Na de Master Entrepreneur – april 2011

Weer met de voeten in de dagelijkse realiteit terechtgekomen?

Een dagelijkse realiteit die er anders uitziet dan voor afgelopen vrijdag… nietwaar?

Je hebt tijdens de Master Entrepreneur Training een enorme hoeveelheid aan informatie aangereikt gekregen en waarschijnlijk een heleboel nieuwe ideëen bedacht en inzichten gehad.
Nu wordt het zaak om dit allemaal te implementeren.

Maar niet alles tegelijk!

Implementeer je ideeën stap voor stap, dan houd je overzicht én je geestelijke gezondheid…!

Een paar dingen die ik je aanraad direct te doen:

Wat heb jij uit het Master Entrepreneur seminar gehaald?
We zijn benieuwd wat jij uit het seminar hebt gehaald, wat waren jouw belangrijkste inzichten en natuurlijk… welke acties ga jij de komende tijd ondernemen?

Laat het ons (en de andere 270 mededeelnemers) weten door een comment hieronder te plaatsen. Zo kunnen we elkaar inspireren tot het nemen van actie!

En kom ook nog eens terug naar deze pagina om geïnspireerd te raken door de inzichten en ervaringen van anderen.

Op jouw succes, Nisandeh Neta

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
29 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bert wiersma
11 years ago

Is iedereen al lekker bezig?
Nou ik wel.
Ben bezig mijn front end op te zetten.
Ik ben altijd bereid anderen te helpen.
Suc allen.

Ilse van der Put
11 years ago

Ik koester mijn aantekening schrift. Wat staat daar veel in waar ik mee aan de slag wil! Het is echt goud waard. Ook ik merk dat ik al aardig op weg ben. Dat geeft moed om door te gaan. Volgende week gaat mijn nieuwe site online. Gisteren begonnen met het plannen van mijn dag via ‘te behalen resultaten’. Wat is het fijn resultaten op te schrijven ipv taken. Een gouden tip.
Dank voor alle positieve enrgie tijdens de Master Entrepreneur.
FRisse groet!

Agnes Meijs
11 years ago

Grootste inzicht: STAP voor STAP aan de slag-jaarplan.
Dit voorkomt dat ik doordraai in mijn poging alles tegelijk te doen.
Voor steun tegen deze mogelijke chaotische aanpak, heb ik mij aangemeld voor de Business Elite coaching.

2e inzicht, enigszins confronterend: de vertaalslag van algemene info naar mijn eigen bedrijf moet ik toch voornamelijk zelf doen.
Ik zou graag met Nisandeh en een kleine groep in een prachtige tuin zitten waar de natuur rijkelijk creativiteit aandraagt in ons brainstormproces!
Als ik voor zijn kasteel sessie uitgenodigd zou worden, zou ik dat fantastisch vinden. Nu ga ik mijn eigen kasteel bij mijn boscaravan scheppen en heb al contact met een groepje van mede-denkers/entrepreneurs. Die mogen trouwens ook lekker in mijn caravan vertoeven!
Dus mocht jouw passie ook zijn om mens en natuur te verbinden, wees dan welkom!

3e inzicht: SYSTEEM aanbrengen: producten doorpakken (front end- back end X)

Groeten, Agnes

Bettine Quaedvlieg
Bettine Quaedvlieg
11 years ago

Master entrepeneur was geweldig, ben al druk in de weer… en het onverwachte ondernemerskoor dat uit volle borst lang zal ze leven voor mij zong zal nog lang naklinken…

MAAAARRRR waar is de beloofde email lijst die één van de studenten voor ons zou maken?

Judith Noordam
11 years ago

Ook ik koester mijn werkboek vol tips en aantekeningen. Maar ook leuk te ontdekken dat je veel dingen (on)bewust al doet: vragen naar wat je klant nou precies wil en overdeliver…. daar begint het allemaal mee toch.
Nisandeh en team: enorm bedankt voor een intensief, maar leerzaam en waarvol weekend. It was a pleasure and privilege to be able to join you! Have a great day and high five!

Heleen van Praag
11 years ago

Het belangrijkste wat ik heb geleerd is om me te beperken tot een specifieke doelgroep en daar mijn aanbod op af te stemmen. In plaats van allerlei initiatieven te ontplooien voor verschillende groepen (zie goudeninitiatieven.nl).
Ik ga een afweging maken of ik me op gemeenten of op woningbouwcorporaties ga richten.
Verder ben ik bezig met kostenreductie en het bepalen van nieuwe prijzen voor mijn product Goudkistje (goudkistje.nl).

Nicky Beentjes
11 years ago

Hallo Heleen,

Wat herkenbaar! Vooral die van de inititatieven ontplooien voor allerlei verschillende groepen. Intrigerende naam trouwens goudkistje.nl! Heb er meteen op geklikt (vanuit de “focus” gedachte natuurlijk niet handig, want onderbreking van waar ik mee bezig was). Nog een puntje van aandacht voor mezelf : )

Mariska de Wild-Scholten

Wat echt nog ontbreekt bij mij is een front-end om potentiele klanten te lokken. Ik ga een gratis quick-scan berekening van de energieterugverdientijd van zonnepanelen ontwikkelen voor producenten. Heb mij aangemeld bij aweber.com om te zorgen dat ik van bezoekers van mijn website de email adressen verzamel.

Dubravka Vajagic
11 years ago

Hallo allemaal,

Vol enthousiasme zit ik op dit moment dit te schrijven. Ontelbare waarde aan super nuttige informatie die ik dit weekeind gekregen heb. Nisandeh, super super bedankt.
Ook geweldige mensen ontmoet waar ik zeer zeker mijn netwerk op een waardevolle manier heb uitgebreid. Dus echt een aanrader voor iedereen die serieus bezig is om zijn/haar business op hogere niveau te brengen en meer geld en tijd te creëren in het leven. Net om vervolgens niets mee te doen of alles voor zichzelf te houden maar wel om te delen aan de wereld en iets merkwaardig te betekenen voor de aardeplaneet.

Wat ik nu al aan het toepassen ben is:
– Heel specifiek mijn doelgroep bepalen (echt in alle details mijn ideale klant omschrijven)
– zichzelf een expert maken (mijn e-book is al een poosje klaar maar omdat ik nog niet alle puntjes op I had deed ik niets mee) maar nu dus wel. Jongens, het is zo makkelijk – doe het gewoon.
– Ik ben ook bezig om mijn F.E.B.E. ‘goed te formuleren
– En dat product van € 10.000,- zet ons wel aan het denken over onze diensten en wat kunnen wij allemaal aan de mensen betekenisvol geven.
– Gisteren heb ik al een business club bezocht en daar al paar waardevolle contacten gelegd en afspraken gemaakt
– En ik ben bezig met mijn leer formule 10/24/7. Wat net aan mijn partner voor tweede keer en aan mijn boekhoudster aan het vertellen wat ik geleerd heb
– Ik heb ook een heel mooi overzicht gemaakt van meest belangrijke zaken van seminar. Als iemand belangstelling heeft laat mij weten dan kan ik je pdf-je sturen.
Iedereen super bedankt voor geweldige weekeind.
Een expert groet
Dubravka

Alexandra van Smoorenburg

Systemize your business and overdeliver!!

Succes iedereen!

Jacqueline Gerrits
11 years ago

Ik koester ook mijn aantekeningen. Heerlijk om een praktisch stappenplan te hebben! En, om te zien dat ik niet de enige ben die daar behoefte aan heeft.
Maandag had ik nog een echte stuiterdag en heel veel resultaten behaald. Zoals Ilse ook zei, ik vind een resultatenlijst prettiger werken dan een takenlijst. Het leukst was die dag het Linken 🙂
Ik heb mijn niche inmiddels nog sterker gedefinieerd en met Surveymonkey een enquête gemaakt om hun wensen te onderzoeken.
Nisandeh en team; dank voor jullie kennisdeling!

Jacqueline Lammerts
11 years ago

De Master Entrepreneur heeft bij mij zoveel (net als bij de Business Bootcamp) in beweging gezet.
Ten eerste is mijn doelgroep nu geheel helder: ONDERNEMERS die hun financiele situatie “terug zien lopen” of schijnbaar niet kunnen vergroten.
Ik ben hier om ze te laten ervaren hoe hun eigenWAARDE hieraan gekoppeld is. En dat áls ze aan hun eigenwaarde gaan “werken” dit direct zichtbaar wordt in hun financiele WAARDE.
Prachtige missie voor prachtige mensen! Ik ben dankbaar!

Verder heb ik als eerste maandag mijn agenda voor deze week vrijgepland, zodat ik volledig gebruik kon maken van deze energie.
Ik zie dat ik al heel ver ben met mijn business.
De meeste focus voor deze week lag dan ook op het verdiepen van mijn backend. En weet je wat?
Ook dat is nu al vormgegeven.
En binnenkort op mijn website en dan is een ieder van jullie die zich aangesproken voelt welkom!

Ik heb dit weekend tevens hele mooie mensen leren kennen die ik o.a. in mijn 10.000,- pakket heb geïntegreerd!
En het IS een prachtig pakket geworden!

Kortom: Ik ben dankbaar voor zoveel input, ondersteuning, energie en liefde van zoveel mensen.

Hopelijk mag ik jullie in mei weer ontmoeten bij de FFS!

Hartegroet aan een ieder van jullie!
Jacqueline Lammerts

Klaartje Loose
11 years ago

Ik zit barstensvol plannen en energie! Het is maar goed dat we een stappenplan voor een jaar kregen, anders was ik nu al aan het doordraaien wegens alles tegelijkertijd willen 🙂

Ik heb de eerste contacten op LinkedIn gelegd, al 3 dagen mijn aantekeningen doorgekeken en ik ben bezig ze voor mijzelf uit te werken.

Daarnaast heb ik uit mijn klantenkring van de afgelopen 3 jaar mijn ideale cliënten opgezocht (waar ik het liefste en het beste mee werk) en die ga ik een enquete sturen.

Mijn grootste uitdaging is om zichtbaar te maken wat ik doe en wie ik ben online; nu komen mensen bij me via mond-tot-mond reclame en dat is geen systeem wat ik zelf kan optimaliseren! Dus, hup, uit de kast met mijn bedrijf… Uit mijn comfortzone…

Ik ben een lijst aan het opbouwen, mijn tijd aan het managen en tussendoor moet ik ook nog gewoon uurtje-factuurtje werken want anders kom ik niet zo ver.
Stap voor stap dus, maar wat ben ik ongeduldig!

Dafina Tanase
Dafina Tanase
11 years ago

Hartelijk dank voor de fantastische training!
Ik heb een duidelijke stappenplan gekregen om mijn business op te starten. Het staat veel werk voor me, maar het is “do-able” en daardoor stuk voor stuk te implementeren. Daarnaast heb ik interessante mensen ontmoet. Gisteren heb ik al iemand van de cursus gesproken en meteen mijn eerste stap gezet naar een business. Nog niet helemaal wat ik uiteindelijk voor ogen heb, maar wel iets waarmee ik aan de slag kan en alle andere aspecten van de Master Entrepreneur in de praktijk kan brengen. Met de energie van de cursus, jullie hulp en Nisandeh’s woorden nog in mijn hoofd, kijk ik er met veel plezier naar een boeiende toekomst uit.
Veel succes jullie allen!

Ferdinand Aukes
11 years ago

Deze master entrepreneurship training heeft me laten inzien dat ik niet te veel in de breedte moet werken maar meer naar specialisatie moet. En daar de specialist in moet worden. Zelf vind ik al dat ik een remarkable product/dienst heb met mijn paarden. Nu nog een gedegen opbouw in Backend diensten. En dank voor de vele tips die ik afgelopen weekend van velen van jullie heb mogen ontvangen. En een ieder veel succes met je succes opbouw!

Peter Koster
Peter Koster
11 years ago

De Master Entrepreneur heeft mij een hele reeks aan inzichten opgeleverd. Afgelopen maandag meteen een start gemaakt met heroverweging van onze produkten en de target audience.

Hoezo bewustwording? Dank aan iedereen tijdens weekend voor tips, tricks, inzichten en uitdagingen. Succes en tot een volgende (Mastermind)gelegenheid.

Hartelijke groet.

Isabel Anthony
Isabel Anthony
11 years ago

I am really flying after the Master Entrepreneur!!!
I learned so much, and now i feel confident to give the right structure to become successful.
My business partner and I are great at having creative ideas, but tend to lack the clarity in execution.
After this training i am very clear about what to do to make it work!
I have an action program for the coming year, and i am sure that this time next year we can reach quite unreasonable goals :-).

Letty Smit
11 years ago

De Master Entrepreneur heeft me inzicht gegeven in:
Hoe je je business op verschillende manieren kunt bekijken
Hoe je potentiële klanten kunt bereiken
Hoe je klanten kunt behouden
Hoe je je product kunt afstemmen op de klant
Hoe je kunt onderhandelen
Hoe je social media kunt toepassen
Oftewel, te veel om op te noemen. Gelukkig hebben we een jaarplanning meegekregen!
Het toepassen is gestart……

Carel Weijand
11 years ago

I don’t know about you, but you really need a lot of will power to adapt yourself to the planning discipline. But, it’s worth it: looking back every day the satisfaction of what you have accomplished is intense. Now I hope that I can make it to a common practice.

The fun part – also important – is applying the negotiating secrets. Even in the first week I already was amazed by the results you get by just asking for it. I I’ve improved a maintenance contract for a laser cutting machine by 8000 euro/year and I’m busy to get the galvanising of products cheaper, only managed 8% so far….
Hint: there is always a good reason to improve the deal. Thanks Nisandeh!

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
11 years ago

Mijn grootste inzicht afgelopen weekend was, dat ik zo´n 70% van wat we mee hebben gekregen, al heb en doe. IK? Ongelooflijk!
Het is nu een kwestie van finetunen en een aantal missing links toe gaan passen.

De doelgroep is helder. Via een blog en op andere manieren gaan we (mijn businesspartner en ik) onderzoeken wat die doelgroep wil.
Dan gaan we stap voor stap ervoor zorgen dat de vele mensen die onze website bezoeken, ook hun email achterlaten en uiteindelijk klant worden.

Door onze eerste frontendtry-out een maand geleden hebben we zoveel geleerd dat we enorme stappen verder zijn gekomen. Niet perse leuk, maar wel leerzaam.

Dus: timemanagen, de ontbrekende sleutels toe gaan passen, hier en daar verfijnen, een Master Mind groep oprichten en knallen maar!

Ik heb erg genoten van de drie dagen van jullie allemaal!

Nicky Beentjes
11 years ago

De Master Entrepreneur training heeft me weer eens laten beseffen hoe belangrijk het bepalen van je Target Audience is voor je succes. Erg lastig voor mij omdat ik voor mijn idee zoveel aan te bieden heb aan zoveel verschillende doelgroepen.
De keuze welke “ingang” ik neem om mijn doelgroep aan te spreken betekent durven loslaten van het oude en een nieuwe start maken met wat echt mijn hart heeft.

Ben er nog niet helemaal uit, maar de laatste dag heeft me wel op het goede spoor gezet.
De acties die ik ga ondernemen zijn:
– de Linkedin contacten in mijn adresboek laden (net gedaan)
– adressen van praktijken van therapeuten achterhalen bij mij in de regio die werken met de 5 elementen uit de Chinese Geneeskunde
– vragenlijst aanpassen voor deze groep om te achterhalen wat hun behoeften zijn en wat ik voor hen kan betekenen (5 elementen/feng shui grafisch en interieurontwerp)

Jolanda Dorenbos
11 years ago
Reply to  Nicky Beentjes

Voor mij geldt hetzelfde Nicky!

Het bepalen van de juiste Target Audience!
Daaraan toegevoegd het inzicht om out of the box te denken. Vrij uit creeren en vanuit daar met de “Six Heads” bepalen wat er mogelijk is en het te verbeteren.
Zeer waardevol:
– acties prijzen aanpassen en oude klanten een voordeel bieden. Vooral aanpassen aan verzekeraars in verband met vergoedingen loslaten. Ik geef value
– mailinglist optimaliseren: welke gegevens nodig voor onderscheid en referral systeem
– linkdin profiel verbeteren en adressen invoegen
Nicky Succes!
Jolanda Dorenbos

Karin Muller
11 years ago

Wat heb ik als eerste gedaan: onderzoek naar de virtuele assistent (moneypenny.nl kan ook) en het autoresponse systeem. Verder m’n jaarplan stap voor stap opgezet.

Volgende week is het ICT week (gehoord op BNR), omdat ik ervoor zorg dat ICT implementaties WEL een succes worden en de mensen weten wat ze moeten gaan doen, wil ik volgende week goed aanwezig zijn bij m’n doelgroep. Ik ben dus meteen begonnen om m’n expert rol nog verder uit te dragen!

Jeannette Bal
11 years ago

Ik ben me bewust geworden dat ik al aardig kan onderhandelen, maar kan nog beter. De win voor de andere kant benadrukken.
Systemen, systemen, systemen van alles kun je een systeem maken. Zo trek je “me” uit het cetrum.

groet
Jeannette

Jantina van der Waal
11 years ago

Beter maken van kinderen met problemen: autisme, adhd, dyslexie, agressie, dat wordt mijn doel. Nog teveel? Dat weet ik nog niet, de oorzaak lis vaak gelijk. En heel vaak oplosbaar, maar het is moeilijk de wereld daarvan te overtuigen. ook de ouders, dus zijn de ouders nou mijn doelgroep of de kinderen?
En wil ik groter gaan, meer bieden. Niet alleen een consult bij mij (natuurgeneeskunde), maar een pakket met een osteopaat, begeleiding, evt andere disciplines. Dat ga ik bij elkaar zoeken en dan moeten we ruimte vinden.
Dus een hoop te doen.
Jullie ook toch?
Succes.

Gerda Brussé
11 years ago

Hallo Jantina, net als jij loop ik tegen dit dilemma aan. “Target audience” ouders of kinderen? Ik neig naar de ouders, die nemen de uiteindelijke beslissing. Is ook belangrijk voor mijn vragenlijst.
Ik help kinderen en jongeren (10 tot 18) met faalangst en geef ze zelfvertrouwen. Kinderen om info vragen of ouders?

Frank Aarts
11 years ago

Dat mijn scepsis verdwenen zijn! Wat een waardevolle set van pragmatische strategie componenten. Prima inpasbaar in mijn plan. Wel nog een paar keuzes maken…Nu de rust houden om ze stap voor stap te implementeren. Ik ben er al mee begonnen!
Dank je wel Nisandeh.

Marja van den Berg
Marja van den Berg
11 years ago

De Master Entrepeneur heeft mij laten zien dat mijn doelgroep veel te groot was. Net als Nicky kan ik met mijn product iedereen helpen om het lichaam in balans te brengen. ik ben terug bij de doelgroep waardoor ik zelf 8 jaar klant ben geworden. vooral de aanvullende zin van de target audience: dat zij het waarschijnlijk ook kunnen betalen” heeft mij doen inzien dat ik te veel bezig was met iedereen willen helpen. Wat ik afgelopen dagen al heb geimplementeerd is: mijn 6 doelen per dag beschrijven en mij daar ook aanhouden ipv ellelange to-do lijstjes maken. Dat geeft focus. en de declaraties elke dag hardop lezen. Ik voel nu al dat dat mijn werkelijkheid is.
Nisandeh dank je wel voor je liefde voor ZZP’ers en hun doel om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van deze wereld en hun eigen potentieel tot uiting te brengen.

Douwe Bethlehem
11 years ago

Het belangrijkste dat ik uit de Master Entrepreneur heb gehaald is dat je een goede strategie moet hebben voordat je potentiele klanten benadert en dat je kunt laten zien dat je een expert op je vakgebied bent door (veel) te publiceren om zo bekendheid te krijgen.