Na Financial Independence for Women seminar

Zo! Na een bijzondere zaterdag met alleen maar vrouwen in de zaal, bij deze een aantal zaken op een rijtje om jou in staat te stellen actie te ondernemen.

Ik heb ervan genoten om met jou en de andere 500 vrouwen samen te zijn.

Dat alleen al helpt om ons bewustzijn met betrekking tot onze relatie tot geld te verhogen. Wanneer je weet hoe jij je verhoudt tot geld en financiën, kun je stappen gaan nemen om meer te leren.

En des te meer je weet op het gebied van geld en financiën, des te meer kun jij zelf het heft in handen nemen.

Jezelf scholen is jezelf helpen op weg naar financiële onafhankelijkheid.

En financiële onafhankelijkheid stelt je in staat de rol van leider in te nemen, voor je gezin, in je business of baan, in de gemeenschap waarin je leeft, etc.

Hoe doe je dit?

Door stappen te ondernemen om je financiële IQ te verhogen!

Dus, om je te helpen bij het maken van die stappen… beantwoord de onderstaande vragen in het commentaarveld hieronder!

  1. Wat zijn jouw 3 belangrijkste inzichten uit het Financial Independence for Women seminar?

  2. Welke stap(pen) ga jij zetten om jouw financiële IQ te verhogen?

… en kom weer eens terug op deze pagina om te lezen wat anderen schreven.

Wellicht word je op een idee gebracht of kun jij anderen helpen.

En tenslotte: wil jij niet alleen je financiële IQ verhogen, maar ook als ondernemer meer succes creëren met je business, dan mag je de Business Bootcamp van aankomend weekend niet missen!

Het is de laatste Business Bootcamp van 2012 en het is nog steeds GRATIS! 

Maak van 2012 nog een topjaar, geef je business een flinke boost door deel te nemen aan de Business Bootcamp!

Meld je hier aan!

Op jouw onafhankelijkheid!

Vered Neta en Open Circles team

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
31 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Arineke Elsenaar
9 years ago

Belangrijkste leerpunten:
1.Mij te realiseren dat bepaalde standpunten hun geldigheidswaarde verloren hebben. Zoals bijvoorbeeld doordat mijn kinderen nu groot genoeg zijn om zelf verantwoording te pakken.Ik hoef geen financiële buffer meer voor hen in stand te houden.
2. Feiten onderzoek uitvoeren, mogelijk hoef ik mij wel geen zorgen te maken over mijn financiële situatie.
3. De hoop aangewakkerd is dat ik passive inkomen kan gaan realiseren.

Fenna Janssen
9 years ago

Belangrijkste inzichten:
1. ik ben nu al zeer succesvol, zeker financieel gezien. In febr 2012 gestart als ZZP-er en ik haal dit jaar mijn omzet die ik als kostwinner gepland had. Dit ga ik eerst vieren.
2. Financieel vrij betekent niet dat ik miljonair hoef te worden, wel dat ik kan zoeken naar 8 x € 500 aan passief inkomen / jaar.
3. Mijn boek Liefde of Chocola ga ik in het 1e kwartaal 2013 uit laten geven.

Stappen die ik ga zetten:
1. m’n pensioen en spaarregelingen doornemen
2. mbv mijn accountant inzicht krijgen in mijn bedrijfsfinancieen

Karla Mooy
9 years ago

Het heeft mij verder geholpen met waar ik al mee bezig ben: een mindset, die het mogelijk maakt veel geld te verdienen.
De visualisatie vond ik geweldig. Ik gleed er zo in, het was zo echt. En wat het me vooral geeft, is dat het hele idee van Ik en Veel geld normaler begint te worden. Ik haal het naar me toe. Het wordt een mogelijkheid, die steeds reeëler lijkt te zijn.
En dat is precies wat moet gebeuren! Herprogrammering 🙂

Ilona Visker
9 years ago
Reply to  Karla Mooy

Karla,

Mooi was die visualisatie he? Maar weet je wat ik nog het mooiste vond? Dat ik mij daarna realiseerde dat er in mijn visualisatie niet eens zo veel veranderd was! Buiten dat mijn huis iets groter was waren de geluksmomenten met mijn gezin, familie en vrienden nagenoeg gelijk.

Dit deed mij nog extra beseffen in wat voor rijkdom ik al leef, heerlijk gevoel!

Ineke van Mulligen
9 years ago

My financial IQ is pretty good but I learned during the seminar that I easily resign the fact that I lose money. That made me years earlier a very good investor but in my current situation is it not useful. Further I tend to lower my price which is not good. I am worth a lot more. And of course I also suffer from the feeling that money is not important. Although I always take my money very seriously.

So I learned important things with which I can profit immediately. Compliments for the very good teaching Vered did. I thank you for that. And if I ever want to learn more I will surely come to you.

Leni Minderhoud
8 years ago

Het is al even geleden, maar dan toch nog een comment. Met mijn Financiële IQ zit het wel goed. Ik heb een bedrijfseconomische achtergrond en pensioen is geregeld, daar hoef ik niet veel meer voor in te leggen.
Wat beter kan is potjes maken voor korte termijn en bedrijf en apart zetten. Gelukkig heeft ING nu net een nieuwe rekening daarvoor en hoef je niet meer aparte rekeningen te maken. Invloed van Open Circles Academy?

En ik ga eens kritisch verder kijken naar mijn registraties en verzekeringen waar ik veel geld aan uitgeef. Ziektekosten al omgezet. Verder heel blij met mijn boekhouder die mijn inkomen gaat middelen over afgelopen jaren en waardoor ik dit jaar euro 4000 terugkrijg. Deels gaat dit weer in mijn bedrijf voor investering in websites en dergelijke.

Aan trainingen Open Circles Academy nu genoeg geld uitgegeven. Inclusief de training bij Rich Schefren nadert dit de euro 10,000. En dit is een hoop geld als je het zo optelt. Toch is het het waard, want mijn omzet zit nu al boven dat van vorig jaar. Ik geloof er zeker in dat dit zich terugverdient.

Hester Barnhoorn
9 years ago

It was great to be in the UP-atmosphere last Saturday with Vered.
I listened with interest to her words.
But to be honest, I have some different hopes and daydreams about money.
Even though I am not a millionaire in my wallet, I feel rich like a goddess knowing life supports me fully to co-create an economy based on love and respectful attention.
I hope we all will change our beliefs about money, and that a total new social structure may occur the coming years, beneficial for all living beings on this beautiful planet.
Maybe an idea to read the book: “de samenleving in 2015”. It might be fun when we will realize this vision!
I Wish you all an abundant life!

Wilma Keizer
9 years ago

het was een inspirerende dag zaterdag.
1. verander je mind set, geld is niet vervelend of naar maar kan leuk zijn, zie het als een spel wat je moet spelen, dat moet lukken want ik hou van spelletjes.
2. Rijke mensen zien kansen arme mensen zien obstakels, ik ga voor de kansen.
3. en zorg dat je je geldzaken begrijpt onderwijs jezelf erin, dit ga ik doen.
bedankt Vered.

Margo Ruiter
9 years ago

I really felt I had to be with you last saterday. It felt very safe for me to be surrounded by only women. That women can make a difference is a cosmic transformation what is happening right now. So thank you Vered for this oppurtunity

My personal biggest insight is that I really felt numb when I went to the bank. I felt paralysed, all my energy flowed away. I recognized that feeling so well. I was in shock.

The second insight is that I’m going to think: abundunce! I am allowed to think that. I am worth it.

My third insight is that I am really heading in the good direction. I am working now for my passive income. I am writing a book and promised myself I finish it in 2012. That’s going to work.

Further I am making my website and my product better, as we speak, more professional and clear.

I cannot come to the seminar, because of the launch of my product in Berlin! Which I am very proud of. I am not modest about that! And I am reading the book of Vered as well as the book of Nisandeh, ‘Leef Lekker’. It makes me happy, positive and confident.

Thank you so much, we will meet again!

Lisette Doesburg
9 years ago

We zijn een week verder!
Wat nog door mijn gedachten gaat is het spel na de lunch. Zelf was ik A is er een B die zelf de “oplossing” heeft gevonden….iets over haar ervaringen zou willen delen? Als dat lastig is om te doen zonder de clou te verklappen…zou je dan alsjeblieft de moeite willen nemen om een persoonlijk berichtje te sturen via Facebook of via gelinkte site? Dank je wel!
Lisette

Marjolein Kalter
9 years ago

Hi Lisette,

Ik kwam er niet uit, dus in die zin ben ik niet de B die zelf haar antwoord heeft gevonden.

Hevig frustrerend om te zien hoe ik aan het spartelen en worstelen ging. Ik ben niet creatief genoeg, ik heb geen doorzettingsvermogen, ik ben dom, ik ben totaal ongeschikt als ondernemer als ik niet eens een tientje terug weet te krijgen van de bank. Nouja, een mittrailleurvuur van negatieve overtuigingen over mezelf kwam langs.

Ik kwam in contact met de mate waarin ik (als oudste) geprogrammeerd om het goede voorbeeld te zijn, binnen de lijntjes te kleuren en een tweede keer om een ijsje te vragen. (Of om harp-les of paardrijles wat ik heel graag wilde)
Als mijn ouders 1x nee zeggen is het nee was mijn conclusie.

Woest was ik toen ik zag dat mijn jongere broers vroeger meer ruimte hadden (kregen of namen, dat is de vraag).
Ik stel dus 1x een vraag, maar kom er niet meer op terug als het antwoord niet is wat ik wil horen.
En het antwoord nee op het vragen om een ´ding´ (tientje, hobby whatever) heb ik regelrecht vertaald naar een nee tegen mij. Hoezo spel? Ik nam het vreselijk serieus! Liever hield ik op met mijn verlangen uitspreken dan om een nee te horen.

Knars knars knars, pijnlijke wake-up call!

Kan je daar iets mee?
Ik ben ook wel benieuwd naar de interne dialogen van andere B´s…..

Leonie de Rouw
9 years ago

In mijn leven is er veel ruimte voor verbetering. Ik heb altijd werk gedaan wat ik eigenlijk vervelend vind en geloofd wat mijn vader me vertelde: je moet hard werken voor je geld. En met geld omgaan is niet leuk, ook dat geloofde ik. En dat dit ook niet mijn sterkste kant is. En dat dat dus altijd zo moet blijven, een ingebakken eigenschap van me is.
Langzaam gaat de knop om.

Mijn belangrijkste inzicht is:

1) WAT IK NOG NIET KAN, KAN IK LEREN!
Een bedrijf en administratie runnen is nog niet mijn sterkste kant. Maar ik heb in het verleden bewezen dat ik prima kan leren. Dus ook dit kan ik leren. Ik ben naar de bibliotheek (en internet) gegaan en heb een scholingsplan uitgestippeld. Met daarin onderwerpen als money management, passive income en sales techniques. Ik pak eerst gedurende een maand of twee een onderwerp aan, dan het volgende. Mijn eigen Business University als het ware…. Ik hoef(de) alleen mijn weerstand tegen deze onderwerpen opzij te zetten. Daar is Vered met deze dag voor een deel in gelaagd. Alleen boekhouding… Ga ik dat ooit leuk vinden?

2) HOGE ENERGIE
Mijn voortdurende vermoeidheid kan te maken hebben met het niet doen wat mijn passie is. Ik maak kleine stapjes in de richting van het wel doen wat mijn passie is. Maar wat voor bedrijf ik ook in de toekomst ga opzetten, bedrijfsvoering, verkoopkunde en geldmanagement blijven daarvoor hard nodig. Daarom ga ik nu eerst in het bestaande bedrijfje heel veel leren. Het is al een stuk leuker dan het een paar maanden geleden nog was. Dan ga ik aan andere mogelijkheden werken. En ik probeer op allerlei manieren de energie hoog te krijgen. Ik heb na het seminar steeds de ochtend begonnen met wat vrolijke dansmuziek, waarop ik ging dansen. Al was het maar vijf minuten. De ochtendlijke vermoeidheid was dan al gauw weg. Ook heb ik me meteen ingeschreven bij een sportschool voor datzelfde doel. Maar voor de balans ook maar meteen wat vaker ontspannen, een lekker bad…

3) DON’T SELL YOURSELF SHORT
Wist ik al, natuurlijk. Maar blijkbaar is dit het moment om het meer als een spel te gaan zien, en ermee te gaan experimenteren. Ik heb meer zelfvertrouwen, dat zat er al een tijdje aan te komen door mijn interesse voor allerlei coaching die ik al op MP3 volgde. Na het seminar heb ik een klant een hoog bedrag genoemd voor werk dat ons bedrijf liever niet wilde doen. Werken met een slechte hostingprovider. Resultaat: wij mogen zelf de hosting verzorgen! Geweldig!:

Er is veel aan het veranderen.

Carine Van Vooren
Carine Van Vooren
9 years ago

Mijn inzichten.
-Dat ik een relatie heb met geld en geen goede.
-Dat mijn zelfvertrouwen nog beter kan en me nog te klein maak.
-Dat visualiseren krachtig kan zijn.

Mijn doel is ;
Mijn mindset veranderen en geld als iets positief,warm en verzorgend zien.
Mezelf wat meer vertrouwen en dus ook de werking van het universum ,waardoor ik dus meer werk zal hebben EN goed betaalt natuurlijk. Yihaaa .

Nogmaals hartelijk dank Vered.

Mariska van Gennep
9 years ago

Allereerst: Vered (nogmaals) bedankt voor deze geweldige inspirerende dag.

1. Ik heb geleerd dat geld een energiestroom is
2. dat ik mijn eigen plafond behoorlijk laag hield
3. dat ik veel meer kan dan ik altijd dacht en dat ik dit de laatste week al in de praktijk aan het brengen ben. Ik laat me niet meer dingen aanleunen, maar reageer direct (op een positieve manier!) als ik het er niet mee eens ben.
4. Ik ben al druk bezig met het creëren van mijn passieve inkomen en dat in 1 week tijd!

Jeminka van Rieck
9 years ago

Mijn drie inzichten? 1. bewustwording dat ik een relatie met geld heb 2. ik ga deze relatie koppelen aan mijn persoonlijke waarde 3. mijn FQ heeft een nieuwe boost nodig en daar ben ikzelf verantwoordelijk voor
Conclusie: Dank voor deze waardevolle dag en voor mij ACTIE!!!
Helaas kan ik komend weekend niet en het laatste weekend van november ook niet wegens prioriteiten waar ik ook verantwoordelijk voor ben. But I’ll be back!!!

Tatiana van Gaasbeek
9 years ago

Hoi! Ik ben blij dat ik afgelopen seminar heb mogen meemaken en het geeft mij altijd een prettig gevoel om met gelijkgestemden te kunnen praten.

Ik heb 1 groot inzicht voor mezelf uit het seminar gehaald, dat ik graag met jullie deel:

De stap naar financiële onafhankelijkheid is niet zo groot, want met € 4.000,- inkomen per maand kan ik alles doen om een gelukkig leven te leiden. Met minder overigens ook, maar dit bedrag is een goede motivatie voor mij: haalbaar en tegelijkertijd meer dan ik ooit per maand verdiend heb.

Tevens is het de kunst om dit geen werkinkomen te laten zijn, maar een passief inkomen. Ik ga aan de slag!! Dit motiveert mij enorm! 😀

Jullie allemaal ook succes met het behalen van je doelen. You go girls!!

Margo Ruiter
9 years ago

And of course, we have to ask 6 times! That’s is good to know. Now I will not be so nervous to ask. So I start asking again and again! Without feeling whining.

Nina Meiling
9 years ago

I loved it!! Mijn grootste inzicht was dat ik mezelf voorhoud dat ik een dure fles wijn in het restaurant niet kan betalen, terwijl ik over de duurdere dingen juist niet deze voorprogrammering had. Blijkbaar zit er toch ergens iets diep verworteld dat zegt dat ik zoiets niet kan betalen. Wat een onzin! Hier ga ik dus aan werken 🙂 Ik kan hooguit zeggen: hoe kan ik het betalen? en wil ik het wel betalen?

Dankjewel Vered, het was een inspirerende dag.

Marga Sijm
9 years ago

Een bijzondere dag, met alleen vrouwen in de zaal, afgelopen zaterdag!

Mijn belangrijkste inzichten:
1. Geld is belangrijk, net als mijn relatie met belangrijke anderen. Als ik geld verwaarloos of veracht zet ik dit uit in het Universum en word ik hiernaar uitbetaald….
2. Vrouwen zijn meer gericht op veiligheid en missen hierdoor kansen. En: dit kan een gewoonte worden!
3. Als ik iets wil moet ik hierom vragen!! Duidelijk, helder, en meerdere keren!!

Om mijn financiële IQ te verhogen ga ik de training Financial Freedom volgen in nov./dec.

Carine Van Vooren
Carine Van Vooren
9 years ago

Amaai Leonie , ik ga jouw commentaar enige keren overlezen, want daar zal ik ook veel van opsteken.
Bedankt om dit allemaal te delen met ons ,

Lisette Doesburg
9 years ago

Vered dank je wel voor zaterdag en deze uitnodiging via het blog. Echt fijn deze follow up!

Mijn 3 belangrijkste inzichten:
1.Ik heb me vaak verbaasd waarom ik zoveel geld tot mijn beschikking heb. Ergens in mijn mindset zit het vertrouwen dat er altijd meer dan genoeg geld is. Dat het leven zelf wil dat iedereen het goed heeft. Dankbaar dat ik dat zomaar meegekregen heb!
2. Geld is niet iets persoonlijks het is energie. Het is niet van mij maar ik ben wel rentmeester/verantwoordelijk dat ik er op de meest goede manier mee om ga.
3. Zelf geld verdienen heeft te maken heeft met mijn potentieel delen met de wereld.

Verhoging financiële IQ:
Meer inzicht verwerven van de feiten over mijn finaciële toekomst.
Mijn renmeesterschap meer serieus nemen. Onderzoeken hoe dat er in de praktijk uitziet.
Hoe kan ik meer van mijn potentieel delen. Wat voor “prijskaartje” hang ik daar aan.

Lisette

Ilona Visker
9 years ago

Ik vind het mooi om te zien dat niet alleen Open Circles met deze bewustwording bezig is maar dat het wel een landelijke trend lijkt!

Ik kwam dit rapport tegen op Facebook, misschien voor jullie ook leuk/interessant om te lezen?

e-quality.nl/assets/e-qualitynew/Publicaties/Publicaties%202012/Factsheets%202012/Factsheet%20Vrouwen%20en%20financien.pdf

Ingrid Balde
Ingrid Balde
9 years ago

First of all: thank you, Vered, for a wonderful event.
The three things that impressed me most:
1. The exercise with the bank. It taught me to stay focused, formulate clearly and not allow anybody to make me give up.
2. To stay in control of my own finances, retirement planning, insurances, etc.
3. Insight in my relationship with money.
To sumarise: my mindset is crucial for my success!

Marjolein Kalter
9 years ago

Wat zijn jouw 3 belangrijkste inzichten uit het Financial Independence for Women seminar?

Als alleen wonende en geëmancipeerde vrouw had ik niet verwacht dat ik zo scherp mezelf tegen zou komen in dit seminar. Au, dankjewel Vered!
1. Mijn negatieve relatie met geld werd pijnlijk duidelijk in de waardering die ik aan mijn product denk te kunnen geven.
2. Ik ben van het type: penny wise, pound foolish. Inzicht: ik stap over mijn schaamte heen waar ik stomme beslissingen heb genomen met groot geld en ga daar hulp bij vragen.
3. Ik wil definitely financieel onafhankelijk worden en daar mijn verantwoordelijkheid in nemen door in actie te komen. Consious millionair worden is de volgende stap. Nieuwe mantra: I love money and it loves me back!

Welke stap(pen) ga jij zetten om jouw financiële IQ te verhogen?
1. Ik heb maandag een afspraak met een styliste voor een kledingstijl advies en om door mijn kleerkast te gaan op zoek naar de looks van een professionele coach. Nu hang ik vaak in tussen super casual en mijn (oude) bank-kostuums.
2. Ik ga hulp vragen:
2a. wie heeft er ervaring met een financieel adviseur die me kan helpen mijn mijn beheer BV. Deze heb ik opgezet na mijn vertrek, het kapitaal is inmiddels gehalveerd (ik geef de schuld aan de beurs maar zie nu dat mijn relatie met geld er alles mee te maken heeft) Ik kan me voorstellen dat ik de beheer BV opdoek, maar wat zijn daarvan de consequenties. Kan dit zomaar?
2b. Wie heeft er ervarng met iemand die me kan begeleiden in mijn vervolgstappen bij een investering die erg negatief lijkt uit te pakken.
Ik heb indertijd geïnvesteerd in teakplantages. Het is nog erger, dat heb ik deels met geleend geld (een hypotheek) gedaan.
Graag iemand die in normale mensentaal spreekt. Ik wil begrijpen wat ik beslis! Is dit iets voor vrouwelijke financiële ondernemers?
3. Ik ga een financiële planning maken (in plaats van dat ik alleen op jaarbasis achteraf constateer hoevel geld ik uitgegeven heb, zonder een conclusie te trekken)

Lisette Doesburg
9 years ago

Hoi Marjolein,

Ik ben reuze nieuwsgierig naar de motivatie van mensen die zo volhouden…hoe komen ze daar bij? Me inlevend in B was ik vast veel tegen gekomen wat jij beschrijft. Mooi dat je er helemaal in bent gegaan en alles uit het spel hebt gehaald!!!! Bewustwording daar ging het om en dat is je goed gelukt 🙂

Dapper je verhaal en de stappen die je gaat ondernemen!
Met de teakplantenplantage is het mogelijk van belang te onderzoeken of daar geen fraude aan de orde is!

Helaas ken ik geen mensen die ik je zou aan kunnen bevelen in verband met je vragen.
Hopelijk vind je snel iemand zodat je met je financiën binnenkort de stroom mee hebt!

Groet Lisette

Monique Cambridge
Monique Cambridge
9 years ago

Grootste inzicht het werkelijk voelen van mijn relatie tov geld:
onmacht ” tientjesoefening”

Rationeel besef ik dat ik dat alleen maar kan veranderen door mijn attitude te wijzigen. Maar dat dat gevoel zo overheersend aanwezig is was een eyeopener.

Mindblowing experience vond ik de visualisatie. Doe dit wel vaker maar het ging nu heel goed en ik zag helder mijn doelen voor de komende tijd: no more postponing but pre act instead of react!

Jantina Kautz
9 years ago

In de eerste plaats Vered, dank voor deze prachtige dag!
Mijn inzichten…ik noem er een…money is a game..ja, helemaal mee eens, en toch werd ik zooo boos. Ik schrok van mijn eigen felheid. Waar werd ik nou precies zo boos om? Dat heeft me iets geleerd over mezelf. (om de clou van het spel niet te verklappen ga ik er verder niet op in).
Vered, ook jij bent voor mij een voorbeeld van het principe “walk your talk”. Ik ga mijn energiepeil hoog houden en aan de slag.

Monicque Janssen
9 years ago

Loved it!
The thing that stuck with me: the wake up call!

I need to take charge of my own life and finances. I am exactly the woman you describe, the one that wants to be saved. But I am a strong and intelligent woman. I don’t want to need my husband for my finances. I just want to need him as my partner.

I can make my life succesful if I put in the work!

I am educating myself about money! I am reading a couple of books to help me with that!

Hopefully next year there will be another Business Bootcamp that my husband and I can follow together. And then on to the Financial Freedom workshop.

I am confident my situation will change a lot this year, for the better!!

Again thanks Vered!
Monicque

Yvonne Casander
9 years ago

Ik kwam tot de ontdekking dat, al zal ik nog zoveel geld hebben, ik altijd bang zal zijn het kwijt te raken. Ik houd het dus vast. Het kan niet stromen. En wat kan er eigenlijk voor ergs gebeuren? Ik ben al meerdere keren heel veel geld kwijtgeraakt en toch ben ik er nog steeds en ik doe het goed! Maar ik wil een groot bedrag op de bank hebben staan, zodat ik mij geen zorgen meer hoef te maken. Maar ik merk dus dat er iets anders aan de hand is: ANGST! Daar ga ik aan werken. Met geld omgaan is voor mij niet het probleem. Juist het loslaten en vertrouwen hebben.

Tirza Bottema
9 years ago

De dag heeft me veel gebracht. Zowel qua inzicht in wat ik onbewust allemaal al doe als in mijn aandachtspunten.

1. Eigenlijk ben ik al zolang ik zelfstandig woon economisch vrij.
Heb altijd alles kunnen doen wat ik wil zonder financiële druk. Een soort onbevangen vertrouwen in combinatie met een stuk creativiteit heeft er altijd voor gezorgd dat ik via mijn hobby’s heel gemakkelijk mijn geld kon verdienen en er genoeg was om zorgeloos het leven te leiden wat ik wil.

2. Ik me zelfbewuster mag neerzetten als het gaat om wat ik te bieden heb. Daar bots ik nog regelmatig tegen interne stemmetjes op die mij vertellen dat iets al snel opscheppen is, bescheidenheid siert, ik ook maar doe wat ik leuk vind (alsof dat dan niet waarde is…) etc. En bescheidenheid siert, maar hier gaat het om iets anders, namelijk me kleiner maken. En dat siert niet.

3. Ik vragen ERG moeilijk vind. Humor en vrouwelijke charme zijn mijn manier en als dat zo niet lukt, dan laat maar zitten of flikker maar op…..

Dus:
1. Gewoon blijven bij die mindset er is altijd genoeg.

2. Vaker vertellen waarvoor ik sta. En dat dan ook van binnenuit.
Dinsdag bij een andere meeting gedaan en JA, het is me gelukt!

3. Humor en charme kunnen het leven mooi maken en zeker een goede tool zijn om iets voor elkaar te krijgen, maar daarnaast ga ik ook oefenen om gewoon rustig maar daadkrachtig te zeggen wat ik wil. Dus met kracht te staan voor dat waar ik recht op heb. Zonder in woede uit te barsten, want dan ben ik al een stadium te ver. En dat stadium ken ik wel :)…

Ritska van der Zee
9 years ago

Ten eerste het was een geweldige dag met heel veel inzichten, inspiratie en mooie energie.

Mijn 3 belangrijkste inzichten:
1) Ik ben veel te krampachtig met geld bezig waardoor het nooit leuk, waardevol en ontspannen wordt. Zeker niet als ik moet onderhandelen want dat moet ik zien als spel i.p.v. persoonlijke afwijzing/tekortkoming als het niet lukt.
2) Ik moet mezelf op waarde gaan schatten en met minder geen genoegen nemen.
3) Ik moet niet denken dat ik iets me niet kan veroorloven maar “hoe kan ik het me veroorloven”! En zorgen dat ik financieel vrij ben!

Ik ga de volgende stappen zetten om mijn financiele IQ te verhogen:
1) Ik ga op zoek naar een goed administratiekantoor/accountant die mij precies kan vertellen hoe alles in elkaar zit en hoe ik naar cijfers moet kijken. Ook waar ik ruimte heb en waar ik op moet letten.
2) Ik ga uitzoeken hoe het met mijn pensioen zit en uitzoeken wat ik nog nodig heb.
3) Ik ga kritisch kijken hoe mijn uitgavepatroon is en waar er mogelijkheden zijn.

Sprankelende groet,
Ritska