Waar staat jouw video?

Welkom op deze follow-up pagina van deĀ Video Marketing Master Class van 12 februari 2014.

Je weet nu wat Video Marketing voor jouw business kan betekenen en wat je NU kunt doen.
Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen en resultaten in de dagen na de Master Class.

Jouw call to action is nu: Maak een nieuwe video. Het excuus dat je niet weet HOE is niet meer geldig na de Master Class.

Om je te helpen, volgen hier de belangrijkste zaken uit de Video Marketing Master Class op een rijtje:

  1. Neem je aantekeningen erbij en gebruik de checklist voor het maken van je eigen video
  2. Bekijk ter inspiratie het blogartikel over de 20 manieren hoe je video inzet voor je business
  3. Go for it!

En zoals beloofd zijn hier ook de links naar de websites met royality vrije muziek:

 

Ben je benieuwd naar de foto’s?
Klik hier voor het foto-album van de Video Marketing Master Class

En dan nu…
Je kon het verwachten… en ik kan niet wachten: Wil je me het volgende laten weten in het commentaarveld onderaan deze pagina?

Wat is de EERSTE video die je gaat maken… of liever: welke video heb je al gemaakt? Geef een kort uitleg over je commitment en als je hem hebt, de link naar jouw video op YouTube in jouw comment.

En als je om oefenmateriaal of inspiratie verlegen zit: Maak gewoon een korte video testimonial over de Video Marketing Master Class.

Kom regelmatig terug op deze pagina om je te laten inspireren en de link naar je video (of video’s) te plaatsen in het commentaarveld.
En wees niet bang om in je comment ook om feedback te vragen. Je hebt hier een unieke gelegenheid en feedback is zooooo waardevol.

Doe alsjeblieft je voordeel met de mogelijkheden die wij je bieden.

Wees een inspiratie voor anderen en oh, oh, oh, wat zijn we benieuwd!

This is Video Marketing in action!

Op jouw succes,

Nisandeh en team Open Circles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
22 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Johanna Glas
8 years ago

Ik ga met mijn zus, RTL-verslaggeefster Betty Glas, een ‘about me’ maken op mijn nieuwe werkplek bij Amsterdam Art Center.

Lucia Sandaal
8 years ago

Hi Nisandeh,

Dank voor de Video Marketing Masterclass, ik heb een hoop geleerd. Nog geen filmpjes opgenomen, maar vrijdag de 28e februari (volgende week dus) heb ik een afspraak staan met een vriend om 2 video’s op te nemen. Het wordt een ‘Over mij’ video en een video voor het promoten van mijn Opt-in product. Spannend, maar het is sowieso tijd om uit m’n comfortzone te komen…I’m totally doing this!!!

Jacqueline Ter Haar
8 years ago

Well…what can I say…my first video has been on my website since yesterday morning ;)!

My Happy Client was about to move back to the UK so there really was no other opprtunity than the one I had last Monday. It’s raw, uncut but tremendously spontaneous…at least that’s what I think! So I put it out there…on my website.

I’ll be happy with feedback…negative and positive!

https://www.youtube.com/watch?v=xDHmm85vVRA

Urja van Tongeren
8 years ago

Thanks for the Video Marketing Master Class! My video in youtube is Urja kandidaad nachtburgemeester2012 misschien ga ik 2014 nog maken of wil iemand mijn filmpje helpen maken met bewegende beelden.(?) Dit filmpje is artistieke promotie filmpje..na Video Marketing Master Class heb ik meer inzicht in mogelijkheden.

Marloes van der Kamp
8 years ago

Hai Jacqueline (en anderen die dit lezen natuurlijk),

Wat een leuke, spontane mensen. Ik vind de video leuk om naar te kijken, goed dat je met tekst aangeeft wat je doet, je website vermeldt en ook je telefoonnummer als call-to-action.

Ik zou het wel nog iets korter maken, herhaling van inhoud eruit knippen.

Ik twijfel of het handig is om twee mensen tegelijk te interviewen; aan de ene kant maakt het het levendig, aan de andere kant een beetje afleidend. Ben benieuwd wat anderen hiervan vinden. Laat je even weten wat jij ervan vindt?

Aernoud Florijn
8 years ago

De Video Marketing Master Class was leerzaam! Nog bedankt voor de inzichten.

Wij hebben in onze Ben Ik In Beeld Studio de afgelopen weken hard gewerkt aan verschillende filmpjes voor verschillende klanten. We doen erg ons best om er voor te zorgen dat de kijker niet snel weg klikt bij het zien van een video. Want wat mij opvalt is dat een video al snel saai is en dan werkt er helemaal niks. Hoe goed je je best ook doet.

Wat fantastisch werkt is het vijf stappenplan voor de inhoud van een promotional videoboodschap (of de about me video). In vijf opeenvolgende stappen leg je uit wat je product of dienst is en wel op zo’n manier dat jouw doelgroepkijker tot het eind jouw video blijft kijken.

In onderstaande (allereerste! instructie-) video leg ik de 5 stappen uit aan de hand van een voorbeeld.

http://www.youtube.com/watch?v=HvRRZaNttmE

Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden! Alle reacties zijn meer dan welkom.

Aernoud Florijn

Caroline Denijs
8 years ago

Heel goed, deze reminder! Dank!

Ik ben heel erg blij met alle tips van deze dag!
Nooit geweten dat ik op mijn computer een edit-functie heb. Daar ga ik ook mee aan de gang nu.

Ik ben aan het experimenteren om te wennen om mijzelf in beeld te zien.. Maak allerlei ervaringsfimpjes met mijzelf om te leren spreken met een camera aan. De volgende stap is kijken hoe ik dat wil doen: de eerste die ik wil maken is de about ‘ME’- video.
Ik zou dolgraag happyclients willen filmen, maar dat ligt nogal gevoelig met mijn werk. Ik denk eraan om quotes te verzamelen en dat met beelden en muziek te laten zien.

Er komen binnenkort activiteiten, waarvan ik beelden wil delen, korte filmpjes. Mensen kennen mij om de foto’s die ik gebruik en nu werken met beeld is nieuw. Het doel is de vrouwen kennis te laten maken en deelgenoot te maken, om ze warm te maken voor een volgende reis.

Maar eerst : HOE krijg ik filmpjes op youtube?
Ik bekijk ze daar graag maar heb nog geen idee! Wie kan me dat vertellen?

hartelijke groet,
Caroline Denijs

Aernoud Florijn
8 years ago

Caroline,

Het uploaden naar Youtube is eigenlijk heel eenvoudig, Maar dat is denk ik alles als je het weet. šŸ˜‰

Ga naar youtube,com en log in met je google-ID als je die hebt. Dan kan bijvoorbeeld jouw emailadres zijn dat je hebt bij gmail. Heb je geen google-ID, dan kun je die hier aanmaken. Het kan echt super handig zijn om voor jouw youtube account een aparte inlog te hebben, omdat je later als je een team hebt die je toegang wilt geven tot jouw youtube omgeving, je dan niet jouw login gegevens van je eigen emailadres hoeft te geven.

Als je eenmaal bent ingelogd ga je rechtsboven naar de knop uploaden. De rest wijst zich daar vanzelf. Zorg wel dat je goede zoekwoorden (labels) invult. Dat verhoogd je vindbaarheid. Zorg dat deze overeenkomen met de zoekwoorden die je gebruikt op je website. Om goede zoekwoorden te bedenken, tik je eenvoudig in het zoekvenster van youtube een mogelijk zoekwoord. Dan zie je meteen alle varianten verschijnen op jouw zoekwoord.

Nog een tip is jouw tekst helemaal uit te tikken in de beschrijving. En een gouden tip is: Youtube maakt zelf ondertitels voor je. Super handig voor mensen die in een kantoortuin zitten en jouw video willen bekijken zonder geluid. Check die ondertitels wel even, want Youtube maakt veel fouten bij het zelf transcriberen.

Veel succes ermee!

Aernoud Florijn
Ben Ik In Beeld Videomarketing.

Maureen Mulder
8 years ago

Hallo,

Ik heb inmiddels mijn eerste video (althans, met mij voor de camera..) op mijn website gezet.
Ik weet dat e.e.a. nog wel verbeterd kan worden, maar vond het nu belangrijker om over een grote drempel heen te stappen. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

http://www.faceonline.nl/MaureenOpVideo

Hartelijke groet,

Maureen Mulder

Mariska van Gennep
8 years ago

Allereerst hartelijk bedankt voor de follow up en de beloofde links, heel handig!

De dag na de video masterclass heeft Sjonny (mijn man) me gefilmd met mijn mobiel om een quick message op te nemen. Hij staat (nog) niet op youtube en is uiteindelijk niet verzonden naar de klanten omdat het via email toch een vrij groot bestand is. Maar de angst voor de camera is al voor een groot deel verdwenen. En… volgende week begin ik aan mijn vervolgtraining (meditatie, de probeeravond was een groot succes!), waarbij ik een deelnemende cliĆ«nt wil vragen om een filmpje van haar te mogen maken. (Referenties). Hartelijke groet, Mariska

Jet Sebus
8 years ago

Thanks very much, Nisandeh, for the inspiring videomarketing class. I made my first video with my smartphone and am thrilled by the opportunities.

Thank you too for the great follow-up page.
Kind regards from
Jet .

Michaƫla Wierdsma
8 years ago

Het was zeker een bijzonder prettige masterclass. Met dank aan de vele voorbeelden.

Mijn eerste filmpje staat op een van mijn websites en ook op you tube met een eigen kanaal. De eerlijkheid gebied te zeggen dat een semi prof het heeft opgenomen en bewerkt. youtube.com/watch?v=SJ8UDjtuFEg

Een van mijn cliƫnten is docent video voor 4 en 5 Havo leerlingen. Zij heeft 3 voorstellen bij haar leerlingen neergelegd. Komende 8 weken hoop ik dat zij 3 filmpjes maken, editten en dan kan het op het YouTube kanaal en uiteraard mijn site. Het eindcijfer van het filmpje moet ik geven. Ik laat jullie mee oordelen.

Daarnaast is volgende week zondag mijn eerste video blog online.

Genoeg te doen dus.
Fijne dag en succes met filmen. Michaƫla

Gambheera van der Post

Ik heb mijn video about me vanmiddag op Facebook gezet.
Heb er een poosje op zitten broeden en oefenen.
Ik ben heel blij met de masterclass, heeft me weer een stukje verder gebracht. Dank je wel Nisandeh

Michaƫla Wierdsma
8 years ago

Dear Nisandeh,

I just found out that if I click on the links in this follow up page I get out of the original page. It might be on purpose. My experience with Open Circles is that links will be in separate pages.

Have a nice day. Michaƫla

Marielle Meijer
8 years ago

Tijdens de Video Marketing Master Class meteen de eerste aanbeveling opgenomen, dag erna de volgende. Dit is het resultaat: http://youtu.be/HXuyjNARwNY. Er valt nog het een en ander te verbeteren, maar het begin is er.

Ik vond de Video Marketing Master Class echt geweldig! Dank voor alle waardevolle inzichten en tips Nisandeh en Laerke!

Cindy Groeneveld
8 years ago

Great masterclass and great follow up! Thanks a lot!!
After the masterclass we have planned an entire film weekend to become friends with the camera…lots of fun. Time for a businesswise useable film!

I have many satisfied customers but the divorce business isn’t very camera willing so far unfortunately…but asking people for video testimonials becomes easier so I’ll keep asking (tips to get a ‘yes’ are very welcome!!).

Have fun you all!!

Marloes van der Kamp
8 years ago

Tips om mensen over de streep te krijgen om toch een testimonal te geven:
– voor ondernemers is het makkelijker, dan kun je aanbieden dat je hun url vermeldt
– aangeven dat je het heel graag wilt proberen, ook voor jezelf om er beter in te worden om het te begeleiden en dat je hen eerst het resultaat laat zien voor je het gebruikt – dat alleen het oefenen ook al helpt voor jou (want als ze het eenmaal hebben gedaan, dan is het gemakklijker om te zeggen dat je het mag gebruiken, en meestal valt het resultaat mee.)

– aangeven wie er op je site kijjken (soortgelijke mensen zoals zij) zodat ze minder het idee hebben dat ‘iedereen’ hen ziet. Eventueel kun je het als nodig wel op jouw site zetten en als verborgen op youtube (dan kunnen mensen er alleen op via jouw site).
– aangeven dat je het gewoon even wilt proberen om te kijken of er iets uitkomt, als het niets is, dan is het ook niet erg.

En vooral: blijven vragen. Iedereen persoonlijk vragen, en eventueel nog een tweede keer.

Succes !

Maja van der Zijden
Maja van der Zijden
8 years ago

De content van de Video Marketing Master Class was geweldig, dank daar nog voor. Zeker deze follow-up blog is indrukwekkend. Heb een korte video gemaakt maar ik sta er belachelijk op en heb nu met een collega afgesproken dat hij met mijneen interview gaat houden over de heroriƫntatie die ik genoodzaakt was vorig jaar met mijn bedrijf te doen. Mijn target audience wil totaal iets anders dan ik tot nu toe gebracht heb. Heroriƫntatie in deze tijd is geen overbodig luxe en met welke problemen het oplost dacht ik een zinvolle video te maken

Maureen Birney
8 years ago

http://www.zieworks.nl/pages/zie-video/zie-mij.php
Hier staat mijn ‘about me’
Weliswaar al een tijd geleden gemaakt, maar voldoet nog steeds. Het is heel simpel gemaakt met vooral foto’s en daaronder een ingesproken tekst. Gemonteerd in het meest eenvoudige montageprogramma wat er is Moviemaker (gratis).

Deze vorm heet Digi-Tale (digitaal verhaal). Meer voorbeelden waar je misschien inspiratie uithaalt, zijn te vinden op http://www.youtube.com/results?search_query=digitalesnl&sm=1
Ze zijn gemaakt in workshops van langer geleden.

Suzanne Trieling
8 years ago

Voor 27 februari heb ik een afspraak staan met een klant van mij om een referentie op video te zetten. Ik had ze al een paar keer gevraagd om iets op mijn linkedin profiel te plaatsen, maar dat kwam er maar niet van omdat ze echt 0, 0 aan social media doen! Ja die mensen bestaan nog šŸ˜‰ !!!!

Dus heb ik ze gevraagd of ik hun aanbeveling op video mocht opnemen, en dat vonden ze helemaal leuk! Een andere klant wilde niet op video maar heeft wel een recommendation op linkedin gezet en daar heb ik toch een filmpje van gemaakt.

Kijk op http:/youtu.be/xaVn-ulsrZa
Als jullie nog tips of verbeterpunten hebben hoor ik dat graag!

Marloes van der Kamp
8 years ago

Nisandeh, dank voor de mooie dag en goede follow-up.
Ik ben hard aan het werk om de top-4 van video’s op mijn site te krijgen. De eerste, testimonals, is nu gelukt: ik heb wee video’s gemaakt van tevreden klanten en als je feedback wilt geven, dan heel graag:

youtube.com/watch?v=i9EkQOQ1bD0 en

youtube/Xm8fDdL_yAs