Na de Networking Bootcamp

Even een kort bericht enkele dagen na de Networking Bootcamp.

Wij hebben ervan genoten om met je te werken en wensen je veel succes met het creëren van effectieve netwerkrelaties en daarmee betere resultaten in je business!

Hieronder vind je een aantal zaken die afgelopen zaterdag de revue zijn gepasseerd:

  1. Netwerken gaat over het opbouwen van relaties. Wees werkelijk geïnteresseerd in de ander.
    Schrijf op de achterkant van het visitekaartje van de ander iets waardoor je je deze persoon gemakkelijk herinnert.
  2. Bedenk voordat je naar een netwerkbijeenkomst gaat wat je wilt bereiken. Hoe duidelijker je bent over je doel, hoe groter de kans dat je je doel bereikt.
  3. Bepaal wie jouw ideale klanten zijn. Ook hier geldt: hoe duidelijker je bent over je doel (in dit geval je doelgroep), hoe groter de kans dat je je doel bereikt.
  4. Geef eerst – in de vorm van kennis en/of contacten. Zo verstevig je je expertpositie en word je de persoon naar wie mensen toegaan.
  5. Breng een conversatie op gang door middel van het stellen van vragen (en neem de tijd om naar de antwoorden te luisteren…).

Tot zover…

Misschien heb je zaterdag al veel visitekaartjes ontvangen, maar heb je nog niet met iedereen gesproken of contact gelegd. Daarom staat deze pagina tot je beschikking om jouw specifieke vraag te communiceren met alle overige deelnemers aan de Networking Bootcamp.

Deze pagina is dus expliciet bedoeld om jou te ondersteunen in het netwerken en er het maximale uit te halen.

En dan tenslotte…

De volgende Business Bootcamp vindt plaats op 14 en 15 januari 2012!

Zorg dat je erbij bent en neem mede-ondernemers mee!
Stuur jouw persoonlijke vriendenlink (staat in onze wekelijkse email) naar mensen die geïnteresseerd zijn – om zich aan te melden.

We hopen je (weer) te zien in de Business Bootcamp!

Tot zover.

We wensen je heel veel succes met het implementeren van wat je geleerd hebt en we horen graag van je!

Op jouw succes!

Nisandeh en Open Circles team

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

29 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Wout-Jan Slob
10 years ago

Het was weer een erg leerzame zaterdag.

Vooral de vragen die je kan gebruiken om de conversatie op gang te houden.
Zoals wat maakt jouw anders dan de rest.
Of wat is er nieuw in je branche?
Zo kan je een hoop extra leren van anderen. En door te vragen kan je het gesprek veel meer leiden op de manier zoals je zelf voor ogen hebt.

Gelukkig heb ik vandaag en donderdag nog een netwerk evenement dan kan ik gelijk de geleerde skills in uitvoering brengen.

Heeft er iemand nog tips om de naam van de gesprekspartner makkelijk te kunnen onthouden.
Nog voor dat je het visite kaartje hebt of als er geen naam badge aanwezig is?

Joeri Cox
10 years ago
Reply to  Wout-Jan Slob

Ja, die naam onthouden. Dat is en blijft voor veel mensen een lastige.

Wat ik merk dat voor mij werkt is écht luisteren naar de naam die de ander noemt. Echt volledig in het hier en nu.

Vaak zijn we tijdens het voorstellen toch vooral met onze gedachten al bij de volgende vraag, of zijn we bewust danwel onbewust bezig met het beoordelen van de ander (“Heb ik hier iets aan? Of moet ik ‘t gesprek kort houden?”). Of met allerlei andere gedachten, zoals het vorige gesprek.

Probeer echt met je volle ‘zijn’ te luisteren en je vergeet de naam niet zo snel meer.

Wat je ook nog kunt doen is de naam een keer herhalen, als de ander hem noemt. Niet alleen onthoud je de naam dan beter, maar je erkent de ander ermee (hetgeen direct een band opbouwt), je laat zien dat je zijn of haar naam/hem of haar belangrijk vindt én je checkt direct of je de naam goed verstaan hebt.

Anna Sofia van Hooijdonk
Reply to  Joeri Cox

En wat te denken van naast de naam nog een keer vragen of herhalen ook even opschrijven, je laat zien dat je echt de naam wilt onthouden en geïnteresseerd bent in de persoon met wie je spreekt of naar wie je luistert en je traint daarmee je eigen hersenen.

Saskia van Velzen
10 years ago

Dag Anna Sofia,
Dat is een goeie tip, om de naam nog eens te vragen én op te schrijven. Ik mag over het gevoel heen dat ik dan het idee zou wekken dat ik niet goed zou luisteren. Het is juist het omgekeerde.

Martin Ackermans
10 years ago

Mijn oma verzamelde vroeger suikerzakjes, mijn moeder verzamelt geboortekaartjes en ik? Sinds afgelopen zaterdag verzamel ik geen visitekaartjes meer; ik moet ze nu gaan gebruiken…;-)

Ingrid Langen
10 years ago

Het was weer een inspirerende bijeenkomst! Veel energie, veel nieuwe leuke contacten en die oefeningen in de middag, erg leuk. Al is het allemaal niet heel erg nieuw: toch is het goed om weer eens met je neus op de feiten te worden gedrukt en even te oefenen.

hartelijke groet, Ingrid Langen

Oh ja, en wat ik zoek: mensen die het gevoel hebben dat hun website meer zou moeten opleveren en zich afvragen hoe dat moet.

Edmée Schalkx
10 years ago

One of the things I took with me is:

Bartering is human nature, just like networking!

Maria Simons
10 years ago

Marleen,
in Utrecht zijn veel bed and breakfast plekken.
Ook kun je kijken bij ‘vrienden van de fiets’
beide mogelijkheden is vaak bij mensen thuis.

Misschien zien we elkaar bij de Financial Freedom, ik ga ook.
Ben enthousiast gespannen over die bijeenkomst.
Open Circles biedt telkens weer meer als je/ik verwacht.

Mark Wemmers
10 years ago

Hallo iedereen,

Is er iemand die iemand kent binnen het hoofdkantoor van de Hema in Amsterdam, ik had iemand dit beloofd maar dit blijkt nu niet te kunnen, hoor graag van iemand.

Ilona Visker
10 years ago
Reply to  Mark Wemmers

Mark, wie zoek je bij de Hema? Ik kan misschien wel wat voor je betekenen. Ilona@met-vlijt.nl

Marleen Hofman
10 years ago

Ik neem deel aan de training ‘Financial Freedom’ van 9-11 december. Gezien ik in België woon ben ik op zoek naar een plaats om overnachten in de buurt van de jaarbeurs in Utrecht. Een klein hotel, kamer bij particulieren,…. Heeft iemand een tip?

Khema Y. Waasdorp
Khema Y. Waasdorp
10 years ago
Reply to  Marleen Hofman

Hoi Marleen,
Dat is lang geleden. Hoe is het met je?
Leuk dat je ook bij Open Circles terecht bent gekomen. Ik heb vorig jaar alle trainingen gedaan. En in januari mijn 6e Business Bootcamp. En… toppie moet ik zeggen.
Ik logeer altijd in Amersfoort (mijn geboortestad) in een klein, eenvoudig pension. het is maar 15 min. rijden naar Nieuwegein en niet duur. kijk maar eens op hotelrandenbroek.nl

veel plezier en ik hoop later van je te horen hoe je het gehad hebt.
Een harte groet,
Khema

Marleen Hofman
10 years ago

He, leuk Khema. Bedankt voor de tip! Kan je gemakkelijk parkeren aan de jaarbeurs?

Ingrid Verbeek
Ingrid Verbeek
10 years ago
Reply to  Marleen Hofman

Hallo Marleen,

Wat leuk dat je ook naar de Financial Freedom training komt.
Parkeren bij de jaarbeurs is geen probleem. parkeergelegenheid zat. Ik gebruik altijd de parkeerplaats aan de voorkant (kant van het station) van de jaarbeurs. Deze kost 12 euro per dag en je staat voor de deur. De wijken eromheen bieden her en der gratis parkeergelegenheid. Maar dat is even zoeken en niets verder lopen.

Tot over twee weken.

Yvonne Uleman
10 years ago

Het was weer een leerzame dag met veel leuke nieuwe contacten. Heel waardevol voor mij waren de vragen die je kunt stellen om het gesprek in gang én boeiend te houden.

Ik ben nog op zoek naar iemand die kennis heeft over het opzetten van een contract met leverancier als geleverd wordt op basis van voorraden in consignatie. Weet je iemand, dan graag een mailtje.

Iedereen veel (netwerk-) succes!

Yvonne

Jessica Doude van Troostwijk-Bentata
Reply to  Yvonne Uleman

Hoi Yvonne,

Volgens mij kan Erica Besselink je helpen. erica.besselink@planet.nl

Yvonne Uleman
10 years ago

Dank voor de tip Jessica! Ik ga haar een e-mail met mijn vraag sturen.

Arnoud Wennekus
10 years ago

Ik doe een oproep aan website eigenaars die als doelgroep ZZP-ers hebbent, op welk gebied dan ook, om samen te werken. We kunnen gezamenlijk linkjes uitwisselen, en bezoekers naar elkaar toesturen. Elkaar opnemen in elkaars mailinglijsten, Artikelen plaatsen op elkaars website, en elkaars tweets retweeten!
Gevolg: allemaal meer bezoekers en meer conversie naar betalende klanten! e-mail naar info@tune.nl .Fijne dag verder:-)

Jos Zwart
10 years ago

Wat een energie weer ! Zo’n dag geeft en vraagt, maar per saldo is het resultaat +++ Fantastisch om weer veel bekenden terug te zien en ook veel nieuwe contacten te leggen. De eenvoud waarin de businessprincipes tot je komen is iedere keer weer verbluffend. Oefenen, oefenen, oefenen en vooral IMPLEMENT. Want als je niet gaat doen wat je geleerd hebt valt er geen resultaat te verwachten. En daarvoor hoef je dan slechts jezelf aan te kijken …..!

Thanks Nisandeh, it was again nice and useful.
We’ll meet again.

Een hartegroet,
Jos Zwart
Mentor persoonlijke duurzaamheid

Peter van Houten
Peter van Houten
10 years ago

Hoi luitjes…euhh… ik bedoel hallo zakenpartnes,

Het was me een dagje wel zaterdag zeg.
Zijn jullie allemaal met een tas vol visitekaartjes naar huis gegaan? Nou is het natuurlijk niet de bedoeling dat je gaat visitekaartjes gaat sparen he, want als dat is wat je doet dan heb je het namelijk niet helemaal goed begrepen. Het is de bedoeling dat je er iets mee gaat DOEN. Het woord Doen zegt het al. Dag En Nacht moet je doen. De O staat voor onmiddelijk, want als je het nu niet doet dan ben je straks te laat en zit je met een pak kaartjes waarvan je niet meer weet wie nou wie is. Dus pak je toetsenbord en je visitekaartjes en begin vandaag nog met Linken. Het is toch de bedoeling dat je je bedrijf laat groeien? Ja toch? Dat kan maar op 1 manier, en dat is als je je netwerk ook laat groeien. Het is namelijk niet zo moeilijk om kaartjes te sparen , maar om er vriendschappen uit te halen, das pas moeilijk.

Ik wens jullie allemaal een hele bloeiende toekomst tegemoet, en hoop weer snel contact te hebben.

tot snel. Peter

Coco Hoeksema
10 years ago

Hallo allemaal,

Ik ben op zoek naar:

– galeriehouders
– mensen die bij een bouwmarkt werken en mogen beslissen over de inkoop van het assortiment.

Mochten jullie iemand kennen, dan hoor/lees ik dat graag!

Alvast bedankt!
Coco

Christiaan de Groot
10 years ago
Reply to  Coco Hoeksema

Hoi Coco,
Leuk je zo snel alweer te zien!
ook al is het op het web 🙂
Was een leuke netwerk bootcamp, vond je niet?
Ik heb veel leuke en waardevolle contacten opgedaan.
Succes met je bedrijf!
Groet,
Christiaan

John Verbruggen
10 years ago
Reply to  Coco Hoeksema

Hoi,

Er waren een paar mensen die wel interesse in een vormgever hadden, maar die hebben niets meer van zich laten horen.

Die hebben niet erg op gelet zaterdag of er niks van begrepen.

Heb jij trouwens nog gekeken naar Tentoo?

Joeri Cox
10 years ago

Ja, het was een mooie dag. Het ochtenddeel vond ik niet zo bijzonder vernieuwend, maar vooral de middag gaf toch heel concrete handvatten om beter aan de slag te gaan met netwerken.
Vooral de vragen voor een netwerkbijeenkomst, en de logica erachter (!), zijn een middel dat vanaf nu in mijn bagage zit. Erg
nuttig!

Ik verwacht wel dat een eventuele volgende uitvoering van dit bootcamp beter zal zijn. De oefening met de twee kringen in elkaar werkte voor mijn gevoel nog niet helemaal lekker. Die bleek toch wel heel complex om met zo’n grote groep op te starten.

Maar no harm done, het is altijd mooi als er ruimte blijft voor verbetering!

Ik heb genoten van de dag en de aanwezigen.

Ilona Visker
10 years ago

Leuk, een klein platform om vraag en aanbod nog beter onder de aandacht te brengen.

Ik heb zaterdag een erg leuke en leerzame dag gehad. Goede oefeningen zodat je gelijk de door jou bedachte pitch/vraag/opening/etc in de praktijk kon brengen en bij kon schaven.

Ik heb maar gelijk spijkers met koppen geslagen en mij aangemeld voor een netwerkevent waarvan ik de uitnodiging eigenlijk al in de prullenbak had gegooid. En weet je, ik heb er nog zin in ook!

Michel Neerhof
10 years ago

Tijdens het netwerken heb ik veel geleerd. Ik merk dat ik te veel aan het pushen bezig ben en alleen een naam wil hebben en een afspraak. Geweldig om die dag al de omslag al te merken en te zien dat het vooral om goed contact gaat en niet om aantallen. Ik word er zelf veel blijer van 🙂

Ik ben met mijn bedrijf een megagroei aan het maken. De website wordt aangepast. Ik heb al contractbesprekingen over een kantoor. Al 1 commercieel iemand op proeftijd aangenomen en nog bij 2 personen een 2e gesprek.

ik heb mijn doelgroep specifieker heb, kleine ondernemers die meer winst willen maken
Hiervoor gebruik ik een aantal tools van de open circel, en een aantal tools van andere trainingen, mijn coachvaardigheden, en mijn netwerk.

Mijn netwerk wil ik uitbereiden met mensen die willen samenwerken met mij. Dit kan zijn alleen kennis delen, trainingen opzetten, strategisch plannen maken, websitemarketing, elkaar aanbevelen als we echt weten wat we aan elkaar hebben, enz
Wil jij leefrijk helpen in korte tijd waardevol te maken voor veel ondernemers!
Mij gaat erom wat wil jij voor soort samenwerking en waar ben jij goed in/ specialist in.

laat het mij weten via mail info@leefrijk.nl of tel 06 170 58 250

zonnige groet, michel

Anouk Plantinga
10 years ago

Het was een leerzame dag en fijn om plezier te leren hebben in het netwerken. Grappig dat ik veel van deze dingen mijn hele leven al doe, al zag ik het niet als netwerken. Als ik dat voor ogen houd, kost het me geen moeite.
Ik moest wel even omschakelen van de sfeer waarin we in de Breakthrough to Success zaten naar de Networking Bootcamp, even een tandje terug op een bepaalde manier. Maar ik ben blij dat ik gegaan ben. Heb alweer wat foutjes van mezelf geconstateerd.

Lotte van Kessel
10 years ago

Het was weer een waardevolle dag, waarin ik over mijn schroom ben gestapt om te netwerken.
Ik ga vanaf nu genieten van de gesprekken die ik voer en mij focussen op geven in plaats van krijgen, want als ik daar op vertrouw dan komt alles wat ik me wens naar mij toe.

En wie o wie heeft mijn schrift gevonden (Business Bootcamp schrift) met aantekeningen van de Networking Bootcamp? Mijn naam en telefoonnummer staan op de voorkant. Ik hoor het graag!

Ton van Dril
10 years ago

In eerste instantie had ik de Networking Bootcamp grootschaliger verwacht. Maar deze omvang werkte in mijn ogen prima. Ik heb een handvol kaartjes meegenomen en ook handenvol werk om iedereen op een fatsoenlijke manier een follow up te geven. Maar dat is positief nieuws.

Veel van de stappen om contact te leggen, gebruikte ik al bij het afnemen van interviews. Wat dat betreft, verschilt netwerken niet zoveel. Maar juist dát besef, dat ik veel van die technieken kan inzetten bij netwerken, was voor mij de grote eyeopener.

Leuk om weer veel bekenden te zien.

Groeten Ton.