Na de Master Presenter 2015

Hallo Master Presenter!

Het was ons een groot genoegen om met je te werken in het afgelopen Master Presenter weekend.

Nu is het aan jou om jouw boodschap de wereld in te brengen… om jouw stem  te laten horen en ervoor te zorgen dat mensen jou en je boodschap volgen. In de Master Presenter heb je alle tools gekregen die je nodig hebt om dit te doen.

Onthoud dat elke fantastische spreker in de wereld ooit een beginner was. De eerste stappen heb je gezet tijdens de drie dagen van de Master Presenter. Dat betekent dat de volgende stappen die je zet je verder brengen op het pad van beginnende spreker naar ervaren en meesterlijke spreker…

Ga dus aan de slag met:

Oefenen, oefenen, oefenen

 • Besteed een half uur per dag, minstens 2 keer in de week, aan oefenen (en hoe vaker, hoe beter…).
  Bij voorkeur voor een camera.
 • Om optimaal te profiteren van het werken met de camera, bekijk de opname drie keer:
  1. Normaal
  2. Op hoge snelheid (2-4 keer sneller) – zodat je rare bewegingen kunt zien
  3. Normaal, maar zonder naar het beeld te kijken. Luister alleen naar je stem.
  Let op inhoud, toonzetting, volume, etc.
 • Neem het materiaal van de Master Presenter door:
  Elke dag gedurende de komende zeven dagen
  Eenmaal per week (na de eerste zeven dagen)

Master Mind groepen

Kom minstens eenmaal per maand bij elkaar in de komende maanden.
Jouw Master Mind groep is bij uitstek het gezelschap waarin je kunt oefenen in het presenteren. En je leert niet alleen door zelf te presenteren, maar ook door anderen te zien presenteren en feedback te geven. Dus zorg dat je er bij alle bijeenkomsten bij bent.

Maak gebruik van je Master Mind groep om te blijven oefenen, oefenen, oefenen.

Als je nog geen Master Mind groep hebt, gebruik dan het commentaarveld onderaan deze pagina om met mede-deelnemers in contact te komen en een groep te vormen. Mocht het echt niet lukken, neem dan contact met ons op.

Hieronder vind je de richtlijn voor het oefenen in jouw Master Mind groep. De opbouw in het aantal minuten dat je presenteert is met opzet zo gekozen. Het helpt je om met kleine stappen steeds meer bedreven te worden in het presenteren, zodat een wat uitgebreidere presentatie geen zware kluif is op het moment dat die zich aandient.

Bijeenkomst 1 – juni – structuur van presentatie per persoon

 • Presenteren – 5 min
 • Feedback ontvangen – 3 min
 • Presenteren + interactieve coaching – 10 min
 • Nogmaals presenteren – 5 min

Bijeenkomst 2 – juli – structuur van presentatie per persoon

 • Presenteren – 8 min
 • Feedback ontvangen – 3 min
 • Presenteren + interactieve coaching – 16 min
 • Nogmaals presenteren – 8 min

Bijeenkomst 3-4 – augustus/september – structuur van presentatie per persoon

 • Presenteren – 15 min
 • Feedback ontvangen – 3 min
 • Presenteren + interactieve coaching – 30 min
 • Nogmaals presenteren – 15 min

We raden je aan deze bijeenkomsten ook op camera op te nemen. Zorg dat elke presentator zijn eigen presentatie kan bekijken. Door elke presentator met zijn eigen camera op te nemen, bijvoorbeeld.

Facebook group Business University

Als deelnemer aan de Master Presenter heb je toegang tot de besloten facebook group van de Open Circles Business University. Je hebt als het goed is een uitnodiging voor deze groep ontvangen. Klik hier voor de Business University facebook groep en als je nog geen lid bent… klik op ‘Lid worden’.

Als lid van deze groep krijg je ook toegang tot het album met de foto’s van het Master Presenter weekend. Spannend…

Datum en locatie High Performance

Voor diegenen die deelnemen aan de High Performance training van 18-20 september 2015, is het belangrijk om te weten dat deze plaatsvindt in het Carlton President Hotel in Utrecht / Maarssen (dus niet in het NBC). Je krijg als deelnemer alle nodige voorbereidende informatie per e-mail toegestuurd in de aanloop naar deze training.

De training High Performance leert je met een NO LIMIT mindset te werken aan het succes van jouw business en het waarmaken van jouw volle potentieel. Het richt zich niet zozeer op het verbeteren van jouw podium-presentaties, maar op jouw ‘performance’ op het gebied van persoonlijk uitstraling, gezondheid en capaciteiten om (jezelf) te promoten in allerlei andere situaties.

Tot slot

Deel je ervaringen, je vragen en je inzichten die je opdoet tijdens het oefenen met presenteren!
Gebruik hiervoor het commentaarveld hieronder.

En kom nog eens terug om te lezen wat anderen schreven en om bij te dragen aan de conversatie.

Veel succes!

Vered, Anja en team Open Circles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bianca van Rooij
7 years ago

wauw wat een weekend! Enorm uit mijn comfort en enorm veel geleerd. Dank je voor deze tips voor na de master presenter. Wij (mastermind groep) gaan hiermee aan de slag!

Brenda Serree
7 years ago

Vanmorgen alweer de aantekeningen doorgenomen van afgelopen weekend.

Wat een informatie en inspiratie. Heb het gevoel ook veel medecursisten nu ECHT te hebben ontmoet!

Marion Rieskin
Marion Rieskin
7 years ago

Is er een Master Mind groep in de omgeving van Rotterdam die plek heeft voor nog een deelnemer?

Ik sluit me graag aan!

Marion

Rob Meijer
7 years ago

Het was voor mij het beste weekend tot nu toe! Dít is wat ik wil en dít is wat ik kan en waar mijn hart ligt! En het weekend kwam nog eens precies op het goede moment ook, want 13 juni as, heb ik al een pilot van een serie interactieve lezingen waarvan ik verwacht dat die enorm succesvol gaan worden. Zeker met het materiaal dat ik nu geleerd heb, want nu kan ik de content op een veel interessantere manier aanbieden!

Vooral accelerated learning was voor mij een enorme eyeopener! Daar wil ik absoluut meer over leren. Grappig dat ik onderdelen hiervan al tijdens mijn repetities met mijn muziekverenigingen toepaste, zonder te weten dat dit accelerated learning was. Nu kan ik dit veel efficiënter integreren in iedere repetitie. Geweldig!

EvaMaria
EvaMaria
7 years ago

Fantastisch weekend.
Verschrikkelijk vermoeiend omdat ik uiteindelijk over en weer naar Antwerpen moest en dus weinig kon slapen.
Ik zou het wel nog een keer willen overdoen met genoeg rust. De oefeningen zijn zo intens en als je moe bent ….

Bij iedere oefening dacht ik wel . dit kan ik niet en uiteindelijk lukte het dan toch wel aardig. Er wordt vaak gezegd : kom uit je comfortzone, maar ik vind dat het eerder : kom uit je fear zone zou moeten zijn…. dit weekend kwam ik aardig uit mijn fear zone en ‘vlogen de vlindertjes in formatie’. ALtIijd jammer dat een weekend en de goede sfeer zo snel voorbij is.
Hope this time it does not fade away too soon.
Liefs en succes voor iedereen

Jet Sebus
7 years ago

Hoi, allemaal,

Wat was het een geweldig weekend! Ik had de week erna vooral veel energie en inspiratie, ondanks het intensieve weekend – of misschien juist dankzij…

Heel veel dank, nogmaals, aan Vered, Anja, het e-team en alle deelnemers. Ik oefen met vragen stellen en daar heb ik veel plezier in. En ik kijk uit naar de foto’s. Nu alleen nog tijd maken om mijn aantekeningen uit te werken.

Nog een tip over accelerated learning: ik heb veel plezier van het Accelerated learning Handbook: ik gebruik het om mijn workshops op te zetten. Het boek is ook via bol.com te bestellen.

Hartelijke groeten van Jet

Simone Swinkels
7 years ago

Tijdens de master presenter viel voor mij het kwartje tijdens het voor mij emotionele proces na de vraag: Als je nog een jaar te leven zou hebben, wat zou je dan veranderen? Eenmaal weer thuis heb ik mijn man gevraagd om op korte termijn tijd te maken voor een persoonlijk gesprek. Dat werd vijf dagen later…. Ik heb hem meegedeeld dat ik na 10 roerige jaren en twee eerdere pogingen definitief van mijn man wil scheiden. In dat proces zit ik nu. Maar…… achter de wolken schijnt de ZON!!! Eerst drie weken lopen richting Santiago de Compostella. Stapje voor stapje laat ik dingen achter me en loop ik een mooie toekomst tegemoet. Letterlijk en figuurlijk.