Na het Networking for Success evenement

Even een kort bericht daags na het Networking for Success evenement.

Wij hebben ervan genoten om met je te werken en wensen je veel succes met het creëren van effectieve netwerkrelaties en daarmee betere resultaten in je business!

Hieronder vind je een aantal zaken die gisteravond de revue zijn gepasseerd:

 1. Zorg dat je visitiekaartje een lege, lichte achterkant heeft, waarop geschreven kan worden.
 2. Netwerken gaat over het opbouwen van relaties. Wees werkelijk geïnteresseerd in de ander.
  Schrijf op de achterkant van het visitekaartje van de ander iets waardoor je je deze persoon gemakkelijk herinnert.
 3. Bedenk voordat je naar een netwerkbijeenkomst gaat wat je wilt bereiken. Hoe duidelijker je bent over je doel, hoe groter de kans dat je je doel bereikt.
 4. Geef eerst – in de vorm van kennis en/of contacten. Zo verstevig je je expertpositie en word je de persoon naar wie mensen toegaan.
 5. Breng een conversatie op gang door middel van het stellen van vragen (en neem de tijd om naar de antwoorden te luisteren…).

Het Networking for Success evenement was een pilot en we zijn benieuwd hoe het jou is bevallen!

We zijn benieuwd om van je te horen:

 • Wat was waardevol?
 • Wat heb je er voor jezelf uitgehaald?
 • Moeten we dit soort avonden vaker doen?
 • Wat kunnen we verbeteren?

We zouden het zeer waarderen als je een moment de tijd wilt nemen om je antwoorden op bovenstaande vragen te plaatsen in het commentaarveld hieronder.

Ook staat deze pagina tot je beschikking om te communiceren met de overige deelnemers aan het Networking for Success evenement.

En dan tenslotte…

De volgende Business Bootcamp vindt plaats op 17 en 18 september 2011!

Als je gisteravond een kortingsticket bij ons hebt gehaald… vergeet niet dit ticket te gebruiken bij aanmelding!
Het kortingsticket is 50 euro waard – je betaalt dan slechts 47 euro (voor koffie/thee en lunch) in plaats van 97 euro.

We hopen je (weer) te zien in de Business Bootcamp!

Tot zover.

We wensen je heel veel succes met het implementeren van wat je geleerd hebt en we horen graag van je!

Op jouw succes!

Nisandeh en Open Circles team

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
21 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Alexander van Dijl
Alexander van Dijl
11 years ago

Wow! Wat leuk om een keer een kleinere training te zien dan de massale Business Bootcamp! Netwerken is gewoon leuk! Hier met 50 mensen, bij Business Bootcamp weer met 1000 mensen!

Ik heb er zin in!

Thies Kuijlman
11 years ago

Ik begin mijn kaartje met donkerblauwe achterkant steeds lastiger te vinden :). Daar komen dus nieuwe voor. Goede tip!

Verder goed om mee te maken, deze manier van netwerken geeft ruimte voor een goed gesprek en een waardevolle relatie. Dat past goed bij mij.

Ik heb echt al heel veel kaartjes gegeven aan mensen die mijn kaartje vroegen zonder mij gesproken te hebben en ik heb me telkens afgevraagd welke waarde mijn kaartje nu zou hebben voor die mensen. Ik zal het waarschijnlijk nooit weten.

Het educatieve gedeelte is niet zo complex dat ik daarvoor nog een keer naar deze avond zal gaan, maar ik zal iedereen aanbevelen om te gaan, als die nog niet is geweest. En aangezien het bereik van open circles groter is dan de 120 aanwezigen gisteren gaan dit soort avonden voorlopig nog wel waarde toevoegen aan de andere mensen.

Verbeterpunten:
Eigenlijk niet echt. Hooguit zou je bij je voorbereiding alvast na kunnen denken over je ‘elevator pitch’. Vooral de mensen die nooit eerder iets gedaan hebben met Open Circles hebben niet altijd hun doelmarkt en boodschap even concreet voor zichzelf, dus in het praktijk gedeelte moet je dan als een razende gaan zitten denken over een verhaal. Als je van tevoren een paar richtlijnen meekrijgt, haal je waarschijnlijk meer uit het praktijkgedeelte.

Sherina Ghafoerkhan
11 years ago

•Wat was waardevol?
Leuke mensen, goede tips over visitekaartje, gebruik van je netwerk en dat je de namen moet onthouden van mensen die je hebt ontmoet.

•Wat heb je er voor jezelf uitgehaald?
Een paar leuke nieuwe contacten. Ben weer even schrap gezet. Soms kak je zo in als zelfstandig ondernemer. Het is daarom goed om regelmatig van iemand te horen dat je bepaalde dingen moet doen of juist niet.

•Moeten we dit soort avonden vaker doen?
Zeker, want het is de leukste netwerkbijeenkomst in Nederland die er is. De rest is dooie boel.
•Wat kunnen we verbeteren?
Misschien de training een half uurtje langer maken met een leuke oefening erin? Locatie is perfect en we zijn goed verzorgd. Prima!

Jonathan Joosten
11 years ago

Zeer waardevolle avond! Herkenbaar op de punten die voor verbetering vatbaar zijn en zeer bruikbare tips en suggesties. Daarnaast ook interessante mensen gesproken die mensen in mijn netwerk waarschijnlijk van pas komen.

Ik denk zeker dat er behoefte is aan meer van dit soort avonden, mits op de juiste manier gepromoot. Bij dat laatste kan ik zeker helpen aangezien ik (oa) bedrijven help met het bedenken van reclame/marketing/communicatie concepten om hun product of dienst op te laten vallen.

Ik ben benieuwd naar het Business Bootcamp.

Hartelijke groeten,

Jonathan

Thalien Colenbrander
11 years ago

•Wat was waardevol?
de tips, reminders van wat ik al eerder gehoord heb bij de Business Bootcamp.
•Wat heb je er voor jezelf uitgehaald?
het meest waardevol vond ik de tip om niet te vertellen wat je doet maar meer je waarde te omschrijven. ook waardevol de tip hoe te netwerken: build a relationship ipv proberen te scoren. dat maakt het ook veel leuker. ik heb een hekel aan mezelf verkopen en geforceerde gespreken maar een babbel aangaan met iemand en die persoon leren kennen en proberen te helpen vind ik leuk!
•Moeten we dit soort avonden vaker doen?
wat mij betreft niet. het is opzich een goede oefening maar bij de andere trainingen is er ook veel ruimte op te netwerken als ook via de blogs.
•Wat kunnen we verbeteren?
locatie was moeilijk bereikbaar met OV! maar goed, peanuts.. verder kan ik niets bedenken aan verbeterpunten. inhoudelijk vond ik het seminar heel nuttig en ben ik blij dat ik gegaan ben. dus: bedankt!!

Wim Bakker
11 years ago

Wat waardevol is dat in vereenvoudigde simpele taal en directe wijze van spreken, gelijk duidelijkheid en inzicht wordt geboden. Je ziet het en kunt eigenlijk meteen beginnen met toepassen op je eigen situatie. Wachten of heel diep uitwerken is dan eigenlijk niet meer nodig, gewoon doen.

Zeer waardevol als reminder of startup nog voor Business Bootcamp, dus wat mij betreft kun je daarmee ook weer nieuw mensen aantrekken. Dus nieuwe input en verfrissend.

Verbeteringen komen vanzelf als het bestaande of delen ervan niet meer werken. In principe kan op deze manier ook al een stukje natuurlijke selectie plaatsvinden, onderling, maar ook in jezelf.

Als coach / counselor / healer / trainer houd ik mij ook op een dergelijke manier bezig, dus dat sluit goed aan. Stop met alle kul en smoezen, ga het gewoon doen of kies datgene wat beter bij jou past. Haal in ieder geval het beste uit jezelf en voel je waardevol.

Anoeshka van den Brink
11 years ago

Ik was voor het eerst bij Open circles en ik vond het geweldig! Ik zou zeker weer een keer komen. Ik heb erg veel aan de netwerktips gehad! En ik ga zeker naar de Business Bootcamp.

Django Blok
11 years ago

Wat was waardevol?
Ja, was zeker waardevol. Ik vond het ook goed dat er ruimte was om echt te netwerken.
Wat heb je er voor jezelf uitgehaald?
Dat het beter is naar een netwerkbijeenkomst kan gaan als je eerst voor je zelf een netwerkdoel hebt gesteld.
Een aantal handige tips voor een van nature introvert iemand als ik.
Moeten we dit soort avonden vaker doen?
Ja (Wat een mooi introvert antwoord)
Wat kunnen we verbeteren?
Het was voor mezelf beter geweest als ik meer voorbereid was en beter had nagedeacht over mijn netwerkdoelen.
Ik zou het geweldig vinden op zo’n avond ook een soort beehives game te doen. Met die interactiviteit en energie onderscheid je je echt van andere netwerkbijeenkomsten.

Joost Drijvers
11 years ago

Het was een weerzien. Maar ook weer kijken wat ik nog meer kan opsteken. En natuurlijk om de spirit weer te laten vlammen. Wat zijn we toch kuddedieren of we willen of niet. We hebben mekaar nodig om de spirit hoog te houden! En dat is precies wat je doet , Nisandeh!

Angelique Slatius
11 years ago

Erg leuke avond! Goeie tip vond ik dat je niet moet proberen je produkt of dienst te verkopen, maar dat het gaat om de relatie. Eye-opener!
Van mij mogen er meer van zulke bijeenkomsten volgen, maar misschien een idee om het tijdstip te verplaatsen naar de (na) middag?

Hanneke Stam
11 years ago

Ik vond het een waardevolle bijeenkomst. De tips zijn bruikbaar en kunnen gelijk worden toegepast. De ‘ervaring’ blijft mij toch het beste bij.
Ik vond het ook erg fijn dat het niet op zijn ‘amerikaans’ aan toe ging. Nisandeh: ik hoorde jouw zeggen dat het werkt. Voor mij geldt dat niet, het geeft meer druk. Wat mij zou helpen is bijvoorbeeld een meditatie (geleide visualisatie). Of een heerlijke rustige muziek waar je op kan dansen (niet de herrie ;-)).
De tijd voor netwerken na de bijeenkomst was super. Daar ging het uiteindelijk om. Ik heb goede contacten kunnen leggen, met in het acherhoofd: ‘het gaat niet om het aantal kaartjes, maar om de kwaliteit van het gesprek’.
Dank je wel.

Jacqueline van der Bend

•Ik heb waardevolle informatie ontvangen waardoor mijn netwerkbijeenkomsten in de toekomst door mij anders worden bezocht. Ik heb een goal dat ik wil bereiken bij het bezoeken van de netwerkmeeting en straaf erna om het te behalen.
Het vasthouden aan een goal is lastiger dan ik dacht omdat ik merk dat ik mijzelf te weinig ruimte geef om mijn uiteindelijke doel te bereiken.
Moeten we dit soort avonden vaker doen? Het is een uitstekende manier om efficienter te leren netwerken dus voor iedereen die wil groeien in zijn eigen ontwikkeling en van het bedrijf.
Wat kunnen we verbeteren? Jullie kunnen de avond verbeteren door meer in te gaan op hoe gebruik ik visitekaartjes en hoe neem ik later contact met de mensen op en hoe kan je daar een systeem in maken.

Tineke Rensen
11 years ago

Ik vond het zinvol afgelopen donderdagavond. Aantal leuke en ook interessante mensen ontmoet.
Wellicht ingang tot CEO van Philips gevonden.
denk dat ik me wel ga opgeven voor de Business Bootcamp. volg op dit moment ook aantal seminars via succes recourses van T-Harv Eeker.
Zit wel op dezelfde lijn.

avonden zoals deze zijn m.i. zeker zinvol. (of dit voor jullie ook zo is, weet ik natuurlijk niet)

succes
tineke rensen

Ingrid Verbeek
Ingrid Verbeek
11 years ago

Weer een inspirerende avond, met veel nuttige tips die direct toepasbaar zijn.
Wat mij het meest is bijgebleven is dat je niet verteld wat je doet maar je waarde omschrijft. En dat het bij netwerken gaat om “Building a relationship” ipv het verkopen van jezelf of je product. Het heeft mij een nieuwe kijk op netwerken gegeven.

Vaker doen? Ja, ik vind de bijeenkomsten van Open Circles altijd erg inspirerend. Ze geven mij veel energie en ik ga altijd met nieuwe inzichten naar huis. Waar je dan in de lange rit naar huis over nadenken kan. Al zal ik het erg prettig vinden als er elke keer nieuwe/andere tips/ theorie wordt aangereikt.

Verbeterpunten…
Inhoudelijk… kan ik mij niet zo gauw bedenken. Het is een hele mooie aanvulling op en praktijkoefening van je “100 Tips om succesvol te netwerken”.
Locatie…Zoals al zo vaak gemeld hierboven kan de locatie tricky zijn. Maar waar is dat nu niet in Nederland.

Bedankt voor een bijzondere avond. En tot gauw

Peter Arends
11 years ago

– Wat was waardevol?
Vooral de tips voor introverte mensen vond ik waardevol. Ik kon me daar goed in herkennen en ik kan wat met de theorie.
Het stellen van doelen vond ik een heel goed punt. Ben nooit met die gedachte naar een bijeenkomst gegaan.

– Wat heb je er voor jezelf uitgehaald?
Naast bovenstaande punten is nog duidelijker geworden dat netwerken om relaties gaat en dat je via je eigen relaties heel veel mensen kan bereiken.

– Moeten we dit soort avonden vaker doen?
Ja, als er elke keer nieuwe theorie wordt aangereikt.

– Wat kunnen we verbeteren?
Ik heb twee wat mij betreft korte maar essentiële dingen gemist.
1) Wat is de etiquette op een netwerkbijeenkomst? Kan je gewoon overal bij gaan staan en je in het gesprek mengen, bijvoorbeeld?
2) Hoe selecteer je voor jou interessante bijeenkomsten? Er zijn heel veel events waar je naartoe kan gaan, maar hoe kom je erachter welke het beste is als je maar naar een beperkt aantal bijeenkomsten wil?

Harmen de Wilde
Harmen de Wilde
11 years ago

Dit was een bijzonder waardevolle avond. Ik heb weer het nodige geleerd, en dat is niet wat ik op deze pagina terug vind. Kortom de bijeenkomsten leveren mij echt meer op dan wat op schrift staat.

Wat mij bij bleef als meest waardevolle tip? Never tell them what you do! De conversatie stokt meteen als je vertelt wat je doet (tenzij je gesprekspartner daar net alles van wil weten).

Ik hoop meer van je te horen, en wat mij betreft mag je nog veel meer kwijt over netwerken op de juiste manier, want ik sta open voor verbeteringen. Ik ervoer mijn gesprekken ook direct anders, en dit is voor mij een echte grote toegevoegde waarde van de avond.

Dus wat mij betreft, doe het vaker en kom nog met meer (andere) tips.

Janine Dumont
Janine Dumont
11 years ago

Denk niet dat ik nog iets nieuws ga zeggen, nav alle eerdere commentaren maar toch….

Wat was waardevol?
De gehele avond, met alle tips. Heb zeer zeker waardevolle contacten opgedaan en daar was ik erg blij verrast mee.
•Wat heb je er voor jezelf uitgehaald?
Ik vergeet altijd overal namen, vind ik echt niet leuk, is letterlijk mijn handicap. En met deze oefening weet ik nu nog de namen van de personen die ik heb gesproken. En dat je altijd en overal netwerkt, dat deed ik al, besefte alleen niet dat dat in feite de manier is, erg aangenaam om te horen.
Die huiswerklijst ben ik trouwens aan het maken en ga ik ook rondsturen binnen mijn netwerk, dat gaat vast en zeker nog interessante connecties opleveren!
•Moeten we dit soort avonden vaker doen?
Ja, je ziet het aan de enthousiaste reacties, zeker doen.
•Wat kunnen we verbeteren?
Maarssen op dat tijdstip kan inderdaad hel zijn, als er ook maar ergens een ongeluk gebeurt dan zit alles vast. Wellicht eens een keer meer naar het zuiden afzakken, Den Bosch is ook goed bereikbaar. De files zijn daar tenminste nog normaal.
Thanks!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Graag tot de volgende training.

Jaap van Peperstraten
11 years ago

Ja, ik ging met nieuwe energie en inspiratie naar huis. De praktische dingen over lege achterkant van visitekaartjes en doelen stellen ( en de voortgang daarvan monitoren) vond ik heel waardevol.
Afwisseling tussen zitten en in beweging komen vond ik goed.
Het netwerken op de koffievloer is ook inspirerend om het geleerde in praktijk te brengen, maar voor mij is ook duidelijk dat dit een “veilige omgeving” is met ons soort mensen: niet te vergelijken met een groot congres waar het primair om de inhoud van het programma draait. Als oefenplek dus goed en ik heb zeker waardevolle contacten opgedaan.
Het aanvangstijdstip van 19.00 uur op een autospecifieke locatie zal altijd een risico inhouden als het er om gaat iedereen op tijd aanwezig te laten zijn. Een flinke regenbui en het halve land staat in de file.

Judith Noordam
11 years ago

Weer een energieke avond mogen bijwonen. Dit zijn de basic things, waarvan vaak al enkele gedaan worden. Een goede reminder en de meest waardevolle opmerking vond ik dat het bij netwerken vooral gaat om het opbouwen van een business relatie. Vaak wordt dat bij netwerken vergeten en concentreert men zich vooral om het verkopen van hun product. Building a relationship first maakt het netwerken zoveel leuker. En menselijker. Ook een waardevolle tip om eerst een omschrijving te geven van de doelgroep die je graag zou willen helpen. Dat wekt vragen op bij de ander en zo ontstaat een conversatie.
Vaker doen? Ik denk dat het beter is dit gedeelte te integreren in andere seminars. In de Bootcamp wordt dit toch deels ook al gedaan? Desalniettemin vond ik de pilot inhoudelijk heel nuttig en ben ik blij dat ik gegaan ben.
Thank you Nisandeh and team!
Have a great weekend!

Lena Pijnenburg-Maelissa
Lena Pijnenburg-Maelissa
11 years ago

Het was weer een heerlijke avond!
En ja, graag zou ik meer van deze avonden willen bijwonen.
Vanmorgen heb ik jullie al een mailtje gestuurd met mijn bevindingen en evt. verbeteringspunten.
Het is zo fijn om met gelijkgestemden te sparren en daarmee je doel en dat van de ander naar een hoger plan te tillen.
Dusssss………………Ga zo door!!!

Fred
11 years ago

Beste Nisandeh en het Open Circles team,

Dank voor een mooie inspirerende avond.

Groet,
Fred