Start jouw blog!


Beste Business Bootcamper!

Het is nu vijf dagen na de Business Bootcamp en ik hoop dat je al flink aan de slag bent gegaan met implementeren!

Tijdens de Business Bootcamp heb ik je uitgedaagd om direct te beginnen met het opzetten van een blog.

Voor diegenen die deze uitdaging zijn aangegaan, ligt er een GRATIS ticket voor het nieuwe Social Media Secrets seminar klaar!

Dit Social Media Secrets seminar vindt plaats in december – we brengen je zo snel mogelijk op de hoogte zodra de datum en planning definitief is.

Even de regels van deze uitdaging:

  1. Schrijf een artikel op jouw blog over jouw ervaring in de Business Bootcamp
  2. Plaats in jouw blogartikel de link naar de Business Bootcamp sitewww.businessbootcamp.nl
  3. Breng ons op de hoogte dat je jouw blog hebt geplaatst.

Laat ons weten dat jij jouw blogartikel hebt geplaatst door in het commentaarveld hieronder de URL van jouw blog te plaatsen.

Ook wanneer je dit al via e-mail of anderzins hebt gestuurd, plaats jouw URL dan alsnog in het commentaarveld hieronder.

We kijken ernaar uit jouw blog te lezen!

Nisandeh en team

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
159 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Miriam Janssen
9 years ago

Ik heb mijn eerste blog gemaakt. Het was een hele bevalling van een dag of 8. Je kunt hem vinden onder http://emjeecoaching.wordpress.com. Graag hoor ik wat jullie er van vinden.
Miriam

Charlie Paludanus
9 years ago

Geïnspireerd door de Business Bootcamp afgelopen weekend ben ik dinsdag direct de wondere wereld van het bloggen ingedoken. Met veel plezier. Lees meer op mijn blog met 7 mindsetting tips voor ondernemers en 5 tips voor trainers.

http://wp.me/2NB0v

Ben benieuwd naar je reactie. Laat me weten wat je ervan vindt!

Charlie Paludanus
12Spring Ontwikkelkracht

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Charlie: 7 tips EN 5 tips… wat een overvloed! Zonder direct een kruidenier te willen lijken (WordXPression blijft op de kleintjes letten ;)), wellicht had je beter twee blogposts kunnen schrijven… De tips zijn alle twaalf waardevol, maar verspreid over twee blogposts, had je direct ook een signaal naar de toekomst afgegeven : Blijf mij volgen, ik heb meer van waarde te bieden.

Charlie Paludanus
9 years ago

Hi Wilko,

Dankjewel voor je feedback. Had ik me later ook bedacht. Maar ben al heel blij met alle reacties op mijn blog die ik al heb ontvangen via links op LinkedIn, Twitter en Facebook. De start is er en al gaande weg ga ik ontdekken wat werkt voor mijn doelgroep en wat minder.

Ik ga je volgen.

Charlie Paludanus

Harro van den Berg
Harro van den Berg
9 years ago

Gefeliciteerd Diane. Doorzetten wordt altijd beloond.
Nog een suggestie ter verbetering: inloggen bij WordPress en bij paginabeheer de pagina die standaard bij een nieuwe installatie wordt aangemaakt, weghalen. Dat is op https://dianesmets.wordpress.com/ onderaan de pagina met ‘Hello World’. Dan verdwijnt ook meteen het gat tussen de eerste blog in februari en de laatste die je zojuist hebt aangemaakt.
Groet en succes verder, Harro

Romy Quint
9 years ago

Mijn blog ‘Sceptisch vs Neutraal’ mbt Business Bootcamp is hier te lezen http://quintessentialcoaching.wordpress.com/2012/10/

Veel dank aan Nisandeh & het team van Open Circles!

Met Hartelijke groet,
Romy

Monique Schaafsma
Monique Schaafsma
9 years ago

Onderstaande heb ik op het blog in mijn website gezet. Je kan het vinden onder: http://www.businesscalls.nl/page2.php

Astrid Verkoren
Astrid Verkoren
9 years ago

http://uitverkoren.wordpress.com/heb-je-zelfvertrouwen-nodig-om-te-kunnen-spreken-in-het-openbaar/

Ik ben zooo trots, dit is zo nieuw voor mij. Eerst research, dan begrijpen, implementeren en gedaan! Er is Materiaal voor waanzinnig veel blog ontstaan. Ik ben zo geconfronteerd met mijn “achter de schermen” willen blijven, terwijl mijn product “in de schijnwerpers” staat.
Mega boost voor mijn bedrijf en nog meer voor mij! Dank jullie wel!
Groetjes, Astrid

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Astrid: Hele leuke en vooral herkenbare blogpost. Ik heb een licht spraakgebrek (ik hakkel/stotter) en jaren heeft mij dat gehinderd om in het openbaar te spreken… Nu sta ik regelmatig voor zalen (nog geen 1000 man, maar dat ambieer ik ook (nog) niet ;)) en wanneer het vuur van de presentatie brandt, vergeet ik te stotteren :D… Ondermeer dank zij een enorm stuk nieuw zelfvertrouwen wat ik sinds mijn eerste Business Bootcamp in november 2010 heb meegekregen.

Jolanda Rubens
9 years ago

Hallo Astrid. Gefeliciteerd met je mooie blog.

Ik heb wel een interessant onderwerp. We gaan binnenkort leerlingen van 14-18 jaar vertellen over het Vicki Brownhuis tijdens een lesuur levensbeschouwing of maatschappijleer.
De les wordt opgezet als interactieve lezing.

Hoe houd ik de aandacht vast?
Hoe kan ik ze stimuleren mee te doen?
Iedere tip is welkom!

Astrid Verkoren
Astrid Verkoren
9 years ago
Reply to  Jolanda Rubens

Hi Jolanda,

Dank je voor je interesse. @ presentatie Vicky Brownhuis
Leerlingen van 14 tot 18 kunnen onrustig zijn, afhankelijk welk onderwijs ze volgen en het tijdstip van hun les maatschappijleer. Ik zelf werk eerst met muziek en beweging (net als op t Bootcamp), daarna is de eerste spanning eraf.

Ik zou de les in 3x 15 min opdelen en 5 min om af te sluiten. Het eerste deel : kort intro over jouw bezoek, en inventarisatie over interesse van de leerlingen (uitleg onderaan), dan de vraag wie ervaring met kanker (zelf, familie en/of vrienden en kennisen) heeft, nog geen diepere verhalen van hen, maar deelname door armen omhoog. Vertel over kanker (te genezen en terminaal) en laat hen zelf bedenken welke te genezen of terminaal zijn. Over de verschillende tempi van kanker en betrek “de schrik” of “tijd voor acceptatie” erbij. Vertel over de verschillende stadia, de zorg, medicijnen.

50/50 is een nieuwe film over een betrekkelijk jongeman, die kanker heeft. Daar kun je in het tweede deel een stukje uit laten zien. (concentratie wordt minder, maar laat t wel dichtbij komen. ‘Kanker komt voor bij oude mensen’ en 33jr is al oud voor hen) . Daarna kun je naar eigen ervaring vragen (zelf, familie/ vrienden/kennissen) en laat ze zien hoeveel leerlingen ervaring er mee hebben. Schept een band. Laat een paar leerlingen over hun ervaringen vertellen en geef ruimte voor hun gevoelens. Klappen heeft een oeroude functie bij presentaties. Het haalt de spreker (performer) weer terug naar de realiteit en de toeschouwers kunnen hun spanning uiten. Spanning kan ook in lachen of huilen geuit worden.

in het derde deel zou ik uitgebreid over het VBHuis ingaan en wat het voor de betrokkenen betekent. Gelijkstemmende, zorg, samen, geven is goed voelen, wie zou een een zaterdag vrijwilliger willen zijn? maatschappelijke stages aanbieden? Wie wil werken in de zorg? genoeg onderwerpen, Jolanda.

Pubers zijn voor mij een schat aan nieuwe ideeën, inzichten en inspiratie als je naar ze luistert. Waar hang je uit? Wat zijn je interesses? Provocatie zou ik aangaan en bevragen, net als woordgebruik als kankerhoer en dergelijke. Als vragen van jou :”Heb je interesse in dit onderwerp?”met “nee” worden beantwoord, vraag dan na, waarom niet. Is het confronterend, is het eng, maakt t je droevig of boos? Bij werkelijk absoluut geen interesse, behalve storende provocatie, zou ik zeggen: Je mag gaan of blijven en stil zijn. Keuze bij hen laten. 3x is scheepsrecht en daarmee kies jij: er uit. Daarmee zet je grenzen die veiligheid bieden. Niemand heeft er iets aan als je alleen bezig bent met herrieschoppers te corrigeren.

Dood is niet hun favoriete thema, dat staat zo ver van hun’ Ik en de wereld, die mij ten voeten ligt-gedachte. Ik zou je ook nog aanraden Rudolf Steiner te lezen over de verschillende fasen in de periode 14 tot 18 jr. Is zeer interessant. 14 zou nog een emotijdperk kunnen zijn ,maar dat moet je even nakijken. Meisjes en jongens zijn ook verschillend in ontwikkeling, houd daar rekening mee.

Voor de rest: wees authentiek! ! ! ! Een mens met gedachten, gevoelens en volwassen, dus jij biedt veiligheid door grenzen waar ze soms om schreeuwen en tegen vechten om te kijken hoe veilig je bent. Ik wens je heel veel plezier en mocht je nog meer willen weten, mail of bel mij gerust. Ik help je zo graag.

Groeten, Astrid Verkoren
ps. laat de leraar/lerares de kinderen niet corrigeren, ondermijnt jouw kundigheid. Overleg dat voor de les.

Jolanda Rubens
9 years ago

Hoi Astrid,

wat een geweldige tips krijg ik van jou! Superbedankt.
Uiteraard hebben wij de les al voorbereid met de schoolcommissie maar jouw tips zijn echt een waardevolle aanvulling op wat wij in ons vijf-koppige team al bedacht hebben.

Je bewijst hiermee meteen dat inschakelen van een vakvrouw snel resultaat oplevert. Jij hebt echt wat te bieden! Heel veel dank en succes met je bedrijf!

Astrid Verkoren
Astrid Verkoren
9 years ago
Reply to  Jolanda Rubens

Hi Jolande,

Graag gedaan!

En in het kader van OVERDELIVER : Als je wilt, kom ik graag vóór de officiële presentatie even kijken of je nog iets fysieks nodig hebt zonder verplichtingen en kosten natuurlijk. Oefen je tekst en spreek de laatste letters ook uit: dat geeft adem. De t en de D zorgen voor een soort trampoline-effect in het middenrif, waardoor je op adem blijft. Dus niet : wie herken dith? Maar : Wie herkenT diT .

Bel mij voor een afspraak!
Groeten, Astrid
Ps. Ik stuur je mijn whitepaper Stemcoaching per email.

Niels Kaan
9 years ago

Ik heb je blog gelezen en vind dat je een inspirerend schrijfstijl hebt
groetjes Niels

Jonanda Roosingh
9 years ago

De Gouden tip is telkens weer …
Vragen en implementeren met heel veel compassie voor mij en de ander. Ik heb het allemaal vanmiddag gedaan:
http://taratrainingen.nl/weblog/de-gouden-tip-is-telkens-weer-/

Esther Ketelaar
9 years ago

Mijn blog over de business bootcamp vinden jullie hier:
http://theessenceofnature.wordpress.com/2012/10/08/business-bootcamp/

Sofia van Herp
Sofia van Herp
9 years ago

Zo eindelijk… Mijn eerste blog staan online. Ik vind het nog niet meevallen om een blog te schrijven. Dus heb je tips…. Shoot..
http://www.cerbo.nl/?p=938

Sofia

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Sofia van Herp

@Sofia en alle anderen die moeite hebben met bloggen:

Toen ik nog op de lagere school zat, was er op de schooltelevisie een programma over tekenen : “Kijk, als je tekent, zie je meer”… ik denk dat op het moment dat je besluit met welke expressieve activiteit bezig te gaan, je blik op de wereld veranderd. Op het moment dat ik begon te bloggen merkte ik dat er een aantal dingen gebeurde.
Allereerst merkte ik dat ik ineens ‘feedback’ van mijn doelgroep had. Niet alleen direct, maar ook indirect: Google Analytics vertelde me precies wat mijn doelgroep wel en niet interessant vond. Bovendien ging ik met een andere blik naar mijn vakgebied (WordPress, bloggen en marketing diensten) kijken… ik alledaagse activiteiten zag ik ineens blog-onderwerpen…
En omdat als ik wat schrijf ik ook wat zinvols wil schrijven, word ik ook gedwongen mij steeds meer in mijn vakgebied te verdiepen…

Mijn bloggingtips voor de mensen die meer willen dan het herschrijven van zaken die je op het Internet heb gevonden is dus vooral :
– Open je ogen en oren
– Houdt je blogpost altijd tussen de 300 (liever 500) en 700 woorden.
– Bedenk dat je 24/7 met bloggen bezig bent: Ieder moment kan een nieuw onderwerp voor een blogpost opleveren. Iedere vraag van een klant is een potentieel nieuw onderwerp, dus
– Luister naar je klanten en prospects… met je oren met via Google Analytics
– Geef in iedere blogposts advies, waar een klant eigenlijk voor zou moeten betalen.
– Als je meerdere blogposts heb, link ze onderling. Verwijs naar eerdere posts… op mijn eigen blog zie je, dat ik dit regelmatig doe.

Ik hoop dat bovenstaande tips -eigenlijk een schamele poging om jaren blogervaring te ‘comprimeren’ in een aantal korte tips- je verder helpen.

Vriendelijke Groet
Wilko

Leonie de Rouw
9 years ago

Hi!
I totally enjoyed the Business Bootcamp, thank you so much for all the information. It set my mind spinning with ideas.
My blog is:
http://expressivewebservices.wordpress.com/2012/10/07/4/
Leonie

Anne-Marie Reimert
9 years ago

Na mijn eerste business bootcamp met een blog begonnen. Mijn blog heeft nu 3 categorieen: floreren, pelgrimeren en gedichten.

Hierna de link naar het blog over bootcamp versus pelgrimeren. Hoe maak ik daar nou een link van?

http://ikfloreernu.wordpress.com/2012/10/14/bootcamp-versus-pelgrimeren-wat-is-jouw-weg/

Reacties welkom.

Wilko van der Ploeg
9 years ago

‘Get in line, stay in line’….

Prachtig… mijn hele planning voor vandaag is in elkaar ged*****rd, omdat ineens mensen begonnen te bloggen. Geweldig om te zien, hoe tientallen mensen actie nemen voor het krijgen van een Social Media seminar… nog mooier, omdat velen van jullie zullen ontdekken, dat de eigenlijke beloning voor je eerste blogpost nog veel groter is! Zonder nieuwsbrief, zonder blogposts en zonder een ‘Social Media Plan’ zou WordXPression nooit bestaan hebben…. velen van jullie zullen ontdekken, dat het feit dat je met bloggen gestart bent leidt tot meer en vooral ook betere klanten.

Maar bloggen is ook een kwestie van lange adem en na die eerste blog moeten er nog velen volgen. En iedere week een nieuw verhaal schrijven… hoe houd je dat vol?

Gelukkig helpt WordPress erbij. In WordPress kun je namelijk blogposts ‘van te voren’ klaarzetten. Als je een post (of bericht) toevoegd, zie je rechts boven een blokje staan met als kop ‘Publiceren’ en in dat blok staat een tekst ‘Onmiddelijk publiceren’ met daarnaast een link ‘Bewerken’. Als je hier op klikt, krijg je een invoerveld voor een datum te zien. Zo kun je je blogbericht in de toekomst plaatsen.
Ook is het een goed idee om een aantal posts ‘in het verleden’ te plaatsen… iemand die je site bezoekt en ziet dat je bijvoorbeeld 4 posts hebt met iedere keer een week ertussen ‘verwacht’, dat hij volgende week opnieuw wat aan zal treffen… en als je werkelijk waarde aanbiedt, zal hij zeker terugkomen.

Marian van der Meer-Gras

Sinds de start van mijn praktijk voor orthomoleculaire geneeskunde hield ik al af en toe een blog bij. Meestal naar aanleiding van iets in het nieuws.
De tip om met voorspelbare regelmaat (= betrouwbaar) een blog te publiceren heb ik mij echter ter harte genomen. Zojuist heb ik een blog gepubliceerd waarin ik aankondig voortaan elke maandag een blog te schrijven over een voedingsprodukt dat écht bijdraagt aan je gezondheid. Ik beschik over een lange lijst van produkten met hun gezondheidskenmerken die ik vooraf klaar kan zetten en automatisch kan publiceren met behulp van HootSuite.
Aan het einde van mijn blog prikkel ik mensen om zich te abonneren op mijn blog. Daarmee bouw ik een mailinglist op die ik wekelijk bereik om mijn positie als expert te versterken.
Ik ben benieuwd naar de resultaten!

Ook nieuwsgierig? Surf dan nu naar http://www.your-lifebalance.nl/2012/10/ben-jij-gezond-genoeg.html
Vergeet vooral niet om je linksboven naast het blog in te schrijven voor een wekelijkse shot gezonde kennis!

Jolanda Rubens
9 years ago

Hallo Marian,

Interessante blog.

Ik heb nog even verder gekeken en ook jouw andere blogs zijn interessant dus ik ben meteen maar volger geworden (en deler want het havermout ontbijt staat op mijn Facebook 😉

Ik ben wel geinteresseerd in dat taartrecept van jou.
Heb je dat al ergens staan of kan je het toevoegen?

Succes verder!
Jolanda

Marian van der Meer
9 years ago
Reply to  Jolanda Rubens

Hoi Jolanda,
Dank je voor het compliment! Leuk dat je een volger bent geworden.
Wat betreft het recept voor chocoladetaart twijfel ik even of ik dat zo op mijn site kan zetten. Het komt uit een kookboek, copyright enzo… Maar ik kan je natuurlijk wel een kopietje via de mail sturen? Maakt mij er meteen attent op dat je goed moet nadenken hoe je iets verwoord in je blog…

Ik heb even gekeken of ik je mailadres kon vinden in mijn mailinglist, maar ik zag geen Jolanda Rubens. Ik heb via Facebook contact gezocht, als je onze ‘vriendschap’ bevestigt kan ik ‘m je toezenden!

Christine Roos
9 years ago

Dear Open Circles-Team, dear Nisandeh, dear all,
thank you for a most inspiring Business Bootcamp. This really gave the kick in the butt that I required to start my blog – which I had been thinking of for ages.
Lots of success to everyone!
Christine (Berlijn)
http://wondersatwork.wordpress.com/2012/10/14/my-insights-from-the-business-bootcamp/

Melanie Hill
9 years ago

I had started a blog where I mentioned the Business Bootcamp.

Looking forward to learning more.

http://melhillsa.wordpress.com/2012/10/10/39/

Greetings,
Melanie

Alexandra Gerny
9 years ago

Ja, ik heb ook een blog gestart! Mijn blog is online op http://blog.gerny.nl/allerlei/waarde/, en jullie kunnen er tips lezen rondom stress en loopbaan. Het moeten er nog wat meer worden, maar dat kom wel!

Dieuwertje Zijlmans
Dieuwertje Zijlmans
9 years ago

Ja, eindelijk na een week ploeteren met tekst en het aanmaken van de blog zelf, is die dan toch vandaag in de lucht.
Mijn eerste blog http://dwcare.wordpress.com/2012/10/15/de-start-van-mijn-praktijk-dieuwertjes-weight-healthcare/
Het is mijn eerste blog die ik ooit gemaakt heb, dus als jullie tips of aanvullingen hebben, ik ontvang ze graag. Hebben jullie nou ook zoveel moeite met je weg vinden in de social media? Ik ben echt heel slecht daarin en heb er ook grote moeite mee. Veel lees plezier op mijn blog.

Eelco van der Wal
9 years ago

Mijn aanrader:
http://socialemediabc.com/business-bootcamp/
Veel leesplezier

Frederique Wolsky
9 years ago

Van de Business Bootcamp over zelfstandig ondernemerschap naar inspirerend leiderschap…. business as usual?
Lees er meer over in mijn blog:

http://hrcoach-at-work.nl/home/blog/business-as-usual/

Richard Jungschläger
9 years ago

Mijn blog ziet er alleen niet uit als een blog… Maar is ‘t stiekem wel 🙂

http://www.oseven-fotografie.nl/2012/uncategorized/business-bootcamp/

Bootcamp was erg interessant, veel geleerd en nog bezig om de info te verwerken. Ook blog en website gaan binnenkort (weer) op de schop.

tot de volgende bootcamp!(?)

Richard

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Richard: Voor mij ziet jouw blog er wel uit als een blog… en als prima voorbeeld voor al die mensen die met visuele kunsten bezig zijn, hoe WordPress ook gebruikt kan worden….

Ik krijg nogal eens te horen ‘Ik ben een schilder/ fotograaf/ beeldhouwer … bloggen heeft voor mij geen zin…. En jij laat prachtig zien hoe bloggen ook visueel kan zijn.

Puik werk!

PS: Een klein kritiekpuntje ‘Uncategorized’ staat zo rommelig… voeg je post even aan een categorie toe of ‘rename’ uncategorized naar ‘algemeen’ ofzo…

Bettina Vrielink
9 years ago

De afgelopen weken ben ik bezig geweest met het zoveel mogelijk implementeren van alle informatie die ik heb gekregen van Nisandeh tijdens de Business Bootcamp 6/7 oktober. Geweldig hoe de energie weken later nog na werkt en bijzonder hoe je merkt dat er iets in werking is gezet. De afgelopen 2 weken zie ik mijn business groeien. Ontvang ik spontaan telefoontjes van mensen die zaken met me willen doen, en bruis ik van de energie en positiviteit. Wat een heerlijk gevoel. Nu heb ik ook een blog geschreven. De Blog ziet er nog niet aantrekkelijk uit. Maar daar wordt aan gewerkt. Volgende week ga ik samen met iemand zitten om dit voor mijn doelgroep te optimaliseren. Om vervolgens voor mijn waardevolle kennis met hun te kunnen delen.

http://wp.me/p2PRTA-5

Gertjan Huijgen
9 years ago

What about ergonomical financial situation, being around comfortable in your network, or get the energy for stepping out of your comfortzone and say “hello” to the world?

This weekend @ Nieuwegein has made a major difference for me. And it has opened my eyes for the world.
http://g4design.wordpress.com/2012/10/13/business-bootcamp/

Nisandeh: as we “in the double hug” said: You make the diffrence!

Dini & Gertjan

Nicky Koopmans
9 years ago

Ik was helaas niet aanwezig op de bootcamp, maar mijn partner was er wel en ik geniet volop mee en na met de leeflekker-dvd en het boek. We komen samen naar het seminar eind november. Misschien treffen we elkaar daar?

hierbij mijn blog http://www.sparqs.nl/blog/
en de bootcampblog is http://www.sparqs.nl/2012/10/22/vraagje/

feedback is welkom, alvast dank!
Nicky

Harm Wiegersma
9 years ago

Ben druk bezig te ontdekken hoe de sociale media werken. Een zoektocht in een voor mij hele nieuwe wereld. Het is gelukt om een zakeljke facebook pagina aan te maken en ik heb nieuwe blogpost geplaatst. Maar nu: weet iemand hoe je een koppeling maakt tussen Facebook en je blog-pagina?

Hartelijke groet,
Harm

Eveline Bosselaar
9 years ago

Zojuist mijn blog gepost op mijn website! Enjoy reading it.

http://www.evidans-yoga.com/2/post/2012/10/the-week-after-business-boot-camp.html

To our succes!

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Eveline: Ik heb een paar artikelen in je blog gelezen en hoop, dat dit artikel een ommekeer is in je manier van schrijven. Wat ik heel goed aan jou vind, is dat je regelmatig schrijft en bij elkaar ook een enorme hoeveelheid blogposts hebt opgebouwd. Je hebt in een paar maanden denk ik meer geschreven dan ik in totaal twee jaar. Je betrekt het alleen wel heel op jezelf en biedt in je oude blogposts nog weinig waarde voor de lezer. Goed van het schrijven over jezelf is, dat je overkomt als een open, sympathiek en betrouwbaar iemand, maar tot nu toe is er voor mij weinig prikkel om een dergelijke blog te gaan volgen. Terwijl jij -en al die andere mensen die ‘iets’ met yoga doen- zoveel te bieden hebt: Eenvoudige oefeningen om te ontstressen bijvoorbeeld…
Prachtig dat je hebt aangekondigd in je blog hebt beloofd, dat je voortaan wekelijks waardevolle informatie zult leveren. Ik houd je in de gaten!

Daphne van den Boogaard

Mmm… in jouw omschrijving herken ik mezelf ook wel een beetje Wilko. Mijn blogs draaien tot nu toe om inspireren, mensen aan het denken zetten, met elkaar discussiëren, delen.

De mooiste combinatie vind ik de volgende opbouw in een blog:

1. Persoonlijke ervaring delen, herkenning creëren bij de lezer
2. Binnen datzelfde thema waarde toevoegen door tips te geven, kennis te delen
3. Call to action met oproep tot reactie/downloaden e-book/aanvragen kennismakingsgesprek etc.

Weer een nieuw ondernemersdoel erbij, waardevol bloggen.

Erny Smeets
9 years ago

Ik ga ook tijd inplannen om alles te lezen! Leuk!
Hierbij mijn eerste blog. Feedback is welkom.

Hartelijke groet,
Erny

http://schitterinwerkwaarvoorjegeborenbent.wordpress.com/2012/10/16/revolution-of-passion/

Monique Bal
Monique Bal
9 years ago

UIt m’n comfortzone met een blog. Ik heb ‘t gedaan. En wat heb ik er van genoten! Heel veel dank Nisandeh & iedereen bij Open Circles! http://nepentheblog.wordpress.com/2012/10/08/business-bootcamp/

Alexandra Gerny
9 years ago

Beste mensen,

Ik ben bezig een nieuwe blog op te zetten – want is besef nu duidelijk dat dat inderdaad heel belangrijk is. Alleen lukt het mij niet om nog deze week de link te plaatsen (want de blog ziet er nog niet uit). Is het ok als ik het volgende week doe?

Bedankt! En bedankt ook voor alle energie en al het goede dat ik geleerd heb … ik ben druk bezig met implementeren!

Harteiijke groet,

Alexandra

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Alexandra: Dat je nog een week nodig hebt, is op zich geen probleem, maar ‘beware of perfection!’ …. probeer niet de perfecte blogsite te hebben voor je een bericht post… En misschien is het wel beter om ‘als je site er nog niet uitziet’ commentaar te vragen aan mensen die je niet direct af zullen fakkelen: Mijn vader zei altijd ‘beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald’… ik heb in mijn dagelijkse praktijk teveel te maken met mensen die de ‘perfecte website’ hebben…. zowel volgens zichzelf als de ontwerper ervan, maar die er verder niets mee bereiken. Juist regelmatig om terugkoppeling vragen leidt ertoe, dat je iets neerzet wat werkelijk aanspreekt.

Aramik Garabidian
9 years ago

En ja hoor!:)

Ook mijn eerste Blog staat ONLINE!:) YES YES YES!:) Mijn blog is bedoeld om de Business Bootcamp deelnemers te helpen, om NICE-to-HAVE product(en) MUST-to-HAVE te maken door middel van het Implementeren van geleerde tools en lessen van Nisandeh.

http://improveyourmarketing.wordpress.com/2012/10/14/had-nisandeh-gelijk/#respond

Willen jullie een kijkje hierop nemen? Alle feedback is welkom!:)

Met warme groeten,

Aramik

Aramik Garabidian
9 years ago

Hoi Saskia,

Dank je wel! Das nog een heerlijke boost krijgen om mijn dag ermee te beginnen!!!:)

En thanks voor je feedback! Ik zal het gelijk aanpassen!

Zal ik je in mijn NIET-spam-maar-vrienden-lijst opnemen voor mijn volgende week BLOG? Dinsdagochtend om 10 uur, wordt het gelanceerd!:)

Ik hou je op de hoogte,

Love and hug,

Aramik

Daphne van den Boogaard

Het inzicht dat mij het meeste bij bleef, leidde tot deze blog:

http://www.levensceremonie.nl/blog/business-boost/

Ik kijk uit naar het lezen van jullie blogs!

Jolanda Rubens
9 years ago

Hallo Daphne,

Mooie Blog en wat een fantastisch product!
Succes met uitbouwen van je bedrijf.

-Jolanda-

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Daphne,
Als ik het Business Bootcamp nog niet zou kennen, zou je me nieuwsgierig hebben gemaakt. Je hebt een leuke manier van schrijven en je blogs nodigen uit tot commentaar…

Daphne van den Boogaard

Dank Wilko, ook voor je constructieve commentaar op de blogs die deelnemers hier posten. Ook al betreft het tips voor iemand anders zijn/haar blog, daar leer je zelf ook weer van.

Bloggen blijft een kunst, maar naarmate je het meer doet kun je die je zeker eigen maken!

Ilse Rutten
9 years ago

Mijn eerste blog is een feit. Je kunt hem vinden op http://ilserutten.wordpress.com/2012/10/21/business-bootcamp/?share=press-this&nb=1&sel=

Ik kan vele redenen bedenken om het posten nog uit te stellen maar dat zijn dan allemaal excuses en we weten allemaal wat die ons brengen.

Hartelijke groeten,
Ilse

Timon Vinke
9 years ago

Bloggen is wel nieuw voor mij, maar het voelt goed om op deze manier kennis te delen. Kennis delen is mijn doel voor het opzetten van mijn bedrijf, dus dat sluit mooi aan.

Mijn artikel is interessant voor alle trainers en opleiders, want het zijn namelijk observaties van de manier waarop Nisandeh het seminar geeft.
Kijk op:
http://www.matheno.nl/index.php/observaties-van-de-business-bootcamp-voor-trainers/

Graag hoor ik of jullie nog observaties hebben!

Mathilde Bosker
9 years ago

Confession: It has been 21 months since my last blog…. Before you know your schedule is disturbed and it’s hard to get back on track. Nisandeh, thanks for giving the incentive and pointing out the importance of blogging!
http://passion4hr.wordpress.com/2012/10/11/51/

Marian Rutten
9 years ago

Bloggen heb ik al een hele tijd niet meer gedaan. Het was wel leuk om er mee te starten. Ik ben maar gestart om te delen. Hierbij mijn blog http://reflectuscoach.wordpress.com/.

Ik ben inmiddels vol op in actie.

Els Liesenborgs
9 years ago

Hi you all,

here it is, my blogsite.
http://www.bloggen.be/powerofchange/

The Business Bootcamp of Sept 2011 was the starting point of my coaching practice. So the article that I posted is all about that.

Enjoy!

Thanks for everything!
Els

Maureen Birney
9 years ago

Ja, ik heb het gedaan! Mijn blog is te lezen op http://zieworks.wordpress.com/2012/10/09/business-bootcamp/
Nou nog een onderwerp vinden voor het volgende blog.
En natuurlijk leuk als jij je abonneert.

Daniël Beugelsdijk
9 years ago

I created my very first blog and what do you know.. it’s about the Business Bootcamp!
Here’s where you can find it: http://dbeugelsdijk.wordpress.com/2012/10/12/business-bootcamp/

Enjoy!

Jessica Zuidinga
9 years ago

Na de Business Bootcamp van oktober jl. ben ik enthousiast gaan bloggen, al was het maar omdat je al doende leert! Misschien nog niet volgens alle tips en tricks of blogformats, maar wel in mijn eigen woorden. Ik ga zeker tijd vrijmaken om andere blogs te lezen (is ook leren!). Eerst nog bezig met mijn site, testimonials verzamelen van klanten en de rest van mijn lijstje afwerken volgens mijn eigen plan. Mijn blog: http://www.jessicazuidinga.nl/blog/?p=36

Met inspirerende groet,
Jess
Just Say Jess!

Eric Bansberg
Eric Bansberg
9 years ago

Wauw, wat een mooie voorbeelden van blogs op deze site. Daar ga ik nog veel van leren!

Hierbij mijn eerste aarzelende stappen naar een regelmatige Blog:
http://wp.me/p1p4ca-6

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Eric Bansberg

@Eric: Je hebt bij de ‘Zichtbaarheid’ instellingen rechts van je bewerkscherm de zichtbaarheid op ‘Prive’ gezet…

Je kan twee dingen doen : Ons allemaal jouw wachtwoord voor WordPress geven of de zichtbaarheid op ‘Openbaar’ zetten 😉

Persoonlijk zou ik je het laatste adviseren…

Eric Bansberg
Eric Bansberg
9 years ago

@Wilko: bedankt voor je feedback.
Geen idee hoe de ‘Zichtbaarheid’ instellingen op privé gekomen zijn. Goed advies is altijd welkom en daarom heb ik de zichtbaarheid maar op ‘Openbaar’ gezet 🙂

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Eric Bansberg

@Eric: Tja… dan ben ik nu natuurlijk ook moreel verplicht je blogpost te lezen. Leuk trouwens die link naar dat artikel over Nisandeh… over toegevoegde waarde gesproken! (Ik hoop dat ik iedereen hiermee nieuwsgierig heb gemaakt om je blogartikel te gaan lezen… ;))

Anneke Hemmen
9 years ago

Ik loop over van energie….the speed of implementation gives the result! Ik merk het gewoon, doel voor afgelopen week was 3 afspraken en wat heb ik ‘gescoord’ 6 afspraken!!!!
Lees mijn blog hoe ik het weekend van 6/7 oktober heb beleefd. Dank je wel.
http://mobiliteitsstylist.wordpress.com/2012/10/11/mijn-eerste-blog/

Manuella Slof
9 years ago

Op mijn weblog vind je als zzp’er allerlei handige communicatietips, zodat je meer klanten zult gaan bereiken (en meer omzet als resultaat) Bijvoorbeeld tips voor het effectief inzetten van Facebook, een leidraad voor effectieve webteksten maar ook regelmatig leuke acties zo nu: een voordelige Social Media fotoshoot inclusief gratis tips voor je Linkedin profieltekst. Interessant? Klik eens hieronder.

Succes met jullie blog!
Manuella Slof
StudioMOOON

http://studiomooon.wordpress.com/2012/10/08/are-you-ready-business-bootcamp/

Sandra Bes
9 years ago

http://reclamemetsandrabes.wordpress.com/over/

I’d love to see all of you at the Social Media Secrets seminar!

Carla Dusseljee
Carla Dusseljee
9 years ago

Enthousiast terug van het Business Bootcamp. Direct aan de slag met een blog, deze ervaring is nieuw voor mij. Kijken wat er gebeurt. Maar wel trots, ook al moet er nog veel gebeuren: het moet nog gekoppeld worden aan mijn website, aangepast in mijn huisstijl, maat het begin is er!
Laat je mij weten wat je er van vindt?

http://carladusseljee.wordpress.com/2012/10/11/business-bootcamp/

Michiel Prins
9 years ago

Ook voor een ondernemer die al 16 jaar een automatiseringsbedrijf heeft, is het een uitdaging om het spirituele coachingsbedrijf dat ik daarnaast met mijn vrouw heb, commercieel neer te zetten.

Uiteindelijk zal dit nog het enige zijn wat we gaan doen, hier ligt mijn hart. Het Business Bootcamp heeft me erg veel inzichten gegeven over hoe ik die spiritualiteit zonder wrijving met commercie kan verenigen.

Op het blog http://spiritualintegratededucation.wordpress.com/2012/10/12/business-bootcamp-insights/ heb ik hierover al een klein tipje van de sluier opgelicht. Ik ga vanaf nu elke week een blogpost maken!

Dank je wel voor de inzichten, Nisandeh en alle deelnemers aan de Business Bootcamp die ik heb gesproken! Tot de volgende training!

Ellen Lahaije
Ellen Lahaije
9 years ago

Na een inspirerend weekend meteen maar aan de slag met mijn eerste blog ooit! Het is even wennen.
Nu maar verder met de implementatie. Ik heb er zin in!

http://hulpnu.wordpress.com/2012/10/08/business-bootcamp-een-musthave-ervaring/

Leni Minderhoud
9 years ago

Dag Harm,

Bedoel je dat je onderling wilt verwijzen? Volgens mij kun je een button inbouwen in je blog en na elk artikel deze plaatsen op Facebook. Je kunt ook de link in een update opnemen, en dat kun je ook herhalen. Er zullen vast meer automatische mogelijkheden zijn. Ik zou het aan Wilko van der Ploeg, die weet dit allemaal als expert wel uit te leggen.

Ik zal je zakelijke pagina volgen.

groet en succes
Leni

Manuella Slof
9 years ago

In mijn weblog vind je als zzp’er gratis communicatietips voor het verbeteren van je website, nieuwsbrief, weblog, social media, visitekaartje (en wie wil dat niet na deze Business Bootcamp 😉

Het resultaat: meer klanten én meer omzet.

Bekijk snel:

http://studiomooon.wordpress.com/2012/10/08/are-you-ready-business-bootcamp/

Johan Visser
9 years ago

Ook voor mij was het een hele uitdaging om een Blog te beginnen. Sterker nog, ik wilde de blog perse op mijn eigen website plaatsen in plaats van via wordpress.
http://challenge4you.eu/content/2012/10/Business-Bootcamp
Het heeft even geduurd maar uiteindelijk is het gelukt. Nu een schema maken om op geregelde tijden dit blog te vullen. Ik ben benieuwd naar de reacties die er op komen. Nu ga ik een aantal van jullie blogs bekijken om inspiratie op te doen.

Groetjes en succes met jullie blogs!!!!!

Kitty Klingen
9 years ago

Hallo allemaal,

Inmiddels 1 week na de Business Bootcamp. Wat een mooi en inspirerend weekend. Na even gewacht te hebben, zelfs ook eind vorige week mijn eerste blog geschreven over mijn ervaringen. Ben benieuwd naar jullie reacties.

http://kittyklingen.wordpress.com/?p=3

Warme groet,
Kitty Klingen