks op dinsdag van ons ontvangt) , zodat we kunnen traceren wie via jou komt en jij er je voordeel mee kunt doen


Financial Freedom 2012 – Facebook groep

Zoals beloofd ben je van harte uitgenodigd om deel uit te maken van de Facebook groep speciaal voor de Financial Freedom 2012 deelnemers.

In deze groep kun je de mensen die je in de training hebt ontmoet, beter leren kennen.

Deze groep is bedoeld voor mensen die echt geïnteresseerd zijn om de connectie met elkaar te onderhouden, met elkaar te delen en positief bij te dragen aan de online community.

Wij rekenen op jou om er iets geweldigs van te maken!

De beste bronnen van kennis en informatie zijn vaak de mensen die je in de Open Circles evenementen ontmoet!

Om lid te worden van de groep, gebruik de onderstaande link om toegang te vragen:
http://www.facebook.com/groups/OCAFinancialFreedom2012/

En klik op “Lid worden” aan de rechter bovenkant van het Facebook scherm.

Zodra we jouw aanvraag ontvangen, geven we je toegang tot de groep en kun je beginnen met het plaatsen van informatie, vragen, etc. en met de anderen in gesprek te gaan.


En nu is het tijd voor actie!

Welke acties heb jij sinds zondagavond al gedaan en welke acties staan er voor de komende weken op jouw programma – op jouw pad naar financiële vrijheid? Deel deze in het commentaarveld hieronder!

Tot zover. We wensen je heel veel succes met het implementeren van alles wat je geleerd hebt en we horen graag van je hoe het je vergaat (plaats jouw acties in het commentaarveld hieronder)!

Op jouw succes,

Nisandeh, Vered, Rani and Erik (Facebook group manager)

PS. Voor meer informatie over het project waar Thom en Casey zoveel gulle donaties voor hebben ontvangen, klik hier.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
111 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mariken van de Loo
9 years ago

wow, wat gaaf om reacties van anderen te lezen en de kracht van implementeren te zien en zelf te ervaren.

Ik heb zelf ook eea in gang gezet.
mijn grootste doelen waren:
1. Boek schrijven
2. jaarplan 2013 maken en voor komende jaren.

Beide 1e stappen ingezet met beide verrassende uitkomsten. Goed om je mindset uit te dagen en af te rekenen met overtuigingen!

Robert Zeggelaar
9 years ago

Contact gelegd met mijn tussenpersoon, om mijn pensioen te bespreken. Ik leg per maand 500,- in. Het rendement van de afgelopen jaren, is dat ik net niet onder mijn eigen inleg uit kom. Alles opnieuw zitten berekenen met de kennis van afgelopen weekend. En dat gaan wij anders doen.

Call the dog a dog and not not-the cat. Die sprak mij aan. Ik wil mij focussen op mijn zaak. Echter twee heren geven mij negatieve energie en leiden mij af. Ik laat het iedere keer weer toe, tot mijn spijt. Met afgelopen weekend heb ik al wat tools, om hiermee te dealen. Maar het is nog een zwak punt van mij.

Kom ik een oud-buurmeisje tegen. Ze geeft workshops om te dealen met dergelijke situaties. Zelfs met een commitment van haar kant: No cure No pay. Over value gesproken.

Oh, en ik heb onze assistent gevraagd of ze voor ons een cursus / training wilde zoeken, waardoor ik onze dienst beter leer verkopen. Want ik moet hier nog over een drempel (lees: actief aan het uitsourcen.. en verantwoordelijkheid nemen voor mij situatie.. en werken aan mij educatie..)

Rit Willaert
9 years ago

Ik heb naar de bank gebeld op dinsdag, gevraagd hoe ik vroeger kon afbetalen!Ik moest eerst het bedrag weten te zeggen en dan zouden ze me een berekening maken 🙂 Verder heb ik mijn “bank”aandelen verkocht, die toch a zo goed als niks meer waard waren ondertussen en heb dat geld op een “emergency”rekening gezet zodat daar tenminste al iets opstaat. En zo kunnen die aandelen alvast nier meer zakken. Samen met mijn man, die de Financial Freedom mee heeft gevolgd, hebben we onze financiële situatie in kaart gebracht zodat we nu eindelijk weten waar we staan.

Ik heb ondertussen een blog geschreven. Dat artikel komt ook in mijn boek. Gevraagd aan iemand om een app te ontwikkelen.Een nieuw webdomein aangevraagd.De eerste stappen aan het zetten voor een business system. Informatie gezocht over hoe goud te kopen.En natuurlijk mijn nota’s nagelezen!

Jennifer Gomperts
9 years ago

Ik ben in ieder geval dankbaar dat ik mee heb mogen doen. Ik heb mijn actielijstje gemaakt en ben aan het afstrepen.
Op het programma stond nog 1 rekening openen en dat is achter de rug. Nu nog indelen.
Een plan ligt klaar voor wanneer ik aan de Business University begin, maar een deel is al geimplementeerd.
Ik ben vastberadener dan ooit!!
Geen lazy frontal lobe meer.

Frank van Haaren
9 years ago

Na vier indrukwekkende weekenden (Business Bootcamp, Master Entrepreneur, Breakthrough to Success en Financial Freedom) zijn er steeds meer kwartjes gevallen. Nou ja, inmiddels zijn dat tientjes en ze groeien steeds meer door.

Wat me het meeste heeft geraakt is mijn idee over geld. Daar moest ik eerder niets van hebben en dat belemmerde mij behoorlijk om verder te groeien in mijn ontwikkeling om mijn business verder uit te werken.

Waarde is niet het zelfde als de prijs. Tjee, wat een inzicht. Het leven ziet er opeens heel anders uit. Ik heb iemand een gratis sessie gegeven omdat hij mijn inzicht tijdens de sessie enorm heeft laten groeien. Door hem snapte ik nog beter hoe ik van het uurtje factuurtje naar betalen naar waarde kan brengen. De klant er na heb ik aangeboden om hem te helpen van zijn probleem af te helpen en hem laten zien wat hij daar voor terug krijgt. Nu krijg ik een totaalbedrag (na een irrisitible offer) ipv iedere keer een uurtje! Dit voelt veeeel beter!

Verder nog twee mensen ingeschakeld voor hun OPT en OPK. Ik krijg nu een extra website voor mijn PI en heb nu waarschijnlijk mijn PA. Wat heerlijk!!!

Verder ‘lees ik om te doen’. De afgelopen drie dagen heb ik meer gedaan dan normaal gesproken in een maand!

Verder heb ik meer contact gekregen (in drie dagen!!!) met Business-ondernemers. Ik leer me suf.

Als laatste heb ik een systeem gemaakt om mezelf in de energie te houden van het weekend. Mijn dagen zijn gesystematiseerd! Ipv saaier (wat ik dacht wat het zou worden) heb ik nu meer tijd en heb ik een opener blik naar wat ik meemaak op een dag.

Tja, ik kan eigenlijk nog wel een tijdje doorgaan wat ik allemaal heb geleerd. Per 1 januari komt een groot deel tot uiting in mijn nieuwe site, waar alles te lezen zal zijn over het het menselijk lichaam, de emoties en het mentale gedeelte. Ik hoop jullie en de rest van de wereld daar mee van dienst te kunnen zijn!

Ik ga weer verder met het opnieuw uitwerken van de aantekeningen van het weekend.

Succes allen.

Evi Van Gestel
Evi Van Gestel
9 years ago

Hi, did I get kicked out of the closed FB group or did something happened to it? It has disappeared in my FB account :-(.
Thanks for your reply.
Evi

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
9 years ago
Reply to  Evi Van Gestel

Hi Evi,

I don’t see you in the group. Don’t know what happened.
Could you ask to join again, and I’ll approve you.

Sorry for that, Nisandeh

Henk Letschert
9 years ago

Dag Nathalie en anderen,
goed idee van je om elkaar te helpen bij het schrijven van een boek. Ik ben ook graag van de partij! Dit zal me zeker helpen om mijn wens, en die heb ik al veel langer, een eigen boek te publiceren voor elkaar te boksen. Ik heb wel een idee over de inhoud, maar de beweging er naar toe is nu belangrijker.
Na het weekend ben ik eerst begonnen met het laten bezinken van al de ervaringen en inzichten. Dat waren er nogal wat! Daarna de koe bij de horens gevat, zoals het opschonen van mijn financien (inclusief openen van een paar rekeningen). En dat levert me meer op dan ik had gedacht (zoals een woonverzekering die nog op meerdere gezinsleden stond, terwijl mijn kinderen allang het huis uit zijn!, een goedkopere levensverzekering enz).
Verder heb ik voor een opdrachtgever een offerte gemaakt, die voor het eerst niet is gebaseerd op uurtje/factuurtje, maar op wat ik waard ben!
Ik heb me ook voorgenomen de kommentaren te lezen die anderen schrijven. Dat houdt me niet alleen bij de les, maar inspireert me ook.

Jannie Maasdam
9 years ago

Maandagochtend “vrij” genomen, daarna aan de slag met spaarrekeningen. Interessant dat ik juist die middag benaderd werd door iemand met de vraag of ik me wilde aansluiten bij een Broodfonds:) Iets om goed over na te denken en niet zoals vroeger vooruit te schuiven of er in te stappen om de ander niet teleur te stellen…Lijst van prioriteiten gemaakt en een nieuwsbrief klaar voor verzending gemaakt. De eerste via YMLP. Ziet er goed uit! De tekst nog even naar een bevriende redacteur gestuurd, waar ik net een fiat van kreeg:)

Vanochtend samen met Ans aan onze doelen op lange, middel en korte termijn gewerkt. De plaatjes worden compleet, we zijn enorm gemotiveerd en voelen allebei dat we enorm veel geleerd hebben afgelopen weekend. Wordt vervolgd!
Dank je wel allemaal!

Geesha Alaran-Williams

Hi Nisandeh,

Thanks for the advice. I actually read about Robert Kiyosaki’s game somewhere in the first 30 pages of his book. I asked my brother who lives in Los Angeles, California to give it to Santa for me so I expect to see it under our Christmas tree 🙂

Ellen Boere
9 years ago

‘Losing my virginity’ besteld. Zodra ik het heb begin ik er mee.
Deze maand nog een (klein) deel van mijn hypotheek aflossen. Dit is meer symbolisch maar ik wil wat in beweging zetten.
De verschillende accounts had ik al op een charity account na. Nu ze nog maandelijks vullen volgens het systeem van Nisandeh.
Elke stap die ik zet geeft mij een geweldig gevoel van controle. Ook is vooruitgang zichtbaar zij het in kleine stappen. Ik geniet er van!

Renée Daniëls
9 years ago

Wat een inspirerende bijdragen, zeg!

Ik heb al diverse spaarrekeningen (potjes), maar het idee van een verantwoorde bank voor de contribution-rekening is top! Nu alleen nog kiezen tussen ASN of Triodos. 😉

Wij hebben al een héél simpel leven, waar weinig tot niets meer af te schrapen valt. Mooi, dat geeft me tijd voor andere dingen!

Na in eerste instantie de oren van Manlief meermaals per dag bestookt te hebben in stints van 10-15 minuten, gaan we het vanaf maandag gestructureerd aanpakken. Samen gaan we mijn aantekeningen 1 uur per dag van voor tot achter doornemen. Om ervoor te zorgen dat ik de boel goed overbreng, ben ik m’n aantekeningen nu aan het uitwerken.

Verder heb ik me ingeschreven voor een NLP-cursus, op eigen verzoek samen met Manlief! De cursus begint in maart … grrrr …

Ik heb eindelijk mijn eerder bestelde, maar nooit gelezen ‘Think and Grow Rich’ van Napoleon Hill teruggevonden! Vandaag gaat mijn 20-minuten-per-dag in. 🙂

Last but not least: ik heb voor mijn al in de steigers staande activiteit – die moet gaan zorgen voor WI+PI – afgelopen weekeinde nog een paar zeer waardevolle bijdragen van mijn medecursisten (jullie!) gekregen. Die ben ik nu aan het verwerken, zodat alles in 2013 concreet zal worden!

Om dat allemaal te kunnen doen zonder dat m’n huidige WI ‘down the drain’ gaat, heb ik een nieuw werkschema gemaakt. ‘t Wordt een tijdje stevig aanpoten, maar da’s voor een héel goed doel: Financial Freedom, here I come! 🙂

Esther Groenewegen
9 years ago

Zo vandaag eindelijk, eindelijk weer voor de derde keer in een week naar Birkram Yoga geweest. Sinds de herfstvakantie was hier ‘de klat’ in gekomen. Excuses, Story’s alles kwam aan het woord en won van de juiste ‘habits’ maken. Het verhaal wat mij hierbij heeft geholpen is van Nisandeh over de auto, die als je deze moest aanduwen hij eerst heel moeilijk op gang kwam maar als de auto een beetje vaart had dat het dan makkelijker is om te duwen. Ik weet dat Bikram Yoga heel goed voor mij is. Het is voor mij een sport die er voor zorgt dat ik ondanks mijn scoliose en whiplash bijna pijnvrij kan leven. Waarom is het dan toch dat ik mijzelf er steeds weer van moet overtuigen om te gaan? Pas als de pijn en de duizeligheid niet meer te doen zijn ga ik weer….

Vandaag tijdens de les gehoord dat het zo belangrijk is om mentaal sterk te blijven. Aanleiding was de shooting in the US. Je voelt je zo machteloos want je kunt niets doen. Maar wat je wel kunt doen is zelf mentaal en lichamelijk zo sterk mogelijk blijven. Dit was belangrijk voor mij om te horen. Want als ik mij niet goed voel ga ik juist niet naar de lessen terwijl je dit nu juist wel moet doen.
Er was vandaag een dame in de les die bezig was met “100 dagen Bikram”. Je gaat dan 100 dagen lang elke dag naar een Bikram les. Ze was er al bijna. Wat een prestatie!!
Wat mij raakte was wat ze zei:
“I WANTED TO BECOME STRONGER THAN MY EXCUSES”
Dit was voor mij een light-bulb moment. Want dat is eigenlijk wat het is, je moet sterker worden dan al die excuses en verhalen die je jezelf verteld.

Jolanda Zeggelaar
Jolanda Zeggelaar
9 years ago

– Door mijn scheiding moet ons huis verkocht worden, ik heb dit lang willen/kunnen tegenhouden, maar het ging niet langer. Toen we het over de daling van huizenprijzen hadden kreeg ik juist bericht dat het bord in de tuin stond. Door mijn nieuwe mindset zie ik het nu als een uitdaging en heb ik er meer dan vrede mee! N.B. de waarde was in 6 jaar 75% gedaald!
– Ik ben begonnen in het boek van Vered.
– Ik heb vijf bankrekeningen geopend.
– Heb mijn privé financiën eens goed op een rijtje gezet en ontdekt dat ik tekort kom.
– Heb mijn kinderen meer zakgeld gegeven onder voorwaarde dat een deel elke maand naar een goed doel wordt overgemaakt.
– Ik ga morgen brief sturen aan onze klanten dat het uurtarief per januari a.s. omhoog gaat.
– Heb de collage ingelijst boven m’n bureau gehangen.
– Heb de hele week de droger nog niet gebruikt.
Dat was het geloof ik tot nu toe…

Corry Bos
9 years ago

Ik heb een vraag:
Heeft Nisandeh een speciale bank genoemd om de rekeningen te openen? Of is elke bank even betrouwbaar?

Annette Polman
Annette Polman
9 years ago
Reply to  Corry Bos

Hoi Corry,
Denk ook eens aan de Triodos bank. Dat is een duurzame bank die met het geld alleen duurzame dingen doet voor een betere wereld. Daarnaast is het de enige bank die niet in dezelfde risicozone zit omdat ze een ander systeem hebben, nl certificaathouders ipv aandeelhouders. Beurskoersen hebben zo geen invloed. Het fijne ervan kun je beter op internet opzoeken. De snelst groeiende bank van Nederland en niet voor niets!
Succes!
Annette

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
9 years ago
Reply to  Corry Bos

Hi Corry… Nisandeh (that’s me) didn’t mention a specific bank 🙂
I think any bank would do… but ask around… maybe there advantages for specific bank.

Rani Goederee
Rani Goederee
9 years ago
Reply to  Corry Bos

Hai Corry.

Als je op zoek bent naar spaarrekeningen voor je verschillende bestemmingen/doelen… ik heb deze bij MoneYou (een zelfstandige dochteronderneming van ABN AMRO).

Je kunt hier online verschillende rekeningen openen en je kunt zelf een naam geven aan de rekeningen. Voor wat betreft de rente op het spaargeld, die is beter dan veel andere banken geven op spaarrekeningen (maar financieel vrij word je er natuurlijk niet van…).

Voor mij werkt dit prima. En je hoeft niet bij de bank langs om je rekeningen te openen, dat kan gewoon vanuit de (luie) stoel.

Wie heeft er nog meer tips?

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Rani Goederee

@Rani: Bedankt voor de tip…

Terugrijdend van de Financial Freedom hadden mijn carpool-partner en ik het over bij welke banken en we kwamen er allebei eigenlijk op uit dat ‘verschillende banken’ toch een lekkerder gevoel geeft… helemaal terugkijkend op het DSB debacle… (die gaven ook een goede rente… ) Een paar jaar terug was het in Nederland nog ondenkbaar, dat een bank failliet zou gaan… maar inmiddels is er toch wel iets veranderd…

Corry Bos
9 years ago

@ Rani en Wilko bedankt voor je reactie: Is het inderdaad wel goed alles op 1 bank te zetten? En is ABN-AMRO niet juist een bank die veel overheidssteun nodig had? De overheid is momenteel de eigenaar. Is dat wel save?
Dan lijkt me de oplossing van Wilko wel veiliger, verschillende banken. Hoewel dat weer niet zo overzichtelijk is.
FrieslandBank misschien, die is nog zelfstandig.

; thanks for your answer, but what do you think about Rani’s and Wilko’s idea? Or is it not that important?

Corry Bos
9 years ago
Reply to  Corry Bos

Ik ben er uit. Het past ineens als een puzzel in elkaar. WOW..

Renée Daniëls
9 years ago
Reply to  Corry Bos

@Corry: voor – in ieder geval – particulieren is in totaal € 100.000 per persoon per bank gegarandeerd door de Nederlandse Bank.
Afhankelijk van hoeveel je wilt sparen, is het dus inderdaad handiger om rekeningen bij verschillende banken te openen.
Meer informatie vind je hier: http://www.dnb.nl/over-dnb/de-consument-en-dnb/de-consument-en-toezicht/depositogarantiestelsel/index.jsp

Paul Andringa
9 years ago

Mijn collage van’ I am financially free’ hangt in de keuken, zodat de hele familie (mee) kan visualiseren. Opmerkelijk om te constateren dat er inderdaad zaken in beweging worden gezet. Wij zijn er nog niet maar we genieten ook van de weg er naar toe.
Verder lees ik gezamenlijk met mijn partner 1 hoofdstuk per dag in het boek van Vered. Het doel is dat wij een gezamelijk commitment krijgen over onze financiele toekomst.
Wow, wat een energie!

Hannie Mommers
9 years ago

*Iedere dag mijn aantekeningen doornemen.
*Ik heb de afgelopen 3 maanden al gewerkt met 6 geldblikjes (ex-groenteblikken), omdat het heel prettig voelde om dat gerinkel te horen als ik mijn euro’s over de blikjes verdeelde. Hoewel ik af en toe nog wel op die manier cash-geld zal verdelen vanwege het geluid, heb ik nog 2 rekeningen erbij geopend en ga nu een aantal bedragen periodiek per maand overmaken.
*Mijn hypotheekakte aan het doornemen en binnenkort een afspraak op de bank.
*Gediscussieerd met een vriend over de goudprijs – daar ben ik nog niet helemaal uit.
*Mijn ziektekosten gaan vanaf januari met 30 euro omlaag, omdat ik de uitgebreide aanvulling heb opgezegd.
*Boeken bij de bibliotheek gehaald.
*Mijn man tureluurs aan het maken omdat ik af en toe niet op kan houden met gekwetter (sinds het Communication for Success seminar kan ik heel goed met hem over de trainingen praten :-D)

Jitte Huitema
9 years ago

Eigenlijk zijn we altijd wel zeer bewust met inkomsten en uitgaven omgesprongen. Na de Financial Freedom training toch nog eens zeer kritisch gekeken naar de mogelijkheden. En met succes!

Toen ik het NRC belde met de overweging dat ik het abonnement (Next doordeweeks + Handelsblad op zaterdag) wilde stoppen kreeg ik direct 20% korting aangeboden. Vervolgens het Handelsblad uit het abonnement geschrapt, én een half jaar vooruitbetaald. Resultaat: aanzienlijk lagere abonnementskosten, en een deel teruggestort wat ik teveel had betaald.

Abonnement op Jazzizm opgezegd (lees ik voortaan wel in de bibliotheek).

Overgestapt op een 3-in-1 pakket van KPN (eindelijk TV via Ziggo opgezegd) Resultaat: hogere Internet snelheid (kan ik goed gebruiken met alles wat ik voor mijn bedrijf voor klanten on-line doe), lagere maandlasten.

Donald Duck van mijn zoon opgezegd (die vind ik soms na 2w nog in het plastic terug).

Verder (en daar heb ik een dubbel gevoel bij) overweeg ik om mijn BIZ202 abonnement op te zeggen. Ik merk dat ik te weinig tijd maak om de adviezen te bestuderen en in de praktijk te brengen. Dan kan ik maar beter eerst mijn WI en PI op orde krijgen.

En ons maandelijkse pensioen spaarplan voorlopig teruggebracht naar een minimum. Ik ben er nu van overtuigd dat een goed plan voor een PI ons veel meer gaat brengen, dus dan houden we lange termijn plannen met lage rente voorlopig even op een laag pitje.

Komende 2 weken gaan we nog zeer kritisch de ziektekostenverzekeraars vergelijken, en 2 extra rekeningen openen voor de verschillende Money Management potjes.

Esther Groenewegen
Esther Groenewegen
9 years ago
Reply to  Jitte Huitema

Goede tips Jitte!!
Ben nu ook bezig om de onnodige abonnementen te schrappen. Zat ook inderdaad te denken aan de krant maar op een of andere manier ben ik aan de krant gehecht. Maar lees hem niet helemaal van ‘front to back’ elke dag. Ik ga ook eens bellen, kijken wat ze zeggen.
Zat ook de kijken naar mijn UPC en internet. Heb jij daar onderzoek naar gedaan? Is KPN het beste en goedkoopste?

Dank voor info!

Lize Bakker
9 years ago

He Corry,

Je had het over de frieslandbank, maar deze is overgenomen door de Rabobank,
dit even ter informatie.

Ik zal zometeen kijken naar Triodos of SNS bank,

wordt vervolgd

Corry Bos
9 years ago
Reply to  Lize Bakker

hi Lize,
Dank je wel. Dat is weer iets dat ik niet wist. Maar dit maakt het me wel eenvoudiger, want de Rabo staat sterk en daar heb ik al een paar rekeningen. Die ga ik nu anders indelen.
Bedankt..
Corry

Dennis Aalbers
9 years ago

Sinds maandag heb ik het money management systeem ingevoerd. In het bedrijf gaat het beter dan privé.

Daarnaast heb ik de bank gebeld, alleen doen deze nog wat moeilijk. Daarvoor moet ik toch mijn onderhandelingstechnieken voor de dag toveren.

Ook heb ik mijn energierekening met €60,- per maand verlaagd. Mijn ziektekostenverzekering met €30,- per maand per persoon en ook nog eens wat telefoonkosten. Ik ben dus rotzooi aan het opruimen.

Het is heel wat werk maar het gaat ontzettend goed. Nu in de flow blijven, maar dat is niet zo heel moeilijk.

Fijne Sinterklaas voor iedereen.

Rogier Neefe
9 years ago
Reply to  Dennis Aalbers

Hoi Dennis, dank voor je tips en delen van je “just do it!” mentaliteit.

Simpele tip voor houders van 1 of meerdere credit cards:
– betaal het krediet af, rentes zijn 19-24%…
– stop de credit card

Open alleen 1 nieuwe credit card privé of zakelijk als je deze ècht nodig hebt (vakantie, buitenlandse reizen, etc.).

Nu komt de grap: de meeste credit card maatschappijen hebben een “1e jaar GRATIS” deal. Dus: vraag om de deal en zeg de card over 11 maanden weer op! Eventueel een nieuwe afsluiten bij een andere maatschappij.

Dit verhindert je ook om grote aankopen met salami-afbetaling te doen, waardoor je in de problemen kunt komen …

Ciao
Rogier

Liz Boers-Maynard
9 years ago
Reply to  Rogier Neefe

Rogier and all,
A tip about credit cards:
Credit cards be used in a “value for money” way. I use it for cash flow budgeting – I know what my costs will be and pay them all at once 1x per year. So really its just a cash management tool.

In addition, I use them for payments via internet / flight tickets/ payments in advance – the insurance covers in the event that a problem with the goods is experienced.

Used in an adult way credit cards are good. They are also “free money” if used properly.

Best wishes
Liz

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
9 years ago
Reply to  Dennis Aalbers

Hi Dennis,

Would you like to share with us how you got your bills reduced…?
We could all learn from each other.

Thanks and fijne Sinterklaas, Nisandeh

Dennis Aalbers
9 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

Hi Nisandeh,

Natuurlijk wil ik delen hoe ik dit heb gedaan. Allereerst heb ik kritisch gekeken naar wat ik nodig heb. Vanuit deze behoefte heb ik de vraag gesteld wat de beste deal is (zoals je ons hebt geleerd).

Zorgverzekering is wel de gemakkelijkste. Eens per jaar stunten ze met de mogelijkheid om over te stappen. Ik kon €400,- per jaar besparen door alles online te (laten) regelen en een hoger eigen risico. Het eigen risico is €500,- hoger. In het slechtste geval als ik alle eigen risico gebruik ben ik volgend jaar €100,- meer kwijt. Maar de afgelopen jaren ben ik 1x bij de dokter geweest en 1x per jaar naar de tandarts. Dat risico durf ik wel te nemen.

Energierekening/nutsvoorzieningen was wat lastiger. Ik heb een variabel contract. Ik heb daar gevraagd naar de beste deal helaas was dit niet echt een deal waar ik iets mee kon. De tarieven werden niet lager, ik kreeg er een dienst bij waar ik totaal niets mee kon. Dus een rondje gebeld en met het vastzetten van de prijzen voor 1 jaar deze besparing kunnen realiseren. Direct in mijn agenda gezet om november volgend jaar wederom deze actie te doen zodat ik altijd scherp kan blijven werken.

De volgende actie is een afspraak met de bank. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik zelfs mijn hypotheekvorm moet gaan veranderen. Ik heb nu een bankspaarvariant, maar helaas is dit nog steeds de variant die het meest gunstigst is voor de bank. Lineair/annuiteit is voor mij de beste vorm. Los van de betalingsfrequentie. Helaas werkt mijn bank niet mee aangezien de systemen hiervoor niet zijn ingericht.

Zodra ik andere vorderingen maak zal ik ze delen inclusief de manier waarop.

Conclusie van mij is: ACTIE nemen en je niet laten afschepen met een lulverhaal door deze organisaties. Blijf het vragen……na 9x een nee volgt 1x een ja!

Margreet van Vliet
Margreet van Vliet
9 years ago

Ondanks dat ik de Financial Freedom al een keer had gedaan, paste deze keer nu beter. Ik heb 6 rekeningen geopend afgelopen maandag. Morgen ga ik op vakantie, maar m’n aantekeningen gaan mee om te zorgen dat ik aan de 10 minuten * 7 dagen ga voldoen om te implementeren.

Ik heb in mn agenda al elke week implementatietijd gepland, dus 2013 wordt mijn beste jaar ooit.

Esther Groenewegen
9 years ago

Misschien een tip voor mensen die bij de natuurvoeding winkels hun boodschappen doen. Ik heb de GROENPAS aangevraagd. Dit is een pas waar je een vast bedrag per jaar voor betaald. Met dit geld steunen zij duurzame projecten. In ruil voor dit bedrag mag je vervolgens een jaar lang boodschappen doen zonder de BTW te betalen. Voor ons voelt dit fijn om te doen.

Wat Lize zegt over de goede doelen, daar zijn wij ook mee bezig. We betalen nu per maand voor de verschillende goede doelen een vast bedrag. 5 euro daar, 2,50 hier. Maar het zijn geen bewuste betalingen. We willen nu de bedragen bij elkaar op tellen en dan BEWUST 1 maal per jaar een schenking doen. Hier kunnen wij dan ook de kinderen in betrekken. Zo fijn om daar nu bewust mee bezig te zijn!!

Lidwien Pikkemaat
9 years ago

Met plezier en verbazing over de hoeveelheid, lees ik elke dag mijn aantekeningen door van de Financial Freedom training.
Ik heb actie ondernomen om aandelen in puur goud om te zetten, en het geeft me zo’n superfijn en vrij gevoel, alleen het vooruizicht al dat ik straks goud in mijn handen heb. Ik droom zelfs van het goud ergens een mooi plekje geven, echt grappig.
Nagenieten van de vrijheid in mezelf ten aanzien van geld, door de helende reis.
Met mijn partner veel praten over hoe we geld willen besteden, en daar meer verantwoordelijkheid in en tijd voor nemen.

Frans Oversloot
9 years ago

Je staat er toch versteld van hoe het mogelijk is om zo vaak en zo veel, interessante leerzame en geweldige tips te geven

Dana Kooistra
9 years ago

Hallo allemaal,
Na 3 dagen informatie, transformatie en nieuwe connecties was het maandag even chaos in mijn hoofd en lijf: Waar te beginnen? Die vraag snel naast me neergelegd en gewoon begonnen 😉

– opgezegd: doorlopende reisverzekering, abonnementen waarvan ik niet aan lezen toekom en creditcard omgezet naar een goedkopere variant.
– de prijs van de parkeerplek die ik verhuur verhoogd. En dat werd volledig geaccepteerd….de waarde ligt hoger dan de prijs die ik ervoor vroeg.
– begonnen met een samenvatting van alles wat ik tijdens de training heb opgeschreven.
– boek gekocht (in tweedehands winkel) om ‘the money game’ beter te doorzien: Busting loose from the money game. Elke dag 20 minuten lezen 😉
– wekelijks plannen van wat ik op welke tijden doe. Met elke ochtend een check of de planning nog aansluit bij de realiteit van die dag. De structuur helpt me enorm om focus aan te brengen én zorgt voor een goed gevoel aan het eind van de dag.
– om de grote lijn scherper te krijgen, heb ik eind dit jaar een bedrijfsplan gereed met missie, visie, doelen, strategie en actieplan.
– opzet voor money management gemaakt, nu nog accounts openen.

Tot zover,
Veel succes allemaal met het implementeren!
Dana Kooistra

Rogier Neefe
9 years ago
Reply to  Dana Kooistra

Hoi allemaal,

Financial Freedom was niet zozeer een eye-opener in “weten” maar wel in de *pijn* ervaren dat ik dit simpelweg te weinig in acties omzet. Implement … implement … implement …

Heb m’n vriendin meegenomen in de 10x24x7 kluis-openen-strategie. Ze is er meteen mee aan de slag gegaan en heeft al een paar dingen meteen toegepast. Dat was ook wel een goeie trap onder mijn kont 😀

Sportschoolabonnement moet er nog aan geloven. Eigenlijk net te laat voor het opzeggen, dus morgen maar ‘s al mijn overtuigingskracht er in gooien …

Verder lees ik hier al heel veel actie, dus ik stop met schrijven en ga ook nog meteen een paar dingen aanpakken!

Tx guys!

Ciao
Rogier

Maaike Frankena
9 years ago

Even.. alhoewel even:
Mijn doelen uit alle aantekeningen gevist en nummers gegeven, het viel mee.
De cd’s van Vered aan het beluisteren, speed readen door haar boek
Rijke pa, arme pa eindelijk te pakken gekregen, we kwamen zo ongeveer tegelijkertijd de bieb binnen. Raise your financial IQ erbij.
10-24-7 blijven doen
Website ondersteboven
Blog-angst overwonnen, eruit gecoacht
Een cliënt die van mij een bindweefseel behandeling voor ‘de mooi’ wou doorverwezen waardoor ze uiteindelijk bij mij bleef..
Mijn sociale vaardigheidstrainingen op scholen aan het uitbreiden met 2 lessen over geld. Dit geïnspireerd door Vered’s opmerking dat we ze geen les hierin geven op scholen, ga ik daar mijn stuk in veranderen.
3 Nieuwe opdrachten, 2 Keer sova en 1 keer kinderyoga, de kinderyoga met een hoge life time value binnengehaald sinds maandag.
Heel veel ideeën voor de middellange termijn (het scalen van mijn werk) aan het opschrijven en inplannen.
‘s Nachts wel een beetje liggen stuiteren van de ideeën, dat moet overdag:-)
Vreugdedansjes, ook dat.
Fijne Sinterklaas allemaal, voor mij was elke training een kado. Dank Nisandeh, Vered en Rani en alle e-teamers.
Big Hug

Marné van Veenendaal
9 years ago

Ha Maaike, wat een geweldig idee om dat op scholen te geven. Daar ga ik ook mee aan de slag.
groet, Marné (zit in een andere regio)

Rogier Neefe
9 years ago

Wauw Maaike, mag ik van jou leren waar jij die tijdverdubbelaar vandaan haalt? 😀

Ciao
Rogier

Ewdokya Hesselbach
Ewdokya Hesselbach
9 years ago

Hoi Maaike, goed bezig!! en wat een mooi idee om ‘geld’ aan de sociale vaardigheidstrainingen toe te voegen!!! En om je ervaringen en inzichten zo op deze manier meteen door te geven! Ben heel nieuwgierig hoe het ontvangen wordt! groetjes, Ewdokya

Rogier Neefe
9 years ago

Hoi allemaal,

Elke dag ben ik nu 30 minuten meer aan het leren over persoonlijk leiderschap, oa. via brilliante TED talks. Zeer inspirerend!

Deze wil ik jullie niet onthouden: het Pickens Leadership Plan. T. Boone Pickens is inmiddels 84 jaar oud, miljardair en investeerder. Hij deelt zijn 10 tips rondom leiderschap, met veel humor en een prachtige verhaal. Aanrader!

Ciao
Rogier

Arnold Erkendiep
9 years ago

Maandag meteen aan de slag gegaan. Als eerste begonnen met herlezen en her-inneren. In mijn mindmaps die ik altijd gebruik bij het samenvatten van veel informatie (en dit weekend was vol met héél véél echt nuttige en ‘eye-opening’ informatie) had ik notities gemaakt aan de kantlijn, over direct te nemen acties. Ik heb mijn 3 belangrijkste klanten gebeld en een interview afspraak gemaakt. Mijn energie leverancier geeft standaard de mogelijkheid het tarief 1/3 te verlagen, dus meteen via internet geregeld.

Maandagavond heb ik 1 van de 3 boeken waar ik af en toe tijd aan besteed als concept bij uitgever ge-upload. Ik ben vastbesloten dit boek binnen 3 maanden te publiceren, waarna ik verder ga met boek 2 en boek 3. Rond de zomer van 2013 wil ik alle 3 de boeken gepubliceerd hebben en daarmee mijn eerste passieve inkomen mee genereren.

Dinsdag weer alles herhaald, samen met mijn partner. Om 9 uur ‘s-morgens bij eerste belangrijke klant waar ik feedback gevraagd heb over zijn belangrijkste behoeften en verlangens ten aanzien mijn ondersteuning op ICT gebied. ‘s-middag een bijzonder inspirerend gesprek met een geweldig maatje die ook het afgelopen weekend aanwezig was en al een jaar meeloopt.

Dinsdagavond verder gewerkt aan een volgend hoofdstuk van boek 1.

Vandaag weer mijn Financial Freedom map doorgenomen en de collage bekeken. Een soort van lentegevoel doet dan een warme en frisse zon schijnen op de ‘images in my mind’. Ik voel weer de kick toen ik het weekeinde vertelde hoe mijn leven tot dit resultaat (de collage) gekomen was en wat een warm, gevoelsrijk, intens en inspirerend leven we “nu” hebben.

Morgen weer een afspraak bij een heel belangrijke klant voor feedback en inspiratie. Gaaf! Cool! I love my work, I love my clients and I love Money!

Thanks for all the inspiration Nisandeh and Vered. And thanks to all the others of Open Circles Academy helping and supporting us to make these great changes possible to happen!

Patries Post
9 years ago

Wat heerlijk te lezen dat iedereen zo actief aan het implementeren is en in actie is! Geeft mij ook weer energie.

Ik kwam maandag op mijn werk (bij werkgever waar ik nog 2dgn per week werk) daar heb ik aangekondigd dat ik per 1-1-2014 stop.
Dat voelt enorm krachtig en geeft me een energie boost.

Mijn rekeningen heb ik geopend.

Donderdag had ik een afspraak bij uitgever. Over kostprijs van mijn huidige boek te praten. En mijn idee over mijn nieuwe boek.
Ik heb ze “waarde” gegeven toen ik mijn idee presenteerde.
Daarmee bedoel ik: ik ga een boek schrijven over gezichtslezen en ben gewoon de gezichten gaan lezen van de mensen die bij mij aan tafel zaten…. Super super geweldig vonden ze dat.
Helemaal enthousiast; EN IK HEB NIETS HOEVEN VERKOPEN alleen maar vertelt wat ik zag… ze zijn zo enthousiast dat ze me al in De wereld draait door willen hebben etc… wist niet wat overkwam. Goed even de feiten. volgende week boekplan inleveren en als dat ok is; krijg ik contract en kan ik gaan schrijven. en komt volgend jaar mijn 2e boek uit.
Heb gezegd dat ik half februari mijn boek klaar wil hebben (iets langer dan 28 day’s) maar ja als nissandeh dat kan kan ik het ook!! Dat is wel een enorme uitdaging.

Ook heb ik 20 min. lezen per dag toegepast.
Oja, en mijn dames van de workshop vanochtend enorm ge-overdeliverd ze vonden het zo geweldig dat ze me heel erg hebben “overbetaald”!!! Echt super!

Fijn weekend allemaal en ik blijf lekker implementeren heerlijk!

Wilko van der Ploeg
9 years ago

De genomen stappen :
1. Voorlopig 4 bankrekeningen geopend bij verschillende banken. Ben ik in ieder geval ook een beetje ingedekt tegen DSB achtige situaties…. Meer rekeningen zullen volgen… ben van plan het hele ‘model’ vol te maken.
2. Planning gemaakt om nu eens ECHT aan de slag te gaan met mijn continuity program en wat minder met losse projecten voor passief inkomen. Mijn voornaamste bron van passief inkomen -het fotografieforum- kent geen enkele groei en ik voorzie dat met de loop van de tijd het passief inkomen hieruit alleen af zal nemen.
3. In mei 2011 al kennis gemaakt met het money-wheel, maar nooit opvolging aan gegeven. Dus bedankt voor de PDF… gedownload en in mijn agenda in ieder geval 2x (met 6 maanden er tussen, ik heb een anderhalfjaar agenda) geplanned het opnieuw in te vullen.
4. ‘Leef Lekker’ opnieuw gaan lezen… en inmiddels al weer gelezen..
5. ‘Loosing my virginity’ besteld bij de boekhandel van het geld uit ‘The Money Game’ (INVESTERING!!!!)

Corry Bos
9 years ago

Wilko, een betere recensie kun je een boek niet meegeven. (de monumentale trap van het stadhuis van Rittenburg;-) Ik heb het meteen besteld. Bedankt, ik kan nu al niet wachten……………

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Corry Bos

@Corry: Even voor de duidelijkheid : Het soort humor is niet vergelijken met de boeken over de beruchte tweeling, maar sommige situaties die Branson beschrijft zijn zo hilarisch in de manier waarop hij deze beschrijft (een ‘platenbaas’ met onder andere Mike Oldfield en the Sex Pistols onder contract loopt met een bandrecorder door het weiland om een zingend schaap op te nemen…), dat ik spontaan luid heb moeten lachen… terwijl de meeste ‘komisch’ bedoelde boeken me hooguit een glimlach op het gezicht konden toveren.

Maar de boeken van Branson zijn zeker aan te raden: goede lessen over business, consciousness en dat verpakt in een vlotte en komische manier van schrijven… Geweldige boeken.

Esther Groenewegen
9 years ago

Sinds het Financial Freedom seminar kijk ik elke avond naar een stukje DVD van Nisandeh’s Leef Lekker. Twee dagen leden tijdens het tandenpoetsen kwam er opeens een idee bij mij op wat ik heel graag wil gaan implementeren. Ik had nooit gedacht dat ik dit ooit zou willen doen maar nu dus wel. Ik wil een boek gaan schrijven en nu weet ik ook waarover en waarom. Zelfs de titel kwam al naar boven: ” De Gatenkaas Prinses”.
Wanneer kan ik deelnemen aan het seminar ‘Write your book in 28 days?’

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
9 years ago

Hi Esther,
The Write Your Book in 28 Days takes place in February 8-10 in Amsterdam.
Please call the office (020-691 61 22) to register on Tuesday (Monday we are in a company vision meeting away from the office).
Make it a great weekend, Nisandeh

Lize Bakker
9 years ago

Woh, afgelopen week toch heel veel gebeurd en gedaan, wat me veel genoegen oplevert. Heel veel goede doelen opgezegd en abonnementen, vond het ook een leuk idee om 1x een goed doel te kiezen per jaar , bewustwording komt wel regelmatig naar boven. Bankrekening bij de Triodos bank geopend, dit had ik altijd al gewild en het was natuurlijk zomaar klaar. Ik ben hier erg blij mee.
In het weekend eerst nog wel zwaar gehad in verband met het proberen mijn man ook met de Open Circles kennis te laten maken, met dansen en high five konden wij hem de sloot in jagen. Zaterdag zouden we weer beginnen met dansen, toen is hij weggegaan. Toch voel ik nog meer liefde dan ooit.

Zondag nacht voor ik in slaap viel Nisandeh en Vered nog even in het Engels toegesproken, misschien is het aangekomen, anders hierbij nog mijn dank. Wij zijn al goed bezig, wij hebben financieel ook niets te klagen. The rich men mentality is bij Theunis in elk geval wel aanwezig en ik leer gewoon mee, al heb ik net zo als Vered mijn moeder ook vaak bij me, haha.
Ga straks eerst nog veel boeken lezen en daarna, of waarschijnlijk al eerder een boek maken over mij en mijn mannen van staal.

Voor mij is het belangrijkste een doel voor ogen houden en bewust dingen doen.

Hartelijke groeten, en o ja tips/ titels voor meer boeken, hoor ik graag

Annelies Pieterse
Annelies Pieterse
9 years ago

Jongens wat zijn jullie allemaal goed bezig zeg!!
Ik heb maandag eerst 60 24/7 met mijn lief gedaan, zo is hij ook wat op de hoogte. Als iemand mij nog eens duidelijk kan uitleggen hoe het zat met huisprijzen in waarde van goud vertalen dan hoor ik dat graag, want ik kon het niet duidelijk genoeg uitleggen dat hij het snapt.
Verder volgens money management onze financien ingedeeld. En er voor volgend jaar gelijk een familie cashflow overzicht van gemaakt. Voelt goed, inzicht betekent controle.
Ook begin ik nu met een intentie van de dag, das ook nog eens leuk om te doen.
Dus de eerste stappen zijn gemaakt. En weet je wat, ik had geld voorgeschoten aan diverse mensen, en ineens kreeg ik een berichtje, ik heb het gestort.
Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen maar I LOOOOOOOOVE MONEY
Mooie dag!

Alwin van Dongen
9 years ago

Hoi Annelies,

Over de huizenrpijzen: Het goud is gebruikt als een vergelijkingsmateriaal om de prijzen van vroeger te vergelijken met de prijzen van nu. Goud werkt beter dan geld, omdat het geld zijn waarde blijft verliezen. Goud blijkt zijn waarde (op langere termijn) niet te verliezen omdat goud altijd een bijzondere aantrekkingskracht heeft op mensen.

Even een rekenvoorbeeld:
Stel jouw huis kostte in 2000: 250.000 Euro.
Omgerekend in goud in 2000: ca 25 kg goud (eye-opener voor mij!)

Nu, in 2012:
Stel: De waarde van het goud is gelijk = 25 kg “waarde”
De prijs van 25 kg goud is vandaag: 1.040.875 Euro (!!)
Stel: De waarde van je huis is gelijk gebleven (=hetzelfde woongenot)
De prijs van je huis is …..? 1 mln Euro?

Ten opzichte van goud bekeken, is de Euro gedaald in waarde. De Euro heeft nog slechts 25% van zijn oorspronkelijke waarde uit 2000.
Je huis heeft ongeveer …..(ca 30-35%?) van zijn oorspronkelijke waarde t.o.v. goudwaarde.

Let op:
Als je je huiswaarde op dezelfde manier vergelijkt via de graanprijzen (graanwaarde=kg voedsel), dan ziet het plaatje er anders uit. De Graanprijzen zijn gedaald sinds 2001 (i.p.v. gestegen zoals goud en olie).

Misschien is het slim om gewoon de inflatie-waarden te nemen voor de Euro bij beschouwingen van het rendement van lange termijn investeringen (zoals huis).

Alwin van Dongen
9 years ago

Volgens de inflatie-getallen is ons geld sinds jan 2000 tot heden 30% minder waard geworden.

Ofwel: Het huis van 250.000 Euro zou nu 325.000 Euro moeten opleveren en dan speel je quitte voor wat betreft de waarde.

….en om de consumptie te stimuleren mikken politici allemaal op geldontwaarding (inflatie).

Nisandeh trekt terecht de conclusie dat je voor het behouden wat je hebt, je moet zoeken naar iets dat waardevast is op de langere termijn. Hij kiest daarbij voor goud.

Rogier Neefe
9 years ago

Hoi Alwin, ben blij om te lezen dat ik niet de enige was die de vergelijking met goud voor inflatie van bv. de waarde van je huis krom vond gaan.

De nominale waarde van goud laat zich niet uitdrukken in een munteenheid. De sterk gestegen wisselkoers tegen de dollar is vooral toe te schrijven aan het verlies van vertrouwen van de financiële markten in de dollar en ons globale financiële systeem dat daarop is gebaseerd.

Door historische huizenprijzen te vergelijken met historische goudprijzen leg je misschien het falen van ons financiële systeem bloot. Maar niet het verlies aan koopkracht; wat kan ik toen en nu kopen met 1 euro.

Het CBS berekent op basis van grondstoffen, consumptiegoederen en duurzame goederen onze jaarlijkse inflatie. Gebruik deze cijfers om je daling van koopkracht te becijferen!

cbs.nl/nl-NL/menu/themas/prijzen/cijfers/extra/prijzen-toen-nu.htm

Ga naar bovenstaande link van het CBS. Kies het jaar waarin je je huis hebt gekocht. Vul je koopprijs in. Vervolgens zie je hoeveel je huis zou moeten opbrengen als het gelijk is gebleven in waarde, uitgedrukt in euro’s.

Voor wie in goud wil gaan: de goudkoers is meer dan ooit een bubbel. 600% gestegen (in dollars) in de afgelopen 12 jaar. De prijs van goud groeit echter niet tot in de hemel. Tussen 1980-85 is de goudprijs bijvoorbeeld gehalveerd. Nooit risicoloos dus (en vergeet ook het valutarisico niet tussen dollar en euro).

Als laatste ter overdenking: goud is een edelmetaal en kan dus niet reageren met andere elementen. Er kan dus ook geen waarde aan worden toegevoegd! Dat is de reden dat Warren Buffet er niet in belegd. Het is niet risicoloos maar je ontvangt er toch geen dividend over …

Behalve als sieraad en in je gebit wordt het gebruikt in elctronica. Samen met titaan, tungsten en andere zeldzame metalen wordt het gewonnen in mijnen. Deze liggen allemaal in onderontwikkelde gebieden in de wereld, waar mensen continu worden uitgebuit, verhandeld en kinderarbeid en -slavernij helaas niet uit te bannen is zonder onze honger naar goud en een luxe levensstijl.

De wereld kent op dit moment 27 miljoen (!) slaven, voor het grootste deel ingezet in de mijnbouw voor zeldzame metalen en goud. Dus denk goed na voordat je goud koopt. Of een nieuw mobieltje (vol met die zeldzame metalen).

Meer over dit topic:
ted.com/talks/kevin_bales_how_to_combat_modern_slavery.html

Mohini Schrevelius
9 years ago

Na de 3 dagen Financial Freedom, weer rust in mijn hoofd.

• Ik vraag me sindsdien elke dag af: wat levert dit mij op? Brengt deze handeling mij dichter bij mijn doel?
• Ik heb een afspraak gemaakt met iemand die al succesvol is. Hij kan me helpen mijn plannen armen en benen te geven.
• Ik ga mijn boek schrijven en begin elke week met één blz.
• Dit jaar maak ik mijn opleiding af.
• Ik had al rekeningen geopend maar ging er niet concreet mee om, nu samen met mijn man rond de tafel. Ik besef nu wel waarom het handig had geweest als hij mee was gekomen afgelopen weekend. Pfff, valt niet helemaal mee om uit te leggen. We hebben nu een afspraak gemaakt met vrienden van ons die er ook waren.

Corry Bos
9 years ago

Ik heb meteen maandag mijn finacien opnieuw op een rijtje gezet. Daar moet asap structuur in komen.
Verder ben ik dagelijks bezig met mijn aantekeningen van afgelopen weekend. Zo krijg ik beter inzicht. 24-7-10
Ik heb me vast voorgenomen om eindelijk alle kennis die op mijn boekenplank staat ook daadwerkelijk te lezen. Al is het pas 3 dagen, tot nu toe lees ik iedere dag een hoofdstuk in “Leef Lekker” met alle opdrachten aan het eind van elk hoofdstuk.
Verder heb ik de bank gebeld voor een extra aflossing en in januari weer eentje.
En morgen ga ik de accountant bellen om mezelf eindelijk een salaris te geven 🙂 Na 20 jaar eigen baas te zijn, klinkt dat heel raar 😉

Miranda Westerweele
Miranda Westerweele
9 years ago

Ik ben bezig met het opstarten van mijn bedrijf. Mijn man heeft een goedlopend eigen bedrijf in een hele andere branche.
Maandag ;
– Afspraak gemaakt bij notariaat voor offerte testament
– Tekst website opgesteld en blog toegevoegd
– Logo gekozen
Dinsdag ;
– aantekeningen uitwerken van het weekend
– uitzoeken waar we privé willen en kunnen bezuinigen
– uitzoeken wat we onze kinderen nu al kunnen leren

Op voorstel van mij ouders loopt een deel van onze hypotheek bij mijn ouders, we betalen wel rente maar zien deze hypotheek als toekomstige erfenis, dus wel/niet beginnen met aflossen ???

Frans Oversloot
9 years ago

Hallo Renee, ik las net je tip pas over facebook, ik heb hem opgevolgd en het werkt bedankt. Groetjes Frans

Willy Triest
9 years ago

First of all, I would like to say big time “Thank you so much Vered & Nisandeh”!!! This Financial Freedom Training was amazing!

Op de terugweg naar huis was ik met mijn echtgenote in gedachten goud aan het kopen met geld dat nu in pensioensparen zit. Het gaf zo een onbeschrijfelijk gevoel om ons werkelijk voor te stellen dat we enkele stukken goud in de kluis zouden hebben. Alleen al het gevoel geeft je vleugels! Echt fantastisch.

Maandagmiddag zijn we weer thuis gekomen in België, en ondertussen hebben we:

– alle accounts in kaart gebracht, alle bedragen opgeteld en een volledig bilan opgemaakt. Ongelooflijk om eindelijk klare cijfers te zien! En het leuke is: we hebben meer geld dan ik dacht :-).

– rekeningen vereenvoudigd, een goede spaarrekening omgedoopt to ’emergency account’ en hier alvast een deel geld op geplaatst. Een meevaller die ik totaal vergeten was: deze account is gekoppeld aan onze hospitalisatieverzekering. Dit wil zeggen dat onze jaarlijkse bijdrage lager wordt naarmate er meer geld op deze account staat. Tweemaal goed nieuws dus!

– onderhandelingen met de bank gevoerd over versnelde hypotheekaflossing. We krijgen de simulaties en dan kunnen we de beste oplossing kiezen.

– al onze aandelen verkocht.

– het materiaal van mijn e-books in afzonderlijke hoofdstukken gesaved zodat ik ze heel snel verder kan uitwerken tot publiceerbare boeken.

– een nieuw webdomein geregistreerd. Nu even een kennis contacteren om de nieuwe WordPress website te installeren (bespaart mij de tijd om het allemaal te moeten gaan uitzoeken).

– concrete stappen ondernomen -contacten, brainstorming …- om een structuur op te zetten die kan uitgroeien tot een business.

– iemand gevraagd om een app te ontwikkelen.

En verder de dagelijkse inspiratie en kennis aanscherpen met literatuur. Ik had nooit gedacht dat financiën zo leuk konden zijn :-).

Baudy Wiechers
9 years ago

Afgelopen dagen bezig geweest met implementatie.
Bankrekeningen (bij Triodos) geopend voor de diverse doeleinden. M.i.v. januari wordt daarop maandelijks een vast bedrag overgemaakt.
Besloten dat we ons huis dat we nu verhuren gaan verkopen. Het lijkt dat we daarop geld verdienen, maar bij nadere berekeningen blijkt dat niet zo te zijn.

Samen met mijn man ben ik bij de KvK geweest en hebben het bedrijf dat we nu onder een VOF hebben, omgezet tot twee eenmansbedrijven. Ik neem vanaf 1 januari volledig zelf verantwoordelijkheid nemen voor mijn bedrijf.

Enkele keren mijn aantekeningen doorgelezen, mijn collage ingesteld als bureaublad, overzicht gemaakt van (potentiële) klanten en onderzocht hoe ik ze het beste kan benaderen voor de volgende stap.
In dat kader telefoontjes gepleegd en geoefend in de andere benadering die ik me voorgenomen heb door het te doen.

O ja, ik heb ook nog onze telefoonlijn opgezegd. Die gebruiken we toch al lang niet meer. Skype en mobiel voldoen prima.

Leuk om dit zo op te schrijven. Al best veel in gang gezet, zo teruglezend.

Het voelt als rijkdom om deze training samen met mijn man, onze oudste zoon en vrienden gedaan te hebben. Heerlijk om dit te kunnen delen.

Op naar de volgende stappen!

Anouk Brouwer
9 years ago

Ik ben alles op een rijtje gaan zetten. Het was niet alleen dit weekend, maar ook een zeer plotseling ontslag bij het bedrijf waar ik me zéér veel plezier 15-20 uur werkte naast mijn praktijk.

Niets is voor niets… maar toch heb ik al ruim een week mixed feelings. Ik heb wat beter koers gekregen en heb het idee dat ik beter weet hoe ik nu aan de slag ga. Nog even de laatste lootjes op het werk en dan knallen voor mijzelf!

Financial Freedom Intens heeft mij veel gebracht in mindset en mijn taak is nu dit te vertalen in ‘money & time’. Ik ga ervoor!

Rogier Neefe
9 years ago
Reply to  Anouk Brouwer

Hoi Anouk, heftig hoor, deze tijd en te lezen over je ontslag. Precies waar Nisandeh op duidde, je zekerheid zit niet in loondienst, want je hebt maar 1 klant.

Heb je al duidelijk waar jouw waarde en focus ligt? Zo ja, dan is het nu dus knallen voor je om meer klanten te vinden. Mijn tip voor jou: stuur iedereen die al klant bij jou is (geweest) een opmerkelijke attentie rond Kerst en verras goeie relaties uit je vorige baan met een leuke kerstkaart en een mooi aanbod. Bv. een uitnodiging voor een lunch of kopje koffie in het nieuwe jaar.

O ja, pas op met het UWV en starterstrajecten. Laat je goed voorlichten door onafhankelijke financieel adviseur. Ingaand op het advies van UWV ben ik voor 16.000 euro het schip ingegaan…

Ciao
Rogier

Eline van de Veen
Eline van de Veen
9 years ago

Verschillende mijlpalen gemaakt deze week.
1) Domeinnaam gekocht voor mijn op te zetten bedrijf ondernemeninnatuur.nl. Dankzij de training zie ik nu de mogelijkheid te ondernemen in een systeem. Dus huphup van E naar B, zonder omweg via S.
En 2): natuurlijk 4 rekeningen geopend om mijn geld beter te beheren.
Vervolgstap: mijn conceptbusinessplan uitwerken in de komende weken en online zetten, Zodat jullie me allemaal kunnen helpen het plan te optimaliseren. Doe je mee?

Dana Kooistra
9 years ago

hoi Eline,
Ik ben ook met mijn businessplan bezig, misschien kunnen we elkaar helpen. Lees ik jouw plan en jij het mijne?
hartelijke groet, Dana

Eline van de Veen
Eline van de Veen
9 years ago
Reply to  Dana Kooistra

Dana, Doen we. Goed idee. Andere starters welkom om dit initiatief te delen.

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
9 years ago
Reply to  Dana Kooistra

That’s a great idea Dana.

This is what makes the Open Circles community so powerful.
All of us helping each other whenever we can.

Thank you ALL for being part of this big family…

Rogier Neefe
9 years ago

Goed bezig hoor, Eline! Als je me de link stuurt dan krijg je van mij feedback.

Ciao
Rogier

Marné van Veenendaal
9 years ago

Money comes my way easily- overtuiging aangezet.
en de geld thermostaat hoger gedraaid.

En wat je geloofd wordt bewaarheid.
-Kreeg korting in warenhuis ook zonder dat ik mijn Airmiles-pas bij me had.
-vandaag belde XS4all met een goed aanbod, nog even uitzoeken hoe veel de kosten zijn om bij oude provider e-mailadres te laten doorlopen voor oude klanten.
– Mailing met nieuwe workshop met vroegboekkorting waarop al 1 inschrijving, dezelfde dag.
-rekenwerk verricht voor nieuwe kortlopende cursus, in opvolging van de workshop.
-prospect gemaild met extra aanbieding om de opdracht binnen te krijgen.
-van plan in 5 maanden een boek te realiseren, a.s. dinsdag naar schrijfcafé om de stemming te verhogen.
-en contact gelegd met andere 3 schrijfsters in spee uit deze blog.
-Koken met de ingrediënten uit huis.
-Met mijn partner naar affiliate avond geweest waarin ik al bezig ben, en hij nu ook interesse in heeft. En waarvoor actief zieltjes winnen geen noodzaak is:-)
-Printer stickers gekocht op op mijn tijdloze flyer aankondigingen van nieuwe cursussen te plakken.
-kleding weggebracht die mij geen financieel vrij gevoel gaven.
-ga een klein deel van mijn administratieve klussen uitbesteden.
-mijn hoofd aan het breken of ik nu wel of niet een zakelijke rekening zal openen, die wel geld kost, maar naar mijn klanten een zakelijkere uitstraling heeft en naar het universum misschien beter communiceert.
-…….

Sjoerd Goodijk
9 years ago

Beste mensen, allereerst mijn excuses dat ik zo laat dit comment plaats; dat had in december gemoeten. In eerste instantie heb ik de link naar de Facebook Financial Freedom groep niet gekregen maar ik heb me inmiddels aangemeld. Onderstaande ervaring in december wil ik niemand onthouden. Nisandeh en het Open Circles team wil ik graag nog bedanken voor de geweldige Financial Freedom training van december ’12. Het is erg inspirerend en dit keer heb ik direct de volgende dag actie ondernomen voor meer informatie; een paar dagen later hebben we een eerste aflossing gedaan.

Naar aanleiding van de tip van Nisandeh heb ik contact gehad met mijn financieel adviseur en ook zij reageerden dat (binnen de huidige marktsituatie) het inderdaad een goed plan is om eerder af te lossen, indien mogelijk. Dat hoeft niet per sé voor 1.1.2013 maar kan altijd een goede overweging zijn. Nisandeh heeft daar al een en ander over gezegd. Ook enkele cursisten reageerden kritisch over de zin en onzin hiervan. Wellicht is het op de langere termijn financieel iets aantrekkelijker om hypotheekschuld te houden (in verband met de mogelijkheid van aftrek) toch geeft het hebben van geen schuld (of minder) meer financiële vrijheid. Dat bedoelt Nisandeh hiermee.

Onze case:
Ook wij hebben een aflossingsvrije hypotheek (met een klein beleggingsdeel). Onder normale omstandigheden mag de klant max. 10% per kalenderjaar aflossen op de oorspronkelijke lening (bij de start; als dat later lager is geworden, zoals in ons geval dat kan dat ook een extra voordeel zijn want dan kan je dus iets meer aflossen).

Dat betekent dat wij nog voor 31.12.12 10% (= ca. € 20.000,00) gaan aflossen; daarmee ‘besparen’ we € 880,00/ jaar x 14 = € 12.320,00.

Dat is op zich al mooi, maar nu komt het:
Als de marktrente (percentage dat de bank krijgt als ze geld uitleent) hoger is dan jouw huidige hypotheekrente, dan mag je BOETEVRIJ meer dan 10% (tot 100%) aflossen op je hypotheek (dus maximaal en helemaal!!) want het is nl. ook in het belang van de bank als je dat doet. Dit is het geval bij onze hypotheekverstrekker, Nationale Nederlanden (vraag na bij je eigen bank of verzekeraar!!).

Wij hebben in december jl. € 25.000,00 afgelost en daarmee besparen we dan: € 1.100,00/jaar x 14 = € 15.400,00 omdat in 2026 onze renteherzieningsdatum is. Wij hebben toevallig een rentevast periode tot 2026. Het kan ook zijn dat als we de besparing per jaar moeten vermenigvuldigen met 24 (ipv met 14), dan de besparing: € 21.120,00 is (bij aflossing van € 20.000,00) of € 26.400,00 (bij een aflossing van € 25.000,00).

Het is verstandig om te vragen naar de huidige marktrente van je bank of verzekeraar als je juist méér wilt aflossen.

Dit wilde ik graag met jullie delen. Nogmaals sorry voor de late plaatsing.

Monique Bal
Monique Bal
9 years ago

* Tot eind dit jaar is maandag implementatiedag. Op de andere dagen minstens 2 uur vrijgemaakt voor implementatie.
* Al mijn doelen en vooral prioriteiten op een rijtje gezet.
* Twee vage, nieuwe ideetjes tot concrete doelen gemaakt en vertaald naar een plan.
* Geregeld dat ik nu mijn 6 bankrekeningen heb.
* Aan het uitrekenen of een derde idee echt wel de win/win situatie gaat opleveren die ik nu bedenk.

En zo ga ik stap voor stap verder. Lekker gevoel!

Esther Groenewegen
9 years ago

De afgelopen dagen kwam ook wel weer mijn ‘poor people’s mentality’ naar boven. Ik ben benieuwd of er meer mensen zijn die dat hebben.

Allemaal leuk al dat ‘Simplify-ing your life’ maar soms vind ik het best lastig. Nu we een plan hebben gaan we ons daar aanhouden. Dit betekent voor ons ook niet meer een paar keer peer week uiteten. Dit betekent weer dat ik veel meer zelf zal moeten koken. En daar heb ik niet altijd zin in.

We weten dat het een goed plan is maar het voelt niet altijd even goed. Meestal gingen we elk weekend wel 1 of twee keer uiteten. Dit alleen maar uit gemak. De kinderen blijven altijd veel liever thuis. Mmm, soms even door bijten dus.

Ook hebben wij besloten om deze vakantie niet weg te gaan. En ook de volgende vakantie niet. Meestal gaan wij elke vakantie wel weg. De kinderen vinden dit prima maar wij vinden het best even wennen om deze beslissingen te maken. Al jaren hebben wij het anders gedaan. Maar we weten waarom we dit doen en hopen dat we daar snel de vruchten van kunnen plukken.

Een andere grote beslissing die wij hebben gemaakt is dat wij het kopen van een andere huis hebben uitgesteld. We hadden al een huis op het oog en waren al met de financiering bezig. Maar na het Financial Freedom weekend konden wij dit niet meer met ons volle hart doen. Het paste niet meer.

Ik heb wel besloten om ‘100 day challenge Bikram’ te doen.
[100 dagen lang elke dag een 90 minuten Birkam sessie yoga in 40 graden Celsius]

“NEVER TOO BAD, NEVER TOO OLD, NEVER TO SICK TO START FROM THE SCRATCH AND BEGIN AGAIN”
-BIRKAM CHOUDHURY

Dit heeft misschien niets met financiële vrijheid te maken omdat ik er geen geld mee bespaar. Maar ik kan misschien wel belemmerende overtuigingen ontmantelen. Want ik vind het heel moeilijk om deze stap te zetten. Het is makkelijker om de stap niet te zetten want dan kan ik ook niet falen. Maar ik heb vanochtend na mijn yoga sessie verteld aan mijn leraren dat ik aan de ‘100 dagen Bikram’ ga beginnen. 23 maart is dan mijn 100 sessie. De lessen neem ik om 6.30 in de ochtend zodat ik geen tijd overdag kwijt ben en bovendien hoef ik dan ook niet steeds parkeergeld te betalen.

Deze stap is geïnspireerd door het verhaal van Nisandeh op de leef lekker DVD. Daarin vertelt hij over zijn pelgrimsreis. De pelgrimsweg naar Santiago de Compostella.

Ik reken dan ook niet vanaf 1 naar 100 maar vanaf 100 naar 1. Net als Nisandeh. Ik zit nu op 94 dagen nog te gaan.

Corry Bos
9 years ago

Wow Esther, wat een mooie voornemens hebben jullie gemaakt! Ik weet niet of het voor jou zo duidelijk is, maar je klinkt enorm STERK in je voornemen. Ik weet dat het je kan lukken en wens je alle succes. Chapeau.

Esther Groenewegen
9 years ago
Reply to  Corry Bos

Hoi Corry,

Dank je wel voor je commentaar! Ik schreef net ook al aan Wilko dat ik deze commentaren helemaal over het hoofd heb gezien doordat ik mij overspoeld voelde door alle verschillende plekken van Open Cirlces waar je een comment kan achterlaten. Mijn excuses!!! Het doet mij echt wel wat als iemand mij een compliment en een comment geeft. Vooral als die gene mij helemaal niet kent! Dus heel erg bedankt daarvoor Conny!!! Het voelt namelijk niet altijd even sterk, mijn voornemens bedoel ik. Maar alle voornemens staan nog! Met mijn Bikram Challenge ben ik nog 64 dagen bezig. En ik moet je zeggen dat het mij wel zwaarder valt dan ik had gedacht. Elke door de weekse dag om 5.30 op. Dit betekent natuurlijk dat je dan in het weekend ook vroeg wakker bent omdat je biologische klokje niet weet dat het weekend is. Maar eigenlijk is dit niet vervelend omdat ik ook besloten heb om mij in te schrijven voor het seminar “Write Your Book in 28 Days”.

Dus deze uren kan ik nu goed gebruiken om te schrijven. Alles slaapt dan nog in huis en de wereld is nog aan het sluimeren.

En jij? Wat heb jij er allemaal uitgehaald voor jezelf?

Ben je er nog bij morgen? Business Bootcamp jan 2013!!

Warme Groetjes Esther

Gaudia Galama
9 years ago

Ik heb de verschillende rekeningen opgezet op twee verschillende banken.
Ik ben nog zorgvuldiger nagegaan wat ik nu precies allemaal betaal en heb er nog meer overbodige dingen uitgehaald dan die ik er al uitgehaald had.
Ik heb financiële doelen gesteld en ik heb uitgezocht hoeveel nieuwe klanten ik daarvoor nodig heb.
Ik wil in 2013 mijn boek schrijven en daarvoor de training in februari volgen en ben aan het uitzoeken hoe ik het geld bij elkaar krijg.
Ik heb geen tv meer gekeken en heb elke avond 20 minuten gelezen.
Ik voel een sterke overtuiging dat dit gaat lopen!

Leni Minderhoud
9 years ago

Nog steeds bezig om de acties op een rijtje te zetten. Ik heb verschillende bladen gemaakt:

– Quick Wins
– Alle acties
– Nieuwe producten (uit de brainstorm)

Ik denk er aan om mijn auto te verkopen want dat gaat me veel besparen. Dit is wel een stap want ik rij graag auto en het is ook een soort rust moment, gek genoeg. Maar ik gebruik hem/haar te weinig. Met de opbrengst kan ik een jaartraject kaart kopen voor de trein. En als het nodig is af en toe een auto huren.
Hierna kan ik mijn parkeerplaats in de garage verkopen. (euro 18000 ongeveer) wat mijn hypotheek verlaagt. En de troep die er nu staat opruimen, dat ruimt ook op in het hoofd ;-0

Verder nog niet aan het implementeren van kostenbesparing. Deze week staat in het teken van een workshop (FE, dus gratis) die ik vrijdag geef en waar best veel mensen op reageren, gaat van mond tot mond en via Twitter komt toeloop. (USP, zoekprofiel, netwerken en LI). Dit moet een knallende workshop worden en ik wil een paar irresistable offers doen aan het eind. Het zijn allen werkzoekenden en een paar zzp-ers, die weinig geld (over) hebben voor een betaald traject. Dus ik ben een paar slimme offers aan het bedenken voor korte trajecten, eventueel in combinatie, gericht op resultaat. En natuurlijk direct beslissen 😉

Als iemand nog tips heeft, you are welcome. Er komen zo’n 15 mensen.

Verder ga ik deze maand nog kijken naar mijn zorgverzekering, die van mijn zoon (net 18), internet provider en de energierekening. Ook de hypotheek en ik zag op Facebook in de nieuwe groep al heel wat tips, onder andere van Rani.

En ALLE comments lezen over dit onderwerp hier en op Facebook…… If I could have double hours in a week , I would be happy!!!

O ja, en ik heb een retraite geboekt van een week (total silence onder leiding van Noah Levine) in maart volgend jaar om tussen de bedrijven door en de Business University tot rust te komen….

Gerwin Tamminga
9 years ago

Wat dacht je ervan om je slurpende stationwagon V6 diesel (waar je 90% van de tijd toch alleen in zit) de deur uit te doen? Dat heb ik afgelopen jaar gedaan. Ik rijdt nu kleiner en veel zuiniger (1 op 21 i.p.v. 1 op 12), wegenbelastingvrij en betaal de helft aan verzekeringen. Ik heb berekend dat me dit op jaarbasis ongeveer 3500 E oplevert. In de vakantie c.q. als ik iets groters nodig heb kan ik van het bespaarde geld makkelijk een stationwagon huren of een aanhanger waar alles alsnog in past. En je doet ook nog ‘ns iets voor het milieu!

UcanB FF, greetz, Gerwin

Saskia van Velzen
9 years ago

Vorig jaar voorgenomen en niet gedaan. Nu dan heilig voorgenomen en direct uitgevoerd. Ik heb nog een extra bankrekening geopend en ben momenteel bezig met in kaart brengen wat waaraan opgaat, wat ik nu eigenlijk overhoud (en wat ik dus kennelijk over de balk smijt want het gaat op) en hoe ik dit over mijn 5 rekeningen ga verdelen.

Overigens, ik kon slechts 5 rekeningen openen, voor een 6e moest er een zijn met minimaal 25.000 euro. Deze wordt dus geopend zodra het bedrag voor financiele zekerheid (ca 1 jaar) is bereikt. Dan blijft de rekening waar dit nu op gestort wordt vrij voor het creëren van financiële vrijheid.

Het inzicht en mijn ko- ui- het-zand zijn nu het allerbelangrijkste.

Saskia van velzen
9 years ago

De laatste zin is:
Het inzicht en mijn KOP-UIT-HET-ZAND zijn nu het allerbelangrijkste.

Jullie snappen me vast wel, maar voor mezelf wil ik heel graag heel duidelijk zijn!

Nathalie D'Alessandro
9 years ago

Om dagelijks minimaal 20 minuten in te lezen, heb ik alvast twee boeken aangeschaft; van Robert Kiyosaki en Richard Branson.

Op 1 januari begin ik aan mijn eerste boek te schrijven, ik ga er 5 maanden over doen heb ik besloten, mijn partner gaat ook een boek schrijven. Maar ik heb een plan hierbij om het met meerdere mensen tegelijkertijd te doen. Ik ga ook ondersteuning regelen van een professionele schrijver die een ieder desgewenst online kan ondersteuning kan geven gedurende die 5 maanden. De periode van 5 maanden sluit ik af met een speciale week, die ik organiseer voor alle deelnemende schrijvers. Dan publiceert iedereen zijn eigen boek. Ik heb via mijn eigen Facebook-groep de vraag uitgestuurd wie er met mij mee wil doen en gevraagd voor 7 december te reageren. Ik zou het ook graag willen vragen aan iedereen in de besloten Facebook groep van de Financial Freedom training. Ik neem aan dat ik dat daar mag vragen? Graag even jullie antwoord hierop.

Verder ga ik komende week diverse zaken onder de loep nemen om te bezuinigen, zoals lidmaatschappen opzeggen en/of goedkopere abonnementen afsluiten. Ook ga ik vanaf nu mensen vragen, die al aan de top staan, om mij te helpen. Hiervoor heb ik diverse plannen. En heel belangrijk; ik werk nu dagelijks aan toevoeging van waarde aan mijn product/dienst. Mijn prijs gaat omhoog, maar hier gaat ook meer waarde tegenover staan… ik verwacht dan meer winst, waardoor mijn WI omhoog zal gaan. Hoe ik een stuk PI binnen een jaar kan genereren weet ik nog niet. Maar over 3 jaar lukt dat naar alle waarschijnlijkheid wel, hiervoor had ik al de nodige acties ondernomen.

Mariken van de Loo
9 years ago

Dag Nathalie,

Mijn grootste doel voor 2013 wordt ook het schrijven van mijn boek. De eerste voorbereidingen zijn in volle gang dus ik doe graag met je mee om elkaar te inspireren en stimuleren gedurende het proces.

Let’s connect en use OPK (Other Peoples Knowledge) en energie!

Nathalie D'Alessandro
9 years ago

Hoi Mariken, super dat we hetzelfde voornemen hebben! Er zijn meer die elkaar willen inspireren:)
Wij hebben net via LinkedIn geconnect. Ik wacht tm 7 december de reacties van anderen af, die ook met ons mee willen doen om hun eigen boek in 5 maanden te schrijven.
Je hoort weer van me, we keep in touch!
groetjes, Nathalie

Marné van Veenendaal
9 years ago

Hoi Nathalie, ik wil graag met je mee starten schrijven van mijn boek. Ik ga met jou en Mariken linken.

Arianne van den Berg-Jonkers

Mijn mindset is totaal veranderd sinds vorig weekend. Heerlijk. Ik snap nu hoe mijn man denkt, daarvoor irriteerde ik me vooral aan zijn willen investeren…

Deze week heb ik gelezen in Vered’s boek, geluisterd naar haar cd’s, maar ook persoonlijk ben ik meer in actie. Een resultaat van de journey. Mijn uitstelgedrag lijkt wel verdwenen!

Momenteel ben ik bezig aan een offerte voor een grote klus en het maken van mijn algemene leveringsvoorwaarden. Iets wat ik voorheen zou uitstellen en vermijden en nu met blij gemoed aan het doen ben. Bizar!

Ik ga snel verder.
Bedankt!